Nedelja, 31.07.2011.

01:11

Usvojena Deklaracija o Kosovu

Skupština Srbije usvojila Deklaraciju o Kosovu. Za je bilo 181, protiv poslanici DSS, LDP-a kao i Riza Halimi. 4 poslanika SVM bila uzdržana.

Izvor: B92

Usvojena Deklaracija o Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

Natalija

pre 12 godina

Nadam se da nećemo opet ratovati! Problem novih vlasti od 2000-2011 je što narodu niko nije pokušao da objasni kolika je cena bila ta Slobina i Vojina 4 rata. Male zemlje ne mogu da ratuju kad njihovim vođama (tj. tzv. elit) padne na pamet. Slobini ratovi su primer kako ne treba voditi malu zemlju, e, sve su slupali, uništili najvažnije resurse Srbije (privredu i moral). Nije moguće postojanje države bez privrede i morala.

Jagodinac

pre 12 godina

Jedino rešenje za Srbiju je ulazak u NATO.kada udjemo u NATO biće rešeni svi provlemi Srba na Kosovu.Kosovo je država i to mora konačno svima da bude jasnoPodsećam sve i hrvatsku državu nismo godinama priznali i to je učinjeno,bez ikakvih štetnih posledica za Srbiju,već na korist.neka buduća Vlada Srbije priznaće Kosovo kao nezavisnu državu,to je proirodna neminovnost.Srbi sve sa zakašnjenjem ukapiraju.Pozdrav iz jagodine

Miloš J. Kosovac

pre 12 godina

Na Srbe severno od Kosovske Mitrovice pao je ceo teret stradanja svih Srba za šta su krivi glupi deo političke i intelektualne elite, među kojima su bili i neki sa najvištim naučnim titulama. Jer su naseli na agresiju zlih ljudi među nekoliko naroda sa kojima smo pre toga postigli majviši nivo društvenog života do tada u istoriji sveta ostavrenog - Čovek čoveku je drug. Što je bila želja samog Božjeg sina Isusa i Poslanika Mohamada. To malo Srba ovih će dana polagati pred Celim Svetom civlizaciski nivo zrelosti celg srpskog naroda i svakog Srbina ma gde bio na kugli zemaljskoj. Oni treba da odbrane istinu od svetskih lažova, lopova i pokvarenjaka. Oni treba da odbarne i sva finala i sve medalje i trofeje koje Srbi osvajaju na sportskim borilištima iz dana u dan. Oni treba da sačuvaju ugled koji smo stekli teniskim trofejima Novaka Đokovića. Jer se upravo Oligarhije koja vladaju svetom bave tenisom iz lične zabave ili ulaganjem kapitala u tu igru, što je "Mnogo više od igre". Ako sve to odbrane, možemo se pohvaliti da mi nismo izgubili bitku na Kosovu 1389. Čime će im biti zahvalni svi živi kao i svi poginuli u toj bitci. A najviše će im biti zahvalna duša mitskog junaka Miloša Obilića, koja je tu ovih dana sa njima na barikadama u odbrani istine, slobode i dostojanstva - Čovečnosti.

MUKNAVI

pre 12 godina

Otimaju se oko "cuprije"..ko ce da ju nadgleda,i udara harace trpajuci lovu sebi i svojima u dzepove.Spominju oni Srpstvo,al..boli njih uvo za one koji zive u centralnom delu Kosova,jer vazna je cuprija pomocu koje bi da grabe od Albanaca i dosetio se taci,pa bi on i njegova ekipa da se uvajdi.Naravno,on to ne kaze tako nego,bori se bre protiv kriminala..i eto, po stoti pud padne ti na pamet,kada vidis ovakvo licimerije,stara izreka;ko o cemu...

Maca

pre 12 godina

Zasedaju dan i noc za vikend, raspravljaju, drze govore, usvajaju Deklaraciju...rade sve nesto sto izgleda jako vazno i odlucujuce...svi strepimo i iscekujemo sta ce biti kao u seriji "Zabranjeno voce" ili nekoj slicnoj. A onda Srbi sa Kosova, kao i mi bez Kosova, se pitamo sta je pisac hteo da kaze i da li je bila potrebna sva ova frka oko Deklaracije da bi se reklo nista specijalno!
Zaista je neodgovorno bilo glasati za nesto sto nit` smrdi niti mirise, samo da se otalja posao. I zato u celoj prici je najsmesnije sto je Vlast uspela da ujedini stavove DSS i LDP koji nisu glasali iz potpuno razlicitih uglova, sto znaci da je Deklaracija trula i beznacajna. Niko pojma nema sta da radi s njom.

bananica

pre 12 godina

Je l' to Tadic porucio srbima na Kosovu da je predsednik uz njih? Jeste, sveze potsisan i mirisljav, da se rukuje sa Tacijem kad sve prodje. Mozda cemo se sutra i njemu izvinjavati...

sandra

pre 12 godina

Nisam videla nikakva konkretna resenja za novonastalu situaciju na KiM. Deklaracija ne nudi mir srbima na Kosovu. Njeno usvajanje je ipak pokazatelj da postoji zelja da se Kosovo zastiti od albanskog separatizma. Ipak, to nije dovoljno. Razvijte plan, strategiju, zahteve, sagledajte realnu situaciju i u skladu sa tim radite u interesu Srbije. Ako su Albanci slozni u nameri da nam oduzmu teritoriju, vreme je da Srbija reaguje adekvatno. Dosadasnji pregovori nisu dali rezultate. Promenite strategiju!!!

budi-realan

pre 12 godina

Na zalost,
cisti patrijotski cirkus da se skupljaju poeni i nista vise, i da se opravdava nekako letnji odmor.Ne moze nikako da Srbija stoji pred sudbine gradzana KiM, nego Srbija treba i mora da stoji iza sudbine tih gradzana i uz gradzana KiM. Gradzani KiM treba uzeti svoju sudbinu u svojim rukama a ne da se prevaraju i cekaju sta ce Srbija uciniti. Zasto se istorija opet ponavlja.Srpski narod u KiM treba i na Beograd a treba svakako i na Pristinu naslanja. Srbija treba iza da da punu podrsku da se narodu u KiM postuju sva ljudska prava.
Prosle su 12 godina, a proci ce jos 12 a mozda i vise i stanje ako se ovako vrti nece se promenjiti ( a garantujem da ovako stanje pruzi ruku samo laznim patriojtima kao u BG tako i u Pristini)a nikako u dobrobit narodu tamo. Zaista zalosno da skoro 12 sati treba jedinstven stav srbiji da manipulise tim ljudima tamo (jedino LDP, i manjine su bili konstruktivni sto se tice situaciji tamo)umesto pravedan stav izrecuju dekonstruktivan stav.Sinoc i juce Skupstina je lagala sebe i tim celi narod na KiM.Ja bi molio sugradzane dole; ostavite te barikade, vratite se svojim zivotom, znam da je tesko, al bit ce bolje, ovo ne vodi nikuda, ovo smo osetili i ranije a poteskoce oseacamo i dan danas, uzmite stvari i svojim rukama, ne dajte da drugi manipulisu sa vama,zivot ima i drugu pricu ne samo ovo ruznu- al zato treba se truditi, Vi zivite tamo, Vi hocete da radite tamo, Vi postovani sugradzani imate svoj san, samo Vi imate pravo na vasu sudbinu- niko drugi(niti BG, niti Pristina)ali treba da se svet razume pravo i onako kako jeste bez iluzija, bez mitologije i bez ideoloski patriojtizam). Vi to mozete.

Fati (Bec, Austrija)

pre 12 godina

Srbi sa severa Kosova neka proglase nezavisnost od srpskih i albanskih svercera, jer od Kosova nema sanse. Mislite malo o 90' godina u Hrvatskoj. Okanite se tih budalastina! A sta sa srbima koji zive u centru Kosova? Koliko ja znam na Ustavu Republike Kosova, srpski jezik je zvanicni jezik, srbi imaju oko 10 rezervisanih mesta u parlamentu a manjine 20, sto naravno ne odgovara njihovim brojem stanovnista, imaju sve skole na srpskom do univerziteta, svoje ciste opstine (sto nikako nije slucaj u Srbiji). Kad bi oni zeleli, bili bi ravnopravni sa albancima, pa cak u boljem polozaju. Pitanje je zasto oni to nece? Kako su Austrianci prihvatili Italiu? A Nemci Svaicarsku? Ja ne mogu da razumem. To kazem i predlazem zato sto je Kosovo Drzava zavrsena prica. To ne samo sto je proglasena, ali bas zato sto su tako Amerikanci i Evropjlani odlucili. Na kraju krajeva nije niko nas niti vas pitao za to. Jedan intelegantan covek vazi koliko 1000 znanih. Sad je neophodna jedna inteligentna odluka a ne ovakve rezolucije i price, bajke parlamenta Srbije. A za mene je najinteligentnija odluka priznavanje Kosovske Drzave. Na zdravlje!

dex

pre 12 godina

Meni je najinteresantnije da u toj deklaraciji nije NI JEDNOM pomenuta upotreba nasilja, palenje prelaza, smrt policajca Kosova.

JEDINA osoba koja je juce pomenula ubistvo policajca i izrazila saucesce je Tadic. A da je, nedaj Boze, stradao Srbin, poslanici se 'nebi mogli ugasiti' od osudjivanja Albanaca.
A, uveren sasm, da je ROSU ubio i srpsku macku deklaracija bi to pomenula.

cica84

pre 12 godina

Koja vojska Ministre Sutanovcu? Sutra, ako dodje do napada albanskih separatista, ne postoji armija koja ce uspeti da zastiti srpski narod na Kosovu. Srbija nema vojsku, tvojom zaslugom, a drugi nece stati na nasu stranu i uzeti nas u zastitu. Srbija je ogoljena i srozana. I ko je to potpomogao?! Radite ono sta vam se kaze, a ne ono sto bi trebali da radite. I doveli ste nas do toga, da Srbiju nema ko da odbrani! Zato i jeste najevropljanin. Verovatno ste ponosni!

CezarMilan

pre 12 godina

Kad se narod bori za opstanak, to znaci da mira odavno nema! Pregovori sa Pristinom nisu doneli zeljene rezultate, vec su rezultirali sav ovaj haos koji se desava poslednjih dana. Borise Tadicu, osvestite se i pocnite da branite interese Srbije, a ne medjunarodne zajednice. Nije ona ugrozena, vec vas narod...

gaga

pre 12 godina

Medjunarodna zajednica nece osuditi nikakvo nasilje, ako je ono pocinjeno nad srbima. Pogotovo ako je pocinjeno od strane albanskih separatista. Zato je ne pozivajte da jos jednom javno ponizi Srbiju i potvrdi stav po kojem je jadan albanski narod tlacen i nesrecan zbog Srbije!Do sada ste pristajali na sve sto se od vas trazilo, a sada pokusajte da se usprotivite sramnim stavovima medjunarodne zajednice. Usvojena je deklaracija kojom ste se obavezali da ce se ubuduce svaka odluka vlade sprovoditi u interesu Srbije i njenih gradjana.

