Aktuelno

Subota, 11.06.2011.

11:13

Mnogi vozači i dalje bahati

Izvor: B92

Mnogi vozaèi i dalje bahati IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Autom na pešaka u Carice Milice

pre 12 godina

Autom na pešaka u Carice Milice


Danas je na pešačkom prelazu na raskrsnici ulica Carice Milice i ulice Vuka Karadžića,
tamno-sivi pasat,registarskih tablica BG-123OY, vozeći u rikverc, kroz crveno, naleteo na pešaka.
Svetlo semafora je bilo zeleno za pešake. Vozač je zakočio i nazvao pešaka pogrdnim imenima.

U blizini raskrsnice se nalazio policajac koji je vidno uznemirenom pešaku rekao:
"Znate, da vas je udario, vi lepo pozovete hitnu pomoć, oni konstatuju prelom i vi naplatite osiguranje"
Pešak: "Da li ćete da kaznite vozača? Imam zapisane tablice"
Policajac: "Ne mogu tu ništa, da vas je udario zovete hitnu pomoc. Sve zavisi od okolnosti, znam ja zakon bolje nego vi..."

Predlažem da bar javno obeležavamo ovakve vozače i ljude:
(sa novim tablicama je malo lakše da se zapamti broj registracije)
Opasan vozač
Tamno-Sivi Pasat tablice BG-123OY

Miki

pre 12 godina

Sta radi ta agencija za bezbednost saobracaja i koja je njihova opravdanost i zasto mi poreski obveznici placamo tu gospodu pored redovnih poslova Uprave saobracajne policije MUP cija je inace to nadleznost?U toj agenciji rade penzionisani generali i funkcioneri MUP koji su inace prepisali taj zakon, i primaju i penziju i veliku platu plus ostale benifite u vidu sluzbenih vozila,dnevniica i sl .. i prave "dilove" sa SAT i ostalim "firmama" koje policija treba hitno da proveri!!

Marko

pre 12 godina

Sta se zalite sto panduri uzimaju mito? Aj budite realni, vozim 56 u naseljenom mestu tj upravo preticao automobil i oni me snime zaustave i traze 5000, ima li pravde tu, odakle meni 5000 i zasto me sa 56 zaustavise kao da sam najgori. Napravio sam prekrisan to stoji ali nisam vozio 70 vec 56 i sto ne bi mi uzeli 1000din :)

Zorann`

pre 12 godina

Citam sve ove komentare, ali mislim da se niko nije pozabavio "pravom stvari".
Naime, ako bolje razmislite, dete se vaspitava od trenutka rodjenja, pa tamo negde do 15-16-te godine. Posle toga je ono formirana licnost i ponasace se u drustvu i porodici onako kako ste ga vaspitali.
Nasuprot tome, ako vase dete napuni 16, 17 godina, a vi tada resite da ga vaspitavate (umesto ulice, koja je za sve kriva), mislim da ste "pukli".
Zasto ovakav uvod? Zato sto nisu alkohol i brzina problemi u saobracaju, vec...nepostovanje propisa i Zakona. Znaci i skretanje bez migavca, ne prestrojavanje u pravu traku, prespora voznja levom trakom, parkiranje na nedozvoljenom mestu...sve su to osnove bezbednosti u saobracaju. E, kada bi se vozaci naviklji da postuju gore navedene primere, kada bi policija kaznjavala i za to, gore navedeno, vremenom bi se razvio osecaj za ucestvovanje u saobracaju, koji bi doveo dotle da se brzina i alkohol ne spominju u kontekstu kao do sada.

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ komentare tipa 'nikad nema policije pa zato niko ne postuje pravila'

Ok naravno da bi policija trebalo da bude vise prisutna, posto zivim u inostranstvu vec 20 godina mogu samo da verujem na rec o tome, kao i da ne rade svoj posao, uzimaju mito, ne privode 'jake' tipove itd...

ALI NAJVECI RAZLOG BAHATOG PONASANJA, NE SAMO ZA VOLANOM VEC UOPSTE JE:

NEDOSTATAK OPSTE KULTURE I NAS MENTALITET, GDE MNOGI (VECINA?) MORAJU DA BUDU 'ZESTOKI, JAKI MOMCI'! "JA IMAM PARE, IMAM VEZU, RADIM STA HOCU, NE MOZE MI NIKO NISTA..."

Ima i na zapadu kretena ALI MNOGO MANJE, a i zakon se mnogo doslednije sprovodi i postuje! Ovde je skoro nezamislivo da neko ne stane pesacima na pesackom prelazu I TO BEZ SEMAFORA a kamoli sa semaforom. Saobracajna pravila se postuju neuporedivo vise nego u Srbiji, i kad god vidim da neko vozi 'malo zesce' 99 % puta su nalozeni klinci, pa cak i vecina njih uglavnom postuje propise - osim ogranicenja brzine.

Vozim uglavnom po sirem centru grada, ne prelazim mnogo (10 - 15.000 km godisnje, zena takodje) i ne secam se da sam ikada video da je neko NAMERNO prosao kroz crveno (osim kad neko pokusa da 'uhvati' poslednji trenutak zelenog ili zutog) niti mi je zena ikada pomenula da je videla tako nesto.

E sad koliko cujem od drugih, u udaljenijim predgradjima i u manjim gradovima ima vise dokonih klinaca (a i odraslih, takodje ponekad na vestima ima izvestaja o pijanim ili drogiranim vozacima koji naprave nesrece) koji divljaju - i tu se opet radi uglavnom o 'nizoj klasi', t.j. nizem nivou kulture i obrazovanja... Ali ipak nije kao u Srbiji - da li uopste postoji negde gde je kao kod nas?

