Sreda, 08.12.2010.

17:09

Kina ceni odluku Srbije

Kineski ambasador u Srbiji Vei Đinghua kaže da Kina "visoko ceni" odluku Srbije da ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu.

Izvor: Beta

Kina ceni odluku Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

evaluacija procene nakon, ne pre

pre 13 godina

Ovo je odluka prema zdravoj logici: kome ćemo se manje zameriti.
Sam događaj je pojedinačnim subjektima, izuzevši Kinu, skoro nebitan.
A ne podržati bezličnu masu, čije se pojedinačne elemente se ovo i ne dotiče i pritom izbeći guranje prsta u oko konkretnom subjektu ima smisla!
Samo, ovakav stav može imati težinu tek kad se zastupa dosledno prema svima i svemu.
A odmerenost i doslednost nam generalno nedostaje...

Profa

pre 13 godina

Odluka Srbije je i pravedna i korisna, Svijet se mijenja i to je dobro.
Ameri su degradirali sve "normalne ljutske vrijednosti".

M

pre 13 godina

Kina ce vladati svetom za 20-ak godina. Cinjenica. Ko to ne vidi, slep je kod ociju.Kosovo je tu manje-vise sporedna stvar jer ce dobri odnosi sa Kinom uroditi plodom na vise nacina, ne samo glasom u Savetu bezbednosti... EU posto je principijelna, nek obustavi trgovinu sa Kinom, a ne da kudi Srbiju sto gleda svoj interes. Vrhunsko licemerje EU.

zoran

pre 13 godina

Kinezi nas tapšu po ramenu. 'fala lepo.

Dajte bre otvorite se pa izgradite most preko Dunava za džabaka pa onda se javite. Ili tako nešto, a ne što nam valjate ovde najgori bofluk koji se ni kod vas ne prodaje.
A to što ne priznajete Kosovo nam pomaže "k'o mrtvom sveća"...

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

nasi ce se zbog neodlaska izvinjavati Amerima i EU, a ove male zemlje koje su otisle ce se izvinjavati Kinezima zbog odlaska. Samo je pitanje ko ima mekse srce da oprosti

Novosadista

pre 13 godina

Jupiiiii!!!

Idem da proslavim ovu vest u Kineskom restoranu noseci kinesku jaknu, kineske patike, kineske naocare...
Jos mi fali kineskinja pa da budem kompletan...a posle cu naravno da upotrebim i kineske cackalice i platim kineskim novcem.
Covece sto je nama lepo u Kini!

Djole

pre 13 godina

E da vam je Sloba živ,vi amerikanomrzci, njemu bi dali nagradu za mir kao što predloži svojevremeno MILE ILIĆ. SRAMOTA me što sam Srbin

Rade

pre 13 godina

Visoko ceni-nikakva vajda, duboko zali-nikakva steta, ali od zemalja EU bice stete i te kako...Sta ocekivati od zemalja EU koje jedva gutaju nasu eventualnu kandidaturu? Opredelite se jednom, nemojte toplo-hladno...

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Vi koji ne zivite na zapadu i koji sanjate o zapadu a ne znate kakvi su ovde licemeri, razmislite bar malo na sledeci nacin, zasto se recimo Nobelova Nagrada za Mir nije dodelilal nekome u Saudijskoj Arabiji ko se bori protiv njihovog rezima?Pa zato sto to Amerika ne zeli jer je Saudijska Arabija njen saveznik a drugo sto takve tamo ne trpaju u zatvor k'o u Kini vec ih direktno ubijaju!
Jedna vrlo pametna odluka Tadica (nemojte da mislite da je Jeremic to sam odlucio).

Nemanja, Beograd

pre 13 godina

Rusija, Srbija, Kazahstan, Kolumbija, Tunis, Saudijske Arabija, Pakistan, Irak, Iran, Vijetnam, Avganistan, Venecuela, Filipini, Egipat, Sudan, Ukrajina, Kuba i Maroko... Ej, kakav Dream Team. Sigurno i svi vi koji pozdravljate odluku ne znati u kojoj od ovih zemalja bi ste pre živeli? :p

bezimena

pre 13 godina

Očekujem da se vladajuća koalicija udruži sa izvesnim opozicionim strankama i napravi komunističku partiju "azijskog" tipa. Manje proevropske stranke će naravno biti zabranjene, u cilju očuvanja "dostignutog stepena demokratije "azijskog" tipa"...

lokomotiva

pre 13 godina

A sa kim bi trebali da se druzimo? Sa "nemilitantnim" Amerikancima jel? Irak, Iran, Afganistan, Koreja, Vijetnam, bombardovanje Srbije.... miroljubiv neki narod stvarno bi trebali sa njima malo vise da se druzimo.
Sledeci put kada pominjete rec "militantno" razmislite proracunajte uporedite

marco

pre 13 godina

Uopste me ne iznenadjuje ovakva odluka Jeremica,vise me brine cutanje Tadica na ovakve stvari.
Kad ce Srbija da se nadje u bilo cemu, u drustvu demokratskih zemalja, a ne uvek sa Kubom, Iranom,Venecuelom, Kinom.....koliko vidim ovde fali jos samo S.Koreja oa da budemo kompletni!

