Ponedeljak, 25.07.2011.

23:18

Akcija KPS, napeto na severu Kosova

Specijalne jedinice KPS-a zauzele administrativni prelaz Brnjak na severu Kosova, pokušavaju preuzeti i Jarinje, ali ih blokadom sprečavaju Srbi iz Leposavića.

Izvor: B92

Akcija KPS, napeto na severu Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

173 Komentari

Sortiraj po:

Ugljesa

pre 12 godina

Ovo je pocetak kraja jedne lepe price o Kosmetu...kada citam sve ovo iskreno po prvi put mo je zao sto sam srbin. Hvala vladi i ostalima koji su se pobrinuli za ovu prazninu u dusama Srba!

Dejan

pre 12 godina

Samo za tebe jednoruki krstivoje
Dodji ti sa porodicom da zivis na Kosovo pa primaj i ti duplu platu dnevnice i ostale bonuse o kojima pricas>Jednu stvar si zaboravio i ti a i ostali koji tako misle nisu svi srbi na Kosovu zaposleni i nisu svi u drzavnim sluzbama nemaju svi duple plate a ima ih mnogo i iz srbije takozvanih vikend srba koji su ovde samo zbog toga.Dodji da objasnis detetu od 5 godina zasto je ova sirena ovako ruzna i zasto toliko dugo traje.Dodi da vidis kako izgleda biti dva dana bez vode koju nazalost dobijamo opet sa juzne strane.I dodji da vidis kako je lepo razvijena nasa opstina ma milina jedna sve imamo.Cak je i Beograd nerazvijen za nas.
Razocarani Mitrovcanac

VladaIM

pre 12 godina

strasno...jadni ljudi...e sad cemo da vidimo koliko je ova nasa vlast ozbiljna i preduzimljiva i koliko im je stalo do naroda dole

Ivica

pre 12 godina

Srbija pokazuje svoju snagu i jačinu iz dana u dan. Mogao bi predsednik Tadić doći u našu Prištinu a ne da šeta po Sarajevu, Zagrebu itd. Ako je predsednik Srbije a ne samo politički lider DS.A da zaboravih, to nije popularno pred izbore bolje da se slika sa Noletom iako nema udela u njegovom uspehu.Bljak.

Djuka

pre 12 godina

Najlakše je sedeti u udobnoj fotelji u Beogradu i pametovati onim Srbima dole šta treba da rade. Ako mogu da primetim isto ovako je počelo u Sloveniji 1991. kada je Ante Marković poslao mladu vojsku (citaj: glinene golubove) da štite granične prelaze.

ivan78

pre 12 godina

Mnogo je Albancima sa kosova i ono malo Srba sto je ostalo dole hoce 100% etnichki cistu drzavu i za to su ocigledno podrzani od strane Amerike. Najsmeshnije mi je sto se Albanci pozivaju na zakone. Pricajte to nekome drugome sta su Albanci radili od osamdesetih pa na ovamo. Sto se tice komentara kako imaju josh Jasharije pa znamo da imate samo sta se desilo sa njim na kraju...Poenta je da nece se nishta desiti. Ova Srbija nije nekadashnja Srbija iz pocetka 20 veka...Sad se plashimo NATO-a. Albancima ne pada napamet da ulaze samostalno u sukob sa nama normalno...

ponavljanje povijesti

pre 12 godina

Jel to na pomolu nova "balvan revolucija"? Srbi su u tome jako iskusni , ali ovaj puta na sreću od toga neće biti ništa jer su spcijalne snage kosovske policije osujetile takav pokušaj. SAO Kosovo ćao , nema ništa od toga.

kaiser

pre 12 godina

@Mare

Jel to ima wirelessa u kosovskim šumama?

Ili si tek ustao, pa kuvaš kaficu?

Mislim, pokaži primerom. Ranije se moglo na galamu, sad samo lični primer pomaže...

klik

pre 12 godina

Ako pogledate bilo koju naciju na svetu koja je nastala sukobom odnosno secesijom od neke druge nacije, ona obavezno mora da ima svoju nacionalnu mitologiju koja se vrti oko "overe", odnosno sukoba u kome su opstali i ucvrstili se. I same SAD su imale takav rat sa Britancima (posle rata za nezavisnost), koji je dosta lose krenuo po njih, ali su ipak opstali i posle toga se ucvrstili i postali prava nacija.

Kosovo je bilo u jednom stanju ni na nebu ni na zemlji i jos uvek je u tom istom stanju, bez obzira na proglasenje nezavisnosti i podrsku svetskih mocnika koji su im je poklonili. Njima je neophodna pobeda u ratu protiv Srbije i njihovi zastitnici ce im je isforsirati, vojnom, logistickom i vazduhoplovnom podrskom, samo ako uspeju da ga izazovu. Jednom kada nas nedvosmisleno potuku, a to se moze desiti tako sto cemo mi njih napasti, ili nekad kasnije kad ojacaju tako sto ce oni nas napasti (npr. pod izgovorom oslobadjanja njihovih zemljaka koji jos uvek zive "pod Srbima"), vecina preostalih zemalja ce ih priznati iz cisto prakticnih razloga, jer ce biti ocigledno da Srbija nema nikakve sanse da izgubljenu teritoriju povrati u dogledno vreme.

Prema tome, jednostrano zaostravanje odnosa od strane Kosova je sasvim ocekivano a motivacija razumljiva. U skladu sa tim i sa odnosom snaga u svetu i regionu treba i planirati svoje poteze. I naravno, prepoznaje se nacin razmisljanja scenarista Amerikanaca, ovo sve ima "Holivud" potpisano preko celog ekrana.

Moramo izbeci provokaciju. Antiklimaks i evropska ironija protiv holivudskog arhi-patosa. Po meni, na "damin gambit" odgovor je "indijska odbrana", pasivni ili otpor niskog intenziteta, iznurivanje, perzistencija ... iskoristimo sva njihova iskustva. Parirajmo njihovim optuzbama i propagandi o "anarhiji", "kriminalu", "svercerima" i razoblicimo njihove namere i neistine.

U ovakvoj situaciji je NEOPHODNO dobro se konsultovati sa svojom silom zastitnicom, ako je uopste imamo, to jest.

joca grozni

pre 12 godina

Amerika se polako urusava sa svojim dugovima i bice preokuirana svojim problemima pa je Taci resio da na brzinu nesto uradi. Ali sve sto je brzo to je i kuso, kako kaze nas narod.
...

H

pre 12 godina

Jeste komsije dezurni Albanci, mi smo ovde svi slikari naivci pa cemo nasesti na tu vasu bajku o "borbi protiv svercera". Ta vasa "drzava" je centar kriminala i sverca, na vlasti imate ko zna koliko kriminalaca a da ne spominjemo nesposobne institucije, korupciju (procitajte izvestaj medjunarodnih organizacija o stanju u toj vasoj "drzavi"...), milijarde dolara koje su vam poslate i koje su "volsebno" nestale dok su istovremeno nikle vile i zamkovi vasih "oslobodioca" i vi cete negde da "uvodite red i zakone"? Ajde postedite nas tih prica, jesu duhovite i lepo smo se nasmejali ali ipak. Cilj ove akcije je zaokruzivanje teritorije koju albanski nacoshi smatraju za svoju, citava akcija je isplanirana u Vasingtonu a te price o kriminalu i svercu je samo smesni izgovor. Uostalom i Srbija(medjunarodno priznata drzava sa clanstvom u Un i koja je cak i ovakva kakva je, visestruko demokratskija i multietnickija od "drzave kosova") bi mogla da pokrene slicnu akciju uvodjenja reda na svojoj teritoriji odnosno na Kosovu, kako bi se konacno ukinulo svo to bezakonje i anarhija koju generisu albanski nacionalisti i kriminalci iz "drzave kosova" i za to bi mogla da dobije pordrsku Kine ili Rusije kao i vecine drzava clanica UN koji ne priznaju nikakvu albansku "drzavu kosova".

zoran

pre 12 godina

Priznati Kosovo jer Evropa nema alternativu...Sto pre to uradimo brze ce mo u EU i jos da se vratimo starim vrednostima sto bi Ceda rekao!

Djordje Majksner

pre 12 godina

Sve je tu jasno samo su metode i taktika u pitanju. U Sbiji oni sto su na vlasti treba da odrze status kvo. Opozicija koja se zalaze za Kosovo Srbija isto zna da je sve izgubljeno ali treba da se prizna za vreme sadasnje vladavine DS i ostalih. Sve se to cini zbog opstanka na vlasti. Posle izbora bez obzira ko pobedi sve ce doci na svoje mesto. Kosovo ce biti priznato uz razna obrazlozenja da ih ne pominjem. Sada je problem Ustavno pitanje i to ce se promeniti posle izbora. Najgore je sto se podgrevaju strasi i mrznja izmedju naroda za gotovu stvar opet kazem radi interesa politike. Sve je to jadno i bedno.

nidža

pre 12 godina

dobili odobrenje od svojih zaštitnika i krenuli u realizaciju, a mi iznenađeni i kukamo ko kalimero. KFOR, EULEKS, UN - svi oni duvaju u istu pištaljku i provode politiku moćnih sila koje kroje granice balkana. A mi im svesrdno pomažemo svojom (ne)sposonošću, pristajanjem, podaništvom...

Srdjan

pre 12 godina

Овде видим да се људи плаше НАТО интервенције, па да Милошевић није капитулира они никад не би крочили ногом на Косово и Метохију, што се може видети и сада у Либији. Значи једино решење је рећи НЕ уласку у ЕУ, почети са куповањем оружја и спремањем за рат.

citam i ne verujem

pre 12 godina

Citam kako neki pisu da drzava (ili "drzava" ako vam je tako draze) preko koje se ogromne kolicine droge prebacuju na trziste zapadne Evrope ima najveci problem sa svercom preko 2 granicna/administrativna prelaza ka Srbiji.

e-krem

pre 12 godina

Ispravna odluka vrha drzave koja nije ni pod razno uperena protiv nasih sugradjana Srba na severu zemlje vec samo protiv organizovanog kriminala koji tamo caruje. Ovim akcijama ce obicni gradjani biti samo na cistom dobitku ibice zasticeni i sigurno kakou fizickom tako i u socijalnom smislu ali kao sto se obicno dogadja istina ce i ovog puta zadnja izaci na videlo i pokazace da je Kosovo ispravno postupilo i pazljivo i u koordinaciji sa medjunarodnim faktorom koji vec dve decenije investira na mir na Balkanu odabralo trenutak i nece dopustitida saka kriminalaca ucini da ova legalalna i legitimna odluka vrha drzavne vlasti propadne. Dobrodosli na slobodno Kosovo dragi nam sugradjani Srbi, bez Vas je i Kosovo bilo nepotpuno slobodno i red je da i vi uzivate u slobodi uz sve sto ona donosi i nudi. Miremengjesi i dobro jutro.

Dezurni Albanac

pre 12 godina

NIKAD ne bi podrzavao Drzavu koja podvuce strah nad svojim gradjanima sa specijalnim jedinicama- to sam osetio na moju kozu 99-te i nikad nikome to ne bi pozelio. Ovde se meni ipak cini da su te specijalne jedinice uperene ka administrativnoj granici da bi sprecili sverc, a ne po kucama svojih gradjana, tako da svi bi trebali da idu kuci - da popiju hladno pivo i da ostave situaciju da resavaju predstavnici Prishtine i Beograda. Uzrujane glave u ovom trenutnku ce da nanose najvecu stetu samim Srbima koji zive na sever Kosova, koji se cini da su izmanipulisani od nekog koji zaradi od ove situacije.

petronije

pre 12 godina

Ovo je planiran potez, naravno podržan od EU. Posle hapšenja Hadžića ostaje još i da Srbija prizna Kosovo. Iskorišćava se trenutak, kao u cilju stabilnosti u regiounu, da se ne uprska šansa za podršku javnosti koja jeste za priznanje Kosova kao i da ne bi sve do sada što je kao u tom cilju i preduzimano do sada.

zoki

pre 12 godina

zavrsava se i ova prica polako.... jadni srbi na kosovu...
dakle da rezimiramo....
srbija zapocela rat u sloveniji i povukla se....
srbija zapocela rat u hrvatskoj, povukla se i kad je hrvatska proterala na desetine hiljada srba srbija ni a da kaze....
srbija zapocela rat u bosni i hercegovini, povukla vojsku i pustila srbe da se sami snalaze....
srbija idiotskom politiku dovela do ovog svega na kosovu i kad se desava sto se desava tamo sa jadnim srbima srbija nista ne sme da kaze...
HVALA TI SRBIJO NA SVEMU STO SI UCINILA ZA SRPSKI NAROD !!!
jos nesto za sve manekene i pametnjakovice koji misle da je Beograd Srbija, liberalan biti ne znaci prodati i izdati sve sto je srpsko...!!!!

Filip

pre 12 godina

Koji neuravnoteženi komentari... a tek koji ekstermi mišljenja, od rata do priznavanja. Gde nestade neka sredina i neko korišćenje mozga?
Vi što hoćete da priznamo dotičnu pokrajinu - To je politički pogubno, po bilo koji partiju koja bi javno pokrenula to pitanje. Uostalom da nije tako, DS bi uveliko već to uradio. A ako Vi jeste sposobni da se odreknete Gračanice i Pećke Patrijaršije, kao što mnogi nisu, onda barem razmišljajte o Srbima koji tamo treba da ostanu i kvalitetu života koji će im šiptari pružiti. Jer Vi, kao liberalno opredeljeni, bi trebalo da Vam je na prvom mestu sam ljudski život i kvalitet istog.
Takođe, naša policija, ne i vojska, ima pravo da se vrati na terirotiju a.p Kosovo i Metohija u skladu sa članom 4, rezolucije 1244 UN. Upotrebite google i pronaći ćete, vrlo laku dotični dokument. Takođe, pečat carine dotične pokrajine, nije priznat od UN, jer dotična pokrajina nije član UN. Tako da bih Vas zamolio da ne pišete svašta, pogotovo kada Vam je google dostupan.

A vi što pozivate na vojnu akciju... ide Vam u prilog da je US pred bankrotom i da posle Iraka i Avganistana, sami Amerikanci neće dozvoliti još jedan rat, ali zaboravljate da na samo par hiljada km, se nalazi poveća količina njihove vojne armade, koja upravo bombarduje Libiju. A to nije rat, nego vojna akcija... i gos'n Obama je bez problema prodao priču svojim građanima, bez prevelikog otpora. Ne zaboravite, mi nemamo pravo saveznika, pogotovo ne vojnog.

Ako bi kojim čudom, po prvi put Rusi stvarno stali iza nas, ne u rečima, nego na delima... onda dobro, možda bismo mogli pretnjom(ne i primenom) sile da ih primoramo da za pregovaračkim stolom i da se a.p. Kosovo i Metohija podeli, po nekom od već predloženih modela. Mene su na prvom mestu životi Srba koji žive na toj teritoriji, na drugom mestu naši manastiri, jer su deo naše istorije, zaostavština naših predaka i deo nas samih.

Svako dobro.

hm.....

pre 12 godina

Srbija se odavno odrekla Kosova, samo sto to nema ko da saopsti gradjanima. Sta mi znamo sta Borko tamo "pregovara", vidimo "idilicnu" sliku na TV i mislimo kako je sve to lepo. Priznali su oni Kosovo, a sve je pocelo izdajom u Kumanovu 1999. godine. Jeremic nije lud, zna kakve su posledice takve politike pa je kao poslednju opciju pokusao da smeni Borka. A vi sto pozivate nasu vojsku i policiju da intervenise, pa kao da na Marsu zivite. Srbija nema vise vojsku. Kada smo '99 takticki pobedili i nadmudrili NATO, oni su odlucili da nam ukinu vojsku na miran nacin, to su i ucinili za ovih 12 godina, samo sto vam to niko nije rekao jer se to zove "reforma" vojske.
Sve u svemu zavrsni cin jedne politike, o kojoj ce deca za 50 godina, ako Srbije bude, uciti kao o najsramnijem periodu srpske istorije.

Vladica

pre 12 godina

Ako privučete našu vojsku i policiju do granice to neznači napad na kosovo,ali time šaljete jasnu poruku da se niko ne sme iživljavati na ono malo neproteranih srba na kosovu, naravno to ne znaći ni rat ali će se onda albanci zapitati šta rade a naša diplomatija onda odradi naš deo posla a ne da svi beže od problema jer takvi problemi će se stalno ponavljati i vreme je jednom rešiti ih

david14

pre 12 godina

@Vladimir LDP
srbi su krivi za izumiranje kivija na novom zelandu, zemljotres u japanu, za onog ludaka u norveskoj, srbi su krivi zato sto postoje i zato sto jos disu

keka

pre 12 godina

neka Borko sa svojim sefom objavi da otkazuje pregovore i da nikakvi postignuti dogovori ne vaze, ponistavaju se! Za buduci razvoj situacije odgovoran je Tachy!

pedja

pre 12 godina

@Vladimir LDP
Ti si ili neki teski provokator ili si teski licemer ili nesto jos gore.
Kazes: "Treba svakoga ko pokusava na silu da spreci predstavnika zakona u izvrsenju svog zadatka da bude uhapsen." Pa gde si bio prethodnih nekoliko desetljeca kada su nasi milicajci/policajci to isto pokusavali? Tada je druga strana samo 'ostvarila svoja prava protestom', je l ' tako?

Takodje kazes: "Sta je tu cudno da hoce da uspostave kontrolu nad administrativnim prelazima u sopstvenoj drzavi????! Neka mi objasni neko, a znam da ne moze niko."
Pa upravo to Srbija pokusava. Vidis da ti je sve jasno samo se pravis/ponasas poput gore navedenog. Sam najbolje znas sta si od toga.

faton

pre 12 godina

Kosovo nista ne radi drugo osim da pokusava da postavlja Red i Mir u svojoj granicnoj Drzavi kao sto bi i Srbija - a ko pravi nerde i buni se zna se

zjarsenijev

pre 12 godina

U momentu kao sto je ovaj,nema puno izbora:ukoliko Srbija /njena vlada/ zna gde su joj granice,onda treba,prema Ustavu,da ih stiti.U suprotnom,akcija Kosova je opravdana.
Naravno,ulog je ogroman:hiljade Srba,ostavljenih u potpuno praznom prostoru,naoruzani balvanima.Dali to podseca na 90-e?
Ako bi postojao savet mudraca,verovatno bi bio:dogovorite se sa Albancima..
Ima li Srbija rukovodstvo,spremno da se upusti u taj lavirint?

Za razliku od Albanaca pisem bez pretnji

pre 12 godina

Ako nista drugo onda ce svima biti jasno:
1. Iz postova Albanaca (ibro i sl.), gde se preti ratom i banditomanijom ala Adem Jashari, jasna je taktika, koju su uvek koristili - provokacija, pa na reakciju odgovaraju terorizmom. Setite se veselih 80tih, proterivanja Srba, nabijanja na flashe, pretnje, ucene ... setite se Racka nakon koga je i pocelo bombardovanje. I evo na kraju jos jedna provokacija, nakon koje logicno sleduju pretnje ratom, iako se reakcija Srbije jos uvek nije cula (ali zasto ne pripretiti,za svaki slucaj, ako je neko zaboravio decu u Gorazdevcu, autobus Nis Ekspresa, ratare iz Lipljana).
2. Mislite da je slucajnost sto se to desava sada kada je uhapsen Goran Hadzic? Sada vise nema haskih begunaca i Srbija nije zanimljiva svojim EU "prijateljima", tj. sad mogu lagano da dozvole Albancima da divljaju jer Srbija vise nema cime da pregovara - sada EU treba Srbiji a ne obrnito (sto je bio slucaj dok su Mladic i Hadzic bili u bekstvu). I neka neko kaze da je taktika Srbije da ih drzi na slobodi bila glupa - vidite sta se desava kad nemate vise adute u partiji sa "prijateljima".
3. Da li je neko i dalje simpatizer LDP politike prepustanja Kosova i tamosnjih Srba na milost Albancima? Ili su Vuk Jeremic i Boris Tadic u pravu kad drze tvrdu liniju prema priznanju kvazi-drzave?

Pakito

pre 12 godina

Samo pametno, ovi su upravo sebi dali autogol koji treba iskoristiti na najbolji način pogotovo što smo u kao nekim pregovorima sa Prištinom... Samo pametno i bez oružija!!! VALJDA SMO NEŠTO NAUČILI IZ PROŠLIH VREMENA!!!

Mare

pre 12 godina

Kosovska Mitrovica ne sme da padne i to neka bude svima jasno! Citam ovde gnusne komentare pojedinih Srba kojima je JEVROPA i NATO isprao mozak i pricaju da to tako treba!? Ispali ili ne ispali i ovaj x magarci, pod cenu da nas ponovo bombarduju Kosovo ne smemo dati, nesto sto je tvoje ne treba dati iz principa pa makar zivot dao za to, valjda je jos nesto Srbina ostalo u vama? Zar ljudi da izadmo nase pretke, zar da izdamo hiljade Srba koji su poginuli gazeci Albaniju i koji su se natrag iz Grcke kuci vracali samo da bi mi danas imalo ovo sto imamo? Pokazite da sete Srbi, nemojte da brukamo ni sebe ni pretke koji nas odozgo gledaju! Kako sutra kada odemo bogu na istinu, kako da ih u oci pogledamo? Budimo ponovo sebican i prkosan narod i ne dajmo ono sto je nase!!!

miljan

pre 12 godina

Cak su i Srpski policajci koji rade u KPS-u stali uz narod protiv te tzv " specijalne jedinice".Gosp Rezdepi,da neces i njih da otpustis,ovo mu dodje nesto kao masovna neposlusnost policije,veliki udarac za jednog ministra i premijera moracete priznati. Koliko cujem na vestima ta tzv " specijalna jedinica" se vec povukla iz Leposavica i Zvecana u juzni deo KM a pitanje je ne sata vec minuta kada ce se povuci i sa ADMINISTRATIVNOG prelaza Brnjak. Ovo nije nikakva provokacije vec REALNOST koju vi gosp Redzepi,Taci i vama slicni hocete silom da promenite i NATERATE mene koji zivim Na KiM da SILOM prihvatim tu vasu "republjiku".E PA NECU I TO JE MOJE PRAVO

Pakito

pre 12 godina

Samo mirno i lagano ovi su na putu da naprave grešku koju smo mi napravili u prošlosti... Samo pametno i taktički, nama bar nikada nije bilo strano upotrebiti silu ali ajde ovog puta da odigramo najpametnije što možemo, ovi plemenski savezi poreklom iz Albanije koji su nam okupirali teritoriju su upravo sebi dali autogol ovakvom intervencijom. SAMO PAMETNO!!!

dee

pre 12 godina

e vec se dugo pitam gde ce da pocne. bio sam u trouglu bosna, cro, kosovo. i govorim okolini kako je beda i beznadje u srbiji blizu vrhunca. i kako ce vlast inscenirati neki incident i mozda uvuci zemlju u sukob da bi skrenula paznju sa grozno lose situacije, i ekonomske i politicke. e kad je narod krenuo da se veseli juniorskim i omladinskim medaljama u svim sportovima, jasno je koliko se nema nista svoje za slaviti i radovati. ali evo sad prilike da proradi 'nacionalna svest' i da se nacija 'mobilise' za visi cilj. potpuno je neverovatno kako se srbima moze manipulisati...........

handsinashes

pre 12 godina

@(Vladimir LDP, 26. jul 2011 01:47)
Organe CHEGA, sinovche? Razumem da po partiskoj duznosti morash da kucahs komentare, ali , bez obzira shto je kosovska nezavisnost praktichno potvrdjena, mi je kao drzava nismo priznali. Slazem se u potpunosti sa LDP om i ocenom da je strategija beograda prema kosovu pogreshna, iluzorna, od danas do sutra i bez konkretnog reshenja, ali hajde da im ne pomazemo u otimachini teritorije ako vetj ne mozemo da vratimo nazad ono shto je nashe. jedini, ali jedini razlog zbog kojeg netju glasati za ldp - a zapravo su za mene jedina alternativa stranke koje zagovara moderno gradjansko drushtvo je to shto je republikanska i shto ima defetistichki stav kada je kosovo u pitanju, bez obzira na kompleksnost problema. a ovo dole je ili neki njihov obrachun medju klanovima, ili jednostavno demontriraju silu i postepeno vrshetji pritisak sugerishu kako imaju kontrolu nad svojom nezavisnom drzavom, u svakom smislu..... osim shto im u to niko ne veruje, kada je u pitanju kriminal.

posmatrac

pre 12 godina

Sa obzirom koliko su dole naviknuli na ostre odgovore iz Beograda vec preko 20 godina, mora da im drhte kosti nakon ovoga sto su napravili.

