Petak, 17.12.2010.

14:19

PDV na računare i voće sa 8 na 18%

Porez na dodatu vrednost (PDV) na kompjutere, južno voće i usluge hotela povećan je sa osam na 18 procenata, saznaje B92.

Izvor: B92

PDV na raèunare i voæe sa 8 na 18% IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

155 Komentari

Sortiraj po:

jovan

pre 13 godina

nije bitno za koga cete glasati,ne samo MI,vec svaka drzava u svetu.jednostavno,vladaju sistemi koji koji su primitivni.glavni motiv drustva je hedonizam,odgajani smo sa ubedjenjima da to tako mora biti.mozete li da zamislite svet u kome materijalizam nije cilj??"gubimo"vreme i energiju optuzujuci jedni druge

marko

pre 13 godina

4. Да ли се законом подржава стварање нових привредних субјеката на тржишту и тржишна конкуренција
Законом се не утиче на стварање нових привредних субјеката

Ovo stoji u tekstu zakona kao analiza efekata zakona.

dragan

pre 13 godina

Definitivno i konacno moje razocarenje u demokratske snage koje se u nicemu ne razlikuju od Slobinog rezima!http://www.e-novine.com/ekonomija/ekonomija-vesti/43260-Mere-prikrivanje-nesposobnosti-korupcije.html

marko

pre 13 godina

4. Да ли се законом подржава стварање нових привредних субјеката на тржишту и тржишна конкуренција
Законом се не утиче на стварање нових привредних субјеката

Ovo stoji u tekstu zakona kao analiza efekata zakona.

Bata Sveznalica

pre 13 godina

Zbog čega da u jednoj od retkih oblasti gde nismo na dnu, tako i ostane? Ubi sve, a prvo gde ne razumeš čemu služi a uz to i ne radi! I sve to za projektovano popunjavanje samo 1% budžetskog deficita! Jeeeeeeee, pa ima li iko tamo da je čuo za ekonomiju! Jeste, ali na prste pa im zbog toga ne trebaju kompjuteri! Taško nama, kakve i ćemo bisere još da čujemo... Tragično je što će oni i ovo preživeti pod ko zna kojim obrazloženjem...

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srbija mene neodoljivo podsjeća na klasičnu latinomeričku mafijašku banana državu! Narod u apatiji! Više ni na ulice ne izlazi. Da se organizuje samo jedan veći skup poput onih skupova iz 90-tih kriminalcima u Vladi ne bi bilo svejedno. Kada bi se narod organizovao poput onog u Grčkoj ovima na vlasti tek onda ne bi bilo svejedno. Ne znam zaista šta još treba da se dogodi da bi se ljudi pokrenuli! Svaki put iznova se iznenađujemo nekim novim katastrofalnim potezima Vlade Srbije ali niko ništa ne preduzima.

Зоран

pre 13 godina

Само да знате: Финац је купио Форд Фокус у немачкој, полован, 9000 евра платио. Кад га регистровао у Финској још 7000 (7000) евра је платио на дажбине. Иначе Финска нема своју ауто индустрију.

student

pre 13 godina

Zaista BRAVO! Zadivili ste me besprekornom računicom. Već mi je od samog sebe muka kad god ogorčeno prokomentarišem svakodnevne vladine ispade i tako slatko čekam te izbore da ispravim grešku od prošlog puta. Koga ću drugog, nemam pojma, al daću sve od sebe. U međuvremenu pokušavam da odem odavde. Tek sam diplomirao, imam mnogo toga da dam, ali ovoj zemlji očigledno nisam potreban, kao i na hiljade sličnih. Svaka čast.

.. a skupstini kafa 20din.

pre 13 godina

Cene u USA (u americkim dolarima USD):
http://www.compusa.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=2510&name=15-Inch-Laptops
Cene u Nemackoj (EUR):
http://www.guenstiger.de/Katalog/Preis.pl?kid=2-29&sort=preis&mehr=40
Cene u Srbiji (RSD):
http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=category&category_id=398&pg=4&brand=&stock=&price_range=&sort=price_asc

I do sad smo bili skuplji od USA, slicni Nemackoj (ali ne i po kvalitetu robe naravno, jer postoji roba za zapadno i roba istocno trziste).

Sada skace +10%..

zlocca

pre 13 godina

Ma narod je kriv jer je uvideo da su jabuke krushke i svo ostalo voce kod Mishkovica skupe ko meso i uporedjivao je sa transportom iz juznih predela pa onda da nam poslupe da banana i ananas nebudu jeftinije od Mishkovicevih jabuka sljiva krushki itd...bitno je jedino da sve shto vredja zdrav razum se namece kao vrednost u zemlji Srbiji

Зоран

pre 13 godina

tako da jesti banane, koje su uzgred po svojim nutricionistickim kvalitetima zdravije od vecine voca sa ovog podneblja, svakako nije nikakvo pomodarstvo.


VВеровао или не јабука је много, много здравија. Најјефтиниеј воће назпаду су банане.

djordje

pre 13 godina

zaboravili ste hleb, mozda veci porez na hleb bi doneo veci prihod drzavi a onda automatski i vasim privatnim firmama ( Dulic,Djilas,Dinkic i svi ostali)

Paja Patak

pre 13 godina

Odličan potez. Očekujem da će da sledeće godine da dignu porez na olovke i papir i da završimo već jednom s ovima što su pismeni i što se nešto kao bune. A planom do 2020 je verovanto planirano zatvaranje većine škola i fakulteta.

Samo napred, tako nam i treba. Sami smo se za to izborili. Napred u mračnu i zaglupljujuću prošlost.

Samo pljacka

pre 13 godina

@surfer
Zavisi od definicije reci katastrofa. Sinoc u Maksiju, eukaliptus bonbone 100gr. 99 din. U nemackoj one kostaju 99 Centi 250 gr. Ritter cokolda 176 din,. u Nemackoj 69-89 Centi. Da li je to "katastrofa" ? Naravno, zavisi od definicije.

Ajd` u školu braćo mila...

pre 13 godina

"...jer prvo nije zdravo jesti voće sa drugih podneblja na kojima naš čovek nije rođen..."
(Dusan Silni, 17. decembar 2010 23:25)

Nedostatak osnovnog obrzovanja.

Za tvoju informaciju:
1. Ivanjički krompir
2. Leskovačka paprika
3. Paradajz
4. Kukuruz
5. Pasulj - tetovac, gradištanac itd.,
... i još ko zna koliko kultura koje koristimo u ishrani, ne potiču sa ovog podneblja.

Do otkrića Amerike, Evropa je bukvalno gladovala.

Dakle, ako hoćeš da srbuješ u ishrani, navali na koprivu i žitarice (što je inače sve vrlo zdravo), ali zaboravi na prebranac, paprike u belom luku, šopsku salatu, ajvar, ...

Bogi

pre 13 godina

Bojkot izbora.

Ako bi izašlo samo 25% do 30% glasača i sadašnja vlast i opozicija bi izgubili svaki legitimitet pred narodom, i sa punim pravom bismo ih sve mogli tretirati kao uzurpatore vlasti. Svaka reč koju bi posle toga izgovorili u medijima i svaka odluka koju bi doneli bili bi unapred legitimisani kao nastavak pljačke srpskog naroda koja traje predugo.
Argument da "to njih ne dotiče" ne stoji, jer sa izlaznošću od 25 ili 30% bi im se jasno stavilo do znanja da ih većina naroda smatra za svoje neprijatelje, a vlastodršci bi izgubili mogućnost pozivanja na "volju naroda", odnosno demokratiju.
Demokratija je i da im stavimo do znanja da nam je već muka, i da svi idu dođavola.

krastavac

pre 13 godina

I naravno mi cemo da sedimo ovde i za svaku stvar da pisemo komentare i iznosimo nezadovoljstvo. Zato sve to i rade jer znaju da narod nece nista uraditi povodom toga.

Ekon(d)omist

pre 13 godina

A gde je gdin veciti ministar? Prosle godine, u stilu Marije Antoanete, na opasku narod nema za lekove rece: \'Jedite voce!\'. Kako Tomice? Gdine Djelicu sta kazete kao osoba od informatickog prosperiteta? A ovo za turizam ce nam doneti onoliko.

Žuto je boja banane, a plavo je boja dubine

pre 13 godina

Srbija treba da promeni zastavu i grb. Zastava treba da bude žute boje i na njoj ništa, što je simbol žutog ništavila,******
Grb da bude banana.

I na tu bananu, koju su napravili od države, će da nam uzmu 18%!

Зоран

pre 13 godina

Turci su u vreme zloglasne viševekovne vladavine imali DESETICU.Znači da im je namet bio 10%.OVI SU GORI OD TURAKA !!!
(Mikelo, 17. decembar 2010 18:33)

Имаш и сада "Турке", али изгледа нећете да их прихватите да вас "израбљују". Волиет слободу изнад свега. Шта ко воли то ће и да добије.

Читам коментаре за једно 100 година: Где сте Амери, све вам, се прашта, код вас није било обавезно да имамо косе очи, а ови нас, поред тога што морамо да радимо за ситне паре, третирају као другоразредни народ.

Ateista

pre 13 godina

Kada sam procitao iznervirao sam se, medjutim, sada kada razmislim i onako cu 2012 docekati kao gradjanin neke druge zemlje gde se malo normalnije zivi, gde se znanje ceni, gde mi "prijatelji" nece govoriti da sam budala sto cu diplomirati u roku i sto ucim za sve ispite, a nemuljam, gde mi nece biti potrebna veza da cak kupim te proklete mandarne a ni o cemu drugom necu vise ni da razmisljam..

Ulazim u prodavnucu, vidim kao akcija mandarine, znaci raspadaju se, kad ono na kasi gdja sa dve kese od po 5kg sve lepe i zrele... O cemu vise pricati, trazenju posla, lekara i slicno?? Ako nemas vezu za posao moras da se ponizavas po nekim realiti emisijama ili ako se zaposlis radis kao rok za bednu platu gde nikad neces napredovati zato sto ima ko je "pre" odnosno preci od tebe...

milan

pre 13 godina

Jedino je jos preostalo da pocnu nocu politicari da nas progone po ulicama i da nam piju krv i nasilno vade organe, pare su nam uveliko vec sve izmuzli

andreas kisser

pre 13 godina

(Dusan Silni, 17. decembar 2010 23:25)

***** procitaj opet sta si napisao. banane jedem od kad znam za sebe, a imam 35 godina - jos u vreme tita ih je prodavala piljarnica iza coska. a papaju u zivotu nisam probao, niti znam ikoga u drustvu ili komsiluku ko to jede. tako da jesti banane, koje su uzgred po svojim nutricionistickim kvalitetima zdravije od vecine voca sa ovog podneblja, svakako nije nikakvo pomodarstvo.
sto se tice novih poreza besmislene su rasprave da li su porezi veci ovde ili u okruzenju i time ih pravdati; sustina je jednostavno u tome da ova drzava proizvodi i izvozi sve manje - jedino sto im je preostalo da bi izbalansirali budzet je da maximalno izvlace novac preko direktnih poreza. za neke od tih poreza se ne bih bunio da su deo smisljene, odgovorne i dugorocno perspektivne ekonomske politike. ali kako se radi o krpljenju rupa dok se ne otalja mandat i vruc krompir prepusti nekom drugom posle izbora, kao racionalna i obrazovana osoba ne mogu da podrzim nikakve mere koje idu na stetu vec uveliko erodiranog standarda ovog napacenog naroda.

kesa

pre 13 godina

Valja naci pare za nova kola predsedniku, upravi SrbijaGasa i ko zna kome jos...
Samo se nadam da cemo uskoro reagovati na sve ovo kao Grci!
Gradjanska neposlusnost!

Tipolir

pre 13 godina

Cvetković: Dinar se stabilizovao.-
Cvetković: Srbija skoro kao Kina.-
Cvetković: Kurs dinara stabilan.-
Cvetković: Povećanje penzija za 10% .-
Cvetković: Bolji smo od regiona.-
Cvetković: Lider po BDP-u u regionu.-
Srbija lider u proizvodnji hrane.-
Cvetković:Biće puno bolje građanima.-
Cvetković: Mir i ekonomski razvoj.-
__________________
Cvetković: Još malo dragi moji Srbi,
i bit će te mi zahvalni, za sve što sam dobro napravio za vas.
Morate i sami priznati, da je toga bilo jako puno,
pa se nadam da će te i ubuduće glasati samo za mene.
Voli vas Vaš Cvetko-

duplikat

pre 13 godina

Gospodjo Dragutinovic, malo je 18% uzmite sve i opet Vam nece biti dovoljno za Vase plate i vasih pulena neradnika u Vladi. Za vrijeme Turske nisu bili toliki nameti
zivilo se sto puta bolje nego sto sada Srbi ko bojagi u svojoj Srbiji zive, zato im Crkva ispija mozak a lopovi se udruzili sa crkvom pa ocerupase narod. POZIVAM SVE SRBE DA PREDJU ISLAM I DA IDEMO U TURSKU, da se ostavi ta pljackaska drzava pa nek sami sebi vladaju a ubjedjen sam da ce nas Turska Vlada primiti objerucke.

Jelena

pre 13 godina

Ma kod nas prosto divota ziveti.Zavrsis fakultet, nenas posao, ako ga nadjes,mizerno te plate. Na sva usta teraju te da siris porodicu, a niko ne pita cime ces ih hraniti.
Posto su nam vec neke bitne stvari postale odavno luksuz, sada cemo morati da biramo sta dati detetu od vitamina, ipak voce i nemora svakodnevno da se jede, to je molim vas luksuz.
Mozda je to neka skrivena poruka ovih ljudi, mozda bi trebali da se okrenemo svi poljoprivredi, buducnost je u selu, sto posejes to i poznjes.

Mladjan D.

pre 13 godina

Posto me drzava potkrada citav zivot i ne da mi da normalno zivim imam samo jednu stvar da im porucim.

BOJKOT !!!

Necete se vi nagledati ni dinara od mene. Nema vise placanja nikakvih poreza, racuna i sl. gluposti. A to savetujem i drugima. Treba ih izbojkotovati u svemu kao i putem organizovanja masovnih strajkova koji bi paralisali zemlju kao sto se to radi u "Demokratskim zemljama".

BOJKOT svega sto drzava zagovara i preporucuje. Svih zakona i sudstva.

Plisana Oktobarska revolucija je samo decija igra za ono sto ih ceka od celokupnog naroda.

BOJKOT !!!

Novica

pre 13 godina

Nama ni kožne gaće nemogu da pomognu. Koliko god pokušavali da namaknu pare u budžet ne vredi jer nisu u stanju da pokrenu proizvodnju a verovatno i ne žele jer mi ništa nemoramo da radimo sve će da nam uvezu. Bruka i sramota.

soy yo

pre 13 godina

Hoce li se neko setiti da poveca PDV na sms poruke za glasanje za Farmu, VB, Zvezde granda...? Veci porez treba da plati onaj ko baca novac na gluposti!

Dusan Silni

pre 13 godina

Računari trebaju i dalje da ostanu na stopi od 8%, eventu alno na 10%.Voće koje se uzgaja kod nas u zemlji treba ostaviti na 8%,uvozno opor
ezovati sa 30 do 40% jer prvo nije zdravo jesti voće sa drugih podneblja na kojima naš čovek nije rođen. Stručnjaci neka objasne vladi i narodu zašto.Koliko znam recimo konzumiranje belog duleka ili crvenog je daleko korisnije za našeg čoveka od bilo kakvih banana,papaja i neznam čega sve još.Ljudi skloni pomodarstvu neka jedu štetne stvari i neka dobro plate.

prosečan čovek

pre 13 godina

sit gladnom ne veruje.E bre ljudi,koliko smo nisko pali!
I posle kažu da u srbiji vlada bela kuga.Pa naravno kad sve poskupljuje,samo sto nam ne uvedu porez na to sto disemo!!!

Radoslav

pre 13 godina

Kako bi bilo da otpustite 20.000 rođaka, partijskih drugara, ljubavnica i ostalih džabalebaroša koje ste pozapošljavali posle 2000. godine? Pljačkate sopstveni narod.

Kora od banane

pre 13 godina

Tek sada necu iz zemlje.Ziveti ovde znaci ne poznavati dokolicu,mir,pravdu,zdravlje.Svakog dana uzivo dozivljavate Agatu Kristi,Hickoka,bracu Dalton,barona Minhauzena,dr Mengelea,UDBU,OZNU,Kvasiorkor u povoju,Sizifa,Don Kihota.Pa gde to ima cela istorija u frtalj zivota,uzivo.Takvu privilegiju nema niko u svetu.I to sve za dzabe.Kad sve ovo prodjes,zivot gubi smisao.Zato valja jos malo uzivati u nezivotu,voleti maglu,sve dok ne iskrvarimo,naravno BEZGAZNO.Dolaze dani sveca zastitnika putnika.Pomolimo se da sutra zapocne put bez povratka zute posasti,na ovom tlu nezapamcene.U odnosu na OVO kuga je lagana prehlada.Prosli put ih glasah,olovkom,kako i prilici pismenom coveku,pride jos i lekaru specijalisti.Sledeci put cu ,prema zasluzi, srednji prst u mastilo ali crno pa preko celog imena zutog kandidata,da postane nevazeci.Neocekivana ali ubedljiva pobeda goluba pismonose,srpskog brenda za 21.vek.