Neca

pre 13 godina

Konacno jedna prava odluka! Dosta mi je vise ovih EU vrednosti od kojih sam samo sve siromasniji i bedniji!
Treba saradjivati sa EU i Amerikom, ali saradjivati, a ne bez pogovorno slusati naredjenja! Treba saradjivati takodje sa Kinom, Rusijom, Brazilom, Indijom, Japanom! Tu je buducnost isto!

darko

pre 13 godina

Kome cemo se zameriti amerikancima i ovako su i oni odustali od ove provokacije nije im medjunarodna situacija povoljna.
Da li bi Amerikanci mogli da se lako i brzo nateraju vlasti u Avganistanu i Iraku da odu kad su im zemlje pod okupacijom ?
Jedino cemo se zameriti malo EU a posto do ulaska u EU nece doci sigurno pre 2016 a verovatno ne pre 2020 a ovo ce se zaboraviti za 6 meseci uz par iskupljenja .
Ne volim sto neki vole da pridaju znacaj koji ovo nema .
19 zemalja je odustalo 44 zemlje ce ucestovat pa bi drustvo u kom smo trebalo prosiriti i za onih 100 i nesto zemalja koji nikad ne ucestvuju tamo.
I ovako ta nagrada nema vise smisla.

delija

pre 13 godina

Kinezi nam upravo obnavljaju TE Kostolac, gradice most i to sve njihovim povoljnim kreditima koji za razliku od onih sa zapada ne podrazumevaju citav niz uslovljavanja.TrEBA DA SE DRZIMO kINEZA KO PIJAN PLOTA! Podrska Jeremicu!

smeško

pre 13 godina

Neko je napisao "u stvarnom zivotu mnoge od tih zemalja koje prisustvuju dodeli Nobelove nagrade pomazu ovoj zemlji u vidu raznih donacija i novcano i materijalno..."
-Da niste malo pobrkali lončiće? Ko to donira jednu od najjačih ekonomija na svetu trenutno! Kakva budalaština! Da ne donira upravo Kina njih?

undercover angel

pre 13 godina

Svaka drzava bi trebalo da vodi spoljnu politiku u skladu sa sopstvenim interesima i tako treba tumaciti odluku MSP da se ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir. Podrska druge najjace ekonomije sveta u ocuvanju teritorijalnog integriteta Srbije nikako nije zanemarljiva. Osim toga, radi se o nagradi ciji su vrednost i ugled znacajno devalvirali onog momenta kada je dodeljena korumpiranom "mirotvorcu" Ahtisariju ili krajnje neozbiljno za moguce buduce zasluge Obami. Iako u potpunosti podrzavam odluku da se ne prisustvuje ovoj ceremoniji, razocarala bih se da se nas ambasador tamo nasao pre dve godine pri dodeli Ahtisariju.

Sto se tice kritika EU, mislila sam da je pravo na slobodno misljenje jedna od evropskih vrednosti, ali sam ocigledno pogresila. A po svemu sto sam citala ili gledala u kineskim filmovima novije produkcije, stanje ljudskih prava u toj zemli je daleko od zabrinjavajuceg i krece se u pravcu vecih sloboda. Ne treba zaboraviti da je Kina oduvek vazila za konzervativno i zatvoreno drustvo koje se opire stranim uticajima.

mikiNS

pre 13 godina

To brate kineski, imas dzaba slanine i kulena kad dodjes kod nas u NS !
Nas i Kineza....., ne smem ni da kazem vec im se gace tresu !!!

nije smesno

pre 13 godina

Ovaj vic naizgled nema nikakve veze sa temom:
Mali Perica je dobio prvu nagradu za školski sastav o nasilju u kome je opisao kako i njegov tata ponekad poteže kajiš. Ovo je čuo i Pericin tata pa je pripretio komšijama da ne idu na školsku priredbu na kojoj će nagrada biti dodeljena. I zabranio sinu da iz kuće izlazi.
- Ma, zar tako oca da obruka – besneo je! Zar škola da mi kaže kako ću svoje dete vaspitati, to je jedna korumpirana institucija, a i direktorka je obicna uspijuša!
Komšija Mika je odmah rekao da neće ići na priredbu. Ipak je Pericin tata jači od njega, a i treba da se uortače oko onog biznisa...
Komšija Žika ga je na to upitao – ali zar se ti nisi zalagao za to da se deca ne tuku kajišem? Kako sad da si postao takav šonja da se plašiš Pericinog tate?
– Šta, rekao si mom mužu da je šonja – povikala je Mikina žena! – Ti si šonja, ti se samo uvlačiš direktorki škole!
I odoše svako svojoj kući...
Mika i žena više ne pričaju sa komšijom Žikom, Pericin tata je pronašao neki drugi biznis gde je uložio pare pa je Mika ispao iz kombinacije, postao je nervozan, a i sopstvena deca mu po ceo dan dosadjuju, pa je jednog dana rešio da i on isuče kajiš... Ali da vidimo da li će smeti da pisnu ko onaj Perica!

