Petak, 10.09.2010.

03:05

Sednica UN kasnila više od dva sata

Šef diplomatije Vuk Jeremić kaže da je sednica GS UN kasnila, jer su se kosovski Albanci pojavili u sali, a nisu bili pozvani ni od jedne države članice UN.

Izvor: Beta

Sednica UN kasnila više od dva sata IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

menadžer

pre 13 godina

Spor je razrešen tako što je pet država - SAD, Nemačka, Britanija, Italija i Francuska - pozvalo predstavnike kosovskih Albanaca kao goste.
Pih, jaka stvar! Zimbabve, Lesoto, Kormoranska ostrva, Bangladeš i Malavi su to isto obećali Srbiji ako im ikada bude zatrebalo!

Aleksandar

pre 13 godina

Neprimerno je to sto su cimali goste. Ali zato imamo jos jednu neprimerniju izjavu: "Hiseni je ocenio da je ponašanje predstavnika Srbije "diplomatski skandal""

A kada oni lobiraju po drzavama to nije diplomatski skandal?

Srbin sa Kosova i Metohije

pre 13 godina

Polako , polako, Albanci iz JUZNE SRPSKE POKRAJINE koja se zove Kosovo i Metohija. Ne dobija se drzava tako kako vi mislite, droga, oruzje i pod suknju Amerike. Sta vi mislite, kad dobijete presude od Medjunarodnog suda pravde u kojima ce da pise da izmirite obaveze za period uzurpiranja imovine, svih nas koji smo vas tuzili sudu, sta mislite da ce Amerika da dotira da nas isplatite i da oslobodite nasu pokretnu i nepokretnu imovinu? POLAKO KOMSIJE, NE MOZE TEK TAKO DA SE UDJE, DA SE RUSI TUDJE. NE LOMITE MI BAGRENJE. Jer vraticu se ja i svi moji sunarodnici koje ste divljastvom isterali. Oteto je i prokleto.

ajaj

pre 13 godina

U najmanju ruku ,bio je nevaspitan,a uopste nije se ponasao diplomatski.
On hoce da razgovara a iste hoce da ih izbaci napolje, plus usvaja rezoliciju koja ga obaveze da sedne sa istim./shkola ne cini COVEKA.

Sadri, Novi Sad

pre 13 godina

Ako ode Jeremic onda MORA da ode cela vlada i presednik Srbije, jer su ovu "politiku" svi ZAJEDNO izmislili i podrzavali, znaci ili ce otici SVI ili nece niko, a verovatno je ovo drugo!!!

agim

pre 13 godina

Ja sam pratio direktno sednicu. Ja sam se stideo ponasanjem vase delegacije. Bio je to nalik na mapet soow. Pozdrav Srbiji! Zajedno cemo u Evropi!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Nije još ništa izgubljeno. Izgubljeno će biti kada se Srbija odrekne svega što postoji na Kosovu a koje joj pripada. Kada se odrekne svoga naroda dole svog kulturno-istorijskog nasljeđa ali i prirodnog bogatstva (ako nam već ne daju naše prirodno bogatstvo neka obeštete Srbiju). Izgubljeno će biti kada Srbija tamo uputi svog ambasadora i ovi naši se izljube sa Tačijem i Čekuom tri puta što ipak nije realno dragi Albanci koliko god se vi nadali. U UN nećete nosa pomoliti a u EU takođe. Ne zbog toga što ja to želim nego zato što to nije realno a budimo iskreni to vam nije ni bilo namijenjeno. Dali su vam nezavisnost da bi vas smirili i mogli rovariti po Kosovu a da su tu zbog vas sigurno nisu već zbog svojih interesa a vjerujem da će i to vama postati jasno. Nekima je to sigurno već i jasno ali ne smiju pred narodom. Za Srbiju je već izvjesno da neće nosa pomoliti u EU u narednih 10-15 godina ali za Kosovo je gotovo sigurno da neće (po)ostati ništa više od EU protektorata. U Srbiji je stanje loše ali na Kosovu je daleko gore. U stvari ne postoji riječ kojim bih ga opisao jer koliko god je Srbija daleko od EU Kosovo je nekoliko puta po 10-15 godina dalje. Smatram i da EU neće toliko dugo poživjeti. Za Srbiju bi najbolje bilo da postane samo pridružena članica EU ali ne i stalna.

Realista

pre 13 godina

Jeremic kaze "jos nije nista izgubljeno", hahahahaha pa kako bi on mogao da rece nesto drugacije, pa onda bi on odmah MORAO da podnese ostavku, kako izgleda mesto ministra spoljnih poslova je toliko atraktivno da on nikada nece dati ostavku, svejedno da li Srbija porazena, i porazi i pobede (u poslednjih 20 godina nije ih bilo uopste) se slave isto, kakva ironija:-)

Ekrem

pre 13 godina

g.Jeremicu,
da sam na vasem mestu ja bih podneo ostavku jer:
- putovali ste po celom svetu da ubedite "prijateljske zemlje" da ne priznaju Kosovo-bezuspesno!
- putovali ste......da podrze srpsku rezoluciju koju ste noc pre zasedanja izmenili-bezuspesno!
- izmenili tekst rezolucije bez pristanka parlamenta-nedopustivo!
- odugovlacili sednicu GS UN i zahtevali udaljivanje Kosovske delegacije - bezuspesno!
- to od vas trazi deo opozicije, a bogami izgleda i G. Tadic!
...zapravo ne setim se gde ste bili bas uspesni u poslednje vreme!

Era

pre 13 godina

Pa sta se bunite oko ovoga. Jeste Jeremic rekao da su spremni za dijalog, ali u UN sede priznate drzave a ne teroristi, bar ne jos uvek... Sta ce sad i sa Zukorlicem da se sedi u UN i pregovara? Eh kad bi to tako moglo... Srbiji je trebalo par vekova da stekne nezavisnost i to kad je ratovanje bilo uobicajeno, nece ni vama trebati manje.

brax

pre 13 godina

bezobrazluk min. jeremica! sta misli on da nije mu tata kupio to mjesto? ne moze on niko da naredi ko treba ili ko ne treba da nupusti mjesto u UN.!

Asllan, Kosova

pre 13 godina

Posmatraci, gosti, drzavni predstavnici...., to je svejedno, cinjenica je da su bili u ISTOJ sali kao sve clanice UN-a, nisu bili u mestima rezervisane za "obicne" goste, posmatrace ili novinare, da su imali sastanke sa ogrovnim deom clanica UN-a, da su SVE clanice UN-a, opet zahvaljajuci Srbiji i njenom "protestu", primili do znanja da su u toj sali PREDSTAVNICI KOsova i, i, i ....! Znaci ta bajka Beograda kako nece nikada "dopustiti" da kosovski zvanicnici budu u sali GS UN-a je propala, usvojenom rezolucijom Kosovo ce vrlo skoro doci do clanstva u UN, a ta izjava kako Srbija iako "prihvati" misljenje MSP ali da ne priznaje Kosovo nije nista drugo nego neozbiljnost pred ostalim clanicama UN-a, ne mozete vi da nesto prihvatite jednom rezolucijom tog tela a da sa druge strane recete ali ipak to za sto smo glasali "ne podrzavamo"! Sada jos poslednji korak Srbije, znaci priznanje Kosova, i svi cemo zajedno krenuti ka buducnosti i boljem zivotu jer pravna borba je gotova misljenjem MSP, politicka borba je gotova rezolucijom GS UN-a, a diplomatska borba je gotova ultimatumom EU i SAD i cinjenicom da je Srbija povukla svoju rezoluciju i prihvatila rezoluciju EU!!!

mc

pre 13 godina

Hocemo dijalog...
Delegacija Kosova je bila GOST! na sednici gen.skupstine UN. GOST! nije bitno ko ih je pozvao, ali se sa gostima ne postupa tako kao sto je Jeremic reagovao...posebno ako stvarno zelimo dijalog...