Tihi

pre 13 godina

Ovi stvarno nisu zdravi,sada vec verujem,kada bi se ponovio 5 oktobar ovi bi izdali naredjenje da se puca u narod.Ljudi od vas zavisi,meni su sada krivi svi koji su dali glas tim malim strankama a koje harace po srbiji.Dovde su nas dovele koalicije,jedna stranka na vlasti i gotovo,znam koga da jurim.Sada ce da poskupe i ulaznice za ZOO vrt i majmuni jedu banane.

maxa

pre 13 godina

Ono jedino sto sad ubija je nemoc razocarenjne!I da budu izbori ko ce od njih doneti nesto novo?!Pa svi su bili za ovih nesrecnih 20 godina na vlasti!

Mravorad

pre 13 godina

Stvarno mi nije jasno sto svi skacu da ruse vladu kako se neki nov porez uvede. Zar stvarno mislite da ce posle ovih doci neki bolji!? Ova uzasna vlada je nazalost najbolje sto imamo i sve dok nam se ne pojavi neki novi Djindjic smisljace nam samo nove poreze i dazbine. Svi vi pametni koji biste da pravite revoluciju bolje napravite stranku i predlozite pametniji nacin kako da se resava kriza. Ovo je korumpirana drzava na svim nivoima a vlada je samo slika stanja nase nacije, bolju ni ne zazsluzujemo. A racunari generalno pojeftinjuju tako da ce za par meseci tih 10 odsto biti kompenzovano.

uspavana lepotica

pre 13 godina

DIJANA.D:dragi moj narode mogu vam reći da će vam 2011g..biti teška po pitanju finansija očekajtu nova poskupljenja hrane,komunalija,naftnih derivata,cigareta i svega što život znači u potpisu vaša uspavana lepotica.

Ivan

pre 13 godina

Ma jok...na računare, računarsku opremu i usluge PDV je odavno 18% al' nema veze. Kada i "zvanično" bude 18%, realno će biti 22%.

krastavac

pre 13 godina

Sa neke strane ih ne podrzavam jer i onako se nema para sto se tice voca i turizma ali sto se tice racunara da u potpunosti, nekad smo kao klinci se igrali zmurki, fudbala, kosarke itd, kad smo bili tinejdzeri sedeli smo sa drustvom uz gitare, isli na kampovanja jednostavno uzivali a danas na ulicama nema vise dece svi sede izpred racunara, mladi su prodali dusu racunarima i ceka se kad ce izaci nova bratoubilacka igra da se izavljavamo kao da nije dosta ratova oruzija i ubistava.

surfer

pre 13 godina

Racunar koji je sa PDV-om od 8% kostao 35.000 dinara sada ce kostati 38.240 dinara

Banane koje su sa PDV-om od 8% kostale 100 dinara sada ce kostati 109.25 dinara.

Povecanje jeste ali nije katastrofa. Stopa PDV-a od 18% je najmanja u okruzenju. Tacno je da je u okruzenju postojala i stopa od 0% ali se roba sa tom stopom mogla izbrojati na prste. Kod nas je osnovna stopa od 18% bila manja od okruzenja a posebna od 8% obuhvatala je daleko veci broj artikala nego stopa o% u okruzenju.

igorpl

pre 13 godina

Ne izlazite na izbore!
Zapitajte se samo ko plaća taj PDV! Pa glupi narod naravno-firme i ovako imaju odbitnu stavku tako da im PDV ništa ne predstavlja pod uslovom da naplate svoja potraživanja! Tako je udri po gologuzanima!
E moj glupi narode!

tatab

pre 13 godina

Pa ako je naša vajna ministarka mogla svojevremeno da izjavi da "ne zna" gde su joj par milijardi dolara iz budžeta, da zatim bude izabrana za "ličnost godine", ova njena ideja o povečanju PDV na voće i kompjutere je logičan sled događaja! Pametna je dovoljno da vidi da se bezobrazluk u ovoj zemlji nagrađuje!

vlada

pre 13 godina

SRAMOTA!!!! Koliko traje priča da će na dečiju odeću i obuću smanjiti PDV???? I šta su uradili? NIŠTA!!!!! DOKLE VIŠE DA IH TRPIMO? NA ULICE!!!!!

dejan-minhen

pre 13 godina

Bravo!!! Nisam ni sumnjao da su ovako genijalni?

Sta bi sa smanjenem administracije, boljom kontrolom trosenja budzetskog novca, povecanjem naplate PDV-a...

Mislim da bi sada trebali da smanje ili cak da ukinu PDV na automobile skuplje od 100.000 EUR, jahte, miniavione, skupa alkoholna pica, kavijar, egzoticnu ribu...

mizzuno

pre 13 godina

sa **** motkom pa pravo u skupstinu....dosta je vise haraca. oni ce kupovati stanove od 300 000 evra a mi ni za jabuku da nemamo, marssssssssssssssssssssssssssssss

Perica

pre 13 godina

Necete nas vise preci, ni plasenjem pred izbore, ni laznim obecanjima, nicim, stavlajm tacku na DS. Jesmo za ovo glasali, jesmo se za ovo borili svi, da posle slobe dodje sloba?

Aleksandar

pre 13 godina

Porez na proizvode i sirovine ne bi smeo uopste da postoji. On je samo izmisljen da bi se drzava (funkcioneri) nakrala neke kinte na nesto sto ne pripada njima.

ljiljana

pre 13 godina

ALE NAZASITE , POHLEPNE! HARAČLIJE nesposobne da radom nešto stvore samo znaju da otimaju! Ne znaju ni za stid ni za sram, a saosećanje je za njih nepoznat pojam.Osionost bez granica!

Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju!

pre 13 godina

Što bi rekao narod došao đavo po svoje, odnosno da otme od sirotinje.
A doći će i po vaše.

Momcilo

pre 13 godina

Povecanje PDV-a na racunare je bilo samo pitanje vremena. U zemlji u kojoj su proizvodnja i izvoz na nuli, ovo je bio logican potez imajuci u vidu da su porezi jedini nacin da se napuni budzet. Prosecno najvise i najredovnije plate su u drzavnom i u privatnom sektoru finansijskih usluga, tj. banke i sl. Dakle, presipamo iz supljeg u prazno. Ovo je balon koji ce kad-tad morati da pukne, hteli mi to ili ne. Toliko smo blizu finansijskom kolapsu, da mnogi nisu svesni. Ovo sto radi vlada predstavlja poteze ocajnika. Preskupa, prevelika i neefikasna "drzava" ce nam doci glave, i to brzo. Nek nam je Bog u pomoci...

Crnoberzijanac

pre 13 godina

Jesno je da rade u interesu naroda - narode, navali na Halo oglase, uskoro racunari koji se sklapaju u svakom domu - nema poreza, nema garancije... Navali narode! Ko nije razumeo: povoljno, pc kod mice, iskljucivo od kvalitetnih komponenti, testirano, cena prava sitnica, pozovite 322-322-3

kameni plug i gilja

pre 13 godina

cccc...pa sto ne dignu porez na mobilne, patike i trenerke.Ne trebaju im strucnjaci da razvijaju visoko tehnoloske pogone jel industrije nema, pa ko veli udri satri ionako cemo svi na kraju da budemo agrarno drustvo, nerazvijeno, naravno.

Dexter

pre 13 godina

LLLLLLLLLLL
OOOOOOOOOOOO
PPPPPPPPPPPP
OOOOOOOOOOOOOO
VVVVVVVVVVVV
IIIIIIIIIIIIIIIII
!!!!!!!!!!!!!!!
****** narod zbog sopstvene nesposobnosti! Ma daj više da se dižemo, dosta je!!!

svi (ni)su isti

pre 13 godina

@Veliki pozdrav: Apple ce poskupeti duplo - i kao vocka, i kao racunar :-) PDV 36%!

Smirite se, ljudi, pa naseg prosecnog coveka cene racunara i juznog voca uopste ne pogadjaju - nema para ni za jedno, ni za drugo! Kome je do vitamina moze da gleda farmu ili survivor(?) i da se sit nagleda zdrave hrane, a usput da vidi da moze da se zivi i bez racunara. Bez racunara se ide ranije u krevet a i zdravije je spavati sa praznim stomakom, nemas nocne more.

Merlin

pre 13 godina

Kada iz ovog supljeg prespem , ima ovo prazno da napunim do vrha. Jedino sto me trenutno kopka je - kako ce glasiti zuti predizborni slogan ?

Pedja

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da povecavaju PDV na kompjutersku opremu a tamo pricaju o podizanju nivoa skolovanosti kod mladih?!Kakav im je to nacin za priliv novca u drzavnu kasu?Pa neka oporezuju prvo funkcionere pa tek onda siromasan narod!SRAMOTA!!!

Alcale

pre 13 godina

@zivojin
Prijatelju mozda si u zivotu video KOMUNJARU ali ni jih vise nema ali sigurnio NIKADA nisi u Srbiji video KOMUNISTU jer smo ih NAZALOST OTERALI.
U vreme KOMUNISTA ili kako ih neki nazivaju komunjara, bilo UVEK za voce i hranu, a onda su dosle DEMOKRATE da nam kazu kako mi ne znamo koliko lose zivimo i mi i doveli na vlast a sa njima sebi BEDU!!!

Kukala vam MAJKA pa gde nadjoste PDV na VOCE dali imate GRAMA MOZGA!!!!

***********

Milan

pre 13 godina

Što kaže MArinko Ćutuk iz Audicije - "Da sam normalan, poludio bih!".

Odavno je jasno da je jedina opcija ovde - selidba. Čak više nije ni bitno gde, bilo gde... Svuda je bolje.

Pex

pre 13 godina

Pa majku mu, hocemo li mi vise izaci na tu ulicu i unistiti ih? Pa pogledajte Grke, Francuze i ostali normalan narod koji drzi do sebe..pa sto smo bre tolika stoka prema sebi? Pa zasto ovo trpeti? Opsta gradjanska neposlusnost i GOTOVO!! Sta uraditi da se narod natera na ulicu? (sem pobeda sportista i dolaska glumaca) Da se otvaraju stranice na Fejsu, sta? NE razumem, kome da se obratim da natera narod NA ULICE BRE!!!!!!!!!!!

Jedan od obicnih smrtnika

pre 13 godina

Kada je pre 2 god.spustenporez na racunare Djelic je istakao da je to cilju povecenja radnih mesta,konkurentnosti,osevremenjavanja drustva...sto sad nesto ne izjavi???a porez na voce takodje glupost ocemo zdravu naciju????

Greska u koracima

pre 13 godina

Jako los potez. Ovo ce samo izazvati rast crnog trzista i revolt gradjana, a nece doneti nikakav dodatni poreski prihod. Naprotiv prihod ce se smanjiti jer ce se smanjiti potrosnja juznog voca, a prodaja racunara vratiti u dilerske kucne varijante "bez poreza".

grga1810

pre 13 godina

Ajmo sad svi zajedno u Madjarsku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hrvatsku po kompjutere i voce!

Verovatno je za nijansu jeftinije, a za komp josh dobijemo i povracaj poreza na granici:)

Od SVE MOGUCE robe, koja je i ovako oporezovana bez razloga, oni povecavaju porez na RACHUNARE I VOCE!!!! Neverovatno!!!

Stope poreza bi trebale biti NULA za sledece artikle - sva hrana, flashirana voda, hrana i oprema za bebe, hrana za dijabetichare i obolele od celijakije, oprema za hendikepirane osobe, elektro i hibridna vozila, javni prevoz, knjige, shkolska oprema, rachunari i prateca oprema, telekomunikacione usluge i oprema za nauchna istrazivanja.

Ma da, mozda jednog lepog dana, u nekoj drugoj zemlji...

magelan

pre 13 godina

Ponovo su me fascinirali svojim predanim radom i nadasve logicnim izborom artikala kojima ce podici stopu poreza. Ko uspe da razume ovu skupinu "avanturista" treba da dobije neku prestiznu nagradu.
U normalnim delovima sveta, kakav je Kalifornija recimo, nema poreza na hranu - taksa je 0%. Zato pakla cigareta kosta $8, jer to nije obavezno trositi, kao ni alkoholna pica i razne druge zanimacije, pa se to bogato taksira. Ovi nasi izumitelji valda cuvaju mir naroda time sto paze na cene cigareta i alkoholnih pica, jer je to jedino i preostalo narodu kao uteha i uzivanje u ova teska vremena (bar tako kaze nas prosecni covek).
Jezivo!

Boris

pre 13 godina

Za racunare me ne cudi jer npr. u Nemackoj je PDV za svu robu koja nije od vitalnog znacaja za zivot(hleb,mleko,voce,povrce) 19%, ali voce, pa to je pljacka!

j o k e r

pre 13 godina

to u prevodu znaci da ovi koje ce ministarka zaposliti sa platama koje ce krvavo zaradjivati ne ce moci da kupe nista jer ce im ovoliko povecan "pdv" - pojesti primanja?!?...znaci srbi u 2011-oj bez racunara(u mraku!?) i bez voca(vitamina!?)...stvarno nam ide sve bolje,ali sto kaze "premijer" - moramo imati veru u "bolju buducnost"..."?!?...i to nam porucuju ove "nove demokrate" posle 65 godina istih prica i obecanja...?!

swedroid

pre 13 godina

mogu da zakljucim da ce im se ovo obiti o glavu kroz troskove zdravstba jer manje voca bolesnija nacija. U Svedskoj je pdv 25% na robu i usluge ali 12% na prehranu a 6% na kulturu. Pa sad vidite gde to vodi.

divlja nana

pre 13 godina

Da li ste vi normalni??? Umesto da nam otvarate nove mogućnosti, što jeftiniji internet, mogućnost naplate putem Pay Pal-a nekih usluga koje neko pruža iz Srbije, vi uvodite nove namete. Mislim da je Srbija jedina zemlja u okruženju koja ne koristi usluge Pay Pal-a.
A što se južnog voća tiče, verovatno naša deca mogu da jedu gloginje, a deca političara banane.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Nisu normalni! U nama i vama susjednoj Hrvatskoj ne postoji porez na elektroniku pa prema tome ni na računare. Lihvarska vlast! Dok jedanput narodu ne pukne film zbog njihove pohlepe! Natrpali su novca iz EU i privatizacije u vlastite džepove a kada je novca nestalo udare po narodu i njegovom džepu. U normalnoj državi takvi bi išli na hlađenje iza rešetaka. Ali doći će i do toga. Uhvatiše Sanadera. Uhvatiće i Dinkića i raznorazne Dinkiće.

miki mikic

pre 13 godina

==sramno,sta rade sa narodom,koji je i ovako jadan i gladan* ali zato se kupuju novi automobili i stanovi za vodece ..za uzvrat nam deda Mraz obecava da je (svetska)kriza uSrbiji vec prosla,,,no more coment!!??!!

Milan

pre 13 godina

A zašto svi mislite da su računari neka posebna vrsta robe potrebnija narodu od, na primer dečije opreme? Računari su obična zabavna elekrtonika. Kod nas pod informatikom smatra isključivo kupovina golog hardvera. O nekom računarskom obrazovanju nema ni govora.

PROCITAJ

pre 13 godina

Narode, zbacite to sa vlasti cim budete mogli. U normalnom svetu se koriste kompjuteri i nekostaju mnogo, a porezima dizu cene kompjuterima da se narod nemoze prosvetiti i informisati. Zato imamo 95% populacije koja ne zna ni da upali kompjuter. Posto zivim u Kanadi, evo samo jednog kratkog pregleda, a ako lazem, vi koji imati kompjuter to proverite preko interneta;
- za jednu prosecnu platu od $2.500 (neto), mozete kupiti 5 laptop kompjutera mesecno
- high speed internet vas kosta $50 mesecno ili vam 2% od prosecne plate
- pretplata za mobilni telefon se moze naci za 1% od prosecne plate
- digitalna televizija kosta 2% od prosecne plate mesecno
- da priustite sebi iphone, 10% od prosecne plate za kupovinu istog, itd...

Sta hocu da kazem je da ljudi nisu tehnoloski zaostali, jer to mogu da priuste i da prate, a ne kada dodjem na odmor u Srbiju, da me ljudi gledaju kao cudo kada izvadim ipod touch da slusam muziku. Haos!!! Zbacite to cim budete mogli da zivite kao ostali normalan i razvijeni svet!!!

