Četvrtak, 06.01.2011.

00:07

Država nas štiti od jeftinog goriva

Skupština Srbije usvojila je amandman kojim su <a href="http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&amp;mm=01&amp;dd=05&amp;nav_id=483785" class="text-link" target= "_blank">bitno povećane akcize na gorivo iz uvoza</a> u odnosu na ono koje se proizvodi u domaćim rafinerijama.

Izvor: Blic

Država nas štiti od jeftinog goriva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Las

pre 13 godina

Najnovija vest...
"Amandmanom koji su predlozili pumpadžije iz SPSDS+ i koji je juče usvojen, odobreno je zvanično povećanje greške merenja na točionim aparatima sa 10 na 20%. Na taj način država će uštedeti preko 2.3 milijarde na ishranu i smeštaj pumpadžija koji su u istražnom postupku kao i onih kojima je pravosnažno određen zatvor, a jednom delu građana će biti poboljšan standard što je jedan od prioritetnih ciljeva vlade Srbije. Amandman smatra ništavnim i sve procese koji se vode od ranije protiv vrednih radnika pumpi koji su poštovali nove uslove i nisu "drpali" više od 20%. Ovim se značajno doprinosi i reformi pravosudnog sistema Srbije"

samo pare volimo...

pre 13 godina

"Razloge za podnošenje amandmana socijalisti su obrazložili time da će se budžet na taj način uvećati za još 2,3 milijarde dinara"

To im je bilo dovoljno, kao u stripu, umesto zenica, vide se oznake $, nikakvi rusi, EU, NIS ili nesto drugo...

Drugo, liberalizacija tržišta, odakle bilo kome ideja da će biti jeftinije gorivo?
ako će naši bizMismeni hteti da zarade 300% i svi da se dogovore, ništa ih neće sprečiti... nemjote mislit da nas oni toliko vole da nam učine cenu

profesor Kosmosic

pre 13 godina

Vladu najbolje oslikava ministar Deltosavljevic. Takvo licemerje, laganje i ... u zdrav mozak se ne pamti jos od vremena Milosevica.

smesko

pre 13 godina

Hm... nista cudno. Ali, posle ovakvog poteza, svi iz ove vrhuske mogu da zaborave da su ikada dobili moj glas na izborima! Sa nestrpljenjem ocekujem sledece izbore...

Dzambo

pre 13 godina

"Vozni park naših građana je star u proseku 12 godina, a poljoprivredne mašine su stare u proseku više od 15 godina pa je logično da država preko akcizne politike i smanjivanja cena domaćih energenata podstiče jeftiniju proizvodnju u poljoprivredi i jeftinije derivate za građane. Zašto bi seljak plaćao skup evrodizel kad može da koristi domaći D2 odgovarajućeg kvaliteta?"

Hmmm...zvuci potpuno logicno. Ali hajde da razmotrimo i drugu, priznajem potpuno bleskastu varijantu - da povecanjem standarda drzava omoguci ljudima da voze novije automobile i masine i samim tim trose kvalitetnije gorivo. A tu je i taj, oh kako sam luckast, ekoloski momenat - bolje gorivo znaci manje zagadjenja. Ali ne, nemojte slusati jednog sanjara i idealistu, takvi nikada nisu bili prakticni. Gurajte po svome, na dobrom ste putu.

Sale

pre 13 godina

Taman smo pomislili da je monopol ukinut kad ono nastavak. Rusi potplatili nekoga u vladi i dobili novi "monopol". Ne vidim kako će u Srbiji da se razvija zdrava klima za poslovanje ako se stvari rešavaju tako da moćni privrednici plate nekome iz vlade da prepravi zakone po njihovim potrebama ili da subvencioniše njihove proizvode. Slično se verovatno radi i sa Telekomom. Ne prodaje se samo telekom već i monopol, verujem da će novom vlasniku zasmetati planirani zakon o prenosu broja pa će izdejstovati da se dotični zakon odloži na sledećih 50 godina. O Srbijo, banano moja.

ma znam ja

pre 13 godina

dame i gospodo, valjda Vam je svima jasno da se NIS mora uvek favorizovati i imati monopol na nasem trzistu kao kontra usluga Rusiji zbog njenog stava o Kosovu... Ajd nazdravlje...

alonso

pre 13 godina

Da li ste primetili da kada je na vlasti SPS nastupa jad i cemer, jos kad im pomazu ovi nesposobnjakovici iz DS+a. Jadni mi jos samo bombardovanje fali.

гром

pre 13 godina

Moжда треба и горе. Тек да они који нису сконтали, сконтају. Па нека иду и опет заокружују свакакве глупости.
Лака Ти ноћ, Србијо.

Cajanka

pre 13 godina

(@ Samo pljacka). Kad bi moglo, stavio bih ti bar 1.000.000 PREPORUCUJEM. Izivljavaju se i treniraju strogocu ali je raja sve solidarnija, videli smo kako Grci brane svoje prava,takav scenario je vrlo verovatan i u Srbiji.

