Četvrtak, 31.03.2011.

16:49

Tužilaštvo neće goniti Jovanovića

Tužilaštvo je utvrdilo da u izjavi predsednika LDP Čedomira Jovanovića, koji je u Skupštini afričke lidere nazvao "kanibalima", nema elemenata krivičnog dela.

Izvor: Beta

Tužilaštvo neæe goniti Jovanoviæa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

rale

pre 13 godina

svim strucnjacima za pravna pitanja koji ovde kritikuju sud zelim da porucim da bolje procitaju tekst.NIJE GA SUD OSLOBODIO, NEGO JE TUZILASTVO NASLO DA NEMA KR. DELA.To su dva razlicita organa, koji su cak medjusobno suprotstavljeni na neki nacin.

Marko

pre 13 godina

Alal vera tužilaštvu!A Maju Nikolić gone! Da li je veća uvreda ona koju izrekne jedna pop pevačica u rijaliti programu,ili poslanik u parlamentu? Pevačica samo zastupa svoje mišljenje,što je svakako ne amnestira od odgovornosti,a javno izrečen stav u najvišem domu jedne države itekako ima veći značaj i podrazumeva stoga veću odgovornost. Ali, šta se mi čudimo? U ovoj državi je sve odavno moguće,a opštepoznata činjenica je da ovde NE POSTOJI nezavisno tužilaštvo ni sudstvo. Vlast i dalje smatra da smo svi mi debili i da političari mogu da rade šta hoće,govore šta hoće,otimaju od naroda koliko im je volja,lažu do besvesti,...Nadam se samo da se ambasadori afrićkih zemalja neće zadovoljiti nemuštim izjavama onog nazovi gospodina što se stalno busa u prsa navodno se boreći za demokratske vrednosti i ljudska pravai,kao i licemernom izjavom srpskog tužilaštva.

nada

pre 13 godina

Mozda je neko (mocan, a Cedi vrlo blizak, ili obratno) samo iz daleka sapnuo: no, no, ne terajte mak na konac, moze skupo da vas kosta! I, sta da se radi, osim da se prihvati realnost (za dobrobit naroda Srbije).

reforma nezavisnog pravosudja

pre 13 godina

Ja bih voleo da mi cenjeni sud objasni cime se to rukovodio kada je doneo ovakav zakljucak? Verovatno time da bi drugacija odluka mogla da ugrozi parlamentarnu vecinu a time i radna mesta onih koji su odlucivali.
Ali nema veze - kad tad cemo morati da sprovedemo lustraciju pa ce onda i Ceda i sudije da idu u paketu.

shomi

pre 13 godina

DS je malom lupio javni samar, tek toliko da se zna ko je gazda u kuci.
Za mesec,dva sve ce biti kao i ranije.
Mali ce da se buni kada nije vazno, da podvije rep i digne ruku kada treba.
Komedija je zavrsena, narode idi kuci.

Obican smrtik van skupstinske govornice

pre 13 godina

Pre obracanja javnosti, na ovom sajtu stoji tekst: "Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92."
Ne bi bilo zgoreg nalepiti ga na poslanicko mesto Cedi, iz edukativnih razloga.
Tuzilastvu poslati radove Sarla Monteskjea iz 18. veka o podeli vlasti u demokratiji na zakonodavnu, izvrsnu i sudsku, gde je sudska vlast nezavisna.

Pobednik

pre 13 godina

Sta je tu cudno? Ako ga nisu gonili zbog bliskih veza sa "zemuncima", zasto bi sada... Toliko o "nezavisnom" i deformisanom pravosudju u Srbiji.

vasa

pre 13 godina

E ovo je pravi primer uticaja stranih i domaćih moćnika na sudstvo!
Topičan primer izazivanja rasne i nacionalne netrpeljivosti. Dokaz da je to krivično delo je sama reakcija u svetu i izvinjenje gospodina Vuka Jeremića.
Ako je ovaj postupak za tužilaštvo, jednog kvazi političara, NIŠTA, onda mi u Srbiji očigledno imamo neki problem. Demagogija, demagogija i demagogija i puno, puno nepismenih. Ovo se posebno odnosi na one koji brane nepisamenog Čedu koji nikada u životu nije ništa radio, a čudno, odmah je seo u dzip od 100000E i ušao u vlasti sa 3% glasova!
I dosta mi je odbrane

marko, nis

pre 13 godina

Naravno da kad kaze Ceda i Kostunica nije isto, jer je ovaj drugi dokazani nacionalista i iza njegovih izjava stoji mrznja, a iza Cedinih trenutna konfuzija. Sto nije opravdanje za Cedu, ali onda mozemo reci da je ispao budala, ali ne i da je rasista. Dok su patriote dokazane na tom polju, iza njih stoje litri krvi prolivene u njihovim akcijama. A njihovo politicko krilo predvodi pomenuti Kostunica. Doduse ne jos dugo, jer sada Dveri postaju stranka pa ce oni pokupiti svu naci - felu.

Dusan

pre 13 godina

Ne vidim ni jedan razlog za krivicno gonjenje Jovanovica, ako se pretprosle godine za mnogo odvratniju izjavu koja se evidentno odnosila na sve Albance nije gonio Dobrica.

