Nedelja, 31.07.2011.

00:03

Struja duplo skuplja za tri godine?

Novi zakon o energetici omogućava liberalizaciju energetskog tržišta Srbije i povećava ovlašćenja Agenciji za energetiku, što će dovesti do rasta cena struje.

Izvor: Tanjug

Struja duplo skuplja za tri godine? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

komentar

pre 12 godina

@vojvodjanin, 31. jul 2011 18:45
To ti mislis da ima dovoljno vetra za pravljenje struje.
To bi trebalo da kaze neko ko je strucan iz sektora energetike,a ne neko ko je po zanimanju vojvodjanin.

Zivko

pre 12 godina

Bez obzira na sve to nas stvarno ceka... nase je da placamo ili da pokusamo da se sto vise osamostalimo i budemo nezavisni od elektro-distribucije. Ucinite nesto za sebe i napravite svoj solarni kolektor za dogrevanje stambenog prostora. http://solar.freeonplate.com

taze fraze

pre 12 godina

meni koliko je poznato,da je struja u extremima privatizovana i da je svuda socjalna politika, osim kad pretekne i namenjeno izvozu.
Videcemo jos ko ce kako proci,gradjani daju poslednju rec,ako nece milom, onda ce se primenjivati sila

vojvodjanin

pre 12 godina

dajte plate i usaglasite zakon o energetici... ima vetra dovoljno u Vojvodini... Sramota za ovu vlast sto laze i prikriva realne cene i zarade pojedinaca, pa vade prosek plate od 1x120.000 i 10x 19.000... štete za Srbiju što ne otvori oči dok je vreme... (a prošlo je....)

Sotir

pre 12 godina

I onda se svi pitaju zasto smo prvi u Evropi po infarktu i srcanim oboljenjima! Pa treba sve ovo preziveti! Nije pitanje AKO vec KADA se pojavi neko kao onaj Norvezanin Brejvik da isteruje pravdu, onda ce da bude kasno da se svi pitamo ZASTO?

helen

pre 12 godina

Okay, neka kosta koliko kosta, ali izracunajte koliko kosta jedan prosecan zivot na mesec dana, znaci struja toliko, telefon, info i ostalo toliko, pa na to dodajte potrosacku korpu pa saberite.Nisam racunala odecu, skolu lekove, poreze na imovinu.Letovanja i godisnje odmore, zimovanja ne treba, platite ljudima koji rade da imaju za ovo osnovno.Znaci nebtna je cena, nebitna je kolika je plata samo da se moze platiti ovo najosnovnije.Stalno gledate kako je u okruzenju, pa dobro onda cemo i mo da gledamo kakve su vlade u okruzenju pa da vidimo kako da menjamo.

komentar

pre 12 godina

Sta ce nama ovakva "liberalizacija" po kojoj vlada sebe razvlascuje u korist "nezavisne" Agencije za energetiku.Od koga je to ova agencija nezavisna,od raznih tajkuna i profitera sigurno nije.
Ali zato od vlasti koju bira narod jeste nezavisna,drugim recima narod se do sada pitao bar nesto,preko vlasti o kojoj odlucuje na izborima,a od sada se nece pitati nista.Tako da su sirom otvorene mogucnosti za poskupljenje i vise od duplo.
Ove price o "nezavisnosti" su za naivne.
Ne znam samo sto ljudi protestuju na poskupljenje struje,a cute kad poskupi benzin,hleb,secer,ulje i ostalo.I zasto im smeta sto u EPSu imaju plate po 50 hiljada a ne smeta im sto u NISu imaju mozda i vece plate.EPS je ubedljivo najvrednija kompanija u Srbiji i normalno je da bude motor razvoja cele drzave i da plate budu iznad proseka.Sva domacinstva i celokupna industrija trose domacu struju,100%ni proizvod Srbije,na tome zasnivaju svoj razvoj i profitiraju kad je cena struje niska.Zasto bi svi izvlacili korist od struje a radnici EPSa koji je prave da imaju male plate.I zasto EPS daje jeftinu struju i pokrajini koja struju ne pravi ili amerikancima u Sartidu da prave profit,a u krajeve koji struju prave se ulaze malo ili nista a ostaje veliko zagadjenje.O zagadjenju najbolje znaju stanovnici Vreoca,Lazarevca,Obrenovca,Kostolca i ostalih mesta.
Zasto mi kontrolu nad ovako vaznim resursom prepustamo nekoj "nezavisnoj" agenciji.

