Sreda, 02.02.2011.

07:25

Prosvetari-Vlada, nastavak sutra

Prosvetni radnici smanjili prvobitne zahteve za povećanjem plata. Nastavak pregovora predstavnika sindikata i Vlade sutra, dogovor sve izvesniji.

Izvor: B92

Prosvetari-Vlada, nastavak sutra IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Hogar

pre 13 godina

...ja bih gasio požar...što pre...jer nešto se nagomilavaju štrajkovi mnogo brže nego što se očekivalo, a tu je i miting ...setimo se samo Miloševićeve loše prognoze i u šta se to pretvorilo.

hobit

pre 13 godina

Kada bi ukinuli silne nekakve Agencije i Zavode u kojima se (ne)radi bilo bi para u dražavi.
Kada je Ministarstvo prosvete u pitanju, taj resor nisu samo škole...O tu je samo Ministarstvo u Nemanjinoj (ogromno, glomazno...), tu su vam 2 republička Zavoda (ne znam tačno koliko zaposlenih), pa tu su vam nekakvi regionalni centri za obrazovanje pa dodajte gradske i opštinske sekretarijate za obrazovanje, pa dodajte Nacionalni prosvetni savet, koji zaseda nikad, a njih 40-oro tu ne volontira...ma ima tu još dušebrižnika (agencija, saveta, zavoda)za obrazovanje naše dece.
Kada bi oni bar znali koji im je posao. Liči na oni Gogoljevu priču: "Činovnik 16-og reda šilji olovku činovnuku 15-og reda", a ovaj sledećem..
Predlažem Sindikatima da prošire zahteve i da traže: UKIDANJE svih tih "agencijazavodsaveta"(lezilebovića) i eto racionalizacije u obrazovanju 100%. Tada će biti parai za plate, a i za neki računar da uđe u škole.
Insajderu B92 predlog: napravite istraživanje šta konkretno rade zavodi, saveti i centri za obrazovanje. Otkrijte koliko su usaglašeni, ko u njima radi: Iznenadili bi se svi, čega sve tamo ima...

Dragan

pre 13 godina

Redukujte budzetska izdvajanja za agencije, NBS, razne uprave, komisije, savete, javna preduzeca, napravite takav sistem plata po kojima one nece zavisiti od toga da li neko radi u NBS, skoli, sudu, agenciji ili nekoj cetvrtoj instituciji nego od toga kakve rezultate pokazuje na radnom mestu i ne samo da nece biti potrebe za novim porezima i stampanjem para nego cete ostvariti budzetski suficit za sasvim pristojne razvojne, ekoloske i socijalne programe.

Alisa Zemljočudesna

pre 13 godina

DAJTE JADNIM PROSVETARIMA PARE, BRE!
Pazi sestro kad nema šanse, imali smo velike izdatke u poslednje vreme :

Branko Jocić - 200.000.000 EUR-a, Satelit - 40.000.000 EUR-a, Javne nabavke - 1.000.000.000 EUR-a,
brze pruge, koridor 10, obilaznica, luka Bar, akcije za 1000 evra, Miladin Kovacević,
Miškonja naš, Beko, Bojan Kriš to,Marija Rašeta, Šaric, gospodin Legija, Milanko, Cane, Čume,
Katarina Rebraca,Zvezdan Terzić, Stara planina, koferce, Sartid, Hipo, Alpina, Afera indeks,
svinjski grip, invalidske penzije, propale vakcine, citostatici, kumovi sa sirijskom naftom,
Mile Dragić, NIS-ov zlatni padobran, zirafa, Gazela, skupštinski portreti, Djilas placa dugove
Zvezdi i Partizanu, poklanja se više od 3 milijarde Gorenju, oprašta se dugovanje od 4 milijarde RTB Boru,
Nata Mesarević, Vida Uzelac, Krkobabicevih zapošljava 100, a Železnice 300, Agencija za privatizaciju,
Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza,
Agencija za osiguranje depozita, Agencija za borbu protiv korupcije,Agencija za licenciranje stecajnih
upravnika, Republicka agencija za mirno rešavanje radnih sporova, Agencija za elektronske komunikacije,
Agencija za energetiku Republike Srbije, Agencija za energetsku efikasnost,Republicka agencija
za prostorno planiranje, Agencija za zaštitu životne sredine, Agencija za hemikalije Republike Srbije,
Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije,
Antidoping agencija ... poslanici, savetnici, Tadicevi mercedesi, policijski SUZUKI GSX-Rovi, Jeremic
putuje oko sveta za 80 dana, Dulicev sajt od 25.000 EUR-a, nov avion za Vladu...

DAJTE IM, BUDITE FER, ZNAM DA STE MADJIONICARI! :)

Ok, ajde, kad ti kažeš...ali nemoj da nas ispale na izborima, ima ti zapušimo rupu!

Goran Kraljevo

pre 13 godina

Neka se oporezuju privatni časovi prosvetara, neka uplate porez za to što pripremaju učenike svojih kolega i eto dovoljno novca za njihove zahteve. I vuci siti i ovce na broju

гром

pre 13 godina

Ау! Баш смо га пукли.
Све ми се чини да више ништа и није тако важно, да касно Јанко на поље Косов стиже.
Када се заокруживало, требало је размишљати. А да ли је се имало са чим, Бог ће живи знати.
А та неозбиљност платити се мора, па се и плаћа.
Ако наштампају лову не ваља; а ако не дају можемо да седимо, школе нема, нико се неће баш набригати, а па и то не ваља.
Довели смо се у фазу да никако не ваља, а то значу да смо дотерали цара до дувара.
Волео бих да није онако како ја видим, мислим.
А и који ђаво ме је терао да читам Митра Тарабића пророчанства Креманска. А све ми некако вода иде на ту воденицу. Не ваља.

Gvozdena, uciteljica u jadnoj penziji

pre 13 godina

Sve ovo je osveta losih djaka...
Decenije iluzije i magle koje su progutale ceo jedan narod...
Gorke suze za naredna pokoljenja...

milan

pre 13 godina

Nije nego. Samo čitam gluposti koje pišete. Nije poenta u platama nego u cenama. Nek vlada zaustavi divljanje cena a plate neka onda stoje. Drugo ti koji rade kod privatnika, imate inspekciju pa kršenje zakona prijavite. Zakon o radu je za sve isti nego poenta je što nekog mogu a nekog ne mogu da vuku za nos

Vlada

pre 13 godina

Evo resenja!!! Vlada kupi parama iz budzeta par teskih gradjevinskih masina. Onda ih iznajmi Kolubari i za par meseci vrati novac u budzet, a zatim te masine svakog narednog meseca donose povecanje plate svim budzetskim korisnicima!

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Pade mi nesto na pamet.
Imamo strajk prosvetara, najavljuje se strajk policijaca, prica se i o EPS-u. Sve ovo pada pod resorna ministarstva koja drzi SPS: prosveta, unutrasnji poslovi, energetika.

Istini za volju, najavljuje se i strajk u zdravstvu, a to je vec G 17+.

Sa druge strane, ostali budzetski korisnici i drzavni giganti uopste ne najavljuju neke strajkove sa zahtevima za povecanje plata. Niko iz raznih agencija za istrazivanje ruda i gubljenje vremena ne trazi povecanja.

I sve ovo se desava pred miting SNS u Beogradu za koji Djilas daje jednu kompoziciju BG voza.

Kada uzmemo u obzir Daciceve ucestale povike o mogucnosti saradnje izmedju DS i SNS, sve nekako postaje sumnjivo...

Pocinjem da sticem utisak da su ovi strajkovi samo rat medju strankama...

DeDa

pre 13 godina

Ja radim u privatnoj firmi i nesmem ni da pomenem povisicu, niti odmor,niti praznik.A i ako bih pomenuo onako usput dobijem odgovor da ima na birou ljudi koji hoce da rade pod ovakvim uslovima koji meni ne odgovaraju.I ja svestan toga cutim i trpim.Evo ja hocu da radim pod uslovima koje imaju prosvetari i policajci, a ima ih jos na hiljade takvih. Sramota je da drzava otima od radnika koji grcaju u dugovima i jedva krpe kraj sa krajem da bi trpala u dzepove radnicima ovih kvazi institucija drzave.Pa u ovim 'institucijama'posao se dobija samo i iskljucivo preko veze, rodjacke,ili partijske i jos su sad nezadovoljni.
da zakljucim: Plate su male i u javnom , a da nepricam o privatnom sektoru, ali ipak su vise u javnom sektoru, a plus uslovi rada su neuporedivo bolji u javnom sektoru( tu mislim na odmore, praznike, bolovanja, neradne subote i td. kojih kod privatnika nema).slazem se da ovako neide, i treba nesto menjati, ali je sramota da se prvi bune oni koji su u boljem polozaju. sad udari ova hladnoca ali kad otopli bice gusto u zemlji Srbiji

Kasnic

pre 13 godina

Procitah , dobar komentar, elem sustina je -Gospodo prosvetari /i ostali potencijalni strajkaci /, sto niste stali uz svoj narod i svoje UCENIKE kada je BILA *PRIVATIZACIJA* preduzeca, SADA SU TI VASI DJACI *BESPOSLICARI*, A mogli su danas da rade i vama bi bile vece plate, e sada je kasno,

злата

pre 13 godina

Мука ми је више ... Ако им је мало новца, радићемо ми, просветари у пензији, џабе, ми смо генерације које су радиле са децом, уз пуно такта и љубави, а пара, колико је било. Није нам падало на памет да тражимо више. А господин Ковач, који је дошао из Хрватске, као избеглица, од те мале просветарске плате купио је кућерину, мало контрадикторно, зар не?

fizičar

pre 13 godina

Dosta mi je više da čitam kako su prosvetni radnici ne rade ništa , imaju šest meseci odmora i slično.Naravno da u svakoj profesiji ima onih koji su tamo zalutali ali ima mnogo više onih koji časno rade svoj posao.Slažem se ,treba se rešiti loših nastavnika ali zna se čiji je to posao.
Niko neće doći i reći ja sam loš otpustite me. Velika većina mojih kolega su taoci ovog lošeg sistema.
A roditelji evo par informacija za vas. Ekskurzije nisu obavezne kao ni rekreativne nastave.Nisu nastavnici ti koji svake godine menjaju programe pa se štamapaju druge knjige samo sa izmenjenim koricama i par zamenjenih strana. Ne izmišljaju kojekakve izborne predmete pa su deca po sedam sati u školi.Ne opravdavaju sami izostanke već to vi radite i kada zaista nisu opravdani.Oni su obavezni da prate rad i napredak svakog učenika ponaosob za razliku od većine roditelja koji se pojave tek u junu mesecu .

