Ponedeljak, 11.07.2011.

21:30

10 mitova o prevari

Izvor: B92

10 mitova o prevari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

nije prevara...

pre 12 godina

Pero Zdero*
reci supruzi, to nije prevara...nista ti nisi tvojoj supruzi uradio...ako nema iskrenosti to je prevara...
boze moj...pa nije ovaj svet bas toliko veliki, uvek je bolje da se stvari vade ispod tepiha nego da se guraju...nadam se da ti je savest sada cista u vezi bivse i verujem da si dobro...
ljubi zenu!
divim se ljudima koji mogu da druge gledaju kao ljude a ne da ih stavljaju u neke sablone...
meni je bilo krivo sto bivsa devojka mog muza njega nije pozvala na svadbu...zasto ne? pa kad su toliko vremena proveli zajedno...
sad je sve proslo i svako ima svoj zivot...ako imas nesto sto te kopka oslobodi se...verujem da si samo shvatio koliko volis svoju zenu!

mila blazic

pre 12 godina

Pero zdero,
11g nisi se video s bivsom devojkom i odjednom si to pozeleo, zasto??? Nesto je pocelo da skripi u braku, a ti razmisli sta i zasto ???Frojd je rekao "i pomisao je prevara.... " Videt ces se ti opet sa bivsom devojkom i ono sto nisi uradio pri prvom susretu uradit ces pri nekom od sledecih, pa se neces pitati....pozzzz

Samo toliko

pre 12 godina

Afera može da “sačuva” vezu ?

Ovaj mit su proširili neverni ljudi kako bi opravdali svoj postupak. Mit je, takođe, netačan. Možete li da zamislite neki par kako govori: “Ova afera je nešto najbolje što nam se desilo”? Afere podrazumevaju prekršaj zaveta, svakodnevno laganje i izigravanje poverenja. Čak i oni parove koji “prežive” neveru osećaju da je veza obojena tugom, ogorčenjem i krivicom.

vladimir

pre 12 godina

ok... sve ovo je lepo napisano ali ...

Priznati ???
Molim vas... to nikada sem ako me ne uhvati na delu inace nikada, priznati znaci izgubiti i te price oprostice.. dza.. bu... iskrenost... drzi vodu samo posle 30 godina braka ...

Mala Lina

pre 12 godina

pazite komentar ovoga 'muškarca': do sad nisu fizičku prevaru računali u prevaru, a sad je emotivna prevara ok, tj. čista je jer je 'iz srca'. ma ljudi, sve je to jedno te isto. kad vama osoba sa kojom ste postane bilo koja rupa na svirali, a ne prva, tu je gotovo. ja glasam za iskrenost, a iskrenost je kada materijalizujete riječima i djelima ono što vam je u duši. eto.

surove cinjenice

pre 12 godina

Ako je varao pre, varaće i vas

Ovo je skoro uvek tačno. Ako je vaš partner varao sve devojke sa kojima je bio u vezi – vrlo verovatno će to uraditi i vama.

I opet
i opet
i opet......

(lazna) Nada

pre 12 godina

@ana
Slabicima je mnogo lakse varati nego se razvesti. Oni nece nikoga da "povrede"a znamo da bi razvod povredio ne samo supruznike nego I decu. Varanje im pruza utehu, ljubav i srecu (koje nema u braku)jer nisu dovoljno jaki da realizuju svoju srecu ili su toliko emotivni pa nece nikoga da povrede. U srecnim brakovima nikada nema prevara!!!

prevarena

pre 12 godina

Znam samo da onaj ko vara u braku vise nema nikakav brak tj brak u kome je ljubav davno prosla. Nisam to mogla dugo da shvatim ali kada se prevara ponovila i ponavljala (nekoliko godina iza mojih ledja)shvatila sam da sam ja tu postala visak. Ono sto te boli neces da vidis, guras to daleko od svoje podsvesti i trazis objasnjenja i podrsku da ce onaj ko vara da prestane da vara jer se nadas da te on jos "voli". Eh da te on voli ne bi ni poceo da te vara.

