Četvrtak, 03.03.2011.

08:07

Mišković prodao Maksi za 932 mil.€

Miroslav Mišković prodao je kompletan trgovinski lanac Maksi belgijskom Delezu za oko 932 mliona evra, objavljeno je na internet sajtu belgijske kompanije.

Izvor: B92

Miškoviæ prodao Maksi za 932 mil.€ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Zare

pre 13 godina

Jedna ali kapitalna dobit od ovoga bi bila, da ova belgijska kompanija plati sve dobavljače kojima je Maksi dužan. Samo po ovoj osnovi u našu privredu bi se upumpalo više desetina milona evra. Ipak, biće loše ako se kroz ovaj trgovinski lanac sada bude ubacivala uvozna roba u znatno većoj meri. S' obzirom na veliki broj maloprodajnih objekata Maxija (u Bgdu naročito) što je dovelo do gušenja velikog broja malih marketa. Ako kroz ovaj monopolski lanac krene sada sve roba iz uvoza to će zaista biti veliki udarac našoj inače slaboj privredi.

Wqxz

pre 13 godina

Е, па драге даме и поштована господо ви сад видите: више вреде обичне продавнице са хлебом и млеком од контролног пакета "Телекома"!!!! Кажем контролног, јер сви знамо ко ће купити тих 31%, као и грчких 20% (ако се ових 20% уопште може назвати куповином). Овај пример нам помаже да САМО НАСЛУТИМО размере пљачке која је извршена и која се, жешће него икад, врши у нашој земљи. За "Телеком" и сличне крупне играче сви знамо, замислите само колико је мањих фирми за које никад нисмо чули продато у бесцење! Шта мислите, која је права цена "Телекома" кад презадужени ланац продавница вреди скоро милијарду (то је овај број - 1000000000)?

Bane

pre 13 godina

Pljujmo po Miškoviću! Najveći lopov a zaposlio toliko ljudi. Otvorio firme po regionu, da se osećamo bar malo, kao Slovenci. Treba oterati i Drakulića pa da nam Peconi zapošljava decu. Državi lepo, ogrebaće se za 200 miliona evra od transakcija. Poštujmo Radovana Božovića i slične koji su se nafatirali love a nisu otvorili ni jedno radno mesto. Cenimo i Filipa Ceptera koji nije otvorio ni jednu fabriku u Srbiji, bar za izradu đžezvi. Miškoviću, idi iz Srbije, krstari doživotno po indijskom okeanu, a mi ćemo i dalje krstariti po našem blatu.

arcoza

pre 13 godina

Kao jato skakavaca Misko se prebacio sa trgovine na poljoprivredu.Sad mi je pomalo zao sto je prodao Maxi,ko ce sada da me paja u trgovini.

dusan

pre 13 godina

Ne treba osporavati umece da se proda ta firma ali kako je on dosao do toga, u posed preko 300 radnji po celoj srbiji za 50 miliona maraka, onda marza koja je na nekim proizvodima bila i preko 50 % i na kraju vrh svega, ucenjivanje proizvodjaca sa milionima evra da bi njihovi proizvodi bili u maxi prodavnicama..i to sve zahvaljujuci ljudima iz vlasti. eto tako je on uspeo a ti narode radi kod njega za 18 hiljada i trpi te primitivce!!!

Vosa

pre 13 godina

aha to je cifra za poreznike. A ne palite se na ove pretnje e sad cete vi videti strance. Od domaceg monopola i bezobrazluka nema goreg.

Žaki

pre 13 godina

Tja... kad već nije na robiji neka radi šta hoće i kako hoće; i treba - ovce imaju runo da budu šišane. Trun samilosti ne osećam prema ovoj obogaljenoj raji (moždanim invalidima)...kojekakvim farmerima i dvorjanima! Nisu za bolje nego da im ovo budu vesti dana i utisak nedelje! No svi, pa i Mišković, zaboravljaju jednu sitnicu – ni prebijenu paru, ni buđavi cent, neće poneti u grob...a kol'ko po slikama vidim, mislim pri tom na godište ovog gospodina, nije taj dan daleko...vreme leti. Tamo ne nosiš ništa...osim dela...osim onoga šta si činio! Kakva je korist od nenormalnog bogatstva, kojem je još i poreklo nekako maglovito!? Dalje, kaže se ovde u tekstu da Belgijanci imaju svoje dobavljače i da će im svakako oni biti prioritet!? Tol'ko o patriotizmu Koštunice, Tadića i ostale bulumente koji su se svi redom slikali (i finansirani bili) sa ovom osobom. A Djindjiću, Čedi,...mojoj malenkosti i poslednjosti, spočitavaju izdaju!? Neka ih Bog pita za sve što su bestidno učinili Srbiji!

vojvodina

pre 13 godina

Tek sada ako nismo dosada mi Vojvodjani mozemo da vidimo koliko su nas prevarili za NIS! Godisnja proizvodnja nafte u Vovodini je sada oko 900 hiljada tona sto po cenama od 100 $ po barelu iznosi blizu 700 mil $!
Cija je ta nafta i ciji je bio NIS?

smuki

pre 13 godina

Niste li primetili da svaki put kad se spomenu neke cifre u evricima odmah se javi narod i kaze "A gde sam tu ja?". "A gde je moj deo?".. To ti je to. Srbina mnogo voli ono sto je tudje. Pare, automobil, zenu...