Max Cohen

pre 13 godina

Jeremicu, da si frajer, zovnes ih da sednu pored tvoje delegacije, kazes lepo "Gospodo, izvolite, pridruzite se, iz iste smo drzave, zar ne? Znaci da sednemo zajedno..." I na finjaka ih spustis, ispadnes fin i mangup. Al` ti si Jeremicu ipak dete iz podmlatka SPS-a, pardon KPJ kao i tata, kao i deka, baka...svi. Zar ne?

Liman, Prishtina

pre 13 godina

"Hocemo dialog ali necemo u istom mestu sa drugom stranom", hahahaha, pa kako zelite da komunicirate, preko telefona ili video konferenicije, ili ne zelite uopste dialog!? Hahaha, ovo je bila poslednja, opet izgubljena "igra" Jeremica na svetskom parketu vezanom za Kosovo, inace EU i SAD ce Srbiji vrlo jasno i glasno komunicirati gde, kada, kako i sa kime ce oni MORATI da vode dialog, cinjenica da je Srbija prihvatila tu rezoluciju gde se pozdravlja misljenje MSP, a tu rezoluciju su prihvatile i SVE zemlje koje priznaju Republiku Kosova pokazuje vrlo dobro da ce Srbija razgovarati sa Republikom Kosova, jer SVI prijatelji Kosovo ovu rezoluciju tumace onako kako ona jeste, priznanje cinjenice da proglasenje nezavisnosti nije krsio ni medjunarodno pravo, ni 1244, ni ustavni poredak tadasnjeg UNMIK-a i time se prima na znanje nezavisna i suverena drzava Kosova! Ako Beograd ovu rezoluciju tulmaci drugacije onda ce ovi iz EU i SAD opet doci u Beograd i "objasniti" politicarima celu tu prica pa ce onda oni opet, u zadnjem trenutku, doci do istog tumacenja dokumenata i situacije i podrzavati SVE predloge i dokumente EU i SAD!!!

svasta

pre 13 godina

Evo sta znaci biti predstavnik nebeskog naroda. Izgubi covek svaku vezu sa zemljom, vremenom i stvarnoscu pa misli da je neki nadcovek ili mali bog, da moze da zamajava ambasadore svih svetskih zemalja, dva i po sata Boze oprosti ovome coveku , jer stvarno je izgubio koncept pristojnog ljudskog ophodjenja, te ne zna sta radi ni sta hoce.

Nezavisni analiticar

pre 13 godina

Cekajte, bre, ljudi!!! Zasto toliko drvlje i kamenje na Jeremica? Pa sta je vama a ne njemu? Protokol, a to je inace jedan vrlo vazan deo diplomatske komunikacije, nalaze da na zasedanju GS UN mogu da budu samo clanice UN. Oni koji to nisu mogu da prisustvuju samo kao gosti (posmatraci, slusaoci), ako ih neko pozove bez prava na raspravu i glasanje. To je tako i nikako drugacije. Sam cin kosovske delegacije da se tamo pojave i ponasaju kao punopravni clanovi UN je provokacija sa njihove strane, nista drugo nego provokacija. Naravno, nisu to oni sami smislili, sve je to vec izrezirano unapred u necijoj "kuhinji". Jedino se nisu mozda nadali tako "tvrdom" stavu srpske delegacije odnosno gospodina Jeremica koji je na nacin kako je postupio samo branio integritet i dostojanstvo same drzave Srbije a posredno i same GS UN. Hajde, odgovorite sami sebi, da je neka druga zemlja, sa iole integriteta i dostojanstva, bila u poziciji delegacije Srbije, kako bi ona odreagovala na ovakvu provokaciju? ja cu da vam dam odgovor ako ne znate.. ni jedna!!! Prema tome, prestanite da pljujete gospodina Jeremica, on sasvim korektno radi svoj posao, u skladu sa okolnostima. Nije Srbija i srpska delegacija uradila nista skandalozno, pre svega su to uradili predstavnici kosovske delegacije provocirajuci diplomatski skandal pojavivsi se tamo bez statusa.. nisu clanica UN a nisu ni imali status gosta.. naknadno su ih pozvali onih 5 zemalja koji se pominju u clanku. A zasto ih nisu zvanicno pozvali kao goste pre pocetka zasedanja GS UN pa da sve bude po protokolu?? Pa zar ne vidite da je to unapred bila osmisljena provokacija delegacije Srbije? Vi sto se samo posipate pepelom, gde vam je nestalo i nacionalno i ljudsko dostojanstvo i integritet? Neko jaci moze da me tlaci i ugorozava ali ne moze da mi oduzme moje dostojanstvo i integritet!!! Razmislite malo o tome!!!

Sava Drugi

pre 13 godina

Jeremiću, bitka još nije izgubljena. Za lančanu reakciju je dovoljan i milioniti deo sekunde. Treba samo pogoditi pravi atom u pravom trenutku.

Jovanović je to već uradio u fudbalu, Djoković u tenisu, Teo u Košarci. Sada je trenutak za tvoju "trojku".

Sloba

pre 13 godina

Po meni, najbolje bi bilo da ih je delegacija Srbije pozvala i da su sedeli jedni do drugih ili jos bolje pomesani a da posle odu na rucak zajedno. Tako bi najbolje poceo dijalog bez koga nema napretka. Bitnije je da se o sadrzini dogovore a lako ce to upakovati u formu prihvatljivu za sve ako to za ljude znaci dobitak. Oni kojima odgovara konfrontacija i koji od nje profitiraju lako ce se raskrinkati i nece biti izabrani na sledecim izborima i suprotno, oni kojima je boljitak ljudi prevashodan bice prepoznati i nagradjeni ponovnim izborom.
Pozdrav svima dobre volje.

