Ponedeljak, 16.05.2011.

14:13

Skuplja putarina, pobuna prevoznika

Putarina u Srbiji trebalo bi da poskupi od jula za 11 odsto, najavio je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Izvor: Tanjug

Skuplja putarina, pobuna prevoznika IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

blabojzna

pre 12 godina

Drugovi autoprevoznici, zaustavite Vi vaše kamione već sada zbog bezobrazno visoke cene goriva. Ako u tome istrajete neće im ni pasti na pamet da povećaju već bezobrazno visoke cene putarina.
Pozdrav.

Walter

pre 12 godina

Објашњење парадокса највише путарине - најлошији аутопутеви крије се у начину трошења новца у Путевима Србије. Новац који корисници аутопута плаћају троши се и за магистралне путеве, асфалтирање планинских путева од фарми оваца некадашњег министра, завичајног села опозиционог лидера... Како се избори ближе, све мање новца ће се трошити на одржавање аутопута, а све више за асфалтирање путева до потенцијалних бирача. Крајње је време да се оснује привредно друштво "Аутопутеви Србије" које ће сав новац од путарина трошити за одржавање постојећих деоница и изградњу нових. Докле ће више да се "крадуцка"?

Mirko

pre 12 godina

1000 din. za 100 km loseg puta(Novi Sad-Subotica) je najsramnija cena koju sam platio u 500000km i 30 zemalja Áfrike,Azije i Evrope koje sam prosao!!!
Moj automobil je Kamper (Specijalna namena(kamping auto, ukupna tezina 2,8t. i 5 putnickih sedista)svugde u svetu je ovo Automobil kao i svaki drugi do 3,5t i 8 sedista.Ponaqvljam nikada u 30 zemalja nisam (bar se ne secam)bio ubedjivan da pripadam drugoj klasi!!!Znaci 5 sedista i 2,8t ukupne tezine.Po dimenzijama tezini i broju mesta manji od mnogih terenaca.
Srbijo stidi se.

Bari1991

pre 12 godina

U Srbilendu je cena putarine direktno proporcionalna broju rupa na putu . Cudi me da do sada neki experAt iz vladajuce koalicije taj fenomen nije objasnio.
(Markedjani, 16. maj 2011 15:45)


HAHAHAHAHA Bravo majstore!!!Kakav fenomenalan komentar!!!Nazalost,po stanju puteva,deluje kao da je stvarno istina!!!

Bata

pre 12 godina

Sve lepše od lepšeg. Putarine se povećavaju, milioni su več otišli u privatne džepove jedne putarske mafije. Ova druga putarska mafija fiktivno gradi puteve, a stvarno naplaćuje račune za njihovu „izgradnju“. Novac predviđen za održavanje puteva odlazi ko zna gde, jer se evo saznajemo jedini pravi auto-put u Srbiji nije rekonstruisao već dvadeset godina (iz opravdanih razloga - punili su se privatni džepovi one prve putarske mafije), itd, itd. Ove nove auto-strade nismo čestito ni započeli, iako Mrka i dalje stoji iza priče o ispunjenju zadatih rokova, a evo i stari putevi nam propadoše ....
I tako „demokratska“ vlast voza li voza svoj narod po putevima Srbije!
Dokle narode „demokratske“ Srbije. Koliki je tvoj prag tolerancije? Kako ti se od tolikog vozanja već odavno nije smučilo?

Mila

pre 12 godina

Porastao mu kredit za vilu, pa mora nekako da nadoknadi gubitak...
Bar da su nam putevi na nivou putarina, pa da se i ne zalimo, a ovako "sjasi Kurta, da uzjasi Murta"...

Samo pljacka

pre 12 godina

Placate najskuplji secer, placate najskuplje ulje, skoro najskuplji benzin (s obzirom na kvalitet), placate najvece poreze na imovinu, pa placajte i najvise putarine. Tu bar imate alternativu !

Bojan

pre 12 godina

Predlažem da se autoputem proglase sve saobraćajnice u Srbiji i da odmah svi poskupe za 300%, za početak. Treba podići poreze na automobile a odmah uvesti poreze onima koji nemaju automobil. Ovo iskombinovati sa povećanjem akciza na naftne derivate, za svaki slučaj.
Kad će više ti izbori...?

Aurex

pre 12 godina

Lopovluci u izgradji puteva se popunjavaju namicanjem drumarina. Za te pare, bez razmisljanja idem do Nisa starim putem. Nema sanse da finansiram partijske kase putem drumarine. Oni i ovako ne prave puteve.

odila

pre 12 godina

Ogroman je pritisak na javnu potrošnju, pa vlada misli da će malo narod da boli ovo poskupljenje. Narod odavno nema para ni za benzin, pa verovatno ovo poskupljenje neće pogoditi najveći deo birača na sledećim izborima.

damjan

pre 12 godina

Umesto da koristimo naš geostrateški položaj, mi tu prednost sputavamo politikom da imamo najgore a najskuplje puteve. Odavno se Srbija zaobilazi a kao alternativni pravci koriste Rumunija i Bugarska.