Carolina

pre 12 godina

Хиљаду пута доказана истина - Народ има власт какву заслужује.
Тужно је то што ће ове кловнове замијенити још већи демагози и популисти. Изгледа да као нација не заслужујемо боље и да свој крст који носимо деценијама треба и даље да носимо.

Duki

pre 12 godina

Deklaracija koja sadrži samo već poznate konstatacije stanja i osudu vinovnika je potpuno beskorisna. Deklaracijom o Kosovu i Metohiji se osuđuje svako nasilje i poziva na mirno rešavanje krize nastale nakon poteza Prištine. Šta to znači? I dalje mi nije jasno koje će to konkretne mere Vlada doneti? Koji su dalji koraci i na koji način će se zaštititi životi i interesi Srba na Kosovu?

Daj nešto novo

pre 12 godina

(018, 31. jul 2011 13:25)
To što predlažeš su uradili 1991 godine Srbi u Hrvatskoj proglašavajući SAO Krajinu. Epilog - poznat.

realnost

pre 12 godina

da bi proglasili nezawisnost,Srbima na Kosowu trebaju institucije a oni ih nemaju! a sto se tice drzawe Srbije njena rak rana proteklih godina su bili Srbi iz hrwatske crne gore bosne..mesic je rekao hrwatima iz drugih drzawa SAMI SE SNALAZITE a srpski zwanicnici su uwijek htjeli da ih stite od nekoga i to je greska..a sto se tice kosowa drugacija je stwar jer tu srbija ima legitimno prawo da stiti swoj narod jer je po swakom prawilu kosowo srpsko..ali realnost ljudi moji,realnost je surowa.

sasa jokic

pre 12 godina

Ova gomila nesposobnjakovica samo zna da usvaja koje kakve deklaracije, iza kojih stoje sami bez icije podrske! Jadna si Srbijo, da jadnija ne mozes biti posle 12.Marta 2003!

bred

pre 12 godina

(Boris, 31. jul 2011 10:47)

Zato što je deklaracija besmislena, konfuzno napisana, i nema apsolutno nikakvu funkciju. Zašto da se ljudi blamiraju stavljanjem potpisa na takvu travestiju?

vlada-so

pre 12 godina

Sterilno kao i mnogo puta do sada.Kako je vreme odmicalo sednica se pretvarala u unutarstranačke borbe.Jedino rešenje za opstanak Srba na severu je da se uđe u nato pakt i onda tražiti modalitete.(ima tamo rudnika a svi znamo da zapadnjaci nisu gadljivi na pare).Sigurno su nam tada šanse bar malo veće nego obilazak egzotičnih destinacija ili čekanje da putin uperi balističke projektile na njujork(što se naravno neće desiti).Ovaj status quo samo doprinosi albancima,a na našim elitama je da konačno preseku i odigraju jedan hrabar potez.Iskren da budem samo bi Dačić možda imao hrabrosti da uradi tako nešto.

018

pre 12 godina

a zasto srbi na kosovu ne proglase nezavisnost kao sto je to uradila svojevremeno hrvatska recimo, unutar suverenih geranica su napravili svoju drzavu, kao i kosovo pre par godina sto je jednostavno proglasilo nezavisnost? neka srpsko kosovo prizna 1/3 zemalja koliko je priznalo i kosovo i eto resenja. Kad mogu drugi zasto mi to ne mozemo?

Vrhovna komanda

pre 12 godina

Jasno se videlo da je Lideru opozicione stranke koji je glasao za deklaraciju, vaznija Srbija od bilo cega !!! Lepo je videti da Srbija ima delimicno zajednicki stav...

pit

pre 12 godina

Podrzavam stav LDP koji je argumentovano u skladu sa realnoscu bio protiv deklaracije.Buducnost Srbije su politicari koji prepoznaju krivce i spremni su da se sa njima obracunaju i time konacno omoguce narodu lepsi i pravedniji zivot.Svi profitasi i krivci iz proslosti moraju nestati sa pozornice i biti kaznjeni,to je pravda i cena koju moraju da plate oni koji su razorili opljackali i ponizili narod.

balint

pre 12 godina

Pastorov govor u Skupštini: http://www.pasztorbalint.rs/index.php/start/show/1794/sr

Kada se ovaj čovek klonira nekoliko stotina puta, onda će biti i nade za politiku u Srbiji.

Peđa-Bgd

pre 12 godina

Kakva sprdnja, sačuvaj Bože !

Ne možeš da čuvaš nešto što nije tvoje. Ne možeš da određuješ sudbinu nečega što nije po tvojim tutorstvom i tvojom vlašću. Možeš samo da radiš ono što si i dosad, da zamajavaš sopstveni narod i odvraćaš mu pažnju i energiju na nebitne stvari!
Gospodo vladajući, da imate veliku državu i velika piip, vi biste koliko sutra poslali opet avione i vojsku na Kosovo. Pošto nije tako, ne trošite vreme, novac i energiju ovog naroda koji se još uvek nalazi pod vlašću. Vreme teče, životi nam prolaze, a biće sve više onih koji vam ne veruju i koji će tražiti autonomiju.

Pedja

pre 12 godina

Aktuelna situacija na Kosovu će dobro poslužiti našim političarima da i dalje izbegavaju rešavanje ključnih pitanja u Srbiji: nezaposlenosti, standarda i korupcije.

Mislim, žao mi Srba na Kosovu i samog Kosova ali lošom populacionom politikom južna pokrajna igubljena je još pre više decenija.
Poslednju šansu da reši pitanje Kosova imao je Milošević ali je više bio zauzet ubijanjem novinara, političkih protivnika i iznošenjem para iz zemlje.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Od kada pratim politiku, parlament Srbije, ovo je 20 i neka deklaracija samo o Kosovu.
Kad smo videli da nema ništa o tajnom Teslinom oružju, o tajnom oružju onog pajaca iz Rusije Žirinovskog...kada nismo dobili one protu-avionske sisteme S-320, S-420, e onda je dobra i 26. po redu deklaracija/rezolucija
Dobro ljudi, nije sramorta biti nesposoban, priznati poraz, izkazati i pomiriti se sa faktičkim stanjem, a'l je brate mili 20 godina nas zamlaćivati za čuvenim DSS-rezolucijama, e sa time ste nas definitivno ubili u pojam, mislim na nas u Srbiji.

P.S. Inače, znate čemu služe deklaracije: to vam je onaj predah u boksu, sportu uopšte, kada vam sudija daje 8 sekundi da se oporavite za dalju borbu. E nama je sudija dao neko vreme za predah, da napišemo deklaraciju i opravimo se do sledeće runde u kojoj naravno nećemo učestvovati, jer mi nismo za rat, borbu, mi smo za mirno rešavanje te borbe.

vlada top

pre 12 godina

I ako deklaraciju smatram zakasnelom demagoskom paranojom zalim da je opet bilo onih koji su protiv.Dokle ce svi srpski neprijatelji imati svoje Srbe?
Zar ovakva bajkovita deklaracija nije mogla da se shvati kao poziv na jedinstvo i slogu srpskog politickog vrha.U ovom ponizavajucem trenutku za Srbe oni imaju kampanju za izbore ili se dodvoravaju svojim gazdama.Sramno i tuzno sta reci.

Lalos

pre 12 godina

Cemu sluzi ova Deklaracija? Sta ona resava? Nista, imali smo ih gomilu i sem politickog marketinga nicemu ne sluzi. Zar ce nam biti bolje a pogotovo ljudima na Kosovu? Nece! Sve dok ovakve bespotrebne price budu prikrivale korupciju, lopovluk, partijsku drzavu, ekonomsku propast nista nama nece biti bolje. Ovo je samo ispiranje mozga i bezanje od odgovorrnosti. Kukavicluk!

мачак гарфилд

pre 12 godina

Амандман ДСС-а о пребацивању разговора о Косову са ЕУ на УН, није усвојен. Без њега, ова дебата и скупштинска резулоција су потпуно бесмислено траћење времена и труда.

SVD

pre 12 godina

Gledao sam prenos i voleo bih kada bi se ispitalo ono šta je rekao Reza Haljimi. Parlament je hladno prešao preko njegovih tvrdnji. Mene bi zaista jako interesovalo da se uporedi život Srba na Kosovu (bilo ono nezavisno ili ne) sa životom Albanaca u Srbiji (i ne samo Albanaca, nego i Roma i drugih tzv. manjina). Tek onda bi bilo moguće hladno razmišljati o činjenicama i postupcima.

View

pre 12 godina

Srbija, bez Kosova, 30. jul 2011:
"... Zbog neplaćenih računa sa elektro-mreže u Šapcu isključeno je više od 2.800 kupaca. Već 20 dana u kući Mijatovića je mrak. Zbog milionskog duga za struju i samovoljnog priključenja, Milorad je tri meseca ležao u zatvoru. Po povratku, šestoro mališana, među kojima najmlađe ima tek godinu i po, sačekali su ga sami, jer ih je majka napustila. I oni pate zbog siromaštva, ali nemaju kuda, niti novac da plate dug.
"Da prodam i kuću i plac, ja to ne mogu da isplatim. Imao sam u zamrzivaču mesa, sve sam odneo kod komšija i tako se snalazim, šta ću...", kaže Milorad Mijatović
Poslednje školske dane jedanaestogodišnja Jelena završila je učeći uz sveću.
"Ja učim preko dana, jer uveče nemamo struje", kaže Jelena Mijatović.

Biljana

pre 12 godina

O, Stradijo! Bio je Domanović u pravu, ovde se ništa ne rešava osim ministarskih mesta. Sledećom Deklaracijom tražiće i medalje.

Sasa M.

pre 12 godina

Verujem da su pristalice SNS-a slusale Nikolica, pa on je gori od komunista, prvo mu je u pameti partija ( SNS ), pa sve drugo. Ne zeli da da predlog kako razresiti problem na Kosovu. Jer to treba da ucini vlast, znaci, i da ima resenje u glavi nece ga izneti, kome je do naroda, bitno je zastiti SNS, sramota. To se i ocekivalo od njega, ne razumem ove sto se zanose sa Nikolicem i Vucicem, pa upravo smo tu gde jesmo, sto je narod pogresno glasao. Od goreg ima i jos gore, razmislite ljudi.

Milko

pre 12 godina

"Usvojena Deklaracija o Kosovu"

Dobro.
Usvojena je jedna Dekleracija sa uopštenim frazama, bez konkretnih i jasnih ciljeva, sa osudama svih osim nas.
I šta sada?

Jovan Popibrlja - RS

pre 12 godina

Dobro je da svi nisu glasali (jednoglasno) za ovu deklaraciju. Jer to daje nadu da demokratizacija misli i njeno oslobadjanje ima pozitivan trend u Srbiji. I upravo ovi NE-deklaracionisti su klica semena one buduce progresivne, nove i sasvim moderne Srbije. Mnogi to neshvataju, ali upravo ovi ZA-deklaracionisti su kocnicari novoga, koje u talasima nadire i prodire u ucmalost danasnje jos uvek "drevne" uspavane lepotice Srbije.

