Utorak, 03.05.2011.

00:01

Državi pare za Telekom, Nemcima VIP

Vlada po svaku cenu <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=05&amp;dd=02&amp;nav_id=509614" class="text-link" target= "_blank">hoće da proda Telekom Srbija</a> i 31 odsto kapitala ove kompanije najverovatnije će prodati Telekomu Austrija po ceni od 840 miliona evra.

Izvor: Blic

Državi pare za Telekom, Nemcima VIP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

ISTINA

pre 13 godina

ODGOVOR, NA PITANJE GOSPODINA PROKE,

``Prica se da bi Nemci da EPS dali citavih 3.3 milijarde eura.
Francizi bi dali 0.5 milijardi vise od Amerikanaca, ali Amerikanci hoce da Nemci daju svojih 3.3 milijarde a da onda Rusi izgrade elektrane na gas, pa da od Nemaca i Rusa sve kupe za 5.5 milijardi....``

FRANCIZI CE da EPS plate tada citavih 6 miljardi EURA.

Ovom logikom su i ovi SMEKERI praznoglavci prodavali i Telokom.

DOZVOLITE STRUCNJACIMA DA RADE SVO POSAO.

Nikola Tesla, 1892 godine, predavanje u Velikoj skoli u Zagrebu

TANASIJE

pre 13 godina

Gde je zapelo, ne ide baš onako kako je "scenario" napisan.
TA bi za 31% Telekoma da plati Vladi RS 840 Mio Evra (što je ekvivalent 1.4 Mlrd E za 51%), a za 20% Telekoma Austrijanci Grcima nude 100% VIP. Međutim, Grci to ne prihvataju jer su svesni da 100% VIP-a vredi manje od 20% Telekoma. Grci procenjuju da 20% Telekoma vredi najmanje 1.2 Mlrd Evra, a da 100% VIP-a ne vredi više od 350 Mio Evra.
Cena koju Grci traže za 20% Telekoma (1.2 Mlrd E) je dosta približna onoj koju je M.Dinkić procenio prilikom podele besplatnih akcija građanima Srbije - 80% Telekoma = 6 Mlrd Evra.
Ko je procenjivao vrednost Telekoma?. Ko je vodio postupaka prodaje Telekoma? Očigledno se radi ili o neznalicama ili o zlonamernima.
Bilo koja od ove dve kvalifikacije da je u pitanju, ne smemo dozvoliti da se Telekom proda po ovako KRIMINALNO mizernoj ceni.
Da, Telekom treba da se reorganizuje, da se uvedu pravila i tarifne stavove slične onima koji se nude u EU, i očekivani profit Telekoma na godišnjem nivou neće biti manji od 500 do 600 Mio Evra.
Prodati Telekom po ceni i uslovima iz Tendera je KRIMINAL, a onaj ko to uradi odgovaraće za počinjeni kriminal.
STOP PRODAJI TELEKOMA, STOP RASPRODAJI SRBIJE.

Joksa care

pre 13 godina

Људи зашто се толико узбуђујете око продаје Телекома, када против зога немају ништа ни запослени у Телекому. И њима то одговара, иначе не би ових дана када се доноси одлука синдикат водио чланове ја једу и пију на Златибору. А ако нови власник дође без посла ће опет остати они који немају везе у синдикату и странкама.

super

pre 13 godina

Vlada koja je na kraju mandate ne sme prodavati kompanije kao sto je to telekom. Zašto, zato što je ona svoje već obavila u četiri godine. Prošla vlada dss-a je prodala nis bagatelno rusima. Bila je to vlada na odlasku i prostim rečima htedoše da opljačkaju dok su na vlasti još šta mogu. Takođe sadašnja vlada bi da brže bolje proda telekom i uzme pare dok je još na vlasti. Ovo su jedini razlozi zbog čega se žuri sa prodajom telekoma iako je javnost duboko podeljena po pitanju ove prodaje i tendera. Umesto da pokrenemo pitanje upravljanja resursima i da u najbolje kompanije dovedemo najbolje menadžere, pa makar oni bili i stranci, mi se okrećemo prodaji nacionalnog blaga. To su odluke koje će imati posledice na buduće generacije u ovoj zemlji, a mišljenja sam da posle svega ova vlada ne zaslužuje da donosi takve odluke.

Mikis

pre 13 godina

Alo bre! Pa sta u Srbiji radi sto je prodato? Pa sve je unisteno i rastureno pa se prodaje zemljiste za vece pare. Ako ocekujete da ce prodajom Telekoma austrijancima da dobijete evropsku uslugu grdno se varate jer imate evropske banke u Srbiji ali nemate evropske kamate, imate kandidaturu za evropsku uniju ali ne i palte evropske unije i t.d. Prodaja Telekoma se radi po starom oprobanom receptu a to znaci " unisti sve sto mozes pa onda imas opravdanje da prodas " jer telekomu su u zadnje dve godine zabranjene nove investicije dok se ne proda. A resenje je vrlo jednostavno, samo treba isterati politiku iz praduzeca a telekom ima vrlo dobre kadrove ali nisu politcki podobni a visak radnika bi se sam po sebi resio za pet godina u penziju ce otici bar 30% radnika i da puste Telekom da se stara sam o sebi a ne da sponzorise po nalogu vlasti sve i svasta i da daje pare svuda gde treba i gde fali pa onda bi bio u stanju ne da se prodaje vec da se kupuju okolne telekomunikacione kompanije.

mail

pre 13 godina

Zivim u Srbiji, ali me ZABOLE i za Telekom, i za Kosov, i EPS zajedno i sve ono sto politicari pricaju ("nikad izvini" je prava slika njih, zato su ih ukinuli). Gledam ja veceras Barsa-Real (mnogo volim vise kada se drugi biju, a mi nismo krivi), a u medjuvremenu instaliram 11.04 i gledam kako da dobijem jos koji part-time posao. Sustina : Kada budemo prestali da pricamo o temama koji politicari namecu, oni ce nestati.

NIP2

pre 13 godina

Jel se neko seca da je Mobtel prodat za 1.513 milijardi eur? Kako je moguce da telekom koji samo u domenu mobilne telefonije ima duplo veci udeo nego Mobtel vredi 2.4 mld?

Cista zdrava logika govori da MTS vredi oko 3 mld i realno su mogli da izdvoje MTS i prodaju 50% i da ne diraiju fixnu telefoniju uopste.

Djordje, odbranimo Telekom, da i Srbija ima nesto

pre 13 godina

Hoce li ova nesposobna Vlast da konancno prizna da je tender propao i da Telekom nije za prodaju ?!!
Neka barem Telekom prezivi vladavinu DS, nemoraju sve da uniste.
I dosta vise sa ovim spinovima gosp. Sapera i ekipe, vredjate narod. Ali platicete ceh na sledeceim izborima, gospodo Demokrate. Ako prodate Telekom, bice jos gore, ode vam rejting na nulu.
Mada ste se vi dovoljno nakrali, vlast vam vise i ne treba...
Samo sta mi da radimo posle vase vlasti, kako da prezivimo??!!
Zato okanite se prodaje Telekoma, narod je mnogo nezadovoljan, moze da bude svasta, samo kap nedostaje pa da prokljuca....

glas naroda

pre 13 godina

Iz licnog iskustva tvrdim da je telekom jedna od naj neprofesionalnijih kompanija u Srbiji. Pola njih nista ne radi, a druga polovina prodaje usluge za koju uopste nema infrastrukturu. Prodavali su mi i IPTV i ADSL pa kada se ispostavilo da samo jedno moze da radi morao sam da odustanem od IPTV (jer mi net treba zbog posla), a upload na ADSL-u im je katastrofalan, ne mogu da postavim na bilo koji server veci fajl od 10 mb. Da ne pricam o tome da se bave ucenama, kada sam hteo da smanjim brzinu net-a na nekoliko meseci jer nisam u zemlji u tom periodu, rekli su mi da ne moze i da mogu samo da povecavam brzinu (iako toga nema u ugovoru i kada sam potpisivao ugovor pricali su potpuno drugu pricu).

pozz

tesla beograd

pre 13 godina

Prica se da bi Nemci da EPS dali citavih 3.3 milijarde eura.
Francizi bi dali 0.5 milijardi vise od Amerikanaca, ali Amerikanci hoce da Nemci daju svojih 3.3 milijarde a da onda Rusi izgrade elektrane na gas, pa da od Nemaca i Rusa sve kupe za 5.5 milijardi....

Proka

srdjan

pre 13 godina

Do nedavno sam i ja bio protiv prodaje Telekoma, medjutim kad sam pomislio koliko sam samo puta pokusavao da se zaposlim u toj kompaniji, i naravno nisam imao nikakve sanse s obzirom da nisam clan ni jedne stranke, niti imam rodjake ili bliske prijatelje u Telekomu, promenio sam misljenje. Dosta mi je belih medveda u ovoj zemlji i dosta mi je elitistickih kompanija. Jos kada sam procitao izjavu Vucica kako je bolje da je Telekom u nasim rukama...odmah sam pomislio koliko bi se hiljada "naprednjaka" udomilo u Telekomu ukoliko bi oni dosli na vlast. Kao sto se i par stotina sps-ovaca smestilo u Galeniku jer je njihov kadar preuzeo fabriku (i naravno preduzece sada posluje sa gubitkom).
I druga veoma vazna stvar je dolazak Dojce Telekoma. Ako DT zaista preuzme VIP onda je to veliki uspeh za ovu zemlju, jer ce jedna od najvecih evropskih kompanija zapoceti poslovanje u nasoj zemlji, sto bi, nadam se, bio signal i drugim velikom kompanija da pocnu ozbiljnije da razmisljaju o ulaganjima u nasoj zemlji.

nbp

pre 13 godina

@Saša - olako si upotrebio jedan glagol koji ti se vraća kao bumerang. Od svih komentara, tvoj ima najviše "toga". Srpski "Telekom" je mnogo toga zagrizao, a malo sažvakao, prosto rečeno. Da, ima ogroman broj dvojnika i analognih priključaka. I loše usluge. I nepotizma i korupcije. I monopola. I najmanjeg prihoda po zaposlenom od svih telekom firmi u okruženju. Da li takvu firmu, kojom srpska država ne zna da upravlja treba prodati? Naravno! Da li za ovu cenu i baš sad? To ne znam, ima onih koji bolje obrću brojke i slova.