Robin Hood

pre 12 godina

Ovde se postavlja jedno drugo pitanje.
Sta rade sa tolikim milionima i milijardama od putarina?
Takodje, prilikom registracije pogledajte sta sve placate, opet isto, opravku puteva...
Dakle, sta rade?!
Iz prve ruke, oljuste asfalt sa lokacije X, pretope, istim asfaltom zakrpe rupe na lokaciji Y a izvodjacu radova plate umanjenu cenu, razliku u dzep. Zato su putevi kakvi jesu.

Ivan

pre 12 godina

******... Koji ce nama putevi?

O Bože, hoću li ja ikada u ovoj zemlji čuti ijednu lepu vest, poput jednog jedinog razumnog i racionalnog poteza ove naše vlasti?!!

Sinisa

pre 12 godina

A vest iznad ove "kurs najjaci od pocetka godine"! :)

Madjarska putarina 10 dana = 10 eur... Ali zato za pola auto-puta od Beograda do granice platite jos toliko. Dokle vise???

Frka

pre 12 godina

Putarine su vec najvece u Evropi a putevi su gori nego u Africi. Kako bih vas ja sve pohapsio lopovcine proklete, nezasite i odvratne. Trebalo bi vi gradjanima da platite sto unistavaju svoja vozila po putevima za koje vi naplacujete bezobrazne putarine i te pare trosite ko zna gde. Bio sam ubedjen da mi od Milosevica, njegove zene i njihove druzine nikada niko nece biti odvratniji ali vi ste uspeli to da promenite.

sanja

pre 12 godina

nas mudri knjaz-milos kad je slao zbire,spijune u narod,pa ih pitao posle kakvo je rasplozenje u narodu a on mu prenesu da narod bogorada i psuje,on kaze*stezi jos*,pa ih ponovo za neko vreme posalje,i ako mu kazu da narod cuti,on veli:*popustaJ*....da li ovi nasi sadasnji vide da narod cuti!!!i da li ce da *popuste* sa nametima!harac,rajo,harac!

cixxx

pre 12 godina

neverovatno! uz sve moguce i nemoguce namete u vidu kojekakvih novih tablica (koje ce uskoro opet biti promenjene), novih dokumenata, gluposti sa novim zakonom o saobracaju... ide i poskupljenje putarina za najgore puteve u Evropi?! pa ko ce voziti onda? uz sve to, pa niko nece prolaziti kroz Srbiju sto je direktan gubitak. O cenama goriva i svakodnevnim oscilacijama istih da i ne govorim...pa prosle godine sam udarom u rupu na Gazeli pocepao gumu i nikom nista... auuuu pa bas sam besan! pre par dana sam od Bg do Vr platio gorivo 2500din, a putarinu skoro 1000... kad ce vise taj smak sveta, ovo je otislo vise predaleko!

Cepindjum

pre 12 godina

Godišnja vinjeta za Austriju je 72€, što mu u Srbiji izadje 5x da se odvezete na relaciji Niš-Beograd i nazad. O kvalitetu puteva ne trebam ni da govorim, smešno ih je uopšte uporedjivati. Ma mi smo tolika banana od države da je to sramota, ne znam ni što uopšte čitam ove vesti, samo me muka uhvati...

milorad korac

pre 12 godina

Beograd-Nis 730 dinara?Nis- leskovac 190?Za ovakav auto put toliko para?sramota!sramota!Znaci i tebe drobnjak treba da finasiramo?Nece moci!

Zika

pre 12 godina

Bajno, a na osnovu cega?

I na osnovu cega se naplacuje putarina za stanovnike Grocke, Vrcina, Mladenovca i ostalih opstina koje su u sklopu opstine Beograd a gde je i zakonom regulisano da ti stanovnici ne trebaju placati putarine unutar svoje ostine?!!!

ps Inace trebamo imati na umu da uglavnom resori SPS-ovaca traze poskupljenja, od struje, preko gasa pa do evo putarina. Ne zaboravimo da je i Lilic u upravnom odboru puteva.

Strasno !!!

zdravo zivo

pre 12 godina

A da vam ne trebaju dodatne pare za 13 platu? Ne nije sala - ako mogu da je dobiju radnici Posta Srbije, kao javno preduzece, sto bi vi bili izuzetak? A putevi kao i do sada, rupa do rupe....

Niki

pre 12 godina

Secam se kada su lobirali za zadnje poskupljenje da su pominjali kolko euro centi kosta km autoputa kod nas (i to u jeku promovisanja deeurizacije od strane vlade). Evo sad je dinar "JAK", kolko je sad euro centi km auto puta. Ovde je sve izgubilo kompas odavno. Otima se gde god se moze. Postenije je da kazu da lova od putarina ide u budzet za penzije i plate (ako uopste ide tamo) nego ovo mlacenje prazne slame od demagogije.

Dusko Milojevic

pre 12 godina

Mora da poskupi jer moramo svi da nadoknadimo stetu koju su izazvali Jocic i Djuraskovic. Kada je nadoknadimo onda ce da se prelije u dzepove neke druge dvojce a onda opet novo poskupljenje...
*******. I na kraju ce da ih puste jer nije bilo dokaza...

marko

pre 12 godina

Samo dizite, dok i poslednji sleper za jug Evrope preusmerite na Bugarsku i Rumuniju. Posle toga nam nece vise ni trebati autoputevi, krsevi koji se budu ovde vozili moci ce i da idu po onoj livadi pored autoputa. Kako ce ova garnitura kriminalaca i nesposobnjakovica da zakopa ovu zemlju, tesko da ce joj ikad vise biti oporavka.

