Nedelja, 31.07.2011.

19:34

Jarinje i Brnjak otvoreni za kola

Oko 21.30 otvoren i prelaz Jarinje. Prethodno je prelaz Brnjak kod Zubinog Potoka otvoren pošto je taj punkt posetio komandant Kfora Erhard Biler.

Izvor: Beta

Jarinje i Brnjak otvoreni za kola IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Nece po hranu preko mosta pa preti katastrofa....ha, ha, ha....svasta!

pre 12 godina

"Da se to dešava nekom drugom narodu sa prostora Balkana, mislim da bi to bile vesti o humanitarnoj katastrofi", objasnio je Dačić istakavši da je reč o realnom problemu na koji se mora ukazati jer ima direktne posledice na stanovništvo."

Humanitarna katastrofa? Zbog toga sto Srbi ne zele naruciti i dobavljati hranu na Kosovu ciji su dio, nego samo iz Srbije? Ovakva budalastina iako je od malog Slobe - previse je.

Stefan

pre 12 godina

Kako smo krenuli uskoro cemo i za ulazak u Rasku morati da pitamo pojedince iz Saveta bezbednosti... Postali smo, od Balkanskog carstva, lesina koju cerupaju nekadasnja polu-razvijena ratnicka plemena. Ono sto je Manda rekao za viljusku iz "Lepa sela lepo gore" je surova istina...danas jos gorca imajuci u vidu koliko smo nisko pali.

Mirjana

pre 12 godina

I opet smo postali necije sluge! Na zemlji koju su nase pradede zivotom branile vise ne mozemo da se slobodno krecemo...sta reci a ne zaplakati?

Koki

pre 12 godina

Placamo danak neslozi i sitnom politikanstvu! Da smo svi slozno stali, barem oko strateskih pitanja, kao sto Izrael cini, ne bi nas tek tako vukao neki demokrator sa Zapada za nos! Dva puta bi razmislili pre nego sto bi se upustili u kolo sa nama.

Bojan

pre 12 godina

Nije im dozvoljen ulaz jer je Amerika jednostrano otcepila Kosovo od Srbije. To svima treba da bude jasno! Ostale drzave su tu mirodjija jer imaju neki sitni interes ili ih na to prisiljavaju. Dakle ne treba gubiti fokus sa Amerike! Nisu li ih slucajno bas americki vojnici vratili?

Bogi

pre 12 godina

Ne razumem u cemo smo mi to pobedili?

Pa Taci je slao ROSU jedinice na Sever ne da blokira Administrativne prelaze za obicni narod nego da tamo uspostavi Kosovsku granicnu policiju i Carinu, u cemu je i uspeo.

Danas je Kosovska Carina i granicna Policija prisutna na oba Administratina prelaza (Brnjak i Jarinje). Drugim recima Srpska roba ne moze vise na Kosovo a to je Taciju i bio cilj.

A kao slag na tortu, sad Taci moze da blokira ulaz svakom politicaru iz Srbije kako god mu je volja i na Severu KiM a to pre samo nekoliko dana nije mogao ni da zamislja.

Ja mislim da, nazalost, mi kao narod imamo tu patolosku potrebu da svaki gubitak slavimo kao pobedu (izgleda da nam je inat jaci od bilo cega drugog).

Dane

pre 12 godina

Dzaba se trudite momci! Ovim potezom su nam Amerikanci (!) stavili do znanja da ne mozemo da udjemo na "svoju" teritoriju, a mi sada mozemo da se cesemo i razmisljamo kako smo stigli dovde. - U zivotu uvek resavajte probleme kada nastanu, inace cete doziveti debakl!

Jovan Popibrlja-RS

pre 12 godina

Ja sanjo mi izgubili Kosovo. Skocim u pola dva, upalim b92!!!
Vidim Kosovo jos uvek nase. Deklaracija dakle deluje. Zbog Kosova buljim u b92 ko sova. Ali kad je jos uvek nase, lakse mi je.
Popijo sam jednu brlju za smirenje, i odoh sad leci.