P.S.: Otidjite i pogledajte cene tehnike u Kanadi na www.bestbuy.ca ili www.futureshop.ca i sve ce vam biti jasno.

Baneeee

pre 13 godina

Do sada sam uvek ili glasao za DS, ili bojkotovao izbore kada i oni. Nikad vise. Mislim da su skroz naskroz izgubili kompas. Ili su konacno shvatili da su najgora vlast u istoriji Srbije i da posle sledecih izbora vise nikada nece ponovo doci u priliku da vladaju Srbijom...

Hugo

pre 13 godina

A ŠTA BI SA SMANJIVANJEM ADMINISTRACIJE?
PDV-om i akcizama na cigarete punite budžet?!!!

SVAKA VAM ČAST, SPOSOBNI SE, NEMAM REČI!

Da li vi možete da stvorite u ovoj zemlji JEDAN JEDINI DINAR, a da ne otmete od naroda?!

Koga vi majmunišete i dokle više? Dajte ljudima računare, dajte im Paypal, dajte jeftin broadband internet svima, DAJTE LJUDIMA ALAT da se snalazi kada od vas NEMA NIŠTA, SRAM VAS BILO.
Bruka...

...marko

pre 13 godina

Kao srednjovekovni feudalci. Samo smisljaju sta ce da oporezuju. A sta mi dobijamo za svoje pare? Kakvu drzavu? Administraciju? Policiju? Da ne nabrajam dalje...

sonebg

pre 13 godina

Ma ja bih uveo taksu i na vazuh pa disite kolko hocete. A svaki udisaj preko onoga sto medicina kaze da je normalno po minutu bih dodatno oporezovao sta ima da dahcete.
Ako dobro shvatam samo vazduh je jos uvek za dzabe bez taksi i poreza.A dokle to cemo da vidimo.

veterinar

pre 13 godina

Bolje poboljsajte naplatu vec ogromnih poreza,VI PARAZITI,i smanjite troskove,VAS PARAZITA!
Sa svojih 43 god.ne secam se gore vlasti...Toliko su korumpirani,nesposobni,lenji,aja glasao za njih.KATASTROFA!

Laik

pre 13 godina

Naredne godine planira se opremanje oko 1600 škola u Srbiji informatičkim kabinetima (1 kabinet = do 30 računara),dakle neko će prodati 30000-50000 kompjutera, a država (država = mi)će ih platiti sa novom stopom pdv-a. Nisam ekonomista, šta sad to znači?
Još nešto. Četiri godine gledam na zidu dečije ambulante plakat kojim se poziva na ukidanje pdv-a na hranu i opremu za bebe. I?

E moj Tesla

pre 13 godina

Pitanje za ljude iz Ekonomist Medija Grupe jeste za ovo dodelili nagradu "Ekonomska Licnost godine 2010" ministarki finansija dijani dragutinovic (namerno napisano malim slovima)?! Bravo sta ce nama racunari i internet. Kad mogu na Kubi bez mozemo i mi. I ovako imamo najnizi procenat fakultetski obrazovanih ljudi u Evropi. Poslednji nek ugasi svetlo za sobom! Laku noc! Ovako necemo u Evropsku Uniju nego u kameno doba!

Branko Von Beca

pre 13 godina

Kao što neko napisa, šta bi sa razvojem informatičkog društva i obrazovanjem, ili nam "ekspertska " vlada spala na puku otimačinu ... Kad bolje pogledam sastav vlade i parlamenta, likove koji ne znaju tetra pak da otvore sa svojim debelim prstima masnim od bureka,a kamoli lap-top, što bi i ostaloj deci trebalo šta drugo da znaju, jednostovno učlani se u trenutno aktuelnu stranku, prišljamči se uz nekog tajkuna k'o pijavica i ,skupština da te vidi!

Kad kazem nemam onda nemam

pre 13 godina

Ova vlast ne shvata da narod nema novca...mogu da podizu sve moguce poreze koliko god hoce ali samo ce da uguse i ovo malo potrosnje sto postoji i da podstaknu crno trziste opet......kao da zive na drugoj planet, uzas

banana drzava

pre 13 godina

Dobra vam je ona slika banane iz vesti. Sve govori.

Ajmo sad zajedno - hey mr. tally man, tally me banana...
http://www.youtube.com/watch?v=3LoZAPnS09s

autonomas

pre 13 godina

Srbija ide sigurnom silaznom putanjom koju su zapoceli savez komunista srbije (najgori od svih tadasnjih saveza), grandiozno nastavio Milosevic uz podrsku radikala iz senke, zatim neobavesteni Kostunica uz podrsku SPC iz senke, i sada ova TNT grupa.
Podizanje PDV na racunare i hranu, kao i na turizam od koga cemo mozda ziveti (ili smo mogli ziveti) je totalna budalastina i samo je dokaza da Srbija nema ni plan, ni koncept, a kako izgleda ni buducnost. Porez na hranu treba da bude 0%, a ako nije mogice onda 1-2%. Porez na kompjutere isto tako 2-3% maksimum. Sto se tice hotela i toga ne bi smelo da je vise od 10%. Ono sto je tuga je da u Srbiji narod vise nema snage i toliko je "hipnotisan@ silaznom putanjom na svim frontovima da vise ni ne reagujemo na ovakve gluposti. Milosevicu, Secelju, Kostuince, Nikolicu, Tadicu, Ilicu.... uci cete u istoriju kao ljudi koji su ugasili Srbiju (neki od vas su vec u istoriji kao ljudi koji su ugasili Jugoslaviju).
Sramota me sto sam iz Srbije, ali iskreno.

Dragan

pre 13 godina

Ne znam sta reci! Ma sta ce nama racunari? Nije nam to poterebno! Vratite sada sve ljude na selo posto ce vasim odlukama da unistite koliko toliko obrazovano drustvo! Ne znam koliko ce ovaj narod vise da trpi? Ima li ko da porene proteste u ovoj zemlji ili su svi placeni da cute? Jos malo cete i vazduh da oporezete! 35% manja prodaja racunarske opreme u odnosu na proslu godinu a oni povecavaju porez??? Pa sta cete time da dobijete??? Jos manji priliv u budzetu posto ce prodaja jos vise da se smanji!

Milos

pre 13 godina

Ovo je bruka i sramota!
Za koje primate sto jedu banane sam ja glasao, jbt?!
Pa em je zabelezen prilican pad prodaje racunara, em ce da dignu glupi PDV!!!
Nemam bre reci koliko sam revoltiran, imamo najkilaviji i najsporiji internet u Evropi, po kucama su uglavnom sve krsevi od racunara, a sada, taman kad neko skupi pare za nov kompjuter, oni ce da povecaju cene!!!
Pa na cemu da radimo, mi akademski gradjani?! U stvari, bolje je pitanje sta cemo da jedemo, jer u takvom smo sosu da jedino mogu da emigriram odavde u neku od drzava EU, gde ce neko znati da ceni mene i meni slicne, sa znanjem i diplomom!

Ljiljana

pre 13 godina

"Kako su naveli u ministarstvu finansija detaljno obrazloženje povećanja poreza na dodatu vrednost će tek uslediti." Cemu obrazlozenje kada unapred znamo da nece imati veze za pamecu?

zivojin

pre 13 godina

komunjare bojkotuju dodelu nobelove nagrade. komunjare smatraju da je zastita ljdskih prava, zastita pedera. zastita ljuskih prava je valjda zastita od gulaga

Petar

pre 13 godina

Voce koje je osnov dobrog imuniteta i racunari koji su osnov modernizacije drustva. Svaka cast! Kakva politika, kakva strategija! Impresioniran sam! Budale...

Milovanovic Milorad

pre 13 godina

Da li je gdja ministarka razmatrala mogucnost da nam uzme decu kada napune 7 god, uclane ih u svoju DS. Kasnije bi deca kada odrastu morala da veruju u predsednika Tadica i njegovo bozanstvo.

Hepatitis C

pre 13 godina

Banana-zuta,limun-zut,grejpfrut takodje.Sutrasnji bal vampira-zut,sa blagim crvenilom.Informatika nam pozutela od neverice.Zuto lisce dobrim delom opalo,nadajmo se da ce ubrzo potpuno.Zuto,zuto da crnje ne moze biti.

kamenkov-kremenkov komšija

pre 13 godina

koliki je porez na abakus i domaću računaljku?

da li se na abakus ( kao uvozni artikal) plaća neki poseban porez? i da li se softver ugradjen u računaljke računa u osnovnu cenu, ili je to ekstra dodatak na cenu osn proizvoda?

KGRULE

pre 13 godina

Da li je to povecanje zbog isplate avion i automobila ili nabavke gaze koju nema skoro ni jedna bolnica u "unutrasnjosti"kako vi to kazete?
Dzabe nama sto gledamo slike iz Grcke kad nista od Grka nismo naucili.
Goru vlast Srbija nije imala u zadnjih 200 godina.Otimanjem da bi se pokrivale raznorazne njihove budalastine.Vi gospodo rasipnicka treba da stedite a ne mi.Sram vas bilo kako se bahato ponasate.Na voce veci porez?Sloba je imao vise stila u otimacini od vas.

Stockholm

pre 13 godina

Auuuu! Kakvi banditi! Ziveo sam za dan kad ce nestati onaj ***** Sloba i njegova ***** druzina ali smo dobili.....napisao bih rado ali komentar ne bi bio objavljen!! Vise bih voleo da nam na vodeca mesta dodju japanci i zavedu red jer ce ovu bagru zameniti druga i tako u krug do totalne propasti koja nije daleko!! Zivim u Stockholmu inace da sam dole rado bih izasao na ulicu!! Ne znam samo sta narod vise ceka da se desi da bi se pokrenuli!! Ova vlast bi bila dobra jedino stada ovaca da cuva!! Kako sam samo revoltiran!!!!

srbija u odumiranju

pre 13 godina

Bravo, konacno jedna racionalna odluka. Sta ce nam u 21. veku informaticka pismenost. Zao mi je samo sto su narodni poslanici pokusavali da se nauce ovakvoj pismenosti. Ako ne znaju oni, ne treba ni narodu! A voce, vitamini, kome to treba kad ni hleba nemamo.Nepismenim narodom najlakse je vladati, to su i Turci znali, a kad raja odlazi Bogu na istinu zbog lose ishrane i tih nepotrebnih vitamina, eto ustede u budzetu,manje je korisnika, a i niko nije kriv - prirodna selekcija. Bravo, bravo, bravo. Odoh detetu da dam hleba, ako imam, i slanine, ako imam.GSQX2 Koji vitamini, bre?!

Amos

pre 13 godina

Jeee, konačno će ponovo procvetati crno trzžište računara i opreme.
Eto povećanog obima posla za oglašivače svih vrsta.
Bravo ministarka, tako se stvaraju nova radna mesta!

posmatrač

pre 13 godina

Dobro, ne rekoste nam je l' će to Dulićeva margina zarade da se smanji, ili će gos'n Oliver da poveća cenu računara koje preko svoje firme prodaje državi Srbiji?

Zoran

pre 13 godina

Kakva pohlepa i bahatost,pada prodaja svega,a oni dizu PDV.Ovo je najnesposobnija druzina koja sebe naziva vladom.Otvorite konclogore i sve nas poubijajte nas koji smo ostali u ovom proizvoriju od drzave.

Zoran

pre 13 godina

Kakva pohlepa i bahatost,pada prodaja svega,a oni dizu PDV.Ovo je najnesposobnija druzina koja sebe naziva vladom.Otvorite konclogore i sve nas poubijajte nas koji smo ostali u ovom proizvoriju od drzave.

Amos

pre 13 godina

Jeee, konačno će ponovo procvetati crno trzžište računara i opreme.
Eto povećanog obima posla za oglašivače svih vrsta.
Bravo ministarka, tako se stvaraju nova radna mesta!

posmatrač

pre 13 godina

Dobro, ne rekoste nam je l' će to Dulićeva margina zarade da se smanji, ili će gos'n Oliver da poveća cenu računara koje preko svoje firme prodaje državi Srbiji?

Hugo

pre 13 godina

A ŠTA BI SA SMANJIVANJEM ADMINISTRACIJE?
PDV-om i akcizama na cigarete punite budžet?!!!

SVAKA VAM ČAST, SPOSOBNI SE, NEMAM REČI!

Da li vi možete da stvorite u ovoj zemlji JEDAN JEDINI DINAR, a da ne otmete od naroda?!

Koga vi majmunišete i dokle više? Dajte ljudima računare, dajte im Paypal, dajte jeftin broadband internet svima, DAJTE LJUDIMA ALAT da se snalazi kada od vas NEMA NIŠTA, SRAM VAS BILO.
Bruka...

Petar

pre 13 godina

Voce koje je osnov dobrog imuniteta i racunari koji su osnov modernizacije drustva. Svaka cast! Kakva politika, kakva strategija! Impresioniran sam! Budale...

veterinar

pre 13 godina

Bolje poboljsajte naplatu vec ogromnih poreza,VI PARAZITI,i smanjite troskove,VAS PARAZITA!
Sa svojih 43 god.ne secam se gore vlasti...Toliko su korumpirani,nesposobni,lenji,aja glasao za njih.KATASTROFA!

Milovanovic Milorad

pre 13 godina

Da li je gdja ministarka razmatrala mogucnost da nam uzme decu kada napune 7 god, uclane ih u svoju DS. Kasnije bi deca kada odrastu morala da veruju u predsednika Tadica i njegovo bozanstvo.

magelan

pre 13 godina

Ponovo su me fascinirali svojim predanim radom i nadasve logicnim izborom artikala kojima ce podici stopu poreza. Ko uspe da razume ovu skupinu "avanturista" treba da dobije neku prestiznu nagradu.
U normalnim delovima sveta, kakav je Kalifornija recimo, nema poreza na hranu - taksa je 0%. Zato pakla cigareta kosta $8, jer to nije obavezno trositi, kao ni alkoholna pica i razne druge zanimacije, pa se to bogato taksira. Ovi nasi izumitelji valda cuvaju mir naroda time sto paze na cene cigareta i alkoholnih pica, jer je to jedino i preostalo narodu kao uteha i uzivanje u ova teska vremena (bar tako kaze nas prosecni covek).
Jezivo!

Laik

pre 13 godina

Naredne godine planira se opremanje oko 1600 škola u Srbiji informatičkim kabinetima (1 kabinet = do 30 računara),dakle neko će prodati 30000-50000 kompjutera, a država (država = mi)će ih platiti sa novom stopom pdv-a. Nisam ekonomista, šta sad to znači?
Još nešto. Četiri godine gledam na zidu dečije ambulante plakat kojim se poziva na ukidanje pdv-a na hranu i opremu za bebe. I?

...marko

pre 13 godina

Kao srednjovekovni feudalci. Samo smisljaju sta ce da oporezuju. A sta mi dobijamo za svoje pare? Kakvu drzavu? Administraciju? Policiju? Da ne nabrajam dalje...

Milan

pre 13 godina

Što kaže MArinko Ćutuk iz Audicije - "Da sam normalan, poludio bih!".

Odavno je jasno da je jedina opcija ovde - selidba. Čak više nije ni bitno gde, bilo gde... Svuda je bolje.

Baneeee

pre 13 godina

Do sada sam uvek ili glasao za DS, ili bojkotovao izbore kada i oni. Nikad vise. Mislim da su skroz naskroz izgubili kompas. Ili su konacno shvatili da su najgora vlast u istoriji Srbije i da posle sledecih izbora vise nikada nece ponovo doci u priliku da vladaju Srbijom...

Dexter

pre 13 godina

LLLLLLLLLLL
OOOOOOOOOOOO
PPPPPPPPPPPP
OOOOOOOOOOOOOO
VVVVVVVVVVVV
IIIIIIIIIIIIIIIII
!!!!!!!!!!!!!!!
****** narod zbog sopstvene nesposobnosti! Ma daj više da se dižemo, dosta je!!!