Hvala

pre 13 godina

Molim ovim putem administratore web b92 da pusti apsolutno sve komentare da se vidi reakcija gradjana.Bili bi vam zahvalni jer se bavimo istom stvari BORBA PROTIV KORUPCIJE

Dzoni

pre 13 godina

To je samo jedan delic para koji su nam opljackali od 1990 do sad razni miskovici i njihovi puleni politicari.Za svakih milijardu eura za koji su se oni obogatili narod je 10 puta vise osiromasio.

apis nenadic

pre 13 godina

Deda ,pradedas okretce mu se u grobu tri generacije su od usta odvajale da bi mu to stekli i ostavili a sad on to rastura i prodaje kao da je tudje kao da je narodno.Zna li on kroz sta je prosla njegova familija i kolko odricanja sto godina u nazad dok su stekli maxi sistem.sramota,dedovinu tako lako otudjuje.

Milan Nis

pre 13 godina

Da li je "Delez" kupio i "Vreme"?
(Đura Popovački, 3. mart 2011 08:41)

Normalno,sve to ide u paketu,zajedno sa svim gradjanima,citaj ovcicama,Srbije!
Nisu valjda kupili nesto za tolike pare,pa jos i da se muce i razvijaju trziste.Nama je sve jedno,dali nas "sisa" Misko ili neki VAN DER ...
Ovaj sistem bi trebalo pod hitno demontirati!

Istina je negde tamo

pre 13 godina

Evo do sada 5 zluradih komentara, a bice ih jos mali milion na ovu vest. Tako je kada zivite u Srbiji gde ste socijalno, intelektualno izgubili sve, ili bolje receno kada ti je lose u zivotu i nemas volje za sopstvenim napretkom, ti se bavis tudjim stvarima i zagledas u tudje dvoriste (odlican primer su Farma, Parovi, tajkuni, Misko i Co....)Ako vam se ne dopada Delta, ne morate da kupujete u Maxiju i Tempu. Imate Peru, Miku, Ziku, Super Vero, Familiju i druge markete pa kupujte u njima. I nije mi jasno sta uopste pisete po postovima i sta hocete da kazete. Kao Misko gradjane zavrnuo?! Kako to? Pa nije dosao pa vam ukrao nesto iz dzepa, vec ste sami otisli i kupili nesto u Maxiju i Tempu. Nego Srbi, use i u svoje kljuse kako se kaze, pa lepo nesto stvarajte u zivotu pa i vi prodajte, ne morate za 900 miliona eura, moze i za milion, ali radite nesto, pa ce Srbija biti jako uspesna zemlja.

plavi zec

pre 13 godina

Klasicno pranje para. Firma je preplacena, ali ce bivsi vlasnik deo novca vratiti kupcu preko kajmanskih racuna. Na isti nacin je prodata i Delta Banka.

mucnina

pre 13 godina

neverovatna suma za nesto sto je u dugovima! A jos veca neverovatnoca je da je jedan maxi vredniji od jednog NIS-a! To je samo dokaz da nasi politicari nikad nisu radili niti znali kako se radi! Ako maxi ovoliko vredi pitam se koliko onda realno vredi Telekom a za koliko ce ga ovi nesretnici prodati !
E da a jel ce ovde leci pare od poreza ili ce i ove pare otici na Kipar ili neka druga ostrva?

Marić

pre 13 godina

Za sve one koji se raduju što Miško više nije vlasnik Maxi-ja sledi otrežnjenje.

Miško je kapitalista i tako se i ponaša. Umesto njega dolazi Belgijski kapitalista. Razlika između Srpskog kapitaliste i stranog kapitaliste je što je stranom stalo do Srbije malo manje nego domaćem.

Domaći kapitalista će profit od Maxi-ja uložiti u domaći agrar (tako barem kaže), strani kapitalista će ga sigurno odneti svojoj kući.

petar djurasevic

pre 13 godina

http://www.delhaizegroup.com/en/PublicationsCenter/OtherPressReleases/OtherPressReleasesView/tabid/301/Article/1088/delhaize-group-becomes-a-leading-retailer-in-southeastern-europe-through-acquis.aspx

Zivkovic

pre 13 godina

Pise u Vremenu: "Porez na dobit iz ove transakcije s multinacionalnim Delezom biće uplaćen u budžet Srbije, čime je Miroslav Mišković izašao u susret zahtevima predsednika Tadića da se tako krupne transakcije kapitala ne obavljaju preko of-šor firmi." Samo da ova nasa drzava ne prokocka te pare!!

