Petak, 23.07.2010.

12:05

Koštunica: Srbi da ostanu na Kosovu

Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica ocenio je da je "od najvećeg značaja da srpski narod ostane da živi na Kosovu i Metohiji".

Izvor: Beta

Koštunica: Srbi da ostanu na Kosovu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

Nele

pre 13 godina

Dokle ces bre ti da nam drobis o Kosovu iz centra Beograda. Kako te bre vise nije sramota da radis to sto radis, da pozivas Srbe da ostanu na Kosovu da bi odbranili Srbiju. Pa zasto, kukavice jedna, ne odes sa svojom zenom da zivis u Peci ili Prizrenu? Ali ne, tu iz fotelje ti je najlakse da branis srpstvo. Dosta bre vise, stalno pominjes cela Srbija ovo, svi Srbi ono. Evo ja ti kazem, ogroman deo Srbije ne moze da te gleda ocima i kaje se sto te je pre petog oktobra zaokruzilo na izborima.

gradjanin Osetije&Abhazije

pre 13 godina

Jos samo fali da ga u tom njegovom razmisljanju podrzi i KONUZIN koji se nesto ucutao u zadnje vreme, ali da se ne brinemo sad ce on da se oglasi.

Skenda

pre 13 godina

Nesvatlive su mi takve izjave Kostunice a i drugih politicara Srbije da bi Srbi trebalo ostati na Kosovu a s druge strane cine sve da im otezavaju njihov opstanak na Kosovu, koje licemerstvo i neznalice.... Albanci su bili integrisani u SFRJ , sve sto je Jugoslovensko su prihvacali, zakone, ustav, skolstvo, politiku, vojsku, policiju i eto na taj nacin su ostali na svojim ognjistama to isto trebaju i Srbi na Kosovu da se uklapaju u sistem i uredjenje vlade Kosova, da onda ucestvuju aktivno na sve instance politickog zivota, na sto bolji nacin iskoriscavaju prava koja im se garantuje ustavom Kosova i opstace i zivjet ce tu na svom tlu mnogo mnogo lakse nego sada ali Beograd im zagorcava zivot insistirajuci da ne prihvate nista na Kosovu jer bih po njima to ispalo da Srbi priznaju nezavisnost Kosova, pa ni Albanski narod na Kosovu nije milom ili svojom zeljom prihvacao da zive u drzavu koju su smatrali ne svojom ali su ipak pametno iskoristili bar neke prava nacionalnih a kasnije se izborili za jos veca prava i eto gde su stigli danas. Bilo kako bilo , bilo sta Srbija i Srbi smerili za u buduce nikako ne valja da same sebe sputavaju ka tom cilju jer onda stvarno nece imati argumente ni one minimalne zasto bi vratili Kosovo u sastavu Srbije. Pustite te ljude nek sami odaberu nacin da prezive sto bolje moguce svoj zivot , ako necete pomoci iz Beograda onda bar nemojte otezavati njima opstanak, jer je to licemerstvo i odvratnost. To nisu zasluzili Srbi sa Kosova.

kleo

pre 13 godina

Steta sto si napustao Politiku druze Kostunica, steta, steta jer mnogo bolje je bio Albancima dok si ti bio u Politicku Stolicu, jer mi Albanci tada smo najvise napredovali.
Cao hahaha i vrati se opet.

lu(s)trijas

pre 13 godina

Bez mitinga nema ni Koštunice. Politika pretvaranja naroda u anarhicnu rulju koja urlice, lupa, krade itd, je mnogo laksa nego demokratski boj. Pitaj gospodine Kostunice Tadica i Jeremica kako im je? Obojica su nakon MSP odluke sa modricama i plavim flekama ostali. Sta ce? Demokratija!

