Ponedeljak, 13.06.2011.

20:52

Počela vojna konferencija

Strategijska vojna konferencija za partnere, na kojoj učestvuju predstavnici oko 60 država, počela je svečanim prijemom u Domu Garde na Topčideru.

Izvor: Tanjug

Poèela vojna konferencija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

meda

pre 12 godina

Може министар Шутановац да прича бајке о величини и снази српске војске, али требало би чути шта о њеној стварној снази, спремности, условима рада и осталим битним стварима мисле људи којима је војни позив заиста и професија. Нисам сигуран да до краја деле одушевљење и задовољство свога министра. Односно, бојим се да је објективна ситуација, када се елиминише ова политичка лакировка, чија је намена стварање лажне слике о наводној снази наше војске и личним заслугама господина министра, много суморнија. Ако су тачне тврдње Шутановца о поштовању које странци гаје према војсци Србије, мислим да то поштовање задире у даљу и блискију прошлост, када њега није било на овој функцији, а да је његов задатак да учини одређене ствари да се спремност, снага и способност српске војске полако али сигурно уруши до нивоа када ће нестати објективни фактори због којих је војска до скора то поштовање и респект и заслуживала. Такође, покушај Шутановца да минимизира прилично изражено незадовољство народа према НАТО-бомбардерима, који су нам као „милосрдни анђели“ из својих авиона и бродова слали бомбе и сејали смрт, јесте његов политички задатак, али је јасно да ни он не верује у истинитост и искреност изреченог, јер се коси са елементарном логиком, свешћу и емоцијама, да волиш неког ко је настојао да те сатре. Реалност се некад прихватити мора, али добро дође изречена опомена да се сва она зла и нечовештва никад не забораве!

Slabi citaoci

pre 12 godina

Oni koji su pozvali NATO da u Srbiji odrzi konferenciju verovatno nisu citali NJegosa
"Kome zakon lezi u topuzu, tragovi mu smrde necovjestvom." (za NATO)
"Samoobmana je ubitacna i za ljude i za narode" (za pobornike ideje da Srbija treba da bude clan NATO-a)

Rade Dzevi

pre 12 godina

Cekajte ljudi, pa zar nismo nesto potpisali u Kumanovu? Nije moguce , da je doslo vreme, da opet nesto potpisujemo? Boze dragi, odakle cemo se sada povuci?

Z. Rilakovic

pre 12 godina

"Komsija iz Bloka 45"
Po tebi je pristupanje Trojnom paktu 1941 bilo u redu. Bili smo okruzeni, morali smo.
Povlacenje preko Albanije u Prvom svetskom ratu je bila glupost. Mogli smo da potpisemo kapitulaciju i sedimo mirno u Srbiji.
Mislis li ti, "Komsija iz Bloka 45" da ONI dolaze ovde za nase dobro? Ako tako mislis, neka ti je srecan put u NATO.

El Pibe

pre 12 godina

@ Komsija iz Bloka 45

Avaj naivno sam mislio da će moje paralele biti shvaćene kao ispravne a ne kao pogrešne. Pa zar nas upravo gorljivi zastupnici priključenja u NATO pakt koji razmišljaju racionalno a ne emotivno i koji kao i vi znaju šta je najbolje za Srbiju ne zasipaju upravo sličnim paralelama ?! Pa zar skoro svaki dan ne čujemo kako će naše priključenje milom i dragom NATO-u ubrzati naše EU integracije, zar se ne iznose statistički podaci kako sve zemlje koje su se učlanile u lepi NATO istog trenutka iz siromaštva predju u krug ozbiljnih ekonomija kojima sve odjednom u životu priljučenjem u taj savez krene.
Kako sam i sam, evo da se malo pohvalim, racionalan a ne emotivan onda bih voleo da raspravu o ulasku u NATO pakt vodimo upravo na tom nivou bez podsećanja na bombardovanje i Kosovo. Pa mi samo nikako nije jasno a kako će to tačno ova zemlja biti bezbednija, srećnija, uspešnija i kako će mo to mi na KiM samo u NATO-u zaštiti svoje nacionalne interese ?
Nažalost ja nekako valjda zbog racionalnosti a ne emotivnosti koja očigledno ni pobornicima NATO pakta nije strana jer sve vide kroz ružičaste naočari kada mi pomenu NATO pakt jedino vidim lokalnog siledžiju iz kraja koji pokušava da mi za 25 milijardi eura proda ciglu ( to jest dotrajalo naoružanje iz svojih skladišta ).
A da bi nam zaista u ovoj zemlji bilo bolje treba mi sami da budemo bolji, da više radimo i budemo vredniji, da više učimo, da uredimo ovu državu na pravi način, da biramo najbolje i najstručnije a ne politički i rodjački najpodobnije a to sa NATO paktom veze nema niti je ikada imalo.

Dejan

pre 12 godina

E da je bilo političke mudrosti da smo i devedesetih organizovali ovakve skupove,verovatno bi još uvek bili na KiM, mnogi bi još uvek bili živi...

Si ma

pre 12 godina

NATO savez je osnovan da bi obezbedio slobodu i bezbednost evropskim drzavama. Srbija je okruzena drzavama koje su clanice NATO saveza. Zakljucak samim tim je zasticena bezbedna i slobodna tako da ne treba i ne mora da ulazi u NATO savez.(Brinu me ovi sto prodaju sve redom, prodace i celu drzavu).

The Terrible

pre 12 godina

Po svemu sudeci postoje dva puta za Srbiju.
Prvi je pozivati se na pravdu, postenje i obraz i ziveti tesko znajuci da si u pravu i da je prema Srbima nacinjena nepravda. U tom slucaju ekonomski progres ce biti vrlo tezak, a ne treba ocekivati nikakve ustupke ni u politickom smislu.
Drugi put je poniziti se prihvatiti sve sto zapad hoce, uci u NATO i prihvatiti da je to jedini nacin za mozda malo bolji zivot. Preziveti par godina ponizenja u tome da se mora prihvatiti i priznati javno da je Srboija gresila i da je gresna. Za uzvrat mozda bude bolje ekonomski, a mozda dobije Srbija i neki politicki ustupak.
Mozemo mi da naklapamo ovde koliko hocemo ali to su cinjenice. Ili si sa njima ili protiv njih.