Aelita

pre 13 godina

Da Srbija nema niceg zajednickog sa evropskim-civilizacijskim vrednostima jasno je odavno. Medjutim, neshvatljiva je ogromna "neupucenost" oficijalne Srbije oko takve odluke.

dovla

pre 13 godina

Nobelova nagrada za mir postala predmet politickih manipulacija i jeftina americka propaganda i zato dodeli ne treba prisustvovati ni sada ni u buducnosti. Naravno odluka Srbije nije doneta iz ubedjenja nego iz politickog racuna, i to rekao bih ispravnog racina. Amerika je sadasnjost, ali Kina je buducnost (i to vrlo bliska). Naravno, ne treba stajati Amerima na zulj, ali kada je situacijka ili-ili, svaka dalekovida politika ce staviti odnose sa Kinom na prvo mesto.

Rex

pre 13 godina

To sto je Kina postigla za poslednjih nekoliko decenija je skroz impresivno. Najbrojnija populacija stranih studenata u SAD i Evropi. Danas je OECD objavio listu najboljih skolskih sistema i Kina je tu susperiorno prva. U ostvarenju toga cilja nije im smetao jednopartijski sistem. Samo ekonmski jaka zemlja nudi slobodu za svoje gradjane.

PRC

pre 13 godina

...koga briga u normalnim zemljama sto Peking poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije...bili su i protiv bombardovanja, sankcija itd.itd. pa smo sve to preziveli iako je Peking bio protiv...u stvarnom zivotu mnoge od tih zemalja koje prisustvuju dodeli Nobelove nagrade pomazu ovoj zemlji u vidu raznih donacija i novcano i materijalno...

Mario

pre 13 godina

Pre 30 godina su imali tek za po jednu porciju pirinca dnevno, a danas?? Razmislite malo sta ce biti za 10 godina? To bi zeleli podrzavaoci velike Albanije da mi izkuliramo Rusiju i Kinu zbog nekakve dirigovane nagrade pa da oni mogu slavodobitno da uguraju cudovisnu veliku Albaniju u UN.

Goran

pre 13 godina

Sloba onomad zamalo da dobije istu nagradu, Obama ju je dobio posle neverovatno kratkog vremena na funkciji... da li je moguće da još ima ljudi na svetu koji mare za Nobelovu nagradu za Mir ?!?! Drugo su ostale nagrade iz naučnih i umetničkih domena, ali ovo je promotivno-politička nagrada i ništa više.

martin z

pre 13 godina

Srbija treba da poštuje pravo drugih zemalja, poput Kine ili Rusije, da donose svoje suverene odluke, ali ih kao zemlja ne možemo pratiti i podržavati u svakom stavu, pogotovo onda kada je jasno protiv naseg interesa.

Antiglobalista

pre 13 godina

Ne bih da diskutujem o tome da li je odluka Beograda ispravna ili ne, ali Nobelova nagrada (narocito za mir) je, vec odavno, predmet ismevanja u intelektualnom svetu. Neki od dobitnika za "doprinos miru" u svetu su: Henri Kisindzer, Simon Peres, Jaser Arafat, Jicak Rabin, Barak Obama, Dag Hamarseld, Menahem Begin, Leh Valesa, Marti Ahtisari... procenu koliko su ovi ljudi doprineli da se u svetu prolije manje krvi donesite sami, a sto se mene tice ocigledno je da se odluka ne donosi u Skandinaviji nego u Beloj kuci.

Tweety

pre 13 godina

''Odluka Srbije izazvala je zabrinutost i negodovanje i u Beogradu i u evropskim institucijama. ''

Beograd glumi a za evropske institucije me bas briga!!!
Podrska Jeremicu!!!!

"S kim si, onaki si!"

pre 13 godina

A zašto se mi, kao država, ne bismo priključili budućoj Azijskoj uniji (na čelu sa Kinom i Japanom), kad nas već visoko cene?

Tweety

pre 13 godina

''Odluka Srbije izazvala je zabrinutost i negodovanje i u Beogradu i u evropskim institucijama. ''

Beograd glumi a za evropske institucije me bas briga!!!
Podrska Jeremicu!!!!

Antiglobalista

pre 13 godina

Ne bih da diskutujem o tome da li je odluka Beograda ispravna ili ne, ali Nobelova nagrada (narocito za mir) je, vec odavno, predmet ismevanja u intelektualnom svetu. Neki od dobitnika za "doprinos miru" u svetu su: Henri Kisindzer, Simon Peres, Jaser Arafat, Jicak Rabin, Barak Obama, Dag Hamarseld, Menahem Begin, Leh Valesa, Marti Ahtisari... procenu koliko su ovi ljudi doprineli da se u svetu prolije manje krvi donesite sami, a sto se mene tice ocigledno je da se odluka ne donosi u Skandinaviji nego u Beloj kuci.

Mario

pre 13 godina

Pre 30 godina su imali tek za po jednu porciju pirinca dnevno, a danas?? Razmislite malo sta ce biti za 10 godina? To bi zeleli podrzavaoci velike Albanije da mi izkuliramo Rusiju i Kinu zbog nekakve dirigovane nagrade pa da oni mogu slavodobitno da uguraju cudovisnu veliku Albaniju u UN.

delija

pre 13 godina

Kinezi nam upravo obnavljaju TE Kostolac, gradice most i to sve njihovim povoljnim kreditima koji za razliku od onih sa zapada ne podrazumevaju citav niz uslovljavanja.TrEBA DA SE DRZIMO kINEZA KO PIJAN PLOTA! Podrska Jeremicu!

