Aktuelno

Subota, 30.07.2011.

10:42

Šampion najtužniji film u istoriji

Izvor: Time, sarajevo-x

Šampion najtužniji film u istoriji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

143 Komentari

Sortiraj po:

Katarina

pre 7 godina

I dalje skoro da zaplačem na Diznijeve filmove, tipa kad Bambiju ubiju majku, kad Maza i Lunja ispaštaju zbog bebe, kad Mufasa padne sa litice... I kad u Kamenoj lisici umre pas, kad u Benji: the hunted lovac ubije majku pumu... Ali uvek se rasplačem na scenu iz Tri karte za Holivud kad se sretnu Aldo i Natalija.

ESMA

pre 9 godina

Slazem se sa vecinom komentara o tuznim scenama u izuzetnim filmovima ,osim sa komentarima,jer bih volela podrobnije objasnjenje sta znaci ,cesto pomimanja fraza ,tako da je po meni i to sablon,jer sam misljenja kada bismo pogledali na sablone u zivotu razumeli bismo ih i u filmovima i ne bi se emotivne scene koje se dogadjaju i nekima u zivotu,narvno onima koji nisu"operisani"od emocija tako lako svodile na kic samo zato sto nekome nisu bliska ta stanja.Eksploatacija emocija na filmu nema za razliku od zivota.,naravno ,po meni.Cak mislim da je odlican film koji uspe da izazove suzu jer suze su zdrave koliko i smeh.aLI NISAM TO HTELA ,VEC DA ISTAKNEM NEKE SCENE IZ FILMOVA KOJE SU TUZNE .Niko nije pomenuo "moja Afrika"KADA SE HELIKOPTER RUSI I STRADANJE I PATNJU (NE SECAM SE IMENA),STRSLJEN ,KADA UBIJA BRATA ,KADA NJEGA UBIJAJU ,KADA ONA GLEDA I JOS SCENA U OVOM FILMU,"OFICIR S RUZOM",SJAJ UB TRAVI ,KADA SE nATALI VRACA IZ PSIHIJATRIJSKE BOLNICE I POSECUJE SVOG DRAGOG(VOREN)KOJI JE SA ZAMAZANOM TRUDNOM ZENOM I DECICOM NASAO MIR KOJI ONA ,DONEKLE ,REMETI ILI BUDI POTISNUTO.MNOGO JE BILO DOBRIH FILMOVA I TUZNIH "KISNI COVEK"MENI CEO TUZAN KAO I KRAMER PROTIV KRAMERA ,LEGENDA O STRASTI STRASNO...............

Miroslav

pre 10 godina

1.Tangshan
2.Sibirski berberin
3. Devojka od milion dolara
4. Zivot je lep
Dugo godina je za mene Sibirski berberin bio broj jedan, od danas vise nije.

Brat

pre 11 godina

Po meni najtuzniji film svih vremena je film o dva brata u ratu, Tae Guk Gi: The Brotherhood of War. Genijalan film koji me uvek rasplace...

dvgodzila

pre 12 godina

Gledao sam film pre dvadeset godina, a tolika sam p...a da bežim od toga da ga pogledam još jednom, oće srce da mi pukne od zadnje scene.

Marko

pre 12 godina

Jedan od najtuznijih (bas zato sto je potpuno atipican i pomeren) je Ponocni kauboj iz 1969. Narocito poslednja scena sa Dzonom Vojtom i Dastinom Hofmanom.

cinober

pre 12 godina

Hmmmm, ne volim filmove koji sračunato eksploatiraju emocije i prokušanim srcedrapateljnim šablonama mame suze i duboke uzdahe, ako me razumijete... Šampiona je moja kompa još tamo osamdesetih, kad smo studirali, proglasila za ljigu nad ljigama... Ili da probam još malo bolje objasniti: Taj moj jedan frend ima onu ogromnu zelenu plišanu gusjenicu s mnoštvom povelikih bucmastih plišanih nožica, igračku svoje kćeri. E, kad on gleda filmove uvijek ima gusu (tako je on zove) uza sebe jer ako film postane sladunjav, ljigav i slično, kad mu postane ono nemoguće gledati, on stavi na glavu gusu tako da mu one njene noge padnu preko očiju, pa kroz sasvim uske proreziće između tih njenih smiješnih ekstremiteta filtrira i do 99% slike a time i štetnog naboja... Dakle, poanta je da se računaju samo filmovi za koje ne treba gusa, kužite?
Evo, meni pada na pamet recimo završna scena iz "Sjećaš li se, Dolly Bell?" kad genijalni Slavko Štimac gleda na ulicu iz kamiona koji njega i njegove sa svim njihovim stvarima vozi nekud u neki drugi stan, zapravo ga "odvozeći" od djetinjstva... tu mi uvijek kapne suza...

Igor N.

pre 12 godina

Neverovatno da niko nije pomenuo dva filma uz kojesam prolio litre suza: Hair (Kosa) od Formana i Million Dollar Baby (Devojka od milion dolara) od Eastwooda.

Svetlana

pre 12 godina

@Zoko


Isprva sam mi se tvoj komentar ucinio kao sala (i to jako dobra), jer plot ovako opisan zvuci neverovatno glupo; a onda sam googlovala, i zaista, to je radnja filma The Christmas Tree


http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/19691007/REVIEWS/910070301/1023

benefactor78

pre 12 godina

@ Nikola
"Ne mogu da se setim naziva filma..."
Film se zove "Empire of the sun" i jedan je od mojih omiljenih filmova. Apsolutno se slazem sa tobom za tu scenu, zaista je fenomenalna, kao i citav film...
Inace, klinca igra danas cuveni Christian Bale...

Nikola

pre 12 godina

Ne mogu da se setim naziva filma.
U pitanju je film o decaku,dete Engleza u Japanu, koji se na pocetku II svetskog rata odvaja od roditelja i zavrsava u japanskom logoru za strance. Film opisuje njegovo prezivljavanje u tom ludilu.
Nakon rata majka ga nalazi u sirotistu. U sceni susreta, on joj razmazuje ruz sa usana, jer je boja njenih usana jedino cega se seca. Natera mi suze u oci, samo i kad pisem o toj sceni.
Retko jaka scena, na kraju retko dobrog filma.

dule nbg

pre 12 godina

Bosko Buha i to 3 scene: kad gine čikalo, kad gine onaj decji komandant (Uča valjda, Marko Nikolic) pa klinci krenu u juris na svabe pa za njima ostali i na kraju scena kad gine Bosko.... Brate, jakoooo

Kalabunga

pre 12 godina

Gladiator, Titanik, Zivot je lep, Duh, Terminator 2, ... svi su razlicitih zanrova, istoriski, naucna fantastika, ali na kraju izazivaju tugu.

zoko

pre 12 godina

Mozda mi se posreci pa se neko seti imena filma koji sam gledao u detinjstvu a koji me je jako rastuzio. Secam se da deca boluju od neke neizlecive bolesti i da umiru na kraju filma (na docek Nove Godine)zajedno sa nekim usvojenim vukovima iz ZOO vrta (samo se toga secam nazalost)

Geysha

pre 12 godina

Ja i dalje plačem na čuvenu scenu iz "Titanika" kada Di Kaprio umire, a ništa manje suza nisam prolila ni uz dobar deo filma "Frida" i "Život je lep"...

Ivy

pre 12 godina

Iako u vecini filmova osecaj tuge izaziva smrt nekog od likova (sto je i normalno), postoji i veliki broj drugih okolnosti kao npr scena na zeleznickoj stanici u filmu 'Sati' ili u 'Velikim ocekivanjima' kada Fin kaze cuveno 'This is my heart...'

VS

pre 12 godina

Film "Bobby Deerfield", u kome su glavne uloge imali Al Pacino i Marthe Keller. Posebno scena vristanja dok voz prolazi kroz tunel i kraj sa poslednjom fotografijom pre njene smrti.

Marija

pre 12 godina

Citajuci komentare pokusala sam da se setim koji je film meni bio najtuzniji. Najvise sam plakala gledajuci film "Placi, srno moja". Jos sam isla u osnovnu skolu, a tetka je donela video kasetu koju smo morale stalno da premotavamo, jer smo toliko plakale da nismo mogle sve da odgledamo odjednom. Mislim da je indijski ili turski. Porodicna drama je u pitanju.
slazem se sa ostalima. Filmovi koje ste pomenuli su stvarno tuzni.

Tanasije

pre 12 godina

Sve, sve, ali ako pričamo o kompletnom filmu, kako je moguće da niko ne pominje Mar adentro? Holivud nikada neće napraviti ovakav film: istinita priča o kvadriplegičaru, pravu na život, pravu na eutanaziju, istinska emotivna bomba, da ne pominjem genijalnu Amenabarovu režiju i vrhunsku Bardemovu glumu.

Igor

pre 12 godina

Dr Živago Dejvida Lina, sa Omarom Sarifom, Džuli Kristi i Džeraldin Čaplin, Onjegin Marte Fajns sa Reifom Fajnsom i Liv Tajler i Majka i sin Aleksandra Sokurova.

moler

pre 12 godina

molio bih da likovi tipa ,,purenjak,, nas poštede svojih retardiranih komentara a da svoje komplekse i frustracije koje su stekli valjda u detinjstvu, mentalnoj ustanovi ili u pećini pokušaju da izleče na nekom drugom mestu. I da slažem se sa izborom filma kao i scene iz istog, mada mislim da je zadatak bio previše težak i gotovo nemoguć.

Lidija

pre 12 godina

Meni je najtuznija scena ( zapravo,vise njih ) u filmu "Maceha" ("Stepmom")kad Suzan Sarandon daje poslednje bozicnje poklone svojoj deci.

Objektivan

pre 12 godina

Film Braća po materi i to dve scene:

Prva kad Sonja Savić pobegne od kuće da je ne udaju i odlazi u posetu kod Žarka Lauševića koji služi vojsku u Sloveniji. On je onako zabrinut pita: I šta ćemo sad? a ona odgovara: zaposliću se u gradu. Na žalost danas Sonje više nema a Žarko je u Americi.

A druga je kad se na samom kraju filma u zatvoru susreću Slavko Štimac i Žarko Laušević.

Brkajlo

pre 12 godina

Sve su lepo naveli... i naravno kad umire majka Malog Stopala... i Toy Story...
Ali jedino nikada nisam uspeo ne zaplakati na poslednju scenu Ratova Zvezda Povratak Dzedaja, kada se pored Yode i Obi Wana pojavljuje i Anakin...

miki

pre 12 godina

svi vasi komentari o tuznim scenama na filmskom platnu su veoma tuzni ali jedna istinigta prica iz osamdesetih je naterala mije suze u ocima
sigurno ste si gledali POSLEDNJA OAZA
kad trinesto prase majka odbacuje i kroz sta sve prolazi smrt kosute itd......

Cry me a river

pre 12 godina

Kada sam bio mali bio je to Bambi.
Sada su mi najtuzniji Sindlerova lista, uz neverovatni violinski solo Icaha Perlmana, i Planina Broukbek, uz podjednako neverovatni gitarski solo.

joy division

pre 12 godina

Meni je jedna od najtuznijih scena bila scena kada malom dinosaurusu umire majka. Cinimi se da se animirani film zove Land before time iz 1988.godine. Inace,pocetak Vim Vendersovog filma,kao i ceo film, Nebo nad Berlinom je poprilicno tuzan.

Shone

pre 12 godina

Scena u filmu 'Sati' na cijem kraju Ricard skace kroz prozor...muzika, gluma, dijalog...Mada sam skoro oplakao i '21 gram'..a kao klinac i 'Vranu' za vreme cijeg snimanja je Brendon Li zapravo poginuo...bilo je jos nekoliko ali danas sam radio - dosta od mene.

Prijatan vikend svima

Crnogorac, a place!

pre 12 godina

1. Braveheart, scena:"Freeeeeeeeeeeedom!";
2. Nuovo Cinema Paradiso, zavrsna scena u bioskopu;
3. UBistvo s predumisljajem, scena:"Znam ja to Jelo bolje od tebe!"

Starac sa planine

pre 12 godina

AI, sam kraj filma, T2 sa scenom u rastopljenom metalu, smrt Bambijeve majke, scena kada Fry u Futurami odluci da ne vaskrsne svoju vernu kucu a onda ide muzika Coni Francis „I will wait for you”...

