Petak, 23.07.2010.

17:30

Mekejleb postao Makedonac

Jedan od najboljih košarkaša Partizana prošle sezone Bo Lester Mekejleb postao je državljanin Makedonije.

Izvor: AK

Mekejleb postao Makedonac IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

.mk

pre 13 godina

Njemu treba drzavljanstvo neke evropske drzave a nama treba kvalitetnog igraca na njegovoj poziciji posto neki nasi kvalitetni igraci su zavrsili karijeru nedavno, neki kao Vlado Ilievski svaki put kad bude pozoven je "povredjen", pa nije na odmet imati ga u reprezentaciji, Bo Lester Mekejleb.

On je dobrodosao.

Мек Мак

pre 13 godina

Људи, па Мекејлеб је баш Македонец! Деда му је из Кавадараца, Сотир Мекелебовски! Па кад су се преселили у Америку, оно Мекелеб је прешло у Мекејлеб и ето ти основ за презиме! А то што је мало црнпураст, па ни Македонци нису баш Швејђани. А и тата је вероватно мало шврљао и Бо је Македонец! Мислим, све се може кад се хоће! Дај да пукне пружи рака, дружина сме мие јака!

Iva

pre 13 godina

Bo je odlican igrac a Makedoncima je potreban pravi plej i zato razumem ovaj potez ali isto tako mislim da nasa reprezentacija NIKADA ne sme da dodje na ovakvu ideju.

ice cube

pre 13 godina

A vama ne treba stranac. Imate Teodosica koji je jedan od najboljih plejeva evrope, odlicnog Tepica i dosta solidnog Popovica. Ja kao Crnogorac bih volio da imamo jenog Teodosica ili Tepica da nam ne igra Cook ali nemamo a isto tako onda ni nemamo ko da nam prenosi loptu zato je bilo neophodno dati mu drzavljanstvo. A vamo Bo nista ne treba imate odvoljno dobrih igraca na toj poziciji.

dwight

pre 13 godina

@Makedonac Pogledaj reprezentaciju Crne Gore pa ces videti da za njih igraju dva stranca, tako da ti odmah kazem da si ne upucen. A sto se tice dovodjenja stranaca da igraju za nasu zemlju sa tim se uopste ne slazem. Pa zamislite sad mi igramo protiv neke zemlje i pred pocetak meca pustaju Himnu a crnac stavlja ruku na srce i suza mu se sliva niz obraz... Pa mislim... Za Srbiju treba da igraju SRBI i to je moje misljenje. Imamo mi dobre, perspektivne, talentovane, iskusne igrace na svim pozicijama i raznih godista. Svaki dobar poznavalac kosarke ce se sloziti sa mnom. Pozdrav svim ljudima koji veruju u nasu kosarku!

Stečaj

pre 13 godina

i ja sam protiv takvih poteza, ali sta se bre lozite??? koga zanima vase misljenje... jel vi nemate pametnijeg posla od komentarisanja ovakvih vesti?

index

pre 13 godina

I Maric je rodjen u Australiji,pa ste vi zeleli da igra za Srbiju.Sto ne bi Bo igrao za Makedoniju...
(Makedonac, 23. jul 2010 20:39)
Brate...pa da li si ti svestan sta si upravo poredio?
Boa koji ne da nema veze sa Makedonijom,nego nisam siguran da ni sada zna gde se nalazi,sa Srbinom koji je sticajem okolnosti rodjen preko bare. Pa kako to moze biti isto?! Nismo trazili stranca,zeleli smo Srbina! E moj makedonac,lepo kaze Sloba u indeksovcima:I makedonci su Srbi,Srbi so teskata govornata manata.
Na zalost,po tvom komentaru izgleda da nije samo mana u govoru...

Makedonac

pre 13 godina

Znaci Albanija moze da dovede 10 Amerikanaca i da osvoji svetsko prvenstvo.
(DeDa, 24. jul 2010 07:30)

I ti si jedan od onih koji "sve" znaju.Da si bar 5 komentara unazad procitao saznao bi da NE MOGU 10 stranaca igrati za tudju drzavu vec samo JEDAN.Od 12 igrac,SAMO JEDAN.I to pravilo nije od juce.Postoji vec godinama...
PS Da ponovim,igranje Australijanca Marica za Srbiju nije bio problem za vas.(nije Srbin,Australijanac je sa srpskim poreklom).Problem je Bo.Kakvi ste vi ljudi,to je cudo...

aca?

pre 13 godina

Prvi komentar i odmah covek iz tabora od prekoputa. Bas me cudi.

Nego, jel bese vas predsednik FK pre neki dan pricao kako cete da idete i na trziste ex Yu i usput se pozivao na dogovor predsednika Tadica i Josipovica (o nekoj buducoj regionalnoj ligi)? A na kraju krajeva, znamo i ko nas je gurnuo da igramo ex Yu ligu u kosarci. Partizan sigurno nije. Nije tesko pogoditi odgovor ko jeste.
(Atomic Pulse, 23. jul 2010 19:03)

Pa, Lukić je rekao i da Partizan narednih 10 godina neće da uzme ni jedan trofej, mislim, ti slobodno možeš da veruješ u sve njegove izjave
:)

DeDa

pre 13 godina

Ove kosarkaske organizacije(FIBA i ULEB) svojim glupim pravilima su skroz obesmislili kosarkaska takmicenja.
Po meni mogucnost da se strancu da pasos neke zemlje i da on stice pravo igranja za reprezentaciju te zemlje predstavlja neverovatnu glupost.Znaci Albanija moze da dovede 10 Amerikanaca i da osvoji svetsko prvenstvo.
Sa druge strane nije mi jasna ni filozofija saveza zemalja koje naturalizuju strance. Kako ce narod dozivljavati reprezentaciju gde igraju stranci.Ja licno nikako.
Sva sreca pa ovi nasi imaju sluha za ovo.Za srbiju treba da igraju nasi kosarkasi pa makar bili i zadnji, a mi da sa njima placemo i radujemo se zavisno od rezultata. Sto bi ja tugovao ako je izgubio tim gde igraju neki Amerikanci.
Neka domaci timovi dovode strance, ali reprezentaciju sacuvati od takvih gluposti.

Gazdek

pre 13 godina

Miki, Sine, Djelicu, da smo one silne pare za promociju Srbije, umesto za CNN, dali za ovako nesto, uzeli bi zlato, i to bi nam bila najzesca promocija na svetu.

mmm

pre 13 godina

zasto ste uvek takvi , kazem ova samo poedincima sto pisu protiv makedonije i sto je mrze , ostalima svaka cast sto ne vregjaju ,znam da vise volite grciju nego nas ali nije zor da vregjate FYROM i te gluposte, ovo je sportska vest ja se radujem pa za Partizana niste ni svesni kako sam bre navijao i nervirao za njima pratim i zvezdu i njima uvek zelim pobedu , i kako pratim Srbiju i navijam za njih to je zato sto ih smatram bratskim narodom i volim Srbiju , ali ne volim one Sto Mrze Moju Makedoniju, doso doso nek mu je sas srecu i dosta ljudi sa mrzjnom Pozdrav od Makedonije

liberomk

pre 13 godina

NE ZNAM STO SE DIGLA TOLIKA BUKA STO JE DOSAO DA BO IGRA ZA MAKEDONIJA... PA STO JER NEKO ZNA DA CELA MAKEDONSKA VATERPOLO REPREZENTACIJA JE SRPSKA. IMAMO SAMO JEDAN IGRAC MEKEDONAC ... KAD NECE SRBIJA ONDA MAKEDONIJA HOCE CAO PRIJATNO :)

Sale Ars

pre 13 godina

Buksi,

Uze mi reci iz usta.

