Nedelja, 31.07.2011.

18:33

Stefanović nije pušten na Kosovo

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović i ministar za KiM Goran Bogdanović stigli su na Jarinje ali im vojnici Kfora nisu dozvolili da pređu prelaz.

Izvor: B92

Stefanoviæ nije pušten na Kosovo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Komsija

pre 12 godina

Zašto ne pišete ćirilicom koju Albanci ne znaju da čitaju ? Time ćete se rešiti njihovih malicioznih komentara i steći pravi uvid u to koliko ih posećuje ovaj sajt ( mnogo u svakom slučaju ).
( Jelena , 31. Jul 2011 23:49 )

I da jeste tako ( da Albanci ne znaju cirilicu) onda bi se na google sve bilo "prevedeno" za tren.
Za tvoju informaciju Jelena, ne pratim srpske sajtove da psujem na spski narod nego da znam gdo smo ( i mi i vi) i da li ima sanse za mir na ovim nasim zemljama, jel hteli vi ili ne, mi cemo vam biti komsije zasad i dok ima sunce nad ovom planetom isto tako kako i vi cete nam biti komsije hteli mi to ili ne.

knedla

pre 12 godina

A nije li Stefanovic danas izjavio da su granice slobodne za prolaz i da je to dokaz da dijalog moze da se nastavi? Da li se taj covek razume u bilo sta? U kakvom je on pregovarackom timu? Koja je njegova poenta?

pragmatican

pre 12 godina

imam predlog da se izbegnu ovakvi incidenti(bruka) na granicama, nek Borko trazi Kosovsko drzavljanstvo pa onda kad mu se prohte moze ici na Kosovo...jednostavno!

opet

pre 12 godina

gospodine Stefanoviću, svaki Srbin zna da je taj prelaz zatvoren, neko ga zapalio,barem biste to trebali da znate kao glavni pregovorač. Nemojte da gasite vatru benzinom, pozovite onu ženu sa Kosova, sa kojom pregovarate, doči če po vas kolima na neki drugi prelaz. Ajde malo ozbiljnosti, ako je nešto zatvoreno onda je zatvoreno za sve

svetlanast.

pre 12 godina

tacijeva vlast, KFOR, Euleks, svetski mentori i sponzori problema na kosovu, postuju proceduru i od ministra bogdanovica i pregovaraca borka stefanovica traze dozvolu za ulazak na kosovo jer su bogdanovic i stefanovic dokazali da probleme zele da rese na miran nacin, smirujuci nesrecne srbe na kosovu.

sigurno je da ce tacijeva vlast, KFOR i Euleks na kosovo, bez problema, kao obicne gradjane propustiti one za koje znaju da ce da pale, ubijaju i ratuju, kako bi srbija i derfinitivno bila porazena i ponizena.

Tomislav Kresovic

pre 12 godina

Na Kosovo treba da ode predsednik Srbije u pratnji ambasadora SAD, Nemacke, Velike Britanije i Ruske federacije. Da vidimo da li ce za njih biti zatovrena granica. Tadic mora da se kao sef drzave pojavi medju Srbima na severu Kosova. Sve ostale price Tadica su prazna prica.

Dule NS

pre 12 godina

A zašto Bogdanoviću nije dozvoljeno da uđe na Kosovo ako je "građanin Kosova"?
Znači Srbi i ako su sa Kosova ako jednom izađu ne smu više da se vrate nazad bez specijalne dozvole?
Joj ovo sve sada stvarno već postaje toliko nakaradno, da čovek prosto ne zna da li da se smeje ili da plače od tolikih gluposti!

Boban

pre 12 godina

Da budem potpuno jasan, nisam odusevljen sadasnjom vladom! Ali nacin na koji resevaju ovu krizu je za svaku pohvalu. I ovakvom reakcijom treba da budemo zadovoljni svi jer je izbegnut ozbiljan oruzani sukob, za sada! Sta ce biti je veliko pitanje, ali se nadam da nam je dosta rata, verujem da i vecina nasih komsija isto misli. Treba da shvatimo svi da se krize stvaraju ne zbog Srba i Albanaca, vec za sile koje u tome vide interes! Zelim svoj deci na Kosmetu mirne noci i lepe snove. Nek razum pobedi!

Vučko

pre 12 godina

Pre desetak minuta zavrsili obracanje gradjanima kod mene u Leposavicu, izgleda da se nazire resenje neko koje treba razgovor sa Kuperom da doprinese. Pozdrav sad barikada u Leposavicu!

msj

pre 12 godina

Domet donesene Deklaracije nije trajao ni jedan dan!!!
Neopisiva sramota srpske politike.
Umesto da oni traze odgovornost i smenu nadleznih i odgovornih na proizvedenu situaciju oni dozivljavaju najniza ponizenja. Sa ovakvom politickom garniturom Srbiji definitivno nema spasa. Neprocenjiva steta.

MUKNAVI

pre 12 godina

Znaci ni Bogdanovic ne moze nazad jer je proterivanje,selektivno,pocelo od strane onih koji tamo dodjose ko njihovi ocevi,djedovi,Nemci,Italijani i941 koji posle cetvorogodisnjeg "mandata" prodjose kao sto ce i ovi jer ta petljarija sa KiM ide vec ohoho na nerve onima koji su im pomogli da namontiraju tu taci tvorevinu i pretvore deo Srbije u poligon mafije..i Srpske i Albanske..koja vrslja i po njihovim drzavama "casteci" im decu drogama rasterujuci iz svoje zajednice Narode kojima se sve ovo na ..... popelo,jer ne sede svi u kabinetima sa dzepovima punim love kao ekipe koje "vode" politiku, vec prezivljavaju bez nade u bolje sutra jer znaju da od ovih koji vladaju nema za Narode vajde..pa beze ko moze .. glavom bez obzira!

nada

pre 12 godina

Naravno da Bieler nije dozvolio da Stefanivic i Bogdanovic ujdu. Prvo zbog formalnosti (nisu na vreme trazili i dobili "dozvolu"), drugo, sto je jos vaznije, Bieler NE ZELI da se sastane sa njima! Do pre 48 sati je (po naredjenju!) bio prakticno u sluzbi Albanaca, cak je i pretio upotrebom vojne sile, a sada treba da ih gleda u oci i da im kaze da se ON "malo zaneo"? TO je prepustio EU- i SAD- VISOKIM PREDSTAVNICIMA, odnosno onima po cijim naredjenjima "NIJE ZNAO" da Albanci "NEMAJU" zeleno svetlo za "uspostavljanje teritorijalnog suvereniteta" pomocu specijalne jedinice ROSA i KFOR-a (ciji je ON komandant). ON je svoj zadatak zavrsio, ali NEUSPESNO. Nije pomogao ni "srpski snajperista" (nazalost uz zrtvu jednog coveka), ni "pucanje na hrvatske helikoptere" (na srecu bez zrtava i materijalne stete), ni maskirani "teroristi iz Beograda", a ni pretnja vojnom silom.

mislite o tome

pre 12 godina

@(bačvanin, 31. jul 2011 18:55)

A sta ti to govori, da je ceo svet postao nacisticki nastrojien a Srbi su ostali isti pa su svi protiv njih, ILI da su Nemci nesto naucili na greskama i iz istorije i da imaju politiku koja ima veze s mozgom i kojom sticu mocne prijatelje, za razliku od nas gde se politika svodi na ko ce kome uvaliti.. i ko ce bolje i vise pokrasti...

Cera

pre 12 godina

Stefanović bi trebalo da pregovara sa generalom KFOR-a. A to se može samo ako mu vlasti u Prištini daju specijalno odobrenje? Pa da li je to general KFOR-a ili izbacivač ispred Tačijevog noćnog kluba?

Woah

pre 12 godina

Što kaže Albert, ''Lesi se vraća kući''. A i šta će tamo? Ja u životu ne bih kročio na to takvo Kosovo! Neka se druže tamo druže albanci i vojnici, nek uživaju u ljubavi.

prvo dozvole kod Thaqi!

pre 12 godina

Prema vesti u Klan Kosova, Goran Bogdanovic, kao gradjanin Kosova ima dozvolu da ide kuci kad god hoce, a gos. Stefanovic vracao kuci, to jest nazad. Dosta se zadrzavao na Kosovo ilegalno, sobzirom da zna bolje nego savi da im treba dozvola. Nema vise dobrodoslice kriminelima ili onima se kojim saradjuju krimineli.
Neki drugi put!

Kosovar

pre 12 godina

Ovo je cinjenica da sever nije Srbija nego je Republika Kosova, i normalno da Stefanovic i Bogdanovic sada trebaju da se vracaju kuci...