KGRULE

pre 13 godina

Da li je to povecanje zbog isplate avion i automobila ili nabavke gaze koju nema skoro ni jedna bolnica u "unutrasnjosti"kako vi to kazete?
Dzabe nama sto gledamo slike iz Grcke kad nista od Grka nismo naucili.
Goru vlast Srbija nije imala u zadnjih 200 godina.Otimanjem da bi se pokrivale raznorazne njihove budalastine.Vi gospodo rasipnicka treba da stedite a ne mi.Sram vas bilo kako se bahato ponasate.Na voce veci porez?Sloba je imao vise stila u otimacini od vas.

autonomas

pre 13 godina

Srbija ide sigurnom silaznom putanjom koju su zapoceli savez komunista srbije (najgori od svih tadasnjih saveza), grandiozno nastavio Milosevic uz podrsku radikala iz senke, zatim neobavesteni Kostunica uz podrsku SPC iz senke, i sada ova TNT grupa.
Podizanje PDV na racunare i hranu, kao i na turizam od koga cemo mozda ziveti (ili smo mogli ziveti) je totalna budalastina i samo je dokaza da Srbija nema ni plan, ni koncept, a kako izgleda ni buducnost. Porez na hranu treba da bude 0%, a ako nije mogice onda 1-2%. Porez na kompjutere isto tako 2-3% maksimum. Sto se tice hotela i toga ne bi smelo da je vise od 10%. Ono sto je tuga je da u Srbiji narod vise nema snage i toliko je "hipnotisan@ silaznom putanjom na svim frontovima da vise ni ne reagujemo na ovakve gluposti. Milosevicu, Secelju, Kostuince, Nikolicu, Tadicu, Ilicu.... uci cete u istoriju kao ljudi koji su ugasili Srbiju (neki od vas su vec u istoriji kao ljudi koji su ugasili Jugoslaviju).
Sramota me sto sam iz Srbije, ali iskreno.

srbija u odumiranju

pre 13 godina

Bravo, konacno jedna racionalna odluka. Sta ce nam u 21. veku informaticka pismenost. Zao mi je samo sto su narodni poslanici pokusavali da se nauce ovakvoj pismenosti. Ako ne znaju oni, ne treba ni narodu! A voce, vitamini, kome to treba kad ni hleba nemamo.Nepismenim narodom najlakse je vladati, to su i Turci znali, a kad raja odlazi Bogu na istinu zbog lose ishrane i tih nepotrebnih vitamina, eto ustede u budzetu,manje je korisnika, a i niko nije kriv - prirodna selekcija. Bravo, bravo, bravo. Odoh detetu da dam hleba, ako imam, i slanine, ako imam.GSQX2 Koji vitamini, bre?!

Alcale

pre 13 godina

@zivojin
Prijatelju mozda si u zivotu video KOMUNJARU ali ni jih vise nema ali sigurnio NIKADA nisi u Srbiji video KOMUNISTU jer smo ih NAZALOST OTERALI.
U vreme KOMUNISTA ili kako ih neki nazivaju komunjara, bilo UVEK za voce i hranu, a onda su dosle DEMOKRATE da nam kazu kako mi ne znamo koliko lose zivimo i mi i doveli na vlast a sa njima sebi BEDU!!!

Kukala vam MAJKA pa gde nadjoste PDV na VOCE dali imate GRAMA MOZGA!!!!

***********

kamenkov-kremenkov komšija

pre 13 godina

koliki je porez na abakus i domaću računaljku?

da li se na abakus ( kao uvozni artikal) plaća neki poseban porez? i da li se softver ugradjen u računaljke računa u osnovnu cenu, ili je to ekstra dodatak na cenu osn proizvoda?

Pex

pre 13 godina

Pa majku mu, hocemo li mi vise izaci na tu ulicu i unistiti ih? Pa pogledajte Grke, Francuze i ostali normalan narod koji drzi do sebe..pa sto smo bre tolika stoka prema sebi? Pa zasto ovo trpeti? Opsta gradjanska neposlusnost i GOTOVO!! Sta uraditi da se narod natera na ulicu? (sem pobeda sportista i dolaska glumaca) Da se otvaraju stranice na Fejsu, sta? NE razumem, kome da se obratim da natera narod NA ULICE BRE!!!!!!!!!!!

Stockholm

pre 13 godina

Auuuu! Kakvi banditi! Ziveo sam za dan kad ce nestati onaj ***** Sloba i njegova ***** druzina ali smo dobili.....napisao bih rado ali komentar ne bi bio objavljen!! Vise bih voleo da nam na vodeca mesta dodju japanci i zavedu red jer ce ovu bagru zameniti druga i tako u krug do totalne propasti koja nije daleko!! Zivim u Stockholmu inace da sam dole rado bih izasao na ulicu!! Ne znam samo sta narod vise ceka da se desi da bi se pokrenuli!! Ova vlast bi bila dobra jedino stada ovaca da cuva!! Kako sam samo revoltiran!!!!

Greska u koracima

pre 13 godina

Jako los potez. Ovo ce samo izazvati rast crnog trzista i revolt gradjana, a nece doneti nikakav dodatni poreski prihod. Naprotiv prihod ce se smanjiti jer ce se smanjiti potrosnja juznog voca, a prodaja racunara vratiti u dilerske kucne varijante "bez poreza".

Kad kazem nemam onda nemam

pre 13 godina

Ova vlast ne shvata da narod nema novca...mogu da podizu sve moguce poreze koliko god hoce ali samo ce da uguse i ovo malo potrosnje sto postoji i da podstaknu crno trziste opet......kao da zive na drugoj planet, uzas

svi (ni)su isti

pre 13 godina

@Veliki pozdrav: Apple ce poskupeti duplo - i kao vocka, i kao racunar :-) PDV 36%!

Smirite se, ljudi, pa naseg prosecnog coveka cene racunara i juznog voca uopste ne pogadjaju - nema para ni za jedno, ni za drugo! Kome je do vitamina moze da gleda farmu ili survivor(?) i da se sit nagleda zdrave hrane, a usput da vidi da moze da se zivi i bez racunara. Bez racunara se ide ranije u krevet a i zdravije je spavati sa praznim stomakom, nemas nocne more.

Hepatitis C

pre 13 godina

Banana-zuta,limun-zut,grejpfrut takodje.Sutrasnji bal vampira-zut,sa blagim crvenilom.Informatika nam pozutela od neverice.Zuto lisce dobrim delom opalo,nadajmo se da ce ubrzo potpuno.Zuto,zuto da crnje ne moze biti.

Merlin

pre 13 godina

Kada iz ovog supljeg prespem , ima ovo prazno da napunim do vrha. Jedino sto me trenutno kopka je - kako ce glasiti zuti predizborni slogan ?

Ljiljana

pre 13 godina

"Kako su naveli u ministarstvu finansija detaljno obrazloženje povećanja poreza na dodatu vrednost će tek uslediti." Cemu obrazlozenje kada unapred znamo da nece imati veze za pamecu?

Žuto je boja banane, a plavo je boja dubine

pre 13 godina

Srbija treba da promeni zastavu i grb. Zastava treba da bude žute boje i na njoj ništa, što je simbol žutog ništavila,******
Grb da bude banana.

I na tu bananu, koju su napravili od države, će da nam uzmu 18%!

Jedan od obicnih smrtnika

pre 13 godina

Kada je pre 2 god.spustenporez na racunare Djelic je istakao da je to cilju povecenja radnih mesta,konkurentnosti,osevremenjavanja drustva...sto sad nesto ne izjavi???a porez na voce takodje glupost ocemo zdravu naciju????

Milos

pre 13 godina

Ovo je bruka i sramota!
Za koje primate sto jedu banane sam ja glasao, jbt?!
Pa em je zabelezen prilican pad prodaje racunara, em ce da dignu glupi PDV!!!
Nemam bre reci koliko sam revoltiran, imamo najkilaviji i najsporiji internet u Evropi, po kucama su uglavnom sve krsevi od racunara, a sada, taman kad neko skupi pare za nov kompjuter, oni ce da povecaju cene!!!
Pa na cemu da radimo, mi akademski gradjani?! U stvari, bolje je pitanje sta cemo da jedemo, jer u takvom smo sosu da jedino mogu da emigriram odavde u neku od drzava EU, gde ce neko znati da ceni mene i meni slicne, sa znanjem i diplomom!

PROCITAJ

pre 13 godina

Narode, zbacite to sa vlasti cim budete mogli. U normalnom svetu se koriste kompjuteri i nekostaju mnogo, a porezima dizu cene kompjuterima da se narod nemoze prosvetiti i informisati. Zato imamo 95% populacije koja ne zna ni da upali kompjuter. Posto zivim u Kanadi, evo samo jednog kratkog pregleda, a ako lazem, vi koji imati kompjuter to proverite preko interneta;
- za jednu prosecnu platu od $2.500 (neto), mozete kupiti 5 laptop kompjutera mesecno
- high speed internet vas kosta $50 mesecno ili vam 2% od prosecne plate
- pretplata za mobilni telefon se moze naci za 1% od prosecne plate
- digitalna televizija kosta 2% od prosecne plate mesecno
- da priustite sebi iphone, 10% od prosecne plate za kupovinu istog, itd...

Sta hocu da kazem je da ljudi nisu tehnoloski zaostali, jer to mogu da priuste i da prate, a ne kada dodjem na odmor u Srbiju, da me ljudi gledaju kao cudo kada izvadim ipod touch da slusam muziku. Haos!!! Zbacite to cim budete mogli da zivite kao ostali normalan i razvijeni svet!!!

P.S.: Otidjite i pogledajte cene tehnike u Kanadi na www.bestbuy.ca ili www.futureshop.ca i sve ce vam biti jasno.

E moj Tesla

pre 13 godina

Pitanje za ljude iz Ekonomist Medija Grupe jeste za ovo dodelili nagradu "Ekonomska Licnost godine 2010" ministarki finansija dijani dragutinovic (namerno napisano malim slovima)?! Bravo sta ce nama racunari i internet. Kad mogu na Kubi bez mozemo i mi. I ovako imamo najnizi procenat fakultetski obrazovanih ljudi u Evropi. Poslednji nek ugasi svetlo za sobom! Laku noc! Ovako necemo u Evropsku Uniju nego u kameno doba!

sonebg

pre 13 godina

Ma ja bih uveo taksu i na vazuh pa disite kolko hocete. A svaki udisaj preko onoga sto medicina kaze da je normalno po minutu bih dodatno oporezovao sta ima da dahcete.
Ako dobro shvatam samo vazduh je jos uvek za dzabe bez taksi i poreza.A dokle to cemo da vidimo.

Mladjan D.

pre 13 godina

Posto me drzava potkrada citav zivot i ne da mi da normalno zivim imam samo jednu stvar da im porucim.

BOJKOT !!!

Necete se vi nagledati ni dinara od mene. Nema vise placanja nikakvih poreza, racuna i sl. gluposti. A to savetujem i drugima. Treba ih izbojkotovati u svemu kao i putem organizovanja masovnih strajkova koji bi paralisali zemlju kao sto se to radi u "Demokratskim zemljama".

BOJKOT svega sto drzava zagovara i preporucuje. Svih zakona i sudstva.

Plisana Oktobarska revolucija je samo decija igra za ono sto ih ceka od celokupnog naroda.

BOJKOT !!!

divlja nana

pre 13 godina

Da li ste vi normalni??? Umesto da nam otvarate nove mogućnosti, što jeftiniji internet, mogućnost naplate putem Pay Pal-a nekih usluga koje neko pruža iz Srbije, vi uvodite nove namete. Mislim da je Srbija jedina zemlja u okruženju koja ne koristi usluge Pay Pal-a.
A što se južnog voća tiče, verovatno naša deca mogu da jedu gloginje, a deca političara banane.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Nisu normalni! U nama i vama susjednoj Hrvatskoj ne postoji porez na elektroniku pa prema tome ni na računare. Lihvarska vlast! Dok jedanput narodu ne pukne film zbog njihove pohlepe! Natrpali su novca iz EU i privatizacije u vlastite džepove a kada je novca nestalo udare po narodu i njegovom džepu. U normalnoj državi takvi bi išli na hlađenje iza rešetaka. Ali doći će i do toga. Uhvatiše Sanadera. Uhvatiće i Dinkića i raznorazne Dinkiće.

soy yo

pre 13 godina

Hoce li se neko setiti da poveca PDV na sms poruke za glasanje za Farmu, VB, Zvezde granda...? Veci porez treba da plati onaj ko baca novac na gluposti!

banana drzava

pre 13 godina

Dobra vam je ona slika banane iz vesti. Sve govori.

Ajmo sad zajedno - hey mr. tally man, tally me banana...
http://www.youtube.com/watch?v=3LoZAPnS09s

grga1810

pre 13 godina

Ajmo sad svi zajedno u Madjarsku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hrvatsku po kompjutere i voce!

Verovatno je za nijansu jeftinije, a za komp josh dobijemo i povracaj poreza na granici:)

Od SVE MOGUCE robe, koja je i ovako oporezovana bez razloga, oni povecavaju porez na RACHUNARE I VOCE!!!! Neverovatno!!!

Stope poreza bi trebale biti NULA za sledece artikle - sva hrana, flashirana voda, hrana i oprema za bebe, hrana za dijabetichare i obolele od celijakije, oprema za hendikepirane osobe, elektro i hibridna vozila, javni prevoz, knjige, shkolska oprema, rachunari i prateca oprema, telekomunikacione usluge i oprema za nauchna istrazivanja.

Ma da, mozda jednog lepog dana, u nekoj drugoj zemlji...

Pedja

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da povecavaju PDV na kompjutersku opremu a tamo pricaju o podizanju nivoa skolovanosti kod mladih?!Kakav im je to nacin za priliv novca u drzavnu kasu?Pa neka oporezuju prvo funkcionere pa tek onda siromasan narod!SRAMOTA!!!

Radoslav

pre 13 godina

Kako bi bilo da otpustite 20.000 rođaka, partijskih drugara, ljubavnica i ostalih džabalebaroša koje ste pozapošljavali posle 2000. godine? Pljačkate sopstveni narod.

miki mikic

pre 13 godina

==sramno,sta rade sa narodom,koji je i ovako jadan i gladan* ali zato se kupuju novi automobili i stanovi za vodece ..za uzvrat nam deda Mraz obecava da je (svetska)kriza uSrbiji vec prosla,,,no more coment!!??!!

Branko Von Beca

pre 13 godina

Kao što neko napisa, šta bi sa razvojem informatičkog društva i obrazovanjem, ili nam "ekspertska " vlada spala na puku otimačinu ... Kad bolje pogledam sastav vlade i parlamenta, likove koji ne znaju tetra pak da otvore sa svojim debelim prstima masnim od bureka,a kamoli lap-top, što bi i ostaloj deci trebalo šta drugo da znaju, jednostovno učlani se u trenutno aktuelnu stranku, prišljamči se uz nekog tajkuna k'o pijavica i ,skupština da te vidi!

Dragan

pre 13 godina

Ne znam sta reci! Ma sta ce nama racunari? Nije nam to poterebno! Vratite sada sve ljude na selo posto ce vasim odlukama da unistite koliko toliko obrazovano drustvo! Ne znam koliko ce ovaj narod vise da trpi? Ima li ko da porene proteste u ovoj zemlji ili su svi placeni da cute? Jos malo cete i vazduh da oporezete! 35% manja prodaja racunarske opreme u odnosu na proslu godinu a oni povecavaju porez??? Pa sta cete time da dobijete??? Jos manji priliv u budzetu posto ce prodaja jos vise da se smanji!

swedroid

pre 13 godina

mogu da zakljucim da ce im se ovo obiti o glavu kroz troskove zdravstba jer manje voca bolesnija nacija. U Svedskoj je pdv 25% na robu i usluge ali 12% na prehranu a 6% na kulturu. Pa sad vidite gde to vodi.

zivojin

pre 13 godina

komunjare bojkotuju dodelu nobelove nagrade. komunjare smatraju da je zastita ljdskih prava, zastita pedera. zastita ljuskih prava je valjda zastita od gulaga

milan

pre 13 godina

Jedino je jos preostalo da pocnu nocu politicari da nas progone po ulicama i da nam piju krv i nasilno vade organe, pare su nam uveliko vec sve izmuzli

Momcilo

pre 13 godina

Povecanje PDV-a na racunare je bilo samo pitanje vremena. U zemlji u kojoj su proizvodnja i izvoz na nuli, ovo je bio logican potez imajuci u vidu da su porezi jedini nacin da se napuni budzet. Prosecno najvise i najredovnije plate su u drzavnom i u privatnom sektoru finansijskih usluga, tj. banke i sl. Dakle, presipamo iz supljeg u prazno. Ovo je balon koji ce kad-tad morati da pukne, hteli mi to ili ne. Toliko smo blizu finansijskom kolapsu, da mnogi nisu svesni. Ovo sto radi vlada predstavlja poteze ocajnika. Preskupa, prevelika i neefikasna "drzava" ce nam doci glave, i to brzo. Nek nam je Bog u pomoci...

mizzuno

pre 13 godina

sa **** motkom pa pravo u skupstinu....dosta je vise haraca. oni ce kupovati stanove od 300 000 evra a mi ni za jabuku da nemamo, marssssssssssssssssssssssssssssss

j o k e r

pre 13 godina

to u prevodu znaci da ovi koje ce ministarka zaposliti sa platama koje ce krvavo zaradjivati ne ce moci da kupe nista jer ce im ovoliko povecan "pdv" - pojesti primanja?!?...znaci srbi u 2011-oj bez racunara(u mraku!?) i bez voca(vitamina!?)...stvarno nam ide sve bolje,ali sto kaze "premijer" - moramo imati veru u "bolju buducnost"..."?!?...i to nam porucuju ove "nove demokrate" posle 65 godina istih prica i obecanja...?!

dejan-minhen

pre 13 godina

Bravo!!! Nisam ni sumnjao da su ovako genijalni?