Nijagara

pre 12 godina

Evropske cene, a plate mizerne!

Gde to vodi?

Firme će, mic po mic, kupiti sve što vredi i valja, proizvoditi i prodavati onome ko ima novca, ko je u stanju više da ponudi. To je kapitalizam.

Proizvodićemo sve i svašta, ali mi sami nećemo imati ništa. Tim putem idemo.

Ali vlast to ne shvata. Predali smo se u ruke MMF-u.Glavna briga je profit, zarada, a ne čovek!

Čist vazduh i voda, hrana,struja, besplatna zdravstvena zaštita, besplatno školovanje bi trebalo da su osnovni ciljevi savremenog društva i pravo svakog čoveka na planeti.....al nije tako. Zašto?

Milan

pre 12 godina

A cija ste vi firma lopovi nijedni? Mongolska pa da vas nije briga za gradjane srbije? A hoce li tada plate u Srbiji skociti tada za toliki procenat? U EPS-u znam da hoce.

idijot

pre 12 godina

Jel to znači da ćemo konačni imati 220 volti u mreži. Verovatno NE, a i što bi, šta će nam ta beda kad smo naučili sve uredjaje da rade na 180-210 volti.

Jel to znači i da će nam ukinuti obojene tarifne zone. Verovatno NE, a i što bi, već smo navikli na šarenilo, pa što bi brate menjali.

Nego, da neće možda Rusi da ulete i ovde. Verovatno NE, a i što bi, već smo navikli ....

thorium

pre 12 godina

Bice i 10x skuplja (u narednih 10-15 godina), ali tako i treba, posto gospoda gradjani nece nuklearne centrale. Ko nece nuklearne - hoce (mnogo) vece cene. Sve po zelji i zasluzi

pera kojot genije

pre 12 godina

otpustite sav višak, neka se svima (počevši od Uskokovića preko Keneta i ostale ekipe koja ima veze sa Kolubarom) oduzme sva imovina, prepolovite plate (tamo i baba sere imaju plate po 50000) i eto rešenja za cenu struje, koja je inače previsoka!!!

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Tako znači, trenutno struju plaćam 50 evra mesečno, infostan oko 100 evra, telefon fiksni sa ADSL-om, pretplatom oko 40 evra. Dakle, samo ove obavezne dažbine me koštaju oko 200 evra. A prosečna plata u Srbiji 350 evra, ali u Beogradu, na jugu je 150 evra.
I sad, na tu prosečnu platu, čovek morada da samo na struju i infostan daje po novoj ceni struje oko 200 evra minimum!?
E pa gospodo, jes' da su bankrotirali naši prosečni gradjani, al' garantijem vam da ćete i vi bankrotirati sa tim novim cenama, jer neće imati ko da vam to plati i da hoće.

Dispepsija

pre 12 godina

Liberalizacija tržišta telekomunikacija počela je poskupljenjem usluga, liberalizacija tržišta električne energije takođe.
Kakve koristi, ja kao potrošač, imam od te liberalizacije, i kako da je podržim? Kako da glasam na izborima na one koji se zalažu za liberalizaciju?
Kakve veze sa nama ima kolike su cene struje u regionu, a posebno sa cenama struje u EU? Zašto je loše da se socijalna politika vodi preko cene struje? Hoće li razlika koja se dobije povećanjem cene struje biti usmerena za socijalne potrebe našeg društva ili će završiti u džepovima belosvetskih a i naših trgovaca električnom energijom?
Kao da sve ovo svarim ?
???????????
U čemu je boljitak za naše društvo u tome da podržimo povećanje cena.