M.

pre 12 godina

"srpski narod nije podložan pi-arovskoj, odnosno marketinškoj obradi tema" - Zasto mi uvek prikazujemo nase probleme kao male, ko je nama ikad takvu uslugu cinio? Lose nam je, ali mozete jos da nas gazite, jer eto, nas Srbe je sramota da se zalimo. I da nasi problemi nisu najveci na svetu, najveci su za nas i treba da vicemo u sav glas!

dado

pre 12 godina

Ocito je da je KFOR pustio/dozvilio slobodan promet ljudi/naroda.
ALI ostaje da se vidi kako/na koji nacin ce sada biti regulisan promet roba iz Srbije na Kosovo [ona roba u vrednosti od oko 350 miliona evra godisnje].
Nesta mi se cini da nece biti kao po starom [ono sto Srbija trazi] jer i mi Srbi sami priznajemo da je severno Kosovo 'raj za svercere' posto niko ne placa ni porez [Srbiji] ni carinu [Kosovu]
Zato mislim da je prerano govoriti o 'pobedi'.

e-krem

pre 12 godina

Na Kosovu se i tako i tako proizvodi made in Srbija samo simbolicno kupovati cak i ako pecati Carine Kosova budu prihvaceni nakon ubistva neduznog policajca nicim izazvanim gestom.
Ko je na gubitku a ko na dobitku tek ce se saznati ali ono sto je sigurno to je da je bez drzavnih kontrola i borbe protiv organizovanog kriminala obican gradjanin prvi i najveci gubitnik i to sa obe strane.

Kosovari

pre 12 godina

Dačić je ukazao da "Srbija ima mogućnost da odgovori istom merom, odnosno da zatvori za prolazak sve druge administrativne prelaze prema Kosovu, naročito tamo gde pripadnici albanskog naroda imaju interesa da ti prelazi rade".

Pa mozes i ovog minuta zasto da ne. Albancima bi trebalo da trose malo vise benzina da idu kroz Makedoniju na Kosovo.

Skywalker

pre 12 godina

Nema nijednog razloga za slavlje. Srpska roba i dalje ne moze na KIM, verovatno ce se uskoro pokusati i sa instaliranjem dela kosovske carine i na Jarinju. Borku i Bogdanovicu nije dozvoljen ulaz na KIM. Ovo se svakako moglo i ocekivati s obzirom da verovatno nije ispoistovana procedura najave. Mislim da je resenje ovog Gordijevog cvora jos daleko. ako i bude doslo do nekog reenja bojim se da tek tada necemo imati razloga za slavlje.

Apex

pre 12 godina

Kfor dobar potez uradio samo se pitam ko regulise tai prolaz Kfor sa kim koja je carina i dali ce Kamione da prolaze cisto neverujem.

bez_cenzure

pre 12 godina

Dobar korak za početak.

Nakon toga Albance iz Đakovice koji su na Jarinju i Brnjaku odvesti nazad južno od Ibra i stanje vratiti kakvo je i bilo prije albanske agresije.

I poslije neka neko kaže da barikade ne mogu uroditi plodom!

Cera

pre 12 godina

Dobro je, bar nema repetiranja oružja u ljude koji se tamo pojave, i to je nešto. Nego da li general ili bilo ko iz EULEX-a ili UNMIK-a ili KFORA ili uopšte EU i USA ima ideju ko će da plati svo ovo cimanje u poslednjih nedelju dana. Videli su kako je sve počelo, šta ćemo sad?

Siniša

pre 12 godina

Velika pobeda Srba sa Kosova nad celom Kosovskom administracijom! Ono sto nije mogla nesposobna vlast u Beogradu uspeli su da ostvare obicni gradjani! Svaka im cast!
(Ananabela, 31. jul 2011 21:01)

Koliko si ti naivna ako misliš da su se vojnici povukli zbog Srba na prelazu, a da vlast u Beogradu nije to dogovorila sa međunarodnom zajednicom. Kakav bre general Biler, on je samo činovnik koji izvršava naređenja komande i zna se ko mu je naredio da bude tu, ali i da se povuče. Prema tome, bez međunarodne zajednice i Beograda dole ništa ne može da se reši. Isto tako zna se da smo pretili ili krenuli silom da nešto uradimo to bi oni jedva dočekali, ali bili smo pametni u ovoj situaciji, pa i ono montirano paljenje prelaza nije prošlo, jer je bilo jasno od koga dolazi. Ja znam da bi ti volela da se preti albancima kao što su to radili Nikolić i ekipa patriJota, koji su ugrabili luksuzne stanove dok su nama padale bombe po glavi, ali nema ništa od toga - oni su prošlost.

liki

pre 12 godina

kfor qe otvoriti put ali od sada ne za svercere ne za kriminalne grupe,on sigurno od sada qe pomagati kosovske policije i carinare,od sada je drugaqije nego pre,i to je bitnije,kriminalne grupe ,ubice uskore qe u zatvoru,tamo treba red i zakon,a ne da radu sta hocu ljudi