Big D

pre 13 godina

Ne razumem ovoliko pljuvanje Jeremica, i ako se generalno ne slazem sa njegovom politikom, i naklonjen sam opciji da sa Albancima treba razgovarati sto pre. Ali valjda postoje neka pravila koja treba da se postuju. Ako se zna da sednicama UN ne smeju da prisustvuju politicari drzava koje nisu u UN, sta je cudno da se zahteva da napuste zasedanje, ili da ih neka delegacija pozove. To je valjda neki protokol, i ako svi znamo zasto je Jeremic to uradio, al niko ne moze da kaze da nije imao pravo da to uradi. Jednostavno, sa Albancima treba pricati, ali kako stvari stoje, oni su se toliko osilili, da je pitanje o cemu pricati, tj da li ce uopste postojati ravnopravni odnos (time ne mislim na Srbiju, kao vecina komentatora na ovom sajtu, vec upravo na vlasti Kosova, koji misle da pod plastom Amerike mogu da rade sve, a ne bi me cudilo i da pocnu da uslovljavaju Srbiju, jer realno, EU je tu nemocna)

veterinar

pre 13 godina

Pravilan potez.Kad Kosovo bude clan UN,Srbija nece imati nista protiv prisustva njihovih predstavnika.Za sada,o tome mozemo da pregovaramo,mirno i demokratski,na sta i poziva ova rezolucija,koju su i Albanci pozdravili...Do tada,na galeriju,bolji je pogled...

Jututunsko provincijsko pozoriste

pre 13 godina

Dobar diplomata nikad nece predloziti da se izbace iz sale oni koje u rezoluciji poziva na dijalog. Dobar politicar trebalo bi da predvidi da Albanci nece napustiti salu,da nisu doputovali u Njujork da bi ispunjavali njegove hirove, da on jednostavno nema moc da bilo koga izbaci, pa samim tim nije trebalo da sebe izlaze sasvim izvesnom ponizenju. Lepo vaspitan covek bi trebalo da se izvini zbog dva sata nepotrebnog maltretiranja tolikog broja ljudi, dok se on igra malog Slobe pred ocima citavog sveta. Nazalost, nije bilo ni najmanje sanse da se bilo sta od toga dogodi i gledali smo predstavu koja je vise bila namenjena gedaocima u Srbiji nego onima van nje.

Mexi

pre 13 godina

Eto vidi se ko je za dijalog i kakav dijalog, srpski politicari svi u kontinuitetu jesu za dijalog ali po njihovim uslovima. Smetalo im ucesce Kosovske delegacije na sednici a ovamo su kobajagi za dijalog, i nije istina da Kosovska delegacija nije pozvana od nikog jer nije to pijaca da ide ko hoce i da nisu bili pozvani sigurno bi izasli iz sale .A ti Jeremicu nek te je sramota da se vratis u Srbiju jer svo ovo vreme lazes narod, ti si jedan naj nezreliji politicar kojeg je Srbija imala. I dosta vise glume.

Сваштар

pre 13 godina

Сви нешто оптужују Јеремића. Ало, бре, људи. Косово је признато од једне трећине чалница УН. Према томе док је год тај број испод 50%+1 држава Косово нема шта да тражи у УН, или боље речено докле год не постану члан УН што провоцирају Српске власти својим присуством. Тим гестом се обечашћују и државе које нису признале Косово а тих је ипак у УН две трећине. Или треба почети рушити и протоколе УН као што се руши међународно право. Очигледно да неко у свету, ко је за сада у мањини на силу покушава да наметне нова правила и нови светски поредак. Више ништа није свето, ни међународно право са повељама и конвенцијама, ни повеља УН. Само бахатост, ароганција и безобразлук. А Ви нападате Јеремича који је само тражио да се испоштује протокол УН. Па ГС УН могу да присуствују само земље чланице УН а нешто не могу да се сетим када је Косово постало члан УН.

Milko

pre 13 godina

Svaki političar koji drže do sebe, ali i ceni gradjane svoje zemlje, posle ovoga bi podneo ostavku.
Predsednik države, presednik vlade i ministar inostranih poslova pre svih.

matori

pre 13 godina

"...Jeremić je rekao da su predstavnici Srbije zahtevali da kosovski Albanci napuste salu..."

Toliko o "spremnosti" Srbije na dijalog i rešavanje svih (otvorenih i životnih) pitanja...

Branko Von Beca

pre 13 godina

Kako se srpske vlasti, godinama u kontinuitetu, odnose prema svojoj sopstvenoj državi, uskoro ćemo i mi zasedanjima UN prisustvovati samo kao nečiji gosti, samo ne znam pored toliko "partnera i prijatelja", ko bi se smilovao da nas pozove ....

Zvezdan

pre 13 godina

Dakle,doživeli smo još jedno poniženje,šamar u lice Jeremića!Možda je to i dobro,završni čin jedne loše drame koja traje jako dugo,a opterećuje i generacije koje ne znaju da govore!Vreme je da kao nacija doživimo katarzu,prestanemo sa nadrealnom politikom,lažnim mitovima,možemo nabrajati do beskonačnosti!
Vreme je da u Srbiju na dnevni red dođe pitanje opstanka naroda u državi,pitanje boljeg života,pitanje nade za buduća pokolenja!
Verujem da će u daljoj budućnosti neka skupina antropologa izučavati psihološku barijeru Srba da guraju napred!

očaj brate

pre 13 godina

Novi iliti buduci Srpsko-Kosovski "razgovori" poceli u istom tonu u kojem su bili prekinuti - otvorenom netrpeljivoscu i neprijateljstvom Srba prema Kosovarima. Sramota.

matori

pre 13 godina

"...Jeremić je rekao da su predstavnici Srbije zahtevali da kosovski Albanci napuste salu..."

Toliko o "spremnosti" Srbije na dijalog i rešavanje svih (otvorenih i životnih) pitanja...

očaj brate

pre 13 godina

Novi iliti buduci Srpsko-Kosovski "razgovori" poceli u istom tonu u kojem su bili prekinuti - otvorenom netrpeljivoscu i neprijateljstvom Srba prema Kosovarima. Sramota.

Jututunsko provincijsko pozoriste

pre 13 godina

Dobar diplomata nikad nece predloziti da se izbace iz sale oni koje u rezoluciji poziva na dijalog. Dobar politicar trebalo bi da predvidi da Albanci nece napustiti salu,da nisu doputovali u Njujork da bi ispunjavali njegove hirove, da on jednostavno nema moc da bilo koga izbaci, pa samim tim nije trebalo da sebe izlaze sasvim izvesnom ponizenju. Lepo vaspitan covek bi trebalo da se izvini zbog dva sata nepotrebnog maltretiranja tolikog broja ljudi, dok se on igra malog Slobe pred ocima citavog sveta. Nazalost, nije bilo ni najmanje sanse da se bilo sta od toga dogodi i gledali smo predstavu koja je vise bila namenjena gedaocima u Srbiji nego onima van nje.

Mexi

pre 13 godina

Eto vidi se ko je za dijalog i kakav dijalog, srpski politicari svi u kontinuitetu jesu za dijalog ali po njihovim uslovima. Smetalo im ucesce Kosovske delegacije na sednici a ovamo su kobajagi za dijalog, i nije istina da Kosovska delegacija nije pozvana od nikog jer nije to pijaca da ide ko hoce i da nisu bili pozvani sigurno bi izasli iz sale .A ti Jeremicu nek te je sramota da se vratis u Srbiju jer svo ovo vreme lazes narod, ti si jedan naj nezreliji politicar kojeg je Srbija imala. I dosta vise glume.