K'O Kisa

pre 12 godina

Aftershock - kineski film o strasnom zemljotresu u Tangshan-u

Vece pre zemljotresa majka obeca cerci da ce joj kupiti voce koje je mladji brat pojeo to vece ...
Ujutru posle zemljotresa mora na brzinu da odluci koje ce od to dvoje dece da spase jer spasioci mogu da spasu samo jedno posto stub popusta...
Ona se odlucuje za sina , a cerka to cuje...
I cerka i sin prezive , majka veruje sve vreme da je cerka poginula.....
Scena u kojoj se majka i cerka ponovo srecu u majcinoj kuci posle 30 godina, i ispod cerkinog portreta i portreta poginulog muza majka ima to obecano voce i kaze cerci da mama ne zaboravlja da je obecala da kupi voce...
------
ko je gledao zna o cemu pricam

Plakao ko kisa

Ivan

pre 12 godina

Čovek slon Dejvida Linča, jedan je od najtužnijih filmova koje sam gledao u životu. Izuzetan senzibilitet i atmosfera. Neverovatno koliko je Linč kasnije promenio stil.

Marla Singer

pre 12 godina

Kraj Robocopa, kada Alex Murpy kaze koleginici: "they'll fix you, they can fix anybody". Ne placem na filmove ali se od ovoga smrznem svaki put.


Pozdrav svima!

ima dana kada ne znam sta da radim

pre 12 godina

"Love story" iz 1970. sa Ali MekGro i Rajanom O'Nilom je jedan od najtuznijih koje sam ja gledao, mada bih spomenuo i meksicki "Un dia de vida" iliti Jedan dan zivota, nekada kod nas neverovatno popularni meksicki film iz 1950. godine (i legendarna meksicka jutarnja rodjendanska pesma "Las mananitas")
http://www.imdb.com/title/tt0042396/
Pozdrav za sve ljude dobre volje i mekog srca. :)

ja

pre 12 godina

Spašavanje redova Rajana - scena na groblju sa početka i kraja filma.

Najtužniji momenat u istoriji ičeg snimljenog jeste poslednja scena u Blackadder goes forth, kada izlaze iz rova, ginu, i onda se u slow motion bojno polje pretvara u ono što je danas tj. u cvetnu livadu.

michael cimino

pre 12 godina

Filmovi koji su mene najvise ganuli Lovac na jelene i Sindlerova lista,pogotova poslednja scena,kad Oskaru Sindleru svaki spaseni jevrejin spusta po kamen na grob.Pozdrav za sve filmofile.

mixon

pre 12 godina

El laberinto del fauno (Pan's Labyrinth), i sada mi se skupe suze u očima kada se setim kraja filma. Plakao sam kao beba, a inače ne puštam suze baš često. Ne znam za drugu filmsku scenu u kojoj je sakupljeno toliko višeslojne tragičnosti, užasa, lepote i uzvišenosti istovremeno. Remek delo.

doktor bgd

pre 12 godina

'Sibirski Berberin' Nikite Mihalkova, ruski 'Idi i Smotri', 'Ivanovo detinjstvo' od Tarkovskog, 'Pianist' Romana Polanskog, i naravno ... 'Sampion' ...

Milan

pre 12 godina

Kad smo već kod starih tužnih filmova ne treba zaboraviti film zbog kojeg su generacije mladih plakale "Sjaj u travi" a takođe i legendarni "Prohujalo sa vihorom" je veoma tužan.

Filmofilka

pre 12 godina

@Branko: Sibirski berberin, ali scena kada Oleg Mensikov trci kroz sumu, ali ne uspeva da stigne Dzuliju Ormond koja besno odlazi kocijom, i potom je gleda kako odlazi... Plakala sam kao kisa.

sanja

pre 12 godina

slazem se za amercku istoriju x, gladijator i drustvo mrtvih pesnika-sva tri su me rasplakala.
jos-brokeback mountain,misticna reka, zelena milja, boys don't cry...

Bora

pre 12 godina

Nije film, ali je serija, pa se ipak nekako uklapa. I potrebno je pogledati ceo serijal.
Six Feet Under, poslednjih nekoliko minuta poslednje epizode.
Ponavljam, neophodno je gledati celu seriju.

marko

pre 12 godina

Secam se, pre par godina dosadno popodne, i ajd sta cu pogledam sta ima po bioskopima, i vidim "Finding Neverland" u 28-ci, ne znam sta je al ajd. Stignem na vreme, relativno malo publike, mozda 10-tak. Krene film, mala sala, krene radnja da se odmotava, kad je krenulo ridanje iz raznih coskova sale, jedva sam se susdrzao. Ono, mozda i nisam, ali svakako znam da mi je to najtuzniji film koji sam gledao.

maki

pre 12 godina

Dečak u filmu Sampion je Rik Šreder, glumio je u Njujorškim plavcima, kao partner Sipovica, Deni. A najtužniji film, po meni je So na našim telima, sa Gretom Skaki i Vinsentom Di Onofriom. Tri puta sam ga gledala i svaki put plakala.

Vesna

pre 12 godina

Hachiko definitivno!Inace ne placem uz filmove i pre mi je bilo pateticno videti ljude kako ridaju uz filmove, ali Hachiko sam proplakala i sebi dolazila dva dana. Ljubav zivotinja prema svojim gazdama sam pocela razumeti kad sam dobila malog macora kojeg obozavam, a da nemam njega, pitanje je da li bih palkala.

Craig

pre 12 godina

Sindlerova lista je npr po meni film koji se gleda u jednom dahu,kraj je relativno lep ali slika devojcice koja se ceo film (koji je u crno beloj formi) pojavljuje nevino trceci u crvenoj suknjici,da bi na kraju svog uzasa nacista ta devojcica bila bacena u rupu.Film je ceo u crno beloj formi ali ona i dalje,cak i u smrti ostaje svetlo crvena!!!!

dimitrije pantic

pre 12 godina

neverovatno,da se jednom i moje misljenje poklopi sa nekim americkim istrazivanjem.Film sam gledao kao klinac,usred razvoda mojih roditelj i borbe mog oca sa bolescu.Nekako mi se sve poklopilo,preplakao sam pola filma.Taj film ce za mene uvek biti najtuzniji...

PeterPFC

pre 12 godina

@Arconada

Dva puta sam ga gledao kao klinac i oba puta sam se isplakao kao kisa! Secam se da sam se krio da me cale ne vidi kako placem!

Dok sam citao clanak odmah sam se setio filma i prvi komentar je bio tvoj!

Secas se da mu je onaj indijanac koji je pustio klinca da pobedi, na kraju ostavio jedno stene :)

Milica

pre 12 godina

Mene je najvise rasplakao film Lars von Trira - Dancer in the Dark sa Bjork u naslovnoj ulozi...ma nisam mogla da se sastavim koliko me je ganuo

IJ

pre 12 godina

Rezultati istrazivanja, koji su prikazani u ovom clanku, publikovani su jos 1995. godine (pogledajte link ponudjen u tekstu clanka), tako da je ova vest stara 16 godina...

Newsreader

pre 12 godina

Da, "Grave of The Fireflies" je obavezno pomenuti ovde. Sama scena iz filma Champ je grdnija, ali ako se gleda kompletan film, ovaj japanski te rastužuje rendgenski.

(Znam da je po nekom pravilniku pravilno "rentgenski", nije to tako bitno)

Baquero

pre 12 godina

Ajd' da vidim onoga ko nije plakao kada je gledao završnu scenu u filmu Boško Buha, kada svi likovi iz filma koji su poginuli idu kroz voćnjake u cvatu i čuje se ona muzika od koje mi, kada se i dan danas setim, krene jeza niz kičmu. A scenu sa pogibijom Čikala ne smem ni da spomenem da mi ne krenu suze, gleda me dete misliće da sam poludeo. Šmrc.

NSrdjan

pre 12 godina

Meni je ostala urezana drame "Sve ce to narod pozlatiti" kad otac (Petar Kralj) docekuje sina sa ratista i objasnjava ljudima kako je sin malo ranjen, jer ga je okrznuo geler po ruci i nozi, pri tom gledajuci i zaleci vojnike koji su ostali invalidi i koji okolo prose. A onda, kada stigne ladja sa ranjenicima ne moze da ga prepozna sina jer momak nema ni ruku ni nogu. I onda scena na kraju, kada ljudi redom prilaze i daju njegovom sinu milostinju.

Mike Toreno

pre 12 godina

Za mene je najtuzniji film ikada, dokumentarni film Petra Lalovica - Gile, trinaesto prase! Samo kad se setim koliko sam suza kao klinac prolio gledajuci taj film, i dan danas da ga odgledam,plakao bih kao kisa! Pozdrav

Bane iz Tudjine

pre 12 godina

Za mene istorija tuznih filmova pocinje i zavrsava se sa King Kongom. Ubise ga americki imperijalisti na vr' tornja dok je pokusavao da zastiti svoju najvecu ljubav. Uspeo je da ih poskida nekoliko ali su ovi ipak bili jaci.
Imao sam 9 godina i nisam mogao da dodjem sebi par dana.

Jovana

pre 12 godina

jeste tužno kad ga klinac doziva ali meni je najtužnija scena ikad i uz nju obavezno pravim poplavu od suza u filmu "život je lep" kad malenog grli majka a on kaže "pobedili smo mama, pobedili smo! dobili smo tenk!"(naravno kad ste odgledali ceo film) ;( ..... evo opet ću da ronzam .... ponavljam, to je za mene najtužnije kapiram da nije svakom.
http://www.youtube.com/watch?v=DrNdCn3sEyM&feature=related

mertur

pre 12 godina

Gledao sam Sampiona sad pre nekih mesec dana po 3-ci ili 4-ti put i opet gledajuci ponovo jecao i lio suze i to vise nego prije(iako vec sam presao 50-tu). Moja je kci (14 god.)sve to promatrala i odjednom me je pitala zasto placem? isprva nisam znao sta da joj kazem a onda sam joj jednostavno rekao da ce jednog dana shvatati zasto.
Misljenja sam da ne postoji neko preciznije merilo za tugu ali mislim da Sampion ulazi makar u najuziji krug najtuznijih filmova.

marco

pre 12 godina

Film 'Sampion" sam gledao prvi put sa ocem pre dvadesetak godina, i bas se secam caletovog komentara,kako je "mali odgumio vrhunski"......skoro sam ga gledao drugi put, i stvarno je mali odlican....cudi me da nije postao mnogo poznatiji glumac danasnjice!

Madana

pre 12 godina

Odlican izbor , ali me je isto tako rastuzio kad sam bio mali "ET Go Home" scena kad na kraju go home :) a mi placemo i vicemo Iti vrati se.

Setio sam se

pre 12 godina

American History X - posle godina provedenih u vrtlogu rasnih predrasuda , sejanju mrznje protiv imigranata i ljudi drugacije boje koze, mladi Derek odlazi u zatvor, posle kojeg odlucuje da promeni svoja ubedjenjai odrice se neo-naci ideologije. Cudnom okretom sudbine,ono sto je sejao godinama vraca mu se kao bumerang kada izgubi mladjeg brata u rasno orijentisanom ubistvu , ovog puta sa obrnutim predznakom.
Zadnja scena je vrhunac i stvarno je srceparajuca:

http://www.youtube.com/watch?v=7N0Mb1m3cS0&feature=related

Milan

pre 12 godina

Od naših filmova najtužniji mi je definitivno "Petrijin venac". Taj film je prepun tužnih scena, kada glavnoj junakinji umire ćerka pa joj se povremeno ukazuje i govori sa njom, kada joj umire muž... a sve to ona stoički podnosi. Od stranih filmova potresao me televizijski film "Go Toward the Light" sa Lindom Hamilton o porodici koja se suočava sa umiranjem svoj malog sina od AIDS-a.

Madja

pre 12 godina

Stvarno sam plakao puno na ovu scenu... nisam gledao film 100 godina ali sam siguran da bih opet plakao... Takodje sam plakao kao mali (i ne bash tako mali) na Dan Delfina i na Biscuit Eater (mislim da je na srpskom Razbijach)... a nedavno sam ridao na Once Brothers (Jednom bracja) ali to je naravno zbog lichnog iskustva... film na koji najduzhe plachem je Le huitième jour (Osmi dan)...

aca

pre 12 godina

Svojevremo je u letnjem (zimskom) bioskopu RTSa cesto pustan film koji se desava verovatno na Aljasci, o prijateljstvu decaka i psa. Na kraju filma, u trci pasa sa saonicama, pred ciljem njegov pas umire a on ga na rukama prenosi preko cilja. Da li neko moze da mi kaze naziv filma, posto je to jos tuzniji film od Sampiona?
Hvala
(Arconada, 30. jul 2011 12:11)


film je "Kamena lisica". jedini film kad sam i ja zaplakao :)(bio sam mali:)). u suštini mi je više žao životinja nego ljudi u filmovima

zvezdas

pre 12 godina

Meni je najtuznija scena ikada, iz filma Lion King, kad se mali lavic Simba podvlaci pod shapu svog mrtvog oca, velikog Mufase. Strasno! Place mi se kad se samo setim, a kamoli kad gledam.
(MMM, 30. jul 2011 11:42)

e bas sam ja to hteo da napisem, kad se samo setim kako sam kao dete plakao kad sam to gledao, to je bas bilo tuzno...