Čaruga

pre 13 godina

Ovo je politička odluka jer u onome što je Jovanović rekao ima elemenata krivičnog dela, a on može sada da se vadi i nemušto objašnjava šta je mislio koliko god hoće.
Sramota je da sudstvo nije nezavisno, i da i dalje nema hrabrosti da povede makar jedan postupak protiv Čedomira Jovanovića, iako bi tužilaštvo imalo čime da se pozabavi (na primer obilaženje u zatvoru i oslobađanje Miškovićevih otmičara - pripadnika i vođa zemunskog mafijaškog klana).

objektivno

pre 13 godina

Ovaj Ceda Jovanovic je kao brat blizanac onome Vucicu...treba ih posmatrati kad pricaju, kao da ih je jedna majka rodila, samo sto je jedan teski radikla a drugi kao teski liberal( ono odveo ih zivot na sve strane ), a ustvari i jedan i drugi samo laprdaju, niko ih nista ne pita, al on si ocesase za lepe pare... Ovaj narod treba da se digne i sto bi rekli g..... motkom sve ovo rastera... inace jedino nas Marsovci spasavaju, posto je korupcija duboko ukorenjena u svim drustvima na svetu ( varaju se oni koji misle, ne znam sad,Japan ovo ono, te EU, Norveska, Svica... i tamo ima i te kako korupcije , samo sto su oni malo prepredeniji, a ne brutalni kao ovi nasi buzdovani !

draganzr

pre 13 godina

mora da ce cedomrzci veceras otici razocarani u krevet. no sutra je novi dan :)
mozda posle narkomanije, mafijastva, kuhinje, dzipa, rasizma smisle nesto novo da ocrne jedinog iskrenog i progresivnog politicara u srbistanu.

IQ=0

pre 13 godina

Folklor Balkana u pravom smsilu reci...zavrnuce EU/milosrdni usi vladajucoj eliti zasto nema europejaca na politickoj sceni,pored zasticenih kriminalaca (ili jedno isto)?

pravda

pre 13 godina

E pa sad da se pod hitno izvinete Milosu Bojanicu i onoj pevacici Nikolic.Ili je zakon isti za sve ili da stvari nazovemo pravim imenom da se i pored ubedjivanja ovde pravda sprovodi selektivno.Jer onda se ovo zove ANARHIJA.

A ko nije ni do sad provalio Jovanovića i LDP, pa neka onda i dalje glasa za njih!

pre 13 godina

"Jovanović je kazao da je ta njegova izjava bila usmerena na kritiku spoljne politike Srbije "koja okreće glavu pred stradanjem civila u Libiji"."

Koliko je istina to što on govori najbolje pokazuje potez Vesne Pešić! Ne čine se takvi potezi samo zbog jedne izjave - ma kako idiotska bila. Potrebno je više takvih izjava.

I naravno da ga neće tužiti, neće ga čak ni opomenuti u Skupštini - zato što su svi u nekakvim međusobnim ucenama i poslovnim dilovima (nisu to poduhvati) i zato što, budimo realni, takve stvari i pojave tamo nema ko ni da primeti. Da nisu predstavnici afričkih država reagovali, ne bi ni oni - oni su reagovali samo zato da ne bi došlo do rasprave u međunarodnoj zajednici o tome, inače što se njih tiče: to je njihov "civilizacijski" i "diplomatski" nivo!

Advokat

pre 13 godina

Ne mogu da verujem,onda bolje odmah da vratim svoju advokatsku diplomu,doticni je trebao da plati bar NOVCANU kaznu uz opomenu da ce pri ponovljenom delu biti krivicno gonjen.Bilo kako bilo,ovim je zapecatio svoju politicku karijeru.

DM

pre 13 godina

Kad neko kaze da su nas americki jevreji bombardovali on odgovara, a kad neko zove ljude iz Afrike kanibalima on nije kriv. Alal nam pravosudje.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da se tuzilastvo oglasava zbog one gluposti. Ovi zutaci su postali urnebesno smesni. Idite pricajte malo o Kolubarama umesto sto narod zamajavate svojom kampanjom protiv g.Jovanovica jer vam je LDP poceo odvlaciti glasove pa biste da povratite makar deo - jadni ste.

cove

pre 13 godina

"koja okreće glavu pred stradanjem civila u Libiji". Kakve veze ima ova Cedina recenica, koja mu sluzi kao objasnjenje, kada je nazvao u mnozini africke lidere "kanibalima"??? Sve je jasno, sve je evidentno i sta je rekao Ceda. Ali kao i uvek nikom nista, da je ovo rekao neki obicni prolaznik na ulici isao bi malo da robija.
Lepo neko rece u ovim komentarima, beli medved Ceda.

Laszlo, Szenta

pre 13 godina

Vesna Pešić se evidentno ne bi složila sa ocenom politizovanog tužilaštva.
Ovo je očekivan epilog, vlast ovom abolicijom kupuje glasove LDP-a za slučaj da se Mlađa još više uzjoguni.
I, šta je sledeće?
Da se protiv one Maje i miloša bojanića odbaci optužnica?

Laszlo, Szenta

xaxa xoxo

pre 13 godina

U ovoj drzavi je sve predvidivo.. Procitas vijest da se digla oko neceg prasina, i vec znas kakvu ces vijest procitati narednih dana.
A fakat mislim da bi mnogi voljeli cuti kako Tuzilastvo objasnjava onda onu izjavu? Mislim, shvatamo da oni misle da nije sporna, ali ne shvatamo po kojem rezonu su dosli do tog zakljucka.

