Ponedeljak, 02.05.2011.

14:08

“Nije prodat Telekom, cena ostaje“

Spekulacije da je 30 odsto Telekoma Srbija <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=05&amp;dd=02&amp;nav_id=509614" class="text-link" target= "_blank">prodato Telekomu Austrija za 840 miliona evra</a> apsolutno nisu tačne, saopštila je radna grupa.

Izvor: Beta

“Nije prodat Telekom, cena ostaje“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

Građanin

pre 13 godina

Za sve "intelektualce" ili intelektualce koji objašnjavaju da je profit Telekoma mali u poređenju sa sličnim kompanijama, da malo objasnim ovde o čemu se radi: Telekom ostvaruje profit uglavnom u Srbiji, a ono malo profita u Crnoj Gori i Republici Srpksoj je poništeno kreditom kojim je plaćen duplo preplaćeni Telekom Republike Srpske. Telekom ima izrazito loš devizni bilans i da smo mi normalna zemlja on nikada ne bi mogao da bude najprofitabilnije preduzeće pošto on devize odnosi iz Srbije, a ne donosi ih u Srbiju! Prodajom bi se takav devizni bilans dramatično pogoršao, odliv bi bio preko milijardu Evra godišnje! Zatim taj "profit" koji Telekom ostvaruje su pare koje im mi dajemo, tj. koje on otima od građana zbog bezobrazno visokih cena, vremenskog tarifiranja lokalnih poziva, tarifiranja uspostave veze, podele Srbijice na pet tarifnih zona, itd. Sve su to kretenizmi koji postoje samo u ponekim zemljama sa samo privatnim operaterima! A sad malo o konkurenciji: nije nam donela ništa, pa ni ukidanje naplate uspostave veze u mobilnoj - globe koja apsolutno postoji samo kod nas, a koju je izmislio Karić, kao i naplatu razgovora sa tehničkom podrškom! Svi su prihvatili način kako se gule Srbi i nisu hteli da ostanu bez svog dela kože sa naših leđa! A sada nam pričaju kako će pretplata da bude 20€, i kao to neće biti problem 95% građana, jer ćemo, eto, imati nove usluge! Ne trebaju nam nove usluge - samo nam treba telefoniranje kao i do sada! Ako nam trebaju nove usluge, uzećemo ih posebno! A sada što se tiče razvoja: biće isključivo stran, jer što bi oni sami sebi razvijali konkurenciju. Ako se naši političari boje srpske inteligencije – oni je se boje još više! Oni dolaze da prave profit, a ne da donose boljitak jer oni nisu deda mrazevi! Zašto se ADSL modemi sada ne prave kod nas, bar po licenci!? Svojevremeno ih je Pupin pravio! O kakvim ulaganjima oni pričaju, Telekom Srbija ima sasvim dovoljan broj fiksnih priključaka, pa dalji eventualni razvoj nije jasan! Zato treba telefoniju izdvojiti od pružaoca Internet i drugih usluga da bi se garantovala cena vekovnog dostignuća, tj. prava na telefoniranje koje je u nekim Skandinavskim zemljama besplatno, a od skora besplatno i uz Internet link od 1MBit/s. Mislimo sada da nam posle ne bi opet pričali kako telefon služi samo za kratke razgovore i kako se samo Srbi greju na struju. Da ne kažem da je eventualni kupac uslovio izvoz od 1GW električne energije iz koga bi se namirivao profit! Ne samo da nećemo finansijski moći da telefoniramo, nego ni struju da platimo! Ali sve opozicione stranke o tome ćute - zamo zašto! Ali kod nas se iskustva Skandinavskih zemalja ne gledaju, samo iskustva iz brdsko-jadranske oblasti se gledaju sa jedne strane, a drugoj strani su samo orijentalna velika iskustva relevantna – a interesantno je da čovek može biti i nešto od toga pa da ostane patriota, jer ako mogu njihovi, zašto ne i naši!?
A sada malo o tom volšebnom povećanju profita koji bi usledio dolaskom "modernog" menadžmenta u Telekom: vodovod može biti još profitabilniji, samo se podigne cena vode u nebo i zabrani kopanje bunara (već zabranjeno), kao i elektrodistribucija uvođenjem blok tarife (već uvedeno i samo je mi imamo). Tako Hrvati koji struju kupuju uglavnom od nas imaju 700€ platu i nemaju blok tarifu, ali da bi neko imao veliku platu, neko, opet, mora da ima malu, jer da bi neka zemlja imala suficit, neka mora da ima deficit, ako neka zemlja ima lopove na vlasti, neka druga mora da ima one koje kupuju pokradeno od takvih vlasti, to je sasvim jasno! I to nije samo naš problem, ali kod nas nema uopšte opozicije spremne da to limitira, pa je to dostiglo megalomanske razmere! Nisu Kinezi tako uspešni zato što su vredni, pametni i kvalitetni, nego što znaju kako da se "posluje" sa "modernim menadžmentom" koji je i nas zarazio, a to su naučili u vekovnom iskustvu naslonjeni na Indiju... jadni mi sa ovakvim intelektualcima i ovakvim političarima!

pera

pre 13 godina

ne radim u telekomu ali sam protiv prodaje bar na ovako kriminalan nacin jer mislim da su u pitanju samo predizborne potrebe vladajucih stranaka. takodje mi se gade poruke onih koji pisu da treba da se proda da bi bili otpusteni radnici koji su primljeni po partiskoj liniji kao da u drugim institucijama koje nisu privatne zaposljavanje ide po drugojl liniji a ne partiskoj recimo u bolnicama, skolama i dr. cela drzava ima korist od ovakvih preduzeca jer ona jedino pune budjet pa primaju platu i lekari i profesori i penzioneri,kad ga prodaju ako nemas vezu u bolnici plati privatnu kliniku jer nece biti para za plate i penzije i nece imati ni ova ni neka druga vlada odakle da otme sve ce kuci nositi austrujanci ili ko vec pobedi ali koga briga za sutra vazno je da danas komsiji crkne krava i da dobije otkaz

Recycle Bin

pre 13 godina

A sada sledi velika seoba iz Telekoma u preostala javna preduzeca, u kojima ce sada biti raspisani programi za dobrovoljni odlazak starih radnika, da bi primili Telekomove. Naravno, za visestruko vece plate nego sto su nase jer, boze moj, oni ne mogu da zive od 30-50 hiljada, koliko mi primamo. Najvise boli sto nas gradjani Srbije svrstavaju u isti kos sa raznim politickim olosem koji nam salje Vlada Srbije...

Profesor telekomunikacija

pre 13 godina

Prpa, bato, prpa... Ovi lezilebovici koji primaju nezasluzene plate u Telekomu naprasno postali patriote i bacili se na pisanje komentara. Ovog meseca ce mozda bar tako zaraditi ono sto mi ''obicni akademski gradjani'' mozemo samo da sanjamo...

Sh

pre 13 godina

Krajnje je vreme da Vlast povuce potez kojim ce pritisnuti obarac na pistolju obaraca prislonjenog uz spostvenu slepoocnicu i mislim da se to upravo dogodilo... U svim zemljama starnke koje su sprovele tranziciju su trajale oko tri godine, dok kod nas ista lica postoje Vec deset godina, a mi tonemo...red je da se to promeni i mislim da ce sledeci izbori dovesti do toga da neko nestane sa scene.. red bi bio..ovakva prodaja samo podgrejava taj cilj..