Sinko

pre 12 godina

Ruski film "Sudbina covekova". Glavni junak koji je sve izgubio u ratu vraca se sa posla kamionom. Primi bosonogo musavo siroce. Pita ga gde su mu roditelji a ono kaze da je tata poginuo a mamu je ubila bomba. Tada se nesto slomi u njemu i on upita:"A je'l znas ko sam ja? Zar me ne prepoznajes? Ja sam tvoj tata, vratio sam se." -"Tata!!!". Mislim da se tokom te scene i kamenje rasplace.

Jarmusch

pre 12 godina

Ma šta ti Amerikanci znaju, osim sto su nam dali
internet (izmedju ostalog) da pljujemo po njima- sto rece geak dole:"patetika"...
Ovog put naša...

Lala na kvadrat

pre 12 godina

Jedno od retkih obecanja koje sam samome sebi dao, a jos uvek ga se drzim( ne, nisam ostavio pusenje): Jednom sam, kao klinac, gledao Bambija i nikada vise. Od tada mrzim lovce.

Tuga

pre 12 godina

Teško je odabrati samo jedan film, nezahvalan je to posao. Ako se osvrnem samo na skorašnju kinematografiju, onda bih odabrao Hachiko A Dog's Story! Inače imam posebnu empatiju prema životinjama koje nikada ne glume i uvek su onakve kakve jesu, a tužan film o najvernijem čovekovom prijatelju posebno je težak. Pogotovo kada se radi o istinitoj priči i ovaj film sa divnim psom i Richard Gereom posebno me je dotakao. Ko nije gledao, velika preporuka, kako za ženski svet, tako i za onaj emotivniji muški...

LK

pre 12 godina

Nisam gledao ovaj film, ali se slazem za Lion King-a. Kao klincu mi je to bila najtuznija scena.
I da, definitivno treba da uvedete neki minimalni kriterijum za objavljivanje komentara, u smislu cenzure onih koji vredjaju elementarnu inteligenciju. Cisto da vise ne citamo bisere poput "sta Amerikanci uopste znaju o filmu" i slicne, koji su ocigledno proizvod necijeg viska slobodnog vremena i zelje da se sprda (jer odbijam da poverujem da postoje ljudi koji zasta ovako "misle". U slucaju da gresim - moje saucesce).

dukki

pre 12 godina

Ovaj film nisam gledao, gledacu ga! Ako vam se place preporucujem vam Gladiator, skoro sam ga odgledao opet i plakao ponovo! Po naslovu sam mislio da je klasican americki film poput Konana itd, ali naprotiv film je velicanstven, mozda nesto najbolje sto su amerikanci snimili! Necete pogresiti. http://www.youtube.com/watch?v=Owg-NaUoHHo

wlado

pre 12 godina

terminator 2, kada john conor spusta T-100 u lavu, to je najtuznija scena u istoriji kinematografije....a i prethodna...i know now why you cry, but it is something i could never do....:*(

Rade

pre 12 godina

Šampiona sam gledao baš kao klinac i nikad nisam plakao uz film. Ali, Šampiona smo gledali zajedno keva, brat i ja i svi smo cmizdrili na kraju.
Zadnji put sam pustio suzu uz "Sve o Šmitu", na kraju kad Nikolson dobije crtež od klinca. Nije neka obilato tužna scena, ali je sam vrhunac celog filma.

Enthony

pre 12 godina

Shadow land. Film baziran na istinitom dogadjaju, sto pojacava autenticnost. Mada kad sam bio mali, najteze mi je bilo kad je poginuo Bosko Buha.

Pera Kojot

pre 12 godina

A u crtacu "Up" ona dvominutna scena koja opisuje 50 godina zivota glavnog junaka sa njegovom zenom, kad ona na kraju umire? Neverovatna scena!

zoran

pre 12 godina

hhhaa sta uopste amerikanci znaju o filmu,pise ovde neki tip, daj mi nekog da odglumi ovako ,iskreno nasa gluma je katastrofa jednostavno tako naivno imate dvoje glumaca koji su dobili uloge za ceo zivot jedan da glumi bolesnog i da se zali na sve zivo a druga da izigrava nesto sto u stvarnom zivotu niste videli,,ili kada ste videli seljake da postavljaju dinamit prave zasede i ne znam sta jos, u sustini nema veze sa zivotom ,kod nas moze svako da glumi

Potoci suza u bioskopima

pre 12 godina

Istraživači su se prihvatili nezahvalnog posla. Što se tiče američke sedme umetnosti, slažem se da je film "Šampion" (The Champ) najtužniji (upravo sam kraj filma). Ipak, ako se uzmu u obzir i neamerički filmovi, konkurencija je veoma jaka. Na primer, indijski film "Prijatelji" (Ramu, Ramu), meksički "Jedan dan života" Un dia de vida), jugoslovenski filmovi "Kozara" ili "Makedonski deo pakla" (makedonskiot del na pekolot) takođe bi mogli da se nađu u samom vrhu lestvice najtužnijih filmova na svetu.

Ingram011

pre 12 godina

Nemoguce da niko nije gledao "Sofijin izbor" ??!!??
Scena kad Meril Strip mora da odluci koje od svoje dvoje dece da posalje u smrt.

Arconada

pre 12 godina

Svojevremo je u letnjem (zimskom) bioskopu RTSa cesto pustan film koji se desava verovatno na Aljasci, o prijateljstvu decaka i psa. Na kraju filma, u trci pasa sa saonicama, pred ciljem njegov pas umire a on ga na rukama prenosi preko cilja. Da li neko moze da mi kaze naziv filma, posto je to jos tuzniji film od Sampiona?
Hvala

goran

pre 12 godina

DOBRO DA SAD I TO ZNAMO. PA DA BUDEMO NAJTUZNIJI KAD GLEDAMO TAJ FILM.
AMERICKI FILM. TO JE SLUCAJNO.
EVO, CIM POMISLIM NA TAJ FILM OSETIM KNEDLU U GRLU.

Branko

pre 12 godina

Nasi filomovi 90-ih ne zna se koji je tuzniji...A od stranih, po meni, najtuznija scena je u "Sibirskom berberinu", kada onog lika odvode vozom, a njegovi drugarai na stanici pevaju i on sa njima iz voza...

ana

pre 12 godina

amerikanci su diskutabilni po mnogmo cemu, u filmovima radjaju kic, ali i umetnost! ovo je jedan od filmova koji spada ukategoriju umenotnosti! novije generacije ne verujem da su ga i videle. Potresna scena gde sin gleda smrt svog oca je neprevazidjena i dan danas. Domaci filmovi i pored ratne tematike i uzasnih stradanja, ne mogu porediti sa ovim.

spasenija kolček

pre 12 godina

Film "Dve žene", na italijanskom, preveden kod nas pod naslovom "Ciocara", sa Sofijom Loren, koja ja za glavnu ulogu digla Oskara, jeste film stvarne ljudske tuge i tragedije. Nije jedna scena u pitanju. Ceo film je da vrištiš... U svo poštovanje Šampiona (Ameri su stručjnaci da naprave plač na ekranu, a tema oca i sina i inače jeste ljudska i potresna tema), da, ceo opus italijanskog neorealizma i našeg crnog talasa budi u nama duboke i bolne emocije.

Ainko

pre 12 godina

Pored zivog "Zivot je lep" i scene kad otac ide na streljanje i, znajuci da ga mali gleda, pretvara se da je sve i dalje igra??!! ma dajte :)

sdf

pre 12 godina

jooooj sada sam se setio kako sam plakao kao klinac i totalno zaboravio na ovaj film, prvi put posle 20 god cu odgledati ovo jos jednom. joj kako sam uzbudjen...

MMM

pre 12 godina

Meni je najtuznija scena ikada, iz filma Lion King, kad se mali lavic Simba podvlaci pod shapu svog mrtvog oca, velikog Mufase. Strasno! Place mi se kad se samo setim, a kamoli kad gledam.

Ainko

pre 12 godina

Pored zivog "Zivot je lep" i scene kad otac ide na streljanje i, znajuci da ga mali gleda, pretvara se da je sve i dalje igra??!! ma dajte :)

MMM

pre 12 godina

Meni je najtuznija scena ikada, iz filma Lion King, kad se mali lavic Simba podvlaci pod shapu svog mrtvog oca, velikog Mufase. Strasno! Place mi se kad se samo setim, a kamoli kad gledam.

sdf

pre 12 godina

jooooj sada sam se setio kako sam plakao kao klinac i totalno zaboravio na ovaj film, prvi put posle 20 god cu odgledati ovo jos jednom. joj kako sam uzbudjen...

Branko

pre 12 godina

Nasi filomovi 90-ih ne zna se koji je tuzniji...A od stranih, po meni, najtuznija scena je u "Sibirskom berberinu", kada onog lika odvode vozom, a njegovi drugarai na stanici pevaju i on sa njima iz voza...

Bane iz Tudjine

pre 12 godina

Za mene istorija tuznih filmova pocinje i zavrsava se sa King Kongom. Ubise ga americki imperijalisti na vr' tornja dok je pokusavao da zastiti svoju najvecu ljubav. Uspeo je da ih poskida nekoliko ali su ovi ipak bili jaci.
Imao sam 9 godina i nisam mogao da dodjem sebi par dana.

Mike Toreno

pre 12 godina

Za mene je najtuzniji film ikada, dokumentarni film Petra Lalovica - Gile, trinaesto prase! Samo kad se setim koliko sam suza kao klinac prolio gledajuci taj film, i dan danas da ga odgledam,plakao bih kao kisa! Pozdrav

Arconada

pre 12 godina

Svojevremo je u letnjem (zimskom) bioskopu RTSa cesto pustan film koji se desava verovatno na Aljasci, o prijateljstvu decaka i psa. Na kraju filma, u trci pasa sa saonicama, pred ciljem njegov pas umire a on ga na rukama prenosi preko cilja. Da li neko moze da mi kaze naziv filma, posto je to jos tuzniji film od Sampiona?
Hvala

Sinko

pre 12 godina

Ruski film "Sudbina covekova". Glavni junak koji je sve izgubio u ratu vraca se sa posla kamionom. Primi bosonogo musavo siroce. Pita ga gde su mu roditelji a ono kaze da je tata poginuo a mamu je ubila bomba. Tada se nesto slomi u njemu i on upita:"A je'l znas ko sam ja? Zar me ne prepoznajes? Ja sam tvoj tata, vratio sam se." -"Tata!!!". Mislim da se tokom te scene i kamenje rasplace.

dimitrije pantic

pre 12 godina

neverovatno,da se jednom i moje misljenje poklopi sa nekim americkim istrazivanjem.Film sam gledao kao klinac,usred razvoda mojih roditelj i borbe mog oca sa bolescu.Nekako mi se sve poklopilo,preplakao sam pola filma.Taj film ce za mene uvek biti najtuzniji...

Jovana

pre 12 godina

jeste tužno kad ga klinac doziva ali meni je najtužnija scena ikad i uz nju obavezno pravim poplavu od suza u filmu "život je lep" kad malenog grli majka a on kaže "pobedili smo mama, pobedili smo! dobili smo tenk!"(naravno kad ste odgledali ceo film) ;( ..... evo opet ću da ronzam .... ponavljam, to je za mene najtužnije kapiram da nije svakom.
http://www.youtube.com/watch?v=DrNdCn3sEyM&feature=related

aca

pre 12 godina

Svojevremo je u letnjem (zimskom) bioskopu RTSa cesto pustan film koji se desava verovatno na Aljasci, o prijateljstvu decaka i psa. Na kraju filma, u trci pasa sa saonicama, pred ciljem njegov pas umire a on ga na rukama prenosi preko cilja. Da li neko moze da mi kaze naziv filma, posto je to jos tuzniji film od Sampiona?
Hvala
(Arconada, 30. jul 2011 12:11)


film je "Kamena lisica". jedini film kad sam i ja zaplakao :)(bio sam mali:)). u suštini mi je više žao životinja nego ljudi u filmovima

mertur

pre 12 godina

Gledao sam Sampiona sad pre nekih mesec dana po 3-ci ili 4-ti put i opet gledajuci ponovo jecao i lio suze i to vise nego prije(iako vec sam presao 50-tu). Moja je kci (14 god.)sve to promatrala i odjednom me je pitala zasto placem? isprva nisam znao sta da joj kazem a onda sam joj jednostavno rekao da ce jednog dana shvatati zasto.
Misljenja sam da ne postoji neko preciznije merilo za tugu ali mislim da Sampion ulazi makar u najuziji krug najtuznijih filmova.