Samo pljacka

pre 13 godina

"Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92"
Ako je tako onda je komentar na ovu vest nemoguc.

Poznavalac Rusije

pre 13 godina

Sta ste vi mislili,da se tek tako otarasite Rusa.Nece moci braco SRBI.Kada MAJKA RUSIJA STEGNE U ZAGRLJAJ JES DA BOLI I KOSTA ALI TO TRAJEE..

Vojvodjanin

pre 13 godina

Bas cu u inat da kupujem gorivo iz uvoza makar bilo i 100din skuplje!

Hvala drzavo sto me stitis od kvalitetnijeg i jeftinijeg proizvoda! Hvala!

Hocete li nas isto tako zastititi od Nemackog mleka koji se pojavio u radnjama, a jeftinije je od domaceg za 5 din?

Mogli bi da me zastitite i od povecanja plate, nalazenja dobrog posla itd?

Gile

pre 13 godina

I moram da ukazem na jos jednu stvar koja prevazilazi drskost-vozacima prosipaju pricu da moraju da se uskladjuju sa Evropskim propisima, zimske gume, lanci, sedista za decu, poeni, a oni svojim uredbama DIREKTNO OTEZAVAJU ILI CAK SPRECAVAJU VOZACE DA KORISTE KVALITETNO GORIVO PO EVROPSKIM STANDARDIMA! I onda imaju obraza da pomenu bezbednost u saobracaju!

Pedja

pre 13 godina

Sve koji su učestvovali u poklanjanju, pardon, prodaji NIS-a Rusima, i koji danas na perfidan način štite njihov monopolski položaj trebalo bi optužiti i osuditi za veleizdaju zemlje. Obrazloženja za nisku prodajnu cenu NIS-a (čitaj poklanjanje) bila su da ćemo imati jeftino gorivo i gas i da ćemo ubirati ogromne prihode po osnovi tranzita kroz Južni tok koji će prolaziti kroz našu zemlju. Niti su nam gorivo i gas jefiniji niti imamo Južni tok (pitanje je kada i da li ćemo ga uopšte imati). Stranoj monopolističkoj firmi su omogućene enormne zarade. Ako sve pomenuto nije veleizdaja zemlje ja ne znam šta je.

Saopštenje vlade Republike Srbije

pre 13 godina

Mi smo socijalno odgovorna vlast. I vodimo politiku kako bi građanima olakšali život u ovim teškim trenucima.
Ovi huškači vas lažu da je kod nas sve najskuplje, jednostavno to nije istina. Mi smo lideri u regionu, ali neki remetilački faktori se trude da obmanjuju građane. Mi smo u ovoj godini povećali penzije našim građanima za neverovatnih 2%.
Benzin, gas, struja, telefon moraju da poskupe kako bi mogli da pratimo svetske trendove.
A to što nema mleka mi smo dobro proučili situaciju i utvrdili smo da su za to krivi telići koji sisaju meleko na kvarno. Sad smo na putu da rešimo problem i sa telićima. Skoro ste mogli da čujete ove provokatore da će da poskupi hleb, jer nema dovoljno pšenice. To je čista laž, hleb će možda malo da poskupi kako bi pomogli našim pekarima u teškkoj situaciji. Ali građani nemoraju da strahuju pšenice ima dovoljno. Znate pri otkupu pšenice bilo je malo problema seljaci se žalili na cenu, ali mi smo uspeli da otkupimo to od seljaka po povoljnim cenama pri čemu smo im obećali bolji standard i subvencije. Onda su inostrani remetilački faktori od nas počeli da otkupljuju tu pšenicu po većim cenama, ali mi smo na vreme reagovali.
Neki tkozavani građani počeli su da se kao bune protiv poreza na imovinu. Dragi moji sugrađani nemojte da vas obmanjuju, mi smo vodili računa da oporezujemo samo one bogate. Najnovija vest od domaćih plaćenika je to da je država kriva što nećemo imati jeftinije gorivo. Neki se bune zbog akciza koje se uvode na domaća i strana goriva. Mi ovu meru moramo da speovedemo jer znate mi smo otkrili velkia nazlazišta nafte u Srbiji tako da mi hoćemo samo da zaštitimo našu proizvodnju.
Kupujte domaće a ne strano.

MIlos

pre 13 godina

@Nikola:

Ni jedna naftna kompanija koja posluje u Srbiji (osim NIS-a), ne proizvodi ono što se u Srbiji prodaje kao BMB95 (koji u velikom broju slučajeva nema oktansku vrednost 95, nego najčešće dosta manju, a da ne poredimo druge komponente poput sumpora i sl). Kao najlošije gorivo proizvode ono što se ovde sada prodaje kao Evro premijum BMB (10 dinara skuplje od običnog BMB), i sasvim sigurno neće zbog Srbije menjati svoje rafinerije. E na takvo gorivo će biti veća akciza, dok će na ovaj srmdljivi otpad BMB95 biti manja akciza, a takvo gorivo samo NIS ima u ponudi. Jel ti jasno onda? Da li si ti spreman da daješ 10-15 dinara više za kvalitetnije gorivo, ili ćeš kao većina ostati na NIS-ovom BMB95?

