Ponedeljak, 11.10.2010.

16:17

DS: Politička pozadina nereda

Neredi koji su se desili tokom održavanja Parade ponosa imaju političku pozadinu, ocenjuju vladajuće stranke.

Izvor: B92

DS: Politièka pozadina nereda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

31 Komentari

Sortiraj po:

Jututunska merila

pre 13 godina

Volela bih da mi gdja Trivan objasni koja je razlika izmedju ovih huligana i MILADINA? I kako da g.Homen najavljuje JEZIV odgovor drzave na ovo nasilje, a ta ista drzava placa milion dolara za slobodu jednog bahatog nasilnika? Kako to da je ovim huliganima zaprecena kazna do osam godina, a sa Miladinom su se nagodili da je dosta dve godine i tri meseca? Licemerje vlastodrzaca zaista nema granica!

Nikola Kosanović

pre 13 godina

Ne branim nasilnike, ali primećujem da je predsednik Tadić pre desetak dana abolirao "prvoborca" Makija iz 2000-te, koji je u grupi huligana povredio TRI policajca. Primećujem da još nisu "procesuirani" huligani iz 2000-te koji su upadali u banke, carine, preduzeća, palili imovinu ovog naroda (pa i skupštinu). Šta više, vidim ih u vlasti, umesto u zatvoru. Ovaj haos u državi je njihovo delo.

Dusan Silni

pre 13 godina

Gospođa je izgubila vezu sa realnošću, DS i jeste krivac za događaje i za privatnu međunarodnu politiku svog lidera. Očigledno teranje inata sopstvenom narodu je kontraproduktivno i velika je opomena nenarodnoj vlasti koja
može eskalirati do strašnih razmera. Ostavku treba da podnese Tadić Boris sa Ivicom dačićem i direktori obaveštajnih službi koji osim prisluškivanja privatnih razgovora građana Srbije drugo i ne znaju da rade. Bezbednosne službe su dužne da izveste Tadića i Dačića o riziku takve manifestacije pa bi ona bila održana onda kada uslovi to budu dozvoljavali. Stičem utisak da je Tadiću i vlastima očigledno imponovala slika nereda kako bi evropa još jednom videla na delu satanizovani narod ove zemlje. Vlast je kriva i ona svoju krivicu ne može prebacivati na građane. Kako je moguće da predsednik zemlje zaboravi protokolom zastavu sopstvene zemlje čiji je predsednik pod zakletvom u Novom Pazaru, zašto ta ista Dačićeva policija ne hapsi spaljivače srpske državne zastave u Pazaru, zašto se ne suprostavlja ekstremnom krilu muslimana u ovoj oblasti, zašto dozvoljava gomilanje oružja po budžacima i džamijama u ovom kraju, čime Tadić misli da zaštiti manjinski srpski narod na toj teritoriji, šta misli Tadić i čemu se nada za sopstvene hirove i privatno vođenje politike kako spoljnje tako i unutrašnje. Nazivajte aktere kako god hoćete, huliganima, teroristima, narkomanima samo budite svesni svoje krivice i ozbiljne poruke, rušenja vašeg sedišta stranke. Ako hoćete da znate u unutrašnjosti srbije vlast se naziva rečju "zločinci" pa sad razmišljajte, niste na vreme i mislim da kasnite mnogo, stižu vam računi od naroda i nećete sigurno još dugo harati srbijom.

BranislavNS

pre 13 godina

Svakako mislim da su za nerede krivi, SPS koji je dao procenu bezbednosti, DS koja je progurala ovu paradu, kriva je. Kriva je i gej alijansa, kojoj je bio bitnje organizovati skup, a ne sagledati koje će posledice imati Srbija.
Smatram da svu štetu koja se desila juče, treba da snose i plate SPS, DS, GEJ ALIJANSA, takođe i da se skupi humanitarni dinar od učesnika parade za obnovu Beograda.

Luka

pre 13 godina

Dvadeset godina očajnih političkih sistema u Srbiji, Milošević, Koštunica, Tadić, izrodila su današnju omladinu koja jednostavno nema cilj u životu, a kako i da ima kada su dotični sve upropastili.

Spekulant

pre 13 godina

Jelena Trivan kaze:
"Apsolutno ne mislim da možete inspiratore onoga što se juče desilo na bilo kakav način naći u DS-u i među nama. Mi smo jasno od tih huligana prepoznati kao njihovi glavni protivnici, a ne saveznici. Zna se ko su njihovi politički saveznici i gde ih oni traže - na desnici."

A ko je DS optuzio da su inspiratori nereda ? Da se J. T. nije malo izletela ? Samo spekulacija...

Jadni bre

pre 13 godina

Jeste, svi su krivi i urotili se protiv DS. Hajte, molim vas, odrastite. Prvo ste pricali 5 godina da je za sve kriv SPS. Sad cete 5 godina da pricate da je kriv DSS. Onda ce biti kriv ili SNS ili LDP. Uzgred, neko bi ovu nesrecnu Trivan trebalo da nauci da u svim demokratijama postoji levica i desnica. Ako nema te dve polovine, nema demokratije. Portparol Demokratske stranke to ipak mora da zna.

Alexx

pre 13 godina

Politička pozadina, jašta! Kad nam vlada omogući normalnu egzistenciju neće se dešavati ovakve scene! Zadovoljni građani ne prave izgrede!

blaž

pre 13 godina

... balkanske političke elite nikako da shvate i prihvate da ako su dobile povjerenje birača da vladaju to znači i ispravljanje propusta zbog kojih Prethodni postaju opozicija a NE kao mlađahni gradonačelnik jućer se blamirati, huligana i vandala ima od kad je svijeta i vijeka i biti će ih, ali dugo, dugo ne vladaju ljudskim zajednicama...