Dovla

pre 13 godina

Kostunice, sta bi sa onim planom za Kosovo koji je Djindjic izneo kad smo jos i mogli nekako da se borimo za isto?! Kakav je bio tvoj odnos prema tom pitanju tada?! Hajde, znamo te dobro, ne moras da se foliras sada. Bolje cuti i budi srecan sto se do danas nije otkrila politicka pozadina ubistva tako ti mrskog premijera...

Neon

pre 13 godina

Mali Sloba opet nagovara neuk i napacen narod. Ostavi covece te ljude neka sami vec jednom krenu da donose odluke o sebi. Nisu oni izradjali decu da bi im ti kalasnjikove u ruke stavljao...

Sasa

pre 13 godina

Samo jedna stvar je sto se tice ovoga lika i njegove stranke od ogromnog znacaja. A to je da nece preci cenzus na sledecim izborima. Sve ostalo je beznacajno.

nebojsa,nbgd

pre 13 godina

Bili ste u pravu gospodine Koštunica kao i toliko puta do sada ali šta vredi, ne uklapate se u ovaj naš mentalitet, NAVIJAČKI, SITNOSOPSTVENIČKI, KRATKOVIDI, KRATKOPAMTEĆI, BEZBOŽNIČKI, PALANAČKI i da ne nabrajam dalje!! Pa kako ste se samo usuduli da u SRBIJI dobrovoljno predate vlast, odnosno vratite mandat narodu!! Pa to se u ovde ne oprašta!! Optuživali su vas da cete ako narod glasa za vas napraviti koaliciju sa ozloglašenim RADIKALIMA prenebregavajući ćinjenicu da ste to mogli uraditi bez izbora a ovi gore navedeni poverovaše u tu priču!! Vidimo danas da su ti ozloglašeni RADIKALI sada najveći evropejci i viđeni koalicioni partneri "već proverenim evropejcima" posle neminovnih izbora!! A vi koji ste u ovih 20 godina "DEMOKRATIJE" u Srbiji uglavnom uvek bili u pravu, vi ste danas "OZLOGLAŠENI SRPSKI NACIONALISTA I NAZADNJAK" zbog koga je "goreo" Beograd, a krivi ste i za onih obecanih 1000 eura poklon akcija svakom građaninu jer ste obezvredili NIS, a to je naravno vezano i za onih obećanih 200 000 radnih mesta kojih nece biti i za KONCESIJU ste krivi te je oni brže bolje oboriše pa sad na televiziji svaki dan "SAMI" izgradimo po neki auto put i brzu prugu. Spikeri na vestima više ne mogu da popamte koliko kilometara smo izgradili!! Nisu hteli da vas poslušaju oko ovog posla sa MSP jer kako vi kao doktor prava da bolje znate šta treba preduzeti u tom sudskom postupku od ovih svetskih markentiških stručnjaka - novog talasa!! Nema leba za vas gospodine Koštunica u ovoj našoj Srbiji, MNOGO STE NAĆITANI, daleko ste od proseka, jednostavno ŠTRČITE!!

ex birac vlasti

pre 13 godina

Kostunica je potpuno u pravu. Ova vlast je u kratkom periodu dozivela debakl tri svoje politike:
1. ekonomske politike (dinar pada, ekonomosko stanje nikad gore)
2. evropske politike (nece biti skorog prosirenja)
3. kosovske politike (misljenje MSP).
Ako ovo nije za ostavke, ja ne znam sta je. Jednostavno receno, ova vlast je nesposobna grupa ljudi koji ne treba da bilo sta odluciju i bilo koga da vode.

!

pre 13 godina

Na odgovornost poziva onaj koji nije nista uradio da razbijanje Beograda nakon njegovog huskackog govora se prekine ?