Apex

pre 12 godina

Narode Srbija i Parlament u Beogradu treba jednom da svate da nemogu oni sta hoce i zele da rade na Kosovo znase koje gazda svoje kuce.Pristina sta naredi Kfor i Eulex izvrsava naredzene Pristine.

slobodan

pre 12 godina

Pa i ne treba da ga puste. Da je drzava kako treba, iza Stefanovica bi stojali sve specijalne jedinice vojske i policije i ne bi nikoga pitao za dozvolu da udje na srpsku teritoriju, a kamoli albance.

Јелена

pre 12 godina

Зашто не пишете ћирилицом коју Албанци не знају да читају? Тиме ћете се решити њихових малициозних коментара и стећи прави увид у то колико их посећује овај сајт (много у сваком случају).

Dejan

pre 12 godina

[ironija]Idemo svi u NATO![/ironija]

Sad ce neki da kazu kako to nije isto, sve je to isto! Nas iz siromasnih zemalja ce da koriste kao topovsko meso i radnu snagu dok ce bogati i dalje da se bogate a psi rata da prodaju oruzje kao i uvek...

ivan78bgd

pre 12 godina

1389 srbi su se sukobili sa najvecom tada silom u svetu Otomaskom imperijom i izginuli toliko da se nisu oporavili decenijama.POsle toga 1914 opet su se Srbi sukobili sa jednom od najvecih sila na svetu Austrougarskom i to platili sa 25% stanovnishtva sto pobijenih sto izginulih u ratovima najvishe procentualno zrtava jednog naroda u oba svetska rata.dali je to bilo pametno najverovatnije ne iz danashnje perspektive.Poenta?Pa poenta je da i u rpvom i drugom slucaju smo znali da pobediti necemo ali smo se borili za nash narod nashu zemlju jer drugu opciju nismo imali..Sada samo u sukobu sa najvecom silom opet u svetu NATO paktom.I kao i pre imaom opciju da izginemo u velikom broju i slabe shanse ishta da uradimo.Mislim da ne treba to da radimo niti cemo to da radimo.Uostalom mi danashnji Srbi smo potomci Vuka brankovica i potomci pozadinaca iz prvog svetskog rata zar ne:)

marco

pre 12 godina

Sa KFOR-om i Eulexoim se nije saliti !!
Borko i Goran su sluzbenici vlade/drzave Srbije i na Koisovu ulaze sluzbeno, a VEOMA DOBRO SE ZNA koju proceduru u tom slucaju treba da slede kad ulaze na Kosovo!!
Jer da udju kao obicni gradjani onda vlada Kosova savim legitimno moze postaviti pitanje Kforu/Eulexu kako su usli/ko ih je pusti jer su dosli da pregovaraju.
Najvaznije je to sto njih dvojica ne ulaze kao obicni gradjani koji zavrsavaju neki svoj privatni posao nego kao vladini sluzbenici.

Stefanoviceva izjava 'da de bitno da narod prolazi, a za njega i nije bitno' je cisti populizam jer on kao pregovarac vrlo dobro zna kako sluzbenici drzave Srbije ulaze na Kosovo

KonstantinFilozof

pre 12 godina

Znaci za prolazak treba minimum dokument za dokaz indentiteta i odobrenje od euleksa, to se sigurno zna, trebalo je pre a treba i sad.
Dvojica nasih 'velikih' diplomata urade suprotno,prakticno odose da poljube vrata, svojim izborom i sa namerom da zakuvaju situaciju, misleci da ce dobiti neku korist od toga(ko zna od koga i kakvu korist ce dobiti)
Jedini koji sigurno nece dobiti ama bas nikakvu korist od toga su svi posteni gradjani KiM za koje haos i neizvesnost i dalje ostaju.

Mirko

pre 12 godina

Ministar za Kosovo je sto bi se reklo kod nas''ubi boze". Ovaj mladji i nekako moze da prodje. Necu ni da im pamtim imena vise, jer politicara u ovoj zemlji ima previse.

Simon

pre 12 godina

KFOR je opet malo statusno "neutralan" samo iz jednog razloga. Ti njihovi ljudi se jednostavno plaše Tačija i moraju da ga slušaju.
Dok sa druge strane, koliko juče su repetirali oružje na Borka.
Toliko o statusnoj neutralnosti i vojničkoj ili političkoj racionalnosti.
Mi nismo nikakve cvećke, ali ovi ljudi stvarno više neznaju ni šta rade ni šta im je posao. Opasno.

SPAVAC

pre 12 godina

Za neuspesno vodjenje pregovora slede ovakve posledice. Stefanovic se busao dok je preko megafona pre par dana Srbima obecavao i ulivao snagu, ali izgleda da je i to bilo samo za kamere. Realnost je drugacija, i neko tim ljudima treba to da kaze, a ne da preko njih i u ovom trenutku skuplja politicke poene, dok u isto vreme ne moze da se izbori ni da predje administrativnu liniju.

pipo

pre 12 godina

AUU,mnogo bre kasnili,mozda zaboravili da ponesu pasose sobom,ali potparol Kfor rece da moraju da imaju dozvolu za ulazak u RK od kososki organe,ako nemaju, da smo zivi i zdrav bili svi Mi i Vi.....

Necu_u_Tor

pre 12 godina

Osim same vesti, gadi mi se i od komentara. Ne znam zasto se uopste dozvoljava da se oni vide ovde jer raspiruju upravo ono sto u pravilima postovanja stoji kao zabranjeno...

Inace je dno dna ne pustiti predstavnike zainteresovane strane (da podsetim na jedino legitimnu rezoluciju 1244), mozda jos jedna lekcija iz demokratije...?

sumorni

pre 12 godina

Pao sam sa stolice od smeha kad sam video da je 90% albanskih komentara.

Mislio sam da MI imamo neki problem, ali grešim...

Opušteno bre Kosovari, nema razloga za neurozu...

Mile

pre 12 godina

Ako neće da puste pregovarače, mozda bi trebalo poslati VS i policiju, čije je prisustvo na Kosovu uostalom i garantovano rezolucijom 1244.

Srbija može da uradi dve stvari. Da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, ili ako doista smatra da je Kosovo deo Srbije, da se kao svaka normalna država i ponaša u skladu sa tim.

Priglupa i snishodljiva beogradska politika samo odgađa rešenje kosovskog problema i dalje otežava život preostalim Srbima na Kosovu. Setimo se kako je Slovenija reagovala kada je tadašnja JNA blokirala granicu.

swayzak

pre 12 godina

Po izlomnjenom srpskom jeziku koji je prisutan u komentarima, mogu samo da zaključim da se albanska manjina u Srbiji aktivirala na sajtu B92. Dobro nam došli!

Miha

pre 12 godina

Sta sad, deklaraciju nisu stigli da prenesu, mogli su slat postom, kako ce sad da se razvija Kosovo bez deklaracije, postari ostali u hodniku a stanje nije kao prije.

hysi

pre 12 godina

ja bih usao sa vojskom
(sasa, 31. jul 2011 21:48) Presednik Tadic je veq izavijo da Serbija je MIR.A ti Hoces vojsku.
Jednom ste probali , potpisana kapitulacija, zelish da jos jednu kapitulacjie imate ,ne mi kao prve komsije nezelimo vam to.

lala

pre 12 godina

Još jedan dokaz da Srbija nema nikakvu strategiju po pitanju KiM. Lako je paliti narod na severu KM, tamo srbovati i praviti barikade kao Ličani u Hrvatskoj. Treba misliti na Srbe koji žive u ostalim delovima KiM. Treba ostaviti Srbe da sami grade suživot sa Albancima, pa makar u posebnoj državi. Njima ništa ne znači da li je KOSOVO SRBIJA ili samostalna država. Njima je bitan standard i kvalitet života. Beograd i beogradski političari treba da shvate da nisu najpametniji u Srbiji i ostatku sveta.

Jarmusch

pre 12 godina

@bačvanin - Prika, mozes da tumacis da smo sa jedne strane mi, a sa druge strane
NATO, UK, USA, Francuska, Nemacka... A mozes I da kazes sa jedne strane smo mi, a sa druge
je svet (ili bar oni koji se pitaju nesto na ovom svetu)

bubi

pre 12 godina

Prića se da će Ameri poslati dabrove da uće od Srba kako izgraditi brane ili barikade kako to popularno zovu Srbi,nakon niza barikada po susjednim zemaljama ponovo se javlja prilika da se ući od najboljih,poslije Nato može na Kosovo da vidi kako to ide poslije barikada.