Miloš Ilić

pre 13 godina

DS ne vidi dalje od DSS. Sve što je negativno u Srbiji i počinje i završava sa na Koštunici.
Čini mi se da je ipak u pitanju revolt izigranih gradjana a revolt je jako gadna stvar. Ovaj put uzrok revolta je u vlasti a ne u opoziciji.
Kada bi svi ovi "politički pozadinci" (uključujući nezaobilaznog Koštunicu) bili tako moćni onda DS ne bi bio više na vlasti ni jedan jedini dan. Što pre to shvate bolje za Srbiju.

Glupi Pera

pre 13 godina

Ako je Vlast podržala Paradu, kako to da u parku nisu bili Predsednik Tadić, premijer Cvetković i ministri članovi vlade iz DS-a? Odakle su to oni promovisali demokratske vrednosti,iz podruma? A gde je ministarka Malović bila, što ona nije podržala Paradu?
A kako to da niko ne komentariše način i taktiku policije u razbijanju demonstracija? Na ovaj način policija ne bi mogla da razbije skup od tri babe, vidi se da joj to nije ni bio cilj. Na žalost, svi hoće da pokupe političke poene iz svega ovoga, a Beograd je ponovo razrušen...

Altea

pre 13 godina

Sustina i uzrok ovih dogadjanja je naravno rezultat 10 godina vlasti SPS-a i narednih 10 godina vlasti DS-a. Ne pada mi na pamet da na sledecim izborima glasam za bilo koju od stranaka koja je sudelovala makar malo u vlasti u zadnjih 20 godina kao i za svaku politicku licnost koja je eksponirana u tom periodu. Dosta je bilo, hocu nove ljude.

Deng Xiao Ping

pre 13 godina

Vensan Dežer Vam je, gospođo ministarko pravde, lepo rekao šta koči Srbiju na putu ka EU: Korupcija, odsustvo političke volje za suzbijanje iste i nesprovođenje Strategije za borbu korupcije, koja je usvojena pre 5 godina u skupštini, a pomaka nikakvog nema u tom pravcu. Rekao Vam je i da reforma pravosuđa mora biti urađena bez političkog ključa, a nije tako urađena.

Problem jeste divljanje i uništavanje, ali nije Srbija jedina zemlja u kojoj se dešava ulično divljanje. I mnogo civilizovanije zemlje imaju isti ili veći problem. U Nemačkoj je, podsećanja radi, na njihovoj paradi ponosa poginulo 19 ljudi. Ovde, na veliku sreću - niko. Pamtimo i slike francuskih imigranata i onoga što su radili po Parizu. Dakle, zaista nije Srbija jedina zemlja koja šalje takve slike u svet. Ne odobravam ovo, samo ne dozvoljavam demagošku zamenu teza i prebacivanje loptice u tuđe dvorište.
A to što su zapaljene prostorije DSa i SPSa, to, gospodo, treba da vam bude signal i opomena za nešto drugo, a ne znak da su "horde zla instrumentalizovane od strane opozicije".

Ko je instrumentalizovao "horde zla" 5. oktobra 2000.

Ipak se nazire 6. oktobar, rekao bih, preko potreban ovoj napaćenoj Srbiji.

JAGY

pre 13 godina

Za ove nerede najvise su krivi oni koji su dozvolili da se odrzi parada ponosa! Nasa vlada je znala da ce do tog doci i nije rebala da dozvoli da se ta parada odrzi. Zasto su postavili 5000 policajaca, zato jer su znali da ce do nereda doci. Moglo je i bez toga da se nadje neko resenje da ne strada ni policija ni narod.

kockalone

pre 13 godina

I te kako je DS kriv i to za bahatost, necinjenje, neznanje i za jos mnogo ne... Nazalost ne smete cak ni da imenujete inspiratore.

rade

pre 13 godina

Pa URADITE stogod za dobrobit ovog naroda i drzave. Kako ste radili tako je i narod uz vas. Niste ni svesni koliko ih je ostalo kod kuce a u potpunom su nezadovoljstvu. Nisam za nasilje ali opametite se vise. Znam jednog koji nije imao predstavu kako narod razmislja...

Asteriks

pre 13 godina

Ko li će sada izigravati "organizovanog protivnika režima"? Svojevremeno je Vuk žrtvovao ideju i ideale ljudi da učvrsti vladavinu koju smo pokušavali skinuti deset godina (uzaludno). Ponovo navijači (naivni). Nisu teroristi, ali su huligani, zna se šta se mora preduzeti u društvu protiv onih koji podržavaju huligane, organizuju huligane... Blago nama...

Zlatko Sisic

pre 13 godina

Nedopustivo je da se Srpska Pravoslavna Crkva oglasava povodom ikakvih javnih manifestacija. SPC je jasno izasla izvan domena svog delovanja i drzavni organi Srbije moraju da obezbede da se crkvene i drazvne odgovornosti jasno razgranice. Tuzno je da se SPC umesala i na taj nacin, makar i indirektno podstakla vandalizam koji se desio na ulicama Beograda. Svako mora da ima zagarantovana prava slobode i izjasnjavanja na miran nacin, to garantuje Ustav Srbije. Zbog toga drzava Srbija mora da iskoristi ovaj uzasan incident i tuzan dan za celu Srbiju da se na najodlucniji i najostriji nacin obracuna sa svima koji su proslog vikenda prekrsili Ustav Srbije i jos jednom osramotili nasu drzavu.