Стефан

pre 12 godina

Е сада лепо господине Дачићу и Тадићу , подигните САЈ , Жандармерију и Специјалну Бригаду под пуном ратном опремом пошаљите на границу, јавно позовите народ да се придружи , па да видимо како ће суседи одреаговати!!!...

Nikola75

pre 12 godina

Ma treba zaustaviti bogacenje pojedinaca.. Oces Srbiju, plati bato i carinu i PDV i teraj! Rupa bez dna,po Srpski budzet. Oslobodjenje od PDV-a na vozila: Izvezes auto na Kosovo, registrujes na KM,PE,PR,naravno ne platis PDV, posle 2 meseca "kupis"taj isti auto i registrujes na BG,NS,KG, naravno opet ne platis PDV,i tako vec 5 godina dokle vise?
Ali, treba motivisati naše da se bore i ostanu u svojim domovima,bas kroz duple plate, Kosovski dodatak...

Siniša

pre 12 godina

Dosta je bilo, vreme je da i vi srbi saznate da se mi ne salimo a ako hocete da ratujete izvolite jos ima adema jashari samo probajte.
(ibro, 26. jul 2011 00:11)

Prvo, ti se lažno predstavljaš i neko si ko bi jako voleo da malo ratuješ, pa idi i ratuj, ko ti brani, ima toliko ratova po svetu...
Drugo, ne možemo da ratujemo sa albancima i da hoćemo jer su pi.ke pa beže kad krenemo na njih, kriju se iza amerikanaca i NATO...
Treće i najvažnije, oladite malo svi vi zajedno, dosta nam je budalaština, ratova, mržnje, propadanja...valja smo nešto naučili svih ovih godina. Albanci na KiM moraju da čuvaju Srbe kao oči u svojoj glavi, jer je to njihova zemlja i treba da budu privilegovani u svakom pogledu, sa druge strane, ja sam realan i nije moguće naterati albance sa KiM da žive u Srbiji, ali potpuno je nepotrebo da postoji granica između nas, osim kontrolnog punkta zbog sprečavanja šverca itd. Albance je potpuno izigrala međunarodna zajednica, jer oni bez finansijske pomoći i bez stranih investicija ne mogu da opstanu, to što su ih neke zemlje priznale ne znači ništa ako nemaju od čega da žive, ako nemaju posla, ako ne mogu svoju robu da izvezu...albanci su od nas kupovali robu ne zato što je najkvalitetnija, nego zbog toga što je najjeftinija. Oni mogu robu da nabave i iz drugih zemalja, to nije nikakav problem, ali ovaj kvalitet i cene nigde neće dobiti. Prema tome, ovim glupim potezom, po nagovoru amerikanaca, svi gubimo, albanci neće moći da prođu sa svojom robom preko teritorije Srbije i BiH, mi ne prodajemo robu njima...
A zbog čega je sve ovo ispalo, pa zato što su albanci videli da su pogrešili štu su pristali na pregovore, jer su videli da sa nama neće moći tako lako, da ne mogu da provuku svoj pečat, državnost... i prešli su na radikalne poteze kako bi se izvukli iz pregovora, prekinuli pregovore i zaoštrili situaciju, jer za njih pregovori nije teren gde su uspešni, samo nasiljem i uz pomoć stranaca dolaze do svojih ciljeva. Zbog toga mislim da ne smemo da se upecamo na udicu, treba političkim sredstvima rešiti problem, dobro je što su se i Srbi pobunili, što su reagovali samo ne treba ući u sukob, jer je to njihov cilj - oni traže povod. Znači, Srbi ohladite glave i ne nasedajte na provokacije.

Milos

pre 12 godina

Dosta mi je vise Balkana i opterecenih ljudi sto zive na njemu. Rodjen sam 1985 i od tada pa do sad stalno visi neko ludilo u vazduhu. Jedina sreca u nesreci je sto zivim na severnoj strani Dunava.

Kosovo

pre 12 godina

Ljudi psiem vam sa Kosova. Sedim i cekam sta ce da se dogodi, s' obyirom da sam znesko nisma u mogucnosti da se pruzim podrsku nasim zemljacima iz Leposavica. UOpste nije priajtno sedeti i slusate sirene i helihoptere i vracati se deset godina unazad i opet cekati i cekati i razmisljati sta ce da se dogodi. Nama je dosta ratovanja i kolaterlanih zrtava i treba nam malo vaseg razumevanja i podrske. Lakoje reci da treba dici ruke od Srba na Kosovu, lako je pricati da prihvatimo novu realnost, a mnogo je teze i to uciniti. Nama su danas svi stavili do znanja da ako Albanci odluce da zavrse svoje tako ce i biti i nema tu ni pregovora, ni razgovora i nikakve pomoci ni od koga. Vecras je nama svima sve mnogo jasnije.

DAX

pre 12 godina

@Vladimir LDP

Momak,voleo bih da se stavis na mesto ljudi koji veceras brane svoje domove i poslednju nadu da nece biti odseceni od svoje matice.Prosto je neverovatno dokle su neki ljudi,poput tebe,u stanju da mrze sopstvenu drzavu i svoj narod.Jos gore je to sto se pozivas na legalizam i neku toboznju zakonitost u krajnje nerazumnim aktima jos nerazumnije nazovi "drzave"...

dsfsdf

pre 12 godina

Ма шта се неко овде буни што су отишли политичари доле и позвали МЗ. А да није онда би било што није!!!На њима је сада да смире колико могу ситуацију и да се договоре са Еулексом да се не понаша, "позивамо на смирење", већ да спрече да Тачи уради на северу што му је наређено. Само још овде нам фале велики филозофи. Поруке подршке нису од велике помоћи, ал' немојте онда се остављају лицемерни, себични и злонамерни. А господин који је написао да ће ратује за Земљу! Ви ако не би сте ратовали за своју земљу, не требате ни Земљи! Уосталом Вас сад нико и не тера да ратујете! Ако Вам не пада на памет да напишете било какву поруку подршке, што Вас опет нико не тера, онда не морате показивати лицемерје и себичност. Пре неки дан СВА подршка норвешком народу. А овде неки ни СВОМ!!!Е ситне душе.

brainwash

pre 12 godina

Pucnjevi, pa helikopter iznad Rudara
26.07.2011. 03:36
Pre pola sata i u Rudaru su se na barikadama jasno čuli pucnji iz automatskog oružja.
U Rudaru se trenutno nalaze karabinjeri, a ROSE su se povukle iz Zvečana i prema rečima očevidaca, njihovi džipovi su parkirani u blizini pravoslavnog groblja u južnom delu Kosovske Mitrovice.
U razgovoru sa komandantom karabinjera, lokalni Srbi su zatražili da se ROSE povuku i iz Zubinog Potoka i Leposavića, kao i da EULEKS hitno reaguje.
Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da večerašnji dogažaji predstavljaju nasilan pokušaj zazuzimanja severnog dela Kosova od strane prištinskih vlasti.
Pre pola sata i u Rudaru su se na barikadama jasno čuli pucnji iz automatskog oružja. Helikopter KFOR-a nadeleće ovaj punkt.

IZVOR- Radio KIM: http://www.radiokim.net/?cid=3,7,11504

ma hajde

pre 12 godina

Ok, da, verovatno je sve ovo dogovoreno.
Jedino sto bi u ovom trenutku bilo realno da jedna suverena drzava ucini jeste da posalje vojsku na deo sopstvene teritorije koja je uzurpirana (jer je zvanicna politika Beograda da je Kosovo deo Srbije) i spreci terorizam. Ako Tadic i ekipa ne sprece ovo sto se dole dogadja onda ih svi mi zajedno mozemo tuziti za najveci od svih mogucih prekrsaja- nepostovanje najviseg pravnog akta jedne drzave> USTAV! (u kome naravno pise da je Kosovo sastavni deo Srbije)
Naravno od toga nema nista jer su sada uzarene telefonske linije izmedju Vasingtona i Beograda. I kao i 90ih Srbija i ovako sistematski unistena ima vecu vojnu moc nego neprijatelj, ali ne sme da je iskoristi u punom kapacitetu. Veito neki truli kompromisi. Mislio sam da se nize ne mozemo sagnuti.

kaktus

pre 12 godina

Pretpostavljam da ovi što očekuju intervenciju vojske ili ne znam već koga nemaju decu pa im je svejedno! to su isti oni koji su pred drugi svetski rat vikali "bolje rat nego pakt" pa smo ratovali za one koji su nas koristili kao topovsko meso! Molio bih i ove Ldp-ovce da ne šalju svoje večito bezobrazne i ljigave komentare i ne sole ljudima rane! Dosta je bilo Srpskih žrtava, nemamo više ni jedan jedini život za bacanje!!!!!!!! Ove karakondžule belosvetske ne možemo da pobedimo, ali možemo da sprečimo krvoproluće, da ne budemo sebični i svojeglavi i da mislimo na one koji su tek počeli da žive, a ne da nas trenutna ostrašćenost zauvek uništi!

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

a sve je pocelo sa nalepnicama na keksovima i patikama, koje niko nikad ne da nije citao, nego ne zna ni da postoje.
nista se ovo ne bi desilo, da je vuk jeremic na vreme otisao u penziju.
hvala

buda

pre 12 godina

nemojte da pricate price za malu decu da kosovska policija oce da zauzme severni deo kako bi sprecila kriminal, cela kosovska drzava se finansira na kriminalnim grupama

Uzicanin

pre 12 godina

Zar se ne vidi da srbi sprecavaju legitimno od naroda izabranu vlast Kosova kao prvo, a kao drugo zar ovo nije odgovor na ponistavanje zadnje runde pregovora sa vlasitma Kosova, razmislite malo...

Tlajli

pre 12 godina

Kako je odvratan osecaj kada neko maltretira tvoj narod samo nekoliko stotina kilometara od prestonice, a ti objektivno ne mozes skoro nista da uradis da im pomognes... Drzite se braco!

bolid

pre 12 godina

Problem od kada postoji nije resavan uz pomoc logike vec na osecaj.
Kad je NATO krenuo da bombarduje Srbiju, junacili smo se i popili dobre batine a uz to i asuli zivote.
Nato je usao sa ciljem da zaustavi "progon" albanaca sa Kosova. Pod znacima navoda, jer su svi dobili nalog od strane rukovodstva NATOa da ukoliko to urade da imaju legitimitet da sprece "aksiju ciscenja".

Naravno, bez mozga, naseli smo na to i sada imamo sta imamo.

Naravno, umesto drndanja po mostovima dok su nas bombe opkruzivale, umesto osecajem, opet, da je bilo mozga, pa da je uzvraceno istom merom. Recimo, izbeglickom strujom prema Madjarskoj, Rumuniji, Bugarskoj. Istog trebutka bi sve svetske medije imale NATO na nsanu za progon jedne nacije iz sopstvene maticne drzave. Stvar bi morala da se resava politicki.

Na njihovu srecu a nasu nesrecu, zagrizli smo udicu bas kako su ono hteli.

I opet, ocigledno da se nista nismo naucili. Imamo situaciju gde opet postoji mogucnost useljenja na Kosovo. No, to bi iziskivalo da se 2 miliona Srba iseli iz svojih domova i smesti gde ko zna i kod koga zna, na to isto Kosovo. Zapad sve vodi preko papira i matematike. U slucaju da nas bude apsolutno majoritet, lako opovrgavamo kompletnu situaciju i rusimo im od kule karata napravljeni sistem. Skroz legalno, politicki korektno, demokratski itd. itd..

E, sad opet imamo paradoks gde bi neki gurali vojsku, policiju, slali ove ili one, paravojne i slicno a nikako da neko sedne i napravi jedan dobar koncept. Jer po Ujedinjenim Nacijama, imamo apolutno pravo da se nastanimo na Kosovu u bilo kojem trenutku.

Ko je spreman da ucini nesto po ovom pitanju i ovom receptu?

Niko, sedimo i lajemo na sve strane i uvek ocekujemo da neko drugi resi problem za nas. E vidite, to se desiti nece.

Recept je napisan, ostatak je na nama.

dxy

pre 12 godina

Počela je i poslednja akcija etničkog čišćenja na Kosovu, nakon ovoga verovatno neće biti ni jednog živog srbina tamo, a operacije će biti pomerene dalje na sever. Pitanje je samo da li ćemo se braniti, ili ćemo nečujno nestati kao narod na ovim prostorima.

Milan

pre 12 godina

Kada ce neko konacno izaci i saopstiti ono sto svi na svetu znaju, da Kosovo vise nije u Srbiji. Vlast zeli da malobrojni izmuceni Srbi sa severa Kosova ostavljaju utisak da se nesto moze promeniti. Drzava im daje kao i uvek laznu nadu i nista vise.

ko zna,zna

pre 12 godina

Ovi ce da nam objasne ono sto mi necemo samo da priznamo a to je da nemam mi sta da trazimo dole jos `99 svidelo se to nama ili ne.To da smo mi mogli nesto,mogli smo do tada "mozda",sad je to gotova prica.Samo politicari jos to koriste za skupljanje poena.

Polako i smireno

pre 12 godina

Nemojte vojsku da pominjete, molim vas. Nikakva pregrupisavanja na granici i s...a. Vojska Srbije niti ima snage niti sredstava niti sposbnosti za bilo kakve akcije i ne treba se zaletati jer je posle tesko izaci napolje jednom kad se krene na ratnu stazu. Iskreno i bez ikakve zluradosti, ali vojska Srbije je kao jace lovacko drustvo. Postoji onaj vic da je moto Srpske vojske "Vazno je ucestvovati a ne pobediti"... Pustite ljude po time kasarnama da kuliraju do penzije i bez prenagljivanja.

Milos

pre 12 godina

Mozda bi Srbija necim ozbiljnijim sama sebi isekla granu na kojoj sebi, ali nama je u ovakvoj zemlji valjda svejedno vise sta ce biti. Samo, mnogo mi je bre muka od ovih komentara tipa ''ajmo realno'' i ''realan 100 ''. Pa lako je meni iz Beograda da pisem na ovu temu i ubedjujem se sa vama, ali koja je tek ladovina vama sa vasim glavama to je tek za ispracaj braco!

prtovi nacionalizma i primitivizma

pre 12 godina

zoll, na srecu albanaca, za sve unutrasnje, spoljne i sve ostale stvari na kosovu ne pitaju se ni albanci, ni srbi, nego neko treci. zato, da zajedno budemo tisi od vode i nizi od trave i da boga hvalimo sto je to tako. nismo ni vi ni mi zasluzili drugo nego protektorat koji imamo. tragicno, ali istinito.

bojan

pre 12 godina

Koliko sam ja shvatio, Kosovo iza sebe ima americku vojsku, sto znaci da mogu da rade sta im padne na pamet. Mi tu ne mozemo apsolutno nista. Mozemo da se busamo pa da dobijemo po tintari ko '99-te.

antihater

pre 12 godina

Najzesci su mi ovi sto pozivaju na akciju srpske vojske, i kritikuju vlast sto nista ne preduzima u tom pravcu. A izvin'te , sta treba da rade? Da napadnu Kosovo, time prizovu jos jednu NATO intervenciju, oni izbombarduju i ovo malo sto nas ima, i rasporede se po teritoriji cele Srbije? To je najbolji nacin da mi Srbi ostanemo ne samo bez Kosova, vec i bez Srbije. Neki stvarno nikad ne izvuku pouku.

escort

pre 12 godina

@ (Nikad vise 90-te, 26. jul 2011 00:37)

Kako je lepo sedeti u BG, gledati TV i pisati ovakve komentare iz udobne fotelje, a posle u miran san...
Alo rodjace, GDE da idu ti ljudi!? Jel vi kapirate da i oni koji su dosli ovde nemaju sta da jedu!!! Zasto da ljudi napuste svoja ognjista, koja su godinama gradili i stvarali mukotrpnim radom!? Zbog sake dilera drogom i ljudskim organima!? Bio sam protiv rata i nasilja, ali sada....dokle bre da nas siluju!? Jel treba i da im se izvinemo!? NAPRED BRACO SRBI!!! NE DAMO NASE, NECEMO TUDJE! POSTENO!

Bg

pre 12 godina

@mita, 25. jul 2011 23:52)

A zasto Albanci nisu prihvatili nikad da zive u Jugoslaviji/Srbiji i da treba da postuju pravila te drzave?
Zasto se oni nisu preselili u svoju drzavu prekoputa?
Zasto ti ne napustis svoj dom i prepustis ga albancima a ti i idi zivi gde znas i umes?
Mhm? Ne zelis? Lako je kad imas izbor

nenad

pre 12 godina

Svima vama koji ovom prilikom govorite kako je Kosovo nezavisno , kako ga se treba odreci , pokloniti ga nekome , pustiti da onaj nas narod dole strada zajedno sa svetinjama koje je pravio ,e pa svima porucujem :preci vam se sigurno okrecu u grobu , ukoliko ste Srbi , ako niste onda razumem.

Deja-vu

pre 12 godina

Ocigledno je da je citava prica oko carine pokusaj organa tkz. nezavisnog Kosova da uspostave kontrolu nad severom Kosova. U ovakvim situacijama treba reagovati hladne glave, drzavnicki. Najmanje bi bilo pametno da dodje do bilo kakvog oruzanog sukoba, a mislim da nikome u Beogradu u ovom trenutku to ne pada na pamet. Najvaznije je da Srbi s Kosova ne dozvole da podlegnu provokacijama, jer je moguce da Albanci neki veci incident iskoriste kao povod za vecu akciju (setite se martovskog pogroma). Ovo se moze resivati jedino jakom diplomatskom inicijativom. Videcemo na delu kakva nam je diplomatija, na kraju ovo je lakmus papir odnosa Evropske unije prema kosovskom problemu.

Darko

pre 12 godina

Nisam neki vernik, ne praktikujem molitve, ali mi se nocas sve skupilo i reci cu Boze pomozi ovoj Srbiji!!! Zar smo sve ovo zasluzili, zasto nam sve ovo rade???Pomozi nam, spasi nas od ove vlasti, spasi nas od ovih svetskih glodara, spasi nas od nas samih!!!

Ludi i krezubi

pre 12 godina

"Posto je ovo legitimna i legalna akcija jedne drzave (a tu istu su priznali 80% EU i 80% NATO), onda ne znam u cemu je problem.
(Dimitrije, 26. jul 2011 00:39)"

Evo ja cu ti pojasniti, problem je u onih 20% u oba slucaja! Razumes?

Albanac

pre 12 godina

Polako ljudi, to je akcija protiv svercera sa obe strane koji zaradjuju milione nezakonito. Ako Kosove ne moze da kontrolise sve granice onda ne moze da dobije liberalizaciju viza, polako sve je to planirano prije od strane vasih i nasih politicara, sta vi mislite zasto je bilo pregovora??!?!?!?. Pozdrav.

Damir Vuković

pre 12 godina

Nikome normalnom ne odgovaraju nikakvi sukobi na području bivše Jugoslavije pa tako ni nama iz Hrvatske. Za sve bi bilo dobro da se pitanje Kosova čim prije riješi na kakvo takvo zadovoljstvo svih strana uključenih u tu problematiku.

Skywalker

pre 12 godina

Kakav je odnos drzave prema Kosovu vidi se kroz odnos TV Bastilje prema ovom problemu. U 1h 23' dok se emituje Raspusteni Gari, pet minuta ide kajron sa recenicom koja pocinje: Nenad Bogdanovic pozvao medjunarodnu zajednicu da spreci... Evo, onovo u 1h 33' ponovo isto. Neverovatno.

Bacvanin

pre 12 godina

Treba smiriti strasti. Srbija nema vojsku i policiju tamo, niti ce je imati uskoro. Ne smemo upotrebljavati silu, jer cemo nagrabusiti, kao sto smo uvek do sada.
Samo diplomatija pomaze. Kosovo se ponasao onako kao sto bi se i Srbija ponasala, da ima jurisdikciju nad Kosovom, a to je da se delovi gde nema kontrole zemlje, povrate pod okrilje izvrsne i zakonodavne vlasti.
Jedino je pitanje kako ce reagovati ljudi tamo, jer ako krene pucnjava, za nas nece biti dobro, vojskom tamo ne mozemo, ostaju nam samo reci.

Vladimir LDP

pre 12 godina

O cemu vi bulaznite? Opet ce Srbi biti krivi? Pa naravno da ce biti krivi ako nasilno sprecavaju organe Republike Kosovo da vrse svoju ustavnu i zakonsku duznost. Treba svakoga ko pokusava na silu da spreci predstavnika zakona u izvrsenju svog zadatka da bude uhapsen. Sta je tu cudno da hoce da uspostave kontrolu nad administrativnim prelazima u sopstvenoj drzavi????! Neka mi objasni neko, a znam da ne moze niko. Prestanite da se pravite blesavi aman, zar ne vidite da time samo stetu nanosite? Nadam se da ce punktovi biti preuzeti bez civilnih zrtava, ali ako ih bude zna se cija je odgovornost - definitivno ne onoga ko obavlja svoj posao i izvrsava svoju zakonsku duznost.