Sta bi sa smanjenem administracije, boljom kontrolom trosenja budzetskog novca, povecanjem naplate PDV-a...

Mislim da bi sada trebali da smanje ili cak da ukinu PDV na automobile skuplje od 100.000 EUR, jahte, miniavione, skupa alkoholna pica, kavijar, egzoticnu ribu...

Kora od banane

pre 13 godina

Tek sada necu iz zemlje.Ziveti ovde znaci ne poznavati dokolicu,mir,pravdu,zdravlje.Svakog dana uzivo dozivljavate Agatu Kristi,Hickoka,bracu Dalton,barona Minhauzena,dr Mengelea,UDBU,OZNU,Kvasiorkor u povoju,Sizifa,Don Kihota.Pa gde to ima cela istorija u frtalj zivota,uzivo.Takvu privilegiju nema niko u svetu.I to sve za dzabe.Kad sve ovo prodjes,zivot gubi smisao.Zato valja jos malo uzivati u nezivotu,voleti maglu,sve dok ne iskrvarimo,naravno BEZGAZNO.Dolaze dani sveca zastitnika putnika.Pomolimo se da sutra zapocne put bez povratka zute posasti,na ovom tlu nezapamcene.U odnosu na OVO kuga je lagana prehlada.Prosli put ih glasah,olovkom,kako i prilici pismenom coveku,pride jos i lekaru specijalisti.Sledeci put cu ,prema zasluzi, srednji prst u mastilo ali crno pa preko celog imena zutog kandidata,da postane nevazeci.Neocekivana ali ubedljiva pobeda goluba pismonose,srpskog brenda za 21.vek.

vlada

pre 13 godina

SRAMOTA!!!! Koliko traje priča da će na dečiju odeću i obuću smanjiti PDV???? I šta su uradili? NIŠTA!!!!! DOKLE VIŠE DA IH TRPIMO? NA ULICE!!!!!

Boris

pre 13 godina

Za racunare me ne cudi jer npr. u Nemackoj je PDV za svu robu koja nije od vitalnog znacaja za zivot(hleb,mleko,voce,povrce) 19%, ali voce, pa to je pljacka!

Perica

pre 13 godina

Necete nas vise preci, ni plasenjem pred izbore, ni laznim obecanjima, nicim, stavlajm tacku na DS. Jesmo za ovo glasali, jesmo se za ovo borili svi, da posle slobe dodje sloba?

andreas kisser

pre 13 godina

(Dusan Silni, 17. decembar 2010 23:25)

***** procitaj opet sta si napisao. banane jedem od kad znam za sebe, a imam 35 godina - jos u vreme tita ih je prodavala piljarnica iza coska. a papaju u zivotu nisam probao, niti znam ikoga u drustvu ili komsiluku ko to jede. tako da jesti banane, koje su uzgred po svojim nutricionistickim kvalitetima zdravije od vecine voca sa ovog podneblja, svakako nije nikakvo pomodarstvo.
sto se tice novih poreza besmislene su rasprave da li su porezi veci ovde ili u okruzenju i time ih pravdati; sustina je jednostavno u tome da ova drzava proizvodi i izvozi sve manje - jedino sto im je preostalo da bi izbalansirali budzet je da maximalno izvlace novac preko direktnih poreza. za neke od tih poreza se ne bih bunio da su deo smisljene, odgovorne i dugorocno perspektivne ekonomske politike. ali kako se radi o krpljenju rupa dok se ne otalja mandat i vruc krompir prepusti nekom drugom posle izbora, kao racionalna i obrazovana osoba ne mogu da podrzim nikakve mere koje idu na stetu vec uveliko erodiranog standarda ovog napacenog naroda.

tatab

pre 13 godina

Pa ako je naša vajna ministarka mogla svojevremeno da izjavi da "ne zna" gde su joj par milijardi dolara iz budžeta, da zatim bude izabrana za "ličnost godine", ova njena ideja o povečanju PDV na voće i kompjutere je logičan sled događaja! Pametna je dovoljno da vidi da se bezobrazluk u ovoj zemlji nagrađuje!

ljiljana

pre 13 godina

ALE NAZASITE , POHLEPNE! HARAČLIJE nesposobne da radom nešto stvore samo znaju da otimaju! Ne znaju ni za stid ni za sram, a saosećanje je za njih nepoznat pojam.Osionost bez granica!

Tihi

pre 13 godina

Ovi stvarno nisu zdravi,sada vec verujem,kada bi se ponovio 5 oktobar ovi bi izdali naredjenje da se puca u narod.Ljudi od vas zavisi,meni su sada krivi svi koji su dali glas tim malim strankama a koje harace po srbiji.Dovde su nas dovele koalicije,jedna stranka na vlasti i gotovo,znam koga da jurim.Sada ce da poskupe i ulaznice za ZOO vrt i majmuni jedu banane.

prosečan čovek

pre 13 godina

sit gladnom ne veruje.E bre ljudi,koliko smo nisko pali!
I posle kažu da u srbiji vlada bela kuga.Pa naravno kad sve poskupljuje,samo sto nam ne uvedu porez na to sto disemo!!!

igorpl

pre 13 godina

Ne izlazite na izbore!
Zapitajte se samo ko plaća taj PDV! Pa glupi narod naravno-firme i ovako imaju odbitnu stavku tako da im PDV ništa ne predstavlja pod uslovom da naplate svoja potraživanja! Tako je udri po gologuzanima!
E moj glupi narode!

Tipolir

pre 13 godina

Cvetković: Dinar se stabilizovao.-
Cvetković: Srbija skoro kao Kina.-
Cvetković: Kurs dinara stabilan.-
Cvetković: Povećanje penzija za 10% .-
Cvetković: Bolji smo od regiona.-
Cvetković: Lider po BDP-u u regionu.-
Srbija lider u proizvodnji hrane.-
Cvetković:Biće puno bolje građanima.-
Cvetković: Mir i ekonomski razvoj.-
__________________
Cvetković: Još malo dragi moji Srbi,
i bit će te mi zahvalni, za sve što sam dobro napravio za vas.
Morate i sami priznati, da je toga bilo jako puno,
pa se nadam da će te i ubuduće glasati samo za mene.
Voli vas Vaš Cvetko-

Ateista

pre 13 godina

Kada sam procitao iznervirao sam se, medjutim, sada kada razmislim i onako cu 2012 docekati kao gradjanin neke druge zemlje gde se malo normalnije zivi, gde se znanje ceni, gde mi "prijatelji" nece govoriti da sam budala sto cu diplomirati u roku i sto ucim za sve ispite, a nemuljam, gde mi nece biti potrebna veza da cak kupim te proklete mandarne a ni o cemu drugom necu vise ni da razmisljam..

Ulazim u prodavnucu, vidim kao akcija mandarine, znaci raspadaju se, kad ono na kasi gdja sa dve kese od po 5kg sve lepe i zrele... O cemu vise pricati, trazenju posla, lekara i slicno?? Ako nemas vezu za posao moras da se ponizavas po nekim realiti emisijama ili ako se zaposlis radis kao rok za bednu platu gde nikad neces napredovati zato sto ima ko je "pre" odnosno preci od tebe...

Paja Patak

pre 13 godina

Odličan potez. Očekujem da će da sledeće godine da dignu porez na olovke i papir i da završimo već jednom s ovima što su pismeni i što se nešto kao bune. A planom do 2020 je verovanto planirano zatvaranje većine škola i fakulteta.

Samo napred, tako nam i treba. Sami smo se za to izborili. Napred u mračnu i zaglupljujuću prošlost.

student

pre 13 godina

Zaista BRAVO! Zadivili ste me besprekornom računicom. Već mi je od samog sebe muka kad god ogorčeno prokomentarišem svakodnevne vladine ispade i tako slatko čekam te izbore da ispravim grešku od prošlog puta. Koga ću drugog, nemam pojma, al daću sve od sebe. U međuvremenu pokušavam da odem odavde. Tek sam diplomirao, imam mnogo toga da dam, ali ovoj zemlji očigledno nisam potreban, kao i na hiljade sličnih. Svaka čast.

uspavana lepotica

pre 13 godina

DIJANA.D:dragi moj narode mogu vam reći da će vam 2011g..biti teška po pitanju finansija očekajtu nova poskupljenja hrane,komunalija,naftnih derivata,cigareta i svega što život znači u potpisu vaša uspavana lepotica.

kesa

pre 13 godina

Valja naci pare za nova kola predsedniku, upravi SrbijaGasa i ko zna kome jos...
Samo se nadam da cemo uskoro reagovati na sve ovo kao Grci!
Gradjanska neposlusnost!

Novica

pre 13 godina

Nama ni kožne gaće nemogu da pomognu. Koliko god pokušavali da namaknu pare u budžet ne vredi jer nisu u stanju da pokrenu proizvodnju a verovatno i ne žele jer mi ništa nemoramo da radimo sve će da nam uvezu. Bruka i sramota.

Ivan

pre 13 godina

Ma jok...na računare, računarsku opremu i usluge PDV je odavno 18% al' nema veze. Kada i "zvanično" bude 18%, realno će biti 22%.

Ajd` u školu braćo mila...

pre 13 godina

"...jer prvo nije zdravo jesti voće sa drugih podneblja na kojima naš čovek nije rođen..."
(Dusan Silni, 17. decembar 2010 23:25)

Nedostatak osnovnog obrzovanja.

Za tvoju informaciju:
1. Ivanjički krompir
2. Leskovačka paprika
3. Paradajz
4. Kukuruz
5. Pasulj - tetovac, gradištanac itd.,
... i još ko zna koliko kultura koje koristimo u ishrani, ne potiču sa ovog podneblja.

Do otkrića Amerike, Evropa je bukvalno gladovala.

Dakle, ako hoćeš da srbuješ u ishrani, navali na koprivu i žitarice (što je inače sve vrlo zdravo), ali zaboravi na prebranac, paprike u belom luku, šopsku salatu, ajvar, ...

Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju!

pre 13 godina

Što bi rekao narod došao đavo po svoje, odnosno da otme od sirotinje.
A doći će i po vaše.

Aleksandar

pre 13 godina

Porez na proizvode i sirovine ne bi smeo uopste da postoji. On je samo izmisljen da bi se drzava (funkcioneri) nakrala neke kinte na nesto sto ne pripada njima.

maxa

pre 13 godina

Ono jedino sto sad ubija je nemoc razocarenjne!I da budu izbori ko ce od njih doneti nesto novo?!Pa svi su bili za ovih nesrecnih 20 godina na vlasti!

Jelena

pre 13 godina

Ma kod nas prosto divota ziveti.Zavrsis fakultet, nenas posao, ako ga nadjes,mizerno te plate. Na sva usta teraju te da siris porodicu, a niko ne pita cime ces ih hraniti.
Posto su nam vec neke bitne stvari postale odavno luksuz, sada cemo morati da biramo sta dati detetu od vitamina, ipak voce i nemora svakodnevno da se jede, to je molim vas luksuz.
Mozda je to neka skrivena poruka ovih ljudi, mozda bi trebali da se okrenemo svi poljoprivredi, buducnost je u selu, sto posejes to i poznjes.

djordje

pre 13 godina

zaboravili ste hleb, mozda veci porez na hleb bi doneo veci prihod drzavi a onda automatski i vasim privatnim firmama ( Dulic,Djilas,Dinkic i svi ostali)

.. a skupstini kafa 20din.

pre 13 godina

Cene u USA (u americkim dolarima USD):
http://www.compusa.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=2510&name=15-Inch-Laptops
Cene u Nemackoj (EUR):
http://www.guenstiger.de/Katalog/Preis.pl?kid=2-29&sort=preis&mehr=40
Cene u Srbiji (RSD):
http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=category&category_id=398&pg=4&brand=&stock=&price_range=&sort=price_asc

I do sad smo bili skuplji od USA, slicni Nemackoj (ali ne i po kvalitetu robe naravno, jer postoji roba za zapadno i roba istocno trziste).

Sada skace +10%..

duplikat

pre 13 godina

Gospodjo Dragutinovic, malo je 18% uzmite sve i opet Vam nece biti dovoljno za Vase plate i vasih pulena neradnika u Vladi. Za vrijeme Turske nisu bili toliki nameti
zivilo se sto puta bolje nego sto sada Srbi ko bojagi u svojoj Srbiji zive, zato im Crkva ispija mozak a lopovi se udruzili sa crkvom pa ocerupase narod. POZIVAM SVE SRBE DA PREDJU ISLAM I DA IDEMO U TURSKU, da se ostavi ta pljackaska drzava pa nek sami sebi vladaju a ubjedjen sam da ce nas Turska Vlada primiti objerucke.

Samo pljacka

pre 13 godina

@surfer
Zavisi od definicije reci katastrofa. Sinoc u Maksiju, eukaliptus bonbone 100gr. 99 din. U nemackoj one kostaju 99 Centi 250 gr. Ritter cokolda 176 din,. u Nemackoj 69-89 Centi. Da li je to "katastrofa" ? Naravno, zavisi od definicije.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srbija mene neodoljivo podsjeća na klasičnu latinomeričku mafijašku banana državu! Narod u apatiji! Više ni na ulice ne izlazi. Da se organizuje samo jedan veći skup poput onih skupova iz 90-tih kriminalcima u Vladi ne bi bilo svejedno. Kada bi se narod organizovao poput onog u Grčkoj ovima na vlasti tek onda ne bi bilo svejedno. Ne znam zaista šta još treba da se dogodi da bi se ljudi pokrenuli! Svaki put iznova se iznenađujemo nekim novim katastrofalnim potezima Vlade Srbije ali niko ništa ne preduzima.

Зоран

pre 13 godina

Turci su u vreme zloglasne viševekovne vladavine imali DESETICU.Znači da im je namet bio 10%.OVI SU GORI OD TURAKA !!!
(Mikelo, 17. decembar 2010 18:33)

Имаш и сада "Турке", али изгледа нећете да их прихватите да вас "израбљују". Волиет слободу изнад свега. Шта ко воли то ће и да добије.

Читам коментаре за једно 100 година: Где сте Амери, све вам, се прашта, код вас није било обавезно да имамо косе очи, а ови нас, поред тога што морамо да радимо за ситне паре, третирају као другоразредни народ.

krastavac

pre 13 godina

I naravno mi cemo da sedimo ovde i za svaku stvar da pisemo komentare i iznosimo nezadovoljstvo. Zato sve to i rade jer znaju da narod nece nista uraditi povodom toga.

Milan

pre 13 godina

A zašto svi mislite da su računari neka posebna vrsta robe potrebnija narodu od, na primer dečije opreme? Računari su obična zabavna elekrtonika. Kod nas pod informatikom smatra isključivo kupovina golog hardvera. O nekom računarskom obrazovanju nema ni govora.

Bogi

pre 13 godina

Bojkot izbora.

Ako bi izašlo samo 25% do 30% glasača i sadašnja vlast i opozicija bi izgubili svaki legitimitet pred narodom, i sa punim pravom bismo ih sve mogli tretirati kao uzurpatore vlasti. Svaka reč koju bi posle toga izgovorili u medijima i svaka odluka koju bi doneli bili bi unapred legitimisani kao nastavak pljačke srpskog naroda koja traje predugo.
Argument da "to njih ne dotiče" ne stoji, jer sa izlaznošću od 25 ili 30% bi im se jasno stavilo do znanja da ih većina naroda smatra za svoje neprijatelje, a vlastodršci bi izgubili mogućnost pozivanja na "volju naroda", odnosno demokratiju.
Demokratija je i da im stavimo do znanja da nam je već muka, i da svi idu dođavola.

Crnoberzijanac

pre 13 godina

Jesno je da rade u interesu naroda - narode, navali na Halo oglase, uskoro racunari koji se sklapaju u svakom domu - nema poreza, nema garancije... Navali narode! Ko nije razumeo: povoljno, pc kod mice, iskljucivo od kvalitetnih komponenti, testirano, cena prava sitnica, pozovite 322-322-3

zlocca

pre 13 godina

Ma narod je kriv jer je uvideo da su jabuke krushke i svo ostalo voce kod Mishkovica skupe ko meso i uporedjivao je sa transportom iz juznih predela pa onda da nam poslupe da banana i ananas nebudu jeftinije od Mishkovicevih jabuka sljiva krushki itd...bitno je jedino da sve shto vredja zdrav razum se namece kao vrednost u zemlji Srbiji

kameni plug i gilja

pre 13 godina

cccc...pa sto ne dignu porez na mobilne, patike i trenerke.Ne trebaju im strucnjaci da razvijaju visoko tehnoloske pogone jel industrije nema, pa ko veli udri satri ionako cemo svi na kraju da budemo agrarno drustvo, nerazvijeno, naravno.