Nisam ni ja za to ali me nerviraju i komentari de da neko ko nije Srbin igra za SRBIJU, ej? Onda bi namerno doveo celu petorku stranaca. Ja ono sto sam video da taj covek (Bo) radi za jedan obican (nas, njemu beznacajan) tim, nisam video nikad recimo NASEG Radmanovica da to isto radi za "svoju" reprezentaciju, a i mnogi drugi su se iskazali nebrojeno puta. Jesam, da ako mogu da budu svi nasi igraci u reprezentaciji i budu ali ako bi morao da biram izmedju Amerikanca kao sto je Bo ili - sramota me da napisem Srbina pa cu - Srbincica kao sto je Bananamen, izabrao bi prvog u po noci. Ma ceo tim Amera ako bi bilo to ili tim nekih kao sto je Radman. Ima jos takvih slicnih, samo sto je on naj.

Makedonac

pre 13 godina

@Makedonac

Svaka čast kako ste se uhvatili za brojeve, a ne za suštinu.

Ne znam, jer mi nikada na pamet nije palo da neki stranac treba da zaigra za reprezentaciju druge zemlje, samim tim nisam ni 'češljala' takva pravila.

Ako ste Vi srećni što će Amerikanac igrati u dresu Vaše reprezentacije, srećna sam i ja zbog Vas.
(Jela, 23. jul 2010 22:45)

Pa vi ste napisali 4-5 Amerikanaca,a ne ja.Kakva sustina,o cemu vi to?Sustina je valjda to sto nece igrati 4-5 Amerikanaca,vec samo jedan.I mi ne bi zeleli da nam igraju stranci.Ali 1 stranac nije problem.Sto vama toliko smeta sto ce Bo igrati za Makedoniju?Koliko vama Crnogoraca i Bosanaca igra za razne selekcije?Ako cemo tako i njima treba zabraniti da igraju za Srbiju.Imaju svoje maticne drzave bez obzira dali su Srbi po nacionalnosti.Pobogu,to je samo 1 igrac.Bolje da igra on i da se bori nego Ilijevski koji je svake godine "povredjen".
PS I Bo i Maric su isti slucaj.Bo je Amerikanac,Maric Australijanac.Ali sa Maricem nemate problema zato sto vam tako odgovara.

pikslica

pre 13 godina

ovo postaje odvratno..ameri igraju za makedoniju,brazilci za hrvatsku,turci,spanci,poljaci,brazilci za nemacku..sve je poremeceno

pera

pre 13 godina

Ovakvim stvarima (angazovanje amerikanaca u reprezentaciji) treba sto pre da se stane na put, jer ovo postaje strasno! Pocece da se prave transferi kao u klubovima. Na zadnjem EP pola reprezentacija su imale po nekog amera!

Nije sve u parama

pre 13 godina

Ma kakve god mi imali igrače i kakav god da bio igrač STRANAC NIKADA NE TREBA DA IGRA ZA SRBIJU.Tu nema logike šta sad uzmeš 12 amera i imaš jaču reprezentaciju?Za Srbiju treba da igraju Srbi i da čano brane boje svoje države!!!

nikola

pre 13 godina

Samo kad neko hoce da igra za Srbiju postoje 100 pravila primer Aleks Maric,Goran Dragic,Sasa Vujacic,kakav bismo tek imali tim sa njima trojicom ne mogu ni da zamislim...

minhen1960

pre 13 godina

Makedonac
Prijatelju, ubuduce pre nego sto se latis tastature dobro procitaj komentar. Ne radi se o pravilima, radi se o poimanju nacionalne selekcije.

batosi MKD

pre 13 godina

@Makedonac

Pravilo je pravilo - svi znamo pravila!
Maric je Srbin - zato i hoce da igra za Srbiju a ne za Australiju ili ne daj Boze za Makedoniju
A Mekejleb??? Jel on ima poreklo iz Makedonije???

Jela

pre 13 godina

@Makedonac

Svaka čast kako ste se uhvatili za brojeve, a ne za suštinu.

Ne znam, jer mi nikada na pamet nije palo da neki stranac treba da zaigra za reprezentaciju druge zemlje, samim tim nisam ni 'češljala' takva pravila.

Ako ste Vi srećni što će Amerikanac igrati u dresu Vaše reprezentacije, srećna sam i ja zbog Vas.

joca

pre 13 godina

Hvala bogu sto ga nisu pozvali da igra za nas,to ne bi bilo to!Ne kazem da je on los plej ali jednostavno da stranac igra za SRBIJU,ne,to nikako,pogotovo zato sto imamo toliko mladih igraca i persperktivnih,puni talenta.Neka on igra za Makedoniju,a mi imamo Teodosica,Tepica i ostale momke,srbe! Hvala bogu da savez nije reagovao,samo nam treba jos neki stranac!

etxeberria

pre 13 godina

Reprezentacija nije klub!!!
Shvatam ja kad neko ima jos i veze s tom drugom zemljom, ali kakve veze ima makedonija sa Bo-om ili CG sa Cookom...To je sramota za sport, a jos je sramotnije kad neko prihvati zastavu druge zemlje jer mu je njegova isuvise "mala", npr onaj ceh sto igra odbojku za Italijane...sramota

Makedonac

pre 13 godina

I u čemu je fora?!?
Ja ne bih osećala nikakvo zadovoljstvo da u timu Srbije igra 3,4,5 Amerikanaca ili nekih drugih stranaca sve i da na svakom prvenstvu uzimaju zlato.
To kao da je klupsko takmičenje a ne takmičenje reprezentacija.
(Jela, 23. jul 2010 19:05)


Pises komentar,a uopste nemas pojma o pravilima.Za reprezentaciju(bilo koju) moze igrati samo JEDAN stranac.Drzavljanstvo mogu dobiti 5-6-7 igraca,ali u reprezentaciji ima mesto samo za jednog.I Maric je rodjen u Australiji,pa ste vi zeleli da igra za Srbiju.Sto ne bi Bo igrao za Makedoniju?Od 12 igraca on ce biti jedini stranac.Kad vec nece da igra ona primadona Ilijevski...

buksi

pre 13 godina

Uvek sam bio protiv ovakvih i slicnih stvari. A onda kada se samo prisetim kako je doticni skakao,plivao po parketu i kidisao na svaku loptu (mnogo pozrtvovanije i srdacnije nego sto ce ikad mnogi domaci igraci za domaci dres),noseci dres za njega nekog tamo kluba iz Srbije za koji je pvi put u zivotu cuo nedavno,ne vidim zasto to ne bi radio noseci i onaj drugi dres. Mislim da su mnogo bitniji ljudski kvaliteti od boje koze,a Mc je sigurno pokazao da ih ima.
Zelim mu svu srecu,zasluzio je.

ljubisa

pre 13 godina

ovo je moralo da se desi...makedonskoj reprezenatciji trebalo je playmaker,posto ilievski je odbio poziv i ovaj potez je odlican...BO je izvanredan igrac koji ce pomoci MKD da se plasira na EP...

za sve zlonamerne ,za MKD su igrali samo Jeremiah Massey i Ryan Stack ostali amerikanci nisu imali priliku da igraju za MKD...

nadamo se na plasman na EP

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Nisam ni ja bas za dovodjenje amerikanaca da igraju za reprezentacije. Ali, gledajuci iz perspektive Makedonske reprezentacije, mnogo su dobili sa ovim potezom. Neka je srecno i njima i McCalebb-u.

