Četvrtak, 30.06.2011.

22:07

Vlada kupila limuzine za strance

Država kupila 19 automobila vrednih 321.000 evra za prevoz učesnika Parlamentarne skupštine OEBS-a, koja će se u julu održati u Beogradu, pišu "Novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Vlada kupila limuzine za strance IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Dule NS

pre 12 godina

@ (iv, 1. jul 2011 15:04)

Možda ja i "nisam sav svoj" kako Vi to kažete, ali ja nisam gladan za razliku od svih vas ovde, jer se ja sam borim za svoj život i radim a ne kukam kako mi je vlast loša i kako nemam leba da jedem i ne čekam da mi posao i "lebac" padnu sa neba, dok brstim politiku na internetu! Nemaju za lebac, a imaju za internet???
-Iako sam u poslednje dve godine promenio 4 posla, i dalje ne odustajem i ne gubim vreme kukajući na raznim forumima jer znam da nije vlast kriva što je moja firma propala, već nesposobna komercijala koja nije bila u stanju da obezbedi nove poslove! Tačka!
-Da li je moj sarkazam "rustičan" ili kakav već, uopšte nije bitno! Bitna je suština! Limuzine su ovde najmanji problem - problem je u mentalitetu i lenjosti našeg naroda - a kakav narod takva i vlast!

Aleksandar

pre 12 godina

za (Skywalker, 1. jul 2011 12:25)

mala ispravka - to jeste tačan broj automobila - ali u svim društvenim organizacijama (opštine, ministarstva, OUR, OOUR, SOUR i slično). Koji su tada bili u državnom/društvenom vlasništvu

Taj podatak koji koristiš je objavljen svojevremno u Privrednom pregledu 1986 godine.

Martin,Pirot

pre 12 godina

Koliko li cemo onda Skoda da kupimo za samit nesvrstanih?A ne daj Boze da opet pobedimo na Evroviziji,akcije Skode ima da skoce u nebesa:)

jeremija

pre 12 godina

Odlicna investicija! Umesto u otvaranje par manjih fabrika,kupovinu novih inkubatora i ko zna koliko jos bitnijih stvari,Vlada kupuje nove automobile?Je l' to ELAN o kojem prica G-din Cvetkovic? Majko mila......

iv

pre 12 godina

(Dule NS, 30. jun 2011 23:29)

Ocigledno nisi sav svoj.

Na stranu tvoj rusticni sarkazam, dacemo im vrhunske limuzine, koje cemo iznajmljivati. Po cenama koje nece biti dogovorene samo da se neko napljacka. Na primer 1000 eura dan voznje.

Sto se tice tih kola i sta se s njima radi dok nema stranaca da ih vozi, samo cu citirati poznanika a vi necete imati problema da je ubacite u odgovarajuc kontekst: "izvini malo je prljavo vozio sam neke radnike ovih dana, radim neku fasadu..."

Aleksandar

pre 12 godina

1989 je Džordž Buš stariji bio u poseti Belgiji na NATO samitu, gde su bili i predstavnici drugih važnih članica NATO.
Belgijska vlada je iznajmila za potrebe tog skupa nekoliko limuzina iz firmi za najam takvih vozila (moj prijatelj koji je radio u takvoj firmi je vozio Barbaru Buš u muzej i jednom Milana Panića - premijera SR Jugoslavije).

Tako da i mnogo bogatije države vode računa kako se pare troše.

Skywalker

pre 12 godina

Kad vec pominjete Svajcarsku,navescu vam jedan jos drasticniji primer. Svojevremeno je bivsa Jugoslavija imala 180 hiljada sluzbenih automobila. U isto vreme jedna bogata Svedska je imala ukupno 48 (cetrdeset osam) sluzbenih auta!

perica

pre 12 godina

@milan.... slobodno podrzavaj te investicije kada budes placao porez a ovako bolje ti zameni matore inkubatore po bolnicama! nek se voze s puntom pa nek nasa vlada na pravi nacin podrzi kragujevac! za te pare su mogli da izplaniraju proizvodnju lux punta! za tebe i ostale koji podrzavate ovo rasipnistvo bih pozvao da prodjete malo Beogradom i Srbijom, da ne izbegavate rupe na putu, da pravite decu i kada vam dete dospe u 30 godina stare inkubatore, da pokusate da zadrzite kosu na svom mestu od silnog stresa! jasno?