007

pre 12 godina

kad bi zakon bio normalan svi bi ga postovali ali ovako stvarno nema smisla voziti 50 kmh ili jos gore na auto putu 120 kmh u 2011 godini, preko 30 godina je ogranicenje 60 kmh i sad su nasli da ga spuste umesto da ga podignu jer su novija i savremenija vozila tj bezbednija,pa ne ginu oni sto voze 70 ili 80 vec oni sto voze preko 100 u gradu

Patetika

pre 12 godina

Onaj ko kaže da vožnja sa upaljenim svetlima po gradu (Beogradu) u letnjem periodu, po danu, na 30+ stepeni je pametna stvar, sa njim stvarno nešto nije u redu.

Takođe, onaj koji je propisao da je u Srbiji obavezna zimska oprema potrebna od 01.11 do 01.04, dok je to recimo u jednoj Sloveniji od 15.11 do 15.03...

Zašto je potrebna zimska oprema u gradovima koji se čiste?
Ako nema uslova bezbedno da vozim, ni ne ulazim u auto. Onaj koji je planirao da ide po snegu, on je verovatno spremio zimske gume...

marko

pre 12 godina

@optimitsta

Postovani,

Potpuno ste u pravu i meni se desila slicna situacija vise puta.
A znak koji propisije 40 km/h na tom potezu je za svaku pohvalu, pa je normalno da jedva cekam do prodjem kameru i pojurim 65 :( u 3 brzini svog nejakog automobila.

Vojislav

pre 12 godina

I saobracajna policija se vratila starim navikama (radno vreme u kafani). U Nisu ih nisam video bar sest meseci. Narocito subotom kada su najvece guzve. Ako su vozaci krivi, 5x vise je kriva policija.

srdjan zivanovic

pre 12 godina

et dušan,
košta mnogo i ne znam koliko je to,
videćeš me po danu i kad mi nisu upaljena svetla,
smetaju mi očima upaljeni farovi danju,
od ležećih policajaca ne može da se vozi normalno već sam menjao spone,
neki privatnik pravi ležeče i uzima od države pare i zato ih ima na svakom kilometru a ja kao som treba da popravljam auto i bacam pare,
stop ležećim i ugasite svtla.
pozdrav

Adrian

pre 12 godina

Pa naravno kad je zakon napravljen da se narodu uzmu pare, na ovaj(kaznama) ili onaj(mitom) način. Boli njih mnogo za bezbednost u saobraćaju...

Vozac KG

pre 12 godina

,,Nakon što je prošle godine usvojen Zakon o bezbednosti u saobraćaju..." ???

Malo ste se zabrojali. Zakon je usvojen u junu 2009.g. a stupio na snagu 10.decembra 2009.g. - proslo je dve godine od usvajanja.

Gospodin Stojadin Jovanovic nikako da nam objasni: kada, gde i po kojem programu ce se sprovoditi seminari za unapredjenje znanja iz bezbednosti saobracaja???

Zasto se cudimo svemu sto se desava a i dalje niko ne proziva odgovorne sto novo-rodjeni Zakon ima vec dve godine a nije poceo da dise???

Pozdrav!

Душан

pre 12 godina

@Neću da palim svetla po danu!!!!!!!
(srdjan zivanovic, 11. jun 2011 17:11)

зашто? колико кошта? скупо?
или можда да ја не оценим добро колико си далеко када претичем, или те не приметим на време, па да загинемо обојица?

упаљена светла много олакшавају примећивање возила и процењивање раздаљине. не буди глуп, упали светла. џабе је.

п.с.

и користи мигавце. ни то не кошта, а много значи.

Svetislav

pre 12 godina

Valjda ce jednom svima postati jasno da oni ne smeju da zaustave i kazne bilo koga sa dobrim autom, cak ni pauk ne sme da ga odnese, ako slucajno smeta prisustvovao sam kada se izvinjavaju vlasniku sto ga uznemiravaju i mole da odnese. Zakon je kao i uvek za sirotinju, ako ste slucajno zaboravili da upalite svetlo, nagazili punu liniju, nemate prvu pomoc , sijalice, slucajno na pravom putu vozite brze od 60 -80, a neko je ko zna kad postavio znak od40 ogranicenje i radar radi li radi ipuni drzavnu kasu........

Велики Ђока

pre 12 godina

Можда би могли јавно да објављују (кад се сними камерама прекршај) таблицу, марку возила, годиште возила, па чак и власника ако је власник правно лице (или не дај Боже државни ауто)...
- чисто да упоредимо колико - пута награбусе пензоси у Југићима, а колико пута бахати возачи у колима од по 100.000 евра.

Мислим, ти подаци нису тајни, судски поступак је јавни (колико је нама смртницима познато) а интернет је широко распрострањен и јефтин.

То ја онако лупам малко - немојте ми замерити...

motka

pre 12 godina

Sta reci za ovo, drugar i ja u kolima, negde na Banovom Brdu iz Ljeske u Gogoljevu, mi lagano krenemo na zeleno, a iz pravca pijace niz Kirovljevu Fabia nova prolete ka nama i umalo da nas zvekne. Mi se tu nesto isvirasmo sa njima, oni sa nama i to je to. Ali to nikako da se zavrsi s njihove strane, prate nas u stopu i amblenduju. I trajalo to do Mostarske petlje, da bi nas oni pretekli i mi lepo stajemo kao i oni i vec znamo da je tuca u najavi!
Medjutim oni momci povadise znacke i sada smo mi kao neki kriminalci koje presrece policija u jednoj Corsi. Moj drugar ga je pitao sta im znaci ono crveno sto ne postuju a on je odg : Sta ima to da znaci za mene, ja sam policajac!
Eto zbog takvih ludaka isto imamo problema, bez rotacija, sirena u civilnom autu se bahanalisu, a za njih ZAKON NE VAZI!

superserb

pre 12 godina

a treba napomenuti da su se i u policiji oslobodili prvobitnog straha od toga da ih neko prijavi zbog mita pa su i oni poceli po starom. dok ne sredis u svom dvoristu nemoj da gledas u tudje.....

srdjan zivanovic

pre 12 godina

O čemu pričaju ovi ljudi, u poslednje vreme vikendom prolazim gradom u 3 ujutru i nigde nema policije. Mislim ne treba ni da bude što se mene tiče.
Neću da palim svetla po danu!!!!!!!