Radojica

pre 12 godina

Ma kakav crni pomak. Zapad hoce Kosovo i to definitivno. Dok Americka ekonomija ne pocne da kleca, nema nikakvog pomaka. Ovako ce ostati do daljnjeg definitivno. Samo se bojim da ce im Beograd dati carinske pecate, a onda da mogu da sklapaju punopravne medjunarodne ugovore, kao one da se trajno stacioniraju NATO snage na Kosovu. Teko onda je isto izgubljeno, a Beograd i Tadic ce ga naravno dati ne za pare, ne za clanstvo u EU, nego za bijedni status kandidata...

gh

pre 12 godina

Mnogo ste vi naivni... narod pobedio kosovske institucije... kako da ne.. Mogli bi nekad da se zapitate sta zapravo Tadic zeli da dobije ovakvom politikom, osim sto samo znate da ga pljujete onako po default-u. Da je Srbija uradila ono sto su juce predlagali SRS i DSS, danas bi mogli da se pozdravimo sa severom, kfor bi porazbijao barikade a magistrala bi bila puna traktora sa prikolicama na kojima su izbeglice, dok bi albanci zauzimali srpske kuce u severnoj mitrovici. STO SE UOSTALOM I DESILO U RSK vratite malo film, kad god smo se k*rcili dobili smo po p.... ZAHVALITE PREDSEDNIKU TADICU NA OTVARANJU GRANICA, A USKORO I PONOVNOM UVOZU ROBE IZ UZE SRBIJE NA KiM.

Android

pre 12 godina

Nadam se da ce se uskoro situacija stabilizovati a promeniti politicari na vlasti koji ovako pregovaraju sa privremenim Kosovskom institucijama! Da nije njihove bezobzirnosti u dopustanju albancima da rade sta zele sumnjam da bi se isti osilili da pokusavaju ovakve akcije!

Kokan87

pre 12 godina

Sva ova sarada otkriva pravu snagu srpskog naroda i nesposobnost vlasti u Beogradu! Deluje mi neverovatno koga smo izabrali da nam kreira politiku i vodi pregovore na najvisim drzavnim instancama...

Ivica_K

pre 12 godina

Nije ovo nikakav poklon Bilera Srbima i dalje su tzv. carinici i granicari na prelazu Brnjak i robi iz Srbije nije dozvoljen ulaz sta je sa Jarinjem zasto nema prolaza kao da je ne znam kakva infrastruktura potrebna za pregled vozila!?

Loodaya

pre 12 godina

Konacno ovo ludilo se privodi kraju... Plasim se sta bi se desilo da nije bilo ovog hrabrog naroda dole! Pokazali su zube za ovih par dana vise nego ceo Tadicev pregovaracki tim za sve ove godine!

Ananabela

pre 12 godina

Velika pobeda Srba sa Kosova nad celom Kosovskom administracijom! Ono sto nije mogla nesposobna vlast u Beogradu uspeli su da ostvare obicni gradjani! Svaka im cast!

Fluid

pre 12 godina

"Velika pobeda Srba sa Kosova nad celom Kosovskom administracijom! Ono sto nije mogla nesposobna vlast u Beogradu uspeli su da ostvare obicni gradjani! Svaka im cast!
(Ananabela, 31. jul 2011 21:01) "

Pobeda? Kosovska vlada je još uvek pobednik. Srpska roba ne može da pređe granicu. Propuštaju se samo putnička vozila i autobusi, dok je prelaz i dalje zatvoren za proizvode "Made in Serbia".

Fluid

pre 12 godina

"Velika pobeda Srba sa Kosova nad celom Kosovskom administracijom! Ono sto nije mogla nesposobna vlast u Beogradu uspeli su da ostvare obicni gradjani! Svaka im cast!
(Ananabela, 31. jul 2011 21:01) "

Pobeda? Kosovska vlada je još uvek pobednik. Srpska roba ne može da pređe granicu. Propuštaju se samo putnička vozila i autobusi, dok je prelaz i dalje zatvoren za proizvode "Made in Serbia".

liki

pre 12 godina

kfor qe otvoriti put ali od sada ne za svercere ne za kriminalne grupe,on sigurno od sada qe pomagati kosovske policije i carinare,od sada je drugaqije nego pre,i to je bitnije,kriminalne grupe ,ubice uskore qe u zatvoru,tamo treba red i zakon,a ne da radu sta hocu ljudi

Ivica_K

pre 12 godina

Nije ovo nikakav poklon Bilera Srbima i dalje su tzv. carinici i granicari na prelazu Brnjak i robi iz Srbije nije dozvoljen ulaz sta je sa Jarinjem zasto nema prolaza kao da je ne znam kakva infrastruktura potrebna za pregled vozila!?