Iceman

pre 13 godina

Mi smo gomila budala koja dozvoljava da ih samara ko stigne. Moj auto star 20 godina je isao jos bolje i manje trosio sa gorivom sipanim u Austriji tako da politicari molim vas nemojte da se brinete za nase stare automobile

Gile

pre 13 godina

Kada sam pre oko 2 meseca prvi put cuo za 'liberalizaciju trzista' nisam mogao da prestanem da se smejem mesec dana. Kad sam konacno uspeo da prestanem da se smejem objasnio sam otupeloj rodbini i prijateljima da ih ocekuje povecanje akciza i da gorivo nikako nece biti jevtinije. Poslednjih dana prosle godine kada je opet na sva zvona najavljivana liberalizacija opet su poceli da mi se podsmevaju, a ja sam uzvratio grohotnim smehom... I dalje se smejem jer... sta drugo da radim?! Tuzno je sto ovaj napaceni i izmuzeni narod nikako da ostave na miru!

Visantinian

pre 13 godina

oni to o onom pojeftinjenju od 30% posle nove godine?
A uuu,jedva cekam izbore.
Sa ovakvom vladom vise nema vremena za cekanje.
Ljudi 20 godina mi tapkamo u mestu kao idijoti,a dopustili smo da nam drzavi i parlamentu sede konji i magarci.

jatovac

pre 13 godina

znaci dogovor je pao,na svim pumpama bice domace gorivo,prefarbano ofarbano i prodavace se po vecoj ceni kao da je satro shell-ovo......jadni mi

voja

pre 13 godina

Nemojte ljudi, ko boga vas molim!!!
Nemojte više da nas štitite.
Pustite one koji znaju i umeju nek vode ovu jadnu i bednu Srbiju.
Sa vama smo nadrljali!

d

pre 13 godina

Prvo pomislim da su to smišljali neki pametni ljudi sa odgovarajućim razlozima, a do kraja shvatim da su najobičniji lopovi, koji ne znaju ni da nam objasne zašto i kako nas potkradaju, nego nam uvijaju to u ovakve besmislene priče, da dižu cenu kako bi nas zaštitili ??!!! Mnogo vam hvala na vašoj zaštiti, nemojte više, uništili ste i nas i svega čega ste se dotakli, samo me još jedno zanima, gde je kraj vašoj nezasitoj pljački ?.

Никола

pre 13 godina

Разумем да преносите речи нафташа који покушавају да оправраду старе цене иако су причали о драстичном паду након либерализације тржишта.

Зато треба да разрешимо да ли су акцизе драстично повећане на "гориво из увоза" или на гориво високог квалитета. То није баш исто. Ако су акцизе веће само на еуро 5 гориво, нека онда увозе обичан безоловни бензин.

Баш ме интересује, јер стварно не верујем да се у било којој одлуци решено да акцизе буду веће на "гориво из увоза".

Goran

pre 13 godina

Eto ti sad! Veca akciza na uvozno gorivo a pricaju o liberalizaciji. Ovo samo kod nas ima. Kakva smo mi gomila smetenjaka kad sve ovo trpimo? Dodje mi da emigriram samo da ne citam glupava obrazlozenja zasto je dobro sto ce uvozno gorivo da bude optereceno vecom akcizom. A svaki dan gluport do gluposti iz razlicitih oblasti.

Đole

pre 13 godina

Do prekjuče su nas perfidno pljuckali, do juče otvoreno pljuvali u lice, a od sada nas otvoreno ******* u lice, a mi ćutimo i gledamo...

voja

pre 13 godina

Nemojte ljudi, ko boga vas molim!!!
Nemojte više da nas štitite.
Pustite one koji znaju i umeju nek vode ovu jadnu i bednu Srbiju.
Sa vama smo nadrljali!

Đole

pre 13 godina

Do prekjuče su nas perfidno pljuckali, do juče otvoreno pljuvali u lice, a od sada nas otvoreno ******* u lice, a mi ćutimo i gledamo...

Goran

pre 13 godina

Eto ti sad! Veca akciza na uvozno gorivo a pricaju o liberalizaciji. Ovo samo kod nas ima. Kakva smo mi gomila smetenjaka kad sve ovo trpimo? Dodje mi da emigriram samo da ne citam glupava obrazlozenja zasto je dobro sto ce uvozno gorivo da bude optereceno vecom akcizom. A svaki dan gluport do gluposti iz razlicitih oblasti.

Visantinian

pre 13 godina

oni to o onom pojeftinjenju od 30% posle nove godine?
A uuu,jedva cekam izbore.
Sa ovakvom vladom vise nema vremena za cekanje.
Ljudi 20 godina mi tapkamo u mestu kao idijoti,a dopustili smo da nam drzavi i parlamentu sede konji i magarci.

Samo pljacka

pre 13 godina

"Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92"
Ako je tako onda je komentar na ovu vest nemoguc.