Branko Von Beca

pre 13 godina

Kako se srpske vlasti, godinama u kontinuitetu, odnose prema svojoj sopstvenoj državi, uskoro ćemo i mi zasedanjima UN prisustvovati samo kao nečiji gosti, samo ne znam pored toliko "partnera i prijatelja", ko bi se smilovao da nas pozove ....

Milko

pre 13 godina

Svaki političar koji drže do sebe, ali i ceni gradjane svoje zemlje, posle ovoga bi podneo ostavku.
Predsednik države, presednik vlade i ministar inostranih poslova pre svih.

Zvezdan

pre 13 godina

Dakle,doživeli smo još jedno poniženje,šamar u lice Jeremića!Možda je to i dobro,završni čin jedne loše drame koja traje jako dugo,a opterećuje i generacije koje ne znaju da govore!Vreme je da kao nacija doživimo katarzu,prestanemo sa nadrealnom politikom,lažnim mitovima,možemo nabrajati do beskonačnosti!
Vreme je da u Srbiju na dnevni red dođe pitanje opstanka naroda u državi,pitanje boljeg života,pitanje nade za buduća pokolenja!
Verujem da će u daljoj budućnosti neka skupina antropologa izučavati psihološku barijeru Srba da guraju napred!

mc

pre 13 godina

Hocemo dijalog...
Delegacija Kosova je bila GOST! na sednici gen.skupstine UN. GOST! nije bitno ko ih je pozvao, ali se sa gostima ne postupa tako kao sto je Jeremic reagovao...posebno ako stvarno zelimo dijalog...

Сваштар

pre 13 godina

Сви нешто оптужују Јеремића. Ало, бре, људи. Косово је признато од једне трећине чалница УН. Према томе док је год тај број испод 50%+1 држава Косово нема шта да тражи у УН, или боље речено докле год не постану члан УН што провоцирају Српске власти својим присуством. Тим гестом се обечашћују и државе које нису признале Косово а тих је ипак у УН две трећине. Или треба почети рушити и протоколе УН као што се руши међународно право. Очигледно да неко у свету, ко је за сада у мањини на силу покушава да наметне нова правила и нови светски поредак. Више ништа није свето, ни међународно право са повељама и конвенцијама, ни повеља УН. Само бахатост, ароганција и безобразлук. А Ви нападате Јеремича који је само тражио да се испоштује протокол УН. Па ГС УН могу да присуствују само земље чланице УН а нешто не могу да се сетим када је Косово постало члан УН.

svasta

pre 13 godina

Evo sta znaci biti predstavnik nebeskog naroda. Izgubi covek svaku vezu sa zemljom, vremenom i stvarnoscu pa misli da je neki nadcovek ili mali bog, da moze da zamajava ambasadore svih svetskih zemalja, dva i po sata Boze oprosti ovome coveku , jer stvarno je izgubio koncept pristojnog ljudskog ophodjenja, te ne zna sta radi ni sta hoce.

veterinar

pre 13 godina

Pravilan potez.Kad Kosovo bude clan UN,Srbija nece imati nista protiv prisustva njihovih predstavnika.Za sada,o tome mozemo da pregovaramo,mirno i demokratski,na sta i poziva ova rezolucija,koju su i Albanci pozdravili...Do tada,na galeriju,bolji je pogled...

Ekrem

pre 13 godina

g.Jeremicu,
da sam na vasem mestu ja bih podneo ostavku jer:
- putovali ste po celom svetu da ubedite "prijateljske zemlje" da ne priznaju Kosovo-bezuspesno!
- putovali ste......da podrze srpsku rezoluciju koju ste noc pre zasedanja izmenili-bezuspesno!
- izmenili tekst rezolucije bez pristanka parlamenta-nedopustivo!
- odugovlacili sednicu GS UN i zahtevali udaljivanje Kosovske delegacije - bezuspesno!
- to od vas trazi deo opozicije, a bogami izgleda i G. Tadic!
...zapravo ne setim se gde ste bili bas uspesni u poslednje vreme!

Max Cohen

pre 13 godina

Jeremicu, da si frajer, zovnes ih da sednu pored tvoje delegacije, kazes lepo "Gospodo, izvolite, pridruzite se, iz iste smo drzave, zar ne? Znaci da sednemo zajedno..." I na finjaka ih spustis, ispadnes fin i mangup. Al` ti si Jeremicu ipak dete iz podmlatka SPS-a, pardon KPJ kao i tata, kao i deka, baka...svi. Zar ne?

Liman, Prishtina

pre 13 godina

"Hocemo dialog ali necemo u istom mestu sa drugom stranom", hahahaha, pa kako zelite da komunicirate, preko telefona ili video konferenicije, ili ne zelite uopste dialog!? Hahaha, ovo je bila poslednja, opet izgubljena "igra" Jeremica na svetskom parketu vezanom za Kosovo, inace EU i SAD ce Srbiji vrlo jasno i glasno komunicirati gde, kada, kako i sa kime ce oni MORATI da vode dialog, cinjenica da je Srbija prihvatila tu rezoluciju gde se pozdravlja misljenje MSP, a tu rezoluciju su prihvatile i SVE zemlje koje priznaju Republiku Kosova pokazuje vrlo dobro da ce Srbija razgovarati sa Republikom Kosova, jer SVI prijatelji Kosovo ovu rezoluciju tumace onako kako ona jeste, priznanje cinjenice da proglasenje nezavisnosti nije krsio ni medjunarodno pravo, ni 1244, ni ustavni poredak tadasnjeg UNMIK-a i time se prima na znanje nezavisna i suverena drzava Kosova! Ako Beograd ovu rezoluciju tulmaci drugacije onda ce ovi iz EU i SAD opet doci u Beograd i "objasniti" politicarima celu tu prica pa ce onda oni opet, u zadnjem trenutku, doci do istog tumacenja dokumenata i situacije i podrzavati SVE predloge i dokumente EU i SAD!!!

Asllan, Kosova

pre 13 godina

Posmatraci, gosti, drzavni predstavnici...., to je svejedno, cinjenica je da su bili u ISTOJ sali kao sve clanice UN-a, nisu bili u mestima rezervisane za "obicne" goste, posmatrace ili novinare, da su imali sastanke sa ogrovnim deom clanica UN-a, da su SVE clanice UN-a, opet zahvaljajuci Srbiji i njenom "protestu", primili do znanja da su u toj sali PREDSTAVNICI KOsova i, i, i ....! Znaci ta bajka Beograda kako nece nikada "dopustiti" da kosovski zvanicnici budu u sali GS UN-a je propala, usvojenom rezolucijom Kosovo ce vrlo skoro doci do clanstva u UN, a ta izjava kako Srbija iako "prihvati" misljenje MSP ali da ne priznaje Kosovo nije nista drugo nego neozbiljnost pred ostalim clanicama UN-a, ne mozete vi da nesto prihvatite jednom rezolucijom tog tela a da sa druge strane recete ali ipak to za sto smo glasali "ne podrzavamo"! Sada jos poslednji korak Srbije, znaci priznanje Kosova, i svi cemo zajedno krenuti ka buducnosti i boljem zivotu jer pravna borba je gotova misljenjem MSP, politicka borba je gotova rezolucijom GS UN-a, a diplomatska borba je gotova ultimatumom EU i SAD i cinjenicom da je Srbija povukla svoju rezoluciju i prihvatila rezoluciju EU!!!

brax

pre 13 godina

bezobrazluk min. jeremica! sta misli on da nije mu tata kupio to mjesto? ne moze on niko da naredi ko treba ili ko ne treba da nupusti mjesto u UN.!