Ananabela

pre 12 godina

Velika pobeda Srba sa Kosova nad celom Kosovskom administracijom! Ono sto nije mogla nesposobna vlast u Beogradu uspeli su da ostvare obicni gradjani! Svaka im cast!

Kokan87

pre 12 godina

Sva ova sarada otkriva pravu snagu srpskog naroda i nesposobnost vlasti u Beogradu! Deluje mi neverovatno koga smo izabrali da nam kreira politiku i vodi pregovore na najvisim drzavnim instancama...

Loodaya

pre 12 godina

Konacno ovo ludilo se privodi kraju... Plasim se sta bi se desilo da nije bilo ovog hrabrog naroda dole! Pokazali su zube za ovih par dana vise nego ceo Tadicev pregovaracki tim za sve ove godine!

Android

pre 12 godina

Nadam se da ce se uskoro situacija stabilizovati a promeniti politicari na vlasti koji ovako pregovaraju sa privremenim Kosovskom institucijama! Da nije njihove bezobzirnosti u dopustanju albancima da rade sta zele sumnjam da bi se isti osilili da pokusavaju ovakve akcije!

Skywalker

pre 12 godina

Nema nijednog razloga za slavlje. Srpska roba i dalje ne moze na KIM, verovatno ce se uskoro pokusati i sa instaliranjem dela kosovske carine i na Jarinju. Borku i Bogdanovicu nije dozvoljen ulaz na KIM. Ovo se svakako moglo i ocekivati s obzirom da verovatno nije ispoistovana procedura najave. Mislim da je resenje ovog Gordijevog cvora jos daleko. ako i bude doslo do nekog reenja bojim se da tek tada necemo imati razloga za slavlje.

bez_cenzure

pre 12 godina

Dobar korak za početak.

Nakon toga Albance iz Đakovice koji su na Jarinju i Brnjaku odvesti nazad južno od Ibra i stanje vratiti kakvo je i bilo prije albanske agresije.

I poslije neka neko kaže da barikade ne mogu uroditi plodom!

gh

pre 12 godina

Mnogo ste vi naivni... narod pobedio kosovske institucije... kako da ne.. Mogli bi nekad da se zapitate sta zapravo Tadic zeli da dobije ovakvom politikom, osim sto samo znate da ga pljujete onako po default-u. Da je Srbija uradila ono sto su juce predlagali SRS i DSS, danas bi mogli da se pozdravimo sa severom, kfor bi porazbijao barikade a magistrala bi bila puna traktora sa prikolicama na kojima su izbeglice, dok bi albanci zauzimali srpske kuce u severnoj mitrovici. STO SE UOSTALOM I DESILO U RSK vratite malo film, kad god smo se k*rcili dobili smo po p.... ZAHVALITE PREDSEDNIKU TADICU NA OTVARANJU GRANICA, A USKORO I PONOVNOM UVOZU ROBE IZ UZE SRBIJE NA KiM.

Bogi

pre 12 godina

Ne razumem u cemo smo mi to pobedili?

Pa Taci je slao ROSU jedinice na Sever ne da blokira Administrativne prelaze za obicni narod nego da tamo uspostavi Kosovsku granicnu policiju i Carinu, u cemu je i uspeo.

Danas je Kosovska Carina i granicna Policija prisutna na oba Administratina prelaza (Brnjak i Jarinje). Drugim recima Srpska roba ne moze vise na Kosovo a to je Taciju i bio cilj.

A kao slag na tortu, sad Taci moze da blokira ulaz svakom politicaru iz Srbije kako god mu je volja i na Severu KiM a to pre samo nekoliko dana nije mogao ni da zamislja.

Ja mislim da, nazalost, mi kao narod imamo tu patolosku potrebu da svaki gubitak slavimo kao pobedu (izgleda da nam je inat jaci od bilo cega drugog).

Nece po hranu preko mosta pa preti katastrofa....ha, ha, ha....svasta!

pre 12 godina

"Da se to dešava nekom drugom narodu sa prostora Balkana, mislim da bi to bile vesti o humanitarnoj katastrofi", objasnio je Dačić istakavši da je reč o realnom problemu na koji se mora ukazati jer ima direktne posledice na stanovništvo."

Humanitarna katastrofa? Zbog toga sto Srbi ne zele naruciti i dobavljati hranu na Kosovu ciji su dio, nego samo iz Srbije? Ovakva budalastina iako je od malog Slobe - previse je.

Cera

pre 12 godina

Dobro je, bar nema repetiranja oružja u ljude koji se tamo pojave, i to je nešto. Nego da li general ili bilo ko iz EULEX-a ili UNMIK-a ili KFORA ili uopšte EU i USA ima ideju ko će da plati svo ovo cimanje u poslednjih nedelju dana. Videli su kako je sve počelo, šta ćemo sad?