Gile

pre 13 godina

Kada sam pre oko 2 meseca prvi put cuo za 'liberalizaciju trzista' nisam mogao da prestanem da se smejem mesec dana. Kad sam konacno uspeo da prestanem da se smejem objasnio sam otupeloj rodbini i prijateljima da ih ocekuje povecanje akciza i da gorivo nikako nece biti jevtinije. Poslednjih dana prosle godine kada je opet na sva zvona najavljivana liberalizacija opet su poceli da mi se podsmevaju, a ja sam uzvratio grohotnim smehom... I dalje se smejem jer... sta drugo da radim?! Tuzno je sto ovaj napaceni i izmuzeni narod nikako da ostave na miru!

Vojvodjanin

pre 13 godina

Bas cu u inat da kupujem gorivo iz uvoza makar bilo i 100din skuplje!

Hvala drzavo sto me stitis od kvalitetnijeg i jeftinijeg proizvoda! Hvala!

Hocete li nas isto tako zastititi od Nemackog mleka koji se pojavio u radnjama, a jeftinije je od domaceg za 5 din?

Mogli bi da me zastitite i od povecanja plate, nalazenja dobrog posla itd?

Poznavalac Rusije

pre 13 godina

Sta ste vi mislili,da se tek tako otarasite Rusa.Nece moci braco SRBI.Kada MAJKA RUSIJA STEGNE U ZAGRLJAJ JES DA BOLI I KOSTA ALI TO TRAJEE..

Gile

pre 13 godina

I moram da ukazem na jos jednu stvar koja prevazilazi drskost-vozacima prosipaju pricu da moraju da se uskladjuju sa Evropskim propisima, zimske gume, lanci, sedista za decu, poeni, a oni svojim uredbama DIREKTNO OTEZAVAJU ILI CAK SPRECAVAJU VOZACE DA KORISTE KVALITETNO GORIVO PO EVROPSKIM STANDARDIMA! I onda imaju obraza da pomenu bezbednost u saobracaju!

jatovac

pre 13 godina

znaci dogovor je pao,na svim pumpama bice domace gorivo,prefarbano ofarbano i prodavace se po vecoj ceni kao da je satro shell-ovo......jadni mi

Iceman

pre 13 godina

Mi smo gomila budala koja dozvoljava da ih samara ko stigne. Moj auto star 20 godina je isao jos bolje i manje trosio sa gorivom sipanim u Austriji tako da politicari molim vas nemojte da se brinete za nase stare automobile

d

pre 13 godina

Prvo pomislim da su to smišljali neki pametni ljudi sa odgovarajućim razlozima, a do kraja shvatim da su najobičniji lopovi, koji ne znaju ni da nam objasne zašto i kako nas potkradaju, nego nam uvijaju to u ovakve besmislene priče, da dižu cenu kako bi nas zaštitili ??!!! Mnogo vam hvala na vašoj zaštiti, nemojte više, uništili ste i nas i svega čega ste se dotakli, samo me još jedno zanima, gde je kraj vašoj nezasitoj pljački ?.

Saopštenje vlade Republike Srbije

pre 13 godina

Mi smo socijalno odgovorna vlast. I vodimo politiku kako bi građanima olakšali život u ovim teškim trenucima.
Ovi huškači vas lažu da je kod nas sve najskuplje, jednostavno to nije istina. Mi smo lideri u regionu, ali neki remetilački faktori se trude da obmanjuju građane. Mi smo u ovoj godini povećali penzije našim građanima za neverovatnih 2%.
Benzin, gas, struja, telefon moraju da poskupe kako bi mogli da pratimo svetske trendove.
A to što nema mleka mi smo dobro proučili situaciju i utvrdili smo da su za to krivi telići koji sisaju meleko na kvarno. Sad smo na putu da rešimo problem i sa telićima. Skoro ste mogli da čujete ove provokatore da će da poskupi hleb, jer nema dovoljno pšenice. To je čista laž, hleb će možda malo da poskupi kako bi pomogli našim pekarima u teškkoj situaciji. Ali građani nemoraju da strahuju pšenice ima dovoljno. Znate pri otkupu pšenice bilo je malo problema seljaci se žalili na cenu, ali mi smo uspeli da otkupimo to od seljaka po povoljnim cenama pri čemu smo im obećali bolji standard i subvencije. Onda su inostrani remetilački faktori od nas počeli da otkupljuju tu pšenicu po većim cenama, ali mi smo na vreme reagovali.
Neki tkozavani građani počeli su da se kao bune protiv poreza na imovinu. Dragi moji sugrađani nemojte da vas obmanjuju, mi smo vodili računa da oporezujemo samo one bogate. Najnovija vest od domaćih plaćenika je to da je država kriva što nećemo imati jeftinije gorivo. Neki se bune zbog akciza koje se uvode na domaća i strana goriva. Mi ovu meru moramo da speovedemo jer znate mi smo otkrili velkia nazlazišta nafte u Srbiji tako da mi hoćemo samo da zaštitimo našu proizvodnju.
Kupujte domaće a ne strano.