d

pre 12 godina

olosi lazljivi! Cena nije mala i dosta o tome da je mala! Cena je paprena kad se sabere da u jedan kilovan ide ideo angazovane snage i mernomesto a nasvw to svako normalno domacinstvo zalazi u drugu tarifu koja je skuplja skoro 50 posto u odnosu na prvu sto nasu cenu dovodi na prosecan nivo! O crvenoj da i ne pricam! Lazovcine!Vodu sam iskljucio i ugradio hidropak i odmah sam progledao od ovih lopova u vodovodu koji su mi cak nakarikali 200 kubika na zavrnutom ventilu i brojilu koje je stajalo i imalo sasvim drugu cifru od njihove a koliko vidim nacicu alternativu i za ove olose!

MilanR

pre 12 godina

Pa nego kakvu politiku Vlada da vodi nego socijalnu politiku? Pa i država i javna preduzeća služe građanima, a ne građani vama. Ako neka liberalizacija dovodi do poskupljenja neke osnovne životne potrebe, kao što je struja, onda ne treba da bude te liberalizacije. Setite se na primer ucenjivačke fraze "hleb nije skup dok god ga ima" - građani nemaju ni za osnovne potrebe i bolje neka im niko ne objašnjava zašto bi trebalo da poskupi nešto što i ovako jedva da mogu da kupe. Prošlo je vreme jeftine demagogije, građani su sve spremniji da brane svoju egzistenciju.

SAMANTA

pre 12 godina

što je Srbija preuzela kao obavezu kada je potpisala sporazum sa Energetskom zajednicom jugoistočne Evrope.Kome je bilo u interesu da potpisuje ovaj sporazum stetan po nas narod .Cilj je ocigledno da se elektro privreda proda i da se struja izvozi jer je ovoj vlasti ocigledno u interesu da se opet neko utali .

Sava Drugi

pre 12 godina

Malo je to. Mora da bude 10X a ne bi bilo lоše da bude i 100X.

Samo tako može da se ne bude u gubitku kada daješ EPS osv sistem od cca 100 milijardi evra da prenosi struju Ibra da gazde Italijani mogu da upale ekološku klimicu dok se odmaraju na Siciliji.

voja

pre 12 godina

Srbija je potpuno luda zemlja.
Za koga Vlada Srbije to radi???
Formira razne agencije, za energetiku, za komunikacije, RATEL, koje kao "nezavisne" bezobrazno podižu cene struje, TV pretplate, telefoniranja...
FORMIRAJTE AGENCIJU ZA STANDARD GRAĐANA SRBIJE!!!
PA NEK ZA DVE GODINE POVEĆAJU STANDARD GRAĐANA ZA 100%.

Radojica

pre 12 godina

Digla se svaka ovlascena budala da Evropeise.
Ispade najbitnije da se samo dignu cene, a nema veze sto ni cackalice ne pravimo.
Pomrece narod, idioti, dok se vi medjusobno istalite i dok i zadnja tetka i striko odu u mardelj.
Pomrece 10 puta.

voja

pre 12 godina

Srbija je potpuno luda zemlja.
Za koga Vlada Srbije to radi???
Formira razne agencije, za energetiku, za komunikacije, RATEL, koje kao "nezavisne" bezobrazno podižu cene struje, TV pretplate, telefoniranja...
FORMIRAJTE AGENCIJU ZA STANDARD GRAĐANA SRBIJE!!!
PA NEK ZA DVE GODINE POVEĆAJU STANDARD GRAĐANA ZA 100%.

Radojica

pre 12 godina

Digla se svaka ovlascena budala da Evropeise.
Ispade najbitnije da se samo dignu cene, a nema veze sto ni cackalice ne pravimo.
Pomrece narod, idioti, dok se vi medjusobno istalite i dok i zadnja tetka i striko odu u mardelj.
Pomrece 10 puta.