Stefan

pre 12 godina

Ja necu za Srbiju da ratujem, ratovacu za Zemlju! Da za planetu Zemlju ciji sam gradjanin i ratovacu za moju veru, veru u ljude!
Ne postoje Srbi, Albanci itd... Svi smo mi Zemljani! Jedan narod i jedna vera! Jezik je samo sredstvo sporazumevanja...
Svi nacionalisti koji bi da cepate planetu, protiv vas bih da ratujem kojim god laznim nacionalnostima da se predstavljate!

Sava

pre 12 godina

Na Majorovu preporuku uključim Radio Kolašin, kad ono - prekid stvarnosti, k'o da sam propao u drugu dimenziju, kao da sam se našao u 1991-oj: sve neke ratničke pesme, propaganda u maniru Slobinog RTS-a... Nekom ološu je izgleda veoma stalo da nahuška raju da napravi cirkus, da padne krv... Samo što ta krv neće biti ološka, niti njihovih najmilijih, već krv usijanih glava koje veruju da čine neku svetu stvar, dok se oni zadovoljno smeškaju i tvrde pazar...
Dajte se, više, u pamet ljudi!

bratislav

pre 12 godina

kakva vojska ljudi ali stvar je ozbiljna i treba pazljivo i ostro voditi politiku i prvo zastiti ljude a onda osuditi akciju agresora i resiti stvar na najbolji moguci nacin za ljude da ne gube glave

Max

pre 12 godina

Meni nisu jasni ovi što se lože na rat.

Ne razumem, uđe naša vojska i zauzme sve do Makedonije i šta onda? Šta sa 2 miliona (ili koliko već) Albanaca koji NE ŽELE da žive u državi Srbiji? Integrisati ih na silu? Kako? Objasnite?

Zašto ovaj problem nije zatvoren još pre 10 godina? Kosovo država i kraj. Nekome je očigledno odgovaralo da ostavi potencijalno žarište.

zoran

pre 12 godina

Pisem o tome vec duze vreme na ovim komentarima i zahvalan sam B92 da je to obajvljivao.
Napisao sam jos pre 2-3 godine da ce ovaj scenario doci kada USA krene u kompletni ekonosmki kolaps. To vreme upravo sada dolazi. ne postoji sansa da oni vise mogu odrzavati sve te sulude vojne baze po svetu. No, rat im je uvek donosi profit i bio je idealan teatar da se skrene paznja sa gorucih domacih problema.
Da li ce pamet (ako je uopste ima) kod kosvoskih i srbskih politichara prevladati ili ce nas gurnuti u jos jedan rat, mnogo gori i duzi od prethodnih, ostaje da se vidi.
Jadan je narod ,jedan i drugi. Sa njima se manipulise kao da su pioni u shahu.
Samo da pamet i dobra volja prevladaju - rat bi doneo katastrofu u veoma shirokim razmerama. Vishe to ne bi bilo srpsko-kosovsko pitanje. Ovi se spremaju za neshto mnogo vece.
Da li cemo upasti u zamku ...??? Molim Boga da ne upadnemo.

P.S. Kako "sluchajno" da je pre nekih 7-10 dana upravo nas ministra Dachic pominjao ovaj scenario i "Oluju" na severu Kosova. Sluchajno..???

e-krem

pre 12 godina

Specijalci da zastite gradjane od raznih scenarija koje sprovode kriminalci a njih u zatvor do ujutru sve do jednog.
Dosta je bilo igranja Ivanovicu, sto si zaradio zaradio si.

Nikad vise 90-te

pre 12 godina

SAO Severno Kosovo... Neko nije naucio nista iz istorije. Sada je prilika da Srbija i narod u Srbiji urade ono sto nije uradio 90-tih kada su ove blokade pocele po Hrvatsko i posle po Bosni. Vrlo je tesko prevladati emocije ali treba uraditi ono sto nismo uradili 90-tih i reci tim ljudima da idu kucama i da ne krecu u novu balvan revoluciju. Jer ako to danas ne uradimo, imacemo jos izbeglickih konvoja prema Srbiji. Ko ne veruje neka premota film is 90-tih pa na ovamo. Ajde, evo vam prilika da se iskupute za 90-te i podrsku ratovima. Razum ili emocije, izaberite sami.

Agim

pre 12 godina

Drage komsije, ja stvarno ne razumem vase reakcije, poznato je da je Kosovo nezavisno skoro tri godine,i sigurno da treba da pazi ne kontrabandu koja se velikom merom sprovodi na ta dva granicna prelaza. Umesto da se pozdravi specijalna policija Kosova koja pregovara sa lokalnim Srbima vama ja to komicno.....tuzno....valjda niste jos navikli na demokratsku policiju, koja ocigledno ne postoji jos u Srbiju, i kojoj je jedini nacin pregovora pendreci i oruzje...tuzno...

jednoruki krstivoje

pre 12 godina

A drzava Srbija ce da uradi sta???
(Mirjana, 25. jul 2011 23:59)

Drzava Srbija treba da prizna Kosovo,da se konacno napravi granica izmedju dve suverene drzave i da se prestane sa svercom svega i svacega dole. Da Srbima na kosovu objasni da sada zive u drugoj drzavi da prestanu vise da ih lazu a oni ce se naviknuti da zive tamo kao sto su se Srbi u Hrvatskoj navikli. Da prestanu da se peru pare na Kosovu i da o tim ljudima pocne da se brine Kosovska vlada da prestanu da se daju razni dodatci duple plate i da se taj novac preusmeri u finansiranje nerazvijenih opstina u Srbiji kojih ima previse i da konacno prestanemo da ratujemo sa svakim i da se busamo u grudi da smo neko kad nismo niko i nista! Znam da sve to boli ali kako sejes tako zanjes...Aj uzdravlje

Kula

pre 12 godina

Za te prelaze bila je odgovorna carina Euleksa a Euleks je iz medija saznao da su ih specijalne jedinice zauzele??? I kao sto rekose uskoro ce se oglasiti!! Jedva cekam.

pepe

pre 12 godina

Nista nista, kad administrativni prelaz bude recimo tu negde oko Vranja pa i tu dodju "da nam ga uzmu" ima da se cesamo tamo gde nas ne svrbi.

HOT-HLADNO

pre 12 godina

Lokalni srbi sprecili specijalce? :D
Kakva drzava, takvi i specijalci...
(bane)

Bane samo za tvoju informaciju Policija nece pucati na narod i nije cilj da se puca u civile.

Safet Cara

pre 12 godina

Pa sta ovi hoce?! Zasto da ne bi Kosovske vlasti preuzele prolaze?! Hoce ovi malo "ekshen" (aktcion). Bez posla, puno energije, primaju duplu platu iz Beograda i Prishtine. Misle da Kosovska policija ce da se povuce. Pa varaju se, jer Taci nije lud pa da ne pita prvo Amere i EU, dali on to sme da radi.
Pa bice repriza kao kad je bilo za vreme Slobe, kad su nas vasi policajci lomili. Ovog puta ce da bude obratno, samo ovog puta bice i razloga. Ne moze Srpski stanonvnici na Kosovu uvek da zive u anarhiji

bez brige

pre 12 godina

KIM radio javlja da će se u Leposaviću vrlo brzo pojaviti ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović. Sad će oni to da srede.

Krgujevcanin

pre 12 godina

Pokusavaju da destabilisu Srbiju koja je na kratko " izgleda" krenula dobrim putem.... Da nam je malo pameti pa da nekako resimo i to sa Kosovom a zna se i kako...pa da onda pocnemo nekako da planiramo lepse sutra!

Kosovo je srce Srbije

pre 12 godina

Upravo sam se cuo sa rodjakom iz Zvecana kaze da sviraju sirene za uzbunu i da je veoma napeto. Narod se polako okuplja da krene ka Leposavicu da pruzi podrsku braci.

imamo i mi neobavestene

pre 12 godina

U Euleksu je rečeno da su od predstavnika medija saznali za akciju kosovskih specijalnih jedinica Rosa, da još ne mogu ništa da kažu, ali da će se uskoro oglasiti. A sta da kazem, smesno i zalosno.

Samo pametno

pre 12 godina

Na ovo bi najpametnije bilo odgovoriti pregrupisavanje vojske na administrativnoj liniji. Iz razloga sto Euleks i Kfor svakako ne bi dozvolili ulazak nasih snaga na Kosovo niti ce dozvoliti potpuno zauzimanje granicnih prelaza kosovskim kvazidrzavnim organima. Kako cujem i citam vec ih je Eulex zaustavio da dodju do Zvecana, te bi pregrupisavanje vojske tacnije stratesko premestanje imalo jak psiholoski uticaj na ceo taj prostor. To bi siguran sam i podiglo svest Kforu i Euleksu da brze reaguju jer bi uvideli kakve bi posledice proizvelo ako bi pustili kvazidrzavne organe Kosova da rade sta oni zele. Naravno pregrupisanje ima prednost i u tome sto ukoliko bi ne daj boze zaista doslo do neceg goreg vojska bi bila spremna da regauje.

major

pre 12 godina

trenutno je blokada puta Zubin Potok-Ribarice, u Zubinom potoku cuju se sirene za uzbunu,narod se okuplja u centu grada i ceka se na polazak ka punktu Brnjak. Sta se trenutno desava mozete uzivo cuti na Radiju Kolasin, Zubin Potok ima ga na netu.

Nishlija

pre 12 godina

ja koliko znam na KiM jos uvek ima srba!!
a ovi sto pisu kako je kosovo albansko,kako nije "nase" su obicni likovi koji ne ustaju iz svojih fotelja,samo nemoj da se zbunite kad jednog dana dodje neko i do vase kuce i kaze vam da morate da odete ili ce da vas ubije.

mene interesuje dokle ce da traje ovo ponizavanje Srba
sta radi srpska policija i vojska,koja po zakonu treba da stiti Srbe
oni to ne rade!

Mario Bros

pre 12 godina

Ne trebaju nam sada zapaljive reči niti bilo kakva vojna akcija. Naravno da možemo zauzeti ceo sever u to nema sumnje ali visoka je cena koji bi posle plaćali i mi u Srbiji i preostali srbi na Kosovu. Zato bolje da se ovo prepusti politici i diplomatiji a nikako vojsci u koju ne sumnjam da bi mogla da obavi svoj deo, ali ponavljam samo na kratak rok, jer bi NATO odmah počeo veliku kapamnju i naneo veću štetu nego ovi specijalci sa Kosova što izvode sada.

Dimitrije

pre 12 godina

Kako je ova epizoda pocela? Srbija zabranila uvoz robe iz Kosova sa pecatom Republike Kosovo. I to traje vec tri godine, dok Kosovo uvozi a ne moze nista da izvozi u Srbiju. Kosovo je vec ucinilo kompromis jer su skinuli naziv "republika" i na pecatima pise samo Carine Kosova. Te pecate su priznali UN, EU, i taj kompromis su trebali da prihvate i srbi tokom dialoga. Eh pa vlada odlucila da odugovlaci sa ovim dogovorima, i vlada kosova je preuzela mere da reciprocitetom zabrani uvoz robe sa srpskim pecatima. ta naredba funkcionise svuda sem na severu gde ima neverovatno pune sverca i kriminala jer nema nikakve kontrole, ni srpske, ni kosovske ni EULEX-a. I poslala vlada specijalce da tu rupu zacepi.

Posto je ovo legitimna i legalna akcija jedne drzave (a tu istu su priznali 80% EU i 80% NATO), onda ne znam u cemu je problem.

istorija

pre 12 godina

pre tačno 20 godina (26.7.1991.) postavljene su prve barikade tkz"balvani" na prostoru bivše Krajine znamo šta je usledilo, očekujem da neko reaguje na ovakve stvari jer ako nista bar svim narodima sa ovih prostora je nesto zajednicko a to je da nam se istorija ponavlja ito nažalost svako 20 do 50 godina....

Vlada

pre 12 godina

Verovatno je još ranije dogovorena podela u zamenu za priznanje. Ovo će sada biti predstava za mase, naša vojska će ući na sever, biće malo zatezanja, i kao spasilac će se pojaviti EU...

Marko

pre 12 godina

Ja ne razumen cemu se nasi ljudi cude! Drzava Kosovo postoji vec 2 godine. Koliko nam je potrebno da to razumemo?
Ovi sto se junace zadnjih 25 godina i dalje ne shvataju da sada postoje Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Republika Srpska i Kosovo.
Nista nije "odbranjeno" jer je odavno tudje...ili prodato.
Kada kazem prodato mislim na konkretan novac. Ostala je "SRBSKA" sirotinja koja nije imala kuda.

Bekim,Pristina

pre 12 godina

Naravno da ova akcija ne bi mogla da se desava bez odobrenja SAD i ostalih saveznika .Znaci ,treba malo detaljnije da se ovo analizira.
Taci ili bilo ko na Kosovskom vlasti ne moze uzeti sami ovakvu odluku !

fer442

pre 12 godina

@(Realni100%, 25. jul 2011 23:49)

Potpuno legitimno slanje specijalaca u ponoć radi zauzimanje navodno kosovske carine, sasvim legitimno, i to se taman setili sad kad su uveli embargo, ma 220% legitimno, sve po PS-u.

Toni_NL

pre 12 godina

To bi trebao da bude vec pre 3 godine, ali dobro i sada nije kasno. Bolje kasno nego nikada, i ljudi trebaju znati gde mu je granica posto do danas ovi ljudi nisu znali e pa od veceras znaju dobro ko gde zivi i na koju drzavu ljudi zive.

crveno beli

pre 12 godina

mislim da je vreme da konacno malo ozbiljnije reagujemo na sve ovo kao drzava,sila nije jedini nacin,ali moramo da zastitimo svoj narod!!!

Alex

pre 12 godina

Aha! Sada bi NATO trebao da bombarduje Kosovo... Or not...Hm, sta je sledece... Pa da, ucvrscenje kriminalnih puteva na kosovu i prikljucivanje Albaniji u nekom razumnom roku...

mita

pre 12 godina

Ama, dokle više to Kosovo???

Stvarno mi ga je dosta. Ako je tim Srbima koji tamo žive toliko loše, neka se dosele u Srbiju. Stvarno ne želim da provedem vek u toj agoniji, hoću bre da živim normalno, da odemo u Evropu. Zaista nema više smisla da 8 miliona ljudi skapava zbog 100.000.

Dosta bre!!!

istorija

pre 12 godina

Istorija se ponavlja, i opet ce srbi biti krivi, sve me podsjeca na 1992 i Sarajevo i barikade.... Nisam za rat ali izgleda da je ovo davno trebalo da se rijesi... Srbijo, ne daj se!!!!!

greška

pre 12 godina

Kad li su samo stigli da narede ovo od onog silnog svađanja u Kongresu?
Ah da Kosovo je beše nezavisna država sorry moja greška ja reko opet Amerika

Realni100%

pre 12 godina

Potpuno legitimna stvar kosovskih vlasti da se prekinu kanali shverca i da se normalizuju granichni prelazi koji su korishcheni za nelegalnu trgovinu.

Dantes

pre 12 godina

Obzirom da je Srbija time sto je isporucila i Hadzica Haskom tribunalu, Taci@co pokusavaju da iskoriste situaciju eskaliranjem napetosti ciji je cilj da EU postavi nov uslov Srbiji za ulazak u EU - priznavanje 'komsije' Kosova!
Nadam se da ce narod Srbije konacno shvatiti koliko je izgubio vremena glasajuci za Kostunicu@co!

Nikola

pre 12 godina

Nema sta,traze ga.Ko je tachi,naravno da iza ovog stoji americka administracija.Vole ratove pa to ti je,izgleda da im zafalio budzet pa daj jos jedan rat da naprave.

istorija

pre 12 godina

Istorija se ponavlja, i opet ce srbi biti krivi, sve me podsjeca na 1992 i Sarajevo i barikade.... Nisam za rat ali izgleda da je ovo davno trebalo da se rijesi... Srbijo, ne daj se!!!!!

crveno beli

pre 12 godina

mislim da je vreme da konacno malo ozbiljnije reagujemo na sve ovo kao drzava,sila nije jedini nacin,ali moramo da zastitimo svoj narod!!!

Nikola

pre 12 godina

Nema sta,traze ga.Ko je tachi,naravno da iza ovog stoji americka administracija.Vole ratove pa to ti je,izgleda da im zafalio budzet pa daj jos jedan rat da naprave.

Alex

pre 12 godina

Aha! Sada bi NATO trebao da bombarduje Kosovo... Or not...Hm, sta je sledece... Pa da, ucvrscenje kriminalnih puteva na kosovu i prikljucivanje Albaniji u nekom razumnom roku...

Nishlija

pre 12 godina

ja koliko znam na KiM jos uvek ima srba!!
a ovi sto pisu kako je kosovo albansko,kako nije "nase" su obicni likovi koji ne ustaju iz svojih fotelja,samo nemoj da se zbunite kad jednog dana dodje neko i do vase kuce i kaze vam da morate da odete ili ce da vas ubije.

mene interesuje dokle ce da traje ovo ponizavanje Srba
sta radi srpska policija i vojska,koja po zakonu treba da stiti Srbe
oni to ne rade!

Realni100%

pre 12 godina

Potpuno legitimna stvar kosovskih vlasti da se prekinu kanali shverca i da se normalizuju granichni prelazi koji su korishcheni za nelegalnu trgovinu.

zoran

pre 12 godina

Pisem o tome vec duze vreme na ovim komentarima i zahvalan sam B92 da je to obajvljivao.
Napisao sam jos pre 2-3 godine da ce ovaj scenario doci kada USA krene u kompletni ekonosmki kolaps. To vreme upravo sada dolazi. ne postoji sansa da oni vise mogu odrzavati sve te sulude vojne baze po svetu. No, rat im je uvek donosi profit i bio je idealan teatar da se skrene paznja sa gorucih domacih problema.
Da li ce pamet (ako je uopste ima) kod kosvoskih i srbskih politichara prevladati ili ce nas gurnuti u jos jedan rat, mnogo gori i duzi od prethodnih, ostaje da se vidi.
Jadan je narod ,jedan i drugi. Sa njima se manipulise kao da su pioni u shahu.
Samo da pamet i dobra volja prevladaju - rat bi doneo katastrofu u veoma shirokim razmerama. Vishe to ne bi bilo srpsko-kosovsko pitanje. Ovi se spremaju za neshto mnogo vece.
Da li cemo upasti u zamku ...??? Molim Boga da ne upadnemo.

P.S. Kako "sluchajno" da je pre nekih 7-10 dana upravo nas ministra Dachic pominjao ovaj scenario i "Oluju" na severu Kosova. Sluchajno..???

Samo pametno

pre 12 godina

Na ovo bi najpametnije bilo odgovoriti pregrupisavanje vojske na administrativnoj liniji. Iz razloga sto Euleks i Kfor svakako ne bi dozvolili ulazak nasih snaga na Kosovo niti ce dozvoliti potpuno zauzimanje granicnih prelaza kosovskim kvazidrzavnim organima. Kako cujem i citam vec ih je Eulex zaustavio da dodju do Zvecana, te bi pregrupisavanje vojske tacnije stratesko premestanje imalo jak psiholoski uticaj na ceo taj prostor. To bi siguran sam i podiglo svest Kforu i Euleksu da brze reaguju jer bi uvideli kakve bi posledice proizvelo ako bi pustili kvazidrzavne organe Kosova da rade sta oni zele. Naravno pregrupisanje ima prednost i u tome sto ukoliko bi ne daj boze zaista doslo do neceg goreg vojska bi bila spremna da regauje.

jednoruki krstivoje

pre 12 godina

A drzava Srbija ce da uradi sta???
(Mirjana, 25. jul 2011 23:59)

Drzava Srbija treba da prizna Kosovo,da se konacno napravi granica izmedju dve suverene drzave i da se prestane sa svercom svega i svacega dole. Da Srbima na kosovu objasni da sada zive u drugoj drzavi da prestanu vise da ih lazu a oni ce se naviknuti da zive tamo kao sto su se Srbi u Hrvatskoj navikli. Da prestanu da se peru pare na Kosovu i da o tim ljudima pocne da se brine Kosovska vlada da prestanu da se daju razni dodatci duple plate i da se taj novac preusmeri u finansiranje nerazvijenih opstina u Srbiji kojih ima previse i da konacno prestanemo da ratujemo sa svakim i da se busamo u grudi da smo neko kad nismo niko i nista! Znam da sve to boli ali kako sejes tako zanjes...Aj uzdravlje

Kosovo je srce Srbije

pre 12 godina

Upravo sam se cuo sa rodjakom iz Zvecana kaze da sviraju sirene za uzbunu i da je veoma napeto. Narod se polako okuplja da krene ka Leposavicu da pruzi podrsku braci.

antihater

pre 12 godina

Najzesci su mi ovi sto pozivaju na akciju srpske vojske, i kritikuju vlast sto nista ne preduzima u tom pravcu. A izvin'te , sta treba da rade? Da napadnu Kosovo, time prizovu jos jednu NATO intervenciju, oni izbombarduju i ovo malo sto nas ima, i rasporede se po teritoriji cele Srbije? To je najbolji nacin da mi Srbi ostanemo ne samo bez Kosova, vec i bez Srbije. Neki stvarno nikad ne izvuku pouku.

pepe

pre 12 godina

Nista nista, kad administrativni prelaz bude recimo tu negde oko Vranja pa i tu dodju "da nam ga uzmu" ima da se cesamo tamo gde nas ne svrbi.

Bekim,Pristina

pre 12 godina

Naravno da ova akcija ne bi mogla da se desava bez odobrenja SAD i ostalih saveznika .Znaci ,treba malo detaljnije da se ovo analizira.
Taci ili bilo ko na Kosovskom vlasti ne moze uzeti sami ovakvu odluku !

greška

pre 12 godina

Kad li su samo stigli da narede ovo od onog silnog svađanja u Kongresu?
Ah da Kosovo je beše nezavisna država sorry moja greška ja reko opet Amerika

Albanac

pre 12 godina

Polako ljudi, to je akcija protiv svercera sa obe strane koji zaradjuju milione nezakonito. Ako Kosove ne moze da kontrolise sve granice onda ne moze da dobije liberalizaciju viza, polako sve je to planirano prije od strane vasih i nasih politicara, sta vi mislite zasto je bilo pregovora??!?!?!?. Pozdrav.

Max

pre 12 godina

Meni nisu jasni ovi što se lože na rat.

Ne razumem, uđe naša vojska i zauzme sve do Makedonije i šta onda? Šta sa 2 miliona (ili koliko već) Albanaca koji NE ŽELE da žive u državi Srbiji? Integrisati ih na silu? Kako? Objasnite?

Zašto ovaj problem nije zatvoren još pre 10 godina? Kosovo država i kraj. Nekome je očigledno odgovaralo da ostavi potencijalno žarište.