Pedja

pre 13 godina

Sve koji su učestvovali u poklanjanju, pardon, prodaji NIS-a Rusima, i koji danas na perfidan način štite njihov monopolski položaj trebalo bi optužiti i osuditi za veleizdaju zemlje. Obrazloženja za nisku prodajnu cenu NIS-a (čitaj poklanjanje) bila su da ćemo imati jeftino gorivo i gas i da ćemo ubirati ogromne prihode po osnovi tranzita kroz Južni tok koji će prolaziti kroz našu zemlju. Niti su nam gorivo i gas jefiniji niti imamo Južni tok (pitanje je kada i da li ćemo ga uopšte imati). Stranoj monopolističkoj firmi su omogućene enormne zarade. Ako sve pomenuto nije veleizdaja zemlje ja ne znam šta je.

alonso

pre 13 godina

Da li ste primetili da kada je na vlasti SPS nastupa jad i cemer, jos kad im pomazu ovi nesposobnjakovici iz DS+a. Jadni mi jos samo bombardovanje fali.

Dzambo

pre 13 godina

"Vozni park naših građana je star u proseku 12 godina, a poljoprivredne mašine su stare u proseku više od 15 godina pa je logično da država preko akcizne politike i smanjivanja cena domaćih energenata podstiče jeftiniju proizvodnju u poljoprivredi i jeftinije derivate za građane. Zašto bi seljak plaćao skup evrodizel kad može da koristi domaći D2 odgovarajućeg kvaliteta?"

Hmmm...zvuci potpuno logicno. Ali hajde da razmotrimo i drugu, priznajem potpuno bleskastu varijantu - da povecanjem standarda drzava omoguci ljudima da voze novije automobile i masine i samim tim trose kvalitetnije gorivo. A tu je i taj, oh kako sam luckast, ekoloski momenat - bolje gorivo znaci manje zagadjenja. Ali ne, nemojte slusati jednog sanjara i idealistu, takvi nikada nisu bili prakticni. Gurajte po svome, na dobrom ste putu.

Sale

pre 13 godina

Taman smo pomislili da je monopol ukinut kad ono nastavak. Rusi potplatili nekoga u vladi i dobili novi "monopol". Ne vidim kako će u Srbiji da se razvija zdrava klima za poslovanje ako se stvari rešavaju tako da moćni privrednici plate nekome iz vlade da prepravi zakone po njihovim potrebama ili da subvencioniše njihove proizvode. Slično se verovatno radi i sa Telekomom. Ne prodaje se samo telekom već i monopol, verujem da će novom vlasniku zasmetati planirani zakon o prenosu broja pa će izdejstovati da se dotični zakon odloži na sledećih 50 godina. O Srbijo, banano moja.

гром

pre 13 godina

Moжда треба и горе. Тек да они који нису сконтали, сконтају. Па нека иду и опет заокружују свакакве глупости.
Лака Ти ноћ, Србијо.

MIlos

pre 13 godina

@Nikola:

Ni jedna naftna kompanija koja posluje u Srbiji (osim NIS-a), ne proizvodi ono što se u Srbiji prodaje kao BMB95 (koji u velikom broju slučajeva nema oktansku vrednost 95, nego najčešće dosta manju, a da ne poredimo druge komponente poput sumpora i sl). Kao najlošije gorivo proizvode ono što se ovde sada prodaje kao Evro premijum BMB (10 dinara skuplje od običnog BMB), i sasvim sigurno neće zbog Srbije menjati svoje rafinerije. E na takvo gorivo će biti veća akciza, dok će na ovaj srmdljivi otpad BMB95 biti manja akciza, a takvo gorivo samo NIS ima u ponudi. Jel ti jasno onda? Da li si ti spreman da daješ 10-15 dinara više za kvalitetnije gorivo, ili ćeš kao većina ostati na NIS-ovom BMB95?

Cajanka

pre 13 godina

(@ Samo pljacka). Kad bi moglo, stavio bih ti bar 1.000.000 PREPORUCUJEM. Izivljavaju se i treniraju strogocu ali je raja sve solidarnija, videli smo kako Grci brane svoje prava,takav scenario je vrlo verovatan i u Srbiji.

ma znam ja

pre 13 godina

dame i gospodo, valjda Vam je svima jasno da se NIS mora uvek favorizovati i imati monopol na nasem trzistu kao kontra usluga Rusiji zbog njenog stava o Kosovu... Ajd nazdravlje...

Никола

pre 13 godina

Разумем да преносите речи нафташа који покушавају да оправраду старе цене иако су причали о драстичном паду након либерализације тржишта.

Зато треба да разрешимо да ли су акцизе драстично повећане на "гориво из увоза" или на гориво високог квалитета. То није баш исто. Ако су акцизе веће само на еуро 5 гориво, нека онда увозе обичан безоловни бензин.