Bane NS

pre 12 godina

@pera zdera

Tehnički nisi, suštinski ne znam, zavisi kako se ti osećaš, ako nisi rekao ženi jer ne želiš da ona sazna za taj detalj tvog života, i neki oblik emocija koji gajiš prema bivšoj onda je zapravo lažeš pa samim tim si na granici emocionalne prevare, a ako tu ne postoji ništa ali nećeš ništa da joj kažeš jer zapravo smatraš da nemaš ništa posebno da joj kažeš osim što ona to može pogrešno da protumači onda si zapravo samo prikrio istinu jer si procenio da je tako bolje i u suštini je ne varaš. Kod emocionalne prevare koliko ja kapiram najvažnije je da ne varaš sebe, jer jedino tako možeš da zaključiš da li varaš i zenu ili ne.

pobesnela pufna

pre 12 godina

Za Peru Zderu:Ako se ti pitas da li je ili nije prevara, onda najverovatnije duboko u sebi osecas da na neki nacin jesi prevario svoju suprugu. Iskreno, ne znam sta posle 12 godina od raskida moze bilo kome da bude bitno za rasciscavanje,zamisli dete od 12 godina, sta se sve u njegovom zivotu desilo, sta je prosao, kolko je vode proteklo Savom i sad vas dvoje tu kao pretresate neka pitanja? Malo je reci nepotrebno, a mislim da rizikujes nesto sto nikako ne bi smeo da ugrozavas.Odlazak na rucak u njen stan, sitna decica, mama, tata i ostalo takodje, vrlo nepotrebno.

Sto se texta tiche, "potpisujem " par stvari:
-emocionalne prevare su najuzasnije moguce sem ako vas fizicki ne prevari, prenese vam SIDU i umrete, to samo moze da bude gore od ovog vida nagrizajuce prevare.
-ne mora nista da fali u vezi niti osobi koju vara i ona zapravo moze biti idealna,ali problem nije ni u vezi ni prevarenoj osobi, problem je u glavi onog ko vara! I to veeelliiikiii!

zena

pre 12 godina

@ djordje

Nije istina da nema osoba koje ne lazu i ne varaju. Cak ni lose iskustvo koje sam imala upravo sa "prevarantom" i to velikim, nije me pretvorilo u lazova i osobu koja bi prevarila muskarca koga voli.

ana

pre 12 godina

@pera zdera Vas slucaj bi mogao da se podvede pod slucaj emotivne prevare. Kazu psiholozi da je ona cak opasnija od seksualne i da moze vrlo lako da se zbog toga rasturi brak. Bolje je da vec sad PREKINETE zauvek sa vidjanjem bivse, da vam se ne bi desilo ono sto sam vidjala u svojoj okolini-i muskarci i zene ostavljaju bracne partnere zbog neke fiksacije iz proslosti, zaboravljajuci pritom da oni zapravo ne poznaju bivse, da su godinama ziveli u iluzijama kakve su to osobe. Nemojte se igrati vatrom. Ovo je dobronameran savet, ne drzanje predavanja!

naravno da nisi

pre 12 godina

Naravno da to nije prevara. Ponekad imamo potrebu da se setimo nekih ljubavi iz mladjih dana i uzivamo u drustvu osobe koja nam je nekada znacila mnogo...Ako kazete supruzi onda ce da pomisli nesto, ali ako ne, a ona sazna, tad je problem malo veci...kolko sam shvatila imate lep brak, nema razloga da vam ne veruje....

sasa

pre 12 godina

Mnogo ukalupljen sadrzaj,sve je to individualna stvar! A zivot je tok a ne ustogljena statika i sve je promennljivo pa i licni odnosi izmedju dvoje ljudi,tako se treba i postaviti prema tim stvarima,jer za sve je potrebno dvoje koji se u necemu sloze ili ne,da bi covek bio srecan mora najpre uspeti biti dosledan sebi pa tek onda osobi sa kojom je u nekom odnosu.