Marko

pre 12 godina

Ja ne razumen cemu se nasi ljudi cude! Drzava Kosovo postoji vec 2 godine. Koliko nam je potrebno da to razumemo?
Ovi sto se junace zadnjih 25 godina i dalje ne shvataju da sada postoje Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Republika Srpska i Kosovo.
Nista nije "odbranjeno" jer je odavno tudje...ili prodato.
Kada kazem prodato mislim na konkretan novac. Ostala je "SRBSKA" sirotinja koja nije imala kuda.

Dantes

pre 12 godina

Obzirom da je Srbija time sto je isporucila i Hadzica Haskom tribunalu, Taci@co pokusavaju da iskoriste situaciju eskaliranjem napetosti ciji je cilj da EU postavi nov uslov Srbiji za ulazak u EU - priznavanje 'komsije' Kosova!
Nadam se da ce narod Srbije konacno shvatiti koliko je izgubio vremena glasajuci za Kostunicu@co!

imamo i mi neobavestene

pre 12 godina

U Euleksu je rečeno da su od predstavnika medija saznali za akciju kosovskih specijalnih jedinica Rosa, da još ne mogu ništa da kažu, ali da će se uskoro oglasiti. A sta da kazem, smesno i zalosno.

fer442

pre 12 godina

@(Realni100%, 25. jul 2011 23:49)

Potpuno legitimno slanje specijalaca u ponoć radi zauzimanje navodno kosovske carine, sasvim legitimno, i to se taman setili sad kad su uveli embargo, ma 220% legitimno, sve po PS-u.

Kula

pre 12 godina

Za te prelaze bila je odgovorna carina Euleksa a Euleks je iz medija saznao da su ih specijalne jedinice zauzele??? I kao sto rekose uskoro ce se oglasiti!! Jedva cekam.

Nikad vise 90-te

pre 12 godina

SAO Severno Kosovo... Neko nije naucio nista iz istorije. Sada je prilika da Srbija i narod u Srbiji urade ono sto nije uradio 90-tih kada su ove blokade pocele po Hrvatsko i posle po Bosni. Vrlo je tesko prevladati emocije ali treba uraditi ono sto nismo uradili 90-tih i reci tim ljudima da idu kucama i da ne krecu u novu balvan revoluciju. Jer ako to danas ne uradimo, imacemo jos izbeglickih konvoja prema Srbiji. Ko ne veruje neka premota film is 90-tih pa na ovamo. Ajde, evo vam prilika da se iskupute za 90-te i podrsku ratovima. Razum ili emocije, izaberite sami.

Sava

pre 12 godina

Na Majorovu preporuku uključim Radio Kolašin, kad ono - prekid stvarnosti, k'o da sam propao u drugu dimenziju, kao da sam se našao u 1991-oj: sve neke ratničke pesme, propaganda u maniru Slobinog RTS-a... Nekom ološu je izgleda veoma stalo da nahuška raju da napravi cirkus, da padne krv... Samo što ta krv neće biti ološka, niti njihovih najmilijih, već krv usijanih glava koje veruju da čine neku svetu stvar, dok se oni zadovoljno smeškaju i tvrde pazar...
Dajte se, više, u pamet ljudi!

Stefan

pre 12 godina

Ja necu za Srbiju da ratujem, ratovacu za Zemlju! Da za planetu Zemlju ciji sam gradjanin i ratovacu za moju veru, veru u ljude!
Ne postoje Srbi, Albanci itd... Svi smo mi Zemljani! Jedan narod i jedna vera! Jezik je samo sredstvo sporazumevanja...
Svi nacionalisti koji bi da cepate planetu, protiv vas bih da ratujem kojim god laznim nacionalnostima da se predstavljate!

Skywalker

pre 12 godina

Kakav je odnos drzave prema Kosovu vidi se kroz odnos TV Bastilje prema ovom problemu. U 1h 23' dok se emituje Raspusteni Gari, pet minuta ide kajron sa recenicom koja pocinje: Nenad Bogdanovic pozvao medjunarodnu zajednicu da spreci... Evo, onovo u 1h 33' ponovo isto. Neverovatno.

major

pre 12 godina

trenutno je blokada puta Zubin Potok-Ribarice, u Zubinom potoku cuju se sirene za uzbunu,narod se okuplja u centu grada i ceka se na polazak ka punktu Brnjak. Sta se trenutno desava mozete uzivo cuti na Radiju Kolasin, Zubin Potok ima ga na netu.

mita

pre 12 godina

Ama, dokle više to Kosovo???

Stvarno mi ga je dosta. Ako je tim Srbima koji tamo žive toliko loše, neka se dosele u Srbiju. Stvarno ne želim da provedem vek u toj agoniji, hoću bre da živim normalno, da odemo u Evropu. Zaista nema više smisla da 8 miliona ljudi skapava zbog 100.000.

Dosta bre!!!

e-krem

pre 12 godina

Specijalci da zastite gradjane od raznih scenarija koje sprovode kriminalci a njih u zatvor do ujutru sve do jednog.
Dosta je bilo igranja Ivanovicu, sto si zaradio zaradio si.

Vladimir LDP

pre 12 godina

O cemu vi bulaznite? Opet ce Srbi biti krivi? Pa naravno da ce biti krivi ako nasilno sprecavaju organe Republike Kosovo da vrse svoju ustavnu i zakonsku duznost. Treba svakoga ko pokusava na silu da spreci predstavnika zakona u izvrsenju svog zadatka da bude uhapsen. Sta je tu cudno da hoce da uspostave kontrolu nad administrativnim prelazima u sopstvenoj drzavi????! Neka mi objasni neko, a znam da ne moze niko. Prestanite da se pravite blesavi aman, zar ne vidite da time samo stetu nanosite? Nadam se da ce punktovi biti preuzeti bez civilnih zrtava, ali ako ih bude zna se cija je odgovornost - definitivno ne onoga ko obavlja svoj posao i izvrsava svoju zakonsku duznost.

Dimitrije

pre 12 godina

Kako je ova epizoda pocela? Srbija zabranila uvoz robe iz Kosova sa pecatom Republike Kosovo. I to traje vec tri godine, dok Kosovo uvozi a ne moze nista da izvozi u Srbiju. Kosovo je vec ucinilo kompromis jer su skinuli naziv "republika" i na pecatima pise samo Carine Kosova. Te pecate su priznali UN, EU, i taj kompromis su trebali da prihvate i srbi tokom dialoga. Eh pa vlada odlucila da odugovlaci sa ovim dogovorima, i vlada kosova je preuzela mere da reciprocitetom zabrani uvoz robe sa srpskim pecatima. ta naredba funkcionise svuda sem na severu gde ima neverovatno pune sverca i kriminala jer nema nikakve kontrole, ni srpske, ni kosovske ni EULEX-a. I poslala vlada specijalce da tu rupu zacepi.

Posto je ovo legitimna i legalna akcija jedne drzave (a tu istu su priznali 80% EU i 80% NATO), onda ne znam u cemu je problem.

istorija

pre 12 godina

pre tačno 20 godina (26.7.1991.) postavljene su prve barikade tkz"balvani" na prostoru bivše Krajine znamo šta je usledilo, očekujem da neko reaguje na ovakve stvari jer ako nista bar svim narodima sa ovih prostora je nesto zajednicko a to je da nam se istorija ponavlja ito nažalost svako 20 do 50 godina....

Agim

pre 12 godina

Drage komsije, ja stvarno ne razumem vase reakcije, poznato je da je Kosovo nezavisno skoro tri godine,i sigurno da treba da pazi ne kontrabandu koja se velikom merom sprovodi na ta dva granicna prelaza. Umesto da se pozdravi specijalna policija Kosova koja pregovara sa lokalnim Srbima vama ja to komicno.....tuzno....valjda niste jos navikli na demokratsku policiju, koja ocigledno ne postoji jos u Srbiju, i kojoj je jedini nacin pregovora pendreci i oruzje...tuzno...

Mario Bros

pre 12 godina

Ne trebaju nam sada zapaljive reči niti bilo kakva vojna akcija. Naravno da možemo zauzeti ceo sever u to nema sumnje ali visoka je cena koji bi posle plaćali i mi u Srbiji i preostali srbi na Kosovu. Zato bolje da se ovo prepusti politici i diplomatiji a nikako vojsci u koju ne sumnjam da bi mogla da obavi svoj deo, ali ponavljam samo na kratak rok, jer bi NATO odmah počeo veliku kapamnju i naneo veću štetu nego ovi specijalci sa Kosova što izvode sada.

Bacvanin

pre 12 godina

Treba smiriti strasti. Srbija nema vojsku i policiju tamo, niti ce je imati uskoro. Ne smemo upotrebljavati silu, jer cemo nagrabusiti, kao sto smo uvek do sada.
Samo diplomatija pomaze. Kosovo se ponasao onako kao sto bi se i Srbija ponasala, da ima jurisdikciju nad Kosovom, a to je da se delovi gde nema kontrole zemlje, povrate pod okrilje izvrsne i zakonodavne vlasti.
Jedino je pitanje kako ce reagovati ljudi tamo, jer ako krene pucnjava, za nas nece biti dobro, vojskom tamo ne mozemo, ostaju nam samo reci.

Damir Vuković

pre 12 godina

Nikome normalnom ne odgovaraju nikakvi sukobi na području bivše Jugoslavije pa tako ni nama iz Hrvatske. Za sve bi bilo dobro da se pitanje Kosova čim prije riješi na kakvo takvo zadovoljstvo svih strana uključenih u tu problematiku.

bez brige

pre 12 godina

KIM radio javlja da će se u Leposaviću vrlo brzo pojaviti ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović. Sad će oni to da srede.

Vlada

pre 12 godina

Verovatno je još ranije dogovorena podela u zamenu za priznanje. Ovo će sada biti predstava za mase, naša vojska će ući na sever, biće malo zatezanja, i kao spasilac će se pojaviti EU...

HOT-HLADNO

pre 12 godina

Lokalni srbi sprecili specijalce? :D
Kakva drzava, takvi i specijalci...
(bane)

Bane samo za tvoju informaciju Policija nece pucati na narod i nije cilj da se puca u civile.

Safet Cara

pre 12 godina

Pa sta ovi hoce?! Zasto da ne bi Kosovske vlasti preuzele prolaze?! Hoce ovi malo "ekshen" (aktcion). Bez posla, puno energije, primaju duplu platu iz Beograda i Prishtine. Misle da Kosovska policija ce da se povuce. Pa varaju se, jer Taci nije lud pa da ne pita prvo Amere i EU, dali on to sme da radi.
Pa bice repriza kao kad je bilo za vreme Slobe, kad su nas vasi policajci lomili. Ovog puta ce da bude obratno, samo ovog puta bice i razloga. Ne moze Srpski stanonvnici na Kosovu uvek da zive u anarhiji

bratislav

pre 12 godina

kakva vojska ljudi ali stvar je ozbiljna i treba pazljivo i ostro voditi politiku i prvo zastiti ljude a onda osuditi akciju agresora i resiti stvar na najbolji moguci nacin za ljude da ne gube glave

Krgujevcanin

pre 12 godina

Pokusavaju da destabilisu Srbiju koja je na kratko " izgleda" krenula dobrim putem.... Da nam je malo pameti pa da nekako resimo i to sa Kosovom a zna se i kako...pa da onda pocnemo nekako da planiramo lepse sutra!

Ludi i krezubi

pre 12 godina

"Posto je ovo legitimna i legalna akcija jedne drzave (a tu istu su priznali 80% EU i 80% NATO), onda ne znam u cemu je problem.
(Dimitrije, 26. jul 2011 00:39)"

Evo ja cu ti pojasniti, problem je u onih 20% u oba slucaja! Razumes?

nidža

pre 12 godina

dobili odobrenje od svojih zaštitnika i krenuli u realizaciju, a mi iznenađeni i kukamo ko kalimero. KFOR, EULEKS, UN - svi oni duvaju u istu pištaljku i provode politiku moćnih sila koje kroje granice balkana. A mi im svesrdno pomažemo svojom (ne)sposonošću, pristajanjem, podaništvom...

Toni_NL

pre 12 godina

To bi trebao da bude vec pre 3 godine, ali dobro i sada nije kasno. Bolje kasno nego nikada, i ljudi trebaju znati gde mu je granica posto do danas ovi ljudi nisu znali e pa od veceras znaju dobro ko gde zivi i na koju drzavu ljudi zive.

H

pre 12 godina

Jeste komsije dezurni Albanci, mi smo ovde svi slikari naivci pa cemo nasesti na tu vasu bajku o "borbi protiv svercera". Ta vasa "drzava" je centar kriminala i sverca, na vlasti imate ko zna koliko kriminalaca a da ne spominjemo nesposobne institucije, korupciju (procitajte izvestaj medjunarodnih organizacija o stanju u toj vasoj "drzavi"...), milijarde dolara koje su vam poslate i koje su "volsebno" nestale dok su istovremeno nikle vile i zamkovi vasih "oslobodioca" i vi cete negde da "uvodite red i zakone"? Ajde postedite nas tih prica, jesu duhovite i lepo smo se nasmejali ali ipak. Cilj ove akcije je zaokruzivanje teritorije koju albanski nacoshi smatraju za svoju, citava akcija je isplanirana u Vasingtonu a te price o kriminalu i svercu je samo smesni izgovor. Uostalom i Srbija(medjunarodno priznata drzava sa clanstvom u Un i koja je cak i ovakva kakva je, visestruko demokratskija i multietnickija od "drzave kosova") bi mogla da pokrene slicnu akciju uvodjenja reda na svojoj teritoriji odnosno na Kosovu, kako bi se konacno ukinulo svo to bezakonje i anarhija koju generisu albanski nacionalisti i kriminalci iz "drzave kosova" i za to bi mogla da dobije pordrsku Kine ili Rusije kao i vecine drzava clanica UN koji ne priznaju nikakvu albansku "drzavu kosova".

miljan

pre 12 godina

Cak su i Srpski policajci koji rade u KPS-u stali uz narod protiv te tzv " specijalne jedinice".Gosp Rezdepi,da neces i njih da otpustis,ovo mu dodje nesto kao masovna neposlusnost policije,veliki udarac za jednog ministra i premijera moracete priznati. Koliko cujem na vestima ta tzv " specijalna jedinica" se vec povukla iz Leposavica i Zvecana u juzni deo KM a pitanje je ne sata vec minuta kada ce se povuci i sa ADMINISTRATIVNOG prelaza Brnjak. Ovo nije nikakva provokacije vec REALNOST koju vi gosp Redzepi,Taci i vama slicni hocete silom da promenite i NATERATE mene koji zivim Na KiM da SILOM prihvatim tu vasu "republjiku".E PA NECU I TO JE MOJE PRAVO

ivan78

pre 12 godina

Mnogo je Albancima sa kosova i ono malo Srba sto je ostalo dole hoce 100% etnichki cistu drzavu i za to su ocigledno podrzani od strane Amerike. Najsmeshnije mi je sto se Albanci pozivaju na zakone. Pricajte to nekome drugome sta su Albanci radili od osamdesetih pa na ovamo. Sto se tice komentara kako imaju josh Jasharije pa znamo da imate samo sta se desilo sa njim na kraju...Poenta je da nece se nishta desiti. Ova Srbija nije nekadashnja Srbija iz pocetka 20 veka...Sad se plashimo NATO-a. Albancima ne pada napamet da ulaze samostalno u sukob sa nama normalno...

citam i ne verujem

pre 12 godina

Citam kako neki pisu da drzava (ili "drzava" ako vam je tako draze) preko koje se ogromne kolicine droge prebacuju na trziste zapadne Evrope ima najveci problem sa svercom preko 2 granicna/administrativna prelaza ka Srbiji.

Mare

pre 12 godina

Kosovska Mitrovica ne sme da padne i to neka bude svima jasno! Citam ovde gnusne komentare pojedinih Srba kojima je JEVROPA i NATO isprao mozak i pricaju da to tako treba!? Ispali ili ne ispali i ovaj x magarci, pod cenu da nas ponovo bombarduju Kosovo ne smemo dati, nesto sto je tvoje ne treba dati iz principa pa makar zivot dao za to, valjda je jos nesto Srbina ostalo u vama? Zar ljudi da izadmo nase pretke, zar da izdamo hiljade Srba koji su poginuli gazeci Albaniju i koji su se natrag iz Grcke kuci vracali samo da bi mi danas imalo ovo sto imamo? Pokazite da sete Srbi, nemojte da brukamo ni sebe ni pretke koji nas odozgo gledaju! Kako sutra kada odemo bogu na istinu, kako da ih u oci pogledamo? Budimo ponovo sebican i prkosan narod i ne dajmo ono sto je nase!!!

Za razliku od Albanaca pisem bez pretnji

pre 12 godina

Ako nista drugo onda ce svima biti jasno:
1. Iz postova Albanaca (ibro i sl.), gde se preti ratom i banditomanijom ala Adem Jashari, jasna je taktika, koju su uvek koristili - provokacija, pa na reakciju odgovaraju terorizmom. Setite se veselih 80tih, proterivanja Srba, nabijanja na flashe, pretnje, ucene ... setite se Racka nakon koga je i pocelo bombardovanje. I evo na kraju jos jedna provokacija, nakon koje logicno sleduju pretnje ratom, iako se reakcija Srbije jos uvek nije cula (ali zasto ne pripretiti,za svaki slucaj, ako je neko zaboravio decu u Gorazdevcu, autobus Nis Ekspresa, ratare iz Lipljana).
2. Mislite da je slucajnost sto se to desava sada kada je uhapsen Goran Hadzic? Sada vise nema haskih begunaca i Srbija nije zanimljiva svojim EU "prijateljima", tj. sad mogu lagano da dozvole Albancima da divljaju jer Srbija vise nema cime da pregovara - sada EU treba Srbiji a ne obrnito (sto je bio slucaj dok su Mladic i Hadzic bili u bekstvu). I neka neko kaze da je taktika Srbije da ih drzi na slobodi bila glupa - vidite sta se desava kad nemate vise adute u partiji sa "prijateljima".
3. Da li je neko i dalje simpatizer LDP politike prepustanja Kosova i tamosnjih Srba na milost Albancima? Ili su Vuk Jeremic i Boris Tadic u pravu kad drze tvrdu liniju prema priznanju kvazi-drzave?

Стефан

pre 12 godina

Е сада лепо господине Дачићу и Тадићу , подигните САЈ , Жандармерију и Специјалну Бригаду под пуном ратном опремом пошаљите на границу, јавно позовите народ да се придружи , па да видимо како ће суседи одреаговати!!!...

Siniša

pre 12 godina

Dosta je bilo, vreme je da i vi srbi saznate da se mi ne salimo a ako hocete da ratujete izvolite jos ima adema jashari samo probajte.
(ibro, 26. jul 2011 00:11)

Prvo, ti se lažno predstavljaš i neko si ko bi jako voleo da malo ratuješ, pa idi i ratuj, ko ti brani, ima toliko ratova po svetu...
Drugo, ne možemo da ratujemo sa albancima i da hoćemo jer su pi.ke pa beže kad krenemo na njih, kriju se iza amerikanaca i NATO...
Treće i najvažnije, oladite malo svi vi zajedno, dosta nam je budalaština, ratova, mržnje, propadanja...valja smo nešto naučili svih ovih godina. Albanci na KiM moraju da čuvaju Srbe kao oči u svojoj glavi, jer je to njihova zemlja i treba da budu privilegovani u svakom pogledu, sa druge strane, ja sam realan i nije moguće naterati albance sa KiM da žive u Srbiji, ali potpuno je nepotrebo da postoji granica između nas, osim kontrolnog punkta zbog sprečavanja šverca itd. Albance je potpuno izigrala međunarodna zajednica, jer oni bez finansijske pomoći i bez stranih investicija ne mogu da opstanu, to što su ih neke zemlje priznale ne znači ništa ako nemaju od čega da žive, ako nemaju posla, ako ne mogu svoju robu da izvezu...albanci su od nas kupovali robu ne zato što je najkvalitetnija, nego zbog toga što je najjeftinija. Oni mogu robu da nabave i iz drugih zemalja, to nije nikakav problem, ali ovaj kvalitet i cene nigde neće dobiti. Prema tome, ovim glupim potezom, po nagovoru amerikanaca, svi gubimo, albanci neće moći da prođu sa svojom robom preko teritorije Srbije i BiH, mi ne prodajemo robu njima...
A zbog čega je sve ovo ispalo, pa zato što su albanci videli da su pogrešili štu su pristali na pregovore, jer su videli da sa nama neće moći tako lako, da ne mogu da provuku svoj pečat, državnost... i prešli su na radikalne poteze kako bi se izvukli iz pregovora, prekinuli pregovore i zaoštrili situaciju, jer za njih pregovori nije teren gde su uspešni, samo nasiljem i uz pomoć stranaca dolaze do svojih ciljeva. Zbog toga mislim da ne smemo da se upecamo na udicu, treba političkim sredstvima rešiti problem, dobro je što su se i Srbi pobunili, što su reagovali samo ne treba ući u sukob, jer je to njihov cilj - oni traže povod. Znači, Srbi ohladite glave i ne nasedajte na provokacije.

zoran

pre 12 godina

Priznati Kosovo jer Evropa nema alternativu...Sto pre to uradimo brze ce mo u EU i jos da se vratimo starim vrednostima sto bi Ceda rekao!

Srdjan

pre 12 godina

Овде видим да се људи плаше НАТО интервенције, па да Милошевић није капитулира они никад не би крочили ногом на Косово и Метохију, што се може видети и сада у Либији. Значи једино решење је рећи НЕ уласку у ЕУ, почети са куповањем оружја и спремањем за рат.

Djuka

pre 12 godina

Najlakše je sedeti u udobnoj fotelji u Beogradu i pametovati onim Srbima dole šta treba da rade. Ako mogu da primetim isto ovako je počelo u Sloveniji 1991. kada je Ante Marković poslao mladu vojsku (citaj: glinene golubove) da štite granične prelaze.

Ivica

pre 12 godina

Srbija pokazuje svoju snagu i jačinu iz dana u dan. Mogao bi predsednik Tadić doći u našu Prištinu a ne da šeta po Sarajevu, Zagrebu itd. Ako je predsednik Srbije a ne samo politički lider DS.A da zaboravih, to nije popularno pred izbore bolje da se slika sa Noletom iako nema udela u njegovom uspehu.Bljak.