Markjoni

pre 13 godina

Pa naravno da je cilj prodati Telekom po svaku cenu, nije fazon da imamo tako jako preduzece koje donosi toliko para svake godine, bolje to odmah prodati, pare rasporediti na ravne casti, jer je pitanje dal ce se ostati na vlasti... a taman deo para moze se iskoristi za jednu jaku kampanju!!!

mc

pre 13 godina

@loody
Dati neobrazovanom narodu da odlucuje o sudbini kompanije koja je ravno samoubistvu!
Ako TELEKOM ostane u rukama drzave imacemo SAMO stetu!
Korisnici jer nece imati bolju i jeftiniju uslugu a poreski obaveznici koji ce i dalje da placaju plate politickih poslusnika koji samo sede u TELEKOMU. Ti isti bi na referendumu izglasali da TELEKOM ostane u rukama drzave i da propadne jer nema vise monopola da bi imao toliki profit!!!

Александар

pre 13 godina

UPC Austria - paket Take it Max

Internet: 20 000 kbit / s / 1,024 kbit / s

Telefon: Free * to Austrian fixed network

Cena: € 24.90

Обратите пажњу на цену. За 2500 динара, колико приближно кошта овај пакет, и у Србији је могуће имати све, и још да уштедите. Већ сада су градски позиви са фиксне мреже за АДСЛ кориснике бесплатни, за много мање пара.
Какав је квалитет тог Интернета, то је питање, које има везе искључиво са потрошачким законима, који су у Србији много мање развијени него у Аустрији.
Апсолутно сам против продаје, и коментаре типа "ми не умемо да управљамо тим предузећем" не прихватам. Ако ви не умете, склоните партијске професионалне упропаститеље профитабилних фирми, доведите способне људе, па да видите како ради предузеће које је већ сада један од регионалних лидера у мобилној телефонији.

Građanin

pre 13 godina

Osnovno pitanje je odliv deviza kroz dividendu i poskupljenje pretplate koja je i sada prevelika, i koja i sada dovodi do gašenja fiksnih telefonskih linija. Neka Telekom kaže koliko je ugašeno fiksnih telefonskih linija u poslednjih godinu dana ako sme. Ideja da ćemo se izjednačiti sa Austrijom je idiotska, jer se to nije desilo i kada se pojavila konkurencija - zaokruživanje na minut, naplata uspostave veze, naplata razgovora sa tehničkom podrškom i sl., su gluposti koji postoje samo kod nas. Pa onda bežična fiksna telefonija - to je apsolutno naš izum: zna se šta je fiksna telefonija – to je ono sa paricom kroz koju može da se provuče i ADSL, a nikako išta bežično! To su probali u Africi i Kini - pa odustali, a onda pokušali da tehnologiju prebace kod nas. Čak je i Telekom kod Niša po selima gasio fiksne vodove i ljudima isključivao ADSL samo da bi opravdali kupovinu te opreme! Pa sada, kao, postoji konkurencija u fiksnoj telefoniji, i ako nema druge fiksne telefonije – samo bežična koja se tarifira slično fiksnoj!
Što se tiče dvojnika, to je apsolutno samo pitanje politike kompanije Telekom - sve bi mogle odmah da se pogase, ali ovako postoji opravdanje da bi se prodajom ukinuli dvojnici! Kao stranac bi nešto uložio, eto! Samo se setimo argumenata koje je pokojni Đinđić izneo kada je rekao da Telekom treba da bude srpski zbog njegovog uticaja na monetarnu stabilnost. A posle su prodali i NIS bez i jednog osvrta na uticaj prodaje komunalnih firmi na monetarnu stabilnost, a videli smo kako je to odmah oborilo dinar i povećalo zaduživanje za potrošnju (čitaj kreditiranje devizne konverzije profita prodatih komunalnih firmi i tgovinskih lanaca koji ništa ne izvoze) - čak su morali i da otkriju prevaru na pumpama da bi NIS počeo da prikazuje dobit! Pa su čak vrli vlaini stručnjaci rekli "da novi vlasnici Telekoma ne mogu da iznose pare napolje jer oni posluju među Srbima" - da, kako da ne, nego šta će iznositi napolje - kolače!? Neverovatno je sa kakvom upornošću se ovde ignorišu svi ekonomski razlozi, a navode nekakvi fiktivni, paratehnološki, priča o razvoju u situaciji kada se broj fiksnih priključaka smanjuje, i tek će se smanjivati sa povećanjem pretplate, što će i onako pogoršati stanje informatičke pismenosti u Srbiji. Pre smo bar imali telefon, a od sada ni to! Kako će da održavaju devizni kurs - izvozom električne energije!? Znači, ne samo da nećemo imati telefon, nego ni struju! Ali će zato biti pare za izbore, a slogan: "Posle nas nema posle!"
Osnovno što treba odmah uraditi je zabrana naplata fiksnih troškova svim onim koji rade na procenat: Vodovodu, elektrodistribuciji, Telekomu, bankama, distributerima gasa, jer ako vam benzinska puma ne naplaćuje samo točenje, zašto bi iko od ovih to radio – to je jedan bezobrazluk koji je ovde počeo oko 2000.-te. Ovako im nije ni bitno koliko ljudi koriste njihove usluge, mogu pretplatu da podignu koliko hoće i da funkcionišu u pozitivno, što je naročito očigledno u slučaju distributera gasa, gde su ljudi masovno odustali od grejanja na gas (i ako još otplaćuju kredite za priključak), a distributeri poklanjaju žirafe!
Kada je Mesić odlazio sa vlasti rekao je: "Uradio sam svoj posao - Jugoslavije više nema", a šta će ovi da kažu: "Uradili smo svoj posao - Srbije više nema"!?

Vojvodinac

pre 13 godina

Privatizacija Telekoma (vecinskog dela) vec je duboko zasla u sumnjive poslove, i jasno je da ce ako ne u mandatu ove vlade, onda sledece neko zbog toga odgovarati!
Do toga je doslo, jer je pogubnim potezima finansijskih i ekonomskih sektora drzava dovedena do bankrota, i Telekom se mora prodati (setite se samo brojnih rebalansa budzeta, obecanih investicija u infrastrukturu zaduzivanjem kod MMF-a, dotacija stranim firmama za novootvoreno radno mesto cak i do 10000€, u zemlji gde je prosečna plata 320€, poluzavršen site od 25000€, ekonomski ambasadori od kojih ni trega ni glasa....)
Postoji i scenario po kome DS ostaje na vlasti, sa SNS, SPS, PUPS, JS, NS, LDP....ma i sa DSS i SRS samo da ostanu na vlasti, ali nadam se da smo bar toliko naučili ya ove tri godine, no videćemo!?
Narod u Srbiji ima čudne razloge i motive pri izlasku na izbore, pa je sve moguće, a izgleda najmanje šanse postoje za neku "normalniju" Srbiju.

aj zdravo

pre 13 godina

Pa da, mora da se krpe jer su toliko pokrali da je sve presušilo...jedva čekam izbore! Što se mene tiče, neće me kupiti ni sa parama, ni sa "svemogućom" kampanjom i šminjkanjem opustošene i pokradene realnosti!

sasa jokic

pre 13 godina

Ukljucite malo sivu masu u glavi i razmislite, zasto su Grci spremni cak i da spuste cenu? Pa zato sto su svesni da je ovo poslednji voz da se dobije neka pristojna suma! Ako Vlada moze da dobije 840 miliona za 31% ne treba ni sekund da razmislja. Pa dali smo 700 miliona Eura za Telekom srpske, alo?! To je bila klasicna Kostunicina zamisao da jaca "bratske" veze sa kriminalcima iz RS, sa kojima je zajedno "sklonio" Djindjica! Ovako em vlada dobija znacajna sredstva, gradjani Srbije ozbiljnog operatera iz Austrije koji ce unaprediti usluge, i plus ako Dojce uzme VIP, imacemo jos jednog mobilnog operatera i sigurno nize cene! Ovi sto ce sada da lupaju minuse me ne interesuju to su partijski sluzbenici, koji rade za ekipu koja je Srbiju pokusala da pokloni Rusima, i tako izbegne ulazak u EU, u kojoj im preti raskrinkavanje za sve kriminalne radnje koje su cinili a sve to prikrivali pricajuci mitove o Kosovu!

Bolesni bolesnici

pre 13 godina

Ovi stvarno nisu normalni, sada pokušavaju da nas ubede kako VIP košta 600 miliona a Telekom 1500 miliona. Pa ako VIP košta 600 miliona EUR onda Telekom košta najmanje 12000 miliona EUR! Ali to je sve potpuno svejedno naspram dobijanja sledećih izbora jer 4 godine na vlasti koštaju beskonačno!

Neko tamo

pre 13 godina

Ne znam odakle ljudima ideja da ce Telekom Austrija da napravi Austriju u Srbiji cim kupi Telekom. Po toj logici bismo mi vec imali Norvesku ovde, s obzirom na to kada je Telenor dosao, a Telenor nema uopste bolju infrastrukturu od Telekoma. Radi se o cistom interesu i profitu, TA ce uloziti novac tamo gde im se isplati i to samo onoliko koliko je potrebno, tako funkcionisu kompanije i to je sasvim normalno. Valjda ljudi kad vide Austrija u imenu ovog operatera misle da ce dobiti Austrijsku telekomunikacionu mrezu. Nece.