boki

pre 12 godina

Ljudi, budite uvereni da vas prevara i preljuba nece dovesti nigde, za malo kratkotrajnog zadovoljstva dovodite vasu vezu/brak u veliku opasnost kao i ceo vas zivot u buducnosti!
Ako niste zadovoljni razgovarajte medjusobno, ako ne ide vise razvedite se!
Budite srecni, kad je kriza potrudite se da smislite nesto novo, radite na vezi/braku...
Pozdrav

djordje

pre 12 godina

zato je najbolje ne vezivati se nikada.tako ne rizikujes da ces biti prevaren i resena stvar.danas ne postoji osoba koja ne laze i jako veliki broj vara.pritom ne mislim samo na muskarce nego i na zene jer u danasnje vreme ni one nisu niste bolje od muskaraca.

Mala Lina

pre 12 godina

mene u vezi često hvataju 'bubice', desi se ponekad da me neki postupak partnerov pogodi, ili da mi prosto svega dođe preko glave i poželim da otkačim. da, pomislim: da zavedem drugog momka i da završim stvar, da se iživim malo.
ipak, tu misao gotovo istovremeno sustigne druga: a ako mene partner vara? sve se prije ili kasnije sazna, kako bih se ja osjećala nakon takvog saznanja? ili, najprostije, ona Isusova (može i po Kantu): ne čini ono što ne želiš da ti se učini. i sve mi bude jasno. ljudi, prevara je grijeh, izdaja! pa mnogo je bolje povrijediti nekog tako što ćete ga ostaviti, nego da ga slažete-prevarite-izdate. tada ste najviše izdali sebe i čovjeka u sebi.

pera zdera

pre 12 godina

Hajde da uradim malo ispitivanje misljenja na ovu temu. Zeleo bih da znam sta misle citaoci B92 (molim da navedete jeste li musko ili zensko) o mom slucaju. U braku sam 11 godina i nikada dosada nisam prevario suprugu, ni fizicki, ni emotivno, mislim i da je sa suprotne strane isto tako. Ali, u junu ove godine sam se posle 12 godina video sa bivsom devojkom. Nije bilo nista ozbiljno, jednostavno smo hteli da se vidimo kao prijatelji i da rascistimo neke stvari od pre 12 godina. Bio sam kod nje kuci na rucku, upoznao se sa njenom decom (razvedena je), video sa njenim roditeljima, i sve u svemu imali smo dug razgovor, kao prijatelji ali uz puno emocija. Naravno da o ovom susretu nisam rekao supruzi, zato sto se plasim da li bi mi verovala i ne zelim da bacam ikakvu sumnju na moju vernost. Moja drugarica mi kaze da iako nije bilo fizickog kontakta (osim rukovanja i poljupca u obraz), sama cinjenica da krijem nesto od supruge moze da se smatra prevarom. Pitanje krajnje jednostavno: da li sam prevario suprugu ili ne?

prevarena

pre 12 godina

Znam samo da onaj ko vara u braku vise nema nikakav brak tj brak u kome je ljubav davno prosla. Nisam to mogla dugo da shvatim ali kada se prevara ponovila i ponavljala (nekoliko godina iza mojih ledja)shvatila sam da sam ja tu postala visak. Ono sto te boli neces da vidis, guras to daleko od svoje podsvesti i trazis objasnjenja i podrsku da ce onaj ko vara da prestane da vara jer se nadas da te on jos "voli". Eh da te on voli ne bi ni poceo da te vara.

Mala Lina

pre 12 godina

mene u vezi često hvataju 'bubice', desi se ponekad da me neki postupak partnerov pogodi, ili da mi prosto svega dođe preko glave i poželim da otkačim. da, pomislim: da zavedem drugog momka i da završim stvar, da se iživim malo.
ipak, tu misao gotovo istovremeno sustigne druga: a ako mene partner vara? sve se prije ili kasnije sazna, kako bih se ja osjećala nakon takvog saznanja? ili, najprostije, ona Isusova (može i po Kantu): ne čini ono što ne želiš da ti se učini. i sve mi bude jasno. ljudi, prevara je grijeh, izdaja! pa mnogo je bolje povrijediti nekog tako što ćete ga ostaviti, nego da ga slažete-prevarite-izdate. tada ste najviše izdali sebe i čovjeka u sebi.