Neca

pre 13 godina

Konacno jedna prava odluka! Dosta mi je vise ovih EU vrednosti od kojih sam samo sve siromasniji i bedniji!
Treba saradjivati sa EU i Amerikom, ali saradjivati, a ne bez pogovorno slusati naredjenja! Treba saradjivati takodje sa Kinom, Rusijom, Brazilom, Indijom, Japanom! Tu je buducnost isto!

Goran

pre 13 godina

Sloba onomad zamalo da dobije istu nagradu, Obama ju je dobio posle neverovatno kratkog vremena na funkciji... da li je moguće da još ima ljudi na svetu koji mare za Nobelovu nagradu za Mir ?!?! Drugo su ostale nagrade iz naučnih i umetničkih domena, ali ovo je promotivno-politička nagrada i ništa više.

lokomotiva

pre 13 godina

A sa kim bi trebali da se druzimo? Sa "nemilitantnim" Amerikancima jel? Irak, Iran, Afganistan, Koreja, Vijetnam, bombardovanje Srbije.... miroljubiv neki narod stvarno bi trebali sa njima malo vise da se druzimo.
Sledeci put kada pominjete rec "militantno" razmislite proracunajte uporedite

Rex

pre 13 godina

To sto je Kina postigla za poslednjih nekoliko decenija je skroz impresivno. Najbrojnija populacija stranih studenata u SAD i Evropi. Danas je OECD objavio listu najboljih skolskih sistema i Kina je tu susperiorno prva. U ostvarenju toga cilja nije im smetao jednopartijski sistem. Samo ekonmski jaka zemlja nudi slobodu za svoje gradjane.

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Vi koji ne zivite na zapadu i koji sanjate o zapadu a ne znate kakvi su ovde licemeri, razmislite bar malo na sledeci nacin, zasto se recimo Nobelova Nagrada za Mir nije dodelilal nekome u Saudijskoj Arabiji ko se bori protiv njihovog rezima?Pa zato sto to Amerika ne zeli jer je Saudijska Arabija njen saveznik a drugo sto takve tamo ne trpaju u zatvor k'o u Kini vec ih direktno ubijaju!
Jedna vrlo pametna odluka Tadica (nemojte da mislite da je Jeremic to sam odlucio).

dovla

pre 13 godina

Nobelova nagrada za mir postala predmet politickih manipulacija i jeftina americka propaganda i zato dodeli ne treba prisustvovati ni sada ni u buducnosti. Naravno odluka Srbije nije doneta iz ubedjenja nego iz politickog racuna, i to rekao bih ispravnog racina. Amerika je sadasnjost, ali Kina je buducnost (i to vrlo bliska). Naravno, ne treba stajati Amerima na zulj, ali kada je situacijka ili-ili, svaka dalekovida politika ce staviti odnose sa Kinom na prvo mesto.

smeško

pre 13 godina

Neko je napisao "u stvarnom zivotu mnoge od tih zemalja koje prisustvuju dodeli Nobelove nagrade pomazu ovoj zemlji u vidu raznih donacija i novcano i materijalno..."
-Da niste malo pobrkali lončiće? Ko to donira jednu od najjačih ekonomija na svetu trenutno! Kakva budalaština! Da ne donira upravo Kina njih?

undercover angel

pre 13 godina

Svaka drzava bi trebalo da vodi spoljnu politiku u skladu sa sopstvenim interesima i tako treba tumaciti odluku MSP da se ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir. Podrska druge najjace ekonomije sveta u ocuvanju teritorijalnog integriteta Srbije nikako nije zanemarljiva. Osim toga, radi se o nagradi ciji su vrednost i ugled znacajno devalvirali onog momenta kada je dodeljena korumpiranom "mirotvorcu" Ahtisariju ili krajnje neozbiljno za moguce buduce zasluge Obami. Iako u potpunosti podrzavam odluku da se ne prisustvuje ovoj ceremoniji, razocarala bih se da se nas ambasador tamo nasao pre dve godine pri dodeli Ahtisariju.

Sto se tice kritika EU, mislila sam da je pravo na slobodno misljenje jedna od evropskih vrednosti, ali sam ocigledno pogresila. A po svemu sto sam citala ili gledala u kineskim filmovima novije produkcije, stanje ljudskih prava u toj zemli je daleko od zabrinjavajuceg i krece se u pravcu vecih sloboda. Ne treba zaboraviti da je Kina oduvek vazila za konzervativno i zatvoreno drustvo koje se opire stranim uticajima.