Austrijanci i sami kazu da ce uloziti 450 miliona pod uslovom da kupe Telekom za 950 miliona. Pa sam Telekom planira da ulozi 200 miliona, tako da sa tog stanovista, 450 miliona nikome nece dovesti 20 Mbs internet u kucu.

analiticar amater

pre 13 godina

Informacija o porezu od pola funte apsolutno nije tacna, ali se sada jasno vidi koga 24 sata protezira.
Inace, Blerova vlada je razmatrala da uvede porez od pola funte mesecno po fiksnom prikljucku da bi se novac iskoristio za polaganje fiber opticke mreze i obezbedio internet ruralnim sredinama, ali je taj plan odbacen i ostavljeno je privatnim zainteresovanim kompanijama da to same finansiraju.
Posto je neko vec komentarisao za Francusku, onda bi bilo dobro da B92 ubuduce sa debelom rezervom objavljuje vesti koje ne moze da proveri, jer ne zelim da verujem da ikome drzite stranu u bilo cemu.

anonimni

pre 13 godina

OVDE SE NE ZNA KO KOSI A KO VODU NOSI.SVE BRE MUFLJUZI PA PRODAJTE SVE ŠTO MOŽE PRODAJTE I VAZDUH AKO MOŽETE DA GA PRODATE.PA NISU AUSTRIJANCI TOLIKO MUTAVI PA DA NE ZNAJU KAKVA SU ĆORAVA POSLA OVDE U SRBIJI.NORMALNO DA NEĆE DA DAJU 1,4 MILIJARDE NISU TOLIKO PRSLI SA MOZGOM.CVETKO JE KRIV ZA SVE ON JE ISTREBLJENA VRSTA OSTAO JE SAMO JOŠ JEDAN PRIMERAK TE VRSTE.KAO PRAVI SE MUTAV NE ZNA DA PRIČA BRE PA ĆE ON DA PRODAJE TELEKOM.IDI OFARBAJ TU BELU KOSU.KO LI JE TEBE POSTAVIO ZA PREMIJERA NEMAŠ VEZE SA MOZGOM. HARALA TADIĆA BANDA.

mc

pre 13 godina

Ne,ne, najbolje je da ostane u vlasnistvu drzave pa da se zaposljavaju partijski poslusnici a korisnici da cekaju 20min na operatera i da placaju 500rsd pretplate NIZASTA i da nema ADSL u manjim mestima i usluga da bude kao i u svakom drzavnom preduzecu. Nema potrebe da se modernizuje, da se poboljsa usluga, kvalitet, KULTURA ZAPOSLENIH!!!!!!!!!!

građanin R. Srbije

pre 13 godina

kakva demagogija osim lopovluka od ovih što prodaju telekom!? Čuj vreme je za investivije i tržišnu utakmicu koju Telekom ne može da isprati? Pa Telekom sada na tržištu mobilne telefonije ima 60% korisnika, alooo! U okruženju Telenora i VIP-a. Što se tiče investivija pitajte nekoga u Hrvatskoj kako se Tcom pretže da ispoštuje ruralne sredine i kako održava servise.
ZA OVO ĆE NEKO ODGOVARATI KAD TAD!!!

DzoniKG

pre 13 godina

@dejan
A ti mislis da ce tako da uvedu i u Srbiji??Oce sve trce ,ovde ce samo da gledaju da uzmu sto vise para jer on ulaze da POVRATIO PARE + zaradio.NPR kakav je internet u Nemackoj a kakav je U Hrvatskoj gde je vlanik Deuche Telekom.Ajde da vidimo :

"promet:1GB

brzina: do4Mbit/s

Za sve vas koji internet koriste povremeno za čitanje i slanje e-mailova te surfanje.

cijena:
99,80 kn/mjesečno"
Na toj dodaj osnovnu pretplatu za fiksni od 10 eura gde nije dzabe NISTA i za 25 eura imas internet ogranicen na 1 GB..ja na telekom ADSLu od 14 eura skinem minumum 100 gb svakog meseca.Drugo ne razumem uopste potrebu za brzim netom od 4 MB/s jer i na toj brzini HD video se strimuje sa neta normalno..a to kazem kao neko ko je programer vec vise od 10 godina..veca brzina od 4 mb je potrebna mozda 0.1% korisnika.

I dokle ce vise da se zanosite da ce stranac da bude isti prema nama kao prema svojim..moj drug isao na razgovor u FIATu,diplomirao masinski fakultet,sem sto ga ispitivali 2 sata o pitanjima koje verovatno ne zna ni njegova rodjena majka ponudili mu 180 eura + topli obrok.Verovatno toliko placaju i u Italiji.

dejan

pre 13 godina

Mnogo volim kada nepoznati izvori lupaju gluposti. Kaže Francuska ulaže 4.5 milijardi, pa naravno kad ima 10 puta više stanovnika da će joj ulaganja biti 10 puta veća. Analognih linija u Srbiji ima manje od 3% koje će brzo biti zamenjene. Srbija ima bolju fiksnu mrežu od Austrije, Srbija ima 42 fiksne linije na 100 stanovnika, a Austrija 39. Šta sve neće izmisliti...
(Saša, 3. maj 2011 02:26)



Koliko ima DVOJNICKIH LINIJA u toj Austriji??? Da li je i u toj Austriji jedna kompanija vlasnik Adsl internet linkova???


UPC Austria - paket Take it Max

Internet: 20 000 kbit / s / 1,024 kbit / s

Telefon: Free * to Austrian fixed network

Cena: € 24.90

Plus dobijes Modem\ruter, telefonski aparat, firewall... besplatno naravno!!!!


Eto... pa ti uporedi tu nerazvijenu Austrisku mrezu!!! Ajde ne izmisljaj te Telekom Srbija bajke!!!!!!

Saša

pre 13 godina

Mnogo volim kada nepoznati izvori lupaju gluposti. Kaže Francuska ulaže 4.5 milijardi, pa naravno kad ima 10 puta više stanovnika da će joj ulaganja biti 10 puta veća. Analognih linija u Srbiji ima manje od 3% koje će brzo biti zamenjene. Srbija ima bolju fiksnu mrežu od Austrije, Srbija ima 42 fiksne linije na 100 stanovnika, a Austrija 39. Šta sve neće izmisliti...

loody

pre 13 godina

A sto ne raspisete referendum o prodaji telekoma? A drugo pitaje moze hocete li vanredne izbore? Kako Svajcarci, malo pa malo pa referendum. I onako ste nam Svajcarsku obecavali. Eto prosto da prostije ne moze.

dejan

pre 13 godina

Mnogo volim kada nepoznati izvori lupaju gluposti. Kaže Francuska ulaže 4.5 milijardi, pa naravno kad ima 10 puta više stanovnika da će joj ulaganja biti 10 puta veća. Analognih linija u Srbiji ima manje od 3% koje će brzo biti zamenjene. Srbija ima bolju fiksnu mrežu od Austrije, Srbija ima 42 fiksne linije na 100 stanovnika, a Austrija 39. Šta sve neće izmisliti...
(Saša, 3. maj 2011 02:26)



Koliko ima DVOJNICKIH LINIJA u toj Austriji??? Da li je i u toj Austriji jedna kompanija vlasnik Adsl internet linkova???


UPC Austria - paket Take it Max

Internet: 20 000 kbit / s / 1,024 kbit / s

Telefon: Free * to Austrian fixed network

Cena: € 24.90

Plus dobijes Modem\ruter, telefonski aparat, firewall... besplatno naravno!!!!


Eto... pa ti uporedi tu nerazvijenu Austrisku mrezu!!! Ajde ne izmisljaj te Telekom Srbija bajke!!!!!!

loody

pre 13 godina

A sto ne raspisete referendum o prodaji telekoma? A drugo pitaje moze hocete li vanredne izbore? Kako Svajcarci, malo pa malo pa referendum. I onako ste nam Svajcarsku obecavali. Eto prosto da prostije ne moze.

Saša

pre 13 godina

Mnogo volim kada nepoznati izvori lupaju gluposti. Kaže Francuska ulaže 4.5 milijardi, pa naravno kad ima 10 puta više stanovnika da će joj ulaganja biti 10 puta veća. Analognih linija u Srbiji ima manje od 3% koje će brzo biti zamenjene. Srbija ima bolju fiksnu mrežu od Austrije, Srbija ima 42 fiksne linije na 100 stanovnika, a Austrija 39. Šta sve neće izmisliti...

DzoniKG

pre 13 godina

@dejan
A ti mislis da ce tako da uvedu i u Srbiji??Oce sve trce ,ovde ce samo da gledaju da uzmu sto vise para jer on ulaze da POVRATIO PARE + zaradio.NPR kakav je internet u Nemackoj a kakav je U Hrvatskoj gde je vlanik Deuche Telekom.Ajde da vidimo :

"promet:1GB

brzina: do4Mbit/s

Za sve vas koji internet koriste povremeno za čitanje i slanje e-mailova te surfanje.

cijena:
99,80 kn/mjesečno"
Na toj dodaj osnovnu pretplatu za fiksni od 10 eura gde nije dzabe NISTA i za 25 eura imas internet ogranicen na 1 GB..ja na telekom ADSLu od 14 eura skinem minumum 100 gb svakog meseca.Drugo ne razumem uopste potrebu za brzim netom od 4 MB/s jer i na toj brzini HD video se strimuje sa neta normalno..a to kazem kao neko ko je programer vec vise od 10 godina..veca brzina od 4 mb je potrebna mozda 0.1% korisnika.

