Subota, 19.02.2011.

12:17

Dubai: Jelena ispustila šansu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković nije se plasirala u finale turnira u Dubaiju, pošto je izgubila od Karoline Voznijaki sa 7:5, 6:3.

Izvor: SO

Dubai: Jelena ispustila šansu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

69 Komentari

Sortiraj po:

Kaleja

pre 13 godina

@dragan iz nemačke
dragane, nisi se proslavio. Za devet meseci, na kraju sezone, Jelena će imati 26 godina i devet meseci. To je staro računanje vremena i ona će se zaista približiti 27. godini. Nisi se proslavio svojim dodatkom, ispao si samo loš račundžija. Ne znaš da brojiš.

Jova

pre 13 godina

G.Dermendziev,

Vracam pozdrave. Ne ponavljam se namjerno, komentare mi vise puta ne objavljuju. Na ovim stranicama ima dosta kvalitetnih, strucnih komentara koje rado citam ali ne bih o imenima, mislim da cete razumjeti zasto.

Pozdrav svima!

Mond

pre 13 godina

Uporan sam čovek, nikada se ne predajem, kao ni Jelena Janković. I dalje ću pisati, ali samo kad se nešto važno desi na nekom važnom turniru, i tada ću dati analizi onoga što sam video. Pisaću tako da svakome pismenom čoveku bude jasno da iza teksta stoji čovek koji ne izvaljuje tri glupe rečinice, sa bar dve jezičke greške, neko neko ko će napisati nešto duži tekst (ne pretereno - do 20 rečinica), stilom koji nepismeni falsifikatori nikada neće moći kopiraju, jer sam uveren da će oni sada pojačati svoj prljavi posao. Tako ću spasti dušu svoju od jadnika kojima zloba život čini lepim. Mogao bih da ih nazovem moralnim nakazama, ali to nikada neću učiniti.

Dermendziev

pre 13 godina

@Jova, 19. februar 2011 16:16)

Procitaosam Vas komentar na drugoj vetki.Pozdravljam i drago mi kada vidim odmerene i ne pristrasne komentare.

@Vanja

Milim da se nebi trebali nervirati,cak ni razgovarati sa cinicnim osobama i provokatorima.

Devojke moje postovanje!

Babin_zub

pre 13 godina

Ja juce napisah da je Jelena jos van prave forme i da totalno bezvoljno igra ovaj turnir,da je do polufinala dosla zahvaljujuci svom iskustvu i greskama protivnica,a vi me napuniste sa minusima.
Eto vam sad pa lupajte mi minuse do mile volje,al od realnosti ne bezi.

Teniski trener

pre 13 godina

Ispada da Jelena pobedjuje u izgubljenim situacijama a gubi u dobijenim. To je upravo tenis. Strah od pobede je veci od straha od poraza. Porazu se prepustite a pobedu morate da izborite.
Jelena je dobro igrala i mislim da su te price o dosadnom prebacivanju lopte preko mreze vec dosadile.U pitanju je poznavanje elementarnog zakona fizike. Ugao kamera je takav da ljudsko oko ne moze objektivno da proceni brzinu lopte.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta!!! Nakon izvanrednog pocetka i 4:1 u prvom setu Jelenina igra se sasvim promenila, nazalost na gore. Neocekivani pad, dali izazvan umorom ili losom psiholoskom pripremom. Jelena pod hitno mora da popravi svoju igru na mrezi, da hrabrije izlazi na mrezu i da pametnije i odlucnije igra na mrezi. Jeleni srecno na sledecem turniru, steta ovo je bila lepa prilika da se osvoji turnir.

http://www.worldofbasketball.org

Mond

pre 13 godina

"Šesta na planeti!" To je mnogo jače nego biti šesta na svetu, jer se tenis igra na planetama. Kad sam pisao da je ovo i ovakvo bodovanje besmisleno, niko mi nije verovao. Danas ste gledali meč dveju velikih planetarnih teniserki, prve i šeste. Bilo je diiivno! Karolina prva, Jelena šesta! Lista sve govori, pisao je pre tri dana jedan mali eksperat. Zaista, drugog merila nema. Listu ne zanima igra, Lista samo beleži bodove, zavaljena u fotelju od riblje kože. I smišlja Liosta nove turnire, da se dođe do para. Ali, Lista se vara. Publike je sve manje. Ove nedelje igraju se tri ženska i jedan muški turnir. Ko to može da gleda? Samo Mara, koja posla nema. Ne bih se javljao, ali pošto su me opet besmisleno falsifikovali, hteo sam da ljudi vide kako pišem. Valjda će bar neko to zapaziti. Voleo bih da se to desi.

Jova

pre 13 godina

Jelena je danas igrala onoliko koliko su joj umor ali i Karolina dozvolili. Kada podvuce crtu pod ovaj turnir mislim da ce sama i biti zadovoljna, sto se za njene navijace ne moze reci. Sama volim tenis kao igru, navijam za sve nase bezuslovno ali se ne nerviram ako mec ne krene, i nastavi se, u zeljenom smjeru.
Osvrnula bi se malo na Karolinu. Vise puta sam pisala komentare slicnog sadrzaja, koji mi iz nekog razloga nisu bili objavljivani a izgledali su otprilike ovako

"Ne znam sta vam je sirota Woznijacki kriva pa je toliko napadate. Niko vas ne tjera da je gledate, niti je ona kriva sto je danasnji zenski tenis takav kakav jeste. Nekakav kvalitet sigurno ima, inace ne bi bila tu gdje jeste. Zenskom tenisu je bilo potrebno novo, mlado lice da malo osvjezi scenu, te se ni kriva ni duzna nasla u zizi svjetske javnosti.
Reci cu vam jos nesto. Prije tri godine sam gledala turnir u Portorozi i tri mlade igracice su mi zapale za oko. Woznijacki, Polona Hercog i Petra Martic. Bile su tu negdje, mozda je Marticeva malo i odstupala, sve tri imaju tu negdje isto godina. Pogledajte malo listu i potrazite ostale dvije. Napadacki tenis jeste lijep ali na duge staze ne donosi rezultate. Da se razumijemo, nisam navijac Karoline, i mene pomalo nervira bjesumucno vracanje loptica i cekanje na greske drugih ali toliku kolicinu mrznje ne mogu da razumijem. Zna ona i napadati, servis nema slab i sto je najvaznije, ima glavu na pravom mjestu a to nije tako malo. Ako napreduje i bude u vrhu duze vrijeme, dobro za nju, ako ne vec sad je postigla vise nego dovoljno. Malo tolerancije nije na odmet"

Danas bih dodala i ovo. Karolina nije losa igracica a biti ce jos bolje. Mislim da je ona jedno dobro i poslusno djete. Otac joj redovno u toku meca dolazi na teren, sto je dozvoljeno, prica joj a ona samo slusa. Ni da pisne. Zna da joj on zeli samo dobro, da zna mnogo vise nego ona, da je iskusniji i da stvari pored terena vidi mnogo bolje nego ona na terenu. Voljela bih vidjeti nase igracice u slicnoj situaciji. Skoro sam sigurna da bi bilo rasprave, objasnjavanja i ko zna sta jos. Dobro, i nase su vjerovatno slusale kad su bile mladje i probijale se prema vrhu i kad su stvari isle njima u prilog. Sto se ono kaze, kad si u kolu igras, kad ispadnes iz bilo kog razloga, povrede su najcesci, gledas druge dok igraju i pocnes razmisljati. Ako uz to imas nesrecu da si zena, onda je to jos teze. Karolina zasad ne razmislja, samo trenira i igra i pusta druge da su kolovodje. Iskreno se nadam da i nju povrede nece zaustaviti, ovaj sport je skoro pa najnaporniji medju svim sportovima. Ani se sve i svasta prebacuje a zaboravlja se da su je bas povrede udaljile od vrha tenisa, kao i Mariju Sarapovu i jos poneku stvarno dobru igracicu. Stvari oko tenisa a izvan terena imaju neke svoje zakonitosti, koje mi obicni navijaci ne poznajemo.

Puno sam se razpisala, ne bi me cudilo da mi i ovaj komentar ne prodje.

I na kraju, zna se, pozdrav...

Dylan Dog

pre 13 godina

Okej.
Sve u svemu, ni mi, a ni Jelena ne treba da budemo nezadovoljni ovim rezultatom na turniru u Dubaiju, a ponajmanje prikazanom igrom u polufinalu. JJ je odigrala možda najbolji meč od RG-a 2010, ali je ipak zasluženo poražena. Tenis je surova igra. Ko ne iskoristi svoje šanse, gotovo sigurno biva žestoko kažnjen.

U prvom setu smo gledali Jelenu u 4. i 4+ brzini do 40-0 pri rezultatu 5-3, posle čega je propustila 4 set lopte. Zatim, imamo sledeću sliku: blaga neodlučnost Jelene + znatno viši nivo igre Karoline + nedostatak sportske sreće = viđeni rezultat.

Voznijacki je odigrala izuzetno dobro, na vrlo visokom nivou, sa karakteristično malo neizunđenih grešaka. Odlično se kretala i bila je na svakoj lopti, a pogotovo na onim koje bi kod drugih teniserki vrlo verovatno bile vineri ili iznuđene greške.
Jelena je taktički solidno odigrala gotovo ceo prvi set, dok je u završnici istog i celom drugom setu odigrala u ritmu koji odgovara Poljakinji. Strpljivi, visokoprocentni, dozirano agresivni tenis, sa obilnim promenama ritma jeste recept za uspeh protiv Voznijacki. Ako pokušavate da igrate relije u visokom ritmu, približavajući loptu linijama - niste na dobrom putu. To tada i nije čist agresivan tenis, već se pretvara u pasivno-rizičan tenis. Zašto? Zato što se Voznijacki odlično kreće i stiže lopte koje protivnik igra jako, ali u istom ritmu, kao bol mašina. Tu nema promene ritma, a ta agresivnost ne otvara teren i ne daje željeni rezultat - svaka loptica se jednako dobro vraća nazad. Veće su šanse da "agresor" pogreši, no da iznudi grešku onome ko se brani. Jelena, naravno, nije bub-bum teniserka čije vrlo precizne i solidno jake udarce Voznijacki ne može kvalitetno da vrati u teren (ona izlazi na kraj i sa čistim udaračicama, a kamoli sa Jelenom koja pokušava da dublira jednu takvu). Tako, taj Jelenin bum tenis (inače, odigran za nju na vrlo visokom nivou) očekivano nije mogao dati željen rezultat.
Voznijacki se lošije snalazi u onim situacijama gde ona mora da napada, gde ona mora da ide po poen, a to su situacije u kojima njena igra sa osnovne linije ne može da iznudi grešku protivnice.
Ovde namerno izbegavam opciju izlaska na mrežu, jer se ove dve teniserke na mreži osećaju kao ribe u mreži - dakle, neugodno - tako da se radnja celog filma odigrava na osnovnoj liniji.

Naravno, svi moramo priznati da je JJ nedostajalno malo sportske sreće. Da je uspela da prelomi prvi set u svoju korist (a mogla je to puno ranije i uz prednost od dva brejka), ishod meča bi možda produžio trend njihovih dosadašnjih susreta. Ipak, moramo biti zadovljni Jeleninom igrom, koja je vrlo blizu njenog visokog nivoa, pogotovo ako se uzme u obzir dosadašnji post, nedostatak samopouzdanja i manjak mečeva.

Jeleni sve čestitke za prikazano u Dubaiju, uz želju da nastavi u ovom trendu i u predstojećem delu sezone.

Pozdrav,

dragan iz nemacke

pre 13 godina

Jelena je drugoligaska teniserka!! I dovde je dosla sa vise srece nego pameti, a pogotovo znanja! Videcete na sledecim turnirima sta ce biti

Kako je dobila Kanepi tako je sada izgubila! Sve se vraca, sve se placa!

Prebacivanje,prebacivanje, ovako i ja igram rekreativno tenis.

Ajdeee! Sve se vraća sve se plaća. Jelenu ne gledam, loša igra, loš servis, loše ponašanje pre svega...

I sad ako još napišem da će na kraju ovogodišnje sezone imati blizu 27 godina, ( MOJ DODATAK !!!!!!!!!!!!!!! da li je to NOVO RACUNJANJE VREMENA?????????)
svi će me progutati, a verovatno me neće ni objaviti. Kad spomeneš njene godine, obrao si bostan.

Poznato mi je

pre 13 godina

Opet Mond? Zašto? Ovo nije njegov tekst, suviše je jednostavan i tanak, a Mond uvek piše Vožnjacki, nikada Voznijacki! Sećam se njegovog teksta u kome je napisao da Karolina i njen otac razovaraju na poljskom i da je to razlog što on njeno prezime piše kako ga Poljaci izgovaraju. Falsifikatori, nije Mond toliko važan, kažite zašto vam toliko bode oči? Zato što je vrlo tačno pisao o Jeleninoj igri i rekao da se tenis više tako ne igra.