Kosovari

pre 12 godina

Dačić je ukazao da "Srbija ima mogućnost da odgovori istom merom, odnosno da zatvori za prolazak sve druge administrativne prelaze prema Kosovu, naročito tamo gde pripadnici albanskog naroda imaju interesa da ti prelazi rade".

Pa mozes i ovog minuta zasto da ne. Albancima bi trebalo da trose malo vise benzina da idu kroz Makedoniju na Kosovo.

Radojica

pre 12 godina

Ma kakav crni pomak. Zapad hoce Kosovo i to definitivno. Dok Americka ekonomija ne pocne da kleca, nema nikakvog pomaka. Ovako ce ostati do daljnjeg definitivno. Samo se bojim da ce im Beograd dati carinske pecate, a onda da mogu da sklapaju punopravne medjunarodne ugovore, kao one da se trajno stacioniraju NATO snage na Kosovu. Teko onda je isto izgubljeno, a Beograd i Tadic ce ga naravno dati ne za pare, ne za clanstvo u EU, nego za bijedni status kandidata...

Jovan Popibrlja-RS

pre 12 godina

Ja sanjo mi izgubili Kosovo. Skocim u pola dva, upalim b92!!!
Vidim Kosovo jos uvek nase. Deklaracija dakle deluje. Zbog Kosova buljim u b92 ko sova. Ali kad je jos uvek nase, lakse mi je.
Popijo sam jednu brlju za smirenje, i odoh sad leci.

e-krem

pre 12 godina

Na Kosovu se i tako i tako proizvodi made in Srbija samo simbolicno kupovati cak i ako pecati Carine Kosova budu prihvaceni nakon ubistva neduznog policajca nicim izazvanim gestom.
Ko je na gubitku a ko na dobitku tek ce se saznati ali ono sto je sigurno to je da je bez drzavnih kontrola i borbe protiv organizovanog kriminala obican gradjanin prvi i najveci gubitnik i to sa obe strane.

Bojan

pre 12 godina

Nije im dozvoljen ulaz jer je Amerika jednostrano otcepila Kosovo od Srbije. To svima treba da bude jasno! Ostale drzave su tu mirodjija jer imaju neki sitni interes ili ih na to prisiljavaju. Dakle ne treba gubiti fokus sa Amerike! Nisu li ih slucajno bas americki vojnici vratili?

Dane

pre 12 godina

Dzaba se trudite momci! Ovim potezom su nam Amerikanci (!) stavili do znanja da ne mozemo da udjemo na "svoju" teritoriju, a mi sada mozemo da se cesemo i razmisljamo kako smo stigli dovde. - U zivotu uvek resavajte probleme kada nastanu, inace cete doziveti debakl!

dado

pre 12 godina

Ocito je da je KFOR pustio/dozvilio slobodan promet ljudi/naroda.
ALI ostaje da se vidi kako/na koji nacin ce sada biti regulisan promet roba iz Srbije na Kosovo [ona roba u vrednosti od oko 350 miliona evra godisnje].
Nesta mi se cini da nece biti kao po starom [ono sto Srbija trazi] jer i mi Srbi sami priznajemo da je severno Kosovo 'raj za svercere' posto niko ne placa ni porez [Srbiji] ni carinu [Kosovu]
Zato mislim da je prerano govoriti o 'pobedi'.

Stefan

pre 12 godina

Kako smo krenuli uskoro cemo i za ulazak u Rasku morati da pitamo pojedince iz Saveta bezbednosti... Postali smo, od Balkanskog carstva, lesina koju cerupaju nekadasnja polu-razvijena ratnicka plemena. Ono sto je Manda rekao za viljusku iz "Lepa sela lepo gore" je surova istina...danas jos gorca imajuci u vidu koliko smo nisko pali.

Koki

pre 12 godina

Placamo danak neslozi i sitnom politikanstvu! Da smo svi slozno stali, barem oko strateskih pitanja, kao sto Izrael cini, ne bi nas tek tako vukao neki demokrator sa Zapada za nos! Dva puta bi razmislili pre nego sto bi se upustili u kolo sa nama.