PRC

pre 13 godina

...koga briga u normalnim zemljama sto Peking poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije...bili su i protiv bombardovanja, sankcija itd.itd. pa smo sve to preziveli iako je Peking bio protiv...u stvarnom zivotu mnoge od tih zemalja koje prisustvuju dodeli Nobelove nagrade pomazu ovoj zemlji u vidu raznih donacija i novcano i materijalno...

darko

pre 13 godina

Kome cemo se zameriti amerikancima i ovako su i oni odustali od ove provokacije nije im medjunarodna situacija povoljna.
Da li bi Amerikanci mogli da se lako i brzo nateraju vlasti u Avganistanu i Iraku da odu kad su im zemlje pod okupacijom ?
Jedino cemo se zameriti malo EU a posto do ulaska u EU nece doci sigurno pre 2016 a verovatno ne pre 2020 a ovo ce se zaboraviti za 6 meseci uz par iskupljenja .
Ne volim sto neki vole da pridaju znacaj koji ovo nema .
19 zemalja je odustalo 44 zemlje ce ucestovat pa bi drustvo u kom smo trebalo prosiriti i za onih 100 i nesto zemalja koji nikad ne ucestvuju tamo.
I ovako ta nagrada nema vise smisla.

mikiNS

pre 13 godina

To brate kineski, imas dzaba slanine i kulena kad dodjes kod nas u NS !
Nas i Kineza....., ne smem ni da kazem vec im se gace tresu !!!

martin z

pre 13 godina

Srbija treba da poštuje pravo drugih zemalja, poput Kine ili Rusije, da donose svoje suverene odluke, ali ih kao zemlja ne možemo pratiti i podržavati u svakom stavu, pogotovo onda kada je jasno protiv naseg interesa.

"S kim si, onaki si!"

pre 13 godina

A zašto se mi, kao država, ne bismo priključili budućoj Azijskoj uniji (na čelu sa Kinom i Japanom), kad nas već visoko cene?

bezimena

pre 13 godina

Očekujem da se vladajuća koalicija udruži sa izvesnim opozicionim strankama i napravi komunističku partiju "azijskog" tipa. Manje proevropske stranke će naravno biti zabranjene, u cilju očuvanja "dostignutog stepena demokratije "azijskog" tipa"...

Aelita

pre 13 godina

Da Srbija nema niceg zajednickog sa evropskim-civilizacijskim vrednostima jasno je odavno. Medjutim, neshvatljiva je ogromna "neupucenost" oficijalne Srbije oko takve odluke.

Nemanja, Beograd

pre 13 godina

Rusija, Srbija, Kazahstan, Kolumbija, Tunis, Saudijske Arabija, Pakistan, Irak, Iran, Vijetnam, Avganistan, Venecuela, Filipini, Egipat, Sudan, Ukrajina, Kuba i Maroko... Ej, kakav Dream Team. Sigurno i svi vi koji pozdravljate odluku ne znati u kojoj od ovih zemalja bi ste pre živeli? :p

marco

pre 13 godina

Uopste me ne iznenadjuje ovakva odluka Jeremica,vise me brine cutanje Tadica na ovakve stvari.
Kad ce Srbija da se nadje u bilo cemu, u drustvu demokratskih zemalja, a ne uvek sa Kubom, Iranom,Venecuelom, Kinom.....koliko vidim ovde fali jos samo S.Koreja oa da budemo kompletni!

M

pre 13 godina

Kina ce vladati svetom za 20-ak godina. Cinjenica. Ko to ne vidi, slep je kod ociju.Kosovo je tu manje-vise sporedna stvar jer ce dobri odnosi sa Kinom uroditi plodom na vise nacina, ne samo glasom u Savetu bezbednosti... EU posto je principijelna, nek obustavi trgovinu sa Kinom, a ne da kudi Srbiju sto gleda svoj interes. Vrhunsko licemerje EU.

nije smesno

pre 13 godina

Ovaj vic naizgled nema nikakve veze sa temom:
Mali Perica je dobio prvu nagradu za školski sastav o nasilju u kome je opisao kako i njegov tata ponekad poteže kajiš. Ovo je čuo i Pericin tata pa je pripretio komšijama da ne idu na školsku priredbu na kojoj će nagrada biti dodeljena. I zabranio sinu da iz kuće izlazi.
- Ma, zar tako oca da obruka – besneo je! Zar škola da mi kaže kako ću svoje dete vaspitati, to je jedna korumpirana institucija, a i direktorka je obicna uspijuša!
Komšija Mika je odmah rekao da neće ići na priredbu. Ipak je Pericin tata jači od njega, a i treba da se uortače oko onog biznisa...
Komšija Žika ga je na to upitao – ali zar se ti nisi zalagao za to da se deca ne tuku kajišem? Kako sad da si postao takav šonja da se plašiš Pericinog tate?
– Šta, rekao si mom mužu da je šonja – povikala je Mikina žena! – Ti si šonja, ti se samo uvlačiš direktorki škole!
I odoše svako svojoj kući...
Mika i žena više ne pričaju sa komšijom Žikom, Pericin tata je pronašao neki drugi biznis gde je uložio pare pa je Mika ispao iz kombinacije, postao je nervozan, a i sopstvena deca mu po ceo dan dosadjuju, pa je jednog dana rešio da i on isuče kajiš... Ali da vidimo da li će smeti da pisnu ko onaj Perica!

Novosadista

pre 13 godina

Jupiiiii!!!

Idem da proslavim ovu vest u Kineskom restoranu noseci kinesku jaknu, kineske patike, kineske naocare...
Jos mi fali kineskinja pa da budem kompletan...a posle cu naravno da upotrebim i kineske cackalice i platim kineskim novcem.
Covece sto je nama lepo u Kini!