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Tako znači, trenutno struju plaćam 50 evra mesečno, infostan oko 100 evra, telefon fiksni sa ADSL-om, pretplatom oko 40 evra. Dakle, samo ove obavezne dažbine me koštaju oko 200 evra. A prosečna plata u Srbiji 350 evra, ali u Beogradu, na jugu je 150 evra.
I sad, na tu prosečnu platu, čovek morada da samo na struju i infostan daje po novoj ceni struje oko 200 evra minimum!?
E pa gospodo, jes' da su bankrotirali naši prosečni gradjani, al' garantijem vam da ćete i vi bankrotirati sa tim novim cenama, jer neće imati ko da vam to plati i da hoće.

d

pre 12 godina

olosi lazljivi! Cena nije mala i dosta o tome da je mala! Cena je paprena kad se sabere da u jedan kilovan ide ideo angazovane snage i mernomesto a nasvw to svako normalno domacinstvo zalazi u drugu tarifu koja je skuplja skoro 50 posto u odnosu na prvu sto nasu cenu dovodi na prosecan nivo! O crvenoj da i ne pricam! Lazovcine!Vodu sam iskljucio i ugradio hidropak i odmah sam progledao od ovih lopova u vodovodu koji su mi cak nakarikali 200 kubika na zavrnutom ventilu i brojilu koje je stajalo i imalo sasvim drugu cifru od njihove a koliko vidim nacicu alternativu i za ove olose!

Nijagara

pre 12 godina

Evropske cene, a plate mizerne!

Gde to vodi?

Firme će, mic po mic, kupiti sve što vredi i valja, proizvoditi i prodavati onome ko ima novca, ko je u stanju više da ponudi. To je kapitalizam.

Proizvodićemo sve i svašta, ali mi sami nećemo imati ništa. Tim putem idemo.

Ali vlast to ne shvata. Predali smo se u ruke MMF-u.Glavna briga je profit, zarada, a ne čovek!

Čist vazduh i voda, hrana,struja, besplatna zdravstvena zaštita, besplatno školovanje bi trebalo da su osnovni ciljevi savremenog društva i pravo svakog čoveka na planeti.....al nije tako. Zašto?

Dispepsija

pre 12 godina

Liberalizacija tržišta telekomunikacija počela je poskupljenjem usluga, liberalizacija tržišta električne energije takođe.
Kakve koristi, ja kao potrošač, imam od te liberalizacije, i kako da je podržim? Kako da glasam na izborima na one koji se zalažu za liberalizaciju?
Kakve veze sa nama ima kolike su cene struje u regionu, a posebno sa cenama struje u EU? Zašto je loše da se socijalna politika vodi preko cene struje? Hoće li razlika koja se dobije povećanjem cene struje biti usmerena za socijalne potrebe našeg društva ili će završiti u džepovima belosvetskih a i naših trgovaca električnom energijom?
Kao da sve ovo svarim ?
???????????
U čemu je boljitak za naše društvo u tome da podržimo povećanje cena.

Sava Drugi

pre 12 godina

Malo je to. Mora da bude 10X a ne bi bilo lоše da bude i 100X.

Samo tako može da se ne bude u gubitku kada daješ EPS osv sistem od cca 100 milijardi evra da prenosi struju Ibra da gazde Italijani mogu da upale ekološku klimicu dok se odmaraju na Siciliji.

pera kojot genije

pre 12 godina

otpustite sav višak, neka se svima (počevši od Uskokovića preko Keneta i ostale ekipe koja ima veze sa Kolubarom) oduzme sva imovina, prepolovite plate (tamo i baba sere imaju plate po 50000) i eto rešenja za cenu struje, koja je inače previsoka!!!

idijot

pre 12 godina

Jel to znači da ćemo konačni imati 220 volti u mreži. Verovatno NE, a i što bi, šta će nam ta beda kad smo naučili sve uredjaje da rade na 180-210 volti.

Jel to znači i da će nam ukinuti obojene tarifne zone. Verovatno NE, a i što bi, već smo navikli na šarenilo, pa što bi brate menjali.

Nego, da neće možda Rusi da ulete i ovde. Verovatno NE, a i što bi, već smo navikli ....