Somborka

pre 12 godina

sad sam ponovo trazila podatak... nasla sam da se za 250 hiljada evra moglo kupiti novih 35 inkubatora.... ljudi sta radite.... ???????????????

Amos

pre 12 godina

Tako rade pravi 'domacini'!
Tako i ja isto - kad mi dolaze neki gosti, a moj auto je npr u kvaru, ja lepo odem i KUPIM NOVI! Jer - mozda mi sutra dodje jos neko, pa 'nece da se baci'!!!
KRIMINALCI i RASPIKUCE!
Ma glasam za Nikolica, bas me briga. Danas bi glasao i za Slobu, da je ziv, samo da ove uzvisene oteramo gde im je mesto.

Uroš Ečejić

pre 12 godina

U siromašnim zemljama poput Nemačke, Švedske ili Holandije su izračunali da je u takvim slučajevima (dolasci inostranih delegacija, veći medjunarodni skupovi) jeftinije uzeti automobile u najam, nego ih kuopovati, držati vozače na platnom spisku, plaćati održavanje, osiguranje.
Ko je kriv Nemcima, Švedjanima i Holandjanima što nisu bogati kao mi...

Milan

pre 12 godina

Iskreno podrzavam ovu investiciju vlade. Drzava treba da se prezentuje u dobrom svetlu kada se radi o spoljno-politickoj koristi za sve nas. Slazem se da je ovaj novac preko potreban i na drugim mestima, ali ne mozemo da vozimo strane diplomate, goste i investitore u Yugo-u i da ocekujemo da imamo neke koristi od toga.

Off topic: kladim se da ce ovaj moj komentar dobiti minimum 100 negativnih klikova :D

Sanja

pre 12 godina

Ko kaze da para nema?Poskupelo sve u Srbiji poslednjih meseci,pa se ustedelo malo za nova kola.Eto,zivi se nekako,nadje se nacina da se pregura kriza...

Nenad

pre 12 godina

Bruka i Sramota. Na taj nacin su osteceni svi poreski obveznici republike Srbije. Zasto neko taj isti novac nije ulozio da se u nekoj skoli kupe kompjuteri ili da se popravi neki vrtic. Mozda bi cak novac bio dovoljan za izgradnju jednog stambenog objekta srednje velicine. Da nas novac ostane nama, nama koji smo taj novac zaradili. E to je gospodo patriotizam!

rumunski scenario

pre 12 godina

21 inkubator može da se kupi za tu sumu i da decenijama spašavaju živote!!!

Ova vlada i ceo sitem su fašistički, antinarodni, nehumani i treba da im sudi narodna revolucija!

pedja

pre 12 godina

zar nije jeftinije i jednostavnije iznajmiti limuzine od firmi koje se time bave kao i od taksista. Da nije mozda problem sto nisu sva kola ista??? dokle vise da bacamo pare na vozikanje foteljasa i njihovih grejaca fotelja? Dajte nesto realnije i jednostavnije. Kamo srece da je javni dug smanjen bar malo za te pare... ma prazna prica, pas laje, vetar nosi, karavan prolazi...

Limuzinko

pre 12 godina

Ovo je vec za ozbiljnije razmatranje uloge sadasnje Vlade u postojecem blagostanju gradjana. Neka OEBS glasa za njih na sledecim izborima, ja trazim sigurno nove.

NemanjaBB

pre 12 godina

alo bre!!! koga vi ovde zezate ???
na nama stedite, dizete gorivo, nema para za plate, da se ulaze u neki posao, a ovde uzimate nove benzince, kako vas nije sramota ??
razbacujete se nasim parama, umesto da smanjite rashode i administraciju, vi povecavate!?
pa ce posle jos 100 vozaca da se zaposli, pa gde je odrzavanje i gorivo za te turbo benzince!!!!!
a niste mogli stare aute da im pozajmite!? eeeej koji su ovo izgovori da se neko ugradi u toj kupoprodaji!!
jao kako vas cekam na izborima!
platicete za svaki SuperB !

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Šta reći a ne opsovati!? Ovi bre nisu normalni! Imaju li oni uopšte ikakvu predstavu kako se u ovoj zemlji živi? Au, kako jedva čekam izbore, čudiće se šta ih je snašlo!!! Glasaću i za crnog đavola samo da više ne gledam ove raskalašne krvopije, sram da ih bude!