Kile bivsi radnik Telekoma

pre 13 godina

Treba prodati preduzece u kome radi veliki broj neradnika i neznalica ali slihtara.Radnici koji poznaju posao netreba da se boje prodaje vec prodaje se boje neznalice i lenstine.Ako u Zemunu jedan radnik odrzava 15000 preplatnickih brojeva a u Pecincima 15 radnika odrzava 9000 brojeva sta je to ako nije nerad

marko slijepcevic

pre 13 godina

Jedan osvrt na privatizaciju Telekoma Srbija.Hypo Alpe Adria bank koja prati Austrija Telekom je u bankrotu,te je lobista Austrija Telekoma Martin slaf potrazio novac za kupovinu Telekoma Srbija u IPIC
fondu u Abu Dabiju,i u kockarskoj zoni u Palestini.Zanimljivo je da je IPIC fond vlasnik 20% akcija Austrijskog OMV,i da su ove akcije polozene u korist Bedzet Pacolija,Izgleda da iza Austrija Telekoma stoje pare Palestinskog Hamasa,i pare Bedzet Pacolija.Zasto Palestinski Hamas i Bedzet Pacoli finansiraju kupovinu Telekoma Srbije,i kakve veze ima kupovina Telekoma Srbije sa tezom oko podele Kosova,ili razmene jug Srbije za sever Kosovo?Placa li Palestina svoje clanstvi u UN,kupovinom Srpskog Telekoma,i mora li Srbija da podeli tj prizna Kosovo zauzvrat ukoliko zeli da dobije pare od Austrija Telekoma?I da li ce Grcki OTE spreciti da ****** udju u najznacajniju srpsku kompaniju.

dalia

pre 13 godina

Koji su argumenti za prodaju Telekoma?
Sta vam je sledece na redu?
Postoji li jos nesto sto niste prodali?
Sta hocete vise od ove drzave?
Batalite tu prodaju Telekoma i bezite sa vlasti!
Zar ne vidite da ste nas kolektivno upropastili?

CezarMilan

pre 13 godina

Telekom nije prodat, al' zure da ga sto pre prodaju. Trebace im para sad pred izbore, posto Saper trazi puno za kampanju. Sta je vazno jedno preduzece, manje vise! Koga briga za Telekom?! Samo gradjane Srbije. Ali, mi se ne racunamo u njihovim racunicama!

dobri

pre 13 godina

Pa ovi su sve prodali! Ako ih ne zaustavimo prodace i nas na kraju!
Jadna je ova drzava, kad ne moze da sacuva ni ovo malo sto ima!
Ojadise nas ove demokrate!

Tanasije

pre 13 godina

Najveći problem u vezi sa privatizacijom Telekoma je pitanje CENE: Ko je radio procenu vrednosti Telekoma, na osnovu čega je to rađeno, ko je platio tu procenu, kojom je utvrđeno da 51% Telekoma vredi 1.4 Mlrd Evra, kad se zna da je procena, koju je vršio M.Dinkić za potrebe podela besplatnih akcijautvrđeno da 80% Telekoma vredi 6 Mlrd Evra. Kako je onda moguće da stigne samo jedna ponuda?
Ključ problema u vezi sa neuspehom tendera za prodaju Telekoma, i razlog zbog čega je stigla samo jedna ponuda – ponuda TA, leži u telekomunikacionoj INFRASTRUKTURI.
Telekom „Srbija“ formiran je 1997. godine izdvajanjem iz PTT-a, i tom prilikom telekomunikaciona infrastruktura je ostala u vlasništvu PTT-a - nije prevedena u vlasništvo Telekoma. Taj podatak su znali svi ponuđači, i zbog toga nisu dostavili ponudu (u jednom intervjuu bivša ministarka J.Matić izjavila da infrastruktura nije na prodaju, i da će se dati pod koncesiju). Ono što ostali ponuđači nisu znali, znao je TA – da će se i bez obzira na ispravnost ponude, moći naknadno pregovarati. TA je i pre dostavljanja ponude bio u „stalnoj vezi“ sa Vladom RS, što je apsolutno nedozvoljeno, o uslovima Tendera su dogovarali (izjava V.Đokovića).
No, meni se ipak čini da se TA, u ovom slučaju, pojavljuje kao posrednik u kupovini za račun jednog od naša dva domaća tajkuna - Miškovića, koji je Maxi prodao taman za 950 Mio E (ulaganja u telekomunikacije donosi daleko bolje i veće profite), ili BK koji se pamti po "dobrim rezultatima" u srpskim TK, ali i po dobrim odnosima sa već viđenim M.Šlafom. Bilo kako bilo, ovo mi liči na jednu OGROMNO BEZOBRAZNU PLJAČKU SRPSKOG NARODA.

pera

pre 13 godina

kada vec nema vesti za ove praznicen adane valja ih izmisliti... kao nije prodat telekom, prodat je telekom, mozda ce biti prodat telekom... zaista koga je briga?

Vladimir

pre 13 godina

Bio b red da se proda. Ljudi kažu kako smemo da prodamo najprofitabilnije preduzeće, a ne znaju da je profit Telekoma izuzetno MALI u odnosu na slične kompanije. Ogroman broj zaposlenih (koji inače i pišu ove komentare) koji i treba da ostanu bez posla jer većina njih nema pojma!

Miladin

pre 13 godina

Apsolutno podrzavam prodaju Telekoma i svih drzavnih i javnih preduzeca! Samo u Telekomu u manjem mestu u kom zivim ocigledno je kako se ponasaju zaposleni u toj "profitabilnoj" firmi. Decko koji radi u Telekomu, u centrali, zaposlen je preko veze, politicke naravno, po ceo dan vozi sluzbeni auto na kom na vratima velikim slovima pise "TelekomSrbija", po ceo dan sedi po kaficima, nista ne radi, a prima platu. Kad je tako u malom mestu, mogu da zamislim kako je u Beogradu. Prema tome, sto pre prodati Telekom, ja necu da se i iz mog dzepa placaju neradnici koji primaju dobre plate, a sigurno oni pisu komentare protiv prodaje Telekoma...

Djura

pre 13 godina

"Protiv prodaje ove kompanije oglasile su se neke opozicione stranke, pojedini stručnjaci i ekonomisti"! Kako vas bre nije sramota? Preko 100 nasih najvecih strucnjaka iz oblasti telekomunikacija i ekonomije potpisalo je peticiju protiv prodaje Telekoma a sto se tice opozicionih stranaka nisu se oglasile neke nego SVE i sve su protiv prodaje Telekoma a pogotovo na ovakav nacin. Ne smete sebi da dozvoljavate ovakve tekstove i vesti jer da to hocemo mi bi citali Blic i gledali RTS!

GEDZA

pre 13 godina

SAMO NAPRED VLADO SRBIJE DA SE PRODA TELEKOM NEGO STA KOJI CE NAM DJAVO I OVAKO JE CELA SRBIJA PRODATA PA ZASTO NE I TAJ TELEKOM AJMO VLADO SRBIJE POZURI TE NEMOJ DA VAS SMARA TAMO NEKI TOMA ILI TI NEDAJ BOZE VUCIC SAMO NAPRED SVE PRODAJTE IMATE MOJ GLAS NA SLEDECIM IZBORIMA !!!OVAJ NAROD BOLJE NIJE NI ZASLUZIO !!!

beka

pre 13 godina

Ko potpiše prodaju treba da ide na doživotnu robiju! Niko ne bi prodao svoju kuću sa ugovorom da mora da plaća kiriju celog života zajedno sa svojim potomcima!

pekmez

pre 13 godina

........da se sve proda..........a tada ce biti manje korupcije, ici cemo putem da postanemo pravna drzava..........zamislite koliko ljudi i pravnih lica u Srbiji ne placa telefone, grejanje, struju, komunalije / privilegovani u ovoj zemlji/........mi smo poslednji bastion komunizma i raj za prevarante...................SPS i DSS su pravili velike sisteme samo da ne bi mogli da se privatizuju, da nema kupaca! ...evo sta rade u Cacku, zbog ne placenih obaveza hoce da oduzimaju imovinu i plase obicne gradjane / koji stvarno nemaju sredstva/ da ce sve izgubiti. .........da je sve privatno, sledeceg meseca bi bio isklucen i nema velikih dugova........setite se Vucicevih 5 meseci kada nije platio telefon /a poslanik je od pre 20 godina/ kada nije hteo da placa u ovoj zemlji niko nije smeo da ga iskljuci............ili Danin VUK kada nas je nagovarao da ne placamo racune, da pare idu partiji na vlasti .........sve drzave u svetu zive od poreza samo nasa drzava ima sve / "drustveno" i drzavno/

Dejan

pre 13 godina

NAJPROFITABILNIJE PREDUZECE HOCE DA PRODAJU LJUDI KOJIMA NISTA NIJE SVETO,LJUDI BEZ MORALA, LJUDI KOJI NE VOLE OVU ZEMLJU! TELEKOM BI TE PARE KOJE BI OD PRIVATIZACIJE ZARADILI VRATIO ZA 3 GODINE,A ONI IPAK HOCE DA GA PRODAJU,TAKO JE TADICU NAREDJENO...SVIMA CE NEM STAVITI AMOVE OKO VRATA! STOP PRODAJI TELEKOMA!