SAMANTA

pre 12 godina

što je Srbija preuzela kao obavezu kada je potpisala sporazum sa Energetskom zajednicom jugoistočne Evrope.Kome je bilo u interesu da potpisuje ovaj sporazum stetan po nas narod .Cilj je ocigledno da se elektro privreda proda i da se struja izvozi jer je ovoj vlasti ocigledno u interesu da se opet neko utali .

Milan

pre 12 godina

A cija ste vi firma lopovi nijedni? Mongolska pa da vas nije briga za gradjane srbije? A hoce li tada plate u Srbiji skociti tada za toliki procenat? U EPS-u znam da hoce.

MilanR

pre 12 godina

Pa nego kakvu politiku Vlada da vodi nego socijalnu politiku? Pa i država i javna preduzeća služe građanima, a ne građani vama. Ako neka liberalizacija dovodi do poskupljenja neke osnovne životne potrebe, kao što je struja, onda ne treba da bude te liberalizacije. Setite se na primer ucenjivačke fraze "hleb nije skup dok god ga ima" - građani nemaju ni za osnovne potrebe i bolje neka im niko ne objašnjava zašto bi trebalo da poskupi nešto što i ovako jedva da mogu da kupe. Prošlo je vreme jeftine demagogije, građani su sve spremniji da brane svoju egzistenciju.

vojvodjanin

pre 12 godina

dajte plate i usaglasite zakon o energetici... ima vetra dovoljno u Vojvodini... Sramota za ovu vlast sto laze i prikriva realne cene i zarade pojedinaca, pa vade prosek plate od 1x120.000 i 10x 19.000... štete za Srbiju što ne otvori oči dok je vreme... (a prošlo je....)

thorium

pre 12 godina

Bice i 10x skuplja (u narednih 10-15 godina), ali tako i treba, posto gospoda gradjani nece nuklearne centrale. Ko nece nuklearne - hoce (mnogo) vece cene. Sve po zelji i zasluzi

komentar

pre 12 godina

Sta ce nama ovakva "liberalizacija" po kojoj vlada sebe razvlascuje u korist "nezavisne" Agencije za energetiku.Od koga je to ova agencija nezavisna,od raznih tajkuna i profitera sigurno nije.
Ali zato od vlasti koju bira narod jeste nezavisna,drugim recima narod se do sada pitao bar nesto,preko vlasti o kojoj odlucuje na izborima,a od sada se nece pitati nista.Tako da su sirom otvorene mogucnosti za poskupljenje i vise od duplo.
Ove price o "nezavisnosti" su za naivne.
Ne znam samo sto ljudi protestuju na poskupljenje struje,a cute kad poskupi benzin,hleb,secer,ulje i ostalo.I zasto im smeta sto u EPSu imaju plate po 50 hiljada a ne smeta im sto u NISu imaju mozda i vece plate.EPS je ubedljivo najvrednija kompanija u Srbiji i normalno je da bude motor razvoja cele drzave i da plate budu iznad proseka.Sva domacinstva i celokupna industrija trose domacu struju,100%ni proizvod Srbije,na tome zasnivaju svoj razvoj i profitiraju kad je cena struje niska.Zasto bi svi izvlacili korist od struje a radnici EPSa koji je prave da imaju male plate.I zasto EPS daje jeftinu struju i pokrajini koja struju ne pravi ili amerikancima u Sartidu da prave profit,a u krajeve koji struju prave se ulaze malo ili nista a ostaje veliko zagadjenje.O zagadjenju najbolje znaju stanovnici Vreoca,Lazarevca,Obrenovca,Kostolca i ostalih mesta.
Zasto mi kontrolu nad ovako vaznim resursom prepustamo nekoj "nezavisnoj" agenciji.

taze fraze

pre 12 godina

meni koliko je poznato,da je struja u extremima privatizovana i da je svuda socjalna politika, osim kad pretekne i namenjeno izvozu.
Videcemo jos ko ce kako proci,gradjani daju poslednju rec,ako nece milom, onda ce se primenjivati sila

helen

pre 12 godina

Okay, neka kosta koliko kosta, ali izracunajte koliko kosta jedan prosecan zivot na mesec dana, znaci struja toliko, telefon, info i ostalo toliko, pa na to dodajte potrosacku korpu pa saberite.Nisam racunala odecu, skolu lekove, poreze na imovinu.Letovanja i godisnje odmore, zimovanja ne treba, platite ljudima koji rade da imaju za ovo osnovno.Znaci nebtna je cena, nebitna je kolika je plata samo da se moze platiti ovo najosnovnije.Stalno gledate kako je u okruzenju, pa dobro onda cemo i mo da gledamo kakve su vlade u okruzenju pa da vidimo kako da menjamo.