Баш ме интересује, јер стварно не верујем да се у било којој одлуци решено да акцизе буду веће на "гориво из увоза".

smesko

pre 13 godina

Hm... nista cudno. Ali, posle ovakvog poteza, svi iz ove vrhuske mogu da zaborave da su ikada dobili moj glas na izborima! Sa nestrpljenjem ocekujem sledece izbore...

profesor Kosmosic

pre 13 godina

Vladu najbolje oslikava ministar Deltosavljevic. Takvo licemerje, laganje i ... u zdrav mozak se ne pamti jos od vremena Milosevica.

samo pare volimo...

pre 13 godina

"Razloge za podnošenje amandmana socijalisti su obrazložili time da će se budžet na taj način uvećati za još 2,3 milijarde dinara"

To im je bilo dovoljno, kao u stripu, umesto zenica, vide se oznake $, nikakvi rusi, EU, NIS ili nesto drugo...

Drugo, liberalizacija tržišta, odakle bilo kome ideja da će biti jeftinije gorivo?
ako će naši bizMismeni hteti da zarade 300% i svi da se dogovore, ništa ih neće sprečiti... nemjote mislit da nas oni toliko vole da nam učine cenu

Las

pre 13 godina

Najnovija vest...
"Amandmanom koji su predlozili pumpadžije iz SPSDS+ i koji je juče usvojen, odobreno je zvanično povećanje greške merenja na točionim aparatima sa 10 na 20%. Na taj način država će uštedeti preko 2.3 milijarde na ishranu i smeštaj pumpadžija koji su u istražnom postupku kao i onih kojima je pravosnažno određen zatvor, a jednom delu građana će biti poboljšan standard što je jedan od prioritetnih ciljeva vlade Srbije. Amandman smatra ništavnim i sve procese koji se vode od ranije protiv vrednih radnika pumpi koji su poštovali nove uslove i nisu "drpali" više od 20%. Ovim se značajno doprinosi i reformi pravosudnog sistema Srbije"

Никола

pre 13 godina

Разумем да преносите речи нафташа који покушавају да оправраду старе цене иако су причали о драстичном паду након либерализације тржишта.

Зато треба да разрешимо да ли су акцизе драстично повећане на "гориво из увоза" или на гориво високог квалитета. То није баш исто. Ако су акцизе веће само на еуро 5 гориво, нека онда увозе обичан безоловни бензин.

Баш ме интересује, јер стварно не верујем да се у било којој одлуци решено да акцизе буду веће на "гориво из увоза".

Poznavalac Rusije

pre 13 godina

Sta ste vi mislili,da se tek tako otarasite Rusa.Nece moci braco SRBI.Kada MAJKA RUSIJA STEGNE U ZAGRLJAJ JES DA BOLI I KOSTA ALI TO TRAJEE..

Đole

pre 13 godina

Do prekjuče su nas perfidno pljuckali, do juče otvoreno pljuvali u lice, a od sada nas otvoreno ******* u lice, a mi ćutimo i gledamo...

Goran

pre 13 godina

Eto ti sad! Veca akciza na uvozno gorivo a pricaju o liberalizaciji. Ovo samo kod nas ima. Kakva smo mi gomila smetenjaka kad sve ovo trpimo? Dodje mi da emigriram samo da ne citam glupava obrazlozenja zasto je dobro sto ce uvozno gorivo da bude optereceno vecom akcizom. A svaki dan gluport do gluposti iz razlicitih oblasti.

Pedja

pre 13 godina

Sve koji su učestvovali u poklanjanju, pardon, prodaji NIS-a Rusima, i koji danas na perfidan način štite njihov monopolski položaj trebalo bi optužiti i osuditi za veleizdaju zemlje. Obrazloženja za nisku prodajnu cenu NIS-a (čitaj poklanjanje) bila su da ćemo imati jeftino gorivo i gas i da ćemo ubirati ogromne prihode po osnovi tranzita kroz Južni tok koji će prolaziti kroz našu zemlju. Niti su nam gorivo i gas jefiniji niti imamo Južni tok (pitanje je kada i da li ćemo ga uopšte imati). Stranoj monopolističkoj firmi su omogućene enormne zarade. Ako sve pomenuto nije veleizdaja zemlje ja ne znam šta je.

Visantinian

pre 13 godina

oni to o onom pojeftinjenju od 30% posle nove godine?
A uuu,jedva cekam izbore.
Sa ovakvom vladom vise nema vremena za cekanje.
Ljudi 20 godina mi tapkamo u mestu kao idijoti,a dopustili smo da nam drzavi i parlamentu sede konji i magarci.

Gile

pre 13 godina

I moram da ukazem na jos jednu stvar koja prevazilazi drskost-vozacima prosipaju pricu da moraju da se uskladjuju sa Evropskim propisima, zimske gume, lanci, sedista za decu, poeni, a oni svojim uredbama DIREKTNO OTEZAVAJU ILI CAK SPRECAVAJU VOZACE DA KORISTE KVALITETNO GORIVO PO EVROPSKIM STANDARDIMA! I onda imaju obraza da pomenu bezbednost u saobracaju!

Vojvodjanin

pre 13 godina

Bas cu u inat da kupujem gorivo iz uvoza makar bilo i 100din skuplje!