Viktor

pre 13 godina

Vlada se zali da nema para u drzavnoj kasi. Mozda je to i tacno, ali postavljam pitanje istoj Vladi, ko je bio duzan da stvori uslove da se napune razne drzavne kase. Stalno se vade da je kriva svetska ekonomska situacija, a taj izgovor je postao toliko providan i smesan, pa i samim njima.

Kaže ministar

pre 13 godina

Kaže ministar-poštuje zakon, da mora biti minimum rada! Kad je trebalo poštovati zakon i ljudima dati zakonske otpremnine pri odlasku u penziju, nešto nije poštovan zakon! Voleo bih da znam da li je i u drugim javnim službama zakidano na ovoj stavki. Ili je logika-lako ćemo sa učiteljicama( i učama).

nenastavno osoblje

pre 13 godina

Pa ne rade u prosveti samo nastavnici i profesori. Ima i nas koji ne nosimo dnevnik i ne dajemo ocene (tetkice, domari, blagajnici, računovođe, sekretari, spremačice, psiholozi). Koliko posla ima domar u školi, svih sedam dana u nedelji, većina i ne zna i sve to za 200 evra mesečno. Psiholog ne prestaje sa radom od kad kroči u školsko dvorište: rešava sukobe, miri roditelje, ide na zamene, priprema priredbe i takmičenja, testira učenike, vodi zapisnike, kontaktira sa raznim službama, priprema učenike za maturski ispit, obavlja razgovore sa učenicima i svim zaposlenima u školi, priprema prezentacije, učestvuje u radu đačkog parlamenta itd, itd i sve to za nepunih 100 evra nedeljno.

Неко

pre 13 godina

Овако стоје ствари: Нема пара за повећање плата запосленима у просвети; Како што рече један паметан човек ,,многи људи би за њихових 35.000 спавали у школи"; И да имамо тих 8 милијарди, које немамо, никако не би требало да свих 8 оду у просвету - шта да ради српски сељак или радник који нема ни 20.000 месечно? Заправо, тај сељак се никада и не буни, већ ради, штеди - преживљава... Када бисмо имали тај новац требало би га уложити у пољопривреду, и спасити некога од глади... Моја подршка Влади Србије која настоји да уразуми незасите синдикалце... Народ је уз вас

Zoran

pre 13 godina

Ovi u Vladi samo prepisuju iz serije Monty Python .
Secate li se - Monty Python - Ministry of Silly Walks.
Samo sto je ono bio samo dobar fazon , a ovo u Srbiji je stvarnost!!!!

Grunf

pre 13 godina

Ne moze lekar specijalista sa sve nocnim dezurstvima i radom preko vikenda da napabirci platu sudije pocetnika u Opstinskom sudu. Nije nama Evropa rekla da ne ispunjavamo uslove zato sto nam ne valjaju prosveta ili zdravstvo, nego sto nam cela zemlja stoji zbog sudstva, a vi ste hladno tu izdelili najvece plate i ostale ljude bezdusno ponizili. Podigli ste plate sudijama, sada cete prosvetnim radnicima, a bogami, sa punim pravom, pristizu i ostali. Poruka svim sindikatima: zelite li pobijediti, onda ne smijete izgubiti.

Dositej

pre 13 godina

“Ono što je najopasnije u Srbiji je ničim izazvan optimizam. Znači dokle god se pristupa razumno problemima imamo i razumno stanovništvo koje shvata da treba da se istrpi kriza, a kada se krene sa optimizmom to je signal za pobunu“, ocenjuje Zdravković.

Eto ti ga sad! Do juče nas kritikovali zbog pesimizma, kad mi udarismo u optimizam njima opet ne valja. Možda je vreme da "trpljenje" počne da oseća vlast, a na nedužni građani. Razumem da neko ne ume da vozi avion, ali mi nije jasno šta traži onda u kokpitu - dakle, ako ne umeju da nas izvuku iz ovog stanja - napolje iz kokpita, odnosno vlade, pa na biro. Znate li koliko miliona sposobnijih može da povede ovu državu?

ana

pre 13 godina

Dok se plate za isti stepen strucne spreme u drzavnoj sluzbi i privredi ne izjednace ne treba povecavati plate drzavnim sluzbenicima !!!!!

Privatnik

pre 13 godina

Jos jednom kazem, batalite povecanje plata bilo kome u administraciji makar jos malo, dozvolite da se skinu prvo ovi sa vlasti, pa sledeca vlast koja dodje da vidi na cemu smo. Ako se treba zaduziti da bi se povecale plate ni slucajno. Neka se ljuti ko hoce, ali kada nema odakle para onda NEMA.

Dejna

pre 13 godina

Strucna sprema nije dovaljan razlog da neko ima veliku platu. Cesto nije dovoljna da neko ima bilo kakvu platu.
Sasvim je normalno da vodoinstallater koji radi za sebe i bije ga dobar glas ima veca primanja od doctora nauka koji radi u nekom istrazivackom institutu neke siromasne zemlje.
Doctor je doctor.. ali kad pukne cevka curi na sve strane...

milan

pre 13 godina

STA! Ma AGENCIJA ZA ????? Pa oni nisu normalni. Ko su ti ljudi koji rade tamo (DS, SPS, G17+, i ekipa) ili su neki policajci koji su bili pregovaraci u otmicama pa nasli kulturniji posao. SMESNO i ZALOSNO... Ovi ljudi koji su na vlasti stvarno ne znaju sta rade... Sve ljude iz drzavnih firmi napolje i ponovni konkursi za posao...

Biljana

pre 13 godina

Bilo bi para za prosvetare da su se setili da se pridruže štrajku radnika i ne dozvole da fabrike idu u stečaj. Privreda ne radi. Sve je stalo. Nema para za nas, nema ni za njih.

Iva

pre 13 godina

Učenica sam jedne od gimnazija Beograda, i kao i svim ostalim učenicima, super mi je što ne moram da ustajem rano za školu i sve... Samo me nešto muči. Okej, dete sam, imam 15 godina, i ne znam tačno kakav je budžet Srbije, ali barem znam da je stanje loše. Nisu prosvetari jedini na ovoj planeti sa lošim platama, i mislim da je ovo što rade veoma sebično... Šta sad, treba policija, zdravstvo i svi ostali da krenu da štrajkuju? Onda smo u problemima do guše. Ima milion ljudi sa duplo manjim platama od njih, pa šta rade? Crnče, i primaju te plate kakve god da su, i ne štrajkuju. Prosvetari su preterali, po mom mišljenju, ali opet, dete sam i pitanje je koliko mogu ja da kažem, pošto nisam baš upućena u sve. Ono što me još više brine je, šta ćemo mi učenici posle? Oni će da štrajkuju, pregovaraju, završe štrajk, "izmire" se, i posle će da nas ubijaju radnim subotama, i skraćivaće nam raspuste. Pa i mi imamo dušu, nećemo moći da idemo 6 dana nedeljno u školu, plus što kod kuće imamo gomilu lekcija da učimo. U krajnjem slučaju, nismo im mi ni tražili povećanje plate, niti da štrajkuju, a mi ćemo posle da ispaštamo. Da vidim kako će da nadoknade izgubljeno vreme i gradivo.

Da li ima smisla?

pre 13 godina

Da su male plate u prosveti-jesu. Da li ima para za povećanje-verovatno za neki procenat. Da li je normalno da prosvetari traže 20 i nešto procenata povećanje plate odjednom - NE! Nisu oni jedini koji imaju male plate.
I apsolutno nije u redu da preko dečijih ledja, štrajkujući traže ispunjenje svojih zahteva. A predavanja su im takva da na njima deca ne mogu ništa da nauče. I onda se pored svih štrajkova i načina "predavanja" čude kada se radi neko svetsko testiranje kako su naša deca medju najlošijima u znanju.

Hmmmm.... nešto tu ne štima!