Tamara Z.

pre 13 godina

Rodjeni pod rezimom Milosevica,najbrutalnije korisceni od opozicije,ostavljeni u potpunoj bedi,sa roditeljima bez posla,sa skolama koje su sve,samo to nisu,bez posla i bez buducnosti,"navijaci" ili huligani kako ih vi sada zovete su produkt vaseg drustva postovani politicari na vlasti!! kako da budu normalni kad su odrasli gledajuci roditelje sa 100 evra plate,kako im iskljucuju struju dok vi vozite zatamljene dzipove i kupujete unistene fabrike iz kojih ste im isterali roditelje?Puni su jada,gneva i mrznje.Njima treba pomoci,treba drzava da sada izleci omladinu koju je godinama trovala,koristila i ostavljala...Parada me uopste neinteresuje,nije bitna.......

exgalsač

pre 13 godina

sve je ovo što se desilo je jedan spektakularni autogol vlasti...voleo bi da vidim neko najnovije istraživanje Cesid-a o popularnosti stranaka dan posle ovih dešavanja

sta dalje?

pre 13 godina

Dosli ste do najvažnijeg zaključka, neredi su imali političku pozadinu.

Sada lepo pokrenuti krivične postupke, i to tako što se ovo neće teretiti kao napad na službeno lice ili ometanje službenog lica, nego napad na ustavno uređenje, pokušaj nasilne promene ustavnog uređenja a guranje trolejbusa na kordon policije kao pokušaj ubistva.

Samo tako će država pokazati da postoji.

atom ant

pre 13 godina

Svaka apsolutisticka vlast misli da se samo ona iskljucivo sme baviti politikom. Svi drugi koji se na to drznu, dobijaju etiketu "nosioci politicke pozadine". Kao da je to nesto subverzivno a ne imanentno svakom coveku. Drugo je pitanje zakona i zakonskih okvira. "Politicka pozadina" u svemu i svacemu nece proci u narodu, jer znamo da to govore neprijatelji istog tog naroda.

Digi

pre 13 godina

Ovi na vlasti su potpuno odlepili.Pa mi sa 200km. smo videli sta se dogadja a ovi na vlasti se sada probudili.Dobro jutro Kolumbo.Pa vi gospodo na vlasti obidjite malo centralnu i juznu Srbiju.Ja nemam nista protiv Beograda daleko od toga, ali vi ste unistili moj grad mnogo gore i vise.Moj Krusevac je bio medju prvih pet gradova u Jugoslaviji a sada smo negde osamdeseti u Srbiji.Ova vlast je rasprodala nase fabrike, pare su otisle za Beograd neznam u cije sve dzepove a ovde jad i beda.Pa gospodo na vlasti to je istina koju vi nezelite da cujete.Pa samo ovde bez posla je jedno15-20000 ljudi.Da li vi uopste razmisljate o tome.

Saša

pre 13 godina

Preventivna hapšenja? Demokratska društva ne poznaju takvu kategoriju, korumpirani, represivni, marionetski režimi se zasnivaju na ovom i sličnim mehanizmima... Ali džaba krečimo sa ovim komentarima...

Dragoljub

pre 13 godina

Lepo je sto se konacno neko iz DS setio da vidi ono sto i slepom bode oci, da delovi SPC u Srbiji podrzavaju ekstremnu desnicu (da ne idemo dalje od "Dveri srpske" koje recimo organizuju prezentacije u inostranstvu u srpskim pravoslavnim crkvama!!!). Ono sto nije dobro jeste sto se DS kao vladajuca stranka priblizila SPC vise nego sto bi jedna normalna GRADJANSKA stranka sebi to smela da dozvoli. U Srbiji SPC ima previse vlasti, ima prava, nema obaveze i rezultati se vide.

Dejan

pre 13 godina

Posto znamo koliko je nekim rezimima stalo da Srbija nikada ne udje u EU, treba se zapitati, dali nije mozda neko iz inostranstva umesan. Da, mislim da tu postoji sila kojoj nije stalo do Srbije i koja u svemu tome vidi kaznu za prosle ratove. Nisam paranoican ali kako godine prolaze sve vise mi se cini da se sudbina Balkana i pogotovo Srbije kroji negde izvan nasih prostora. Razmislite o tome.

miki

pre 13 godina

Beograd je, kroz vekove, bio meta razlicitih hordi koje su ga rusile i pljackale,pa sada i neki koji sebe nazivaju "srpske patriote" misle da imaju pravo na to.
Samo ne znam sta im je kriv mamograf.

Tamara Z.

pre 13 godina

Rodjeni pod rezimom Milosevica,najbrutalnije korisceni od opozicije,ostavljeni u potpunoj bedi,sa roditeljima bez posla,sa skolama koje su sve,samo to nisu,bez posla i bez buducnosti,"navijaci" ili huligani kako ih vi sada zovete su produkt vaseg drustva postovani politicari na vlasti!! kako da budu normalni kad su odrasli gledajuci roditelje sa 100 evra plate,kako im iskljucuju struju dok vi vozite zatamljene dzipove i kupujete unistene fabrike iz kojih ste im isterali roditelje?Puni su jada,gneva i mrznje.Njima treba pomoci,treba drzava da sada izleci omladinu koju je godinama trovala,koristila i ostavljala...Parada me uopste neinteresuje,nije bitna.......

Digi

pre 13 godina

Ovi na vlasti su potpuno odlepili.Pa mi sa 200km. smo videli sta se dogadja a ovi na vlasti se sada probudili.Dobro jutro Kolumbo.Pa vi gospodo na vlasti obidjite malo centralnu i juznu Srbiju.Ja nemam nista protiv Beograda daleko od toga, ali vi ste unistili moj grad mnogo gore i vise.Moj Krusevac je bio medju prvih pet gradova u Jugoslaviji a sada smo negde osamdeseti u Srbiji.Ova vlast je rasprodala nase fabrike, pare su otisle za Beograd neznam u cije sve dzepove a ovde jad i beda.Pa gospodo na vlasti to je istina koju vi nezelite da cujete.Pa samo ovde bez posla je jedno15-20000 ljudi.Da li vi uopste razmisljate o tome.