Lala na kvadrat

pre 12 godina

Jedno od retkih obecanja koje sam samome sebi dao, a jos uvek ga se drzim( ne, nisam ostavio pusenje): Jednom sam, kao klinac, gledao Bambija i nikada vise. Od tada mrzim lovce.

Baquero

pre 12 godina

Ajd' da vidim onoga ko nije plakao kada je gledao završnu scenu u filmu Boško Buha, kada svi likovi iz filma koji su poginuli idu kroz voćnjake u cvatu i čuje se ona muzika od koje mi, kada se i dan danas setim, krene jeza niz kičmu. A scenu sa pogibijom Čikala ne smem ni da spomenem da mi ne krenu suze, gleda me dete misliće da sam poludeo. Šmrc.

Craig

pre 12 godina

Sindlerova lista je npr po meni film koji se gleda u jednom dahu,kraj je relativno lep ali slika devojcice koja se ceo film (koji je u crno beloj formi) pojavljuje nevino trceci u crvenoj suknjici,da bi na kraju svog uzasa nacista ta devojcica bila bacena u rupu.Film je ceo u crno beloj formi ali ona i dalje,cak i u smrti ostaje svetlo crvena!!!!

LK

pre 12 godina

Nisam gledao ovaj film, ali se slazem za Lion King-a. Kao klincu mi je to bila najtuznija scena.
I da, definitivno treba da uvedete neki minimalni kriterijum za objavljivanje komentara, u smislu cenzure onih koji vredjaju elementarnu inteligenciju. Cisto da vise ne citamo bisere poput "sta Amerikanci uopste znaju o filmu" i slicne, koji su ocigledno proizvod necijeg viska slobodnog vremena i zelje da se sprda (jer odbijam da poverujem da postoje ljudi koji zasta ovako "misle". U slucaju da gresim - moje saucesce).

Pera Kojot

pre 12 godina

A u crtacu "Up" ona dvominutna scena koja opisuje 50 godina zivota glavnog junaka sa njegovom zenom, kad ona na kraju umire? Neverovatna scena!

Tuga

pre 12 godina

Teško je odabrati samo jedan film, nezahvalan je to posao. Ako se osvrnem samo na skorašnju kinematografiju, onda bih odabrao Hachiko A Dog's Story! Inače imam posebnu empatiju prema životinjama koje nikada ne glume i uvek su onakve kakve jesu, a tužan film o najvernijem čovekovom prijatelju posebno je težak. Pogotovo kada se radi o istinitoj priči i ovaj film sa divnim psom i Richard Gereom posebno me je dotakao. Ko nije gledao, velika preporuka, kako za ženski svet, tako i za onaj emotivniji muški...

IJ

pre 12 godina

Rezultati istrazivanja, koji su prikazani u ovom clanku, publikovani su jos 1995. godine (pogledajte link ponudjen u tekstu clanka), tako da je ova vest stara 16 godina...

Madana

pre 12 godina

Odlican izbor , ali me je isto tako rastuzio kad sam bio mali "ET Go Home" scena kad na kraju go home :) a mi placemo i vicemo Iti vrati se.

Milica

pre 12 godina

Mene je najvise rasplakao film Lars von Trira - Dancer in the Dark sa Bjork u naslovnoj ulozi...ma nisam mogla da se sastavim koliko me je ganuo

marco

pre 12 godina

Film 'Sampion" sam gledao prvi put sa ocem pre dvadesetak godina, i bas se secam caletovog komentara,kako je "mali odgumio vrhunski"......skoro sam ga gledao drugi put, i stvarno je mali odlican....cudi me da nije postao mnogo poznatiji glumac danasnjice!

ana

pre 12 godina

amerikanci su diskutabilni po mnogmo cemu, u filmovima radjaju kic, ali i umetnost! ovo je jedan od filmova koji spada ukategoriju umenotnosti! novije generacije ne verujem da su ga i videle. Potresna scena gde sin gleda smrt svog oca je neprevazidjena i dan danas. Domaci filmovi i pored ratne tematike i uzasnih stradanja, ne mogu porediti sa ovim.

Ivan

pre 12 godina

Čovek slon Dejvida Linča, jedan je od najtužnijih filmova koje sam gledao u životu. Izuzetan senzibilitet i atmosfera. Neverovatno koliko je Linč kasnije promenio stil.

NSrdjan

pre 12 godina

Meni je ostala urezana drame "Sve ce to narod pozlatiti" kad otac (Petar Kralj) docekuje sina sa ratista i objasnjava ljudima kako je sin malo ranjen, jer ga je okrznuo geler po ruci i nozi, pri tom gledajuci i zaleci vojnike koji su ostali invalidi i koji okolo prose. A onda, kada stigne ladja sa ranjenicima ne moze da ga prepozna sina jer momak nema ni ruku ni nogu. I onda scena na kraju, kada ljudi redom prilaze i daju njegovom sinu milostinju.

michael cimino

pre 12 godina

Filmovi koji su mene najvise ganuli Lovac na jelene i Sindlerova lista,pogotova poslednja scena,kad Oskaru Sindleru svaki spaseni jevrejin spusta po kamen na grob.Pozdrav za sve filmofile.

wlado

pre 12 godina

terminator 2, kada john conor spusta T-100 u lavu, to je najtuznija scena u istoriji kinematografije....a i prethodna...i know now why you cry, but it is something i could never do....:*(

zvezdas

pre 12 godina

Meni je najtuznija scena ikada, iz filma Lion King, kad se mali lavic Simba podvlaci pod shapu svog mrtvog oca, velikog Mufase. Strasno! Place mi se kad se samo setim, a kamoli kad gledam.
(MMM, 30. jul 2011 11:42)

e bas sam ja to hteo da napisem, kad se samo setim kako sam kao dete plakao kad sam to gledao, to je bas bilo tuzno...

Jarmusch

pre 12 godina

Ma šta ti Amerikanci znaju, osim sto su nam dali
internet (izmedju ostalog) da pljujemo po njima- sto rece geak dole:"patetika"...
Ovog put naša...

Setio sam se

pre 12 godina

American History X - posle godina provedenih u vrtlogu rasnih predrasuda , sejanju mrznje protiv imigranata i ljudi drugacije boje koze, mladi Derek odlazi u zatvor, posle kojeg odlucuje da promeni svoja ubedjenjai odrice se neo-naci ideologije. Cudnom okretom sudbine,ono sto je sejao godinama vraca mu se kao bumerang kada izgubi mladjeg brata u rasno orijentisanom ubistvu , ovog puta sa obrnutim predznakom.
Zadnja scena je vrhunac i stvarno je srceparajuca:

http://www.youtube.com/watch?v=7N0Mb1m3cS0&feature=related

Ingram011

pre 12 godina

Nemoguce da niko nije gledao "Sofijin izbor" ??!!??
Scena kad Meril Strip mora da odluci koje od svoje dvoje dece da posalje u smrt.

Milan

pre 12 godina

Od naših filmova najtužniji mi je definitivno "Petrijin venac". Taj film je prepun tužnih scena, kada glavnoj junakinji umire ćerka pa joj se povremeno ukazuje i govori sa njom, kada joj umire muž... a sve to ona stoički podnosi. Od stranih filmova potresao me televizijski film "Go Toward the Light" sa Lindom Hamilton o porodici koja se suočava sa umiranjem svoj malog sina od AIDS-a.

K'O Kisa

pre 12 godina

Aftershock - kineski film o strasnom zemljotresu u Tangshan-u

Vece pre zemljotresa majka obeca cerci da ce joj kupiti voce koje je mladji brat pojeo to vece ...
Ujutru posle zemljotresa mora na brzinu da odluci koje ce od to dvoje dece da spase jer spasioci mogu da spasu samo jedno posto stub popusta...
Ona se odlucuje za sina , a cerka to cuje...
I cerka i sin prezive , majka veruje sve vreme da je cerka poginula.....
Scena u kojoj se majka i cerka ponovo srecu u majcinoj kuci posle 30 godina, i ispod cerkinog portreta i portreta poginulog muza majka ima to obecano voce i kaze cerci da mama ne zaboravlja da je obecala da kupi voce...
------
ko je gledao zna o cemu pricam

Plakao ko kisa

marko

pre 12 godina

Secam se, pre par godina dosadno popodne, i ajd sta cu pogledam sta ima po bioskopima, i vidim "Finding Neverland" u 28-ci, ne znam sta je al ajd. Stignem na vreme, relativno malo publike, mozda 10-tak. Krene film, mala sala, krene radnja da se odmotava, kad je krenulo ridanje iz raznih coskova sale, jedva sam se susdrzao. Ono, mozda i nisam, ali svakako znam da mi je to najtuzniji film koji sam gledao.

Vesna

pre 12 godina

Hachiko definitivno!Inace ne placem uz filmove i pre mi je bilo pateticno videti ljude kako ridaju uz filmove, ali Hachiko sam proplakala i sebi dolazila dva dana. Ljubav zivotinja prema svojim gazdama sam pocela razumeti kad sam dobila malog macora kojeg obozavam, a da nemam njega, pitanje je da li bih palkala.

Milan

pre 12 godina

Kad smo već kod starih tužnih filmova ne treba zaboraviti film zbog kojeg su generacije mladih plakale "Sjaj u travi" a takođe i legendarni "Prohujalo sa vihorom" je veoma tužan.

dukki

pre 12 godina

Ovaj film nisam gledao, gledacu ga! Ako vam se place preporucujem vam Gladiator, skoro sam ga odgledao opet i plakao ponovo! Po naslovu sam mislio da je klasican americki film poput Konana itd, ali naprotiv film je velicanstven, mozda nesto najbolje sto su amerikanci snimili! Necete pogresiti. http://www.youtube.com/watch?v=Owg-NaUoHHo

Enthony

pre 12 godina

Shadow land. Film baziran na istinitom dogadjaju, sto pojacava autenticnost. Mada kad sam bio mali, najteze mi je bilo kad je poginuo Bosko Buha.

zoran

pre 12 godina

hhhaa sta uopste amerikanci znaju o filmu,pise ovde neki tip, daj mi nekog da odglumi ovako ,iskreno nasa gluma je katastrofa jednostavno tako naivno imate dvoje glumaca koji su dobili uloge za ceo zivot jedan da glumi bolesnog i da se zali na sve zivo a druga da izigrava nesto sto u stvarnom zivotu niste videli,,ili kada ste videli seljake da postavljaju dinamit prave zasede i ne znam sta jos, u sustini nema veze sa zivotom ,kod nas moze svako da glumi

ja

pre 12 godina

Spašavanje redova Rajana - scena na groblju sa početka i kraja filma.

Najtužniji momenat u istoriji ičeg snimljenog jeste poslednja scena u Blackadder goes forth, kada izlaze iz rova, ginu, i onda se u slow motion bojno polje pretvara u ono što je danas tj. u cvetnu livadu.

PeterPFC

pre 12 godina

@Arconada

Dva puta sam ga gledao kao klinac i oba puta sam se isplakao kao kisa! Secam se da sam se krio da me cale ne vidi kako placem!

Dok sam citao clanak odmah sam se setio filma i prvi komentar je bio tvoj!