Aca Znalac

pre 13 godina

Ja bih kupio deonice Telekoma, spremio sam 5 dinara po akciji, ali me nerviraju sto ga ne prodaju vise, stvarno pa sta cekoju koju moju, misle da cu ih cekati jos sto godina. Ma znam sta cu, cim budu prodali EPS, eto meni ulaganja i lake lovice. Savetujem nasu vladu prodajte EPS jer ce ici ko alva.

Teddy Picker

pre 13 godina

Cela zemlja je protiv podele Telekoma, sem naravno ovih na vlasti. Jel treba da se raspise referendum da bi se to primilo k' znanju?

Zamena teza

pre 13 godina

Otkuda potice protivljenje prodaji Telekoma? Razmislite malo - sta su grdajani Srbije do sada imali od ovog preduzeca, a sto nece imati i dalje? Imace fiksni telefon, mobilni, internet,kablovsku, sa povoljnim paketima, sto do sada nije bio slucaj. Otpor iskljucivo dolazi od politickih kadrova koji caruju Telekomom, a spinuju ga PR agencije DS. Rukovodioci Telekoma imaju plate enormne za srpske uslove, ukradene od gradjana ove zemlje preko partijske knjizice, cime su legalizovane, a zapravo dobijene neradom i nestrucnoscu... Tako je u svim javnim preduzecima cija rukovodstva cine sve da do privatizacije ne dodje, mada u javnosti daju demagoske izjave da ''cine sve sto je u njihovoj moci'' da povoljno prodaju te firme. Profit od Telekoma narod i tako ne oseti...

Shone

pre 13 godina

Zamajavaju nas kolektivno,jeste-nije kombinacijama. Naravno da je sve vec realizovano,samo se ceka trenutak da to i objave.. I naravno da su prodali sve..jer su im pare ocajno potrebne i bilo je daj sta das. Samo gledajte!

branko

pre 13 godina

Ok, bi li mi neko objasnio matematiku ovde: ako se 51% prodaje za 1.4 milijarde, onda je 30% vredno 823.5 miliona...ne kapiram kako je 840 miliona ispod cene?

Sin Bludimir

pre 13 godina

Narkoman kad poproda sve iz kuce on krene da krade.
Ovi nashi narkomani koji nas vode, voljom biracha i Boga, su odavno krenuli i da rasprodaju i da kradu.
Na chemu ce se zavrshiti kad sve prodaju? Pa na josh vecoj kradji.

Prvo > Telekom (mirni smo do kraja godine)
Drugo > EPS (mirni smo celu 2012., a mozda i dobar deo 2013.)
Trece > Vodovod, ko zna, vazduh (?)
Cetvrto > DZEK POT - istiche rok posle koga strani drzavljani mogu da kupuju zemlju po Srbiji, s obzirom da postajemo "pridruzena clanica" - eto narkomanima josh desetine milijadi eura iz Vojvodine koju ce Austrijanci, Nemci i ostala braca ponovo kupiti i moci da vrate svoje carstvo. Taj dzek pot moze trajati godinama..

Tako da smo mi gospodo mirni barem do 2020. posto ce do tad narkomani imati sta da kradu i prodaju. Ali kad ponestane prodaje uuu ala ce onda tek krenuti da se krade na grande..

Jadni smo mnogo i MNOGO nam se crno pishe!!

Scele

pre 13 godina

Prodajte Telekom. Obavezno. Njegove objekte, opremu, centrale...ali ljudi, opametite se! Ne prodavajte telekomunikacionu infrastrukturu!!! Ako i infrastruktura ode, gotovo je sa konkurencijom u fiksnoj telefoniji, broadband internet konekciji, raznoraznim drugim business uslugama... Još veća ironija je što Vojska Srbije u velikom obimu, pored sopstvene, koristi i Telekomovu infrastrukturu! Sad će je morati iznajmljivati od privatne kompanije. Svaka iole normalna država je ZADRŽALA infrastrukturu, održava je i iznajmljuje zainteresovanim kompanijama. I to svima po ISTOJ CENI. Vojsci naravno daje besplatno na korišćenje, jer je to nacionalni interes.
Na kraju krajeva, tu istu infrastrukturu su platili GRAĐANI, i to papreno. Svako ko je hteo fiksni priključak je MORAO da plati isti. A vlast to sad prodaje. Prodaje ono što su građani plaćali, sa ciljem da proćerda te pare na ko zna šta.
Preklinjem Vas, izdvojite infrastrukturu iz Telekoma. Ako se to ne uradi, svi ćemo osetiti jako loše posledice za godinu-dve.

Jelena

pre 13 godina

Kakvo je ovo zamajavanje! Pa, niko nije ni rekao da je prodato 51% akcija, već 30%! Ovo je zaista katastrofa, sve se svede na spinovanje i zamenu teza, a naša Vlada mešetari kako joj se ćefne, kao da im je ovu državu i sve nas deda ostavio u nasledstvo. Jedini spas je samo bežati odavde što pre, pa, ako treba biti gradjanin drugog reda "negde tamo", ali u zamenu za pristojan život, nego gradjanin nultog reda u ovoj čatrlji od države gde više nema života za normalne ljude.

voja

pre 13 godina

Nije prodat, ali biće... i to po ovoj bednoj ceni.
Doveli ste Srbiju na rub ponora...
Ovom jeftinom prodajom Telekoma ste krenuli u ambis!!!

voja

pre 13 godina

Nije prodat, ali biće... i to po ovoj bednoj ceni.
Doveli ste Srbiju na rub ponora...
Ovom jeftinom prodajom Telekoma ste krenuli u ambis!!!

Sin Bludimir

pre 13 godina

Narkoman kad poproda sve iz kuce on krene da krade.
Ovi nashi narkomani koji nas vode, voljom biracha i Boga, su odavno krenuli i da rasprodaju i da kradu.
Na chemu ce se zavrshiti kad sve prodaju? Pa na josh vecoj kradji.

Prvo > Telekom (mirni smo do kraja godine)
Drugo > EPS (mirni smo celu 2012., a mozda i dobar deo 2013.)
Trece > Vodovod, ko zna, vazduh (?)
Cetvrto > DZEK POT - istiche rok posle koga strani drzavljani mogu da kupuju zemlju po Srbiji, s obzirom da postajemo "pridruzena clanica" - eto narkomanima josh desetine milijadi eura iz Vojvodine koju ce Austrijanci, Nemci i ostala braca ponovo kupiti i moci da vrate svoje carstvo. Taj dzek pot moze trajati godinama..

Tako da smo mi gospodo mirni barem do 2020. posto ce do tad narkomani imati sta da kradu i prodaju. Ali kad ponestane prodaje uuu ala ce onda tek krenuti da se krade na grande..

Jadni smo mnogo i MNOGO nam se crno pishe!!

Scele

pre 13 godina

Prodajte Telekom. Obavezno. Njegove objekte, opremu, centrale...ali ljudi, opametite se! Ne prodavajte telekomunikacionu infrastrukturu!!! Ako i infrastruktura ode, gotovo je sa konkurencijom u fiksnoj telefoniji, broadband internet konekciji, raznoraznim drugim business uslugama... Još veća ironija je što Vojska Srbije u velikom obimu, pored sopstvene, koristi i Telekomovu infrastrukturu! Sad će je morati iznajmljivati od privatne kompanije. Svaka iole normalna država je ZADRŽALA infrastrukturu, održava je i iznajmljuje zainteresovanim kompanijama. I to svima po ISTOJ CENI. Vojsci naravno daje besplatno na korišćenje, jer je to nacionalni interes.
Na kraju krajeva, tu istu infrastrukturu su platili GRAĐANI, i to papreno. Svako ko je hteo fiksni priključak je MORAO da plati isti. A vlast to sad prodaje. Prodaje ono što su građani plaćali, sa ciljem da proćerda te pare na ko zna šta.
Preklinjem Vas, izdvojite infrastrukturu iz Telekoma. Ako se to ne uradi, svi ćemo osetiti jako loše posledice za godinu-dve.