Mihajlo

pre 13 godina

Jelena je drugoligaska teniserka!! I dovde je dosla sa vise srece nego pameti, a pogotovo znanja! Videcete na sledecim turnirima sta ce biti?
(Zlaja, 19. februar 2011 13:10)
Slazem se...dosadna,igra bez perspektive,samo jedno obicno prebacivanje loptice preko mreze.Jedva cekam da vidim WTA listu 21. marta.....molim,objavite komentar.unapred zahvalan

Sasa

pre 13 godina

Katastrofalan meč u kojem su se čekale greške protivnice. "Carica" je igrala onako kako samo i ume, kukavički. Boji se da izađe na mrežu,samo prebacuje lopticu i čeka. Jad od tenisa. I Woznijacki igra slično, samo što je hrabrija. Da je Ana igrala danas protiv bilo koje od njih, razbila bi ih bez izgubljenog seta!
(Mond, 19. februar 2011 15:36)

Ana nikako nije mogla da igra danas jer JE ISPALA U PRVOM KOLU.

realno

pre 13 godina

@sima
Kkve ti turnire serije 250/500 pominjes.
Tkvih urnira nema u zenskom tenisu, vec samo u muskom.
U zenskom tenisu su turniri drugacije rangirani, a prisustvo trenera je dozvoljeno valjda na svim turnirima sem na gren slemovima.

Sto se tice danasnjeg meca, ja odavno nisam gledao ruzniji tenis. Bruka i sramota ko se nasao u polufinalu ovog turnira. Ni jedna ni druga nisu zasluzile ni to polufinale, a kamoli finale.

Mare2

pre 13 godina

Mnogo očekivanih komentara. Od Jelene se više od ovoga ne može očekivati. Igra dosadan i neatraktivan tenis. Čak mislim da je nadmašila samu sebe.

Najvredniji je Maretov komentar: Noviki, Lisiki... hahahah... bravo, zaboravio si na Troikog!!! Mislim da je insistiranje novinara na izgovoru Voznijaki u najmanju ruku nepristojno. Toliko je ljudi ovde dokazivalo suprotno (u više navrata sam i relevantnu literaturu navodio). U pisanom tekstu još i nekako, u živom prenosu to užasno iritira i skreće pažnju gledaocu sa samog događaja. Prestanite da terate inat!!!!!!!!

nikol dž.femija

pre 13 godina

(Tvrtko, 19. februar 2011 14:10)

"...27..."


Jelena je rodjena 28. februara 1985. godine.

JOŠ UVEK IMA 25. GODINA. Za 9 DANA će tek imati PUNIH 26.

sima

pre 13 godina

Oprostite, ako mi se dozvoli, rekao bih jos nesto- odnosno pitao bih;
Prisustvo, trenera na terenu,koliko ja znam je dozvoljeno samo na turnirima 250/500 zato sam danas bio iznenaden tatom na terenu, i to cak tri puta! naravno, 1, je dozvoljen oficelno, i ..kada je mt, mudro iskorisceno!No, jos uvek se pitam kako je to moguce na turniru ovog ranga?

No, prvakinja sveta..i tata na terenu uz konstantne savete..govori sve;

Jos jedan pozdrav,

Vlajko

pre 13 godina

Niko reč da progovori od ovih "komentatora" da ako svaki meč igraš tri sata, posle trećeg nisi više za turnir. Ima teniserki koje turnir mugu da osvoje posle šest sati igranja, Jeleni bi za to bilo potrebno 15 do 18! To je odgovor na sva pitanja - njen način igre, spor i defanzivan, jednostavan i siromašan udarcima. I sad ako još napišem da će na kraju ovogodišnje sezone imati blizu 27 godina, svi će me progutati, a verovatno me neće ni objaviti. Kad spomeneš njene godine, obrao si bostan.

Ćorava posla

pre 13 godina

Počelo je sa optimističkim utehama: samo se ti spremi za Doksu, posle sledi Omega, onda Lonžin, a na kraju Roleks. Do marke "rolex" neće moći, to nose samo najbolji. A kad uđu u Kuću slavnih, tada nose "patek philippe". Kao Artur Rubinštajn ili Jehudi Menjuhin.

Mond

pre 13 godina

Katastrofalan meč u kojem su se čekale greške protivnice. "Carica" je igrala onako kako samo i ume, kukavički. Boji se da izađe na mrežu,samo prebacuje lopticu i čeka. Jad od tenisa. I Woznijacki igra slično, samo što je hrabrija. Da je Ana igrala danas protiv bilo koje od njih, razbila bi ih bez izgubljenog seta!

Lala iz Banata

pre 13 godina

Davno rekoh: Jelena ce osvojiti GS u mesecu limburgu. Slično je i sa Anom.Ustvari, možda će osvojiti... ako prvih dvadeset na WTA napuste tenis, iz bilo kog razloga.Ama gde mi je komentatorka Sremica... nedostaje mi. ;)

Bona Josip

pre 13 godina

Ovo što su ove dve danas prikazale nema veze sa tenisom. One su najdosadnije teniserke u celom turu. Nijedan jedini potez za pamćenje! A ova je prva na listi. Da li vam je sada jasno da biti prvi na listi ne znači da si najbolji na svetu? I Novak je juče naseo jednom nazovi homoristi na Prima TV, kad je počeo da govori o prvom mestu na svetu. Ostavi se toga, kad dođe doći će, uzimaj "grend slemove", samo se oni računaju i beleže večno. I nije samo Jelena napravila podvig prezimljavanja na prvom mestu liste, to je nedavno učinila i Karolina. A čemu to prezimljavanje služi, kad lista nema veze sa kalendarskom godinom a zimi se ionako dva meseca tenis ne igra. A GS nema nijedna.

branko

pre 13 godina

То је Јелена! Видити са 5 : 3, сервирати, доћи до 40 : 0 а онда изгубити тај гем, па онда за редом још 3 гема а тиме и сет - све то није ни ново ни необично ни страшно за оне који се сећају меча са Мађарицом Саваи у којем је било у сетовима 1 : 0, у другом 5 : 1 па изгубила меч или једног меча против Енанове у којем је такође у одлучујућем сету водила са 5 : 1 па изгубила меч. Јуче сам написао да је Јелена непредвидива. Можда би било прецизније рећи да је ПРЕДВИДИВО непредвидива. Таква је у целој својој каријери изузев једног кратког периода, негде с пролећа прошле године (Индијан Велс) кад је играла савршено и кад је било могуће гледати њене мечеве без даљинског управљача у руци. Тако ће, без сумње бити и у будуће, па ко воли нек изволи (да гледа). Ово је за њу био свакако успешан турнир и јасан деманти свима који су Јелену отписали. С моје стране честитке и добре жеље међу које свакако спада и ТРЕНЕР.

Kaleja

pre 13 godina

@Jovana
Možda je to naš mentalitet, ali onda isti takav imaju i Estonci i Australijanci. Zar si već zaboravila šta se događalo juče i prekjuče? Ili pamtiš samo ono što je tebi milo? E to već jeste isključivo naš mentalitet. Pa šta i da je dobila prvi set? Za pobedu su neophodna dva (to znaš, bravo!). Otkud znaš kako bi se završila druga dva, pogotovo što je Karolina prva na svetu, mlada i vrlo odmorna. Da li si videla kako Jelena igra? To je samo uporno prebacivanje lopte preko mreže i ništa više. I Karolina to radi. Ali, ipak jače "gura" loptu i to duboko u polje protivnice. Te se duboke lopte teže vraćaju. Zato ona ima najviše bodova, iako nikada ne bih platio kartu da idem da je gledam.

...

pre 13 godina

haha pa nije ovo nista-kada je na Wimbledonu vodila protiv Anastasie Myskine sa 5-0 u trecem setu i cini mi se da je bilo isto 40-0 i na kraju je izgubila!!nije to nista novo za jecu,samo mi nije jasno sto se toliko pada u histeriju,bilo izgubila il pobedila...radite nesto koristno u zivotu nego da prosipate mudrost kako je jelena trebala da igra...a ovoliko strucnjaka jos odavno nisam video

Tvrtko

pre 13 godina

Prvo sam automatski kliknuo na "preporucujem" na Nevenov komentar, a onda sam shvatio da Jelena ne može da promeni način svoje igre. Teško je to uraditi i sa 18 godina, a kamoli sa 27, jer sportisti se u stvari rađaju sa svojim stilom, to je u nama. Vi popravljate pojedine elemente, ugrađujete neke nove, ali u osnovi ne menjate stil, jer ne možete promeniti sebe. NI jedan trener ne može da kaže: "Sad ću napraviti ofanzivnog ili defenzivnog igrača", jer nije Bog, nego samo daje finese produktu. NOvak je želio da igra kao njegov uzor Sampras, a u stvari je najslićniji Agasiju.
Da se vratimo Jeleni. Jelena ima brze noge i gipko telo, sposobnost da gradi poene, ima upornost. Nema stabilan servis, nema snažne udarce. Ona oćigledno puno trenira, jer da ne trenira, ne bi izdržala ni jedan meč u tri seta, sa onoliko razmena lopti, a kamoli dva u dva dana. Njen trener Sančez je imao ideju da joj poveća mišičnu masu i nije dobio ništa, samo ju je usporio. Neka ona igra ovako, pa dokle može. Polufinale ovog jakog turnira je odličan rezultat, a za današnji meč možemo samo reći da je mlađa kopija pobedila malo stariji original, najviše iz razloga Jelinine iscrpljenosti prethodnim mečevima.

Enrico Palazzo

pre 13 godina

Kako je smesan ovaj zenski tenis. Jelena nije 8 meseci imala vezane pobede i sa ove tri ce napredovati na listi :) Sa ovom atraktivnom igrom

Jovan

pre 13 godina

Steta,Jelenu je ocigledno sustigao umor zbog dva odlicna maratonska meca koji su joj ocigledno skoro vratili izgubljenu formu.

A dankinja,sta reci,jos jedan mec dobijen na srecu,tj poklonjen,auh dokle vise tako,stvarno igra ocajan tensi nema sta.

A jos nesto,dankinja je opet taktizirala,kad je videla da gubi prvi set ponovo se posluzila smicalicom u vidu meicinske pomoci. U medjuvremenu desio se preokret pa je lekar cisto radi reda izasao na terena ali samo na blic.

Pitam se hoce li ko da stane tome na put,jer setimo se meceve koje je dankinja gubila i kasnije izmislivsi povredu vratila se na teren i pobedila!!! Naj veci folirant na turu tu nema sta!!!

Red bull

pre 13 godina

Molim vas zasto se ignorise moj tekst.Sta u tom tekstuima sto ne valja. da likao gradjanin mogu i imampravo da nesto kritikujem .Ili se nekom od vas ne svidja moj nickm i dalje tera pomsvom.Inati se. Molim vas pronadjite moj tekst iobkavite ga

SID

pre 13 godina

Prvi set, vodi 5:3, servira, ima prednost 40:0 i gubi set sa 7:5...
To je recept za "kako se iznervirati u subotu pre podne?"
Iz knjige "Nepodnošljiva lakoća kidanja živaca", pisac Jelena Janković...
Nema veze, ipak te volim!

Srdjan

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem za prvi set osim, VELIKA STETA... Mozda je i umor ucinio svoje jer u tim trenucima je potrebna najveca koncentracija i, kako bih rekao, odlucnost, a to je Jeci nedostajalo da potpuno slomi Wozniacki... No dobro, nisam ni ovoliko ocekivao, tako da, dobro je i ovo. Nazire se dobra forma sto je vazno pred sledece turnire gde brani mnogo poena.
SRECNO JJ... ♥♥♥

Vlada

pre 13 godina

Neka mi neko objasni od kada je dozvoljeno da trener u pauzi izmedju gemova sedi pored igracice i da joj daje savete? Izuzev na mecevima Fed i Davis kupa.

Djoksa

pre 13 godina

Steta. Jelena je naletela na najbolju u ovom trenutku. Da je bilo ko bio nasuprot Jeleni, pobedila bi, osim Karoline. Zaista velika steta!

Djoksa

pre 13 godina

Steta! Pretpostavio sam da ce umor ostaviti traga na Jeleni, tako je i bilo. Jeleni u vrhunskoj formi Wozniacki ne bi predstavljala problem, steta sto joj je pala koncentracija onda kad se lomio mec, u trenutku kad je servirala za prvi set. Sve u svemu dobar rezultat, i najava bolje forme onda kad su joj ovde predvidjali sunovrat iz top 10. Jelena vraca igru a ovaj turnir joj je vratio preko potrebno samopouzdanje. Srecno u nastavku sezone!