Sve i da se nije odnosilo generalno na africke narode (iako su oni to nekim cudom protumacili tako), odnosilo se na konkretne ljude - za koje licno ne znam je li im dokazan kanibalizam?
Zna li ko? Ko je utvrdio da su doticni africki politicari kanibali?
Ako jeste utvrdjeno - onda Ceda nije pogrijesio.. mada je izjava ipak amaterska i neukusna - a i neprecizna, pa se cijela Afrika nasla pogodjenom.
A ako nije utvrdjeno da su kanibali, onda ne vidim kako to Tuzilastvo ne vidi nista sporno u izjavi?
Mislim, ko bi volio da ga neki parlamentarac neke drzave prozove kanibalom, a da to nisi?
To sto je Afrika politicki patuljak, ne znaci da je opravdana bilo kakva bahatost, ponizavanje njihovih politicara itd.

hm

pre 13 godina

Je l' tako? Ako ovo što je izgovoreno u Skupštini ne zaslužuje krivičnu odgovornost onda prestanite da gonite i ono dvoje pevača.
Neću da procenjujem čija izjava je opasnija ili rasističkija, ne bi bilo objavljeno...

antihater

pre 13 godina

Svakom prosecno inteligentnom coveku bi trebalo da bude jasno da se Cedina izjava ne odnosi na africke narode, vec na pojedine diktatore.Prema tome,ne znam oko cega ovolika buka. Ceda je samo trebalo da damalo konkretniju izjavu, ipak ovde ljudima treba crtati.

Slavica Milasinovic

pre 13 godina

Posto u ovoj drzavi svako govori sta hoce, pocecu i ja: Mislim da je Ceda Jovanovic jedno veliko govedo.
Molim Vas objavite ovo a on, posto ima ovde moje ime, slobodno neka me tuzi. Trazicu misljenje od Zorica.
S R A M O T A !

Dejan

pre 13 godina

Ne daj Boze da je npr. Kostunica rekao isto, al bi zagraktala liberalna Srbija da se isti hapsi, muci i spali na lomaci, a tuzilastvo bi pokrenulo postupak u roku od 5 minuta.
Nema ovde ni prava ni pravde, nema ovde normalnog zivota sa takvim mentalitetom gde se ide iz krajnosti u krajnost, dzaba nama bilo kakva, i evropska i intergalakticka unija, dok se ne okrenemo iskljucivo sami sebi a ne kojekakvim unijama, zajednicama, fondovima , nama bolje biti nece.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Tužilaštvo je utvrdilo da u izjavi predsednika LDP Čedomira Jovanovća koji je u Skupštini afričke lidere nazvao "kanibalima", nema elemenata krivičnog dela.

To Tužilaštvo bi sada trebalo da utvrdi da u "zloupotrebi" ove Jovanoviceve izjave od Vuka Jeremica, nema mozda elemenata krivičnog dela !
Ko sme da garantuje da ovaj "demars" od JEDINIH "prijatelja Vuka Jeremica" nije dosao na njegovu inicijativu kako bi politicki naskodio Cedomiru Jovanovicu koji je kao vino "sto stariji tim bolji" !
Cedomir Jovanovic i LDP sa svojim pristalicama su jedini evropljani u toj "africkoj drzavi" sve ostalo su "Rusi,Kinezi i Afrikanci" !

Miki

pre 13 godina

Da a zato su kod Bojanica & Maje Nikolic odmah nasli razlog za gonjenje.Kad su "mali" ljudi u pitanju moze da ih gazi ko stigne a velike zverke ostaju netaknute.Tajkune niko ne sme da ni da pita za poreklo imovine,da li su krali ili placali porez ali sa druge strane hrabro jure Dzaju,Cecu,...
Doci ce izbori ne brinite...

miki

pre 13 godina

U ovoj zemlji ipak ima onih koji su iznad zakona: Ceda, Miskovic, anarhisti koji bacaju zapaljiva sredstva na grcku ambasadu, _________________ (dopisi sam).

miki

pre 13 godina

U ovoj zemlji ipak ima onih koji su iznad zakona: Ceda, Miskovic, anarhisti koji bacaju zapaljiva sredstva na grcku ambasadu, _________________ (dopisi sam).

Slavica Milasinovic

pre 13 godina

Posto u ovoj drzavi svako govori sta hoce, pocecu i ja: Mislim da je Ceda Jovanovic jedno veliko govedo.
Molim Vas objavite ovo a on, posto ima ovde moje ime, slobodno neka me tuzi. Trazicu misljenje od Zorica.
S R A M O T A !

Dejan

pre 13 godina

Ne daj Boze da je npr. Kostunica rekao isto, al bi zagraktala liberalna Srbija da se isti hapsi, muci i spali na lomaci, a tuzilastvo bi pokrenulo postupak u roku od 5 minuta.
Nema ovde ni prava ni pravde, nema ovde normalnog zivota sa takvim mentalitetom gde se ide iz krajnosti u krajnost, dzaba nama bilo kakva, i evropska i intergalakticka unija, dok se ne okrenemo iskljucivo sami sebi a ne kojekakvim unijama, zajednicama, fondovima , nama bolje biti nece.

xaxa xoxo

pre 13 godina

U ovoj drzavi je sve predvidivo.. Procitas vijest da se digla oko neceg prasina, i vec znas kakvu ces vijest procitati narednih dana.
A fakat mislim da bi mnogi voljeli cuti kako Tuzilastvo objasnjava onda onu izjavu? Mislim, shvatamo da oni misle da nije sporna, ali ne shvatamo po kojem rezonu su dosli do tog zakljucka.