Dragoljub

pre 13 godina

Lepo je sto se konacno neko iz DS setio da vidi ono sto i slepom bode oci, da delovi SPC u Srbiji podrzavaju ekstremnu desnicu (da ne idemo dalje od "Dveri srpske" koje recimo organizuju prezentacije u inostranstvu u srpskim pravoslavnim crkvama!!!). Ono sto nije dobro jeste sto se DS kao vladajuca stranka priblizila SPC vise nego sto bi jedna normalna GRADJANSKA stranka sebi to smela da dozvoli. U Srbiji SPC ima previse vlasti, ima prava, nema obaveze i rezultati se vide.

exgalsač

pre 13 godina

sve je ovo što se desilo je jedan spektakularni autogol vlasti...voleo bi da vidim neko najnovije istraživanje Cesid-a o popularnosti stranaka dan posle ovih dešavanja

Deng Xiao Ping

pre 13 godina

Vensan Dežer Vam je, gospođo ministarko pravde, lepo rekao šta koči Srbiju na putu ka EU: Korupcija, odsustvo političke volje za suzbijanje iste i nesprovođenje Strategije za borbu korupcije, koja je usvojena pre 5 godina u skupštini, a pomaka nikakvog nema u tom pravcu. Rekao Vam je i da reforma pravosuđa mora biti urađena bez političkog ključa, a nije tako urađena.

Problem jeste divljanje i uništavanje, ali nije Srbija jedina zemlja u kojoj se dešava ulično divljanje. I mnogo civilizovanije zemlje imaju isti ili veći problem. U Nemačkoj je, podsećanja radi, na njihovoj paradi ponosa poginulo 19 ljudi. Ovde, na veliku sreću - niko. Pamtimo i slike francuskih imigranata i onoga što su radili po Parizu. Dakle, zaista nije Srbija jedina zemlja koja šalje takve slike u svet. Ne odobravam ovo, samo ne dozvoljavam demagošku zamenu teza i prebacivanje loptice u tuđe dvorište.
A to što su zapaljene prostorije DSa i SPSa, to, gospodo, treba da vam bude signal i opomena za nešto drugo, a ne znak da su "horde zla instrumentalizovane od strane opozicije".

Ko je instrumentalizovao "horde zla" 5. oktobra 2000.

Ipak se nazire 6. oktobar, rekao bih, preko potreban ovoj napaćenoj Srbiji.

Saša

pre 13 godina

Preventivna hapšenja? Demokratska društva ne poznaju takvu kategoriju, korumpirani, represivni, marionetski režimi se zasnivaju na ovom i sličnim mehanizmima... Ali džaba krečimo sa ovim komentarima...

Alexx

pre 13 godina

Politička pozadina, jašta! Kad nam vlada omogući normalnu egzistenciju neće se dešavati ovakve scene! Zadovoljni građani ne prave izgrede!

atom ant

pre 13 godina

Svaka apsolutisticka vlast misli da se samo ona iskljucivo sme baviti politikom. Svi drugi koji se na to drznu, dobijaju etiketu "nosioci politicke pozadine". Kao da je to nesto subverzivno a ne imanentno svakom coveku. Drugo je pitanje zakona i zakonskih okvira. "Politicka pozadina" u svemu i svacemu nece proci u narodu, jer znamo da to govore neprijatelji istog tog naroda.

Miloš Ilić

pre 13 godina

DS ne vidi dalje od DSS. Sve što je negativno u Srbiji i počinje i završava sa na Koštunici.
Čini mi se da je ipak u pitanju revolt izigranih gradjana a revolt je jako gadna stvar. Ovaj put uzrok revolta je u vlasti a ne u opoziciji.
Kada bi svi ovi "politički pozadinci" (uključujući nezaobilaznog Koštunicu) bili tako moćni onda DS ne bi bio više na vlasti ni jedan jedini dan. Što pre to shvate bolje za Srbiju.

Jadni bre

pre 13 godina

Jeste, svi su krivi i urotili se protiv DS. Hajte, molim vas, odrastite. Prvo ste pricali 5 godina da je za sve kriv SPS. Sad cete 5 godina da pricate da je kriv DSS. Onda ce biti kriv ili SNS ili LDP. Uzgred, neko bi ovu nesrecnu Trivan trebalo da nauci da u svim demokratijama postoji levica i desnica. Ako nema te dve polovine, nema demokratije. Portparol Demokratske stranke to ipak mora da zna.

miki

pre 13 godina

Beograd je, kroz vekove, bio meta razlicitih hordi koje su ga rusile i pljackale,pa sada i neki koji sebe nazivaju "srpske patriote" misle da imaju pravo na to.
Samo ne znam sta im je kriv mamograf.

rade

pre 13 godina

Pa URADITE stogod za dobrobit ovog naroda i drzave. Kako ste radili tako je i narod uz vas. Niste ni svesni koliko ih je ostalo kod kuce a u potpunom su nezadovoljstvu. Nisam za nasilje ali opametite se vise. Znam jednog koji nije imao predstavu kako narod razmislja...

Altea

pre 13 godina

Sustina i uzrok ovih dogadjanja je naravno rezultat 10 godina vlasti SPS-a i narednih 10 godina vlasti DS-a. Ne pada mi na pamet da na sledecim izborima glasam za bilo koju od stranaka koja je sudelovala makar malo u vlasti u zadnjih 20 godina kao i za svaku politicku licnost koja je eksponirana u tom periodu. Dosta je bilo, hocu nove ljude.

JAGY

pre 13 godina

Za ove nerede najvise su krivi oni koji su dozvolili da se odrzi parada ponosa! Nasa vlada je znala da ce do tog doci i nije rebala da dozvoli da se ta parada odrzi. Zasto su postavili 5000 policajaca, zato jer su znali da ce do nereda doci. Moglo je i bez toga da se nadje neko resenje da ne strada ni policija ni narod.

