Petak, 23.07.2010.

13:06

Opozicija poziva na odgovornost

Posle odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu, opozicija poziva vlast na odgovornost i traži sednicu skupštine o Kosovu.

Izvor: Beta

Opozicija poziva na odgovornost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

mladen

pre 13 godina

Dokle ide licemerstvo i prevrtljivost Tome Nikolica. Prvo je podrzavao zahtev da se Medjunarodni sud izjasni o Kosovu, a sada je, nakon odluke Suda, krenuo kao ajkula da skuplja politicke poene. U trenucima kada je i Srbiji i Srbima tesko. Pa ko je uz Milosevica najvise doprineo nezavisnosti Kosova -naravno Seselj i Toma Nikolic pogubnom politikom radikala. I kada Toma kaze kako je bio protiv Kumanovskog sporazuma, opet pokazuje licemerstvo jer taj akt niko nije potpisao zato sto je hteo, nego zato sto je morao. Inace bi NATO polako poceo da ravna Srbiju i gadja ono sto do tada nije jer je stalno cekao da se Srbi urazume. A Toma, koji je prvo izazivao najuticajnije zemlje sveta sada je preko noci otkrio da EU nema alternativu, iako gro te EU upravo cine zemlje koje su priznale Kosovo i ne pada im na pamet da se toga odreknu. Ako je i od Tome, mnogo je

gail

pre 13 godina

Ja kao naš i kao strani novinar po svetu se puno družim sa stranim novinarima i diplomatama i reći ću vam kako razmišljamo: demokratska opozicija je jedva nekako uspela da skine Slobu (ali ne i njegove pipke) i sada se jedan deo proevropske stuje DS i G17 ponovo sa Slobinom strankom uhvatio da vlada bez najevropskije struje LDP. I sada tražite da vas Evropa i svet podrži. Mislimo da ste vi Srbi malo izdali Zorana.
Pa zato evo, gledajte gde ste. Poslednja rupa na svirali.

sasa jokic

pre 13 godina

Tomo zasto niste sazvali sednicu kada ste u Kumanovu potpisali kapitulaciju i predali Kosovo NATO snagama?! I pored referenduma gde je narod rekao ne damo Kosovo?! Tada si cutao, ali si zato dobio kvadrate na novom Beogradu! Kostunice, Tebi ce mozda Milos Simovic da odgovori na pitanje!!!

???????

pre 13 godina

Juce Toma izjavi da Evropa nema alternativu, a danas Kostunica lupi da je se ovo sve desilo zbog Tadiceve vere u Evropu. I nikakav problem Kostunica i Nikolic nemaju!

Vanja KG

pre 13 godina

A gde ste bili kad je Djindjic izasao sa planom za Kosovo i trazio da resavamo status dok nije kasno i dok se ne uspostave institucije tamo?! Ne samo da ste ga saplitali, nego plati covek glavom za vase ludilo. Sram da vas bude!!!!!!!!!!!

bibisi

pre 13 godina

Ispada da je Čeda bio u pravu sa svojom politikom o kosovu,jedina je bila realna opcija. Svojevremeno su svi osuđivali takvu politiku, sada je i za tu politiku kasno... sve je izgubljeno... tako nam i treba kada nam demagozi pobeđuju na izborima, njima je jedino važno da zadrže privilegije i što duže zamajavaju narod. E bre narode!!!!

Kosovo is Serbia

pre 13 godina

Evo sto su srpska posla. U sred neke nevolje, vi se jos medjusobno trvite. I onda se pitate zasto su Albanci tako jaki. Sloga sloga i samo sloga. Uzas...

GuC

pre 13 godina

na žalost, Boris Tadić je dopustio da jedan LDP,mora da bude u opoziciji, da se prlja sa DSSom, sa radikalima, sa onim koji su zdušno podržavali politiku Miloševića na Kosovu. U takvu politiku računam i sve zločine.
Za to vreme, SPS u zagrljaju Tadića slavi 20 rodjendan, kao da nikakve veze sa konačnom posledicom nema.

Narodni čovek

pre 13 godina

Boris Tadić je najodgovorniji za ovaj politički fijasko.
Mora snositi posledice, zbog pogrešne procene i pogrešne politike. Ne smemo mu dozvoliti "da se vadi", jer će nam naneti još veću štetu i uvesti nas u još veće probleme.
Ko mu je kriv kad se pravio pametan!

paw

pre 13 godina

Kakvo genijalno remek delo onih koji su tu politiku osuđenu na propast započeli. Odradili su 80% posla i samo su izašli iz voza kada su demokrate došle do provalije i sada se lepo odozgo smeju i svaljuju im odgovornost. Slažem se da DS treba da snosi punu odgovornost, zato što su nesposobni, obećavali su jedno a preuzeli su istu politiku protiv koje su se borili.

Milovan S Nikolić Sombor

pre 13 godina

Voda mutna, ajkule krenule, sramota.
Toma,Voja,Čeda,Dragan i ostali lovci u mutnom krenuli ka aligatori na koga pa na istinu koja je crna zahvaljujući i njima a ne samo nesposobnoj aktuelnoj vlasti.
Svi su oni sa aktuelnom vlasti za hitno deponovanje na smeće istorije
ako stvarno želimo dobro Srbiji i celom srpskom narodu.
Milovan S Nikolić Sombor

Pushmipuli

pre 13 godina

Istina je da je sadasnja vlada donela pogresne procene i da su napravljeni amaterski previdi, ali gledati ove licemere koji sada prikupljaju politicke poene u najmanju ruku izaziva mucninu.

Ma koliko da je pogubna odluka suda, nikada nece biti pogubnija od ratova, a oni su vam garantovani sa ovim prevrtljivim demagozima Tomom i Vojislavom.

( ((())) ) gubim signal

pre 13 godina

Naravno da nemamo prijatelje, samo me interesuje da Nikolic pri tom ne misli kako je trebalo samo da se skonctrisemo jos vise na Ruse ili pak planira to da uradi. E Nikolicu, svi vi krojite sudbinu ovom narodu, a ni jedan od vas nije ukapirao da niko nigde i nema prijatelje, vec da se sve radi on interesima i novcu. Svi ste se vi inatili sa zapadom i odbijali bilo sta da uradite da bi ste ih zadovoljili. Ni partiju golfa niste bili spremni sa njima da odigrate. Zato lepo, kao sto je ovde vec neko predlagao, svima koji su u politici do sada da im se zabrani ponovna kandidatura i neka narod sam odluci. Neka vas ne plasi anarhija, jer sam siguran da bi narod vec nekako umeo da se ocuva samo da nije svih vas iz te skupskine. Pokupite sav vas novac i izpraznite skupstinu. Hocemo novi pocetak, pa makar krenuli od nule.

sami

pre 13 godina

Da se pita Nikolic vec bi ratovali i ginuli(a zbog koga)dok bi on sedeo kuci i rekao kao mnogo puta do sada da je pogresio.Pa neka vodi svoje sinove i drugare da se biju necemo vise da ratujemo ljudi vec da razgovaramo i dogovaramo-dosta je bilo inata.Onaj ko hoce da profitira(politicki) na ovome govori koliko je ko kvaran kao covek i ko misli zlo a ko dobro!!!

Bojana

pre 13 godina

SNS nažalost uvek "Traži nečiju glavu" iako gosm Toma kaže drugačije.Nadam se da će ostati pri izjavi da neće inicirati proteste ali pošto jedino tako mogu da iskažu svoj potencijal kao stranka ne bih se kladila na to.Ako bi nekim slučajem bio pozvan na sastanak kom se nada nešto mi govori da bi koncept njegovog rešenja verovatno bio sličan konceptu bivše braće po političkoj liniji, radikala,krvavo i tragično.Ipak je za njih sve ovo još uvek samo Balkan, ali ne u Evropi.

GuC

pre 13 godina

Na žalost, Boris Tadić je dopustio da jedan LDP mora da bude u opoziciji, da se prlja sa DSSom, sa radikalima, sa onim koji su zdušno podržavali politiku Miloševića na Kosovu. U takvu politiku računam i sve zločine.
Za to vreme, SPS u zagrljaju Tadića slavi 20 rodjendan, kao da nikakve veze sa konačnom posledicom nema.

weezer

pre 13 godina

Cedomire, a koja je tvoja nova politika? Jel ti stvarno mislis da Srbi podrzavaju tvoju politiku predaje?
Te price o brzom clanstvu u EU su prazne price.

ivet5

pre 13 godina

Neverovatna je ljudska pohlepa za vlascu. Kada u najvecem jeku popularnosti SRS nije dosao na vlast verovatno nece nikada a Toma kad je to shvatio presavio list i rekao: "puj pik ne vazi" ajmo jovo na novo...i svaki dan se suocavamo sa tim neverovatnim liocemerstvom - od onog da Srbija nema alternativu nego u Evropu (zamislite Toma???) do ovog danas - koristiti ovakve momente kako bi obezbedili svoje pozicije. Sram Vas bilo gospodine Nikolicu! Umesto da se skupite svi i resavate to vi se igrate igre 'kod koga ce da bude igracka'.
Sve mi ovo lici na nedavnu situciju u Kraljevu gde se danima 'biju' oko vlasti - samo to se u Beogradu radi sa rukavicama.

mita sajba

pre 13 godina

"Nikolić je kazao da bi voleo i da Republika Srpska iz odluke MSP-a izvuče neke pouke, ali je ocenio da su izjave premijera RS Milorada Dodika na tu temu samo politički marketing."
Tomo, Tomo, cim se malo opustis, iz tebe pocne da prica Seselj!! Karlobag, Karlovac, Virovitica ... znamo, secamo se!
Drzava Srbija u pitanju, a ti o Srpskoj.