Sve i da se nije odnosilo generalno na africke narode (iako su oni to nekim cudom protumacili tako), odnosilo se na konkretne ljude - za koje licno ne znam je li im dokazan kanibalizam?
Zna li ko? Ko je utvrdio da su doticni africki politicari kanibali?
Ako jeste utvrdjeno - onda Ceda nije pogrijesio.. mada je izjava ipak amaterska i neukusna - a i neprecizna, pa se cijela Afrika nasla pogodjenom.
A ako nije utvrdjeno da su kanibali, onda ne vidim kako to Tuzilastvo ne vidi nista sporno u izjavi?
Mislim, ko bi volio da ga neki parlamentarac neke drzave prozove kanibalom, a da to nisi?
To sto je Afrika politicki patuljak, ne znaci da je opravdana bilo kakva bahatost, ponizavanje njihovih politicara itd.

DM

pre 13 godina

Kad neko kaze da su nas americki jevreji bombardovali on odgovara, a kad neko zove ljude iz Afrike kanibalima on nije kriv. Alal nam pravosudje.

objektivno

pre 13 godina

Ovaj Ceda Jovanovic je kao brat blizanac onome Vucicu...treba ih posmatrati kad pricaju, kao da ih je jedna majka rodila, samo sto je jedan teski radikla a drugi kao teski liberal( ono odveo ih zivot na sve strane ), a ustvari i jedan i drugi samo laprdaju, niko ih nista ne pita, al on si ocesase za lepe pare... Ovaj narod treba da se digne i sto bi rekli g..... motkom sve ovo rastera... inace jedino nas Marsovci spasavaju, posto je korupcija duboko ukorenjena u svim drustvima na svetu ( varaju se oni koji misle, ne znam sad,Japan ovo ono, te EU, Norveska, Svica... i tamo ima i te kako korupcije , samo sto su oni malo prepredeniji, a ne brutalni kao ovi nasi buzdovani !

vasa

pre 13 godina

E ovo je pravi primer uticaja stranih i domaćih moćnika na sudstvo!
Topičan primer izazivanja rasne i nacionalne netrpeljivosti. Dokaz da je to krivično delo je sama reakcija u svetu i izvinjenje gospodina Vuka Jeremića.
Ako je ovaj postupak za tužilaštvo, jednog kvazi političara, NIŠTA, onda mi u Srbiji očigledno imamo neki problem. Demagogija, demagogija i demagogija i puno, puno nepismenih. Ovo se posebno odnosi na one koji brane nepisamenog Čedu koji nikada u životu nije ništa radio, a čudno, odmah je seo u dzip od 100000E i ušao u vlasti sa 3% glasova!
I dosta mi je odbrane

Miki

pre 13 godina

Da a zato su kod Bojanica & Maje Nikolic odmah nasli razlog za gonjenje.Kad su "mali" ljudi u pitanju moze da ih gazi ko stigne a velike zverke ostaju netaknute.Tajkune niko ne sme da ni da pita za poreklo imovine,da li su krali ili placali porez ali sa druge strane hrabro jure Dzaju,Cecu,...
Doci ce izbori ne brinite...

cove

pre 13 godina

"koja okreće glavu pred stradanjem civila u Libiji". Kakve veze ima ova Cedina recenica, koja mu sluzi kao objasnjenje, kada je nazvao u mnozini africke lidere "kanibalima"??? Sve je jasno, sve je evidentno i sta je rekao Ceda. Ali kao i uvek nikom nista, da je ovo rekao neki obicni prolaznik na ulici isao bi malo da robija.
Lepo neko rece u ovim komentarima, beli medved Ceda.

pravda

pre 13 godina

E pa sad da se pod hitno izvinete Milosu Bojanicu i onoj pevacici Nikolic.Ili je zakon isti za sve ili da stvari nazovemo pravim imenom da se i pored ubedjivanja ovde pravda sprovodi selektivno.Jer onda se ovo zove ANARHIJA.

hm

pre 13 godina

Je l' tako? Ako ovo što je izgovoreno u Skupštini ne zaslužuje krivičnu odgovornost onda prestanite da gonite i ono dvoje pevača.
Neću da procenjujem čija izjava je opasnija ili rasističkija, ne bi bilo objavljeno...

Čaruga

pre 13 godina

Ovo je politička odluka jer u onome što je Jovanović rekao ima elemenata krivičnog dela, a on može sada da se vadi i nemušto objašnjava šta je mislio koliko god hoće.
Sramota je da sudstvo nije nezavisno, i da i dalje nema hrabrosti da povede makar jedan postupak protiv Čedomira Jovanovića, iako bi tužilaštvo imalo čime da se pozabavi (na primer obilaženje u zatvoru i oslobađanje Miškovićevih otmičara - pripadnika i vođa zemunskog mafijaškog klana).

Vladimir LDP

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da se tuzilastvo oglasava zbog one gluposti. Ovi zutaci su postali urnebesno smesni. Idite pricajte malo o Kolubarama umesto sto narod zamajavate svojom kampanjom protiv g.Jovanovica jer vam je LDP poceo odvlaciti glasove pa biste da povratite makar deo - jadni ste.

A ko nije ni do sad provalio Jovanovića i LDP, pa neka onda i dalje glasa za njih!

pre 13 godina

"Jovanović je kazao da je ta njegova izjava bila usmerena na kritiku spoljne politike Srbije "koja okreće glavu pred stradanjem civila u Libiji"."