Vladimir LDP

pre 12 godina

puna podrska Srbima i Srbiji a posebno mudroj politici Vuka Jeremica i njegove diplomatije,kad tad ce Kosovo ponovo biti de drzave Srbije a Slbanci moraju da se rese svojih terorista i kriminalaca i tada ce moci Srbima da pogledaju u oci,mi smo se svojih otarasili sada ste vi Albanci na redu.

florim

pre 12 godina

stefanovic je vracen posto nije imao dozvole vlade kosova a bogdanovic je usao posto on ima i kosovsku id posto on je kosovski gradjanin

Jovan

pre 12 godina

Svaka čast Pobesnelom Maksu dole na komentaru koji pogadja u sred srede, a Borku Stefanoviću nek je sa srećom. Keep it cool, dude, godspeed.

Goran

pre 12 godina

Kao što smo se milion puta uverili, silnici vladaju svetom, tamo gde su njihovi veliki interesi. Tzv. demokratija i pravo postoje samo u sferama gde nema tih interesa. Dakle nama se na silu mimo svih međunarodnih pravila bezočno otima zemlja, a pobediti ih ne možemo ni ratom ni pravno, kao što rekoh. Šta dakle činiti? Od dva zla treba birati uvek ono manje. Jel ima neki pametniji predlog osim konstantne pljuvačine? Pljuvačka je oružje slabića.

dido

pre 12 godina

Bas se uziveo ova 'nova zvezda srpske diplomatije'. 'Luda devojka' cak ni da uvidi da dobio toliko 'diplomatskih' samara da posle ovog ce se pozdraviti sa vanjskom politikom.

Pobesneli max

pre 12 godina

Ostrascenost kojom se podsmevaju albanski komentatori pokazuje koliko su zabrinuti. Sama cinjenica da ih je 80% ovde i da, kao po komandi, ponavljaju iste besmislice, govori vise o njima nego o nama. Stavise, oni se zure. Nama ovo "cinculiranje" nimalo ne smeta, ali za njih je sveki izgubljen dan preskup. Dakle, moje skromno misljenje je da iz izjava americkih zvanicnika stidljivo izbija na videlo da Taci nije imao podrsku Amerike za ovu akciju, tj. da je izveo na svoju ruku. Kako god to tumacili, mislim da se doticnoj ****** iz Drenice sprema politicki otkaz, a kasnije, verovatno, i sud. Mozda je ovo bila dobra prilika da se "navuce na tanak led". Razmisljajte i o tome, albanski kolege komentatori. Ne smejte se "kao lud na brasno" na svaki mig.
Igra se nastavlja.

Beki

pre 12 godina

Ako ih slucajno pustaju, neka gospoda ponesu malo sa sobom srpske hrane i kao desert MUNCHMOLLOW jel ovi nasi Kosovski proizvodi ne mogu ni izbliza da kotiraju srpskim.
Realni Komsija.

Marina-Surdulica

pre 12 godina

Kada cete nam reci DA LI SU STIGLI??? Pa zar nisu pre podne posli iz Beograda? Pa da su posli peske do sada bi stigli?! Ovde nesto smrdi???!!!

ivona

pre 12 godina

Opet zamajavanje. Pa nije Jarinje jedini prelaz na Kosovo, sto ide bas na taj jedini, koji je zatvoren a ne na neke druge, koji su otvoreni. Bas na ovom sajtu ima clanak da je Brnjak otvoren za automobile. Ali oni namerno dizu tenziju, vise se bre ne palim na te gluposti.Vredjaju mi inteligenciju.

Apex

pre 12 godina

KFOR nebi Trebalo da i pusti na Kosovo dok se neki iz Vlade Srbije pojave na Kosovo ima nemira bolje Srbi sa severa nek se upute prema Pristine imaju svog Ministra Srpske Nacionalnosti i bolje ce da im pomogne nego ovi iz Inustranstvo.

Zedes

pre 12 godina

A sto predstavnik vlade Srbije radi na teritoriju druge drzave, bez dopustenja vlasti te druge drzave ? Hajde neka tako dodje u Hrvatsku, da ga vidimo !

Moka

pre 12 godina

Dali ce ga ovi pustiti se nezna ali ga Vuk koliko sam citao ovih dana izgleda nebi pustio .Dali je on pravo resenje za ovu ulogu ,pa u njega izgleda neveruuje njegov predpostavljeni.

NO PASARAN

pre 12 godina

Ne puštajte ih više dole, samo potpaljuju narod umesto da ga urazumljuju! Bliže se izbori i sada im odgovara da busaju u patriotske grudi jer su ekonomski uništili državu.

Čivijaš

pre 12 godina

Mogu razgovori da se nastave, ali ukoliko Stefanović nema cilj razgovora, može da dođe do još gore situacije, a posle jučerašnje sednice Vlade, očigledno je da je njegova poseta stvar političkog imidža.

e-krem

pre 12 godina

Ucice sigurno ako onih koji direktno gube primenom reciprociteta nema sa druge strane da ga blokiraju.
Uostalom toliko je snimaka gde je samo "ubedjivao" narod da "drzava Srbija stoji iza vas i svega sto je u vasu odbranu".

Marko

pre 12 godina

Iskreno ne svidja mi se ovo inacenje.
Aop se zna da je prelaz sluzbeno zatvoren, zasto idu na njega??
Ponasaju se kao toreadori u areni kada biku masu krpom pred ocima tj izazivaju KFOR jer se bave populizmom [sakupljaju poene kod naroda] po onoj' Ne moze nam niko nista'
Zaista me zanima dali predsednik Tadic odobrava da idu na zatvoren prelaz

kikiriki

pre 12 godina

ljudi pa ovo i nije vest nego gledanje u pasulj ili kristaln kuglu ,molim vas da nas izvestavate o stvarima koji su se desile ili za koje smatrate da ce se desiti

bačvanin

pre 12 godina

Ova fotografija na kojoj vidimo narod kako pregovara sa naoružanim nemačkim vojnikom na našoj teritoriji me neodoljivo podseća na drugi svetski rat!
Razlika je samo u tome ko su sadašnji nemački saveznici - ranije su to bili Italija i Japan i ostale sile osovine, a sada su to USA, UK, Francuska i ostatak NATO pakta!

bačvanin

pre 12 godina

Ova fotografija na kojoj vidimo narod kako pregovara sa naoružanim nemačkim vojnikom na našoj teritoriji me neodoljivo podseća na drugi svetski rat!
Razlika je samo u tome ko su sadašnji nemački saveznici - ranije su to bili Italija i Japan i ostale sile osovine, a sada su to USA, UK, Francuska i ostatak NATO pakta!

Pobesneli max

pre 12 godina

Ostrascenost kojom se podsmevaju albanski komentatori pokazuje koliko su zabrinuti. Sama cinjenica da ih je 80% ovde i da, kao po komandi, ponavljaju iste besmislice, govori vise o njima nego o nama. Stavise, oni se zure. Nama ovo "cinculiranje" nimalo ne smeta, ali za njih je sveki izgubljen dan preskup. Dakle, moje skromno misljenje je da iz izjava americkih zvanicnika stidljivo izbija na videlo da Taci nije imao podrsku Amerike za ovu akciju, tj. da je izveo na svoju ruku. Kako god to tumacili, mislim da se doticnoj ****** iz Drenice sprema politicki otkaz, a kasnije, verovatno, i sud. Mozda je ovo bila dobra prilika da se "navuce na tanak led". Razmisljajte i o tome, albanski kolege komentatori. Ne smejte se "kao lud na brasno" na svaki mig.
Igra se nastavlja.

NO PASARAN

pre 12 godina

Ne puštajte ih više dole, samo potpaljuju narod umesto da ga urazumljuju! Bliže se izbori i sada im odgovara da busaju u patriotske grudi jer su ekonomski uništili državu.

Zedes

pre 12 godina

A sto predstavnik vlade Srbije radi na teritoriju druge drzave, bez dopustenja vlasti te druge drzave ? Hajde neka tako dodje u Hrvatsku, da ga vidimo !

Beki

pre 12 godina

Ako ih slucajno pustaju, neka gospoda ponesu malo sa sobom srpske hrane i kao desert MUNCHMOLLOW jel ovi nasi Kosovski proizvodi ne mogu ni izbliza da kotiraju srpskim.
Realni Komsija.

Apex

pre 12 godina

KFOR nebi Trebalo da i pusti na Kosovo dok se neki iz Vlade Srbije pojave na Kosovo ima nemira bolje Srbi sa severa nek se upute prema Pristine imaju svog Ministra Srpske Nacionalnosti i bolje ce da im pomogne nego ovi iz Inustranstvo.