I dokle ce vise da se zanosite da ce stranac da bude isti prema nama kao prema svojim..moj drug isao na razgovor u FIATu,diplomirao masinski fakultet,sem sto ga ispitivali 2 sata o pitanjima koje verovatno ne zna ni njegova rodjena majka ponudili mu 180 eura + topli obrok.Verovatno toliko placaju i u Italiji.

Građanin

pre 13 godina

Osnovno pitanje je odliv deviza kroz dividendu i poskupljenje pretplate koja je i sada prevelika, i koja i sada dovodi do gašenja fiksnih telefonskih linija. Neka Telekom kaže koliko je ugašeno fiksnih telefonskih linija u poslednjih godinu dana ako sme. Ideja da ćemo se izjednačiti sa Austrijom je idiotska, jer se to nije desilo i kada se pojavila konkurencija - zaokruživanje na minut, naplata uspostave veze, naplata razgovora sa tehničkom podrškom i sl., su gluposti koji postoje samo kod nas. Pa onda bežična fiksna telefonija - to je apsolutno naš izum: zna se šta je fiksna telefonija – to je ono sa paricom kroz koju može da se provuče i ADSL, a nikako išta bežično! To su probali u Africi i Kini - pa odustali, a onda pokušali da tehnologiju prebace kod nas. Čak je i Telekom kod Niša po selima gasio fiksne vodove i ljudima isključivao ADSL samo da bi opravdali kupovinu te opreme! Pa sada, kao, postoji konkurencija u fiksnoj telefoniji, i ako nema druge fiksne telefonije – samo bežična koja se tarifira slično fiksnoj!
Što se tiče dvojnika, to je apsolutno samo pitanje politike kompanije Telekom - sve bi mogle odmah da se pogase, ali ovako postoji opravdanje da bi se prodajom ukinuli dvojnici! Kao stranac bi nešto uložio, eto! Samo se setimo argumenata koje je pokojni Đinđić izneo kada je rekao da Telekom treba da bude srpski zbog njegovog uticaja na monetarnu stabilnost. A posle su prodali i NIS bez i jednog osvrta na uticaj prodaje komunalnih firmi na monetarnu stabilnost, a videli smo kako je to odmah oborilo dinar i povećalo zaduživanje za potrošnju (čitaj kreditiranje devizne konverzije profita prodatih komunalnih firmi i tgovinskih lanaca koji ništa ne izvoze) - čak su morali i da otkriju prevaru na pumpama da bi NIS počeo da prikazuje dobit! Pa su čak vrli vlaini stručnjaci rekli "da novi vlasnici Telekoma ne mogu da iznose pare napolje jer oni posluju među Srbima" - da, kako da ne, nego šta će iznositi napolje - kolače!? Neverovatno je sa kakvom upornošću se ovde ignorišu svi ekonomski razlozi, a navode nekakvi fiktivni, paratehnološki, priča o razvoju u situaciji kada se broj fiksnih priključaka smanjuje, i tek će se smanjivati sa povećanjem pretplate, što će i onako pogoršati stanje informatičke pismenosti u Srbiji. Pre smo bar imali telefon, a od sada ni to! Kako će da održavaju devizni kurs - izvozom električne energije!? Znači, ne samo da nećemo imati telefon, nego ni struju! Ali će zato biti pare za izbore, a slogan: "Posle nas nema posle!"
Osnovno što treba odmah uraditi je zabrana naplata fiksnih troškova svim onim koji rade na procenat: Vodovodu, elektrodistribuciji, Telekomu, bankama, distributerima gasa, jer ako vam benzinska puma ne naplaćuje samo točenje, zašto bi iko od ovih to radio – to je jedan bezobrazluk koji je ovde počeo oko 2000.-te. Ovako im nije ni bitno koliko ljudi koriste njihove usluge, mogu pretplatu da podignu koliko hoće i da funkcionišu u pozitivno, što je naročito očigledno u slučaju distributera gasa, gde su ljudi masovno odustali od grejanja na gas (i ako još otplaćuju kredite za priključak), a distributeri poklanjaju žirafe!
Kada je Mesić odlazio sa vlasti rekao je: "Uradio sam svoj posao - Jugoslavije više nema", a šta će ovi da kažu: "Uradili smo svoj posao - Srbije više nema"!?

Bolesni bolesnici

pre 13 godina

Ovi stvarno nisu normalni, sada pokušavaju da nas ubede kako VIP košta 600 miliona a Telekom 1500 miliona. Pa ako VIP košta 600 miliona EUR onda Telekom košta najmanje 12000 miliona EUR! Ali to je sve potpuno svejedno naspram dobijanja sledećih izbora jer 4 godine na vlasti koštaju beskonačno!

građanin R. Srbije

pre 13 godina

kakva demagogija osim lopovluka od ovih što prodaju telekom!? Čuj vreme je za investivije i tržišnu utakmicu koju Telekom ne može da isprati? Pa Telekom sada na tržištu mobilne telefonije ima 60% korisnika, alooo! U okruženju Telenora i VIP-a. Što se tiče investivija pitajte nekoga u Hrvatskoj kako se Tcom pretže da ispoštuje ruralne sredine i kako održava servise.
ZA OVO ĆE NEKO ODGOVARATI KAD TAD!!!

Neko tamo

pre 13 godina

Ne znam odakle ljudima ideja da ce Telekom Austrija da napravi Austriju u Srbiji cim kupi Telekom. Po toj logici bismo mi vec imali Norvesku ovde, s obzirom na to kada je Telenor dosao, a Telenor nema uopste bolju infrastrukturu od Telekoma. Radi se o cistom interesu i profitu, TA ce uloziti novac tamo gde im se isplati i to samo onoliko koliko je potrebno, tako funkcionisu kompanije i to je sasvim normalno. Valjda ljudi kad vide Austrija u imenu ovog operatera misle da ce dobiti Austrijsku telekomunikacionu mrezu. Nece.

Austrijanci i sami kazu da ce uloziti 450 miliona pod uslovom da kupe Telekom za 950 miliona. Pa sam Telekom planira da ulozi 200 miliona, tako da sa tog stanovista, 450 miliona nikome nece dovesti 20 Mbs internet u kucu.

Александар

pre 13 godina

UPC Austria - paket Take it Max

Internet: 20 000 kbit / s / 1,024 kbit / s

Telefon: Free * to Austrian fixed network

Cena: € 24.90

Обратите пажњу на цену. За 2500 динара, колико приближно кошта овај пакет, и у Србији је могуће имати све, и још да уштедите. Већ сада су градски позиви са фиксне мреже за АДСЛ кориснике бесплатни, за много мање пара.
Какав је квалитет тог Интернета, то је питање, које има везе искључиво са потрошачким законима, који су у Србији много мање развијени него у Аустрији.
Апсолутно сам против продаје, и коментаре типа "ми не умемо да управљамо тим предузећем" не прихватам. Ако ви не умете, склоните партијске професионалне упропаститеље профитабилних фирми, доведите способне људе, па да видите како ради предузеће које је већ сада један од регионалних лидера у мобилној телефонији.

Djordje, odbranimo Telekom, da i Srbija ima nesto

pre 13 godina

Hoce li ova nesposobna Vlast da konancno prizna da je tender propao i da Telekom nije za prodaju ?!!
Neka barem Telekom prezivi vladavinu DS, nemoraju sve da uniste.
I dosta vise sa ovim spinovima gosp. Sapera i ekipe, vredjate narod. Ali platicete ceh na sledeceim izborima, gospodo Demokrate. Ako prodate Telekom, bice jos gore, ode vam rejting na nulu.
Mada ste se vi dovoljno nakrali, vlast vam vise i ne treba...
Samo sta mi da radimo posle vase vlasti, kako da prezivimo??!!
Zato okanite se prodaje Telekoma, narod je mnogo nezadovoljan, moze da bude svasta, samo kap nedostaje pa da prokljuca....

Markjoni

pre 13 godina

Pa naravno da je cilj prodati Telekom po svaku cenu, nije fazon da imamo tako jako preduzece koje donosi toliko para svake godine, bolje to odmah prodati, pare rasporediti na ravne casti, jer je pitanje dal ce se ostati na vlasti... a taman deo para moze se iskoristi za jednu jaku kampanju!!!

aj zdravo

pre 13 godina

Pa da, mora da se krpe jer su toliko pokrali da je sve presušilo...jedva čekam izbore! Što se mene tiče, neće me kupiti ni sa parama, ni sa "svemogućom" kampanjom i šminjkanjem opustošene i pokradene realnosti!

tesla beograd

pre 13 godina

Prica se da bi Nemci da EPS dali citavih 3.3 milijarde eura.
Francizi bi dali 0.5 milijardi vise od Amerikanaca, ali Amerikanci hoce da Nemci daju svojih 3.3 milijarde a da onda Rusi izgrade elektrane na gas, pa da od Nemaca i Rusa sve kupe za 5.5 milijardi....