Зоран

pre 13 godina

tako da jesti banane, koje su uzgred po svojim nutricionistickim kvalitetima zdravije od vecine voca sa ovog podneblja, svakako nije nikakvo pomodarstvo.


VВеровао или не јабука је много, много здравија. Најјефтиниеј воће назпаду су банане.

krastavac

pre 13 godina

Sa neke strane ih ne podrzavam jer i onako se nema para sto se tice voca i turizma ali sto se tice racunara da u potpunosti, nekad smo kao klinci se igrali zmurki, fudbala, kosarke itd, kad smo bili tinejdzeri sedeli smo sa drustvom uz gitare, isli na kampovanja jednostavno uzivali a danas na ulicama nema vise dece svi sede izpred racunara, mladi su prodali dusu racunarima i ceka se kad ce izaci nova bratoubilacka igra da se izavljavamo kao da nije dosta ratova oruzija i ubistava.

Dusan Silni

pre 13 godina

Računari trebaju i dalje da ostanu na stopi od 8%, eventu alno na 10%.Voće koje se uzgaja kod nas u zemlji treba ostaviti na 8%,uvozno opor
ezovati sa 30 do 40% jer prvo nije zdravo jesti voće sa drugih podneblja na kojima naš čovek nije rođen. Stručnjaci neka objasne vladi i narodu zašto.Koliko znam recimo konzumiranje belog duleka ili crvenog je daleko korisnije za našeg čoveka od bilo kakvih banana,papaja i neznam čega sve još.Ljudi skloni pomodarstvu neka jedu štetne stvari i neka dobro plate.

Ekon(d)omist

pre 13 godina

A gde je gdin veciti ministar? Prosle godine, u stilu Marije Antoanete, na opasku narod nema za lekove rece: \'Jedite voce!\'. Kako Tomice? Gdine Djelicu sta kazete kao osoba od informatickog prosperiteta? A ovo za turizam ce nam doneti onoliko.

Mravorad

pre 13 godina

Stvarno mi nije jasno sto svi skacu da ruse vladu kako se neki nov porez uvede. Zar stvarno mislite da ce posle ovih doci neki bolji!? Ova uzasna vlada je nazalost najbolje sto imamo i sve dok nam se ne pojavi neki novi Djindjic smisljace nam samo nove poreze i dazbine. Svi vi pametni koji biste da pravite revoluciju bolje napravite stranku i predlozite pametniji nacin kako da se resava kriza. Ovo je korumpirana drzava na svim nivoima a vlada je samo slika stanja nase nacije, bolju ni ne zazsluzujemo. A racunari generalno pojeftinjuju tako da ce za par meseci tih 10 odsto biti kompenzovano.

Зоран

pre 13 godina

Само да знате: Финац је купио Форд Фокус у немачкој, полован, 9000 евра платио. Кад га регистровао у Финској још 7000 (7000) евра је платио на дажбине. Иначе Финска нема своју ауто индустрију.

surfer

pre 13 godina

Racunar koji je sa PDV-om od 8% kostao 35.000 dinara sada ce kostati 38.240 dinara

Banane koje su sa PDV-om od 8% kostale 100 dinara sada ce kostati 109.25 dinara.

Povecanje jeste ali nije katastrofa. Stopa PDV-a od 18% je najmanja u okruzenju. Tacno je da je u okruzenju postojala i stopa od 0% ali se roba sa tom stopom mogla izbrojati na prste. Kod nas je osnovna stopa od 18% bila manja od okruzenja a posebna od 8% obuhvatala je daleko veci broj artikala nego stopa o% u okruzenju.

Bata Sveznalica

pre 13 godina

Zbog čega da u jednoj od retkih oblasti gde nismo na dnu, tako i ostane? Ubi sve, a prvo gde ne razumeš čemu služi a uz to i ne radi! I sve to za projektovano popunjavanje samo 1% budžetskog deficita! Jeeeeeeee, pa ima li iko tamo da je čuo za ekonomiju! Jeste, ali na prste pa im zbog toga ne trebaju kompjuteri! Taško nama, kakve i ćemo bisere još da čujemo... Tragično je što će oni i ovo preživeti pod ko zna kojim obrazloženjem...

marko

pre 13 godina

4. Да ли се законом подржава стварање нових привредних субјеката на тржишту и тржишна конкуренција
Законом се не утиче на стварање нових привредних субјеката

Ovo stoji u tekstu zakona kao analiza efekata zakona.

dragan

pre 13 godina

Definitivno i konacno moje razocarenje u demokratske snage koje se u nicemu ne razlikuju od Slobinog rezima!http://www.e-novine.com/ekonomija/ekonomija-vesti/43260-Mere-prikrivanje-nesposobnosti-korupcije.html

marko

pre 13 godina

4. Да ли се законом подржава стварање нових привредних субјеката на тржишту и тржишна конкуренција
Законом се не утиче на стварање нових привредних субјеката

Ovo stoji u tekstu zakona kao analiza efekata zakona.

jovan

pre 13 godina

nije bitno za koga cete glasati,ne samo MI,vec svaka drzava u svetu.jednostavno,vladaju sistemi koji koji su primitivni.glavni motiv drustva je hedonizam,odgajani smo sa ubedjenjima da to tako mora biti.mozete li da zamislite svet u kome materijalizam nije cilj??"gubimo"vreme i energiju optuzujuci jedni druge

surfer

pre 13 godina

Racunar koji je sa PDV-om od 8% kostao 35.000 dinara sada ce kostati 38.240 dinara

Banane koje su sa PDV-om od 8% kostale 100 dinara sada ce kostati 109.25 dinara.

Povecanje jeste ali nije katastrofa. Stopa PDV-a od 18% je najmanja u okruzenju. Tacno je da je u okruzenju postojala i stopa od 0% ali se roba sa tom stopom mogla izbrojati na prste. Kod nas je osnovna stopa od 18% bila manja od okruzenja a posebna od 8% obuhvatala je daleko veci broj artikala nego stopa o% u okruzenju.

Milan

pre 13 godina

A zašto svi mislite da su računari neka posebna vrsta robe potrebnija narodu od, na primer dečije opreme? Računari su obična zabavna elekrtonika. Kod nas pod informatikom smatra isključivo kupovina golog hardvera. O nekom računarskom obrazovanju nema ni govora.

Dusan Silni

pre 13 godina

Računari trebaju i dalje da ostanu na stopi od 8%, eventu alno na 10%.Voće koje se uzgaja kod nas u zemlji treba ostaviti na 8%,uvozno opor
ezovati sa 30 do 40% jer prvo nije zdravo jesti voće sa drugih podneblja na kojima naš čovek nije rođen. Stručnjaci neka objasne vladi i narodu zašto.Koliko znam recimo konzumiranje belog duleka ili crvenog je daleko korisnije za našeg čoveka od bilo kakvih banana,papaja i neznam čega sve još.Ljudi skloni pomodarstvu neka jedu štetne stvari i neka dobro plate.

Mravorad

pre 13 godina

Stvarno mi nije jasno sto svi skacu da ruse vladu kako se neki nov porez uvede. Zar stvarno mislite da ce posle ovih doci neki bolji!? Ova uzasna vlada je nazalost najbolje sto imamo i sve dok nam se ne pojavi neki novi Djindjic smisljace nam samo nove poreze i dazbine. Svi vi pametni koji biste da pravite revoluciju bolje napravite stranku i predlozite pametniji nacin kako da se resava kriza. Ovo je korumpirana drzava na svim nivoima a vlada je samo slika stanja nase nacije, bolju ni ne zazsluzujemo. A racunari generalno pojeftinjuju tako da ce za par meseci tih 10 odsto biti kompenzovano.

zivojin

pre 13 godina

komunjare bojkotuju dodelu nobelove nagrade. komunjare smatraju da je zastita ljdskih prava, zastita pedera. zastita ljuskih prava je valjda zastita od gulaga

krastavac

pre 13 godina

Sa neke strane ih ne podrzavam jer i onako se nema para sto se tice voca i turizma ali sto se tice racunara da u potpunosti, nekad smo kao klinci se igrali zmurki, fudbala, kosarke itd, kad smo bili tinejdzeri sedeli smo sa drustvom uz gitare, isli na kampovanja jednostavno uzivali a danas na ulicama nema vise dece svi sede izpred racunara, mladi su prodali dusu racunarima i ceka se kad ce izaci nova bratoubilacka igra da se izavljavamo kao da nije dosta ratova oruzija i ubistava.

autonomas

pre 13 godina

Srbija ide sigurnom silaznom putanjom koju su zapoceli savez komunista srbije (najgori od svih tadasnjih saveza), grandiozno nastavio Milosevic uz podrsku radikala iz senke, zatim neobavesteni Kostunica uz podrsku SPC iz senke, i sada ova TNT grupa.
Podizanje PDV na racunare i hranu, kao i na turizam od koga cemo mozda ziveti (ili smo mogli ziveti) je totalna budalastina i samo je dokaza da Srbija nema ni plan, ni koncept, a kako izgleda ni buducnost. Porez na hranu treba da bude 0%, a ako nije mogice onda 1-2%. Porez na kompjutere isto tako 2-3% maksimum. Sto se tice hotela i toga ne bi smelo da je vise od 10%. Ono sto je tuga je da u Srbiji narod vise nema snage i toliko je "hipnotisan@ silaznom putanjom na svim frontovima da vise ni ne reagujemo na ovakve gluposti. Milosevicu, Secelju, Kostuince, Nikolicu, Tadicu, Ilicu.... uci cete u istoriju kao ljudi koji su ugasili Srbiju (neki od vas su vec u istoriji kao ljudi koji su ugasili Jugoslaviju).
Sramota me sto sam iz Srbije, ali iskreno.

Зоран

pre 13 godina

Само да знате: Финац је купио Форд Фокус у немачкој, полован, 9000 евра платио. Кад га регистровао у Финској још 7000 (7000) евра је платио на дажбине. Иначе Финска нема своју ауто индустрију.

Zoran

pre 13 godina

Kakva pohlepa i bahatost,pada prodaja svega,a oni dizu PDV.Ovo je najnesposobnija druzina koja sebe naziva vladom.Otvorite konclogore i sve nas poubijajte nas koji smo ostali u ovom proizvoriju od drzave.

duplikat

pre 13 godina

Gospodjo Dragutinovic, malo je 18% uzmite sve i opet Vam nece biti dovoljno za Vase plate i vasih pulena neradnika u Vladi. Za vrijeme Turske nisu bili toliki nameti
zivilo se sto puta bolje nego sto sada Srbi ko bojagi u svojoj Srbiji zive, zato im Crkva ispija mozak a lopovi se udruzili sa crkvom pa ocerupase narod. POZIVAM SVE SRBE DA PREDJU ISLAM I DA IDEMO U TURSKU, da se ostavi ta pljackaska drzava pa nek sami sebi vladaju a ubjedjen sam da ce nas Turska Vlada primiti objerucke.

Ateista

pre 13 godina

Kada sam procitao iznervirao sam se, medjutim, sada kada razmislim i onako cu 2012 docekati kao gradjanin neke druge zemlje gde se malo normalnije zivi, gde se znanje ceni, gde mi "prijatelji" nece govoriti da sam budala sto cu diplomirati u roku i sto ucim za sve ispite, a nemuljam, gde mi nece biti potrebna veza da cak kupim te proklete mandarne a ni o cemu drugom necu vise ni da razmisljam..

Ulazim u prodavnucu, vidim kao akcija mandarine, znaci raspadaju se, kad ono na kasi gdja sa dve kese od po 5kg sve lepe i zrele... O cemu vise pricati, trazenju posla, lekara i slicno?? Ako nemas vezu za posao moras da se ponizavas po nekim realiti emisijama ili ako se zaposlis radis kao rok za bednu platu gde nikad neces napredovati zato sto ima ko je "pre" odnosno preci od tebe...

Зоран

pre 13 godina

Turci su u vreme zloglasne viševekovne vladavine imali DESETICU.Znači da im je namet bio 10%.OVI SU GORI OD TURAKA !!!
(Mikelo, 17. decembar 2010 18:33)

Имаш и сада "Турке", али изгледа нећете да их прихватите да вас "израбљују". Волиет слободу изнад свега. Шта ко воли то ће и да добије.

Читам коментаре за једно 100 година: Где сте Амери, све вам, се прашта, код вас није било обавезно да имамо косе очи, а ови нас, поред тога што морамо да радимо за ситне паре, третирају као другоразредни народ.

Amos

pre 13 godina

Jeee, konačno će ponovo procvetati crno trzžište računara i opreme.
Eto povećanog obima posla za oglašivače svih vrsta.
Bravo ministarka, tako se stvaraju nova radna mesta!

posmatrač

pre 13 godina

Dobro, ne rekoste nam je l' će to Dulićeva margina zarade da se smanji, ili će gos'n Oliver da poveća cenu računara koje preko svoje firme prodaje državi Srbiji?

Pex

pre 13 godina

Pa majku mu, hocemo li mi vise izaci na tu ulicu i unistiti ih? Pa pogledajte Grke, Francuze i ostali normalan narod koji drzi do sebe..pa sto smo bre tolika stoka prema sebi? Pa zasto ovo trpeti? Opsta gradjanska neposlusnost i GOTOVO!! Sta uraditi da se narod natera na ulicu? (sem pobeda sportista i dolaska glumaca) Da se otvaraju stranice na Fejsu, sta? NE razumem, kome da se obratim da natera narod NA ULICE BRE!!!!!!!!!!!

Petar

pre 13 godina

Voce koje je osnov dobrog imuniteta i racunari koji su osnov modernizacije drustva. Svaka cast! Kakva politika, kakva strategija! Impresioniran sam! Budale...

Milovanovic Milorad

pre 13 godina

Da li je gdja ministarka razmatrala mogucnost da nam uzme decu kada napune 7 god, uclane ih u svoju DS. Kasnije bi deca kada odrastu morala da veruju u predsednika Tadica i njegovo bozanstvo.

veterinar

pre 13 godina

Bolje poboljsajte naplatu vec ogromnih poreza,VI PARAZITI,i smanjite troskove,VAS PARAZITA!
Sa svojih 43 god.ne secam se gore vlasti...Toliko su korumpirani,nesposobni,lenji,aja glasao za njih.KATASTROFA!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Nisu normalni! U nama i vama susjednoj Hrvatskoj ne postoji porez na elektroniku pa prema tome ni na računare. Lihvarska vlast! Dok jedanput narodu ne pukne film zbog njihove pohlepe! Natrpali su novca iz EU i privatizacije u vlastite džepove a kada je novca nestalo udare po narodu i njegovom džepu. U normalnoj državi takvi bi išli na hlađenje iza rešetaka. Ali doći će i do toga. Uhvatiše Sanadera. Uhvatiće i Dinkića i raznorazne Dinkiće.

igorpl

pre 13 godina

Ne izlazite na izbore!
Zapitajte se samo ko plaća taj PDV! Pa glupi narod naravno-firme i ovako imaju odbitnu stavku tako da im PDV ništa ne predstavlja pod uslovom da naplate svoja potraživanja! Tako je udri po gologuzanima!
E moj glupi narode!

Зоран

pre 13 godina

tako da jesti banane, koje su uzgred po svojim nutricionistickim kvalitetima zdravije od vecine voca sa ovog podneblja, svakako nije nikakvo pomodarstvo.


VВеровао или не јабука је много, много здравија. Најјефтиниеј воће назпаду су банане.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Kao što neko napisa, šta bi sa razvojem informatičkog društva i obrazovanjem, ili nam "ekspertska " vlada spala na puku otimačinu ... Kad bolje pogledam sastav vlade i parlamenta, likove koji ne znaju tetra pak da otvore sa svojim debelim prstima masnim od bureka,a kamoli lap-top, što bi i ostaloj deci trebalo šta drugo da znaju, jednostovno učlani se u trenutno aktuelnu stranku, prišljamči se uz nekog tajkuna k'o pijavica i ,skupština da te vidi!