Siniša

pre 12 godina

Velika pobeda Srba sa Kosova nad celom Kosovskom administracijom! Ono sto nije mogla nesposobna vlast u Beogradu uspeli su da ostvare obicni gradjani! Svaka im cast!
(Ananabela, 31. jul 2011 21:01)

Koliko si ti naivna ako misliš da su se vojnici povukli zbog Srba na prelazu, a da vlast u Beogradu nije to dogovorila sa međunarodnom zajednicom. Kakav bre general Biler, on je samo činovnik koji izvršava naređenja komande i zna se ko mu je naredio da bude tu, ali i da se povuče. Prema tome, bez međunarodne zajednice i Beograda dole ništa ne može da se reši. Isto tako zna se da smo pretili ili krenuli silom da nešto uradimo to bi oni jedva dočekali, ali bili smo pametni u ovoj situaciji, pa i ono montirano paljenje prelaza nije prošlo, jer je bilo jasno od koga dolazi. Ja znam da bi ti volela da se preti albancima kao što su to radili Nikolić i ekipa patriJota, koji su ugrabili luksuzne stanove dok su nama padale bombe po glavi, ali nema ništa od toga - oni su prošlost.

Apex

pre 12 godina

Kfor dobar potez uradio samo se pitam ko regulise tai prolaz Kfor sa kim koja je carina i dali ce Kamione da prolaze cisto neverujem.

Mirjana

pre 12 godina

I opet smo postali necije sluge! Na zemlji koju su nase pradede zivotom branile vise ne mozemo da se slobodno krecemo...sta reci a ne zaplakati?

M.

pre 12 godina

"srpski narod nije podložan pi-arovskoj, odnosno marketinškoj obradi tema" - Zasto mi uvek prikazujemo nase probleme kao male, ko je nama ikad takvu uslugu cinio? Lose nam je, ali mozete jos da nas gazite, jer eto, nas Srbe je sramota da se zalimo. I da nasi problemi nisu najveci na svetu, najveci su za nas i treba da vicemo u sav glas!

Ananabela

pre 12 godina

Velika pobeda Srba sa Kosova nad celom Kosovskom administracijom! Ono sto nije mogla nesposobna vlast u Beogradu uspeli su da ostvare obicni gradjani! Svaka im cast!

Loodaya

pre 12 godina

Konacno ovo ludilo se privodi kraju... Plasim se sta bi se desilo da nije bilo ovog hrabrog naroda dole! Pokazali su zube za ovih par dana vise nego ceo Tadicev pregovaracki tim za sve ove godine!

liki

pre 12 godina

kfor qe otvoriti put ali od sada ne za svercere ne za kriminalne grupe,on sigurno od sada qe pomagati kosovske policije i carinare,od sada je drugaqije nego pre,i to je bitnije,kriminalne grupe ,ubice uskore qe u zatvoru,tamo treba red i zakon,a ne da radu sta hocu ljudi

Kokan87

pre 12 godina

Sva ova sarada otkriva pravu snagu srpskog naroda i nesposobnost vlasti u Beogradu! Deluje mi neverovatno koga smo izabrali da nam kreira politiku i vodi pregovore na najvisim drzavnim instancama...

Android

pre 12 godina

Nadam se da ce se uskoro situacija stabilizovati a promeniti politicari na vlasti koji ovako pregovaraju sa privremenim Kosovskom institucijama! Da nije njihove bezobzirnosti u dopustanju albancima da rade sta zele sumnjam da bi se isti osilili da pokusavaju ovakve akcije!

bez_cenzure

pre 12 godina

Dobar korak za početak.

Nakon toga Albance iz Đakovice koji su na Jarinju i Brnjaku odvesti nazad južno od Ibra i stanje vratiti kakvo je i bilo prije albanske agresije.

I poslije neka neko kaže da barikade ne mogu uroditi plodom!

Fluid

pre 12 godina

"Velika pobeda Srba sa Kosova nad celom Kosovskom administracijom! Ono sto nije mogla nesposobna vlast u Beogradu uspeli su da ostvare obicni gradjani! Svaka im cast!
(Ananabela, 31. jul 2011 21:01) "

Pobeda? Kosovska vlada je još uvek pobednik. Srpska roba ne može da pređe granicu. Propuštaju se samo putnička vozila i autobusi, dok je prelaz i dalje zatvoren za proizvode "Made in Serbia".

gh

pre 12 godina

Mnogo ste vi naivni... narod pobedio kosovske institucije... kako da ne.. Mogli bi nekad da se zapitate sta zapravo Tadic zeli da dobije ovakvom politikom, osim sto samo znate da ga pljujete onako po default-u. Da je Srbija uradila ono sto su juce predlagali SRS i DSS, danas bi mogli da se pozdravimo sa severom, kfor bi porazbijao barikade a magistrala bi bila puna traktora sa prikolicama na kojima su izbeglice, dok bi albanci zauzimali srpske kuce u severnoj mitrovici. STO SE UOSTALOM I DESILO U RSK vratite malo film, kad god smo se k*rcili dobili smo po p.... ZAHVALITE PREDSEDNIKU TADICU NA OTVARANJU GRANICA, A USKORO I PONOVNOM UVOZU ROBE IZ UZE SRBIJE NA KiM.