Jelena

pre 13 godina

Kakvo je ovo zamajavanje! Pa, niko nije ni rekao da je prodato 51% akcija, već 30%! Ovo je zaista katastrofa, sve se svede na spinovanje i zamenu teza, a naša Vlada mešetari kako joj se ćefne, kao da im je ovu državu i sve nas deda ostavio u nasledstvo. Jedini spas je samo bežati odavde što pre, pa, ako treba biti gradjanin drugog reda "negde tamo", ali u zamenu za pristojan život, nego gradjanin nultog reda u ovoj čatrlji od države gde više nema života za normalne ljude.

Teddy Picker

pre 13 godina

Cela zemlja je protiv podele Telekoma, sem naravno ovih na vlasti. Jel treba da se raspise referendum da bi se to primilo k' znanju?

Shone

pre 13 godina

Zamajavaju nas kolektivno,jeste-nije kombinacijama. Naravno da je sve vec realizovano,samo se ceka trenutak da to i objave.. I naravno da su prodali sve..jer su im pare ocajno potrebne i bilo je daj sta das. Samo gledajte!

branko

pre 13 godina

Ok, bi li mi neko objasnio matematiku ovde: ako se 51% prodaje za 1.4 milijarde, onda je 30% vredno 823.5 miliona...ne kapiram kako je 840 miliona ispod cene?

Dejan

pre 13 godina

NAJPROFITABILNIJE PREDUZECE HOCE DA PRODAJU LJUDI KOJIMA NISTA NIJE SVETO,LJUDI BEZ MORALA, LJUDI KOJI NE VOLE OVU ZEMLJU! TELEKOM BI TE PARE KOJE BI OD PRIVATIZACIJE ZARADILI VRATIO ZA 3 GODINE,A ONI IPAK HOCE DA GA PRODAJU,TAKO JE TADICU NAREDJENO...SVIMA CE NEM STAVITI AMOVE OKO VRATA! STOP PRODAJI TELEKOMA!

beka

pre 13 godina

Ko potpiše prodaju treba da ide na doživotnu robiju! Niko ne bi prodao svoju kuću sa ugovorom da mora da plaća kiriju celog života zajedno sa svojim potomcima!

Vladimir

pre 13 godina

Bio b red da se proda. Ljudi kažu kako smemo da prodamo najprofitabilnije preduzeće, a ne znaju da je profit Telekoma izuzetno MALI u odnosu na slične kompanije. Ogroman broj zaposlenih (koji inače i pišu ove komentare) koji i treba da ostanu bez posla jer većina njih nema pojma!

Tanasije

pre 13 godina

Najveći problem u vezi sa privatizacijom Telekoma je pitanje CENE: Ko je radio procenu vrednosti Telekoma, na osnovu čega je to rađeno, ko je platio tu procenu, kojom je utvrđeno da 51% Telekoma vredi 1.4 Mlrd Evra, kad se zna da je procena, koju je vršio M.Dinkić za potrebe podela besplatnih akcijautvrđeno da 80% Telekoma vredi 6 Mlrd Evra. Kako je onda moguće da stigne samo jedna ponuda?
Ključ problema u vezi sa neuspehom tendera za prodaju Telekoma, i razlog zbog čega je stigla samo jedna ponuda – ponuda TA, leži u telekomunikacionoj INFRASTRUKTURI.
Telekom „Srbija“ formiran je 1997. godine izdvajanjem iz PTT-a, i tom prilikom telekomunikaciona infrastruktura je ostala u vlasništvu PTT-a - nije prevedena u vlasništvo Telekoma. Taj podatak su znali svi ponuđači, i zbog toga nisu dostavili ponudu (u jednom intervjuu bivša ministarka J.Matić izjavila da infrastruktura nije na prodaju, i da će se dati pod koncesiju). Ono što ostali ponuđači nisu znali, znao je TA – da će se i bez obzira na ispravnost ponude, moći naknadno pregovarati. TA je i pre dostavljanja ponude bio u „stalnoj vezi“ sa Vladom RS, što je apsolutno nedozvoljeno, o uslovima Tendera su dogovarali (izjava V.Đokovića).
No, meni se ipak čini da se TA, u ovom slučaju, pojavljuje kao posrednik u kupovini za račun jednog od naša dva domaća tajkuna - Miškovića, koji je Maxi prodao taman za 950 Mio E (ulaganja u telekomunikacije donosi daleko bolje i veće profite), ili BK koji se pamti po "dobrim rezultatima" u srpskim TK, ali i po dobrim odnosima sa već viđenim M.Šlafom. Bilo kako bilo, ovo mi liči na jednu OGROMNO BEZOBRAZNU PLJAČKU SRPSKOG NARODA.

Djura

pre 13 godina

"Protiv prodaje ove kompanije oglasile su se neke opozicione stranke, pojedini stručnjaci i ekonomisti"! Kako vas bre nije sramota? Preko 100 nasih najvecih strucnjaka iz oblasti telekomunikacija i ekonomije potpisalo je peticiju protiv prodaje Telekoma a sto se tice opozicionih stranaka nisu se oglasile neke nego SVE i sve su protiv prodaje Telekoma a pogotovo na ovakav nacin. Ne smete sebi da dozvoljavate ovakve tekstove i vesti jer da to hocemo mi bi citali Blic i gledali RTS!

Miladin

pre 13 godina

Apsolutno podrzavam prodaju Telekoma i svih drzavnih i javnih preduzeca! Samo u Telekomu u manjem mestu u kom zivim ocigledno je kako se ponasaju zaposleni u toj "profitabilnoj" firmi. Decko koji radi u Telekomu, u centrali, zaposlen je preko veze, politicke naravno, po ceo dan vozi sluzbeni auto na kom na vratima velikim slovima pise "TelekomSrbija", po ceo dan sedi po kaficima, nista ne radi, a prima platu. Kad je tako u malom mestu, mogu da zamislim kako je u Beogradu. Prema tome, sto pre prodati Telekom, ja necu da se i iz mog dzepa placaju neradnici koji primaju dobre plate, a sigurno oni pisu komentare protiv prodaje Telekoma...

dalia

pre 13 godina

Koji su argumenti za prodaju Telekoma?
Sta vam je sledece na redu?
Postoji li jos nesto sto niste prodali?
Sta hocete vise od ove drzave?
Batalite tu prodaju Telekoma i bezite sa vlasti!
Zar ne vidite da ste nas kolektivno upropastili?

dobri

pre 13 godina

Pa ovi su sve prodali! Ako ih ne zaustavimo prodace i nas na kraju!
Jadna je ova drzava, kad ne moze da sacuva ni ovo malo sto ima!
Ojadise nas ove demokrate!

marko slijepcevic

pre 13 godina

Jedan osvrt na privatizaciju Telekoma Srbija.Hypo Alpe Adria bank koja prati Austrija Telekom je u bankrotu,te je lobista Austrija Telekoma Martin slaf potrazio novac za kupovinu Telekoma Srbija u IPIC
fondu u Abu Dabiju,i u kockarskoj zoni u Palestini.Zanimljivo je da je IPIC fond vlasnik 20% akcija Austrijskog OMV,i da su ove akcije polozene u korist Bedzet Pacolija,Izgleda da iza Austrija Telekoma stoje pare Palestinskog Hamasa,i pare Bedzet Pacolija.Zasto Palestinski Hamas i Bedzet Pacoli finansiraju kupovinu Telekoma Srbije,i kakve veze ima kupovina Telekoma Srbije sa tezom oko podele Kosova,ili razmene jug Srbije za sever Kosovo?Placa li Palestina svoje clanstvi u UN,kupovinom Srpskog Telekoma,i mora li Srbija da podeli tj prizna Kosovo zauzvrat ukoliko zeli da dobije pare od Austrija Telekoma?I da li ce Grcki OTE spreciti da ****** udju u najznacajniju srpsku kompaniju.