Tipolir

pre 13 godina

Cvetković: Dinar se stabilizovao.-
Cvetković: Srbija skoro kao Kina.-
Cvetković: Kurs dinara stabilan.-
Cvetković: Povećanje penzija za 10% .-
Cvetković: Bolji smo od regiona.-
Cvetković: Lider po BDP-u u regionu.-
Srbija lider u proizvodnji hrane.-
Cvetković:Biće puno bolje građanima.-
Cvetković: Mir i ekonomski razvoj.-
__________________
Cvetković: Još malo dragi moji Srbi,
i bit će te mi zahvalni, za sve što sam dobro napravio za vas.
Morate i sami priznati, da je toga bilo jako puno,
pa se nadam da će te i ubuduće glasati samo za mene.
Voli vas Vaš Cvetko-

Stockholm

pre 13 godina

Auuuu! Kakvi banditi! Ziveo sam za dan kad ce nestati onaj ***** Sloba i njegova ***** druzina ali smo dobili.....napisao bih rado ali komentar ne bi bio objavljen!! Vise bih voleo da nam na vodeca mesta dodju japanci i zavedu red jer ce ovu bagru zameniti druga i tako u krug do totalne propasti koja nije daleko!! Zivim u Stockholmu inace da sam dole rado bih izasao na ulicu!! Ne znam samo sta narod vise ceka da se desi da bi se pokrenuli!! Ova vlast bi bila dobra jedino stada ovaca da cuva!! Kako sam samo revoltiran!!!!

Dragan

pre 13 godina

Ne znam sta reci! Ma sta ce nama racunari? Nije nam to poterebno! Vratite sada sve ljude na selo posto ce vasim odlukama da unistite koliko toliko obrazovano drustvo! Ne znam koliko ce ovaj narod vise da trpi? Ima li ko da porene proteste u ovoj zemlji ili su svi placeni da cute? Jos malo cete i vazduh da oporezete! 35% manja prodaja racunarske opreme u odnosu na proslu godinu a oni povecavaju porez??? Pa sta cete time da dobijete??? Jos manji priliv u budzetu posto ce prodaja jos vise da se smanji!

sonebg

pre 13 godina

Ma ja bih uveo taksu i na vazuh pa disite kolko hocete. A svaki udisaj preko onoga sto medicina kaze da je normalno po minutu bih dodatno oporezovao sta ima da dahcete.
Ako dobro shvatam samo vazduh je jos uvek za dzabe bez taksi i poreza.A dokle to cemo da vidimo.

...marko

pre 13 godina

Kao srednjovekovni feudalci. Samo smisljaju sta ce da oporezuju. A sta mi dobijamo za svoje pare? Kakvu drzavu? Administraciju? Policiju? Da ne nabrajam dalje...

Baneeee

pre 13 godina

Do sada sam uvek ili glasao za DS, ili bojkotovao izbore kada i oni. Nikad vise. Mislim da su skroz naskroz izgubili kompas. Ili su konacno shvatili da su najgora vlast u istoriji Srbije i da posle sledecih izbora vise nikada nece ponovo doci u priliku da vladaju Srbijom...

miki mikic

pre 13 godina

==sramno,sta rade sa narodom,koji je i ovako jadan i gladan* ali zato se kupuju novi automobili i stanovi za vodece ..za uzvrat nam deda Mraz obecava da je (svetska)kriza uSrbiji vec prosla,,,no more coment!!??!!

magelan

pre 13 godina

Ponovo su me fascinirali svojim predanim radom i nadasve logicnim izborom artikala kojima ce podici stopu poreza. Ko uspe da razume ovu skupinu "avanturista" treba da dobije neku prestiznu nagradu.
U normalnim delovima sveta, kakav je Kalifornija recimo, nema poreza na hranu - taksa je 0%. Zato pakla cigareta kosta $8, jer to nije obavezno trositi, kao ni alkoholna pica i razne druge zanimacije, pa se to bogato taksira. Ovi nasi izumitelji valda cuvaju mir naroda time sto paze na cene cigareta i alkoholnih pica, jer je to jedino i preostalo narodu kao uteha i uzivanje u ova teska vremena (bar tako kaze nas prosecni covek).
Jezivo!

PROCITAJ

pre 13 godina

Narode, zbacite to sa vlasti cim budete mogli. U normalnom svetu se koriste kompjuteri i nekostaju mnogo, a porezima dizu cene kompjuterima da se narod nemoze prosvetiti i informisati. Zato imamo 95% populacije koja ne zna ni da upali kompjuter. Posto zivim u Kanadi, evo samo jednog kratkog pregleda, a ako lazem, vi koji imati kompjuter to proverite preko interneta;
- za jednu prosecnu platu od $2.500 (neto), mozete kupiti 5 laptop kompjutera mesecno
- high speed internet vas kosta $50 mesecno ili vam 2% od prosecne plate
- pretplata za mobilni telefon se moze naci za 1% od prosecne plate
- digitalna televizija kosta 2% od prosecne plate mesecno
- da priustite sebi iphone, 10% od prosecne plate za kupovinu istog, itd...

Sta hocu da kazem je da ljudi nisu tehnoloski zaostali, jer to mogu da priuste i da prate, a ne kada dodjem na odmor u Srbiju, da me ljudi gledaju kao cudo kada izvadim ipod touch da slusam muziku. Haos!!! Zbacite to cim budete mogli da zivite kao ostali normalan i razvijeni svet!!!

P.S.: Otidjite i pogledajte cene tehnike u Kanadi na www.bestbuy.ca ili www.futureshop.ca i sve ce vam biti jasno.

svi (ni)su isti

pre 13 godina

@Veliki pozdrav: Apple ce poskupeti duplo - i kao vocka, i kao racunar :-) PDV 36%!

Smirite se, ljudi, pa naseg prosecnog coveka cene racunara i juznog voca uopste ne pogadjaju - nema para ni za jedno, ni za drugo! Kome je do vitamina moze da gleda farmu ili survivor(?) i da se sit nagleda zdrave hrane, a usput da vidi da moze da se zivi i bez racunara. Bez racunara se ide ranije u krevet a i zdravije je spavati sa praznim stomakom, nemas nocne more.

maxa

pre 13 godina

Ono jedino sto sad ubija je nemoc razocarenjne!I da budu izbori ko ce od njih doneti nesto novo?!Pa svi su bili za ovih nesrecnih 20 godina na vlasti!

kesa

pre 13 godina

Valja naci pare za nova kola predsedniku, upravi SrbijaGasa i ko zna kome jos...
Samo se nadam da cemo uskoro reagovati na sve ovo kao Grci!
Gradjanska neposlusnost!

srbija u odumiranju

pre 13 godina

Bravo, konacno jedna racionalna odluka. Sta ce nam u 21. veku informaticka pismenost. Zao mi je samo sto su narodni poslanici pokusavali da se nauce ovakvoj pismenosti. Ako ne znaju oni, ne treba ni narodu! A voce, vitamini, kome to treba kad ni hleba nemamo.Nepismenim narodom najlakse je vladati, to su i Turci znali, a kad raja odlazi Bogu na istinu zbog lose ishrane i tih nepotrebnih vitamina, eto ustede u budzetu,manje je korisnika, a i niko nije kriv - prirodna selekcija. Bravo, bravo, bravo. Odoh detetu da dam hleba, ako imam, i slanine, ako imam.GSQX2 Koji vitamini, bre?!

Hepatitis C

pre 13 godina

Banana-zuta,limun-zut,grejpfrut takodje.Sutrasnji bal vampira-zut,sa blagim crvenilom.Informatika nam pozutela od neverice.Zuto lisce dobrim delom opalo,nadajmo se da ce ubrzo potpuno.Zuto,zuto da crnje ne moze biti.

E moj Tesla

pre 13 godina

Pitanje za ljude iz Ekonomist Medija Grupe jeste za ovo dodelili nagradu "Ekonomska Licnost godine 2010" ministarki finansija dijani dragutinovic (namerno napisano malim slovima)?! Bravo sta ce nama racunari i internet. Kad mogu na Kubi bez mozemo i mi. I ovako imamo najnizi procenat fakultetski obrazovanih ljudi u Evropi. Poslednji nek ugasi svetlo za sobom! Laku noc! Ovako necemo u Evropsku Uniju nego u kameno doba!

Hugo

pre 13 godina

A ŠTA BI SA SMANJIVANJEM ADMINISTRACIJE?
PDV-om i akcizama na cigarete punite budžet?!!!

SVAKA VAM ČAST, SPOSOBNI SE, NEMAM REČI!

Da li vi možete da stvorite u ovoj zemlji JEDAN JEDINI DINAR, a da ne otmete od naroda?!

Koga vi majmunišete i dokle više? Dajte ljudima računare, dajte im Paypal, dajte jeftin broadband internet svima, DAJTE LJUDIMA ALAT da se snalazi kada od vas NEMA NIŠTA, SRAM VAS BILO.
Bruka...

swedroid

pre 13 godina

mogu da zakljucim da ce im se ovo obiti o glavu kroz troskove zdravstba jer manje voca bolesnija nacija. U Svedskoj je pdv 25% na robu i usluge ali 12% na prehranu a 6% na kulturu. Pa sad vidite gde to vodi.

grga1810

pre 13 godina

Ajmo sad svi zajedno u Madjarsku, Rumuniju, Bugarsku, Makedoniju, Bosnu i Hrvatsku po kompjutere i voce!

Verovatno je za nijansu jeftinije, a za komp josh dobijemo i povracaj poreza na granici:)

Od SVE MOGUCE robe, koja je i ovako oporezovana bez razloga, oni povecavaju porez na RACHUNARE I VOCE!!!! Neverovatno!!!

Stope poreza bi trebale biti NULA za sledece artikle - sva hrana, flashirana voda, hrana i oprema za bebe, hrana za dijabetichare i obolele od celijakije, oprema za hendikepirane osobe, elektro i hibridna vozila, javni prevoz, knjige, shkolska oprema, rachunari i prateca oprema, telekomunikacione usluge i oprema za nauchna istrazivanja.

Ma da, mozda jednog lepog dana, u nekoj drugoj zemlji...

Alcale

pre 13 godina

@zivojin
Prijatelju mozda si u zivotu video KOMUNJARU ali ni jih vise nema ali sigurnio NIKADA nisi u Srbiji video KOMUNISTU jer smo ih NAZALOST OTERALI.
U vreme KOMUNISTA ili kako ih neki nazivaju komunjara, bilo UVEK za voce i hranu, a onda su dosle DEMOKRATE da nam kazu kako mi ne znamo koliko lose zivimo i mi i doveli na vlast a sa njima sebi BEDU!!!

Kukala vam MAJKA pa gde nadjoste PDV na VOCE dali imate GRAMA MOZGA!!!!

***********

Crnoberzijanac

pre 13 godina

Jesno je da rade u interesu naroda - narode, navali na Halo oglase, uskoro racunari koji se sklapaju u svakom domu - nema poreza, nema garancije... Navali narode! Ko nije razumeo: povoljno, pc kod mice, iskljucivo od kvalitetnih komponenti, testirano, cena prava sitnica, pozovite 322-322-3

Radoslav

pre 13 godina

Kako bi bilo da otpustite 20.000 rođaka, partijskih drugara, ljubavnica i ostalih džabalebaroša koje ste pozapošljavali posle 2000. godine? Pljačkate sopstveni narod.

Mladjan D.

pre 13 godina

Posto me drzava potkrada citav zivot i ne da mi da normalno zivim imam samo jednu stvar da im porucim.

BOJKOT !!!

Necete se vi nagledati ni dinara od mene. Nema vise placanja nikakvih poreza, racuna i sl. gluposti. A to savetujem i drugima. Treba ih izbojkotovati u svemu kao i putem organizovanja masovnih strajkova koji bi paralisali zemlju kao sto se to radi u "Demokratskim zemljama".

BOJKOT svega sto drzava zagovara i preporucuje. Svih zakona i sudstva.

Plisana Oktobarska revolucija je samo decija igra za ono sto ih ceka od celokupnog naroda.

BOJKOT !!!

Bogi

pre 13 godina

Bojkot izbora.

Ako bi izašlo samo 25% do 30% glasača i sadašnja vlast i opozicija bi izgubili svaki legitimitet pred narodom, i sa punim pravom bismo ih sve mogli tretirati kao uzurpatore vlasti. Svaka reč koju bi posle toga izgovorili u medijima i svaka odluka koju bi doneli bili bi unapred legitimisani kao nastavak pljačke srpskog naroda koja traje predugo.
Argument da "to njih ne dotiče" ne stoji, jer sa izlaznošću od 25 ili 30% bi im se jasno stavilo do znanja da ih većina naroda smatra za svoje neprijatelje, a vlastodršci bi izgubili mogućnost pozivanja na "volju naroda", odnosno demokratiju.
Demokratija je i da im stavimo do znanja da nam je već muka, i da svi idu dođavola.

Ajd` u školu braćo mila...

pre 13 godina

"...jer prvo nije zdravo jesti voće sa drugih podneblja na kojima naš čovek nije rođen..."
(Dusan Silni, 17. decembar 2010 23:25)

Nedostatak osnovnog obrzovanja.

Za tvoju informaciju:
1. Ivanjički krompir
2. Leskovačka paprika
3. Paradajz
4. Kukuruz
5. Pasulj - tetovac, gradištanac itd.,
... i još ko zna koliko kultura koje koristimo u ishrani, ne potiču sa ovog podneblja.

Do otkrića Amerike, Evropa je bukvalno gladovala.

Dakle, ako hoćeš da srbuješ u ishrani, navali na koprivu i žitarice (što je inače sve vrlo zdravo), ali zaboravi na prebranac, paprike u belom luku, šopsku salatu, ajvar, ...

Ljiljana

pre 13 godina

"Kako su naveli u ministarstvu finansija detaljno obrazloženje povećanja poreza na dodatu vrednost će tek uslediti." Cemu obrazlozenje kada unapred znamo da nece imati veze za pamecu?

Milos

pre 13 godina

Ovo je bruka i sramota!
Za koje primate sto jedu banane sam ja glasao, jbt?!
Pa em je zabelezen prilican pad prodaje racunara, em ce da dignu glupi PDV!!!
Nemam bre reci koliko sam revoltiran, imamo najkilaviji i najsporiji internet u Evropi, po kucama su uglavnom sve krsevi od racunara, a sada, taman kad neko skupi pare za nov kompjuter, oni ce da povecaju cene!!!
Pa na cemu da radimo, mi akademski gradjani?! U stvari, bolje je pitanje sta cemo da jedemo, jer u takvom smo sosu da jedino mogu da emigriram odavde u neku od drzava EU, gde ce neko znati da ceni mene i meni slicne, sa znanjem i diplomom!

kamenkov-kremenkov komšija

pre 13 godina

koliki je porez na abakus i domaću računaljku?

da li se na abakus ( kao uvozni artikal) plaća neki poseban porez? i da li se softver ugradjen u računaljke računa u osnovnu cenu, ili je to ekstra dodatak na cenu osn proizvoda?

KGRULE

pre 13 godina

Da li je to povecanje zbog isplate avion i automobila ili nabavke gaze koju nema skoro ni jedna bolnica u "unutrasnjosti"kako vi to kazete?
Dzabe nama sto gledamo slike iz Grcke kad nista od Grka nismo naucili.
Goru vlast Srbija nije imala u zadnjih 200 godina.Otimanjem da bi se pokrivale raznorazne njihove budalastine.Vi gospodo rasipnicka treba da stedite a ne mi.Sram vas bilo kako se bahato ponasate.Na voce veci porez?Sloba je imao vise stila u otimacini od vas.

Laik

pre 13 godina

Naredne godine planira se opremanje oko 1600 škola u Srbiji informatičkim kabinetima (1 kabinet = do 30 računara),dakle neko će prodati 30000-50000 kompjutera, a država (država = mi)će ih platiti sa novom stopom pdv-a. Nisam ekonomista, šta sad to znači?
Još nešto. Četiri godine gledam na zidu dečije ambulante plakat kojim se poziva na ukidanje pdv-a na hranu i opremu za bebe. I?

banana drzava

pre 13 godina

Dobra vam je ona slika banane iz vesti. Sve govori.

Ajmo sad zajedno - hey mr. tally man, tally me banana...
http://www.youtube.com/watch?v=3LoZAPnS09s

Kad kazem nemam onda nemam

pre 13 godina

Ova vlast ne shvata da narod nema novca...mogu da podizu sve moguce poreze koliko god hoce ali samo ce da uguse i ovo malo potrosnje sto postoji i da podstaknu crno trziste opet......kao da zive na drugoj planet, uzas

Boris

pre 13 godina

Za racunare me ne cudi jer npr. u Nemackoj je PDV za svu robu koja nije od vitalnog znacaja za zivot(hleb,mleko,voce,povrce) 19%, ali voce, pa to je pljacka!

j o k e r

pre 13 godina

to u prevodu znaci da ovi koje ce ministarka zaposliti sa platama koje ce krvavo zaradjivati ne ce moci da kupe nista jer ce im ovoliko povecan "pdv" - pojesti primanja?!?...znaci srbi u 2011-oj bez racunara(u mraku!?) i bez voca(vitamina!?)...stvarno nam ide sve bolje,ali sto kaze "premijer" - moramo imati veru u "bolju buducnost"..."?!?...i to nam porucuju ove "nove demokrate" posle 65 godina istih prica i obecanja...?!

divlja nana

pre 13 godina

Da li ste vi normalni??? Umesto da nam otvarate nove mogućnosti, što jeftiniji internet, mogućnost naplate putem Pay Pal-a nekih usluga koje neko pruža iz Srbije, vi uvodite nove namete. Mislim da je Srbija jedina zemlja u okruženju koja ne koristi usluge Pay Pal-a.
A što se južnog voća tiče, verovatno naša deca mogu da jedu gloginje, a deca političara banane.