Glupi Pera

pre 13 godina

Ako je Vlast podržala Paradu, kako to da u parku nisu bili Predsednik Tadić, premijer Cvetković i ministri članovi vlade iz DS-a? Odakle su to oni promovisali demokratske vrednosti,iz podruma? A gde je ministarka Malović bila, što ona nije podržala Paradu?
A kako to da niko ne komentariše način i taktiku policije u razbijanju demonstracija? Na ovaj način policija ne bi mogla da razbije skup od tri babe, vidi se da joj to nije ni bio cilj. Na žalost, svi hoće da pokupe političke poene iz svega ovoga, a Beograd je ponovo razrušen...

kockalone

pre 13 godina

I te kako je DS kriv i to za bahatost, necinjenje, neznanje i za jos mnogo ne... Nazalost ne smete cak ni da imenujete inspiratore.

Dejan

pre 13 godina

Posto znamo koliko je nekim rezimima stalo da Srbija nikada ne udje u EU, treba se zapitati, dali nije mozda neko iz inostranstva umesan. Da, mislim da tu postoji sila kojoj nije stalo do Srbije i koja u svemu tome vidi kaznu za prosle ratove. Nisam paranoican ali kako godine prolaze sve vise mi se cini da se sudbina Balkana i pogotovo Srbije kroji negde izvan nasih prostora. Razmislite o tome.

Nikola Kosanović

pre 13 godina

Ne branim nasilnike, ali primećujem da je predsednik Tadić pre desetak dana abolirao "prvoborca" Makija iz 2000-te, koji je u grupi huligana povredio TRI policajca. Primećujem da još nisu "procesuirani" huligani iz 2000-te koji su upadali u banke, carine, preduzeća, palili imovinu ovog naroda (pa i skupštinu). Šta više, vidim ih u vlasti, umesto u zatvoru. Ovaj haos u državi je njihovo delo.

Spekulant

pre 13 godina

Jelena Trivan kaze:
"Apsolutno ne mislim da možete inspiratore onoga što se juče desilo na bilo kakav način naći u DS-u i među nama. Mi smo jasno od tih huligana prepoznati kao njihovi glavni protivnici, a ne saveznici. Zna se ko su njihovi politički saveznici i gde ih oni traže - na desnici."

A ko je DS optuzio da su inspiratori nereda ? Da se J. T. nije malo izletela ? Samo spekulacija...

Asteriks

pre 13 godina

Ko li će sada izigravati "organizovanog protivnika režima"? Svojevremeno je Vuk žrtvovao ideju i ideale ljudi da učvrsti vladavinu koju smo pokušavali skinuti deset godina (uzaludno). Ponovo navijači (naivni). Nisu teroristi, ali su huligani, zna se šta se mora preduzeti u društvu protiv onih koji podržavaju huligane, organizuju huligane... Blago nama...

Zlatko Sisic

pre 13 godina

Nedopustivo je da se Srpska Pravoslavna Crkva oglasava povodom ikakvih javnih manifestacija. SPC je jasno izasla izvan domena svog delovanja i drzavni organi Srbije moraju da obezbede da se crkvene i drazvne odgovornosti jasno razgranice. Tuzno je da se SPC umesala i na taj nacin, makar i indirektno podstakla vandalizam koji se desio na ulicama Beograda. Svako mora da ima zagarantovana prava slobode i izjasnjavanja na miran nacin, to garantuje Ustav Srbije. Zbog toga drzava Srbija mora da iskoristi ovaj uzasan incident i tuzan dan za celu Srbiju da se na najodlucniji i najostriji nacin obracuna sa svima koji su proslog vikenda prekrsili Ustav Srbije i jos jednom osramotili nasu drzavu.

BranislavNS

pre 13 godina

Svakako mislim da su za nerede krivi, SPS koji je dao procenu bezbednosti, DS koja je progurala ovu paradu, kriva je. Kriva je i gej alijansa, kojoj je bio bitnje organizovati skup, a ne sagledati koje će posledice imati Srbija.
Smatram da svu štetu koja se desila juče, treba da snose i plate SPS, DS, GEJ ALIJANSA, takođe i da se skupi humanitarni dinar od učesnika parade za obnovu Beograda.

Dusan Silni

pre 13 godina

Gospođa je izgubila vezu sa realnošću, DS i jeste krivac za događaje i za privatnu međunarodnu politiku svog lidera. Očigledno teranje inata sopstvenom narodu je kontraproduktivno i velika je opomena nenarodnoj vlasti koja
može eskalirati do strašnih razmera. Ostavku treba da podnese Tadić Boris sa Ivicom dačićem i direktori obaveštajnih službi koji osim prisluškivanja privatnih razgovora građana Srbije drugo i ne znaju da rade. Bezbednosne službe su dužne da izveste Tadića i Dačića o riziku takve manifestacije pa bi ona bila održana onda kada uslovi to budu dozvoljavali. Stičem utisak da je Tadiću i vlastima očigledno imponovala slika nereda kako bi evropa još jednom videla na delu satanizovani narod ove zemlje. Vlast je kriva i ona svoju krivicu ne može prebacivati na građane. Kako je moguće da predsednik zemlje zaboravi protokolom zastavu sopstvene zemlje čiji je predsednik pod zakletvom u Novom Pazaru, zašto ta ista Dačićeva policija ne hapsi spaljivače srpske državne zastave u Pazaru, zašto se ne suprostavlja ekstremnom krilu muslimana u ovoj oblasti, zašto dozvoljava gomilanje oružja po budžacima i džamijama u ovom kraju, čime Tadić misli da zaštiti manjinski srpski narod na toj teritoriji, šta misli Tadić i čemu se nada za sopstvene hirove i privatno vođenje politike kako spoljnje tako i unutrašnje. Nazivajte aktere kako god hoćete, huliganima, teroristima, narkomanima samo budite svesni svoje krivice i ozbiljne poruke, rušenja vašeg sedišta stranke. Ako hoćete da znate u unutrašnjosti srbije vlast se naziva rečju "zločinci" pa sad razmišljajte, niste na vreme i mislim da kasnite mnogo, stižu vam računi od naroda i nećete sigurno još dugo harati srbijom.

sta dalje?

pre 13 godina

Dosli ste do najvažnijeg zaključka, neredi su imali političku pozadinu.