Sotir

pre 12 godina

I onda se svi pitaju zasto smo prvi u Evropi po infarktu i srcanim oboljenjima! Pa treba sve ovo preziveti! Nije pitanje AKO vec KADA se pojavi neko kao onaj Norvezanin Brejvik da isteruje pravdu, onda ce da bude kasno da se svi pitamo ZASTO?

Zivko

pre 12 godina

Bez obzira na sve to nas stvarno ceka... nase je da placamo ili da pokusamo da se sto vise osamostalimo i budemo nezavisni od elektro-distribucije. Ucinite nesto za sebe i napravite svoj solarni kolektor za dogrevanje stambenog prostora. http://solar.freeonplate.com

komentar

pre 12 godina

@vojvodjanin, 31. jul 2011 18:45
To ti mislis da ima dovoljno vetra za pravljenje struje.
To bi trebalo da kaze neko ko je strucan iz sektora energetike,a ne neko ko je po zanimanju vojvodjanin.

thorium

pre 12 godina

Bice i 10x skuplja (u narednih 10-15 godina), ali tako i treba, posto gospoda gradjani nece nuklearne centrale. Ko nece nuklearne - hoce (mnogo) vece cene. Sve po zelji i zasluzi

pera kojot genije

pre 12 godina

otpustite sav višak, neka se svima (počevši od Uskokovića preko Keneta i ostale ekipe koja ima veze sa Kolubarom) oduzme sva imovina, prepolovite plate (tamo i baba sere imaju plate po 50000) i eto rešenja za cenu struje, koja je inače previsoka!!!

Milutin Mladjenović

pre 12 godina

Tako znači, trenutno struju plaćam 50 evra mesečno, infostan oko 100 evra, telefon fiksni sa ADSL-om, pretplatom oko 40 evra. Dakle, samo ove obavezne dažbine me koštaju oko 200 evra. A prosečna plata u Srbiji 350 evra, ali u Beogradu, na jugu je 150 evra.
I sad, na tu prosečnu platu, čovek morada da samo na struju i infostan daje po novoj ceni struje oko 200 evra minimum!?
E pa gospodo, jes' da su bankrotirali naši prosečni gradjani, al' garantijem vam da ćete i vi bankrotirati sa tim novim cenama, jer neće imati ko da vam to plati i da hoće.

vojvodjanin

pre 12 godina

dajte plate i usaglasite zakon o energetici... ima vetra dovoljno u Vojvodini... Sramota za ovu vlast sto laze i prikriva realne cene i zarade pojedinaca, pa vade prosek plate od 1x120.000 i 10x 19.000... štete za Srbiju što ne otvori oči dok je vreme... (a prošlo je....)

voja

pre 12 godina

Srbija je potpuno luda zemlja.
Za koga Vlada Srbije to radi???
Formira razne agencije, za energetiku, za komunikacije, RATEL, koje kao "nezavisne" bezobrazno podižu cene struje, TV pretplate, telefoniranja...
FORMIRAJTE AGENCIJU ZA STANDARD GRAĐANA SRBIJE!!!
PA NEK ZA DVE GODINE POVEĆAJU STANDARD GRAĐANA ZA 100%.

SAMANTA

pre 12 godina

što je Srbija preuzela kao obavezu kada je potpisala sporazum sa Energetskom zajednicom jugoistočne Evrope.Kome je bilo u interesu da potpisuje ovaj sporazum stetan po nas narod .Cilj je ocigledno da se elektro privreda proda i da se struja izvozi jer je ovoj vlasti ocigledno u interesu da se opet neko utali .

idijot

pre 12 godina

Jel to znači da ćemo konačni imati 220 volti u mreži. Verovatno NE, a i što bi, šta će nam ta beda kad smo naučili sve uredjaje da rade na 180-210 volti.