Sloba

pre 13 godina

Po meni, najbolje bi bilo da ih je delegacija Srbije pozvala i da su sedeli jedni do drugih ili jos bolje pomesani a da posle odu na rucak zajedno. Tako bi najbolje poceo dijalog bez koga nema napretka. Bitnije je da se o sadrzini dogovore a lako ce to upakovati u formu prihvatljivu za sve ako to za ljude znaci dobitak. Oni kojima odgovara konfrontacija i koji od nje profitiraju lako ce se raskrinkati i nece biti izabrani na sledecim izborima i suprotno, oni kojima je boljitak ljudi prevashodan bice prepoznati i nagradjeni ponovnim izborom.
Pozdrav svima dobre volje.

Realista

pre 13 godina

Jeremic kaze "jos nije nista izgubljeno", hahahahaha pa kako bi on mogao da rece nesto drugacije, pa onda bi on odmah MORAO da podnese ostavku, kako izgleda mesto ministra spoljnih poslova je toliko atraktivno da on nikada nece dati ostavku, svejedno da li Srbija porazena, i porazi i pobede (u poslednjih 20 godina nije ih bilo uopste) se slave isto, kakva ironija:-)

agim

pre 13 godina

Ja sam pratio direktno sednicu. Ja sam se stideo ponasanjem vase delegacije. Bio je to nalik na mapet soow. Pozdrav Srbiji! Zajedno cemo u Evropi!

Nezavisni analiticar

pre 13 godina

Cekajte, bre, ljudi!!! Zasto toliko drvlje i kamenje na Jeremica? Pa sta je vama a ne njemu? Protokol, a to je inace jedan vrlo vazan deo diplomatske komunikacije, nalaze da na zasedanju GS UN mogu da budu samo clanice UN. Oni koji to nisu mogu da prisustvuju samo kao gosti (posmatraci, slusaoci), ako ih neko pozove bez prava na raspravu i glasanje. To je tako i nikako drugacije. Sam cin kosovske delegacije da se tamo pojave i ponasaju kao punopravni clanovi UN je provokacija sa njihove strane, nista drugo nego provokacija. Naravno, nisu to oni sami smislili, sve je to vec izrezirano unapred u necijoj "kuhinji". Jedino se nisu mozda nadali tako "tvrdom" stavu srpske delegacije odnosno gospodina Jeremica koji je na nacin kako je postupio samo branio integritet i dostojanstvo same drzave Srbije a posredno i same GS UN. Hajde, odgovorite sami sebi, da je neka druga zemlja, sa iole integriteta i dostojanstva, bila u poziciji delegacije Srbije, kako bi ona odreagovala na ovakvu provokaciju? ja cu da vam dam odgovor ako ne znate.. ni jedna!!! Prema tome, prestanite da pljujete gospodina Jeremica, on sasvim korektno radi svoj posao, u skladu sa okolnostima. Nije Srbija i srpska delegacija uradila nista skandalozno, pre svega su to uradili predstavnici kosovske delegacije provocirajuci diplomatski skandal pojavivsi se tamo bez statusa.. nisu clanica UN a nisu ni imali status gosta.. naknadno su ih pozvali onih 5 zemalja koji se pominju u clanku. A zasto ih nisu zvanicno pozvali kao goste pre pocetka zasedanja GS UN pa da sve bude po protokolu?? Pa zar ne vidite da je to unapred bila osmisljena provokacija delegacije Srbije? Vi sto se samo posipate pepelom, gde vam je nestalo i nacionalno i ljudsko dostojanstvo i integritet? Neko jaci moze da me tlaci i ugorozava ali ne moze da mi oduzme moje dostojanstvo i integritet!!! Razmislite malo o tome!!!

ajaj

pre 13 godina

U najmanju ruku ,bio je nevaspitan,a uopste nije se ponasao diplomatski.
On hoce da razgovara a iste hoce da ih izbaci napolje, plus usvaja rezoliciju koja ga obaveze da sedne sa istim./shkola ne cini COVEKA.

Big D

pre 13 godina

Ne razumem ovoliko pljuvanje Jeremica, i ako se generalno ne slazem sa njegovom politikom, i naklonjen sam opciji da sa Albancima treba razgovarati sto pre. Ali valjda postoje neka pravila koja treba da se postuju. Ako se zna da sednicama UN ne smeju da prisustvuju politicari drzava koje nisu u UN, sta je cudno da se zahteva da napuste zasedanje, ili da ih neka delegacija pozove. To je valjda neki protokol, i ako svi znamo zasto je Jeremic to uradio, al niko ne moze da kaze da nije imao pravo da to uradi. Jednostavno, sa Albancima treba pricati, ali kako stvari stoje, oni su se toliko osilili, da je pitanje o cemu pricati, tj da li ce uopste postojati ravnopravni odnos (time ne mislim na Srbiju, kao vecina komentatora na ovom sajtu, vec upravo na vlasti Kosova, koji misle da pod plastom Amerike mogu da rade sve, a ne bi me cudilo i da pocnu da uslovljavaju Srbiju, jer realno, EU je tu nemocna)

Sava Drugi

pre 13 godina

Jeremiću, bitka još nije izgubljena. Za lančanu reakciju je dovoljan i milioniti deo sekunde. Treba samo pogoditi pravi atom u pravom trenutku.

Jovanović je to već uradio u fudbalu, Djoković u tenisu, Teo u Košarci. Sada je trenutak za tvoju "trojku".

Srbin sa Kosova i Metohije

pre 13 godina

Polako , polako, Albanci iz JUZNE SRPSKE POKRAJINE koja se zove Kosovo i Metohija. Ne dobija se drzava tako kako vi mislite, droga, oruzje i pod suknju Amerike. Sta vi mislite, kad dobijete presude od Medjunarodnog suda pravde u kojima ce da pise da izmirite obaveze za period uzurpiranja imovine, svih nas koji smo vas tuzili sudu, sta mislite da ce Amerika da dotira da nas isplatite i da oslobodite nasu pokretnu i nepokretnu imovinu? POLAKO KOMSIJE, NE MOZE TEK TAKO DA SE UDJE, DA SE RUSI TUDJE. NE LOMITE MI BAGRENJE. Jer vraticu se ja i svi moji sunarodnici koje ste divljastvom isterali. Oteto je i prokleto.

Era

pre 13 godina

Pa sta se bunite oko ovoga. Jeste Jeremic rekao da su spremni za dijalog, ali u UN sede priznate drzave a ne teroristi, bar ne jos uvek... Sta ce sad i sa Zukorlicem da se sedi u UN i pregovara? Eh kad bi to tako moglo... Srbiji je trebalo par vekova da stekne nezavisnost i to kad je ratovanje bilo uobicajeno, nece ni vama trebati manje.