Radojica

pre 12 godina

Ma kakav crni pomak. Zapad hoce Kosovo i to definitivno. Dok Americka ekonomija ne pocne da kleca, nema nikakvog pomaka. Ovako ce ostati do daljnjeg definitivno. Samo se bojim da ce im Beograd dati carinske pecate, a onda da mogu da sklapaju punopravne medjunarodne ugovore, kao one da se trajno stacioniraju NATO snage na Kosovu. Teko onda je isto izgubljeno, a Beograd i Tadic ce ga naravno dati ne za pare, ne za clanstvo u EU, nego za bijedni status kandidata...

Ivica_K

pre 12 godina

Nije ovo nikakav poklon Bilera Srbima i dalje su tzv. carinici i granicari na prelazu Brnjak i robi iz Srbije nije dozvoljen ulaz sta je sa Jarinjem zasto nema prolaza kao da je ne znam kakva infrastruktura potrebna za pregled vozila!?

Cera

pre 12 godina

Dobro je, bar nema repetiranja oružja u ljude koji se tamo pojave, i to je nešto. Nego da li general ili bilo ko iz EULEX-a ili UNMIK-a ili KFORA ili uopšte EU i USA ima ideju ko će da plati svo ovo cimanje u poslednjih nedelju dana. Videli su kako je sve počelo, šta ćemo sad?

Jovan Popibrlja-RS

pre 12 godina

Ja sanjo mi izgubili Kosovo. Skocim u pola dva, upalim b92!!!
Vidim Kosovo jos uvek nase. Deklaracija dakle deluje. Zbog Kosova buljim u b92 ko sova. Ali kad je jos uvek nase, lakse mi je.
Popijo sam jednu brlju za smirenje, i odoh sad leci.

Nece po hranu preko mosta pa preti katastrofa....ha, ha, ha....svasta!

pre 12 godina

"Da se to dešava nekom drugom narodu sa prostora Balkana, mislim da bi to bile vesti o humanitarnoj katastrofi", objasnio je Dačić istakavši da je reč o realnom problemu na koji se mora ukazati jer ima direktne posledice na stanovništvo."

Humanitarna katastrofa? Zbog toga sto Srbi ne zele naruciti i dobavljati hranu na Kosovu ciji su dio, nego samo iz Srbije? Ovakva budalastina iako je od malog Slobe - previse je.

M.

pre 12 godina

"srpski narod nije podložan pi-arovskoj, odnosno marketinškoj obradi tema" - Zasto mi uvek prikazujemo nase probleme kao male, ko je nama ikad takvu uslugu cinio? Lose nam je, ali mozete jos da nas gazite, jer eto, nas Srbe je sramota da se zalimo. I da nasi problemi nisu najveci na svetu, najveci su za nas i treba da vicemo u sav glas!

e-krem

pre 12 godina

Na Kosovu se i tako i tako proizvodi made in Srbija samo simbolicno kupovati cak i ako pecati Carine Kosova budu prihvaceni nakon ubistva neduznog policajca nicim izazvanim gestom.
Ko je na gubitku a ko na dobitku tek ce se saznati ali ono sto je sigurno to je da je bez drzavnih kontrola i borbe protiv organizovanog kriminala obican gradjanin prvi i najveci gubitnik i to sa obe strane.

Mirjana

pre 12 godina

I opet smo postali necije sluge! Na zemlji koju su nase pradede zivotom branile vise ne mozemo da se slobodno krecemo...sta reci a ne zaplakati?

Siniša

pre 12 godina

Velika pobeda Srba sa Kosova nad celom Kosovskom administracijom! Ono sto nije mogla nesposobna vlast u Beogradu uspeli su da ostvare obicni gradjani! Svaka im cast!
(Ananabela, 31. jul 2011 21:01)

Koliko si ti naivna ako misliš da su se vojnici povukli zbog Srba na prelazu, a da vlast u Beogradu nije to dogovorila sa međunarodnom zajednicom. Kakav bre general Biler, on je samo činovnik koji izvršava naređenja komande i zna se ko mu je naredio da bude tu, ali i da se povuče. Prema tome, bez međunarodne zajednice i Beograda dole ništa ne može da se reši. Isto tako zna se da smo pretili ili krenuli silom da nešto uradimo to bi oni jedva dočekali, ali bili smo pametni u ovoj situaciji, pa i ono montirano paljenje prelaza nije prošlo, jer je bilo jasno od koga dolazi. Ja znam da bi ti volela da se preti albancima kao što su to radili Nikolić i ekipa patriJota, koji su ugrabili luksuzne stanove dok su nama padale bombe po glavi, ali nema ništa od toga - oni su prošlost.