Markedjani

pre 12 godina

U Srbilendu je cena putarine direktno proporcionalna broju rupa na putu . Cudi me da do sada neki experAt iz vladajuce koalicije taj fenomen nije objasnio.

Nego

pre 12 godina

Bilo bi dobro da neko belezi sve vreme ovu sprdacinu sa narodom koju sprovodi ova klika sto se nalazi na vlasti pa da ljudima dva dana (mada bi za to verovatno trebalo dva meseca) pre izbora procita i podseti ih na sva poskupljenja, neispunjena obecanja itd.itd.

Zoran

pre 12 godina

Pa da li si ti normalan ? Pa pogledaj na sta nam lice autoputevi. Kada udjem iz Hrvatske u Srbiju istog trenutka auto pocinje da se trese, njise ... Nakon dolaska u Bgd obavezno na centriranje trapa.
A da nije mozda skocio kurs ? Jao nije, pao je 10%...
A da necete malo da nadoknadite gubitke od kradje proteklih 10tak godina ? I to opet narod da vam placa ?
I ti bi da poskupis ?
Auu kakav ste vi olos...
Eeee pa nece DS videti vise nikad glas od mene.
I dosta vise plasenja, pre cu zaokruziti stranku Bedzeta Pecolija nego DS..

Sad je stvarno kraj....

kiki

pre 12 godina

Dinar je sve jaci, sve cene gradjevinskih radova kao i materijali, debelo su pojeftinili.Ovo poskupljenje samo znaci da vlast trazi jos para.

voja

pre 12 godina

Putarine su već previsoke, a stanje autoputeva je očajno.
Gde li trošite pare od putarine?
Uporedite naše autoputeve sa onim u susednim državama.,.u Hrvatskoj?

beogradjanin

pre 12 godina

Cene putarine/vinjeta:
Madjarska - 10,50 EUR za 10 dana
Austrija - 7,90 EUR za 10 dana
Slovacka - 7,00 EUR za 7 dana
Srbija - 240+330 RSD za jedan prolazak od BG do granice (i jos toliko u povratku). Obzirom na stanje puta i koliko ima rupa, "ono" od Novog Sada do granice tesko da moze da se kvalifikuje i kao lokalni put, a kamoli da se zove "poluautoput". I jos da se plati 11% vise?

Ko je ovde lud?

jugo

pre 12 godina

Da li je u taj "plan ulaganja" za ovu godinu usao i plan ulaganja u Vase dzepove?
Ako jeste onda je za ocekivati da cete sigurno dobiti tih 11%.

jovanovic predrag

pre 12 godina

kako vas nije sramota, dizete cene za polu autoput subotica novi sad koji nikad nece biti gotov.najskuplje putarine placamo u evropi i jos vam nije dosta.

Vlada BG

pre 12 godina

za pocetak bi mogli da napravite rekonstrukciju signalizacije i operete putokaze da se ne dogodi da neko 20 godina posle vas da isti komentar (20 godina nije nista radjeno...)

mile

pre 12 godina

Moze da poskupi 911 % a vi ceto lepo kao i dosada da prebacite u vasa preduzeca. Imamo daleko najgore puteve od svih zakrpa do zakrpe a vase firme su po kapitalu jace od nemackih.

voja

pre 12 godina

Putarine su već previsoke, a stanje autoputeva je očajno.
Gde li trošite pare od putarine?
Uporedite naše autoputeve sa onim u susednim državama.,.u Hrvatskoj?

Zoran

pre 12 godina

Pa da li si ti normalan ? Pa pogledaj na sta nam lice autoputevi. Kada udjem iz Hrvatske u Srbiju istog trenutka auto pocinje da se trese, njise ... Nakon dolaska u Bgd obavezno na centriranje trapa.
A da nije mozda skocio kurs ? Jao nije, pao je 10%...
A da necete malo da nadoknadite gubitke od kradje proteklih 10tak godina ? I to opet narod da vam placa ?
I ti bi da poskupis ?
Auu kakav ste vi olos...
Eeee pa nece DS videti vise nikad glas od mene.
I dosta vise plasenja, pre cu zaokruziti stranku Bedzeta Pecolija nego DS..

Sad je stvarno kraj....

jovanovic predrag

pre 12 godina

kako vas nije sramota, dizete cene za polu autoput subotica novi sad koji nikad nece biti gotov.najskuplje putarine placamo u evropi i jos vam nije dosta.