Marina-Surdulica

pre 12 godina

Kada cete nam reci DA LI SU STIGLI??? Pa zar nisu pre podne posli iz Beograda? Pa da su posli peske do sada bi stigli?! Ovde nesto smrdi???!!!

ivona

pre 12 godina

Opet zamajavanje. Pa nije Jarinje jedini prelaz na Kosovo, sto ide bas na taj jedini, koji je zatvoren a ne na neke druge, koji su otvoreni. Bas na ovom sajtu ima clanak da je Brnjak otvoren za automobile. Ali oni namerno dizu tenziju, vise se bre ne palim na te gluposti.Vredjaju mi inteligenciju.

Marko

pre 12 godina

Iskreno ne svidja mi se ovo inacenje.
Aop se zna da je prelaz sluzbeno zatvoren, zasto idu na njega??
Ponasaju se kao toreadori u areni kada biku masu krpom pred ocima tj izazivaju KFOR jer se bave populizmom [sakupljaju poene kod naroda] po onoj' Ne moze nam niko nista'
Zaista me zanima dali predsednik Tadic odobrava da idu na zatvoren prelaz

Goran

pre 12 godina

Kao što smo se milion puta uverili, silnici vladaju svetom, tamo gde su njihovi veliki interesi. Tzv. demokratija i pravo postoje samo u sferama gde nema tih interesa. Dakle nama se na silu mimo svih međunarodnih pravila bezočno otima zemlja, a pobediti ih ne možemo ni ratom ni pravno, kao što rekoh. Šta dakle činiti? Od dva zla treba birati uvek ono manje. Jel ima neki pametniji predlog osim konstantne pljuvačine? Pljuvačka je oružje slabića.

Јелена

pre 12 godina

Зашто не пишете ћирилицом коју Албанци не знају да читају? Тиме ћете се решити њихових малициозних коментара и стећи прави увид у то колико их посећује овај сајт (много у сваком случају).

e-krem

pre 12 godina

Ucice sigurno ako onih koji direktno gube primenom reciprociteta nema sa druge strane da ga blokiraju.
Uostalom toliko je snimaka gde je samo "ubedjivao" narod da "drzava Srbija stoji iza vas i svega sto je u vasu odbranu".

Čivijaš

pre 12 godina

Mogu razgovori da se nastave, ali ukoliko Stefanović nema cilj razgovora, može da dođe do još gore situacije, a posle jučerašnje sednice Vlade, očigledno je da je njegova poseta stvar političkog imidža.

ivan78bgd

pre 12 godina

1389 srbi su se sukobili sa najvecom tada silom u svetu Otomaskom imperijom i izginuli toliko da se nisu oporavili decenijama.POsle toga 1914 opet su se Srbi sukobili sa jednom od najvecih sila na svetu Austrougarskom i to platili sa 25% stanovnishtva sto pobijenih sto izginulih u ratovima najvishe procentualno zrtava jednog naroda u oba svetska rata.dali je to bilo pametno najverovatnije ne iz danashnje perspektive.Poenta?Pa poenta je da i u rpvom i drugom slucaju smo znali da pobediti necemo ali smo se borili za nash narod nashu zemlju jer drugu opciju nismo imali..Sada samo u sukobu sa najvecom silom opet u svetu NATO paktom.I kao i pre imaom opciju da izginemo u velikom broju i slabe shanse ishta da uradimo.Mislim da ne treba to da radimo niti cemo to da radimo.Uostalom mi danashnji Srbi smo potomci Vuka brankovica i potomci pozadinaca iz prvog svetskog rata zar ne:)

Necu_u_Tor

pre 12 godina

Osim same vesti, gadi mi se i od komentara. Ne znam zasto se uopste dozvoljava da se oni vide ovde jer raspiruju upravo ono sto u pravilima postovanja stoji kao zabranjeno...

Inace je dno dna ne pustiti predstavnike zainteresovane strane (da podsetim na jedino legitimnu rezoluciju 1244), mozda jos jedna lekcija iz demokratije...?

kikiriki

pre 12 godina

ljudi pa ovo i nije vest nego gledanje u pasulj ili kristaln kuglu ,molim vas da nas izvestavate o stvarima koji su se desile ili za koje smatrate da ce se desiti

dido

pre 12 godina

Bas se uziveo ova 'nova zvezda srpske diplomatije'. 'Luda devojka' cak ni da uvidi da dobio toliko 'diplomatskih' samara da posle ovog ce se pozdraviti sa vanjskom politikom.

Dejan

pre 12 godina

[ironija]Idemo svi u NATO![/ironija]

Sad ce neki da kazu kako to nije isto, sve je to isto! Nas iz siromasnih zemalja ce da koriste kao topovsko meso i radnu snagu dok ce bogati i dalje da se bogate a psi rata da prodaju oruzje kao i uvek...

prvo dozvole kod Thaqi!

pre 12 godina

Prema vesti u Klan Kosova, Goran Bogdanovic, kao gradjanin Kosova ima dozvolu da ide kuci kad god hoce, a gos. Stefanovic vracao kuci, to jest nazad. Dosta se zadrzavao na Kosovo ilegalno, sobzirom da zna bolje nego savi da im treba dozvola. Nema vise dobrodoslice kriminelima ili onima se kojim saradjuju krimineli.
Neki drugi put!

marco

pre 12 godina

Sa KFOR-om i Eulexoim se nije saliti !!
Borko i Goran su sluzbenici vlade/drzave Srbije i na Koisovu ulaze sluzbeno, a VEOMA DOBRO SE ZNA koju proceduru u tom slucaju treba da slede kad ulaze na Kosovo!!
Jer da udju kao obicni gradjani onda vlada Kosova savim legitimno moze postaviti pitanje Kforu/Eulexu kako su usli/ko ih je pusti jer su dosli da pregovaraju.
Najvaznije je to sto njih dvojica ne ulaze kao obicni gradjani koji zavrsavaju neki svoj privatni posao nego kao vladini sluzbenici.

Stefanoviceva izjava 'da de bitno da narod prolazi, a za njega i nije bitno' je cisti populizam jer on kao pregovarac vrlo dobro zna kako sluzbenici drzave Srbije ulaze na Kosovo

Moka

pre 12 godina

Dali ce ga ovi pustiti se nezna ali ga Vuk koliko sam citao ovih dana izgleda nebi pustio .Dali je on pravo resenje za ovu ulogu ,pa u njega izgleda neveruuje njegov predpostavljeni.

Vladimir LDP

pre 12 godina

puna podrska Srbima i Srbiji a posebno mudroj politici Vuka Jeremica i njegove diplomatije,kad tad ce Kosovo ponovo biti de drzave Srbije a Slbanci moraju da se rese svojih terorista i kriminalaca i tada ce moci Srbima da pogledaju u oci,mi smo se svojih otarasili sada ste vi Albanci na redu.

KonstantinFilozof

pre 12 godina

Znaci za prolazak treba minimum dokument za dokaz indentiteta i odobrenje od euleksa, to se sigurno zna, trebalo je pre a treba i sad.
Dvojica nasih 'velikih' diplomata urade suprotno,prakticno odose da poljube vrata, svojim izborom i sa namerom da zakuvaju situaciju, misleci da ce dobiti neku korist od toga(ko zna od koga i kakvu korist ce dobiti)
Jedini koji sigurno nece dobiti ama bas nikakvu korist od toga su svi posteni gradjani KiM za koje haos i neizvesnost i dalje ostaju.

Jovan

pre 12 godina

Svaka čast Pobesnelom Maksu dole na komentaru koji pogadja u sred srede, a Borku Stefanoviću nek je sa srećom. Keep it cool, dude, godspeed.

Miha

pre 12 godina

Sta sad, deklaraciju nisu stigli da prenesu, mogli su slat postom, kako ce sad da se razvija Kosovo bez deklaracije, postari ostali u hodniku a stanje nije kao prije.

Woah

pre 12 godina

Što kaže Albert, ''Lesi se vraća kući''. A i šta će tamo? Ja u životu ne bih kročio na to takvo Kosovo! Neka se druže tamo druže albanci i vojnici, nek uživaju u ljubavi.

bubi

pre 12 godina

Prića se da će Ameri poslati dabrove da uće od Srba kako izgraditi brane ili barikade kako to popularno zovu Srbi,nakon niza barikada po susjednim zemaljama ponovo se javlja prilika da se ući od najboljih,poslije Nato može na Kosovo da vidi kako to ide poslije barikada.

Vučko

pre 12 godina

Pre desetak minuta zavrsili obracanje gradjanima kod mene u Leposavicu, izgleda da se nazire resenje neko koje treba razgovor sa Kuperom da doprinese. Pozdrav sad barikada u Leposavicu!

Cera

pre 12 godina

Stefanović bi trebalo da pregovara sa generalom KFOR-a. A to se može samo ako mu vlasti u Prištini daju specijalno odobrenje? Pa da li je to general KFOR-a ili izbacivač ispred Tačijevog noćnog kluba?