Koliko je istina to što on govori najbolje pokazuje potez Vesne Pešić! Ne čine se takvi potezi samo zbog jedne izjave - ma kako idiotska bila. Potrebno je više takvih izjava.

I naravno da ga neće tužiti, neće ga čak ni opomenuti u Skupštini - zato što su svi u nekakvim međusobnim ucenama i poslovnim dilovima (nisu to poduhvati) i zato što, budimo realni, takve stvari i pojave tamo nema ko ni da primeti. Da nisu predstavnici afričkih država reagovali, ne bi ni oni - oni su reagovali samo zato da ne bi došlo do rasprave u međunarodnoj zajednici o tome, inače što se njih tiče: to je njihov "civilizacijski" i "diplomatski" nivo!

Laszlo, Szenta

pre 13 godina

Vesna Pešić se evidentno ne bi složila sa ocenom politizovanog tužilaštva.
Ovo je očekivan epilog, vlast ovom abolicijom kupuje glasove LDP-a za slučaj da se Mlađa još više uzjoguni.
I, šta je sledeće?
Da se protiv one Maje i miloša bojanića odbaci optužnica?

Laszlo, Szenta

Advokat

pre 13 godina

Ne mogu da verujem,onda bolje odmah da vratim svoju advokatsku diplomu,doticni je trebao da plati bar NOVCANU kaznu uz opomenu da ce pri ponovljenom delu biti krivicno gonjen.Bilo kako bilo,ovim je zapecatio svoju politicku karijeru.

Pobednik

pre 13 godina

Sta je tu cudno? Ako ga nisu gonili zbog bliskih veza sa "zemuncima", zasto bi sada... Toliko o "nezavisnom" i deformisanom pravosudju u Srbiji.

IQ=0

pre 13 godina

Folklor Balkana u pravom smsilu reci...zavrnuce EU/milosrdni usi vladajucoj eliti zasto nema europejaca na politickoj sceni,pored zasticenih kriminalaca (ili jedno isto)?

draganzr

pre 13 godina

mora da ce cedomrzci veceras otici razocarani u krevet. no sutra je novi dan :)
mozda posle narkomanije, mafijastva, kuhinje, dzipa, rasizma smisle nesto novo da ocrne jedinog iskrenog i progresivnog politicara u srbistanu.

Obican smrtik van skupstinske govornice

pre 13 godina

Pre obracanja javnosti, na ovom sajtu stoji tekst: "Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92."
Ne bi bilo zgoreg nalepiti ga na poslanicko mesto Cedi, iz edukativnih razloga.
Tuzilastvu poslati radove Sarla Monteskjea iz 18. veka o podeli vlasti u demokratiji na zakonodavnu, izvrsnu i sudsku, gde je sudska vlast nezavisna.

shomi

pre 13 godina

DS je malom lupio javni samar, tek toliko da se zna ko je gazda u kuci.
Za mesec,dva sve ce biti kao i ranije.
Mali ce da se buni kada nije vazno, da podvije rep i digne ruku kada treba.
Komedija je zavrsena, narode idi kuci.

marko, nis

pre 13 godina

Naravno da kad kaze Ceda i Kostunica nije isto, jer je ovaj drugi dokazani nacionalista i iza njegovih izjava stoji mrznja, a iza Cedinih trenutna konfuzija. Sto nije opravdanje za Cedu, ali onda mozemo reci da je ispao budala, ali ne i da je rasista. Dok su patriote dokazane na tom polju, iza njih stoje litri krvi prolivene u njihovim akcijama. A njihovo politicko krilo predvodi pomenuti Kostunica. Doduse ne jos dugo, jer sada Dveri postaju stranka pa ce oni pokupiti svu naci - felu.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Tužilaštvo je utvrdilo da u izjavi predsednika LDP Čedomira Jovanovća koji je u Skupštini afričke lidere nazvao "kanibalima", nema elemenata krivičnog dela.

To Tužilaštvo bi sada trebalo da utvrdi da u "zloupotrebi" ove Jovanoviceve izjave od Vuka Jeremica, nema mozda elemenata krivičnog dela !
Ko sme da garantuje da ovaj "demars" od JEDINIH "prijatelja Vuka Jeremica" nije dosao na njegovu inicijativu kako bi politicki naskodio Cedomiru Jovanovicu koji je kao vino "sto stariji tim bolji" !
Cedomir Jovanovic i LDP sa svojim pristalicama su jedini evropljani u toj "africkoj drzavi" sve ostalo su "Rusi,Kinezi i Afrikanci" !

Dusan

pre 13 godina

Ne vidim ni jedan razlog za krivicno gonjenje Jovanovica, ako se pretprosle godine za mnogo odvratniju izjavu koja se evidentno odnosila na sve Albance nije gonio Dobrica.

reforma nezavisnog pravosudja

pre 13 godina

Ja bih voleo da mi cenjeni sud objasni cime se to rukovodio kada je doneo ovakav zakljucak? Verovatno time da bi drugacija odluka mogla da ugrozi parlamentarnu vecinu a time i radna mesta onih koji su odlucivali.
Ali nema veze - kad tad cemo morati da sprovedemo lustraciju pa ce onda i Ceda i sudije da idu u paketu.

antihater

pre 13 godina

Svakom prosecno inteligentnom coveku bi trebalo da bude jasno da se Cedina izjava ne odnosi na africke narode, vec na pojedine diktatore.Prema tome,ne znam oko cega ovolika buka. Ceda je samo trebalo da damalo konkretniju izjavu, ipak ovde ljudima treba crtati.