Dule NS

pre 12 godina

Ljudi shvatite već jednom da nikome od nas nije nešto drag NATO pakt, jer svi smo preživeli iste stvari! Ja sam kao dete u NS svakog dana gledao kako mi ruše mostove, kako bacaju "krmače" na rafineriju koja mi je u blizini i udisali smo sva ona isparenja i slušali avione i detonacije svaku noć po nekoliko puta, gledali kako celo nebo i zemlja gore! Zid od moje sobe je prepukao na pola i morali smo rušiti skoro pola kuće i ponovo renovirati sve...
Svi se sećamo svega!
-Ali moramo i da shvatimo jednu stvar - a to je da smo mi okruženi sa NATO paktom sa svih strana i da ako smo protiv NATO pakta mi smo njima stalna pretnja i stalna meta! Niko ne želi da u svojoj kući ima neprijatelja jer mi živimo u sred Evrope i usred NATO pakta! Shvatite to više!
I dokle god smo protiv NATO pakta, taj pakt će pokušavati da nas oslabi i razbije - ČISTA LOGIKA! Rusija je daleko i pomoćiće nam isto onako kao i prošli put kada su nas bombardovali! A mi smo u sred NATO pakta - pa samo bi mazohista i samoubica u takvoj situaciji radio to što vi tražite od Srbije!!! VI TAKVIM ANTI-NATO STAVOVIMA UNIŠTAVATE SRBIJU!
-Srbija mora da sarađuje sa i da bude u izuzetno dobrim odnosima sa NATO paktom ako želi da opstane i da sačuva ovo što joj je ostalo! I to je tako svidelo se to vama ili ne!
-Pa iz NATO-a stalno stižu veoma jasne i nedvosmislene poruke da Srbija mora da postane član NATO-a! Za sada nam tolerišu neutralan status zbog bolne prošlosti, ali će u budućnosti sigurno potezati to pitanje sve više!
-Ako ništa drugo, korist od eventualnog članstva je to što se nijedna članica NATO-a nije raspala niti joj se neka pokrajina odcepila - IAKO BI MNOGE TO HTELE!
Bez obzira na bolnu prošlost Srbija može da ima samo koristi do članstva u NATO, a ako smo protiv NATO-a neće nas uskoro biti!!!
Što pre to shvatimo to bolje po nas!

Srbijanac

pre 12 godina

Da se ne lazemo, suvisno je ovde i ostavljati komentare.
Plasim se da ima mnogo onih koji ne vide dalje od nosa i koji su zaslepljeni mrznjom i stranackim parolama, da jednostavno ne shvataju koliko je ovo dobro za Srbiju.

Komsija iz Bloka 45

pre 12 godina

@ "El Pibe":

Nacin izvodjenja zakljucaka vam je pogresan i ta greska ima svoje ime - POGRESNA PARALELA. Primer sa Turskom iz koga izvodite zakljucak da nam nece biti bolje ako bi smo se uclanili u NATO je pogresan u gornjem smislu i moze se pojasniti ovim primerom: "Imas brkove, dakle ti si Staljin". Sa takvim nacinom izvodjenja zakljucaka nigde necete stici postovani "El Pibe".

Za odbranu srpskog nacionalnog interesa na KiM se najefikasnije moze raditi kada smo vec unutar NATO-a. Dobro je da nova (konacno prava) intelektualna elita u Srbiji shvata sta treba da se radi da bi se prezivelo u ovakvom svetu.

Samo mrtvi su videli kraj rata

pre 12 godina

"Taj koji pun radosti maršira po činu i stroju već je zavredio moj prezir. Greškom mu je dat veliki mozak, jer mu je kičmena moždina potpuno dovoljna. Ova sramota za civilizaciju se mora jednom za svagda prekinuti. Heroizam po komandi, bezosećajna brutalnost, i svo to gnusno bezumlje koje prolazi pod imenom patriotizam, kako nasilno to sve mrzim, koliko je rat dostojan prezira i neplemenit; Radije bi bio pocepan na komade nego deo takve primitivnog poduhvata! Moje je ubeđenje da ubijanje pod plaštom rata nije ništa drugo nego akt ubistva."
- Albert Einstein

orao

pre 12 godina

Ma oni su kod nas zbog Laste (jok ove autobuske)
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13731608
Samo pametno, da valjamo Laste kao djevreke i Bog da nas vidi. Sve se prodaje, oduzima i dodaje.kinta narode, kinta

El Pibe

pre 12 godina

@ Komsija iz Bloka 45

Ako smem da primetim ne samo da će nam zemlja biti bogatija, bezbednija, pravednija i srećnija već će i sve kuće biti od čokolade a prozori od marmelade. A kako se troškovi priključenja za Hrvatsku procenjuju na bednih 15 milijardi nas bi ta sreća, radost i uživancija trebali da koštaju samo oko tričavih 25 milijardi eura.
No složićemo se valjda svi da ulazak u NATO mnogo znači, pa evo na primer jedna Turska je tako osetno ubrzala svoje priključenje u EU a privrede Grčke, Portugala, Islanda Madjarske i Irske su prosto procvetale od kako su ušle u taj prestižni savez.

uF

pre 12 godina

alo bre, dosta vise. narod nema posla, para, nema sta da jede, rade a ne primaju platu, rade a ne mogu da zive od svog rada, nemas zdravstveno, nemas penziju..... prestanite vise da pisete o toj konferenciji. nebitno, totalno.

iki

pre 12 godina

Ne gurajte nas tamo gde nam nije mesto! Nisu clanice Nato-a Austrija ili Svajcarksa, nego jedna Albanija, Bugarska ili Hrvatska! Duzno postovanje svma ali... Ne moze biti da je clanstvo u Nato-u uslov za Uniju! Ne obmanjute ljude!

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Dom garde? U meni taj naziv budi neka druga, komunisticka i JNA osecanja pa bar malo mogu da verujem u ono da smo ih ipak pobedili. I jesmo - da su oni pobedili kako treba, ne bi dolazili kod nas uopste. Ovako ispada da bez nas ipak ne mogu odnosno da nisu mogli da nas pobede iskljucivo silom. Ako budemo strpljivi jos ce nam vratiti i Kosovo i izviniti se sto su nas tukli.