Фиат Пунто

pre 12 godina

А што нису лепо купили нови Пунто? И још са субвенцијом, то би био добар посао.:)

Dule NS

pre 12 godina

Aj sada svi lupajte komentare kako ste gladni i nemate ni za leba i kako je vlada "bezobrazna" što je kupila kola za strane delegacije, a nije im dala polovne biciklove da voze!
Hajde pričajte o bedi i siromaštvu - ali nemoj ni slučajno da vam padne na pamet da idete nešto da radite, da kopate kukuruz ili berete maline na primer....
Zemlja vapi za radnicima koji će da je obrađuju, a radnici kukaju na internetu kako su gladni! I psuju "bezobraznu" vlast!

agim

pre 12 godina

19 automobila x 50 evra na dan = 950 evra. Recimo da ova konferencija traje dva dana ZNACI da bi ovi automobili na rent-a-car(u)kostali drzavu manje od 1900 evra.
Mogli bi dobiti cak i bolje automobile a sto je najvaznije ustedeli bi "nekih sitnih" 319.100 evra. Naravno treba uracunati i sumu za registraciju tih novih automobila, servise,gume i ostale rezovne delove, parkinge itd.itd.
Ovakve "kradje" budzeta desavaju se i kod nas na Kosovu pa posle se mi gradjani pitamo zasto zivimo lose.

Igor

pre 12 godina

Nedavno je na jednoj regionalnoj tv prikazivana emisija o Svajcarskoj. Intervju je dao gradonacelnik jednog osrednjeg grada u toj zemlji!
Covjek nema sluzbeno vozilo niti svog vozaca! Ima pravo kako kaze, da na racun drzave potrosi 500 evra mjesecno na gorivo,tj,to mu dodje kao prevoz na platu! Nerijetko se kaze ,vozi gradskim prevozom, kaze isplatnije mu je nego da trosi na gorivo! Nema privilegovan parking ispred zgrade u kojoj radi!
Nasi bi politicari rekli: ''koja dileja, budaletina, puko s mozgom itd itd.

A pazite, o Svici se dakle radi!

Pipi

pre 12 godina

Shirokooo! Ima se moze se! Nego jel cete opet da nas smarate da nemo zemo da prodjemo kroz grad? Zasto se lepo ne sastajete u zgradi SIV-a? Zasto nas malo ne postedite? Hajmo, malo milosti prema gradjanima, vi veliki i mocni...

Superiornost na srpski način

pre 12 godina

Prema navedenoj ukupnoj ceni, pojedinačna cena je 16.895 evra. Na sajtu generalnog uvoznika, cena najjeftinije škode superb 1.8 TSI iznosi 19.789 evra (sa PDV-om i porezom), što znači da je Vlada dobila popust od najmanje 3.000 evra po komadu. Ovo bi se moglo nazvati dobrim poslom, ali samo u slučaju da je novac za nabavku ovih 19 automobila zarađen. Pošto nije zarađen, nego je pozajmljen od međunarodnih bankara na čelu sa MMF-om, ovo je samo još jedan u nizu od relativno malog broja koraka ka scenariju Grčke, ali na srpski način...

agim

pre 12 godina

19 automobila x 50 evra na dan = 950 evra. Recimo da ova konferencija traje dva dana ZNACI da bi ovi automobili na rent-a-car(u)kostali drzavu manje od 1900 evra.
Mogli bi dobiti cak i bolje automobile a sto je najvaznije ustedeli bi "nekih sitnih" 319.100 evra. Naravno treba uracunati i sumu za registraciju tih novih automobila, servise,gume i ostale rezovne delove, parkinge itd.itd.
Ovakve "kradje" budzeta desavaju se i kod nas na Kosovu pa posle se mi gradjani pitamo zasto zivimo lose.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Šta reći a ne opsovati!? Ovi bre nisu normalni! Imaju li oni uopšte ikakvu predstavu kako se u ovoj zemlji živi? Au, kako jedva čekam izbore, čudiće se šta ih je snašlo!!! Glasaću i za crnog đavola samo da više ne gledam ove raskalašne krvopije, sram da ih bude!

Pipi

pre 12 godina

Shirokooo! Ima se moze se! Nego jel cete opet da nas smarate da nemo zemo da prodjemo kroz grad? Zasto se lepo ne sastajete u zgradi SIV-a? Zasto nas malo ne postedite? Hajmo, malo milosti prema gradjanima, vi veliki i mocni...