Pa to je ujedno i simbolicna predstava Kostunicinog maksimuma, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, sta je on uradio ? Nista spolja, samo iznutra (u zemlji) je napravio nered i pometnju. Ocigledno niko, niti Kostunica, niti Tadic, niti Jeremic, znaju da politiku usmere realno i da imaju uspehe i u medjunarodnoj politici.

mita sajba

pre 13 godina

"Pošto sam dva puta dobrovoljno silazio sa vlasti i podnosio ostavku kada nisam bio u mogućnosti da sprovodim politiku za koju sam se zalagao, imam moralno pravo ..."
Pa ti, Vojislave, nemas ni pravo, ni morala, ni da pricas o tome, a nesto od toga u sebi!
- Kljucno je to, da si SILAZIO sa vlasti, kada smo te najurili, zato sto "nisi bio u mogucnosti", kako ti kazes, odnosno, zato sto si bio nesposoban za mesta, na kojima si bio!
- U tvom slucaju, nije imperativ SPOSOBNOST, za posao kojim si se bavio, nego ono sto i sam priznajes: "nisam bio u mogucnosti"; probao sam, ne ide!
- Oba puta, kada si bio na vlasti, bio su senci prethodnika, jakih licnosti, s jedne strane, posle Milosevica, negativca (od kojeg nisi bio zavredeo, ni da te napada, dok je bio na vlasti) i s druge, posle Djindjica, pozitivca (koji, da je i danas ziv, raskrinkao bi tebe i tvoju "salonsku", retrogradnu i stetnu politiku po ovu zemlju, na najsitnije cinioce). To, kako si i zasto bas Ti bio kandidat na izborima 2000. g, protiv Milosevica, znamo, ostalo je zabelezeno, sta o tome govori Djindjic!
- Na kraju, da li je moguce, da ti, kao doktor pravnih nauka, expert bas za medjunarodno pravo, osporavas ovoj vladi obracanje MSP, sa ovakvim pitanjem, ocigledno sumnjajuci u profesionalizam tamosnjih sudija, sa predosecajem kakav ce odgovor biti??
Samo autogolove dajes, Vojislave, povuci se vise sa politicke scene! Kada ces, ako sada neces, bice samo jos gore!? Dozvoli DSS-u, da bar na narednim izborima udje u skupstinu, sto je sa tobom ne celu partije, neverovatno.

Informator

pre 13 godina

Kakav demagog! Pa isti se za tu "vlast" borio tako grčevito da je moljakao i radikale i naprednjake da mu daju podršku da formira vladu. Da je isti taj gospodin Dr Vojislav malo manje alav na mesto predsednika vlade ne ta koalicija bi verovatno bila napravljena. Ali njemu je samo u glavi kabinet u Nemanjinoj a njegovim pajtosima UO i sto vise para za sto manje rada.
Dosta sa demagogijom salonskih ...sta!!!

danilo

pre 13 godina

Budimo realni. Vrh DSS-a podseća na prvi red na sahrani, ali ni blizu nisu lopuže poput ovih sad (mada se po tome svoi političari u Srbiji malo razlikuju). Koštunica je trom, mrzovoljan, bezvoljan, nije lep kao Tadić, ali se bar časno povukao kad je izgubio izbore. Za vreme njegove Vlade Srbija je bila 5 puta ekonomski jača, a sve što je rekao u vezi sa Kosovom je tačno. Ja ga neću glasati, a neću glasati ni ostale. Ali ako su ovi sa Klunijem Drugim na čelu stvarno ljudi, neka raspišu izbore. Ovoliko njihovo poltronstvo mi se gadi. Koštunica je trom, ali su ovi ljigavi lažovi! Vrame je da neko kaže i Evropi i svetu da ne može non-stop da nam se prodaje NIŠTA za mnogo. Namirili su Slovence, Hrvate, Muslimane, Crnogorce, Makedonce i na kraju Albance na naš račun, i ovi bi hteli još, pa su sve nešto uvređeni čim se bilo čemu što nam nije u interesu usprotivimo. Dosta bre!