Nego

pre 12 godina

Bilo bi dobro da neko belezi sve vreme ovu sprdacinu sa narodom koju sprovodi ova klika sto se nalazi na vlasti pa da ljudima dva dana (mada bi za to verovatno trebalo dva meseca) pre izbora procita i podseti ih na sva poskupljenja, neispunjena obecanja itd.itd.

beogradjanin

pre 12 godina

Cene putarine/vinjeta:
Madjarska - 10,50 EUR za 10 dana
Austrija - 7,90 EUR za 10 dana
Slovacka - 7,00 EUR za 7 dana
Srbija - 240+330 RSD za jedan prolazak od BG do granice (i jos toliko u povratku). Obzirom na stanje puta i koliko ima rupa, "ono" od Novog Sada do granice tesko da moze da se kvalifikuje i kao lokalni put, a kamoli da se zove "poluautoput". I jos da se plati 11% vise?

Ko je ovde lud?

mile

pre 12 godina

Moze da poskupi 911 % a vi ceto lepo kao i dosada da prebacite u vasa preduzeca. Imamo daleko najgore puteve od svih zakrpa do zakrpe a vase firme su po kapitalu jace od nemackih.

Cepindjum

pre 12 godina

Godišnja vinjeta za Austriju je 72€, što mu u Srbiji izadje 5x da se odvezete na relaciji Niš-Beograd i nazad. O kvalitetu puteva ne trebam ni da govorim, smešno ih je uopšte uporedjivati. Ma mi smo tolika banana od države da je to sramota, ne znam ni što uopšte čitam ove vesti, samo me muka uhvati...

marko

pre 12 godina

Samo dizite, dok i poslednji sleper za jug Evrope preusmerite na Bugarsku i Rumuniju. Posle toga nam nece vise ni trebati autoputevi, krsevi koji se budu ovde vozili moci ce i da idu po onoj livadi pored autoputa. Kako ce ova garnitura kriminalaca i nesposobnjakovica da zakopa ovu zemlju, tesko da ce joj ikad vise biti oporavka.

jugo

pre 12 godina

Da li je u taj "plan ulaganja" za ovu godinu usao i plan ulaganja u Vase dzepove?
Ako jeste onda je za ocekivati da cete sigurno dobiti tih 11%.

Vlada BG

pre 12 godina

za pocetak bi mogli da napravite rekonstrukciju signalizacije i operete putokaze da se ne dogodi da neko 20 godina posle vas da isti komentar (20 godina nije nista radjeno...)

Frka

pre 12 godina

Putarine su vec najvece u Evropi a putevi su gori nego u Africi. Kako bih vas ja sve pohapsio lopovcine proklete, nezasite i odvratne. Trebalo bi vi gradjanima da platite sto unistavaju svoja vozila po putevima za koje vi naplacujete bezobrazne putarine i te pare trosite ko zna gde. Bio sam ubedjen da mi od Milosevica, njegove zene i njihove druzine nikada niko nece biti odvratniji ali vi ste uspeli to da promenite.

Markedjani

pre 12 godina

U Srbilendu je cena putarine direktno proporcionalna broju rupa na putu . Cudi me da do sada neki experAt iz vladajuce koalicije taj fenomen nije objasnio.

milorad korac

pre 12 godina

Beograd-Nis 730 dinara?Nis- leskovac 190?Za ovakav auto put toliko para?sramota!sramota!Znaci i tebe drobnjak treba da finasiramo?Nece moci!

Zika

pre 12 godina

Bajno, a na osnovu cega?

I na osnovu cega se naplacuje putarina za stanovnike Grocke, Vrcina, Mladenovca i ostalih opstina koje su u sklopu opstine Beograd a gde je i zakonom regulisano da ti stanovnici ne trebaju placati putarine unutar svoje ostine?!!!

ps Inace trebamo imati na umu da uglavnom resori SPS-ovaca traze poskupljenja, od struje, preko gasa pa do evo putarina. Ne zaboravimo da je i Lilic u upravnom odboru puteva.

Strasno !!!

Dusko Milojevic

pre 12 godina

Mora da poskupi jer moramo svi da nadoknadimo stetu koju su izazvali Jocic i Djuraskovic. Kada je nadoknadimo onda ce da se prelije u dzepove neke druge dvojce a onda opet novo poskupljenje...
*******. I na kraju ce da ih puste jer nije bilo dokaza...

Niki

pre 12 godina

Secam se kada su lobirali za zadnje poskupljenje da su pominjali kolko euro centi kosta km autoputa kod nas (i to u jeku promovisanja deeurizacije od strane vlade). Evo sad je dinar "JAK", kolko je sad euro centi km auto puta. Ovde je sve izgubilo kompas odavno. Otima se gde god se moze. Postenije je da kazu da lova od putarina ide u budzet za penzije i plate (ako uopste ide tamo) nego ovo mlacenje prazne slame od demagogije.

zdravo zivo

pre 12 godina

A da vam ne trebaju dodatne pare za 13 platu? Ne nije sala - ako mogu da je dobiju radnici Posta Srbije, kao javno preduzece, sto bi vi bili izuzetak? A putevi kao i do sada, rupa do rupe....

kiki

pre 12 godina

Dinar je sve jaci, sve cene gradjevinskih radova kao i materijali, debelo su pojeftinili.Ovo poskupljenje samo znaci da vlast trazi jos para.

cixxx

pre 12 godina

neverovatno! uz sve moguce i nemoguce namete u vidu kojekakvih novih tablica (koje ce uskoro opet biti promenjene), novih dokumenata, gluposti sa novim zakonom o saobracaju... ide i poskupljenje putarina za najgore puteve u Evropi?! pa ko ce voziti onda? uz sve to, pa niko nece prolaziti kroz Srbiju sto je direktan gubitak. O cenama goriva i svakodnevnim oscilacijama istih da i ne govorim...pa prosle godine sam udarom u rupu na Gazeli pocepao gumu i nikom nista... auuuu pa bas sam besan! pre par dana sam od Bg do Vr platio gorivo 2500din, a putarinu skoro 1000... kad ce vise taj smak sveta, ovo je otislo vise predaleko!