Boki

pre 12 godina

Valjda ce jednom svima postati jasno da ljudi koji su doveli dovde jednostavno NE ZNAJU izlaz.
Isto vazi i za saobracaj, oni koji su do sada "sprovodili" zakon, nisu oni koji su pozvani da ga sprovode i dalje.

jeremija

pre 12 godina

A da li je neko mozda pomislio da je problem u tome sto policija stoji iskljucivo na mestima gde moze da otme novac, umesto na mestima gde bezbednost saobracaja to zahteva ? Mene ne cudi da ima puno nesreca, kad svi vozaci dodju na ivicu nervnog sloma kada nema policije na zakrcenim raskrsnicama, a i kad ih ima naprave jos veci haos (svez primer: radovi na pancevackom mostu), sto su nekulturni pri obracanju, i dalje uzimaju mito da vas puste, pa sto bi se onda neko bojao kazni? Svi znamo da nas cekaju na ravnim deonicama sa 4 trake gde stoji bezumni znak 40 kmh, ali isto tako znamo da ih na opasnim deonicama skoro nikad nema, da ih kad su velike guzve takodje nikad nema, i tu onda dodje do izrazaja nekultura i bahatost onih 10% vozaca koje NEMA KO DA KAZNI. Eto u tome je problem !

Optimista

pre 12 godina

Apsolutno se slažem da ima bahatih vozača i da su oni većinom mlađi, mada ima i onih koji su sede kose pa opet misle da im je sve dopušteno. Ali to već svi znamo, nego mene nuči nešto drugo, naime vozim se ja iz pravca Tošinog bunara (mislim da se tako zove, oprostićete mi jer nisam iz BG) u Zemunu prema hotelu Jugoslavija i prvi semafor na koji sam nišao bez treptanja zelenog svetla se promeni u žuto, a ja pošto sam vozio 40km/h naravno prošao jer mi se promena desila na 2m od semafora, ajde ja poludim iznerviram se i dok sam trepnuo dođem do drugog semafora kad opet ista priča promena iz zelenog u žuto bez treptanja opet na 1-2 metra od semafora, sada mi je pritisak otišao na 180 i srce mi lupa kao da ću da infarktiram jer već vidim kako mi je iz džepa izašlo 10000 dinara i kako ostajem bez vozačke. Približavam se ja sada raskrsnici kod Hotela Jugoslavija i za divno čudo semafor poče treptati, posla prvog puta ja na kočnicu i ukopavanje na mestu kada treperi semafor drugi, treći, četvrti,peti put iza mene Beograđanin mi spominje sve žensko u familiji što sam stao na zeleno kada zatrepte i šesti put zeleno i tek se onda desi promena iz zelenog u žuto. Dolazim ja sada na sledeći semafor kada ponovo trepna prvi put zeleno ja sada računam imam još 5 puta taman ima da prođem bez ikakvih problema trepne drugi put ja sam se približio na 2-3m od semafora kad odjednom iskoči žuto!!!! Pomislih ja WTF ovde mene neko zaje..... kako to da neki semafor netrepće, neki trepće 2 puta neki 3 neki 6 puta. Ko bi zbog ovog promašaja trebao da popije otkaz koliko ljudi će da ostane bez vozačke dozvole i bez posla zbog javašluka u Agenciji za bezbednost saobraćaja i u firmi koja održava semafore u gradu.

Ova situacija me toliko duboko potresla da nisam mogao sebi da dođem ceo dan, da izgubim vozačku zbog semafora koji netrepće a samim tim i posao??? pa gde će im duša dušmani jedni, ako dobijem i jednu sliku mog prolaska kroz ŽUTO ima da započnem kampovanje pred Vladom i garantujem da će mi se za jedan dan priključiti velika većina građana.

Kursula

pre 12 godina

To je zato sto taj zakon treba sa se primenjuje.Policaiji ne pada na pamet da kaznjava novija auta tipa audi,bmw i ostale kad vide neki dobar dzip okrecu glavu ko da su se usinuli, kad dovedete policiju u red dovescete i vozace!

Optimista

pre 12 godina

Apsolutno se slažem da ima bahatih vozača i da su oni većinom mlađi, mada ima i onih koji su sede kose pa opet misle da im je sve dopušteno. Ali to već svi znamo, nego mene nuči nešto drugo, naime vozim se ja iz pravca Tošinog bunara (mislim da se tako zove, oprostićete mi jer nisam iz BG) u Zemunu prema hotelu Jugoslavija i prvi semafor na koji sam nišao bez treptanja zelenog svetla se promeni u žuto, a ja pošto sam vozio 40km/h naravno prošao jer mi se promena desila na 2m od semafora, ajde ja poludim iznerviram se i dok sam trepnuo dođem do drugog semafora kad opet ista priča promena iz zelenog u žuto bez treptanja opet na 1-2 metra od semafora, sada mi je pritisak otišao na 180 i srce mi lupa kao da ću da infarktiram jer već vidim kako mi je iz džepa izašlo 10000 dinara i kako ostajem bez vozačke. Približavam se ja sada raskrsnici kod Hotela Jugoslavija i za divno čudo semafor poče treptati, posla prvog puta ja na kočnicu i ukopavanje na mestu kada treperi semafor drugi, treći, četvrti,peti put iza mene Beograđanin mi spominje sve žensko u familiji što sam stao na zeleno kada zatrepte i šesti put zeleno i tek se onda desi promena iz zelenog u žuto. Dolazim ja sada na sledeći semafor kada ponovo trepna prvi put zeleno ja sada računam imam još 5 puta taman ima da prođem bez ikakvih problema trepne drugi put ja sam se približio na 2-3m od semafora kad odjednom iskoči žuto!!!! Pomislih ja WTF ovde mene neko zaje..... kako to da neki semafor netrepće, neki trepće 2 puta neki 3 neki 6 puta. Ko bi zbog ovog promašaja trebao da popije otkaz koliko ljudi će da ostane bez vozačke dozvole i bez posla zbog javašluka u Agenciji za bezbednost saobraćaja i u firmi koja održava semafore u gradu.