Aco

pre 13 godina

Tako je braco srbi, zasto mu nismo dali da igra za Srbiju, zamislite kako bi to lepo izgledalo da igraju Mekejleb, Kobe, Lebron, Bosh i Howard za Srbiju, gde bih nama bio kraj?!

doktor

pre 13 godina

Ma,tako je !Ko god da 15poena ili golova,a stranac je odmah u rep.Srbije!I selektora Urugvaja uzeti....P.S.Bilo bi lepo kad bi i komentatori mogli preuzimati odgovornost!

Jela

pre 13 godina

I u čemu je fora?!?
Ja ne bih osećala nikakvo zadovoljstvo da u timu Srbije igra 3,4,5 Amerikanaca ili nekih drugih stranaca sve i da na svakom prvenstvu uzimaju zlato.
To kao da je klupsko takmičenje a ne takmičenje reprezentacija.

Atomic Pulse

pre 13 godina

Partizan ili Jugoslavija?
(gde je razlika?, 23. jul 2010 17:32)

Prvi komentar i odmah covek iz tabora od prekoputa. Bas me cudi.

Nego, jel bese vas predsednik FK pre neki dan pricao kako cete da idete i na trziste ex Yu i usput se pozivao na dogovor predsednika Tadica i Josipovica (o nekoj buducoj regionalnoj ligi)? A na kraju krajeva, znamo i ko nas je gurnuo da igramo ex Yu ligu u kosarci. Partizan sigurno nije. Nije tesko pogoditi odgovor ko jeste.

batosi MKD

pre 13 godina

Vidim dosta ljudi se pita zasto Bo nisu pozvali u nasu reprezntaciju...Pa da li ste bre vi normalni?Reprezentacija mora biti sastavljena samo od nasih igraca koji ce svim srcem da nastupaju za svoju zemlju,pa makar i po ceni da budemo najgori na svetu...Eto Makedonci su vec odavno stvorili vestacku rukometnu reprezentaciju(zene),vestacku vaterpolo reprezentaciju a eto sad stvaraju i vestacku kosarkasku reprezentaciju i narod ovde u Makedoniju se tome raduje a izgleda da ne shvataju da su toliko jadni i bedni sto moraju da donose strance da igraju u drzavnom dresu i sto su nesposobni da sami stvore igracki kadar od domace igrace za koje bi vredelo da se navija...

srdjan

pre 13 godina

Mozemo i mi da dovededemo 10 hokejasa iz bivsih republika SSSr i da osvojim negde neku medalju ... ali realno, nije to to, nismo to mi ... mi smo u hokeju tatabe.

banat

pre 13 godina

Iako sam grobar i obozavam Mekejleba, nisam za to da se stranim drzavljanima (a posebno amerima) daje nase drzavljanstvo vec da za reprezentaciju uvek igraju samo nasi pa makar i po cenu losijeg plasmana... Ako neko misli drugacije to je velika sramota

xxx

pre 13 godina

kako to da se kod nas niko ne seti da im ponudi drzavljanstvo!? ovaj verovatno nije ni cuo za Makedoniju do pre godinu dana a sad vec igra za reprezentaciju.

Cuvajmo domace

pre 13 godina

Makedonija, zemlja velikih mogucnosti. Ne bih voleo da u reprezentaciji Srbije zaigraju stranci pa makar bili i NBA zvezde. Sve je to biznis ali treba sacuvati reprezentaciju od ovakvih stvari, nije to klub. Mekejleb je odlican igrac to stoji. Ipak, svako ima svoje misljenje...

goransrb

pre 13 godina

Pak kad im je Vlado Ilievski otkazao ucestvo u reprezentaciji naravno da ce uzimati amerikance, i oni imaju problema sa "zvezdama" isto ko i mi!

Aca Znalac

pre 13 godina

Шта све људи морају да раде да би остварили оно што желе. Додуше Мекејлаб и није лоше прошао играће ѕа Македонију, а уз пут ће и остварити своја права да игра као европски играч. Несрећна је околност што рецимо наша вајна држава никоме неће да да држављанство.

Michael Scofield

pre 13 godina

E moj Kapicicu... Da je srece bilo i da si ti bio preduzimljiviji sad bi Bo bio kod Ivkovica na pripremama, a mi bismo imali jos jacu reprezentaciju!

??????

pre 13 godina

E sad meni nije jasno, zasto ovo Srbija nije mogla da odradi, izleda da su svi glupi(Rusija, Makedonija, Hrvatska(fudbal)...), samo smo mi pametni, pa McCaleb je 10x bolji od svih igraca na pozicije 1 i 2 u nasoj reprezentaciji, i sigurno bi prihvatio poziv da igra za nas...
Ako moze neko pametan da mi nadje neki razlog za zasto ti nije pokusano?

banat

pre 13 godina

Iako sam grobar i obozavam Mekejleba, nisam za to da se stranim drzavljanima (a posebno amerima) daje nase drzavljanstvo vec da za reprezentaciju uvek igraju samo nasi pa makar i po cenu losijeg plasmana... Ako neko misli drugacije to je velika sramota

Cuvajmo domace

pre 13 godina

Makedonija, zemlja velikih mogucnosti. Ne bih voleo da u reprezentaciji Srbije zaigraju stranci pa makar bili i NBA zvezde. Sve je to biznis ali treba sacuvati reprezentaciju od ovakvih stvari, nije to klub. Mekejleb je odlican igrac to stoji. Ipak, svako ima svoje misljenje...

Makedonac

pre 13 godina

I u čemu je fora?!?
Ja ne bih osećala nikakvo zadovoljstvo da u timu Srbije igra 3,4,5 Amerikanaca ili nekih drugih stranaca sve i da na svakom prvenstvu uzimaju zlato.
To kao da je klupsko takmičenje a ne takmičenje reprezentacija.
(Jela, 23. jul 2010 19:05)


Pises komentar,a uopste nemas pojma o pravilima.Za reprezentaciju(bilo koju) moze igrati samo JEDAN stranac.Drzavljanstvo mogu dobiti 5-6-7 igraca,ali u reprezentaciji ima mesto samo za jednog.I Maric je rodjen u Australiji,pa ste vi zeleli da igra za Srbiju.Sto ne bi Bo igrao za Makedoniju?Od 12 igraca on ce biti jedini stranac.Kad vec nece da igra ona primadona Ilijevski...

Jela

pre 13 godina

I u čemu je fora?!?
Ja ne bih osećala nikakvo zadovoljstvo da u timu Srbije igra 3,4,5 Amerikanaca ili nekih drugih stranaca sve i da na svakom prvenstvu uzimaju zlato.
To kao da je klupsko takmičenje a ne takmičenje reprezentacija.

Atomic Pulse

pre 13 godina

Partizan ili Jugoslavija?
(gde je razlika?, 23. jul 2010 17:32)

Prvi komentar i odmah covek iz tabora od prekoputa. Bas me cudi.