Marko

pre 13 godina

Alal vera tužilaštvu!A Maju Nikolić gone! Da li je veća uvreda ona koju izrekne jedna pop pevačica u rijaliti programu,ili poslanik u parlamentu? Pevačica samo zastupa svoje mišljenje,što je svakako ne amnestira od odgovornosti,a javno izrečen stav u najvišem domu jedne države itekako ima veći značaj i podrazumeva stoga veću odgovornost. Ali, šta se mi čudimo? U ovoj državi je sve odavno moguće,a opštepoznata činjenica je da ovde NE POSTOJI nezavisno tužilaštvo ni sudstvo. Vlast i dalje smatra da smo svi mi debili i da političari mogu da rade šta hoće,govore šta hoće,otimaju od naroda koliko im je volja,lažu do besvesti,...Nadam se samo da se ambasadori afrićkih zemalja neće zadovoljiti nemuštim izjavama onog nazovi gospodina što se stalno busa u prsa navodno se boreći za demokratske vrednosti i ljudska pravai,kao i licemernom izjavom srpskog tužilaštva.

nada

pre 13 godina

Mozda je neko (mocan, a Cedi vrlo blizak, ili obratno) samo iz daleka sapnuo: no, no, ne terajte mak na konac, moze skupo da vas kosta! I, sta da se radi, osim da se prihvati realnost (za dobrobit naroda Srbije).

rale

pre 13 godina

svim strucnjacima za pravna pitanja koji ovde kritikuju sud zelim da porucim da bolje procitaju tekst.NIJE GA SUD OSLOBODIO, NEGO JE TUZILASTVO NASLO DA NEMA KR. DELA.To su dva razlicita organa, koji su cak medjusobno suprotstavljeni na neki nacin.

Vladimir LDP

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da se tuzilastvo oglasava zbog one gluposti. Ovi zutaci su postali urnebesno smesni. Idite pricajte malo o Kolubarama umesto sto narod zamajavate svojom kampanjom protiv g.Jovanovica jer vam je LDP poceo odvlaciti glasove pa biste da povratite makar deo - jadni ste.

draganzr

pre 13 godina

mora da ce cedomrzci veceras otici razocarani u krevet. no sutra je novi dan :)
mozda posle narkomanije, mafijastva, kuhinje, dzipa, rasizma smisle nesto novo da ocrne jedinog iskrenog i progresivnog politicara u srbistanu.

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Tužilaštvo je utvrdilo da u izjavi predsednika LDP Čedomira Jovanovća koji je u Skupštini afričke lidere nazvao "kanibalima", nema elemenata krivičnog dela.

To Tužilaštvo bi sada trebalo da utvrdi da u "zloupotrebi" ove Jovanoviceve izjave od Vuka Jeremica, nema mozda elemenata krivičnog dela !
Ko sme da garantuje da ovaj "demars" od JEDINIH "prijatelja Vuka Jeremica" nije dosao na njegovu inicijativu kako bi politicki naskodio Cedomiru Jovanovicu koji je kao vino "sto stariji tim bolji" !
Cedomir Jovanovic i LDP sa svojim pristalicama su jedini evropljani u toj "africkoj drzavi" sve ostalo su "Rusi,Kinezi i Afrikanci" !

antihater

pre 13 godina

Svakom prosecno inteligentnom coveku bi trebalo da bude jasno da se Cedina izjava ne odnosi na africke narode, vec na pojedine diktatore.Prema tome,ne znam oko cega ovolika buka. Ceda je samo trebalo da damalo konkretniju izjavu, ipak ovde ljudima treba crtati.

Dusan

pre 13 godina

Ne vidim ni jedan razlog za krivicno gonjenje Jovanovica, ako se pretprosle godine za mnogo odvratniju izjavu koja se evidentno odnosila na sve Albance nije gonio Dobrica.

miki

pre 13 godina

U ovoj zemlji ipak ima onih koji su iznad zakona: Ceda, Miskovic, anarhisti koji bacaju zapaljiva sredstva na grcku ambasadu, _________________ (dopisi sam).

marko, nis

pre 13 godina

Naravno da kad kaze Ceda i Kostunica nije isto, jer je ovaj drugi dokazani nacionalista i iza njegovih izjava stoji mrznja, a iza Cedinih trenutna konfuzija. Sto nije opravdanje za Cedu, ali onda mozemo reci da je ispao budala, ali ne i da je rasista. Dok su patriote dokazane na tom polju, iza njih stoje litri krvi prolivene u njihovim akcijama. A njihovo politicko krilo predvodi pomenuti Kostunica. Doduse ne jos dugo, jer sada Dveri postaju stranka pa ce oni pokupiti svu naci - felu.

DM

pre 13 godina

Kad neko kaze da su nas americki jevreji bombardovali on odgovara, a kad neko zove ljude iz Afrike kanibalima on nije kriv. Alal nam pravosudje.

Dejan

pre 13 godina

Ne daj Boze da je npr. Kostunica rekao isto, al bi zagraktala liberalna Srbija da se isti hapsi, muci i spali na lomaci, a tuzilastvo bi pokrenulo postupak u roku od 5 minuta.
Nema ovde ni prava ni pravde, nema ovde normalnog zivota sa takvim mentalitetom gde se ide iz krajnosti u krajnost, dzaba nama bilo kakva, i evropska i intergalakticka unija, dok se ne okrenemo iskljucivo sami sebi a ne kojekakvim unijama, zajednicama, fondovima , nama bolje biti nece.