Secas se da mu je onaj indijanac koji je pustio klinca da pobedi, na kraju ostavio jedno stene :)

Filmofilka

pre 12 godina

@Branko: Sibirski berberin, ali scena kada Oleg Mensikov trci kroz sumu, ali ne uspeva da stigne Dzuliju Ormond koja besno odlazi kocijom, i potom je gleda kako odlazi... Plakala sam kao kisa.

mixon

pre 12 godina

El laberinto del fauno (Pan's Labyrinth), i sada mi se skupe suze u očima kada se setim kraja filma. Plakao sam kao beba, a inače ne puštam suze baš često. Ne znam za drugu filmsku scenu u kojoj je sakupljeno toliko višeslojne tragičnosti, užasa, lepote i uzvišenosti istovremeno. Remek delo.

ima dana kada ne znam sta da radim

pre 12 godina

"Love story" iz 1970. sa Ali MekGro i Rajanom O'Nilom je jedan od najtuznijih koje sam ja gledao, mada bih spomenuo i meksicki "Un dia de vida" iliti Jedan dan zivota, nekada kod nas neverovatno popularni meksicki film iz 1950. godine (i legendarna meksicka jutarnja rodjendanska pesma "Las mananitas")
http://www.imdb.com/title/tt0042396/
Pozdrav za sve ljude dobre volje i mekog srca. :)

spasenija kolček

pre 12 godina

Film "Dve žene", na italijanskom, preveden kod nas pod naslovom "Ciocara", sa Sofijom Loren, koja ja za glavnu ulogu digla Oskara, jeste film stvarne ljudske tuge i tragedije. Nije jedna scena u pitanju. Ceo film je da vrištiš... U svo poštovanje Šampiona (Ameri su stručjnaci da naprave plač na ekranu, a tema oca i sina i inače jeste ljudska i potresna tema), da, ceo opus italijanskog neorealizma i našeg crnog talasa budi u nama duboke i bolne emocije.

sanja

pre 12 godina

slazem se za amercku istoriju x, gladijator i drustvo mrtvih pesnika-sva tri su me rasplakala.
jos-brokeback mountain,misticna reka, zelena milja, boys don't cry...

dule nbg

pre 12 godina

Bosko Buha i to 3 scene: kad gine čikalo, kad gine onaj decji komandant (Uča valjda, Marko Nikolic) pa klinci krenu u juris na svabe pa za njima ostali i na kraju scena kad gine Bosko.... Brate, jakoooo

doktor bgd

pre 12 godina

'Sibirski Berberin' Nikite Mihalkova, ruski 'Idi i Smotri', 'Ivanovo detinjstvo' od Tarkovskog, 'Pianist' Romana Polanskog, i naravno ... 'Sampion' ...

miki

pre 12 godina

svi vasi komentari o tuznim scenama na filmskom platnu su veoma tuzni ali jedna istinigta prica iz osamdesetih je naterala mije suze u ocima
sigurno ste si gledali POSLEDNJA OAZA
kad trinesto prase majka odbacuje i kroz sta sve prolazi smrt kosute itd......

joy division

pre 12 godina

Meni je jedna od najtuznijih scena bila scena kada malom dinosaurusu umire majka. Cinimi se da se animirani film zove Land before time iz 1988.godine. Inace,pocetak Vim Vendersovog filma,kao i ceo film, Nebo nad Berlinom je poprilicno tuzan.

Bora

pre 12 godina

Nije film, ali je serija, pa se ipak nekako uklapa. I potrebno je pogledati ceo serijal.
Six Feet Under, poslednjih nekoliko minuta poslednje epizode.
Ponavljam, neophodno je gledati celu seriju.

Cry me a river

pre 12 godina

Kada sam bio mali bio je to Bambi.
Sada su mi najtuzniji Sindlerova lista, uz neverovatni violinski solo Icaha Perlmana, i Planina Broukbek, uz podjednako neverovatni gitarski solo.

Igor N.

pre 12 godina

Neverovatno da niko nije pomenuo dva filma uz kojesam prolio litre suza: Hair (Kosa) od Formana i Million Dollar Baby (Devojka od milion dolara) od Eastwooda.

Potoci suza u bioskopima

pre 12 godina

Istraživači su se prihvatili nezahvalnog posla. Što se tiče američke sedme umetnosti, slažem se da je film "Šampion" (The Champ) najtužniji (upravo sam kraj filma). Ipak, ako se uzmu u obzir i neamerički filmovi, konkurencija je veoma jaka. Na primer, indijski film "Prijatelji" (Ramu, Ramu), meksički "Jedan dan života" Un dia de vida), jugoslovenski filmovi "Kozara" ili "Makedonski deo pakla" (makedonskiot del na pekolot) takođe bi mogli da se nađu u samom vrhu lestvice najtužnijih filmova na svetu.

maki

pre 12 godina

Dečak u filmu Sampion je Rik Šreder, glumio je u Njujorškim plavcima, kao partner Sipovica, Deni. A najtužniji film, po meni je So na našim telima, sa Gretom Skaki i Vinsentom Di Onofriom. Tri puta sam ga gledala i svaki put plakala.

Marla Singer

pre 12 godina

Kraj Robocopa, kada Alex Murpy kaze koleginici: "they'll fix you, they can fix anybody". Ne placem na filmove ali se od ovoga smrznem svaki put.


Pozdrav svima!

Tanasije

pre 12 godina

Sve, sve, ali ako pričamo o kompletnom filmu, kako je moguće da niko ne pominje Mar adentro? Holivud nikada neće napraviti ovakav film: istinita priča o kvadriplegičaru, pravu na život, pravu na eutanaziju, istinska emotivna bomba, da ne pominjem genijalnu Amenabarovu režiju i vrhunsku Bardemovu glumu.

goran

pre 12 godina

DOBRO DA SAD I TO ZNAMO. PA DA BUDEMO NAJTUZNIJI KAD GLEDAMO TAJ FILM.
AMERICKI FILM. TO JE SLUCAJNO.
EVO, CIM POMISLIM NA TAJ FILM OSETIM KNEDLU U GRLU.

Rade

pre 12 godina

Šampiona sam gledao baš kao klinac i nikad nisam plakao uz film. Ali, Šampiona smo gledali zajedno keva, brat i ja i svi smo cmizdrili na kraju.
Zadnji put sam pustio suzu uz "Sve o Šmitu", na kraju kad Nikolson dobije crtež od klinca. Nije neka obilato tužna scena, ali je sam vrhunac celog filma.

Crnogorac, a place!

pre 12 godina

1. Braveheart, scena:"Freeeeeeeeeeeedom!";
2. Nuovo Cinema Paradiso, zavrsna scena u bioskopu;
3. UBistvo s predumisljajem, scena:"Znam ja to Jelo bolje od tebe!"

Igor

pre 12 godina

Dr Živago Dejvida Lina, sa Omarom Sarifom, Džuli Kristi i Džeraldin Čaplin, Onjegin Marte Fajns sa Reifom Fajnsom i Liv Tajler i Majka i sin Aleksandra Sokurova.

Starac sa planine

pre 12 godina

AI, sam kraj filma, T2 sa scenom u rastopljenom metalu, smrt Bambijeve majke, scena kada Fry u Futurami odluci da ne vaskrsne svoju vernu kucu a onda ide muzika Coni Francis „I will wait for you”...

Objektivan

pre 12 godina

Film Braća po materi i to dve scene:

Prva kad Sonja Savić pobegne od kuće da je ne udaju i odlazi u posetu kod Žarka Lauševića koji služi vojsku u Sloveniji. On je onako zabrinut pita: I šta ćemo sad? a ona odgovara: zaposliću se u gradu. Na žalost danas Sonje više nema a Žarko je u Americi.

A druga je kad se na samom kraju filma u zatvoru susreću Slavko Štimac i Žarko Laušević.

Madja

pre 12 godina

Stvarno sam plakao puno na ovu scenu... nisam gledao film 100 godina ali sam siguran da bih opet plakao... Takodje sam plakao kao mali (i ne bash tako mali) na Dan Delfina i na Biscuit Eater (mislim da je na srpskom Razbijach)... a nedavno sam ridao na Once Brothers (Jednom bracja) ali to je naravno zbog lichnog iskustva... film na koji najduzhe plachem je Le huitième jour (Osmi dan)...

Geysha

pre 12 godina

Ja i dalje plačem na čuvenu scenu iz "Titanika" kada Di Kaprio umire, a ništa manje suza nisam prolila ni uz dobar deo filma "Frida" i "Život je lep"...

Brkajlo

pre 12 godina

Sve su lepo naveli... i naravno kad umire majka Malog Stopala... i Toy Story...
Ali jedino nikada nisam uspeo ne zaplakati na poslednju scenu Ratova Zvezda Povratak Dzedaja, kada se pored Yode i Obi Wana pojavljuje i Anakin...

Marija

pre 12 godina

Citajuci komentare pokusala sam da se setim koji je film meni bio najtuzniji. Najvise sam plakala gledajuci film "Placi, srno moja". Jos sam isla u osnovnu skolu, a tetka je donela video kasetu koju smo morale stalno da premotavamo, jer smo toliko plakale da nismo mogle sve da odgledamo odjednom. Mislim da je indijski ili turski. Porodicna drama je u pitanju.
slazem se sa ostalima. Filmovi koje ste pomenuli su stvarno tuzni.

dvgodzila

pre 12 godina

Gledao sam film pre dvadeset godina, a tolika sam p...a da bežim od toga da ga pogledam još jednom, oće srce da mi pukne od zadnje scene.

Shone

pre 12 godina

Scena u filmu 'Sati' na cijem kraju Ricard skace kroz prozor...muzika, gluma, dijalog...Mada sam skoro oplakao i '21 gram'..a kao klinac i 'Vranu' za vreme cijeg snimanja je Brendon Li zapravo poginuo...bilo je jos nekoliko ali danas sam radio - dosta od mene.

Prijatan vikend svima

Lidija

pre 12 godina

Meni je najtuznija scena ( zapravo,vise njih ) u filmu "Maceha" ("Stepmom")kad Suzan Sarandon daje poslednje bozicnje poklone svojoj deci.

Nikola

pre 12 godina

Ne mogu da se setim naziva filma.
U pitanju je film o decaku,dete Engleza u Japanu, koji se na pocetku II svetskog rata odvaja od roditelja i zavrsava u japanskom logoru za strance. Film opisuje njegovo prezivljavanje u tom ludilu.
Nakon rata majka ga nalazi u sirotistu. U sceni susreta, on joj razmazuje ruz sa usana, jer je boja njenih usana jedino cega se seca. Natera mi suze u oci, samo i kad pisem o toj sceni.
Retko jaka scena, na kraju retko dobrog filma.

cinober

pre 12 godina

Hmmmm, ne volim filmove koji sračunato eksploatiraju emocije i prokušanim srcedrapateljnim šablonama mame suze i duboke uzdahe, ako me razumijete... Šampiona je moja kompa još tamo osamdesetih, kad smo studirali, proglasila za ljigu nad ljigama... Ili da probam još malo bolje objasniti: Taj moj jedan frend ima onu ogromnu zelenu plišanu gusjenicu s mnoštvom povelikih bucmastih plišanih nožica, igračku svoje kćeri. E, kad on gleda filmove uvijek ima gusu (tako je on zove) uza sebe jer ako film postane sladunjav, ljigav i slično, kad mu postane ono nemoguće gledati, on stavi na glavu gusu tako da mu one njene noge padnu preko očiju, pa kroz sasvim uske proreziće između tih njenih smiješnih ekstremiteta filtrira i do 99% slike a time i štetnog naboja... Dakle, poanta je da se računaju samo filmovi za koje ne treba gusa, kužite?
Evo, meni pada na pamet recimo završna scena iz "Sjećaš li se, Dolly Bell?" kad genijalni Slavko Štimac gleda na ulicu iz kamiona koji njega i njegove sa svim njihovim stvarima vozi nekud u neki drugi stan, zapravo ga "odvozeći" od djetinjstva... tu mi uvijek kapne suza...

Marko

pre 12 godina

Jedan od najtuznijih (bas zato sto je potpuno atipican i pomeren) je Ponocni kauboj iz 1969. Narocito poslednja scena sa Dzonom Vojtom i Dastinom Hofmanom.

Newsreader

pre 12 godina

Da, "Grave of The Fireflies" je obavezno pomenuti ovde. Sama scena iz filma Champ je grdnija, ali ako se gleda kompletan film, ovaj japanski te rastužuje rendgenski.

(Znam da je po nekom pravilniku pravilno "rentgenski", nije to tako bitno)

Ivy

pre 12 godina

Iako u vecini filmova osecaj tuge izaziva smrt nekog od likova (sto je i normalno), postoji i veliki broj drugih okolnosti kao npr scena na zeleznickoj stanici u filmu 'Sati' ili u 'Velikim ocekivanjima' kada Fin kaze cuveno 'This is my heart...'