Usput - ako buducnost americke vojne industrije zavisi od nasih porudzbina, onda ga je ista gadno nxxxxxxa!

misa

pre 12 godina

Vreme je za transfere. Sutanovca za ministra Albanije, Putin na celu NATOa, Gdja Klinton na celu EU. Berluskoni na celu sex organizacije. Sarkozi na celu gubitnika. Papu na celo muslimanske veroispovesti. To je prava kombinacija. Tipujem.

Ekonomista

pre 12 godina

Rodjena sam 1974. i zivela sve vreme u Srbiji. I prezivela sve sto se dogadjalo. Ali, svoju buducnost i buducnost svoje zemlje ne vidim baziranu na emocijama, nego na cinjenicama i stvarnosti.Upravo gledam na RTS 1 raspravu o ovoj temi u kojoj mladjani potpredsednik "brani"Srbiju od NATO sedeci u skupom Armanijevom odelu, sedeci arogantno kao pijan covek u kafani, i kako bismo rekli..iz kruga dvojke. Takodje, na isti nacin brani Kosovo...veoma, veoma dobra pozicija za ovakvu vrstu "odbrane"i ljubavi prema Srbiji. Pri tome, u moje ime zagovara vapaj ka majci Rusiji i moli za njihovu naklonost Srbiji, pa makar im dali tapiju u bescenje...Sa kojim pravom? Veoma neodgovorno prema nasoj, a kamoli buducim generacijama...Apelujem da se razmenjuju cinjenice, analize, pro i con, a ne emocije i mrznja prema protivnickoj stranci....Dosta nam je toga iz proslosti, mladi politicari moraju da budu odgovorniji i profesionalniji

AKI

pre 12 godina

Pitam se da li su upoznali zvanice sa delima njihovog(NATO) umetnickog stvaralastva u uzem i sirem centru beograda!!! Verovatno su ih vozili onim lastinim autobusima u obilazak i slikanje...

Pedja

pre 12 godina

Voleo bih da gospodin ministar objasni gde je tu interes građana R.Srbije, šta dobija Vojska Srbije osim polovnih Hamera koi troše 25 litara benzina na 100 pređenih kolometara (ionako ih više ne kupuje ni američka vojska). Osim privatne promocije ne vidim tu nekih benefita za ovu siromašnu državu koja jedva plaća plate profesionalni vojnicima, a o nabavci nove vojne - borbene opreme i sredstava niko i ne govori.

Komsija iz Bloka 45

pre 12 godina

Dobro nam dosli na Vojnu Konferenciju, postovani gosti!

Pravimo nasu Srbiju bogatijom, bezbednijom, pravednijom, srecnijom, i ovo je jedini put kojim ce se to postici. Secam se i ja uzasne 1999. godine, samo meni je to razlog da malo dublje razmislim kuda idemo i zakljucim da je ovo pravi put. Svaka cast Ministartstvu Odbrane i Ministarstvu Spoljnih Poslova koji su Konferenciju organizovali. Postujem i drugacije stavove nasih gradjana, ali njihova obrazlozenja za druge puteve u bolju buducnost od ovog nisu uverljiva. Stavise, cini mi se iz nekih komentara da komentator ne ume da uspesno vodi ni svoj zivot, a kamoli politiku jedne drzave (ili bar da povrsno razume medjunarodnu politiku).

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Gospodin Šutanovac može veoma pozitivno da se odnosi prema ovoj Vojnoj Konferenciji, to je njegovo pravo! Ali, istovremeno ja NEMAM pozitivno mišljenje prema tom skupu, i kao neko ko nije član nijedne partije niti grupacije po bilo kom osnovu, odbijam da me taj isti Šutanovac uvredljivo svrstava u "minorne grupe"!
Ne želim Srbiju u NATO-u, a sada hoću da znam koliko košta ova konferencija i ko to plaća!!! Alo, ministre vojni, progovori malo i o tome!

plavuša

pre 12 godina

A sutra da ministar kao dobar domacin, pokaze gostima znamenitosti Nato pakta - ruševine i ponekog obelolog na Onkologiji, da vidi sila koliko je učinila za nas. Oni su na nas bacali uranijum, oteli su i okupirali deo naše zemlje,a sada se goste u Beogradu i prave ludi.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Gospodin Šutanovac može veoma pozitivno da se odnosi prema ovoj Vojnoj Konferenciji, to je njegovo pravo! Ali, istovremeno ja NEMAM pozitivno mišljenje prema tom skupu, i kao neko ko nije član nijedne partije niti grupacije po bilo kom osnovu, odbijam da me taj isti Šutanovac uvredljivo svrstava u "minorne grupe"!
Ne želim Srbiju u NATO-u, a sada hoću da znam koliko košta ova konferencija i ko to plaća!!! Alo, ministre vojni, progovori malo i o tome!

Komsija iz Bloka 45

pre 12 godina

Dobro nam dosli na Vojnu Konferenciju, postovani gosti!

Pravimo nasu Srbiju bogatijom, bezbednijom, pravednijom, srecnijom, i ovo je jedini put kojim ce se to postici. Secam se i ja uzasne 1999. godine, samo meni je to razlog da malo dublje razmislim kuda idemo i zakljucim da je ovo pravi put. Svaka cast Ministartstvu Odbrane i Ministarstvu Spoljnih Poslova koji su Konferenciju organizovali. Postujem i drugacije stavove nasih gradjana, ali njihova obrazlozenja za druge puteve u bolju buducnost od ovog nisu uverljiva. Stavise, cini mi se iz nekih komentara da komentator ne ume da uspesno vodi ni svoj zivot, a kamoli politiku jedne drzave (ili bar da povrsno razume medjunarodnu politiku).

plavuša

pre 12 godina

A sutra da ministar kao dobar domacin, pokaze gostima znamenitosti Nato pakta - ruševine i ponekog obelolog na Onkologiji, da vidi sila koliko je učinila za nas. Oni su na nas bacali uranijum, oteli su i okupirali deo naše zemlje,a sada se goste u Beogradu i prave ludi.