S.Goran

pre 13 godina

Izludeh, lepo sam poceo dan!JJ kao da je zacrtala sebi da mec gubi,uh ajde da je bila slabija,nego delovala je letargicno i ne dovoljno motivisano za pobedu.Vidan je nedostatak ambicija kod JJ,utisak je da je mogla da dobije mec sa vise ulozene energije.Ajd imamo utehu,od ponedeljka je sesta na wta.

One night in May

pre 13 godina

Prvi set - prica Jelenine karijere!!! Koliko je samo puta razvalila rivalku, totalno je nadigrala i nije umela da zavrsi. Devojka koja je po kvalitetu teniske vestine i talenta medju Top 2 ili Top 3 poslednjih pet godina, nije nikad bila ni medju Top 200 po pobednickom mentalitetu. Jelena nikad nije prestala da se igra tenisa, nikad nije ukapirala da je cilj pobediti, a ne nadigrati protivnicu... I nikad nece, rekao bih.

Svakako da sam ponosan sto mogu da se nazovem njenim sunarodnikom, tek, ostaje veliki zal sto nije dosad napravila neuporedivo bolje rezultate...

VLADIMIR

pre 13 godina

Kažete "pred ne baš punim gledalištem"... a moje oči kažu: "pred skoro praznim gledalištem" Jelena je nažalost izgubila. Naravno šansa je postojala jer ta Voznijacki je više nego prosečna igračica i smešno je da se ona nalazi na prvom mestu WTA liste. Medjutim JJ sa svojom uobičajnom igrom "od sjaja do bede" a koja uglavnom u većini slučajeva završava sa "bedom" ni protiv takve Voznijacki realno je i zaslužila poraz. Doduše vrlo sam prijatno iznenadjen sa Jeleninim servisom - sjajan, ali igra na mrež je bila očajna. Obzirom da se to može popraviti, i uz malo bolju koncentraciju i veće angažovanje kad joj se ukaže šansa naša Jelena mogla bi postizati i bolje rezultate, pre svega imajući u vidu vrlo slabu konkurenciju u WTA turu. Srećno Jelena.

Goran

pre 13 godina

Da je dobila prvi dobila bi i meč, u to sam siguran. Nedostajalo joj je malo sigurniosti da bi mogla da zaigra malo ravnije i snažnije. Nadam se da će kvalitetno iskoristiti ovaj turnir za dalji napredak, recimo finale u dohi:))
http://www.nettenis.zoka.cc/index.php
Mislim da bi Dohu obavezno trebala da igra, pod uslovom da je sa stopalima sve u redu. I mala kritika organizatorima, Jelena je igrala dva duga meča a oni su joj svaki dan pomerali termin unazad, to se ipak n eradi tako.

Mare

pre 13 godina

Ako je ona Voznijaki, zasto onda Dirk Novicki nije Dirk Noviki, ili zasto Sabine Lisicki nije Lisiki?
Ne razumem zasto prihvatate netacan americki izgovor izvorno poljskih prezimena?

Brainstormer

pre 13 godina

Kada igra Nole, moji nervi me nikako ne slusaju.

Da je isto tako kada Jelena igra, ja bih sada bio na intenzivnoj nezi :)

Ali, sve i svemu ostvarila je dobar rezultat. Biti u top 8 je fenomenalno. Bravo Jelena.

Dax

pre 13 godina

Jelena je do zla boga spora i troma teniserka,uz sve ovo dodati da se vrlo lose krece po terenu!Pa se lako da zakljuciti da se ona vise nikada nece boriti ni primaci vrhu liste! Ovakav mec moze izgubiti samo ala-Jelena! Voznijacki joj je pokazala sta znaci hladna glava i karakter teniserke!Jelena nema pobednicki mentalitet,imam utisak da joj je svejedno kako ce se mec zavrsiti. OCAJNO JE LOSA.

skeptik

pre 13 godina

Jelena jeste da je nasa ali moram da kazem da pojma nema. Danasnji zenski tenis izuzev kad igraju Kim Klajsters, sestre Vilijams i nase Bojana Jovanovski je prosto negledljiv.

a tek nase dame

pre 13 godina

e dokle je dosao zenski tenis kad je Vozniacki najbolja. Uopste ne vredi toliko ni para ni paznje koji se posvecuju ovom sportu!

Caki Delija MB

pre 13 godina

to je takav tenis da bi bilo najbolje, ako je ikako moguće, da obe izgube. tO je takav dosadan i defanzivan tenis da tu ne pobeđuje bolja nego manje loša. Ma što sam uopšte i gubio vreme da gledam tu dosadu..
pozdrav!

denzel

pre 13 godina

E pa bas steta sto barem nije uzela taj prvi set jer je realno i trebala. Ne znam da li bi Jelena mogla da pobedi cak i da je uzela taj prvi set jer ipak se dosta istrosila u prethodna dva meca i oni zuljevi na nogama nisu delovali ohrabrujuce. Bilo kako bilo ja sam zadovoljan polufinalom i novim bodovima a ponajvise time sto Jelena konacno malim koracima krece nazad ka svojoj igri i to sto nema neke vece povrede. Go JJ

Neven

pre 13 godina

Prebacivanje,prebacivanje, ovako i ja igram rekreativno tenis. A tek volej igra , bez komentara. Neobjasnjivo mi je da Jelena uopste nema neku zelju da unapredi svoju igru, da je digne na visi nivo. Stekao sam utisak po njenom kretanju da ona jos i dalje igra tenis da bi zaradila jos neku kintu za soping. Jelena je toliko daleko po igri,cak i u ovakvoj konkurenciji, da osvoji GS-em.Ako je ona zadovoljna svojom igrom, svojim treninzima, onda joj se nema sta zameriti polufinalom Dubaija.

Bojan BL

pre 13 godina

Bravo Vozniacki...uljepšala si mi današnji dan...to je prava šampionka...nema predaje ni kada protivnica vodi 5-3 i 40-0...idemo sutra po novu titulu,nadam se protiv Kuznjecove,a ne neugodne Penete... prvo mjesto je već osigurano...

Zlaja

pre 13 godina

Jelena je drugoligaska teniserka!! I dovde je dosla sa vise srece nego pameti, a pogotovo znanja! Videcete na sledecim turnirima sta ce biti?

Rodrigez

pre 13 godina

Jelena opet bez trenera i prave strategije, za Jelenu 5:3 i 3 set lopte,... a onda katastrofa. Za to vreme oko sokolovo tate Wozniackog pomno uočava gde je Jelena „tanka“ i šta je potrebno da Karolinina preokrene rezultat u svoju korist. Prilazi u svakoj pauzi, deli savete Karolini, priča, ne prestaje i opet savetuje, sve do njene konačne pobede. Ali, zašto da ne, to ipak najmanje košta u ukupnom zbiru nagrada i planetarne slave .
A Jelena? Pa, za to vreme od gotovog pravi veresiju i uspeva da proćerda sve svoje šanse za pobedu...Na žalost, po ko zna koji put.
Igrati polufinale je zaista uspeh, a izgubiti ga zbog toliko propuštenih prilika je razočaravajuće. I, što neko onomad ispravno reče, belgijankin trener je neuposlen trenutno.

teniser

pre 13 godina

Lepo kaze nas teniski strucnjak Jelena Gencic: "Jednom Federeru koji ima 16 grend slemova treba trener, a nasim teniserkama (Ani i Jeleni) - ne treba?!"
Danas se videlo sta je trener. Otac Karoline Vunijacki tri puta ulazi na pauzi da je smiri i objasni gde gresi, a Jeleni to ne treba, jer ona "sve zna". Ili ne-da lovu za trenera? Zato i oscilira celu karijeru i gubi dobijene setove i meceve i od gotovog non stop prаvi veresiju. A izjavu Ane Ivanovic citira (sa cinizmom) teniski svet. Posle zadnjeg poraza, objasnjavajuci zasto je otpustila ko zna kog po redu trenera. Ana je rekla: "Ne treba mi trener da mi kaze da trebam naporno da radim. Ja to znam i sama"?! Zasto ovo rade nase teniserke? Ili su stipse ili stvarno misle da su popile svo tenisko znanje? Mislim da je i prvi i drugi odgovor tacan. Onako, srpski i balkanski.

miki

pre 13 godina

Ako koristimo sportski recnik - prvi set je "morao" da se dobije. Na ovaj nacin izgubiti, sportista sam sebi stvara dugorocnu traumu. I to bas u trenutku kada igra gotovo perfektan set. Neverovatno.


Jelenin navijac zauvek

Mare

pre 13 godina

Ako je ona Voznijaki, zasto onda Dirk Novicki nije Dirk Noviki, ili zasto Sabine Lisicki nije Lisiki?
Ne razumem zasto prihvatate netacan americki izgovor izvorno poljskih prezimena?

SID

pre 13 godina

Prvi set, vodi 5:3, servira, ima prednost 40:0 i gubi set sa 7:5...
To je recept za "kako se iznervirati u subotu pre podne?"
Iz knjige "Nepodnošljiva lakoća kidanja živaca", pisac Jelena Janković...
Nema veze, ipak te volim!

miki

pre 13 godina

Ako koristimo sportski recnik - prvi set je "morao" da se dobije. Na ovaj nacin izgubiti, sportista sam sebi stvara dugorocnu traumu. I to bas u trenutku kada igra gotovo perfektan set. Neverovatno.


Jelenin navijac zauvek

Caki Delija MB

pre 13 godina

to je takav tenis da bi bilo najbolje, ako je ikako moguće, da obe izgube. tO je takav dosadan i defanzivan tenis da tu ne pobeđuje bolja nego manje loša. Ma što sam uopšte i gubio vreme da gledam tu dosadu..
pozdrav!

Zlaja

pre 13 godina

Jelena je drugoligaska teniserka!! I dovde je dosla sa vise srece nego pameti, a pogotovo znanja! Videcete na sledecim turnirima sta ce biti?

One night in May

pre 13 godina

Prvi set - prica Jelenine karijere!!! Koliko je samo puta razvalila rivalku, totalno je nadigrala i nije umela da zavrsi. Devojka koja je po kvalitetu teniske vestine i talenta medju Top 2 ili Top 3 poslednjih pet godina, nije nikad bila ni medju Top 200 po pobednickom mentalitetu. Jelena nikad nije prestala da se igra tenisa, nikad nije ukapirala da je cilj pobediti, a ne nadigrati protivnicu... I nikad nece, rekao bih.

Svakako da sam ponosan sto mogu da se nazovem njenim sunarodnikom, tek, ostaje veliki zal sto nije dosad napravila neuporedivo bolje rezultate...

Neven

pre 13 godina

Prebacivanje,prebacivanje, ovako i ja igram rekreativno tenis. A tek volej igra , bez komentara. Neobjasnjivo mi je da Jelena uopste nema neku zelju da unapredi svoju igru, da je digne na visi nivo. Stekao sam utisak po njenom kretanju da ona jos i dalje igra tenis da bi zaradila jos neku kintu za soping. Jelena je toliko daleko po igri,cak i u ovakvoj konkurenciji, da osvoji GS-em.Ako je ona zadovoljna svojom igrom, svojim treninzima, onda joj se nema sta zameriti polufinalom Dubaija.

branko

pre 13 godina

То је Јелена! Видити са 5 : 3, сервирати, доћи до 40 : 0 а онда изгубити тај гем, па онда за редом још 3 гема а тиме и сет - све то није ни ново ни необично ни страшно за оне који се сећају меча са Мађарицом Саваи у којем је било у сетовима 1 : 0, у другом 5 : 1 па изгубила меч или једног меча против Енанове у којем је такође у одлучујућем сету водила са 5 : 1 па изгубила меч. Јуче сам написао да је Јелена непредвидива. Можда би било прецизније рећи да је ПРЕДВИДИВО непредвидива. Таква је у целој својој каријери изузев једног кратког периода, негде с пролећа прошле године (Индијан Велс) кад је играла савршено и кад је било могуће гледати њене мечеве без даљинског управљача у руци. Тако ће, без сумње бити и у будуће, па ко воли нек изволи (да гледа). Ово је за њу био свакако успешан турнир и јасан деманти свима који су Јелену отписали. С моје стране честитке и добре жеље међу које свакако спада и ТРЕНЕР.