Ova situacija me toliko duboko potresla da nisam mogao sebi da dođem ceo dan, da izgubim vozačku zbog semafora koji netrepće a samim tim i posao??? pa gde će im duša dušmani jedni, ako dobijem i jednu sliku mog prolaska kroz ŽUTO ima da započnem kampovanje pred Vladom i garantujem da će mi se za jedan dan priključiti velika većina građana.

motka

pre 12 godina

Sta reci za ovo, drugar i ja u kolima, negde na Banovom Brdu iz Ljeske u Gogoljevu, mi lagano krenemo na zeleno, a iz pravca pijace niz Kirovljevu Fabia nova prolete ka nama i umalo da nas zvekne. Mi se tu nesto isvirasmo sa njima, oni sa nama i to je to. Ali to nikako da se zavrsi s njihove strane, prate nas u stopu i amblenduju. I trajalo to do Mostarske petlje, da bi nas oni pretekli i mi lepo stajemo kao i oni i vec znamo da je tuca u najavi!
Medjutim oni momci povadise znacke i sada smo mi kao neki kriminalci koje presrece policija u jednoj Corsi. Moj drugar ga je pitao sta im znaci ono crveno sto ne postuju a on je odg : Sta ima to da znaci za mene, ja sam policajac!
Eto zbog takvih ludaka isto imamo problema, bez rotacija, sirena u civilnom autu se bahanalisu, a za njih ZAKON NE VAZI!

jeremija

pre 12 godina

A da li je neko mozda pomislio da je problem u tome sto policija stoji iskljucivo na mestima gde moze da otme novac, umesto na mestima gde bezbednost saobracaja to zahteva ? Mene ne cudi da ima puno nesreca, kad svi vozaci dodju na ivicu nervnog sloma kada nema policije na zakrcenim raskrsnicama, a i kad ih ima naprave jos veci haos (svez primer: radovi na pancevackom mostu), sto su nekulturni pri obracanju, i dalje uzimaju mito da vas puste, pa sto bi se onda neko bojao kazni? Svi znamo da nas cekaju na ravnim deonicama sa 4 trake gde stoji bezumni znak 40 kmh, ali isto tako znamo da ih na opasnim deonicama skoro nikad nema, da ih kad su velike guzve takodje nikad nema, i tu onda dodje do izrazaja nekultura i bahatost onih 10% vozaca koje NEMA KO DA KAZNI. Eto u tome je problem !

Kursula

pre 12 godina

To je zato sto taj zakon treba sa se primenjuje.Policaiji ne pada na pamet da kaznjava novija auta tipa audi,bmw i ostale kad vide neki dobar dzip okrecu glavu ko da su se usinuli, kad dovedete policiju u red dovescete i vozace!

Душан

pre 12 godina

@Neću da palim svetla po danu!!!!!!!
(srdjan zivanovic, 11. jun 2011 17:11)

зашто? колико кошта? скупо?
или можда да ја не оценим добро колико си далеко када претичем, или те не приметим на време, па да загинемо обојица?

упаљена светла много олакшавају примећивање возила и процењивање раздаљине. не буди глуп, упали светла. џабе је.

п.с.

и користи мигавце. ни то не кошта, а много значи.

srdjan zivanovic

pre 12 godina

O čemu pričaju ovi ljudi, u poslednje vreme vikendom prolazim gradom u 3 ujutru i nigde nema policije. Mislim ne treba ni da bude što se mene tiče.
Neću da palim svetla po danu!!!!!!!

superserb

pre 12 godina

a treba napomenuti da su se i u policiji oslobodili prvobitnog straha od toga da ih neko prijavi zbog mita pa su i oni poceli po starom. dok ne sredis u svom dvoristu nemoj da gledas u tudje.....

Svetislav

pre 12 godina

Valjda ce jednom svima postati jasno da oni ne smeju da zaustave i kazne bilo koga sa dobrim autom, cak ni pauk ne sme da ga odnese, ako slucajno smeta prisustvovao sam kada se izvinjavaju vlasniku sto ga uznemiravaju i mole da odnese. Zakon je kao i uvek za sirotinju, ako ste slucajno zaboravili da upalite svetlo, nagazili punu liniju, nemate prvu pomoc , sijalice, slucajno na pravom putu vozite brze od 60 -80, a neko je ko zna kad postavio znak od40 ogranicenje i radar radi li radi ipuni drzavnu kasu........

Adrian

pre 12 godina

Pa naravno kad je zakon napravljen da se narodu uzmu pare, na ovaj(kaznama) ili onaj(mitom) način. Boli njih mnogo za bezbednost u saobraćaju...

srdjan zivanovic

pre 12 godina

et dušan,
košta mnogo i ne znam koliko je to,
videćeš me po danu i kad mi nisu upaljena svetla,
smetaju mi očima upaljeni farovi danju,
od ležećih policajaca ne može da se vozi normalno već sam menjao spone,
neki privatnik pravi ležeče i uzima od države pare i zato ih ima na svakom kilometru a ja kao som treba da popravljam auto i bacam pare,
stop ležećim i ugasite svtla.
pozdrav

Patetika

pre 12 godina

Onaj ko kaže da vožnja sa upaljenim svetlima po gradu (Beogradu) u letnjem periodu, po danu, na 30+ stepeni je pametna stvar, sa njim stvarno nešto nije u redu.

Takođe, onaj koji je propisao da je u Srbiji obavezna zimska oprema potrebna od 01.11 do 01.04, dok je to recimo u jednoj Sloveniji od 15.11 do 15.03...

Zašto je potrebna zimska oprema u gradovima koji se čiste?
Ako nema uslova bezbedno da vozim, ni ne ulazim u auto. Onaj koji je planirao da ide po snegu, on je verovatno spremio zimske gume...