CezarMilan

pre 13 godina

Telekom nije prodat, al' zure da ga sto pre prodaju. Trebace im para sad pred izbore, posto Saper trazi puno za kampanju. Sta je vazno jedno preduzece, manje vise! Koga briga za Telekom?! Samo gradjane Srbije. Ali, mi se ne racunamo u njihovim racunicama!

Kile bivsi radnik Telekoma

pre 13 godina

Treba prodati preduzece u kome radi veliki broj neradnika i neznalica ali slihtara.Radnici koji poznaju posao netreba da se boje prodaje vec prodaje se boje neznalice i lenstine.Ako u Zemunu jedan radnik odrzava 15000 preplatnickih brojeva a u Pecincima 15 radnika odrzava 9000 brojeva sta je to ako nije nerad

GEDZA

pre 13 godina

SAMO NAPRED VLADO SRBIJE DA SE PRODA TELEKOM NEGO STA KOJI CE NAM DJAVO I OVAKO JE CELA SRBIJA PRODATA PA ZASTO NE I TAJ TELEKOM AJMO VLADO SRBIJE POZURI TE NEMOJ DA VAS SMARA TAMO NEKI TOMA ILI TI NEDAJ BOZE VUCIC SAMO NAPRED SVE PRODAJTE IMATE MOJ GLAS NA SLEDECIM IZBORIMA !!!OVAJ NAROD BOLJE NIJE NI ZASLUZIO !!!

Zamena teza

pre 13 godina

Otkuda potice protivljenje prodaji Telekoma? Razmislite malo - sta su grdajani Srbije do sada imali od ovog preduzeca, a sto nece imati i dalje? Imace fiksni telefon, mobilni, internet,kablovsku, sa povoljnim paketima, sto do sada nije bio slucaj. Otpor iskljucivo dolazi od politickih kadrova koji caruju Telekomom, a spinuju ga PR agencije DS. Rukovodioci Telekoma imaju plate enormne za srpske uslove, ukradene od gradjana ove zemlje preko partijske knjizice, cime su legalizovane, a zapravo dobijene neradom i nestrucnoscu... Tako je u svim javnim preduzecima cija rukovodstva cine sve da do privatizacije ne dodje, mada u javnosti daju demagoske izjave da ''cine sve sto je u njihovoj moci'' da povoljno prodaju te firme. Profit od Telekoma narod i tako ne oseti...

pekmez

pre 13 godina

........da se sve proda..........a tada ce biti manje korupcije, ici cemo putem da postanemo pravna drzava..........zamislite koliko ljudi i pravnih lica u Srbiji ne placa telefone, grejanje, struju, komunalije / privilegovani u ovoj zemlji/........mi smo poslednji bastion komunizma i raj za prevarante...................SPS i DSS su pravili velike sisteme samo da ne bi mogli da se privatizuju, da nema kupaca! ...evo sta rade u Cacku, zbog ne placenih obaveza hoce da oduzimaju imovinu i plase obicne gradjane / koji stvarno nemaju sredstva/ da ce sve izgubiti. .........da je sve privatno, sledeceg meseca bi bio isklucen i nema velikih dugova........setite se Vucicevih 5 meseci kada nije platio telefon /a poslanik je od pre 20 godina/ kada nije hteo da placa u ovoj zemlji niko nije smeo da ga iskljuci............ili Danin VUK kada nas je nagovarao da ne placamo racune, da pare idu partiji na vlasti .........sve drzave u svetu zive od poreza samo nasa drzava ima sve / "drustveno" i drzavno/

pera

pre 13 godina

ne radim u telekomu ali sam protiv prodaje bar na ovako kriminalan nacin jer mislim da su u pitanju samo predizborne potrebe vladajucih stranaka. takodje mi se gade poruke onih koji pisu da treba da se proda da bi bili otpusteni radnici koji su primljeni po partiskoj liniji kao da u drugim institucijama koje nisu privatne zaposljavanje ide po drugojl liniji a ne partiskoj recimo u bolnicama, skolama i dr. cela drzava ima korist od ovakvih preduzeca jer ona jedino pune budjet pa primaju platu i lekari i profesori i penzioneri,kad ga prodaju ako nemas vezu u bolnici plati privatnu kliniku jer nece biti para za plate i penzije i nece imati ni ova ni neka druga vlada odakle da otme sve ce kuci nositi austrujanci ili ko vec pobedi ali koga briga za sutra vazno je da danas komsiji crkne krava i da dobije otkaz

Aca Znalac

pre 13 godina

Ja bih kupio deonice Telekoma, spremio sam 5 dinara po akciji, ali me nerviraju sto ga ne prodaju vise, stvarno pa sta cekoju koju moju, misle da cu ih cekati jos sto godina. Ma znam sta cu, cim budu prodali EPS, eto meni ulaganja i lake lovice. Savetujem nasu vladu prodajte EPS jer ce ici ko alva.

Sh

pre 13 godina

Krajnje je vreme da Vlast povuce potez kojim ce pritisnuti obarac na pistolju obaraca prislonjenog uz spostvenu slepoocnicu i mislim da se to upravo dogodilo... U svim zemljama starnke koje su sprovele tranziciju su trajale oko tri godine, dok kod nas ista lica postoje Vec deset godina, a mi tonemo...red je da se to promeni i mislim da ce sledeci izbori dovesti do toga da neko nestane sa scene.. red bi bio..ovakva prodaja samo podgrejava taj cilj..

Profesor telekomunikacija

pre 13 godina

Prpa, bato, prpa... Ovi lezilebovici koji primaju nezasluzene plate u Telekomu naprasno postali patriote i bacili se na pisanje komentara. Ovog meseca ce mozda bar tako zaraditi ono sto mi ''obicni akademski gradjani'' mozemo samo da sanjamo...

pera

pre 13 godina

kada vec nema vesti za ove praznicen adane valja ih izmisliti... kao nije prodat telekom, prodat je telekom, mozda ce biti prodat telekom... zaista koga je briga?

Recycle Bin

pre 13 godina

A sada sledi velika seoba iz Telekoma u preostala javna preduzeca, u kojima ce sada biti raspisani programi za dobrovoljni odlazak starih radnika, da bi primili Telekomove. Naravno, za visestruko vece plate nego sto su nase jer, boze moj, oni ne mogu da zive od 30-50 hiljada, koliko mi primamo. Najvise boli sto nas gradjani Srbije svrstavaju u isti kos sa raznim politickim olosem koji nam salje Vlada Srbije...