(lazna) Nada

pre 12 godina

@ana
Slabicima je mnogo lakse varati nego se razvesti. Oni nece nikoga da "povrede"a znamo da bi razvod povredio ne samo supruznike nego I decu. Varanje im pruza utehu, ljubav i srecu (koje nema u braku)jer nisu dovoljno jaki da realizuju svoju srecu ili su toliko emotivni pa nece nikoga da povrede. U srecnim brakovima nikada nema prevara!!!

boki

pre 12 godina

Ljudi, budite uvereni da vas prevara i preljuba nece dovesti nigde, za malo kratkotrajnog zadovoljstva dovodite vasu vezu/brak u veliku opasnost kao i ceo vas zivot u buducnosti!
Ako niste zadovoljni razgovarajte medjusobno, ako ne ide vise razvedite se!
Budite srecni, kad je kriza potrudite se da smislite nesto novo, radite na vezi/braku...
Pozdrav

pobesnela pufna

pre 12 godina

Za Peru Zderu:Ako se ti pitas da li je ili nije prevara, onda najverovatnije duboko u sebi osecas da na neki nacin jesi prevario svoju suprugu. Iskreno, ne znam sta posle 12 godina od raskida moze bilo kome da bude bitno za rasciscavanje,zamisli dete od 12 godina, sta se sve u njegovom zivotu desilo, sta je prosao, kolko je vode proteklo Savom i sad vas dvoje tu kao pretresate neka pitanja? Malo je reci nepotrebno, a mislim da rizikujes nesto sto nikako ne bi smeo da ugrozavas.Odlazak na rucak u njen stan, sitna decica, mama, tata i ostalo takodje, vrlo nepotrebno.

Sto se texta tiche, "potpisujem " par stvari:
-emocionalne prevare su najuzasnije moguce sem ako vas fizicki ne prevari, prenese vam SIDU i umrete, to samo moze da bude gore od ovog vida nagrizajuce prevare.
-ne mora nista da fali u vezi niti osobi koju vara i ona zapravo moze biti idealna,ali problem nije ni u vezi ni prevarenoj osobi, problem je u glavi onog ko vara! I to veeelliiikiii!

zena

pre 12 godina

@ djordje

Nije istina da nema osoba koje ne lazu i ne varaju. Cak ni lose iskustvo koje sam imala upravo sa "prevarantom" i to velikim, nije me pretvorilo u lazova i osobu koja bi prevarila muskarca koga voli.

naravno da nisi

pre 12 godina

Naravno da to nije prevara. Ponekad imamo potrebu da se setimo nekih ljubavi iz mladjih dana i uzivamo u drustvu osobe koja nam je nekada znacila mnogo...Ako kazete supruzi onda ce da pomisli nesto, ali ako ne, a ona sazna, tad je problem malo veci...kolko sam shvatila imate lep brak, nema razloga da vam ne veruje....

Samo toliko

pre 12 godina

Afera može da “sačuva” vezu ?

Ovaj mit su proširili neverni ljudi kako bi opravdali svoj postupak. Mit je, takođe, netačan. Možete li da zamislite neki par kako govori: “Ova afera je nešto najbolje što nam se desilo”? Afere podrazumevaju prekršaj zaveta, svakodnevno laganje i izigravanje poverenja. Čak i oni parove koji “prežive” neveru osećaju da je veza obojena tugom, ogorčenjem i krivicom.