Advokat

pre 13 godina

Ne mogu da verujem,onda bolje odmah da vratim svoju advokatsku diplomu,doticni je trebao da plati bar NOVCANU kaznu uz opomenu da ce pri ponovljenom delu biti krivicno gonjen.Bilo kako bilo,ovim je zapecatio svoju politicku karijeru.

pravda

pre 13 godina

E pa sad da se pod hitno izvinete Milosu Bojanicu i onoj pevacici Nikolic.Ili je zakon isti za sve ili da stvari nazovemo pravim imenom da se i pored ubedjivanja ovde pravda sprovodi selektivno.Jer onda se ovo zove ANARHIJA.

Slavica Milasinovic

pre 13 godina

Posto u ovoj drzavi svako govori sta hoce, pocecu i ja: Mislim da je Ceda Jovanovic jedno veliko govedo.
Molim Vas objavite ovo a on, posto ima ovde moje ime, slobodno neka me tuzi. Trazicu misljenje od Zorica.
S R A M O T A !

Laszlo, Szenta

pre 13 godina

Vesna Pešić se evidentno ne bi složila sa ocenom politizovanog tužilaštva.
Ovo je očekivan epilog, vlast ovom abolicijom kupuje glasove LDP-a za slučaj da se Mlađa još više uzjoguni.
I, šta je sledeće?
Da se protiv one Maje i miloša bojanića odbaci optužnica?

Laszlo, Szenta

Miki

pre 13 godina

Da a zato su kod Bojanica & Maje Nikolic odmah nasli razlog za gonjenje.Kad su "mali" ljudi u pitanju moze da ih gazi ko stigne a velike zverke ostaju netaknute.Tajkune niko ne sme da ni da pita za poreklo imovine,da li su krali ili placali porez ali sa druge strane hrabro jure Dzaju,Cecu,...
Doci ce izbori ne brinite...

cove

pre 13 godina

"koja okreće glavu pred stradanjem civila u Libiji". Kakve veze ima ova Cedina recenica, koja mu sluzi kao objasnjenje, kada je nazvao u mnozini africke lidere "kanibalima"??? Sve je jasno, sve je evidentno i sta je rekao Ceda. Ali kao i uvek nikom nista, da je ovo rekao neki obicni prolaznik na ulici isao bi malo da robija.
Lepo neko rece u ovim komentarima, beli medved Ceda.

hm

pre 13 godina

Je l' tako? Ako ovo što je izgovoreno u Skupštini ne zaslužuje krivičnu odgovornost onda prestanite da gonite i ono dvoje pevača.
Neću da procenjujem čija izjava je opasnija ili rasističkija, ne bi bilo objavljeno...

objektivno

pre 13 godina

Ovaj Ceda Jovanovic je kao brat blizanac onome Vucicu...treba ih posmatrati kad pricaju, kao da ih je jedna majka rodila, samo sto je jedan teski radikla a drugi kao teski liberal( ono odveo ih zivot na sve strane ), a ustvari i jedan i drugi samo laprdaju, niko ih nista ne pita, al on si ocesase za lepe pare... Ovaj narod treba da se digne i sto bi rekli g..... motkom sve ovo rastera... inace jedino nas Marsovci spasavaju, posto je korupcija duboko ukorenjena u svim drustvima na svetu ( varaju se oni koji misle, ne znam sad,Japan ovo ono, te EU, Norveska, Svica... i tamo ima i te kako korupcije , samo sto su oni malo prepredeniji, a ne brutalni kao ovi nasi buzdovani !

Čaruga

pre 13 godina

Ovo je politička odluka jer u onome što je Jovanović rekao ima elemenata krivičnog dela, a on može sada da se vadi i nemušto objašnjava šta je mislio koliko god hoće.
Sramota je da sudstvo nije nezavisno, i da i dalje nema hrabrosti da povede makar jedan postupak protiv Čedomira Jovanovića, iako bi tužilaštvo imalo čime da se pozabavi (na primer obilaženje u zatvoru i oslobađanje Miškovićevih otmičara - pripadnika i vođa zemunskog mafijaškog klana).

vasa

pre 13 godina

E ovo je pravi primer uticaja stranih i domaćih moćnika na sudstvo!
Topičan primer izazivanja rasne i nacionalne netrpeljivosti. Dokaz da je to krivično delo je sama reakcija u svetu i izvinjenje gospodina Vuka Jeremića.
Ako je ovaj postupak za tužilaštvo, jednog kvazi političara, NIŠTA, onda mi u Srbiji očigledno imamo neki problem. Demagogija, demagogija i demagogija i puno, puno nepismenih. Ovo se posebno odnosi na one koji brane nepisamenog Čedu koji nikada u životu nije ništa radio, a čudno, odmah je seo u dzip od 100000E i ušao u vlasti sa 3% glasova!
I dosta mi je odbrane

A ko nije ni do sad provalio Jovanovića i LDP, pa neka onda i dalje glasa za njih!

pre 13 godina

"Jovanović je kazao da je ta njegova izjava bila usmerena na kritiku spoljne politike Srbije "koja okreće glavu pred stradanjem civila u Libiji"."