Građanin

pre 13 godina

Za sve "intelektualce" ili intelektualce koji objašnjavaju da je profit Telekoma mali u poređenju sa sličnim kompanijama, da malo objasnim ovde o čemu se radi: Telekom ostvaruje profit uglavnom u Srbiji, a ono malo profita u Crnoj Gori i Republici Srpksoj je poništeno kreditom kojim je plaćen duplo preplaćeni Telekom Republike Srpske. Telekom ima izrazito loš devizni bilans i da smo mi normalna zemlja on nikada ne bi mogao da bude najprofitabilnije preduzeće pošto on devize odnosi iz Srbije, a ne donosi ih u Srbiju! Prodajom bi se takav devizni bilans dramatično pogoršao, odliv bi bio preko milijardu Evra godišnje! Zatim taj "profit" koji Telekom ostvaruje su pare koje im mi dajemo, tj. koje on otima od građana zbog bezobrazno visokih cena, vremenskog tarifiranja lokalnih poziva, tarifiranja uspostave veze, podele Srbijice na pet tarifnih zona, itd. Sve su to kretenizmi koji postoje samo u ponekim zemljama sa samo privatnim operaterima! A sad malo o konkurenciji: nije nam donela ništa, pa ni ukidanje naplate uspostave veze u mobilnoj - globe koja apsolutno postoji samo kod nas, a koju je izmislio Karić, kao i naplatu razgovora sa tehničkom podrškom! Svi su prihvatili način kako se gule Srbi i nisu hteli da ostanu bez svog dela kože sa naših leđa! A sada nam pričaju kako će pretplata da bude 20€, i kao to neće biti problem 95% građana, jer ćemo, eto, imati nove usluge! Ne trebaju nam nove usluge - samo nam treba telefoniranje kao i do sada! Ako nam trebaju nove usluge, uzećemo ih posebno! A sada što se tiče razvoja: biće isključivo stran, jer što bi oni sami sebi razvijali konkurenciju. Ako se naši političari boje srpske inteligencije – oni je se boje još više! Oni dolaze da prave profit, a ne da donose boljitak jer oni nisu deda mrazevi! Zašto se ADSL modemi sada ne prave kod nas, bar po licenci!? Svojevremeno ih je Pupin pravio! O kakvim ulaganjima oni pričaju, Telekom Srbija ima sasvim dovoljan broj fiksnih priključaka, pa dalji eventualni razvoj nije jasan! Zato treba telefoniju izdvojiti od pružaoca Internet i drugih usluga da bi se garantovala cena vekovnog dostignuća, tj. prava na telefoniranje koje je u nekim Skandinavskim zemljama besplatno, a od skora besplatno i uz Internet link od 1MBit/s. Mislimo sada da nam posle ne bi opet pričali kako telefon služi samo za kratke razgovore i kako se samo Srbi greju na struju. Da ne kažem da je eventualni kupac uslovio izvoz od 1GW električne energije iz koga bi se namirivao profit! Ne samo da nećemo finansijski moći da telefoniramo, nego ni struju da platimo! Ali sve opozicione stranke o tome ćute - zamo zašto! Ali kod nas se iskustva Skandinavskih zemalja ne gledaju, samo iskustva iz brdsko-jadranske oblasti se gledaju sa jedne strane, a drugoj strani su samo orijentalna velika iskustva relevantna – a interesantno je da čovek može biti i nešto od toga pa da ostane patriota, jer ako mogu njihovi, zašto ne i naši!?
A sada malo o tom volšebnom povećanju profita koji bi usledio dolaskom "modernog" menadžmenta u Telekom: vodovod može biti još profitabilniji, samo se podigne cena vode u nebo i zabrani kopanje bunara (već zabranjeno), kao i elektrodistribucija uvođenjem blok tarife (već uvedeno i samo je mi imamo). Tako Hrvati koji struju kupuju uglavnom od nas imaju 700€ platu i nemaju blok tarifu, ali da bi neko imao veliku platu, neko, opet, mora da ima malu, jer da bi neka zemlja imala suficit, neka mora da ima deficit, ako neka zemlja ima lopove na vlasti, neka druga mora da ima one koje kupuju pokradeno od takvih vlasti, to je sasvim jasno! I to nije samo naš problem, ali kod nas nema uopšte opozicije spremne da to limitira, pa je to dostiglo megalomanske razmere! Nisu Kinezi tako uspešni zato što su vredni, pametni i kvalitetni, nego što znaju kako da se "posluje" sa "modernim menadžmentom" koji je i nas zarazio, a to su naučili u vekovnom iskustvu naslonjeni na Indiju... jadni mi sa ovakvim intelektualcima i ovakvim političarima!

Vladimir

pre 13 godina

Bio b red da se proda. Ljudi kažu kako smemo da prodamo najprofitabilnije preduzeće, a ne znaju da je profit Telekoma izuzetno MALI u odnosu na slične kompanije. Ogroman broj zaposlenih (koji inače i pišu ove komentare) koji i treba da ostanu bez posla jer većina njih nema pojma!

voja

pre 13 godina

Nije prodat, ali biće... i to po ovoj bednoj ceni.
Doveli ste Srbiju na rub ponora...
Ovom jeftinom prodajom Telekoma ste krenuli u ambis!!!

Zamena teza

pre 13 godina

Otkuda potice protivljenje prodaji Telekoma? Razmislite malo - sta su grdajani Srbije do sada imali od ovog preduzeca, a sto nece imati i dalje? Imace fiksni telefon, mobilni, internet,kablovsku, sa povoljnim paketima, sto do sada nije bio slucaj. Otpor iskljucivo dolazi od politickih kadrova koji caruju Telekomom, a spinuju ga PR agencije DS. Rukovodioci Telekoma imaju plate enormne za srpske uslove, ukradene od gradjana ove zemlje preko partijske knjizice, cime su legalizovane, a zapravo dobijene neradom i nestrucnoscu... Tako je u svim javnim preduzecima cija rukovodstva cine sve da do privatizacije ne dodje, mada u javnosti daju demagoske izjave da ''cine sve sto je u njihovoj moci'' da povoljno prodaju te firme. Profit od Telekoma narod i tako ne oseti...

Sin Bludimir

pre 13 godina

Narkoman kad poproda sve iz kuce on krene da krade.
Ovi nashi narkomani koji nas vode, voljom biracha i Boga, su odavno krenuli i da rasprodaju i da kradu.
Na chemu ce se zavrshiti kad sve prodaju? Pa na josh vecoj kradji.

Prvo > Telekom (mirni smo do kraja godine)
Drugo > EPS (mirni smo celu 2012., a mozda i dobar deo 2013.)
Trece > Vodovod, ko zna, vazduh (?)
Cetvrto > DZEK POT - istiche rok posle koga strani drzavljani mogu da kupuju zemlju po Srbiji, s obzirom da postajemo "pridruzena clanica" - eto narkomanima josh desetine milijadi eura iz Vojvodine koju ce Austrijanci, Nemci i ostala braca ponovo kupiti i moci da vrate svoje carstvo. Taj dzek pot moze trajati godinama..

Tako da smo mi gospodo mirni barem do 2020. posto ce do tad narkomani imati sta da kradu i prodaju. Ali kad ponestane prodaje uuu ala ce onda tek krenuti da se krade na grande..

Jadni smo mnogo i MNOGO nam se crno pishe!!

Teddy Picker

pre 13 godina

Cela zemlja je protiv podele Telekoma, sem naravno ovih na vlasti. Jel treba da se raspise referendum da bi se to primilo k' znanju?

branko

pre 13 godina

Ok, bi li mi neko objasnio matematiku ovde: ako se 51% prodaje za 1.4 milijarde, onda je 30% vredno 823.5 miliona...ne kapiram kako je 840 miliona ispod cene?

pekmez

pre 13 godina

........da se sve proda..........a tada ce biti manje korupcije, ici cemo putem da postanemo pravna drzava..........zamislite koliko ljudi i pravnih lica u Srbiji ne placa telefone, grejanje, struju, komunalije / privilegovani u ovoj zemlji/........mi smo poslednji bastion komunizma i raj za prevarante...................SPS i DSS su pravili velike sisteme samo da ne bi mogli da se privatizuju, da nema kupaca! ...evo sta rade u Cacku, zbog ne placenih obaveza hoce da oduzimaju imovinu i plase obicne gradjane / koji stvarno nemaju sredstva/ da ce sve izgubiti. .........da je sve privatno, sledeceg meseca bi bio isklucen i nema velikih dugova........setite se Vucicevih 5 meseci kada nije platio telefon /a poslanik je od pre 20 godina/ kada nije hteo da placa u ovoj zemlji niko nije smeo da ga iskljuci............ili Danin VUK kada nas je nagovarao da ne placamo racune, da pare idu partiji na vlasti .........sve drzave u svetu zive od poreza samo nasa drzava ima sve / "drustveno" i drzavno/

Miladin

pre 13 godina

Apsolutno podrzavam prodaju Telekoma i svih drzavnih i javnih preduzeca! Samo u Telekomu u manjem mestu u kom zivim ocigledno je kako se ponasaju zaposleni u toj "profitabilnoj" firmi. Decko koji radi u Telekomu, u centrali, zaposlen je preko veze, politicke naravno, po ceo dan vozi sluzbeni auto na kom na vratima velikim slovima pise "TelekomSrbija", po ceo dan sedi po kaficima, nista ne radi, a prima platu. Kad je tako u malom mestu, mogu da zamislim kako je u Beogradu. Prema tome, sto pre prodati Telekom, ja necu da se i iz mog dzepa placaju neradnici koji primaju dobre plate, a sigurno oni pisu komentare protiv prodaje Telekoma...