Srdjan

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem za prvi set osim, VELIKA STETA... Mozda je i umor ucinio svoje jer u tim trenucima je potrebna najveca koncentracija i, kako bih rekao, odlucnost, a to je Jeci nedostajalo da potpuno slomi Wozniacki... No dobro, nisam ni ovoliko ocekivao, tako da, dobro je i ovo. Nazire se dobra forma sto je vazno pred sledece turnire gde brani mnogo poena.
SRECNO JJ... ♥♥♥

Dylan Dog

pre 13 godina

Okej.
Sve u svemu, ni mi, a ni Jelena ne treba da budemo nezadovoljni ovim rezultatom na turniru u Dubaiju, a ponajmanje prikazanom igrom u polufinalu. JJ je odigrala možda najbolji meč od RG-a 2010, ali je ipak zasluženo poražena. Tenis je surova igra. Ko ne iskoristi svoje šanse, gotovo sigurno biva žestoko kažnjen.

U prvom setu smo gledali Jelenu u 4. i 4+ brzini do 40-0 pri rezultatu 5-3, posle čega je propustila 4 set lopte. Zatim, imamo sledeću sliku: blaga neodlučnost Jelene + znatno viši nivo igre Karoline + nedostatak sportske sreće = viđeni rezultat.

Voznijacki je odigrala izuzetno dobro, na vrlo visokom nivou, sa karakteristično malo neizunđenih grešaka. Odlično se kretala i bila je na svakoj lopti, a pogotovo na onim koje bi kod drugih teniserki vrlo verovatno bile vineri ili iznuđene greške.
Jelena je taktički solidno odigrala gotovo ceo prvi set, dok je u završnici istog i celom drugom setu odigrala u ritmu koji odgovara Poljakinji. Strpljivi, visokoprocentni, dozirano agresivni tenis, sa obilnim promenama ritma jeste recept za uspeh protiv Voznijacki. Ako pokušavate da igrate relije u visokom ritmu, približavajući loptu linijama - niste na dobrom putu. To tada i nije čist agresivan tenis, već se pretvara u pasivno-rizičan tenis. Zašto? Zato što se Voznijacki odlično kreće i stiže lopte koje protivnik igra jako, ali u istom ritmu, kao bol mašina. Tu nema promene ritma, a ta agresivnost ne otvara teren i ne daje željeni rezultat - svaka loptica se jednako dobro vraća nazad. Veće su šanse da "agresor" pogreši, no da iznudi grešku onome ko se brani. Jelena, naravno, nije bub-bum teniserka čije vrlo precizne i solidno jake udarce Voznijacki ne može kvalitetno da vrati u teren (ona izlazi na kraj i sa čistim udaračicama, a kamoli sa Jelenom koja pokušava da dublira jednu takvu). Tako, taj Jelenin bum tenis (inače, odigran za nju na vrlo visokom nivou) očekivano nije mogao dati željen rezultat.
Voznijacki se lošije snalazi u onim situacijama gde ona mora da napada, gde ona mora da ide po poen, a to su situacije u kojima njena igra sa osnovne linije ne može da iznudi grešku protivnice.
Ovde namerno izbegavam opciju izlaska na mrežu, jer se ove dve teniserke na mreži osećaju kao ribe u mreži - dakle, neugodno - tako da se radnja celog filma odigrava na osnovnoj liniji.

Naravno, svi moramo priznati da je JJ nedostajalno malo sportske sreće. Da je uspela da prelomi prvi set u svoju korist (a mogla je to puno ranije i uz prednost od dva brejka), ishod meča bi možda produžio trend njihovih dosadašnjih susreta. Ipak, moramo biti zadovljni Jeleninom igrom, koja je vrlo blizu njenog visokog nivoa, pogotovo ako se uzme u obzir dosadašnji post, nedostatak samopouzdanja i manjak mečeva.

Jeleni sve čestitke za prikazano u Dubaiju, uz želju da nastavi u ovom trendu i u predstojećem delu sezone.

Pozdrav,

Bojan BL

pre 13 godina

Bravo Vozniacki...uljepšala si mi današnji dan...to je prava šampionka...nema predaje ni kada protivnica vodi 5-3 i 40-0...idemo sutra po novu titulu,nadam se protiv Kuznjecove,a ne neugodne Penete... prvo mjesto je već osigurano...

Enrico Palazzo

pre 13 godina

Kako je smesan ovaj zenski tenis. Jelena nije 8 meseci imala vezane pobede i sa ove tri ce napredovati na listi :) Sa ovom atraktivnom igrom

...

pre 13 godina

haha pa nije ovo nista-kada je na Wimbledonu vodila protiv Anastasie Myskine sa 5-0 u trecem setu i cini mi se da je bilo isto 40-0 i na kraju je izgubila!!nije to nista novo za jecu,samo mi nije jasno sto se toliko pada u histeriju,bilo izgubila il pobedila...radite nesto koristno u zivotu nego da prosipate mudrost kako je jelena trebala da igra...a ovoliko strucnjaka jos odavno nisam video

Rodrigez

pre 13 godina

Jelena opet bez trenera i prave strategije, za Jelenu 5:3 i 3 set lopte,... a onda katastrofa. Za to vreme oko sokolovo tate Wozniackog pomno uočava gde je Jelena „tanka“ i šta je potrebno da Karolinina preokrene rezultat u svoju korist. Prilazi u svakoj pauzi, deli savete Karolini, priča, ne prestaje i opet savetuje, sve do njene konačne pobede. Ali, zašto da ne, to ipak najmanje košta u ukupnom zbiru nagrada i planetarne slave .
A Jelena? Pa, za to vreme od gotovog pravi veresiju i uspeva da proćerda sve svoje šanse za pobedu...Na žalost, po ko zna koji put.
Igrati polufinale je zaista uspeh, a izgubiti ga zbog toliko propuštenih prilika je razočaravajuće. I, što neko onomad ispravno reče, belgijankin trener je neuposlen trenutno.

Tvrtko

pre 13 godina

Prvo sam automatski kliknuo na "preporucujem" na Nevenov komentar, a onda sam shvatio da Jelena ne može da promeni način svoje igre. Teško je to uraditi i sa 18 godina, a kamoli sa 27, jer sportisti se u stvari rađaju sa svojim stilom, to je u nama. Vi popravljate pojedine elemente, ugrađujete neke nove, ali u osnovi ne menjate stil, jer ne možete promeniti sebe. NI jedan trener ne može da kaže: "Sad ću napraviti ofanzivnog ili defenzivnog igrača", jer nije Bog, nego samo daje finese produktu. NOvak je želio da igra kao njegov uzor Sampras, a u stvari je najslićniji Agasiju.
Da se vratimo Jeleni. Jelena ima brze noge i gipko telo, sposobnost da gradi poene, ima upornost. Nema stabilan servis, nema snažne udarce. Ona oćigledno puno trenira, jer da ne trenira, ne bi izdržala ni jedan meč u tri seta, sa onoliko razmena lopti, a kamoli dva u dva dana. Njen trener Sančez je imao ideju da joj poveća mišičnu masu i nije dobio ništa, samo ju je usporio. Neka ona igra ovako, pa dokle može. Polufinale ovog jakog turnira je odličan rezultat, a za današnji meč možemo samo reći da je mlađa kopija pobedila malo stariji original, najviše iz razloga Jelinine iscrpljenosti prethodnim mečevima.

Mond

pre 13 godina

Katastrofalan meč u kojem su se čekale greške protivnice. "Carica" je igrala onako kako samo i ume, kukavički. Boji se da izađe na mrežu,samo prebacuje lopticu i čeka. Jad od tenisa. I Woznijacki igra slično, samo što je hrabrija. Da je Ana igrala danas protiv bilo koje od njih, razbila bi ih bez izgubljenog seta!

S.Goran

pre 13 godina

Izludeh, lepo sam poceo dan!JJ kao da je zacrtala sebi da mec gubi,uh ajde da je bila slabija,nego delovala je letargicno i ne dovoljno motivisano za pobedu.Vidan je nedostatak ambicija kod JJ,utisak je da je mogla da dobije mec sa vise ulozene energije.Ajd imamo utehu,od ponedeljka je sesta na wta.

Jovan

pre 13 godina

Steta,Jelenu je ocigledno sustigao umor zbog dva odlicna maratonska meca koji su joj ocigledno skoro vratili izgubljenu formu.

A dankinja,sta reci,jos jedan mec dobijen na srecu,tj poklonjen,auh dokle vise tako,stvarno igra ocajan tensi nema sta.

A jos nesto,dankinja je opet taktizirala,kad je videla da gubi prvi set ponovo se posluzila smicalicom u vidu meicinske pomoci. U medjuvremenu desio se preokret pa je lekar cisto radi reda izasao na terena ali samo na blic.

Pitam se hoce li ko da stane tome na put,jer setimo se meceve koje je dankinja gubila i kasnije izmislivsi povredu vratila se na teren i pobedila!!! Naj veci folirant na turu tu nema sta!!!

Djoksa

pre 13 godina

Steta. Jelena je naletela na najbolju u ovom trenutku. Da je bilo ko bio nasuprot Jeleni, pobedila bi, osim Karoline. Zaista velika steta!

Goran

pre 13 godina

Da je dobila prvi dobila bi i meč, u to sam siguran. Nedostajalo joj je malo sigurniosti da bi mogla da zaigra malo ravnije i snažnije. Nadam se da će kvalitetno iskoristiti ovaj turnir za dalji napredak, recimo finale u dohi:))
http://www.nettenis.zoka.cc/index.php
Mislim da bi Dohu obavezno trebala da igra, pod uslovom da je sa stopalima sve u redu. I mala kritika organizatorima, Jelena je igrala dva duga meča a oni su joj svaki dan pomerali termin unazad, to se ipak n eradi tako.

Brainstormer

pre 13 godina

Kada igra Nole, moji nervi me nikako ne slusaju.

Da je isto tako kada Jelena igra, ja bih sada bio na intenzivnoj nezi :)

Ali, sve i svemu ostvarila je dobar rezultat. Biti u top 8 je fenomenalno. Bravo Jelena.

Kaleja

pre 13 godina

@Jovana
Možda je to naš mentalitet, ali onda isti takav imaju i Estonci i Australijanci. Zar si već zaboravila šta se događalo juče i prekjuče? Ili pamtiš samo ono što je tebi milo? E to već jeste isključivo naš mentalitet. Pa šta i da je dobila prvi set? Za pobedu su neophodna dva (to znaš, bravo!). Otkud znaš kako bi se završila druga dva, pogotovo što je Karolina prva na svetu, mlada i vrlo odmorna. Da li si videla kako Jelena igra? To je samo uporno prebacivanje lopte preko mreže i ništa više. I Karolina to radi. Ali, ipak jače "gura" loptu i to duboko u polje protivnice. Te se duboke lopte teže vraćaju. Zato ona ima najviše bodova, iako nikada ne bih platio kartu da idem da je gledam.

Bona Josip

pre 13 godina

Ovo što su ove dve danas prikazale nema veze sa tenisom. One su najdosadnije teniserke u celom turu. Nijedan jedini potez za pamćenje! A ova je prva na listi. Da li vam je sada jasno da biti prvi na listi ne znači da si najbolji na svetu? I Novak je juče naseo jednom nazovi homoristi na Prima TV, kad je počeo da govori o prvom mestu na svetu. Ostavi se toga, kad dođe doći će, uzimaj "grend slemove", samo se oni računaju i beleže večno. I nije samo Jelena napravila podvig prezimljavanja na prvom mestu liste, to je nedavno učinila i Karolina. A čemu to prezimljavanje služi, kad lista nema veze sa kalendarskom godinom a zimi se ionako dva meseca tenis ne igra. A GS nema nijedna.

denzel

pre 13 godina

E pa bas steta sto barem nije uzela taj prvi set jer je realno i trebala. Ne znam da li bi Jelena mogla da pobedi cak i da je uzela taj prvi set jer ipak se dosta istrosila u prethodna dva meca i oni zuljevi na nogama nisu delovali ohrabrujuce. Bilo kako bilo ja sam zadovoljan polufinalom i novim bodovima a ponajvise time sto Jelena konacno malim koracima krece nazad ka svojoj igri i to sto nema neke vece povrede. Go JJ

Mond

pre 13 godina

"Šesta na planeti!" To je mnogo jače nego biti šesta na svetu, jer se tenis igra na planetama. Kad sam pisao da je ovo i ovakvo bodovanje besmisleno, niko mi nije verovao. Danas ste gledali meč dveju velikih planetarnih teniserki, prve i šeste. Bilo je diiivno! Karolina prva, Jelena šesta! Lista sve govori, pisao je pre tri dana jedan mali eksperat. Zaista, drugog merila nema. Listu ne zanima igra, Lista samo beleži bodove, zavaljena u fotelju od riblje kože. I smišlja Liosta nove turnire, da se dođe do para. Ali, Lista se vara. Publike je sve manje. Ove nedelje igraju se tri ženska i jedan muški turnir. Ko to može da gleda? Samo Mara, koja posla nema. Ne bih se javljao, ali pošto su me opet besmisleno falsifikovali, hteo sam da ljudi vide kako pišem. Valjda će bar neko to zapaziti. Voleo bih da se to desi.