Djole

pre 13 godina

E da vam je Sloba živ,vi amerikanomrzci, njemu bi dali nagradu za mir kao što predloži svojevremeno MILE ILIĆ. SRAMOTA me što sam Srbin

Rade

pre 13 godina

Visoko ceni-nikakva vajda, duboko zali-nikakva steta, ali od zemalja EU bice stete i te kako...Sta ocekivati od zemalja EU koje jedva gutaju nasu eventualnu kandidaturu? Opredelite se jednom, nemojte toplo-hladno...

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

nasi ce se zbog neodlaska izvinjavati Amerima i EU, a ove male zemlje koje su otisle ce se izvinjavati Kinezima zbog odlaska. Samo je pitanje ko ima mekse srce da oprosti

zoran

pre 13 godina

Kinezi nas tapšu po ramenu. 'fala lepo.

Dajte bre otvorite se pa izgradite most preko Dunava za džabaka pa onda se javite. Ili tako nešto, a ne što nam valjate ovde najgori bofluk koji se ni kod vas ne prodaje.
A to što ne priznajete Kosovo nam pomaže "k'o mrtvom sveća"...

evaluacija procene nakon, ne pre

pre 13 godina

Ovo je odluka prema zdravoj logici: kome ćemo se manje zameriti.
Sam događaj je pojedinačnim subjektima, izuzevši Kinu, skoro nebitan.
A ne podržati bezličnu masu, čije se pojedinačne elemente se ovo i ne dotiče i pritom izbeći guranje prsta u oko konkretnom subjektu ima smisla!
Samo, ovakav stav može imati težinu tek kad se zastupa dosledno prema svima i svemu.
A odmerenost i doslednost nam generalno nedostaje...

Profa

pre 13 godina

Odluka Srbije je i pravedna i korisna, Svijet se mijenja i to je dobro.
Ameri su degradirali sve "normalne ljutske vrijednosti".

PRC

pre 13 godina

...koga briga u normalnim zemljama sto Peking poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije...bili su i protiv bombardovanja, sankcija itd.itd. pa smo sve to preziveli iako je Peking bio protiv...u stvarnom zivotu mnoge od tih zemalja koje prisustvuju dodeli Nobelove nagrade pomazu ovoj zemlji u vidu raznih donacija i novcano i materijalno...

martin z

pre 13 godina

Srbija treba da poštuje pravo drugih zemalja, poput Kine ili Rusije, da donose svoje suverene odluke, ali ih kao zemlja ne možemo pratiti i podržavati u svakom stavu, pogotovo onda kada je jasno protiv naseg interesa.

Aelita

pre 13 godina

Da Srbija nema niceg zajednickog sa evropskim-civilizacijskim vrednostima jasno je odavno. Medjutim, neshvatljiva je ogromna "neupucenost" oficijalne Srbije oko takve odluke.

marco

pre 13 godina

Uopste me ne iznenadjuje ovakva odluka Jeremica,vise me brine cutanje Tadica na ovakve stvari.
Kad ce Srbija da se nadje u bilo cemu, u drustvu demokratskih zemalja, a ne uvek sa Kubom, Iranom,Venecuelom, Kinom.....koliko vidim ovde fali jos samo S.Koreja oa da budemo kompletni!

Tweety

pre 13 godina

''Odluka Srbije izazvala je zabrinutost i negodovanje i u Beogradu i u evropskim institucijama. ''

Beograd glumi a za evropske institucije me bas briga!!!
Podrska Jeremicu!!!!

"S kim si, onaki si!"

pre 13 godina

A zašto se mi, kao država, ne bismo priključili budućoj Azijskoj uniji (na čelu sa Kinom i Japanom), kad nas već visoko cene?

Nemanja, Beograd

pre 13 godina

Rusija, Srbija, Kazahstan, Kolumbija, Tunis, Saudijske Arabija, Pakistan, Irak, Iran, Vijetnam, Avganistan, Venecuela, Filipini, Egipat, Sudan, Ukrajina, Kuba i Maroko... Ej, kakav Dream Team. Sigurno i svi vi koji pozdravljate odluku ne znati u kojoj od ovih zemalja bi ste pre živeli? :p

bezimena

pre 13 godina

Očekujem da se vladajuća koalicija udruži sa izvesnim opozicionim strankama i napravi komunističku partiju "azijskog" tipa. Manje proevropske stranke će naravno biti zabranjene, u cilju očuvanja "dostignutog stepena demokratije "azijskog" tipa"...

Djole

pre 13 godina

E da vam je Sloba živ,vi amerikanomrzci, njemu bi dali nagradu za mir kao što predloži svojevremeno MILE ILIĆ. SRAMOTA me što sam Srbin

Rade

pre 13 godina

Visoko ceni-nikakva vajda, duboko zali-nikakva steta, ali od zemalja EU bice stete i te kako...Sta ocekivati od zemalja EU koje jedva gutaju nasu eventualnu kandidaturu? Opredelite se jednom, nemojte toplo-hladno...

Mario

pre 13 godina

Pre 30 godina su imali tek za po jednu porciju pirinca dnevno, a danas?? Razmislite malo sta ce biti za 10 godina? To bi zeleli podrzavaoci velike Albanije da mi izkuliramo Rusiju i Kinu zbog nekakve dirigovane nagrade pa da oni mogu slavodobitno da uguraju cudovisnu veliku Albaniju u UN.