Bodin Rakić

pre 13 godina

(НЕ)ПОДНОШЉИВА ЛАКОЋА ОДРИЦАЊА. Да политика заснована на слогану: „И Косово и Европа“, а којој се својевремено приволео и Тома Николић, садржи непремостиву унутарњу противречност, и да може да се заврши гротескним исходом у знаку „Ни Косово ни Европа“, злокобно је привиђење чије обрисе назиру чак и политичке аналфабете. Ништа ново није ни појава проверене лакоће одрицања, својствена вођи „Напредњака“. Једино је неизвесно како ће на тај већ стереотип политичког прерушавања реаговати гласачко тело.

Vera

pre 13 godina

O kakvom slomu drzavne politike ovaj covek prica? Kosovo je izgubljeno jos 1981. godine, ko ima vise od 35 godina zna o cemu govorim. Albanci su krenuli sa sprovodjenjem programa za otcepljenje Kosova kad je umro Tito i u Jugoslaviji i Srbiji nije postojao adekvatan mozak i plan da se to spreci. Slobodan Milosevic je poslao gomilu korumpiranih policajaca koji su ih svojim terorisanjem tokom devedesetih samo ucvrstili u toj nameri. Citava jedna vojska se formirala i naoruzala pred nosom te policije i vojske! Ne znam ko je uopste mislio da ce Albanci odustati od prvobitne namere. Albanska politika dvadesetog veka je bila usmerena na ujedinjenje albanskih zemalja i to ce i postici u 21. veku. Srpska politika je bila usmerena na...... ????????? pljackanje sopstvenih gradjana. I u tome je uspela.

slavko

pre 13 godina

Napokon je vreme za novi pocetak.
1.Raspisivanje izbora na svim nivoima
2.Zabrana kandidature na tim izborima za sve one koji su vrsili vlast od 1990 do 2010.
3.Nakon tih izbora formiranje vlade od dve najjace opcije, bez obzira koje budu, jer je to pravo raspolozenje biraca, naroda , a sitne mesetare poslati na smetliste istorije!
5.Biti il ne biti, IZABERITE!
6.Druge drzave do Srbije ovaj narod nema, sem.....

Vukašin

pre 13 godina

Pa u istoriji čovečanstva se još nije dogodili da je neki narod izgubio teritoriju u ratu a povratio za nekakvim stolom ili pravnim putem. Svi dobro znamo kako se brani teritorija, na kraju zato je i postojala vojska.
Svi se pravimo ludi i kao nešto opet nas neko ne voli, opet je nako sa Amerikom na čelu protiv nas. Srbi su kao i svi narodi ratnici, ni manje ni više od ostalog dela čovečanstva ali nisu svi dobri političari i tu se bitno razlikujemo od jačih i pametnijih ili je to tako samo prividno.

Formulacija je ključ problema

pre 13 godina

Ne, ne, Tomislave, Borise, i svi vi koji izvrćete teze. Pitanje je - ZAŠTO JE PITANJE OVAKO FORMULISANO?! Zašto vi niste blagovremeno upozorili na formulaciju pitanja?

marko, nis

pre 13 godina

Nekako mislim da se nacionalizam ne isplati. Koljes, ubijas, ispadas glup uvek i na svakom mestu, neki zbog tebe placu, neki drugi ti se podsmevaju...Ljudi, zlocini srpske policije na Kosovu su legitimisali nezavisnost Kosova, i nemojte da sami sebe lazete paralelama sa Republikom Srpskom i Baskijom, suocite se sa onim sto su zlocinci pocinili u nase ime. Nisam ja ubio nikog, ali taj koji jeste je govorio da radi zbog srpstva, zbog mene. Roditelji su me ucili da je Azem Vlasi zlocinac i radovali su se kada je uhapsen. Kasnije sam mrzeo Hrvate jer su mi opet govorili da tako treba a bio sam dete. Zato nikada vise nacionalizam. I priznati Kosovo koliko danas! Sutra ce vec biti kasno, sami cemo se izopstiti, po ko zna koji put, iz svih normalnih tokova u regionu. A ovu presudu smatram delom normalnog odvijanja stvari. Jer stalno su mantrali tom rezolucijom 1244, a upravo je ta rezolucija bila bitan argument da deklaracija o nezavisnoti nije u suprotnosti sa medjunarodnim pravom. Zasto su politicari govorili da 1244 garantuje teritorijalni integritet Srbije na Kosovu, ako tamo pise da se konacan status tek treba utvrditi pregovorima. Da li vam to zvuci kao garancija?!

Zoran Milosavljevic

pre 13 godina

Smiri se covece. Sada B.Tadic pokusava da vadi vruce kestenje iz vatre. Ova odluka MPS - dobro ti je dosla da iskazes svoju nepokolebljivost i odlucnost. Inace dobar si stan kupio! Bravo!

Vredjate inteligenciju gradjanima Srbije

pre 13 godina

G. Nikolicu vi ste taj grobar koji je pokopao sve sanse Srbije da sacuva Kosovo. Napadate ljude koji su na sve nacine pokusavali da poprave ono sto ste vi izgubili.

Danijel

pre 13 godina

Nećemo valjda dozvoliti da ovaj čovek profitira na odluci MSP, pa da su se on i njegovi pitali kosovsko pitanje bi odavno bilo rešeno, doduše mnogo tragičnije i krvavije ali sa istim ishodom...

Igoe

pre 13 godina

Ajde da budemo posteni, kad je Nikolic 1999 odbio da glasa za rezoluciju 1244 hteli su svi da ga raskomadaju, a za to je glasao i kasniji DOS i SPS, e eto im ga sad. Pricajte sta hocete ali ovog puta Nikolic je u pravu.

Devedesete

pre 13 godina

Toma "ne trazi nicije glave" !? Gospodine Nikolicu, mozda da ponudite svoju? Sve je ovo rezultat vaseg izivljavanja devedesetih. Makar u toj meri da ne mozete mirno da spavate.

Nikola

pre 13 godina

Ajde?!
Pa i ti si i te kako ucestvovao u tom "slomu".
Naravno ne zaboravi ni Kostunicu dr. Vojislava!
Samo Kosovo, Kosovo...
Nigde mladih, posla, bezbednosti, reda , postenja...

Gvido

pre 13 godina

Zaista, slom jedne politike u kojoj je g. Nikolic postao politicar, a i vecina ostalih. Sta li bi se desilo da je sud ponistio odluku o jednostranom otcepljenju i postavio, npr, g. Nikolica za namesnika juzne srpske pokrajine?

Resenje su, bez sumnje, neki sasvim novi politicari. ovi, ovako nespretni i neinventivni, treba konacno da se penzionisu (bez obzira na godine).

Vojska Jugoslavije, decembar, 2001

pre 13 godina

Tomo Grobare, ovo je najgori mogući trenutak za prikupljanje jeftinih političkih poena. Skupljajte se što pre i vidite šta ćemo. Naravno, tu nelegalnu tvorevinu nikada nećemo priznati, šta god da je u pitanju, to se valjda podrazumeva.

Jovan

pre 13 godina

Ne mislim da je ovo trenutak sloma nase drzavne politike. Stavise, tesko mi je da se odlucim izmedju mnogih. Steta je pravljena desetinama godina i konacno je napravljena. Vlada je vodila nekakvu politiku ciji je ishod unapred poznat. Mi dole nemamo vise dovoljno nasih ljudi za odrzivu strategiju ocuvanja Kosova. Kosovo je bilo nase dok se nisu pojavili komunisti. Sa komunistima - doslo je do promene demografske slike Kosova i Metohije. Ovo su sve samo posledice. Tesko je govoriti o nasoj teritoriji kada ni oni koji su rodjeni i ziveli tamo decenijama odlaze na sever i iz Beograda vicu Kosovo je Srbija. I drugo, mi nismo izabrali dobre saveznike za ovaj "posao". Vazno je biti na strani pobednika, a mi to ovaj put nismo bili. I nema tog Kostunice ili Nikolica koji bi dosao do boljeg rezultata u ovoj stvari.

Pera K.

pre 13 godina

Potpuno tačno: posledice treba da snose svi umešani u politiku prema Kosovu od 1990. do danas. Samo nešto mi se čini da Toma nije imao sebe u vidu a ima dosta zasluga.

sasa

pre 13 godina

Gosn Nikolicu, problem Kosova nije od juce, vec se moze reci da traje vise od jednog veka.
Dolaskom 90-tih, a sa njima i likova poput Vas, ovaj problem je dodatno uvecan , a rasplet ubrzan i finalizovan bombardovanjem i na kraju odcepljenjem. Upravo vas bivsi sef i vi i vama slicnu su najodgovorniji za ovakav rasplet, a to prebaacivanje lopte u tudje dvoriste vam je vec dobro oprobana taktika za vase polupismene obozavatelje.

Ratko

pre 13 godina

U osnovi se slazem sa ocenom, ali dodajem da i Tomislav Nikolic mora snositi odgovornost bas kao i vlast, jer je i on od pre 2 godine deo vlasti i prica istu pricu a ne onu koju je pricao pre. ODGOVORNOST SVIH!!!