Djoksa

pre 13 godina

Steta! Pretpostavio sam da ce umor ostaviti traga na Jeleni, tako je i bilo. Jeleni u vrhunskoj formi Wozniacki ne bi predstavljala problem, steta sto joj je pala koncentracija onda kad se lomio mec, u trenutku kad je servirala za prvi set. Sve u svemu dobar rezultat, i najava bolje forme onda kad su joj ovde predvidjali sunovrat iz top 10. Jelena vraca igru a ovaj turnir joj je vratio preko potrebno samopouzdanje. Srecno u nastavku sezone!

VLADIMIR

pre 13 godina

Kažete "pred ne baš punim gledalištem"... a moje oči kažu: "pred skoro praznim gledalištem" Jelena je nažalost izgubila. Naravno šansa je postojala jer ta Voznijacki je više nego prosečna igračica i smešno je da se ona nalazi na prvom mestu WTA liste. Medjutim JJ sa svojom uobičajnom igrom "od sjaja do bede" a koja uglavnom u većini slučajeva završava sa "bedom" ni protiv takve Voznijacki realno je i zaslužila poraz. Doduše vrlo sam prijatno iznenadjen sa Jeleninim servisom - sjajan, ali igra na mrež je bila očajna. Obzirom da se to može popraviti, i uz malo bolju koncentraciju i veće angažovanje kad joj se ukaže šansa naša Jelena mogla bi postizati i bolje rezultate, pre svega imajući u vidu vrlo slabu konkurenciju u WTA turu. Srećno Jelena.

Poznato mi je

pre 13 godina

Opet Mond? Zašto? Ovo nije njegov tekst, suviše je jednostavan i tanak, a Mond uvek piše Vožnjacki, nikada Voznijacki! Sećam se njegovog teksta u kome je napisao da Karolina i njen otac razovaraju na poljskom i da je to razlog što on njeno prezime piše kako ga Poljaci izgovaraju. Falsifikatori, nije Mond toliko važan, kažite zašto vam toliko bode oči? Zato što je vrlo tačno pisao o Jeleninoj igri i rekao da se tenis više tako ne igra.

Teniski trener

pre 13 godina

Ispada da Jelena pobedjuje u izgubljenim situacijama a gubi u dobijenim. To je upravo tenis. Strah od pobede je veci od straha od poraza. Porazu se prepustite a pobedu morate da izborite.
Jelena je dobro igrala i mislim da su te price o dosadnom prebacivanju lopte preko mreze vec dosadile.U pitanju je poznavanje elementarnog zakona fizike. Ugao kamera je takav da ljudsko oko ne moze objektivno da proceni brzinu lopte.

teniser

pre 13 godina

Lepo kaze nas teniski strucnjak Jelena Gencic: "Jednom Federeru koji ima 16 grend slemova treba trener, a nasim teniserkama (Ani i Jeleni) - ne treba?!"
Danas se videlo sta je trener. Otac Karoline Vunijacki tri puta ulazi na pauzi da je smiri i objasni gde gresi, a Jeleni to ne treba, jer ona "sve zna". Ili ne-da lovu za trenera? Zato i oscilira celu karijeru i gubi dobijene setove i meceve i od gotovog non stop prаvi veresiju. A izjavu Ane Ivanovic citira (sa cinizmom) teniski svet. Posle zadnjeg poraza, objasnjavajuci zasto je otpustila ko zna kog po redu trenera. Ana je rekla: "Ne treba mi trener da mi kaze da trebam naporno da radim. Ja to znam i sama"?! Zasto ovo rade nase teniserke? Ili su stipse ili stvarno misle da su popile svo tenisko znanje? Mislim da je i prvi i drugi odgovor tacan. Onako, srpski i balkanski.

Vlajko

pre 13 godina

Niko reč da progovori od ovih "komentatora" da ako svaki meč igraš tri sata, posle trećeg nisi više za turnir. Ima teniserki koje turnir mugu da osvoje posle šest sati igranja, Jeleni bi za to bilo potrebno 15 do 18! To je odgovor na sva pitanja - njen način igre, spor i defanzivan, jednostavan i siromašan udarcima. I sad ako još napišem da će na kraju ovogodišnje sezone imati blizu 27 godina, svi će me progutati, a verovatno me neće ni objaviti. Kad spomeneš njene godine, obrao si bostan.

nikol dž.femija

pre 13 godina

(Tvrtko, 19. februar 2011 14:10)

"...27..."


Jelena je rodjena 28. februara 1985. godine.

JOŠ UVEK IMA 25. GODINA. Za 9 DANA će tek imati PUNIH 26.

Sasa

pre 13 godina

Katastrofalan meč u kojem su se čekale greške protivnice. "Carica" je igrala onako kako samo i ume, kukavički. Boji se da izađe na mrežu,samo prebacuje lopticu i čeka. Jad od tenisa. I Woznijacki igra slično, samo što je hrabrija. Da je Ana igrala danas protiv bilo koje od njih, razbila bi ih bez izgubljenog seta!
(Mond, 19. februar 2011 15:36)

Ana nikako nije mogla da igra danas jer JE ISPALA U PRVOM KOLU.

Mond

pre 13 godina

Uporan sam čovek, nikada se ne predajem, kao ni Jelena Janković. I dalje ću pisati, ali samo kad se nešto važno desi na nekom važnom turniru, i tada ću dati analizi onoga što sam video. Pisaću tako da svakome pismenom čoveku bude jasno da iza teksta stoji čovek koji ne izvaljuje tri glupe rečinice, sa bar dve jezičke greške, neko neko ko će napisati nešto duži tekst (ne pretereno - do 20 rečinica), stilom koji nepismeni falsifikatori nikada neće moći kopiraju, jer sam uveren da će oni sada pojačati svoj prljavi posao. Tako ću spasti dušu svoju od jadnika kojima zloba život čini lepim. Mogao bih da ih nazovem moralnim nakazama, ali to nikada neću učiniti.

Jova

pre 13 godina

Jelena je danas igrala onoliko koliko su joj umor ali i Karolina dozvolili. Kada podvuce crtu pod ovaj turnir mislim da ce sama i biti zadovoljna, sto se za njene navijace ne moze reci. Sama volim tenis kao igru, navijam za sve nase bezuslovno ali se ne nerviram ako mec ne krene, i nastavi se, u zeljenom smjeru.
Osvrnula bi se malo na Karolinu. Vise puta sam pisala komentare slicnog sadrzaja, koji mi iz nekog razloga nisu bili objavljivani a izgledali su otprilike ovako

"Ne znam sta vam je sirota Woznijacki kriva pa je toliko napadate. Niko vas ne tjera da je gledate, niti je ona kriva sto je danasnji zenski tenis takav kakav jeste. Nekakav kvalitet sigurno ima, inace ne bi bila tu gdje jeste. Zenskom tenisu je bilo potrebno novo, mlado lice da malo osvjezi scenu, te se ni kriva ni duzna nasla u zizi svjetske javnosti.
Reci cu vam jos nesto. Prije tri godine sam gledala turnir u Portorozi i tri mlade igracice su mi zapale za oko. Woznijacki, Polona Hercog i Petra Martic. Bile su tu negdje, mozda je Marticeva malo i odstupala, sve tri imaju tu negdje isto godina. Pogledajte malo listu i potrazite ostale dvije. Napadacki tenis jeste lijep ali na duge staze ne donosi rezultate. Da se razumijemo, nisam navijac Karoline, i mene pomalo nervira bjesumucno vracanje loptica i cekanje na greske drugih ali toliku kolicinu mrznje ne mogu da razumijem. Zna ona i napadati, servis nema slab i sto je najvaznije, ima glavu na pravom mjestu a to nije tako malo. Ako napreduje i bude u vrhu duze vrijeme, dobro za nju, ako ne vec sad je postigla vise nego dovoljno. Malo tolerancije nije na odmet"

Danas bih dodala i ovo. Karolina nije losa igracica a biti ce jos bolje. Mislim da je ona jedno dobro i poslusno djete. Otac joj redovno u toku meca dolazi na teren, sto je dozvoljeno, prica joj a ona samo slusa. Ni da pisne. Zna da joj on zeli samo dobro, da zna mnogo vise nego ona, da je iskusniji i da stvari pored terena vidi mnogo bolje nego ona na terenu. Voljela bih vidjeti nase igracice u slicnoj situaciji. Skoro sam sigurna da bi bilo rasprave, objasnjavanja i ko zna sta jos. Dobro, i nase su vjerovatno slusale kad su bile mladje i probijale se prema vrhu i kad su stvari isle njima u prilog. Sto se ono kaze, kad si u kolu igras, kad ispadnes iz bilo kog razloga, povrede su najcesci, gledas druge dok igraju i pocnes razmisljati. Ako uz to imas nesrecu da si zena, onda je to jos teze. Karolina zasad ne razmislja, samo trenira i igra i pusta druge da su kolovodje. Iskreno se nadam da i nju povrede nece zaustaviti, ovaj sport je skoro pa najnaporniji medju svim sportovima. Ani se sve i svasta prebacuje a zaboravlja se da su je bas povrede udaljile od vrha tenisa, kao i Mariju Sarapovu i jos poneku stvarno dobru igracicu. Stvari oko tenisa a izvan terena imaju neke svoje zakonitosti, koje mi obicni navijaci ne poznajemo.

Puno sam se razpisala, ne bi me cudilo da mi i ovaj komentar ne prodje.

I na kraju, zna se, pozdrav...

skeptik

pre 13 godina

Jelena jeste da je nasa ali moram da kazem da pojma nema. Danasnji zenski tenis izuzev kad igraju Kim Klajsters, sestre Vilijams i nase Bojana Jovanovski je prosto negledljiv.

a tek nase dame

pre 13 godina

e dokle je dosao zenski tenis kad je Vozniacki najbolja. Uopste ne vredi toliko ni para ni paznje koji se posvecuju ovom sportu!

sima

pre 13 godina

Oprostite, ako mi se dozvoli, rekao bih jos nesto- odnosno pitao bih;
Prisustvo, trenera na terenu,koliko ja znam je dozvoljeno samo na turnirima 250/500 zato sam danas bio iznenaden tatom na terenu, i to cak tri puta! naravno, 1, je dozvoljen oficelno, i ..kada je mt, mudro iskorisceno!No, jos uvek se pitam kako je to moguce na turniru ovog ranga?

No, prvakinja sveta..i tata na terenu uz konstantne savete..govori sve;

Jos jedan pozdrav,

realno

pre 13 godina

@sima
Kkve ti turnire serije 250/500 pominjes.
Tkvih urnira nema u zenskom tenisu, vec samo u muskom.
U zenskom tenisu su turniri drugacije rangirani, a prisustvo trenera je dozvoljeno valjda na svim turnirima sem na gren slemovima.

Sto se tice danasnjeg meca, ja odavno nisam gledao ruzniji tenis. Bruka i sramota ko se nasao u polufinalu ovog turnira. Ni jedna ni druga nisu zasluzile ni to polufinale, a kamoli finale.

Dax

pre 13 godina

Jelena je do zla boga spora i troma teniserka,uz sve ovo dodati da se vrlo lose krece po terenu!Pa se lako da zakljuciti da se ona vise nikada nece boriti ni primaci vrhu liste! Ovakav mec moze izgubiti samo ala-Jelena! Voznijacki joj je pokazala sta znaci hladna glava i karakter teniserke!Jelena nema pobednicki mentalitet,imam utisak da joj je svejedno kako ce se mec zavrsiti. OCAJNO JE LOSA.

Mare2

pre 13 godina

Mnogo očekivanih komentara. Od Jelene se više od ovoga ne može očekivati. Igra dosadan i neatraktivan tenis. Čak mislim da je nadmašila samu sebe.

Najvredniji je Maretov komentar: Noviki, Lisiki... hahahah... bravo, zaboravio si na Troikog!!! Mislim da je insistiranje novinara na izgovoru Voznijaki u najmanju ruku nepristojno. Toliko je ljudi ovde dokazivalo suprotno (u više navrata sam i relevantnu literaturu navodio). U pisanom tekstu još i nekako, u živom prenosu to užasno iritira i skreće pažnju gledaocu sa samog događaja. Prestanite da terate inat!!!!!!!!

dragan iz nemacke

pre 13 godina

Jelena je drugoligaska teniserka!! I dovde je dosla sa vise srece nego pameti, a pogotovo znanja! Videcete na sledecim turnirima sta ce biti

Kako je dobila Kanepi tako je sada izgubila! Sve se vraca, sve se placa!