Dejan

pre 12 godina

Samo za tebe jednoruki krstivoje
Dodji ti sa porodicom da zivis na Kosovo pa primaj i ti duplu platu dnevnice i ostale bonuse o kojima pricas>Jednu stvar si zaboravio i ti a i ostali koji tako misle nisu svi srbi na Kosovu zaposleni i nisu svi u drzavnim sluzbama nemaju svi duple plate a ima ih mnogo i iz srbije takozvanih vikend srba koji su ovde samo zbog toga.Dodji da objasnis detetu od 5 godina zasto je ova sirena ovako ruzna i zasto toliko dugo traje.Dodi da vidis kako izgleda biti dva dana bez vode koju nazalost dobijamo opet sa juzne strane.I dodji da vidis kako je lepo razvijena nasa opstina ma milina jedna sve imamo.Cak je i Beograd nerazvijen za nas.
Razocarani Mitrovcanac

Pakito

pre 12 godina

Samo pametno, ovi su upravo sebi dali autogol koji treba iskoristiti na najbolji način pogotovo što smo u kao nekim pregovorima sa Prištinom... Samo pametno i bez oružija!!! VALJDA SMO NEŠTO NAUČILI IZ PROŠLIH VREMENA!!!

joca grozni

pre 12 godina

Amerika se polako urusava sa svojim dugovima i bice preokuirana svojim problemima pa je Taci resio da na brzinu nesto uradi. Ali sve sto je brzo to je i kuso, kako kaze nas narod.
...

posmatrac

pre 12 godina

Sa obzirom koliko su dole naviknuli na ostre odgovore iz Beograda vec preko 20 godina, mora da im drhte kosti nakon ovoga sto su napravili.

zjarsenijev

pre 12 godina

U momentu kao sto je ovaj,nema puno izbora:ukoliko Srbija /njena vlada/ zna gde su joj granice,onda treba,prema Ustavu,da ih stiti.U suprotnom,akcija Kosova je opravdana.
Naravno,ulog je ogroman:hiljade Srba,ostavljenih u potpuno praznom prostoru,naoruzani balvanima.Dali to podseca na 90-e?
Ako bi postojao savet mudraca,verovatno bi bio:dogovorite se sa Albancima..
Ima li Srbija rukovodstvo,spremno da se upusti u taj lavirint?

Pakito

pre 12 godina

Samo mirno i lagano ovi su na putu da naprave grešku koju smo mi napravili u prošlosti... Samo pametno i taktički, nama bar nikada nije bilo strano upotrebiti silu ali ajde ovog puta da odigramo najpametnije što možemo, ovi plemenski savezi poreklom iz Albanije koji su nam okupirali teritoriju su upravo sebi dali autogol ovakvom intervencijom. SAMO PAMETNO!!!

david14

pre 12 godina

@Vladimir LDP
srbi su krivi za izumiranje kivija na novom zelandu, zemljotres u japanu, za onog ludaka u norveskoj, srbi su krivi zato sto postoje i zato sto jos disu

kaiser

pre 12 godina

@Mare

Jel to ima wirelessa u kosovskim šumama?

Ili si tek ustao, pa kuvaš kaficu?

Mislim, pokaži primerom. Ranije se moglo na galamu, sad samo lični primer pomaže...

Dezurni Albanac

pre 12 godina

NIKAD ne bi podrzavao Drzavu koja podvuce strah nad svojim gradjanima sa specijalnim jedinicama- to sam osetio na moju kozu 99-te i nikad nikome to ne bi pozelio. Ovde se meni ipak cini da su te specijalne jedinice uperene ka administrativnoj granici da bi sprecili sverc, a ne po kucama svojih gradjana, tako da svi bi trebali da idu kuci - da popiju hladno pivo i da ostave situaciju da resavaju predstavnici Prishtine i Beograda. Uzrujane glave u ovom trenutnku ce da nanose najvecu stetu samim Srbima koji zive na sever Kosova, koji se cini da su izmanipulisani od nekog koji zaradi od ove situacije.

Filip

pre 12 godina

Koji neuravnoteženi komentari... a tek koji ekstermi mišljenja, od rata do priznavanja. Gde nestade neka sredina i neko korišćenje mozga?
Vi što hoćete da priznamo dotičnu pokrajinu - To je politički pogubno, po bilo koji partiju koja bi javno pokrenula to pitanje. Uostalom da nije tako, DS bi uveliko već to uradio. A ako Vi jeste sposobni da se odreknete Gračanice i Pećke Patrijaršije, kao što mnogi nisu, onda barem razmišljajte o Srbima koji tamo treba da ostanu i kvalitetu života koji će im šiptari pružiti. Jer Vi, kao liberalno opredeljeni, bi trebalo da Vam je na prvom mestu sam ljudski život i kvalitet istog.
Takođe, naša policija, ne i vojska, ima pravo da se vrati na terirotiju a.p Kosovo i Metohija u skladu sa članom 4, rezolucije 1244 UN. Upotrebite google i pronaći ćete, vrlo laku dotični dokument. Takođe, pečat carine dotične pokrajine, nije priznat od UN, jer dotična pokrajina nije član UN. Tako da bih Vas zamolio da ne pišete svašta, pogotovo kada Vam je google dostupan.

A vi što pozivate na vojnu akciju... ide Vam u prilog da je US pred bankrotom i da posle Iraka i Avganistana, sami Amerikanci neće dozvoliti još jedan rat, ali zaboravljate da na samo par hiljada km, se nalazi poveća količina njihove vojne armade, koja upravo bombarduje Libiju. A to nije rat, nego vojna akcija... i gos'n Obama je bez problema prodao priču svojim građanima, bez prevelikog otpora. Ne zaboravite, mi nemamo pravo saveznika, pogotovo ne vojnog.

Ako bi kojim čudom, po prvi put Rusi stvarno stali iza nas, ne u rečima, nego na delima... onda dobro, možda bismo mogli pretnjom(ne i primenom) sile da ih primoramo da za pregovaračkim stolom i da se a.p. Kosovo i Metohija podeli, po nekom od već predloženih modela. Mene su na prvom mestu životi Srba koji žive na toj teritoriji, na drugom mestu naši manastiri, jer su deo naše istorije, zaostavština naših predaka i deo nas samih.

Svako dobro.

ponavljanje povijesti

pre 12 godina

Jel to na pomolu nova "balvan revolucija"? Srbi su u tome jako iskusni , ali ovaj puta na sreću od toga neće biti ništa jer su spcijalne snage kosovske policije osujetile takav pokušaj. SAO Kosovo ćao , nema ništa od toga.

VladaIM

pre 12 godina

strasno...jadni ljudi...e sad cemo da vidimo koliko je ova nasa vlast ozbiljna i preduzimljiva i koliko im je stalo do naroda dole

klik

pre 12 godina

Ako pogledate bilo koju naciju na svetu koja je nastala sukobom odnosno secesijom od neke druge nacije, ona obavezno mora da ima svoju nacionalnu mitologiju koja se vrti oko "overe", odnosno sukoba u kome su opstali i ucvrstili se. I same SAD su imale takav rat sa Britancima (posle rata za nezavisnost), koji je dosta lose krenuo po njih, ali su ipak opstali i posle toga se ucvrstili i postali prava nacija.

Kosovo je bilo u jednom stanju ni na nebu ni na zemlji i jos uvek je u tom istom stanju, bez obzira na proglasenje nezavisnosti i podrsku svetskih mocnika koji su im je poklonili. Njima je neophodna pobeda u ratu protiv Srbije i njihovi zastitnici ce im je isforsirati, vojnom, logistickom i vazduhoplovnom podrskom, samo ako uspeju da ga izazovu. Jednom kada nas nedvosmisleno potuku, a to se moze desiti tako sto cemo mi njih napasti, ili nekad kasnije kad ojacaju tako sto ce oni nas napasti (npr. pod izgovorom oslobadjanja njihovih zemljaka koji jos uvek zive "pod Srbima"), vecina preostalih zemalja ce ih priznati iz cisto prakticnih razloga, jer ce biti ocigledno da Srbija nema nikakve sanse da izgubljenu teritoriju povrati u dogledno vreme.

Prema tome, jednostrano zaostravanje odnosa od strane Kosova je sasvim ocekivano a motivacija razumljiva. U skladu sa tim i sa odnosom snaga u svetu i regionu treba i planirati svoje poteze. I naravno, prepoznaje se nacin razmisljanja scenarista Amerikanaca, ovo sve ima "Holivud" potpisano preko celog ekrana.

Moramo izbeci provokaciju. Antiklimaks i evropska ironija protiv holivudskog arhi-patosa. Po meni, na "damin gambit" odgovor je "indijska odbrana", pasivni ili otpor niskog intenziteta, iznurivanje, perzistencija ... iskoristimo sva njihova iskustva. Parirajmo njihovim optuzbama i propagandi o "anarhiji", "kriminalu", "svercerima" i razoblicimo njihove namere i neistine.

U ovakvoj situaciji je NEOPHODNO dobro se konsultovati sa svojom silom zastitnicom, ako je uopste imamo, to jest.

dee

pre 12 godina

e vec se dugo pitam gde ce da pocne. bio sam u trouglu bosna, cro, kosovo. i govorim okolini kako je beda i beznadje u srbiji blizu vrhunca. i kako ce vlast inscenirati neki incident i mozda uvuci zemlju u sukob da bi skrenula paznju sa grozno lose situacije, i ekonomske i politicke. e kad je narod krenuo da se veseli juniorskim i omladinskim medaljama u svim sportovima, jasno je koliko se nema nista svoje za slaviti i radovati. ali evo sad prilike da proradi 'nacionalna svest' i da se nacija 'mobilise' za visi cilj. potpuno je neverovatno kako se srbima moze manipulisati...........

pedja

pre 12 godina

@Vladimir LDP
Ti si ili neki teski provokator ili si teski licemer ili nesto jos gore.
Kazes: "Treba svakoga ko pokusava na silu da spreci predstavnika zakona u izvrsenju svog zadatka da bude uhapsen." Pa gde si bio prethodnih nekoliko desetljeca kada su nasi milicajci/policajci to isto pokusavali? Tada je druga strana samo 'ostvarila svoja prava protestom', je l ' tako?

Takodje kazes: "Sta je tu cudno da hoce da uspostave kontrolu nad administrativnim prelazima u sopstvenoj drzavi????! Neka mi objasni neko, a znam da ne moze niko."
Pa upravo to Srbija pokusava. Vidis da ti je sve jasno samo se pravis/ponasas poput gore navedenog. Sam najbolje znas sta si od toga.

Tlajli

pre 12 godina

Kako je odvratan osecaj kada neko maltretira tvoj narod samo nekoliko stotina kilometara od prestonice, a ti objektivno ne mozes skoro nista da uradis da im pomognes... Drzite se braco!

zoki

pre 12 godina

zavrsava se i ova prica polako.... jadni srbi na kosovu...
dakle da rezimiramo....
srbija zapocela rat u sloveniji i povukla se....
srbija zapocela rat u hrvatskoj, povukla se i kad je hrvatska proterala na desetine hiljada srba srbija ni a da kaze....
srbija zapocela rat u bosni i hercegovini, povukla vojsku i pustila srbe da se sami snalaze....
srbija idiotskom politiku dovela do ovog svega na kosovu i kad se desava sto se desava tamo sa jadnim srbima srbija nista ne sme da kaze...
HVALA TI SRBIJO NA SVEMU STO SI UCINILA ZA SRPSKI NAROD !!!
jos nesto za sve manekene i pametnjakovice koji misle da je Beograd Srbija, liberalan biti ne znaci prodati i izdati sve sto je srpsko...!!!!

Vladica

pre 12 godina

Ako privučete našu vojsku i policiju do granice to neznači napad na kosovo,ali time šaljete jasnu poruku da se niko ne sme iživljavati na ono malo neproteranih srba na kosovu, naravno to ne znaći ni rat ali će se onda albanci zapitati šta rade a naša diplomatija onda odradi naš deo posla a ne da svi beže od problema jer takvi problemi će se stalno ponavljati i vreme je jednom rešiti ih

e-krem

pre 12 godina

Ispravna odluka vrha drzave koja nije ni pod razno uperena protiv nasih sugradjana Srba na severu zemlje vec samo protiv organizovanog kriminala koji tamo caruje. Ovim akcijama ce obicni gradjani biti samo na cistom dobitku ibice zasticeni i sigurno kakou fizickom tako i u socijalnom smislu ali kao sto se obicno dogadja istina ce i ovog puta zadnja izaci na videlo i pokazace da je Kosovo ispravno postupilo i pazljivo i u koordinaciji sa medjunarodnim faktorom koji vec dve decenije investira na mir na Balkanu odabralo trenutak i nece dopustitida saka kriminalaca ucini da ova legalalna i legitimna odluka vrha drzavne vlasti propadne. Dobrodosli na slobodno Kosovo dragi nam sugradjani Srbi, bez Vas je i Kosovo bilo nepotpuno slobodno i red je da i vi uzivate u slobodi uz sve sto ona donosi i nudi. Miremengjesi i dobro jutro.

Ugljesa

pre 12 godina

Ovo je pocetak kraja jedne lepe price o Kosmetu...kada citam sve ovo iskreno po prvi put mo je zao sto sam srbin. Hvala vladi i ostalima koji su se pobrinuli za ovu prazninu u dusama Srba!

dxy

pre 12 godina

Počela je i poslednja akcija etničkog čišćenja na Kosovu, nakon ovoga verovatno neće biti ni jednog živog srbina tamo, a operacije će biti pomerene dalje na sever. Pitanje je samo da li ćemo se braniti, ili ćemo nečujno nestati kao narod na ovim prostorima.

Milos

pre 12 godina

Mozda bi Srbija necim ozbiljnijim sama sebi isekla granu na kojoj sebi, ali nama je u ovakvoj zemlji valjda svejedno vise sta ce biti. Samo, mnogo mi je bre muka od ovih komentara tipa ''ajmo realno'' i ''realan 100 ''. Pa lako je meni iz Beograda da pisem na ovu temu i ubedjujem se sa vama, ali koja je tek ladovina vama sa vasim glavama to je tek za ispracaj braco!

nenad

pre 12 godina

Svima vama koji ovom prilikom govorite kako je Kosovo nezavisno , kako ga se treba odreci , pokloniti ga nekome , pustiti da onaj nas narod dole strada zajedno sa svetinjama koje je pravio ,e pa svima porucujem :preci vam se sigurno okrecu u grobu , ukoliko ste Srbi , ako niste onda razumem.

Kosovo

pre 12 godina

Ljudi psiem vam sa Kosova. Sedim i cekam sta ce da se dogodi, s' obyirom da sam znesko nisma u mogucnosti da se pruzim podrsku nasim zemljacima iz Leposavica. UOpste nije priajtno sedeti i slusate sirene i helihoptere i vracati se deset godina unazad i opet cekati i cekati i razmisljati sta ce da se dogodi. Nama je dosta ratovanja i kolaterlanih zrtava i treba nam malo vaseg razumevanja i podrske. Lakoje reci da treba dici ruke od Srba na Kosovu, lako je pricati da prihvatimo novu realnost, a mnogo je teze i to uciniti. Nama su danas svi stavili do znanja da ako Albanci odluce da zavrse svoje tako ce i biti i nema tu ni pregovora, ni razgovora i nikakve pomoci ni od koga. Vecras je nama svima sve mnogo jasnije.

Darko

pre 12 godina

Nisam neki vernik, ne praktikujem molitve, ali mi se nocas sve skupilo i reci cu Boze pomozi ovoj Srbiji!!! Zar smo sve ovo zasluzili, zasto nam sve ovo rade???Pomozi nam, spasi nas od ove vlasti, spasi nas od ovih svetskih glodara, spasi nas od nas samih!!!

hm.....

pre 12 godina

Srbija se odavno odrekla Kosova, samo sto to nema ko da saopsti gradjanima. Sta mi znamo sta Borko tamo "pregovara", vidimo "idilicnu" sliku na TV i mislimo kako je sve to lepo. Priznali su oni Kosovo, a sve je pocelo izdajom u Kumanovu 1999. godine. Jeremic nije lud, zna kakve su posledice takve politike pa je kao poslednju opciju pokusao da smeni Borka. A vi sto pozivate nasu vojsku i policiju da intervenise, pa kao da na Marsu zivite. Srbija nema vise vojsku. Kada smo '99 takticki pobedili i nadmudrili NATO, oni su odlucili da nam ukinu vojsku na miran nacin, to su i ucinili za ovih 12 godina, samo sto vam to niko nije rekao jer se to zove "reforma" vojske.
Sve u svemu zavrsni cin jedne politike, o kojoj ce deca za 50 godina, ako Srbije bude, uciti kao o najsramnijem periodu srpske istorije.

faton

pre 12 godina

Kosovo nista ne radi drugo osim da pokusava da postavlja Red i Mir u svojoj granicnoj Drzavi kao sto bi i Srbija - a ko pravi nerde i buni se zna se

petronije

pre 12 godina

Ovo je planiran potez, naravno podržan od EU. Posle hapšenja Hadžića ostaje još i da Srbija prizna Kosovo. Iskorišćava se trenutak, kao u cilju stabilnosti u regiounu, da se ne uprska šansa za podršku javnosti koja jeste za priznanje Kosova kao i da ne bi sve do sada što je kao u tom cilju i preduzimano do sada.

DAX

pre 12 godina

@Vladimir LDP

Momak,voleo bih da se stavis na mesto ljudi koji veceras brane svoje domove i poslednju nadu da nece biti odseceni od svoje matice.Prosto je neverovatno dokle su neki ljudi,poput tebe,u stanju da mrze sopstvenu drzavu i svoj narod.Jos gore je to sto se pozivas na legalizam i neku toboznju zakonitost u krajnje nerazumnim aktima jos nerazumnije nazovi "drzave"...

buda

pre 12 godina

nemojte da pricate price za malu decu da kosovska policija oce da zauzme severni deo kako bi sprecila kriminal, cela kosovska drzava se finansira na kriminalnim grupama

handsinashes

pre 12 godina

@(Vladimir LDP, 26. jul 2011 01:47)
Organe CHEGA, sinovche? Razumem da po partiskoj duznosti morash da kucahs komentare, ali , bez obzira shto je kosovska nezavisnost praktichno potvrdjena, mi je kao drzava nismo priznali. Slazem se u potpunosti sa LDP om i ocenom da je strategija beograda prema kosovu pogreshna, iluzorna, od danas do sutra i bez konkretnog reshenja, ali hajde da im ne pomazemo u otimachini teritorije ako vetj ne mozemo da vratimo nazad ono shto je nashe. jedini, ali jedini razlog zbog kojeg netju glasati za ldp - a zapravo su za mene jedina alternativa stranke koje zagovara moderno gradjansko drushtvo je to shto je republikanska i shto ima defetistichki stav kada je kosovo u pitanju, bez obzira na kompleksnost problema. a ovo dole je ili neki njihov obrachun medju klanovima, ili jednostavno demontriraju silu i postepeno vrshetji pritisak sugerishu kako imaju kontrolu nad svojom nezavisnom drzavom, u svakom smislu..... osim shto im u to niko ne veruje, kada je u pitanju kriminal.

Milos

pre 12 godina

Dosta mi je vise Balkana i opterecenih ljudi sto zive na njemu. Rodjen sam 1985 i od tada pa do sad stalno visi neko ludilo u vazduhu. Jedina sreca u nesreci je sto zivim na severnoj strani Dunava.

Uzicanin

pre 12 godina

Zar se ne vidi da srbi sprecavaju legitimno od naroda izabranu vlast Kosova kao prvo, a kao drugo zar ovo nije odgovor na ponistavanje zadnje runde pregovora sa vlasitma Kosova, razmislite malo...

dsfsdf

pre 12 godina

Ма шта се неко овде буни што су отишли политичари доле и позвали МЗ. А да није онда би било што није!!!На њима је сада да смире колико могу ситуацију и да се договоре са Еулексом да се не понаша, "позивамо на смирење", већ да спрече да Тачи уради на северу што му је наређено. Само још овде нам фале велики филозофи. Поруке подршке нису од велике помоћи, ал' немојте онда се остављају лицемерни, себични и злонамерни. А господин који је написао да ће ратује за Земљу! Ви ако не би сте ратовали за своју земљу, не требате ни Земљи! Уосталом Вас сад нико и не тера да ратујете! Ако Вам не пада на памет да напишете било какву поруку подршке, што Вас опет нико не тера, онда не морате показивати лицемерје и себичност. Пре неки дан СВА подршка норвешком народу. А овде неки ни СВОМ!!!Е ситне душе.

Milan

pre 12 godina

Kada ce neko konacno izaci i saopstiti ono sto svi na svetu znaju, da Kosovo vise nije u Srbiji. Vlast zeli da malobrojni izmuceni Srbi sa severa Kosova ostavljaju utisak da se nesto moze promeniti. Drzava im daje kao i uvek laznu nadu i nista vise.

brainwash

pre 12 godina

Pucnjevi, pa helikopter iznad Rudara
26.07.2011. 03:36
Pre pola sata i u Rudaru su se na barikadama jasno čuli pucnji iz automatskog oružja.
U Rudaru se trenutno nalaze karabinjeri, a ROSE su se povukle iz Zvečana i prema rečima očevidaca, njihovi džipovi su parkirani u blizini pravoslavnog groblja u južnom delu Kosovske Mitrovice.
U razgovoru sa komandantom karabinjera, lokalni Srbi su zatražili da se ROSE povuku i iz Zubinog Potoka i Leposavića, kao i da EULEKS hitno reaguje.
Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da večerašnji dogažaji predstavljaju nasilan pokušaj zazuzimanja severnog dela Kosova od strane prištinskih vlasti.
Pre pola sata i u Rudaru su se na barikadama jasno čuli pucnji iz automatskog oružja. Helikopter KFOR-a nadeleće ovaj punkt.

IZVOR- Radio KIM: http://www.radiokim.net/?cid=3,7,11504

escort

pre 12 godina

@ (Nikad vise 90-te, 26. jul 2011 00:37)

Kako je lepo sedeti u BG, gledati TV i pisati ovakve komentare iz udobne fotelje, a posle u miran san...
Alo rodjace, GDE da idu ti ljudi!? Jel vi kapirate da i oni koji su dosli ovde nemaju sta da jedu!!! Zasto da ljudi napuste svoja ognjista, koja su godinama gradili i stvarali mukotrpnim radom!? Zbog sake dilera drogom i ljudskim organima!? Bio sam protiv rata i nasilja, ali sada....dokle bre da nas siluju!? Jel treba i da im se izvinemo!? NAPRED BRACO SRBI!!! NE DAMO NASE, NECEMO TUDJE! POSTENO!

prtovi nacionalizma i primitivizma

pre 12 godina

zoll, na srecu albanaca, za sve unutrasnje, spoljne i sve ostale stvari na kosovu ne pitaju se ni albanci, ni srbi, nego neko treci. zato, da zajedno budemo tisi od vode i nizi od trave i da boga hvalimo sto je to tako. nismo ni vi ni mi zasluzili drugo nego protektorat koji imamo. tragicno, ali istinito.

Polako i smireno

pre 12 godina

Nemojte vojsku da pominjete, molim vas. Nikakva pregrupisavanja na granici i s...a. Vojska Srbije niti ima snage niti sredstava niti sposbnosti za bilo kakve akcije i ne treba se zaletati jer je posle tesko izaci napolje jednom kad se krene na ratnu stazu. Iskreno i bez ikakve zluradosti, ali vojska Srbije je kao jace lovacko drustvo. Postoji onaj vic da je moto Srpske vojske "Vazno je ucestvovati a ne pobediti"... Pustite ljude po time kasarnama da kuliraju do penzije i bez prenagljivanja.