Sada lepo pokrenuti krivične postupke, i to tako što se ovo neće teretiti kao napad na službeno lice ili ometanje službenog lica, nego napad na ustavno uređenje, pokušaj nasilne promene ustavnog uređenja a guranje trolejbusa na kordon policije kao pokušaj ubistva.

Samo tako će država pokazati da postoji.

Luka

pre 13 godina

Dvadeset godina očajnih političkih sistema u Srbiji, Milošević, Koštunica, Tadić, izrodila su današnju omladinu koja jednostavno nema cilj u životu, a kako i da ima kada su dotični sve upropastili.

blaž

pre 13 godina

... balkanske političke elite nikako da shvate i prihvate da ako su dobile povjerenje birača da vladaju to znači i ispravljanje propusta zbog kojih Prethodni postaju opozicija a NE kao mlađahni gradonačelnik jućer se blamirati, huligana i vandala ima od kad je svijeta i vijeka i biti će ih, ali dugo, dugo ne vladaju ljudskim zajednicama...

Jututunska merila

pre 13 godina

Volela bih da mi gdja Trivan objasni koja je razlika izmedju ovih huligana i MILADINA? I kako da g.Homen najavljuje JEZIV odgovor drzave na ovo nasilje, a ta ista drzava placa milion dolara za slobodu jednog bahatog nasilnika? Kako to da je ovim huliganima zaprecena kazna do osam godina, a sa Miladinom su se nagodili da je dosta dve godine i tri meseca? Licemerje vlastodrzaca zaista nema granica!

Dragoljub

pre 13 godina

Lepo je sto se konacno neko iz DS setio da vidi ono sto i slepom bode oci, da delovi SPC u Srbiji podrzavaju ekstremnu desnicu (da ne idemo dalje od "Dveri srpske" koje recimo organizuju prezentacije u inostranstvu u srpskim pravoslavnim crkvama!!!). Ono sto nije dobro jeste sto se DS kao vladajuca stranka priblizila SPC vise nego sto bi jedna normalna GRADJANSKA stranka sebi to smela da dozvoli. U Srbiji SPC ima previse vlasti, ima prava, nema obaveze i rezultati se vide.

miki

pre 13 godina

Beograd je, kroz vekove, bio meta razlicitih hordi koje su ga rusile i pljackale,pa sada i neki koji sebe nazivaju "srpske patriote" misle da imaju pravo na to.
Samo ne znam sta im je kriv mamograf.

Zlatko Sisic

pre 13 godina

Nedopustivo je da se Srpska Pravoslavna Crkva oglasava povodom ikakvih javnih manifestacija. SPC je jasno izasla izvan domena svog delovanja i drzavni organi Srbije moraju da obezbede da se crkvene i drazvne odgovornosti jasno razgranice. Tuzno je da se SPC umesala i na taj nacin, makar i indirektno podstakla vandalizam koji se desio na ulicama Beograda. Svako mora da ima zagarantovana prava slobode i izjasnjavanja na miran nacin, to garantuje Ustav Srbije. Zbog toga drzava Srbija mora da iskoristi ovaj uzasan incident i tuzan dan za celu Srbiju da se na najodlucniji i najostriji nacin obracuna sa svima koji su proslog vikenda prekrsili Ustav Srbije i jos jednom osramotili nasu drzavu.

sta dalje?

pre 13 godina

Dosli ste do najvažnijeg zaključka, neredi su imali političku pozadinu.

Sada lepo pokrenuti krivične postupke, i to tako što se ovo neće teretiti kao napad na službeno lice ili ometanje službenog lica, nego napad na ustavno uređenje, pokušaj nasilne promene ustavnog uređenja a guranje trolejbusa na kordon policije kao pokušaj ubistva.

Samo tako će država pokazati da postoji.

Dejan

pre 13 godina

Posto znamo koliko je nekim rezimima stalo da Srbija nikada ne udje u EU, treba se zapitati, dali nije mozda neko iz inostranstva umesan. Da, mislim da tu postoji sila kojoj nije stalo do Srbije i koja u svemu tome vidi kaznu za prosle ratove. Nisam paranoican ali kako godine prolaze sve vise mi se cini da se sudbina Balkana i pogotovo Srbije kroji negde izvan nasih prostora. Razmislite o tome.

JAGY

pre 13 godina

Za ove nerede najvise su krivi oni koji su dozvolili da se odrzi parada ponosa! Nasa vlada je znala da ce do tog doci i nije rebala da dozvoli da se ta parada odrzi. Zasto su postavili 5000 policajaca, zato jer su znali da ce do nereda doci. Moglo je i bez toga da se nadje neko resenje da ne strada ni policija ni narod.

Tamara Z.

pre 13 godina

Rodjeni pod rezimom Milosevica,najbrutalnije korisceni od opozicije,ostavljeni u potpunoj bedi,sa roditeljima bez posla,sa skolama koje su sve,samo to nisu,bez posla i bez buducnosti,"navijaci" ili huligani kako ih vi sada zovete su produkt vaseg drustva postovani politicari na vlasti!! kako da budu normalni kad su odrasli gledajuci roditelje sa 100 evra plate,kako im iskljucuju struju dok vi vozite zatamljene dzipove i kupujete unistene fabrike iz kojih ste im isterali roditelje?Puni su jada,gneva i mrznje.Njima treba pomoci,treba drzava da sada izleci omladinu koju je godinama trovala,koristila i ostavljala...Parada me uopste neinteresuje,nije bitna.......