Dejan

pre 13 godina

NAJPROFITABILNIJE PREDUZECE HOCE DA PRODAJU LJUDI KOJIMA NISTA NIJE SVETO,LJUDI BEZ MORALA, LJUDI KOJI NE VOLE OVU ZEMLJU! TELEKOM BI TE PARE KOJE BI OD PRIVATIZACIJE ZARADILI VRATIO ZA 3 GODINE,A ONI IPAK HOCE DA GA PRODAJU,TAKO JE TADICU NAREDJENO...SVIMA CE NEM STAVITI AMOVE OKO VRATA! STOP PRODAJI TELEKOMA!

GEDZA

pre 13 godina

SAMO NAPRED VLADO SRBIJE DA SE PRODA TELEKOM NEGO STA KOJI CE NAM DJAVO I OVAKO JE CELA SRBIJA PRODATA PA ZASTO NE I TAJ TELEKOM AJMO VLADO SRBIJE POZURI TE NEMOJ DA VAS SMARA TAMO NEKI TOMA ILI TI NEDAJ BOZE VUCIC SAMO NAPRED SVE PRODAJTE IMATE MOJ GLAS NA SLEDECIM IZBORIMA !!!OVAJ NAROD BOLJE NIJE NI ZASLUZIO !!!

Shone

pre 13 godina

Zamajavaju nas kolektivno,jeste-nije kombinacijama. Naravno da je sve vec realizovano,samo se ceka trenutak da to i objave.. I naravno da su prodali sve..jer su im pare ocajno potrebne i bilo je daj sta das. Samo gledajte!

Djura

pre 13 godina

"Protiv prodaje ove kompanije oglasile su se neke opozicione stranke, pojedini stručnjaci i ekonomisti"! Kako vas bre nije sramota? Preko 100 nasih najvecih strucnjaka iz oblasti telekomunikacija i ekonomije potpisalo je peticiju protiv prodaje Telekoma a sto se tice opozicionih stranaka nisu se oglasile neke nego SVE i sve su protiv prodaje Telekoma a pogotovo na ovakav nacin. Ne smete sebi da dozvoljavate ovakve tekstove i vesti jer da to hocemo mi bi citali Blic i gledali RTS!

dalia

pre 13 godina

Koji su argumenti za prodaju Telekoma?
Sta vam je sledece na redu?
Postoji li jos nesto sto niste prodali?
Sta hocete vise od ove drzave?
Batalite tu prodaju Telekoma i bezite sa vlasti!
Zar ne vidite da ste nas kolektivno upropastili?

dobri

pre 13 godina

Pa ovi su sve prodali! Ako ih ne zaustavimo prodace i nas na kraju!
Jadna je ova drzava, kad ne moze da sacuva ni ovo malo sto ima!
Ojadise nas ove demokrate!

Profesor telekomunikacija

pre 13 godina

Prpa, bato, prpa... Ovi lezilebovici koji primaju nezasluzene plate u Telekomu naprasno postali patriote i bacili se na pisanje komentara. Ovog meseca ce mozda bar tako zaraditi ono sto mi ''obicni akademski gradjani'' mozemo samo da sanjamo...

Jelena

pre 13 godina

Kakvo je ovo zamajavanje! Pa, niko nije ni rekao da je prodato 51% akcija, već 30%! Ovo je zaista katastrofa, sve se svede na spinovanje i zamenu teza, a naša Vlada mešetari kako joj se ćefne, kao da im je ovu državu i sve nas deda ostavio u nasledstvo. Jedini spas je samo bežati odavde što pre, pa, ako treba biti gradjanin drugog reda "negde tamo", ali u zamenu za pristojan život, nego gradjanin nultog reda u ovoj čatrlji od države gde više nema života za normalne ljude.

beka

pre 13 godina

Ko potpiše prodaju treba da ide na doživotnu robiju! Niko ne bi prodao svoju kuću sa ugovorom da mora da plaća kiriju celog života zajedno sa svojim potomcima!

marko slijepcevic

pre 13 godina

Jedan osvrt na privatizaciju Telekoma Srbija.Hypo Alpe Adria bank koja prati Austrija Telekom je u bankrotu,te je lobista Austrija Telekoma Martin slaf potrazio novac za kupovinu Telekoma Srbija u IPIC
fondu u Abu Dabiju,i u kockarskoj zoni u Palestini.Zanimljivo je da je IPIC fond vlasnik 20% akcija Austrijskog OMV,i da su ove akcije polozene u korist Bedzet Pacolija,Izgleda da iza Austrija Telekoma stoje pare Palestinskog Hamasa,i pare Bedzet Pacolija.Zasto Palestinski Hamas i Bedzet Pacoli finansiraju kupovinu Telekoma Srbije,i kakve veze ima kupovina Telekoma Srbije sa tezom oko podele Kosova,ili razmene jug Srbije za sever Kosovo?Placa li Palestina svoje clanstvi u UN,kupovinom Srpskog Telekoma,i mora li Srbija da podeli tj prizna Kosovo zauzvrat ukoliko zeli da dobije pare od Austrija Telekoma?I da li ce Grcki OTE spreciti da ****** udju u najznacajniju srpsku kompaniju.

Scele

pre 13 godina

Prodajte Telekom. Obavezno. Njegove objekte, opremu, centrale...ali ljudi, opametite se! Ne prodavajte telekomunikacionu infrastrukturu!!! Ako i infrastruktura ode, gotovo je sa konkurencijom u fiksnoj telefoniji, broadband internet konekciji, raznoraznim drugim business uslugama... Još veća ironija je što Vojska Srbije u velikom obimu, pored sopstvene, koristi i Telekomovu infrastrukturu! Sad će je morati iznajmljivati od privatne kompanije. Svaka iole normalna država je ZADRŽALA infrastrukturu, održava je i iznajmljuje zainteresovanim kompanijama. I to svima po ISTOJ CENI. Vojsci naravno daje besplatno na korišćenje, jer je to nacionalni interes.
Na kraju krajeva, tu istu infrastrukturu su platili GRAĐANI, i to papreno. Svako ko je hteo fiksni priključak je MORAO da plati isti. A vlast to sad prodaje. Prodaje ono što su građani plaćali, sa ciljem da proćerda te pare na ko zna šta.
Preklinjem Vas, izdvojite infrastrukturu iz Telekoma. Ako se to ne uradi, svi ćemo osetiti jako loše posledice za godinu-dve.

CezarMilan

pre 13 godina

Telekom nije prodat, al' zure da ga sto pre prodaju. Trebace im para sad pred izbore, posto Saper trazi puno za kampanju. Sta je vazno jedno preduzece, manje vise! Koga briga za Telekom?! Samo gradjane Srbije. Ali, mi se ne racunamo u njihovim racunicama!

pera

pre 13 godina

kada vec nema vesti za ove praznicen adane valja ih izmisliti... kao nije prodat telekom, prodat je telekom, mozda ce biti prodat telekom... zaista koga je briga?

pera

pre 13 godina

ne radim u telekomu ali sam protiv prodaje bar na ovako kriminalan nacin jer mislim da su u pitanju samo predizborne potrebe vladajucih stranaka. takodje mi se gade poruke onih koji pisu da treba da se proda da bi bili otpusteni radnici koji su primljeni po partiskoj liniji kao da u drugim institucijama koje nisu privatne zaposljavanje ide po drugojl liniji a ne partiskoj recimo u bolnicama, skolama i dr. cela drzava ima korist od ovakvih preduzeca jer ona jedino pune budjet pa primaju platu i lekari i profesori i penzioneri,kad ga prodaju ako nemas vezu u bolnici plati privatnu kliniku jer nece biti para za plate i penzije i nece imati ni ova ni neka druga vlada odakle da otme sve ce kuci nositi austrujanci ili ko vec pobedi ali koga briga za sutra vazno je da danas komsiji crkne krava i da dobije otkaz