Dirty

pre 13 godina

Euro ce uskoro biti 250 dinara a kolone izbeglica sa Kosova preplaviti Srbiju. Nije vise ni bitno sta je govorio Kostunica a sta Tadic, nastaje opsta bezanija????

normalan

pre 13 godina

Lepo je sve to rekao Kostunije, samo sto ne mogu uvek da prodju njegova podmetanja i zamena teza. Jedno je odgovornost za neuspesnu inicijativu pred sudom. Za to odgovornost svakako snosi ova vlast i od toga je niko ne moze odbraniti. Ali to sto je Kosovo proglasilo nezavisnost to je drugo. Nije ova vlast kriva i odgovorna za to, niti sto druge drzave priznaju tu nezavisnost, a Amerika je svom snagom podrzava. Ako bi bilo tako, onda je njegova (Kostunicina) vlast odgovornija za to jer se tada nezavisnost proglasila. Prema tome, ne podrzavam ja ovu vlast i mislim da treba da podnesu ostavke, ali ne jer je Kosovo nezavisno. Oni nisu odgovorni za to i ne mogu biti. Nije ni Kostunica prvi odgovoran, ali on ima mnogo vecu odgovornost za desavanja na Kosovu od ove vlasti i to nece da kamuflira vriskom iz opozije i zamenom teza.

(Vlast)a

pre 13 godina

Cim se javljaju ove moralne gromade i politicki grobari Srbije, vreme je da se saberemo i vidimo bez cega se moze, a bez cega mora: moramo bez Kosova koje je izgubio Milosevic. Nase je da pomazemo i Srbima i Albancima da svi zivimo bolje. Strategije da komsiji crkne krava je nemoralna i sa stanovista gradjana i sa stanovista ortodoksnih vernika. Svakako se moze bez ovakve diplomatije koja je amaterska u izvodjenju i rezultatima a izuzetno skupa. Bolje je da sve to skrpimo da nam ova politicka gromada ne bi izgubila i Vojvodinu, pa mozda i Beograd, kao sto su isterali Crnu Goru i utvrdili Kosovo u stavu da sa ovakvim moralnim likovima ne mogu da zive u zajednici.

covek

pre 13 godina

Jasno mi je sta Kostunica govori i ta cela strategija mi je ok, ali sta ste uradili za te ljude dole! Gde im je uzor u vama, pa da se i zrtvuju zarad domovine i naroda? Ne moze se samo traziti a nista za uzvrat dati! A vi jos vise kradete, lazete i sl. i onda se pitate... Pa kako bre neko da vas poslusa i kada ste u pravu!??

skijas

pre 13 godina

Jeste da je Kostunica postao dezurni krivac za sve sta se u ovoj zemlji desava i cinjenice je da se to spinuje kako od vladajuce partije, tako i od nekih drugih spoljnih faktora, ali za ovo ne moze biti kriv. Svoju politiku je podredio Kosmetu, sigurno na ustrb drugih tema (EU, ekonomija) ali makar ju je vodio doslednije i nije srljao u ovakve neodgovorne avanture kakvu je demokratska stranka uradila. Ipak je podneo ostavku i zbog Kosmeta je pala Vlada. Bas zbog razlike u misljenju. Pa red je valjda da ljudi imaju obraz, priznaju da su pogresili i preuzmu odgovornost. Pitajte ljude na Kosmetu kako se osecaju. Mogao je neki nas predak da bude odande, pa bi smo se sada mi nasli u problemu, a neko drugi bi lako govorio: sta se to nas tice.
Kosmet je deo Srbije bas kao i Beograd, Nis, Subotica, Kragujevac ili Apatin.
Nesto se mora preduzeti i moramo se manuti politikanstva i ozbilno videti sta dalje.
Tri kljucna pravca ove Vlade su dozivela fijasko:
ekonomija, EU (mozda bude, a mozda i ne vec 2020) i KiM!
Oni sa obrazom ili bez njega moraju da snose odgovornost. Ostavke jesu i moralna i politicka kategorija

tosi

pre 13 godina

Bude li narod i dalje slusao gospodu kao Kostunica, Seselj, Nikolic i slicne, i dalje ce ziveti u zabludi, u 19 veku. Kosovo je realnost koju treba priznati, a ovim ratnohuskacima ne treba dati prostora na medijima da truju gradjane svojim iluzijama.

zoran

pre 13 godina

Koliko god mi tesko bilo da to priznam, Kostunica je potpuno u pravu. Ovo je takav slom politike Borisa Tadica da verovatno ne postoji zemlja na planeti na kojoj bi se on odrzao na vlasti nakon ovakve katastrofe, osim naravno Srbije.