Gradjanin

pre 13 godina

"Agencija za mirno rešavanje sporova"??? "Agencija za ovo" "Agencija za ono"???. Dosta vise ove lakrdije. Svi znamo da su sravnili do temelja ovu zemlju i da niti mogu niti hoce sada nesto da poboljsaju. Gladni smo i ponizeni. I u prosveti, zdravstvu, privatnom sektoru, svuda. Hocemo promene i pravo na zivot dostojan coveka.

matori

pre 13 godina

Sindikat prosvete Srbije, sa svojim predstavnicima, je kukavičje jaje (ili Trojanski konj, ako vam se tako više sviđa) u celom postupku pregovora!
Ne dajte se i ne dozvolite da vas prevare oni koji PRISTAJU na SVE što VLADA kaže.
Njima je dosta i 18%, jer je to ono što Dragutinovićka ima da "ponudi"... FUJ!!!

wladimir

pre 13 godina

Zašto se stalno prećutkuje ono što je očigledno.
Kada neko radi u privatnoj firmi, poslodavac je tu firmu napravio od para koje je sam uložio i odredio pravila igre. Sa druge strane Vlada i Država su u rukama onih koji su izabrani na izborima. Narod nije glasao za njih zato što su lepi, nego zato što je verovao da oni mogu domaćinski da vode državu. Međutim sadašnja vlast kao i predhodne se ponaša kao da ima je to ostavio DEDA, pa mogu kako hoće.
Što se tiče para, PARA ima, ali nema dovoljno kada se oni podmire. Ako ih stvarno nema onda je red da polože račune gde su pare otišle i da priznaju da su nesposobni da rade posao koji ima je neko poverio, a u ovom slučaju su to građani koji su im na izborima dali poverenje. Nije potrebno da o njihovim NEDELIMA saznajemo preko raznih INSAJDERA i dr., a svako iole sposoban može da napravi fabriku i zaposli 300 radnika ako mu te pare da DRŽAVA (oko 3.000.000 EUR). Zato zatvorite rupe na kanti, mnogo Vam vode curi, pa ćete moći da UGASITE POŽAR.
PAMET U GLAVU

Pozdrav sa Zapada

pre 13 godina

Posle svih ponizenja i natezanja sa vladom proteklih dana PROSVETARI SAD TREBA DA UDVOSTRUCE PROCENAT KOJI TRAZE!!!!!!!!
Na sta su spali, da sa zavrsenim DRZAVNIM fakultetom imaju manja ili ista primanja ko oni sa srednjom skolom... APSURD!!! Kako li ce tek danasnja omladina ceniti znanje kad ga drzava ignorise?! TRAGEDIJA!!!
P.S. Sva sreca te sam na vreme zbrisao iz Srbije!

Igorko

pre 13 godina

Ma Vucic je u pravu, iako nisam njegov fan, pa mi imamo Agencije za sve i svasta, samo da se zaposle DS I SPS kadrovcici i primaju platu. Od nas, koji zivimo i radimo u bedi.

wladimir

pre 13 godina

Agencija za mirno ... ŠTA!!! ...
Mislim da treba uključiti Agenciju za transcendentalnu meditaciju.
Lepo svi u položaj LOTOS pa kolektivno u nirvanu.
Tako ćemo onda svi biti u stanju u kojem je Skupština, Vlada i politička elita u SRBIJI.
Selo gori, a baba se češlja
MIR SVIMA
HARI OM

tosamja

pre 13 godina

A da za javne službe, administraciju, prosvetu, zdravstvo, policiju... Napravimo platne razrede. Da svi sa srednjom stručnom spremom imaju istu platu, sa višom istu, sa visokom istu. Da imaju dodatke za noćni rad i rad praznikom, da nemaju mogućnost dodatne zarade za posao koji inače obavljaju dobijanjem honorara, projekata itd.
I da se konačno u svim segmentima izvrši pravedna racionalizacija???

lorelei

pre 13 godina

Mora da je toj "Agenciji za bla bla" ovo prvi posao koji ima da obavi. Pitam se i koliko je ljudi zaposleno na tako odgovornim i vaznim pozicijama!?

Zeljko

pre 13 godina

Agencija!Svašta!Kao u onoj dečijoj igri "Mir mir mir niko nije kriv".Sve kalkulacije prehrambenih proizvoda pravljene su na bazi srednjeg kursa eura od 120 dinara za jedan euro.Razlika između današnjeg srednjeg kursa i budućeg srednjeg kursa je oko 13 procenata.U ovim okvirima će i Vlada pregovarati o povećanju zarada prosveti.Bojim se da je ovo uzaludan štrajk koji neće doneti boljitak ljudi u prosveti.

Eureka

pre 13 godina

Agencija za...? Mirno resavanje sporova...? Oooo, za ne verovati... I, kolike su plate u toj Agenciji...? Bas me zanima... I koje ce jos agencije da isplivaju, majko moja mila. Za toplu vodu i svez vazduh...? Znaci u redu su sve te tragikomicne Agencije, samo su prosvetari problem koji urusava drzavu...?

KukuLele.com

pre 13 godina

Agenciji za mirno rešavanje sporova??? Koliko ih je bre? Ja sam mislio da je najegzotičnija Antidoping agencija, ali sam pogrešio.

Fali nam Agencija za istraživanje ruda i gubljenje vremena...

Ana

pre 13 godina

Agencija...
Kad biste znali da su ove agencije upravo propast!
U ministarstvu ih ima mali milion, jasno vam je da se u njima nije mogao zaposliti bilo ko, a vuku pare nenormalno!!
A samo ministarstvo... je l se sećate šta je Đinđić rekao - gomila koja jede čvarke i lakira nokte.

maximus

pre 13 godina

Agencija za mirno resavanje sporova??? Pa da li je moguce da postoji tako nesto, pa uskoro ce otvoriti i Agenciju za citanje bajki pred spavanje i Direktorat za vezbe disanja pri stresu. Koliko li samo partijskih trutova tamo (ne) radi, kakve li se samo plate primaju za otvaranje pasijansa na racunaru?!? E to rusi drzavu!

Seka

pre 13 godina

Za sta prosvetari hoce vecu platu? Zasto da nasa deca idu na privatne casove? Deca su nam agresivna jer su u vecini slucajeva prepustena sama sebi jer, njihovi roditelji rade u dve smene da bi mogli da ih skoluju. Ne daj Boze da ne odu na posao, odmah otkaz. A tZv ucitelji strajkuju. Gospodo akademski gradjani, SRAMOTA

VV

pre 13 godina

Jos jedna agencija za istrazivanje ruda i gubljenje vremena. Nisu ni prosvetari ni Ministar deca, pa da ih neko "miri". Ne pravite se ludi, nego pare na sunce, a lopove u zatvor- da bi para bilo!

Jelena

pre 13 godina

Ja ne mogu da verujem da mi imamo i agenciju za MIRENJE!!??kako su joj samo upakovali naziv...A zamislite samo tih bednika koji su tamo zaposleni...verovatno pripadnici manjinskih partija vlade...pa nek se oni sramote i jedu tuđa .....Strašno. Sve mislim da imaju 20 hiljada platu kao ja...UŽAS

Bojan

pre 13 godina

"Kostić je obrazložio da su strane u sporu obavezne da pristupe mirenju, ali da nemaju obavezu i da se dogovore. "

Ovaj narod je diplomirao za idiota sa pomračenjem Sunca pre desetak godina.

Ovakve "agencije" i ovakve njihove izjave i aktivnosti samo to potvrđuju.

maximus

pre 13 godina

Agencija za mirno resavanje sporova??? Pa da li je moguce da postoji tako nesto, pa uskoro ce otvoriti i Agenciju za citanje bajki pred spavanje i Direktorat za vezbe disanja pri stresu. Koliko li samo partijskih trutova tamo (ne) radi, kakve li se samo plate primaju za otvaranje pasijansa na racunaru?!? E to rusi drzavu!

Bojan

pre 13 godina

"Kostić je obrazložio da su strane u sporu obavezne da pristupe mirenju, ali da nemaju obavezu i da se dogovore. "

Ovaj narod je diplomirao za idiota sa pomračenjem Sunca pre desetak godina.

Ovakve "agencije" i ovakve njihove izjave i aktivnosti samo to potvrđuju.

Eureka

pre 13 godina

Agencija za...? Mirno resavanje sporova...? Oooo, za ne verovati... I, kolike su plate u toj Agenciji...? Bas me zanima... I koje ce jos agencije da isplivaju, majko moja mila. Za toplu vodu i svez vazduh...? Znaci u redu su sve te tragikomicne Agencije, samo su prosvetari problem koji urusava drzavu...?

Pozdrav sa Zapada

pre 13 godina

Posle svih ponizenja i natezanja sa vladom proteklih dana PROSVETARI SAD TREBA DA UDVOSTRUCE PROCENAT KOJI TRAZE!!!!!!!!
Na sta su spali, da sa zavrsenim DRZAVNIM fakultetom imaju manja ili ista primanja ko oni sa srednjom skolom... APSURD!!! Kako li ce tek danasnja omladina ceniti znanje kad ga drzava ignorise?! TRAGEDIJA!!!
P.S. Sva sreca te sam na vreme zbrisao iz Srbije!

Ana

pre 13 godina

Agencija...
Kad biste znali da su ove agencije upravo propast!
U ministarstvu ih ima mali milion, jasno vam je da se u njima nije mogao zaposliti bilo ko, a vuku pare nenormalno!!
A samo ministarstvo... je l se sećate šta je Đinđić rekao - gomila koja jede čvarke i lakira nokte.

VV

pre 13 godina

Jos jedna agencija za istrazivanje ruda i gubljenje vremena. Nisu ni prosvetari ni Ministar deca, pa da ih neko "miri". Ne pravite se ludi, nego pare na sunce, a lopove u zatvor- da bi para bilo!

Jelena

pre 13 godina

Ja ne mogu da verujem da mi imamo i agenciju za MIRENJE!!??kako su joj samo upakovali naziv...A zamislite samo tih bednika koji su tamo zaposleni...verovatno pripadnici manjinskih partija vlade...pa nek se oni sramote i jedu tuđa .....Strašno. Sve mislim da imaju 20 hiljada platu kao ja...UŽAS

tosamja

pre 13 godina

A da za javne službe, administraciju, prosvetu, zdravstvo, policiju... Napravimo platne razrede. Da svi sa srednjom stručnom spremom imaju istu platu, sa višom istu, sa visokom istu. Da imaju dodatke za noćni rad i rad praznikom, da nemaju mogućnost dodatne zarade za posao koji inače obavljaju dobijanjem honorara, projekata itd.
I da se konačno u svim segmentima izvrši pravedna racionalizacija???