Neca

pre 13 godina

Konacno jedna prava odluka! Dosta mi je vise ovih EU vrednosti od kojih sam samo sve siromasniji i bedniji!
Treba saradjivati sa EU i Amerikom, ali saradjivati, a ne bez pogovorno slusati naredjenja! Treba saradjivati takodje sa Kinom, Rusijom, Brazilom, Indijom, Japanom! Tu je buducnost isto!

D.Savic,Paris,FR

pre 13 godina

Vi koji ne zivite na zapadu i koji sanjate o zapadu a ne znate kakvi su ovde licemeri, razmislite bar malo na sledeci nacin, zasto se recimo Nobelova Nagrada za Mir nije dodelilal nekome u Saudijskoj Arabiji ko se bori protiv njihovog rezima?Pa zato sto to Amerika ne zeli jer je Saudijska Arabija njen saveznik a drugo sto takve tamo ne trpaju u zatvor k'o u Kini vec ih direktno ubijaju!
Jedna vrlo pametna odluka Tadica (nemojte da mislite da je Jeremic to sam odlucio).

delija

pre 13 godina

Kinezi nam upravo obnavljaju TE Kostolac, gradice most i to sve njihovim povoljnim kreditima koji za razliku od onih sa zapada ne podrazumevaju citav niz uslovljavanja.TrEBA DA SE DRZIMO kINEZA KO PIJAN PLOTA! Podrska Jeremicu!

Rex

pre 13 godina

To sto je Kina postigla za poslednjih nekoliko decenija je skroz impresivno. Najbrojnija populacija stranih studenata u SAD i Evropi. Danas je OECD objavio listu najboljih skolskih sistema i Kina je tu susperiorno prva. U ostvarenju toga cilja nije im smetao jednopartijski sistem. Samo ekonmski jaka zemlja nudi slobodu za svoje gradjane.

Novosadista

pre 13 godina

Jupiiiii!!!

Idem da proslavim ovu vest u Kineskom restoranu noseci kinesku jaknu, kineske patike, kineske naocare...
Jos mi fali kineskinja pa da budem kompletan...a posle cu naravno da upotrebim i kineske cackalice i platim kineskim novcem.
Covece sto je nama lepo u Kini!

zoran

pre 13 godina

Kinezi nas tapšu po ramenu. 'fala lepo.

Dajte bre otvorite se pa izgradite most preko Dunava za džabaka pa onda se javite. Ili tako nešto, a ne što nam valjate ovde najgori bofluk koji se ni kod vas ne prodaje.
A to što ne priznajete Kosovo nam pomaže "k'o mrtvom sveća"...

lokomotiva

pre 13 godina

A sa kim bi trebali da se druzimo? Sa "nemilitantnim" Amerikancima jel? Irak, Iran, Afganistan, Koreja, Vijetnam, bombardovanje Srbije.... miroljubiv neki narod stvarno bi trebali sa njima malo vise da se druzimo.
Sledeci put kada pominjete rec "militantno" razmislite proracunajte uporedite

nije smesno

pre 13 godina

Ovaj vic naizgled nema nikakve veze sa temom:
Mali Perica je dobio prvu nagradu za školski sastav o nasilju u kome je opisao kako i njegov tata ponekad poteže kajiš. Ovo je čuo i Pericin tata pa je pripretio komšijama da ne idu na školsku priredbu na kojoj će nagrada biti dodeljena. I zabranio sinu da iz kuće izlazi.
- Ma, zar tako oca da obruka – besneo je! Zar škola da mi kaže kako ću svoje dete vaspitati, to je jedna korumpirana institucija, a i direktorka je obicna uspijuša!
Komšija Mika je odmah rekao da neće ići na priredbu. Ipak je Pericin tata jači od njega, a i treba da se uortače oko onog biznisa...
Komšija Žika ga je na to upitao – ali zar se ti nisi zalagao za to da se deca ne tuku kajišem? Kako sad da si postao takav šonja da se plašiš Pericinog tate?
– Šta, rekao si mom mužu da je šonja – povikala je Mikina žena! – Ti si šonja, ti se samo uvlačiš direktorki škole!
I odoše svako svojoj kući...
Mika i žena više ne pričaju sa komšijom Žikom, Pericin tata je pronašao neki drugi biznis gde je uložio pare pa je Mika ispao iz kombinacije, postao je nervozan, a i sopstvena deca mu po ceo dan dosadjuju, pa je jednog dana rešio da i on isuče kajiš... Ali da vidimo da li će smeti da pisnu ko onaj Perica!

smeško

pre 13 godina

Neko je napisao "u stvarnom zivotu mnoge od tih zemalja koje prisustvuju dodeli Nobelove nagrade pomazu ovoj zemlji u vidu raznih donacija i novcano i materijalno..."
-Da niste malo pobrkali lončiće? Ko to donira jednu od najjačih ekonomija na svetu trenutno! Kakva budalaština! Da ne donira upravo Kina njih?