Nego, jel bese vas predsednik FK pre neki dan pricao kako cete da idete i na trziste ex Yu i usput se pozivao na dogovor predsednika Tadica i Josipovica (o nekoj buducoj regionalnoj ligi)? A na kraju krajeva, znamo i ko nas je gurnuo da igramo ex Yu ligu u kosarci. Partizan sigurno nije. Nije tesko pogoditi odgovor ko jeste.

buksi

pre 13 godina

Uvek sam bio protiv ovakvih i slicnih stvari. A onda kada se samo prisetim kako je doticni skakao,plivao po parketu i kidisao na svaku loptu (mnogo pozrtvovanije i srdacnije nego sto ce ikad mnogi domaci igraci za domaci dres),noseci dres za njega nekog tamo kluba iz Srbije za koji je pvi put u zivotu cuo nedavno,ne vidim zasto to ne bi radio noseci i onaj drugi dres. Mislim da su mnogo bitniji ljudski kvaliteti od boje koze,a Mc je sigurno pokazao da ih ima.
Zelim mu svu srecu,zasluzio je.

??????

pre 13 godina

E sad meni nije jasno, zasto ovo Srbija nije mogla da odradi, izleda da su svi glupi(Rusija, Makedonija, Hrvatska(fudbal)...), samo smo mi pametni, pa McCaleb je 10x bolji od svih igraca na pozicije 1 i 2 u nasoj reprezentaciji, i sigurno bi prihvatio poziv da igra za nas...
Ako moze neko pametan da mi nadje neki razlog za zasto ti nije pokusano?

srdjan

pre 13 godina

Mozemo i mi da dovededemo 10 hokejasa iz bivsih republika SSSr i da osvojim negde neku medalju ... ali realno, nije to to, nismo to mi ... mi smo u hokeju tatabe.

goransrb

pre 13 godina

Pak kad im je Vlado Ilievski otkazao ucestvo u reprezentaciji naravno da ce uzimati amerikance, i oni imaju problema sa "zvezdama" isto ko i mi!

Michael Scofield

pre 13 godina

E moj Kapicicu... Da je srece bilo i da si ti bio preduzimljiviji sad bi Bo bio kod Ivkovica na pripremama, a mi bismo imali jos jacu reprezentaciju!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Nisam ni ja bas za dovodjenje amerikanaca da igraju za reprezentacije. Ali, gledajuci iz perspektive Makedonske reprezentacije, mnogo su dobili sa ovim potezom. Neka je srecno i njima i McCalebb-u.

batosi MKD

pre 13 godina

Vidim dosta ljudi se pita zasto Bo nisu pozvali u nasu reprezntaciju...Pa da li ste bre vi normalni?Reprezentacija mora biti sastavljena samo od nasih igraca koji ce svim srcem da nastupaju za svoju zemlju,pa makar i po ceni da budemo najgori na svetu...Eto Makedonci su vec odavno stvorili vestacku rukometnu reprezentaciju(zene),vestacku vaterpolo reprezentaciju a eto sad stvaraju i vestacku kosarkasku reprezentaciju i narod ovde u Makedoniju se tome raduje a izgleda da ne shvataju da su toliko jadni i bedni sto moraju da donose strance da igraju u drzavnom dresu i sto su nesposobni da sami stvore igracki kadar od domace igrace za koje bi vredelo da se navija...

Aco

pre 13 godina

Tako je braco srbi, zasto mu nismo dali da igra za Srbiju, zamislite kako bi to lepo izgledalo da igraju Mekejleb, Kobe, Lebron, Bosh i Howard za Srbiju, gde bih nama bio kraj?!

ljubisa

pre 13 godina

ovo je moralo da se desi...makedonskoj reprezenatciji trebalo je playmaker,posto ilievski je odbio poziv i ovaj potez je odlican...BO je izvanredan igrac koji ce pomoci MKD da se plasira na EP...

za sve zlonamerne ,za MKD su igrali samo Jeremiah Massey i Ryan Stack ostali amerikanci nisu imali priliku da igraju za MKD...

nadamo se na plasman na EP

joca

pre 13 godina

Hvala bogu sto ga nisu pozvali da igra za nas,to ne bi bilo to!Ne kazem da je on los plej ali jednostavno da stranac igra za SRBIJU,ne,to nikako,pogotovo zato sto imamo toliko mladih igraca i persperktivnih,puni talenta.Neka on igra za Makedoniju,a mi imamo Teodosica,Tepica i ostale momke,srbe! Hvala bogu da savez nije reagovao,samo nam treba jos neki stranac!

etxeberria

pre 13 godina

Reprezentacija nije klub!!!
Shvatam ja kad neko ima jos i veze s tom drugom zemljom, ali kakve veze ima makedonija sa Bo-om ili CG sa Cookom...To je sramota za sport, a jos je sramotnije kad neko prihvati zastavu druge zemlje jer mu je njegova isuvise "mala", npr onaj ceh sto igra odbojku za Italijane...sramota

nikola

pre 13 godina

Samo kad neko hoce da igra za Srbiju postoje 100 pravila primer Aleks Maric,Goran Dragic,Sasa Vujacic,kakav bismo tek imali tim sa njima trojicom ne mogu ni da zamislim...

Nije sve u parama

pre 13 godina

Ma kakve god mi imali igrače i kakav god da bio igrač STRANAC NIKADA NE TREBA DA IGRA ZA SRBIJU.Tu nema logike šta sad uzmeš 12 amera i imaš jaču reprezentaciju?Za Srbiju treba da igraju Srbi i da čano brane boje svoje države!!!

xxx

pre 13 godina

kako to da se kod nas niko ne seti da im ponudi drzavljanstvo!? ovaj verovatno nije ni cuo za Makedoniju do pre godinu dana a sad vec igra za reprezentaciju.

Aca Znalac

pre 13 godina

Шта све људи морају да раде да би остварили оно што желе. Додуше Мекејлаб и није лоше прошао играће ѕа Македонију, а уз пут ће и остварити своја права да игра као европски играч. Несрећна је околност што рецимо наша вајна држава никоме неће да да држављанство.

doktor

pre 13 godina

Ma,tako je !Ko god da 15poena ili golova,a stranac je odmah u rep.Srbije!I selektora Urugvaja uzeti....P.S.Bilo bi lepo kad bi i komentatori mogli preuzimati odgovornost!

mmm

pre 13 godina

zasto ste uvek takvi , kazem ova samo poedincima sto pisu protiv makedonije i sto je mrze , ostalima svaka cast sto ne vregjaju ,znam da vise volite grciju nego nas ali nije zor da vregjate FYROM i te gluposte, ovo je sportska vest ja se radujem pa za Partizana niste ni svesni kako sam bre navijao i nervirao za njima pratim i zvezdu i njima uvek zelim pobedu , i kako pratim Srbiju i navijam za njih to je zato sto ih smatram bratskim narodom i volim Srbiju , ali ne volim one Sto Mrze Moju Makedoniju, doso doso nek mu je sas srecu i dosta ljudi sa mrzjnom Pozdrav od Makedonije

Jela

pre 13 godina

@Makedonac

Svaka čast kako ste se uhvatili za brojeve, a ne za suštinu.

Ne znam, jer mi nikada na pamet nije palo da neki stranac treba da zaigra za reprezentaciju druge zemlje, samim tim nisam ni 'češljala' takva pravila.