Marina

pre 13 godina

Slažem se s Koštunicom i nadam se da će Srbi ostati na Kosovu i konačno se sada moći usredotočiti na Prištinu te srediti svoj život. Srbi južno od Ibra su to već shvatili, sad je na redu i sjever jer će kosovske vlasti u suradnji s EULEX-om i KFOR-om dovesti sve stvari na svoje mjesto. Priština je pod međunarodnom prismotrom i sigurno ničim neće ugroziti svoj imidž nezavisne države. Ostanak Srba u izravnom je interesu Srba, Srbije , Kosova i cijele regije. Ipak, prema iskustvima iz nedavne prošlosti, vjerojatno je da će se sada po prikrivenom nalogu Beograda isprovocirati kakav incident nad Srbima kako bi se Prištinu stjeralo u kut. Cijena provokacija i prividnih nemira je ponekad jako velika (smrt liječnika i ranjavanje poslanika ) bez obzira tko je izazivač nereda. Jedno moram reći: nakon izgubljenih ratova zbog megalomanije, naprasitosti i bahatosti, Srbija je izgubila i na diplomatskom planu iz istih ili sličnih razloga: nabusitost Jeremića, pogrešno kalkuliranje s „prijateljima“ i „neprijateljima“ Srbije, nepreuzimanje odgovornosti za ratne pohode i zločine ili iznuđene deklaracije poput srebreničke, loš odnos prema svakoj ex-Yu republici koja je napustila zajednicu sa Srbijom , nepriznanje kosovskih demokratski izabranih vlasti (privremeni predsjednik itd.), i stav da Srbija uživa pomoć Moskve i Pekinga pa „tko nam što može“, uspješno „nenalaženje“ Mladića i Hadžića, loš odnos srbijanskih vlasti prema svojim građanima (obmanjivanje, laganje, uvjeravanje da je EULEX, MSP, Gana, Kina, Moskva...pobjeda Srbije i da će Priština biti suočena s velikim trenutkom istine, da Kosovo priređuje lažno slavlje...i tako redom). Poslovica kaže: tko se mača laća, od mača i pogiba.

beni

pre 13 godina

Pa naravno da ostanu na Kosovo. Ja sam Albanac sa Kosova i kazem svim Srbima da ne samo da treba da ostanu na Kosovo, oni moraju da ostanu na Kosovo. Pa nemamo mi nista protiv Srba ovde. Ljudi kao Koctunica, Seselj i Nikolic teraju nas da se mrzimo.

mare 025

pre 13 godina

Iako rizikujem da skupim ogroman broj 'ne preporucujem', svako ko malo racionalnije i trezvenije cita i prati Kostunicine izjave je svestan da on itekako ima sta da kaze i da je poprilicno cesto predvidjao sta ce nas zadesiti-i po pitanju politike Zapada prema Srbiji, i prema nasem poltronskom stavu prema EU, i stalnog ucenjivanja Srbije od strane EU koje je cesto potpuno nepotrebno i pogresno, a na kraju krajeva ima i puno moralno pravo kao jedini politicar koji je silazio sa vlasti kao aktuelni premijer, a da nije morao!

sasha

pre 13 godina

Ma kriv je Kostunica, a politicke gromade stare od 30-40 godina iz DS-a maestralno vode spoljnu politiku, a i pravo im je jaca strana, nismo juce dali autogol nego smo sami sebi pojeli figuru u sahu, to mogu samo majstori

zika

pre 13 godina

Možda je Koštunica i težak i mučan kao političar na vlasti, ali je istina da je on jedini umeo da se skloni sa vlasti.