Sinisa

pre 12 godina

A vest iznad ove "kurs najjaci od pocetka godine"! :)

Madjarska putarina 10 dana = 10 eur... Ali zato za pola auto-puta od Beograda do granice platite jos toliko. Dokle vise???

Robin Hood

pre 12 godina

Ovde se postavlja jedno drugo pitanje.
Sta rade sa tolikim milionima i milijardama od putarina?
Takodje, prilikom registracije pogledajte sta sve placate, opet isto, opravku puteva...
Dakle, sta rade?!
Iz prve ruke, oljuste asfalt sa lokacije X, pretope, istim asfaltom zakrpe rupe na lokaciji Y a izvodjacu radova plate umanjenu cenu, razliku u dzep. Zato su putevi kakvi jesu.

damjan

pre 12 godina

Umesto da koristimo naš geostrateški položaj, mi tu prednost sputavamo politikom da imamo najgore a najskuplje puteve. Odavno se Srbija zaobilazi a kao alternativni pravci koriste Rumunija i Bugarska.

sanja

pre 12 godina

nas mudri knjaz-milos kad je slao zbire,spijune u narod,pa ih pitao posle kakvo je rasplozenje u narodu a on mu prenesu da narod bogorada i psuje,on kaze*stezi jos*,pa ih ponovo za neko vreme posalje,i ako mu kazu da narod cuti,on veli:*popustaJ*....da li ovi nasi sadasnji vide da narod cuti!!!i da li ce da *popuste* sa nametima!harac,rajo,harac!

Ivan

pre 12 godina

******... Koji ce nama putevi?

O Bože, hoću li ja ikada u ovoj zemlji čuti ijednu lepu vest, poput jednog jedinog razumnog i racionalnog poteza ove naše vlasti?!!

Aurex

pre 12 godina

Lopovluci u izgradji puteva se popunjavaju namicanjem drumarina. Za te pare, bez razmisljanja idem do Nisa starim putem. Nema sanse da finansiram partijske kase putem drumarine. Oni i ovako ne prave puteve.

Bari1991

pre 12 godina

U Srbilendu je cena putarine direktno proporcionalna broju rupa na putu . Cudi me da do sada neki experAt iz vladajuce koalicije taj fenomen nije objasnio.
(Markedjani, 16. maj 2011 15:45)


HAHAHAHAHA Bravo majstore!!!Kakav fenomenalan komentar!!!Nazalost,po stanju puteva,deluje kao da je stvarno istina!!!

Bojan

pre 12 godina

Predlažem da se autoputem proglase sve saobraćajnice u Srbiji i da odmah svi poskupe za 300%, za početak. Treba podići poreze na automobile a odmah uvesti poreze onima koji nemaju automobil. Ovo iskombinovati sa povećanjem akciza na naftne derivate, za svaki slučaj.
Kad će više ti izbori...?

Samo pljacka

pre 12 godina

Placate najskuplji secer, placate najskuplje ulje, skoro najskuplji benzin (s obzirom na kvalitet), placate najvece poreze na imovinu, pa placajte i najvise putarine. Tu bar imate alternativu !

Mila

pre 12 godina

Porastao mu kredit za vilu, pa mora nekako da nadoknadi gubitak...
Bar da su nam putevi na nivou putarina, pa da se i ne zalimo, a ovako "sjasi Kurta, da uzjasi Murta"...

Bata

pre 12 godina

Sve lepše od lepšeg. Putarine se povećavaju, milioni su več otišli u privatne džepove jedne putarske mafije. Ova druga putarska mafija fiktivno gradi puteve, a stvarno naplaćuje račune za njihovu „izgradnju“. Novac predviđen za održavanje puteva odlazi ko zna gde, jer se evo saznajemo jedini pravi auto-put u Srbiji nije rekonstruisao već dvadeset godina (iz opravdanih razloga - punili su se privatni džepovi one prve putarske mafije), itd, itd. Ove nove auto-strade nismo čestito ni započeli, iako Mrka i dalje stoji iza priče o ispunjenju zadatih rokova, a evo i stari putevi nam propadoše ....
I tako „demokratska“ vlast voza li voza svoj narod po putevima Srbije!
Dokle narode „demokratske“ Srbije. Koliki je tvoj prag tolerancije? Kako ti se od tolikog vozanja već odavno nije smučilo?