SKJ-SPS-DS, tradicija kvaliteta

pre 13 godina

Redak slucaj da mogu da se slozim sa recima ove prebeglice, ali samo delimicno.
Ako on misli da za krah drzavne politike niko ne treba da odgovara, to stanoviste moze da okaci tamo gde sunce ne dopire.
Doduse, kud ce Nikolic protiv Tadica kad sve ionako s njim u dogovoru radi? Pa Boris mu je i stranku osnovao...
(Na stranu sto mislim da DS nema nikakav problem s ovom odlukom i da su joj se bas takvoj nadali e ne bi li mogli da konacno operu ruke od Kosova, sto im i jeste konacan cilj, samo znaju da to nije lepo da se kaze).

aleksandar

pre 13 godina

Ja lično ne verujem da Tadić i Jeremić nisu mogli da predvide ovakvu presudu. Mislim da su samo iskoristili sud da kažu našim 'patriotama' ono što sami zbog populizma nisu smeli. Ako je tako i ako su na taj neki način obmanuli deo građana imaju moju punu podršku jer drugačije sa tim 'patriotskim' delom Srbije nije ni moguće.
Da je stvarno nemoguće drugačije potvrđuje i činjenica da je samo desetak godina posle užasnog rata taj patriotski deo opet spreman da načinje teritorijalna pitanja - RS.
Interesuje me sledeće: šta ja imam od Kosova ili RS u okviru sadašnje Srbije? Osim konstantnih problema da se do toga dođe.
Pojedinac tog 'patriotskog' dela čini mi se nema u životu šta drugo da radi nego se udružuje oko priče gradnje velike Srbije i na taj način nadoknađuje neki lični neuspeh ili nedostatak.
Ljudi, nađite sebi neku drugu zanimaciju i cilj a manite se osvajanja!

Skretnicar

pre 13 godina

Verovatno da ovo sto budem napisao u Srbiji ce zvucati vrlo ...
Prvo Srbija u zadnjih sesto godina samo osamdeset godina ima Kosovo i Metohiju pod svojom upravom.
Drugo Srbi koji su bili narod u impozantnom broju na KiM sada ih nema. Nema ih od sezdesetih godina ( koje iseljavanjem koje malim natalitetom ..)
Od 1999 vise ni administrativno prema tome nas tamo nema i to je samo ozakonjeno.
Sve nase zelje i guslanja o kosovu su istorija o kojoj pevamo od 1389.godine i nastavimo da pevamo. Nismo znali da vladamo i da zadrzimo teritoriju pa od 1999. to i nemamo.
I CEMU SADA DRAME I PREDSTAVE NA SVE STRANE.
Gledajmo kako mi da prezivimo i da se prehranimo a KiM je ispricana prica.

Antonio

pre 13 godina

Cela vlada i predsednik Tadic bi trebalo da podnesu ostavke, lagali su narod do zadnjeg minuta, moglo se pretpostaviti da ce sud ovo da donese jer mnoge drzave se zale na taj sud da ne donosi odluke u skladu sa medjunarodnim pravom!

Dex

pre 13 godina

Ovaj pametnjakovic je zaboravio da je bio potpredsednik vlade za vreme istorijske pobede nad natoom i u vreme kada je povucena vojska sa Kosova. Stidi se.

Babin_zub

pre 13 godina

Mozete se vi sastajati koliko hocete, i praviti sta hocete, ali ovi su resili da uzmu Kosovo i tu je kraj priche. Na nama je da se okrenemo ekonomskom oporavku Srbije i da cekamo bolja vremena, i jednog dana vratimo svoju zemlju.

narcis

pre 13 godina

Ako njegovi dođu na vlast, biće to slom države, a ne državne politike. Zamislite Velju, Voju (sve jedno kojeg?) i Nikolića kako vode državu. S kim bi oni stvarali dobro?

Maksim KG

pre 13 godina

Gospodine Nikolicu, a gde je vas program i kako on izgleda ???
Mislim, da nikom u ovoj zemlji jos uvek nije poznat program SNS, jer ga prakticno i nema, jedini njihov program je sto pre i na svaki moguci nacin doci na vlast, a sve ostalo je totalno nevazno.
Dok je bio podpredsednik SRS-a, gradjani Srbije su znali i njegov licni i program te stranke, a svodio se na, ne EU i Srbija na granicama Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica, ali odkad napravi stranku u saradnji sa Nicovicem, Dragicem, Miskovicem nema ni programa, ni niti bilo cega drugog, osim uporne i svakodnevne demagogije.

sta pricas, bre!

pre 13 godina

"Nikolić je rekao da konsekvence zbog sloma državne politike ovaj put ne mogu da snose samo građani i država već i oni koji su tu politiku sprovodili."

Znaci, krivi smo sto na referendumu nismo glasali za ulazak mirovne misije na Kosovo? Da li je referendum podrazumevao i bombardovanje, cistke i proterivanja? U ovoj zemlji je dovoljno imati vitalne funkcije pa biti kriv za nesto. Nula ste svi zajedno koji ste bili na vlasti od 1991 do danas. Nula!

kenta

pre 13 godina

Gospodo draga, svi ste vi bili upoznati sa koracima koje je Srbija preduzela prema MSPu. Glasali ste za sve rezolucije i slozili ste se svi sa pitanjem koje smo postavili MSPu. Ne postoji nacin da se operete od odgovornosti. Dopustili ste, namerno ili slucajno, da se izgubi godinu dana, da se utrosi ogroman novac na lobiranje zbog nekakvog diletantskog pitanja. Jedino je pitanje da li ste svi namerno odigrali ovakvu igru- to je veleizdaja, ili ste slucajno dozvolili da vas zedne prevedu preko vode- za to SVI treba da podnesete ostavke, na SVIM nivoima. Na zalost, mi NEMAMO POLITICARE nego OPORTUNISTE, i nemamo sta ni koga da biramo. Mislite jednom o narodu, ne o vlasti.

Sava Drugi

pre 13 godina

Nikoliću, da ti ja nešto kažem.

Ovaj narod nije baš cvećka, napisao sam ja ovde dosta komentara koji su negativno ocenjeni, ali ipak, ipak on zaslužuje bolju vlast i posebno važno za tebe, bolju opoziciju.

Idi u Gružu, sedni pod neku staru voćku u svom selu i dobro razmisli,...

pamtim sve!

pre 13 godina

Kosovo je pre svega izgubljeno zbog politike koju ste vi radikali i pristalice Milosevica sprovodili. A demokrate su krive sto to nisu priznale na pocetku svoje vladavine vec pokusavaju da dobiju vec izgubljenu bitku. A to nam vec 10 godina trosi novac, energiju, nerve...
Zaista je odvratno sada uopste i citati izjave Nikolica, Kostunice i ostalih kada i ptice na grani znaju da bi se sve ovako zavrsilo i da ste vi bili na vlasti (ako ne i gore!).
Kosovo nam je bukvalno oduzeto bas onih godina kada ste vi uz Vucica, Seselja i ostale bili u vladi gospodine Nikolicu. Onih godina kada ste bili radikalniji i od samog Milosevica.

Dex

pre 13 godina

Ovaj pametnjakovic je zaboravio da je bio potpredsednik vlade za vreme istorijske pobede nad natoom i u vreme kada je povucena vojska sa Kosova. Stidi se.

Pera K.

pre 13 godina

Potpuno tačno: posledice treba da snose svi umešani u politiku prema Kosovu od 1990. do danas. Samo nešto mi se čini da Toma nije imao sebe u vidu a ima dosta zasluga.

sasa

pre 13 godina

Gosn Nikolicu, problem Kosova nije od juce, vec se moze reci da traje vise od jednog veka.
Dolaskom 90-tih, a sa njima i likova poput Vas, ovaj problem je dodatno uvecan , a rasplet ubrzan i finalizovan bombardovanjem i na kraju odcepljenjem. Upravo vas bivsi sef i vi i vama slicnu su najodgovorniji za ovakav rasplet, a to prebaacivanje lopte u tudje dvoriste vam je vec dobro oprobana taktika za vase polupismene obozavatelje.

Babin_zub

pre 13 godina

Mozete se vi sastajati koliko hocete, i praviti sta hocete, ali ovi su resili da uzmu Kosovo i tu je kraj priche. Na nama je da se okrenemo ekonomskom oporavku Srbije i da cekamo bolja vremena, i jednog dana vratimo svoju zemlju.

Vera

pre 13 godina

O kakvom slomu drzavne politike ovaj covek prica? Kosovo je izgubljeno jos 1981. godine, ko ima vise od 35 godina zna o cemu govorim. Albanci su krenuli sa sprovodjenjem programa za otcepljenje Kosova kad je umro Tito i u Jugoslaviji i Srbiji nije postojao adekvatan mozak i plan da se to spreci. Slobodan Milosevic je poslao gomilu korumpiranih policajaca koji su ih svojim terorisanjem tokom devedesetih samo ucvrstili u toj nameri. Citava jedna vojska se formirala i naoruzala pred nosom te policije i vojske! Ne znam ko je uopste mislio da ce Albanci odustati od prvobitne namere. Albanska politika dvadesetog veka je bila usmerena na ujedinjenje albanskih zemalja i to ce i postici u 21. veku. Srpska politika je bila usmerena na...... ????????? pljackanje sopstvenih gradjana. I u tome je uspela.

marko, nis

pre 13 godina

Nekako mislim da se nacionalizam ne isplati. Koljes, ubijas, ispadas glup uvek i na svakom mestu, neki zbog tebe placu, neki drugi ti se podsmevaju...Ljudi, zlocini srpske policije na Kosovu su legitimisali nezavisnost Kosova, i nemojte da sami sebe lazete paralelama sa Republikom Srpskom i Baskijom, suocite se sa onim sto su zlocinci pocinili u nase ime. Nisam ja ubio nikog, ali taj koji jeste je govorio da radi zbog srpstva, zbog mene. Roditelji su me ucili da je Azem Vlasi zlocinac i radovali su se kada je uhapsen. Kasnije sam mrzeo Hrvate jer su mi opet govorili da tako treba a bio sam dete. Zato nikada vise nacionalizam. I priznati Kosovo koliko danas! Sutra ce vec biti kasno, sami cemo se izopstiti, po ko zna koji put, iz svih normalnih tokova u regionu. A ovu presudu smatram delom normalnog odvijanja stvari. Jer stalno su mantrali tom rezolucijom 1244, a upravo je ta rezolucija bila bitan argument da deklaracija o nezavisnoti nije u suprotnosti sa medjunarodnim pravom. Zasto su politicari govorili da 1244 garantuje teritorijalni integritet Srbije na Kosovu, ako tamo pise da se konacan status tek treba utvrditi pregovorima. Da li vam to zvuci kao garancija?!