pera zdera

pre 12 godina

Hajde da uradim malo ispitivanje misljenja na ovu temu. Zeleo bih da znam sta misle citaoci B92 (molim da navedete jeste li musko ili zensko) o mom slucaju. U braku sam 11 godina i nikada dosada nisam prevario suprugu, ni fizicki, ni emotivno, mislim i da je sa suprotne strane isto tako. Ali, u junu ove godine sam se posle 12 godina video sa bivsom devojkom. Nije bilo nista ozbiljno, jednostavno smo hteli da se vidimo kao prijatelji i da rascistimo neke stvari od pre 12 godina. Bio sam kod nje kuci na rucku, upoznao se sa njenom decom (razvedena je), video sa njenim roditeljima, i sve u svemu imali smo dug razgovor, kao prijatelji ali uz puno emocija. Naravno da o ovom susretu nisam rekao supruzi, zato sto se plasim da li bi mi verovala i ne zelim da bacam ikakvu sumnju na moju vernost. Moja drugarica mi kaze da iako nije bilo fizickog kontakta (osim rukovanja i poljupca u obraz), sama cinjenica da krijem nesto od supruge moze da se smatra prevarom. Pitanje krajnje jednostavno: da li sam prevario suprugu ili ne?

ana

pre 12 godina

@pera zdera Vas slucaj bi mogao da se podvede pod slucaj emotivne prevare. Kazu psiholozi da je ona cak opasnija od seksualne i da moze vrlo lako da se zbog toga rasturi brak. Bolje je da vec sad PREKINETE zauvek sa vidjanjem bivse, da vam se ne bi desilo ono sto sam vidjala u svojoj okolini-i muskarci i zene ostavljaju bracne partnere zbog neke fiksacije iz proslosti, zaboravljajuci pritom da oni zapravo ne poznaju bivse, da su godinama ziveli u iluzijama kakve su to osobe. Nemojte se igrati vatrom. Ovo je dobronameran savet, ne drzanje predavanja!

Bane NS

pre 12 godina

@pera zdera

Tehnički nisi, suštinski ne znam, zavisi kako se ti osećaš, ako nisi rekao ženi jer ne želiš da ona sazna za taj detalj tvog života, i neki oblik emocija koji gajiš prema bivšoj onda je zapravo lažeš pa samim tim si na granici emocionalne prevare, a ako tu ne postoji ništa ali nećeš ništa da joj kažeš jer zapravo smatraš da nemaš ništa posebno da joj kažeš osim što ona to može pogrešno da protumači onda si zapravo samo prikrio istinu jer si procenio da je tako bolje i u suštini je ne varaš. Kod emocionalne prevare koliko ja kapiram najvažnije je da ne varaš sebe, jer jedino tako možeš da zaključiš da li varaš i zenu ili ne.

surove cinjenice

pre 12 godina

Ako je varao pre, varaće i vas

Ovo je skoro uvek tačno. Ako je vaš partner varao sve devojke sa kojima je bio u vezi – vrlo verovatno će to uraditi i vama.

I opet
i opet
i opet......

djordje

pre 12 godina

zato je najbolje ne vezivati se nikada.tako ne rizikujes da ces biti prevaren i resena stvar.danas ne postoji osoba koja ne laze i jako veliki broj vara.pritom ne mislim samo na muskarce nego i na zene jer u danasnje vreme ni one nisu niste bolje od muskaraca.

Mala Lina

pre 12 godina

pazite komentar ovoga 'muškarca': do sad nisu fizičku prevaru računali u prevaru, a sad je emotivna prevara ok, tj. čista je jer je 'iz srca'. ma ljudi, sve je to jedno te isto. kad vama osoba sa kojom ste postane bilo koja rupa na svirali, a ne prva, tu je gotovo. ja glasam za iskrenost, a iskrenost je kada materijalizujete riječima i djelima ono što vam je u duši. eto.

sasa

pre 12 godina

Mnogo ukalupljen sadrzaj,sve je to individualna stvar! A zivot je tok a ne ustogljena statika i sve je promennljivo pa i licni odnosi izmedju dvoje ljudi,tako se treba i postaviti prema tim stvarima,jer za sve je potrebno dvoje koji se u necemu sloze ili ne,da bi covek bio srecan mora najpre uspeti biti dosledan sebi pa tek onda osobi sa kojom je u nekom odnosu.

vladimir

pre 12 godina

ok... sve ovo je lepo napisano ali ...