Boban

pre 12 godina

Da budem potpuno jasan, nisam odusevljen sadasnjom vladom! Ali nacin na koji resevaju ovu krizu je za svaku pohvalu. I ovakvom reakcijom treba da budemo zadovoljni svi jer je izbegnut ozbiljan oruzani sukob, za sada! Sta ce biti je veliko pitanje, ali se nadam da nam je dosta rata, verujem da i vecina nasih komsija isto misli. Treba da shvatimo svi da se krize stvaraju ne zbog Srba i Albanaca, vec za sile koje u tome vide interes! Zelim svoj deci na Kosmetu mirne noci i lepe snove. Nek razum pobedi!

nada

pre 12 godina

Naravno da Bieler nije dozvolio da Stefanivic i Bogdanovic ujdu. Prvo zbog formalnosti (nisu na vreme trazili i dobili "dozvolu"), drugo, sto je jos vaznije, Bieler NE ZELI da se sastane sa njima! Do pre 48 sati je (po naredjenju!) bio prakticno u sluzbi Albanaca, cak je i pretio upotrebom vojne sile, a sada treba da ih gleda u oci i da im kaze da se ON "malo zaneo"? TO je prepustio EU- i SAD- VISOKIM PREDSTAVNICIMA, odnosno onima po cijim naredjenjima "NIJE ZNAO" da Albanci "NEMAJU" zeleno svetlo za "uspostavljanje teritorijalnog suvereniteta" pomocu specijalne jedinice ROSA i KFOR-a (ciji je ON komandant). ON je svoj zadatak zavrsio, ali NEUSPESNO. Nije pomogao ni "srpski snajperista" (nazalost uz zrtvu jednog coveka), ni "pucanje na hrvatske helikoptere" (na srecu bez zrtava i materijalne stete), ni maskirani "teroristi iz Beograda", a ni pretnja vojnom silom.

Tomislav Kresovic

pre 12 godina

Na Kosovo treba da ode predsednik Srbije u pratnji ambasadora SAD, Nemacke, Velike Britanije i Ruske federacije. Da vidimo da li ce za njih biti zatovrena granica. Tadic mora da se kao sef drzave pojavi medju Srbima na severu Kosova. Sve ostale price Tadica su prazna prica.

Dule NS

pre 12 godina

A zašto Bogdanoviću nije dozvoljeno da uđe na Kosovo ako je "građanin Kosova"?
Znači Srbi i ako su sa Kosova ako jednom izađu ne smu više da se vrate nazad bez specijalne dozvole?
Joj ovo sve sada stvarno već postaje toliko nakaradno, da čovek prosto ne zna da li da se smeje ili da plače od tolikih gluposti!

opet

pre 12 godina

gospodine Stefanoviću, svaki Srbin zna da je taj prelaz zatvoren, neko ga zapalio,barem biste to trebali da znate kao glavni pregovorač. Nemojte da gasite vatru benzinom, pozovite onu ženu sa Kosova, sa kojom pregovarate, doči če po vas kolima na neki drugi prelaz. Ajde malo ozbiljnosti, ako je nešto zatvoreno onda je zatvoreno za sve

msj

pre 12 godina

Domet donesene Deklaracije nije trajao ni jedan dan!!!
Neopisiva sramota srpske politike.
Umesto da oni traze odgovornost i smenu nadleznih i odgovornih na proizvedenu situaciju oni dozivljavaju najniza ponizenja. Sa ovakvom politickom garniturom Srbiji definitivno nema spasa. Neprocenjiva steta.

pragmatican

pre 12 godina

imam predlog da se izbegnu ovakvi incidenti(bruka) na granicama, nek Borko trazi Kosovsko drzavljanstvo pa onda kad mu se prohte moze ici na Kosovo...jednostavno!

Kosovar

pre 12 godina

Ovo je cinjenica da sever nije Srbija nego je Republika Kosova, i normalno da Stefanovic i Bogdanovic sada trebaju da se vracaju kuci...

Apex

pre 12 godina

Narode Srbija i Parlament u Beogradu treba jednom da svate da nemogu oni sta hoce i zele da rade na Kosovo znase koje gazda svoje kuce.Pristina sta naredi Kfor i Eulex izvrsava naredzene Pristine.

hysi

pre 12 godina

ja bih usao sa vojskom
(sasa, 31. jul 2011 21:48) Presednik Tadic je veq izavijo da Serbija je MIR.A ti Hoces vojsku.
Jednom ste probali , potpisana kapitulacija, zelish da jos jednu kapitulacjie imate ,ne mi kao prve komsije nezelimo vam to.

knedla

pre 12 godina

A nije li Stefanovic danas izjavio da su granice slobodne za prolaz i da je to dokaz da dijalog moze da se nastavi? Da li se taj covek razume u bilo sta? U kakvom je on pregovarackom timu? Koja je njegova poenta?

mislite o tome

pre 12 godina

@(bačvanin, 31. jul 2011 18:55)

A sta ti to govori, da je ceo svet postao nacisticki nastrojien a Srbi su ostali isti pa su svi protiv njih, ILI da su Nemci nesto naucili na greskama i iz istorije i da imaju politiku koja ima veze s mozgom i kojom sticu mocne prijatelje, za razliku od nas gde se politika svodi na ko ce kome uvaliti.. i ko ce bolje i vise pokrasti...

florim

pre 12 godina

stefanovic je vracen posto nije imao dozvole vlade kosova a bogdanovic je usao posto on ima i kosovsku id posto on je kosovski gradjanin

slobodan

pre 12 godina

Pa i ne treba da ga puste. Da je drzava kako treba, iza Stefanovica bi stojali sve specijalne jedinice vojske i policije i ne bi nikoga pitao za dozvolu da udje na srpsku teritoriju, a kamoli albance.

MUKNAVI

pre 12 godina

Znaci ni Bogdanovic ne moze nazad jer je proterivanje,selektivno,pocelo od strane onih koji tamo dodjose ko njihovi ocevi,djedovi,Nemci,Italijani i941 koji posle cetvorogodisnjeg "mandata" prodjose kao sto ce i ovi jer ta petljarija sa KiM ide vec ohoho na nerve onima koji su im pomogli da namontiraju tu taci tvorevinu i pretvore deo Srbije u poligon mafije..i Srpske i Albanske..koja vrslja i po njihovim drzavama "casteci" im decu drogama rasterujuci iz svoje zajednice Narode kojima se sve ovo na ..... popelo,jer ne sede svi u kabinetima sa dzepovima punim love kao ekipe koje "vode" politiku, vec prezivljavaju bez nade u bolje sutra jer znaju da od ovih koji vladaju nema za Narode vajde..pa beze ko moze .. glavom bez obzira!

swayzak

pre 12 godina

Po izlomnjenom srpskom jeziku koji je prisutan u komentarima, mogu samo da zaključim da se albanska manjina u Srbiji aktivirala na sajtu B92. Dobro nam došli!

Simon

pre 12 godina

KFOR je opet malo statusno "neutralan" samo iz jednog razloga. Ti njihovi ljudi se jednostavno plaše Tačija i moraju da ga slušaju.
Dok sa druge strane, koliko juče su repetirali oružje na Borka.
Toliko o statusnoj neutralnosti i vojničkoj ili političkoj racionalnosti.
Mi nismo nikakve cvećke, ali ovi ljudi stvarno više neznaju ni šta rade ni šta im je posao. Opasno.

svetlanast.

pre 12 godina

tacijeva vlast, KFOR, Euleks, svetski mentori i sponzori problema na kosovu, postuju proceduru i od ministra bogdanovica i pregovaraca borka stefanovica traze dozvolu za ulazak na kosovo jer su bogdanovic i stefanovic dokazali da probleme zele da rese na miran nacin, smirujuci nesrecne srbe na kosovu.

sigurno je da ce tacijeva vlast, KFOR i Euleks na kosovo, bez problema, kao obicne gradjane propustiti one za koje znaju da ce da pale, ubijaju i ratuju, kako bi srbija i derfinitivno bila porazena i ponizena.

Jarmusch

pre 12 godina

@bačvanin - Prika, mozes da tumacis da smo sa jedne strane mi, a sa druge strane
NATO, UK, USA, Francuska, Nemacka... A mozes I da kazes sa jedne strane smo mi, a sa druge
je svet (ili bar oni koji se pitaju nesto na ovom svetu)

lala

pre 12 godina

Još jedan dokaz da Srbija nema nikakvu strategiju po pitanju KiM. Lako je paliti narod na severu KM, tamo srbovati i praviti barikade kao Ličani u Hrvatskoj. Treba misliti na Srbe koji žive u ostalim delovima KiM. Treba ostaviti Srbe da sami grade suživot sa Albancima, pa makar u posebnoj državi. Njima ništa ne znači da li je KOSOVO SRBIJA ili samostalna država. Njima je bitan standard i kvalitet života. Beograd i beogradski političari treba da shvate da nisu najpametniji u Srbiji i ostatku sveta.