BranislavNS

pre 13 godina

Svakako mislim da su za nerede krivi, SPS koji je dao procenu bezbednosti, DS koja je progurala ovu paradu, kriva je. Kriva je i gej alijansa, kojoj je bio bitnje organizovati skup, a ne sagledati koje će posledice imati Srbija.
Smatram da svu štetu koja se desila juče, treba da snose i plate SPS, DS, GEJ ALIJANSA, takođe i da se skupi humanitarni dinar od učesnika parade za obnovu Beograda.

Miloš Ilić

pre 13 godina

DS ne vidi dalje od DSS. Sve što je negativno u Srbiji i počinje i završava sa na Koštunici.
Čini mi se da je ipak u pitanju revolt izigranih gradjana a revolt je jako gadna stvar. Ovaj put uzrok revolta je u vlasti a ne u opoziciji.
Kada bi svi ovi "politički pozadinci" (uključujući nezaobilaznog Koštunicu) bili tako moćni onda DS ne bi bio više na vlasti ni jedan jedini dan. Što pre to shvate bolje za Srbiju.

atom ant

pre 13 godina

Svaka apsolutisticka vlast misli da se samo ona iskljucivo sme baviti politikom. Svi drugi koji se na to drznu, dobijaju etiketu "nosioci politicke pozadine". Kao da je to nesto subverzivno a ne imanentno svakom coveku. Drugo je pitanje zakona i zakonskih okvira. "Politicka pozadina" u svemu i svacemu nece proci u narodu, jer znamo da to govore neprijatelji istog tog naroda.

Deng Xiao Ping

pre 13 godina

Vensan Dežer Vam je, gospođo ministarko pravde, lepo rekao šta koči Srbiju na putu ka EU: Korupcija, odsustvo političke volje za suzbijanje iste i nesprovođenje Strategije za borbu korupcije, koja je usvojena pre 5 godina u skupštini, a pomaka nikakvog nema u tom pravcu. Rekao Vam je i da reforma pravosuđa mora biti urađena bez političkog ključa, a nije tako urađena.

Problem jeste divljanje i uništavanje, ali nije Srbija jedina zemlja u kojoj se dešava ulično divljanje. I mnogo civilizovanije zemlje imaju isti ili veći problem. U Nemačkoj je, podsećanja radi, na njihovoj paradi ponosa poginulo 19 ljudi. Ovde, na veliku sreću - niko. Pamtimo i slike francuskih imigranata i onoga što su radili po Parizu. Dakle, zaista nije Srbija jedina zemlja koja šalje takve slike u svet. Ne odobravam ovo, samo ne dozvoljavam demagošku zamenu teza i prebacivanje loptice u tuđe dvorište.
A to što su zapaljene prostorije DSa i SPSa, to, gospodo, treba da vam bude signal i opomena za nešto drugo, a ne znak da su "horde zla instrumentalizovane od strane opozicije".

Ko je instrumentalizovao "horde zla" 5. oktobra 2000.

Ipak se nazire 6. oktobar, rekao bih, preko potreban ovoj napaćenoj Srbiji.

Nikola Kosanović

pre 13 godina

Ne branim nasilnike, ali primećujem da je predsednik Tadić pre desetak dana abolirao "prvoborca" Makija iz 2000-te, koji je u grupi huligana povredio TRI policajca. Primećujem da još nisu "procesuirani" huligani iz 2000-te koji su upadali u banke, carine, preduzeća, palili imovinu ovog naroda (pa i skupštinu). Šta više, vidim ih u vlasti, umesto u zatvoru. Ovaj haos u državi je njihovo delo.

Dusan Silni

pre 13 godina

Gospođa je izgubila vezu sa realnošću, DS i jeste krivac za događaje i za privatnu međunarodnu politiku svog lidera. Očigledno teranje inata sopstvenom narodu je kontraproduktivno i velika je opomena nenarodnoj vlasti koja
može eskalirati do strašnih razmera. Ostavku treba da podnese Tadić Boris sa Ivicom dačićem i direktori obaveštajnih službi koji osim prisluškivanja privatnih razgovora građana Srbije drugo i ne znaju da rade. Bezbednosne službe su dužne da izveste Tadića i Dačića o riziku takve manifestacije pa bi ona bila održana onda kada uslovi to budu dozvoljavali. Stičem utisak da je Tadiću i vlastima očigledno imponovala slika nereda kako bi evropa još jednom videla na delu satanizovani narod ove zemlje. Vlast je kriva i ona svoju krivicu ne može prebacivati na građane. Kako je moguće da predsednik zemlje zaboravi protokolom zastavu sopstvene zemlje čiji je predsednik pod zakletvom u Novom Pazaru, zašto ta ista Dačićeva policija ne hapsi spaljivače srpske državne zastave u Pazaru, zašto se ne suprostavlja ekstremnom krilu muslimana u ovoj oblasti, zašto dozvoljava gomilanje oružja po budžacima i džamijama u ovom kraju, čime Tadić misli da zaštiti manjinski srpski narod na toj teritoriji, šta misli Tadić i čemu se nada za sopstvene hirove i privatno vođenje politike kako spoljnje tako i unutrašnje. Nazivajte aktere kako god hoćete, huliganima, teroristima, narkomanima samo budite svesni svoje krivice i ozbiljne poruke, rušenja vašeg sedišta stranke. Ako hoćete da znate u unutrašnjosti srbije vlast se naziva rečju "zločinci" pa sad razmišljajte, niste na vreme i mislim da kasnite mnogo, stižu vam računi od naroda i nećete sigurno još dugo harati srbijom.