Igor

pre 12 godina

Nedavno je na jednoj regionalnoj tv prikazivana emisija o Svajcarskoj. Intervju je dao gradonacelnik jednog osrednjeg grada u toj zemlji!
Covjek nema sluzbeno vozilo niti svog vozaca! Ima pravo kako kaze, da na racun drzave potrosi 500 evra mjesecno na gorivo,tj,to mu dodje kao prevoz na platu! Nerijetko se kaze ,vozi gradskim prevozom, kaze isplatnije mu je nego da trosi na gorivo! Nema privilegovan parking ispred zgrade u kojoj radi!
Nasi bi politicari rekli: ''koja dileja, budaletina, puko s mozgom itd itd.

A pazite, o Svici se dakle radi!

rumunski scenario

pre 12 godina

21 inkubator može da se kupi za tu sumu i da decenijama spašavaju živote!!!

Ova vlada i ceo sitem su fašistički, antinarodni, nehumani i treba da im sudi narodna revolucija!

Фиат Пунто

pre 12 godina

А што нису лепо купили нови Пунто? И још са субвенцијом, то би био добар посао.:)

Superiornost na srpski način

pre 12 godina

Prema navedenoj ukupnoj ceni, pojedinačna cena je 16.895 evra. Na sajtu generalnog uvoznika, cena najjeftinije škode superb 1.8 TSI iznosi 19.789 evra (sa PDV-om i porezom), što znači da je Vlada dobila popust od najmanje 3.000 evra po komadu. Ovo bi se moglo nazvati dobrim poslom, ali samo u slučaju da je novac za nabavku ovih 19 automobila zarađen. Pošto nije zarađen, nego je pozajmljen od međunarodnih bankara na čelu sa MMF-om, ovo je samo još jedan u nizu od relativno malog broja koraka ka scenariju Grčke, ali na srpski način...

Limuzinko

pre 12 godina

Ovo je vec za ozbiljnije razmatranje uloge sadasnje Vlade u postojecem blagostanju gradjana. Neka OEBS glasa za njih na sledecim izborima, ja trazim sigurno nove.

NemanjaBB

pre 12 godina

alo bre!!! koga vi ovde zezate ???
na nama stedite, dizete gorivo, nema para za plate, da se ulaze u neki posao, a ovde uzimate nove benzince, kako vas nije sramota ??
razbacujete se nasim parama, umesto da smanjite rashode i administraciju, vi povecavate!?
pa ce posle jos 100 vozaca da se zaposli, pa gde je odrzavanje i gorivo za te turbo benzince!!!!!
a niste mogli stare aute da im pozajmite!? eeeej koji su ovo izgovori da se neko ugradi u toj kupoprodaji!!
jao kako vas cekam na izborima!
platicete za svaki SuperB !

pedja

pre 12 godina

zar nije jeftinije i jednostavnije iznajmiti limuzine od firmi koje se time bave kao i od taksista. Da nije mozda problem sto nisu sva kola ista??? dokle vise da bacamo pare na vozikanje foteljasa i njihovih grejaca fotelja? Dajte nesto realnije i jednostavnije. Kamo srece da je javni dug smanjen bar malo za te pare... ma prazna prica, pas laje, vetar nosi, karavan prolazi...

Dule NS

pre 12 godina

Aj sada svi lupajte komentare kako ste gladni i nemate ni za leba i kako je vlada "bezobrazna" što je kupila kola za strane delegacije, a nije im dala polovne biciklove da voze!
Hajde pričajte o bedi i siromaštvu - ali nemoj ni slučajno da vam padne na pamet da idete nešto da radite, da kopate kukuruz ili berete maline na primer....
Zemlja vapi za radnicima koji će da je obrađuju, a radnici kukaju na internetu kako su gladni! I psuju "bezobraznu" vlast!

Amos

pre 12 godina

Tako rade pravi 'domacini'!
Tako i ja isto - kad mi dolaze neki gosti, a moj auto je npr u kvaru, ja lepo odem i KUPIM NOVI! Jer - mozda mi sutra dodje jos neko, pa 'nece da se baci'!!!
KRIMINALCI i RASPIKUCE!
Ma glasam za Nikolica, bas me briga. Danas bi glasao i za Slobu, da je ziv, samo da ove uzvisene oteramo gde im je mesto.