007

pre 12 godina

kad bi zakon bio normalan svi bi ga postovali ali ovako stvarno nema smisla voziti 50 kmh ili jos gore na auto putu 120 kmh u 2011 godini, preko 30 godina je ogranicenje 60 kmh i sad su nasli da ga spuste umesto da ga podignu jer su novija i savremenija vozila tj bezbednija,pa ne ginu oni sto voze 70 ili 80 vec oni sto voze preko 100 u gradu

Boki

pre 12 godina

Valjda ce jednom svima postati jasno da ljudi koji su doveli dovde jednostavno NE ZNAJU izlaz.
Isto vazi i za saobracaj, oni koji su do sada "sprovodili" zakon, nisu oni koji su pozvani da ga sprovode i dalje.

marko

pre 12 godina

@optimitsta

Postovani,

Potpuno ste u pravu i meni se desila slicna situacija vise puta.
A znak koji propisije 40 km/h na tom potezu je za svaku pohvalu, pa je normalno da jedva cekam do prodjem kameru i pojurim 65 :( u 3 brzini svog nejakog automobila.

Велики Ђока

pre 12 godina

Можда би могли јавно да објављују (кад се сними камерама прекршај) таблицу, марку возила, годиште возила, па чак и власника ако је власник правно лице (или не дај Боже државни ауто)...
- чисто да упоредимо колико - пута награбусе пензоси у Југићима, а колико пута бахати возачи у колима од по 100.000 евра.

Мислим, ти подаци нису тајни, судски поступак је јавни (колико је нама смртницима познато) а интернет је широко распрострањен и јефтин.

То ја онако лупам малко - немојте ми замерити...

Vozac KG

pre 12 godina

,,Nakon što je prošle godine usvojen Zakon o bezbednosti u saobraćaju..." ???

Malo ste se zabrojali. Zakon je usvojen u junu 2009.g. a stupio na snagu 10.decembra 2009.g. - proslo je dve godine od usvajanja.

Gospodin Stojadin Jovanovic nikako da nam objasni: kada, gde i po kojem programu ce se sprovoditi seminari za unapredjenje znanja iz bezbednosti saobracaja???

Zasto se cudimo svemu sto se desava a i dalje niko ne proziva odgovorne sto novo-rodjeni Zakon ima vec dve godine a nije poceo da dise???

Pozdrav!

Vojislav

pre 12 godina

I saobracajna policija se vratila starim navikama (radno vreme u kafani). U Nisu ih nisam video bar sest meseci. Narocito subotom kada su najvece guzve. Ako su vozaci krivi, 5x vise je kriva policija.

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ komentare tipa 'nikad nema policije pa zato niko ne postuje pravila'

Ok naravno da bi policija trebalo da bude vise prisutna, posto zivim u inostranstvu vec 20 godina mogu samo da verujem na rec o tome, kao i da ne rade svoj posao, uzimaju mito, ne privode 'jake' tipove itd...

ALI NAJVECI RAZLOG BAHATOG PONASANJA, NE SAMO ZA VOLANOM VEC UOPSTE JE:

NEDOSTATAK OPSTE KULTURE I NAS MENTALITET, GDE MNOGI (VECINA?) MORAJU DA BUDU 'ZESTOKI, JAKI MOMCI'! "JA IMAM PARE, IMAM VEZU, RADIM STA HOCU, NE MOZE MI NIKO NISTA..."

Ima i na zapadu kretena ALI MNOGO MANJE, a i zakon se mnogo doslednije sprovodi i postuje! Ovde je skoro nezamislivo da neko ne stane pesacima na pesackom prelazu I TO BEZ SEMAFORA a kamoli sa semaforom. Saobracajna pravila se postuju neuporedivo vise nego u Srbiji, i kad god vidim da neko vozi 'malo zesce' 99 % puta su nalozeni klinci, pa cak i vecina njih uglavnom postuje propise - osim ogranicenja brzine.

Vozim uglavnom po sirem centru grada, ne prelazim mnogo (10 - 15.000 km godisnje, zena takodje) i ne secam se da sam ikada video da je neko NAMERNO prosao kroz crveno (osim kad neko pokusa da 'uhvati' poslednji trenutak zelenog ili zutog) niti mi je zena ikada pomenula da je videla tako nesto.

E sad koliko cujem od drugih, u udaljenijim predgradjima i u manjim gradovima ima vise dokonih klinaca (a i odraslih, takodje ponekad na vestima ima izvestaja o pijanim ili drogiranim vozacima koji naprave nesrece) koji divljaju - i tu se opet radi uglavnom o 'nizoj klasi', t.j. nizem nivou kulture i obrazovanja... Ali ipak nije kao u Srbiji - da li uopste postoji negde gde je kao kod nas?

Zorann`

pre 12 godina

Citam sve ove komentare, ali mislim da se niko nije pozabavio "pravom stvari".
Naime, ako bolje razmislite, dete se vaspitava od trenutka rodjenja, pa tamo negde do 15-16-te godine. Posle toga je ono formirana licnost i ponasace se u drustvu i porodici onako kako ste ga vaspitali.
Nasuprot tome, ako vase dete napuni 16, 17 godina, a vi tada resite da ga vaspitavate (umesto ulice, koja je za sve kriva), mislim da ste "pukli".
Zasto ovakav uvod? Zato sto nisu alkohol i brzina problemi u saobracaju, vec...nepostovanje propisa i Zakona. Znaci i skretanje bez migavca, ne prestrojavanje u pravu traku, prespora voznja levom trakom, parkiranje na nedozvoljenom mestu...sve su to osnove bezbednosti u saobracaju. E, kada bi se vozaci naviklji da postuju gore navedene primere, kada bi policija kaznjavala i za to, gore navedeno, vremenom bi se razvio osecaj za ucestvovanje u saobracaju, koji bi doveo dotle da se brzina i alkohol ne spominju u kontekstu kao do sada.