asdfgh

pre 13 godina

Naslucujem veliki problem za vlast u Srbili. Naime, sada nema Miskovica koji je bio glavni uzrocnik loseg zivota u Srbiji jer u svojim maloprpdajnim objektima zloupotrebljavao monopol i prodavao sve duplo skuplje nego sto je u EU. Znaci do sada je on bio kriv za sve, sada lanac drze belgijanci a oni su po defaultu posteni, obzirni, evropljani i gnusaju se svake netransparentnosti, momopola i slicnog. Ma koga ce vlast sada da svali krivicu za slabu kupovnu moc.
A sto se tice poreza, mislim da je MAxi bio u vlasnistvu kompanije sa Kipra tako da ce se kapitalna dobit tamo i oporezovati, tj tih 900 miliona nece ni uci u Srbije

ovca

pre 13 godina

Bravo Misko i ovako Srpski narod su ovce,a domace zivotinje su najbolje za sisanje.Nije problem sto Misko prodade svoje,vec kako si dosao da sve to bude tvoje?E sad plati reket drzavi,sluzbama i politickoj oligarhiji,ne zaboravi suru svojeg Karice.Prica da ces investirati u agrar je samo vodjenje ovci na ispasu.

Nera

pre 13 godina

Prodao je i Karic isto tako Mobtel Austrijancima pa ga je opet drzava nacionalizovala i krivicno gonila. Zasto sada to ne bi bio slucaj kada izmedju Miskovica i Karica nema nikakve razlike. Sva krivicna dela moraju ici na sud.

scoby

pre 13 godina

Tek smo sad nadrljali, kad se miško dohvati agrara. Na ono nekoliko oglednih svojih polja, urnisao je sve sa pesticidima (pa i okolna polja koja nisu njegova). Imaćemo eksluzivnu priliku da ''uživamo'' u genetski modifikovanoj hrani.

Voja

pre 13 godina

Maxi-jeve marze su bile najvise na trzistu.
Ako odbijete Tempo koji nema ucesce ni 5%, slika je jasna.

O tome kakav je samaricanin bio Miskovic prema dobavljacima robe, to oni najbolje znaju, pa cak je i B92 o tome izvestavao.

Otkud sad ovakva briga za NAROD koji ce po tekstu koje je objavilo Vreme (a Vi ga preneli) kad dodju Belgijanici, maltene plakata za Miskovicem.

Sale

pre 13 godina

Evo ideje za Bajeca: pošto je savetnik Premijera izjavio da ne treba zaboraviti domaću štednju u cilju pokretanja privrednog razvoja, vlast ima priliku da počne od trenutno najvećeg «štediše» koji sada ima milijardu Evra...znači, dve su opcije...ili novac direktno preusmeriti u budžet ili mu uzeti sa grejs periodom od 5 godina i sa logikom «samo da obrnem, pa ću ti vrnem» uz kamatnu stopu 1,5%.

Za sve ostale što ovo čitaju: ne bih da širim paniku,ali kombinacija mera vlade u kojoj će da stave šapu na ono malo crkavice gradjana u bankama mi ne miriše na dobro...kao ni ideja da NBS pored inflacije «cilja» i zaspolenost. Mislim, ako svojim merama NBS «nacilja» zaposlenost sa istim uspehom kao što «cilja» inflaciju, od zaposlenih u Srbiji će ostati samo ministri.

krsto

pre 13 godina

Covek radio pa zaradio..Samo sto je on nosio MAXI gajbice
I sad prodao ono sto mu je otac ostavio u naslejde..
Posteno -Djindjic
Krsto-transparentno

Бандо, видимо се на изборима

pre 13 godina

Хоћу и ја проценат од продаје, јер сам као порески обвезник уложио пуно пара у "Макси".

milos

pre 13 godina

Alal vera domacine.To je pravi srpski domacin,glava porodice sa imenom i prezimenom moja Srbija.Kako je lepo ziveti u zemlji gde se sve moze a niko ti ne moze nista.Svi za Deltu!!!URA,URA,URA!!!

krsto

pre 13 godina

Covek radio pa zaradio..Samo sto je on nosio MAXI gajbice
I sad prodao ono sto mu je otac ostavio u naslejde..
Posteno -Djindjic
Krsto-transparentno

milos

pre 13 godina

Alal vera domacine.To je pravi srpski domacin,glava porodice sa imenom i prezimenom moja Srbija.Kako je lepo ziveti u zemlji gde se sve moze a niko ti ne moze nista.Svi za Deltu!!!URA,URA,URA!!!

Бандо, видимо се на изборима

pre 13 godina

Хоћу и ја проценат од продаје, јер сам као порески обвезник уложио пуно пара у "Макси".

Voja

pre 13 godina

Maxi-jeve marze su bile najvise na trzistu.
Ako odbijete Tempo koji nema ucesce ni 5%, slika je jasna.

O tome kakav je samaricanin bio Miskovic prema dobavljacima robe, to oni najbolje znaju, pa cak je i B92 o tome izvestavao.

Otkud sad ovakva briga za NAROD koji ce po tekstu koje je objavilo Vreme (a Vi ga preneli) kad dodju Belgijanici, maltene plakata za Miskovicem.

Milan Nis

pre 13 godina

Da li je "Delez" kupio i "Vreme"?
(Đura Popovački, 3. mart 2011 08:41)

Normalno,sve to ide u paketu,zajedno sa svim gradjanima,citaj ovcicama,Srbije!
Nisu valjda kupili nesto za tolike pare,pa jos i da se muce i razvijaju trziste.Nama je sve jedno,dali nas "sisa" Misko ili neki VAN DER ...
Ovaj sistem bi trebalo pod hitno demontirati!