Proka

glas naroda

pre 13 godina

Iz licnog iskustva tvrdim da je telekom jedna od naj neprofesionalnijih kompanija u Srbiji. Pola njih nista ne radi, a druga polovina prodaje usluge za koju uopste nema infrastrukturu. Prodavali su mi i IPTV i ADSL pa kada se ispostavilo da samo jedno moze da radi morao sam da odustanem od IPTV (jer mi net treba zbog posla), a upload na ADSL-u im je katastrofalan, ne mogu da postavim na bilo koji server veci fajl od 10 mb. Da ne pricam o tome da se bave ucenama, kada sam hteo da smanjim brzinu net-a na nekoliko meseci jer nisam u zemlji u tom periodu, rekli su mi da ne moze i da mogu samo da povecavam brzinu (iako toga nema u ugovoru i kada sam potpisivao ugovor pricali su potpuno drugu pricu).

pozz

anonimni

pre 13 godina

OVDE SE NE ZNA KO KOSI A KO VODU NOSI.SVE BRE MUFLJUZI PA PRODAJTE SVE ŠTO MOŽE PRODAJTE I VAZDUH AKO MOŽETE DA GA PRODATE.PA NISU AUSTRIJANCI TOLIKO MUTAVI PA DA NE ZNAJU KAKVA SU ĆORAVA POSLA OVDE U SRBIJI.NORMALNO DA NEĆE DA DAJU 1,4 MILIJARDE NISU TOLIKO PRSLI SA MOZGOM.CVETKO JE KRIV ZA SVE ON JE ISTREBLJENA VRSTA OSTAO JE SAMO JOŠ JEDAN PRIMERAK TE VRSTE.KAO PRAVI SE MUTAV NE ZNA DA PRIČA BRE PA ĆE ON DA PRODAJE TELEKOM.IDI OFARBAJ TU BELU KOSU.KO LI JE TEBE POSTAVIO ZA PREMIJERA NEMAŠ VEZE SA MOZGOM. HARALA TADIĆA BANDA.

analiticar amater

pre 13 godina

Informacija o porezu od pola funte apsolutno nije tacna, ali se sada jasno vidi koga 24 sata protezira.
Inace, Blerova vlada je razmatrala da uvede porez od pola funte mesecno po fiksnom prikljucku da bi se novac iskoristio za polaganje fiber opticke mreze i obezbedio internet ruralnim sredinama, ali je taj plan odbacen i ostavljeno je privatnim zainteresovanim kompanijama da to same finansiraju.
Posto je neko vec komentarisao za Francusku, onda bi bilo dobro da B92 ubuduce sa debelom rezervom objavljuje vesti koje ne moze da proveri, jer ne zelim da verujem da ikome drzite stranu u bilo cemu.

srdjan

pre 13 godina

Do nedavno sam i ja bio protiv prodaje Telekoma, medjutim kad sam pomislio koliko sam samo puta pokusavao da se zaposlim u toj kompaniji, i naravno nisam imao nikakve sanse s obzirom da nisam clan ni jedne stranke, niti imam rodjake ili bliske prijatelje u Telekomu, promenio sam misljenje. Dosta mi je belih medveda u ovoj zemlji i dosta mi je elitistickih kompanija. Jos kada sam procitao izjavu Vucica kako je bolje da je Telekom u nasim rukama...odmah sam pomislio koliko bi se hiljada "naprednjaka" udomilo u Telekomu ukoliko bi oni dosli na vlast. Kao sto se i par stotina sps-ovaca smestilo u Galeniku jer je njihov kadar preuzeo fabriku (i naravno preduzece sada posluje sa gubitkom).
I druga veoma vazna stvar je dolazak Dojce Telekoma. Ako DT zaista preuzme VIP onda je to veliki uspeh za ovu zemlju, jer ce jedna od najvecih evropskih kompanija zapoceti poslovanje u nasoj zemlji, sto bi, nadam se, bio signal i drugim velikom kompanija da pocnu ozbiljnije da razmisljaju o ulaganjima u nasoj zemlji.

Vojvodinac

pre 13 godina

Privatizacija Telekoma (vecinskog dela) vec je duboko zasla u sumnjive poslove, i jasno je da ce ako ne u mandatu ove vlade, onda sledece neko zbog toga odgovarati!
Do toga je doslo, jer je pogubnim potezima finansijskih i ekonomskih sektora drzava dovedena do bankrota, i Telekom se mora prodati (setite se samo brojnih rebalansa budzeta, obecanih investicija u infrastrukturu zaduzivanjem kod MMF-a, dotacija stranim firmama za novootvoreno radno mesto cak i do 10000€, u zemlji gde je prosečna plata 320€, poluzavršen site od 25000€, ekonomski ambasadori od kojih ni trega ni glasa....)
Postoji i scenario po kome DS ostaje na vlasti, sa SNS, SPS, PUPS, JS, NS, LDP....ma i sa DSS i SRS samo da ostanu na vlasti, ali nadam se da smo bar toliko naučili ya ove tri godine, no videćemo!?
Narod u Srbiji ima čudne razloge i motive pri izlasku na izbore, pa je sve moguće, a izgleda najmanje šanse postoje za neku "normalniju" Srbiju.

nbp

pre 13 godina

@Saša - olako si upotrebio jedan glagol koji ti se vraća kao bumerang. Od svih komentara, tvoj ima najviše "toga". Srpski "Telekom" je mnogo toga zagrizao, a malo sažvakao, prosto rečeno. Da, ima ogroman broj dvojnika i analognih priključaka. I loše usluge. I nepotizma i korupcije. I monopola. I najmanjeg prihoda po zaposlenom od svih telekom firmi u okruženju. Da li takvu firmu, kojom srpska država ne zna da upravlja treba prodati? Naravno! Da li za ovu cenu i baš sad? To ne znam, ima onih koji bolje obrću brojke i slova.

mc

pre 13 godina

@loody
Dati neobrazovanom narodu da odlucuje o sudbini kompanije koja je ravno samoubistvu!
Ako TELEKOM ostane u rukama drzave imacemo SAMO stetu!
Korisnici jer nece imati bolju i jeftiniju uslugu a poreski obaveznici koji ce i dalje da placaju plate politickih poslusnika koji samo sede u TELEKOMU. Ti isti bi na referendumu izglasali da TELEKOM ostane u rukama drzave i da propadne jer nema vise monopola da bi imao toliki profit!!!

super

pre 13 godina

Vlada koja je na kraju mandate ne sme prodavati kompanije kao sto je to telekom. Zašto, zato što je ona svoje već obavila u četiri godine. Prošla vlada dss-a je prodala nis bagatelno rusima. Bila je to vlada na odlasku i prostim rečima htedoše da opljačkaju dok su na vlasti još šta mogu. Takođe sadašnja vlada bi da brže bolje proda telekom i uzme pare dok je još na vlasti. Ovo su jedini razlozi zbog čega se žuri sa prodajom telekoma iako je javnost duboko podeljena po pitanju ove prodaje i tendera. Umesto da pokrenemo pitanje upravljanja resursima i da u najbolje kompanije dovedemo najbolje menadžere, pa makar oni bili i stranci, mi se okrećemo prodaji nacionalnog blaga. To su odluke koje će imati posledice na buduće generacije u ovoj zemlji, a mišljenja sam da posle svega ova vlada ne zaslužuje da donosi takve odluke.

Mikis

pre 13 godina

Alo bre! Pa sta u Srbiji radi sto je prodato? Pa sve je unisteno i rastureno pa se prodaje zemljiste za vece pare. Ako ocekujete da ce prodajom Telekoma austrijancima da dobijete evropsku uslugu grdno se varate jer imate evropske banke u Srbiji ali nemate evropske kamate, imate kandidaturu za evropsku uniju ali ne i palte evropske unije i t.d. Prodaja Telekoma se radi po starom oprobanom receptu a to znaci " unisti sve sto mozes pa onda imas opravdanje da prodas " jer telekomu su u zadnje dve godine zabranjene nove investicije dok se ne proda. A resenje je vrlo jednostavno, samo treba isterati politiku iz praduzeca a telekom ima vrlo dobre kadrove ali nisu politcki podobni a visak radnika bi se sam po sebi resio za pet godina u penziju ce otici bar 30% radnika i da puste Telekom da se stara sam o sebi a ne da sponzorise po nalogu vlasti sve i svasta i da daje pare svuda gde treba i gde fali pa onda bi bio u stanju ne da se prodaje vec da se kupuju okolne telekomunikacione kompanije.

NIP2

pre 13 godina

Jel se neko seca da je Mobtel prodat za 1.513 milijardi eur? Kako je moguce da telekom koji samo u domenu mobilne telefonije ima duplo veci udeo nego Mobtel vredi 2.4 mld?

Cista zdrava logika govori da MTS vredi oko 3 mld i realno su mogli da izdvoje MTS i prodaju 50% i da ne diraiju fixnu telefoniju uopste.

mc

pre 13 godina

Ne,ne, najbolje je da ostane u vlasnistvu drzave pa da se zaposljavaju partijski poslusnici a korisnici da cekaju 20min na operatera i da placaju 500rsd pretplate NIZASTA i da nema ADSL u manjim mestima i usluga da bude kao i u svakom drzavnom preduzecu. Nema potrebe da se modernizuje, da se poboljsa usluga, kvalitet, KULTURA ZAPOSLENIH!!!!!!!!!!

sasa jokic

pre 13 godina

Ukljucite malo sivu masu u glavi i razmislite, zasto su Grci spremni cak i da spuste cenu? Pa zato sto su svesni da je ovo poslednji voz da se dobije neka pristojna suma! Ako Vlada moze da dobije 840 miliona za 31% ne treba ni sekund da razmislja. Pa dali smo 700 miliona Eura za Telekom srpske, alo?! To je bila klasicna Kostunicina zamisao da jaca "bratske" veze sa kriminalcima iz RS, sa kojima je zajedno "sklonio" Djindjica! Ovako em vlada dobija znacajna sredstva, gradjani Srbije ozbiljnog operatera iz Austrije koji ce unaprediti usluge, i plus ako Dojce uzme VIP, imacemo jos jednog mobilnog operatera i sigurno nize cene! Ovi sto ce sada da lupaju minuse me ne interesuju to su partijski sluzbenici, koji rade za ekipu koja je Srbiju pokusala da pokloni Rusima, i tako izbegne ulazak u EU, u kojoj im preti raskrinkavanje za sve kriminalne radnje koje su cinili a sve to prikrivali pricajuci mitove o Kosovu!