Sadri, Novi Sad

pre 13 godina

Ako ode Jeremic onda MORA da ode cela vlada i presednik Srbije, jer su ovu "politiku" svi ZAJEDNO izmislili i podrzavali, znaci ili ce otici SVI ili nece niko, a verovatno je ovo drugo!!!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Nije još ništa izgubljeno. Izgubljeno će biti kada se Srbija odrekne svega što postoji na Kosovu a koje joj pripada. Kada se odrekne svoga naroda dole svog kulturno-istorijskog nasljeđa ali i prirodnog bogatstva (ako nam već ne daju naše prirodno bogatstvo neka obeštete Srbiju). Izgubljeno će biti kada Srbija tamo uputi svog ambasadora i ovi naši se izljube sa Tačijem i Čekuom tri puta što ipak nije realno dragi Albanci koliko god se vi nadali. U UN nećete nosa pomoliti a u EU takođe. Ne zbog toga što ja to želim nego zato što to nije realno a budimo iskreni to vam nije ni bilo namijenjeno. Dali su vam nezavisnost da bi vas smirili i mogli rovariti po Kosovu a da su tu zbog vas sigurno nisu već zbog svojih interesa a vjerujem da će i to vama postati jasno. Nekima je to sigurno već i jasno ali ne smiju pred narodom. Za Srbiju je već izvjesno da neće nosa pomoliti u EU u narednih 10-15 godina ali za Kosovo je gotovo sigurno da neće (po)ostati ništa više od EU protektorata. U Srbiji je stanje loše ali na Kosovu je daleko gore. U stvari ne postoji riječ kojim bih ga opisao jer koliko god je Srbija daleko od EU Kosovo je nekoliko puta po 10-15 godina dalje. Smatram i da EU neće toliko dugo poživjeti. Za Srbiju bi najbolje bilo da postane samo pridružena članica EU ali ne i stalna.

Aleksandar

pre 13 godina

Neprimerno je to sto su cimali goste. Ali zato imamo jos jednu neprimerniju izjavu: "Hiseni je ocenio da je ponašanje predstavnika Srbije "diplomatski skandal""

A kada oni lobiraju po drzavama to nije diplomatski skandal?

menadžer

pre 13 godina

Spor je razrešen tako što je pet država - SAD, Nemačka, Britanija, Italija i Francuska - pozvalo predstavnike kosovskih Albanaca kao goste.
Pih, jaka stvar! Zimbabve, Lesoto, Kormoranska ostrva, Bangladeš i Malavi su to isto obećali Srbiji ako im ikada bude zatrebalo!

Сваштар

pre 13 godina

Сви нешто оптужују Јеремића. Ало, бре, људи. Косово је признато од једне трећине чалница УН. Према томе док је год тај број испод 50%+1 држава Косово нема шта да тражи у УН, или боље речено докле год не постану члан УН што провоцирају Српске власти својим присуством. Тим гестом се обечашћују и државе које нису признале Косово а тих је ипак у УН две трећине. Или треба почети рушити и протоколе УН као што се руши међународно право. Очигледно да неко у свету, ко је за сада у мањини на силу покушава да наметне нова правила и нови светски поредак. Више ништа није свето, ни међународно право са повељама и конвенцијама, ни повеља УН. Само бахатост, ароганција и безобразлук. А Ви нападате Јеремича који је само тражио да се испоштује протокол УН. Па ГС УН могу да присуствују само земље чланице УН а нешто не могу да се сетим када је Косово постало члан УН.

veterinar

pre 13 godina

Pravilan potez.Kad Kosovo bude clan UN,Srbija nece imati nista protiv prisustva njihovih predstavnika.Za sada,o tome mozemo da pregovaramo,mirno i demokratski,na sta i poziva ova rezolucija,koju su i Albanci pozdravili...Do tada,na galeriju,bolji je pogled...

očaj brate

pre 13 godina

Novi iliti buduci Srpsko-Kosovski "razgovori" poceli u istom tonu u kojem su bili prekinuti - otvorenom netrpeljivoscu i neprijateljstvom Srba prema Kosovarima. Sramota.

matori

pre 13 godina

"...Jeremić je rekao da su predstavnici Srbije zahtevali da kosovski Albanci napuste salu..."

Toliko o "spremnosti" Srbije na dijalog i rešavanje svih (otvorenih i životnih) pitanja...

Nezavisni analiticar

pre 13 godina

Cekajte, bre, ljudi!!! Zasto toliko drvlje i kamenje na Jeremica? Pa sta je vama a ne njemu? Protokol, a to je inace jedan vrlo vazan deo diplomatske komunikacije, nalaze da na zasedanju GS UN mogu da budu samo clanice UN. Oni koji to nisu mogu da prisustvuju samo kao gosti (posmatraci, slusaoci), ako ih neko pozove bez prava na raspravu i glasanje. To je tako i nikako drugacije. Sam cin kosovske delegacije da se tamo pojave i ponasaju kao punopravni clanovi UN je provokacija sa njihove strane, nista drugo nego provokacija. Naravno, nisu to oni sami smislili, sve je to vec izrezirano unapred u necijoj "kuhinji". Jedino se nisu mozda nadali tako "tvrdom" stavu srpske delegacije odnosno gospodina Jeremica koji je na nacin kako je postupio samo branio integritet i dostojanstvo same drzave Srbije a posredno i same GS UN. Hajde, odgovorite sami sebi, da je neka druga zemlja, sa iole integriteta i dostojanstva, bila u poziciji delegacije Srbije, kako bi ona odreagovala na ovakvu provokaciju? ja cu da vam dam odgovor ako ne znate.. ni jedna!!! Prema tome, prestanite da pljujete gospodina Jeremica, on sasvim korektno radi svoj posao, u skladu sa okolnostima. Nije Srbija i srpska delegacija uradila nista skandalozno, pre svega su to uradili predstavnici kosovske delegacije provocirajuci diplomatski skandal pojavivsi se tamo bez statusa.. nisu clanica UN a nisu ni imali status gosta.. naknadno su ih pozvali onih 5 zemalja koji se pominju u clanku. A zasto ih nisu zvanicno pozvali kao goste pre pocetka zasedanja GS UN pa da sve bude po protokolu?? Pa zar ne vidite da je to unapred bila osmisljena provokacija delegacije Srbije? Vi sto se samo posipate pepelom, gde vam je nestalo i nacionalno i ljudsko dostojanstvo i integritet? Neko jaci moze da me tlaci i ugorozava ali ne moze da mi oduzme moje dostojanstvo i integritet!!! Razmislite malo o tome!!!