Nikola75

pre 12 godina

Ma treba zaustaviti bogacenje pojedinaca.. Oces Srbiju, plati bato i carinu i PDV i teraj! Rupa bez dna,po Srpski budzet. Oslobodjenje od PDV-a na vozila: Izvezes auto na Kosovo, registrujes na KM,PE,PR,naravno ne platis PDV, posle 2 meseca "kupis"taj isti auto i registrujes na BG,NS,KG, naravno opet ne platis PDV,i tako vec 5 godina dokle vise?
Ali, treba motivisati naše da se bore i ostanu u svojim domovima,bas kroz duple plate, Kosovski dodatak...

keka

pre 12 godina

neka Borko sa svojim sefom objavi da otkazuje pregovore i da nikakvi postignuti dogovori ne vaze, ponistavaju se! Za buduci razvoj situacije odgovoran je Tachy!

Bg

pre 12 godina

@mita, 25. jul 2011 23:52)

A zasto Albanci nisu prihvatili nikad da zive u Jugoslaviji/Srbiji i da treba da postuju pravila te drzave?
Zasto se oni nisu preselili u svoju drzavu prekoputa?
Zasto ti ne napustis svoj dom i prepustis ga albancima a ti i idi zivi gde znas i umes?
Mhm? Ne zelis? Lako je kad imas izbor

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

a sve je pocelo sa nalepnicama na keksovima i patikama, koje niko nikad ne da nije citao, nego ne zna ni da postoje.
nista se ovo ne bi desilo, da je vuk jeremic na vreme otisao u penziju.
hvala

bojan

pre 12 godina

Koliko sam ja shvatio, Kosovo iza sebe ima americku vojsku, sto znaci da mogu da rade sta im padne na pamet. Mi tu ne mozemo apsolutno nista. Mozemo da se busamo pa da dobijemo po tintari ko '99-te.

Djordje Majksner

pre 12 godina

Sve je tu jasno samo su metode i taktika u pitanju. U Sbiji oni sto su na vlasti treba da odrze status kvo. Opozicija koja se zalaze za Kosovo Srbija isto zna da je sve izgubljeno ali treba da se prizna za vreme sadasnje vladavine DS i ostalih. Sve se to cini zbog opstanka na vlasti. Posle izbora bez obzira ko pobedi sve ce doci na svoje mesto. Kosovo ce biti priznato uz razna obrazlozenja da ih ne pominjem. Sada je problem Ustavno pitanje i to ce se promeniti posle izbora. Najgore je sto se podgrevaju strasi i mrznja izmedju naroda za gotovu stvar opet kazem radi interesa politike. Sve je to jadno i bedno.

ma hajde

pre 12 godina

Ok, da, verovatno je sve ovo dogovoreno.
Jedino sto bi u ovom trenutku bilo realno da jedna suverena drzava ucini jeste da posalje vojsku na deo sopstvene teritorije koja je uzurpirana (jer je zvanicna politika Beograda da je Kosovo deo Srbije) i spreci terorizam. Ako Tadic i ekipa ne sprece ovo sto se dole dogadja onda ih svi mi zajedno mozemo tuziti za najveci od svih mogucih prekrsaja- nepostovanje najviseg pravnog akta jedne drzave> USTAV! (u kome naravno pise da je Kosovo sastavni deo Srbije)
Naravno od toga nema nista jer su sada uzarene telefonske linije izmedju Vasingtona i Beograda. I kao i 90ih Srbija i ovako sistematski unistena ima vecu vojnu moc nego neprijatelj, ali ne sme da je iskoristi u punom kapacitetu. Veito neki truli kompromisi. Mislio sam da se nize ne mozemo sagnuti.

kaktus

pre 12 godina

Pretpostavljam da ovi što očekuju intervenciju vojske ili ne znam već koga nemaju decu pa im je svejedno! to su isti oni koji su pred drugi svetski rat vikali "bolje rat nego pakt" pa smo ratovali za one koji su nas koristili kao topovsko meso! Molio bih i ove Ldp-ovce da ne šalju svoje večito bezobrazne i ljigave komentare i ne sole ljudima rane! Dosta je bilo Srpskih žrtava, nemamo više ni jedan jedini život za bacanje!!!!!!!! Ove karakondžule belosvetske ne možemo da pobedimo, ali možemo da sprečimo krvoproluće, da ne budemo sebični i svojeglavi i da mislimo na one koji su tek počeli da žive, a ne da nas trenutna ostrašćenost zauvek uništi!

bolid

pre 12 godina

Problem od kada postoji nije resavan uz pomoc logike vec na osecaj.
Kad je NATO krenuo da bombarduje Srbiju, junacili smo se i popili dobre batine a uz to i asuli zivote.
Nato je usao sa ciljem da zaustavi "progon" albanaca sa Kosova. Pod znacima navoda, jer su svi dobili nalog od strane rukovodstva NATOa da ukoliko to urade da imaju legitimitet da sprece "aksiju ciscenja".

Naravno, bez mozga, naseli smo na to i sada imamo sta imamo.

Naravno, umesto drndanja po mostovima dok su nas bombe opkruzivale, umesto osecajem, opet, da je bilo mozga, pa da je uzvraceno istom merom. Recimo, izbeglickom strujom prema Madjarskoj, Rumuniji, Bugarskoj. Istog trebutka bi sve svetske medije imale NATO na nsanu za progon jedne nacije iz sopstvene maticne drzave. Stvar bi morala da se resava politicki.

Na njihovu srecu a nasu nesrecu, zagrizli smo udicu bas kako su ono hteli.

I opet, ocigledno da se nista nismo naucili. Imamo situaciju gde opet postoji mogucnost useljenja na Kosovo. No, to bi iziskivalo da se 2 miliona Srba iseli iz svojih domova i smesti gde ko zna i kod koga zna, na to isto Kosovo. Zapad sve vodi preko papira i matematike. U slucaju da nas bude apsolutno majoritet, lako opovrgavamo kompletnu situaciju i rusimo im od kule karata napravljeni sistem. Skroz legalno, politicki korektno, demokratski itd. itd..

E, sad opet imamo paradoks gde bi neki gurali vojsku, policiju, slali ove ili one, paravojne i slicno a nikako da neko sedne i napravi jedan dobar koncept. Jer po Ujedinjenim Nacijama, imamo apolutno pravo da se nastanimo na Kosovu u bilo kojem trenutku.

Ko je spreman da ucini nesto po ovom pitanju i ovom receptu?

Niko, sedimo i lajemo na sve strane i uvek ocekujemo da neko drugi resi problem za nas. E vidite, to se desiti nece.

Recept je napisan, ostatak je na nama.

ko zna,zna

pre 12 godina

Ovi ce da nam objasne ono sto mi necemo samo da priznamo a to je da nemam mi sta da trazimo dole jos `99 svidelo se to nama ili ne.To da smo mi mogli nesto,mogli smo do tada "mozda",sad je to gotova prica.Samo politicari jos to koriste za skupljanje poena.

Deja-vu

pre 12 godina

Ocigledno je da je citava prica oko carine pokusaj organa tkz. nezavisnog Kosova da uspostave kontrolu nad severom Kosova. U ovakvim situacijama treba reagovati hladne glave, drzavnicki. Najmanje bi bilo pametno da dodje do bilo kakvog oruzanog sukoba, a mislim da nikome u Beogradu u ovom trenutku to ne pada na pamet. Najvaznije je da Srbi s Kosova ne dozvole da podlegnu provokacijama, jer je moguce da Albanci neki veci incident iskoriste kao povod za vecu akciju (setite se martovskog pogroma). Ovo se moze resivati jedino jakom diplomatskom inicijativom. Videcemo na delu kakva nam je diplomatija, na kraju ovo je lakmus papir odnosa Evropske unije prema kosovskom problemu.

Realni100%

pre 12 godina

Potpuno legitimna stvar kosovskih vlasti da se prekinu kanali shverca i da se normalizuju granichni prelazi koji su korishcheni za nelegalnu trgovinu.

Vladimir LDP

pre 12 godina

O cemu vi bulaznite? Opet ce Srbi biti krivi? Pa naravno da ce biti krivi ako nasilno sprecavaju organe Republike Kosovo da vrse svoju ustavnu i zakonsku duznost. Treba svakoga ko pokusava na silu da spreci predstavnika zakona u izvrsenju svog zadatka da bude uhapsen. Sta je tu cudno da hoce da uspostave kontrolu nad administrativnim prelazima u sopstvenoj drzavi????! Neka mi objasni neko, a znam da ne moze niko. Prestanite da se pravite blesavi aman, zar ne vidite da time samo stetu nanosite? Nadam se da ce punktovi biti preuzeti bez civilnih zrtava, ali ako ih bude zna se cija je odgovornost - definitivno ne onoga ko obavlja svoj posao i izvrsava svoju zakonsku duznost.

jednoruki krstivoje

pre 12 godina

A drzava Srbija ce da uradi sta???
(Mirjana, 25. jul 2011 23:59)

Drzava Srbija treba da prizna Kosovo,da se konacno napravi granica izmedju dve suverene drzave i da se prestane sa svercom svega i svacega dole. Da Srbima na kosovu objasni da sada zive u drugoj drzavi da prestanu vise da ih lazu a oni ce se naviknuti da zive tamo kao sto su se Srbi u Hrvatskoj navikli. Da prestanu da se peru pare na Kosovu i da o tim ljudima pocne da se brine Kosovska vlada da prestanu da se daju razni dodatci duple plate i da se taj novac preusmeri u finansiranje nerazvijenih opstina u Srbiji kojih ima previse i da konacno prestanemo da ratujemo sa svakim i da se busamo u grudi da smo neko kad nismo niko i nista! Znam da sve to boli ali kako sejes tako zanjes...Aj uzdravlje

Stefan

pre 12 godina

Ja necu za Srbiju da ratujem, ratovacu za Zemlju! Da za planetu Zemlju ciji sam gradjanin i ratovacu za moju veru, veru u ljude!
Ne postoje Srbi, Albanci itd... Svi smo mi Zemljani! Jedan narod i jedna vera! Jezik je samo sredstvo sporazumevanja...
Svi nacionalisti koji bi da cepate planetu, protiv vas bih da ratujem kojim god laznim nacionalnostima da se predstavljate!

Agim

pre 12 godina

Drage komsije, ja stvarno ne razumem vase reakcije, poznato je da je Kosovo nezavisno skoro tri godine,i sigurno da treba da pazi ne kontrabandu koja se velikom merom sprovodi na ta dva granicna prelaza. Umesto da se pozdravi specijalna policija Kosova koja pregovara sa lokalnim Srbima vama ja to komicno.....tuzno....valjda niste jos navikli na demokratsku policiju, koja ocigledno ne postoji jos u Srbiju, i kojoj je jedini nacin pregovora pendreci i oruzje...tuzno...

Marko

pre 12 godina

Ja ne razumen cemu se nasi ljudi cude! Drzava Kosovo postoji vec 2 godine. Koliko nam je potrebno da to razumemo?
Ovi sto se junace zadnjih 25 godina i dalje ne shvataju da sada postoje Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Republika Srpska i Kosovo.
Nista nije "odbranjeno" jer je odavno tudje...ili prodato.
Kada kazem prodato mislim na konkretan novac. Ostala je "SRBSKA" sirotinja koja nije imala kuda.

Albanac

pre 12 godina

Polako ljudi, to je akcija protiv svercera sa obe strane koji zaradjuju milione nezakonito. Ako Kosove ne moze da kontrolise sve granice onda ne moze da dobije liberalizaciju viza, polako sve je to planirano prije od strane vasih i nasih politicara, sta vi mislite zasto je bilo pregovora??!?!?!?. Pozdrav.

antihater

pre 12 godina

Najzesci su mi ovi sto pozivaju na akciju srpske vojske, i kritikuju vlast sto nista ne preduzima u tom pravcu. A izvin'te , sta treba da rade? Da napadnu Kosovo, time prizovu jos jednu NATO intervenciju, oni izbombarduju i ovo malo sto nas ima, i rasporede se po teritoriji cele Srbije? To je najbolji nacin da mi Srbi ostanemo ne samo bez Kosova, vec i bez Srbije. Neki stvarno nikad ne izvuku pouku.

mita

pre 12 godina

Ama, dokle više to Kosovo???

Stvarno mi ga je dosta. Ako je tim Srbima koji tamo žive toliko loše, neka se dosele u Srbiju. Stvarno ne želim da provedem vek u toj agoniji, hoću bre da živim normalno, da odemo u Evropu. Zaista nema više smisla da 8 miliona ljudi skapava zbog 100.000.

Dosta bre!!!

Nikad vise 90-te

pre 12 godina

SAO Severno Kosovo... Neko nije naucio nista iz istorije. Sada je prilika da Srbija i narod u Srbiji urade ono sto nije uradio 90-tih kada su ove blokade pocele po Hrvatsko i posle po Bosni. Vrlo je tesko prevladati emocije ali treba uraditi ono sto nismo uradili 90-tih i reci tim ljudima da idu kucama i da ne krecu u novu balvan revoluciju. Jer ako to danas ne uradimo, imacemo jos izbeglickih konvoja prema Srbiji. Ko ne veruje neka premota film is 90-tih pa na ovamo. Ajde, evo vam prilika da se iskupute za 90-te i podrsku ratovima. Razum ili emocije, izaberite sami.

Dimitrije

pre 12 godina

Kako je ova epizoda pocela? Srbija zabranila uvoz robe iz Kosova sa pecatom Republike Kosovo. I to traje vec tri godine, dok Kosovo uvozi a ne moze nista da izvozi u Srbiju. Kosovo je vec ucinilo kompromis jer su skinuli naziv "republika" i na pecatima pise samo Carine Kosova. Te pecate su priznali UN, EU, i taj kompromis su trebali da prihvate i srbi tokom dialoga. Eh pa vlada odlucila da odugovlaci sa ovim dogovorima, i vlada kosova je preuzela mere da reciprocitetom zabrani uvoz robe sa srpskim pecatima. ta naredba funkcionise svuda sem na severu gde ima neverovatno pune sverca i kriminala jer nema nikakve kontrole, ni srpske, ni kosovske ni EULEX-a. I poslala vlada specijalce da tu rupu zacepi.

Posto je ovo legitimna i legalna akcija jedne drzave (a tu istu su priznali 80% EU i 80% NATO), onda ne znam u cemu je problem.

Max

pre 12 godina

Meni nisu jasni ovi što se lože na rat.

Ne razumem, uđe naša vojska i zauzme sve do Makedonije i šta onda? Šta sa 2 miliona (ili koliko već) Albanaca koji NE ŽELE da žive u državi Srbiji? Integrisati ih na silu? Kako? Objasnite?

Zašto ovaj problem nije zatvoren još pre 10 godina? Kosovo država i kraj. Nekome je očigledno odgovaralo da ostavi potencijalno žarište.

Safet Cara

pre 12 godina

Pa sta ovi hoce?! Zasto da ne bi Kosovske vlasti preuzele prolaze?! Hoce ovi malo "ekshen" (aktcion). Bez posla, puno energije, primaju duplu platu iz Beograda i Prishtine. Misle da Kosovska policija ce da se povuce. Pa varaju se, jer Taci nije lud pa da ne pita prvo Amere i EU, dali on to sme da radi.
Pa bice repriza kao kad je bilo za vreme Slobe, kad su nas vasi policajci lomili. Ovog puta ce da bude obratno, samo ovog puta bice i razloga. Ne moze Srpski stanonvnici na Kosovu uvek da zive u anarhiji

Dantes

pre 12 godina

Obzirom da je Srbija time sto je isporucila i Hadzica Haskom tribunalu, Taci@co pokusavaju da iskoriste situaciju eskaliranjem napetosti ciji je cilj da EU postavi nov uslov Srbiji za ulazak u EU - priznavanje 'komsije' Kosova!
Nadam se da ce narod Srbije konacno shvatiti koliko je izgubio vremena glasajuci za Kostunicu@co!

Vlada

pre 12 godina

Verovatno je još ranije dogovorena podela u zamenu za priznanje. Ovo će sada biti predstava za mase, naša vojska će ući na sever, biće malo zatezanja, i kao spasilac će se pojaviti EU...

istorija

pre 12 godina

Istorija se ponavlja, i opet ce srbi biti krivi, sve me podsjeca na 1992 i Sarajevo i barikade.... Nisam za rat ali izgleda da je ovo davno trebalo da se rijesi... Srbijo, ne daj se!!!!!

HOT-HLADNO

pre 12 godina

Lokalni srbi sprecili specijalce? :D
Kakva drzava, takvi i specijalci...
(bane)

Bane samo za tvoju informaciju Policija nece pucati na narod i nije cilj da se puca u civile.

Toni_NL

pre 12 godina

To bi trebao da bude vec pre 3 godine, ali dobro i sada nije kasno. Bolje kasno nego nikada, i ljudi trebaju znati gde mu je granica posto do danas ovi ljudi nisu znali e pa od veceras znaju dobro ko gde zivi i na koju drzavu ljudi zive.

Nishlija

pre 12 godina

ja koliko znam na KiM jos uvek ima srba!!
a ovi sto pisu kako je kosovo albansko,kako nije "nase" su obicni likovi koji ne ustaju iz svojih fotelja,samo nemoj da se zbunite kad jednog dana dodje neko i do vase kuce i kaze vam da morate da odete ili ce da vas ubije.

mene interesuje dokle ce da traje ovo ponizavanje Srba
sta radi srpska policija i vojska,koja po zakonu treba da stiti Srbe
oni to ne rade!

e-krem

pre 12 godina

Specijalci da zastite gradjane od raznih scenarija koje sprovode kriminalci a njih u zatvor do ujutru sve do jednog.
Dosta je bilo igranja Ivanovicu, sto si zaradio zaradio si.

Sava

pre 12 godina

Na Majorovu preporuku uključim Radio Kolašin, kad ono - prekid stvarnosti, k'o da sam propao u drugu dimenziju, kao da sam se našao u 1991-oj: sve neke ratničke pesme, propaganda u maniru Slobinog RTS-a... Nekom ološu je izgleda veoma stalo da nahuška raju da napravi cirkus, da padne krv... Samo što ta krv neće biti ološka, niti njihovih najmilijih, već krv usijanih glava koje veruju da čine neku svetu stvar, dok se oni zadovoljno smeškaju i tvrde pazar...
Dajte se, više, u pamet ljudi!

Krgujevcanin

pre 12 godina

Pokusavaju da destabilisu Srbiju koja je na kratko " izgleda" krenula dobrim putem.... Da nam je malo pameti pa da nekako resimo i to sa Kosovom a zna se i kako...pa da onda pocnemo nekako da planiramo lepse sutra!

crveno beli

pre 12 godina

mislim da je vreme da konacno malo ozbiljnije reagujemo na sve ovo kao drzava,sila nije jedini nacin,ali moramo da zastitimo svoj narod!!!

Alex

pre 12 godina

Aha! Sada bi NATO trebao da bombarduje Kosovo... Or not...Hm, sta je sledece... Pa da, ucvrscenje kriminalnih puteva na kosovu i prikljucivanje Albaniji u nekom razumnom roku...

Kosovo je srce Srbije

pre 12 godina

Upravo sam se cuo sa rodjakom iz Zvecana kaze da sviraju sirene za uzbunu i da je veoma napeto. Narod se polako okuplja da krene ka Leposavicu da pruzi podrsku braci.

Nikola

pre 12 godina

Nema sta,traze ga.Ko je tachi,naravno da iza ovog stoji americka administracija.Vole ratove pa to ti je,izgleda da im zafalio budzet pa daj jos jedan rat da naprave.

Mario Bros

pre 12 godina

Ne trebaju nam sada zapaljive reči niti bilo kakva vojna akcija. Naravno da možemo zauzeti ceo sever u to nema sumnje ali visoka je cena koji bi posle plaćali i mi u Srbiji i preostali srbi na Kosovu. Zato bolje da se ovo prepusti politici i diplomatiji a nikako vojsci u koju ne sumnjam da bi mogla da obavi svoj deo, ali ponavljam samo na kratak rok, jer bi NATO odmah počeo veliku kapamnju i naneo veću štetu nego ovi specijalci sa Kosova što izvode sada.

Samo pametno

pre 12 godina

Na ovo bi najpametnije bilo odgovoriti pregrupisavanje vojske na administrativnoj liniji. Iz razloga sto Euleks i Kfor svakako ne bi dozvolili ulazak nasih snaga na Kosovo niti ce dozvoliti potpuno zauzimanje granicnih prelaza kosovskim kvazidrzavnim organima. Kako cujem i citam vec ih je Eulex zaustavio da dodju do Zvecana, te bi pregrupisavanje vojske tacnije stratesko premestanje imalo jak psiholoski uticaj na ceo taj prostor. To bi siguran sam i podiglo svest Kforu i Euleksu da brze reaguju jer bi uvideli kakve bi posledice proizvelo ako bi pustili kvazidrzavne organe Kosova da rade sta oni zele. Naravno pregrupisanje ima prednost i u tome sto ukoliko bi ne daj boze zaista doslo do neceg goreg vojska bi bila spremna da regauje.

Bacvanin

pre 12 godina

Treba smiriti strasti. Srbija nema vojsku i policiju tamo, niti ce je imati uskoro. Ne smemo upotrebljavati silu, jer cemo nagrabusiti, kao sto smo uvek do sada.
Samo diplomatija pomaze. Kosovo se ponasao onako kao sto bi se i Srbija ponasala, da ima jurisdikciju nad Kosovom, a to je da se delovi gde nema kontrole zemlje, povrate pod okrilje izvrsne i zakonodavne vlasti.
Jedino je pitanje kako ce reagovati ljudi tamo, jer ako krene pucnjava, za nas nece biti dobro, vojskom tamo ne mozemo, ostaju nam samo reci.

zoran

pre 12 godina

Priznati Kosovo jer Evropa nema alternativu...Sto pre to uradimo brze ce mo u EU i jos da se vratimo starim vrednostima sto bi Ceda rekao!

ponavljanje povijesti

pre 12 godina

Jel to na pomolu nova "balvan revolucija"? Srbi su u tome jako iskusni , ali ovaj puta na sreću od toga neće biti ništa jer su spcijalne snage kosovske policije osujetile takav pokušaj. SAO Kosovo ćao , nema ništa od toga.

greška

pre 12 godina

Kad li su samo stigli da narede ovo od onog silnog svađanja u Kongresu?
Ah da Kosovo je beše nezavisna država sorry moja greška ja reko opet Amerika

istorija

pre 12 godina

pre tačno 20 godina (26.7.1991.) postavljene su prve barikade tkz"balvani" na prostoru bivše Krajine znamo šta je usledilo, očekujem da neko reaguje na ovakve stvari jer ako nista bar svim narodima sa ovih prostora je nesto zajednicko a to je da nam se istorija ponavlja ito nažalost svako 20 do 50 godina....

zoran

pre 12 godina

Pisem o tome vec duze vreme na ovim komentarima i zahvalan sam B92 da je to obajvljivao.
Napisao sam jos pre 2-3 godine da ce ovaj scenario doci kada USA krene u kompletni ekonosmki kolaps. To vreme upravo sada dolazi. ne postoji sansa da oni vise mogu odrzavati sve te sulude vojne baze po svetu. No, rat im je uvek donosi profit i bio je idealan teatar da se skrene paznja sa gorucih domacih problema.
Da li ce pamet (ako je uopste ima) kod kosvoskih i srbskih politichara prevladati ili ce nas gurnuti u jos jedan rat, mnogo gori i duzi od prethodnih, ostaje da se vidi.
Jadan je narod ,jedan i drugi. Sa njima se manipulise kao da su pioni u shahu.
Samo da pamet i dobra volja prevladaju - rat bi doneo katastrofu u veoma shirokim razmerama. Vishe to ne bi bilo srpsko-kosovsko pitanje. Ovi se spremaju za neshto mnogo vece.
Da li cemo upasti u zamku ...??? Molim Boga da ne upadnemo.