Tanasije

pre 13 godina

Najveći problem u vezi sa privatizacijom Telekoma je pitanje CENE: Ko je radio procenu vrednosti Telekoma, na osnovu čega je to rađeno, ko je platio tu procenu, kojom je utvrđeno da 51% Telekoma vredi 1.4 Mlrd Evra, kad se zna da je procena, koju je vršio M.Dinkić za potrebe podela besplatnih akcijautvrđeno da 80% Telekoma vredi 6 Mlrd Evra. Kako je onda moguće da stigne samo jedna ponuda?
Ključ problema u vezi sa neuspehom tendera za prodaju Telekoma, i razlog zbog čega je stigla samo jedna ponuda – ponuda TA, leži u telekomunikacionoj INFRASTRUKTURI.
Telekom „Srbija“ formiran je 1997. godine izdvajanjem iz PTT-a, i tom prilikom telekomunikaciona infrastruktura je ostala u vlasništvu PTT-a - nije prevedena u vlasništvo Telekoma. Taj podatak su znali svi ponuđači, i zbog toga nisu dostavili ponudu (u jednom intervjuu bivša ministarka J.Matić izjavila da infrastruktura nije na prodaju, i da će se dati pod koncesiju). Ono što ostali ponuđači nisu znali, znao je TA – da će se i bez obzira na ispravnost ponude, moći naknadno pregovarati. TA je i pre dostavljanja ponude bio u „stalnoj vezi“ sa Vladom RS, što je apsolutno nedozvoljeno, o uslovima Tendera su dogovarali (izjava V.Đokovića).
No, meni se ipak čini da se TA, u ovom slučaju, pojavljuje kao posrednik u kupovini za račun jednog od naša dva domaća tajkuna - Miškovića, koji je Maxi prodao taman za 950 Mio E (ulaganja u telekomunikacije donosi daleko bolje i veće profite), ili BK koji se pamti po "dobrim rezultatima" u srpskim TK, ali i po dobrim odnosima sa već viđenim M.Šlafom. Bilo kako bilo, ovo mi liči na jednu OGROMNO BEZOBRAZNU PLJAČKU SRPSKOG NARODA.

Aca Znalac

pre 13 godina

Ja bih kupio deonice Telekoma, spremio sam 5 dinara po akciji, ali me nerviraju sto ga ne prodaju vise, stvarno pa sta cekoju koju moju, misle da cu ih cekati jos sto godina. Ma znam sta cu, cim budu prodali EPS, eto meni ulaganja i lake lovice. Savetujem nasu vladu prodajte EPS jer ce ici ko alva.

Sh

pre 13 godina

Krajnje je vreme da Vlast povuce potez kojim ce pritisnuti obarac na pistolju obaraca prislonjenog uz spostvenu slepoocnicu i mislim da se to upravo dogodilo... U svim zemljama starnke koje su sprovele tranziciju su trajale oko tri godine, dok kod nas ista lica postoje Vec deset godina, a mi tonemo...red je da se to promeni i mislim da ce sledeci izbori dovesti do toga da neko nestane sa scene.. red bi bio..ovakva prodaja samo podgrejava taj cilj..

Recycle Bin

pre 13 godina

A sada sledi velika seoba iz Telekoma u preostala javna preduzeca, u kojima ce sada biti raspisani programi za dobrovoljni odlazak starih radnika, da bi primili Telekomove. Naravno, za visestruko vece plate nego sto su nase jer, boze moj, oni ne mogu da zive od 30-50 hiljada, koliko mi primamo. Najvise boli sto nas gradjani Srbije svrstavaju u isti kos sa raznim politickim olosem koji nam salje Vlada Srbije...

Kile bivsi radnik Telekoma

pre 13 godina

Treba prodati preduzece u kome radi veliki broj neradnika i neznalica ali slihtara.Radnici koji poznaju posao netreba da se boje prodaje vec prodaje se boje neznalice i lenstine.Ako u Zemunu jedan radnik odrzava 15000 preplatnickih brojeva a u Pecincima 15 radnika odrzava 9000 brojeva sta je to ako nije nerad

Građanin

pre 13 godina

Za sve "intelektualce" ili intelektualce koji objašnjavaju da je profit Telekoma mali u poređenju sa sličnim kompanijama, da malo objasnim ovde o čemu se radi: Telekom ostvaruje profit uglavnom u Srbiji, a ono malo profita u Crnoj Gori i Republici Srpksoj je poništeno kreditom kojim je plaćen duplo preplaćeni Telekom Republike Srpske. Telekom ima izrazito loš devizni bilans i da smo mi normalna zemlja on nikada ne bi mogao da bude najprofitabilnije preduzeće pošto on devize odnosi iz Srbije, a ne donosi ih u Srbiju! Prodajom bi se takav devizni bilans dramatično pogoršao, odliv bi bio preko milijardu Evra godišnje! Zatim taj "profit" koji Telekom ostvaruje su pare koje im mi dajemo, tj. koje on otima od građana zbog bezobrazno visokih cena, vremenskog tarifiranja lokalnih poziva, tarifiranja uspostave veze, podele Srbijice na pet tarifnih zona, itd. Sve su to kretenizmi koji postoje samo u ponekim zemljama sa samo privatnim operaterima! A sad malo o konkurenciji: nije nam donela ništa, pa ni ukidanje naplate uspostave veze u mobilnoj - globe koja apsolutno postoji samo kod nas, a koju je izmislio Karić, kao i naplatu razgovora sa tehničkom podrškom! Svi su prihvatili način kako se gule Srbi i nisu hteli da ostanu bez svog dela kože sa naših leđa! A sada nam pričaju kako će pretplata da bude 20€, i kao to neće biti problem 95% građana, jer ćemo, eto, imati nove usluge! Ne trebaju nam nove usluge - samo nam treba telefoniranje kao i do sada! Ako nam trebaju nove usluge, uzećemo ih posebno! A sada što se tiče razvoja: biće isključivo stran, jer što bi oni sami sebi razvijali konkurenciju. Ako se naši političari boje srpske inteligencije – oni je se boje još više! Oni dolaze da prave profit, a ne da donose boljitak jer oni nisu deda mrazevi! Zašto se ADSL modemi sada ne prave kod nas, bar po licenci!? Svojevremeno ih je Pupin pravio! O kakvim ulaganjima oni pričaju, Telekom Srbija ima sasvim dovoljan broj fiksnih priključaka, pa dalji eventualni razvoj nije jasan! Zato treba telefoniju izdvojiti od pružaoca Internet i drugih usluga da bi se garantovala cena vekovnog dostignuća, tj. prava na telefoniranje koje je u nekim Skandinavskim zemljama besplatno, a od skora besplatno i uz Internet link od 1MBit/s. Mislimo sada da nam posle ne bi opet pričali kako telefon služi samo za kratke razgovore i kako se samo Srbi greju na struju. Da ne kažem da je eventualni kupac uslovio izvoz od 1GW električne energije iz koga bi se namirivao profit! Ne samo da nećemo finansijski moći da telefoniramo, nego ni struju da platimo! Ali sve opozicione stranke o tome ćute - zamo zašto! Ali kod nas se iskustva Skandinavskih zemalja ne gledaju, samo iskustva iz brdsko-jadranske oblasti se gledaju sa jedne strane, a drugoj strani su samo orijentalna velika iskustva relevantna – a interesantno je da čovek može biti i nešto od toga pa da ostane patriota, jer ako mogu njihovi, zašto ne i naši!?
A sada malo o tom volšebnom povećanju profita koji bi usledio dolaskom "modernog" menadžmenta u Telekom: vodovod može biti još profitabilniji, samo se podigne cena vode u nebo i zabrani kopanje bunara (već zabranjeno), kao i elektrodistribucija uvođenjem blok tarife (već uvedeno i samo je mi imamo). Tako Hrvati koji struju kupuju uglavnom od nas imaju 700€ platu i nemaju blok tarifu, ali da bi neko imao veliku platu, neko, opet, mora da ima malu, jer da bi neka zemlja imala suficit, neka mora da ima deficit, ako neka zemlja ima lopove na vlasti, neka druga mora da ima one koje kupuju pokradeno od takvih vlasti, to je sasvim jasno! I to nije samo naš problem, ali kod nas nema uopšte opozicije spremne da to limitira, pa je to dostiglo megalomanske razmere! Nisu Kinezi tako uspešni zato što su vredni, pametni i kvalitetni, nego što znaju kako da se "posluje" sa "modernim menadžmentom" koji je i nas zarazio, a to su naučili u vekovnom iskustvu naslonjeni na Indiju... jadni mi sa ovakvim intelektualcima i ovakvim političarima!