Pedja

pre 12 godina

Voleo bih da gospodin ministar objasni gde je tu interes građana R.Srbije, šta dobija Vojska Srbije osim polovnih Hamera koi troše 25 litara benzina na 100 pređenih kolometara (ionako ih više ne kupuje ni američka vojska). Osim privatne promocije ne vidim tu nekih benefita za ovu siromašnu državu koja jedva plaća plate profesionalni vojnicima, a o nabavci nove vojne - borbene opreme i sredstava niko i ne govori.

Komsija iz Bloka 45

pre 12 godina

@ "El Pibe":

Nacin izvodjenja zakljucaka vam je pogresan i ta greska ima svoje ime - POGRESNA PARALELA. Primer sa Turskom iz koga izvodite zakljucak da nam nece biti bolje ako bi smo se uclanili u NATO je pogresan u gornjem smislu i moze se pojasniti ovim primerom: "Imas brkove, dakle ti si Staljin". Sa takvim nacinom izvodjenja zakljucaka nigde necete stici postovani "El Pibe".

Za odbranu srpskog nacionalnog interesa na KiM se najefikasnije moze raditi kada smo vec unutar NATO-a. Dobro je da nova (konacno prava) intelektualna elita u Srbiji shvata sta treba da se radi da bi se prezivelo u ovakvom svetu.

Srbijanac

pre 12 godina

Da se ne lazemo, suvisno je ovde i ostavljati komentare.
Plasim se da ima mnogo onih koji ne vide dalje od nosa i koji su zaslepljeni mrznjom i stranackim parolama, da jednostavno ne shvataju koliko je ovo dobro za Srbiju.

Ekonomista

pre 12 godina

Rodjena sam 1974. i zivela sve vreme u Srbiji. I prezivela sve sto se dogadjalo. Ali, svoju buducnost i buducnost svoje zemlje ne vidim baziranu na emocijama, nego na cinjenicama i stvarnosti.Upravo gledam na RTS 1 raspravu o ovoj temi u kojoj mladjani potpredsednik "brani"Srbiju od NATO sedeci u skupom Armanijevom odelu, sedeci arogantno kao pijan covek u kafani, i kako bismo rekli..iz kruga dvojke. Takodje, na isti nacin brani Kosovo...veoma, veoma dobra pozicija za ovakvu vrstu "odbrane"i ljubavi prema Srbiji. Pri tome, u moje ime zagovara vapaj ka majci Rusiji i moli za njihovu naklonost Srbiji, pa makar im dali tapiju u bescenje...Sa kojim pravom? Veoma neodgovorno prema nasoj, a kamoli buducim generacijama...Apelujem da se razmenjuju cinjenice, analize, pro i con, a ne emocije i mrznja prema protivnickoj stranci....Dosta nam je toga iz proslosti, mladi politicari moraju da budu odgovorniji i profesionalniji

El Pibe

pre 12 godina

@ Komsija iz Bloka 45

Ako smem da primetim ne samo da će nam zemlja biti bogatija, bezbednija, pravednija i srećnija već će i sve kuće biti od čokolade a prozori od marmelade. A kako se troškovi priključenja za Hrvatsku procenjuju na bednih 15 milijardi nas bi ta sreća, radost i uživancija trebali da koštaju samo oko tričavih 25 milijardi eura.
No složićemo se valjda svi da ulazak u NATO mnogo znači, pa evo na primer jedna Turska je tako osetno ubrzala svoje priključenje u EU a privrede Grčke, Portugala, Islanda Madjarske i Irske su prosto procvetale od kako su ušle u taj prestižni savez.

Dule NS

pre 12 godina

Ljudi shvatite već jednom da nikome od nas nije nešto drag NATO pakt, jer svi smo preživeli iste stvari! Ja sam kao dete u NS svakog dana gledao kako mi ruše mostove, kako bacaju "krmače" na rafineriju koja mi je u blizini i udisali smo sva ona isparenja i slušali avione i detonacije svaku noć po nekoliko puta, gledali kako celo nebo i zemlja gore! Zid od moje sobe je prepukao na pola i morali smo rušiti skoro pola kuće i ponovo renovirati sve...
Svi se sećamo svega!
-Ali moramo i da shvatimo jednu stvar - a to je da smo mi okruženi sa NATO paktom sa svih strana i da ako smo protiv NATO pakta mi smo njima stalna pretnja i stalna meta! Niko ne želi da u svojoj kući ima neprijatelja jer mi živimo u sred Evrope i usred NATO pakta! Shvatite to više!
I dokle god smo protiv NATO pakta, taj pakt će pokušavati da nas oslabi i razbije - ČISTA LOGIKA! Rusija je daleko i pomoćiće nam isto onako kao i prošli put kada su nas bombardovali! A mi smo u sred NATO pakta - pa samo bi mazohista i samoubica u takvoj situaciji radio to što vi tražite od Srbije!!! VI TAKVIM ANTI-NATO STAVOVIMA UNIŠTAVATE SRBIJU!
-Srbija mora da sarađuje sa i da bude u izuzetno dobrim odnosima sa NATO paktom ako želi da opstane i da sačuva ovo što joj je ostalo! I to je tako svidelo se to vama ili ne!
-Pa iz NATO-a stalno stižu veoma jasne i nedvosmislene poruke da Srbija mora da postane član NATO-a! Za sada nam tolerišu neutralan status zbog bolne prošlosti, ali će u budućnosti sigurno potezati to pitanje sve više!
-Ako ništa drugo, korist od eventualnog članstva je to što se nijedna članica NATO-a nije raspala niti joj se neka pokrajina odcepila - IAKO BI MNOGE TO HTELE!
Bez obzira na bolnu prošlost Srbija može da ima samo koristi do članstva u NATO, a ako smo protiv NATO-a neće nas uskoro biti!!!
Što pre to shvatimo to bolje po nas!

iki

pre 12 godina

Ne gurajte nas tamo gde nam nije mesto! Nisu clanice Nato-a Austrija ili Svajcarksa, nego jedna Albanija, Bugarska ili Hrvatska! Duzno postovanje svma ali... Ne moze biti da je clanstvo u Nato-u uslov za Uniju! Ne obmanjute ljude!

uF

pre 12 godina

alo bre, dosta vise. narod nema posla, para, nema sta da jede, rade a ne primaju platu, rade a ne mogu da zive od svog rada, nemas zdravstveno, nemas penziju..... prestanite vise da pisete o toj konferenciji. nebitno, totalno.

misa

pre 12 godina

Vreme je za transfere. Sutanovca za ministra Albanije, Putin na celu NATOa, Gdja Klinton na celu EU. Berluskoni na celu sex organizacije. Sarkozi na celu gubitnika. Papu na celo muslimanske veroispovesti. To je prava kombinacija. Tipujem.