Saša

pre 13 godina

Preventivna hapšenja? Demokratska društva ne poznaju takvu kategoriju, korumpirani, represivni, marionetski režimi se zasnivaju na ovom i sličnim mehanizmima... Ali džaba krečimo sa ovim komentarima...

Spekulant

pre 13 godina

Jelena Trivan kaze:
"Apsolutno ne mislim da možete inspiratore onoga što se juče desilo na bilo kakav način naći u DS-u i među nama. Mi smo jasno od tih huligana prepoznati kao njihovi glavni protivnici, a ne saveznici. Zna se ko su njihovi politički saveznici i gde ih oni traže - na desnici."

A ko je DS optuzio da su inspiratori nereda ? Da se J. T. nije malo izletela ? Samo spekulacija...

Digi

pre 13 godina

Ovi na vlasti su potpuno odlepili.Pa mi sa 200km. smo videli sta se dogadja a ovi na vlasti se sada probudili.Dobro jutro Kolumbo.Pa vi gospodo na vlasti obidjite malo centralnu i juznu Srbiju.Ja nemam nista protiv Beograda daleko od toga, ali vi ste unistili moj grad mnogo gore i vise.Moj Krusevac je bio medju prvih pet gradova u Jugoslaviji a sada smo negde osamdeseti u Srbiji.Ova vlast je rasprodala nase fabrike, pare su otisle za Beograd neznam u cije sve dzepove a ovde jad i beda.Pa gospodo na vlasti to je istina koju vi nezelite da cujete.Pa samo ovde bez posla je jedno15-20000 ljudi.Da li vi uopste razmisljate o tome.

Glupi Pera

pre 13 godina

Ako je Vlast podržala Paradu, kako to da u parku nisu bili Predsednik Tadić, premijer Cvetković i ministri članovi vlade iz DS-a? Odakle su to oni promovisali demokratske vrednosti,iz podruma? A gde je ministarka Malović bila, što ona nije podržala Paradu?
A kako to da niko ne komentariše način i taktiku policije u razbijanju demonstracija? Na ovaj način policija ne bi mogla da razbije skup od tri babe, vidi se da joj to nije ni bio cilj. Na žalost, svi hoće da pokupe političke poene iz svega ovoga, a Beograd je ponovo razrušen...

Alexx

pre 13 godina

Politička pozadina, jašta! Kad nam vlada omogući normalnu egzistenciju neće se dešavati ovakve scene! Zadovoljni građani ne prave izgrede!

exgalsač

pre 13 godina

sve je ovo što se desilo je jedan spektakularni autogol vlasti...voleo bi da vidim neko najnovije istraživanje Cesid-a o popularnosti stranaka dan posle ovih dešavanja

Altea

pre 13 godina

Sustina i uzrok ovih dogadjanja je naravno rezultat 10 godina vlasti SPS-a i narednih 10 godina vlasti DS-a. Ne pada mi na pamet da na sledecim izborima glasam za bilo koju od stranaka koja je sudelovala makar malo u vlasti u zadnjih 20 godina kao i za svaku politicku licnost koja je eksponirana u tom periodu. Dosta je bilo, hocu nove ljude.

Jadni bre

pre 13 godina

Jeste, svi su krivi i urotili se protiv DS. Hajte, molim vas, odrastite. Prvo ste pricali 5 godina da je za sve kriv SPS. Sad cete 5 godina da pricate da je kriv DSS. Onda ce biti kriv ili SNS ili LDP. Uzgred, neko bi ovu nesrecnu Trivan trebalo da nauci da u svim demokratijama postoji levica i desnica. Ako nema te dve polovine, nema demokratije. Portparol Demokratske stranke to ipak mora da zna.

rade

pre 13 godina

Pa URADITE stogod za dobrobit ovog naroda i drzave. Kako ste radili tako je i narod uz vas. Niste ni svesni koliko ih je ostalo kod kuce a u potpunom su nezadovoljstvu. Nisam za nasilje ali opametite se vise. Znam jednog koji nije imao predstavu kako narod razmislja...

blaž

pre 13 godina

... balkanske političke elite nikako da shvate i prihvate da ako su dobile povjerenje birača da vladaju to znači i ispravljanje propusta zbog kojih Prethodni postaju opozicija a NE kao mlađahni gradonačelnik jućer se blamirati, huligana i vandala ima od kad je svijeta i vijeka i biti će ih, ali dugo, dugo ne vladaju ljudskim zajednicama...

Luka

pre 13 godina

Dvadeset godina očajnih političkih sistema u Srbiji, Milošević, Koštunica, Tadić, izrodila su današnju omladinu koja jednostavno nema cilj u životu, a kako i da ima kada su dotični sve upropastili.

kockalone

pre 13 godina

I te kako je DS kriv i to za bahatost, necinjenje, neznanje i za jos mnogo ne... Nazalost ne smete cak ni da imenujete inspiratore.

Asteriks

pre 13 godina

Ko li će sada izigravati "organizovanog protivnika režima"? Svojevremeno je Vuk žrtvovao ideju i ideale ljudi da učvrsti vladavinu koju smo pokušavali skinuti deset godina (uzaludno). Ponovo navijači (naivni). Nisu teroristi, ali su huligani, zna se šta se mora preduzeti u društvu protiv onih koji podržavaju huligane, organizuju huligane... Blago nama...

Jututunska merila

pre 13 godina

Volela bih da mi gdja Trivan objasni koja je razlika izmedju ovih huligana i MILADINA? I kako da g.Homen najavljuje JEZIV odgovor drzave na ovo nasilje, a ta ista drzava placa milion dolara za slobodu jednog bahatog nasilnika? Kako to da je ovim huliganima zaprecena kazna do osam godina, a sa Miladinom su se nagodili da je dosta dve godine i tri meseca? Licemerje vlastodrzaca zaista nema granica!