Aelita

pre 12 godina

Uporno odbijate da objavite komentare kada se konstatuje diletantizam srpske drzave u svakom smislu. Sveopste propadanje, beznadje, nemoral, neobrazovanost su doveli ovaj narod da bude glavni junak u ovom balkanskom cirkusu. Barikade 1989, 1999, 2009, 2011... su dokaz potpunog izvitoperenja srpke politicke misli i percepcije realnosti.
Da budem jasan, ona rasprava u srpkom parlamentu jeste bila sramota i demonstracija politickog ludila (kao za vreme onog ispod oraha)sa govorom Borisa Tadica kao iz nekog drugog vremena. Gospodo tako nece moci, ili prihvatite sustu realnost ili se ugledajte na vecite gubitnike u istoriji.

Boris

pre 12 godina

Zasto je savez vojvodjankih madjara bio uzdrzan posto u deklaraciji nema nista sto bi ugrozilo njihov status u Srbiji u buducnosti! Zaista je strasno kakvu vladajucu koaliciju imamo i kako svako brani svoj mizerni interes cak i u ovako delikatnim situacijama u jednoj zemlji.
Spasite bar sever Kosova i pripojte ga Srbiji a ostatk im treba priznati kao sve zemlje sveta skoro! Ne zamajavajte te ljude tamo!

Jeton.Shaqiri

pre 12 godina

Srbska vlada moze jos stotinu Dekleracije da napise, i da osudi Pristinu i koga god hoce za sve ovo sta se zadnji dana desavao, ali ne moze nikada moci da promeniti realitet da je Republika Kosovo samostalna Drzava i da je do sad priznata od 77 Drzave sveta. Svaka Dekleracija do sad je bila neuspesna to ste i sami vidjeli, tako ce i ova da bude samo slovo u papiru. Od sledece nedele videcese koliko vas vredi ta odluka te dekleracije. Kada se carinari Kosova i Kosovska Policija uzima pod kontrolom tocku 1 i 31 u severu uz pomoc KFOR'a i EULEX'a.

Aleksandar

pre 12 godina

Dokle vi na vlasti i "patriote" iz opozicije mislite da nas zamlacujete? Sta ce Deklaracija promeniti? Sta jos treba da vam se kaze da odete? Dokle mislite da sticete penziju na ovakav nacin! Umorni smo od vas! Idite!

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Како су је, деклерацију доносили (дјелимично сам гледао пренос), сигурно неће бити никакве користи. У опет; Скупштина са оваквим посланицима је велико национално ругло.

svetlanast.

pre 12 godina

da li su gradjani ali i politicari u srbiji nesto naucili posle deset /11/ sati rasprave o dekleraciji o kosovu i "realnosti na terenu"?
da li sad znaju da se u politici najcesce jedno misli, drugo govori a trece radi?
kombinacije zavise od sposobnosti politicara.
cini se da je lekciju najbolje naucio ivica dacic, dopadao nam se on ili ne.
slobodan milosevic je znao za to pravilo ali ga je lose primenio, na sopstvenu stetu i stetu gradjana srbije.
da li su politicari u srbiji konacno naucili lekciju, da je svaka politika koja nije u interesu sopstvenih gradjana, osudjena na propast, i u svetu i u srbiji?

Jovan

pre 12 godina

"Predstavnici vlade poručili su na sednici Skupštine Srbije o Kosovu da je za krizu u pokrajini odgovorna vlast u Prištini..."
Hm, KOME su oni to porucili? Na koga je adrsovana ova Deklaracija? Sta s njom dalje? Koji je plan delovanja? Sve ovo deluje kao jadan pokusaj pranja ruku od Kosova i Metohije. Niko ne razmislja o tome sto je deficit bandera u Srbiji....

Dacha

pre 12 godina

Trla baba lan da joj prodje dan...samo da smo mi dragi srbi "vojno neutralni", ma koji ce nama NATO kada smo mi nebeski narod...Srbija, zemlja koja ne zna gde su joj granice, sa milion nezaposlenih, sa opljackanom privredom, losom vladom a jos gorom opozicijom, bez ikakve strategije i plana za narednih 10 godina, luta u svoj svojoj izgubljenosti poslednje 2 decenije sa kamenom koji je sama sebi nakacila na vrat, Kosovom, i "4 stuba spoljne politike Vuka Jeremica od kartona, papira, konfeta i lepih zelja"...nece biti bolje, bice samo gore, zivi bili pa videli...

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

Tadić je ONIMA podelio takve čvrge, da je to za istoriju. Da je mene neko tako ispreslišao kao malo dete u vezi onoga što radim, ma batalio bih se tog posla zauvek.

Jadni Toma, glava mu je samo zvečala, bilo mi ga je prosto žao. A i radikali su ga dobili onako domaćinski. O Koštuničinim jadnicima ne treba ni trošiti reči. I LDP se nešto češka.

Tako treba Borise, da se zna ko je gazda, a ko su kalfe.

acca

pre 12 godina

i zasto se ovde ceo dan raspravljalo??? da bi se donela deklaracija o osudi ovog na kosovu i opet po ko zna koji put pozvalo na mir,dijalog itd.!!! Sta je poenta nase politike? Jednu recenicu gospodin TADIC je lepo izgovorio ali to mu je sigurno izletelo "Ako sami sebe ne postujemo, ko ce ns onda postovati" Vi ste nam oduzeli i samopostovanje i uopste sav nas ponos, ne treba nam niko spolja za to!!! Alal vam vera!

Petar

pre 12 godina

Након синоћњег-ноћашњег наступа у скупштини, извињавам се господину Председнику Борису Тадићу за многе моје негативне коментаре, упућене на његов рачун.
Он је овога пута изрекао много тога што и ја мислим, на један смирен, културан, изузетно цивилизован начин.
Сматрам да је одржао слово разума, како свим чиниоцима међународне заједнице, тако и нашим ирационалним екстремистима.
Да га је цела ова ситуација много коштала, видело се по његовом исцрпљеном физичком изгледу, што је превазишао снагом воље и жеље да ситуацију смири и доведе у границе разума.
СВАКА ВАМ ЧАСТ, ГОСПОДИНЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ!
О учешћу косовских надри-власти и неких акција војно-полициских међународних снага, са индигнацијом нећу да коментаришем, јербо је ту све одавно јасно.
Кривци за овакво станње: Броз, Милошевић, Др Војислав К., и други, пре и после њих су познати. Ђинђић је имао разумно решење, али му не дадоше да поживи да га спроведе.
Тешко је вадити кестење из ватре (које други бацише на жар) голим прстима!
Ако Вам Председниче, енергија, здравље и морална, жовотна снага омогуће да средите и унутрашње проблеме, (корупцију, надвласт, непотизам, ингнорантство према неискоришћенмим приредним, земљорадничким ресурсима државице Србије), имаћете високо место у историји Србије.
У сваком случају, за ову кризну ситуацију, одајeм Вам поштовање.

Goran

pre 12 godina

Ovo su svi članovi opozicionih stranaka parlamenta iskoristili da napadnu predsednika države i sve koji misle da bi to bolje uradili! Kako? Nema druge pregovarati i sprečiti humanitarnu katastrofu na severu Kosova, to je važno. Narodu tamo ponestaje hleba, hrane, lekova i opreme za lečenje, šta uraditi? Ratovati protiv NATO -LUDOST! Pomoći tim ljudima tamo odmah-alarmirati CRVENI KRST i ostale hunamitarne organizacije i svu razumnu svetsku javnost. Tadiću dođi na prelaz. Ne može muva da uđe! Akcija nam treba humanitarna i diplomatska; Da vidimo sve vas u akciji - vladu, poslanike a ne samo Tadića i on je samo jedan čovek.

Пајке

pre 12 godina

Е па кад је усвојена јавите србима на косову да се више не секирају сада јe са декларацијом све решено и могу мирно да спавају.... Предложите напокон поделу косова да оно мало срба што је остало може нормално да живи!

Sasa M.

pre 12 godina

Verujem da su pristalice SNS-a slusale Nikolica, pa on je gori od komunista, prvo mu je u pameti partija ( SNS ), pa sve drugo. Ne zeli da da predlog kako razresiti problem na Kosovu. Jer to treba da ucini vlast, znaci, i da ima resenje u glavi nece ga izneti, kome je do naroda, bitno je zastiti SNS, sramota. To se i ocekivalo od njega, ne razumem ove sto se zanose sa Nikolicem i Vucicem, pa upravo smo tu gde jesmo, sto je narod pogresno glasao. Od goreg ima i jos gore, razmislite ljudi.

Пајке

pre 12 godina

Е па кад је усвојена јавите србима на косову да се више не секирају сада јe са декларацијом све решено и могу мирно да спавају.... Предложите напокон поделу косова да оно мало срба што је остало може нормално да живи!

acca

pre 12 godina

i zasto se ovde ceo dan raspravljalo??? da bi se donela deklaracija o osudi ovog na kosovu i opet po ko zna koji put pozvalo na mir,dijalog itd.!!! Sta je poenta nase politike? Jednu recenicu gospodin TADIC je lepo izgovorio ali to mu je sigurno izletelo "Ako sami sebe ne postujemo, ko ce ns onda postovati" Vi ste nam oduzeli i samopostovanje i uopste sav nas ponos, ne treba nam niko spolja za to!!! Alal vam vera!

Dacha

pre 12 godina

Trla baba lan da joj prodje dan...samo da smo mi dragi srbi "vojno neutralni", ma koji ce nama NATO kada smo mi nebeski narod...Srbija, zemlja koja ne zna gde su joj granice, sa milion nezaposlenih, sa opljackanom privredom, losom vladom a jos gorom opozicijom, bez ikakve strategije i plana za narednih 10 godina, luta u svoj svojoj izgubljenosti poslednje 2 decenije sa kamenom koji je sama sebi nakacila na vrat, Kosovom, i "4 stuba spoljne politike Vuka Jeremica od kartona, papira, konfeta i lepih zelja"...nece biti bolje, bice samo gore, zivi bili pa videli...

View

pre 12 godina

Srbija, bez Kosova, 30. jul 2011:
"... Zbog neplaćenih računa sa elektro-mreže u Šapcu isključeno je više od 2.800 kupaca. Već 20 dana u kući Mijatovića je mrak. Zbog milionskog duga za struju i samovoljnog priključenja, Milorad je tri meseca ležao u zatvoru. Po povratku, šestoro mališana, među kojima najmlađe ima tek godinu i po, sačekali su ga sami, jer ih je majka napustila. I oni pate zbog siromaštva, ali nemaju kuda, niti novac da plate dug.
"Da prodam i kuću i plac, ja to ne mogu da isplatim. Imao sam u zamrzivaču mesa, sve sam odneo kod komšija i tako se snalazim, šta ću...", kaže Milorad Mijatović
Poslednje školske dane jedanaestogodišnja Jelena završila je učeći uz sveću.
"Ja učim preko dana, jer uveče nemamo struje", kaže Jelena Mijatović.

Lalos

pre 12 godina

Cemu sluzi ova Deklaracija? Sta ona resava? Nista, imali smo ih gomilu i sem politickog marketinga nicemu ne sluzi. Zar ce nam biti bolje a pogotovo ljudima na Kosovu? Nece! Sve dok ovakve bespotrebne price budu prikrivale korupciju, lopovluk, partijsku drzavu, ekonomsku propast nista nama nece biti bolje. Ovo je samo ispiranje mozga i bezanje od odgovorrnosti. Kukavicluk!