Antonio

pre 13 godina

Cela vlada i predsednik Tadic bi trebalo da podnesu ostavke, lagali su narod do zadnjeg minuta, moglo se pretpostaviti da ce sud ovo da donese jer mnoge drzave se zale na taj sud da ne donosi odluke u skladu sa medjunarodnim pravom!

Sava Drugi

pre 13 godina

Nikoliću, da ti ja nešto kažem.

Ovaj narod nije baš cvećka, napisao sam ja ovde dosta komentara koji su negativno ocenjeni, ali ipak, ipak on zaslužuje bolju vlast i posebno važno za tebe, bolju opoziciju.

Idi u Gružu, sedni pod neku staru voćku u svom selu i dobro razmisli,...

Ratko

pre 13 godina

U osnovi se slazem sa ocenom, ali dodajem da i Tomislav Nikolic mora snositi odgovornost bas kao i vlast, jer je i on od pre 2 godine deo vlasti i prica istu pricu a ne onu koju je pricao pre. ODGOVORNOST SVIH!!!

weezer

pre 13 godina

Cedomire, a koja je tvoja nova politika? Jel ti stvarno mislis da Srbi podrzavaju tvoju politiku predaje?
Te price o brzom clanstvu u EU su prazne price.

Vojska Jugoslavije, decembar, 2001

pre 13 godina

Tomo Grobare, ovo je najgori mogući trenutak za prikupljanje jeftinih političkih poena. Skupljajte se što pre i vidite šta ćemo. Naravno, tu nelegalnu tvorevinu nikada nećemo priznati, šta god da je u pitanju, to se valjda podrazumeva.

Skretnicar

pre 13 godina

Verovatno da ovo sto budem napisao u Srbiji ce zvucati vrlo ...
Prvo Srbija u zadnjih sesto godina samo osamdeset godina ima Kosovo i Metohiju pod svojom upravom.
Drugo Srbi koji su bili narod u impozantnom broju na KiM sada ih nema. Nema ih od sezdesetih godina ( koje iseljavanjem koje malim natalitetom ..)
Od 1999 vise ni administrativno prema tome nas tamo nema i to je samo ozakonjeno.
Sve nase zelje i guslanja o kosovu su istorija o kojoj pevamo od 1389.godine i nastavimo da pevamo. Nismo znali da vladamo i da zadrzimo teritoriju pa od 1999. to i nemamo.
I CEMU SADA DRAME I PREDSTAVE NA SVE STRANE.
Gledajmo kako mi da prezivimo i da se prehranimo a KiM je ispricana prica.

slavko

pre 13 godina

Napokon je vreme za novi pocetak.
1.Raspisivanje izbora na svim nivoima
2.Zabrana kandidature na tim izborima za sve one koji su vrsili vlast od 1990 do 2010.
3.Nakon tih izbora formiranje vlade od dve najjace opcije, bez obzira koje budu, jer je to pravo raspolozenje biraca, naroda , a sitne mesetare poslati na smetliste istorije!
5.Biti il ne biti, IZABERITE!
6.Druge drzave do Srbije ovaj narod nema, sem.....

narcis

pre 13 godina

Ako njegovi dođu na vlast, biće to slom države, a ne državne politike. Zamislite Velju, Voju (sve jedno kojeg?) i Nikolića kako vode državu. S kim bi oni stvarali dobro?

Nikola

pre 13 godina

Ajde?!
Pa i ti si i te kako ucestvovao u tom "slomu".
Naravno ne zaboravi ni Kostunicu dr. Vojislava!
Samo Kosovo, Kosovo...
Nigde mladih, posla, bezbednosti, reda , postenja...

Devedesete

pre 13 godina

Toma "ne trazi nicije glave" !? Gospodine Nikolicu, mozda da ponudite svoju? Sve je ovo rezultat vaseg izivljavanja devedesetih. Makar u toj meri da ne mozete mirno da spavate.

Jovan

pre 13 godina

Ne mislim da je ovo trenutak sloma nase drzavne politike. Stavise, tesko mi je da se odlucim izmedju mnogih. Steta je pravljena desetinama godina i konacno je napravljena. Vlada je vodila nekakvu politiku ciji je ishod unapred poznat. Mi dole nemamo vise dovoljno nasih ljudi za odrzivu strategiju ocuvanja Kosova. Kosovo je bilo nase dok se nisu pojavili komunisti. Sa komunistima - doslo je do promene demografske slike Kosova i Metohije. Ovo su sve samo posledice. Tesko je govoriti o nasoj teritoriji kada ni oni koji su rodjeni i ziveli tamo decenijama odlaze na sever i iz Beograda vicu Kosovo je Srbija. I drugo, mi nismo izabrali dobre saveznike za ovaj "posao". Vazno je biti na strani pobednika, a mi to ovaj put nismo bili. I nema tog Kostunice ili Nikolica koji bi dosao do boljeg rezultata u ovoj stvari.

mita sajba

pre 13 godina

"Nikolić je kazao da bi voleo i da Republika Srpska iz odluke MSP-a izvuče neke pouke, ali je ocenio da su izjave premijera RS Milorada Dodika na tu temu samo politički marketing."
Tomo, Tomo, cim se malo opustis, iz tebe pocne da prica Seselj!! Karlobag, Karlovac, Virovitica ... znamo, secamo se!
Drzava Srbija u pitanju, a ti o Srpskoj.

GuC

pre 13 godina

Na žalost, Boris Tadić je dopustio da jedan LDP mora da bude u opoziciji, da se prlja sa DSSom, sa radikalima, sa onim koji su zdušno podržavali politiku Miloševića na Kosovu. U takvu politiku računam i sve zločine.
Za to vreme, SPS u zagrljaju Tadića slavi 20 rodjendan, kao da nikakve veze sa konačnom posledicom nema.

Igoe

pre 13 godina

Ajde da budemo posteni, kad je Nikolic 1999 odbio da glasa za rezoluciju 1244 hteli su svi da ga raskomadaju, a za to je glasao i kasniji DOS i SPS, e eto im ga sad. Pricajte sta hocete ali ovog puta Nikolic je u pravu.

Vanja KG

pre 13 godina

A gde ste bili kad je Djindjic izasao sa planom za Kosovo i trazio da resavamo status dok nije kasno i dok se ne uspostave institucije tamo?! Ne samo da ste ga saplitali, nego plati covek glavom za vase ludilo. Sram da vas bude!!!!!!!!!!!

Vukašin

pre 13 godina

Pa u istoriji čovečanstva se još nije dogodili da je neki narod izgubio teritoriju u ratu a povratio za nekakvim stolom ili pravnim putem. Svi dobro znamo kako se brani teritorija, na kraju zato je i postojala vojska.
Svi se pravimo ludi i kao nešto opet nas neko ne voli, opet je nako sa Amerikom na čelu protiv nas. Srbi su kao i svi narodi ratnici, ni manje ni više od ostalog dela čovečanstva ali nisu svi dobri političari i tu se bitno razlikujemo od jačih i pametnijih ili je to tako samo prividno.

pamtim sve!

pre 13 godina

Kosovo je pre svega izgubljeno zbog politike koju ste vi radikali i pristalice Milosevica sprovodili. A demokrate su krive sto to nisu priznale na pocetku svoje vladavine vec pokusavaju da dobiju vec izgubljenu bitku. A to nam vec 10 godina trosi novac, energiju, nerve...
Zaista je odvratno sada uopste i citati izjave Nikolica, Kostunice i ostalih kada i ptice na grani znaju da bi se sve ovako zavrsilo i da ste vi bili na vlasti (ako ne i gore!).
Kosovo nam je bukvalno oduzeto bas onih godina kada ste vi uz Vucica, Seselja i ostale bili u vladi gospodine Nikolicu. Onih godina kada ste bili radikalniji i od samog Milosevica.

Formulacija je ključ problema

pre 13 godina

Ne, ne, Tomislave, Borise, i svi vi koji izvrćete teze. Pitanje je - ZAŠTO JE PITANJE OVAKO FORMULISANO?! Zašto vi niste blagovremeno upozorili na formulaciju pitanja?

bibisi

pre 13 godina

Ispada da je Čeda bio u pravu sa svojom politikom o kosovu,jedina je bila realna opcija. Svojevremeno su svi osuđivali takvu politiku, sada je i za tu politiku kasno... sve je izgubljeno... tako nam i treba kada nam demagozi pobeđuju na izborima, njima je jedino važno da zadrže privilegije i što duže zamajavaju narod. E bre narode!!!!

Maksim KG

pre 13 godina

Gospodine Nikolicu, a gde je vas program i kako on izgleda ???
Mislim, da nikom u ovoj zemlji jos uvek nije poznat program SNS, jer ga prakticno i nema, jedini njihov program je sto pre i na svaki moguci nacin doci na vlast, a sve ostalo je totalno nevazno.
Dok je bio podpredsednik SRS-a, gradjani Srbije su znali i njegov licni i program te stranke, a svodio se na, ne EU i Srbija na granicama Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica, ali odkad napravi stranku u saradnji sa Nicovicem, Dragicem, Miskovicem nema ni programa, ni niti bilo cega drugog, osim uporne i svakodnevne demagogije.