Jel to znači i da će nam ukinuti obojene tarifne zone. Verovatno NE, a i što bi, već smo navikli na šarenilo, pa što bi brate menjali.

Nego, da neće možda Rusi da ulete i ovde. Verovatno NE, a i što bi, već smo navikli ....

Nijagara

pre 12 godina

Evropske cene, a plate mizerne!

Gde to vodi?

Firme će, mic po mic, kupiti sve što vredi i valja, proizvoditi i prodavati onome ko ima novca, ko je u stanju više da ponudi. To je kapitalizam.

Proizvodićemo sve i svašta, ali mi sami nećemo imati ništa. Tim putem idemo.

Ali vlast to ne shvata. Predali smo se u ruke MMF-u.Glavna briga je profit, zarada, a ne čovek!

Čist vazduh i voda, hrana,struja, besplatna zdravstvena zaštita, besplatno školovanje bi trebalo da su osnovni ciljevi savremenog društva i pravo svakog čoveka na planeti.....al nije tako. Zašto?

Sotir

pre 12 godina

I onda se svi pitaju zasto smo prvi u Evropi po infarktu i srcanim oboljenjima! Pa treba sve ovo preziveti! Nije pitanje AKO vec KADA se pojavi neko kao onaj Norvezanin Brejvik da isteruje pravdu, onda ce da bude kasno da se svi pitamo ZASTO?

taze fraze

pre 12 godina

meni koliko je poznato,da je struja u extremima privatizovana i da je svuda socjalna politika, osim kad pretekne i namenjeno izvozu.
Videcemo jos ko ce kako proci,gradjani daju poslednju rec,ako nece milom, onda ce se primenjivati sila

Radojica

pre 12 godina

Digla se svaka ovlascena budala da Evropeise.
Ispade najbitnije da se samo dignu cene, a nema veze sto ni cackalice ne pravimo.
Pomrece narod, idioti, dok se vi medjusobno istalite i dok i zadnja tetka i striko odu u mardelj.
Pomrece 10 puta.

d

pre 12 godina

olosi lazljivi! Cena nije mala i dosta o tome da je mala! Cena je paprena kad se sabere da u jedan kilovan ide ideo angazovane snage i mernomesto a nasvw to svako normalno domacinstvo zalazi u drugu tarifu koja je skuplja skoro 50 posto u odnosu na prvu sto nasu cenu dovodi na prosecan nivo! O crvenoj da i ne pricam! Lazovcine!Vodu sam iskljucio i ugradio hidropak i odmah sam progledao od ovih lopova u vodovodu koji su mi cak nakarikali 200 kubika na zavrnutom ventilu i brojilu koje je stajalo i imalo sasvim drugu cifru od njihove a koliko vidim nacicu alternativu i za ove olose!

Sava Drugi

pre 12 godina

Malo je to. Mora da bude 10X a ne bi bilo lоše da bude i 100X.

Samo tako može da se ne bude u gubitku kada daješ EPS osv sistem od cca 100 milijardi evra da prenosi struju Ibra da gazde Italijani mogu da upale ekološku klimicu dok se odmaraju na Siciliji.

MilanR

pre 12 godina

Pa nego kakvu politiku Vlada da vodi nego socijalnu politiku? Pa i država i javna preduzeća služe građanima, a ne građani vama. Ako neka liberalizacija dovodi do poskupljenja neke osnovne životne potrebe, kao što je struja, onda ne treba da bude te liberalizacije. Setite se na primer ucenjivačke fraze "hleb nije skup dok god ga ima" - građani nemaju ni za osnovne potrebe i bolje neka im niko ne objašnjava zašto bi trebalo da poskupi nešto što i ovako jedva da mogu da kupe. Prošlo je vreme jeftine demagogije, građani su sve spremniji da brane svoju egzistenciju.