Milko

pre 12 godina

"Usvojena Deklaracija o Kosovu"

Dobro.
Usvojena je jedna Dekleracija sa uopštenim frazama, bez konkretnih i jasnih ciljeva, sa osudama svih osim nas.
I šta sada?

Biljana

pre 12 godina

O, Stradijo! Bio je Domanović u pravu, ovde se ništa ne rešava osim ministarskih mesta. Sledećom Deklaracijom tražiće i medalje.

Pedja

pre 12 godina

Aktuelna situacija na Kosovu će dobro poslužiti našim političarima da i dalje izbegavaju rešavanje ključnih pitanja u Srbiji: nezaposlenosti, standarda i korupcije.

Mislim, žao mi Srba na Kosovu i samog Kosova ali lošom populacionom politikom južna pokrajna igubljena je još pre više decenija.
Poslednju šansu da reši pitanje Kosova imao je Milošević ali je više bio zauzet ubijanjem novinara, političkih protivnika i iznošenjem para iz zemlje.

Petar

pre 12 godina

Након синоћњег-ноћашњег наступа у скупштини, извињавам се господину Председнику Борису Тадићу за многе моје негативне коментаре, упућене на његов рачун.
Он је овога пута изрекао много тога што и ја мислим, на један смирен, културан, изузетно цивилизован начин.
Сматрам да је одржао слово разума, како свим чиниоцима међународне заједнице, тако и нашим ирационалним екстремистима.
Да га је цела ова ситуација много коштала, видело се по његовом исцрпљеном физичком изгледу, што је превазишао снагом воље и жеље да ситуацију смири и доведе у границе разума.
СВАКА ВАМ ЧАСТ, ГОСПОДИНЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ!
О учешћу косовских надри-власти и неких акција војно-полициских међународних снага, са индигнацијом нећу да коментаришем, јербо је ту све одавно јасно.
Кривци за овакво станње: Броз, Милошевић, Др Војислав К., и други, пре и после њих су познати. Ђинђић је имао разумно решење, али му не дадоше да поживи да га спроведе.
Тешко је вадити кестење из ватре (које други бацише на жар) голим прстима!
Ако Вам Председниче, енергија, здравље и морална, жовотна снага омогуће да средите и унутрашње проблеме, (корупцију, надвласт, непотизам, ингнорантство према неискоришћенмим приредним, земљорадничким ресурсима државице Србије), имаћете високо место у историји Србије.
У сваком случају, за ову кризну ситуацију, одајeм Вам поштовање.

Aelita

pre 12 godina

Uporno odbijate da objavite komentare kada se konstatuje diletantizam srpske drzave u svakom smislu. Sveopste propadanje, beznadje, nemoral, neobrazovanost su doveli ovaj narod da bude glavni junak u ovom balkanskom cirkusu. Barikade 1989, 1999, 2009, 2011... su dokaz potpunog izvitoperenja srpke politicke misli i percepcije realnosti.
Da budem jasan, ona rasprava u srpkom parlamentu jeste bila sramota i demonstracija politickog ludila (kao za vreme onog ispod oraha)sa govorom Borisa Tadica kao iz nekog drugog vremena. Gospodo tako nece moci, ili prihvatite sustu realnost ili se ugledajte na vecite gubitnike u istoriji.

SVD

pre 12 godina

Gledao sam prenos i voleo bih kada bi se ispitalo ono šta je rekao Reza Haljimi. Parlament je hladno prešao preko njegovih tvrdnji. Mene bi zaista jako interesovalo da se uporedi život Srba na Kosovu (bilo ono nezavisno ili ne) sa životom Albanaca u Srbiji (i ne samo Albanaca, nego i Roma i drugih tzv. manjina). Tek onda bi bilo moguće hladno razmišljati o činjenicama i postupcima.

Jeton.Shaqiri

pre 12 godina

Srbska vlada moze jos stotinu Dekleracije da napise, i da osudi Pristinu i koga god hoce za sve ovo sta se zadnji dana desavao, ali ne moze nikada moci da promeniti realitet da je Republika Kosovo samostalna Drzava i da je do sad priznata od 77 Drzave sveta. Svaka Dekleracija do sad je bila neuspesna to ste i sami vidjeli, tako ce i ova da bude samo slovo u papiru. Od sledece nedele videcese koliko vas vredi ta odluka te dekleracije. Kada se carinari Kosova i Kosovska Policija uzima pod kontrolom tocku 1 i 31 u severu uz pomoc KFOR'a i EULEX'a.

мачак гарфилд

pre 12 godina

Амандман ДСС-а о пребацивању разговора о Косову са ЕУ на УН, није усвојен. Без њега, ова дебата и скупштинска резулоција су потпуно бесмислено траћење времена и труда.

Boris

pre 12 godina

Zasto je savez vojvodjankih madjara bio uzdrzan posto u deklaraciji nema nista sto bi ugrozilo njihov status u Srbiji u buducnosti! Zaista je strasno kakvu vladajucu koaliciju imamo i kako svako brani svoj mizerni interes cak i u ovako delikatnim situacijama u jednoj zemlji.
Spasite bar sever Kosova i pripojte ga Srbiji a ostatk im treba priznati kao sve zemlje sveta skoro! Ne zamajavajte te ljude tamo!

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

Tadić je ONIMA podelio takve čvrge, da je to za istoriju. Da je mene neko tako ispreslišao kao malo dete u vezi onoga što radim, ma batalio bih se tog posla zauvek.

Jadni Toma, glava mu je samo zvečala, bilo mi ga je prosto žao. A i radikali su ga dobili onako domaćinski. O Koštuničinim jadnicima ne treba ni trošiti reči. I LDP se nešto češka.

Tako treba Borise, da se zna ko je gazda, a ko su kalfe.

Goran

pre 12 godina

Ovo su svi članovi opozicionih stranaka parlamenta iskoristili da napadnu predsednika države i sve koji misle da bi to bolje uradili! Kako? Nema druge pregovarati i sprečiti humanitarnu katastrofu na severu Kosova, to je važno. Narodu tamo ponestaje hleba, hrane, lekova i opreme za lečenje, šta uraditi? Ratovati protiv NATO -LUDOST! Pomoći tim ljudima tamo odmah-alarmirati CRVENI KRST i ostale hunamitarne organizacije i svu razumnu svetsku javnost. Tadiću dođi na prelaz. Ne može muva da uđe! Akcija nam treba humanitarna i diplomatska; Da vidimo sve vas u akciji - vladu, poslanike a ne samo Tadića i on je samo jedan čovek.

Jovan Popibrlja - RS

pre 12 godina

Dobro je da svi nisu glasali (jednoglasno) za ovu deklaraciju. Jer to daje nadu da demokratizacija misli i njeno oslobadjanje ima pozitivan trend u Srbiji. I upravo ovi NE-deklaracionisti su klica semena one buduce progresivne, nove i sasvim moderne Srbije. Mnogi to neshvataju, ali upravo ovi ZA-deklaracionisti su kocnicari novoga, koje u talasima nadire i prodire u ucmalost danasnje jos uvek "drevne" uspavane lepotice Srbije.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Како су је, деклерацију доносили (дјелимично сам гледао пренос), сигурно неће бити никакве користи. У опет; Скупштина са оваквим посланицима је велико национално ругло.

Peđa-Bgd

pre 12 godina

Kakva sprdnja, sačuvaj Bože !

Ne možeš da čuvaš nešto što nije tvoje. Ne možeš da određuješ sudbinu nečega što nije po tvojim tutorstvom i tvojom vlašću. Možeš samo da radiš ono što si i dosad, da zamajavaš sopstveni narod i odvraćaš mu pažnju i energiju na nebitne stvari!
Gospodo vladajući, da imate veliku državu i velika piip, vi biste koliko sutra poslali opet avione i vojsku na Kosovo. Pošto nije tako, ne trošite vreme, novac i energiju ovog naroda koji se još uvek nalazi pod vlašću. Vreme teče, životi nam prolaze, a biće sve više onih koji vam ne veruju i koji će tražiti autonomiju.

Jovan

pre 12 godina

"Predstavnici vlade poručili su na sednici Skupštine Srbije o Kosovu da je za krizu u pokrajini odgovorna vlast u Prištini..."
Hm, KOME su oni to porucili? Na koga je adrsovana ova Deklaracija? Sta s njom dalje? Koji je plan delovanja? Sve ovo deluje kao jadan pokusaj pranja ruku od Kosova i Metohije. Niko ne razmislja o tome sto je deficit bandera u Srbiji....

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Od kada pratim politiku, parlament Srbije, ovo je 20 i neka deklaracija samo o Kosovu.
Kad smo videli da nema ništa o tajnom Teslinom oružju, o tajnom oružju onog pajaca iz Rusije Žirinovskog...kada nismo dobili one protu-avionske sisteme S-320, S-420, e onda je dobra i 26. po redu deklaracija/rezolucija
Dobro ljudi, nije sramorta biti nesposoban, priznati poraz, izkazati i pomiriti se sa faktičkim stanjem, a'l je brate mili 20 godina nas zamlaćivati za čuvenim DSS-rezolucijama, e sa time ste nas definitivno ubili u pojam, mislim na nas u Srbiji.

P.S. Inače, znate čemu služe deklaracije: to vam je onaj predah u boksu, sportu uopšte, kada vam sudija daje 8 sekundi da se oporavite za dalju borbu. E nama je sudija dao neko vreme za predah, da napišemo deklaraciju i opravimo se do sledeće runde u kojoj naravno nećemo učestvovati, jer mi nismo za rat, borbu, mi smo za mirno rešavanje te borbe.

pit

pre 12 godina

Podrzavam stav LDP koji je argumentovano u skladu sa realnoscu bio protiv deklaracije.Buducnost Srbije su politicari koji prepoznaju krivce i spremni su da se sa njima obracunaju i time konacno omoguce narodu lepsi i pravedniji zivot.Svi profitasi i krivci iz proslosti moraju nestati sa pozornice i biti kaznjeni,to je pravda i cena koju moraju da plate oni koji su razorili opljackali i ponizili narod.

Daj nešto novo

pre 12 godina

(018, 31. jul 2011 13:25)
To što predlažeš su uradili 1991 godine Srbi u Hrvatskoj proglašavajući SAO Krajinu. Epilog - poznat.

svetlanast.

pre 12 godina

da li su gradjani ali i politicari u srbiji nesto naucili posle deset /11/ sati rasprave o dekleraciji o kosovu i "realnosti na terenu"?
da li sad znaju da se u politici najcesce jedno misli, drugo govori a trece radi?
kombinacije zavise od sposobnosti politicara.
cini se da je lekciju najbolje naucio ivica dacic, dopadao nam se on ili ne.
slobodan milosevic je znao za to pravilo ali ga je lose primenio, na sopstvenu stetu i stetu gradjana srbije.
da li su politicari u srbiji konacno naucili lekciju, da je svaka politika koja nije u interesu sopstvenih gradjana, osudjena na propast, i u svetu i u srbiji?

sasa jokic

pre 12 godina

Ova gomila nesposobnjakovica samo zna da usvaja koje kakve deklaracije, iza kojih stoje sami bez icije podrske! Jadna si Srbijo, da jadnija ne mozes biti posle 12.Marta 2003!