Pushmipuli

pre 13 godina

Istina je da je sadasnja vlada donela pogresne procene i da su napravljeni amaterski previdi, ali gledati ove licemere koji sada prikupljaju politicke poene u najmanju ruku izaziva mucninu.

Ma koliko da je pogubna odluka suda, nikada nece biti pogubnija od ratova, a oni su vam garantovani sa ovim prevrtljivim demagozima Tomom i Vojislavom.

sta pricas, bre!

pre 13 godina

"Nikolić je rekao da konsekvence zbog sloma državne politike ovaj put ne mogu da snose samo građani i država već i oni koji su tu politiku sprovodili."

Znaci, krivi smo sto na referendumu nismo glasali za ulazak mirovne misije na Kosovo? Da li je referendum podrazumevao i bombardovanje, cistke i proterivanja? U ovoj zemlji je dovoljno imati vitalne funkcije pa biti kriv za nesto. Nula ste svi zajedno koji ste bili na vlasti od 1991 do danas. Nula!

aleksandar

pre 13 godina

Ja lično ne verujem da Tadić i Jeremić nisu mogli da predvide ovakvu presudu. Mislim da su samo iskoristili sud da kažu našim 'patriotama' ono što sami zbog populizma nisu smeli. Ako je tako i ako su na taj neki način obmanuli deo građana imaju moju punu podršku jer drugačije sa tim 'patriotskim' delom Srbije nije ni moguće.
Da je stvarno nemoguće drugačije potvrđuje i činjenica da je samo desetak godina posle užasnog rata taj patriotski deo opet spreman da načinje teritorijalna pitanja - RS.
Interesuje me sledeće: šta ja imam od Kosova ili RS u okviru sadašnje Srbije? Osim konstantnih problema da se do toga dođe.
Pojedinac tog 'patriotskog' dela čini mi se nema u životu šta drugo da radi nego se udružuje oko priče gradnje velike Srbije i na taj način nadoknađuje neki lični neuspeh ili nedostatak.
Ljudi, nađite sebi neku drugu zanimaciju i cilj a manite se osvajanja!

Narodni čovek

pre 13 godina

Boris Tadić je najodgovorniji za ovaj politički fijasko.
Mora snositi posledice, zbog pogrešne procene i pogrešne politike. Ne smemo mu dozvoliti "da se vadi", jer će nam naneti još veću štetu i uvesti nas u još veće probleme.
Ko mu je kriv kad se pravio pametan!

Vredjate inteligenciju gradjanima Srbije

pre 13 godina

G. Nikolicu vi ste taj grobar koji je pokopao sve sanse Srbije da sacuva Kosovo. Napadate ljude koji su na sve nacine pokusavali da poprave ono sto ste vi izgubili.

sami

pre 13 godina

Da se pita Nikolic vec bi ratovali i ginuli(a zbog koga)dok bi on sedeo kuci i rekao kao mnogo puta do sada da je pogresio.Pa neka vodi svoje sinove i drugare da se biju necemo vise da ratujemo ljudi vec da razgovaramo i dogovaramo-dosta je bilo inata.Onaj ko hoce da profitira(politicki) na ovome govori koliko je ko kvaran kao covek i ko misli zlo a ko dobro!!!

SKJ-SPS-DS, tradicija kvaliteta

pre 13 godina

Redak slucaj da mogu da se slozim sa recima ove prebeglice, ali samo delimicno.
Ako on misli da za krah drzavne politike niko ne treba da odgovara, to stanoviste moze da okaci tamo gde sunce ne dopire.
Doduse, kud ce Nikolic protiv Tadica kad sve ionako s njim u dogovoru radi? Pa Boris mu je i stranku osnovao...
(Na stranu sto mislim da DS nema nikakav problem s ovom odlukom i da su joj se bas takvoj nadali e ne bi li mogli da konacno operu ruke od Kosova, sto im i jeste konacan cilj, samo znaju da to nije lepo da se kaze).

GuC

pre 13 godina

na žalost, Boris Tadić je dopustio da jedan LDP,mora da bude u opoziciji, da se prlja sa DSSom, sa radikalima, sa onim koji su zdušno podržavali politiku Miloševića na Kosovu. U takvu politiku računam i sve zločine.
Za to vreme, SPS u zagrljaju Tadića slavi 20 rodjendan, kao da nikakve veze sa konačnom posledicom nema.

Zoran Milosavljevic

pre 13 godina

Smiri se covece. Sada B.Tadic pokusava da vadi vruce kestenje iz vatre. Ova odluka MPS - dobro ti je dosla da iskazes svoju nepokolebljivost i odlucnost. Inace dobar si stan kupio! Bravo!

Danijel

pre 13 godina

Nećemo valjda dozvoliti da ovaj čovek profitira na odluci MSP, pa da su se on i njegovi pitali kosovsko pitanje bi odavno bilo rešeno, doduše mnogo tragičnije i krvavije ali sa istim ishodom...

Gvido

pre 13 godina

Zaista, slom jedne politike u kojoj je g. Nikolic postao politicar, a i vecina ostalih. Sta li bi se desilo da je sud ponistio odluku o jednostranom otcepljenju i postavio, npr, g. Nikolica za namesnika juzne srpske pokrajine?

Resenje su, bez sumnje, neki sasvim novi politicari. ovi, ovako nespretni i neinventivni, treba konacno da se penzionisu (bez obzira na godine).

( ((())) ) gubim signal

pre 13 godina

Naravno da nemamo prijatelje, samo me interesuje da Nikolic pri tom ne misli kako je trebalo samo da se skonctrisemo jos vise na Ruse ili pak planira to da uradi. E Nikolicu, svi vi krojite sudbinu ovom narodu, a ni jedan od vas nije ukapirao da niko nigde i nema prijatelje, vec da se sve radi on interesima i novcu. Svi ste se vi inatili sa zapadom i odbijali bilo sta da uradite da bi ste ih zadovoljili. Ni partiju golfa niste bili spremni sa njima da odigrate. Zato lepo, kao sto je ovde vec neko predlagao, svima koji su u politici do sada da im se zabrani ponovna kandidatura i neka narod sam odluci. Neka vas ne plasi anarhija, jer sam siguran da bi narod vec nekako umeo da se ocuva samo da nije svih vas iz te skupskine. Pokupite sav vas novac i izpraznite skupstinu. Hocemo novi pocetak, pa makar krenuli od nule.

Bodin Rakić

pre 13 godina

(НЕ)ПОДНОШЉИВА ЛАКОЋА ОДРИЦАЊА. Да политика заснована на слогану: „И Косово и Европа“, а којој се својевремено приволео и Тома Николић, садржи непремостиву унутарњу противречност, и да може да се заврши гротескним исходом у знаку „Ни Косово ни Европа“, злокобно је привиђење чије обрисе назиру чак и политичке аналфабете. Ништа ново није ни појава проверене лакоће одрицања, својствена вођи „Напредњака“. Једино је неизвесно како ће на тај већ стереотип политичког прерушавања реаговати гласачко тело.

ivet5

pre 13 godina

Neverovatna je ljudska pohlepa za vlascu. Kada u najvecem jeku popularnosti SRS nije dosao na vlast verovatno nece nikada a Toma kad je to shvatio presavio list i rekao: "puj pik ne vazi" ajmo jovo na novo...i svaki dan se suocavamo sa tim neverovatnim liocemerstvom - od onog da Srbija nema alternativu nego u Evropu (zamislite Toma???) do ovog danas - koristiti ovakve momente kako bi obezbedili svoje pozicije. Sram Vas bilo gospodine Nikolicu! Umesto da se skupite svi i resavate to vi se igrate igre 'kod koga ce da bude igracka'.
Sve mi ovo lici na nedavnu situciju u Kraljevu gde se danima 'biju' oko vlasti - samo to se u Beogradu radi sa rukavicama.

kenta

pre 13 godina

Gospodo draga, svi ste vi bili upoznati sa koracima koje je Srbija preduzela prema MSPu. Glasali ste za sve rezolucije i slozili ste se svi sa pitanjem koje smo postavili MSPu. Ne postoji nacin da se operete od odgovornosti. Dopustili ste, namerno ili slucajno, da se izgubi godinu dana, da se utrosi ogroman novac na lobiranje zbog nekakvog diletantskog pitanja. Jedino je pitanje da li ste svi namerno odigrali ovakvu igru- to je veleizdaja, ili ste slucajno dozvolili da vas zedne prevedu preko vode- za to SVI treba da podnesete ostavke, na SVIM nivoima. Na zalost, mi NEMAMO POLITICARE nego OPORTUNISTE, i nemamo sta ni koga da biramo. Mislite jednom o narodu, ne o vlasti.

paw

pre 13 godina

Kakvo genijalno remek delo onih koji su tu politiku osuđenu na propast započeli. Odradili su 80% posla i samo su izašli iz voza kada su demokrate došle do provalije i sada se lepo odozgo smeju i svaljuju im odgovornost. Slažem se da DS treba da snosi punu odgovornost, zato što su nesposobni, obećavali su jedno a preuzeli su istu politiku protiv koje su se borili.

Kosovo is Serbia

pre 13 godina

Evo sto su srpska posla. U sred neke nevolje, vi se jos medjusobno trvite. I onda se pitate zasto su Albanci tako jaki. Sloga sloga i samo sloga. Uzas...