Dispepsija

pre 12 godina

Liberalizacija tržišta telekomunikacija počela je poskupljenjem usluga, liberalizacija tržišta električne energije takođe.
Kakve koristi, ja kao potrošač, imam od te liberalizacije, i kako da je podržim? Kako da glasam na izborima na one koji se zalažu za liberalizaciju?
Kakve veze sa nama ima kolike su cene struje u regionu, a posebno sa cenama struje u EU? Zašto je loše da se socijalna politika vodi preko cene struje? Hoće li razlika koja se dobije povećanjem cene struje biti usmerena za socijalne potrebe našeg društva ili će završiti u džepovima belosvetskih a i naših trgovaca električnom energijom?
Kao da sve ovo svarim ?
???????????
U čemu je boljitak za naše društvo u tome da podržimo povećanje cena.

Milan

pre 12 godina

A cija ste vi firma lopovi nijedni? Mongolska pa da vas nije briga za gradjane srbije? A hoce li tada plate u Srbiji skociti tada za toliki procenat? U EPS-u znam da hoce.

komentar

pre 12 godina

Sta ce nama ovakva "liberalizacija" po kojoj vlada sebe razvlascuje u korist "nezavisne" Agencije za energetiku.Od koga je to ova agencija nezavisna,od raznih tajkuna i profitera sigurno nije.
Ali zato od vlasti koju bira narod jeste nezavisna,drugim recima narod se do sada pitao bar nesto,preko vlasti o kojoj odlucuje na izborima,a od sada se nece pitati nista.Tako da su sirom otvorene mogucnosti za poskupljenje i vise od duplo.
Ove price o "nezavisnosti" su za naivne.
Ne znam samo sto ljudi protestuju na poskupljenje struje,a cute kad poskupi benzin,hleb,secer,ulje i ostalo.I zasto im smeta sto u EPSu imaju plate po 50 hiljada a ne smeta im sto u NISu imaju mozda i vece plate.EPS je ubedljivo najvrednija kompanija u Srbiji i normalno je da bude motor razvoja cele drzave i da plate budu iznad proseka.Sva domacinstva i celokupna industrija trose domacu struju,100%ni proizvod Srbije,na tome zasnivaju svoj razvoj i profitiraju kad je cena struje niska.Zasto bi svi izvlacili korist od struje a radnici EPSa koji je prave da imaju male plate.I zasto EPS daje jeftinu struju i pokrajini koja struju ne pravi ili amerikancima u Sartidu da prave profit,a u krajeve koji struju prave se ulaze malo ili nista a ostaje veliko zagadjenje.O zagadjenju najbolje znaju stanovnici Vreoca,Lazarevca,Obrenovca,Kostolca i ostalih mesta.
Zasto mi kontrolu nad ovako vaznim resursom prepustamo nekoj "nezavisnoj" agenciji.

helen

pre 12 godina

Okay, neka kosta koliko kosta, ali izracunajte koliko kosta jedan prosecan zivot na mesec dana, znaci struja toliko, telefon, info i ostalo toliko, pa na to dodajte potrosacku korpu pa saberite.Nisam racunala odecu, skolu lekove, poreze na imovinu.Letovanja i godisnje odmore, zimovanja ne treba, platite ljudima koji rade da imaju za ovo osnovno.Znaci nebtna je cena, nebitna je kolika je plata samo da se moze platiti ovo najosnovnije.Stalno gledate kako je u okruzenju, pa dobro onda cemo i mo da gledamo kakve su vlade u okruzenju pa da vidimo kako da menjamo.

Zivko

pre 12 godina

Bez obzira na sve to nas stvarno ceka... nase je da placamo ili da pokusamo da se sto vise osamostalimo i budemo nezavisni od elektro-distribucije. Ucinite nesto za sebe i napravite svoj solarni kolektor za dogrevanje stambenog prostora. http://solar.freeonplate.com

komentar

pre 12 godina

@vojvodjanin, 31. jul 2011 18:45
To ti mislis da ima dovoljno vetra za pravljenje struje.
To bi trebalo da kaze neko ko je strucan iz sektora energetike,a ne neko ko je po zanimanju vojvodjanin.