Fati (Bec, Austrija)

pre 12 godina

Srbi sa severa Kosova neka proglase nezavisnost od srpskih i albanskih svercera, jer od Kosova nema sanse. Mislite malo o 90' godina u Hrvatskoj. Okanite se tih budalastina! A sta sa srbima koji zive u centru Kosova? Koliko ja znam na Ustavu Republike Kosova, srpski jezik je zvanicni jezik, srbi imaju oko 10 rezervisanih mesta u parlamentu a manjine 20, sto naravno ne odgovara njihovim brojem stanovnista, imaju sve skole na srpskom do univerziteta, svoje ciste opstine (sto nikako nije slucaj u Srbiji). Kad bi oni zeleli, bili bi ravnopravni sa albancima, pa cak u boljem polozaju. Pitanje je zasto oni to nece? Kako su Austrianci prihvatili Italiu? A Nemci Svaicarsku? Ja ne mogu da razumem. To kazem i predlazem zato sto je Kosovo Drzava zavrsena prica. To ne samo sto je proglasena, ali bas zato sto su tako Amerikanci i Evropjlani odlucili. Na kraju krajeva nije niko nas niti vas pitao za to. Jedan intelegantan covek vazi koliko 1000 znanih. Sad je neophodna jedna inteligentna odluka a ne ovakve rezolucije i price, bajke parlamenta Srbije. A za mene je najinteligentnija odluka priznavanje Kosovske Drzave. Na zdravlje!

balint

pre 12 godina

Pastorov govor u Skupštini: http://www.pasztorbalint.rs/index.php/start/show/1794/sr

Kada se ovaj čovek klonira nekoliko stotina puta, onda će biti i nade za politiku u Srbiji.

Aleksandar

pre 12 godina

Dokle vi na vlasti i "patriote" iz opozicije mislite da nas zamlacujete? Sta ce Deklaracija promeniti? Sta jos treba da vam se kaze da odete? Dokle mislite da sticete penziju na ovakav nacin! Umorni smo od vas! Idite!

018

pre 12 godina

a zasto srbi na kosovu ne proglase nezavisnost kao sto je to uradila svojevremeno hrvatska recimo, unutar suverenih geranica su napravili svoju drzavu, kao i kosovo pre par godina sto je jednostavno proglasilo nezavisnost? neka srpsko kosovo prizna 1/3 zemalja koliko je priznalo i kosovo i eto resenja. Kad mogu drugi zasto mi to ne mozemo?

Carolina

pre 12 godina

Хиљаду пута доказана истина - Народ има власт какву заслужује.
Тужно је то што ће ове кловнове замијенити још већи демагози и популисти. Изгледа да као нација не заслужујемо боље и да свој крст који носимо деценијама треба и даље да носимо.

bred

pre 12 godina

(Boris, 31. jul 2011 10:47)

Zato što je deklaracija besmislena, konfuzno napisana, i nema apsolutno nikakvu funkciju. Zašto da se ljudi blamiraju stavljanjem potpisa na takvu travestiju?

Duki

pre 12 godina

Deklaracija koja sadrži samo već poznate konstatacije stanja i osudu vinovnika je potpuno beskorisna. Deklaracijom o Kosovu i Metohiji se osuđuje svako nasilje i poziva na mirno rešavanje krize nastale nakon poteza Prištine. Šta to znači? I dalje mi nije jasno koje će to konkretne mere Vlada doneti? Koji su dalji koraci i na koji način će se zaštititi životi i interesi Srba na Kosovu?

dex

pre 12 godina

Meni je najinteresantnije da u toj deklaraciji nije NI JEDNOM pomenuta upotreba nasilja, palenje prelaza, smrt policajca Kosova.

JEDINA osoba koja je juce pomenula ubistvo policajca i izrazila saucesce je Tadic. A da je, nedaj Boze, stradao Srbin, poslanici se 'nebi mogli ugasiti' od osudjivanja Albanaca.
A, uveren sasm, da je ROSU ubio i srpsku macku deklaracija bi to pomenula.

Maca

pre 12 godina

Zasedaju dan i noc za vikend, raspravljaju, drze govore, usvajaju Deklaraciju...rade sve nesto sto izgleda jako vazno i odlucujuce...svi strepimo i iscekujemo sta ce biti kao u seriji "Zabranjeno voce" ili nekoj slicnoj. A onda Srbi sa Kosova, kao i mi bez Kosova, se pitamo sta je pisac hteo da kaze i da li je bila potrebna sva ova frka oko Deklaracije da bi se reklo nista specijalno!
Zaista je neodgovorno bilo glasati za nesto sto nit` smrdi niti mirise, samo da se otalja posao. I zato u celoj prici je najsmesnije sto je Vlast uspela da ujedini stavove DSS i LDP koji nisu glasali iz potpuno razlicitih uglova, sto znaci da je Deklaracija trula i beznacajna. Niko pojma nema sta da radi s njom.

vlada top

pre 12 godina

I ako deklaraciju smatram zakasnelom demagoskom paranojom zalim da je opet bilo onih koji su protiv.Dokle ce svi srpski neprijatelji imati svoje Srbe?
Zar ovakva bajkovita deklaracija nije mogla da se shvati kao poziv na jedinstvo i slogu srpskog politickog vrha.U ovom ponizavajucem trenutku za Srbe oni imaju kampanju za izbore ili se dodvoravaju svojim gazdama.Sramno i tuzno sta reci.

vlada-so

pre 12 godina

Sterilno kao i mnogo puta do sada.Kako je vreme odmicalo sednica se pretvarala u unutarstranačke borbe.Jedino rešenje za opstanak Srba na severu je da se uđe u nato pakt i onda tražiti modalitete.(ima tamo rudnika a svi znamo da zapadnjaci nisu gadljivi na pare).Sigurno su nam tada šanse bar malo veće nego obilazak egzotičnih destinacija ili čekanje da putin uperi balističke projektile na njujork(što se naravno neće desiti).Ovaj status quo samo doprinosi albancima,a na našim elitama je da konačno preseku i odigraju jedan hrabar potez.Iskren da budem samo bi Dačić možda imao hrabrosti da uradi tako nešto.

gaga

pre 12 godina

Medjunarodna zajednica nece osuditi nikakvo nasilje, ako je ono pocinjeno nad srbima. Pogotovo ako je pocinjeno od strane albanskih separatista. Zato je ne pozivajte da jos jednom javno ponizi Srbiju i potvrdi stav po kojem je jadan albanski narod tlacen i nesrecan zbog Srbije!Do sada ste pristajali na sve sto se od vas trazilo, a sada pokusajte da se usprotivite sramnim stavovima medjunarodne zajednice. Usvojena je deklaracija kojom ste se obavezali da ce se ubuduce svaka odluka vlade sprovoditi u interesu Srbije i njenih gradjana.

realnost

pre 12 godina

da bi proglasili nezawisnost,Srbima na Kosowu trebaju institucije a oni ih nemaju! a sto se tice drzawe Srbije njena rak rana proteklih godina su bili Srbi iz hrwatske crne gore bosne..mesic je rekao hrwatima iz drugih drzawa SAMI SE SNALAZITE a srpski zwanicnici su uwijek htjeli da ih stite od nekoga i to je greska..a sto se tice kosowa drugacija je stwar jer tu srbija ima legitimno prawo da stiti swoj narod jer je po swakom prawilu kosowo srpsko..ali realnost ljudi moji,realnost je surowa.

cica84

pre 12 godina

Koja vojska Ministre Sutanovcu? Sutra, ako dodje do napada albanskih separatista, ne postoji armija koja ce uspeti da zastiti srpski narod na Kosovu. Srbija nema vojsku, tvojom zaslugom, a drugi nece stati na nasu stranu i uzeti nas u zastitu. Srbija je ogoljena i srozana. I ko je to potpomogao?! Radite ono sta vam se kaze, a ne ono sto bi trebali da radite. I doveli ste nas do toga, da Srbiju nema ko da odbrani! Zato i jeste najevropljanin. Verovatno ste ponosni!

budi-realan

pre 12 godina

Na zalost,
cisti patrijotski cirkus da se skupljaju poeni i nista vise, i da se opravdava nekako letnji odmor.Ne moze nikako da Srbija stoji pred sudbine gradzana KiM, nego Srbija treba i mora da stoji iza sudbine tih gradzana i uz gradzana KiM. Gradzani KiM treba uzeti svoju sudbinu u svojim rukama a ne da se prevaraju i cekaju sta ce Srbija uciniti. Zasto se istorija opet ponavlja.Srpski narod u KiM treba i na Beograd a treba svakako i na Pristinu naslanja. Srbija treba iza da da punu podrsku da se narodu u KiM postuju sva ljudska prava.
Prosle su 12 godina, a proci ce jos 12 a mozda i vise i stanje ako se ovako vrti nece se promenjiti ( a garantujem da ovako stanje pruzi ruku samo laznim patriojtima kao u BG tako i u Pristini)a nikako u dobrobit narodu tamo. Zaista zalosno da skoro 12 sati treba jedinstven stav srbiji da manipulise tim ljudima tamo (jedino LDP, i manjine su bili konstruktivni sto se tice situaciji tamo)umesto pravedan stav izrecuju dekonstruktivan stav.Sinoc i juce Skupstina je lagala sebe i tim celi narod na KiM.Ja bi molio sugradzane dole; ostavite te barikade, vratite se svojim zivotom, znam da je tesko, al bit ce bolje, ovo ne vodi nikuda, ovo smo osetili i ranije a poteskoce oseacamo i dan danas, uzmite stvari i svojim rukama, ne dajte da drugi manipulisu sa vama,zivot ima i drugu pricu ne samo ovo ruznu- al zato treba se truditi, Vi zivite tamo, Vi hocete da radite tamo, Vi postovani sugradzani imate svoj san, samo Vi imate pravo na vasu sudbinu- niko drugi(niti BG, niti Pristina)ali treba da se svet razume pravo i onako kako jeste bez iluzija, bez mitologije i bez ideoloski patriojtizam). Vi to mozete.

bananica

pre 12 godina

Je l' to Tadic porucio srbima na Kosovu da je predsednik uz njih? Jeste, sveze potsisan i mirisljav, da se rukuje sa Tacijem kad sve prodje. Mozda cemo se sutra i njemu izvinjavati...

sandra

pre 12 godina

Nisam videla nikakva konkretna resenja za novonastalu situaciju na KiM. Deklaracija ne nudi mir srbima na Kosovu. Njeno usvajanje je ipak pokazatelj da postoji zelja da se Kosovo zastiti od albanskog separatizma. Ipak, to nije dovoljno. Razvijte plan, strategiju, zahteve, sagledajte realnu situaciju i u skladu sa tim radite u interesu Srbije. Ako su Albanci slozni u nameri da nam oduzmu teritoriju, vreme je da Srbija reaguje adekvatno. Dosadasnji pregovori nisu dali rezultate. Promenite strategiju!!!