Milovan S Nikolić Sombor

pre 13 godina

Voda mutna, ajkule krenule, sramota.
Toma,Voja,Čeda,Dragan i ostali lovci u mutnom krenuli ka aligatori na koga pa na istinu koja je crna zahvaljujući i njima a ne samo nesposobnoj aktuelnoj vlasti.
Svi su oni sa aktuelnom vlasti za hitno deponovanje na smeće istorije
ako stvarno želimo dobro Srbiji i celom srpskom narodu.
Milovan S Nikolić Sombor

sasa jokic

pre 13 godina

Tomo zasto niste sazvali sednicu kada ste u Kumanovu potpisali kapitulaciju i predali Kosovo NATO snagama?! I pored referenduma gde je narod rekao ne damo Kosovo?! Tada si cutao, ali si zato dobio kvadrate na novom Beogradu! Kostunice, Tebi ce mozda Milos Simovic da odgovori na pitanje!!!

gail

pre 13 godina

Ja kao naš i kao strani novinar po svetu se puno družim sa stranim novinarima i diplomatama i reći ću vam kako razmišljamo: demokratska opozicija je jedva nekako uspela da skine Slobu (ali ne i njegove pipke) i sada se jedan deo proevropske stuje DS i G17 ponovo sa Slobinom strankom uhvatio da vlada bez najevropskije struje LDP. I sada tražite da vas Evropa i svet podrži. Mislimo da ste vi Srbi malo izdali Zorana.
Pa zato evo, gledajte gde ste. Poslednja rupa na svirali.

Bojana

pre 13 godina

SNS nažalost uvek "Traži nečiju glavu" iako gosm Toma kaže drugačije.Nadam se da će ostati pri izjavi da neće inicirati proteste ali pošto jedino tako mogu da iskažu svoj potencijal kao stranka ne bih se kladila na to.Ako bi nekim slučajem bio pozvan na sastanak kom se nada nešto mi govori da bi koncept njegovog rešenja verovatno bio sličan konceptu bivše braće po političkoj liniji, radikala,krvavo i tragično.Ipak je za njih sve ovo još uvek samo Balkan, ali ne u Evropi.

mladen

pre 13 godina

Dokle ide licemerstvo i prevrtljivost Tome Nikolica. Prvo je podrzavao zahtev da se Medjunarodni sud izjasni o Kosovu, a sada je, nakon odluke Suda, krenuo kao ajkula da skuplja politicke poene. U trenucima kada je i Srbiji i Srbima tesko. Pa ko je uz Milosevica najvise doprineo nezavisnosti Kosova -naravno Seselj i Toma Nikolic pogubnom politikom radikala. I kada Toma kaze kako je bio protiv Kumanovskog sporazuma, opet pokazuje licemerstvo jer taj akt niko nije potpisao zato sto je hteo, nego zato sto je morao. Inace bi NATO polako poceo da ravna Srbiju i gadja ono sto do tada nije jer je stalno cekao da se Srbi urazume. A Toma, koji je prvo izazivao najuticajnije zemlje sveta sada je preko noci otkrio da EU nema alternativu, iako gro te EU upravo cine zemlje koje su priznale Kosovo i ne pada im na pamet da se toga odreknu. Ako je i od Tome, mnogo je

???????

pre 13 godina

Juce Toma izjavi da Evropa nema alternativu, a danas Kostunica lupi da je se ovo sve desilo zbog Tadiceve vere u Evropu. I nikakav problem Kostunica i Nikolic nemaju!

weezer

pre 13 godina

Cedomire, a koja je tvoja nova politika? Jel ti stvarno mislis da Srbi podrzavaju tvoju politiku predaje?
Te price o brzom clanstvu u EU su prazne price.

Vojska Jugoslavije, decembar, 2001

pre 13 godina

Tomo Grobare, ovo je najgori mogući trenutak za prikupljanje jeftinih političkih poena. Skupljajte se što pre i vidite šta ćemo. Naravno, tu nelegalnu tvorevinu nikada nećemo priznati, šta god da je u pitanju, to se valjda podrazumeva.

Dex

pre 13 godina

Ovaj pametnjakovic je zaboravio da je bio potpredsednik vlade za vreme istorijske pobede nad natoom i u vreme kada je povucena vojska sa Kosova. Stidi se.

Igoe

pre 13 godina

Ajde da budemo posteni, kad je Nikolic 1999 odbio da glasa za rezoluciju 1244 hteli su svi da ga raskomadaju, a za to je glasao i kasniji DOS i SPS, e eto im ga sad. Pricajte sta hocete ali ovog puta Nikolic je u pravu.

Antonio

pre 13 godina

Cela vlada i predsednik Tadic bi trebalo da podnesu ostavke, lagali su narod do zadnjeg minuta, moglo se pretpostaviti da ce sud ovo da donese jer mnoge drzave se zale na taj sud da ne donosi odluke u skladu sa medjunarodnim pravom!

narcis

pre 13 godina

Ako njegovi dođu na vlast, biće to slom države, a ne državne politike. Zamislite Velju, Voju (sve jedno kojeg?) i Nikolića kako vode državu. S kim bi oni stvarali dobro?

mita sajba

pre 13 godina

"Nikolić je kazao da bi voleo i da Republika Srpska iz odluke MSP-a izvuče neke pouke, ali je ocenio da su izjave premijera RS Milorada Dodika na tu temu samo politički marketing."
Tomo, Tomo, cim se malo opustis, iz tebe pocne da prica Seselj!! Karlobag, Karlovac, Virovitica ... znamo, secamo se!
Drzava Srbija u pitanju, a ti o Srpskoj.

marko, nis

pre 13 godina

Nekako mislim da se nacionalizam ne isplati. Koljes, ubijas, ispadas glup uvek i na svakom mestu, neki zbog tebe placu, neki drugi ti se podsmevaju...Ljudi, zlocini srpske policije na Kosovu su legitimisali nezavisnost Kosova, i nemojte da sami sebe lazete paralelama sa Republikom Srpskom i Baskijom, suocite se sa onim sto su zlocinci pocinili u nase ime. Nisam ja ubio nikog, ali taj koji jeste je govorio da radi zbog srpstva, zbog mene. Roditelji su me ucili da je Azem Vlasi zlocinac i radovali su se kada je uhapsen. Kasnije sam mrzeo Hrvate jer su mi opet govorili da tako treba a bio sam dete. Zato nikada vise nacionalizam. I priznati Kosovo koliko danas! Sutra ce vec biti kasno, sami cemo se izopstiti, po ko zna koji put, iz svih normalnih tokova u regionu. A ovu presudu smatram delom normalnog odvijanja stvari. Jer stalno su mantrali tom rezolucijom 1244, a upravo je ta rezolucija bila bitan argument da deklaracija o nezavisnoti nije u suprotnosti sa medjunarodnim pravom. Zasto su politicari govorili da 1244 garantuje teritorijalni integritet Srbije na Kosovu, ako tamo pise da se konacan status tek treba utvrditi pregovorima. Da li vam to zvuci kao garancija?!

Zoran Milosavljevic

pre 13 godina

Smiri se covece. Sada B.Tadic pokusava da vadi vruce kestenje iz vatre. Ova odluka MPS - dobro ti je dosla da iskazes svoju nepokolebljivost i odlucnost. Inace dobar si stan kupio! Bravo!

GuC

pre 13 godina

Na žalost, Boris Tadić je dopustio da jedan LDP mora da bude u opoziciji, da se prlja sa DSSom, sa radikalima, sa onim koji su zdušno podržavali politiku Miloševića na Kosovu. U takvu politiku računam i sve zločine.
Za to vreme, SPS u zagrljaju Tadića slavi 20 rodjendan, kao da nikakve veze sa konačnom posledicom nema.

Vredjate inteligenciju gradjanima Srbije

pre 13 godina

G. Nikolicu vi ste taj grobar koji je pokopao sve sanse Srbije da sacuva Kosovo. Napadate ljude koji su na sve nacine pokusavali da poprave ono sto ste vi izgubili.

Nikola

pre 13 godina

Ajde?!
Pa i ti si i te kako ucestvovao u tom "slomu".
Naravno ne zaboravi ni Kostunicu dr. Vojislava!
Samo Kosovo, Kosovo...
Nigde mladih, posla, bezbednosti, reda , postenja...

Devedesete

pre 13 godina

Toma "ne trazi nicije glave" !? Gospodine Nikolicu, mozda da ponudite svoju? Sve je ovo rezultat vaseg izivljavanja devedesetih. Makar u toj meri da ne mozete mirno da spavate.

bibisi

pre 13 godina

Ispada da je Čeda bio u pravu sa svojom politikom o kosovu,jedina je bila realna opcija. Svojevremeno su svi osuđivali takvu politiku, sada je i za tu politiku kasno... sve je izgubljeno... tako nam i treba kada nam demagozi pobeđuju na izborima, njima je jedino važno da zadrže privilegije i što duže zamajavaju narod. E bre narode!!!!

Babin_zub

pre 13 godina

Mozete se vi sastajati koliko hocete, i praviti sta hocete, ali ovi su resili da uzmu Kosovo i tu je kraj priche. Na nama je da se okrenemo ekonomskom oporavku Srbije i da cekamo bolja vremena, i jednog dana vratimo svoju zemlju.

sasa

pre 13 godina

Gosn Nikolicu, problem Kosova nije od juce, vec se moze reci da traje vise od jednog veka.
Dolaskom 90-tih, a sa njima i likova poput Vas, ovaj problem je dodatno uvecan , a rasplet ubrzan i finalizovan bombardovanjem i na kraju odcepljenjem. Upravo vas bivsi sef i vi i vama slicnu su najodgovorniji za ovakav rasplet, a to prebaacivanje lopte u tudje dvoriste vam je vec dobro oprobana taktika za vase polupismene obozavatelje.