Bane

pre 13 godina

Pljujmo po Miškoviću! Najveći lopov a zaposlio toliko ljudi. Otvorio firme po regionu, da se osećamo bar malo, kao Slovenci. Treba oterati i Drakulića pa da nam Peconi zapošljava decu. Državi lepo, ogrebaće se za 200 miliona evra od transakcija. Poštujmo Radovana Božovića i slične koji su se nafatirali love a nisu otvorili ni jedno radno mesto. Cenimo i Filipa Ceptera koji nije otvorio ni jednu fabriku u Srbiji, bar za izradu đžezvi. Miškoviću, idi iz Srbije, krstari doživotno po indijskom okeanu, a mi ćemo i dalje krstariti po našem blatu.

ovca

pre 13 godina

Bravo Misko i ovako Srpski narod su ovce,a domace zivotinje su najbolje za sisanje.Nije problem sto Misko prodade svoje,vec kako si dosao da sve to bude tvoje?E sad plati reket drzavi,sluzbama i politickoj oligarhiji,ne zaboravi suru svojeg Karice.Prica da ces investirati u agrar je samo vodjenje ovci na ispasu.

apis nenadic

pre 13 godina

Deda ,pradedas okretce mu se u grobu tri generacije su od usta odvajale da bi mu to stekli i ostavili a sad on to rastura i prodaje kao da je tudje kao da je narodno.Zna li on kroz sta je prosla njegova familija i kolko odricanja sto godina u nazad dok su stekli maxi sistem.sramota,dedovinu tako lako otudjuje.

asdfgh

pre 13 godina

Naslucujem veliki problem za vlast u Srbili. Naime, sada nema Miskovica koji je bio glavni uzrocnik loseg zivota u Srbiji jer u svojim maloprpdajnim objektima zloupotrebljavao monopol i prodavao sve duplo skuplje nego sto je u EU. Znaci do sada je on bio kriv za sve, sada lanac drze belgijanci a oni su po defaultu posteni, obzirni, evropljani i gnusaju se svake netransparentnosti, momopola i slicnog. Ma koga ce vlast sada da svali krivicu za slabu kupovnu moc.
A sto se tice poreza, mislim da je MAxi bio u vlasnistvu kompanije sa Kipra tako da ce se kapitalna dobit tamo i oporezovati, tj tih 900 miliona nece ni uci u Srbije

mucnina

pre 13 godina

neverovatna suma za nesto sto je u dugovima! A jos veca neverovatnoca je da je jedan maxi vredniji od jednog NIS-a! To je samo dokaz da nasi politicari nikad nisu radili niti znali kako se radi! Ako maxi ovoliko vredi pitam se koliko onda realno vredi Telekom a za koliko ce ga ovi nesretnici prodati !
E da a jel ce ovde leci pare od poreza ili ce i ove pare otici na Kipar ili neka druga ostrva?

arcoza

pre 13 godina

Kao jato skakavaca Misko se prebacio sa trgovine na poljoprivredu.Sad mi je pomalo zao sto je prodao Maxi,ko ce sada da me paja u trgovini.

scoby

pre 13 godina

Tek smo sad nadrljali, kad se miško dohvati agrara. Na ono nekoliko oglednih svojih polja, urnisao je sve sa pesticidima (pa i okolna polja koja nisu njegova). Imaćemo eksluzivnu priliku da ''uživamo'' u genetski modifikovanoj hrani.

Žaki

pre 13 godina

Tja... kad već nije na robiji neka radi šta hoće i kako hoće; i treba - ovce imaju runo da budu šišane. Trun samilosti ne osećam prema ovoj obogaljenoj raji (moždanim invalidima)...kojekakvim farmerima i dvorjanima! Nisu za bolje nego da im ovo budu vesti dana i utisak nedelje! No svi, pa i Mišković, zaboravljaju jednu sitnicu – ni prebijenu paru, ni buđavi cent, neće poneti u grob...a kol'ko po slikama vidim, mislim pri tom na godište ovog gospodina, nije taj dan daleko...vreme leti. Tamo ne nosiš ništa...osim dela...osim onoga šta si činio! Kakva je korist od nenormalnog bogatstva, kojem je još i poreklo nekako maglovito!? Dalje, kaže se ovde u tekstu da Belgijanci imaju svoje dobavljače i da će im svakako oni biti prioritet!? Tol'ko o patriotizmu Koštunice, Tadića i ostale bulumente koji su se svi redom slikali (i finansirani bili) sa ovom osobom. A Djindjiću, Čedi,...mojoj malenkosti i poslednjosti, spočitavaju izdaju!? Neka ih Bog pita za sve što su bestidno učinili Srbiji!

Marić

pre 13 godina

Za sve one koji se raduju što Miško više nije vlasnik Maxi-ja sledi otrežnjenje.

Miško je kapitalista i tako se i ponaša. Umesto njega dolazi Belgijski kapitalista. Razlika između Srpskog kapitaliste i stranog kapitaliste je što je stranom stalo do Srbije malo manje nego domaćem.