Miroslav

pre 10 godina

1.Tangshan
2.Sibirski berberin
3. Devojka od milion dolara
4. Zivot je lep
Dugo godina je za mene Sibirski berberin bio broj jedan, od danas vise nije.

benefactor78

pre 12 godina

@ Nikola
"Ne mogu da se setim naziva filma..."
Film se zove "Empire of the sun" i jedan je od mojih omiljenih filmova. Apsolutno se slazem sa tobom za tu scenu, zaista je fenomenalna, kao i citav film...
Inace, klinca igra danas cuveni Christian Bale...

moler

pre 12 godina

molio bih da likovi tipa ,,purenjak,, nas poštede svojih retardiranih komentara a da svoje komplekse i frustracije koje su stekli valjda u detinjstvu, mentalnoj ustanovi ili u pećini pokušaju da izleče na nekom drugom mestu. I da slažem se sa izborom filma kao i scene iz istog, mada mislim da je zadatak bio previše težak i gotovo nemoguć.

zoko

pre 12 godina

Mozda mi se posreci pa se neko seti imena filma koji sam gledao u detinjstvu a koji me je jako rastuzio. Secam se da deca boluju od neke neizlecive bolesti i da umiru na kraju filma (na docek Nove Godine)zajedno sa nekim usvojenim vukovima iz ZOO vrta (samo se toga secam nazalost)

Katarina

pre 7 godina

I dalje skoro da zaplačem na Diznijeve filmove, tipa kad Bambiju ubiju majku, kad Maza i Lunja ispaštaju zbog bebe, kad Mufasa padne sa litice... I kad u Kamenoj lisici umre pas, kad u Benji: the hunted lovac ubije majku pumu... Ali uvek se rasplačem na scenu iz Tri karte za Holivud kad se sretnu Aldo i Natalija.

ESMA

pre 9 godina

Slazem se sa vecinom komentara o tuznim scenama u izuzetnim filmovima ,osim sa komentarima,jer bih volela podrobnije objasnjenje sta znaci ,cesto pomimanja fraza ,tako da je po meni i to sablon,jer sam misljenja kada bismo pogledali na sablone u zivotu razumeli bismo ih i u filmovima i ne bi se emotivne scene koje se dogadjaju i nekima u zivotu,narvno onima koji nisu"operisani"od emocija tako lako svodile na kic samo zato sto nekome nisu bliska ta stanja.Eksploatacija emocija na filmu nema za razliku od zivota.,naravno ,po meni.Cak mislim da je odlican film koji uspe da izazove suzu jer suze su zdrave koliko i smeh.aLI NISAM TO HTELA ,VEC DA ISTAKNEM NEKE SCENE IZ FILMOVA KOJE SU TUZNE .Niko nije pomenuo "moja Afrika"KADA SE HELIKOPTER RUSI I STRADANJE I PATNJU (NE SECAM SE IMENA),STRSLJEN ,KADA UBIJA BRATA ,KADA NJEGA UBIJAJU ,KADA ONA GLEDA I JOS SCENA U OVOM FILMU,"OFICIR S RUZOM",SJAJ UB TRAVI ,KADA SE nATALI VRACA IZ PSIHIJATRIJSKE BOLNICE I POSECUJE SVOG DRAGOG(VOREN)KOJI JE SA ZAMAZANOM TRUDNOM ZENOM I DECICOM NASAO MIR KOJI ONA ,DONEKLE ,REMETI ILI BUDI POTISNUTO.MNOGO JE BILO DOBRIH FILMOVA I TUZNIH "KISNI COVEK"MENI CEO TUZAN KAO I KRAMER PROTIV KRAMERA ,LEGENDA O STRASTI STRASNO...............

Kalabunga

pre 12 godina

Gladiator, Titanik, Zivot je lep, Duh, Terminator 2, ... svi su razlicitih zanrova, istoriski, naucna fantastika, ali na kraju izazivaju tugu.

Brat

pre 11 godina

Po meni najtuzniji film svih vremena je film o dva brata u ratu, Tae Guk Gi: The Brotherhood of War. Genijalan film koji me uvek rasplace...

VS

pre 12 godina

Film "Bobby Deerfield", u kome su glavne uloge imali Al Pacino i Marthe Keller. Posebno scena vristanja dok voz prolazi kroz tunel i kraj sa poslednjom fotografijom pre njene smrti.

Svetlana

pre 12 godina

@Zoko


Isprva sam mi se tvoj komentar ucinio kao sala (i to jako dobra), jer plot ovako opisan zvuci neverovatno glupo; a onda sam googlovala, i zaista, to je radnja filma The Christmas Tree


http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/19691007/REVIEWS/910070301/1023

Ainko

pre 12 godina

Pored zivog "Zivot je lep" i scene kad otac ide na streljanje i, znajuci da ga mali gleda, pretvara se da je sve i dalje igra??!! ma dajte :)

goran

pre 12 godina

DOBRO DA SAD I TO ZNAMO. PA DA BUDEMO NAJTUZNIJI KAD GLEDAMO TAJ FILM.
AMERICKI FILM. TO JE SLUCAJNO.
EVO, CIM POMISLIM NA TAJ FILM OSETIM KNEDLU U GRLU.

MMM

pre 12 godina

Meni je najtuznija scena ikada, iz filma Lion King, kad se mali lavic Simba podvlaci pod shapu svog mrtvog oca, velikog Mufase. Strasno! Place mi se kad se samo setim, a kamoli kad gledam.

wlado

pre 12 godina

terminator 2, kada john conor spusta T-100 u lavu, to je najtuznija scena u istoriji kinematografije....a i prethodna...i know now why you cry, but it is something i could never do....:*(

Branko

pre 12 godina

Nasi filomovi 90-ih ne zna se koji je tuzniji...A od stranih, po meni, najtuznija scena je u "Sibirskom berberinu", kada onog lika odvode vozom, a njegovi drugarai na stanici pevaju i on sa njima iz voza...

zoran

pre 12 godina

hhhaa sta uopste amerikanci znaju o filmu,pise ovde neki tip, daj mi nekog da odglumi ovako ,iskreno nasa gluma je katastrofa jednostavno tako naivno imate dvoje glumaca koji su dobili uloge za ceo zivot jedan da glumi bolesnog i da se zali na sve zivo a druga da izigrava nesto sto u stvarnom zivotu niste videli,,ili kada ste videli seljake da postavljaju dinamit prave zasede i ne znam sta jos, u sustini nema veze sa zivotom ,kod nas moze svako da glumi

ja

pre 12 godina

Spašavanje redova Rajana - scena na groblju sa početka i kraja filma.

Najtužniji momenat u istoriji ičeg snimljenog jeste poslednja scena u Blackadder goes forth, kada izlaze iz rova, ginu, i onda se u slow motion bojno polje pretvara u ono što je danas tj. u cvetnu livadu.

Arconada

pre 12 godina

Svojevremo je u letnjem (zimskom) bioskopu RTSa cesto pustan film koji se desava verovatno na Aljasci, o prijateljstvu decaka i psa. Na kraju filma, u trci pasa sa saonicama, pred ciljem njegov pas umire a on ga na rukama prenosi preko cilja. Da li neko moze da mi kaze naziv filma, posto je to jos tuzniji film od Sampiona?
Hvala

Kalabunga

pre 12 godina

Gladiator, Titanik, Zivot je lep, Duh, Terminator 2, ... svi su razlicitih zanrova, istoriski, naucna fantastika, ali na kraju izazivaju tugu.

Geysha

pre 12 godina

Ja i dalje plačem na čuvenu scenu iz "Titanika" kada Di Kaprio umire, a ništa manje suza nisam prolila ni uz dobar deo filma "Frida" i "Život je lep"...

dukki

pre 12 godina

Ovaj film nisam gledao, gledacu ga! Ako vam se place preporucujem vam Gladiator, skoro sam ga odgledao opet i plakao ponovo! Po naslovu sam mislio da je klasican americki film poput Konana itd, ali naprotiv film je velicanstven, mozda nesto najbolje sto su amerikanci snimili! Necete pogresiti. http://www.youtube.com/watch?v=Owg-NaUoHHo

Milica

pre 12 godina

Mene je najvise rasplakao film Lars von Trira - Dancer in the Dark sa Bjork u naslovnoj ulozi...ma nisam mogla da se sastavim koliko me je ganuo

Jarmusch

pre 12 godina

Ma šta ti Amerikanci znaju, osim sto su nam dali
internet (izmedju ostalog) da pljujemo po njima- sto rece geak dole:"patetika"...
Ovog put naša...

sdf

pre 12 godina

jooooj sada sam se setio kako sam plakao kao klinac i totalno zaboravio na ovaj film, prvi put posle 20 god cu odgledati ovo jos jednom. joj kako sam uzbudjen...

Marla Singer

pre 12 godina

Kraj Robocopa, kada Alex Murpy kaze koleginici: "they'll fix you, they can fix anybody". Ne placem na filmove ali se od ovoga smrznem svaki put.


Pozdrav svima!

cinober

pre 12 godina

Hmmmm, ne volim filmove koji sračunato eksploatiraju emocije i prokušanim srcedrapateljnim šablonama mame suze i duboke uzdahe, ako me razumijete... Šampiona je moja kompa još tamo osamdesetih, kad smo studirali, proglasila za ljigu nad ljigama... Ili da probam još malo bolje objasniti: Taj moj jedan frend ima onu ogromnu zelenu plišanu gusjenicu s mnoštvom povelikih bucmastih plišanih nožica, igračku svoje kćeri. E, kad on gleda filmove uvijek ima gusu (tako je on zove) uza sebe jer ako film postane sladunjav, ljigav i slično, kad mu postane ono nemoguće gledati, on stavi na glavu gusu tako da mu one njene noge padnu preko očiju, pa kroz sasvim uske proreziće između tih njenih smiješnih ekstremiteta filtrira i do 99% slike a time i štetnog naboja... Dakle, poanta je da se računaju samo filmovi za koje ne treba gusa, kužite?
Evo, meni pada na pamet recimo završna scena iz "Sjećaš li se, Dolly Bell?" kad genijalni Slavko Štimac gleda na ulicu iz kamiona koji njega i njegove sa svim njihovim stvarima vozi nekud u neki drugi stan, zapravo ga "odvozeći" od djetinjstva... tu mi uvijek kapne suza...

ana

pre 12 godina

amerikanci su diskutabilni po mnogmo cemu, u filmovima radjaju kic, ali i umetnost! ovo je jedan od filmova koji spada ukategoriju umenotnosti! novije generacije ne verujem da su ga i videle. Potresna scena gde sin gleda smrt svog oca je neprevazidjena i dan danas. Domaci filmovi i pored ratne tematike i uzasnih stradanja, ne mogu porediti sa ovim.

Crnogorac, a place!

pre 12 godina

1. Braveheart, scena:"Freeeeeeeeeeeedom!";
2. Nuovo Cinema Paradiso, zavrsna scena u bioskopu;
3. UBistvo s predumisljajem, scena:"Znam ja to Jelo bolje od tebe!"

joy division

pre 12 godina

Meni je jedna od najtuznijih scena bila scena kada malom dinosaurusu umire majka. Cinimi se da se animirani film zove Land before time iz 1988.godine. Inace,pocetak Vim Vendersovog filma,kao i ceo film, Nebo nad Berlinom je poprilicno tuzan.

moler

pre 12 godina

molio bih da likovi tipa ,,purenjak,, nas poštede svojih retardiranih komentara a da svoje komplekse i frustracije koje su stekli valjda u detinjstvu, mentalnoj ustanovi ili u pećini pokušaju da izleče na nekom drugom mestu. I da slažem se sa izborom filma kao i scene iz istog, mada mislim da je zadatak bio previše težak i gotovo nemoguć.

dule nbg

pre 12 godina

Bosko Buha i to 3 scene: kad gine čikalo, kad gine onaj decji komandant (Uča valjda, Marko Nikolic) pa klinci krenu u juris na svabe pa za njima ostali i na kraju scena kad gine Bosko.... Brate, jakoooo

spasenija kolček

pre 12 godina

Film "Dve žene", na italijanskom, preveden kod nas pod naslovom "Ciocara", sa Sofijom Loren, koja ja za glavnu ulogu digla Oskara, jeste film stvarne ljudske tuge i tragedije. Nije jedna scena u pitanju. Ceo film je da vrištiš... U svo poštovanje Šampiona (Ameri su stručjnaci da naprave plač na ekranu, a tema oca i sina i inače jeste ljudska i potresna tema), da, ceo opus italijanskog neorealizma i našeg crnog talasa budi u nama duboke i bolne emocije.