AKI

pre 12 godina

Pitam se da li su upoznali zvanice sa delima njihovog(NATO) umetnickog stvaralastva u uzem i sirem centru beograda!!! Verovatno su ih vozili onim lastinim autobusima u obilazak i slikanje...

The Terrible

pre 12 godina

Po svemu sudeci postoje dva puta za Srbiju.
Prvi je pozivati se na pravdu, postenje i obraz i ziveti tesko znajuci da si u pravu i da je prema Srbima nacinjena nepravda. U tom slucaju ekonomski progres ce biti vrlo tezak, a ne treba ocekivati nikakve ustupke ni u politickom smislu.
Drugi put je poniziti se prihvatiti sve sto zapad hoce, uci u NATO i prihvatiti da je to jedini nacin za mozda malo bolji zivot. Preziveti par godina ponizenja u tome da se mora prihvatiti i priznati javno da je Srboija gresila i da je gresna. Za uzvrat mozda bude bolje ekonomski, a mozda dobije Srbija i neki politicki ustupak.
Mozemo mi da naklapamo ovde koliko hocemo ali to su cinjenice. Ili si sa njima ili protiv njih.

Samo mrtvi su videli kraj rata

pre 12 godina

"Taj koji pun radosti maršira po činu i stroju već je zavredio moj prezir. Greškom mu je dat veliki mozak, jer mu je kičmena moždina potpuno dovoljna. Ova sramota za civilizaciju se mora jednom za svagda prekinuti. Heroizam po komandi, bezosećajna brutalnost, i svo to gnusno bezumlje koje prolazi pod imenom patriotizam, kako nasilno to sve mrzim, koliko je rat dostojan prezira i neplemenit; Radije bi bio pocepan na komade nego deo takve primitivnog poduhvata! Moje je ubeđenje da ubijanje pod plaštom rata nije ništa drugo nego akt ubistva."
- Albert Einstein

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Dom garde? U meni taj naziv budi neka druga, komunisticka i JNA osecanja pa bar malo mogu da verujem u ono da smo ih ipak pobedili. I jesmo - da su oni pobedili kako treba, ne bi dolazili kod nas uopste. Ovako ispada da bez nas ipak ne mogu odnosno da nisu mogli da nas pobede iskljucivo silom. Ako budemo strpljivi jos ce nam vratiti i Kosovo i izviniti se sto su nas tukli.

Usput - ako buducnost americke vojne industrije zavisi od nasih porudzbina, onda ga je ista gadno nxxxxxxa!

orao

pre 12 godina

Ma oni su kod nas zbog Laste (jok ove autobuske)
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13731608
Samo pametno, da valjamo Laste kao djevreke i Bog da nas vidi. Sve se prodaje, oduzima i dodaje.kinta narode, kinta

El Pibe

pre 12 godina

@ Komsija iz Bloka 45

Avaj naivno sam mislio da će moje paralele biti shvaćene kao ispravne a ne kao pogrešne. Pa zar nas upravo gorljivi zastupnici priključenja u NATO pakt koji razmišljaju racionalno a ne emotivno i koji kao i vi znaju šta je najbolje za Srbiju ne zasipaju upravo sličnim paralelama ?! Pa zar skoro svaki dan ne čujemo kako će naše priključenje milom i dragom NATO-u ubrzati naše EU integracije, zar se ne iznose statistički podaci kako sve zemlje koje su se učlanile u lepi NATO istog trenutka iz siromaštva predju u krug ozbiljnih ekonomija kojima sve odjednom u životu priljučenjem u taj savez krene.
Kako sam i sam, evo da se malo pohvalim, racionalan a ne emotivan onda bih voleo da raspravu o ulasku u NATO pakt vodimo upravo na tom nivou bez podsećanja na bombardovanje i Kosovo. Pa mi samo nikako nije jasno a kako će to tačno ova zemlja biti bezbednija, srećnija, uspešnija i kako će mo to mi na KiM samo u NATO-u zaštiti svoje nacionalne interese ?
Nažalost ja nekako valjda zbog racionalnosti a ne emotivnosti koja očigledno ni pobornicima NATO pakta nije strana jer sve vide kroz ružičaste naočari kada mi pomenu NATO pakt jedino vidim lokalnog siledžiju iz kraja koji pokušava da mi za 25 milijardi eura proda ciglu ( to jest dotrajalo naoružanje iz svojih skladišta ).
A da bi nam zaista u ovoj zemlji bilo bolje treba mi sami da budemo bolji, da više radimo i budemo vredniji, da više učimo, da uredimo ovu državu na pravi način, da biramo najbolje i najstručnije a ne politički i rodjački najpodobnije a to sa NATO paktom veze nema niti je ikada imalo.

Z. Rilakovic

pre 12 godina

"Komsija iz Bloka 45"
Po tebi je pristupanje Trojnom paktu 1941 bilo u redu. Bili smo okruzeni, morali smo.
Povlacenje preko Albanije u Prvom svetskom ratu je bila glupost. Mogli smo da potpisemo kapitulaciju i sedimo mirno u Srbiji.
Mislis li ti, "Komsija iz Bloka 45" da ONI dolaze ovde za nase dobro? Ako tako mislis, neka ti je srecan put u NATO.

Slabi citaoci

pre 12 godina

Oni koji su pozvali NATO da u Srbiji odrzi konferenciju verovatno nisu citali NJegosa
"Kome zakon lezi u topuzu, tragovi mu smrde necovjestvom." (za NATO)
"Samoobmana je ubitacna i za ljude i za narode" (za pobornike ideje da Srbija treba da bude clan NATO-a)

Dejan

pre 12 godina

E da je bilo političke mudrosti da smo i devedesetih organizovali ovakve skupove,verovatno bi još uvek bili na KiM, mnogi bi još uvek bili živi...