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Nije još ništa izgubljeno. Izgubljeno će biti kada se Srbija odrekne svega što postoji na Kosovu a koje joj pripada. Kada se odrekne svoga naroda dole svog kulturno-istorijskog nasljeđa ali i prirodnog bogatstva (ako nam već ne daju naše prirodno bogatstvo neka obeštete Srbiju). Izgubljeno će biti kada Srbija tamo uputi svog ambasadora i ovi naši se izljube sa Tačijem i Čekuom tri puta što ipak nije realno dragi Albanci koliko god se vi nadali. U UN nećete nosa pomoliti a u EU takođe. Ne zbog toga što ja to želim nego zato što to nije realno a budimo iskreni to vam nije ni bilo namijenjeno. Dali su vam nezavisnost da bi vas smirili i mogli rovariti po Kosovu a da su tu zbog vas sigurno nisu već zbog svojih interesa a vjerujem da će i to vama postati jasno. Nekima je to sigurno već i jasno ali ne smiju pred narodom. Za Srbiju je već izvjesno da neće nosa pomoliti u EU u narednih 10-15 godina ali za Kosovo je gotovo sigurno da neće (po)ostati ništa više od EU protektorata. U Srbiji je stanje loše ali na Kosovu je daleko gore. U stvari ne postoji riječ kojim bih ga opisao jer koliko god je Srbija daleko od EU Kosovo je nekoliko puta po 10-15 godina dalje. Smatram i da EU neće toliko dugo poživjeti. Za Srbiju bi najbolje bilo da postane samo pridružena članica EU ali ne i stalna.

Srbin sa Kosova i Metohije

pre 13 godina

Polako , polako, Albanci iz JUZNE SRPSKE POKRAJINE koja se zove Kosovo i Metohija. Ne dobija se drzava tako kako vi mislite, droga, oruzje i pod suknju Amerike. Sta vi mislite, kad dobijete presude od Medjunarodnog suda pravde u kojima ce da pise da izmirite obaveze za period uzurpiranja imovine, svih nas koji smo vas tuzili sudu, sta mislite da ce Amerika da dotira da nas isplatite i da oslobodite nasu pokretnu i nepokretnu imovinu? POLAKO KOMSIJE, NE MOZE TEK TAKO DA SE UDJE, DA SE RUSI TUDJE. NE LOMITE MI BAGRENJE. Jer vraticu se ja i svi moji sunarodnici koje ste divljastvom isterali. Oteto je i prokleto.

Era

pre 13 godina

Pa sta se bunite oko ovoga. Jeste Jeremic rekao da su spremni za dijalog, ali u UN sede priznate drzave a ne teroristi, bar ne jos uvek... Sta ce sad i sa Zukorlicem da se sedi u UN i pregovara? Eh kad bi to tako moglo... Srbiji je trebalo par vekova da stekne nezavisnost i to kad je ratovanje bilo uobicajeno, nece ni vama trebati manje.

Sava Drugi

pre 13 godina

Jeremiću, bitka još nije izgubljena. Za lančanu reakciju je dovoljan i milioniti deo sekunde. Treba samo pogoditi pravi atom u pravom trenutku.

Jovanović je to već uradio u fudbalu, Djoković u tenisu, Teo u Košarci. Sada je trenutak za tvoju "trojku".

Big D

pre 13 godina

Ne razumem ovoliko pljuvanje Jeremica, i ako se generalno ne slazem sa njegovom politikom, i naklonjen sam opciji da sa Albancima treba razgovarati sto pre. Ali valjda postoje neka pravila koja treba da se postuju. Ako se zna da sednicama UN ne smeju da prisustvuju politicari drzava koje nisu u UN, sta je cudno da se zahteva da napuste zasedanje, ili da ih neka delegacija pozove. To je valjda neki protokol, i ako svi znamo zasto je Jeremic to uradio, al niko ne moze da kaze da nije imao pravo da to uradi. Jednostavno, sa Albancima treba pricati, ali kako stvari stoje, oni su se toliko osilili, da je pitanje o cemu pricati, tj da li ce uopste postojati ravnopravni odnos (time ne mislim na Srbiju, kao vecina komentatora na ovom sajtu, vec upravo na vlasti Kosova, koji misle da pod plastom Amerike mogu da rade sve, a ne bi me cudilo i da pocnu da uslovljavaju Srbiju, jer realno, EU je tu nemocna)

Mexi

pre 13 godina

Eto vidi se ko je za dijalog i kakav dijalog, srpski politicari svi u kontinuitetu jesu za dijalog ali po njihovim uslovima. Smetalo im ucesce Kosovske delegacije na sednici a ovamo su kobajagi za dijalog, i nije istina da Kosovska delegacija nije pozvana od nikog jer nije to pijaca da ide ko hoce i da nisu bili pozvani sigurno bi izasli iz sale .A ti Jeremicu nek te je sramota da se vratis u Srbiju jer svo ovo vreme lazes narod, ti si jedan naj nezreliji politicar kojeg je Srbija imala. I dosta vise glume.

Jututunsko provincijsko pozoriste

pre 13 godina

Dobar diplomata nikad nece predloziti da se izbace iz sale oni koje u rezoluciji poziva na dijalog. Dobar politicar trebalo bi da predvidi da Albanci nece napustiti salu,da nisu doputovali u Njujork da bi ispunjavali njegove hirove, da on jednostavno nema moc da bilo koga izbaci, pa samim tim nije trebalo da sebe izlaze sasvim izvesnom ponizenju. Lepo vaspitan covek bi trebalo da se izvini zbog dva sata nepotrebnog maltretiranja tolikog broja ljudi, dok se on igra malog Slobe pred ocima citavog sveta. Nazalost, nije bilo ni najmanje sanse da se bilo sta od toga dogodi i gledali smo predstavu koja je vise bila namenjena gedaocima u Srbiji nego onima van nje.

Milko

pre 13 godina

Svaki političar koji drže do sebe, ali i ceni gradjane svoje zemlje, posle ovoga bi podneo ostavku.
Predsednik države, presednik vlade i ministar inostranih poslova pre svih.

Zvezdan

pre 13 godina

Dakle,doživeli smo još jedno poniženje,šamar u lice Jeremića!Možda je to i dobro,završni čin jedne loše drame koja traje jako dugo,a opterećuje i generacije koje ne znaju da govore!Vreme je da kao nacija doživimo katarzu,prestanemo sa nadrealnom politikom,lažnim mitovima,možemo nabrajati do beskonačnosti!
Vreme je da u Srbiju na dnevni red dođe pitanje opstanka naroda u državi,pitanje boljeg života,pitanje nade za buduća pokolenja!
Verujem da će u daljoj budućnosti neka skupina antropologa izučavati psihološku barijeru Srba da guraju napred!

Branko Von Beca

pre 13 godina

Kako se srpske vlasti, godinama u kontinuitetu, odnose prema svojoj sopstvenoj državi, uskoro ćemo i mi zasedanjima UN prisustvovati samo kao nečiji gosti, samo ne znam pored toliko "partnera i prijatelja", ko bi se smilovao da nas pozove ....

svasta

pre 13 godina

Evo sta znaci biti predstavnik nebeskog naroda. Izgubi covek svaku vezu sa zemljom, vremenom i stvarnoscu pa misli da je neki nadcovek ili mali bog, da moze da zamajava ambasadore svih svetskih zemalja, dva i po sata Boze oprosti ovome coveku , jer stvarno je izgubio koncept pristojnog ljudskog ophodjenja, te ne zna sta radi ni sta hoce.

brax

pre 13 godina

bezobrazluk min. jeremica! sta misli on da nije mu tata kupio to mjesto? ne moze on niko da naredi ko treba ili ko ne treba da nupusti mjesto u UN.!

agim

pre 13 godina

Ja sam pratio direktno sednicu. Ja sam se stideo ponasanjem vase delegacije. Bio je to nalik na mapet soow. Pozdrav Srbiji! Zajedno cemo u Evropi!