TANASIJE

pre 13 godina

Gde je zapelo, ne ide baš onako kako je "scenario" napisan.
TA bi za 31% Telekoma da plati Vladi RS 840 Mio Evra (što je ekvivalent 1.4 Mlrd E za 51%), a za 20% Telekoma Austrijanci Grcima nude 100% VIP. Međutim, Grci to ne prihvataju jer su svesni da 100% VIP-a vredi manje od 20% Telekoma. Grci procenjuju da 20% Telekoma vredi najmanje 1.2 Mlrd Evra, a da 100% VIP-a ne vredi više od 350 Mio Evra.
Cena koju Grci traže za 20% Telekoma (1.2 Mlrd E) je dosta približna onoj koju je M.Dinkić procenio prilikom podele besplatnih akcija građanima Srbije - 80% Telekoma = 6 Mlrd Evra.
Ko je procenjivao vrednost Telekoma?. Ko je vodio postupaka prodaje Telekoma? Očigledno se radi ili o neznalicama ili o zlonamernima.
Bilo koja od ove dve kvalifikacije da je u pitanju, ne smemo dozvoliti da se Telekom proda po ovako KRIMINALNO mizernoj ceni.
Da, Telekom treba da se reorganizuje, da se uvedu pravila i tarifne stavove slične onima koji se nude u EU, i očekivani profit Telekoma na godišnjem nivou neće biti manji od 500 do 600 Mio Evra.
Prodati Telekom po ceni i uslovima iz Tendera je KRIMINAL, a onaj ko to uradi odgovaraće za počinjeni kriminal.
STOP PRODAJI TELEKOMA, STOP RASPRODAJI SRBIJE.

Joksa care

pre 13 godina

Људи зашто се толико узбуђујете око продаје Телекома, када против зога немају ништа ни запослени у Телекому. И њима то одговара, иначе не би ових дана када се доноси одлука синдикат водио чланове ја једу и пију на Златибору. А ако нови власник дође без посла ће опет остати они који немају везе у синдикату и странкама.

ISTINA

pre 13 godina

ODGOVOR, NA PITANJE GOSPODINA PROKE,

``Prica se da bi Nemci da EPS dali citavih 3.3 milijarde eura.
Francizi bi dali 0.5 milijardi vise od Amerikanaca, ali Amerikanci hoce da Nemci daju svojih 3.3 milijarde a da onda Rusi izgrade elektrane na gas, pa da od Nemaca i Rusa sve kupe za 5.5 milijardi....``

FRANCIZI CE da EPS plate tada citavih 6 miljardi EURA.

Ovom logikom su i ovi SMEKERI praznoglavci prodavali i Telokom.

DOZVOLITE STRUCNJACIMA DA RADE SVO POSAO.

Nikola Tesla, 1892 godine, predavanje u Velikoj skoli u Zagrebu

mail

pre 13 godina

Zivim u Srbiji, ali me ZABOLE i za Telekom, i za Kosov, i EPS zajedno i sve ono sto politicari pricaju ("nikad izvini" je prava slika njih, zato su ih ukinuli). Gledam ja veceras Barsa-Real (mnogo volim vise kada se drugi biju, a mi nismo krivi), a u medjuvremenu instaliram 11.04 i gledam kako da dobijem jos koji part-time posao. Sustina : Kada budemo prestali da pricamo o temama koji politicari namecu, oni ce nestati.

Saša

pre 13 godina

Mnogo volim kada nepoznati izvori lupaju gluposti. Kaže Francuska ulaže 4.5 milijardi, pa naravno kad ima 10 puta više stanovnika da će joj ulaganja biti 10 puta veća. Analognih linija u Srbiji ima manje od 3% koje će brzo biti zamenjene. Srbija ima bolju fiksnu mrežu od Austrije, Srbija ima 42 fiksne linije na 100 stanovnika, a Austrija 39. Šta sve neće izmisliti...

dejan

pre 13 godina

Mnogo volim kada nepoznati izvori lupaju gluposti. Kaže Francuska ulaže 4.5 milijardi, pa naravno kad ima 10 puta više stanovnika da će joj ulaganja biti 10 puta veća. Analognih linija u Srbiji ima manje od 3% koje će brzo biti zamenjene. Srbija ima bolju fiksnu mrežu od Austrije, Srbija ima 42 fiksne linije na 100 stanovnika, a Austrija 39. Šta sve neće izmisliti...
(Saša, 3. maj 2011 02:26)



Koliko ima DVOJNICKIH LINIJA u toj Austriji??? Da li je i u toj Austriji jedna kompanija vlasnik Adsl internet linkova???


UPC Austria - paket Take it Max

Internet: 20 000 kbit / s / 1,024 kbit / s

Telefon: Free * to Austrian fixed network

Cena: € 24.90

Plus dobijes Modem\ruter, telefonski aparat, firewall... besplatno naravno!!!!


Eto... pa ti uporedi tu nerazvijenu Austrisku mrezu!!! Ajde ne izmisljaj te Telekom Srbija bajke!!!!!!

loody

pre 13 godina

A sto ne raspisete referendum o prodaji telekoma? A drugo pitaje moze hocete li vanredne izbore? Kako Svajcarci, malo pa malo pa referendum. I onako ste nam Svajcarsku obecavali. Eto prosto da prostije ne moze.

sasa jokic

pre 13 godina

Ukljucite malo sivu masu u glavi i razmislite, zasto su Grci spremni cak i da spuste cenu? Pa zato sto su svesni da je ovo poslednji voz da se dobije neka pristojna suma! Ako Vlada moze da dobije 840 miliona za 31% ne treba ni sekund da razmislja. Pa dali smo 700 miliona Eura za Telekom srpske, alo?! To je bila klasicna Kostunicina zamisao da jaca "bratske" veze sa kriminalcima iz RS, sa kojima je zajedno "sklonio" Djindjica! Ovako em vlada dobija znacajna sredstva, gradjani Srbije ozbiljnog operatera iz Austrije koji ce unaprediti usluge, i plus ako Dojce uzme VIP, imacemo jos jednog mobilnog operatera i sigurno nize cene! Ovi sto ce sada da lupaju minuse me ne interesuju to su partijski sluzbenici, koji rade za ekipu koja je Srbiju pokusala da pokloni Rusima, i tako izbegne ulazak u EU, u kojoj im preti raskrinkavanje za sve kriminalne radnje koje su cinili a sve to prikrivali pricajuci mitove o Kosovu!

mc

pre 13 godina

@loody
Dati neobrazovanom narodu da odlucuje o sudbini kompanije koja je ravno samoubistvu!
Ako TELEKOM ostane u rukama drzave imacemo SAMO stetu!
Korisnici jer nece imati bolju i jeftiniju uslugu a poreski obaveznici koji ce i dalje da placaju plate politickih poslusnika koji samo sede u TELEKOMU. Ti isti bi na referendumu izglasali da TELEKOM ostane u rukama drzave i da propadne jer nema vise monopola da bi imao toliki profit!!!

mc

pre 13 godina

Ne,ne, najbolje je da ostane u vlasnistvu drzave pa da se zaposljavaju partijski poslusnici a korisnici da cekaju 20min na operatera i da placaju 500rsd pretplate NIZASTA i da nema ADSL u manjim mestima i usluga da bude kao i u svakom drzavnom preduzecu. Nema potrebe da se modernizuje, da se poboljsa usluga, kvalitet, KULTURA ZAPOSLENIH!!!!!!!!!!

srdjan

pre 13 godina

Do nedavno sam i ja bio protiv prodaje Telekoma, medjutim kad sam pomislio koliko sam samo puta pokusavao da se zaposlim u toj kompaniji, i naravno nisam imao nikakve sanse s obzirom da nisam clan ni jedne stranke, niti imam rodjake ili bliske prijatelje u Telekomu, promenio sam misljenje. Dosta mi je belih medveda u ovoj zemlji i dosta mi je elitistickih kompanija. Jos kada sam procitao izjavu Vucica kako je bolje da je Telekom u nasim rukama...odmah sam pomislio koliko bi se hiljada "naprednjaka" udomilo u Telekomu ukoliko bi oni dosli na vlast. Kao sto se i par stotina sps-ovaca smestilo u Galeniku jer je njihov kadar preuzeo fabriku (i naravno preduzece sada posluje sa gubitkom).
I druga veoma vazna stvar je dolazak Dojce Telekoma. Ako DT zaista preuzme VIP onda je to veliki uspeh za ovu zemlju, jer ce jedna od najvecih evropskih kompanija zapoceti poslovanje u nasoj zemlji, sto bi, nadam se, bio signal i drugim velikom kompanija da pocnu ozbiljnije da razmisljaju o ulaganjima u nasoj zemlji.

nbp

pre 13 godina

@Saša - olako si upotrebio jedan glagol koji ti se vraća kao bumerang. Od svih komentara, tvoj ima najviše "toga". Srpski "Telekom" je mnogo toga zagrizao, a malo sažvakao, prosto rečeno. Da, ima ogroman broj dvojnika i analognih priključaka. I loše usluge. I nepotizma i korupcije. I monopola. I najmanjeg prihoda po zaposlenom od svih telekom firmi u okruženju. Da li takvu firmu, kojom srpska država ne zna da upravlja treba prodati? Naravno! Da li za ovu cenu i baš sad? To ne znam, ima onih koji bolje obrću brojke i slova.