Igorko

pre 13 godina

Ma Vucic je u pravu, iako nisam njegov fan, pa mi imamo Agencije za sve i svasta, samo da se zaposle DS I SPS kadrovcici i primaju platu. Od nas, koji zivimo i radimo u bedi.

wladimir

pre 13 godina

Zašto se stalno prećutkuje ono što je očigledno.
Kada neko radi u privatnoj firmi, poslodavac je tu firmu napravio od para koje je sam uložio i odredio pravila igre. Sa druge strane Vlada i Država su u rukama onih koji su izabrani na izborima. Narod nije glasao za njih zato što su lepi, nego zato što je verovao da oni mogu domaćinski da vode državu. Međutim sadašnja vlast kao i predhodne se ponaša kao da ima je to ostavio DEDA, pa mogu kako hoće.
Što se tiče para, PARA ima, ali nema dovoljno kada se oni podmire. Ako ih stvarno nema onda je red da polože račune gde su pare otišle i da priznaju da su nesposobni da rade posao koji ima je neko poverio, a u ovom slučaju su to građani koji su im na izborima dali poverenje. Nije potrebno da o njihovim NEDELIMA saznajemo preko raznih INSAJDERA i dr., a svako iole sposoban može da napravi fabriku i zaposli 300 radnika ako mu te pare da DRŽAVA (oko 3.000.000 EUR). Zato zatvorite rupe na kanti, mnogo Vam vode curi, pa ćete moći da UGASITE POŽAR.
PAMET U GLAVU

Gradjanin

pre 13 godina

"Agencija za mirno rešavanje sporova"??? "Agencija za ovo" "Agencija za ono"???. Dosta vise ove lakrdije. Svi znamo da su sravnili do temelja ovu zemlju i da niti mogu niti hoce sada nesto da poboljsaju. Gladni smo i ponizeni. I u prosveti, zdravstvu, privatnom sektoru, svuda. Hocemo promene i pravo na zivot dostojan coveka.

KukuLele.com

pre 13 godina

Agenciji za mirno rešavanje sporova??? Koliko ih je bre? Ja sam mislio da je najegzotičnija Antidoping agencija, ali sam pogrešio.

Fali nam Agencija za istraživanje ruda i gubljenje vremena...

wladimir

pre 13 godina

Agencija za mirno ... ŠTA!!! ...
Mislim da treba uključiti Agenciju za transcendentalnu meditaciju.
Lepo svi u položaj LOTOS pa kolektivno u nirvanu.
Tako ćemo onda svi biti u stanju u kojem je Skupština, Vlada i politička elita u SRBIJI.
Selo gori, a baba se češlja
MIR SVIMA
HARI OM

lorelei

pre 13 godina

Mora da je toj "Agenciji za bla bla" ovo prvi posao koji ima da obavi. Pitam se i koliko je ljudi zaposleno na tako odgovornim i vaznim pozicijama!?

fizičar

pre 13 godina

Dosta mi je više da čitam kako su prosvetni radnici ne rade ništa , imaju šest meseci odmora i slično.Naravno da u svakoj profesiji ima onih koji su tamo zalutali ali ima mnogo više onih koji časno rade svoj posao.Slažem se ,treba se rešiti loših nastavnika ali zna se čiji je to posao.
Niko neće doći i reći ja sam loš otpustite me. Velika većina mojih kolega su taoci ovog lošeg sistema.
A roditelji evo par informacija za vas. Ekskurzije nisu obavezne kao ni rekreativne nastave.Nisu nastavnici ti koji svake godine menjaju programe pa se štamapaju druge knjige samo sa izmenjenim koricama i par zamenjenih strana. Ne izmišljaju kojekakve izborne predmete pa su deca po sedam sati u školi.Ne opravdavaju sami izostanke već to vi radite i kada zaista nisu opravdani.Oni su obavezni da prate rad i napredak svakog učenika ponaosob za razliku od većine roditelja koji se pojave tek u junu mesecu .

milan

pre 13 godina

STA! Ma AGENCIJA ZA ????? Pa oni nisu normalni. Ko su ti ljudi koji rade tamo (DS, SPS, G17+, i ekipa) ili su neki policajci koji su bili pregovaraci u otmicama pa nasli kulturniji posao. SMESNO i ZALOSNO... Ovi ljudi koji su na vlasti stvarno ne znaju sta rade... Sve ljude iz drzavnih firmi napolje i ponovni konkursi za posao...

Dositej

pre 13 godina

“Ono što je najopasnije u Srbiji je ničim izazvan optimizam. Znači dokle god se pristupa razumno problemima imamo i razumno stanovništvo koje shvata da treba da se istrpi kriza, a kada se krene sa optimizmom to je signal za pobunu“, ocenjuje Zdravković.

Eto ti ga sad! Do juče nas kritikovali zbog pesimizma, kad mi udarismo u optimizam njima opet ne valja. Možda je vreme da "trpljenje" počne da oseća vlast, a na nedužni građani. Razumem da neko ne ume da vozi avion, ali mi nije jasno šta traži onda u kokpitu - dakle, ako ne umeju da nas izvuku iz ovog stanja - napolje iz kokpita, odnosno vlade, pa na biro. Znate li koliko miliona sposobnijih može da povede ovu državu?

matori

pre 13 godina

Sindikat prosvete Srbije, sa svojim predstavnicima, je kukavičje jaje (ili Trojanski konj, ako vam se tako više sviđa) u celom postupku pregovora!
Ne dajte se i ne dozvolite da vas prevare oni koji PRISTAJU na SVE što VLADA kaže.
Njima je dosta i 18%, jer je to ono što Dragutinovićka ima da "ponudi"... FUJ!!!

Grunf

pre 13 godina

Ne moze lekar specijalista sa sve nocnim dezurstvima i radom preko vikenda da napabirci platu sudije pocetnika u Opstinskom sudu. Nije nama Evropa rekla da ne ispunjavamo uslove zato sto nam ne valjaju prosveta ili zdravstvo, nego sto nam cela zemlja stoji zbog sudstva, a vi ste hladno tu izdelili najvece plate i ostale ljude bezdusno ponizili. Podigli ste plate sudijama, sada cete prosvetnim radnicima, a bogami, sa punim pravom, pristizu i ostali. Poruka svim sindikatima: zelite li pobijediti, onda ne smijete izgubiti.

Kaže ministar

pre 13 godina

Kaže ministar-poštuje zakon, da mora biti minimum rada! Kad je trebalo poštovati zakon i ljudima dati zakonske otpremnine pri odlasku u penziju, nešto nije poštovan zakon! Voleo bih da znam da li je i u drugim javnim službama zakidano na ovoj stavki. Ili je logika-lako ćemo sa učiteljicama( i učama).

Zeljko

pre 13 godina

Agencija!Svašta!Kao u onoj dečijoj igri "Mir mir mir niko nije kriv".Sve kalkulacije prehrambenih proizvoda pravljene su na bazi srednjeg kursa eura od 120 dinara za jedan euro.Razlika između današnjeg srednjeg kursa i budućeg srednjeg kursa je oko 13 procenata.U ovim okvirima će i Vlada pregovarati o povećanju zarada prosveti.Bojim se da je ovo uzaludan štrajk koji neće doneti boljitak ljudi u prosveti.

nenastavno osoblje

pre 13 godina

Pa ne rade u prosveti samo nastavnici i profesori. Ima i nas koji ne nosimo dnevnik i ne dajemo ocene (tetkice, domari, blagajnici, računovođe, sekretari, spremačice, psiholozi). Koliko posla ima domar u školi, svih sedam dana u nedelji, većina i ne zna i sve to za 200 evra mesečno. Psiholog ne prestaje sa radom od kad kroči u školsko dvorište: rešava sukobe, miri roditelje, ide na zamene, priprema priredbe i takmičenja, testira učenike, vodi zapisnike, kontaktira sa raznim službama, priprema učenike za maturski ispit, obavlja razgovore sa učenicima i svim zaposlenima u školi, priprema prezentacije, učestvuje u radu đačkog parlamenta itd, itd i sve to za nepunih 100 evra nedeljno.

Biljana

pre 13 godina

Bilo bi para za prosvetare da su se setili da se pridruže štrajku radnika i ne dozvole da fabrike idu u stečaj. Privreda ne radi. Sve je stalo. Nema para za nas, nema ni za njih.

Da li ima smisla?

pre 13 godina

Da su male plate u prosveti-jesu. Da li ima para za povećanje-verovatno za neki procenat. Da li je normalno da prosvetari traže 20 i nešto procenata povećanje plate odjednom - NE! Nisu oni jedini koji imaju male plate.
I apsolutno nije u redu da preko dečijih ledja, štrajkujući traže ispunjenje svojih zahteva. A predavanja su im takva da na njima deca ne mogu ništa da nauče. I onda se pored svih štrajkova i načina "predavanja" čude kada se radi neko svetsko testiranje kako su naša deca medju najlošijima u znanju.

Hmmmm.... nešto tu ne štima!