Domaći kapitalista će profit od Maxi-ja uložiti u domaći agrar (tako barem kaže), strani kapitalista će ga sigurno odneti svojoj kući.

dusan

pre 13 godina

Ne treba osporavati umece da se proda ta firma ali kako je on dosao do toga, u posed preko 300 radnji po celoj srbiji za 50 miliona maraka, onda marza koja je na nekim proizvodima bila i preko 50 % i na kraju vrh svega, ucenjivanje proizvodjaca sa milionima evra da bi njihovi proizvodi bili u maxi prodavnicama..i to sve zahvaljujuci ljudima iz vlasti. eto tako je on uspeo a ti narode radi kod njega za 18 hiljada i trpi te primitivce!!!

plavi zec

pre 13 godina

Klasicno pranje para. Firma je preplacena, ali ce bivsi vlasnik deo novca vratiti kupcu preko kajmanskih racuna. Na isti nacin je prodata i Delta Banka.

vojvodina

pre 13 godina

Tek sada ako nismo dosada mi Vojvodjani mozemo da vidimo koliko su nas prevarili za NIS! Godisnja proizvodnja nafte u Vovodini je sada oko 900 hiljada tona sto po cenama od 100 $ po barelu iznosi blizu 700 mil $!
Cija je ta nafta i ciji je bio NIS?

Wqxz

pre 13 godina

Е, па драге даме и поштована господо ви сад видите: више вреде обичне продавнице са хлебом и млеком од контролног пакета "Телекома"!!!! Кажем контролног, јер сви знамо ко ће купити тих 31%, као и грчких 20% (ако се ових 20% уопште може назвати куповином). Овај пример нам помаже да САМО НАСЛУТИМО размере пљачке која је извршена и која се, жешће него икад, врши у нашој земљи. За "Телеком" и сличне крупне играче сви знамо, замислите само колико је мањих фирми за које никад нисмо чули продато у бесцење! Шта мислите, која је права цена "Телекома" кад презадужени ланац продавница вреди скоро милијарду (то је овај број - 1000000000)?

Zare

pre 13 godina

Jedna ali kapitalna dobit od ovoga bi bila, da ova belgijska kompanija plati sve dobavljače kojima je Maksi dužan. Samo po ovoj osnovi u našu privredu bi se upumpalo više desetina milona evra. Ipak, biće loše ako se kroz ovaj trgovinski lanac sada bude ubacivala uvozna roba u znatno većoj meri. S' obzirom na veliki broj maloprodajnih objekata Maxija (u Bgdu naročito) što je dovelo do gušenja velikog broja malih marketa. Ako kroz ovaj monopolski lanac krene sada sve roba iz uvoza to će zaista biti veliki udarac našoj inače slaboj privredi.

Istina je negde tamo

pre 13 godina

Evo do sada 5 zluradih komentara, a bice ih jos mali milion na ovu vest. Tako je kada zivite u Srbiji gde ste socijalno, intelektualno izgubili sve, ili bolje receno kada ti je lose u zivotu i nemas volje za sopstvenim napretkom, ti se bavis tudjim stvarima i zagledas u tudje dvoriste (odlican primer su Farma, Parovi, tajkuni, Misko i Co....)Ako vam se ne dopada Delta, ne morate da kupujete u Maxiju i Tempu. Imate Peru, Miku, Ziku, Super Vero, Familiju i druge markete pa kupujte u njima. I nije mi jasno sta uopste pisete po postovima i sta hocete da kazete. Kao Misko gradjane zavrnuo?! Kako to? Pa nije dosao pa vam ukrao nesto iz dzepa, vec ste sami otisli i kupili nesto u Maxiju i Tempu. Nego Srbi, use i u svoje kljuse kako se kaze, pa lepo nesto stvarajte u zivotu pa i vi prodajte, ne morate za 900 miliona eura, moze i za milion, ali radite nesto, pa ce Srbija biti jako uspesna zemlja.

Nera

pre 13 godina

Prodao je i Karic isto tako Mobtel Austrijancima pa ga je opet drzava nacionalizovala i krivicno gonila. Zasto sada to ne bi bio slucaj kada izmedju Miskovica i Karica nema nikakve razlike. Sva krivicna dela moraju ici na sud.

Zivkovic

pre 13 godina

Pise u Vremenu: "Porez na dobit iz ove transakcije s multinacionalnim Delezom biće uplaćen u budžet Srbije, čime je Miroslav Mišković izašao u susret zahtevima predsednika Tadića da se tako krupne transakcije kapitala ne obavljaju preko of-šor firmi." Samo da ova nasa drzava ne prokocka te pare!!

smuki

pre 13 godina

Niste li primetili da svaki put kad se spomenu neke cifre u evricima odmah se javi narod i kaze "A gde sam tu ja?". "A gde je moj deo?".. To ti je to. Srbina mnogo voli ono sto je tudje. Pare, automobil, zenu...