Priznati ???
Molim vas... to nikada sem ako me ne uhvati na delu inace nikada, priznati znaci izgubiti i te price oprostice.. dza.. bu... iskrenost... drzi vodu samo posle 30 godina braka ...

mila blazic

pre 12 godina

Pero zdero,
11g nisi se video s bivsom devojkom i odjednom si to pozeleo, zasto??? Nesto je pocelo da skripi u braku, a ti razmisli sta i zasto ???Frojd je rekao "i pomisao je prevara.... " Videt ces se ti opet sa bivsom devojkom i ono sto nisi uradio pri prvom susretu uradit ces pri nekom od sledecih, pa se neces pitati....pozzzz

nije prevara...

pre 12 godina

Pero Zdero*
reci supruzi, to nije prevara...nista ti nisi tvojoj supruzi uradio...ako nema iskrenosti to je prevara...
boze moj...pa nije ovaj svet bas toliko veliki, uvek je bolje da se stvari vade ispod tepiha nego da se guraju...nadam se da ti je savest sada cista u vezi bivse i verujem da si dobro...
ljubi zenu!
divim se ljudima koji mogu da druge gledaju kao ljude a ne da ih stavljaju u neke sablone...
meni je bilo krivo sto bivsa devojka mog muza njega nije pozvala na svadbu...zasto ne? pa kad su toliko vremena proveli zajedno...
sad je sve proslo i svako ima svoj zivot...ako imas nesto sto te kopka oslobodi se...verujem da si samo shvatio koliko volis svoju zenu!

djordje

pre 12 godina

zato je najbolje ne vezivati se nikada.tako ne rizikujes da ces biti prevaren i resena stvar.danas ne postoji osoba koja ne laze i jako veliki broj vara.pritom ne mislim samo na muskarce nego i na zene jer u danasnje vreme ni one nisu niste bolje od muskaraca.

pera zdera

pre 12 godina

Hajde da uradim malo ispitivanje misljenja na ovu temu. Zeleo bih da znam sta misle citaoci B92 (molim da navedete jeste li musko ili zensko) o mom slucaju. U braku sam 11 godina i nikada dosada nisam prevario suprugu, ni fizicki, ni emotivno, mislim i da je sa suprotne strane isto tako. Ali, u junu ove godine sam se posle 12 godina video sa bivsom devojkom. Nije bilo nista ozbiljno, jednostavno smo hteli da se vidimo kao prijatelji i da rascistimo neke stvari od pre 12 godina. Bio sam kod nje kuci na rucku, upoznao se sa njenom decom (razvedena je), video sa njenim roditeljima, i sve u svemu imali smo dug razgovor, kao prijatelji ali uz puno emocija. Naravno da o ovom susretu nisam rekao supruzi, zato sto se plasim da li bi mi verovala i ne zelim da bacam ikakvu sumnju na moju vernost. Moja drugarica mi kaze da iako nije bilo fizickog kontakta (osim rukovanja i poljupca u obraz), sama cinjenica da krijem nesto od supruge moze da se smatra prevarom. Pitanje krajnje jednostavno: da li sam prevario suprugu ili ne?

pobesnela pufna

pre 12 godina

Za Peru Zderu:Ako se ti pitas da li je ili nije prevara, onda najverovatnije duboko u sebi osecas da na neki nacin jesi prevario svoju suprugu. Iskreno, ne znam sta posle 12 godina od raskida moze bilo kome da bude bitno za rasciscavanje,zamisli dete od 12 godina, sta se sve u njegovom zivotu desilo, sta je prosao, kolko je vode proteklo Savom i sad vas dvoje tu kao pretresate neka pitanja? Malo je reci nepotrebno, a mislim da rizikujes nesto sto nikako ne bi smeo da ugrozavas.Odlazak na rucak u njen stan, sitna decica, mama, tata i ostalo takodje, vrlo nepotrebno.