Iva

pre 13 godina

Učenica sam jedne od gimnazija Beograda, i kao i svim ostalim učenicima, super mi je što ne moram da ustajem rano za školu i sve... Samo me nešto muči. Okej, dete sam, imam 15 godina, i ne znam tačno kakav je budžet Srbije, ali barem znam da je stanje loše. Nisu prosvetari jedini na ovoj planeti sa lošim platama, i mislim da je ovo što rade veoma sebično... Šta sad, treba policija, zdravstvo i svi ostali da krenu da štrajkuju? Onda smo u problemima do guše. Ima milion ljudi sa duplo manjim platama od njih, pa šta rade? Crnče, i primaju te plate kakve god da su, i ne štrajkuju. Prosvetari su preterali, po mom mišljenju, ali opet, dete sam i pitanje je koliko mogu ja da kažem, pošto nisam baš upućena u sve. Ono što me još više brine je, šta ćemo mi učenici posle? Oni će da štrajkuju, pregovaraju, završe štrajk, "izmire" se, i posle će da nas ubijaju radnim subotama, i skraćivaće nam raspuste. Pa i mi imamo dušu, nećemo moći da idemo 6 dana nedeljno u školu, plus što kod kuće imamo gomilu lekcija da učimo. U krajnjem slučaju, nismo im mi ni tražili povećanje plate, niti da štrajkuju, a mi ćemo posle da ispaštamo. Da vidim kako će da nadoknade izgubljeno vreme i gradivo.

ana

pre 13 godina

Dok se plate za isti stepen strucne spreme u drzavnoj sluzbi i privredi ne izjednace ne treba povecavati plate drzavnim sluzbenicima !!!!!

Dejna

pre 13 godina

Strucna sprema nije dovaljan razlog da neko ima veliku platu. Cesto nije dovoljna da neko ima bilo kakvu platu.
Sasvim je normalno da vodoinstallater koji radi za sebe i bije ga dobar glas ima veca primanja od doctora nauka koji radi u nekom istrazivackom institutu neke siromasne zemlje.
Doctor je doctor.. ali kad pukne cevka curi na sve strane...

Zoran

pre 13 godina

Ovi u Vladi samo prepisuju iz serije Monty Python .
Secate li se - Monty Python - Ministry of Silly Walks.
Samo sto je ono bio samo dobar fazon , a ovo u Srbiji je stvarnost!!!!

Seka

pre 13 godina

Za sta prosvetari hoce vecu platu? Zasto da nasa deca idu na privatne casove? Deca su nam agresivna jer su u vecini slucajeva prepustena sama sebi jer, njihovi roditelji rade u dve smene da bi mogli da ih skoluju. Ne daj Boze da ne odu na posao, odmah otkaz. A tZv ucitelji strajkuju. Gospodo akademski gradjani, SRAMOTA

Viktor

pre 13 godina

Vlada se zali da nema para u drzavnoj kasi. Mozda je to i tacno, ali postavljam pitanje istoj Vladi, ko je bio duzan da stvori uslove da se napune razne drzavne kase. Stalno se vade da je kriva svetska ekonomska situacija, a taj izgovor je postao toliko providan i smesan, pa i samim njima.

DeDa

pre 13 godina

Ja radim u privatnoj firmi i nesmem ni da pomenem povisicu, niti odmor,niti praznik.A i ako bih pomenuo onako usput dobijem odgovor da ima na birou ljudi koji hoce da rade pod ovakvim uslovima koji meni ne odgovaraju.I ja svestan toga cutim i trpim.Evo ja hocu da radim pod uslovima koje imaju prosvetari i policajci, a ima ih jos na hiljade takvih. Sramota je da drzava otima od radnika koji grcaju u dugovima i jedva krpe kraj sa krajem da bi trpala u dzepove radnicima ovih kvazi institucija drzave.Pa u ovim 'institucijama'posao se dobija samo i iskljucivo preko veze, rodjacke,ili partijske i jos su sad nezadovoljni.
da zakljucim: Plate su male i u javnom , a da nepricam o privatnom sektoru, ali ipak su vise u javnom sektoru, a plus uslovi rada su neuporedivo bolji u javnom sektoru( tu mislim na odmore, praznike, bolovanja, neradne subote i td. kojih kod privatnika nema).slazem se da ovako neide, i treba nesto menjati, ali je sramota da se prvi bune oni koji su u boljem polozaju. sad udari ova hladnoca ali kad otopli bice gusto u zemlji Srbiji

milan

pre 13 godina

Nije nego. Samo čitam gluposti koje pišete. Nije poenta u platama nego u cenama. Nek vlada zaustavi divljanje cena a plate neka onda stoje. Drugo ti koji rade kod privatnika, imate inspekciju pa kršenje zakona prijavite. Zakon o radu je za sve isti nego poenta je što nekog mogu a nekog ne mogu da vuku za nos

Vlada

pre 13 godina

Evo resenja!!! Vlada kupi parama iz budzeta par teskih gradjevinskih masina. Onda ih iznajmi Kolubari i za par meseci vrati novac u budzet, a zatim te masine svakog narednog meseca donose povecanje plate svim budzetskim korisnicima!

Alisa Zemljočudesna

pre 13 godina

DAJTE JADNIM PROSVETARIMA PARE, BRE!
Pazi sestro kad nema šanse, imali smo velike izdatke u poslednje vreme :

Branko Jocić - 200.000.000 EUR-a, Satelit - 40.000.000 EUR-a, Javne nabavke - 1.000.000.000 EUR-a,
brze pruge, koridor 10, obilaznica, luka Bar, akcije za 1000 evra, Miladin Kovacević,
Miškonja naš, Beko, Bojan Kriš to,Marija Rašeta, Šaric, gospodin Legija, Milanko, Cane, Čume,
Katarina Rebraca,Zvezdan Terzić, Stara planina, koferce, Sartid, Hipo, Alpina, Afera indeks,
svinjski grip, invalidske penzije, propale vakcine, citostatici, kumovi sa sirijskom naftom,
Mile Dragić, NIS-ov zlatni padobran, zirafa, Gazela, skupštinski portreti, Djilas placa dugove
Zvezdi i Partizanu, poklanja se više od 3 milijarde Gorenju, oprašta se dugovanje od 4 milijarde RTB Boru,
Nata Mesarević, Vida Uzelac, Krkobabicevih zapošljava 100, a Železnice 300, Agencija za privatizaciju,
Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza,
Agencija za osiguranje depozita, Agencija za borbu protiv korupcije,Agencija za licenciranje stecajnih
upravnika, Republicka agencija za mirno rešavanje radnih sporova, Agencija za elektronske komunikacije,
Agencija za energetiku Republike Srbije, Agencija za energetsku efikasnost,Republicka agencija
za prostorno planiranje, Agencija za zaštitu životne sredine, Agencija za hemikalije Republike Srbije,
Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije,
Antidoping agencija ... poslanici, savetnici, Tadicevi mercedesi, policijski SUZUKI GSX-Rovi, Jeremic
putuje oko sveta za 80 dana, Dulicev sajt od 25.000 EUR-a, nov avion za Vladu...

DAJTE IM, BUDITE FER, ZNAM DA STE MADJIONICARI! :)

Ok, ajde, kad ti kažeš...ali nemoj da nas ispale na izborima, ima ti zapušimo rupu!

Privatnik

pre 13 godina

Jos jednom kazem, batalite povecanje plata bilo kome u administraciji makar jos malo, dozvolite da se skinu prvo ovi sa vlasti, pa sledeca vlast koja dodje da vidi na cemu smo. Ako se treba zaduziti da bi se povecale plate ni slucajno. Neka se ljuti ko hoce, ali kada nema odakle para onda NEMA.

Gvozdena, uciteljica u jadnoj penziji

pre 13 godina

Sve ovo je osveta losih djaka...
Decenije iluzije i magle koje su progutale ceo jedan narod...
Gorke suze za naredna pokoljenja...

злата

pre 13 godina

Мука ми је више ... Ако им је мало новца, радићемо ми, просветари у пензији, џабе, ми смо генерације које су радиле са децом, уз пуно такта и љубави, а пара, колико је било. Није нам падало на памет да тражимо више. А господин Ковач, који је дошао из Хрватске, као избеглица, од те мале просветарске плате купио је кућерину, мало контрадикторно, зар не?

Неко

pre 13 godina

Овако стоје ствари: Нема пара за повећање плата запосленима у просвети; Како што рече један паметан човек ,,многи људи би за њихових 35.000 спавали у школи"; И да имамо тих 8 милијарди, које немамо, никако не би требало да свих 8 оду у просвету - шта да ради српски сељак или радник који нема ни 20.000 месечно? Заправо, тај сељак се никада и не буни, већ ради, штеди - преживљава... Када бисмо имали тај новац требало би га уложити у пољопривреду, и спасити некога од глади... Моја подршка Влади Србије која настоји да уразуми незасите синдикалце... Народ је уз вас

Kasnic

pre 13 godina

Procitah , dobar komentar, elem sustina je -Gospodo prosvetari /i ostali potencijalni strajkaci /, sto niste stali uz svoj narod i svoje UCENIKE kada je BILA *PRIVATIZACIJA* preduzeca, SADA SU TI VASI DJACI *BESPOSLICARI*, A mogli su danas da rade i vama bi bile vece plate, e sada je kasno,

Goran Kraljevo

pre 13 godina

Neka se oporezuju privatni časovi prosvetara, neka uplate porez za to što pripremaju učenike svojih kolega i eto dovoljno novca za njihove zahteve. I vuci siti i ovce na broju

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Pade mi nesto na pamet.
Imamo strajk prosvetara, najavljuje se strajk policijaca, prica se i o EPS-u. Sve ovo pada pod resorna ministarstva koja drzi SPS: prosveta, unutrasnji poslovi, energetika.

Istini za volju, najavljuje se i strajk u zdravstvu, a to je vec G 17+.

Sa druge strane, ostali budzetski korisnici i drzavni giganti uopste ne najavljuju neke strajkove sa zahtevima za povecanje plata. Niko iz raznih agencija za istrazivanje ruda i gubljenje vremena ne trazi povecanja.