Uroš Ečejić

pre 12 godina

U siromašnim zemljama poput Nemačke, Švedske ili Holandije su izračunali da je u takvim slučajevima (dolasci inostranih delegacija, veći medjunarodni skupovi) jeftinije uzeti automobile u najam, nego ih kuopovati, držati vozače na platnom spisku, plaćati održavanje, osiguranje.
Ko je kriv Nemcima, Švedjanima i Holandjanima što nisu bogati kao mi...

perica

pre 12 godina

@milan.... slobodno podrzavaj te investicije kada budes placao porez a ovako bolje ti zameni matore inkubatore po bolnicama! nek se voze s puntom pa nek nasa vlada na pravi nacin podrzi kragujevac! za te pare su mogli da izplaniraju proizvodnju lux punta! za tebe i ostale koji podrzavate ovo rasipnistvo bih pozvao da prodjete malo Beogradom i Srbijom, da ne izbegavate rupe na putu, da pravite decu i kada vam dete dospe u 30 godina stare inkubatore, da pokusate da zadrzite kosu na svom mestu od silnog stresa! jasno?

Somborka

pre 12 godina

sad sam ponovo trazila podatak... nasla sam da se za 250 hiljada evra moglo kupiti novih 35 inkubatora.... ljudi sta radite.... ???????????????

Skywalker

pre 12 godina

Kad vec pominjete Svajcarsku,navescu vam jedan jos drasticniji primer. Svojevremeno je bivsa Jugoslavija imala 180 hiljada sluzbenih automobila. U isto vreme jedna bogata Svedska je imala ukupno 48 (cetrdeset osam) sluzbenih auta!

Sanja

pre 12 godina

Ko kaze da para nema?Poskupelo sve u Srbiji poslednjih meseci,pa se ustedelo malo za nova kola.Eto,zivi se nekako,nadje se nacina da se pregura kriza...

Aleksandar

pre 12 godina

1989 je Džordž Buš stariji bio u poseti Belgiji na NATO samitu, gde su bili i predstavnici drugih važnih članica NATO.
Belgijska vlada je iznajmila za potrebe tog skupa nekoliko limuzina iz firmi za najam takvih vozila (moj prijatelj koji je radio u takvoj firmi je vozio Barbaru Buš u muzej i jednom Milana Panića - premijera SR Jugoslavije).

Tako da i mnogo bogatije države vode računa kako se pare troše.

Nenad

pre 12 godina

Bruka i Sramota. Na taj nacin su osteceni svi poreski obveznici republike Srbije. Zasto neko taj isti novac nije ulozio da se u nekoj skoli kupe kompjuteri ili da se popravi neki vrtic. Mozda bi cak novac bio dovoljan za izgradnju jednog stambenog objekta srednje velicine. Da nas novac ostane nama, nama koji smo taj novac zaradili. E to je gospodo patriotizam!

Milan

pre 12 godina

Iskreno podrzavam ovu investiciju vlade. Drzava treba da se prezentuje u dobrom svetlu kada se radi o spoljno-politickoj koristi za sve nas. Slazem se da je ovaj novac preko potreban i na drugim mestima, ali ne mozemo da vozimo strane diplomate, goste i investitore u Yugo-u i da ocekujemo da imamo neke koristi od toga.

Off topic: kladim se da ce ovaj moj komentar dobiti minimum 100 negativnih klikova :D

iv

pre 12 godina

(Dule NS, 30. jun 2011 23:29)

Ocigledno nisi sav svoj.

Na stranu tvoj rusticni sarkazam, dacemo im vrhunske limuzine, koje cemo iznajmljivati. Po cenama koje nece biti dogovorene samo da se neko napljacka. Na primer 1000 eura dan voznje.

Sto se tice tih kola i sta se s njima radi dok nema stranaca da ih vozi, samo cu citirati poznanika a vi necete imati problema da je ubacite u odgovarajuc kontekst: "izvini malo je prljavo vozio sam neke radnike ovih dana, radim neku fasadu..."

jeremija

pre 12 godina

Odlicna investicija! Umesto u otvaranje par manjih fabrika,kupovinu novih inkubatora i ko zna koliko jos bitnijih stvari,Vlada kupuje nove automobile?Je l' to ELAN o kojem prica G-din Cvetkovic? Majko mila......