Jovana

pre 12 godina

jeste tužno kad ga klinac doziva ali meni je najtužnija scena ikad i uz nju obavezno pravim poplavu od suza u filmu "život je lep" kad malenog grli majka a on kaže "pobedili smo mama, pobedili smo! dobili smo tenk!"(naravno kad ste odgledali ceo film) ;( ..... evo opet ću da ronzam .... ponavljam, to je za mene najtužnije kapiram da nije svakom.
http://www.youtube.com/watch?v=DrNdCn3sEyM&feature=related

Starac sa planine

pre 12 godina

AI, sam kraj filma, T2 sa scenom u rastopljenom metalu, smrt Bambijeve majke, scena kada Fry u Futurami odluci da ne vaskrsne svoju vernu kucu a onda ide muzika Coni Francis „I will wait for you”...

Brkajlo

pre 12 godina

Sve su lepo naveli... i naravno kad umire majka Malog Stopala... i Toy Story...
Ali jedino nikada nisam uspeo ne zaplakati na poslednju scenu Ratova Zvezda Povratak Dzedaja, kada se pored Yode i Obi Wana pojavljuje i Anakin...

Igor N.

pre 12 godina

Neverovatno da niko nije pomenuo dva filma uz kojesam prolio litre suza: Hair (Kosa) od Formana i Million Dollar Baby (Devojka od milion dolara) od Eastwooda.

Pera Kojot

pre 12 godina

A u crtacu "Up" ona dvominutna scena koja opisuje 50 godina zivota glavnog junaka sa njegovom zenom, kad ona na kraju umire? Neverovatna scena!

Setio sam se

pre 12 godina

American History X - posle godina provedenih u vrtlogu rasnih predrasuda , sejanju mrznje protiv imigranata i ljudi drugacije boje koze, mladi Derek odlazi u zatvor, posle kojeg odlucuje da promeni svoja ubedjenjai odrice se neo-naci ideologije. Cudnom okretom sudbine,ono sto je sejao godinama vraca mu se kao bumerang kada izgubi mladjeg brata u rasno orijentisanom ubistvu , ovog puta sa obrnutim predznakom.
Zadnja scena je vrhunac i stvarno je srceparajuca:

http://www.youtube.com/watch?v=7N0Mb1m3cS0&feature=related

Madana

pre 12 godina

Odlican izbor , ali me je isto tako rastuzio kad sam bio mali "ET Go Home" scena kad na kraju go home :) a mi placemo i vicemo Iti vrati se.

Bane iz Tudjine

pre 12 godina

Za mene istorija tuznih filmova pocinje i zavrsava se sa King Kongom. Ubise ga americki imperijalisti na vr' tornja dok je pokusavao da zastiti svoju najvecu ljubav. Uspeo je da ih poskida nekoliko ali su ovi ipak bili jaci.
Imao sam 9 godina i nisam mogao da dodjem sebi par dana.

Vesna

pre 12 godina

Hachiko definitivno!Inace ne placem uz filmove i pre mi je bilo pateticno videti ljude kako ridaju uz filmove, ali Hachiko sam proplakala i sebi dolazila dva dana. Ljubav zivotinja prema svojim gazdama sam pocela razumeti kad sam dobila malog macora kojeg obozavam, a da nemam njega, pitanje je da li bih palkala.

michael cimino

pre 12 godina

Filmovi koji su mene najvise ganuli Lovac na jelene i Sindlerova lista,pogotova poslednja scena,kad Oskaru Sindleru svaki spaseni jevrejin spusta po kamen na grob.Pozdrav za sve filmofile.

Objektivan

pre 12 godina

Film Braća po materi i to dve scene:

Prva kad Sonja Savić pobegne od kuće da je ne udaju i odlazi u posetu kod Žarka Lauševića koji služi vojsku u Sloveniji. On je onako zabrinut pita: I šta ćemo sad? a ona odgovara: zaposliću se u gradu. Na žalost danas Sonje više nema a Žarko je u Americi.

A druga je kad se na samom kraju filma u zatvoru susreću Slavko Štimac i Žarko Laušević.

zoko

pre 12 godina

Mozda mi se posreci pa se neko seti imena filma koji sam gledao u detinjstvu a koji me je jako rastuzio. Secam se da deca boluju od neke neizlecive bolesti i da umiru na kraju filma (na docek Nove Godine)zajedno sa nekim usvojenim vukovima iz ZOO vrta (samo se toga secam nazalost)

LK

pre 12 godina

Nisam gledao ovaj film, ali se slazem za Lion King-a. Kao klincu mi je to bila najtuznija scena.
I da, definitivno treba da uvedete neki minimalni kriterijum za objavljivanje komentara, u smislu cenzure onih koji vredjaju elementarnu inteligenciju. Cisto da vise ne citamo bisere poput "sta Amerikanci uopste znaju o filmu" i slicne, koji su ocigledno proizvod necijeg viska slobodnog vremena i zelje da se sprda (jer odbijam da poverujem da postoje ljudi koji zasta ovako "misle". U slucaju da gresim - moje saucesce).

aca

pre 12 godina

Svojevremo je u letnjem (zimskom) bioskopu RTSa cesto pustan film koji se desava verovatno na Aljasci, o prijateljstvu decaka i psa. Na kraju filma, u trci pasa sa saonicama, pred ciljem njegov pas umire a on ga na rukama prenosi preko cilja. Da li neko moze da mi kaze naziv filma, posto je to jos tuzniji film od Sampiona?
Hvala
(Arconada, 30. jul 2011 12:11)


film je "Kamena lisica". jedini film kad sam i ja zaplakao :)(bio sam mali:)). u suštini mi je više žao životinja nego ljudi u filmovima

mertur

pre 12 godina

Gledao sam Sampiona sad pre nekih mesec dana po 3-ci ili 4-ti put i opet gledajuci ponovo jecao i lio suze i to vise nego prije(iako vec sam presao 50-tu). Moja je kci (14 god.)sve to promatrala i odjednom me je pitala zasto placem? isprva nisam znao sta da joj kazem a onda sam joj jednostavno rekao da ce jednog dana shvatati zasto.
Misljenja sam da ne postoji neko preciznije merilo za tugu ali mislim da Sampion ulazi makar u najuziji krug najtuznijih filmova.

PeterPFC

pre 12 godina

@Arconada

Dva puta sam ga gledao kao klinac i oba puta sam se isplakao kao kisa! Secam se da sam se krio da me cale ne vidi kako placem!

Dok sam citao clanak odmah sam se setio filma i prvi komentar je bio tvoj!

Secas se da mu je onaj indijanac koji je pustio klinca da pobedi, na kraju ostavio jedno stene :)

IJ

pre 12 godina

Rezultati istrazivanja, koji su prikazani u ovom clanku, publikovani su jos 1995. godine (pogledajte link ponudjen u tekstu clanka), tako da je ova vest stara 16 godina...

sanja

pre 12 godina

slazem se za amercku istoriju x, gladijator i drustvo mrtvih pesnika-sva tri su me rasplakala.
jos-brokeback mountain,misticna reka, zelena milja, boys don't cry...

doktor bgd

pre 12 godina

'Sibirski Berberin' Nikite Mihalkova, ruski 'Idi i Smotri', 'Ivanovo detinjstvo' od Tarkovskog, 'Pianist' Romana Polanskog, i naravno ... 'Sampion' ...

mixon

pre 12 godina

El laberinto del fauno (Pan's Labyrinth), i sada mi se skupe suze u očima kada se setim kraja filma. Plakao sam kao beba, a inače ne puštam suze baš često. Ne znam za drugu filmsku scenu u kojoj je sakupljeno toliko višeslojne tragičnosti, užasa, lepote i uzvišenosti istovremeno. Remek delo.

ima dana kada ne znam sta da radim

pre 12 godina

"Love story" iz 1970. sa Ali MekGro i Rajanom O'Nilom je jedan od najtuznijih koje sam ja gledao, mada bih spomenuo i meksicki "Un dia de vida" iliti Jedan dan zivota, nekada kod nas neverovatno popularni meksicki film iz 1950. godine (i legendarna meksicka jutarnja rodjendanska pesma "Las mananitas")
http://www.imdb.com/title/tt0042396/
Pozdrav za sve ljude dobre volje i mekog srca. :)

Cry me a river

pre 12 godina

Kada sam bio mali bio je to Bambi.
Sada su mi najtuzniji Sindlerova lista, uz neverovatni violinski solo Icaha Perlmana, i Planina Broukbek, uz podjednako neverovatni gitarski solo.

Lidija

pre 12 godina

Meni je najtuznija scena ( zapravo,vise njih ) u filmu "Maceha" ("Stepmom")kad Suzan Sarandon daje poslednje bozicnje poklone svojoj deci.

Igor

pre 12 godina

Dr Živago Dejvida Lina, sa Omarom Sarifom, Džuli Kristi i Džeraldin Čaplin, Onjegin Marte Fajns sa Reifom Fajnsom i Liv Tajler i Majka i sin Aleksandra Sokurova.

Potoci suza u bioskopima

pre 12 godina

Istraživači su se prihvatili nezahvalnog posla. Što se tiče američke sedme umetnosti, slažem se da je film "Šampion" (The Champ) najtužniji (upravo sam kraj filma). Ipak, ako se uzmu u obzir i neamerički filmovi, konkurencija je veoma jaka. Na primer, indijski film "Prijatelji" (Ramu, Ramu), meksički "Jedan dan života" Un dia de vida), jugoslovenski filmovi "Kozara" ili "Makedonski deo pakla" (makedonskiot del na pekolot) takođe bi mogli da se nađu u samom vrhu lestvice najtužnijih filmova na svetu.

Rade

pre 12 godina

Šampiona sam gledao baš kao klinac i nikad nisam plakao uz film. Ali, Šampiona smo gledali zajedno keva, brat i ja i svi smo cmizdrili na kraju.
Zadnji put sam pustio suzu uz "Sve o Šmitu", na kraju kad Nikolson dobije crtež od klinca. Nije neka obilato tužna scena, ali je sam vrhunac celog filma.

Enthony

pre 12 godina

Shadow land. Film baziran na istinitom dogadjaju, sto pojacava autenticnost. Mada kad sam bio mali, najteze mi je bilo kad je poginuo Bosko Buha.

Lala na kvadrat

pre 12 godina

Jedno od retkih obecanja koje sam samome sebi dao, a jos uvek ga se drzim( ne, nisam ostavio pusenje): Jednom sam, kao klinac, gledao Bambija i nikada vise. Od tada mrzim lovce.

NSrdjan

pre 12 godina

Meni je ostala urezana drame "Sve ce to narod pozlatiti" kad otac (Petar Kralj) docekuje sina sa ratista i objasnjava ljudima kako je sin malo ranjen, jer ga je okrznuo geler po ruci i nozi, pri tom gledajuci i zaleci vojnike koji su ostali invalidi i koji okolo prose. A onda, kada stigne ladja sa ranjenicima ne moze da ga prepozna sina jer momak nema ni ruku ni nogu. I onda scena na kraju, kada ljudi redom prilaze i daju njegovom sinu milostinju.

Mike Toreno

pre 12 godina

Za mene je najtuzniji film ikada, dokumentarni film Petra Lalovica - Gile, trinaesto prase! Samo kad se setim koliko sam suza kao klinac prolio gledajuci taj film, i dan danas da ga odgledam,plakao bih kao kisa! Pozdrav

Baquero

pre 12 godina

Ajd' da vidim onoga ko nije plakao kada je gledao završnu scenu u filmu Boško Buha, kada svi likovi iz filma koji su poginuli idu kroz voćnjake u cvatu i čuje se ona muzika od koje mi, kada se i dan danas setim, krene jeza niz kičmu. A scenu sa pogibijom Čikala ne smem ni da spomenem da mi ne krenu suze, gleda me dete misliće da sam poludeo. Šmrc.

Craig

pre 12 godina

Sindlerova lista je npr po meni film koji se gleda u jednom dahu,kraj je relativno lep ali slika devojcice koja se ceo film (koji je u crno beloj formi) pojavljuje nevino trceci u crvenoj suknjici,da bi na kraju svog uzasa nacista ta devojcica bila bacena u rupu.Film je ceo u crno beloj formi ali ona i dalje,cak i u smrti ostaje svetlo crvena!!!!

Filmofilka

pre 12 godina

@Branko: Sibirski berberin, ali scena kada Oleg Mensikov trci kroz sumu, ali ne uspeva da stigne Dzuliju Ormond koja besno odlazi kocijom, i potom je gleda kako odlazi... Plakala sam kao kisa.

Ivan

pre 12 godina

Čovek slon Dejvida Linča, jedan je od najtužnijih filmova koje sam gledao u životu. Izuzetan senzibilitet i atmosfera. Neverovatno koliko je Linč kasnije promenio stil.