Antiglobalista

pre 13 godina

Ne bih da diskutujem o tome da li je odluka Beograda ispravna ili ne, ali Nobelova nagrada (narocito za mir) je, vec odavno, predmet ismevanja u intelektualnom svetu. Neki od dobitnika za "doprinos miru" u svetu su: Henri Kisindzer, Simon Peres, Jaser Arafat, Jicak Rabin, Barak Obama, Dag Hamarseld, Menahem Begin, Leh Valesa, Marti Ahtisari... procenu koliko su ovi ljudi doprineli da se u svetu prolije manje krvi donesite sami, a sto se mene tice ocigledno je da se odluka ne donosi u Skandinaviji nego u Beloj kuci.

undercover angel

pre 13 godina

Svaka drzava bi trebalo da vodi spoljnu politiku u skladu sa sopstvenim interesima i tako treba tumaciti odluku MSP da se ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir. Podrska druge najjace ekonomije sveta u ocuvanju teritorijalnog integriteta Srbije nikako nije zanemarljiva. Osim toga, radi se o nagradi ciji su vrednost i ugled znacajno devalvirali onog momenta kada je dodeljena korumpiranom "mirotvorcu" Ahtisariju ili krajnje neozbiljno za moguce buduce zasluge Obami. Iako u potpunosti podrzavam odluku da se ne prisustvuje ovoj ceremoniji, razocarala bih se da se nas ambasador tamo nasao pre dve godine pri dodeli Ahtisariju.

Sto se tice kritika EU, mislila sam da je pravo na slobodno misljenje jedna od evropskih vrednosti, ali sam ocigledno pogresila. A po svemu sto sam citala ili gledala u kineskim filmovima novije produkcije, stanje ljudskih prava u toj zemli je daleko od zabrinjavajuceg i krece se u pravcu vecih sloboda. Ne treba zaboraviti da je Kina oduvek vazila za konzervativno i zatvoreno drustvo koje se opire stranim uticajima.

Goran

pre 13 godina

Sloba onomad zamalo da dobije istu nagradu, Obama ju je dobio posle neverovatno kratkog vremena na funkciji... da li je moguće da još ima ljudi na svetu koji mare za Nobelovu nagradu za Mir ?!?! Drugo su ostale nagrade iz naučnih i umetničkih domena, ali ovo je promotivno-politička nagrada i ništa više.

mikiNS

pre 13 godina

To brate kineski, imas dzaba slanine i kulena kad dodjes kod nas u NS !
Nas i Kineza....., ne smem ni da kazem vec im se gace tresu !!!

dovla

pre 13 godina

Nobelova nagrada za mir postala predmet politickih manipulacija i jeftina americka propaganda i zato dodeli ne treba prisustvovati ni sada ni u buducnosti. Naravno odluka Srbije nije doneta iz ubedjenja nego iz politickog racuna, i to rekao bih ispravnog racina. Amerika je sadasnjost, ali Kina je buducnost (i to vrlo bliska). Naravno, ne treba stajati Amerima na zulj, ali kada je situacijka ili-ili, svaka dalekovida politika ce staviti odnose sa Kinom na prvo mesto.

M

pre 13 godina

Kina ce vladati svetom za 20-ak godina. Cinjenica. Ko to ne vidi, slep je kod ociju.Kosovo je tu manje-vise sporedna stvar jer ce dobri odnosi sa Kinom uroditi plodom na vise nacina, ne samo glasom u Savetu bezbednosti... EU posto je principijelna, nek obustavi trgovinu sa Kinom, a ne da kudi Srbiju sto gleda svoj interes. Vrhunsko licemerje EU.

darko

pre 13 godina

Kome cemo se zameriti amerikancima i ovako su i oni odustali od ove provokacije nije im medjunarodna situacija povoljna.
Da li bi Amerikanci mogli da se lako i brzo nateraju vlasti u Avganistanu i Iraku da odu kad su im zemlje pod okupacijom ?
Jedino cemo se zameriti malo EU a posto do ulaska u EU nece doci sigurno pre 2016 a verovatno ne pre 2020 a ovo ce se zaboraviti za 6 meseci uz par iskupljenja .
Ne volim sto neki vole da pridaju znacaj koji ovo nema .
19 zemalja je odustalo 44 zemlje ce ucestovat pa bi drustvo u kom smo trebalo prosiriti i za onih 100 i nesto zemalja koji nikad ne ucestvuju tamo.
I ovako ta nagrada nema vise smisla.

nikad sluga okupatora

pre 13 godina

nasi ce se zbog neodlaska izvinjavati Amerima i EU, a ove male zemlje koje su otisle ce se izvinjavati Kinezima zbog odlaska. Samo je pitanje ko ima mekse srce da oprosti

evaluacija procene nakon, ne pre

pre 13 godina

Ovo je odluka prema zdravoj logici: kome ćemo se manje zameriti.
Sam događaj je pojedinačnim subjektima, izuzevši Kinu, skoro nebitan.
A ne podržati bezličnu masu, čije se pojedinačne elemente se ovo i ne dotiče i pritom izbeći guranje prsta u oko konkretnom subjektu ima smisla!
Samo, ovakav stav može imati težinu tek kad se zastupa dosledno prema svima i svemu.
A odmerenost i doslednost nam generalno nedostaje...

Profa

pre 13 godina

Odluka Srbije je i pravedna i korisna, Svijet se mijenja i to je dobro.
Ameri su degradirali sve "normalne ljutske vrijednosti".