Sto se texta tiche, "potpisujem " par stvari:
-emocionalne prevare su najuzasnije moguce sem ako vas fizicki ne prevari, prenese vam SIDU i umrete, to samo moze da bude gore od ovog vida nagrizajuce prevare.
-ne mora nista da fali u vezi niti osobi koju vara i ona zapravo moze biti idealna,ali problem nije ni u vezi ni prevarenoj osobi, problem je u glavi onog ko vara! I to veeelliiikiii!

ana

pre 12 godina

@pera zdera Vas slucaj bi mogao da se podvede pod slucaj emotivne prevare. Kazu psiholozi da je ona cak opasnija od seksualne i da moze vrlo lako da se zbog toga rasturi brak. Bolje je da vec sad PREKINETE zauvek sa vidjanjem bivse, da vam se ne bi desilo ono sto sam vidjala u svojoj okolini-i muskarci i zene ostavljaju bracne partnere zbog neke fiksacije iz proslosti, zaboravljajuci pritom da oni zapravo ne poznaju bivse, da su godinama ziveli u iluzijama kakve su to osobe. Nemojte se igrati vatrom. Ovo je dobronameran savet, ne drzanje predavanja!

boki

pre 12 godina

Ljudi, budite uvereni da vas prevara i preljuba nece dovesti nigde, za malo kratkotrajnog zadovoljstva dovodite vasu vezu/brak u veliku opasnost kao i ceo vas zivot u buducnosti!
Ako niste zadovoljni razgovarajte medjusobno, ako ne ide vise razvedite se!
Budite srecni, kad je kriza potrudite se da smislite nesto novo, radite na vezi/braku...
Pozdrav

Bane NS

pre 12 godina

@pera zdera

Tehnički nisi, suštinski ne znam, zavisi kako se ti osećaš, ako nisi rekao ženi jer ne želiš da ona sazna za taj detalj tvog života, i neki oblik emocija koji gajiš prema bivšoj onda je zapravo lažeš pa samim tim si na granici emocionalne prevare, a ako tu ne postoji ništa ali nećeš ništa da joj kažeš jer zapravo smatraš da nemaš ništa posebno da joj kažeš osim što ona to može pogrešno da protumači onda si zapravo samo prikrio istinu jer si procenio da je tako bolje i u suštini je ne varaš. Kod emocionalne prevare koliko ja kapiram najvažnije je da ne varaš sebe, jer jedino tako možeš da zaključiš da li varaš i zenu ili ne.

vladimir

pre 12 godina

ok... sve ovo je lepo napisano ali ...

Priznati ???
Molim vas... to nikada sem ako me ne uhvati na delu inace nikada, priznati znaci izgubiti i te price oprostice.. dza.. bu... iskrenost... drzi vodu samo posle 30 godina braka ...

naravno da nisi

pre 12 godina

Naravno da to nije prevara. Ponekad imamo potrebu da se setimo nekih ljubavi iz mladjih dana i uzivamo u drustvu osobe koja nam je nekada znacila mnogo...Ako kazete supruzi onda ce da pomisli nesto, ali ako ne, a ona sazna, tad je problem malo veci...kolko sam shvatila imate lep brak, nema razloga da vam ne veruje....

(lazna) Nada

pre 12 godina

@ana
Slabicima je mnogo lakse varati nego se razvesti. Oni nece nikoga da "povrede"a znamo da bi razvod povredio ne samo supruznike nego I decu. Varanje im pruza utehu, ljubav i srecu (koje nema u braku)jer nisu dovoljno jaki da realizuju svoju srecu ili su toliko emotivni pa nece nikoga da povrede. U srecnim brakovima nikada nema prevara!!!

prevarena

pre 12 godina

Znam samo da onaj ko vara u braku vise nema nikakav brak tj brak u kome je ljubav davno prosla. Nisam to mogla dugo da shvatim ali kada se prevara ponovila i ponavljala (nekoliko godina iza mojih ledja)shvatila sam da sam ja tu postala visak. Ono sto te boli neces da vidis, guras to daleko od svoje podsvesti i trazis objasnjenja i podrsku da ce onaj ko vara da prestane da vara jer se nadas da te on jos "voli". Eh da te on voli ne bi ni poceo da te vara.