Ako ste Vi srećni što će Amerikanac igrati u dresu Vaše reprezentacije, srećna sam i ja zbog Vas.

liberomk

pre 13 godina

NE ZNAM STO SE DIGLA TOLIKA BUKA STO JE DOSAO DA BO IGRA ZA MAKEDONIJA... PA STO JER NEKO ZNA DA CELA MAKEDONSKA VATERPOLO REPREZENTACIJA JE SRPSKA. IMAMO SAMO JEDAN IGRAC MEKEDONAC ... KAD NECE SRBIJA ONDA MAKEDONIJA HOCE CAO PRIJATNO :)

minhen1960

pre 13 godina

Makedonac
Prijatelju, ubuduce pre nego sto se latis tastature dobro procitaj komentar. Ne radi se o pravilima, radi se o poimanju nacionalne selekcije.

DeDa

pre 13 godina

Ove kosarkaske organizacije(FIBA i ULEB) svojim glupim pravilima su skroz obesmislili kosarkaska takmicenja.
Po meni mogucnost da se strancu da pasos neke zemlje i da on stice pravo igranja za reprezentaciju te zemlje predstavlja neverovatnu glupost.Znaci Albanija moze da dovede 10 Amerikanaca i da osvoji svetsko prvenstvo.
Sa druge strane nije mi jasna ni filozofija saveza zemalja koje naturalizuju strance. Kako ce narod dozivljavati reprezentaciju gde igraju stranci.Ja licno nikako.
Sva sreca pa ovi nasi imaju sluha za ovo.Za srbiju treba da igraju nasi kosarkasi pa makar bili i zadnji, a mi da sa njima placemo i radujemo se zavisno od rezultata. Sto bi ja tugovao ako je izgubio tim gde igraju neki Amerikanci.
Neka domaci timovi dovode strance, ali reprezentaciju sacuvati od takvih gluposti.

batosi MKD

pre 13 godina

@Makedonac

Pravilo je pravilo - svi znamo pravila!
Maric je Srbin - zato i hoce da igra za Srbiju a ne za Australiju ili ne daj Boze za Makedoniju
A Mekejleb??? Jel on ima poreklo iz Makedonije???

index

pre 13 godina

I Maric je rodjen u Australiji,pa ste vi zeleli da igra za Srbiju.Sto ne bi Bo igrao za Makedoniju...
(Makedonac, 23. jul 2010 20:39)
Brate...pa da li si ti svestan sta si upravo poredio?
Boa koji ne da nema veze sa Makedonijom,nego nisam siguran da ni sada zna gde se nalazi,sa Srbinom koji je sticajem okolnosti rodjen preko bare. Pa kako to moze biti isto?! Nismo trazili stranca,zeleli smo Srbina! E moj makedonac,lepo kaze Sloba u indeksovcima:I makedonci su Srbi,Srbi so teskata govornata manata.
Na zalost,po tvom komentaru izgleda da nije samo mana u govoru...

Iva

pre 13 godina

Bo je odlican igrac a Makedoncima je potreban pravi plej i zato razumem ovaj potez ali isto tako mislim da nasa reprezentacija NIKADA ne sme da dodje na ovakvu ideju.

ice cube

pre 13 godina

A vama ne treba stranac. Imate Teodosica koji je jedan od najboljih plejeva evrope, odlicnog Tepica i dosta solidnog Popovica. Ja kao Crnogorac bih volio da imamo jenog Teodosica ili Tepica da nam ne igra Cook ali nemamo a isto tako onda ni nemamo ko da nam prenosi loptu zato je bilo neophodno dati mu drzavljanstvo. A vamo Bo nista ne treba imate odvoljno dobrih igraca na toj poziciji.

pikslica

pre 13 godina

ovo postaje odvratno..ameri igraju za makedoniju,brazilci za hrvatsku,turci,spanci,poljaci,brazilci za nemacku..sve je poremeceno

Мек Мак

pre 13 godina

Људи, па Мекејлеб је баш Македонец! Деда му је из Кавадараца, Сотир Мекелебовски! Па кад су се преселили у Америку, оно Мекелеб је прешло у Мекејлеб и ето ти основ за презиме! А то што је мало црнпураст, па ни Македонци нису баш Швејђани. А и тата је вероватно мало шврљао и Бо је Македонец! Мислим, све се може кад се хоће! Дај да пукне пружи рака, дружина сме мие јака!

Makedonac

pre 13 godina

@Makedonac

Svaka čast kako ste se uhvatili za brojeve, a ne za suštinu.

Ne znam, jer mi nikada na pamet nije palo da neki stranac treba da zaigra za reprezentaciju druge zemlje, samim tim nisam ni 'češljala' takva pravila.

Ako ste Vi srećni što će Amerikanac igrati u dresu Vaše reprezentacije, srećna sam i ja zbog Vas.
(Jela, 23. jul 2010 22:45)

Pa vi ste napisali 4-5 Amerikanaca,a ne ja.Kakva sustina,o cemu vi to?Sustina je valjda to sto nece igrati 4-5 Amerikanaca,vec samo jedan.I mi ne bi zeleli da nam igraju stranci.Ali 1 stranac nije problem.Sto vama toliko smeta sto ce Bo igrati za Makedoniju?Koliko vama Crnogoraca i Bosanaca igra za razne selekcije?Ako cemo tako i njima treba zabraniti da igraju za Srbiju.Imaju svoje maticne drzave bez obzira dali su Srbi po nacionalnosti.Pobogu,to je samo 1 igrac.Bolje da igra on i da se bori nego Ilijevski koji je svake godine "povredjen".
PS I Bo i Maric su isti slucaj.Bo je Amerikanac,Maric Australijanac.Ali sa Maricem nemate problema zato sto vam tako odgovara.

dwight

pre 13 godina

@Makedonac Pogledaj reprezentaciju Crne Gore pa ces videti da za njih igraju dva stranca, tako da ti odmah kazem da si ne upucen. A sto se tice dovodjenja stranaca da igraju za nasu zemlju sa tim se uopste ne slazem. Pa zamislite sad mi igramo protiv neke zemlje i pred pocetak meca pustaju Himnu a crnac stavlja ruku na srce i suza mu se sliva niz obraz... Pa mislim... Za Srbiju treba da igraju SRBI i to je moje misljenje. Imamo mi dobre, perspektivne, talentovane, iskusne igrace na svim pozicijama i raznih godista. Svaki dobar poznavalac kosarke ce se sloziti sa mnom. Pozdrav svim ljudima koji veruju u nasu kosarku!

pera

pre 13 godina

Ovakvim stvarima (angazovanje amerikanaca u reprezentaciji) treba sto pre da se stane na put, jer ovo postaje strasno! Pocece da se prave transferi kao u klubovima. Na zadnjem EP pola reprezentacija su imale po nekog amera!

Sale Ars

pre 13 godina

Buksi,

Uze mi reci iz usta.

Nisam ni ja za to ali me nerviraju i komentari de da neko ko nije Srbin igra za SRBIJU, ej? Onda bi namerno doveo celu petorku stranaca. Ja ono sto sam video da taj covek (Bo) radi za jedan obican (nas, njemu beznacajan) tim, nisam video nikad recimo NASEG Radmanovica da to isto radi za "svoju" reprezentaciju, a i mnogi drugi su se iskazali nebrojeno puta. Jesam, da ako mogu da budu svi nasi igraci u reprezentaciji i budu ali ako bi morao da biram izmedju Amerikanca kao sto je Bo ili - sramota me da napisem Srbina pa cu - Srbincica kao sto je Bananamen, izabrao bi prvog u po noci. Ma ceo tim Amera ako bi bilo to ili tim nekih kao sto je Radman. Ima jos takvih slicnih, samo sto je on naj.