Kosovo is Serbia

pre 13 godina

Evo sto su srpska posla. U sred neke nevolje, vi se jos medjusobno trvite. I onda se pitate zasto su Albanci tako jaki. Sloga sloga i samo sloga. Uzas...

Danijel

pre 13 godina

Nećemo valjda dozvoliti da ovaj čovek profitira na odluci MSP, pa da su se on i njegovi pitali kosovsko pitanje bi odavno bilo rešeno, doduše mnogo tragičnije i krvavije ali sa istim ishodom...

Milovan S Nikolić Sombor

pre 13 godina

Voda mutna, ajkule krenule, sramota.
Toma,Voja,Čeda,Dragan i ostali lovci u mutnom krenuli ka aligatori na koga pa na istinu koja je crna zahvaljujući i njima a ne samo nesposobnoj aktuelnoj vlasti.
Svi su oni sa aktuelnom vlasti za hitno deponovanje na smeće istorije
ako stvarno želimo dobro Srbiji i celom srpskom narodu.
Milovan S Nikolić Sombor

Pera K.

pre 13 godina

Potpuno tačno: posledice treba da snose svi umešani u politiku prema Kosovu od 1990. do danas. Samo nešto mi se čini da Toma nije imao sebe u vidu a ima dosta zasluga.

pamtim sve!

pre 13 godina

Kosovo je pre svega izgubljeno zbog politike koju ste vi radikali i pristalice Milosevica sprovodili. A demokrate su krive sto to nisu priznale na pocetku svoje vladavine vec pokusavaju da dobiju vec izgubljenu bitku. A to nam vec 10 godina trosi novac, energiju, nerve...
Zaista je odvratno sada uopste i citati izjave Nikolica, Kostunice i ostalih kada i ptice na grani znaju da bi se sve ovako zavrsilo i da ste vi bili na vlasti (ako ne i gore!).
Kosovo nam je bukvalno oduzeto bas onih godina kada ste vi uz Vucica, Seselja i ostale bili u vladi gospodine Nikolicu. Onih godina kada ste bili radikalniji i od samog Milosevica.

Vera

pre 13 godina

O kakvom slomu drzavne politike ovaj covek prica? Kosovo je izgubljeno jos 1981. godine, ko ima vise od 35 godina zna o cemu govorim. Albanci su krenuli sa sprovodjenjem programa za otcepljenje Kosova kad je umro Tito i u Jugoslaviji i Srbiji nije postojao adekvatan mozak i plan da se to spreci. Slobodan Milosevic je poslao gomilu korumpiranih policajaca koji su ih svojim terorisanjem tokom devedesetih samo ucvrstili u toj nameri. Citava jedna vojska se formirala i naoruzala pred nosom te policije i vojske! Ne znam ko je uopste mislio da ce Albanci odustati od prvobitne namere. Albanska politika dvadesetog veka je bila usmerena na ujedinjenje albanskih zemalja i to ce i postici u 21. veku. Srpska politika je bila usmerena na...... ????????? pljackanje sopstvenih gradjana. I u tome je uspela.

aleksandar

pre 13 godina

Ja lično ne verujem da Tadić i Jeremić nisu mogli da predvide ovakvu presudu. Mislim da su samo iskoristili sud da kažu našim 'patriotama' ono što sami zbog populizma nisu smeli. Ako je tako i ako su na taj neki način obmanuli deo građana imaju moju punu podršku jer drugačije sa tim 'patriotskim' delom Srbije nije ni moguće.
Da je stvarno nemoguće drugačije potvrđuje i činjenica da je samo desetak godina posle užasnog rata taj patriotski deo opet spreman da načinje teritorijalna pitanja - RS.
Interesuje me sledeće: šta ja imam od Kosova ili RS u okviru sadašnje Srbije? Osim konstantnih problema da se do toga dođe.
Pojedinac tog 'patriotskog' dela čini mi se nema u životu šta drugo da radi nego se udružuje oko priče gradnje velike Srbije i na taj način nadoknađuje neki lični neuspeh ili nedostatak.
Ljudi, nađite sebi neku drugu zanimaciju i cilj a manite se osvajanja!

GuC

pre 13 godina

na žalost, Boris Tadić je dopustio da jedan LDP,mora da bude u opoziciji, da se prlja sa DSSom, sa radikalima, sa onim koji su zdušno podržavali politiku Miloševića na Kosovu. U takvu politiku računam i sve zločine.
Za to vreme, SPS u zagrljaju Tadića slavi 20 rodjendan, kao da nikakve veze sa konačnom posledicom nema.

Ratko

pre 13 godina

U osnovi se slazem sa ocenom, ali dodajem da i Tomislav Nikolic mora snositi odgovornost bas kao i vlast, jer je i on od pre 2 godine deo vlasti i prica istu pricu a ne onu koju je pricao pre. ODGOVORNOST SVIH!!!

Skretnicar

pre 13 godina

Verovatno da ovo sto budem napisao u Srbiji ce zvucati vrlo ...
Prvo Srbija u zadnjih sesto godina samo osamdeset godina ima Kosovo i Metohiju pod svojom upravom.
Drugo Srbi koji su bili narod u impozantnom broju na KiM sada ih nema. Nema ih od sezdesetih godina ( koje iseljavanjem koje malim natalitetom ..)
Od 1999 vise ni administrativno prema tome nas tamo nema i to je samo ozakonjeno.
Sve nase zelje i guslanja o kosovu su istorija o kojoj pevamo od 1389.godine i nastavimo da pevamo. Nismo znali da vladamo i da zadrzimo teritoriju pa od 1999. to i nemamo.
I CEMU SADA DRAME I PREDSTAVE NA SVE STRANE.
Gledajmo kako mi da prezivimo i da se prehranimo a KiM je ispricana prica.

sami

pre 13 godina

Da se pita Nikolic vec bi ratovali i ginuli(a zbog koga)dok bi on sedeo kuci i rekao kao mnogo puta do sada da je pogresio.Pa neka vodi svoje sinove i drugare da se biju necemo vise da ratujemo ljudi vec da razgovaramo i dogovaramo-dosta je bilo inata.Onaj ko hoce da profitira(politicki) na ovome govori koliko je ko kvaran kao covek i ko misli zlo a ko dobro!!!

ivet5

pre 13 godina

Neverovatna je ljudska pohlepa za vlascu. Kada u najvecem jeku popularnosti SRS nije dosao na vlast verovatno nece nikada a Toma kad je to shvatio presavio list i rekao: "puj pik ne vazi" ajmo jovo na novo...i svaki dan se suocavamo sa tim neverovatnim liocemerstvom - od onog da Srbija nema alternativu nego u Evropu (zamislite Toma???) do ovog danas - koristiti ovakve momente kako bi obezbedili svoje pozicije. Sram Vas bilo gospodine Nikolicu! Umesto da se skupite svi i resavate to vi se igrate igre 'kod koga ce da bude igracka'.
Sve mi ovo lici na nedavnu situciju u Kraljevu gde se danima 'biju' oko vlasti - samo to se u Beogradu radi sa rukavicama.

Bojana

pre 13 godina

SNS nažalost uvek "Traži nečiju glavu" iako gosm Toma kaže drugačije.Nadam se da će ostati pri izjavi da neće inicirati proteste ali pošto jedino tako mogu da iskažu svoj potencijal kao stranka ne bih se kladila na to.Ako bi nekim slučajem bio pozvan na sastanak kom se nada nešto mi govori da bi koncept njegovog rešenja verovatno bio sličan konceptu bivše braće po političkoj liniji, radikala,krvavo i tragično.Ipak je za njih sve ovo još uvek samo Balkan, ali ne u Evropi.

Formulacija je ključ problema

pre 13 godina

Ne, ne, Tomislave, Borise, i svi vi koji izvrćete teze. Pitanje je - ZAŠTO JE PITANJE OVAKO FORMULISANO?! Zašto vi niste blagovremeno upozorili na formulaciju pitanja?

Pushmipuli

pre 13 godina

Istina je da je sadasnja vlada donela pogresne procene i da su napravljeni amaterski previdi, ali gledati ove licemere koji sada prikupljaju politicke poene u najmanju ruku izaziva mucninu.

Ma koliko da je pogubna odluka suda, nikada nece biti pogubnija od ratova, a oni su vam garantovani sa ovim prevrtljivim demagozima Tomom i Vojislavom.

Narodni čovek

pre 13 godina

Boris Tadić je najodgovorniji za ovaj politički fijasko.
Mora snositi posledice, zbog pogrešne procene i pogrešne politike. Ne smemo mu dozvoliti "da se vadi", jer će nam naneti još veću štetu i uvesti nas u još veće probleme.
Ko mu je kriv kad se pravio pametan!

Jovan

pre 13 godina

Ne mislim da je ovo trenutak sloma nase drzavne politike. Stavise, tesko mi je da se odlucim izmedju mnogih. Steta je pravljena desetinama godina i konacno je napravljena. Vlada je vodila nekakvu politiku ciji je ishod unapred poznat. Mi dole nemamo vise dovoljno nasih ljudi za odrzivu strategiju ocuvanja Kosova. Kosovo je bilo nase dok se nisu pojavili komunisti. Sa komunistima - doslo je do promene demografske slike Kosova i Metohije. Ovo su sve samo posledice. Tesko je govoriti o nasoj teritoriji kada ni oni koji su rodjeni i ziveli tamo decenijama odlaze na sever i iz Beograda vicu Kosovo je Srbija. I drugo, mi nismo izabrali dobre saveznike za ovaj "posao". Vazno je biti na strani pobednika, a mi to ovaj put nismo bili. I nema tog Kostunice ili Nikolica koji bi dosao do boljeg rezultata u ovoj stvari.