I sve ovo se desava pred miting SNS u Beogradu za koji Djilas daje jednu kompoziciju BG voza.

Kada uzmemo u obzir Daciceve ucestale povike o mogucnosti saradnje izmedju DS i SNS, sve nekako postaje sumnjivo...

Pocinjem da sticem utisak da su ovi strajkovi samo rat medju strankama...

hobit

pre 13 godina

Kada bi ukinuli silne nekakve Agencije i Zavode u kojima se (ne)radi bilo bi para u dražavi.
Kada je Ministarstvo prosvete u pitanju, taj resor nisu samo škole...O tu je samo Ministarstvo u Nemanjinoj (ogromno, glomazno...), tu su vam 2 republička Zavoda (ne znam tačno koliko zaposlenih), pa tu su vam nekakvi regionalni centri za obrazovanje pa dodajte gradske i opštinske sekretarijate za obrazovanje, pa dodajte Nacionalni prosvetni savet, koji zaseda nikad, a njih 40-oro tu ne volontira...ma ima tu još dušebrižnika (agencija, saveta, zavoda)za obrazovanje naše dece.
Kada bi oni bar znali koji im je posao. Liči na oni Gogoljevu priču: "Činovnik 16-og reda šilji olovku činovnuku 15-og reda", a ovaj sledećem..
Predlažem Sindikatima da prošire zahteve i da traže: UKIDANJE svih tih "agencijazavodsaveta"(lezilebovića) i eto racionalizacije u obrazovanju 100%. Tada će biti parai za plate, a i za neki računar da uđe u škole.
Insajderu B92 predlog: napravite istraživanje šta konkretno rade zavodi, saveti i centri za obrazovanje. Otkrijte koliko su usaglašeni, ko u njima radi: Iznenadili bi se svi, čega sve tamo ima...

гром

pre 13 godina

Ау! Баш смо га пукли.
Све ми се чини да више ништа и није тако важно, да касно Јанко на поље Косов стиже.
Када се заокруживало, требало је размишљати. А да ли је се имало са чим, Бог ће живи знати.
А та неозбиљност платити се мора, па се и плаћа.
Ако наштампају лову не ваља; а ако не дају можемо да седимо, школе нема, нико се неће баш набригати, а па и то не ваља.
Довели смо се у фазу да никако не ваља, а то значу да смо дотерали цара до дувара.
Волео бих да није онако како ја видим, мислим.
А и који ђаво ме је терао да читам Митра Тарабића пророчанства Креманска. А све ми некако вода иде на ту воденицу. Не ваља.

Dragan

pre 13 godina

Redukujte budzetska izdvajanja za agencije, NBS, razne uprave, komisije, savete, javna preduzeca, napravite takav sistem plata po kojima one nece zavisiti od toga da li neko radi u NBS, skoli, sudu, agenciji ili nekoj cetvrtoj instituciji nego od toga kakve rezultate pokazuje na radnom mestu i ne samo da nece biti potrebe za novim porezima i stampanjem para nego cete ostvariti budzetski suficit za sasvim pristojne razvojne, ekoloske i socijalne programe.

Hogar

pre 13 godina

...ja bih gasio požar...što pre...jer nešto se nagomilavaju štrajkovi mnogo brže nego što se očekivalo, a tu je i miting ...setimo se samo Miloševićeve loše prognoze i u šta se to pretvorilo.

Seka

pre 13 godina

Za sta prosvetari hoce vecu platu? Zasto da nasa deca idu na privatne casove? Deca su nam agresivna jer su u vecini slucajeva prepustena sama sebi jer, njihovi roditelji rade u dve smene da bi mogli da ih skoluju. Ne daj Boze da ne odu na posao, odmah otkaz. A tZv ucitelji strajkuju. Gospodo akademski gradjani, SRAMOTA

Iva

pre 13 godina

Učenica sam jedne od gimnazija Beograda, i kao i svim ostalim učenicima, super mi je što ne moram da ustajem rano za školu i sve... Samo me nešto muči. Okej, dete sam, imam 15 godina, i ne znam tačno kakav je budžet Srbije, ali barem znam da je stanje loše. Nisu prosvetari jedini na ovoj planeti sa lošim platama, i mislim da je ovo što rade veoma sebično... Šta sad, treba policija, zdravstvo i svi ostali da krenu da štrajkuju? Onda smo u problemima do guše. Ima milion ljudi sa duplo manjim platama od njih, pa šta rade? Crnče, i primaju te plate kakve god da su, i ne štrajkuju. Prosvetari su preterali, po mom mišljenju, ali opet, dete sam i pitanje je koliko mogu ja da kažem, pošto nisam baš upućena u sve. Ono što me još više brine je, šta ćemo mi učenici posle? Oni će da štrajkuju, pregovaraju, završe štrajk, "izmire" se, i posle će da nas ubijaju radnim subotama, i skraćivaće nam raspuste. Pa i mi imamo dušu, nećemo moći da idemo 6 dana nedeljno u školu, plus što kod kuće imamo gomilu lekcija da učimo. U krajnjem slučaju, nismo im mi ni tražili povećanje plate, niti da štrajkuju, a mi ćemo posle da ispaštamo. Da vidim kako će da nadoknade izgubljeno vreme i gradivo.

Da li ima smisla?

pre 13 godina

Da su male plate u prosveti-jesu. Da li ima para za povećanje-verovatno za neki procenat. Da li je normalno da prosvetari traže 20 i nešto procenata povećanje plate odjednom - NE! Nisu oni jedini koji imaju male plate.
I apsolutno nije u redu da preko dečijih ledja, štrajkujući traže ispunjenje svojih zahteva. A predavanja su im takva da na njima deca ne mogu ništa da nauče. I onda se pored svih štrajkova i načina "predavanja" čude kada se radi neko svetsko testiranje kako su naša deca medju najlošijima u znanju.

Hmmmm.... nešto tu ne štima!

Неко

pre 13 godina

Овако стоје ствари: Нема пара за повећање плата запосленима у просвети; Како што рече један паметан човек ,,многи људи би за њихових 35.000 спавали у школи"; И да имамо тих 8 милијарди, које немамо, никако не би требало да свих 8 оду у просвету - шта да ради српски сељак или радник који нема ни 20.000 месечно? Заправо, тај сељак се никада и не буни, већ ради, штеди - преживљава... Када бисмо имали тај новац требало би га уложити у пољопривреду, и спасити некога од глади... Моја подршка Влади Србије која настоји да уразуми незасите синдикалце... Народ је уз вас

злата

pre 13 godina

Мука ми је више ... Ако им је мало новца, радићемо ми, просветари у пензији, џабе, ми смо генерације које су радиле са децом, уз пуно такта и љубави, а пара, колико је било. Није нам падало на памет да тражимо више. А господин Ковач, који је дошао из Хрватске, као избеглица, од те мале просветарске плате купио је кућерину, мало контрадикторно, зар не?

Dejna

pre 13 godina

Strucna sprema nije dovaljan razlog da neko ima veliku platu. Cesto nije dovoljna da neko ima bilo kakvu platu.
Sasvim je normalno da vodoinstallater koji radi za sebe i bije ga dobar glas ima veca primanja od doctora nauka koji radi u nekom istrazivackom institutu neke siromasne zemlje.
Doctor je doctor.. ali kad pukne cevka curi na sve strane...

Privatnik

pre 13 godina

Jos jednom kazem, batalite povecanje plata bilo kome u administraciji makar jos malo, dozvolite da se skinu prvo ovi sa vlasti, pa sledeca vlast koja dodje da vidi na cemu smo. Ako se treba zaduziti da bi se povecale plate ni slucajno. Neka se ljuti ko hoce, ali kada nema odakle para onda NEMA.

DeDa

pre 13 godina

Ja radim u privatnoj firmi i nesmem ni da pomenem povisicu, niti odmor,niti praznik.A i ako bih pomenuo onako usput dobijem odgovor da ima na birou ljudi koji hoce da rade pod ovakvim uslovima koji meni ne odgovaraju.I ja svestan toga cutim i trpim.Evo ja hocu da radim pod uslovima koje imaju prosvetari i policajci, a ima ih jos na hiljade takvih. Sramota je da drzava otima od radnika koji grcaju u dugovima i jedva krpe kraj sa krajem da bi trpala u dzepove radnicima ovih kvazi institucija drzave.Pa u ovim 'institucijama'posao se dobija samo i iskljucivo preko veze, rodjacke,ili partijske i jos su sad nezadovoljni.
da zakljucim: Plate su male i u javnom , a da nepricam o privatnom sektoru, ali ipak su vise u javnom sektoru, a plus uslovi rada su neuporedivo bolji u javnom sektoru( tu mislim na odmore, praznike, bolovanja, neradne subote i td. kojih kod privatnika nema).slazem se da ovako neide, i treba nesto menjati, ali je sramota da se prvi bune oni koji su u boljem polozaju. sad udari ova hladnoca ali kad otopli bice gusto u zemlji Srbiji

Kasnic

pre 13 godina

Procitah , dobar komentar, elem sustina je -Gospodo prosvetari /i ostali potencijalni strajkaci /, sto niste stali uz svoj narod i svoje UCENIKE kada je BILA *PRIVATIZACIJA* preduzeca, SADA SU TI VASI DJACI *BESPOSLICARI*, A mogli su danas da rade i vama bi bile vece plate, e sada je kasno,

Biljana

pre 13 godina

Bilo bi para za prosvetare da su se setili da se pridruže štrajku radnika i ne dozvole da fabrike idu u stečaj. Privreda ne radi. Sve je stalo. Nema para za nas, nema ni za njih.

ana

pre 13 godina

Dok se plate za isti stepen strucne spreme u drzavnoj sluzbi i privredi ne izjednace ne treba povecavati plate drzavnim sluzbenicima !!!!!