.mk

pre 13 godina

Njemu treba drzavljanstvo neke evropske drzave a nama treba kvalitetnog igraca na njegovoj poziciji posto neki nasi kvalitetni igraci su zavrsili karijeru nedavno, neki kao Vlado Ilievski svaki put kad bude pozoven je "povredjen", pa nije na odmet imati ga u reprezentaciji, Bo Lester Mekejleb.

On je dobrodosao.

aca?

pre 13 godina

Prvi komentar i odmah covek iz tabora od prekoputa. Bas me cudi.

Nego, jel bese vas predsednik FK pre neki dan pricao kako cete da idete i na trziste ex Yu i usput se pozivao na dogovor predsednika Tadica i Josipovica (o nekoj buducoj regionalnoj ligi)? A na kraju krajeva, znamo i ko nas je gurnuo da igramo ex Yu ligu u kosarci. Partizan sigurno nije. Nije tesko pogoditi odgovor ko jeste.
(Atomic Pulse, 23. jul 2010 19:03)

Pa, Lukić je rekao i da Partizan narednih 10 godina neće da uzme ni jedan trofej, mislim, ti slobodno možeš da veruješ u sve njegove izjave
:)

Makedonac

pre 13 godina

Znaci Albanija moze da dovede 10 Amerikanaca i da osvoji svetsko prvenstvo.
(DeDa, 24. jul 2010 07:30)

I ti si jedan od onih koji "sve" znaju.Da si bar 5 komentara unazad procitao saznao bi da NE MOGU 10 stranaca igrati za tudju drzavu vec samo JEDAN.Od 12 igrac,SAMO JEDAN.I to pravilo nije od juce.Postoji vec godinama...
PS Da ponovim,igranje Australijanca Marica za Srbiju nije bio problem za vas.(nije Srbin,Australijanac je sa srpskim poreklom).Problem je Bo.Kakvi ste vi ljudi,to je cudo...

Stečaj

pre 13 godina

i ja sam protiv takvih poteza, ali sta se bre lozite??? koga zanima vase misljenje... jel vi nemate pametnijeg posla od komentarisanja ovakvih vesti?

Gazdek

pre 13 godina

Miki, Sine, Djelicu, da smo one silne pare za promociju Srbije, umesto za CNN, dali za ovako nesto, uzeli bi zlato, i to bi nam bila najzesca promocija na svetu.

??????

pre 13 godina

E sad meni nije jasno, zasto ovo Srbija nije mogla da odradi, izleda da su svi glupi(Rusija, Makedonija, Hrvatska(fudbal)...), samo smo mi pametni, pa McCaleb je 10x bolji od svih igraca na pozicije 1 i 2 u nasoj reprezentaciji, i sigurno bi prihvatio poziv da igra za nas...
Ako moze neko pametan da mi nadje neki razlog za zasto ti nije pokusano?

Michael Scofield

pre 13 godina

E moj Kapicicu... Da je srece bilo i da si ti bio preduzimljiviji sad bi Bo bio kod Ivkovica na pripremama, a mi bismo imali jos jacu reprezentaciju!

xxx

pre 13 godina

kako to da se kod nas niko ne seti da im ponudi drzavljanstvo!? ovaj verovatno nije ni cuo za Makedoniju do pre godinu dana a sad vec igra za reprezentaciju.

Aca Znalac

pre 13 godina

Шта све људи морају да раде да би остварили оно што желе. Додуше Мекејлаб и није лоше прошао играће ѕа Македонију, а уз пут ће и остварити своја права да игра као европски играч. Несрећна је околност што рецимо наша вајна држава никоме неће да да држављанство.

Makedonac

pre 13 godina

I u čemu je fora?!?
Ja ne bih osećala nikakvo zadovoljstvo da u timu Srbije igra 3,4,5 Amerikanaca ili nekih drugih stranaca sve i da na svakom prvenstvu uzimaju zlato.
To kao da je klupsko takmičenje a ne takmičenje reprezentacija.
(Jela, 23. jul 2010 19:05)


Pises komentar,a uopste nemas pojma o pravilima.Za reprezentaciju(bilo koju) moze igrati samo JEDAN stranac.Drzavljanstvo mogu dobiti 5-6-7 igraca,ali u reprezentaciji ima mesto samo za jednog.I Maric je rodjen u Australiji,pa ste vi zeleli da igra za Srbiju.Sto ne bi Bo igrao za Makedoniju?Od 12 igraca on ce biti jedini stranac.Kad vec nece da igra ona primadona Ilijevski...

Aco

pre 13 godina

Tako je braco srbi, zasto mu nismo dali da igra za Srbiju, zamislite kako bi to lepo izgledalo da igraju Mekejleb, Kobe, Lebron, Bosh i Howard za Srbiju, gde bih nama bio kraj?!

banat

pre 13 godina

Iako sam grobar i obozavam Mekejleba, nisam za to da se stranim drzavljanima (a posebno amerima) daje nase drzavljanstvo vec da za reprezentaciju uvek igraju samo nasi pa makar i po cenu losijeg plasmana... Ako neko misli drugacije to je velika sramota

batosi MKD

pre 13 godina

Vidim dosta ljudi se pita zasto Bo nisu pozvali u nasu reprezntaciju...Pa da li ste bre vi normalni?Reprezentacija mora biti sastavljena samo od nasih igraca koji ce svim srcem da nastupaju za svoju zemlju,pa makar i po ceni da budemo najgori na svetu...Eto Makedonci su vec odavno stvorili vestacku rukometnu reprezentaciju(zene),vestacku vaterpolo reprezentaciju a eto sad stvaraju i vestacku kosarkasku reprezentaciju i narod ovde u Makedoniju se tome raduje a izgleda da ne shvataju da su toliko jadni i bedni sto moraju da donose strance da igraju u drzavnom dresu i sto su nesposobni da sami stvore igracki kadar od domace igrace za koje bi vredelo da se navija...

Cuvajmo domace

pre 13 godina

Makedonija, zemlja velikih mogucnosti. Ne bih voleo da u reprezentaciji Srbije zaigraju stranci pa makar bili i NBA zvezde. Sve je to biznis ali treba sacuvati reprezentaciju od ovakvih stvari, nije to klub. Mekejleb je odlican igrac to stoji. Ipak, svako ima svoje misljenje...

Atomic Pulse

pre 13 godina

Partizan ili Jugoslavija?
(gde je razlika?, 23. jul 2010 17:32)

Prvi komentar i odmah covek iz tabora od prekoputa. Bas me cudi.

Nego, jel bese vas predsednik FK pre neki dan pricao kako cete da idete i na trziste ex Yu i usput se pozivao na dogovor predsednika Tadica i Josipovica (o nekoj buducoj regionalnoj ligi)? A na kraju krajeva, znamo i ko nas je gurnuo da igramo ex Yu ligu u kosarci. Partizan sigurno nije. Nije tesko pogoditi odgovor ko jeste.