Mirko

pre 12 godina

1000 din. za 100 km loseg puta(Novi Sad-Subotica) je najsramnija cena koju sam platio u 500000km i 30 zemalja Áfrike,Azije i Evrope koje sam prosao!!!
Moj automobil je Kamper (Specijalna namena(kamping auto, ukupna tezina 2,8t. i 5 putnickih sedista)svugde u svetu je ovo Automobil kao i svaki drugi do 3,5t i 8 sedista.Ponaqvljam nikada u 30 zemalja nisam (bar se ne secam)bio ubedjivan da pripadam drugoj klasi!!!Znaci 5 sedista i 2,8t ukupne tezine.Po dimenzijama tezini i broju mesta manji od mnogih terenaca.
Srbijo stidi se.

odila

pre 12 godina

Ogroman je pritisak na javnu potrošnju, pa vlada misli da će malo narod da boli ovo poskupljenje. Narod odavno nema para ni za benzin, pa verovatno ovo poskupljenje neće pogoditi najveći deo birača na sledećim izborima.

Walter

pre 12 godina

Објашњење парадокса највише путарине - најлошији аутопутеви крије се у начину трошења новца у Путевима Србије. Новац који корисници аутопута плаћају троши се и за магистралне путеве, асфалтирање планинских путева од фарми оваца некадашњег министра, завичајног села опозиционог лидера... Како се избори ближе, све мање новца ће се трошити на одржавање аутопута, а све више за асфалтирање путева до потенцијалних бирача. Крајње је време да се оснује привредно друштво "Аутопутеви Србије" које ће сав новац од путарина трошити за одржавање постојећих деоница и изградњу нових. Докле ће више да се "крадуцка"?

blabojzna

pre 12 godina

Drugovi autoprevoznici, zaustavite Vi vaše kamione već sada zbog bezobrazno visoke cene goriva. Ako u tome istrajete neće im ni pasti na pamet da povećaju već bezobrazno visoke cene putarina.
Pozdrav.

odila

pre 12 godina

Ogroman je pritisak na javnu potrošnju, pa vlada misli da će malo narod da boli ovo poskupljenje. Narod odavno nema para ni za benzin, pa verovatno ovo poskupljenje neće pogoditi najveći deo birača na sledećim izborima.

Zoran

pre 12 godina

Pa da li si ti normalan ? Pa pogledaj na sta nam lice autoputevi. Kada udjem iz Hrvatske u Srbiju istog trenutka auto pocinje da se trese, njise ... Nakon dolaska u Bgd obavezno na centriranje trapa.
A da nije mozda skocio kurs ? Jao nije, pao je 10%...
A da necete malo da nadoknadite gubitke od kradje proteklih 10tak godina ? I to opet narod da vam placa ?
I ti bi da poskupis ?
Auu kakav ste vi olos...
Eeee pa nece DS videti vise nikad glas od mene.
I dosta vise plasenja, pre cu zaokruziti stranku Bedzeta Pecolija nego DS..

Sad je stvarno kraj....

voja

pre 12 godina

Putarine su već previsoke, a stanje autoputeva je očajno.
Gde li trošite pare od putarine?
Uporedite naše autoputeve sa onim u susednim državama.,.u Hrvatskoj?

beogradjanin

pre 12 godina

Cene putarine/vinjeta:
Madjarska - 10,50 EUR za 10 dana
Austrija - 7,90 EUR za 10 dana
Slovacka - 7,00 EUR za 7 dana
Srbija - 240+330 RSD za jedan prolazak od BG do granice (i jos toliko u povratku). Obzirom na stanje puta i koliko ima rupa, "ono" od Novog Sada do granice tesko da moze da se kvalifikuje i kao lokalni put, a kamoli da se zove "poluautoput". I jos da se plati 11% vise?

Ko je ovde lud?

Walter

pre 12 godina

Објашњење парадокса највише путарине - најлошији аутопутеви крије се у начину трошења новца у Путевима Србије. Новац који корисници аутопута плаћају троши се и за магистралне путеве, асфалтирање планинских путева од фарми оваца некадашњег министра, завичајног села опозиционог лидера... Како се избори ближе, све мање новца ће се трошити на одржавање аутопута, а све више за асфалтирање путева до потенцијалних бирача. Крајње је време да се оснује привредно друштво "Аутопутеви Србије" које ће сав новац од путарина трошити за одржавање постојећих деоница и изградњу нових. Докле ће више да се "крадуцка"?

Nego

pre 12 godina

Bilo bi dobro da neko belezi sve vreme ovu sprdacinu sa narodom koju sprovodi ova klika sto se nalazi na vlasti pa da ljudima dva dana (mada bi za to verovatno trebalo dva meseca) pre izbora procita i podseti ih na sva poskupljenja, neispunjena obecanja itd.itd.

Zika

pre 12 godina

Bajno, a na osnovu cega?

I na osnovu cega se naplacuje putarina za stanovnike Grocke, Vrcina, Mladenovca i ostalih opstina koje su u sklopu opstine Beograd a gde je i zakonom regulisano da ti stanovnici ne trebaju placati putarine unutar svoje ostine?!!!

ps Inace trebamo imati na umu da uglavnom resori SPS-ovaca traze poskupljenja, od struje, preko gasa pa do evo putarina. Ne zaboravimo da je i Lilic u upravnom odboru puteva.