Goran Kraljevo

pre 13 godina

Neka se oporezuju privatni časovi prosvetara, neka uplate porez za to što pripremaju učenike svojih kolega i eto dovoljno novca za njihove zahteve. I vuci siti i ovce na broju

Pozdrav sa Zapada

pre 13 godina

Posle svih ponizenja i natezanja sa vladom proteklih dana PROSVETARI SAD TREBA DA UDVOSTRUCE PROCENAT KOJI TRAZE!!!!!!!!
Na sta su spali, da sa zavrsenim DRZAVNIM fakultetom imaju manja ili ista primanja ko oni sa srednjom skolom... APSURD!!! Kako li ce tek danasnja omladina ceniti znanje kad ga drzava ignorise?! TRAGEDIJA!!!
P.S. Sva sreca te sam na vreme zbrisao iz Srbije!

fizičar

pre 13 godina

Dosta mi je više da čitam kako su prosvetni radnici ne rade ništa , imaju šest meseci odmora i slično.Naravno da u svakoj profesiji ima onih koji su tamo zalutali ali ima mnogo više onih koji časno rade svoj posao.Slažem se ,treba se rešiti loših nastavnika ali zna se čiji je to posao.
Niko neće doći i reći ja sam loš otpustite me. Velika većina mojih kolega su taoci ovog lošeg sistema.
A roditelji evo par informacija za vas. Ekskurzije nisu obavezne kao ni rekreativne nastave.Nisu nastavnici ti koji svake godine menjaju programe pa se štamapaju druge knjige samo sa izmenjenim koricama i par zamenjenih strana. Ne izmišljaju kojekakve izborne predmete pa su deca po sedam sati u školi.Ne opravdavaju sami izostanke već to vi radite i kada zaista nisu opravdani.Oni su obavezni da prate rad i napredak svakog učenika ponaosob za razliku od većine roditelja koji se pojave tek u junu mesecu .

Igorko

pre 13 godina

Ma Vucic je u pravu, iako nisam njegov fan, pa mi imamo Agencije za sve i svasta, samo da se zaposle DS I SPS kadrovcici i primaju platu. Od nas, koji zivimo i radimo u bedi.

Vladimir Arsic

pre 13 godina

Pade mi nesto na pamet.
Imamo strajk prosvetara, najavljuje se strajk policijaca, prica se i o EPS-u. Sve ovo pada pod resorna ministarstva koja drzi SPS: prosveta, unutrasnji poslovi, energetika.

Istini za volju, najavljuje se i strajk u zdravstvu, a to je vec G 17+.

Sa druge strane, ostali budzetski korisnici i drzavni giganti uopste ne najavljuju neke strajkove sa zahtevima za povecanje plata. Niko iz raznih agencija za istrazivanje ruda i gubljenje vremena ne trazi povecanja.

I sve ovo se desava pred miting SNS u Beogradu za koji Djilas daje jednu kompoziciju BG voza.

Kada uzmemo u obzir Daciceve ucestale povike o mogucnosti saradnje izmedju DS i SNS, sve nekako postaje sumnjivo...

Pocinjem da sticem utisak da su ovi strajkovi samo rat medju strankama...

tosamja

pre 13 godina

A da za javne službe, administraciju, prosvetu, zdravstvo, policiju... Napravimo platne razrede. Da svi sa srednjom stručnom spremom imaju istu platu, sa višom istu, sa visokom istu. Da imaju dodatke za noćni rad i rad praznikom, da nemaju mogućnost dodatne zarade za posao koji inače obavljaju dobijanjem honorara, projekata itd.
I da se konačno u svim segmentima izvrši pravedna racionalizacija???

Jelena

pre 13 godina

Ja ne mogu da verujem da mi imamo i agenciju za MIRENJE!!??kako su joj samo upakovali naziv...A zamislite samo tih bednika koji su tamo zaposleni...verovatno pripadnici manjinskih partija vlade...pa nek se oni sramote i jedu tuđa .....Strašno. Sve mislim da imaju 20 hiljada platu kao ja...UŽAS

matori

pre 13 godina

Sindikat prosvete Srbije, sa svojim predstavnicima, je kukavičje jaje (ili Trojanski konj, ako vam se tako više sviđa) u celom postupku pregovora!
Ne dajte se i ne dozvolite da vas prevare oni koji PRISTAJU na SVE što VLADA kaže.
Njima je dosta i 18%, jer je to ono što Dragutinovićka ima da "ponudi"... FUJ!!!

Eureka

pre 13 godina

Agencija za...? Mirno resavanje sporova...? Oooo, za ne verovati... I, kolike su plate u toj Agenciji...? Bas me zanima... I koje ce jos agencije da isplivaju, majko moja mila. Za toplu vodu i svez vazduh...? Znaci u redu su sve te tragikomicne Agencije, samo su prosvetari problem koji urusava drzavu...?

Bojan

pre 13 godina

"Kostić je obrazložio da su strane u sporu obavezne da pristupe mirenju, ali da nemaju obavezu i da se dogovore. "

Ovaj narod je diplomirao za idiota sa pomračenjem Sunca pre desetak godina.

Ovakve "agencije" i ovakve njihove izjave i aktivnosti samo to potvrđuju.

VV

pre 13 godina

Jos jedna agencija za istrazivanje ruda i gubljenje vremena. Nisu ni prosvetari ni Ministar deca, pa da ih neko "miri". Ne pravite se ludi, nego pare na sunce, a lopove u zatvor- da bi para bilo!

Ana

pre 13 godina

Agencija...
Kad biste znali da su ove agencije upravo propast!
U ministarstvu ih ima mali milion, jasno vam je da se u njima nije mogao zaposliti bilo ko, a vuku pare nenormalno!!
A samo ministarstvo... je l se sećate šta je Đinđić rekao - gomila koja jede čvarke i lakira nokte.

milan

pre 13 godina

STA! Ma AGENCIJA ZA ????? Pa oni nisu normalni. Ko su ti ljudi koji rade tamo (DS, SPS, G17+, i ekipa) ili su neki policajci koji su bili pregovaraci u otmicama pa nasli kulturniji posao. SMESNO i ZALOSNO... Ovi ljudi koji su na vlasti stvarno ne znaju sta rade... Sve ljude iz drzavnih firmi napolje i ponovni konkursi za posao...

KukuLele.com

pre 13 godina

Agenciji za mirno rešavanje sporova??? Koliko ih je bre? Ja sam mislio da je najegzotičnija Antidoping agencija, ali sam pogrešio.

Fali nam Agencija za istraživanje ruda i gubljenje vremena...

Gradjanin

pre 13 godina

"Agencija za mirno rešavanje sporova"??? "Agencija za ovo" "Agencija za ono"???. Dosta vise ove lakrdije. Svi znamo da su sravnili do temelja ovu zemlju i da niti mogu niti hoce sada nesto da poboljsaju. Gladni smo i ponizeni. I u prosveti, zdravstvu, privatnom sektoru, svuda. Hocemo promene i pravo na zivot dostojan coveka.

nenastavno osoblje

pre 13 godina

Pa ne rade u prosveti samo nastavnici i profesori. Ima i nas koji ne nosimo dnevnik i ne dajemo ocene (tetkice, domari, blagajnici, računovođe, sekretari, spremačice, psiholozi). Koliko posla ima domar u školi, svih sedam dana u nedelji, većina i ne zna i sve to za 200 evra mesečno. Psiholog ne prestaje sa radom od kad kroči u školsko dvorište: rešava sukobe, miri roditelje, ide na zamene, priprema priredbe i takmičenja, testira učenike, vodi zapisnike, kontaktira sa raznim službama, priprema učenike za maturski ispit, obavlja razgovore sa učenicima i svim zaposlenima u školi, priprema prezentacije, učestvuje u radu đačkog parlamenta itd, itd i sve to za nepunih 100 evra nedeljno.

wladimir

pre 13 godina

Agencija za mirno ... ŠTA!!! ...
Mislim da treba uključiti Agenciju za transcendentalnu meditaciju.
Lepo svi u položaj LOTOS pa kolektivno u nirvanu.
Tako ćemo onda svi biti u stanju u kojem je Skupština, Vlada i politička elita u SRBIJI.
Selo gori, a baba se češlja
MIR SVIMA
HARI OM

maximus

pre 13 godina

Agencija za mirno resavanje sporova??? Pa da li je moguce da postoji tako nesto, pa uskoro ce otvoriti i Agenciju za citanje bajki pred spavanje i Direktorat za vezbe disanja pri stresu. Koliko li samo partijskih trutova tamo (ne) radi, kakve li se samo plate primaju za otvaranje pasijansa na racunaru?!? E to rusi drzavu!

lorelei

pre 13 godina

Mora da je toj "Agenciji za bla bla" ovo prvi posao koji ima da obavi. Pitam se i koliko je ljudi zaposleno na tako odgovornim i vaznim pozicijama!?