Komsija

pre 12 godina

Zašto ne pišete ćirilicom koju Albanci ne znaju da čitaju ? Time ćete se rešiti njihovih malicioznih komentara i steći pravi uvid u to koliko ih posećuje ovaj sajt ( mnogo u svakom slučaju ).
( Jelena , 31. Jul 2011 23:49 )

I da jeste tako ( da Albanci ne znaju cirilicu) onda bi se na google sve bilo "prevedeno" za tren.
Za tvoju informaciju Jelena, ne pratim srpske sajtove da psujem na spski narod nego da znam gdo smo ( i mi i vi) i da li ima sanse za mir na ovim nasim zemljama, jel hteli vi ili ne, mi cemo vam biti komsije zasad i dok ima sunce nad ovom planetom isto tako kako i vi cete nam biti komsije hteli mi to ili ne.

pipo

pre 12 godina

AUU,mnogo bre kasnili,mozda zaboravili da ponesu pasose sobom,ali potparol Kfor rece da moraju da imaju dozvolu za ulazak u RK od kososki organe,ako nemaju, da smo zivi i zdrav bili svi Mi i Vi.....

Mirko

pre 12 godina

Ministar za Kosovo je sto bi se reklo kod nas''ubi boze". Ovaj mladji i nekako moze da prodje. Necu ni da im pamtim imena vise, jer politicara u ovoj zemlji ima previse.

sumorni

pre 12 godina

Pao sam sa stolice od smeha kad sam video da je 90% albanskih komentara.

Mislio sam da MI imamo neki problem, ali grešim...

Opušteno bre Kosovari, nema razloga za neurozu...

SPAVAC

pre 12 godina

Za neuspesno vodjenje pregovora slede ovakve posledice. Stefanovic se busao dok je preko megafona pre par dana Srbima obecavao i ulivao snagu, ali izgleda da je i to bilo samo za kamere. Realnost je drugacija, i neko tim ljudima treba to da kaze, a ne da preko njih i u ovom trenutku skuplja politicke poene, dok u isto vreme ne moze da se izbori ni da predje administrativnu liniju.

Mile

pre 12 godina

Ako neće da puste pregovarače, mozda bi trebalo poslati VS i policiju, čije je prisustvo na Kosovu uostalom i garantovano rezolucijom 1244.

Srbija može da uradi dve stvari. Da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, ili ako doista smatra da je Kosovo deo Srbije, da se kao svaka normalna država i ponaša u skladu sa tim.

Priglupa i snishodljiva beogradska politika samo odgađa rešenje kosovskog problema i dalje otežava život preostalim Srbima na Kosovu. Setimo se kako je Slovenija reagovala kada je tadašnja JNA blokirala granicu.

Zedes

pre 12 godina

A sto predstavnik vlade Srbije radi na teritoriju druge drzave, bez dopustenja vlasti te druge drzave ? Hajde neka tako dodje u Hrvatsku, da ga vidimo !

Apex

pre 12 godina

KFOR nebi Trebalo da i pusti na Kosovo dok se neki iz Vlade Srbije pojave na Kosovo ima nemira bolje Srbi sa severa nek se upute prema Pristine imaju svog Ministra Srpske Nacionalnosti i bolje ce da im pomogne nego ovi iz Inustranstvo.

NO PASARAN

pre 12 godina

Ne puštajte ih više dole, samo potpaljuju narod umesto da ga urazumljuju! Bliže se izbori i sada im odgovara da busaju u patriotske grudi jer su ekonomski uništili državu.

Pobesneli max

pre 12 godina

Ostrascenost kojom se podsmevaju albanski komentatori pokazuje koliko su zabrinuti. Sama cinjenica da ih je 80% ovde i da, kao po komandi, ponavljaju iste besmislice, govori vise o njima nego o nama. Stavise, oni se zure. Nama ovo "cinculiranje" nimalo ne smeta, ali za njih je sveki izgubljen dan preskup. Dakle, moje skromno misljenje je da iz izjava americkih zvanicnika stidljivo izbija na videlo da Taci nije imao podrsku Amerike za ovu akciju, tj. da je izveo na svoju ruku. Kako god to tumacili, mislim da se doticnoj ****** iz Drenice sprema politicki otkaz, a kasnije, verovatno, i sud. Mozda je ovo bila dobra prilika da se "navuce na tanak led". Razmisljajte i o tome, albanski kolege komentatori. Ne smejte se "kao lud na brasno" na svaki mig.
Igra se nastavlja.

bačvanin

pre 12 godina

Ova fotografija na kojoj vidimo narod kako pregovara sa naoružanim nemačkim vojnikom na našoj teritoriji me neodoljivo podseća na drugi svetski rat!
Razlika je samo u tome ko su sadašnji nemački saveznici - ranije su to bili Italija i Japan i ostale sile osovine, a sada su to USA, UK, Francuska i ostatak NATO pakta!

Јелена

pre 12 godina

Зашто не пишете ћирилицом коју Албанци не знају да читају? Тиме ћете се решити њихових малициозних коментара и стећи прави увид у то колико их посећује овај сајт (много у сваком случају).

Woah

pre 12 godina

Što kaže Albert, ''Lesi se vraća kući''. A i šta će tamo? Ja u životu ne bih kročio na to takvo Kosovo! Neka se druže tamo druže albanci i vojnici, nek uživaju u ljubavi.

prvo dozvole kod Thaqi!

pre 12 godina

Prema vesti u Klan Kosova, Goran Bogdanovic, kao gradjanin Kosova ima dozvolu da ide kuci kad god hoce, a gos. Stefanovic vracao kuci, to jest nazad. Dosta se zadrzavao na Kosovo ilegalno, sobzirom da zna bolje nego savi da im treba dozvola. Nema vise dobrodoslice kriminelima ili onima se kojim saradjuju krimineli.
Neki drugi put!

Beki

pre 12 godina

Ako ih slucajno pustaju, neka gospoda ponesu malo sa sobom srpske hrane i kao desert MUNCHMOLLOW jel ovi nasi Kosovski proizvodi ne mogu ni izbliza da kotiraju srpskim.
Realni Komsija.

Vladimir LDP

pre 12 godina

puna podrska Srbima i Srbiji a posebno mudroj politici Vuka Jeremica i njegove diplomatije,kad tad ce Kosovo ponovo biti de drzave Srbije a Slbanci moraju da se rese svojih terorista i kriminalaca i tada ce moci Srbima da pogledaju u oci,mi smo se svojih otarasili sada ste vi Albanci na redu.

dido

pre 12 godina

Bas se uziveo ova 'nova zvezda srpske diplomatije'. 'Luda devojka' cak ni da uvidi da dobio toliko 'diplomatskih' samara da posle ovog ce se pozdraviti sa vanjskom politikom.

ivan78bgd

pre 12 godina

1389 srbi su se sukobili sa najvecom tada silom u svetu Otomaskom imperijom i izginuli toliko da se nisu oporavili decenijama.POsle toga 1914 opet su se Srbi sukobili sa jednom od najvecih sila na svetu Austrougarskom i to platili sa 25% stanovnishtva sto pobijenih sto izginulih u ratovima najvishe procentualno zrtava jednog naroda u oba svetska rata.dali je to bilo pametno najverovatnije ne iz danashnje perspektive.Poenta?Pa poenta je da i u rpvom i drugom slucaju smo znali da pobediti necemo ali smo se borili za nash narod nashu zemlju jer drugu opciju nismo imali..Sada samo u sukobu sa najvecom silom opet u svetu NATO paktom.I kao i pre imaom opciju da izginemo u velikom broju i slabe shanse ishta da uradimo.Mislim da ne treba to da radimo niti cemo to da radimo.Uostalom mi danashnji Srbi smo potomci Vuka brankovica i potomci pozadinaca iz prvog svetskog rata zar ne:)

Moka

pre 12 godina

Dali ce ga ovi pustiti se nezna ali ga Vuk koliko sam citao ovih dana izgleda nebi pustio .Dali je on pravo resenje za ovu ulogu ,pa u njega izgleda neveruuje njegov predpostavljeni.