SKJ-SPS-DS, tradicija kvaliteta

pre 13 godina

Redak slucaj da mogu da se slozim sa recima ove prebeglice, ali samo delimicno.
Ako on misli da za krah drzavne politike niko ne treba da odgovara, to stanoviste moze da okaci tamo gde sunce ne dopire.
Doduse, kud ce Nikolic protiv Tadica kad sve ionako s njim u dogovoru radi? Pa Boris mu je i stranku osnovao...
(Na stranu sto mislim da DS nema nikakav problem s ovom odlukom i da su joj se bas takvoj nadali e ne bi li mogli da konacno operu ruke od Kosova, sto im i jeste konacan cilj, samo znaju da to nije lepo da se kaze).

Maksim KG

pre 13 godina

Gospodine Nikolicu, a gde je vas program i kako on izgleda ???
Mislim, da nikom u ovoj zemlji jos uvek nije poznat program SNS, jer ga prakticno i nema, jedini njihov program je sto pre i na svaki moguci nacin doci na vlast, a sve ostalo je totalno nevazno.
Dok je bio podpredsednik SRS-a, gradjani Srbije su znali i njegov licni i program te stranke, a svodio se na, ne EU i Srbija na granicama Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica, ali odkad napravi stranku u saradnji sa Nicovicem, Dragicem, Miskovicem nema ni programa, ni niti bilo cega drugog, osim uporne i svakodnevne demagogije.

Sava Drugi

pre 13 godina

Nikoliću, da ti ja nešto kažem.

Ovaj narod nije baš cvećka, napisao sam ja ovde dosta komentara koji su negativno ocenjeni, ali ipak, ipak on zaslužuje bolju vlast i posebno važno za tebe, bolju opoziciju.

Idi u Gružu, sedni pod neku staru voćku u svom selu i dobro razmisli,...

Vukašin

pre 13 godina

Pa u istoriji čovečanstva se još nije dogodili da je neki narod izgubio teritoriju u ratu a povratio za nekakvim stolom ili pravnim putem. Svi dobro znamo kako se brani teritorija, na kraju zato je i postojala vojska.
Svi se pravimo ludi i kao nešto opet nas neko ne voli, opet je nako sa Amerikom na čelu protiv nas. Srbi su kao i svi narodi ratnici, ni manje ni više od ostalog dela čovečanstva ali nisu svi dobri političari i tu se bitno razlikujemo od jačih i pametnijih ili je to tako samo prividno.

Bodin Rakić

pre 13 godina

(НЕ)ПОДНОШЉИВА ЛАКОЋА ОДРИЦАЊА. Да политика заснована на слогану: „И Косово и Европа“, а којој се својевремено приволео и Тома Николић, садржи непремостиву унутарњу противречност, и да може да се заврши гротескним исходом у знаку „Ни Косово ни Европа“, злокобно је привиђење чије обрисе назиру чак и политичке аналфабете. Ништа ново није ни појава проверене лакоће одрицања, својствена вођи „Напредњака“. Једино је неизвесно како ће на тај већ стереотип политичког прерушавања реаговати гласачко тело.

Gvido

pre 13 godina

Zaista, slom jedne politike u kojoj je g. Nikolic postao politicar, a i vecina ostalih. Sta li bi se desilo da je sud ponistio odluku o jednostranom otcepljenju i postavio, npr, g. Nikolica za namesnika juzne srpske pokrajine?

Resenje su, bez sumnje, neki sasvim novi politicari. ovi, ovako nespretni i neinventivni, treba konacno da se penzionisu (bez obzira na godine).

Vanja KG

pre 13 godina

A gde ste bili kad je Djindjic izasao sa planom za Kosovo i trazio da resavamo status dok nije kasno i dok se ne uspostave institucije tamo?! Ne samo da ste ga saplitali, nego plati covek glavom za vase ludilo. Sram da vas bude!!!!!!!!!!!

slavko

pre 13 godina

Napokon je vreme za novi pocetak.
1.Raspisivanje izbora na svim nivoima
2.Zabrana kandidature na tim izborima za sve one koji su vrsili vlast od 1990 do 2010.
3.Nakon tih izbora formiranje vlade od dve najjace opcije, bez obzira koje budu, jer je to pravo raspolozenje biraca, naroda , a sitne mesetare poslati na smetliste istorije!
5.Biti il ne biti, IZABERITE!
6.Druge drzave do Srbije ovaj narod nema, sem.....

paw

pre 13 godina

Kakvo genijalno remek delo onih koji su tu politiku osuđenu na propast započeli. Odradili su 80% posla i samo su izašli iz voza kada su demokrate došle do provalije i sada se lepo odozgo smeju i svaljuju im odgovornost. Slažem se da DS treba da snosi punu odgovornost, zato što su nesposobni, obećavali su jedno a preuzeli su istu politiku protiv koje su se borili.

sasa jokic

pre 13 godina

Tomo zasto niste sazvali sednicu kada ste u Kumanovu potpisali kapitulaciju i predali Kosovo NATO snagama?! I pored referenduma gde je narod rekao ne damo Kosovo?! Tada si cutao, ali si zato dobio kvadrate na novom Beogradu! Kostunice, Tebi ce mozda Milos Simovic da odgovori na pitanje!!!

sta pricas, bre!

pre 13 godina

"Nikolić je rekao da konsekvence zbog sloma državne politike ovaj put ne mogu da snose samo građani i država već i oni koji su tu politiku sprovodili."

Znaci, krivi smo sto na referendumu nismo glasali za ulazak mirovne misije na Kosovo? Da li je referendum podrazumevao i bombardovanje, cistke i proterivanja? U ovoj zemlji je dovoljno imati vitalne funkcije pa biti kriv za nesto. Nula ste svi zajedno koji ste bili na vlasti od 1991 do danas. Nula!

gail

pre 13 godina

Ja kao naš i kao strani novinar po svetu se puno družim sa stranim novinarima i diplomatama i reći ću vam kako razmišljamo: demokratska opozicija je jedva nekako uspela da skine Slobu (ali ne i njegove pipke) i sada se jedan deo proevropske stuje DS i G17 ponovo sa Slobinom strankom uhvatio da vlada bez najevropskije struje LDP. I sada tražite da vas Evropa i svet podrži. Mislimo da ste vi Srbi malo izdali Zorana.
Pa zato evo, gledajte gde ste. Poslednja rupa na svirali.

( ((())) ) gubim signal

pre 13 godina

Naravno da nemamo prijatelje, samo me interesuje da Nikolic pri tom ne misli kako je trebalo samo da se skonctrisemo jos vise na Ruse ili pak planira to da uradi. E Nikolicu, svi vi krojite sudbinu ovom narodu, a ni jedan od vas nije ukapirao da niko nigde i nema prijatelje, vec da se sve radi on interesima i novcu. Svi ste se vi inatili sa zapadom i odbijali bilo sta da uradite da bi ste ih zadovoljili. Ni partiju golfa niste bili spremni sa njima da odigrate. Zato lepo, kao sto je ovde vec neko predlagao, svima koji su u politici do sada da im se zabrani ponovna kandidatura i neka narod sam odluci. Neka vas ne plasi anarhija, jer sam siguran da bi narod vec nekako umeo da se ocuva samo da nije svih vas iz te skupskine. Pokupite sav vas novac i izpraznite skupstinu. Hocemo novi pocetak, pa makar krenuli od nule.

mladen

pre 13 godina

Dokle ide licemerstvo i prevrtljivost Tome Nikolica. Prvo je podrzavao zahtev da se Medjunarodni sud izjasni o Kosovu, a sada je, nakon odluke Suda, krenuo kao ajkula da skuplja politicke poene. U trenucima kada je i Srbiji i Srbima tesko. Pa ko je uz Milosevica najvise doprineo nezavisnosti Kosova -naravno Seselj i Toma Nikolic pogubnom politikom radikala. I kada Toma kaze kako je bio protiv Kumanovskog sporazuma, opet pokazuje licemerstvo jer taj akt niko nije potpisao zato sto je hteo, nego zato sto je morao. Inace bi NATO polako poceo da ravna Srbiju i gadja ono sto do tada nije jer je stalno cekao da se Srbi urazume. A Toma, koji je prvo izazivao najuticajnije zemlje sveta sada je preko noci otkrio da EU nema alternativu, iako gro te EU upravo cine zemlje koje su priznale Kosovo i ne pada im na pamet da se toga odreknu. Ako je i od Tome, mnogo je

???????

pre 13 godina

Juce Toma izjavi da Evropa nema alternativu, a danas Kostunica lupi da je se ovo sve desilo zbog Tadiceve vere u Evropu. I nikakav problem Kostunica i Nikolic nemaju!

kenta

pre 13 godina

Gospodo draga, svi ste vi bili upoznati sa koracima koje je Srbija preduzela prema MSPu. Glasali ste za sve rezolucije i slozili ste se svi sa pitanjem koje smo postavili MSPu. Ne postoji nacin da se operete od odgovornosti. Dopustili ste, namerno ili slucajno, da se izgubi godinu dana, da se utrosi ogroman novac na lobiranje zbog nekakvog diletantskog pitanja. Jedino je pitanje da li ste svi namerno odigrali ovakvu igru- to je veleizdaja, ili ste slucajno dozvolili da vas zedne prevedu preko vode- za to SVI treba da podnesete ostavke, na SVIM nivoima. Na zalost, mi NEMAMO POLITICARE nego OPORTUNISTE, i nemamo sta ni koga da biramo. Mislite jednom o narodu, ne o vlasti.