CezarMilan

pre 12 godina

Kad se narod bori za opstanak, to znaci da mira odavno nema! Pregovori sa Pristinom nisu doneli zeljene rezultate, vec su rezultirali sav ovaj haos koji se desava poslednjih dana. Borise Tadicu, osvestite se i pocnite da branite interese Srbije, a ne medjunarodne zajednice. Nije ona ugrozena, vec vas narod...

Natalija

pre 12 godina

Nadam se da nećemo opet ratovati! Problem novih vlasti od 2000-2011 je što narodu niko nije pokušao da objasni kolika je cena bila ta Slobina i Vojina 4 rata. Male zemlje ne mogu da ratuju kad njihovim vođama (tj. tzv. elit) padne na pamet. Slobini ratovi su primer kako ne treba voditi malu zemlju, e, sve su slupali, uništili najvažnije resurse Srbije (privredu i moral). Nije moguće postojanje države bez privrede i morala.

MUKNAVI

pre 12 godina

Otimaju se oko "cuprije"..ko ce da ju nadgleda,i udara harace trpajuci lovu sebi i svojima u dzepove.Spominju oni Srpstvo,al..boli njih uvo za one koji zive u centralnom delu Kosova,jer vazna je cuprija pomocu koje bi da grabe od Albanaca i dosetio se taci,pa bi on i njegova ekipa da se uvajdi.Naravno,on to ne kaze tako nego,bori se bre protiv kriminala..i eto, po stoti pud padne ti na pamet,kada vidis ovakvo licimerije,stara izreka;ko o cemu...

Jagodinac

pre 12 godina

Jedino rešenje za Srbiju je ulazak u NATO.kada udjemo u NATO biće rešeni svi provlemi Srba na Kosovu.Kosovo je država i to mora konačno svima da bude jasnoPodsećam sve i hrvatsku državu nismo godinama priznali i to je učinjeno,bez ikakvih štetnih posledica za Srbiju,već na korist.neka buduća Vlada Srbije priznaće Kosovo kao nezavisnu državu,to je proirodna neminovnost.Srbi sve sa zakašnjenjem ukapiraju.Pozdrav iz jagodine

Vrhovna komanda

pre 12 godina

Jasno se videlo da je Lideru opozicione stranke koji je glasao za deklaraciju, vaznija Srbija od bilo cega !!! Lepo je videti da Srbija ima delimicno zajednicki stav...

Miloš J. Kosovac

pre 12 godina

Na Srbe severno od Kosovske Mitrovice pao je ceo teret stradanja svih Srba za šta su krivi glupi deo političke i intelektualne elite, među kojima su bili i neki sa najvištim naučnim titulama. Jer su naseli na agresiju zlih ljudi među nekoliko naroda sa kojima smo pre toga postigli majviši nivo društvenog života do tada u istoriji sveta ostavrenog - Čovek čoveku je drug. Što je bila želja samog Božjeg sina Isusa i Poslanika Mohamada. To malo Srba ovih će dana polagati pred Celim Svetom civlizaciski nivo zrelosti celg srpskog naroda i svakog Srbina ma gde bio na kugli zemaljskoj. Oni treba da odbrane istinu od svetskih lažova, lopova i pokvarenjaka. Oni treba da odbarne i sva finala i sve medalje i trofeje koje Srbi osvajaju na sportskim borilištima iz dana u dan. Oni treba da sačuvaju ugled koji smo stekli teniskim trofejima Novaka Đokovića. Jer se upravo Oligarhije koja vladaju svetom bave tenisom iz lične zabave ili ulaganjem kapitala u tu igru, što je "Mnogo više od igre". Ako sve to odbrane, možemo se pohvaliti da mi nismo izgubili bitku na Kosovu 1389. Čime će im biti zahvalni svi živi kao i svi poginuli u toj bitci. A najviše će im biti zahvalna duša mitskog junaka Miloša Obilića, koja je tu ovih dana sa njima na barikadama u odbrani istine, slobode i dostojanstva - Čovečnosti.

Petar

pre 12 godina

Након синоћњег-ноћашњег наступа у скупштини, извињавам се господину Председнику Борису Тадићу за многе моје негативне коментаре, упућене на његов рачун.
Он је овога пута изрекао много тога што и ја мислим, на један смирен, културан, изузетно цивилизован начин.
Сматрам да је одржао слово разума, како свим чиниоцима међународне заједнице, тако и нашим ирационалним екстремистима.
Да га је цела ова ситуација много коштала, видело се по његовом исцрпљеном физичком изгледу, што је превазишао снагом воље и жеље да ситуацију смири и доведе у границе разума.
СВАКА ВАМ ЧАСТ, ГОСПОДИНЕ ПРЕДСЕДНИЧЕ!
О учешћу косовских надри-власти и неких акција војно-полициских међународних снага, са индигнацијом нећу да коментаришем, јербо је ту све одавно јасно.
Кривци за овакво станње: Броз, Милошевић, Др Војислав К., и други, пре и после њих су познати. Ђинђић је имао разумно решење, али му не дадоше да поживи да га спроведе.
Тешко је вадити кестење из ватре (које други бацише на жар) голим прстима!
Ако Вам Председниче, енергија, здравље и морална, жовотна снага омогуће да средите и унутрашње проблеме, (корупцију, надвласт, непотизам, ингнорантство према неискоришћенмим приредним, земљорадничким ресурсима државице Србије), имаћете високо место у историји Србије.
У сваком случају, за ову кризну ситуацију, одајeм Вам поштовање.

Rajko Cvetkovic

pre 12 godina

Tadić je ONIMA podelio takve čvrge, da je to za istoriju. Da je mene neko tako ispreslišao kao malo dete u vezi onoga što radim, ma batalio bih se tog posla zauvek.

Jadni Toma, glava mu je samo zvečala, bilo mi ga je prosto žao. A i radikali su ga dobili onako domaćinski. O Koštuničinim jadnicima ne treba ni trošiti reči. I LDP se nešto češka.

Tako treba Borise, da se zna ko je gazda, a ko su kalfe.

Goran

pre 12 godina

Ovo su svi članovi opozicionih stranaka parlamenta iskoristili da napadnu predsednika države i sve koji misle da bi to bolje uradili! Kako? Nema druge pregovarati i sprečiti humanitarnu katastrofu na severu Kosova, to je važno. Narodu tamo ponestaje hleba, hrane, lekova i opreme za lečenje, šta uraditi? Ratovati protiv NATO -LUDOST! Pomoći tim ljudima tamo odmah-alarmirati CRVENI KRST i ostale hunamitarne organizacije i svu razumnu svetsku javnost. Tadiću dođi na prelaz. Ne može muva da uđe! Akcija nam treba humanitarna i diplomatska; Da vidimo sve vas u akciji - vladu, poslanike a ne samo Tadića i on je samo jedan čovek.

Boris

pre 12 godina

Zasto je savez vojvodjankih madjara bio uzdrzan posto u deklaraciji nema nista sto bi ugrozilo njihov status u Srbiji u buducnosti! Zaista je strasno kakvu vladajucu koaliciju imamo i kako svako brani svoj mizerni interes cak i u ovako delikatnim situacijama u jednoj zemlji.
Spasite bar sever Kosova i pripojte ga Srbiji a ostatk im treba priznati kao sve zemlje sveta skoro! Ne zamajavajte te ljude tamo!

Пајке

pre 12 godina

Е па кад је усвојена јавите србима на косову да се више не секирају сада јe са декларацијом све решено и могу мирно да спавају.... Предложите напокон поделу косова да оно мало срба што је остало може нормално да живи!

Jeton.Shaqiri

pre 12 godina

Srbska vlada moze jos stotinu Dekleracije da napise, i da osudi Pristinu i koga god hoce za sve ovo sta se zadnji dana desavao, ali ne moze nikada moci da promeniti realitet da je Republika Kosovo samostalna Drzava i da je do sad priznata od 77 Drzave sveta. Svaka Dekleracija do sad je bila neuspesna to ste i sami vidjeli, tako ce i ova da bude samo slovo u papiru. Od sledece nedele videcese koliko vas vredi ta odluka te dekleracije. Kada se carinari Kosova i Kosovska Policija uzima pod kontrolom tocku 1 i 31 u severu uz pomoc KFOR'a i EULEX'a.

018

pre 12 godina

a zasto srbi na kosovu ne proglase nezavisnost kao sto je to uradila svojevremeno hrvatska recimo, unutar suverenih geranica su napravili svoju drzavu, kao i kosovo pre par godina sto je jednostavno proglasilo nezavisnost? neka srpsko kosovo prizna 1/3 zemalja koliko je priznalo i kosovo i eto resenja. Kad mogu drugi zasto mi to ne mozemo?

Sasa M.

pre 12 godina

Verujem da su pristalice SNS-a slusale Nikolica, pa on je gori od komunista, prvo mu je u pameti partija ( SNS ), pa sve drugo. Ne zeli da da predlog kako razresiti problem na Kosovu. Jer to treba da ucini vlast, znaci, i da ima resenje u glavi nece ga izneti, kome je do naroda, bitno je zastiti SNS, sramota. To se i ocekivalo od njega, ne razumem ove sto se zanose sa Nikolicem i Vucicem, pa upravo smo tu gde jesmo, sto je narod pogresno glasao. Od goreg ima i jos gore, razmislite ljudi.

acca

pre 12 godina

i zasto se ovde ceo dan raspravljalo??? da bi se donela deklaracija o osudi ovog na kosovu i opet po ko zna koji put pozvalo na mir,dijalog itd.!!! Sta je poenta nase politike? Jednu recenicu gospodin TADIC je lepo izgovorio ali to mu je sigurno izletelo "Ako sami sebe ne postujemo, ko ce ns onda postovati" Vi ste nam oduzeli i samopostovanje i uopste sav nas ponos, ne treba nam niko spolja za to!!! Alal vam vera!

Dacha

pre 12 godina

Trla baba lan da joj prodje dan...samo da smo mi dragi srbi "vojno neutralni", ma koji ce nama NATO kada smo mi nebeski narod...Srbija, zemlja koja ne zna gde su joj granice, sa milion nezaposlenih, sa opljackanom privredom, losom vladom a jos gorom opozicijom, bez ikakve strategije i plana za narednih 10 godina, luta u svoj svojoj izgubljenosti poslednje 2 decenije sa kamenom koji je sama sebi nakacila na vrat, Kosovom, i "4 stuba spoljne politike Vuka Jeremica od kartona, papira, konfeta i lepih zelja"...nece biti bolje, bice samo gore, zivi bili pa videli...

pit

pre 12 godina

Podrzavam stav LDP koji je argumentovano u skladu sa realnoscu bio protiv deklaracije.Buducnost Srbije su politicari koji prepoznaju krivce i spremni su da se sa njima obracunaju i time konacno omoguce narodu lepsi i pravedniji zivot.Svi profitasi i krivci iz proslosti moraju nestati sa pozornice i biti kaznjeni,to je pravda i cena koju moraju da plate oni koji su razorili opljackali i ponizili narod.

мачак гарфилд

pre 12 godina

Амандман ДСС-а о пребацивању разговора о Косову са ЕУ на УН, није усвојен. Без њега, ова дебата и скупштинска резулоција су потпуно бесмислено траћење времена и труда.