Dule NS

pre 12 godina

@ (iv, 1. jul 2011 15:04)

Možda ja i "nisam sav svoj" kako Vi to kažete, ali ja nisam gladan za razliku od svih vas ovde, jer se ja sam borim za svoj život i radim a ne kukam kako mi je vlast loša i kako nemam leba da jedem i ne čekam da mi posao i "lebac" padnu sa neba, dok brstim politiku na internetu! Nemaju za lebac, a imaju za internet???
-Iako sam u poslednje dve godine promenio 4 posla, i dalje ne odustajem i ne gubim vreme kukajući na raznim forumima jer znam da nije vlast kriva što je moja firma propala, već nesposobna komercijala koja nije bila u stanju da obezbedi nove poslove! Tačka!
-Da li je moj sarkazam "rustičan" ili kakav već, uopšte nije bitno! Bitna je suština! Limuzine su ovde najmanji problem - problem je u mentalitetu i lenjosti našeg naroda - a kakav narod takva i vlast!

Martin,Pirot

pre 12 godina

Koliko li cemo onda Skoda da kupimo za samit nesvrstanih?A ne daj Boze da opet pobedimo na Evroviziji,akcije Skode ima da skoce u nebesa:)

Aleksandar

pre 12 godina

za (Skywalker, 1. jul 2011 12:25)

mala ispravka - to jeste tačan broj automobila - ali u svim društvenim organizacijama (opštine, ministarstva, OUR, OOUR, SOUR i slično). Koji su tada bili u državnom/društvenom vlasništvu

Taj podatak koji koristiš je objavljen svojevremno u Privrednom pregledu 1986 godine.

Dule NS

pre 12 godina

Aj sada svi lupajte komentare kako ste gladni i nemate ni za leba i kako je vlada "bezobrazna" što je kupila kola za strane delegacije, a nije im dala polovne biciklove da voze!
Hajde pričajte o bedi i siromaštvu - ali nemoj ni slučajno da vam padne na pamet da idete nešto da radite, da kopate kukuruz ili berete maline na primer....
Zemlja vapi za radnicima koji će da je obrađuju, a radnici kukaju na internetu kako su gladni! I psuju "bezobraznu" vlast!

Milan

pre 12 godina

Iskreno podrzavam ovu investiciju vlade. Drzava treba da se prezentuje u dobrom svetlu kada se radi o spoljno-politickoj koristi za sve nas. Slazem se da je ovaj novac preko potreban i na drugim mestima, ali ne mozemo da vozimo strane diplomate, goste i investitore u Yugo-u i da ocekujemo da imamo neke koristi od toga.

Off topic: kladim se da ce ovaj moj komentar dobiti minimum 100 negativnih klikova :D

Pipi

pre 12 godina

Shirokooo! Ima se moze se! Nego jel cete opet da nas smarate da nemo zemo da prodjemo kroz grad? Zasto se lepo ne sastajete u zgradi SIV-a? Zasto nas malo ne postedite? Hajmo, malo milosti prema gradjanima, vi veliki i mocni...

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Šta reći a ne opsovati!? Ovi bre nisu normalni! Imaju li oni uopšte ikakvu predstavu kako se u ovoj zemlji živi? Au, kako jedva čekam izbore, čudiće se šta ih je snašlo!!! Glasaću i za crnog đavola samo da više ne gledam ove raskalašne krvopije, sram da ih bude!

NemanjaBB

pre 12 godina

alo bre!!! koga vi ovde zezate ???
na nama stedite, dizete gorivo, nema para za plate, da se ulaze u neki posao, a ovde uzimate nove benzince, kako vas nije sramota ??
razbacujete se nasim parama, umesto da smanjite rashode i administraciju, vi povecavate!?
pa ce posle jos 100 vozaca da se zaposli, pa gde je odrzavanje i gorivo za te turbo benzince!!!!!
a niste mogli stare aute da im pozajmite!? eeeej koji su ovo izgovori da se neko ugradi u toj kupoprodaji!!
jao kako vas cekam na izborima!
platicete za svaki SuperB !

agim

pre 12 godina

19 automobila x 50 evra na dan = 950 evra. Recimo da ova konferencija traje dva dana ZNACI da bi ovi automobili na rent-a-car(u)kostali drzavu manje od 1900 evra.
Mogli bi dobiti cak i bolje automobile a sto je najvaznije ustedeli bi "nekih sitnih" 319.100 evra. Naravno treba uracunati i sumu za registraciju tih novih automobila, servise,gume i ostale rezovne delove, parkinge itd.itd.
Ovakve "kradje" budzeta desavaju se i kod nas na Kosovu pa posle se mi gradjani pitamo zasto zivimo lose.

rumunski scenario

pre 12 godina

21 inkubator može da se kupi za tu sumu i da decenijama spašavaju živote!!!