Rade Dzevi

pre 12 godina

Cekajte ljudi, pa zar nismo nesto potpisali u Kumanovu? Nije moguce , da je doslo vreme, da opet nesto potpisujemo? Boze dragi, odakle cemo se sada povuci?

meda

pre 12 godina

Може министар Шутановац да прича бајке о величини и снази српске војске, али требало би чути шта о њеној стварној снази, спремности, условима рада и осталим битним стварима мисле људи којима је војни позив заиста и професија. Нисам сигуран да до краја деле одушевљење и задовољство свога министра. Односно, бојим се да је објективна ситуација, када се елиминише ова политичка лакировка, чија је намена стварање лажне слике о наводној снази наше војске и личним заслугама господина министра, много суморнија. Ако су тачне тврдње Шутановца о поштовању које странци гаје према војсци Србије, мислим да то поштовање задире у даљу и блискију прошлост, када њега није било на овој функцији, а да је његов задатак да учини одређене ствари да се спремност, снага и способност српске војске полако али сигурно уруши до нивоа када ће нестати објективни фактори због којих је војска до скора то поштовање и респект и заслуживала. Такође, покушај Шутановца да минимизира прилично изражено незадовољство народа према НАТО-бомбардерима, који су нам као „милосрдни анђели“ из својих авиона и бродова слали бомбе и сејали смрт, јесте његов политички задатак, али је јасно да ни он не верује у истинитост и искреност изреченог, јер се коси са елементарном логиком, свешћу и емоцијама, да волиш неког ко је настојао да те сатре. Реалност се некад прихватити мора, али добро дође изречена опомена да се сва она зла и нечовештва никад не забораве!

Si ma

pre 12 godina

NATO savez je osnovan da bi obezbedio slobodu i bezbednost evropskim drzavama. Srbija je okruzena drzavama koje su clanice NATO saveza. Zakljucak samim tim je zasticena bezbedna i slobodna tako da ne treba i ne mora da ulazi u NATO savez.(Brinu me ovi sto prodaju sve redom, prodace i celu drzavu).

plavuša

pre 12 godina

A sutra da ministar kao dobar domacin, pokaze gostima znamenitosti Nato pakta - ruševine i ponekog obelolog na Onkologiji, da vidi sila koliko je učinila za nas. Oni su na nas bacali uranijum, oteli su i okupirali deo naše zemlje,a sada se goste u Beogradu i prave ludi.

Rozenkrojcer

pre 12 godina

Gospodin Šutanovac može veoma pozitivno da se odnosi prema ovoj Vojnoj Konferenciji, to je njegovo pravo! Ali, istovremeno ja NEMAM pozitivno mišljenje prema tom skupu, i kao neko ko nije član nijedne partije niti grupacije po bilo kom osnovu, odbijam da me taj isti Šutanovac uvredljivo svrstava u "minorne grupe"!
Ne želim Srbiju u NATO-u, a sada hoću da znam koliko košta ova konferencija i ko to plaća!!! Alo, ministre vojni, progovori malo i o tome!

El Pibe

pre 12 godina

@ Komsija iz Bloka 45

Ako smem da primetim ne samo da će nam zemlja biti bogatija, bezbednija, pravednija i srećnija već će i sve kuće biti od čokolade a prozori od marmelade. A kako se troškovi priključenja za Hrvatsku procenjuju na bednih 15 milijardi nas bi ta sreća, radost i uživancija trebali da koštaju samo oko tričavih 25 milijardi eura.
No složićemo se valjda svi da ulazak u NATO mnogo znači, pa evo na primer jedna Turska je tako osetno ubrzala svoje priključenje u EU a privrede Grčke, Portugala, Islanda Madjarske i Irske su prosto procvetale od kako su ušle u taj prestižni savez.

misa

pre 12 godina

Vreme je za transfere. Sutanovca za ministra Albanije, Putin na celu NATOa, Gdja Klinton na celu EU. Berluskoni na celu sex organizacije. Sarkozi na celu gubitnika. Papu na celo muslimanske veroispovesti. To je prava kombinacija. Tipujem.

Pedja

pre 12 godina

Voleo bih da gospodin ministar objasni gde je tu interes građana R.Srbije, šta dobija Vojska Srbije osim polovnih Hamera koi troše 25 litara benzina na 100 pređenih kolometara (ionako ih više ne kupuje ni američka vojska). Osim privatne promocije ne vidim tu nekih benefita za ovu siromašnu državu koja jedva plaća plate profesionalni vojnicima, a o nabavci nove vojne - borbene opreme i sredstava niko i ne govori.

Komsija iz Bloka 45

pre 12 godina

Dobro nam dosli na Vojnu Konferenciju, postovani gosti!

Pravimo nasu Srbiju bogatijom, bezbednijom, pravednijom, srecnijom, i ovo je jedini put kojim ce se to postici. Secam se i ja uzasne 1999. godine, samo meni je to razlog da malo dublje razmislim kuda idemo i zakljucim da je ovo pravi put. Svaka cast Ministartstvu Odbrane i Ministarstvu Spoljnih Poslova koji su Konferenciju organizovali. Postujem i drugacije stavove nasih gradjana, ali njihova obrazlozenja za druge puteve u bolju buducnost od ovog nisu uverljiva. Stavise, cini mi se iz nekih komentara da komentator ne ume da uspesno vodi ni svoj zivot, a kamoli politiku jedne drzave (ili bar da povrsno razume medjunarodnu politiku).