Pedja

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da povecavaju PDV na kompjutersku opremu a tamo pricaju o podizanju nivoa skolovanosti kod mladih?!Kakav im je to nacin za priliv novca u drzavnu kasu?Pa neka oporezuju prvo funkcionere pa tek onda siromasan narod!SRAMOTA!!!

Jedan od obicnih smrtnika

pre 13 godina

Kada je pre 2 god.spustenporez na racunare Djelic je istakao da je to cilju povecenja radnih mesta,konkurentnosti,osevremenjavanja drustva...sto sad nesto ne izjavi???a porez na voce takodje glupost ocemo zdravu naciju????

Greska u koracima

pre 13 godina

Jako los potez. Ovo ce samo izazvati rast crnog trzista i revolt gradjana, a nece doneti nikakav dodatni poreski prihod. Naprotiv prihod ce se smanjiti jer ce se smanjiti potrosnja juznog voca, a prodaja racunara vratiti u dilerske kucne varijante "bez poreza".

Dexter

pre 13 godina

LLLLLLLLLLL
OOOOOOOOOOOO
PPPPPPPPPPPP
OOOOOOOOOOOOOO
VVVVVVVVVVVV
IIIIIIIIIIIIIIIII
!!!!!!!!!!!!!!!
****** narod zbog sopstvene nesposobnosti! Ma daj više da se dižemo, dosta je!!!

Merlin

pre 13 godina

Kada iz ovog supljeg prespem , ima ovo prazno da napunim do vrha. Jedino sto me trenutno kopka je - kako ce glasiti zuti predizborni slogan ?

Milan

pre 13 godina

Što kaže MArinko Ćutuk iz Audicije - "Da sam normalan, poludio bih!".

Odavno je jasno da je jedina opcija ovde - selidba. Čak više nije ni bitno gde, bilo gde... Svuda je bolje.

dejan-minhen

pre 13 godina

Bravo!!! Nisam ni sumnjao da su ovako genijalni?

Sta bi sa smanjenem administracije, boljom kontrolom trosenja budzetskog novca, povecanjem naplate PDV-a...

Mislim da bi sada trebali da smanje ili cak da ukinu PDV na automobile skuplje od 100.000 EUR, jahte, miniavione, skupa alkoholna pica, kavijar, egzoticnu ribu...

Momcilo

pre 13 godina

Povecanje PDV-a na racunare je bilo samo pitanje vremena. U zemlji u kojoj su proizvodnja i izvoz na nuli, ovo je bio logican potez imajuci u vidu da su porezi jedini nacin da se napuni budzet. Prosecno najvise i najredovnije plate su u drzavnom i u privatnom sektoru finansijskih usluga, tj. banke i sl. Dakle, presipamo iz supljeg u prazno. Ovo je balon koji ce kad-tad morati da pukne, hteli mi to ili ne. Toliko smo blizu finansijskom kolapsu, da mnogi nisu svesni. Ovo sto radi vlada predstavlja poteze ocajnika. Preskupa, prevelika i neefikasna "drzava" ce nam doci glave, i to brzo. Nek nam je Bog u pomoci...

mizzuno

pre 13 godina

sa **** motkom pa pravo u skupstinu....dosta je vise haraca. oni ce kupovati stanove od 300 000 evra a mi ni za jabuku da nemamo, marssssssssssssssssssssssssssssss

ljiljana

pre 13 godina

ALE NAZASITE , POHLEPNE! HARAČLIJE nesposobne da radom nešto stvore samo znaju da otimaju! Ne znaju ni za stid ni za sram, a saosećanje je za njih nepoznat pojam.Osionost bez granica!

Ko sa djavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju!

pre 13 godina

Što bi rekao narod došao đavo po svoje, odnosno da otme od sirotinje.
A doći će i po vaše.

Aleksandar

pre 13 godina

Porez na proizvode i sirovine ne bi smeo uopste da postoji. On je samo izmisljen da bi se drzava (funkcioneri) nakrala neke kinte na nesto sto ne pripada njima.

Perica

pre 13 godina

Necete nas vise preci, ni plasenjem pred izbore, ni laznim obecanjima, nicim, stavlajm tacku na DS. Jesmo za ovo glasali, jesmo se za ovo borili svi, da posle slobe dodje sloba?

kameni plug i gilja

pre 13 godina

cccc...pa sto ne dignu porez na mobilne, patike i trenerke.Ne trebaju im strucnjaci da razvijaju visoko tehnoloske pogone jel industrije nema, pa ko veli udri satri ionako cemo svi na kraju da budemo agrarno drustvo, nerazvijeno, naravno.

tatab

pre 13 godina

Pa ako je naša vajna ministarka mogla svojevremeno da izjavi da "ne zna" gde su joj par milijardi dolara iz budžeta, da zatim bude izabrana za "ličnost godine", ova njena ideja o povečanju PDV na voće i kompjutere je logičan sled događaja! Pametna je dovoljno da vidi da se bezobrazluk u ovoj zemlji nagrađuje!

vlada

pre 13 godina

SRAMOTA!!!! Koliko traje priča da će na dečiju odeću i obuću smanjiti PDV???? I šta su uradili? NIŠTA!!!!! DOKLE VIŠE DA IH TRPIMO? NA ULICE!!!!!

Ivan

pre 13 godina

Ma jok...na računare, računarsku opremu i usluge PDV je odavno 18% al' nema veze. Kada i "zvanično" bude 18%, realno će biti 22%.

uspavana lepotica

pre 13 godina

DIJANA.D:dragi moj narode mogu vam reći da će vam 2011g..biti teška po pitanju finansija očekajtu nova poskupljenja hrane,komunalija,naftnih derivata,cigareta i svega što život znači u potpisu vaša uspavana lepotica.

Tihi

pre 13 godina

Ovi stvarno nisu zdravi,sada vec verujem,kada bi se ponovio 5 oktobar ovi bi izdali naredjenje da se puca u narod.Ljudi od vas zavisi,meni su sada krivi svi koji su dali glas tim malim strankama a koje harace po srbiji.Dovde su nas dovele koalicije,jedna stranka na vlasti i gotovo,znam koga da jurim.Sada ce da poskupe i ulaznice za ZOO vrt i majmuni jedu banane.

soy yo

pre 13 godina

Hoce li se neko setiti da poveca PDV na sms poruke za glasanje za Farmu, VB, Zvezde granda...? Veci porez treba da plati onaj ko baca novac na gluposti!

prosečan čovek

pre 13 godina

sit gladnom ne veruje.E bre ljudi,koliko smo nisko pali!
I posle kažu da u srbiji vlada bela kuga.Pa naravno kad sve poskupljuje,samo sto nam ne uvedu porez na to sto disemo!!!

Kora od banane

pre 13 godina

Tek sada necu iz zemlje.Ziveti ovde znaci ne poznavati dokolicu,mir,pravdu,zdravlje.Svakog dana uzivo dozivljavate Agatu Kristi,Hickoka,bracu Dalton,barona Minhauzena,dr Mengelea,UDBU,OZNU,Kvasiorkor u povoju,Sizifa,Don Kihota.Pa gde to ima cela istorija u frtalj zivota,uzivo.Takvu privilegiju nema niko u svetu.I to sve za dzabe.Kad sve ovo prodjes,zivot gubi smisao.Zato valja jos malo uzivati u nezivotu,voleti maglu,sve dok ne iskrvarimo,naravno BEZGAZNO.Dolaze dani sveca zastitnika putnika.Pomolimo se da sutra zapocne put bez povratka zute posasti,na ovom tlu nezapamcene.U odnosu na OVO kuga je lagana prehlada.Prosli put ih glasah,olovkom,kako i prilici pismenom coveku,pride jos i lekaru specijalisti.Sledeci put cu ,prema zasluzi, srednji prst u mastilo ali crno pa preko celog imena zutog kandidata,da postane nevazeci.Neocekivana ali ubedljiva pobeda goluba pismonose,srpskog brenda za 21.vek.

Novica

pre 13 godina

Nama ni kožne gaće nemogu da pomognu. Koliko god pokušavali da namaknu pare u budžet ne vredi jer nisu u stanju da pokrenu proizvodnju a verovatno i ne žele jer mi ništa nemoramo da radimo sve će da nam uvezu. Bruka i sramota.

Jelena

pre 13 godina

Ma kod nas prosto divota ziveti.Zavrsis fakultet, nenas posao, ako ga nadjes,mizerno te plate. Na sva usta teraju te da siris porodicu, a niko ne pita cime ces ih hraniti.
Posto su nam vec neke bitne stvari postale odavno luksuz, sada cemo morati da biramo sta dati detetu od vitamina, ipak voce i nemora svakodnevno da se jede, to je molim vas luksuz.
Mozda je to neka skrivena poruka ovih ljudi, mozda bi trebali da se okrenemo svi poljoprivredi, buducnost je u selu, sto posejes to i poznjes.

andreas kisser

pre 13 godina

(Dusan Silni, 17. decembar 2010 23:25)

***** procitaj opet sta si napisao. banane jedem od kad znam za sebe, a imam 35 godina - jos u vreme tita ih je prodavala piljarnica iza coska. a papaju u zivotu nisam probao, niti znam ikoga u drustvu ili komsiluku ko to jede. tako da jesti banane, koje su uzgred po svojim nutricionistickim kvalitetima zdravije od vecine voca sa ovog podneblja, svakako nije nikakvo pomodarstvo.
sto se tice novih poreza besmislene su rasprave da li su porezi veci ovde ili u okruzenju i time ih pravdati; sustina je jednostavno u tome da ova drzava proizvodi i izvozi sve manje - jedino sto im je preostalo da bi izbalansirali budzet je da maximalno izvlace novac preko direktnih poreza. za neke od tih poreza se ne bih bunio da su deo smisljene, odgovorne i dugorocno perspektivne ekonomske politike. ali kako se radi o krpljenju rupa dok se ne otalja mandat i vruc krompir prepusti nekom drugom posle izbora, kao racionalna i obrazovana osoba ne mogu da podrzim nikakve mere koje idu na stetu vec uveliko erodiranog standarda ovog napacenog naroda.

milan

pre 13 godina

Jedino je jos preostalo da pocnu nocu politicari da nas progone po ulicama i da nam piju krv i nasilno vade organe, pare su nam uveliko vec sve izmuzli

Žuto je boja banane, a plavo je boja dubine

pre 13 godina

Srbija treba da promeni zastavu i grb. Zastava treba da bude žute boje i na njoj ništa, što je simbol žutog ništavila,******
Grb da bude banana.

I na tu bananu, koju su napravili od države, će da nam uzmu 18%!

Ekon(d)omist

pre 13 godina

A gde je gdin veciti ministar? Prosle godine, u stilu Marije Antoanete, na opasku narod nema za lekove rece: \'Jedite voce!\'. Kako Tomice? Gdine Djelicu sta kazete kao osoba od informatickog prosperiteta? A ovo za turizam ce nam doneti onoliko.

krastavac

pre 13 godina

I naravno mi cemo da sedimo ovde i za svaku stvar da pisemo komentare i iznosimo nezadovoljstvo. Zato sve to i rade jer znaju da narod nece nista uraditi povodom toga.

Samo pljacka

pre 13 godina

@surfer
Zavisi od definicije reci katastrofa. Sinoc u Maksiju, eukaliptus bonbone 100gr. 99 din. U nemackoj one kostaju 99 Centi 250 gr. Ritter cokolda 176 din,. u Nemackoj 69-89 Centi. Da li je to "katastrofa" ? Naravno, zavisi od definicije.

djordje

pre 13 godina

zaboravili ste hleb, mozda veci porez na hleb bi doneo veci prihod drzavi a onda automatski i vasim privatnim firmama ( Dulic,Djilas,Dinkic i svi ostali)

Paja Patak

pre 13 godina

Odličan potez. Očekujem da će da sledeće godine da dignu porez na olovke i papir i da završimo već jednom s ovima što su pismeni i što se nešto kao bune. A planom do 2020 je verovanto planirano zatvaranje većine škola i fakulteta.

Samo napred, tako nam i treba. Sami smo se za to izborili. Napred u mračnu i zaglupljujuću prošlost.

zlocca

pre 13 godina

Ma narod je kriv jer je uvideo da su jabuke krushke i svo ostalo voce kod Mishkovica skupe ko meso i uporedjivao je sa transportom iz juznih predela pa onda da nam poslupe da banana i ananas nebudu jeftinije od Mishkovicevih jabuka sljiva krushki itd...bitno je jedino da sve shto vredja zdrav razum se namece kao vrednost u zemlji Srbiji

.. a skupstini kafa 20din.

pre 13 godina

Cene u USA (u americkim dolarima USD):
http://www.compusa.com/applications/category/category_slc.asp?CatId=2510&name=15-Inch-Laptops
Cene u Nemackoj (EUR):
http://www.guenstiger.de/Katalog/Preis.pl?kid=2-29&sort=preis&mehr=40
Cene u Srbiji (RSD):
http://www.tehnomanija.rs/index.php?mod=catalog&op=category&category_id=398&pg=4&brand=&stock=&price_range=&sort=price_asc

I do sad smo bili skuplji od USA, slicni Nemackoj (ali ne i po kvalitetu robe naravno, jer postoji roba za zapadno i roba istocno trziste).

Sada skace +10%..

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Srbija mene neodoljivo podsjeća na klasičnu latinomeričku mafijašku banana državu! Narod u apatiji! Više ni na ulice ne izlazi. Da se organizuje samo jedan veći skup poput onih skupova iz 90-tih kriminalcima u Vladi ne bi bilo svejedno. Kada bi se narod organizovao poput onog u Grčkoj ovima na vlasti tek onda ne bi bilo svejedno. Ne znam zaista šta još treba da se dogodi da bi se ljudi pokrenuli! Svaki put iznova se iznenađujemo nekim novim katastrofalnim potezima Vlade Srbije ali niko ništa ne preduzima.

student

pre 13 godina

Zaista BRAVO! Zadivili ste me besprekornom računicom. Već mi je od samog sebe muka kad god ogorčeno prokomentarišem svakodnevne vladine ispade i tako slatko čekam te izbore da ispravim grešku od prošlog puta. Koga ću drugog, nemam pojma, al daću sve od sebe. U međuvremenu pokušavam da odem odavde. Tek sam diplomirao, imam mnogo toga da dam, ali ovoj zemlji očigledno nisam potreban, kao i na hiljade sličnih. Svaka čast.

Bata Sveznalica

pre 13 godina

Zbog čega da u jednoj od retkih oblasti gde nismo na dnu, tako i ostane? Ubi sve, a prvo gde ne razumeš čemu služi a uz to i ne radi! I sve to za projektovano popunjavanje samo 1% budžetskog deficita! Jeeeeeeee, pa ima li iko tamo da je čuo za ekonomiju! Jeste, ali na prste pa im zbog toga ne trebaju kompjuteri! Taško nama, kakve i ćemo bisere još da čujemo... Tragično je što će oni i ovo preživeti pod ko zna kojim obrazloženjem...

marko

pre 13 godina

4. Да ли се законом подржава стварање нових привредних субјеката на тржишту и тржишна конкуренција
Законом се не утиче на стварање нових привредних субјеката

Ovo stoji u tekstu zakona kao analiza efekata zakona.

dragan

pre 13 godina

Definitivno i konacno moje razocarenje u demokratske snage koje se u nicemu ne razlikuju od Slobinog rezima!http://www.e-novine.com/ekonomija/ekonomija-vesti/43260-Mere-prikrivanje-nesposobnosti-korupcije.html

marko

pre 13 godina

4. Да ли се законом подржава стварање нових привредних субјеката на тржишту и тржишна конкуренција
Законом се не утиче на стварање нових привредних субјеката

Ovo stoji u tekstu zakona kao analiza efekata zakona.

jovan

pre 13 godina

nije bitno za koga cete glasati,ne samo MI,vec svaka drzava u svetu.jednostavno,vladaju sistemi koji koji su primitivni.glavni motiv drustva je hedonizam,odgajani smo sa ubedjenjima da to tako mora biti.mozete li da zamislite svet u kome materijalizam nije cilj??"gubimo"vreme i energiju optuzujuci jedni druge