glas naroda

pre 13 godina

Iz licnog iskustva tvrdim da je telekom jedna od naj neprofesionalnijih kompanija u Srbiji. Pola njih nista ne radi, a druga polovina prodaje usluge za koju uopste nema infrastrukturu. Prodavali su mi i IPTV i ADSL pa kada se ispostavilo da samo jedno moze da radi morao sam da odustanem od IPTV (jer mi net treba zbog posla), a upload na ADSL-u im je katastrofalan, ne mogu da postavim na bilo koji server veci fajl od 10 mb. Da ne pricam o tome da se bave ucenama, kada sam hteo da smanjim brzinu net-a na nekoliko meseci jer nisam u zemlji u tom periodu, rekli su mi da ne moze i da mogu samo da povecavam brzinu (iako toga nema u ugovoru i kada sam potpisivao ugovor pricali su potpuno drugu pricu).

pozz

Александар

pre 13 godina

UPC Austria - paket Take it Max

Internet: 20 000 kbit / s / 1,024 kbit / s

Telefon: Free * to Austrian fixed network

Cena: € 24.90

Обратите пажњу на цену. За 2500 динара, колико приближно кошта овај пакет, и у Србији је могуће имати све, и још да уштедите. Већ сада су градски позиви са фиксне мреже за АДСЛ кориснике бесплатни, за много мање пара.
Какав је квалитет тог Интернета, то је питање, које има везе искључиво са потрошачким законима, који су у Србији много мање развијени него у Аустрији.
Апсолутно сам против продаје, и коментаре типа "ми не умемо да управљамо тим предузећем" не прихватам. Ако ви не умете, склоните партијске професионалне упропаститеље профитабилних фирми, доведите способне људе, па да видите како ради предузеће које је већ сада један од регионалних лидера у мобилној телефонији.

DzoniKG

pre 13 godina

@dejan
A ti mislis da ce tako da uvedu i u Srbiji??Oce sve trce ,ovde ce samo da gledaju da uzmu sto vise para jer on ulaze da POVRATIO PARE + zaradio.NPR kakav je internet u Nemackoj a kakav je U Hrvatskoj gde je vlanik Deuche Telekom.Ajde da vidimo :

"promet:1GB

brzina: do4Mbit/s

Za sve vas koji internet koriste povremeno za čitanje i slanje e-mailova te surfanje.

cijena:
99,80 kn/mjesečno"
Na toj dodaj osnovnu pretplatu za fiksni od 10 eura gde nije dzabe NISTA i za 25 eura imas internet ogranicen na 1 GB..ja na telekom ADSLu od 14 eura skinem minumum 100 gb svakog meseca.Drugo ne razumem uopste potrebu za brzim netom od 4 MB/s jer i na toj brzini HD video se strimuje sa neta normalno..a to kazem kao neko ko je programer vec vise od 10 godina..veca brzina od 4 mb je potrebna mozda 0.1% korisnika.

I dokle ce vise da se zanosite da ce stranac da bude isti prema nama kao prema svojim..moj drug isao na razgovor u FIATu,diplomirao masinski fakultet,sem sto ga ispitivali 2 sata o pitanjima koje verovatno ne zna ni njegova rodjena majka ponudili mu 180 eura + topli obrok.Verovatno toliko placaju i u Italiji.

anonimni

pre 13 godina

OVDE SE NE ZNA KO KOSI A KO VODU NOSI.SVE BRE MUFLJUZI PA PRODAJTE SVE ŠTO MOŽE PRODAJTE I VAZDUH AKO MOŽETE DA GA PRODATE.PA NISU AUSTRIJANCI TOLIKO MUTAVI PA DA NE ZNAJU KAKVA SU ĆORAVA POSLA OVDE U SRBIJI.NORMALNO DA NEĆE DA DAJU 1,4 MILIJARDE NISU TOLIKO PRSLI SA MOZGOM.CVETKO JE KRIV ZA SVE ON JE ISTREBLJENA VRSTA OSTAO JE SAMO JOŠ JEDAN PRIMERAK TE VRSTE.KAO PRAVI SE MUTAV NE ZNA DA PRIČA BRE PA ĆE ON DA PRODAJE TELEKOM.IDI OFARBAJ TU BELU KOSU.KO LI JE TEBE POSTAVIO ZA PREMIJERA NEMAŠ VEZE SA MOZGOM. HARALA TADIĆA BANDA.

Djordje, odbranimo Telekom, da i Srbija ima nesto

pre 13 godina

Hoce li ova nesposobna Vlast da konancno prizna da je tender propao i da Telekom nije za prodaju ?!!
Neka barem Telekom prezivi vladavinu DS, nemoraju sve da uniste.
I dosta vise sa ovim spinovima gosp. Sapera i ekipe, vredjate narod. Ali platicete ceh na sledeceim izborima, gospodo Demokrate. Ako prodate Telekom, bice jos gore, ode vam rejting na nulu.
Mada ste se vi dovoljno nakrali, vlast vam vise i ne treba...
Samo sta mi da radimo posle vase vlasti, kako da prezivimo??!!
Zato okanite se prodaje Telekoma, narod je mnogo nezadovoljan, moze da bude svasta, samo kap nedostaje pa da prokljuca....

Mikis

pre 13 godina

Alo bre! Pa sta u Srbiji radi sto je prodato? Pa sve je unisteno i rastureno pa se prodaje zemljiste za vece pare. Ako ocekujete da ce prodajom Telekoma austrijancima da dobijete evropsku uslugu grdno se varate jer imate evropske banke u Srbiji ali nemate evropske kamate, imate kandidaturu za evropsku uniju ali ne i palte evropske unije i t.d. Prodaja Telekoma se radi po starom oprobanom receptu a to znaci " unisti sve sto mozes pa onda imas opravdanje da prodas " jer telekomu su u zadnje dve godine zabranjene nove investicije dok se ne proda. A resenje je vrlo jednostavno, samo treba isterati politiku iz praduzeca a telekom ima vrlo dobre kadrove ali nisu politcki podobni a visak radnika bi se sam po sebi resio za pet godina u penziju ce otici bar 30% radnika i da puste Telekom da se stara sam o sebi a ne da sponzorise po nalogu vlasti sve i svasta i da daje pare svuda gde treba i gde fali pa onda bi bio u stanju ne da se prodaje vec da se kupuju okolne telekomunikacione kompanije.

Markjoni

pre 13 godina

Pa naravno da je cilj prodati Telekom po svaku cenu, nije fazon da imamo tako jako preduzece koje donosi toliko para svake godine, bolje to odmah prodati, pare rasporediti na ravne casti, jer je pitanje dal ce se ostati na vlasti... a taman deo para moze se iskoristi za jednu jaku kampanju!!!

građanin R. Srbije

pre 13 godina

kakva demagogija osim lopovluka od ovih što prodaju telekom!? Čuj vreme je za investivije i tržišnu utakmicu koju Telekom ne može da isprati? Pa Telekom sada na tržištu mobilne telefonije ima 60% korisnika, alooo! U okruženju Telenora i VIP-a. Što se tiče investivija pitajte nekoga u Hrvatskoj kako se Tcom pretže da ispoštuje ruralne sredine i kako održava servise.
ZA OVO ĆE NEKO ODGOVARATI KAD TAD!!!

Bolesni bolesnici

pre 13 godina

Ovi stvarno nisu normalni, sada pokušavaju da nas ubede kako VIP košta 600 miliona a Telekom 1500 miliona. Pa ako VIP košta 600 miliona EUR onda Telekom košta najmanje 12000 miliona EUR! Ali to je sve potpuno svejedno naspram dobijanja sledećih izbora jer 4 godine na vlasti koštaju beskonačno!

tesla beograd

pre 13 godina

Prica se da bi Nemci da EPS dali citavih 3.3 milijarde eura.
Francizi bi dali 0.5 milijardi vise od Amerikanaca, ali Amerikanci hoce da Nemci daju svojih 3.3 milijarde a da onda Rusi izgrade elektrane na gas, pa da od Nemaca i Rusa sve kupe za 5.5 milijardi....

Proka

Neko tamo

pre 13 godina

Ne znam odakle ljudima ideja da ce Telekom Austrija da napravi Austriju u Srbiji cim kupi Telekom. Po toj logici bismo mi vec imali Norvesku ovde, s obzirom na to kada je Telenor dosao, a Telenor nema uopste bolju infrastrukturu od Telekoma. Radi se o cistom interesu i profitu, TA ce uloziti novac tamo gde im se isplati i to samo onoliko koliko je potrebno, tako funkcionisu kompanije i to je sasvim normalno. Valjda ljudi kad vide Austrija u imenu ovog operatera misle da ce dobiti Austrijsku telekomunikacionu mrezu. Nece.

Austrijanci i sami kazu da ce uloziti 450 miliona pod uslovom da kupe Telekom za 950 miliona. Pa sam Telekom planira da ulozi 200 miliona, tako da sa tog stanovista, 450 miliona nikome nece dovesti 20 Mbs internet u kucu.

NIP2

pre 13 godina

Jel se neko seca da je Mobtel prodat za 1.513 milijardi eur? Kako je moguce da telekom koji samo u domenu mobilne telefonije ima duplo veci udeo nego Mobtel vredi 2.4 mld?

Cista zdrava logika govori da MTS vredi oko 3 mld i realno su mogli da izdvoje MTS i prodaju 50% i da ne diraiju fixnu telefoniju uopste.

mail

pre 13 godina

Zivim u Srbiji, ali me ZABOLE i za Telekom, i za Kosov, i EPS zajedno i sve ono sto politicari pricaju ("nikad izvini" je prava slika njih, zato su ih ukinuli). Gledam ja veceras Barsa-Real (mnogo volim vise kada se drugi biju, a mi nismo krivi), a u medjuvremenu instaliram 11.04 i gledam kako da dobijem jos koji part-time posao. Sustina : Kada budemo prestali da pricamo o temama koji politicari namecu, oni ce nestati.