P.S. Kako "sluchajno" da je pre nekih 7-10 dana upravo nas ministra Dachic pominjao ovaj scenario i "Oluju" na severu Kosova. Sluchajno..???

Bekim,Pristina

pre 12 godina

Naravno da ova akcija ne bi mogla da se desava bez odobrenja SAD i ostalih saveznika .Znaci ,treba malo detaljnije da se ovo analizira.
Taci ili bilo ko na Kosovskom vlasti ne moze uzeti sami ovakvu odluku !

pepe

pre 12 godina

Nista nista, kad administrativni prelaz bude recimo tu negde oko Vranja pa i tu dodju "da nam ga uzmu" ima da se cesamo tamo gde nas ne svrbi.

Damir Vuković

pre 12 godina

Nikome normalnom ne odgovaraju nikakvi sukobi na području bivše Jugoslavije pa tako ni nama iz Hrvatske. Za sve bi bilo dobro da se pitanje Kosova čim prije riješi na kakvo takvo zadovoljstvo svih strana uključenih u tu problematiku.

Dezurni Albanac

pre 12 godina

NIKAD ne bi podrzavao Drzavu koja podvuce strah nad svojim gradjanima sa specijalnim jedinicama- to sam osetio na moju kozu 99-te i nikad nikome to ne bi pozelio. Ovde se meni ipak cini da su te specijalne jedinice uperene ka administrativnoj granici da bi sprecili sverc, a ne po kucama svojih gradjana, tako da svi bi trebali da idu kuci - da popiju hladno pivo i da ostave situaciju da resavaju predstavnici Prishtine i Beograda. Uzrujane glave u ovom trenutnku ce da nanose najvecu stetu samim Srbima koji zive na sever Kosova, koji se cini da su izmanipulisani od nekog koji zaradi od ove situacije.

Ludi i krezubi

pre 12 godina

"Posto je ovo legitimna i legalna akcija jedne drzave (a tu istu su priznali 80% EU i 80% NATO), onda ne znam u cemu je problem.
(Dimitrije, 26. jul 2011 00:39)"

Evo ja cu ti pojasniti, problem je u onih 20% u oba slucaja! Razumes?

bratislav

pre 12 godina

kakva vojska ljudi ali stvar je ozbiljna i treba pazljivo i ostro voditi politiku i prvo zastiti ljude a onda osuditi akciju agresora i resiti stvar na najbolji moguci nacin za ljude da ne gube glave

fer442

pre 12 godina

@(Realni100%, 25. jul 2011 23:49)

Potpuno legitimno slanje specijalaca u ponoć radi zauzimanje navodno kosovske carine, sasvim legitimno, i to se taman setili sad kad su uveli embargo, ma 220% legitimno, sve po PS-u.

bez brige

pre 12 godina

KIM radio javlja da će se u Leposaviću vrlo brzo pojaviti ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef pregovaračkog tima Beograda Borko Stefanović. Sad će oni to da srede.

H

pre 12 godina

Jeste komsije dezurni Albanci, mi smo ovde svi slikari naivci pa cemo nasesti na tu vasu bajku o "borbi protiv svercera". Ta vasa "drzava" je centar kriminala i sverca, na vlasti imate ko zna koliko kriminalaca a da ne spominjemo nesposobne institucije, korupciju (procitajte izvestaj medjunarodnih organizacija o stanju u toj vasoj "drzavi"...), milijarde dolara koje su vam poslate i koje su "volsebno" nestale dok su istovremeno nikle vile i zamkovi vasih "oslobodioca" i vi cete negde da "uvodite red i zakone"? Ajde postedite nas tih prica, jesu duhovite i lepo smo se nasmejali ali ipak. Cilj ove akcije je zaokruzivanje teritorije koju albanski nacoshi smatraju za svoju, citava akcija je isplanirana u Vasingtonu a te price o kriminalu i svercu je samo smesni izgovor. Uostalom i Srbija(medjunarodno priznata drzava sa clanstvom u Un i koja je cak i ovakva kakva je, visestruko demokratskija i multietnickija od "drzave kosova") bi mogla da pokrene slicnu akciju uvodjenja reda na svojoj teritoriji odnosno na Kosovu, kako bi se konacno ukinulo svo to bezakonje i anarhija koju generisu albanski nacionalisti i kriminalci iz "drzave kosova" i za to bi mogla da dobije pordrsku Kine ili Rusije kao i vecine drzava clanica UN koji ne priznaju nikakvu albansku "drzavu kosova".

Mare

pre 12 godina

Kosovska Mitrovica ne sme da padne i to neka bude svima jasno! Citam ovde gnusne komentare pojedinih Srba kojima je JEVROPA i NATO isprao mozak i pricaju da to tako treba!? Ispali ili ne ispali i ovaj x magarci, pod cenu da nas ponovo bombarduju Kosovo ne smemo dati, nesto sto je tvoje ne treba dati iz principa pa makar zivot dao za to, valjda je jos nesto Srbina ostalo u vama? Zar ljudi da izadmo nase pretke, zar da izdamo hiljade Srba koji su poginuli gazeci Albaniju i koji su se natrag iz Grcke kuci vracali samo da bi mi danas imalo ovo sto imamo? Pokazite da sete Srbi, nemojte da brukamo ni sebe ni pretke koji nas odozgo gledaju! Kako sutra kada odemo bogu na istinu, kako da ih u oci pogledamo? Budimo ponovo sebican i prkosan narod i ne dajmo ono sto je nase!!!

e-krem

pre 12 godina

Ispravna odluka vrha drzave koja nije ni pod razno uperena protiv nasih sugradjana Srba na severu zemlje vec samo protiv organizovanog kriminala koji tamo caruje. Ovim akcijama ce obicni gradjani biti samo na cistom dobitku ibice zasticeni i sigurno kakou fizickom tako i u socijalnom smislu ali kao sto se obicno dogadja istina ce i ovog puta zadnja izaci na videlo i pokazace da je Kosovo ispravno postupilo i pazljivo i u koordinaciji sa medjunarodnim faktorom koji vec dve decenije investira na mir na Balkanu odabralo trenutak i nece dopustitida saka kriminalaca ucini da ova legalalna i legitimna odluka vrha drzavne vlasti propadne. Dobrodosli na slobodno Kosovo dragi nam sugradjani Srbi, bez Vas je i Kosovo bilo nepotpuno slobodno i red je da i vi uzivate u slobodi uz sve sto ona donosi i nudi. Miremengjesi i dobro jutro.

Za razliku od Albanaca pisem bez pretnji

pre 12 godina

Ako nista drugo onda ce svima biti jasno:
1. Iz postova Albanaca (ibro i sl.), gde se preti ratom i banditomanijom ala Adem Jashari, jasna je taktika, koju su uvek koristili - provokacija, pa na reakciju odgovaraju terorizmom. Setite se veselih 80tih, proterivanja Srba, nabijanja na flashe, pretnje, ucene ... setite se Racka nakon koga je i pocelo bombardovanje. I evo na kraju jos jedna provokacija, nakon koje logicno sleduju pretnje ratom, iako se reakcija Srbije jos uvek nije cula (ali zasto ne pripretiti,za svaki slucaj, ako je neko zaboravio decu u Gorazdevcu, autobus Nis Ekspresa, ratare iz Lipljana).
2. Mislite da je slucajnost sto se to desava sada kada je uhapsen Goran Hadzic? Sada vise nema haskih begunaca i Srbija nije zanimljiva svojim EU "prijateljima", tj. sad mogu lagano da dozvole Albancima da divljaju jer Srbija vise nema cime da pregovara - sada EU treba Srbiji a ne obrnito (sto je bio slucaj dok su Mladic i Hadzic bili u bekstvu). I neka neko kaze da je taktika Srbije da ih drzi na slobodi bila glupa - vidite sta se desava kad nemate vise adute u partiji sa "prijateljima".
3. Da li je neko i dalje simpatizer LDP politike prepustanja Kosova i tamosnjih Srba na milost Albancima? Ili su Vuk Jeremic i Boris Tadic u pravu kad drze tvrdu liniju prema priznanju kvazi-drzave?

Skywalker

pre 12 godina

Kakav je odnos drzave prema Kosovu vidi se kroz odnos TV Bastilje prema ovom problemu. U 1h 23' dok se emituje Raspusteni Gari, pet minuta ide kajron sa recenicom koja pocinje: Nenad Bogdanovic pozvao medjunarodnu zajednicu da spreci... Evo, onovo u 1h 33' ponovo isto. Neverovatno.

joca grozni

pre 12 godina

Amerika se polako urusava sa svojim dugovima i bice preokuirana svojim problemima pa je Taci resio da na brzinu nesto uradi. Ali sve sto je brzo to je i kuso, kako kaze nas narod.
...

citam i ne verujem

pre 12 godina

Citam kako neki pisu da drzava (ili "drzava" ako vam je tako draze) preko koje se ogromne kolicine droge prebacuju na trziste zapadne Evrope ima najveci problem sa svercom preko 2 granicna/administrativna prelaza ka Srbiji.

major

pre 12 godina

trenutno je blokada puta Zubin Potok-Ribarice, u Zubinom potoku cuju se sirene za uzbunu,narod se okuplja u centu grada i ceka se na polazak ka punktu Brnjak. Sta se trenutno desava mozete uzivo cuti na Radiju Kolasin, Zubin Potok ima ga na netu.

miljan

pre 12 godina

Cak su i Srpski policajci koji rade u KPS-u stali uz narod protiv te tzv " specijalne jedinice".Gosp Rezdepi,da neces i njih da otpustis,ovo mu dodje nesto kao masovna neposlusnost policije,veliki udarac za jednog ministra i premijera moracete priznati. Koliko cujem na vestima ta tzv " specijalna jedinica" se vec povukla iz Leposavica i Zvecana u juzni deo KM a pitanje je ne sata vec minuta kada ce se povuci i sa ADMINISTRATIVNOG prelaza Brnjak. Ovo nije nikakva provokacije vec REALNOST koju vi gosp Redzepi,Taci i vama slicni hocete silom da promenite i NATERATE mene koji zivim Na KiM da SILOM prihvatim tu vasu "republjiku".E PA NECU I TO JE MOJE PRAVO

faton

pre 12 godina

Kosovo nista ne radi drugo osim da pokusava da postavlja Red i Mir u svojoj granicnoj Drzavi kao sto bi i Srbija - a ko pravi nerde i buni se zna se

kaiser

pre 12 godina

@Mare

Jel to ima wirelessa u kosovskim šumama?

Ili si tek ustao, pa kuvaš kaficu?

Mislim, pokaži primerom. Ranije se moglo na galamu, sad samo lični primer pomaže...

ivan78

pre 12 godina

Mnogo je Albancima sa kosova i ono malo Srba sto je ostalo dole hoce 100% etnichki cistu drzavu i za to su ocigledno podrzani od strane Amerike. Najsmeshnije mi je sto se Albanci pozivaju na zakone. Pricajte to nekome drugome sta su Albanci radili od osamdesetih pa na ovamo. Sto se tice komentara kako imaju josh Jasharije pa znamo da imate samo sta se desilo sa njim na kraju...Poenta je da nece se nishta desiti. Ova Srbija nije nekadashnja Srbija iz pocetka 20 veka...Sad se plashimo NATO-a. Albancima ne pada napamet da ulaze samostalno u sukob sa nama normalno...

Kula

pre 12 godina

Za te prelaze bila je odgovorna carina Euleksa a Euleks je iz medija saznao da su ih specijalne jedinice zauzele??? I kao sto rekose uskoro ce se oglasiti!! Jedva cekam.

dee

pre 12 godina

e vec se dugo pitam gde ce da pocne. bio sam u trouglu bosna, cro, kosovo. i govorim okolini kako je beda i beznadje u srbiji blizu vrhunca. i kako ce vlast inscenirati neki incident i mozda uvuci zemlju u sukob da bi skrenula paznju sa grozno lose situacije, i ekonomske i politicke. e kad je narod krenuo da se veseli juniorskim i omladinskim medaljama u svim sportovima, jasno je koliko se nema nista svoje za slaviti i radovati. ali evo sad prilike da proradi 'nacionalna svest' i da se nacija 'mobilise' za visi cilj. potpuno je neverovatno kako se srbima moze manipulisati...........

imamo i mi neobavestene

pre 12 godina

U Euleksu je rečeno da su od predstavnika medija saznali za akciju kosovskih specijalnih jedinica Rosa, da još ne mogu ništa da kažu, ali da će se uskoro oglasiti. A sta da kazem, smesno i zalosno.

Srdjan

pre 12 godina

Овде видим да се људи плаше НАТО интервенције, па да Милошевић није капитулира они никад не би крочили ногом на Косово и Метохију, што се може видети и сада у Либији. Значи једино решење је рећи НЕ уласку у ЕУ, почети са куповањем оружја и спремањем за рат.

Стефан

pre 12 godina

Е сада лепо господине Дачићу и Тадићу , подигните САЈ , Жандармерију и Специјалну Бригаду под пуном ратном опремом пошаљите на границу, јавно позовите народ да се придружи , па да видимо како ће суседи одреаговати!!!...

Pakito

pre 12 godina

Samo pametno, ovi su upravo sebi dali autogol koji treba iskoristiti na najbolji način pogotovo što smo u kao nekim pregovorima sa Prištinom... Samo pametno i bez oružija!!! VALJDA SMO NEŠTO NAUČILI IZ PROŠLIH VREMENA!!!

Pakito

pre 12 godina

Samo mirno i lagano ovi su na putu da naprave grešku koju smo mi napravili u prošlosti... Samo pametno i taktički, nama bar nikada nije bilo strano upotrebiti silu ali ajde ovog puta da odigramo najpametnije što možemo, ovi plemenski savezi poreklom iz Albanije koji su nam okupirali teritoriju su upravo sebi dali autogol ovakvom intervencijom. SAMO PAMETNO!!!

nidža

pre 12 godina

dobili odobrenje od svojih zaštitnika i krenuli u realizaciju, a mi iznenađeni i kukamo ko kalimero. KFOR, EULEKS, UN - svi oni duvaju u istu pištaljku i provode politiku moćnih sila koje kroje granice balkana. A mi im svesrdno pomažemo svojom (ne)sposonošću, pristajanjem, podaništvom...

bojan

pre 12 godina

Koliko sam ja shvatio, Kosovo iza sebe ima americku vojsku, sto znaci da mogu da rade sta im padne na pamet. Mi tu ne mozemo apsolutno nista. Mozemo da se busamo pa da dobijemo po tintari ko '99-te.

Siniša

pre 12 godina

Dosta je bilo, vreme je da i vi srbi saznate da se mi ne salimo a ako hocete da ratujete izvolite jos ima adema jashari samo probajte.
(ibro, 26. jul 2011 00:11)

Prvo, ti se lažno predstavljaš i neko si ko bi jako voleo da malo ratuješ, pa idi i ratuj, ko ti brani, ima toliko ratova po svetu...
Drugo, ne možemo da ratujemo sa albancima i da hoćemo jer su pi.ke pa beže kad krenemo na njih, kriju se iza amerikanaca i NATO...
Treće i najvažnije, oladite malo svi vi zajedno, dosta nam je budalaština, ratova, mržnje, propadanja...valja smo nešto naučili svih ovih godina. Albanci na KiM moraju da čuvaju Srbe kao oči u svojoj glavi, jer je to njihova zemlja i treba da budu privilegovani u svakom pogledu, sa druge strane, ja sam realan i nije moguće naterati albance sa KiM da žive u Srbiji, ali potpuno je nepotrebo da postoji granica između nas, osim kontrolnog punkta zbog sprečavanja šverca itd. Albance je potpuno izigrala međunarodna zajednica, jer oni bez finansijske pomoći i bez stranih investicija ne mogu da opstanu, to što su ih neke zemlje priznale ne znači ništa ako nemaju od čega da žive, ako nemaju posla, ako ne mogu svoju robu da izvezu...albanci su od nas kupovali robu ne zato što je najkvalitetnija, nego zbog toga što je najjeftinija. Oni mogu robu da nabave i iz drugih zemalja, to nije nikakav problem, ali ovaj kvalitet i cene nigde neće dobiti. Prema tome, ovim glupim potezom, po nagovoru amerikanaca, svi gubimo, albanci neće moći da prođu sa svojom robom preko teritorije Srbije i BiH, mi ne prodajemo robu njima...
A zbog čega je sve ovo ispalo, pa zato što su albanci videli da su pogrešili štu su pristali na pregovore, jer su videli da sa nama neće moći tako lako, da ne mogu da provuku svoj pečat, državnost... i prešli su na radikalne poteze kako bi se izvukli iz pregovora, prekinuli pregovore i zaoštrili situaciju, jer za njih pregovori nije teren gde su uspešni, samo nasiljem i uz pomoć stranaca dolaze do svojih ciljeva. Zbog toga mislim da ne smemo da se upecamo na udicu, treba političkim sredstvima rešiti problem, dobro je što su se i Srbi pobunili, što su reagovali samo ne treba ući u sukob, jer je to njihov cilj - oni traže povod. Znači, Srbi ohladite glave i ne nasedajte na provokacije.

Nikola75

pre 12 godina

Ma treba zaustaviti bogacenje pojedinaca.. Oces Srbiju, plati bato i carinu i PDV i teraj! Rupa bez dna,po Srpski budzet. Oslobodjenje od PDV-a na vozila: Izvezes auto na Kosovo, registrujes na KM,PE,PR,naravno ne platis PDV, posle 2 meseca "kupis"taj isti auto i registrujes na BG,NS,KG, naravno opet ne platis PDV,i tako vec 5 godina dokle vise?
Ali, treba motivisati naše da se bore i ostanu u svojim domovima,bas kroz duple plate, Kosovski dodatak...

handsinashes

pre 12 godina

@(Vladimir LDP, 26. jul 2011 01:47)
Organe CHEGA, sinovche? Razumem da po partiskoj duznosti morash da kucahs komentare, ali , bez obzira shto je kosovska nezavisnost praktichno potvrdjena, mi je kao drzava nismo priznali. Slazem se u potpunosti sa LDP om i ocenom da je strategija beograda prema kosovu pogreshna, iluzorna, od danas do sutra i bez konkretnog reshenja, ali hajde da im ne pomazemo u otimachini teritorije ako vetj ne mozemo da vratimo nazad ono shto je nashe. jedini, ali jedini razlog zbog kojeg netju glasati za ldp - a zapravo su za mene jedina alternativa stranke koje zagovara moderno gradjansko drushtvo je to shto je republikanska i shto ima defetistichki stav kada je kosovo u pitanju, bez obzira na kompleksnost problema. a ovo dole je ili neki njihov obrachun medju klanovima, ili jednostavno demontriraju silu i postepeno vrshetji pritisak sugerishu kako imaju kontrolu nad svojom nezavisnom drzavom, u svakom smislu..... osim shto im u to niko ne veruje, kada je u pitanju kriminal.

Djuka

pre 12 godina

Najlakše je sedeti u udobnoj fotelji u Beogradu i pametovati onim Srbima dole šta treba da rade. Ako mogu da primetim isto ovako je počelo u Sloveniji 1991. kada je Ante Marković poslao mladu vojsku (citaj: glinene golubove) da štite granične prelaze.

Ivica

pre 12 godina

Srbija pokazuje svoju snagu i jačinu iz dana u dan. Mogao bi predsednik Tadić doći u našu Prištinu a ne da šeta po Sarajevu, Zagrebu itd. Ako je predsednik Srbije a ne samo politički lider DS.A da zaboravih, to nije popularno pred izbore bolje da se slika sa Noletom iako nema udela u njegovom uspehu.Bljak.

Ugljesa

pre 12 godina

Ovo je pocetak kraja jedne lepe price o Kosmetu...kada citam sve ovo iskreno po prvi put mo je zao sto sam srbin. Hvala vladi i ostalima koji su se pobrinuli za ovu prazninu u dusama Srba!

zjarsenijev

pre 12 godina

U momentu kao sto je ovaj,nema puno izbora:ukoliko Srbija /njena vlada/ zna gde su joj granice,onda treba,prema Ustavu,da ih stiti.U suprotnom,akcija Kosova je opravdana.
Naravno,ulog je ogroman:hiljade Srba,ostavljenih u potpuno praznom prostoru,naoruzani balvanima.Dali to podseca na 90-e?
Ako bi postojao savet mudraca,verovatno bi bio:dogovorite se sa Albancima..
Ima li Srbija rukovodstvo,spremno da se upusti u taj lavirint?

VladaIM

pre 12 godina

strasno...jadni ljudi...e sad cemo da vidimo koliko je ova nasa vlast ozbiljna i preduzimljiva i koliko im je stalo do naroda dole

Dejan

pre 12 godina

Samo za tebe jednoruki krstivoje
Dodji ti sa porodicom da zivis na Kosovo pa primaj i ti duplu platu dnevnice i ostale bonuse o kojima pricas>Jednu stvar si zaboravio i ti a i ostali koji tako misle nisu svi srbi na Kosovu zaposleni i nisu svi u drzavnim sluzbama nemaju svi duple plate a ima ih mnogo i iz srbije takozvanih vikend srba koji su ovde samo zbog toga.Dodji da objasnis detetu od 5 godina zasto je ova sirena ovako ruzna i zasto toliko dugo traje.Dodi da vidis kako izgleda biti dva dana bez vode koju nazalost dobijamo opet sa juzne strane.I dodji da vidis kako je lepo razvijena nasa opstina ma milina jedna sve imamo.Cak je i Beograd nerazvijen za nas.
Razocarani Mitrovcanac

Milan

pre 12 godina

Kada ce neko konacno izaci i saopstiti ono sto svi na svetu znaju, da Kosovo vise nije u Srbiji. Vlast zeli da malobrojni izmuceni Srbi sa severa Kosova ostavljaju utisak da se nesto moze promeniti. Drzava im daje kao i uvek laznu nadu i nista vise.