Marko

pre 12 godina

Sta se zalite sto panduri uzimaju mito? Aj budite realni, vozim 56 u naseljenom mestu tj upravo preticao automobil i oni me snime zaustave i traze 5000, ima li pravde tu, odakle meni 5000 i zasto me sa 56 zaustavise kao da sam najgori. Napravio sam prekrisan to stoji ali nisam vozio 70 vec 56 i sto ne bi mi uzeli 1000din :)

Miki

pre 12 godina

Sta radi ta agencija za bezbednost saobracaja i koja je njihova opravdanost i zasto mi poreski obveznici placamo tu gospodu pored redovnih poslova Uprave saobracajne policije MUP cija je inace to nadleznost?U toj agenciji rade penzionisani generali i funkcioneri MUP koji su inace prepisali taj zakon, i primaju i penziju i veliku platu plus ostale benifite u vidu sluzbenih vozila,dnevniica i sl .. i prave "dilove" sa SAT i ostalim "firmama" koje policija treba hitno da proveri!!

Autom na pešaka u Carice Milice

pre 12 godina

Autom na pešaka u Carice Milice


Danas je na pešačkom prelazu na raskrsnici ulica Carice Milice i ulice Vuka Karadžića,
tamno-sivi pasat,registarskih tablica BG-123OY, vozeći u rikverc, kroz crveno, naleteo na pešaka.
Svetlo semafora je bilo zeleno za pešake. Vozač je zakočio i nazvao pešaka pogrdnim imenima.

U blizini raskrsnice se nalazio policajac koji je vidno uznemirenom pešaku rekao:
"Znate, da vas je udario, vi lepo pozovete hitnu pomoć, oni konstatuju prelom i vi naplatite osiguranje"
Pešak: "Da li ćete da kaznite vozača? Imam zapisane tablice"
Policajac: "Ne mogu tu ništa, da vas je udario zovete hitnu pomoc. Sve zavisi od okolnosti, znam ja zakon bolje nego vi..."

Predlažem da bar javno obeležavamo ovakve vozače i ljude:
(sa novim tablicama je malo lakše da se zapamti broj registracije)
Opasan vozač
Tamno-Sivi Pasat tablice BG-123OY

Душан

pre 12 godina

@Neću da palim svetla po danu!!!!!!!
(srdjan zivanovic, 11. jun 2011 17:11)

зашто? колико кошта? скупо?
или можда да ја не оценим добро колико си далеко када претичем, или те не приметим на време, па да загинемо обојица?

упаљена светла много олакшавају примећивање возила и процењивање раздаљине. не буди глуп, упали светла. џабе је.

п.с.

и користи мигавце. ни то не кошта, а много значи.

srdjan zivanovic

pre 12 godina

O čemu pričaju ovi ljudi, u poslednje vreme vikendom prolazim gradom u 3 ujutru i nigde nema policije. Mislim ne treba ni da bude što se mene tiče.
Neću da palim svetla po danu!!!!!!!

srdjan zivanovic

pre 12 godina

et dušan,
košta mnogo i ne znam koliko je to,
videćeš me po danu i kad mi nisu upaljena svetla,
smetaju mi očima upaljeni farovi danju,
od ležećih policajaca ne može da se vozi normalno već sam menjao spone,
neki privatnik pravi ležeče i uzima od države pare i zato ih ima na svakom kilometru a ja kao som treba da popravljam auto i bacam pare,
stop ležećim i ugasite svtla.
pozdrav

Patetika

pre 12 godina

Onaj ko kaže da vožnja sa upaljenim svetlima po gradu (Beogradu) u letnjem periodu, po danu, na 30+ stepeni je pametna stvar, sa njim stvarno nešto nije u redu.

Takođe, onaj koji je propisao da je u Srbiji obavezna zimska oprema potrebna od 01.11 do 01.04, dok je to recimo u jednoj Sloveniji od 15.11 do 15.03...

Zašto je potrebna zimska oprema u gradovima koji se čiste?
Ako nema uslova bezbedno da vozim, ni ne ulazim u auto. Onaj koji je planirao da ide po snegu, on je verovatno spremio zimske gume...

superserb

pre 12 godina

a treba napomenuti da su se i u policiji oslobodili prvobitnog straha od toga da ih neko prijavi zbog mita pa su i oni poceli po starom. dok ne sredis u svom dvoristu nemoj da gledas u tudje.....

Kursula

pre 12 godina

To je zato sto taj zakon treba sa se primenjuje.Policaiji ne pada na pamet da kaznjava novija auta tipa audi,bmw i ostale kad vide neki dobar dzip okrecu glavu ko da su se usinuli, kad dovedete policiju u red dovescete i vozace!

Vozac KG

pre 12 godina

,,Nakon što je prošle godine usvojen Zakon o bezbednosti u saobraćaju..." ???

Malo ste se zabrojali. Zakon je usvojen u junu 2009.g. a stupio na snagu 10.decembra 2009.g. - proslo je dve godine od usvajanja.

Gospodin Stojadin Jovanovic nikako da nam objasni: kada, gde i po kojem programu ce se sprovoditi seminari za unapredjenje znanja iz bezbednosti saobracaja???

Zasto se cudimo svemu sto se desava a i dalje niko ne proziva odgovorne sto novo-rodjeni Zakon ima vec dve godine a nije poceo da dise???

Pozdrav!

Vojislav

pre 12 godina

I saobracajna policija se vratila starim navikama (radno vreme u kafani). U Nisu ih nisam video bar sest meseci. Narocito subotom kada su najvece guzve. Ako su vozaci krivi, 5x vise je kriva policija.