Prebacivanje,prebacivanje, ovako i ja igram rekreativno tenis.

Ajdeee! Sve se vraća sve se plaća. Jelenu ne gledam, loša igra, loš servis, loše ponašanje pre svega...

I sad ako još napišem da će na kraju ovogodišnje sezone imati blizu 27 godina, ( MOJ DODATAK !!!!!!!!!!!!!!! da li je to NOVO RACUNJANJE VREMENA?????????)
svi će me progutati, a verovatno me neće ni objaviti. Kad spomeneš njene godine, obrao si bostan.

Dermendziev

pre 13 godina

@Jova, 19. februar 2011 16:16)

Procitaosam Vas komentar na drugoj vetki.Pozdravljam i drago mi kada vidim odmerene i ne pristrasne komentare.

@Vanja

Milim da se nebi trebali nervirati,cak ni razgovarati sa cinicnim osobama i provokatorima.

Devojke moje postovanje!

Ćorava posla

pre 13 godina

Počelo je sa optimističkim utehama: samo se ti spremi za Doksu, posle sledi Omega, onda Lonžin, a na kraju Roleks. Do marke "rolex" neće moći, to nose samo najbolji. A kad uđu u Kuću slavnih, tada nose "patek philippe". Kao Artur Rubinštajn ili Jehudi Menjuhin.

Mihajlo

pre 13 godina

Jelena je drugoligaska teniserka!! I dovde je dosla sa vise srece nego pameti, a pogotovo znanja! Videcete na sledecim turnirima sta ce biti?
(Zlaja, 19. februar 2011 13:10)
Slazem se...dosadna,igra bez perspektive,samo jedno obicno prebacivanje loptice preko mreze.Jedva cekam da vidim WTA listu 21. marta.....molim,objavite komentar.unapred zahvalan

Babin_zub

pre 13 godina

Ja juce napisah da je Jelena jos van prave forme i da totalno bezvoljno igra ovaj turnir,da je do polufinala dosla zahvaljujuci svom iskustvu i greskama protivnica,a vi me napuniste sa minusima.
Eto vam sad pa lupajte mi minuse do mile volje,al od realnosti ne bezi.

Kaleja

pre 13 godina

@dragan iz nemačke
dragane, nisi se proslavio. Za devet meseci, na kraju sezone, Jelena će imati 26 godina i devet meseci. To je staro računanje vremena i ona će se zaista približiti 27. godini. Nisi se proslavio svojim dodatkom, ispao si samo loš račundžija. Ne znaš da brojiš.

Vlada

pre 13 godina

Neka mi neko objasni od kada je dozvoljeno da trener u pauzi izmedju gemova sedi pored igracice i da joj daje savete? Izuzev na mecevima Fed i Davis kupa.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta!!! Nakon izvanrednog pocetka i 4:1 u prvom setu Jelenina igra se sasvim promenila, nazalost na gore. Neocekivani pad, dali izazvan umorom ili losom psiholoskom pripremom. Jelena pod hitno mora da popravi svoju igru na mrezi, da hrabrije izlazi na mrezu i da pametnije i odlucnije igra na mrezi. Jeleni srecno na sledecem turniru, steta ovo je bila lepa prilika da se osvoji turnir.

http://www.worldofbasketball.org

Jova

pre 13 godina

G.Dermendziev,

Vracam pozdrave. Ne ponavljam se namjerno, komentare mi vise puta ne objavljuju. Na ovim stranicama ima dosta kvalitetnih, strucnih komentara koje rado citam ali ne bih o imenima, mislim da cete razumjeti zasto.

Pozdrav svima!

Red bull

pre 13 godina

Molim vas zasto se ignorise moj tekst.Sta u tom tekstuima sto ne valja. da likao gradjanin mogu i imampravo da nesto kritikujem .Ili se nekom od vas ne svidja moj nickm i dalje tera pomsvom.Inati se. Molim vas pronadjite moj tekst iobkavite ga

Lala iz Banata

pre 13 godina

Davno rekoh: Jelena ce osvojiti GS u mesecu limburgu. Slično je i sa Anom.Ustvari, možda će osvojiti... ako prvih dvadeset na WTA napuste tenis, iz bilo kog razloga.Ama gde mi je komentatorka Sremica... nedostaje mi. ;)

Bojan BL

pre 13 godina

Bravo Vozniacki...uljepšala si mi današnji dan...to je prava šampionka...nema predaje ni kada protivnica vodi 5-3 i 40-0...idemo sutra po novu titulu,nadam se protiv Kuznjecove,a ne neugodne Penete... prvo mjesto je već osigurano...

Zlaja

pre 13 godina

Jelena je drugoligaska teniserka!! I dovde je dosla sa vise srece nego pameti, a pogotovo znanja! Videcete na sledecim turnirima sta ce biti?

Djoksa

pre 13 godina

Steta. Jelena je naletela na najbolju u ovom trenutku. Da je bilo ko bio nasuprot Jeleni, pobedila bi, osim Karoline. Zaista velika steta!

Mond

pre 13 godina

Katastrofalan meč u kojem su se čekale greške protivnice. "Carica" je igrala onako kako samo i ume, kukavički. Boji se da izađe na mrežu,samo prebacuje lopticu i čeka. Jad od tenisa. I Woznijacki igra slično, samo što je hrabrija. Da je Ana igrala danas protiv bilo koje od njih, razbila bi ih bez izgubljenog seta!

Mare

pre 13 godina

Ako je ona Voznijaki, zasto onda Dirk Novicki nije Dirk Noviki, ili zasto Sabine Lisicki nije Lisiki?
Ne razumem zasto prihvatate netacan americki izgovor izvorno poljskih prezimena?

Caki Delija MB

pre 13 godina

to je takav tenis da bi bilo najbolje, ako je ikako moguće, da obe izgube. tO je takav dosadan i defanzivan tenis da tu ne pobeđuje bolja nego manje loša. Ma što sam uopšte i gubio vreme da gledam tu dosadu..
pozdrav!

Enrico Palazzo

pre 13 godina

Kako je smesan ovaj zenski tenis. Jelena nije 8 meseci imala vezane pobede i sa ove tri ce napredovati na listi :) Sa ovom atraktivnom igrom

dragan iz nemacke

pre 13 godina

Jelena je drugoligaska teniserka!! I dovde je dosla sa vise srece nego pameti, a pogotovo znanja! Videcete na sledecim turnirima sta ce biti

Kako je dobila Kanepi tako je sada izgubila! Sve se vraca, sve se placa!

Prebacivanje,prebacivanje, ovako i ja igram rekreativno tenis.

Ajdeee! Sve se vraća sve se plaća. Jelenu ne gledam, loša igra, loš servis, loše ponašanje pre svega...

I sad ako još napišem da će na kraju ovogodišnje sezone imati blizu 27 godina, ( MOJ DODATAK !!!!!!!!!!!!!!! da li je to NOVO RACUNJANJE VREMENA?????????)
svi će me progutati, a verovatno me neće ni objaviti. Kad spomeneš njene godine, obrao si bostan.

Babin_zub

pre 13 godina

Ja juce napisah da je Jelena jos van prave forme i da totalno bezvoljno igra ovaj turnir,da je do polufinala dosla zahvaljujuci svom iskustvu i greskama protivnica,a vi me napuniste sa minusima.
Eto vam sad pa lupajte mi minuse do mile volje,al od realnosti ne bezi.

Neven

pre 13 godina

Prebacivanje,prebacivanje, ovako i ja igram rekreativno tenis. A tek volej igra , bez komentara. Neobjasnjivo mi je da Jelena uopste nema neku zelju da unapredi svoju igru, da je digne na visi nivo. Stekao sam utisak po njenom kretanju da ona jos i dalje igra tenis da bi zaradila jos neku kintu za soping. Jelena je toliko daleko po igri,cak i u ovakvoj konkurenciji, da osvoji GS-em.Ako je ona zadovoljna svojom igrom, svojim treninzima, onda joj se nema sta zameriti polufinalom Dubaija.

Lala iz Banata

pre 13 godina

Davno rekoh: Jelena ce osvojiti GS u mesecu limburgu. Slično je i sa Anom.Ustvari, možda će osvojiti... ako prvih dvadeset na WTA napuste tenis, iz bilo kog razloga.Ama gde mi je komentatorka Sremica... nedostaje mi. ;)

Sasa

pre 13 godina

Katastrofalan meč u kojem su se čekale greške protivnice. "Carica" je igrala onako kako samo i ume, kukavički. Boji se da izađe na mrežu,samo prebacuje lopticu i čeka. Jad od tenisa. I Woznijacki igra slično, samo što je hrabrija. Da je Ana igrala danas protiv bilo koje od njih, razbila bi ih bez izgubljenog seta!
(Mond, 19. februar 2011 15:36)

Ana nikako nije mogla da igra danas jer JE ISPALA U PRVOM KOLU.

Srdjan

pre 13 godina

Ne znam sta da kazem za prvi set osim, VELIKA STETA... Mozda je i umor ucinio svoje jer u tim trenucima je potrebna najveca koncentracija i, kako bih rekao, odlucnost, a to je Jeci nedostajalo da potpuno slomi Wozniacki... No dobro, nisam ni ovoliko ocekivao, tako da, dobro je i ovo. Nazire se dobra forma sto je vazno pred sledece turnire gde brani mnogo poena.
SRECNO JJ... ♥♥♥

SID

pre 13 godina

Prvi set, vodi 5:3, servira, ima prednost 40:0 i gubi set sa 7:5...
To je recept za "kako se iznervirati u subotu pre podne?"
Iz knjige "Nepodnošljiva lakoća kidanja živaca", pisac Jelena Janković...
Nema veze, ipak te volim!

Dax

pre 13 godina

Jelena je do zla boga spora i troma teniserka,uz sve ovo dodati da se vrlo lose krece po terenu!Pa se lako da zakljuciti da se ona vise nikada nece boriti ni primaci vrhu liste! Ovakav mec moze izgubiti samo ala-Jelena! Voznijacki joj je pokazala sta znaci hladna glava i karakter teniserke!Jelena nema pobednicki mentalitet,imam utisak da joj je svejedno kako ce se mec zavrsiti. OCAJNO JE LOSA.

One night in May

pre 13 godina

Prvi set - prica Jelenine karijere!!! Koliko je samo puta razvalila rivalku, totalno je nadigrala i nije umela da zavrsi. Devojka koja je po kvalitetu teniske vestine i talenta medju Top 2 ili Top 3 poslednjih pet godina, nije nikad bila ni medju Top 200 po pobednickom mentalitetu. Jelena nikad nije prestala da se igra tenisa, nikad nije ukapirala da je cilj pobediti, a ne nadigrati protivnicu... I nikad nece, rekao bih.

Svakako da sam ponosan sto mogu da se nazovem njenim sunarodnikom, tek, ostaje veliki zal sto nije dosad napravila neuporedivo bolje rezultate...

miki

pre 13 godina

Ako koristimo sportski recnik - prvi set je "morao" da se dobije. Na ovaj nacin izgubiti, sportista sam sebi stvara dugorocnu traumu. I to bas u trenutku kada igra gotovo perfektan set. Neverovatno.


Jelenin navijac zauvek

Mond

pre 13 godina

"Šesta na planeti!" To je mnogo jače nego biti šesta na svetu, jer se tenis igra na planetama. Kad sam pisao da je ovo i ovakvo bodovanje besmisleno, niko mi nije verovao. Danas ste gledali meč dveju velikih planetarnih teniserki, prve i šeste. Bilo je diiivno! Karolina prva, Jelena šesta! Lista sve govori, pisao je pre tri dana jedan mali eksperat. Zaista, drugog merila nema. Listu ne zanima igra, Lista samo beleži bodove, zavaljena u fotelju od riblje kože. I smišlja Liosta nove turnire, da se dođe do para. Ali, Lista se vara. Publike je sve manje. Ove nedelje igraju se tri ženska i jedan muški turnir. Ko to može da gleda? Samo Mara, koja posla nema. Ne bih se javljao, ali pošto su me opet besmisleno falsifikovali, hteo sam da ljudi vide kako pišem. Valjda će bar neko to zapaziti. Voleo bih da se to desi.

realno

pre 13 godina

@sima
Kkve ti turnire serije 250/500 pominjes.
Tkvih urnira nema u zenskom tenisu, vec samo u muskom.
U zenskom tenisu su turniri drugacije rangirani, a prisustvo trenera je dozvoljeno valjda na svim turnirima sem na gren slemovima.