Goran

pre 12 godina

Kao što smo se milion puta uverili, silnici vladaju svetom, tamo gde su njihovi veliki interesi. Tzv. demokratija i pravo postoje samo u sferama gde nema tih interesa. Dakle nama se na silu mimo svih međunarodnih pravila bezočno otima zemlja, a pobediti ih ne možemo ni ratom ni pravno, kao što rekoh. Šta dakle činiti? Od dva zla treba birati uvek ono manje. Jel ima neki pametniji predlog osim konstantne pljuvačine? Pljuvačka je oružje slabića.

ivona

pre 12 godina

Opet zamajavanje. Pa nije Jarinje jedini prelaz na Kosovo, sto ide bas na taj jedini, koji je zatvoren a ne na neke druge, koji su otvoreni. Bas na ovom sajtu ima clanak da je Brnjak otvoren za automobile. Ali oni namerno dizu tenziju, vise se bre ne palim na te gluposti.Vredjaju mi inteligenciju.

Marko

pre 12 godina

Iskreno ne svidja mi se ovo inacenje.
Aop se zna da je prelaz sluzbeno zatvoren, zasto idu na njega??
Ponasaju se kao toreadori u areni kada biku masu krpom pred ocima tj izazivaju KFOR jer se bave populizmom [sakupljaju poene kod naroda] po onoj' Ne moze nam niko nista'
Zaista me zanima dali predsednik Tadic odobrava da idu na zatvoren prelaz

Necu_u_Tor

pre 12 godina

Osim same vesti, gadi mi se i od komentara. Ne znam zasto se uopste dozvoljava da se oni vide ovde jer raspiruju upravo ono sto u pravilima postovanja stoji kao zabranjeno...

Inace je dno dna ne pustiti predstavnike zainteresovane strane (da podsetim na jedino legitimnu rezoluciju 1244), mozda jos jedna lekcija iz demokratije...?

e-krem

pre 12 godina

Ucice sigurno ako onih koji direktno gube primenom reciprociteta nema sa druge strane da ga blokiraju.
Uostalom toliko je snimaka gde je samo "ubedjivao" narod da "drzava Srbija stoji iza vas i svega sto je u vasu odbranu".

bubi

pre 12 godina

Prića se da će Ameri poslati dabrove da uće od Srba kako izgraditi brane ili barikade kako to popularno zovu Srbi,nakon niza barikada po susjednim zemaljama ponovo se javlja prilika da se ući od najboljih,poslije Nato može na Kosovo da vidi kako to ide poslije barikada.

marco

pre 12 godina

Sa KFOR-om i Eulexoim se nije saliti !!
Borko i Goran su sluzbenici vlade/drzave Srbije i na Koisovu ulaze sluzbeno, a VEOMA DOBRO SE ZNA koju proceduru u tom slucaju treba da slede kad ulaze na Kosovo!!
Jer da udju kao obicni gradjani onda vlada Kosova savim legitimno moze postaviti pitanje Kforu/Eulexu kako su usli/ko ih je pusti jer su dosli da pregovaraju.
Najvaznije je to sto njih dvojica ne ulaze kao obicni gradjani koji zavrsavaju neki svoj privatni posao nego kao vladini sluzbenici.

Stefanoviceva izjava 'da de bitno da narod prolazi, a za njega i nije bitno' je cisti populizam jer on kao pregovarac vrlo dobro zna kako sluzbenici drzave Srbije ulaze na Kosovo

Čivijaš

pre 12 godina

Mogu razgovori da se nastave, ali ukoliko Stefanović nema cilj razgovora, može da dođe do još gore situacije, a posle jučerašnje sednice Vlade, očigledno je da je njegova poseta stvar političkog imidža.

Marina-Surdulica

pre 12 godina

Kada cete nam reci DA LI SU STIGLI??? Pa zar nisu pre podne posli iz Beograda? Pa da su posli peske do sada bi stigli?! Ovde nesto smrdi???!!!

KonstantinFilozof

pre 12 godina

Znaci za prolazak treba minimum dokument za dokaz indentiteta i odobrenje od euleksa, to se sigurno zna, trebalo je pre a treba i sad.
Dvojica nasih 'velikih' diplomata urade suprotno,prakticno odose da poljube vrata, svojim izborom i sa namerom da zakuvaju situaciju, misleci da ce dobiti neku korist od toga(ko zna od koga i kakvu korist ce dobiti)
Jedini koji sigurno nece dobiti ama bas nikakvu korist od toga su svi posteni gradjani KiM za koje haos i neizvesnost i dalje ostaju.

Miha

pre 12 godina

Sta sad, deklaraciju nisu stigli da prenesu, mogli su slat postom, kako ce sad da se razvija Kosovo bez deklaracije, postari ostali u hodniku a stanje nije kao prije.

Jovan

pre 12 godina

Svaka čast Pobesnelom Maksu dole na komentaru koji pogadja u sred srede, a Borku Stefanoviću nek je sa srećom. Keep it cool, dude, godspeed.

Dejan

pre 12 godina

[ironija]Idemo svi u NATO![/ironija]

Sad ce neki da kazu kako to nije isto, sve je to isto! Nas iz siromasnih zemalja ce da koriste kao topovsko meso i radnu snagu dok ce bogati i dalje da se bogate a psi rata da prodaju oruzje kao i uvek...

kikiriki

pre 12 godina

ljudi pa ovo i nije vest nego gledanje u pasulj ili kristaln kuglu ,molim vas da nas izvestavate o stvarima koji su se desile ili za koje smatrate da ce se desiti

opet

pre 12 godina

gospodine Stefanoviću, svaki Srbin zna da je taj prelaz zatvoren, neko ga zapalio,barem biste to trebali da znate kao glavni pregovorač. Nemojte da gasite vatru benzinom, pozovite onu ženu sa Kosova, sa kojom pregovarate, doči če po vas kolima na neki drugi prelaz. Ajde malo ozbiljnosti, ako je nešto zatvoreno onda je zatvoreno za sve

msj

pre 12 godina

Domet donesene Deklaracije nije trajao ni jedan dan!!!
Neopisiva sramota srpske politike.
Umesto da oni traze odgovornost i smenu nadleznih i odgovornih na proizvedenu situaciju oni dozivljavaju najniza ponizenja. Sa ovakvom politickom garniturom Srbiji definitivno nema spasa. Neprocenjiva steta.

Tomislav Kresovic

pre 12 godina

Na Kosovo treba da ode predsednik Srbije u pratnji ambasadora SAD, Nemacke, Velike Britanije i Ruske federacije. Da vidimo da li ce za njih biti zatovrena granica. Tadic mora da se kao sef drzave pojavi medju Srbima na severu Kosova. Sve ostale price Tadica su prazna prica.

Dule NS

pre 12 godina

A zašto Bogdanoviću nije dozvoljeno da uđe na Kosovo ako je "građanin Kosova"?
Znači Srbi i ako su sa Kosova ako jednom izađu ne smu više da se vrate nazad bez specijalne dozvole?
Joj ovo sve sada stvarno već postaje toliko nakaradno, da čovek prosto ne zna da li da se smeje ili da plače od tolikih gluposti!

mislite o tome

pre 12 godina

@(bačvanin, 31. jul 2011 18:55)

A sta ti to govori, da je ceo svet postao nacisticki nastrojien a Srbi su ostali isti pa su svi protiv njih, ILI da su Nemci nesto naucili na greskama i iz istorije i da imaju politiku koja ima veze s mozgom i kojom sticu mocne prijatelje, za razliku od nas gde se politika svodi na ko ce kome uvaliti.. i ko ce bolje i vise pokrasti...

nada

pre 12 godina

Naravno da Bieler nije dozvolio da Stefanivic i Bogdanovic ujdu. Prvo zbog formalnosti (nisu na vreme trazili i dobili "dozvolu"), drugo, sto je jos vaznije, Bieler NE ZELI da se sastane sa njima! Do pre 48 sati je (po naredjenju!) bio prakticno u sluzbi Albanaca, cak je i pretio upotrebom vojne sile, a sada treba da ih gleda u oci i da im kaze da se ON "malo zaneo"? TO je prepustio EU- i SAD- VISOKIM PREDSTAVNICIMA, odnosno onima po cijim naredjenjima "NIJE ZNAO" da Albanci "NEMAJU" zeleno svetlo za "uspostavljanje teritorijalnog suvereniteta" pomocu specijalne jedinice ROSA i KFOR-a (ciji je ON komandant). ON je svoj zadatak zavrsio, ali NEUSPESNO. Nije pomogao ni "srpski snajperista" (nazalost uz zrtvu jednog coveka), ni "pucanje na hrvatske helikoptere" (na srecu bez zrtava i materijalne stete), ni maskirani "teroristi iz Beograda", a ni pretnja vojnom silom.