Ekonomista

pre 12 godina

Rodjena sam 1974. i zivela sve vreme u Srbiji. I prezivela sve sto se dogadjalo. Ali, svoju buducnost i buducnost svoje zemlje ne vidim baziranu na emocijama, nego na cinjenicama i stvarnosti.Upravo gledam na RTS 1 raspravu o ovoj temi u kojoj mladjani potpredsednik "brani"Srbiju od NATO sedeci u skupom Armanijevom odelu, sedeci arogantno kao pijan covek u kafani, i kako bismo rekli..iz kruga dvojke. Takodje, na isti nacin brani Kosovo...veoma, veoma dobra pozicija za ovakvu vrstu "odbrane"i ljubavi prema Srbiji. Pri tome, u moje ime zagovara vapaj ka majci Rusiji i moli za njihovu naklonost Srbiji, pa makar im dali tapiju u bescenje...Sa kojim pravom? Veoma neodgovorno prema nasoj, a kamoli buducim generacijama...Apelujem da se razmenjuju cinjenice, analize, pro i con, a ne emocije i mrznja prema protivnickoj stranci....Dosta nam je toga iz proslosti, mladi politicari moraju da budu odgovorniji i profesionalniji

Srbijanac

pre 12 godina

Da se ne lazemo, suvisno je ovde i ostavljati komentare.
Plasim se da ima mnogo onih koji ne vide dalje od nosa i koji su zaslepljeni mrznjom i stranackim parolama, da jednostavno ne shvataju koliko je ovo dobro za Srbiju.

Komsija iz Bloka 45

pre 12 godina

@ "El Pibe":

Nacin izvodjenja zakljucaka vam je pogresan i ta greska ima svoje ime - POGRESNA PARALELA. Primer sa Turskom iz koga izvodite zakljucak da nam nece biti bolje ako bi smo se uclanili u NATO je pogresan u gornjem smislu i moze se pojasniti ovim primerom: "Imas brkove, dakle ti si Staljin". Sa takvim nacinom izvodjenja zakljucaka nigde necete stici postovani "El Pibe".

Za odbranu srpskog nacionalnog interesa na KiM se najefikasnije moze raditi kada smo vec unutar NATO-a. Dobro je da nova (konacno prava) intelektualna elita u Srbiji shvata sta treba da se radi da bi se prezivelo u ovakvom svetu.

Dule NS

pre 12 godina

Ljudi shvatite već jednom da nikome od nas nije nešto drag NATO pakt, jer svi smo preživeli iste stvari! Ja sam kao dete u NS svakog dana gledao kako mi ruše mostove, kako bacaju "krmače" na rafineriju koja mi je u blizini i udisali smo sva ona isparenja i slušali avione i detonacije svaku noć po nekoliko puta, gledali kako celo nebo i zemlja gore! Zid od moje sobe je prepukao na pola i morali smo rušiti skoro pola kuće i ponovo renovirati sve...
Svi se sećamo svega!
-Ali moramo i da shvatimo jednu stvar - a to je da smo mi okruženi sa NATO paktom sa svih strana i da ako smo protiv NATO pakta mi smo njima stalna pretnja i stalna meta! Niko ne želi da u svojoj kući ima neprijatelja jer mi živimo u sred Evrope i usred NATO pakta! Shvatite to više!
I dokle god smo protiv NATO pakta, taj pakt će pokušavati da nas oslabi i razbije - ČISTA LOGIKA! Rusija je daleko i pomoćiće nam isto onako kao i prošli put kada su nas bombardovali! A mi smo u sred NATO pakta - pa samo bi mazohista i samoubica u takvoj situaciji radio to što vi tražite od Srbije!!! VI TAKVIM ANTI-NATO STAVOVIMA UNIŠTAVATE SRBIJU!
-Srbija mora da sarađuje sa i da bude u izuzetno dobrim odnosima sa NATO paktom ako želi da opstane i da sačuva ovo što joj je ostalo! I to je tako svidelo se to vama ili ne!
-Pa iz NATO-a stalno stižu veoma jasne i nedvosmislene poruke da Srbija mora da postane član NATO-a! Za sada nam tolerišu neutralan status zbog bolne prošlosti, ali će u budućnosti sigurno potezati to pitanje sve više!
-Ako ništa drugo, korist od eventualnog članstva je to što se nijedna članica NATO-a nije raspala niti joj se neka pokrajina odcepila - IAKO BI MNOGE TO HTELE!
Bez obzira na bolnu prošlost Srbija može da ima samo koristi do članstva u NATO, a ako smo protiv NATO-a neće nas uskoro biti!!!
Što pre to shvatimo to bolje po nas!

The Terrible

pre 12 godina

Po svemu sudeci postoje dva puta za Srbiju.
Prvi je pozivati se na pravdu, postenje i obraz i ziveti tesko znajuci da si u pravu i da je prema Srbima nacinjena nepravda. U tom slucaju ekonomski progres ce biti vrlo tezak, a ne treba ocekivati nikakve ustupke ni u politickom smislu.
Drugi put je poniziti se prihvatiti sve sto zapad hoce, uci u NATO i prihvatiti da je to jedini nacin za mozda malo bolji zivot. Preziveti par godina ponizenja u tome da se mora prihvatiti i priznati javno da je Srboija gresila i da je gresna. Za uzvrat mozda bude bolje ekonomski, a mozda dobije Srbija i neki politicki ustupak.
Mozemo mi da naklapamo ovde koliko hocemo ali to su cinjenice. Ili si sa njima ili protiv njih.

iki

pre 12 godina

Ne gurajte nas tamo gde nam nije mesto! Nisu clanice Nato-a Austrija ili Svajcarksa, nego jedna Albanija, Bugarska ili Hrvatska! Duzno postovanje svma ali... Ne moze biti da je clanstvo u Nato-u uslov za Uniju! Ne obmanjute ljude!

orao

pre 12 godina

Ma oni su kod nas zbog Laste (jok ove autobuske)
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13731608
Samo pametno, da valjamo Laste kao djevreke i Bog da nas vidi. Sve se prodaje, oduzima i dodaje.kinta narode, kinta

svi (ni)su isti

pre 12 godina

Dom garde? U meni taj naziv budi neka druga, komunisticka i JNA osecanja pa bar malo mogu da verujem u ono da smo ih ipak pobedili. I jesmo - da su oni pobedili kako treba, ne bi dolazili kod nas uopste. Ovako ispada da bez nas ipak ne mogu odnosno da nisu mogli da nas pobede iskljucivo silom. Ako budemo strpljivi jos ce nam vratiti i Kosovo i izviniti se sto su nas tukli.

Usput - ako buducnost americke vojne industrije zavisi od nasih porudzbina, onda ga je ista gadno nxxxxxxa!

uF

pre 12 godina

alo bre, dosta vise. narod nema posla, para, nema sta da jede, rade a ne primaju platu, rade a ne mogu da zive od svog rada, nemas zdravstveno, nemas penziju..... prestanite vise da pisete o toj konferenciji. nebitno, totalno.