Strasno !!!

damjan

pre 12 godina

Umesto da koristimo naš geostrateški položaj, mi tu prednost sputavamo politikom da imamo najgore a najskuplje puteve. Odavno se Srbija zaobilazi a kao alternativni pravci koriste Rumunija i Bugarska.

mile

pre 12 godina

Moze da poskupi 911 % a vi ceto lepo kao i dosada da prebacite u vasa preduzeca. Imamo daleko najgore puteve od svih zakrpa do zakrpe a vase firme su po kapitalu jace od nemackih.

Vlada BG

pre 12 godina

za pocetak bi mogli da napravite rekonstrukciju signalizacije i operete putokaze da se ne dogodi da neko 20 godina posle vas da isti komentar (20 godina nije nista radjeno...)

jovanovic predrag

pre 12 godina

kako vas nije sramota, dizete cene za polu autoput subotica novi sad koji nikad nece biti gotov.najskuplje putarine placamo u evropi i jos vam nije dosta.

jugo

pre 12 godina

Da li je u taj "plan ulaganja" za ovu godinu usao i plan ulaganja u Vase dzepove?
Ako jeste onda je za ocekivati da cete sigurno dobiti tih 11%.

Markedjani

pre 12 godina

U Srbilendu je cena putarine direktno proporcionalna broju rupa na putu . Cudi me da do sada neki experAt iz vladajuce koalicije taj fenomen nije objasnio.

kiki

pre 12 godina

Dinar je sve jaci, sve cene gradjevinskih radova kao i materijali, debelo su pojeftinili.Ovo poskupljenje samo znaci da vlast trazi jos para.

marko

pre 12 godina

Samo dizite, dok i poslednji sleper za jug Evrope preusmerite na Bugarsku i Rumuniju. Posle toga nam nece vise ni trebati autoputevi, krsevi koji se budu ovde vozili moci ce i da idu po onoj livadi pored autoputa. Kako ce ova garnitura kriminalaca i nesposobnjakovica da zakopa ovu zemlju, tesko da ce joj ikad vise biti oporavka.

Niki

pre 12 godina

Secam se kada su lobirali za zadnje poskupljenje da su pominjali kolko euro centi kosta km autoputa kod nas (i to u jeku promovisanja deeurizacije od strane vlade). Evo sad je dinar "JAK", kolko je sad euro centi km auto puta. Ovde je sve izgubilo kompas odavno. Otima se gde god se moze. Postenije je da kazu da lova od putarina ide u budzet za penzije i plate (ako uopste ide tamo) nego ovo mlacenje prazne slame od demagogije.

Dusko Milojevic

pre 12 godina

Mora da poskupi jer moramo svi da nadoknadimo stetu koju su izazvali Jocic i Djuraskovic. Kada je nadoknadimo onda ce da se prelije u dzepove neke druge dvojce a onda opet novo poskupljenje...
*******. I na kraju ce da ih puste jer nije bilo dokaza...

zdravo zivo

pre 12 godina

A da vam ne trebaju dodatne pare za 13 platu? Ne nije sala - ako mogu da je dobiju radnici Posta Srbije, kao javno preduzece, sto bi vi bili izuzetak? A putevi kao i do sada, rupa do rupe....

milorad korac

pre 12 godina

Beograd-Nis 730 dinara?Nis- leskovac 190?Za ovakav auto put toliko para?sramota!sramota!Znaci i tebe drobnjak treba da finasiramo?Nece moci!

Cepindjum

pre 12 godina

Godišnja vinjeta za Austriju je 72€, što mu u Srbiji izadje 5x da se odvezete na relaciji Niš-Beograd i nazad. O kvalitetu puteva ne trebam ni da govorim, smešno ih je uopšte uporedjivati. Ma mi smo tolika banana od države da je to sramota, ne znam ni što uopšte čitam ove vesti, samo me muka uhvati...

cixxx

pre 12 godina

neverovatno! uz sve moguce i nemoguce namete u vidu kojekakvih novih tablica (koje ce uskoro opet biti promenjene), novih dokumenata, gluposti sa novim zakonom o saobracaju... ide i poskupljenje putarina za najgore puteve u Evropi?! pa ko ce voziti onda? uz sve to, pa niko nece prolaziti kroz Srbiju sto je direktan gubitak. O cenama goriva i svakodnevnim oscilacijama istih da i ne govorim...pa prosle godine sam udarom u rupu na Gazeli pocepao gumu i nikom nista... auuuu pa bas sam besan! pre par dana sam od Bg do Vr platio gorivo 2500din, a putarinu skoro 1000... kad ce vise taj smak sveta, ovo je otislo vise predaleko!

sanja

pre 12 godina

nas mudri knjaz-milos kad je slao zbire,spijune u narod,pa ih pitao posle kakvo je rasplozenje u narodu a on mu prenesu da narod bogorada i psuje,on kaze*stezi jos*,pa ih ponovo za neko vreme posalje,i ako mu kazu da narod cuti,on veli:*popustaJ*....da li ovi nasi sadasnji vide da narod cuti!!!i da li ce da *popuste* sa nametima!harac,rajo,harac!