Ova vlada i ceo sitem su fašistički, antinarodni, nehumani i treba da im sudi narodna revolucija!

Superiornost na srpski način

pre 12 godina

Prema navedenoj ukupnoj ceni, pojedinačna cena je 16.895 evra. Na sajtu generalnog uvoznika, cena najjeftinije škode superb 1.8 TSI iznosi 19.789 evra (sa PDV-om i porezom), što znači da je Vlada dobila popust od najmanje 3.000 evra po komadu. Ovo bi se moglo nazvati dobrim poslom, ali samo u slučaju da je novac za nabavku ovih 19 automobila zarađen. Pošto nije zarađen, nego je pozajmljen od međunarodnih bankara na čelu sa MMF-om, ovo je samo još jedan u nizu od relativno malog broja koraka ka scenariju Grčke, ali na srpski način...

Фиат Пунто

pre 12 godina

А што нису лепо купили нови Пунто? И још са субвенцијом, то би био добар посао.:)

Igor

pre 12 godina

Nedavno je na jednoj regionalnoj tv prikazivana emisija o Svajcarskoj. Intervju je dao gradonacelnik jednog osrednjeg grada u toj zemlji!
Covjek nema sluzbeno vozilo niti svog vozaca! Ima pravo kako kaze, da na racun drzave potrosi 500 evra mjesecno na gorivo,tj,to mu dodje kao prevoz na platu! Nerijetko se kaze ,vozi gradskim prevozom, kaze isplatnije mu je nego da trosi na gorivo! Nema privilegovan parking ispred zgrade u kojoj radi!
Nasi bi politicari rekli: ''koja dileja, budaletina, puko s mozgom itd itd.

A pazite, o Svici se dakle radi!

Limuzinko

pre 12 godina

Ovo je vec za ozbiljnije razmatranje uloge sadasnje Vlade u postojecem blagostanju gradjana. Neka OEBS glasa za njih na sledecim izborima, ja trazim sigurno nove.

Amos

pre 12 godina

Tako rade pravi 'domacini'!
Tako i ja isto - kad mi dolaze neki gosti, a moj auto je npr u kvaru, ja lepo odem i KUPIM NOVI! Jer - mozda mi sutra dodje jos neko, pa 'nece da se baci'!!!
KRIMINALCI i RASPIKUCE!
Ma glasam za Nikolica, bas me briga. Danas bi glasao i za Slobu, da je ziv, samo da ove uzvisene oteramo gde im je mesto.

Uroš Ečejić

pre 12 godina

U siromašnim zemljama poput Nemačke, Švedske ili Holandije su izračunali da je u takvim slučajevima (dolasci inostranih delegacija, veći medjunarodni skupovi) jeftinije uzeti automobile u najam, nego ih kuopovati, držati vozače na platnom spisku, plaćati održavanje, osiguranje.
Ko je kriv Nemcima, Švedjanima i Holandjanima što nisu bogati kao mi...

pedja

pre 12 godina

zar nije jeftinije i jednostavnije iznajmiti limuzine od firmi koje se time bave kao i od taksista. Da nije mozda problem sto nisu sva kola ista??? dokle vise da bacamo pare na vozikanje foteljasa i njihovih grejaca fotelja? Dajte nesto realnije i jednostavnije. Kamo srece da je javni dug smanjen bar malo za te pare... ma prazna prica, pas laje, vetar nosi, karavan prolazi...

Sanja

pre 12 godina

Ko kaze da para nema?Poskupelo sve u Srbiji poslednjih meseci,pa se ustedelo malo za nova kola.Eto,zivi se nekako,nadje se nacina da se pregura kriza...