Sale

pre 13 godina

Evo ideje za Bajeca: pošto je savetnik Premijera izjavio da ne treba zaboraviti domaću štednju u cilju pokretanja privrednog razvoja, vlast ima priliku da počne od trenutno najvećeg «štediše» koji sada ima milijardu Evra...znači, dve su opcije...ili novac direktno preusmeriti u budžet ili mu uzeti sa grejs periodom od 5 godina i sa logikom «samo da obrnem, pa ću ti vrnem» uz kamatnu stopu 1,5%.

Za sve ostale što ovo čitaju: ne bih da širim paniku,ali kombinacija mera vlade u kojoj će da stave šapu na ono malo crkavice gradjana u bankama mi ne miriše na dobro...kao ni ideja da NBS pored inflacije «cilja» i zaspolenost. Mislim, ako svojim merama NBS «nacilja» zaposlenost sa istim uspehom kao što «cilja» inflaciju, od zaposlenih u Srbiji će ostati samo ministri.

Dzoni

pre 13 godina

To je samo jedan delic para koji su nam opljackali od 1990 do sad razni miskovici i njihovi puleni politicari.Za svakih milijardu eura za koji su se oni obogatili narod je 10 puta vise osiromasio.

petar djurasevic

pre 13 godina

http://www.delhaizegroup.com/en/PublicationsCenter/OtherPressReleases/OtherPressReleasesView/tabid/301/Article/1088/delhaize-group-becomes-a-leading-retailer-in-southeastern-europe-through-acquis.aspx

Vosa

pre 13 godina

aha to je cifra za poreznike. A ne palite se na ove pretnje e sad cete vi videti strance. Od domaceg monopola i bezobrazluka nema goreg.

Hvala

pre 13 godina

Molim ovim putem administratore web b92 da pusti apsolutno sve komentare da se vidi reakcija gradjana.Bili bi vam zahvalni jer se bavimo istom stvari BORBA PROTIV KORUPCIJE

krsto

pre 13 godina

Covek radio pa zaradio..Samo sto je on nosio MAXI gajbice
I sad prodao ono sto mu je otac ostavio u naslejde..
Posteno -Djindjic
Krsto-transparentno

Bane

pre 13 godina

Pljujmo po Miškoviću! Najveći lopov a zaposlio toliko ljudi. Otvorio firme po regionu, da se osećamo bar malo, kao Slovenci. Treba oterati i Drakulića pa da nam Peconi zapošljava decu. Državi lepo, ogrebaće se za 200 miliona evra od transakcija. Poštujmo Radovana Božovića i slične koji su se nafatirali love a nisu otvorili ni jedno radno mesto. Cenimo i Filipa Ceptera koji nije otvorio ni jednu fabriku u Srbiji, bar za izradu đžezvi. Miškoviću, idi iz Srbije, krstari doživotno po indijskom okeanu, a mi ćemo i dalje krstariti po našem blatu.

milos

pre 13 godina

Alal vera domacine.To je pravi srpski domacin,glava porodice sa imenom i prezimenom moja Srbija.Kako je lepo ziveti u zemlji gde se sve moze a niko ti ne moze nista.Svi za Deltu!!!URA,URA,URA!!!

Бандо, видимо се на изборима

pre 13 godina

Хоћу и ја проценат од продаје, јер сам као порески обвезник уложио пуно пара у "Макси".

Marić

pre 13 godina

Za sve one koji se raduju što Miško više nije vlasnik Maxi-ja sledi otrežnjenje.

Miško je kapitalista i tako se i ponaša. Umesto njega dolazi Belgijski kapitalista. Razlika između Srpskog kapitaliste i stranog kapitaliste je što je stranom stalo do Srbije malo manje nego domaćem.

Domaći kapitalista će profit od Maxi-ja uložiti u domaći agrar (tako barem kaže), strani kapitalista će ga sigurno odneti svojoj kući.

Voja

pre 13 godina

Maxi-jeve marze su bile najvise na trzistu.
Ako odbijete Tempo koji nema ucesce ni 5%, slika je jasna.

O tome kakav je samaricanin bio Miskovic prema dobavljacima robe, to oni najbolje znaju, pa cak je i B92 o tome izvestavao.

Otkud sad ovakva briga za NAROD koji ce po tekstu koje je objavilo Vreme (a Vi ga preneli) kad dodju Belgijanici, maltene plakata za Miskovicem.

Istina je negde tamo

pre 13 godina

Evo do sada 5 zluradih komentara, a bice ih jos mali milion na ovu vest. Tako je kada zivite u Srbiji gde ste socijalno, intelektualno izgubili sve, ili bolje receno kada ti je lose u zivotu i nemas volje za sopstvenim napretkom, ti se bavis tudjim stvarima i zagledas u tudje dvoriste (odlican primer su Farma, Parovi, tajkuni, Misko i Co....)Ako vam se ne dopada Delta, ne morate da kupujete u Maxiju i Tempu. Imate Peru, Miku, Ziku, Super Vero, Familiju i druge markete pa kupujte u njima. I nije mi jasno sta uopste pisete po postovima i sta hocete da kazete. Kao Misko gradjane zavrnuo?! Kako to? Pa nije dosao pa vam ukrao nesto iz dzepa, vec ste sami otisli i kupili nesto u Maxiju i Tempu. Nego Srbi, use i u svoje kljuse kako se kaze, pa lepo nesto stvarajte u zivotu pa i vi prodajte, ne morate za 900 miliona eura, moze i za milion, ali radite nesto, pa ce Srbija biti jako uspesna zemlja.

vojvodina

pre 13 godina

Tek sada ako nismo dosada mi Vojvodjani mozemo da vidimo koliko su nas prevarili za NIS! Godisnja proizvodnja nafte u Vovodini je sada oko 900 hiljada tona sto po cenama od 100 $ po barelu iznosi blizu 700 mil $!
Cija je ta nafta i ciji je bio NIS?