Shone

pre 12 godina

Scena u filmu 'Sati' na cijem kraju Ricard skace kroz prozor...muzika, gluma, dijalog...Mada sam skoro oplakao i '21 gram'..a kao klinac i 'Vranu' za vreme cijeg snimanja je Brendon Li zapravo poginuo...bilo je jos nekoliko ali danas sam radio - dosta od mene.

Prijatan vikend svima

miki

pre 12 godina

svi vasi komentari o tuznim scenama na filmskom platnu su veoma tuzni ali jedna istinigta prica iz osamdesetih je naterala mije suze u ocima
sigurno ste si gledali POSLEDNJA OAZA
kad trinesto prase majka odbacuje i kroz sta sve prolazi smrt kosute itd......

Brat

pre 11 godina

Po meni najtuzniji film svih vremena je film o dva brata u ratu, Tae Guk Gi: The Brotherhood of War. Genijalan film koji me uvek rasplace...

ESMA

pre 9 godina

Slazem se sa vecinom komentara o tuznim scenama u izuzetnim filmovima ,osim sa komentarima,jer bih volela podrobnije objasnjenje sta znaci ,cesto pomimanja fraza ,tako da je po meni i to sablon,jer sam misljenja kada bismo pogledali na sablone u zivotu razumeli bismo ih i u filmovima i ne bi se emotivne scene koje se dogadjaju i nekima u zivotu,narvno onima koji nisu"operisani"od emocija tako lako svodile na kic samo zato sto nekome nisu bliska ta stanja.Eksploatacija emocija na filmu nema za razliku od zivota.,naravno ,po meni.Cak mislim da je odlican film koji uspe da izazove suzu jer suze su zdrave koliko i smeh.aLI NISAM TO HTELA ,VEC DA ISTAKNEM NEKE SCENE IZ FILMOVA KOJE SU TUZNE .Niko nije pomenuo "moja Afrika"KADA SE HELIKOPTER RUSI I STRADANJE I PATNJU (NE SECAM SE IMENA),STRSLJEN ,KADA UBIJA BRATA ,KADA NJEGA UBIJAJU ,KADA ONA GLEDA I JOS SCENA U OVOM FILMU,"OFICIR S RUZOM",SJAJ UB TRAVI ,KADA SE nATALI VRACA IZ PSIHIJATRIJSKE BOLNICE I POSECUJE SVOG DRAGOG(VOREN)KOJI JE SA ZAMAZANOM TRUDNOM ZENOM I DECICOM NASAO MIR KOJI ONA ,DONEKLE ,REMETI ILI BUDI POTISNUTO.MNOGO JE BILO DOBRIH FILMOVA I TUZNIH "KISNI COVEK"MENI CEO TUZAN KAO I KRAMER PROTIV KRAMERA ,LEGENDA O STRASTI STRASNO...............

Ingram011

pre 12 godina

Nemoguce da niko nije gledao "Sofijin izbor" ??!!??
Scena kad Meril Strip mora da odluci koje od svoje dvoje dece da posalje u smrt.

Sinko

pre 12 godina

Ruski film "Sudbina covekova". Glavni junak koji je sve izgubio u ratu vraca se sa posla kamionom. Primi bosonogo musavo siroce. Pita ga gde su mu roditelji a ono kaze da je tata poginuo a mamu je ubila bomba. Tada se nesto slomi u njemu i on upita:"A je'l znas ko sam ja? Zar me ne prepoznajes? Ja sam tvoj tata, vratio sam se." -"Tata!!!". Mislim da se tokom te scene i kamenje rasplace.

Madja

pre 12 godina

Stvarno sam plakao puno na ovu scenu... nisam gledao film 100 godina ali sam siguran da bih opet plakao... Takodje sam plakao kao mali (i ne bash tako mali) na Dan Delfina i na Biscuit Eater (mislim da je na srpskom Razbijach)... a nedavno sam ridao na Once Brothers (Jednom bracja) ali to je naravno zbog lichnog iskustva... film na koji najduzhe plachem je Le huitième jour (Osmi dan)...

Milan

pre 12 godina

Od naših filmova najtužniji mi je definitivno "Petrijin venac". Taj film je prepun tužnih scena, kada glavnoj junakinji umire ćerka pa joj se povremeno ukazuje i govori sa njom, kada joj umire muž... a sve to ona stoički podnosi. Od stranih filmova potresao me televizijski film "Go Toward the Light" sa Lindom Hamilton o porodici koja se suočava sa umiranjem svoj malog sina od AIDS-a.

zvezdas

pre 12 godina

Meni je najtuznija scena ikada, iz filma Lion King, kad se mali lavic Simba podvlaci pod shapu svog mrtvog oca, velikog Mufase. Strasno! Place mi se kad se samo setim, a kamoli kad gledam.
(MMM, 30. jul 2011 11:42)

e bas sam ja to hteo da napisem, kad se samo setim kako sam kao dete plakao kad sam to gledao, to je bas bilo tuzno...

Tuga

pre 12 godina

Teško je odabrati samo jedan film, nezahvalan je to posao. Ako se osvrnem samo na skorašnju kinematografiju, onda bih odabrao Hachiko A Dog's Story! Inače imam posebnu empatiju prema životinjama koje nikada ne glume i uvek su onakve kakve jesu, a tužan film o najvernijem čovekovom prijatelju posebno je težak. Pogotovo kada se radi o istinitoj priči i ovaj film sa divnim psom i Richard Gereom posebno me je dotakao. Ko nije gledao, velika preporuka, kako za ženski svet, tako i za onaj emotivniji muški...

marco

pre 12 godina

Film 'Sampion" sam gledao prvi put sa ocem pre dvadesetak godina, i bas se secam caletovog komentara,kako je "mali odgumio vrhunski"......skoro sam ga gledao drugi put, i stvarno je mali odlican....cudi me da nije postao mnogo poznatiji glumac danasnjice!

dimitrije pantic

pre 12 godina

neverovatno,da se jednom i moje misljenje poklopi sa nekim americkim istrazivanjem.Film sam gledao kao klinac,usred razvoda mojih roditelj i borbe mog oca sa bolescu.Nekako mi se sve poklopilo,preplakao sam pola filma.Taj film ce za mene uvek biti najtuzniji...

Newsreader

pre 12 godina

Da, "Grave of The Fireflies" je obavezno pomenuti ovde. Sama scena iz filma Champ je grdnija, ali ako se gleda kompletan film, ovaj japanski te rastužuje rendgenski.

(Znam da je po nekom pravilniku pravilno "rentgenski", nije to tako bitno)

marko

pre 12 godina

Secam se, pre par godina dosadno popodne, i ajd sta cu pogledam sta ima po bioskopima, i vidim "Finding Neverland" u 28-ci, ne znam sta je al ajd. Stignem na vreme, relativno malo publike, mozda 10-tak. Krene film, mala sala, krene radnja da se odmotava, kad je krenulo ridanje iz raznih coskova sale, jedva sam se susdrzao. Ono, mozda i nisam, ali svakako znam da mi je to najtuzniji film koji sam gledao.

Bora

pre 12 godina

Nije film, ali je serija, pa se ipak nekako uklapa. I potrebno je pogledati ceo serijal.
Six Feet Under, poslednjih nekoliko minuta poslednje epizode.
Ponavljam, neophodno je gledati celu seriju.

maki

pre 12 godina

Dečak u filmu Sampion je Rik Šreder, glumio je u Njujorškim plavcima, kao partner Sipovica, Deni. A najtužniji film, po meni je So na našim telima, sa Gretom Skaki i Vinsentom Di Onofriom. Tri puta sam ga gledala i svaki put plakala.

Milan

pre 12 godina

Kad smo već kod starih tužnih filmova ne treba zaboraviti film zbog kojeg su generacije mladih plakale "Sjaj u travi" a takođe i legendarni "Prohujalo sa vihorom" je veoma tužan.

K'O Kisa

pre 12 godina

Aftershock - kineski film o strasnom zemljotresu u Tangshan-u

Vece pre zemljotresa majka obeca cerci da ce joj kupiti voce koje je mladji brat pojeo to vece ...
Ujutru posle zemljotresa mora na brzinu da odluci koje ce od to dvoje dece da spase jer spasioci mogu da spasu samo jedno posto stub popusta...
Ona se odlucuje za sina , a cerka to cuje...
I cerka i sin prezive , majka veruje sve vreme da je cerka poginula.....
Scena u kojoj se majka i cerka ponovo srecu u majcinoj kuci posle 30 godina, i ispod cerkinog portreta i portreta poginulog muza majka ima to obecano voce i kaze cerci da mama ne zaboravlja da je obecala da kupi voce...
------
ko je gledao zna o cemu pricam

Plakao ko kisa

Tanasije

pre 12 godina

Sve, sve, ali ako pričamo o kompletnom filmu, kako je moguće da niko ne pominje Mar adentro? Holivud nikada neće napraviti ovakav film: istinita priča o kvadriplegičaru, pravu na život, pravu na eutanaziju, istinska emotivna bomba, da ne pominjem genijalnu Amenabarovu režiju i vrhunsku Bardemovu glumu.

Marija

pre 12 godina

Citajuci komentare pokusala sam da se setim koji je film meni bio najtuzniji. Najvise sam plakala gledajuci film "Placi, srno moja". Jos sam isla u osnovnu skolu, a tetka je donela video kasetu koju smo morale stalno da premotavamo, jer smo toliko plakale da nismo mogle sve da odgledamo odjednom. Mislim da je indijski ili turski. Porodicna drama je u pitanju.
slazem se sa ostalima. Filmovi koje ste pomenuli su stvarno tuzni.

VS

pre 12 godina

Film "Bobby Deerfield", u kome su glavne uloge imali Al Pacino i Marthe Keller. Posebno scena vristanja dok voz prolazi kroz tunel i kraj sa poslednjom fotografijom pre njene smrti.

Ivy

pre 12 godina

Iako u vecini filmova osecaj tuge izaziva smrt nekog od likova (sto je i normalno), postoji i veliki broj drugih okolnosti kao npr scena na zeleznickoj stanici u filmu 'Sati' ili u 'Velikim ocekivanjima' kada Fin kaze cuveno 'This is my heart...'

Nikola

pre 12 godina

Ne mogu da se setim naziva filma.
U pitanju je film o decaku,dete Engleza u Japanu, koji se na pocetku II svetskog rata odvaja od roditelja i zavrsava u japanskom logoru za strance. Film opisuje njegovo prezivljavanje u tom ludilu.
Nakon rata majka ga nalazi u sirotistu. U sceni susreta, on joj razmazuje ruz sa usana, jer je boja njenih usana jedino cega se seca. Natera mi suze u oci, samo i kad pisem o toj sceni.
Retko jaka scena, na kraju retko dobrog filma.

benefactor78

pre 12 godina

@ Nikola
"Ne mogu da se setim naziva filma..."
Film se zove "Empire of the sun" i jedan je od mojih omiljenih filmova. Apsolutno se slazem sa tobom za tu scenu, zaista je fenomenalna, kao i citav film...
Inace, klinca igra danas cuveni Christian Bale...

Svetlana

pre 12 godina

@Zoko


Isprva sam mi se tvoj komentar ucinio kao sala (i to jako dobra), jer plot ovako opisan zvuci neverovatno glupo; a onda sam googlovala, i zaista, to je radnja filma The Christmas Tree


http://rogerebert.suntimes.com/apps/pbcs.dll/article?AID=/19691007/REVIEWS/910070301/1023

Marko

pre 12 godina

Jedan od najtuznijih (bas zato sto je potpuno atipican i pomeren) je Ponocni kauboj iz 1969. Narocito poslednja scena sa Dzonom Vojtom i Dastinom Hofmanom.

dvgodzila

pre 12 godina

Gledao sam film pre dvadeset godina, a tolika sam p...a da bežim od toga da ga pogledam još jednom, oće srce da mi pukne od zadnje scene.

Miroslav

pre 10 godina

1.Tangshan
2.Sibirski berberin
3. Devojka od milion dolara
4. Zivot je lep
Dugo godina je za mene Sibirski berberin bio broj jedan, od danas vise nije.

Katarina

pre 7 godina

I dalje skoro da zaplačem na Diznijeve filmove, tipa kad Bambiju ubiju majku, kad Maza i Lunja ispaštaju zbog bebe, kad Mufasa padne sa litice... I kad u Kamenoj lisici umre pas, kad u Benji: the hunted lovac ubije majku pumu... Ali uvek se rasplačem na scenu iz Tri karte za Holivud kad se sretnu Aldo i Natalija.