Nenad

pre 12 godina

Bruka i Sramota. Na taj nacin su osteceni svi poreski obveznici republike Srbije. Zasto neko taj isti novac nije ulozio da se u nekoj skoli kupe kompjuteri ili da se popravi neki vrtic. Mozda bi cak novac bio dovoljan za izgradnju jednog stambenog objekta srednje velicine. Da nas novac ostane nama, nama koji smo taj novac zaradili. E to je gospodo patriotizam!

perica

pre 12 godina

@milan.... slobodno podrzavaj te investicije kada budes placao porez a ovako bolje ti zameni matore inkubatore po bolnicama! nek se voze s puntom pa nek nasa vlada na pravi nacin podrzi kragujevac! za te pare su mogli da izplaniraju proizvodnju lux punta! za tebe i ostale koji podrzavate ovo rasipnistvo bih pozvao da prodjete malo Beogradom i Srbijom, da ne izbegavate rupe na putu, da pravite decu i kada vam dete dospe u 30 godina stare inkubatore, da pokusate da zadrzite kosu na svom mestu od silnog stresa! jasno?

Somborka

pre 12 godina

sad sam ponovo trazila podatak... nasla sam da se za 250 hiljada evra moglo kupiti novih 35 inkubatora.... ljudi sta radite.... ???????????????

Skywalker

pre 12 godina

Kad vec pominjete Svajcarsku,navescu vam jedan jos drasticniji primer. Svojevremeno je bivsa Jugoslavija imala 180 hiljada sluzbenih automobila. U isto vreme jedna bogata Svedska je imala ukupno 48 (cetrdeset osam) sluzbenih auta!

Dule NS

pre 12 godina

@ (iv, 1. jul 2011 15:04)

Možda ja i "nisam sav svoj" kako Vi to kažete, ali ja nisam gladan za razliku od svih vas ovde, jer se ja sam borim za svoj život i radim a ne kukam kako mi je vlast loša i kako nemam leba da jedem i ne čekam da mi posao i "lebac" padnu sa neba, dok brstim politiku na internetu! Nemaju za lebac, a imaju za internet???
-Iako sam u poslednje dve godine promenio 4 posla, i dalje ne odustajem i ne gubim vreme kukajući na raznim forumima jer znam da nije vlast kriva što je moja firma propala, već nesposobna komercijala koja nije bila u stanju da obezbedi nove poslove! Tačka!
-Da li je moj sarkazam "rustičan" ili kakav već, uopšte nije bitno! Bitna je suština! Limuzine su ovde najmanji problem - problem je u mentalitetu i lenjosti našeg naroda - a kakav narod takva i vlast!

Aleksandar

pre 12 godina

1989 je Džordž Buš stariji bio u poseti Belgiji na NATO samitu, gde su bili i predstavnici drugih važnih članica NATO.
Belgijska vlada je iznajmila za potrebe tog skupa nekoliko limuzina iz firmi za najam takvih vozila (moj prijatelj koji je radio u takvoj firmi je vozio Barbaru Buš u muzej i jednom Milana Panića - premijera SR Jugoslavije).

Tako da i mnogo bogatije države vode računa kako se pare troše.

iv

pre 12 godina

(Dule NS, 30. jun 2011 23:29)

Ocigledno nisi sav svoj.

Na stranu tvoj rusticni sarkazam, dacemo im vrhunske limuzine, koje cemo iznajmljivati. Po cenama koje nece biti dogovorene samo da se neko napljacka. Na primer 1000 eura dan voznje.

Sto se tice tih kola i sta se s njima radi dok nema stranaca da ih vozi, samo cu citirati poznanika a vi necete imati problema da je ubacite u odgovarajuc kontekst: "izvini malo je prljavo vozio sam neke radnike ovih dana, radim neku fasadu..."

jeremija

pre 12 godina

Odlicna investicija! Umesto u otvaranje par manjih fabrika,kupovinu novih inkubatora i ko zna koliko jos bitnijih stvari,Vlada kupuje nove automobile?Je l' to ELAN o kojem prica G-din Cvetkovic? Majko mila......

Martin,Pirot

pre 12 godina

Koliko li cemo onda Skoda da kupimo za samit nesvrstanih?A ne daj Boze da opet pobedimo na Evroviziji,akcije Skode ima da skoce u nebesa:)

Aleksandar

pre 12 godina

za (Skywalker, 1. jul 2011 12:25)

mala ispravka - to jeste tačan broj automobila - ali u svim društvenim organizacijama (opštine, ministarstva, OUR, OOUR, SOUR i slično). Koji su tada bili u državnom/društvenom vlasništvu

Taj podatak koji koristiš je objavljen svojevremno u Privrednom pregledu 1986 godine.