Sto se tice danasnjeg meca, ja odavno nisam gledao ruzniji tenis. Bruka i sramota ko se nasao u polufinalu ovog turnira. Ni jedna ni druga nisu zasluzile ni to polufinale, a kamoli finale.

Mond

pre 13 godina

Uporan sam čovek, nikada se ne predajem, kao ni Jelena Janković. I dalje ću pisati, ali samo kad se nešto važno desi na nekom važnom turniru, i tada ću dati analizi onoga što sam video. Pisaću tako da svakome pismenom čoveku bude jasno da iza teksta stoji čovek koji ne izvaljuje tri glupe rečinice, sa bar dve jezičke greške, neko neko ko će napisati nešto duži tekst (ne pretereno - do 20 rečinica), stilom koji nepismeni falsifikatori nikada neće moći kopiraju, jer sam uveren da će oni sada pojačati svoj prljavi posao. Tako ću spasti dušu svoju od jadnika kojima zloba život čini lepim. Mogao bih da ih nazovem moralnim nakazama, ali to nikada neću učiniti.

skeptik

pre 13 godina

Jelena jeste da je nasa ali moram da kazem da pojma nema. Danasnji zenski tenis izuzev kad igraju Kim Klajsters, sestre Vilijams i nase Bojana Jovanovski je prosto negledljiv.

Bona Josip

pre 13 godina

Ovo što su ove dve danas prikazale nema veze sa tenisom. One su najdosadnije teniserke u celom turu. Nijedan jedini potez za pamćenje! A ova je prva na listi. Da li vam je sada jasno da biti prvi na listi ne znači da si najbolji na svetu? I Novak je juče naseo jednom nazovi homoristi na Prima TV, kad je počeo da govori o prvom mestu na svetu. Ostavi se toga, kad dođe doći će, uzimaj "grend slemove", samo se oni računaju i beleže večno. I nije samo Jelena napravila podvig prezimljavanja na prvom mestu liste, to je nedavno učinila i Karolina. A čemu to prezimljavanje služi, kad lista nema veze sa kalendarskom godinom a zimi se ionako dva meseca tenis ne igra. A GS nema nijedna.

Mihajlo

pre 13 godina

Jelena je drugoligaska teniserka!! I dovde je dosla sa vise srece nego pameti, a pogotovo znanja! Videcete na sledecim turnirima sta ce biti?
(Zlaja, 19. februar 2011 13:10)
Slazem se...dosadna,igra bez perspektive,samo jedno obicno prebacivanje loptice preko mreze.Jedva cekam da vidim WTA listu 21. marta.....molim,objavite komentar.unapred zahvalan

Vlajko

pre 13 godina

Niko reč da progovori od ovih "komentatora" da ako svaki meč igraš tri sata, posle trećeg nisi više za turnir. Ima teniserki koje turnir mugu da osvoje posle šest sati igranja, Jeleni bi za to bilo potrebno 15 do 18! To je odgovor na sva pitanja - njen način igre, spor i defanzivan, jednostavan i siromašan udarcima. I sad ako još napišem da će na kraju ovogodišnje sezone imati blizu 27 godina, svi će me progutati, a verovatno me neće ni objaviti. Kad spomeneš njene godine, obrao si bostan.

VLADIMIR

pre 13 godina

Kažete "pred ne baš punim gledalištem"... a moje oči kažu: "pred skoro praznim gledalištem" Jelena je nažalost izgubila. Naravno šansa je postojala jer ta Voznijacki je više nego prosečna igračica i smešno je da se ona nalazi na prvom mestu WTA liste. Medjutim JJ sa svojom uobičajnom igrom "od sjaja do bede" a koja uglavnom u većini slučajeva završava sa "bedom" ni protiv takve Voznijacki realno je i zaslužila poraz. Doduše vrlo sam prijatno iznenadjen sa Jeleninim servisom - sjajan, ali igra na mrež je bila očajna. Obzirom da se to može popraviti, i uz malo bolju koncentraciju i veće angažovanje kad joj se ukaže šansa naša Jelena mogla bi postizati i bolje rezultate, pre svega imajući u vidu vrlo slabu konkurenciju u WTA turu. Srećno Jelena.

Mare2

pre 13 godina

Mnogo očekivanih komentara. Od Jelene se više od ovoga ne može očekivati. Igra dosadan i neatraktivan tenis. Čak mislim da je nadmašila samu sebe.

Najvredniji je Maretov komentar: Noviki, Lisiki... hahahah... bravo, zaboravio si na Troikog!!! Mislim da je insistiranje novinara na izgovoru Voznijaki u najmanju ruku nepristojno. Toliko je ljudi ovde dokazivalo suprotno (u više navrata sam i relevantnu literaturu navodio). U pisanom tekstu još i nekako, u živom prenosu to užasno iritira i skreće pažnju gledaocu sa samog događaja. Prestanite da terate inat!!!!!!!!

Vlada

pre 13 godina

Neka mi neko objasni od kada je dozvoljeno da trener u pauzi izmedju gemova sedi pored igracice i da joj daje savete? Izuzev na mecevima Fed i Davis kupa.

Jovan

pre 13 godina

Steta,Jelenu je ocigledno sustigao umor zbog dva odlicna maratonska meca koji su joj ocigledno skoro vratili izgubljenu formu.

A dankinja,sta reci,jos jedan mec dobijen na srecu,tj poklonjen,auh dokle vise tako,stvarno igra ocajan tensi nema sta.

A jos nesto,dankinja je opet taktizirala,kad je videla da gubi prvi set ponovo se posluzila smicalicom u vidu meicinske pomoci. U medjuvremenu desio se preokret pa je lekar cisto radi reda izasao na terena ali samo na blic.

Pitam se hoce li ko da stane tome na put,jer setimo se meceve koje je dankinja gubila i kasnije izmislivsi povredu vratila se na teren i pobedila!!! Naj veci folirant na turu tu nema sta!!!

S.Goran

pre 13 godina

Izludeh, lepo sam poceo dan!JJ kao da je zacrtala sebi da mec gubi,uh ajde da je bila slabija,nego delovala je letargicno i ne dovoljno motivisano za pobedu.Vidan je nedostatak ambicija kod JJ,utisak je da je mogla da dobije mec sa vise ulozene energije.Ajd imamo utehu,od ponedeljka je sesta na wta.

Tvrtko

pre 13 godina

Prvo sam automatski kliknuo na "preporucujem" na Nevenov komentar, a onda sam shvatio da Jelena ne može da promeni način svoje igre. Teško je to uraditi i sa 18 godina, a kamoli sa 27, jer sportisti se u stvari rađaju sa svojim stilom, to je u nama. Vi popravljate pojedine elemente, ugrađujete neke nove, ali u osnovi ne menjate stil, jer ne možete promeniti sebe. NI jedan trener ne može da kaže: "Sad ću napraviti ofanzivnog ili defenzivnog igrača", jer nije Bog, nego samo daje finese produktu. NOvak je želio da igra kao njegov uzor Sampras, a u stvari je najslićniji Agasiju.
Da se vratimo Jeleni. Jelena ima brze noge i gipko telo, sposobnost da gradi poene, ima upornost. Nema stabilan servis, nema snažne udarce. Ona oćigledno puno trenira, jer da ne trenira, ne bi izdržala ni jedan meč u tri seta, sa onoliko razmena lopti, a kamoli dva u dva dana. Njen trener Sančez je imao ideju da joj poveća mišičnu masu i nije dobio ništa, samo ju je usporio. Neka ona igra ovako, pa dokle može. Polufinale ovog jakog turnira je odličan rezultat, a za današnji meč možemo samo reći da je mlađa kopija pobedila malo stariji original, najviše iz razloga Jelinine iscrpljenosti prethodnim mečevima.

Djoksa

pre 13 godina

Steta! Pretpostavio sam da ce umor ostaviti traga na Jeleni, tako je i bilo. Jeleni u vrhunskoj formi Wozniacki ne bi predstavljala problem, steta sto joj je pala koncentracija onda kad se lomio mec, u trenutku kad je servirala za prvi set. Sve u svemu dobar rezultat, i najava bolje forme onda kad su joj ovde predvidjali sunovrat iz top 10. Jelena vraca igru a ovaj turnir joj je vratio preko potrebno samopouzdanje. Srecno u nastavku sezone!

a tek nase dame

pre 13 godina

e dokle je dosao zenski tenis kad je Vozniacki najbolja. Uopste ne vredi toliko ni para ni paznje koji se posvecuju ovom sportu!

...

pre 13 godina

haha pa nije ovo nista-kada je na Wimbledonu vodila protiv Anastasie Myskine sa 5-0 u trecem setu i cini mi se da je bilo isto 40-0 i na kraju je izgubila!!nije to nista novo za jecu,samo mi nije jasno sto se toliko pada u histeriju,bilo izgubila il pobedila...radite nesto koristno u zivotu nego da prosipate mudrost kako je jelena trebala da igra...a ovoliko strucnjaka jos odavno nisam video

Poznato mi je

pre 13 godina

Opet Mond? Zašto? Ovo nije njegov tekst, suviše je jednostavan i tanak, a Mond uvek piše Vožnjacki, nikada Voznijacki! Sećam se njegovog teksta u kome je napisao da Karolina i njen otac razovaraju na poljskom i da je to razlog što on njeno prezime piše kako ga Poljaci izgovaraju. Falsifikatori, nije Mond toliko važan, kažite zašto vam toliko bode oči? Zato što je vrlo tačno pisao o Jeleninoj igri i rekao da se tenis više tako ne igra.

Brainstormer

pre 13 godina

Kada igra Nole, moji nervi me nikako ne slusaju.

Da je isto tako kada Jelena igra, ja bih sada bio na intenzivnoj nezi :)

Ali, sve i svemu ostvarila je dobar rezultat. Biti u top 8 je fenomenalno. Bravo Jelena.

Kaleja

pre 13 godina

@Jovana
Možda je to naš mentalitet, ali onda isti takav imaju i Estonci i Australijanci. Zar si već zaboravila šta se događalo juče i prekjuče? Ili pamtiš samo ono što je tebi milo? E to već jeste isključivo naš mentalitet. Pa šta i da je dobila prvi set? Za pobedu su neophodna dva (to znaš, bravo!). Otkud znaš kako bi se završila druga dva, pogotovo što je Karolina prva na svetu, mlada i vrlo odmorna. Da li si videla kako Jelena igra? To je samo uporno prebacivanje lopte preko mreže i ništa više. I Karolina to radi. Ali, ipak jače "gura" loptu i to duboko u polje protivnice. Te se duboke lopte teže vraćaju. Zato ona ima najviše bodova, iako nikada ne bih platio kartu da idem da je gledam.

Dylan Dog

pre 13 godina

Okej.
Sve u svemu, ni mi, a ni Jelena ne treba da budemo nezadovoljni ovim rezultatom na turniru u Dubaiju, a ponajmanje prikazanom igrom u polufinalu. JJ je odigrala možda najbolji meč od RG-a 2010, ali je ipak zasluženo poražena. Tenis je surova igra. Ko ne iskoristi svoje šanse, gotovo sigurno biva žestoko kažnjen.

U prvom setu smo gledali Jelenu u 4. i 4+ brzini do 40-0 pri rezultatu 5-3, posle čega je propustila 4 set lopte. Zatim, imamo sledeću sliku: blaga neodlučnost Jelene + znatno viši nivo igre Karoline + nedostatak sportske sreće = viđeni rezultat.

Voznijacki je odigrala izuzetno dobro, na vrlo visokom nivou, sa karakteristično malo neizunđenih grešaka. Odlično se kretala i bila je na svakoj lopti, a pogotovo na onim koje bi kod drugih teniserki vrlo verovatno bile vineri ili iznuđene greške.
Jelena je taktički solidno odigrala gotovo ceo prvi set, dok je u završnici istog i celom drugom setu odigrala u ritmu koji odgovara Poljakinji. Strpljivi, visokoprocentni, dozirano agresivni tenis, sa obilnim promenama ritma jeste recept za uspeh protiv Voznijacki. Ako pokušavate da igrate relije u visokom ritmu, približavajući loptu linijama - niste na dobrom putu. To tada i nije čist agresivan tenis, već se pretvara u pasivno-rizičan tenis. Zašto? Zato što se Voznijacki odlično kreće i stiže lopte koje protivnik igra jako, ali u istom ritmu, kao bol mašina. Tu nema promene ritma, a ta agresivnost ne otvara teren i ne daje željeni rezultat - svaka loptica se jednako dobro vraća nazad. Veće su šanse da "agresor" pogreši, no da iznudi grešku onome ko se brani. Jelena, naravno, nije bub-bum teniserka čije vrlo precizne i solidno jake udarce Voznijacki ne može kvalitetno da vrati u teren (ona izlazi na kraj i sa čistim udaračicama, a kamoli sa Jelenom koja pokušava da dublira jednu takvu). Tako, taj Jelenin bum tenis (inače, odigran za nju na vrlo visokom nivou) očekivano nije mogao dati željen rezultat.
Voznijacki se lošije snalazi u onim situacijama gde ona mora da napada, gde ona mora da ide po poen, a to su situacije u kojima njena igra sa osnovne linije ne može da iznudi grešku protivnice.
Ovde namerno izbegavam opciju izlaska na mrežu, jer se ove dve teniserke na mreži osećaju kao ribe u mreži - dakle, neugodno - tako da se radnja celog filma odigrava na osnovnoj liniji.