Polako i smireno

pre 12 godina

Nemojte vojsku da pominjete, molim vas. Nikakva pregrupisavanja na granici i s...a. Vojska Srbije niti ima snage niti sredstava niti sposbnosti za bilo kakve akcije i ne treba se zaletati jer je posle tesko izaci napolje jednom kad se krene na ratnu stazu. Iskreno i bez ikakve zluradosti, ali vojska Srbije je kao jace lovacko drustvo. Postoji onaj vic da je moto Srpske vojske "Vazno je ucestvovati a ne pobediti"... Pustite ljude po time kasarnama da kuliraju do penzije i bez prenagljivanja.

DAX

pre 12 godina

@Vladimir LDP

Momak,voleo bih da se stavis na mesto ljudi koji veceras brane svoje domove i poslednju nadu da nece biti odseceni od svoje matice.Prosto je neverovatno dokle su neki ljudi,poput tebe,u stanju da mrze sopstvenu drzavu i svoj narod.Jos gore je to sto se pozivas na legalizam i neku toboznju zakonitost u krajnje nerazumnim aktima jos nerazumnije nazovi "drzave"...

kaktus

pre 12 godina

Pretpostavljam da ovi što očekuju intervenciju vojske ili ne znam već koga nemaju decu pa im je svejedno! to su isti oni koji su pred drugi svetski rat vikali "bolje rat nego pakt" pa smo ratovali za one koji su nas koristili kao topovsko meso! Molio bih i ove Ldp-ovce da ne šalju svoje večito bezobrazne i ljigave komentare i ne sole ljudima rane! Dosta je bilo Srpskih žrtava, nemamo više ni jedan jedini život za bacanje!!!!!!!! Ove karakondžule belosvetske ne možemo da pobedimo, ali možemo da sprečimo krvoproluće, da ne budemo sebični i svojeglavi i da mislimo na one koji su tek počeli da žive, a ne da nas trenutna ostrašćenost zauvek uništi!

pedja

pre 12 godina

@Vladimir LDP
Ti si ili neki teski provokator ili si teski licemer ili nesto jos gore.
Kazes: "Treba svakoga ko pokusava na silu da spreci predstavnika zakona u izvrsenju svog zadatka da bude uhapsen." Pa gde si bio prethodnih nekoliko desetljeca kada su nasi milicajci/policajci to isto pokusavali? Tada je druga strana samo 'ostvarila svoja prava protestom', je l ' tako?

Takodje kazes: "Sta je tu cudno da hoce da uspostave kontrolu nad administrativnim prelazima u sopstvenoj drzavi????! Neka mi objasni neko, a znam da ne moze niko."
Pa upravo to Srbija pokusava. Vidis da ti je sve jasno samo se pravis/ponasas poput gore navedenog. Sam najbolje znas sta si od toga.

Filip

pre 12 godina

Koji neuravnoteženi komentari... a tek koji ekstermi mišljenja, od rata do priznavanja. Gde nestade neka sredina i neko korišćenje mozga?
Vi što hoćete da priznamo dotičnu pokrajinu - To je politički pogubno, po bilo koji partiju koja bi javno pokrenula to pitanje. Uostalom da nije tako, DS bi uveliko već to uradio. A ako Vi jeste sposobni da se odreknete Gračanice i Pećke Patrijaršije, kao što mnogi nisu, onda barem razmišljajte o Srbima koji tamo treba da ostanu i kvalitetu života koji će im šiptari pružiti. Jer Vi, kao liberalno opredeljeni, bi trebalo da Vam je na prvom mestu sam ljudski život i kvalitet istog.
Takođe, naša policija, ne i vojska, ima pravo da se vrati na terirotiju a.p Kosovo i Metohija u skladu sa članom 4, rezolucije 1244 UN. Upotrebite google i pronaći ćete, vrlo laku dotični dokument. Takođe, pečat carine dotične pokrajine, nije priznat od UN, jer dotična pokrajina nije član UN. Tako da bih Vas zamolio da ne pišete svašta, pogotovo kada Vam je google dostupan.

A vi što pozivate na vojnu akciju... ide Vam u prilog da je US pred bankrotom i da posle Iraka i Avganistana, sami Amerikanci neće dozvoliti još jedan rat, ali zaboravljate da na samo par hiljada km, se nalazi poveća količina njihove vojne armade, koja upravo bombarduje Libiju. A to nije rat, nego vojna akcija... i gos'n Obama je bez problema prodao priču svojim građanima, bez prevelikog otpora. Ne zaboravite, mi nemamo pravo saveznika, pogotovo ne vojnog.

Ako bi kojim čudom, po prvi put Rusi stvarno stali iza nas, ne u rečima, nego na delima... onda dobro, možda bismo mogli pretnjom(ne i primenom) sile da ih primoramo da za pregovaračkim stolom i da se a.p. Kosovo i Metohija podeli, po nekom od već predloženih modela. Mene su na prvom mestu životi Srba koji žive na toj teritoriji, na drugom mestu naši manastiri, jer su deo naše istorije, zaostavština naših predaka i deo nas samih.

Svako dobro.

Djordje Majksner

pre 12 godina

Sve je tu jasno samo su metode i taktika u pitanju. U Sbiji oni sto su na vlasti treba da odrze status kvo. Opozicija koja se zalaze za Kosovo Srbija isto zna da je sve izgubljeno ali treba da se prizna za vreme sadasnje vladavine DS i ostalih. Sve se to cini zbog opstanka na vlasti. Posle izbora bez obzira ko pobedi sve ce doci na svoje mesto. Kosovo ce biti priznato uz razna obrazlozenja da ih ne pominjem. Sada je problem Ustavno pitanje i to ce se promeniti posle izbora. Najgore je sto se podgrevaju strasi i mrznja izmedju naroda za gotovu stvar opet kazem radi interesa politike. Sve je to jadno i bedno.

keka

pre 12 godina

neka Borko sa svojim sefom objavi da otkazuje pregovore i da nikakvi postignuti dogovori ne vaze, ponistavaju se! Za buduci razvoj situacije odgovoran je Tachy!

david14

pre 12 godina

@Vladimir LDP
srbi su krivi za izumiranje kivija na novom zelandu, zemljotres u japanu, za onog ludaka u norveskoj, srbi su krivi zato sto postoje i zato sto jos disu

klik

pre 12 godina

Ako pogledate bilo koju naciju na svetu koja je nastala sukobom odnosno secesijom od neke druge nacije, ona obavezno mora da ima svoju nacionalnu mitologiju koja se vrti oko "overe", odnosno sukoba u kome su opstali i ucvrstili se. I same SAD su imale takav rat sa Britancima (posle rata za nezavisnost), koji je dosta lose krenuo po njih, ali su ipak opstali i posle toga se ucvrstili i postali prava nacija.

Kosovo je bilo u jednom stanju ni na nebu ni na zemlji i jos uvek je u tom istom stanju, bez obzira na proglasenje nezavisnosti i podrsku svetskih mocnika koji su im je poklonili. Njima je neophodna pobeda u ratu protiv Srbije i njihovi zastitnici ce im je isforsirati, vojnom, logistickom i vazduhoplovnom podrskom, samo ako uspeju da ga izazovu. Jednom kada nas nedvosmisleno potuku, a to se moze desiti tako sto cemo mi njih napasti, ili nekad kasnije kad ojacaju tako sto ce oni nas napasti (npr. pod izgovorom oslobadjanja njihovih zemljaka koji jos uvek zive "pod Srbima"), vecina preostalih zemalja ce ih priznati iz cisto prakticnih razloga, jer ce biti ocigledno da Srbija nema nikakve sanse da izgubljenu teritoriju povrati u dogledno vreme.

Prema tome, jednostrano zaostravanje odnosa od strane Kosova je sasvim ocekivano a motivacija razumljiva. U skladu sa tim i sa odnosom snaga u svetu i regionu treba i planirati svoje poteze. I naravno, prepoznaje se nacin razmisljanja scenarista Amerikanaca, ovo sve ima "Holivud" potpisano preko celog ekrana.

Moramo izbeci provokaciju. Antiklimaks i evropska ironija protiv holivudskog arhi-patosa. Po meni, na "damin gambit" odgovor je "indijska odbrana", pasivni ili otpor niskog intenziteta, iznurivanje, perzistencija ... iskoristimo sva njihova iskustva. Parirajmo njihovim optuzbama i propagandi o "anarhiji", "kriminalu", "svercerima" i razoblicimo njihove namere i neistine.

U ovakvoj situaciji je NEOPHODNO dobro se konsultovati sa svojom silom zastitnicom, ako je uopste imamo, to jest.

Darko

pre 12 godina

Nisam neki vernik, ne praktikujem molitve, ali mi se nocas sve skupilo i reci cu Boze pomozi ovoj Srbiji!!! Zar smo sve ovo zasluzili, zasto nam sve ovo rade???Pomozi nam, spasi nas od ove vlasti, spasi nas od ovih svetskih glodara, spasi nas od nas samih!!!

Mihajlo Jovanovic

pre 12 godina

a sve je pocelo sa nalepnicama na keksovima i patikama, koje niko nikad ne da nije citao, nego ne zna ni da postoje.
nista se ovo ne bi desilo, da je vuk jeremic na vreme otisao u penziju.
hvala

Vladica

pre 12 godina

Ako privučete našu vojsku i policiju do granice to neznači napad na kosovo,ali time šaljete jasnu poruku da se niko ne sme iživljavati na ono malo neproteranih srba na kosovu, naravno to ne znaći ni rat ali će se onda albanci zapitati šta rade a naša diplomatija onda odradi naš deo posla a ne da svi beže od problema jer takvi problemi će se stalno ponavljati i vreme je jednom rešiti ih

Bg

pre 12 godina

@mita, 25. jul 2011 23:52)

A zasto Albanci nisu prihvatili nikad da zive u Jugoslaviji/Srbiji i da treba da postuju pravila te drzave?
Zasto se oni nisu preselili u svoju drzavu prekoputa?
Zasto ti ne napustis svoj dom i prepustis ga albancima a ti i idi zivi gde znas i umes?
Mhm? Ne zelis? Lako je kad imas izbor

nenad

pre 12 godina

Svima vama koji ovom prilikom govorite kako je Kosovo nezavisno , kako ga se treba odreci , pokloniti ga nekome , pustiti da onaj nas narod dole strada zajedno sa svetinjama koje je pravio ,e pa svima porucujem :preci vam se sigurno okrecu u grobu , ukoliko ste Srbi , ako niste onda razumem.

ma hajde

pre 12 godina

Ok, da, verovatno je sve ovo dogovoreno.
Jedino sto bi u ovom trenutku bilo realno da jedna suverena drzava ucini jeste da posalje vojsku na deo sopstvene teritorije koja je uzurpirana (jer je zvanicna politika Beograda da je Kosovo deo Srbije) i spreci terorizam. Ako Tadic i ekipa ne sprece ovo sto se dole dogadja onda ih svi mi zajedno mozemo tuziti za najveci od svih mogucih prekrsaja- nepostovanje najviseg pravnog akta jedne drzave> USTAV! (u kome naravno pise da je Kosovo sastavni deo Srbije)
Naravno od toga nema nista jer su sada uzarene telefonske linije izmedju Vasingtona i Beograda. I kao i 90ih Srbija i ovako sistematski unistena ima vecu vojnu moc nego neprijatelj, ali ne sme da je iskoristi u punom kapacitetu. Veito neki truli kompromisi. Mislio sam da se nize ne mozemo sagnuti.

buda

pre 12 godina

nemojte da pricate price za malu decu da kosovska policija oce da zauzme severni deo kako bi sprecila kriminal, cela kosovska drzava se finansira na kriminalnim grupama

Tlajli

pre 12 godina

Kako je odvratan osecaj kada neko maltretira tvoj narod samo nekoliko stotina kilometara od prestonice, a ti objektivno ne mozes skoro nista da uradis da im pomognes... Drzite se braco!

dxy

pre 12 godina

Počela je i poslednja akcija etničkog čišćenja na Kosovu, nakon ovoga verovatno neće biti ni jednog živog srbina tamo, a operacije će biti pomerene dalje na sever. Pitanje je samo da li ćemo se braniti, ili ćemo nečujno nestati kao narod na ovim prostorima.

escort

pre 12 godina

@ (Nikad vise 90-te, 26. jul 2011 00:37)

Kako je lepo sedeti u BG, gledati TV i pisati ovakve komentare iz udobne fotelje, a posle u miran san...
Alo rodjace, GDE da idu ti ljudi!? Jel vi kapirate da i oni koji su dosli ovde nemaju sta da jedu!!! Zasto da ljudi napuste svoja ognjista, koja su godinama gradili i stvarali mukotrpnim radom!? Zbog sake dilera drogom i ljudskim organima!? Bio sam protiv rata i nasilja, ali sada....dokle bre da nas siluju!? Jel treba i da im se izvinemo!? NAPRED BRACO SRBI!!! NE DAMO NASE, NECEMO TUDJE! POSTENO!

ko zna,zna

pre 12 godina

Ovi ce da nam objasne ono sto mi necemo samo da priznamo a to je da nemam mi sta da trazimo dole jos `99 svidelo se to nama ili ne.To da smo mi mogli nesto,mogli smo do tada "mozda",sad je to gotova prica.Samo politicari jos to koriste za skupljanje poena.

Milos

pre 12 godina

Mozda bi Srbija necim ozbiljnijim sama sebi isekla granu na kojoj sebi, ali nama je u ovakvoj zemlji valjda svejedno vise sta ce biti. Samo, mnogo mi je bre muka od ovih komentara tipa ''ajmo realno'' i ''realan 100 ''. Pa lako je meni iz Beograda da pisem na ovu temu i ubedjujem se sa vama, ali koja je tek ladovina vama sa vasim glavama to je tek za ispracaj braco!

Milos

pre 12 godina

Dosta mi je vise Balkana i opterecenih ljudi sto zive na njemu. Rodjen sam 1985 i od tada pa do sad stalno visi neko ludilo u vazduhu. Jedina sreca u nesreci je sto zivim na severnoj strani Dunava.

Uzicanin

pre 12 godina

Zar se ne vidi da srbi sprecavaju legitimno od naroda izabranu vlast Kosova kao prvo, a kao drugo zar ovo nije odgovor na ponistavanje zadnje runde pregovora sa vlasitma Kosova, razmislite malo...

Kosovo

pre 12 godina

Ljudi psiem vam sa Kosova. Sedim i cekam sta ce da se dogodi, s' obyirom da sam znesko nisma u mogucnosti da se pruzim podrsku nasim zemljacima iz Leposavica. UOpste nije priajtno sedeti i slusate sirene i helihoptere i vracati se deset godina unazad i opet cekati i cekati i razmisljati sta ce da se dogodi. Nama je dosta ratovanja i kolaterlanih zrtava i treba nam malo vaseg razumevanja i podrske. Lakoje reci da treba dici ruke od Srba na Kosovu, lako je pricati da prihvatimo novu realnost, a mnogo je teze i to uciniti. Nama su danas svi stavili do znanja da ako Albanci odluce da zavrse svoje tako ce i biti i nema tu ni pregovora, ni razgovora i nikakve pomoci ni od koga. Vecras je nama svima sve mnogo jasnije.

posmatrac

pre 12 godina

Sa obzirom koliko su dole naviknuli na ostre odgovore iz Beograda vec preko 20 godina, mora da im drhte kosti nakon ovoga sto su napravili.

zoki

pre 12 godina

zavrsava se i ova prica polako.... jadni srbi na kosovu...
dakle da rezimiramo....
srbija zapocela rat u sloveniji i povukla se....
srbija zapocela rat u hrvatskoj, povukla se i kad je hrvatska proterala na desetine hiljada srba srbija ni a da kaze....
srbija zapocela rat u bosni i hercegovini, povukla vojsku i pustila srbe da se sami snalaze....
srbija idiotskom politiku dovela do ovog svega na kosovu i kad se desava sto se desava tamo sa jadnim srbima srbija nista ne sme da kaze...
HVALA TI SRBIJO NA SVEMU STO SI UCINILA ZA SRPSKI NAROD !!!
jos nesto za sve manekene i pametnjakovice koji misle da je Beograd Srbija, liberalan biti ne znaci prodati i izdati sve sto je srpsko...!!!!

Deja-vu

pre 12 godina

Ocigledno je da je citava prica oko carine pokusaj organa tkz. nezavisnog Kosova da uspostave kontrolu nad severom Kosova. U ovakvim situacijama treba reagovati hladne glave, drzavnicki. Najmanje bi bilo pametno da dodje do bilo kakvog oruzanog sukoba, a mislim da nikome u Beogradu u ovom trenutku to ne pada na pamet. Najvaznije je da Srbi s Kosova ne dozvole da podlegnu provokacijama, jer je moguce da Albanci neki veci incident iskoriste kao povod za vecu akciju (setite se martovskog pogroma). Ovo se moze resivati jedino jakom diplomatskom inicijativom. Videcemo na delu kakva nam je diplomatija, na kraju ovo je lakmus papir odnosa Evropske unije prema kosovskom problemu.

prtovi nacionalizma i primitivizma

pre 12 godina

zoll, na srecu albanaca, za sve unutrasnje, spoljne i sve ostale stvari na kosovu ne pitaju se ni albanci, ni srbi, nego neko treci. zato, da zajedno budemo tisi od vode i nizi od trave i da boga hvalimo sto je to tako. nismo ni vi ni mi zasluzili drugo nego protektorat koji imamo. tragicno, ali istinito.

dsfsdf

pre 12 godina

Ма шта се неко овде буни што су отишли политичари доле и позвали МЗ. А да није онда би било што није!!!На њима је сада да смире колико могу ситуацију и да се договоре са Еулексом да се не понаша, "позивамо на смирење", већ да спрече да Тачи уради на северу што му је наређено. Само још овде нам фале велики филозофи. Поруке подршке нису од велике помоћи, ал' немојте онда се остављају лицемерни, себични и злонамерни. А господин који је написао да ће ратује за Земљу! Ви ако не би сте ратовали за своју земљу, не требате ни Земљи! Уосталом Вас сад нико и не тера да ратујете! Ако Вам не пада на памет да напишете било какву поруку подршке, што Вас опет нико не тера, онда не морате показивати лицемерје и себичност. Пре неки дан СВА подршка норвешком народу. А овде неки ни СВОМ!!!Е ситне душе.

bolid

pre 12 godina

Problem od kada postoji nije resavan uz pomoc logike vec na osecaj.
Kad je NATO krenuo da bombarduje Srbiju, junacili smo se i popili dobre batine a uz to i asuli zivote.
Nato je usao sa ciljem da zaustavi "progon" albanaca sa Kosova. Pod znacima navoda, jer su svi dobili nalog od strane rukovodstva NATOa da ukoliko to urade da imaju legitimitet da sprece "aksiju ciscenja".

Naravno, bez mozga, naseli smo na to i sada imamo sta imamo.

Naravno, umesto drndanja po mostovima dok su nas bombe opkruzivale, umesto osecajem, opet, da je bilo mozga, pa da je uzvraceno istom merom. Recimo, izbeglickom strujom prema Madjarskoj, Rumuniji, Bugarskoj. Istog trebutka bi sve svetske medije imale NATO na nsanu za progon jedne nacije iz sopstvene maticne drzave. Stvar bi morala da se resava politicki.

Na njihovu srecu a nasu nesrecu, zagrizli smo udicu bas kako su ono hteli.

I opet, ocigledno da se nista nismo naucili. Imamo situaciju gde opet postoji mogucnost useljenja na Kosovo. No, to bi iziskivalo da se 2 miliona Srba iseli iz svojih domova i smesti gde ko zna i kod koga zna, na to isto Kosovo. Zapad sve vodi preko papira i matematike. U slucaju da nas bude apsolutno majoritet, lako opovrgavamo kompletnu situaciju i rusimo im od kule karata napravljeni sistem. Skroz legalno, politicki korektno, demokratski itd. itd..

E, sad opet imamo paradoks gde bi neki gurali vojsku, policiju, slali ove ili one, paravojne i slicno a nikako da neko sedne i napravi jedan dobar koncept. Jer po Ujedinjenim Nacijama, imamo apolutno pravo da se nastanimo na Kosovu u bilo kojem trenutku.

Ko je spreman da ucini nesto po ovom pitanju i ovom receptu?

Niko, sedimo i lajemo na sve strane i uvek ocekujemo da neko drugi resi problem za nas. E vidite, to se desiti nece.

Recept je napisan, ostatak je na nama.

hm.....

pre 12 godina

Srbija se odavno odrekla Kosova, samo sto to nema ko da saopsti gradjanima. Sta mi znamo sta Borko tamo "pregovara", vidimo "idilicnu" sliku na TV i mislimo kako je sve to lepo. Priznali su oni Kosovo, a sve je pocelo izdajom u Kumanovu 1999. godine. Jeremic nije lud, zna kakve su posledice takve politike pa je kao poslednju opciju pokusao da smeni Borka. A vi sto pozivate nasu vojsku i policiju da intervenise, pa kao da na Marsu zivite. Srbija nema vise vojsku. Kada smo '99 takticki pobedili i nadmudrili NATO, oni su odlucili da nam ukinu vojsku na miran nacin, to su i ucinili za ovih 12 godina, samo sto vam to niko nije rekao jer se to zove "reforma" vojske.
Sve u svemu zavrsni cin jedne politike, o kojoj ce deca za 50 godina, ako Srbije bude, uciti kao o najsramnijem periodu srpske istorije.

petronije

pre 12 godina

Ovo je planiran potez, naravno podržan od EU. Posle hapšenja Hadžića ostaje još i da Srbija prizna Kosovo. Iskorišćava se trenutak, kao u cilju stabilnosti u regiounu, da se ne uprska šansa za podršku javnosti koja jeste za priznanje Kosova kao i da ne bi sve do sada što je kao u tom cilju i preduzimano do sada.

brainwash

pre 12 godina

Pucnjevi, pa helikopter iznad Rudara
26.07.2011. 03:36
Pre pola sata i u Rudaru su se na barikadama jasno čuli pucnji iz automatskog oružja.
U Rudaru se trenutno nalaze karabinjeri, a ROSE su se povukle iz Zvečana i prema rečima očevidaca, njihovi džipovi su parkirani u blizini pravoslavnog groblja u južnom delu Kosovske Mitrovice.
U razgovoru sa komandantom karabinjera, lokalni Srbi su zatražili da se ROSE povuku i iz Zubinog Potoka i Leposavića, kao i da EULEKS hitno reaguje.
Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da večerašnji dogažaji predstavljaju nasilan pokušaj zazuzimanja severnog dela Kosova od strane prištinskih vlasti.
Pre pola sata i u Rudaru su se na barikadama jasno čuli pucnji iz automatskog oružja. Helikopter KFOR-a nadeleće ovaj punkt.

IZVOR- Radio KIM: http://www.radiokim.net/?cid=3,7,11504