007

pre 12 godina

kad bi zakon bio normalan svi bi ga postovali ali ovako stvarno nema smisla voziti 50 kmh ili jos gore na auto putu 120 kmh u 2011 godini, preko 30 godina je ogranicenje 60 kmh i sad su nasli da ga spuste umesto da ga podignu jer su novija i savremenija vozila tj bezbednija,pa ne ginu oni sto voze 70 ili 80 vec oni sto voze preko 100 u gradu

Optimista

pre 12 godina

Apsolutno se slažem da ima bahatih vozača i da su oni većinom mlađi, mada ima i onih koji su sede kose pa opet misle da im je sve dopušteno. Ali to već svi znamo, nego mene nuči nešto drugo, naime vozim se ja iz pravca Tošinog bunara (mislim da se tako zove, oprostićete mi jer nisam iz BG) u Zemunu prema hotelu Jugoslavija i prvi semafor na koji sam nišao bez treptanja zelenog svetla se promeni u žuto, a ja pošto sam vozio 40km/h naravno prošao jer mi se promena desila na 2m od semafora, ajde ja poludim iznerviram se i dok sam trepnuo dođem do drugog semafora kad opet ista priča promena iz zelenog u žuto bez treptanja opet na 1-2 metra od semafora, sada mi je pritisak otišao na 180 i srce mi lupa kao da ću da infarktiram jer već vidim kako mi je iz džepa izašlo 10000 dinara i kako ostajem bez vozačke. Približavam se ja sada raskrsnici kod Hotela Jugoslavija i za divno čudo semafor poče treptati, posla prvog puta ja na kočnicu i ukopavanje na mestu kada treperi semafor drugi, treći, četvrti,peti put iza mene Beograđanin mi spominje sve žensko u familiji što sam stao na zeleno kada zatrepte i šesti put zeleno i tek se onda desi promena iz zelenog u žuto. Dolazim ja sada na sledeći semafor kada ponovo trepna prvi put zeleno ja sada računam imam još 5 puta taman ima da prođem bez ikakvih problema trepne drugi put ja sam se približio na 2-3m od semafora kad odjednom iskoči žuto!!!! Pomislih ja WTF ovde mene neko zaje..... kako to da neki semafor netrepće, neki trepće 2 puta neki 3 neki 6 puta. Ko bi zbog ovog promašaja trebao da popije otkaz koliko ljudi će da ostane bez vozačke dozvole i bez posla zbog javašluka u Agenciji za bezbednost saobraćaja i u firmi koja održava semafore u gradu.

Ova situacija me toliko duboko potresla da nisam mogao sebi da dođem ceo dan, da izgubim vozačku zbog semafora koji netrepće a samim tim i posao??? pa gde će im duša dušmani jedni, ako dobijem i jednu sliku mog prolaska kroz ŽUTO ima da započnem kampovanje pred Vladom i garantujem da će mi se za jedan dan priključiti velika većina građana.

Велики Ђока

pre 12 godina

Можда би могли јавно да објављују (кад се сними камерама прекршај) таблицу, марку возила, годиште возила, па чак и власника ако је власник правно лице (или не дај Боже државни ауто)...
- чисто да упоредимо колико - пута награбусе пензоси у Југићима, а колико пута бахати возачи у колима од по 100.000 евра.

Мислим, ти подаци нису тајни, судски поступак је јавни (колико је нама смртницима познато) а интернет је широко распрострањен и јефтин.

То ја онако лупам малко - немојте ми замерити...

Boki

pre 12 godina

Valjda ce jednom svima postati jasno da ljudi koji su doveli dovde jednostavno NE ZNAJU izlaz.
Isto vazi i za saobracaj, oni koji su do sada "sprovodili" zakon, nisu oni koji su pozvani da ga sprovode i dalje.

marko

pre 12 godina

@optimitsta

Postovani,

Potpuno ste u pravu i meni se desila slicna situacija vise puta.
A znak koji propisije 40 km/h na tom potezu je za svaku pohvalu, pa je normalno da jedva cekam do prodjem kameru i pojurim 65 :( u 3 brzini svog nejakog automobila.

Ljubitelj Sporta

pre 12 godina

@ komentare tipa 'nikad nema policije pa zato niko ne postuje pravila'

Ok naravno da bi policija trebalo da bude vise prisutna, posto zivim u inostranstvu vec 20 godina mogu samo da verujem na rec o tome, kao i da ne rade svoj posao, uzimaju mito, ne privode 'jake' tipove itd...

ALI NAJVECI RAZLOG BAHATOG PONASANJA, NE SAMO ZA VOLANOM VEC UOPSTE JE:

NEDOSTATAK OPSTE KULTURE I NAS MENTALITET, GDE MNOGI (VECINA?) MORAJU DA BUDU 'ZESTOKI, JAKI MOMCI'! "JA IMAM PARE, IMAM VEZU, RADIM STA HOCU, NE MOZE MI NIKO NISTA..."

Ima i na zapadu kretena ALI MNOGO MANJE, a i zakon se mnogo doslednije sprovodi i postuje! Ovde je skoro nezamislivo da neko ne stane pesacima na pesackom prelazu I TO BEZ SEMAFORA a kamoli sa semaforom. Saobracajna pravila se postuju neuporedivo vise nego u Srbiji, i kad god vidim da neko vozi 'malo zesce' 99 % puta su nalozeni klinci, pa cak i vecina njih uglavnom postuje propise - osim ogranicenja brzine.

Vozim uglavnom po sirem centru grada, ne prelazim mnogo (10 - 15.000 km godisnje, zena takodje) i ne secam se da sam ikada video da je neko NAMERNO prosao kroz crveno (osim kad neko pokusa da 'uhvati' poslednji trenutak zelenog ili zutog) niti mi je zena ikada pomenula da je videla tako nesto.

E sad koliko cujem od drugih, u udaljenijim predgradjima i u manjim gradovima ima vise dokonih klinaca (a i odraslih, takodje ponekad na vestima ima izvestaja o pijanim ili drogiranim vozacima koji naprave nesrece) koji divljaju - i tu se opet radi uglavnom o 'nizoj klasi', t.j. nizem nivou kulture i obrazovanja... Ali ipak nije kao u Srbiji - da li uopste postoji negde gde je kao kod nas?