Naravno, svi moramo priznati da je JJ nedostajalno malo sportske sreće. Da je uspela da prelomi prvi set u svoju korist (a mogla je to puno ranije i uz prednost od dva brejka), ishod meča bi možda produžio trend njihovih dosadašnjih susreta. Ipak, moramo biti zadovljni Jeleninom igrom, koja je vrlo blizu njenog visokog nivoa, pogotovo ako se uzme u obzir dosadašnji post, nedostatak samopouzdanja i manjak mečeva.

Jeleni sve čestitke za prikazano u Dubaiju, uz želju da nastavi u ovom trendu i u predstojećem delu sezone.

Pozdrav,

Kaleja

pre 13 godina

@dragan iz nemačke
dragane, nisi se proslavio. Za devet meseci, na kraju sezone, Jelena će imati 26 godina i devet meseci. To je staro računanje vremena i ona će se zaista približiti 27. godini. Nisi se proslavio svojim dodatkom, ispao si samo loš račundžija. Ne znaš da brojiš.

Ćorava posla

pre 13 godina

Počelo je sa optimističkim utehama: samo se ti spremi za Doksu, posle sledi Omega, onda Lonžin, a na kraju Roleks. Do marke "rolex" neće moći, to nose samo najbolji. A kad uđu u Kuću slavnih, tada nose "patek philippe". Kao Artur Rubinštajn ili Jehudi Menjuhin.

denzel

pre 13 godina

E pa bas steta sto barem nije uzela taj prvi set jer je realno i trebala. Ne znam da li bi Jelena mogla da pobedi cak i da je uzela taj prvi set jer ipak se dosta istrosila u prethodna dva meca i oni zuljevi na nogama nisu delovali ohrabrujuce. Bilo kako bilo ja sam zadovoljan polufinalom i novim bodovima a ponajvise time sto Jelena konacno malim koracima krece nazad ka svojoj igri i to sto nema neke vece povrede. Go JJ

Jova

pre 13 godina

Jelena je danas igrala onoliko koliko su joj umor ali i Karolina dozvolili. Kada podvuce crtu pod ovaj turnir mislim da ce sama i biti zadovoljna, sto se za njene navijace ne moze reci. Sama volim tenis kao igru, navijam za sve nase bezuslovno ali se ne nerviram ako mec ne krene, i nastavi se, u zeljenom smjeru.
Osvrnula bi se malo na Karolinu. Vise puta sam pisala komentare slicnog sadrzaja, koji mi iz nekog razloga nisu bili objavljivani a izgledali su otprilike ovako

"Ne znam sta vam je sirota Woznijacki kriva pa je toliko napadate. Niko vas ne tjera da je gledate, niti je ona kriva sto je danasnji zenski tenis takav kakav jeste. Nekakav kvalitet sigurno ima, inace ne bi bila tu gdje jeste. Zenskom tenisu je bilo potrebno novo, mlado lice da malo osvjezi scenu, te se ni kriva ni duzna nasla u zizi svjetske javnosti.
Reci cu vam jos nesto. Prije tri godine sam gledala turnir u Portorozi i tri mlade igracice su mi zapale za oko. Woznijacki, Polona Hercog i Petra Martic. Bile su tu negdje, mozda je Marticeva malo i odstupala, sve tri imaju tu negdje isto godina. Pogledajte malo listu i potrazite ostale dvije. Napadacki tenis jeste lijep ali na duge staze ne donosi rezultate. Da se razumijemo, nisam navijac Karoline, i mene pomalo nervira bjesumucno vracanje loptica i cekanje na greske drugih ali toliku kolicinu mrznje ne mogu da razumijem. Zna ona i napadati, servis nema slab i sto je najvaznije, ima glavu na pravom mjestu a to nije tako malo. Ako napreduje i bude u vrhu duze vrijeme, dobro za nju, ako ne vec sad je postigla vise nego dovoljno. Malo tolerancije nije na odmet"

Danas bih dodala i ovo. Karolina nije losa igracica a biti ce jos bolje. Mislim da je ona jedno dobro i poslusno djete. Otac joj redovno u toku meca dolazi na teren, sto je dozvoljeno, prica joj a ona samo slusa. Ni da pisne. Zna da joj on zeli samo dobro, da zna mnogo vise nego ona, da je iskusniji i da stvari pored terena vidi mnogo bolje nego ona na terenu. Voljela bih vidjeti nase igracice u slicnoj situaciji. Skoro sam sigurna da bi bilo rasprave, objasnjavanja i ko zna sta jos. Dobro, i nase su vjerovatno slusale kad su bile mladje i probijale se prema vrhu i kad su stvari isle njima u prilog. Sto se ono kaze, kad si u kolu igras, kad ispadnes iz bilo kog razloga, povrede su najcesci, gledas druge dok igraju i pocnes razmisljati. Ako uz to imas nesrecu da si zena, onda je to jos teze. Karolina zasad ne razmislja, samo trenira i igra i pusta druge da su kolovodje. Iskreno se nadam da i nju povrede nece zaustaviti, ovaj sport je skoro pa najnaporniji medju svim sportovima. Ani se sve i svasta prebacuje a zaboravlja se da su je bas povrede udaljile od vrha tenisa, kao i Mariju Sarapovu i jos poneku stvarno dobru igracicu. Stvari oko tenisa a izvan terena imaju neke svoje zakonitosti, koje mi obicni navijaci ne poznajemo.

Puno sam se razpisala, ne bi me cudilo da mi i ovaj komentar ne prodje.

I na kraju, zna se, pozdrav...

Goran

pre 13 godina

Da je dobila prvi dobila bi i meč, u to sam siguran. Nedostajalo joj je malo sigurniosti da bi mogla da zaigra malo ravnije i snažnije. Nadam se da će kvalitetno iskoristiti ovaj turnir za dalji napredak, recimo finale u dohi:))
http://www.nettenis.zoka.cc/index.php
Mislim da bi Dohu obavezno trebala da igra, pod uslovom da je sa stopalima sve u redu. I mala kritika organizatorima, Jelena je igrala dva duga meča a oni su joj svaki dan pomerali termin unazad, to se ipak n eradi tako.

Red bull

pre 13 godina

Molim vas zasto se ignorise moj tekst.Sta u tom tekstuima sto ne valja. da likao gradjanin mogu i imampravo da nesto kritikujem .Ili se nekom od vas ne svidja moj nickm i dalje tera pomsvom.Inati se. Molim vas pronadjite moj tekst iobkavite ga

nikol dž.femija

pre 13 godina

(Tvrtko, 19. februar 2011 14:10)

"...27..."


Jelena je rodjena 28. februara 1985. godine.

JOŠ UVEK IMA 25. GODINA. Za 9 DANA će tek imati PUNIH 26.

Teniski trener

pre 13 godina

Ispada da Jelena pobedjuje u izgubljenim situacijama a gubi u dobijenim. To je upravo tenis. Strah od pobede je veci od straha od poraza. Porazu se prepustite a pobedu morate da izborite.
Jelena je dobro igrala i mislim da su te price o dosadnom prebacivanju lopte preko mreze vec dosadile.U pitanju je poznavanje elementarnog zakona fizike. Ugao kamera je takav da ljudsko oko ne moze objektivno da proceni brzinu lopte.

teniser

pre 13 godina

Lepo kaze nas teniski strucnjak Jelena Gencic: "Jednom Federeru koji ima 16 grend slemova treba trener, a nasim teniserkama (Ani i Jeleni) - ne treba?!"
Danas se videlo sta je trener. Otac Karoline Vunijacki tri puta ulazi na pauzi da je smiri i objasni gde gresi, a Jeleni to ne treba, jer ona "sve zna". Ili ne-da lovu za trenera? Zato i oscilira celu karijeru i gubi dobijene setove i meceve i od gotovog non stop prаvi veresiju. A izjavu Ane Ivanovic citira (sa cinizmom) teniski svet. Posle zadnjeg poraza, objasnjavajuci zasto je otpustila ko zna kog po redu trenera. Ana je rekla: "Ne treba mi trener da mi kaze da trebam naporno da radim. Ja to znam i sama"?! Zasto ovo rade nase teniserke? Ili su stipse ili stvarno misle da su popile svo tenisko znanje? Mislim da je i prvi i drugi odgovor tacan. Onako, srpski i balkanski.

branko

pre 13 godina

То је Јелена! Видити са 5 : 3, сервирати, доћи до 40 : 0 а онда изгубити тај гем, па онда за редом још 3 гема а тиме и сет - све то није ни ново ни необично ни страшно за оне који се сећају меча са Мађарицом Саваи у којем је било у сетовима 1 : 0, у другом 5 : 1 па изгубила меч или једног меча против Енанове у којем је такође у одлучујућем сету водила са 5 : 1 па изгубила меч. Јуче сам написао да је Јелена непредвидива. Можда би било прецизније рећи да је ПРЕДВИДИВО непредвидива. Таква је у целој својој каријери изузев једног кратког периода, негде с пролећа прошле године (Индијан Велс) кад је играла савршено и кад је било могуће гледати њене мечеве без даљинског управљача у руци. Тако ће, без сумње бити и у будуће, па ко воли нек изволи (да гледа). Ово је за њу био свакако успешан турнир и јасан деманти свима који су Јелену отписали. С моје стране честитке и добре жеље међу које свакако спада и ТРЕНЕР.

sima

pre 13 godina

Oprostite, ako mi se dozvoli, rekao bih jos nesto- odnosno pitao bih;
Prisustvo, trenera na terenu,koliko ja znam je dozvoljeno samo na turnirima 250/500 zato sam danas bio iznenaden tatom na terenu, i to cak tri puta! naravno, 1, je dozvoljen oficelno, i ..kada je mt, mudro iskorisceno!No, jos uvek se pitam kako je to moguce na turniru ovog ranga?

No, prvakinja sveta..i tata na terenu uz konstantne savete..govori sve;

Jos jedan pozdrav,

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Steta!!! Nakon izvanrednog pocetka i 4:1 u prvom setu Jelenina igra se sasvim promenila, nazalost na gore. Neocekivani pad, dali izazvan umorom ili losom psiholoskom pripremom. Jelena pod hitno mora da popravi svoju igru na mrezi, da hrabrije izlazi na mrezu i da pametnije i odlucnije igra na mrezi. Jeleni srecno na sledecem turniru, steta ovo je bila lepa prilika da se osvoji turnir.

http://www.worldofbasketball.org

Jova

pre 13 godina

G.Dermendziev,

Vracam pozdrave. Ne ponavljam se namjerno, komentare mi vise puta ne objavljuju. Na ovim stranicama ima dosta kvalitetnih, strucnih komentara koje rado citam ali ne bih o imenima, mislim da cete razumjeti zasto.

Pozdrav svima!

Dermendziev

pre 13 godina

@Jova, 19. februar 2011 16:16)

Procitaosam Vas komentar na drugoj vetki.Pozdravljam i drago mi kada vidim odmerene i ne pristrasne komentare.

@Vanja

Milim da se nebi trebali nervirati,cak ni razgovarati sa cinicnim osobama i provokatorima.

Devojke moje postovanje!

Rodrigez

pre 13 godina

Jelena opet bez trenera i prave strategije, za Jelenu 5:3 i 3 set lopte,... a onda katastrofa. Za to vreme oko sokolovo tate Wozniackog pomno uočava gde je Jelena „tanka“ i šta je potrebno da Karolinina preokrene rezultat u svoju korist. Prilazi u svakoj pauzi, deli savete Karolini, priča, ne prestaje i opet savetuje, sve do njene konačne pobede. Ali, zašto da ne, to ipak najmanje košta u ukupnom zbiru nagrada i planetarne slave .
A Jelena? Pa, za to vreme od gotovog pravi veresiju i uspeva da proćerda sve svoje šanse za pobedu...Na žalost, po ko zna koji put.
Igrati polufinale je zaista uspeh, a izgubiti ga zbog toliko propuštenih prilika je razočaravajuće. I, što neko onomad ispravno reče, belgijankin trener je neuposlen trenutno.