Nera

pre 13 godina

Prodao je i Karic isto tako Mobtel Austrijancima pa ga je opet drzava nacionalizovala i krivicno gonila. Zasto sada to ne bi bio slucaj kada izmedju Miskovica i Karica nema nikakve razlike. Sva krivicna dela moraju ici na sud.

scoby

pre 13 godina

Tek smo sad nadrljali, kad se miško dohvati agrara. Na ono nekoliko oglednih svojih polja, urnisao je sve sa pesticidima (pa i okolna polja koja nisu njegova). Imaćemo eksluzivnu priliku da ''uživamo'' u genetski modifikovanoj hrani.

plavi zec

pre 13 godina

Klasicno pranje para. Firma je preplacena, ali ce bivsi vlasnik deo novca vratiti kupcu preko kajmanskih racuna. Na isti nacin je prodata i Delta Banka.

Zare

pre 13 godina

Jedna ali kapitalna dobit od ovoga bi bila, da ova belgijska kompanija plati sve dobavljače kojima je Maksi dužan. Samo po ovoj osnovi u našu privredu bi se upumpalo više desetina milona evra. Ipak, biće loše ako se kroz ovaj trgovinski lanac sada bude ubacivala uvozna roba u znatno većoj meri. S' obzirom na veliki broj maloprodajnih objekata Maxija (u Bgdu naročito) što je dovelo do gušenja velikog broja malih marketa. Ako kroz ovaj monopolski lanac krene sada sve roba iz uvoza to će zaista biti veliki udarac našoj inače slaboj privredi.

Sale

pre 13 godina

Evo ideje za Bajeca: pošto je savetnik Premijera izjavio da ne treba zaboraviti domaću štednju u cilju pokretanja privrednog razvoja, vlast ima priliku da počne od trenutno najvećeg «štediše» koji sada ima milijardu Evra...znači, dve su opcije...ili novac direktno preusmeriti u budžet ili mu uzeti sa grejs periodom od 5 godina i sa logikom «samo da obrnem, pa ću ti vrnem» uz kamatnu stopu 1,5%.

Za sve ostale što ovo čitaju: ne bih da širim paniku,ali kombinacija mera vlade u kojoj će da stave šapu na ono malo crkavice gradjana u bankama mi ne miriše na dobro...kao ni ideja da NBS pored inflacije «cilja» i zaspolenost. Mislim, ako svojim merama NBS «nacilja» zaposlenost sa istim uspehom kao što «cilja» inflaciju, od zaposlenih u Srbiji će ostati samo ministri.

Dzoni

pre 13 godina

To je samo jedan delic para koji su nam opljackali od 1990 do sad razni miskovici i njihovi puleni politicari.Za svakih milijardu eura za koji su se oni obogatili narod je 10 puta vise osiromasio.

petar djurasevic

pre 13 godina

http://www.delhaizegroup.com/en/PublicationsCenter/OtherPressReleases/OtherPressReleasesView/tabid/301/Article/1088/delhaize-group-becomes-a-leading-retailer-in-southeastern-europe-through-acquis.aspx

Vosa

pre 13 godina

aha to je cifra za poreznike. A ne palite se na ove pretnje e sad cete vi videti strance. Od domaceg monopola i bezobrazluka nema goreg.

Zivkovic

pre 13 godina

Pise u Vremenu: "Porez na dobit iz ove transakcije s multinacionalnim Delezom biće uplaćen u budžet Srbije, čime je Miroslav Mišković izašao u susret zahtevima predsednika Tadića da se tako krupne transakcije kapitala ne obavljaju preko of-šor firmi." Samo da ova nasa drzava ne prokocka te pare!!

ovca

pre 13 godina

Bravo Misko i ovako Srpski narod su ovce,a domace zivotinje su najbolje za sisanje.Nije problem sto Misko prodade svoje,vec kako si dosao da sve to bude tvoje?E sad plati reket drzavi,sluzbama i politickoj oligarhiji,ne zaboravi suru svojeg Karice.Prica da ces investirati u agrar je samo vodjenje ovci na ispasu.

apis nenadic

pre 13 godina

Deda ,pradedas okretce mu se u grobu tri generacije su od usta odvajale da bi mu to stekli i ostavili a sad on to rastura i prodaje kao da je tudje kao da je narodno.Zna li on kroz sta je prosla njegova familija i kolko odricanja sto godina u nazad dok su stekli maxi sistem.sramota,dedovinu tako lako otudjuje.