Mala Lina

pre 12 godina

mene u vezi često hvataju 'bubice', desi se ponekad da me neki postupak partnerov pogodi, ili da mi prosto svega dođe preko glave i poželim da otkačim. da, pomislim: da zavedem drugog momka i da završim stvar, da se iživim malo.
ipak, tu misao gotovo istovremeno sustigne druga: a ako mene partner vara? sve se prije ili kasnije sazna, kako bih se ja osjećala nakon takvog saznanja? ili, najprostije, ona Isusova (može i po Kantu): ne čini ono što ne želiš da ti se učini. i sve mi bude jasno. ljudi, prevara je grijeh, izdaja! pa mnogo je bolje povrijediti nekog tako što ćete ga ostaviti, nego da ga slažete-prevarite-izdate. tada ste najviše izdali sebe i čovjeka u sebi.

sasa

pre 12 godina

Mnogo ukalupljen sadrzaj,sve je to individualna stvar! A zivot je tok a ne ustogljena statika i sve je promennljivo pa i licni odnosi izmedju dvoje ljudi,tako se treba i postaviti prema tim stvarima,jer za sve je potrebno dvoje koji se u necemu sloze ili ne,da bi covek bio srecan mora najpre uspeti biti dosledan sebi pa tek onda osobi sa kojom je u nekom odnosu.

surove cinjenice

pre 12 godina

Ako je varao pre, varaće i vas

Ovo je skoro uvek tačno. Ako je vaš partner varao sve devojke sa kojima je bio u vezi – vrlo verovatno će to uraditi i vama.

I opet
i opet
i opet......

Mala Lina

pre 12 godina

pazite komentar ovoga 'muškarca': do sad nisu fizičku prevaru računali u prevaru, a sad je emotivna prevara ok, tj. čista je jer je 'iz srca'. ma ljudi, sve je to jedno te isto. kad vama osoba sa kojom ste postane bilo koja rupa na svirali, a ne prva, tu je gotovo. ja glasam za iskrenost, a iskrenost je kada materijalizujete riječima i djelima ono što vam je u duši. eto.

zena

pre 12 godina

@ djordje

Nije istina da nema osoba koje ne lazu i ne varaju. Cak ni lose iskustvo koje sam imala upravo sa "prevarantom" i to velikim, nije me pretvorilo u lazova i osobu koja bi prevarila muskarca koga voli.

Samo toliko

pre 12 godina

Afera može da “sačuva” vezu ?

Ovaj mit su proširili neverni ljudi kako bi opravdali svoj postupak. Mit je, takođe, netačan. Možete li da zamislite neki par kako govori: “Ova afera je nešto najbolje što nam se desilo”? Afere podrazumevaju prekršaj zaveta, svakodnevno laganje i izigravanje poverenja. Čak i oni parove koji “prežive” neveru osećaju da je veza obojena tugom, ogorčenjem i krivicom.

mila blazic

pre 12 godina

Pero zdero,
11g nisi se video s bivsom devojkom i odjednom si to pozeleo, zasto??? Nesto je pocelo da skripi u braku, a ti razmisli sta i zasto ???Frojd je rekao "i pomisao je prevara.... " Videt ces se ti opet sa bivsom devojkom i ono sto nisi uradio pri prvom susretu uradit ces pri nekom od sledecih, pa se neces pitati....pozzzz

nije prevara...

pre 12 godina

Pero Zdero*
reci supruzi, to nije prevara...nista ti nisi tvojoj supruzi uradio...ako nema iskrenosti to je prevara...
boze moj...pa nije ovaj svet bas toliko veliki, uvek je bolje da se stvari vade ispod tepiha nego da se guraju...nadam se da ti je savest sada cista u vezi bivse i verujem da si dobro...
ljubi zenu!
divim se ljudima koji mogu da druge gledaju kao ljude a ne da ih stavljaju u neke sablone...
meni je bilo krivo sto bivsa devojka mog muza njega nije pozvala na svadbu...zasto ne? pa kad su toliko vremena proveli zajedno...
sad je sve proslo i svako ima svoj zivot...ako imas nesto sto te kopka oslobodi se...verujem da si samo shvatio koliko volis svoju zenu!