Samo mrtvi su videli kraj rata

pre 12 godina

"Taj koji pun radosti maršira po činu i stroju već je zavredio moj prezir. Greškom mu je dat veliki mozak, jer mu je kičmena moždina potpuno dovoljna. Ova sramota za civilizaciju se mora jednom za svagda prekinuti. Heroizam po komandi, bezosećajna brutalnost, i svo to gnusno bezumlje koje prolazi pod imenom patriotizam, kako nasilno to sve mrzim, koliko je rat dostojan prezira i neplemenit; Radije bi bio pocepan na komade nego deo takve primitivnog poduhvata! Moje je ubeđenje da ubijanje pod plaštom rata nije ništa drugo nego akt ubistva."
- Albert Einstein

AKI

pre 12 godina

Pitam se da li su upoznali zvanice sa delima njihovog(NATO) umetnickog stvaralastva u uzem i sirem centru beograda!!! Verovatno su ih vozili onim lastinim autobusima u obilazak i slikanje...

Si ma

pre 12 godina

NATO savez je osnovan da bi obezbedio slobodu i bezbednost evropskim drzavama. Srbija je okruzena drzavama koje su clanice NATO saveza. Zakljucak samim tim je zasticena bezbedna i slobodna tako da ne treba i ne mora da ulazi u NATO savez.(Brinu me ovi sto prodaju sve redom, prodace i celu drzavu).

Slabi citaoci

pre 12 godina

Oni koji su pozvali NATO da u Srbiji odrzi konferenciju verovatno nisu citali NJegosa
"Kome zakon lezi u topuzu, tragovi mu smrde necovjestvom." (za NATO)
"Samoobmana je ubitacna i za ljude i za narode" (za pobornike ideje da Srbija treba da bude clan NATO-a)

Dejan

pre 12 godina

E da je bilo političke mudrosti da smo i devedesetih organizovali ovakve skupove,verovatno bi još uvek bili na KiM, mnogi bi još uvek bili živi...

El Pibe

pre 12 godina

@ Komsija iz Bloka 45

Avaj naivno sam mislio da će moje paralele biti shvaćene kao ispravne a ne kao pogrešne. Pa zar nas upravo gorljivi zastupnici priključenja u NATO pakt koji razmišljaju racionalno a ne emotivno i koji kao i vi znaju šta je najbolje za Srbiju ne zasipaju upravo sličnim paralelama ?! Pa zar skoro svaki dan ne čujemo kako će naše priključenje milom i dragom NATO-u ubrzati naše EU integracije, zar se ne iznose statistički podaci kako sve zemlje koje su se učlanile u lepi NATO istog trenutka iz siromaštva predju u krug ozbiljnih ekonomija kojima sve odjednom u životu priljučenjem u taj savez krene.
Kako sam i sam, evo da se malo pohvalim, racionalan a ne emotivan onda bih voleo da raspravu o ulasku u NATO pakt vodimo upravo na tom nivou bez podsećanja na bombardovanje i Kosovo. Pa mi samo nikako nije jasno a kako će to tačno ova zemlja biti bezbednija, srećnija, uspešnija i kako će mo to mi na KiM samo u NATO-u zaštiti svoje nacionalne interese ?
Nažalost ja nekako valjda zbog racionalnosti a ne emotivnosti koja očigledno ni pobornicima NATO pakta nije strana jer sve vide kroz ružičaste naočari kada mi pomenu NATO pakt jedino vidim lokalnog siledžiju iz kraja koji pokušava da mi za 25 milijardi eura proda ciglu ( to jest dotrajalo naoružanje iz svojih skladišta ).
A da bi nam zaista u ovoj zemlji bilo bolje treba mi sami da budemo bolji, da više radimo i budemo vredniji, da više učimo, da uredimo ovu državu na pravi način, da biramo najbolje i najstručnije a ne politički i rodjački najpodobnije a to sa NATO paktom veze nema niti je ikada imalo.

Rade Dzevi

pre 12 godina

Cekajte ljudi, pa zar nismo nesto potpisali u Kumanovu? Nije moguce , da je doslo vreme, da opet nesto potpisujemo? Boze dragi, odakle cemo se sada povuci?

Z. Rilakovic

pre 12 godina

"Komsija iz Bloka 45"
Po tebi je pristupanje Trojnom paktu 1941 bilo u redu. Bili smo okruzeni, morali smo.
Povlacenje preko Albanije u Prvom svetskom ratu je bila glupost. Mogli smo da potpisemo kapitulaciju i sedimo mirno u Srbiji.
Mislis li ti, "Komsija iz Bloka 45" da ONI dolaze ovde za nase dobro? Ako tako mislis, neka ti je srecan put u NATO.

meda

pre 12 godina

Може министар Шутановац да прича бајке о величини и снази српске војске, али требало би чути шта о њеној стварној снази, спремности, условима рада и осталим битним стварима мисле људи којима је војни позив заиста и професија. Нисам сигуран да до краја деле одушевљење и задовољство свога министра. Односно, бојим се да је објективна ситуација, када се елиминише ова политичка лакировка, чија је намена стварање лажне слике о наводној снази наше војске и личним заслугама господина министра, много суморнија. Ако су тачне тврдње Шутановца о поштовању које странци гаје према војсци Србије, мислим да то поштовање задире у даљу и блискију прошлост, када њега није било на овој функцији, а да је његов задатак да учини одређене ствари да се спремност, снага и способност српске војске полако али сигурно уруши до нивоа када ће нестати објективни фактори због којих је војска до скора то поштовање и респект и заслуживала. Такође, покушај Шутановца да минимизира прилично изражено незадовољство народа према НАТО-бомбардерима, који су нам као „милосрдни анђели“ из својих авиона и бродова слали бомбе и сејали смрт, јесте његов политички задатак, али је јасно да ни он не верује у истинитост и искреност изреченог, јер се коси са елементарном логиком, свешћу и емоцијама, да волиш неког ко је настојао да те сатре. Реалност се некад прихватити мора, али добро дође изречена опомена да се сва она зла и нечовештва никад не забораве!