Hvala drzavo sto me stitis od kvalitetnijeg i jeftinijeg proizvoda! Hvala!

Hocete li nas isto tako zastititi od Nemackog mleka koji se pojavio u radnjama, a jeftinije je od domaceg za 5 din?

Mogli bi da me zastitite i od povecanja plate, nalazenja dobrog posla itd?

voja

pre 13 godina

Nemojte ljudi, ko boga vas molim!!!
Nemojte više da nas štitite.
Pustite one koji znaju i umeju nek vode ovu jadnu i bednu Srbiju.
Sa vama smo nadrljali!

Samo pljacka

pre 13 godina

"Komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Govor mržnje je zabranjen na sajtu B92"
Ako je tako onda je komentar na ovu vest nemoguc.

alonso

pre 13 godina

Da li ste primetili da kada je na vlasti SPS nastupa jad i cemer, jos kad im pomazu ovi nesposobnjakovici iz DS+a. Jadni mi jos samo bombardovanje fali.

гром

pre 13 godina

Moжда треба и горе. Тек да они који нису сконтали, сконтају. Па нека иду и опет заокружују свакакве глупости.
Лака Ти ноћ, Србијо.

Cajanka

pre 13 godina

(@ Samo pljacka). Kad bi moglo, stavio bih ti bar 1.000.000 PREPORUCUJEM. Izivljavaju se i treniraju strogocu ali je raja sve solidarnija, videli smo kako Grci brane svoje prava,takav scenario je vrlo verovatan i u Srbiji.

Dzambo

pre 13 godina

"Vozni park naših građana je star u proseku 12 godina, a poljoprivredne mašine su stare u proseku više od 15 godina pa je logično da država preko akcizne politike i smanjivanja cena domaćih energenata podstiče jeftiniju proizvodnju u poljoprivredi i jeftinije derivate za građane. Zašto bi seljak plaćao skup evrodizel kad može da koristi domaći D2 odgovarajućeg kvaliteta?"

Hmmm...zvuci potpuno logicno. Ali hajde da razmotrimo i drugu, priznajem potpuno bleskastu varijantu - da povecanjem standarda drzava omoguci ljudima da voze novije automobile i masine i samim tim trose kvalitetnije gorivo. A tu je i taj, oh kako sam luckast, ekoloski momenat - bolje gorivo znaci manje zagadjenja. Ali ne, nemojte slusati jednog sanjara i idealistu, takvi nikada nisu bili prakticni. Gurajte po svome, na dobrom ste putu.

ma znam ja

pre 13 godina

dame i gospodo, valjda Vam je svima jasno da se NIS mora uvek favorizovati i imati monopol na nasem trzistu kao kontra usluga Rusiji zbog njenog stava o Kosovu... Ajd nazdravlje...

Sale

pre 13 godina

Taman smo pomislili da je monopol ukinut kad ono nastavak. Rusi potplatili nekoga u vladi i dobili novi "monopol". Ne vidim kako će u Srbiji da se razvija zdrava klima za poslovanje ako se stvari rešavaju tako da moćni privrednici plate nekome iz vlade da prepravi zakone po njihovim potrebama ili da subvencioniše njihove proizvode. Slično se verovatno radi i sa Telekomom. Ne prodaje se samo telekom već i monopol, verujem da će novom vlasniku zasmetati planirani zakon o prenosu broja pa će izdejstovati da se dotični zakon odloži na sledećih 50 godina. O Srbijo, banano moja.

d

pre 13 godina

Prvo pomislim da su to smišljali neki pametni ljudi sa odgovarajućim razlozima, a do kraja shvatim da su najobičniji lopovi, koji ne znaju ni da nam objasne zašto i kako nas potkradaju, nego nam uvijaju to u ovakve besmislene priče, da dižu cenu kako bi nas zaštitili ??!!! Mnogo vam hvala na vašoj zaštiti, nemojte više, uništili ste i nas i svega čega ste se dotakli, samo me još jedno zanima, gde je kraj vašoj nezasitoj pljački ?.

jatovac

pre 13 godina

znaci dogovor je pao,na svim pumpama bice domace gorivo,prefarbano ofarbano i prodavace se po vecoj ceni kao da je satro shell-ovo......jadni mi