Građanin

pre 13 godina

Osnovno pitanje je odliv deviza kroz dividendu i poskupljenje pretplate koja je i sada prevelika, i koja i sada dovodi do gašenja fiksnih telefonskih linija. Neka Telekom kaže koliko je ugašeno fiksnih telefonskih linija u poslednjih godinu dana ako sme. Ideja da ćemo se izjednačiti sa Austrijom je idiotska, jer se to nije desilo i kada se pojavila konkurencija - zaokruživanje na minut, naplata uspostave veze, naplata razgovora sa tehničkom podrškom i sl., su gluposti koji postoje samo kod nas. Pa onda bežična fiksna telefonija - to je apsolutno naš izum: zna se šta je fiksna telefonija – to je ono sa paricom kroz koju može da se provuče i ADSL, a nikako išta bežično! To su probali u Africi i Kini - pa odustali, a onda pokušali da tehnologiju prebace kod nas. Čak je i Telekom kod Niša po selima gasio fiksne vodove i ljudima isključivao ADSL samo da bi opravdali kupovinu te opreme! Pa sada, kao, postoji konkurencija u fiksnoj telefoniji, i ako nema druge fiksne telefonije – samo bežična koja se tarifira slično fiksnoj!
Što se tiče dvojnika, to je apsolutno samo pitanje politike kompanije Telekom - sve bi mogle odmah da se pogase, ali ovako postoji opravdanje da bi se prodajom ukinuli dvojnici! Kao stranac bi nešto uložio, eto! Samo se setimo argumenata koje je pokojni Đinđić izneo kada je rekao da Telekom treba da bude srpski zbog njegovog uticaja na monetarnu stabilnost. A posle su prodali i NIS bez i jednog osvrta na uticaj prodaje komunalnih firmi na monetarnu stabilnost, a videli smo kako je to odmah oborilo dinar i povećalo zaduživanje za potrošnju (čitaj kreditiranje devizne konverzije profita prodatih komunalnih firmi i tgovinskih lanaca koji ništa ne izvoze) - čak su morali i da otkriju prevaru na pumpama da bi NIS počeo da prikazuje dobit! Pa su čak vrli vlaini stručnjaci rekli "da novi vlasnici Telekoma ne mogu da iznose pare napolje jer oni posluju među Srbima" - da, kako da ne, nego šta će iznositi napolje - kolače!? Neverovatno je sa kakvom upornošću se ovde ignorišu svi ekonomski razlozi, a navode nekakvi fiktivni, paratehnološki, priča o razvoju u situaciji kada se broj fiksnih priključaka smanjuje, i tek će se smanjivati sa povećanjem pretplate, što će i onako pogoršati stanje informatičke pismenosti u Srbiji. Pre smo bar imali telefon, a od sada ni to! Kako će da održavaju devizni kurs - izvozom električne energije!? Znači, ne samo da nećemo imati telefon, nego ni struju! Ali će zato biti pare za izbore, a slogan: "Posle nas nema posle!"
Osnovno što treba odmah uraditi je zabrana naplata fiksnih troškova svim onim koji rade na procenat: Vodovodu, elektrodistribuciji, Telekomu, bankama, distributerima gasa, jer ako vam benzinska puma ne naplaćuje samo točenje, zašto bi iko od ovih to radio – to je jedan bezobrazluk koji je ovde počeo oko 2000.-te. Ovako im nije ni bitno koliko ljudi koriste njihove usluge, mogu pretplatu da podignu koliko hoće i da funkcionišu u pozitivno, što je naročito očigledno u slučaju distributera gasa, gde su ljudi masovno odustali od grejanja na gas (i ako još otplaćuju kredite za priključak), a distributeri poklanjaju žirafe!
Kada je Mesić odlazio sa vlasti rekao je: "Uradio sam svoj posao - Jugoslavije više nema", a šta će ovi da kažu: "Uradili smo svoj posao - Srbije više nema"!?

TANASIJE

pre 13 godina

Gde je zapelo, ne ide baš onako kako je "scenario" napisan.
TA bi za 31% Telekoma da plati Vladi RS 840 Mio Evra (što je ekvivalent 1.4 Mlrd E za 51%), a za 20% Telekoma Austrijanci Grcima nude 100% VIP. Međutim, Grci to ne prihvataju jer su svesni da 100% VIP-a vredi manje od 20% Telekoma. Grci procenjuju da 20% Telekoma vredi najmanje 1.2 Mlrd Evra, a da 100% VIP-a ne vredi više od 350 Mio Evra.
Cena koju Grci traže za 20% Telekoma (1.2 Mlrd E) je dosta približna onoj koju je M.Dinkić procenio prilikom podele besplatnih akcija građanima Srbije - 80% Telekoma = 6 Mlrd Evra.
Ko je procenjivao vrednost Telekoma?. Ko je vodio postupaka prodaje Telekoma? Očigledno se radi ili o neznalicama ili o zlonamernima.
Bilo koja od ove dve kvalifikacije da je u pitanju, ne smemo dozvoliti da se Telekom proda po ovako KRIMINALNO mizernoj ceni.
Da, Telekom treba da se reorganizuje, da se uvedu pravila i tarifne stavove slične onima koji se nude u EU, i očekivani profit Telekoma na godišnjem nivou neće biti manji od 500 do 600 Mio Evra.
Prodati Telekom po ceni i uslovima iz Tendera je KRIMINAL, a onaj ko to uradi odgovaraće za počinjeni kriminal.
STOP PRODAJI TELEKOMA, STOP RASPRODAJI SRBIJE.

Vojvodinac

pre 13 godina

Privatizacija Telekoma (vecinskog dela) vec je duboko zasla u sumnjive poslove, i jasno je da ce ako ne u mandatu ove vlade, onda sledece neko zbog toga odgovarati!
Do toga je doslo, jer je pogubnim potezima finansijskih i ekonomskih sektora drzava dovedena do bankrota, i Telekom se mora prodati (setite se samo brojnih rebalansa budzeta, obecanih investicija u infrastrukturu zaduzivanjem kod MMF-a, dotacija stranim firmama za novootvoreno radno mesto cak i do 10000€, u zemlji gde je prosečna plata 320€, poluzavršen site od 25000€, ekonomski ambasadori od kojih ni trega ni glasa....)
Postoji i scenario po kome DS ostaje na vlasti, sa SNS, SPS, PUPS, JS, NS, LDP....ma i sa DSS i SRS samo da ostanu na vlasti, ali nadam se da smo bar toliko naučili ya ove tri godine, no videćemo!?
Narod u Srbiji ima čudne razloge i motive pri izlasku na izbore, pa je sve moguće, a izgleda najmanje šanse postoje za neku "normalniju" Srbiju.

aj zdravo

pre 13 godina

Pa da, mora da se krpe jer su toliko pokrali da je sve presušilo...jedva čekam izbore! Što se mene tiče, neće me kupiti ni sa parama, ni sa "svemogućom" kampanjom i šminjkanjem opustošene i pokradene realnosti!

analiticar amater

pre 13 godina

Informacija o porezu od pola funte apsolutno nije tacna, ali se sada jasno vidi koga 24 sata protezira.
Inace, Blerova vlada je razmatrala da uvede porez od pola funte mesecno po fiksnom prikljucku da bi se novac iskoristio za polaganje fiber opticke mreze i obezbedio internet ruralnim sredinama, ali je taj plan odbacen i ostavljeno je privatnim zainteresovanim kompanijama da to same finansiraju.
Posto je neko vec komentarisao za Francusku, onda bi bilo dobro da B92 ubuduce sa debelom rezervom objavljuje vesti koje ne moze da proveri, jer ne zelim da verujem da ikome drzite stranu u bilo cemu.

super

pre 13 godina

Vlada koja je na kraju mandate ne sme prodavati kompanije kao sto je to telekom. Zašto, zato što je ona svoje već obavila u četiri godine. Prošla vlada dss-a je prodala nis bagatelno rusima. Bila je to vlada na odlasku i prostim rečima htedoše da opljačkaju dok su na vlasti još šta mogu. Takođe sadašnja vlada bi da brže bolje proda telekom i uzme pare dok je još na vlasti. Ovo su jedini razlozi zbog čega se žuri sa prodajom telekoma iako je javnost duboko podeljena po pitanju ove prodaje i tendera. Umesto da pokrenemo pitanje upravljanja resursima i da u najbolje kompanije dovedemo najbolje menadžere, pa makar oni bili i stranci, mi se okrećemo prodaji nacionalnog blaga. To su odluke koje će imati posledice na buduće generacije u ovoj zemlji, a mišljenja sam da posle svega ova vlada ne zaslužuje da donosi takve odluke.

Joksa care

pre 13 godina

Људи зашто се толико узбуђујете око продаје Телекома, када против зога немају ништа ни запослени у Телекому. И њима то одговара, иначе не би ових дана када се доноси одлука синдикат водио чланове ја једу и пију на Златибору. А ако нови власник дође без посла ће опет остати они који немају везе у синдикату и странкама.

ISTINA

pre 13 godina

ODGOVOR, NA PITANJE GOSPODINA PROKE,

``Prica se da bi Nemci da EPS dali citavih 3.3 milijarde eura.
Francizi bi dali 0.5 milijardi vise od Amerikanaca, ali Amerikanci hoce da Nemci daju svojih 3.3 milijarde a da onda Rusi izgrade elektrane na gas, pa da od Nemaca i Rusa sve kupe za 5.5 milijardi....``

FRANCIZI CE da EPS plate tada citavih 6 miljardi EURA.

Ovom logikom su i ovi SMEKERI praznoglavci prodavali i Telokom.

DOZVOLITE STRUCNJACIMA DA RADE SVO POSAO.

Nikola Tesla, 1892 godine, predavanje u Velikoj skoli u Zagrebu