Frka

pre 12 godina

Putarine su vec najvece u Evropi a putevi su gori nego u Africi. Kako bih vas ja sve pohapsio lopovcine proklete, nezasite i odvratne. Trebalo bi vi gradjanima da platite sto unistavaju svoja vozila po putevima za koje vi naplacujete bezobrazne putarine i te pare trosite ko zna gde. Bio sam ubedjen da mi od Milosevica, njegove zene i njihove druzine nikada niko nece biti odvratniji ali vi ste uspeli to da promenite.

Sinisa

pre 12 godina

A vest iznad ove "kurs najjaci od pocetka godine"! :)

Madjarska putarina 10 dana = 10 eur... Ali zato za pola auto-puta od Beograda do granice platite jos toliko. Dokle vise???

Ivan

pre 12 godina

******... Koji ce nama putevi?

O Bože, hoću li ja ikada u ovoj zemlji čuti ijednu lepu vest, poput jednog jedinog razumnog i racionalnog poteza ove naše vlasti?!!

Robin Hood

pre 12 godina

Ovde se postavlja jedno drugo pitanje.
Sta rade sa tolikim milionima i milijardama od putarina?
Takodje, prilikom registracije pogledajte sta sve placate, opet isto, opravku puteva...
Dakle, sta rade?!
Iz prve ruke, oljuste asfalt sa lokacije X, pretope, istim asfaltom zakrpe rupe na lokaciji Y a izvodjacu radova plate umanjenu cenu, razliku u dzep. Zato su putevi kakvi jesu.

Aurex

pre 12 godina

Lopovluci u izgradji puteva se popunjavaju namicanjem drumarina. Za te pare, bez razmisljanja idem do Nisa starim putem. Nema sanse da finansiram partijske kase putem drumarine. Oni i ovako ne prave puteve.

Samo pljacka

pre 12 godina

Placate najskuplji secer, placate najskuplje ulje, skoro najskuplji benzin (s obzirom na kvalitet), placate najvece poreze na imovinu, pa placajte i najvise putarine. Tu bar imate alternativu !

Bojan

pre 12 godina

Predlažem da se autoputem proglase sve saobraćajnice u Srbiji i da odmah svi poskupe za 300%, za početak. Treba podići poreze na automobile a odmah uvesti poreze onima koji nemaju automobil. Ovo iskombinovati sa povećanjem akciza na naftne derivate, za svaki slučaj.
Kad će više ti izbori...?

Mila

pre 12 godina

Porastao mu kredit za vilu, pa mora nekako da nadoknadi gubitak...
Bar da su nam putevi na nivou putarina, pa da se i ne zalimo, a ovako "sjasi Kurta, da uzjasi Murta"...

Bata

pre 12 godina

Sve lepše od lepšeg. Putarine se povećavaju, milioni su več otišli u privatne džepove jedne putarske mafije. Ova druga putarska mafija fiktivno gradi puteve, a stvarno naplaćuje račune za njihovu „izgradnju“. Novac predviđen za održavanje puteva odlazi ko zna gde, jer se evo saznajemo jedini pravi auto-put u Srbiji nije rekonstruisao već dvadeset godina (iz opravdanih razloga - punili su se privatni džepovi one prve putarske mafije), itd, itd. Ove nove auto-strade nismo čestito ni započeli, iako Mrka i dalje stoji iza priče o ispunjenju zadatih rokova, a evo i stari putevi nam propadoše ....
I tako „demokratska“ vlast voza li voza svoj narod po putevima Srbije!
Dokle narode „demokratske“ Srbije. Koliki je tvoj prag tolerancije? Kako ti se od tolikog vozanja već odavno nije smučilo?

Bari1991

pre 12 godina

U Srbilendu je cena putarine direktno proporcionalna broju rupa na putu . Cudi me da do sada neki experAt iz vladajuce koalicije taj fenomen nije objasnio.
(Markedjani, 16. maj 2011 15:45)


HAHAHAHAHA Bravo majstore!!!Kakav fenomenalan komentar!!!Nazalost,po stanju puteva,deluje kao da je stvarno istina!!!

Mirko

pre 12 godina

1000 din. za 100 km loseg puta(Novi Sad-Subotica) je najsramnija cena koju sam platio u 500000km i 30 zemalja Áfrike,Azije i Evrope koje sam prosao!!!
Moj automobil je Kamper (Specijalna namena(kamping auto, ukupna tezina 2,8t. i 5 putnickih sedista)svugde u svetu je ovo Automobil kao i svaki drugi do 3,5t i 8 sedista.Ponaqvljam nikada u 30 zemalja nisam (bar se ne secam)bio ubedjivan da pripadam drugoj klasi!!!Znaci 5 sedista i 2,8t ukupne tezine.Po dimenzijama tezini i broju mesta manji od mnogih terenaca.
Srbijo stidi se.

blabojzna

pre 12 godina

Drugovi autoprevoznici, zaustavite Vi vaše kamione već sada zbog bezobrazno visoke cene goriva. Ako u tome istrajete neće im ni pasti na pamet da povećaju već bezobrazno visoke cene putarina.
Pozdrav.