Vrhovna komanda

pre 12 godina

Jasno se videlo da je Lideru opozicione stranke koji je glasao za deklaraciju, vaznija Srbija od bilo cega !!! Lepo je videti da Srbija ima delimicno zajednicki stav...

vlada top

pre 12 godina

I ako deklaraciju smatram zakasnelom demagoskom paranojom zalim da je opet bilo onih koji su protiv.Dokle ce svi srpski neprijatelji imati svoje Srbe?
Zar ovakva bajkovita deklaracija nije mogla da se shvati kao poziv na jedinstvo i slogu srpskog politickog vrha.U ovom ponizavajucem trenutku za Srbe oni imaju kampanju za izbore ili se dodvoravaju svojim gazdama.Sramno i tuzno sta reci.

vlada-so

pre 12 godina

Sterilno kao i mnogo puta do sada.Kako je vreme odmicalo sednica se pretvarala u unutarstranačke borbe.Jedino rešenje za opstanak Srba na severu je da se uđe u nato pakt i onda tražiti modalitete.(ima tamo rudnika a svi znamo da zapadnjaci nisu gadljivi na pare).Sigurno su nam tada šanse bar malo veće nego obilazak egzotičnih destinacija ili čekanje da putin uperi balističke projektile na njujork(što se naravno neće desiti).Ovaj status quo samo doprinosi albancima,a na našim elitama je da konačno preseku i odigraju jedan hrabar potez.Iskren da budem samo bi Dačić možda imao hrabrosti da uradi tako nešto.

Aelita

pre 12 godina

Uporno odbijate da objavite komentare kada se konstatuje diletantizam srpske drzave u svakom smislu. Sveopste propadanje, beznadje, nemoral, neobrazovanost su doveli ovaj narod da bude glavni junak u ovom balkanskom cirkusu. Barikade 1989, 1999, 2009, 2011... su dokaz potpunog izvitoperenja srpke politicke misli i percepcije realnosti.
Da budem jasan, ona rasprava u srpkom parlamentu jeste bila sramota i demonstracija politickog ludila (kao za vreme onog ispod oraha)sa govorom Borisa Tadica kao iz nekog drugog vremena. Gospodo tako nece moci, ili prihvatite sustu realnost ili se ugledajte na vecite gubitnike u istoriji.

View

pre 12 godina

Srbija, bez Kosova, 30. jul 2011:
"... Zbog neplaćenih računa sa elektro-mreže u Šapcu isključeno je više od 2.800 kupaca. Već 20 dana u kući Mijatovića je mrak. Zbog milionskog duga za struju i samovoljnog priključenja, Milorad je tri meseca ležao u zatvoru. Po povratku, šestoro mališana, među kojima najmlađe ima tek godinu i po, sačekali su ga sami, jer ih je majka napustila. I oni pate zbog siromaštva, ali nemaju kuda, niti novac da plate dug.
"Da prodam i kuću i plac, ja to ne mogu da isplatim. Imao sam u zamrzivaču mesa, sve sam odneo kod komšija i tako se snalazim, šta ću...", kaže Milorad Mijatović
Poslednje školske dane jedanaestogodišnja Jelena završila je učeći uz sveću.
"Ja učim preko dana, jer uveče nemamo struje", kaže Jelena Mijatović.

Fati (Bec, Austrija)

pre 12 godina

Srbi sa severa Kosova neka proglase nezavisnost od srpskih i albanskih svercera, jer od Kosova nema sanse. Mislite malo o 90' godina u Hrvatskoj. Okanite se tih budalastina! A sta sa srbima koji zive u centru Kosova? Koliko ja znam na Ustavu Republike Kosova, srpski jezik je zvanicni jezik, srbi imaju oko 10 rezervisanih mesta u parlamentu a manjine 20, sto naravno ne odgovara njihovim brojem stanovnista, imaju sve skole na srpskom do univerziteta, svoje ciste opstine (sto nikako nije slucaj u Srbiji). Kad bi oni zeleli, bili bi ravnopravni sa albancima, pa cak u boljem polozaju. Pitanje je zasto oni to nece? Kako su Austrianci prihvatili Italiu? A Nemci Svaicarsku? Ja ne mogu da razumem. To kazem i predlazem zato sto je Kosovo Drzava zavrsena prica. To ne samo sto je proglasena, ali bas zato sto su tako Amerikanci i Evropjlani odlucili. Na kraju krajeva nije niko nas niti vas pitao za to. Jedan intelegantan covek vazi koliko 1000 znanih. Sad je neophodna jedna inteligentna odluka a ne ovakve rezolucije i price, bajke parlamenta Srbije. A za mene je najinteligentnija odluka priznavanje Kosovske Drzave. Na zdravlje!

Jovan Popibrlja - RS

pre 12 godina

Dobro je da svi nisu glasali (jednoglasno) za ovu deklaraciju. Jer to daje nadu da demokratizacija misli i njeno oslobadjanje ima pozitivan trend u Srbiji. I upravo ovi NE-deklaracionisti su klica semena one buduce progresivne, nove i sasvim moderne Srbije. Mnogi to neshvataju, ali upravo ovi ZA-deklaracionisti su kocnicari novoga, koje u talasima nadire i prodire u ucmalost danasnje jos uvek "drevne" uspavane lepotice Srbije.

Pedja

pre 12 godina

Aktuelna situacija na Kosovu će dobro poslužiti našim političarima da i dalje izbegavaju rešavanje ključnih pitanja u Srbiji: nezaposlenosti, standarda i korupcije.

Mislim, žao mi Srba na Kosovu i samog Kosova ali lošom populacionom politikom južna pokrajna igubljena je još pre više decenija.
Poslednju šansu da reši pitanje Kosova imao je Milošević ali je više bio zauzet ubijanjem novinara, političkih protivnika i iznošenjem para iz zemlje.

Daj nešto novo

pre 12 godina

(018, 31. jul 2011 13:25)
To što predlažeš su uradili 1991 godine Srbi u Hrvatskoj proglašavajući SAO Krajinu. Epilog - poznat.

Miloš J. Kosovac

pre 12 godina

Na Srbe severno od Kosovske Mitrovice pao je ceo teret stradanja svih Srba za šta su krivi glupi deo političke i intelektualne elite, među kojima su bili i neki sa najvištim naučnim titulama. Jer su naseli na agresiju zlih ljudi među nekoliko naroda sa kojima smo pre toga postigli majviši nivo društvenog života do tada u istoriji sveta ostavrenog - Čovek čoveku je drug. Što je bila želja samog Božjeg sina Isusa i Poslanika Mohamada. To malo Srba ovih će dana polagati pred Celim Svetom civlizaciski nivo zrelosti celg srpskog naroda i svakog Srbina ma gde bio na kugli zemaljskoj. Oni treba da odbrane istinu od svetskih lažova, lopova i pokvarenjaka. Oni treba da odbarne i sva finala i sve medalje i trofeje koje Srbi osvajaju na sportskim borilištima iz dana u dan. Oni treba da sačuvaju ugled koji smo stekli teniskim trofejima Novaka Đokovića. Jer se upravo Oligarhije koja vladaju svetom bave tenisom iz lične zabave ili ulaganjem kapitala u tu igru, što je "Mnogo više od igre". Ako sve to odbrane, možemo se pohvaliti da mi nismo izgubili bitku na Kosovu 1389. Čime će im biti zahvalni svi živi kao i svi poginuli u toj bitci. A najviše će im biti zahvalna duša mitskog junaka Miloša Obilića, koja je tu ovih dana sa njima na barikadama u odbrani istine, slobode i dostojanstva - Čovečnosti.

realnost

pre 12 godina

da bi proglasili nezawisnost,Srbima na Kosowu trebaju institucije a oni ih nemaju! a sto se tice drzawe Srbije njena rak rana proteklih godina su bili Srbi iz hrwatske crne gore bosne..mesic je rekao hrwatima iz drugih drzawa SAMI SE SNALAZITE a srpski zwanicnici su uwijek htjeli da ih stite od nekoga i to je greska..a sto se tice kosowa drugacija je stwar jer tu srbija ima legitimno prawo da stiti swoj narod jer je po swakom prawilu kosowo srpsko..ali realnost ljudi moji,realnost je surowa.

gaga

pre 12 godina

Medjunarodna zajednica nece osuditi nikakvo nasilje, ako je ono pocinjeno nad srbima. Pogotovo ako je pocinjeno od strane albanskih separatista. Zato je ne pozivajte da jos jednom javno ponizi Srbiju i potvrdi stav po kojem je jadan albanski narod tlacen i nesrecan zbog Srbije!Do sada ste pristajali na sve sto se od vas trazilo, a sada pokusajte da se usprotivite sramnim stavovima medjunarodne zajednice. Usvojena je deklaracija kojom ste se obavezali da ce se ubuduce svaka odluka vlade sprovoditi u interesu Srbije i njenih gradjana.

Jagodinac

pre 12 godina

Jedino rešenje za Srbiju je ulazak u NATO.kada udjemo u NATO biće rešeni svi provlemi Srba na Kosovu.Kosovo je država i to mora konačno svima da bude jasnoPodsećam sve i hrvatsku državu nismo godinama priznali i to je učinjeno,bez ikakvih štetnih posledica za Srbiju,već na korist.neka buduća Vlada Srbije priznaće Kosovo kao nezavisnu državu,to je proirodna neminovnost.Srbi sve sa zakašnjenjem ukapiraju.Pozdrav iz jagodine

SVD

pre 12 godina

Gledao sam prenos i voleo bih kada bi se ispitalo ono šta je rekao Reza Haljimi. Parlament je hladno prešao preko njegovih tvrdnji. Mene bi zaista jako interesovalo da se uporedi život Srba na Kosovu (bilo ono nezavisno ili ne) sa životom Albanaca u Srbiji (i ne samo Albanaca, nego i Roma i drugih tzv. manjina). Tek onda bi bilo moguće hladno razmišljati o činjenicama i postupcima.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Od kada pratim politiku, parlament Srbije, ovo je 20 i neka deklaracija samo o Kosovu.
Kad smo videli da nema ništa o tajnom Teslinom oružju, o tajnom oružju onog pajaca iz Rusije Žirinovskog...kada nismo dobili one protu-avionske sisteme S-320, S-420, e onda je dobra i 26. po redu deklaracija/rezolucija
Dobro ljudi, nije sramorta biti nesposoban, priznati poraz, izkazati i pomiriti se sa faktičkim stanjem, a'l je brate mili 20 godina nas zamlaćivati za čuvenim DSS-rezolucijama, e sa time ste nas definitivno ubili u pojam, mislim na nas u Srbiji.