MUKNAVI

pre 12 godina

Znaci ni Bogdanovic ne moze nazad jer je proterivanje,selektivno,pocelo od strane onih koji tamo dodjose ko njihovi ocevi,djedovi,Nemci,Italijani i941 koji posle cetvorogodisnjeg "mandata" prodjose kao sto ce i ovi jer ta petljarija sa KiM ide vec ohoho na nerve onima koji su im pomogli da namontiraju tu taci tvorevinu i pretvore deo Srbije u poligon mafije..i Srpske i Albanske..koja vrslja i po njihovim drzavama "casteci" im decu drogama rasterujuci iz svoje zajednice Narode kojima se sve ovo na ..... popelo,jer ne sede svi u kabinetima sa dzepovima punim love kao ekipe koje "vode" politiku, vec prezivljavaju bez nade u bolje sutra jer znaju da od ovih koji vladaju nema za Narode vajde..pa beze ko moze .. glavom bez obzira!

Vučko

pre 12 godina

Pre desetak minuta zavrsili obracanje gradjanima kod mene u Leposavicu, izgleda da se nazire resenje neko koje treba razgovor sa Kuperom da doprinese. Pozdrav sad barikada u Leposavicu!

Kosovar

pre 12 godina

Ovo je cinjenica da sever nije Srbija nego je Republika Kosova, i normalno da Stefanovic i Bogdanovic sada trebaju da se vracaju kuci...

Simon

pre 12 godina

KFOR je opet malo statusno "neutralan" samo iz jednog razloga. Ti njihovi ljudi se jednostavno plaše Tačija i moraju da ga slušaju.
Dok sa druge strane, koliko juče su repetirali oružje na Borka.
Toliko o statusnoj neutralnosti i vojničkoj ili političkoj racionalnosti.
Mi nismo nikakve cvećke, ali ovi ljudi stvarno više neznaju ni šta rade ni šta im je posao. Opasno.

sumorni

pre 12 godina

Pao sam sa stolice od smeha kad sam video da je 90% albanskih komentara.

Mislio sam da MI imamo neki problem, ali grešim...

Opušteno bre Kosovari, nema razloga za neurozu...

slobodan

pre 12 godina

Pa i ne treba da ga puste. Da je drzava kako treba, iza Stefanovica bi stojali sve specijalne jedinice vojske i policije i ne bi nikoga pitao za dozvolu da udje na srpsku teritoriju, a kamoli albance.

Boban

pre 12 godina

Da budem potpuno jasan, nisam odusevljen sadasnjom vladom! Ali nacin na koji resevaju ovu krizu je za svaku pohvalu. I ovakvom reakcijom treba da budemo zadovoljni svi jer je izbegnut ozbiljan oruzani sukob, za sada! Sta ce biti je veliko pitanje, ali se nadam da nam je dosta rata, verujem da i vecina nasih komsija isto misli. Treba da shvatimo svi da se krize stvaraju ne zbog Srba i Albanaca, vec za sile koje u tome vide interes! Zelim svoj deci na Kosmetu mirne noci i lepe snove. Nek razum pobedi!

svetlanast.

pre 12 godina

tacijeva vlast, KFOR, Euleks, svetski mentori i sponzori problema na kosovu, postuju proceduru i od ministra bogdanovica i pregovaraca borka stefanovica traze dozvolu za ulazak na kosovo jer su bogdanovic i stefanovic dokazali da probleme zele da rese na miran nacin, smirujuci nesrecne srbe na kosovu.

sigurno je da ce tacijeva vlast, KFOR i Euleks na kosovo, bez problema, kao obicne gradjane propustiti one za koje znaju da ce da pale, ubijaju i ratuju, kako bi srbija i derfinitivno bila porazena i ponizena.

pragmatican

pre 12 godina

imam predlog da se izbegnu ovakvi incidenti(bruka) na granicama, nek Borko trazi Kosovsko drzavljanstvo pa onda kad mu se prohte moze ici na Kosovo...jednostavno!

pipo

pre 12 godina

AUU,mnogo bre kasnili,mozda zaboravili da ponesu pasose sobom,ali potparol Kfor rece da moraju da imaju dozvolu za ulazak u RK od kososki organe,ako nemaju, da smo zivi i zdrav bili svi Mi i Vi.....

swayzak

pre 12 godina

Po izlomnjenom srpskom jeziku koji je prisutan u komentarima, mogu samo da zaključim da se albanska manjina u Srbiji aktivirala na sajtu B92. Dobro nam došli!

hysi

pre 12 godina

ja bih usao sa vojskom
(sasa, 31. jul 2011 21:48) Presednik Tadic je veq izavijo da Serbija je MIR.A ti Hoces vojsku.
Jednom ste probali , potpisana kapitulacija, zelish da jos jednu kapitulacjie imate ,ne mi kao prve komsije nezelimo vam to.

Cera

pre 12 godina

Stefanović bi trebalo da pregovara sa generalom KFOR-a. A to se može samo ako mu vlasti u Prištini daju specijalno odobrenje? Pa da li je to general KFOR-a ili izbacivač ispred Tačijevog noćnog kluba?

Komsija

pre 12 godina

Zašto ne pišete ćirilicom koju Albanci ne znaju da čitaju ? Time ćete se rešiti njihovih malicioznih komentara i steći pravi uvid u to koliko ih posećuje ovaj sajt ( mnogo u svakom slučaju ).
( Jelena , 31. Jul 2011 23:49 )

I da jeste tako ( da Albanci ne znaju cirilicu) onda bi se na google sve bilo "prevedeno" za tren.
Za tvoju informaciju Jelena, ne pratim srpske sajtove da psujem na spski narod nego da znam gdo smo ( i mi i vi) i da li ima sanse za mir na ovim nasim zemljama, jel hteli vi ili ne, mi cemo vam biti komsije zasad i dok ima sunce nad ovom planetom isto tako kako i vi cete nam biti komsije hteli mi to ili ne.

florim

pre 12 godina

stefanovic je vracen posto nije imao dozvole vlade kosova a bogdanovic je usao posto on ima i kosovsku id posto on je kosovski gradjanin

SPAVAC

pre 12 godina

Za neuspesno vodjenje pregovora slede ovakve posledice. Stefanovic se busao dok je preko megafona pre par dana Srbima obecavao i ulivao snagu, ali izgleda da je i to bilo samo za kamere. Realnost je drugacija, i neko tim ljudima treba to da kaze, a ne da preko njih i u ovom trenutku skuplja politicke poene, dok u isto vreme ne moze da se izbori ni da predje administrativnu liniju.

knedla

pre 12 godina

A nije li Stefanovic danas izjavio da su granice slobodne za prolaz i da je to dokaz da dijalog moze da se nastavi? Da li se taj covek razume u bilo sta? U kakvom je on pregovarackom timu? Koja je njegova poenta?

Mirko

pre 12 godina

Ministar za Kosovo je sto bi se reklo kod nas''ubi boze". Ovaj mladji i nekako moze da prodje. Necu ni da im pamtim imena vise, jer politicara u ovoj zemlji ima previse.

Jarmusch

pre 12 godina

@bačvanin - Prika, mozes da tumacis da smo sa jedne strane mi, a sa druge strane
NATO, UK, USA, Francuska, Nemacka... A mozes I da kazes sa jedne strane smo mi, a sa druge
je svet (ili bar oni koji se pitaju nesto na ovom svetu)

Mile

pre 12 godina

Ako neće da puste pregovarače, mozda bi trebalo poslati VS i policiju, čije je prisustvo na Kosovu uostalom i garantovano rezolucijom 1244.

Srbija može da uradi dve stvari. Da prizna Kosovo kao nezavisnu državu, ili ako doista smatra da je Kosovo deo Srbije, da se kao svaka normalna država i ponaša u skladu sa tim.

Priglupa i snishodljiva beogradska politika samo odgađa rešenje kosovskog problema i dalje otežava život preostalim Srbima na Kosovu. Setimo se kako je Slovenija reagovala kada je tadašnja JNA blokirala granicu.

lala

pre 12 godina

Još jedan dokaz da Srbija nema nikakvu strategiju po pitanju KiM. Lako je paliti narod na severu KM, tamo srbovati i praviti barikade kao Ličani u Hrvatskoj. Treba misliti na Srbe koji žive u ostalim delovima KiM. Treba ostaviti Srbe da sami grade suživot sa Albancima, pa makar u posebnoj državi. Njima ništa ne znači da li je KOSOVO SRBIJA ili samostalna država. Njima je bitan standard i kvalitet života. Beograd i beogradski političari treba da shvate da nisu najpametniji u Srbiji i ostatku sveta.

Apex

pre 12 godina

Narode Srbija i Parlament u Beogradu treba jednom da svate da nemogu oni sta hoce i zele da rade na Kosovo znase koje gazda svoje kuce.Pristina sta naredi Kfor i Eulex izvrsava naredzene Pristine.