Skywalker

pre 12 godina

Nema nijednog razloga za slavlje. Srpska roba i dalje ne moze na KIM, verovatno ce se uskoro pokusati i sa instaliranjem dela kosovske carine i na Jarinju. Borku i Bogdanovicu nije dozvoljen ulaz na KIM. Ovo se svakako moglo i ocekivati s obzirom da verovatno nije ispoistovana procedura najave. Mislim da je resenje ovog Gordijevog cvora jos daleko. ako i bude doslo do nekog reenja bojim se da tek tada necemo imati razloga za slavlje.

Kosovari

pre 12 godina

Dačić je ukazao da "Srbija ima mogućnost da odgovori istom merom, odnosno da zatvori za prolazak sve druge administrativne prelaze prema Kosovu, naročito tamo gde pripadnici albanskog naroda imaju interesa da ti prelazi rade".

Pa mozes i ovog minuta zasto da ne. Albancima bi trebalo da trose malo vise benzina da idu kroz Makedoniju na Kosovo.

dado

pre 12 godina

Ocito je da je KFOR pustio/dozvilio slobodan promet ljudi/naroda.
ALI ostaje da se vidi kako/na koji nacin ce sada biti regulisan promet roba iz Srbije na Kosovo [ona roba u vrednosti od oko 350 miliona evra godisnje].
Nesta mi se cini da nece biti kao po starom [ono sto Srbija trazi] jer i mi Srbi sami priznajemo da je severno Kosovo 'raj za svercere' posto niko ne placa ni porez [Srbiji] ni carinu [Kosovu]
Zato mislim da je prerano govoriti o 'pobedi'.

Bojan

pre 12 godina

Nije im dozvoljen ulaz jer je Amerika jednostrano otcepila Kosovo od Srbije. To svima treba da bude jasno! Ostale drzave su tu mirodjija jer imaju neki sitni interes ili ih na to prisiljavaju. Dakle ne treba gubiti fokus sa Amerike! Nisu li ih slucajno bas americki vojnici vratili?

Stefan

pre 12 godina

Kako smo krenuli uskoro cemo i za ulazak u Rasku morati da pitamo pojedince iz Saveta bezbednosti... Postali smo, od Balkanskog carstva, lesina koju cerupaju nekadasnja polu-razvijena ratnicka plemena. Ono sto je Manda rekao za viljusku iz "Lepa sela lepo gore" je surova istina...danas jos gorca imajuci u vidu koliko smo nisko pali.

Koki

pre 12 godina

Placamo danak neslozi i sitnom politikanstvu! Da smo svi slozno stali, barem oko strateskih pitanja, kao sto Izrael cini, ne bi nas tek tako vukao neki demokrator sa Zapada za nos! Dva puta bi razmislili pre nego sto bi se upustili u kolo sa nama.

Dane

pre 12 godina

Dzaba se trudite momci! Ovim potezom su nam Amerikanci (!) stavili do znanja da ne mozemo da udjemo na "svoju" teritoriju, a mi sada mozemo da se cesemo i razmisljamo kako smo stigli dovde. - U zivotu uvek resavajte probleme kada nastanu, inace cete doziveti debakl!

Apex

pre 12 godina

Kfor dobar potez uradio samo se pitam ko regulise tai prolaz Kfor sa kim koja je carina i dali ce Kamione da prolaze cisto neverujem.

Bogi

pre 12 godina

Ne razumem u cemo smo mi to pobedili?

Pa Taci je slao ROSU jedinice na Sever ne da blokira Administrativne prelaze za obicni narod nego da tamo uspostavi Kosovsku granicnu policiju i Carinu, u cemu je i uspeo.

Danas je Kosovska Carina i granicna Policija prisutna na oba Administratina prelaza (Brnjak i Jarinje). Drugim recima Srpska roba ne moze vise na Kosovo a to je Taciju i bio cilj.

A kao slag na tortu, sad Taci moze da blokira ulaz svakom politicaru iz Srbije kako god mu je volja i na Severu KiM a to pre samo nekoliko dana nije mogao ni da zamislja.

Ja mislim da, nazalost, mi kao narod imamo tu patolosku potrebu da svaki gubitak slavimo kao pobedu (izgleda da nam je inat jaci od bilo cega drugog).