Jela

pre 13 godina

I u čemu je fora?!?
Ja ne bih osećala nikakvo zadovoljstvo da u timu Srbije igra 3,4,5 Amerikanaca ili nekih drugih stranaca sve i da na svakom prvenstvu uzimaju zlato.
To kao da je klupsko takmičenje a ne takmičenje reprezentacija.

buksi

pre 13 godina

Uvek sam bio protiv ovakvih i slicnih stvari. A onda kada se samo prisetim kako je doticni skakao,plivao po parketu i kidisao na svaku loptu (mnogo pozrtvovanije i srdacnije nego sto ce ikad mnogi domaci igraci za domaci dres),noseci dres za njega nekog tamo kluba iz Srbije za koji je pvi put u zivotu cuo nedavno,ne vidim zasto to ne bi radio noseci i onaj drugi dres. Mislim da su mnogo bitniji ljudski kvaliteti od boje koze,a Mc je sigurno pokazao da ih ima.
Zelim mu svu srecu,zasluzio je.

Makedonac

pre 13 godina

Znaci Albanija moze da dovede 10 Amerikanaca i da osvoji svetsko prvenstvo.
(DeDa, 24. jul 2010 07:30)

I ti si jedan od onih koji "sve" znaju.Da si bar 5 komentara unazad procitao saznao bi da NE MOGU 10 stranaca igrati za tudju drzavu vec samo JEDAN.Od 12 igrac,SAMO JEDAN.I to pravilo nije od juce.Postoji vec godinama...
PS Da ponovim,igranje Australijanca Marica za Srbiju nije bio problem za vas.(nije Srbin,Australijanac je sa srpskim poreklom).Problem je Bo.Kakvi ste vi ljudi,to je cudo...

dwight

pre 13 godina

@Makedonac Pogledaj reprezentaciju Crne Gore pa ces videti da za njih igraju dva stranca, tako da ti odmah kazem da si ne upucen. A sto se tice dovodjenja stranaca da igraju za nasu zemlju sa tim se uopste ne slazem. Pa zamislite sad mi igramo protiv neke zemlje i pred pocetak meca pustaju Himnu a crnac stavlja ruku na srce i suza mu se sliva niz obraz... Pa mislim... Za Srbiju treba da igraju SRBI i to je moje misljenje. Imamo mi dobre, perspektivne, talentovane, iskusne igrace na svim pozicijama i raznih godista. Svaki dobar poznavalac kosarke ce se sloziti sa mnom. Pozdrav svim ljudima koji veruju u nasu kosarku!

index

pre 13 godina

I Maric je rodjen u Australiji,pa ste vi zeleli da igra za Srbiju.Sto ne bi Bo igrao za Makedoniju...
(Makedonac, 23. jul 2010 20:39)
Brate...pa da li si ti svestan sta si upravo poredio?
Boa koji ne da nema veze sa Makedonijom,nego nisam siguran da ni sada zna gde se nalazi,sa Srbinom koji je sticajem okolnosti rodjen preko bare. Pa kako to moze biti isto?! Nismo trazili stranca,zeleli smo Srbina! E moj makedonac,lepo kaze Sloba u indeksovcima:I makedonci su Srbi,Srbi so teskata govornata manata.
Na zalost,po tvom komentaru izgleda da nije samo mana u govoru...

joca

pre 13 godina

Hvala bogu sto ga nisu pozvali da igra za nas,to ne bi bilo to!Ne kazem da je on los plej ali jednostavno da stranac igra za SRBIJU,ne,to nikako,pogotovo zato sto imamo toliko mladih igraca i persperktivnih,puni talenta.Neka on igra za Makedoniju,a mi imamo Teodosica,Tepica i ostale momke,srbe! Hvala bogu da savez nije reagovao,samo nam treba jos neki stranac!

Makedonac

pre 13 godina

@Makedonac

Svaka čast kako ste se uhvatili za brojeve, a ne za suštinu.

Ne znam, jer mi nikada na pamet nije palo da neki stranac treba da zaigra za reprezentaciju druge zemlje, samim tim nisam ni 'češljala' takva pravila.

Ako ste Vi srećni što će Amerikanac igrati u dresu Vaše reprezentacije, srećna sam i ja zbog Vas.
(Jela, 23. jul 2010 22:45)

Pa vi ste napisali 4-5 Amerikanaca,a ne ja.Kakva sustina,o cemu vi to?Sustina je valjda to sto nece igrati 4-5 Amerikanaca,vec samo jedan.I mi ne bi zeleli da nam igraju stranci.Ali 1 stranac nije problem.Sto vama toliko smeta sto ce Bo igrati za Makedoniju?Koliko vama Crnogoraca i Bosanaca igra za razne selekcije?Ako cemo tako i njima treba zabraniti da igraju za Srbiju.Imaju svoje maticne drzave bez obzira dali su Srbi po nacionalnosti.Pobogu,to je samo 1 igrac.Bolje da igra on i da se bori nego Ilijevski koji je svake godine "povredjen".
PS I Bo i Maric su isti slucaj.Bo je Amerikanac,Maric Australijanac.Ali sa Maricem nemate problema zato sto vam tako odgovara.

etxeberria

pre 13 godina

Reprezentacija nije klub!!!
Shvatam ja kad neko ima jos i veze s tom drugom zemljom, ali kakve veze ima makedonija sa Bo-om ili CG sa Cookom...To je sramota za sport, a jos je sramotnije kad neko prihvati zastavu druge zemlje jer mu je njegova isuvise "mala", npr onaj ceh sto igra odbojku za Italijane...sramota

batosi MKD

pre 13 godina

@Makedonac

Pravilo je pravilo - svi znamo pravila!
Maric je Srbin - zato i hoce da igra za Srbiju a ne za Australiju ili ne daj Boze za Makedoniju
A Mekejleb??? Jel on ima poreklo iz Makedonije???

Nije sve u parama

pre 13 godina

Ma kakve god mi imali igrače i kakav god da bio igrač STRANAC NIKADA NE TREBA DA IGRA ZA SRBIJU.Tu nema logike šta sad uzmeš 12 amera i imaš jaču reprezentaciju?Za Srbiju treba da igraju Srbi i da čano brane boje svoje države!!!

ljubisa

pre 13 godina

ovo je moralo da se desi...makedonskoj reprezenatciji trebalo je playmaker,posto ilievski je odbio poziv i ovaj potez je odlican...BO je izvanredan igrac koji ce pomoci MKD da se plasira na EP...

za sve zlonamerne ,za MKD su igrali samo Jeremiah Massey i Ryan Stack ostali amerikanci nisu imali priliku da igraju za MKD...

nadamo se na plasman na EP

Stečaj

pre 13 godina

i ja sam protiv takvih poteza, ali sta se bre lozite??? koga zanima vase misljenje... jel vi nemate pametnijeg posla od komentarisanja ovakvih vesti?

Iva

pre 13 godina

Bo je odlican igrac a Makedoncima je potreban pravi plej i zato razumem ovaj potez ali isto tako mislim da nasa reprezentacija NIKADA ne sme da dodje na ovakvu ideju.

Мек Мак

pre 13 godina

Људи, па Мекејлеб је баш Македонец! Деда му је из Кавадараца, Сотир Мекелебовски! Па кад су се преселили у Америку, оно Мекелеб је прешло у Мекејлеб и ето ти основ за презиме! А то што је мало црнпураст, па ни Македонци нису баш Швејђани. А и тата је вероватно мало шврљао и Бо је Македонец! Мислим, све се може кад се хоће! Дај да пукне пружи рака, дружина сме мие јака!