Žaki

pre 13 godina

Tja... kad već nije na robiji neka radi šta hoće i kako hoće; i treba - ovce imaju runo da budu šišane. Trun samilosti ne osećam prema ovoj obogaljenoj raji (moždanim invalidima)...kojekakvim farmerima i dvorjanima! Nisu za bolje nego da im ovo budu vesti dana i utisak nedelje! No svi, pa i Mišković, zaboravljaju jednu sitnicu – ni prebijenu paru, ni buđavi cent, neće poneti u grob...a kol'ko po slikama vidim, mislim pri tom na godište ovog gospodina, nije taj dan daleko...vreme leti. Tamo ne nosiš ništa...osim dela...osim onoga šta si činio! Kakva je korist od nenormalnog bogatstva, kojem je još i poreklo nekako maglovito!? Dalje, kaže se ovde u tekstu da Belgijanci imaju svoje dobavljače i da će im svakako oni biti prioritet!? Tol'ko o patriotizmu Koštunice, Tadića i ostale bulumente koji su se svi redom slikali (i finansirani bili) sa ovom osobom. A Djindjiću, Čedi,...mojoj malenkosti i poslednjosti, spočitavaju izdaju!? Neka ih Bog pita za sve što su bestidno učinili Srbiji!

dusan

pre 13 godina

Ne treba osporavati umece da se proda ta firma ali kako je on dosao do toga, u posed preko 300 radnji po celoj srbiji za 50 miliona maraka, onda marza koja je na nekim proizvodima bila i preko 50 % i na kraju vrh svega, ucenjivanje proizvodjaca sa milionima evra da bi njihovi proizvodi bili u maxi prodavnicama..i to sve zahvaljujuci ljudima iz vlasti. eto tako je on uspeo a ti narode radi kod njega za 18 hiljada i trpi te primitivce!!!

mucnina

pre 13 godina

neverovatna suma za nesto sto je u dugovima! A jos veca neverovatnoca je da je jedan maxi vredniji od jednog NIS-a! To je samo dokaz da nasi politicari nikad nisu radili niti znali kako se radi! Ako maxi ovoliko vredi pitam se koliko onda realno vredi Telekom a za koliko ce ga ovi nesretnici prodati !
E da a jel ce ovde leci pare od poreza ili ce i ove pare otici na Kipar ili neka druga ostrva?

smuki

pre 13 godina

Niste li primetili da svaki put kad se spomenu neke cifre u evricima odmah se javi narod i kaze "A gde sam tu ja?". "A gde je moj deo?".. To ti je to. Srbina mnogo voli ono sto je tudje. Pare, automobil, zenu...

Milan Nis

pre 13 godina

Da li je "Delez" kupio i "Vreme"?
(Đura Popovački, 3. mart 2011 08:41)

Normalno,sve to ide u paketu,zajedno sa svim gradjanima,citaj ovcicama,Srbije!
Nisu valjda kupili nesto za tolike pare,pa jos i da se muce i razvijaju trziste.Nama je sve jedno,dali nas "sisa" Misko ili neki VAN DER ...
Ovaj sistem bi trebalo pod hitno demontirati!

asdfgh

pre 13 godina

Naslucujem veliki problem za vlast u Srbili. Naime, sada nema Miskovica koji je bio glavni uzrocnik loseg zivota u Srbiji jer u svojim maloprpdajnim objektima zloupotrebljavao monopol i prodavao sve duplo skuplje nego sto je u EU. Znaci do sada je on bio kriv za sve, sada lanac drze belgijanci a oni su po defaultu posteni, obzirni, evropljani i gnusaju se svake netransparentnosti, momopola i slicnog. Ma koga ce vlast sada da svali krivicu za slabu kupovnu moc.
A sto se tice poreza, mislim da je MAxi bio u vlasnistvu kompanije sa Kipra tako da ce se kapitalna dobit tamo i oporezovati, tj tih 900 miliona nece ni uci u Srbije

Hvala

pre 13 godina

Molim ovim putem administratore web b92 da pusti apsolutno sve komentare da se vidi reakcija gradjana.Bili bi vam zahvalni jer se bavimo istom stvari BORBA PROTIV KORUPCIJE

Wqxz

pre 13 godina

Е, па драге даме и поштована господо ви сад видите: више вреде обичне продавнице са хлебом и млеком од контролног пакета "Телекома"!!!! Кажем контролног, јер сви знамо ко ће купити тих 31%, као и грчких 20% (ако се ових 20% уопште може назвати куповином). Овај пример нам помаже да САМО НАСЛУТИМО размере пљачке која је извршена и која се, жешће него икад, врши у нашој земљи. За "Телеком" и сличне крупне играче сви знамо, замислите само колико је мањих фирми за које никад нисмо чули продато у бесцење! Шта мислите, која је права цена "Телекома" кад презадужени ланац продавница вреди скоро милијарду (то је овај број - 1000000000)?

arcoza

pre 13 godina

Kao jato skakavaca Misko se prebacio sa trgovine na poljoprivredu.Sad mi je pomalo zao sto je prodao Maxi,ko ce sada da me paja u trgovini.