P.S. Inače, znate čemu služe deklaracije: to vam je onaj predah u boksu, sportu uopšte, kada vam sudija daje 8 sekundi da se oporavite za dalju borbu. E nama je sudija dao neko vreme za predah, da napišemo deklaraciju i opravimo se do sledeće runde u kojoj naravno nećemo učestvovati, jer mi nismo za rat, borbu, mi smo za mirno rešavanje te borbe.

sandra

pre 12 godina

Nisam videla nikakva konkretna resenja za novonastalu situaciju na KiM. Deklaracija ne nudi mir srbima na Kosovu. Njeno usvajanje je ipak pokazatelj da postoji zelja da se Kosovo zastiti od albanskog separatizma. Ipak, to nije dovoljno. Razvijte plan, strategiju, zahteve, sagledajte realnu situaciju i u skladu sa tim radite u interesu Srbije. Ako su Albanci slozni u nameri da nam oduzmu teritoriju, vreme je da Srbija reaguje adekvatno. Dosadasnji pregovori nisu dali rezultate. Promenite strategiju!!!

budi-realan

pre 12 godina

Na zalost,
cisti patrijotski cirkus da se skupljaju poeni i nista vise, i da se opravdava nekako letnji odmor.Ne moze nikako da Srbija stoji pred sudbine gradzana KiM, nego Srbija treba i mora da stoji iza sudbine tih gradzana i uz gradzana KiM. Gradzani KiM treba uzeti svoju sudbinu u svojim rukama a ne da se prevaraju i cekaju sta ce Srbija uciniti. Zasto se istorija opet ponavlja.Srpski narod u KiM treba i na Beograd a treba svakako i na Pristinu naslanja. Srbija treba iza da da punu podrsku da se narodu u KiM postuju sva ljudska prava.
Prosle su 12 godina, a proci ce jos 12 a mozda i vise i stanje ako se ovako vrti nece se promenjiti ( a garantujem da ovako stanje pruzi ruku samo laznim patriojtima kao u BG tako i u Pristini)a nikako u dobrobit narodu tamo. Zaista zalosno da skoro 12 sati treba jedinstven stav srbiji da manipulise tim ljudima tamo (jedino LDP, i manjine su bili konstruktivni sto se tice situaciji tamo)umesto pravedan stav izrecuju dekonstruktivan stav.Sinoc i juce Skupstina je lagala sebe i tim celi narod na KiM.Ja bi molio sugradzane dole; ostavite te barikade, vratite se svojim zivotom, znam da je tesko, al bit ce bolje, ovo ne vodi nikuda, ovo smo osetili i ranije a poteskoce oseacamo i dan danas, uzmite stvari i svojim rukama, ne dajte da drugi manipulisu sa vama,zivot ima i drugu pricu ne samo ovo ruznu- al zato treba se truditi, Vi zivite tamo, Vi hocete da radite tamo, Vi postovani sugradzani imate svoj san, samo Vi imate pravo na vasu sudbinu- niko drugi(niti BG, niti Pristina)ali treba da se svet razume pravo i onako kako jeste bez iluzija, bez mitologije i bez ideoloski patriojtizam). Vi to mozete.

dex

pre 12 godina

Meni je najinteresantnije da u toj deklaraciji nije NI JEDNOM pomenuta upotreba nasilja, palenje prelaza, smrt policajca Kosova.

JEDINA osoba koja je juce pomenula ubistvo policajca i izrazila saucesce je Tadic. A da je, nedaj Boze, stradao Srbin, poslanici se 'nebi mogli ugasiti' od osudjivanja Albanaca.
A, uveren sasm, da je ROSU ubio i srpsku macku deklaracija bi to pomenula.

bananica

pre 12 godina

Je l' to Tadic porucio srbima na Kosovu da je predsednik uz njih? Jeste, sveze potsisan i mirisljav, da se rukuje sa Tacijem kad sve prodje. Mozda cemo se sutra i njemu izvinjavati...

CezarMilan

pre 12 godina

Kad se narod bori za opstanak, to znaci da mira odavno nema! Pregovori sa Pristinom nisu doneli zeljene rezultate, vec su rezultirali sav ovaj haos koji se desava poslednjih dana. Borise Tadicu, osvestite se i pocnite da branite interese Srbije, a ne medjunarodne zajednice. Nije ona ugrozena, vec vas narod...

Peđa-Bgd

pre 12 godina

Kakva sprdnja, sačuvaj Bože !

Ne možeš da čuvaš nešto što nije tvoje. Ne možeš da određuješ sudbinu nečega što nije po tvojim tutorstvom i tvojom vlašću. Možeš samo da radiš ono što si i dosad, da zamajavaš sopstveni narod i odvraćaš mu pažnju i energiju na nebitne stvari!
Gospodo vladajući, da imate veliku državu i velika piip, vi biste koliko sutra poslali opet avione i vojsku na Kosovo. Pošto nije tako, ne trošite vreme, novac i energiju ovog naroda koji se još uvek nalazi pod vlašću. Vreme teče, životi nam prolaze, a biće sve više onih koji vam ne veruju i koji će tražiti autonomiju.

sasa jokic

pre 12 godina

Ova gomila nesposobnjakovica samo zna da usvaja koje kakve deklaracije, iza kojih stoje sami bez icije podrske! Jadna si Srbijo, da jadnija ne mozes biti posle 12.Marta 2003!

balint

pre 12 godina

Pastorov govor u Skupštini: http://www.pasztorbalint.rs/index.php/start/show/1794/sr

Kada se ovaj čovek klonira nekoliko stotina puta, onda će biti i nade za politiku u Srbiji.

cica84

pre 12 godina

Koja vojska Ministre Sutanovcu? Sutra, ako dodje do napada albanskih separatista, ne postoji armija koja ce uspeti da zastiti srpski narod na Kosovu. Srbija nema vojsku, tvojom zaslugom, a drugi nece stati na nasu stranu i uzeti nas u zastitu. Srbija je ogoljena i srozana. I ko je to potpomogao?! Radite ono sta vam se kaze, a ne ono sto bi trebali da radite. I doveli ste nas do toga, da Srbiju nema ko da odbrani! Zato i jeste najevropljanin. Verovatno ste ponosni!

Milko

pre 12 godina

"Usvojena Deklaracija o Kosovu"

Dobro.
Usvojena je jedna Dekleracija sa uopštenim frazama, bez konkretnih i jasnih ciljeva, sa osudama svih osim nas.
I šta sada?

Maca

pre 12 godina

Zasedaju dan i noc za vikend, raspravljaju, drze govore, usvajaju Deklaraciju...rade sve nesto sto izgleda jako vazno i odlucujuce...svi strepimo i iscekujemo sta ce biti kao u seriji "Zabranjeno voce" ili nekoj slicnoj. A onda Srbi sa Kosova, kao i mi bez Kosova, se pitamo sta je pisac hteo da kaze i da li je bila potrebna sva ova frka oko Deklaracije da bi se reklo nista specijalno!
Zaista je neodgovorno bilo glasati za nesto sto nit` smrdi niti mirise, samo da se otalja posao. I zato u celoj prici je najsmesnije sto je Vlast uspela da ujedini stavove DSS i LDP koji nisu glasali iz potpuno razlicitih uglova, sto znaci da je Deklaracija trula i beznacajna. Niko pojma nema sta da radi s njom.

M. Н. Лазар

pre 12 godina

Како су је, деклерацију доносили (дјелимично сам гледао пренос), сигурно неће бити никакве користи. У опет; Скупштина са оваквим посланицима је велико национално ругло.

Aleksandar

pre 12 godina

Dokle vi na vlasti i "patriote" iz opozicije mislite da nas zamlacujete? Sta ce Deklaracija promeniti? Sta jos treba da vam se kaze da odete? Dokle mislite da sticete penziju na ovakav nacin! Umorni smo od vas! Idite!

bred

pre 12 godina

(Boris, 31. jul 2011 10:47)

Zato što je deklaracija besmislena, konfuzno napisana, i nema apsolutno nikakvu funkciju. Zašto da se ljudi blamiraju stavljanjem potpisa na takvu travestiju?

Jovan

pre 12 godina

"Predstavnici vlade poručili su na sednici Skupštine Srbije o Kosovu da je za krizu u pokrajini odgovorna vlast u Prištini..."
Hm, KOME su oni to porucili? Na koga je adrsovana ova Deklaracija? Sta s njom dalje? Koji je plan delovanja? Sve ovo deluje kao jadan pokusaj pranja ruku od Kosova i Metohije. Niko ne razmislja o tome sto je deficit bandera u Srbiji....

svetlanast.

pre 12 godina

da li su gradjani ali i politicari u srbiji nesto naucili posle deset /11/ sati rasprave o dekleraciji o kosovu i "realnosti na terenu"?
da li sad znaju da se u politici najcesce jedno misli, drugo govori a trece radi?
kombinacije zavise od sposobnosti politicara.
cini se da je lekciju najbolje naucio ivica dacic, dopadao nam se on ili ne.
slobodan milosevic je znao za to pravilo ali ga je lose primenio, na sopstvenu stetu i stetu gradjana srbije.
da li su politicari u srbiji konacno naucili lekciju, da je svaka politika koja nije u interesu sopstvenih gradjana, osudjena na propast, i u svetu i u srbiji?

Lalos

pre 12 godina

Cemu sluzi ova Deklaracija? Sta ona resava? Nista, imali smo ih gomilu i sem politickog marketinga nicemu ne sluzi. Zar ce nam biti bolje a pogotovo ljudima na Kosovu? Nece! Sve dok ovakve bespotrebne price budu prikrivale korupciju, lopovluk, partijsku drzavu, ekonomsku propast nista nama nece biti bolje. Ovo je samo ispiranje mozga i bezanje od odgovorrnosti. Kukavicluk!

Duki

pre 12 godina

Deklaracija koja sadrži samo već poznate konstatacije stanja i osudu vinovnika je potpuno beskorisna. Deklaracijom o Kosovu i Metohiji se osuđuje svako nasilje i poziva na mirno rešavanje krize nastale nakon poteza Prištine. Šta to znači? I dalje mi nije jasno koje će to konkretne mere Vlada doneti? Koji su dalji koraci i na koji način će se zaštititi životi i interesi Srba na Kosovu?

Carolina

pre 12 godina

Хиљаду пута доказана истина - Народ има власт какву заслужује.
Тужно је то што ће ове кловнове замијенити још већи демагози и популисти. Изгледа да као нација не заслужујемо боље и да свој крст који носимо деценијама треба и даље да носимо.

MUKNAVI

pre 12 godina

Otimaju se oko "cuprije"..ko ce da ju nadgleda,i udara harace trpajuci lovu sebi i svojima u dzepove.Spominju oni Srpstvo,al..boli njih uvo za one koji zive u centralnom delu Kosova,jer vazna je cuprija pomocu koje bi da grabe od Albanaca i dosetio se taci,pa bi on i njegova ekipa da se uvajdi.Naravno,on to ne kaze tako nego,bori se bre protiv kriminala..i eto, po stoti pud padne ti na pamet,kada vidis ovakvo licimerije,stara izreka;ko o cemu...

Biljana

pre 12 godina

O, Stradijo! Bio je Domanović u pravu, ovde se ništa ne rešava osim ministarskih mesta. Sledećom Deklaracijom tražiće i medalje.

Natalija

pre 12 godina

Nadam se da nećemo opet ratovati! Problem novih vlasti od 2000-2011 je što narodu niko nije pokušao da objasni kolika je cena bila ta Slobina i Vojina 4 rata. Male zemlje ne mogu da ratuju kad njihovim vođama (tj. tzv. elit) padne na pamet. Slobini ratovi su primer kako ne treba voditi malu zemlju, e, sve su slupali, uništili najvažnije resurse Srbije (privredu i moral). Nije moguće postojanje države bez privrede i morala.