Koliko je istina to što on govori najbolje pokazuje potez Vesne Pešić! Ne čine se takvi potezi samo zbog jedne izjave - ma kako idiotska bila. Potrebno je više takvih izjava.

I naravno da ga neće tužiti, neće ga čak ni opomenuti u Skupštini - zato što su svi u nekakvim međusobnim ucenama i poslovnim dilovima (nisu to poduhvati) i zato što, budimo realni, takve stvari i pojave tamo nema ko ni da primeti. Da nisu predstavnici afričkih država reagovali, ne bi ni oni - oni su reagovali samo zato da ne bi došlo do rasprave u međunarodnoj zajednici o tome, inače što se njih tiče: to je njihov "civilizacijski" i "diplomatski" nivo!

Marko

pre 13 godina

Alal vera tužilaštvu!A Maju Nikolić gone! Da li je veća uvreda ona koju izrekne jedna pop pevačica u rijaliti programu,ili poslanik u parlamentu? Pevačica samo zastupa svoje mišljenje,što je svakako ne amnestira od odgovornosti,a javno izrečen stav u najvišem domu jedne države itekako ima veći značaj i podrazumeva stoga veću odgovornost. Ali, šta se mi čudimo? U ovoj državi je sve odavno moguće,a opštepoznata činjenica je da ovde NE POSTOJI nezavisno tužilaštvo ni sudstvo. Vlast i dalje smatra da smo svi mi debili i da političari mogu da rade šta hoće,govore šta hoće,otimaju od naroda koliko im je volja,lažu do besvesti,...Nadam se samo da se ambasadori afrićkih zemalja neće zadovoljiti nemuštim izjavama onog nazovi gospodina što se stalno busa u prsa navodno se boreći za demokratske vrednosti i ljudska pravai,kao i licemernom izjavom srpskog tužilaštva.

xaxa xoxo

pre 13 godina

U ovoj drzavi je sve predvidivo.. Procitas vijest da se digla oko neceg prasina, i vec znas kakvu ces vijest procitati narednih dana.
A fakat mislim da bi mnogi voljeli cuti kako Tuzilastvo objasnjava onda onu izjavu? Mislim, shvatamo da oni misle da nije sporna, ali ne shvatamo po kojem rezonu su dosli do tog zakljucka.

Sve i da se nije odnosilo generalno na africke narode (iako su oni to nekim cudom protumacili tako), odnosilo se na konkretne ljude - za koje licno ne znam je li im dokazan kanibalizam?
Zna li ko? Ko je utvrdio da su doticni africki politicari kanibali?
Ako jeste utvrdjeno - onda Ceda nije pogrijesio.. mada je izjava ipak amaterska i neukusna - a i neprecizna, pa se cijela Afrika nasla pogodjenom.
A ako nije utvrdjeno da su kanibali, onda ne vidim kako to Tuzilastvo ne vidi nista sporno u izjavi?
Mislim, ko bi volio da ga neki parlamentarac neke drzave prozove kanibalom, a da to nisi?
To sto je Afrika politicki patuljak, ne znaci da je opravdana bilo kakva bahatost, ponizavanje njihovih politicara itd.

IQ=0

pre 13 godina

Folklor Balkana u pravom smsilu reci...zavrnuce EU/milosrdni usi vladajucoj eliti zasto nema europejaca na politickoj sceni,pored zasticenih kriminalaca (ili jedno isto)?

Pobednik

pre 13 godina

Sta je tu cudno? Ako ga nisu gonili zbog bliskih veza sa "zemuncima", zasto bi sada... Toliko o "nezavisnom" i deformisanom pravosudju u Srbiji.

shomi

pre 13 godina

DS je malom lupio javni samar, tek toliko da se zna ko je gazda u kuci.
Za mesec,dva sve ce biti kao i ranije.
Mali ce da se buni kada nije vazno, da podvije rep i digne ruku kada treba.
Komedija je zavrsena, narode idi kuci.

reforma nezavisnog pravosudja

pre 13 godina

Ja bih voleo da mi cenjeni sud objasni cime se to rukovodio kada je doneo ovakav zakljucak? Verovatno time da bi drugacija odluka mogla da ugrozi parlamentarnu vecinu a time i radna mesta onih koji su odlucivali.
Ali nema veze - kad tad cemo morati da sprovedemo lustraciju pa ce onda i Ceda i sudije da idu u paketu.

nada

pre 13 godina

Mozda je neko (mocan, a Cedi vrlo blizak, ili obratno) samo iz daleka sapnuo: no, no, ne terajte mak na konac, moze skupo da vas kosta! I, sta da se radi, osim da se prihvati realnost (za dobrobit naroda Srbije).

Obican smrtik van skupstinske govornice

pre 13 godina

Pre obracanja javnosti, na ovom sajtu stoji tekst: "Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92."
Ne bi bilo zgoreg nalepiti ga na poslanicko mesto Cedi, iz edukativnih razloga.
Tuzilastvu poslati radove Sarla Monteskjea iz 18. veka o podeli vlasti u demokratiji na zakonodavnu, izvrsnu i sudsku, gde je sudska vlast nezavisna.

rale

pre 13 godina

svim strucnjacima za pravna pitanja koji ovde kritikuju sud zelim da porucim da bolje procitaju tekst.NIJE GA SUD OSLOBODIO, NEGO JE TUZILASTVO NASLO DA NEMA KR. DELA.To su dva razlicita organa, koji su cak medjusobno suprotstavljeni na neki nacin.