Saopštenje vlade Republike Srbije

pre 13 godina

Mi smo socijalno odgovorna vlast. I vodimo politiku kako bi građanima olakšali život u ovim teškim trenucima.
Ovi huškači vas lažu da je kod nas sve najskuplje, jednostavno to nije istina. Mi smo lideri u regionu, ali neki remetilački faktori se trude da obmanjuju građane. Mi smo u ovoj godini povećali penzije našim građanima za neverovatnih 2%.
Benzin, gas, struja, telefon moraju da poskupe kako bi mogli da pratimo svetske trendove.
A to što nema mleka mi smo dobro proučili situaciju i utvrdili smo da su za to krivi telići koji sisaju meleko na kvarno. Sad smo na putu da rešimo problem i sa telićima. Skoro ste mogli da čujete ove provokatore da će da poskupi hleb, jer nema dovoljno pšenice. To je čista laž, hleb će možda malo da poskupi kako bi pomogli našim pekarima u teškkoj situaciji. Ali građani nemoraju da strahuju pšenice ima dovoljno. Znate pri otkupu pšenice bilo je malo problema seljaci se žalili na cenu, ali mi smo uspeli da otkupimo to od seljaka po povoljnim cenama pri čemu smo im obećali bolji standard i subvencije. Onda su inostrani remetilački faktori od nas počeli da otkupljuju tu pšenicu po većim cenama, ali mi smo na vreme reagovali.
Neki tkozavani građani počeli su da se kao bune protiv poreza na imovinu. Dragi moji sugrađani nemojte da vas obmanjuju, mi smo vodili računa da oporezujemo samo one bogate. Najnovija vest od domaćih plaćenika je to da je država kriva što nećemo imati jeftinije gorivo. Neki se bune zbog akciza koje se uvode na domaća i strana goriva. Mi ovu meru moramo da speovedemo jer znate mi smo otkrili velkia nazlazišta nafte u Srbiji tako da mi hoćemo samo da zaštitimo našu proizvodnju.
Kupujte domaće a ne strano.

Iceman

pre 13 godina

Mi smo gomila budala koja dozvoljava da ih samara ko stigne. Moj auto star 20 godina je isao jos bolje i manje trosio sa gorivom sipanim u Austriji tako da politicari molim vas nemojte da se brinete za nase stare automobile

Gile

pre 13 godina

Kada sam pre oko 2 meseca prvi put cuo za 'liberalizaciju trzista' nisam mogao da prestanem da se smejem mesec dana. Kad sam konacno uspeo da prestanem da se smejem objasnio sam otupeloj rodbini i prijateljima da ih ocekuje povecanje akciza i da gorivo nikako nece biti jevtinije. Poslednjih dana prosle godine kada je opet na sva zvona najavljivana liberalizacija opet su poceli da mi se podsmevaju, a ja sam uzvratio grohotnim smehom... I dalje se smejem jer... sta drugo da radim?! Tuzno je sto ovaj napaceni i izmuzeni narod nikako da ostave na miru!

MIlos

pre 13 godina

@Nikola:

Ni jedna naftna kompanija koja posluje u Srbiji (osim NIS-a), ne proizvodi ono što se u Srbiji prodaje kao BMB95 (koji u velikom broju slučajeva nema oktansku vrednost 95, nego najčešće dosta manju, a da ne poredimo druge komponente poput sumpora i sl). Kao najlošije gorivo proizvode ono što se ovde sada prodaje kao Evro premijum BMB (10 dinara skuplje od običnog BMB), i sasvim sigurno neće zbog Srbije menjati svoje rafinerije. E na takvo gorivo će biti veća akciza, dok će na ovaj srmdljivi otpad BMB95 biti manja akciza, a takvo gorivo samo NIS ima u ponudi. Jel ti jasno onda? Da li si ti spreman da daješ 10-15 dinara više za kvalitetnije gorivo, ili ćeš kao većina ostati na NIS-ovom BMB95?

smesko

pre 13 godina

Hm... nista cudno. Ali, posle ovakvog poteza, svi iz ove vrhuske mogu da zaborave da su ikada dobili moj glas na izborima! Sa nestrpljenjem ocekujem sledece izbore...

profesor Kosmosic

pre 13 godina

Vladu najbolje oslikava ministar Deltosavljevic. Takvo licemerje, laganje i ... u zdrav mozak se ne pamti jos od vremena Milosevica.

samo pare volimo...

pre 13 godina

"Razloge za podnošenje amandmana socijalisti su obrazložili time da će se budžet na taj način uvećati za još 2,3 milijarde dinara"

To im je bilo dovoljno, kao u stripu, umesto zenica, vide se oznake $, nikakvi rusi, EU, NIS ili nesto drugo...

Drugo, liberalizacija tržišta, odakle bilo kome ideja da će biti jeftinije gorivo?
ako će naši bizMismeni hteti da zarade 300% i svi da se dogovore, ništa ih neće sprečiti... nemjote mislit da nas oni toliko vole da nam učine cenu

Las

pre 13 godina

Najnovija vest...
"Amandmanom koji su predlozili pumpadžije iz SPSDS+ i koji je juče usvojen, odobreno je zvanično povećanje greške merenja na točionim aparatima sa 10 na 20%. Na taj način država će uštedeti preko 2.3 milijarde na ishranu i smeštaj pumpadžija koji su u istražnom postupku kao i onih kojima je pravosnažno određen zatvor, a jednom delu građana će biti poboljšan standard što je jedan od prioritetnih ciljeva vlade Srbije. Amandman smatra ništavnim i sve procese koji se vode od ranije protiv vrednih radnika pumpi koji su poštovali nove uslove i nisu "drpali" više od 20%. Ovim se značajno doprinosi i reformi pravosudnog sistema Srbije"