Zorann`

pre 12 godina

Citam sve ove komentare, ali mislim da se niko nije pozabavio "pravom stvari".
Naime, ako bolje razmislite, dete se vaspitava od trenutka rodjenja, pa tamo negde do 15-16-te godine. Posle toga je ono formirana licnost i ponasace se u drustvu i porodici onako kako ste ga vaspitali.
Nasuprot tome, ako vase dete napuni 16, 17 godina, a vi tada resite da ga vaspitavate (umesto ulice, koja je za sve kriva), mislim da ste "pukli".
Zasto ovakav uvod? Zato sto nisu alkohol i brzina problemi u saobracaju, vec...nepostovanje propisa i Zakona. Znaci i skretanje bez migavca, ne prestrojavanje u pravu traku, prespora voznja levom trakom, parkiranje na nedozvoljenom mestu...sve su to osnove bezbednosti u saobracaju. E, kada bi se vozaci naviklji da postuju gore navedene primere, kada bi policija kaznjavala i za to, gore navedeno, vremenom bi se razvio osecaj za ucestvovanje u saobracaju, koji bi doveo dotle da se brzina i alkohol ne spominju u kontekstu kao do sada.

Marko

pre 12 godina

Sta se zalite sto panduri uzimaju mito? Aj budite realni, vozim 56 u naseljenom mestu tj upravo preticao automobil i oni me snime zaustave i traze 5000, ima li pravde tu, odakle meni 5000 i zasto me sa 56 zaustavise kao da sam najgori. Napravio sam prekrisan to stoji ali nisam vozio 70 vec 56 i sto ne bi mi uzeli 1000din :)

Adrian

pre 12 godina

Pa naravno kad je zakon napravljen da se narodu uzmu pare, na ovaj(kaznama) ili onaj(mitom) način. Boli njih mnogo za bezbednost u saobraćaju...

jeremija

pre 12 godina

A da li je neko mozda pomislio da je problem u tome sto policija stoji iskljucivo na mestima gde moze da otme novac, umesto na mestima gde bezbednost saobracaja to zahteva ? Mene ne cudi da ima puno nesreca, kad svi vozaci dodju na ivicu nervnog sloma kada nema policije na zakrcenim raskrsnicama, a i kad ih ima naprave jos veci haos (svez primer: radovi na pancevackom mostu), sto su nekulturni pri obracanju, i dalje uzimaju mito da vas puste, pa sto bi se onda neko bojao kazni? Svi znamo da nas cekaju na ravnim deonicama sa 4 trake gde stoji bezumni znak 40 kmh, ali isto tako znamo da ih na opasnim deonicama skoro nikad nema, da ih kad su velike guzve takodje nikad nema, i tu onda dodje do izrazaja nekultura i bahatost onih 10% vozaca koje NEMA KO DA KAZNI. Eto u tome je problem !

motka

pre 12 godina

Sta reci za ovo, drugar i ja u kolima, negde na Banovom Brdu iz Ljeske u Gogoljevu, mi lagano krenemo na zeleno, a iz pravca pijace niz Kirovljevu Fabia nova prolete ka nama i umalo da nas zvekne. Mi se tu nesto isvirasmo sa njima, oni sa nama i to je to. Ali to nikako da se zavrsi s njihove strane, prate nas u stopu i amblenduju. I trajalo to do Mostarske petlje, da bi nas oni pretekli i mi lepo stajemo kao i oni i vec znamo da je tuca u najavi!
Medjutim oni momci povadise znacke i sada smo mi kao neki kriminalci koje presrece policija u jednoj Corsi. Moj drugar ga je pitao sta im znaci ono crveno sto ne postuju a on je odg : Sta ima to da znaci za mene, ja sam policajac!
Eto zbog takvih ludaka isto imamo problema, bez rotacija, sirena u civilnom autu se bahanalisu, a za njih ZAKON NE VAZI!

Svetislav

pre 12 godina

Valjda ce jednom svima postati jasno da oni ne smeju da zaustave i kazne bilo koga sa dobrim autom, cak ni pauk ne sme da ga odnese, ako slucajno smeta prisustvovao sam kada se izvinjavaju vlasniku sto ga uznemiravaju i mole da odnese. Zakon je kao i uvek za sirotinju, ako ste slucajno zaboravili da upalite svetlo, nagazili punu liniju, nemate prvu pomoc , sijalice, slucajno na pravom putu vozite brze od 60 -80, a neko je ko zna kad postavio znak od40 ogranicenje i radar radi li radi ipuni drzavnu kasu........

Miki

pre 12 godina

Sta radi ta agencija za bezbednost saobracaja i koja je njihova opravdanost i zasto mi poreski obveznici placamo tu gospodu pored redovnih poslova Uprave saobracajne policije MUP cija je inace to nadleznost?U toj agenciji rade penzionisani generali i funkcioneri MUP koji su inace prepisali taj zakon, i primaju i penziju i veliku platu plus ostale benifite u vidu sluzbenih vozila,dnevniica i sl .. i prave "dilove" sa SAT i ostalim "firmama" koje policija treba hitno da proveri!!

Autom na pešaka u Carice Milice

pre 12 godina

Autom na pešaka u Carice Milice


Danas je na pešačkom prelazu na raskrsnici ulica Carice Milice i ulice Vuka Karadžića,
tamno-sivi pasat,registarskih tablica BG-123OY, vozeći u rikverc, kroz crveno, naleteo na pešaka.
Svetlo semafora je bilo zeleno za pešake. Vozač je zakočio i nazvao pešaka pogrdnim imenima.

U blizini raskrsnice se nalazio policajac koji je vidno uznemirenom pešaku rekao:
"Znate, da vas je udario, vi lepo pozovete hitnu pomoć, oni konstatuju prelom i vi naplatite osiguranje"
Pešak: "Da li ćete da kaznite vozača? Imam zapisane tablice"
Policajac: "Ne mogu tu ništa, da vas je udario zovete hitnu pomoc. Sve zavisi od okolnosti, znam ja zakon bolje nego vi..."

Predlažem da bar javno obeležavamo ovakve vozače i ljude:
(sa novim tablicama je malo lakše da se zapamti broj registracije)
Opasan vozač
Tamno-Sivi Pasat tablice BG-123OY