Ekrem

pre 13 godina

g.Jeremicu,
da sam na vasem mestu ja bih podneo ostavku jer:
- putovali ste po celom svetu da ubedite "prijateljske zemlje" da ne priznaju Kosovo-bezuspesno!
- putovali ste......da podrze srpsku rezoluciju koju ste noc pre zasedanja izmenili-bezuspesno!
- izmenili tekst rezolucije bez pristanka parlamenta-nedopustivo!
- odugovlacili sednicu GS UN i zahtevali udaljivanje Kosovske delegacije - bezuspesno!
- to od vas trazi deo opozicije, a bogami izgleda i G. Tadic!
...zapravo ne setim se gde ste bili bas uspesni u poslednje vreme!

Aleksandar

pre 13 godina

Neprimerno je to sto su cimali goste. Ali zato imamo jos jednu neprimerniju izjavu: "Hiseni je ocenio da je ponašanje predstavnika Srbije "diplomatski skandal""

A kada oni lobiraju po drzavama to nije diplomatski skandal?

Liman, Prishtina

pre 13 godina

"Hocemo dialog ali necemo u istom mestu sa drugom stranom", hahahaha, pa kako zelite da komunicirate, preko telefona ili video konferenicije, ili ne zelite uopste dialog!? Hahaha, ovo je bila poslednja, opet izgubljena "igra" Jeremica na svetskom parketu vezanom za Kosovo, inace EU i SAD ce Srbiji vrlo jasno i glasno komunicirati gde, kada, kako i sa kime ce oni MORATI da vode dialog, cinjenica da je Srbija prihvatila tu rezoluciju gde se pozdravlja misljenje MSP, a tu rezoluciju su prihvatile i SVE zemlje koje priznaju Republiku Kosova pokazuje vrlo dobro da ce Srbija razgovarati sa Republikom Kosova, jer SVI prijatelji Kosovo ovu rezoluciju tumace onako kako ona jeste, priznanje cinjenice da proglasenje nezavisnosti nije krsio ni medjunarodno pravo, ni 1244, ni ustavni poredak tadasnjeg UNMIK-a i time se prima na znanje nezavisna i suverena drzava Kosova! Ako Beograd ovu rezoluciju tulmaci drugacije onda ce ovi iz EU i SAD opet doci u Beograd i "objasniti" politicarima celu tu prica pa ce onda oni opet, u zadnjem trenutku, doci do istog tumacenja dokumenata i situacije i podrzavati SVE predloge i dokumente EU i SAD!!!

Asllan, Kosova

pre 13 godina

Posmatraci, gosti, drzavni predstavnici...., to je svejedno, cinjenica je da su bili u ISTOJ sali kao sve clanice UN-a, nisu bili u mestima rezervisane za "obicne" goste, posmatrace ili novinare, da su imali sastanke sa ogrovnim deom clanica UN-a, da su SVE clanice UN-a, opet zahvaljajuci Srbiji i njenom "protestu", primili do znanja da su u toj sali PREDSTAVNICI KOsova i, i, i ....! Znaci ta bajka Beograda kako nece nikada "dopustiti" da kosovski zvanicnici budu u sali GS UN-a je propala, usvojenom rezolucijom Kosovo ce vrlo skoro doci do clanstva u UN, a ta izjava kako Srbija iako "prihvati" misljenje MSP ali da ne priznaje Kosovo nije nista drugo nego neozbiljnost pred ostalim clanicama UN-a, ne mozete vi da nesto prihvatite jednom rezolucijom tog tela a da sa druge strane recete ali ipak to za sto smo glasali "ne podrzavamo"! Sada jos poslednji korak Srbije, znaci priznanje Kosova, i svi cemo zajedno krenuti ka buducnosti i boljem zivotu jer pravna borba je gotova misljenjem MSP, politicka borba je gotova rezolucijom GS UN-a, a diplomatska borba je gotova ultimatumom EU i SAD i cinjenicom da je Srbija povukla svoju rezoluciju i prihvatila rezoluciju EU!!!

mc

pre 13 godina

Hocemo dijalog...
Delegacija Kosova je bila GOST! na sednici gen.skupstine UN. GOST! nije bitno ko ih je pozvao, ali se sa gostima ne postupa tako kao sto je Jeremic reagovao...posebno ako stvarno zelimo dijalog...

Max Cohen

pre 13 godina

Jeremicu, da si frajer, zovnes ih da sednu pored tvoje delegacije, kazes lepo "Gospodo, izvolite, pridruzite se, iz iste smo drzave, zar ne? Znaci da sednemo zajedno..." I na finjaka ih spustis, ispadnes fin i mangup. Al` ti si Jeremicu ipak dete iz podmlatka SPS-a, pardon KPJ kao i tata, kao i deka, baka...svi. Zar ne?

ajaj

pre 13 godina

U najmanju ruku ,bio je nevaspitan,a uopste nije se ponasao diplomatski.
On hoce da razgovara a iste hoce da ih izbaci napolje, plus usvaja rezoliciju koja ga obaveze da sedne sa istim./shkola ne cini COVEKA.

Realista

pre 13 godina

Jeremic kaze "jos nije nista izgubljeno", hahahahaha pa kako bi on mogao da rece nesto drugacije, pa onda bi on odmah MORAO da podnese ostavku, kako izgleda mesto ministra spoljnih poslova je toliko atraktivno da on nikada nece dati ostavku, svejedno da li Srbija porazena, i porazi i pobede (u poslednjih 20 godina nije ih bilo uopste) se slave isto, kakva ironija:-)

Sloba

pre 13 godina

Po meni, najbolje bi bilo da ih je delegacija Srbije pozvala i da su sedeli jedni do drugih ili jos bolje pomesani a da posle odu na rucak zajedno. Tako bi najbolje poceo dijalog bez koga nema napretka. Bitnije je da se o sadrzini dogovore a lako ce to upakovati u formu prihvatljivu za sve ako to za ljude znaci dobitak. Oni kojima odgovara konfrontacija i koji od nje profitiraju lako ce se raskrinkati i nece biti izabrani na sledecim izborima i suprotno, oni kojima je boljitak ljudi prevashodan bice prepoznati i nagradjeni ponovnim izborom.
Pozdrav svima dobre volje.

menadžer

pre 13 godina

Spor je razrešen tako što je pet država - SAD, Nemačka, Britanija, Italija i Francuska - pozvalo predstavnike kosovskih Albanaca kao goste.
Pih, jaka stvar! Zimbabve, Lesoto, Kormoranska ostrva, Bangladeš i Malavi su to isto obećali Srbiji ako im ikada bude zatrebalo!

Sadri, Novi Sad

pre 13 godina

Ako ode Jeremic onda MORA da ode cela vlada i presednik Srbije, jer su ovu "politiku" svi ZAJEDNO izmislili i podrzavali, znaci ili ce otici SVI ili nece niko, a verovatno je ovo drugo!!!