Zeljko

pre 13 godina

Agencija!Svašta!Kao u onoj dečijoj igri "Mir mir mir niko nije kriv".Sve kalkulacije prehrambenih proizvoda pravljene su na bazi srednjeg kursa eura od 120 dinara za jedan euro.Razlika između današnjeg srednjeg kursa i budućeg srednjeg kursa je oko 13 procenata.U ovim okvirima će i Vlada pregovarati o povećanju zarada prosveti.Bojim se da je ovo uzaludan štrajk koji neće doneti boljitak ljudi u prosveti.

wladimir

pre 13 godina

Zašto se stalno prećutkuje ono što je očigledno.
Kada neko radi u privatnoj firmi, poslodavac je tu firmu napravio od para koje je sam uložio i odredio pravila igre. Sa druge strane Vlada i Država su u rukama onih koji su izabrani na izborima. Narod nije glasao za njih zato što su lepi, nego zato što je verovao da oni mogu domaćinski da vode državu. Međutim sadašnja vlast kao i predhodne se ponaša kao da ima je to ostavio DEDA, pa mogu kako hoće.
Što se tiče para, PARA ima, ali nema dovoljno kada se oni podmire. Ako ih stvarno nema onda je red da polože račune gde su pare otišle i da priznaju da su nesposobni da rade posao koji ima je neko poverio, a u ovom slučaju su to građani koji su im na izborima dali poverenje. Nije potrebno da o njihovim NEDELIMA saznajemo preko raznih INSAJDERA i dr., a svako iole sposoban može da napravi fabriku i zaposli 300 radnika ako mu te pare da DRŽAVA (oko 3.000.000 EUR). Zato zatvorite rupe na kanti, mnogo Vam vode curi, pa ćete moći da UGASITE POŽAR.
PAMET U GLAVU

milan

pre 13 godina

Nije nego. Samo čitam gluposti koje pišete. Nije poenta u platama nego u cenama. Nek vlada zaustavi divljanje cena a plate neka onda stoje. Drugo ti koji rade kod privatnika, imate inspekciju pa kršenje zakona prijavite. Zakon o radu je za sve isti nego poenta je što nekog mogu a nekog ne mogu da vuku za nos

Alisa Zemljočudesna

pre 13 godina

DAJTE JADNIM PROSVETARIMA PARE, BRE!
Pazi sestro kad nema šanse, imali smo velike izdatke u poslednje vreme :

Branko Jocić - 200.000.000 EUR-a, Satelit - 40.000.000 EUR-a, Javne nabavke - 1.000.000.000 EUR-a,
brze pruge, koridor 10, obilaznica, luka Bar, akcije za 1000 evra, Miladin Kovacević,
Miškonja naš, Beko, Bojan Kriš to,Marija Rašeta, Šaric, gospodin Legija, Milanko, Cane, Čume,
Katarina Rebraca,Zvezdan Terzić, Stara planina, koferce, Sartid, Hipo, Alpina, Afera indeks,
svinjski grip, invalidske penzije, propale vakcine, citostatici, kumovi sa sirijskom naftom,
Mile Dragić, NIS-ov zlatni padobran, zirafa, Gazela, skupštinski portreti, Djilas placa dugove
Zvezdi i Partizanu, poklanja se više od 3 milijarde Gorenju, oprašta se dugovanje od 4 milijarde RTB Boru,
Nata Mesarević, Vida Uzelac, Krkobabicevih zapošljava 100, a Železnice 300, Agencija za privatizaciju,
Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza, Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza,
Agencija za osiguranje depozita, Agencija za borbu protiv korupcije,Agencija za licenciranje stecajnih
upravnika, Republicka agencija za mirno rešavanje radnih sporova, Agencija za elektronske komunikacije,
Agencija za energetiku Republike Srbije, Agencija za energetsku efikasnost,Republicka agencija
za prostorno planiranje, Agencija za zaštitu životne sredine, Agencija za hemikalije Republike Srbije,
Agencija za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije, Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije,
Antidoping agencija ... poslanici, savetnici, Tadicevi mercedesi, policijski SUZUKI GSX-Rovi, Jeremic
putuje oko sveta za 80 dana, Dulicev sajt od 25.000 EUR-a, nov avion za Vladu...

DAJTE IM, BUDITE FER, ZNAM DA STE MADJIONICARI! :)

Ok, ajde, kad ti kažeš...ali nemoj da nas ispale na izborima, ima ti zapušimo rupu!

Dositej

pre 13 godina

“Ono što je najopasnije u Srbiji je ničim izazvan optimizam. Znači dokle god se pristupa razumno problemima imamo i razumno stanovništvo koje shvata da treba da se istrpi kriza, a kada se krene sa optimizmom to je signal za pobunu“, ocenjuje Zdravković.

Eto ti ga sad! Do juče nas kritikovali zbog pesimizma, kad mi udarismo u optimizam njima opet ne valja. Možda je vreme da "trpljenje" počne da oseća vlast, a na nedužni građani. Razumem da neko ne ume da vozi avion, ali mi nije jasno šta traži onda u kokpitu - dakle, ako ne umeju da nas izvuku iz ovog stanja - napolje iz kokpita, odnosno vlade, pa na biro. Znate li koliko miliona sposobnijih može da povede ovu državu?

Grunf

pre 13 godina

Ne moze lekar specijalista sa sve nocnim dezurstvima i radom preko vikenda da napabirci platu sudije pocetnika u Opstinskom sudu. Nije nama Evropa rekla da ne ispunjavamo uslove zato sto nam ne valjaju prosveta ili zdravstvo, nego sto nam cela zemlja stoji zbog sudstva, a vi ste hladno tu izdelili najvece plate i ostale ljude bezdusno ponizili. Podigli ste plate sudijama, sada cete prosvetnim radnicima, a bogami, sa punim pravom, pristizu i ostali. Poruka svim sindikatima: zelite li pobijediti, onda ne smijete izgubiti.

Kaže ministar

pre 13 godina

Kaže ministar-poštuje zakon, da mora biti minimum rada! Kad je trebalo poštovati zakon i ljudima dati zakonske otpremnine pri odlasku u penziju, nešto nije poštovan zakon! Voleo bih da znam da li je i u drugim javnim službama zakidano na ovoj stavki. Ili je logika-lako ćemo sa učiteljicama( i učama).

Vlada

pre 13 godina

Evo resenja!!! Vlada kupi parama iz budzeta par teskih gradjevinskih masina. Onda ih iznajmi Kolubari i za par meseci vrati novac u budzet, a zatim te masine svakog narednog meseca donose povecanje plate svim budzetskim korisnicima!

Zoran

pre 13 godina

Ovi u Vladi samo prepisuju iz serije Monty Python .
Secate li se - Monty Python - Ministry of Silly Walks.
Samo sto je ono bio samo dobar fazon , a ovo u Srbiji je stvarnost!!!!

Viktor

pre 13 godina

Vlada se zali da nema para u drzavnoj kasi. Mozda je to i tacno, ali postavljam pitanje istoj Vladi, ko je bio duzan da stvori uslove da se napune razne drzavne kase. Stalno se vade da je kriva svetska ekonomska situacija, a taj izgovor je postao toliko providan i smesan, pa i samim njima.

Gvozdena, uciteljica u jadnoj penziji

pre 13 godina

Sve ovo je osveta losih djaka...
Decenije iluzije i magle koje su progutale ceo jedan narod...
Gorke suze za naredna pokoljenja...

hobit

pre 13 godina

Kada bi ukinuli silne nekakve Agencije i Zavode u kojima se (ne)radi bilo bi para u dražavi.
Kada je Ministarstvo prosvete u pitanju, taj resor nisu samo škole...O tu je samo Ministarstvo u Nemanjinoj (ogromno, glomazno...), tu su vam 2 republička Zavoda (ne znam tačno koliko zaposlenih), pa tu su vam nekakvi regionalni centri za obrazovanje pa dodajte gradske i opštinske sekretarijate za obrazovanje, pa dodajte Nacionalni prosvetni savet, koji zaseda nikad, a njih 40-oro tu ne volontira...ma ima tu još dušebrižnika (agencija, saveta, zavoda)za obrazovanje naše dece.
Kada bi oni bar znali koji im je posao. Liči na oni Gogoljevu priču: "Činovnik 16-og reda šilji olovku činovnuku 15-og reda", a ovaj sledećem..
Predlažem Sindikatima da prošire zahteve i da traže: UKIDANJE svih tih "agencijazavodsaveta"(lezilebovića) i eto racionalizacije u obrazovanju 100%. Tada će biti parai za plate, a i za neki računar da uđe u škole.
Insajderu B92 predlog: napravite istraživanje šta konkretno rade zavodi, saveti i centri za obrazovanje. Otkrijte koliko su usaglašeni, ko u njima radi: Iznenadili bi se svi, čega sve tamo ima...

гром

pre 13 godina

Ау! Баш смо га пукли.
Све ми се чини да више ништа и није тако важно, да касно Јанко на поље Косов стиже.
Када се заокруживало, требало је размишљати. А да ли је се имало са чим, Бог ће живи знати.
А та неозбиљност платити се мора, па се и плаћа.
Ако наштампају лову не ваља; а ако не дају можемо да седимо, школе нема, нико се неће баш набригати, а па и то не ваља.
Довели смо се у фазу да никако не ваља, а то значу да смо дотерали цара до дувара.
Волео бих да није онако како ја видим, мислим.
А и који ђаво ме је терао да читам Митра Тарабића пророчанства Креманска. А све ми некако вода иде на ту воденицу. Не ваља.

Dragan

pre 13 godina

Redukujte budzetska izdvajanja za agencije, NBS, razne uprave, komisije, savete, javna preduzeca, napravite takav sistem plata po kojima one nece zavisiti od toga da li neko radi u NBS, skoli, sudu, agenciji ili nekoj cetvrtoj instituciji nego od toga kakve rezultate pokazuje na radnom mestu i ne samo da nece biti potrebe za novim porezima i stampanjem para nego cete ostvariti budzetski suficit za sasvim pristojne razvojne, ekoloske i socijalne programe.

Hogar

pre 13 godina

...ja bih gasio požar...što pre...jer nešto se nagomilavaju štrajkovi mnogo brže nego što se očekivalo, a tu je i miting ...setimo se samo Miloševićeve loše prognoze i u šta se to pretvorilo.