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Nisam ni ja bas za dovodjenje amerikanaca da igraju za reprezentacije. Ali, gledajuci iz perspektive Makedonske reprezentacije, mnogo su dobili sa ovim potezom. Neka je srecno i njima i McCalebb-u.

mmm

pre 13 godina

zasto ste uvek takvi , kazem ova samo poedincima sto pisu protiv makedonije i sto je mrze , ostalima svaka cast sto ne vregjaju ,znam da vise volite grciju nego nas ali nije zor da vregjate FYROM i te gluposte, ovo je sportska vest ja se radujem pa za Partizana niste ni svesni kako sam bre navijao i nervirao za njima pratim i zvezdu i njima uvek zelim pobedu , i kako pratim Srbiju i navijam za njih to je zato sto ih smatram bratskim narodom i volim Srbiju , ali ne volim one Sto Mrze Moju Makedoniju, doso doso nek mu je sas srecu i dosta ljudi sa mrzjnom Pozdrav od Makedonije

goransrb

pre 13 godina

Pak kad im je Vlado Ilievski otkazao ucestvo u reprezentaciji naravno da ce uzimati amerikance, i oni imaju problema sa "zvezdama" isto ko i mi!

srdjan

pre 13 godina

Mozemo i mi da dovededemo 10 hokejasa iz bivsih republika SSSr i da osvojim negde neku medalju ... ali realno, nije to to, nismo to mi ... mi smo u hokeju tatabe.

minhen1960

pre 13 godina

Makedonac
Prijatelju, ubuduce pre nego sto se latis tastature dobro procitaj komentar. Ne radi se o pravilima, radi se o poimanju nacionalne selekcije.

pikslica

pre 13 godina

ovo postaje odvratno..ameri igraju za makedoniju,brazilci za hrvatsku,turci,spanci,poljaci,brazilci za nemacku..sve je poremeceno

DeDa

pre 13 godina

Ove kosarkaske organizacije(FIBA i ULEB) svojim glupim pravilima su skroz obesmislili kosarkaska takmicenja.
Po meni mogucnost da se strancu da pasos neke zemlje i da on stice pravo igranja za reprezentaciju te zemlje predstavlja neverovatnu glupost.Znaci Albanija moze da dovede 10 Amerikanaca i da osvoji svetsko prvenstvo.
Sa druge strane nije mi jasna ni filozofija saveza zemalja koje naturalizuju strance. Kako ce narod dozivljavati reprezentaciju gde igraju stranci.Ja licno nikako.
Sva sreca pa ovi nasi imaju sluha za ovo.Za srbiju treba da igraju nasi kosarkasi pa makar bili i zadnji, a mi da sa njima placemo i radujemo se zavisno od rezultata. Sto bi ja tugovao ako je izgubio tim gde igraju neki Amerikanci.
Neka domaci timovi dovode strance, ali reprezentaciju sacuvati od takvih gluposti.

nikola

pre 13 godina

Samo kad neko hoce da igra za Srbiju postoje 100 pravila primer Aleks Maric,Goran Dragic,Sasa Vujacic,kakav bismo tek imali tim sa njima trojicom ne mogu ni da zamislim...

pera

pre 13 godina

Ovakvim stvarima (angazovanje amerikanaca u reprezentaciji) treba sto pre da se stane na put, jer ovo postaje strasno! Pocece da se prave transferi kao u klubovima. Na zadnjem EP pola reprezentacija su imale po nekog amera!

Sale Ars

pre 13 godina

Buksi,

Uze mi reci iz usta.

Nisam ni ja za to ali me nerviraju i komentari de da neko ko nije Srbin igra za SRBIJU, ej? Onda bi namerno doveo celu petorku stranaca. Ja ono sto sam video da taj covek (Bo) radi za jedan obican (nas, njemu beznacajan) tim, nisam video nikad recimo NASEG Radmanovica da to isto radi za "svoju" reprezentaciju, a i mnogi drugi su se iskazali nebrojeno puta. Jesam, da ako mogu da budu svi nasi igraci u reprezentaciji i budu ali ako bi morao da biram izmedju Amerikanca kao sto je Bo ili - sramota me da napisem Srbina pa cu - Srbincica kao sto je Bananamen, izabrao bi prvog u po noci. Ma ceo tim Amera ako bi bilo to ili tim nekih kao sto je Radman. Ima jos takvih slicnih, samo sto je on naj.

Jela

pre 13 godina

@Makedonac

Svaka čast kako ste se uhvatili za brojeve, a ne za suštinu.

Ne znam, jer mi nikada na pamet nije palo da neki stranac treba da zaigra za reprezentaciju druge zemlje, samim tim nisam ni 'češljala' takva pravila.

Ako ste Vi srećni što će Amerikanac igrati u dresu Vaše reprezentacije, srećna sam i ja zbog Vas.

liberomk

pre 13 godina

NE ZNAM STO SE DIGLA TOLIKA BUKA STO JE DOSAO DA BO IGRA ZA MAKEDONIJA... PA STO JER NEKO ZNA DA CELA MAKEDONSKA VATERPOLO REPREZENTACIJA JE SRPSKA. IMAMO SAMO JEDAN IGRAC MEKEDONAC ... KAD NECE SRBIJA ONDA MAKEDONIJA HOCE CAO PRIJATNO :)

Gazdek

pre 13 godina

Miki, Sine, Djelicu, da smo one silne pare za promociju Srbije, umesto za CNN, dali za ovako nesto, uzeli bi zlato, i to bi nam bila najzesca promocija na svetu.

aca?

pre 13 godina

Prvi komentar i odmah covek iz tabora od prekoputa. Bas me cudi.

Nego, jel bese vas predsednik FK pre neki dan pricao kako cete da idete i na trziste ex Yu i usput se pozivao na dogovor predsednika Tadica i Josipovica (o nekoj buducoj regionalnoj ligi)? A na kraju krajeva, znamo i ko nas je gurnuo da igramo ex Yu ligu u kosarci. Partizan sigurno nije. Nije tesko pogoditi odgovor ko jeste.
(Atomic Pulse, 23. jul 2010 19:03)

Pa, Lukić je rekao i da Partizan narednih 10 godina neće da uzme ni jedan trofej, mislim, ti slobodno možeš da veruješ u sve njegove izjave
:)

ice cube

pre 13 godina

A vama ne treba stranac. Imate Teodosica koji je jedan od najboljih plejeva evrope, odlicnog Tepica i dosta solidnog Popovica. Ja kao Crnogorac bih volio da imamo jenog Teodosica ili Tepica da nam ne igra Cook ali nemamo a isto tako onda ni nemamo ko da nam prenosi loptu zato je bilo neophodno dati mu drzavljanstvo. A vamo Bo nista ne treba imate odvoljno dobrih igraca na toj poziciji.

doktor

pre 13 godina

Ma,tako je !Ko god da 15poena ili golova,a stranac je odmah u rep.Srbije!I selektora Urugvaja uzeti....P.S.Bilo bi lepo kad bi i komentatori mogli preuzimati odgovornost!

.mk

pre 13 godina

Njemu treba drzavljanstvo neke evropske drzave a nama treba kvalitetnog igraca na njegovoj poziciji posto neki nasi kvalitetni igraci su zavrsili karijeru nedavno, neki kao Vlado Ilievski svaki put kad bude pozoven je "povredjen", pa nije na odmet imati ga u reprezentaciji, Bo Lester Mekejleb.

On je dobrodosao.