To je umeće i poštenje koje je kod nas još uvek retko, na štetu svih nas, i u pravu je što postavlja dato pitanje.

Vlada bi morala da padne, ministri sasvim sigurno, i potrebni su novi izbori.

narcis

pre 13 godina

Sasvim ispravni stavovi, doduše sa istorijskim greškama. Još samo da preseli iz Beograda u Prištinu i dokaže patriotizam, eto i mene za njim.

Б.

pre 13 godina

Мени ово личи на разуман став. И мени се чини да је оваква политика - и Косово и Европа од почетка била немогућа мисија. Такође, мислим да је ред да најодговорнији за овај велики пораз напусте функције које обављају. У Коштуничиној терминологији - да врате мандат народу.

Victor

pre 13 godina

Zasto gospodin Kostunica nastavlja sa nebuloznom pricom o 'tuzbi protiv svake pojedinacne drzave koja je priznala Kosovo', kada je to, prosto, nonsens? Izvorno pravo svake drzave je da priznaje druge entitete za drzave ukoliko to zeli, to je cisto politicka odluka, pitanje slobodne volje, tako da ova prica nema puno veze sa realnoscu. Drzave se ne mogu tuziti sa to, to svaki pravnik zna.

Vlada

pre 13 godina

Gospodine Kostunica, niko nema pravo da tera pojedinca da zivi svoj zivot kako zeli, pogotovu ne zbog toga sto je pripadnik neke nacionalnosti. Covek ima pravo da bira sta je najbolje za njegovu porodicu i sebe i NIKADA VISE ne treba da ispasta zbog gresaka politicara. Kako vas nije sramota da terate ljude da ono sto im je najvrednije, svoj i zivot svoje porodice, podrede drzavi koja ih je u tu situaciju i dovela. Gadi mi se ta nacionalna politika u kojoj se drzava i nacionalnost stavljaju iznad pojedinca i njegog dobra.

wlado

pre 13 godina

"Ceo srpski narod zna istinu koju niko i nikada ne može osporiti"

a onaj mali ostatak sveta(6-7 milijardi) zna pravu istinu, koju pa ni mi srbi ne mozemo da osporimo.

Srdja Zlopogledja

pre 13 godina

Kostunica, srednjovekovni romanticar, za koga je Kosovo jos uvek pastirski raj, a pesma odzvanja: Cuvam ovce kraj zelene jove, kraj zelene jove... Mani se bre! Gde i sta da radim? Daj mi odgovor!

dox

pre 13 godina

hahha, probudio se kostunica, procitao novine jutros, pa ajde da odreaguje. bilo mi je zanimljivo da se jedino on od lidera stranka nije oglasio povodom msp-a, bas sam naivan, kao da ne znam:)

marko, nis

pre 13 godina

Srbi na Kosovu treba da gledaju svoj interes, a ne da se nacionalna pitanja i problemi resavaju preko njihovih ledja. Sto bi neko ceo zivot proveo u nekom selistu u centralnom Kosovu, pre nego da se preseli za Krusevac? Ako je Kostunica zaista mislio ovo sto govori, neka proda svoj stan u centru Beograda i kupi imanje u Lapljem Selu ili Starom Gacku i nek se preseli tamo.

ivica

pre 13 godina

Postalo je uobičajeno da u Srbiji za sve što ne valja optuže Koštunicu.Pravilo koje je ustrojeno ide do te mere da kada nekog zaboli prst , zna se kriv je Koštunica!A čovek je za mnoge stvari u pravu,svidelo se to kome ili ne.

Predrag

pre 13 godina

Odlična ideja, predlažem da se kao primer vrhuška DSS-a sa svojim porodicama presele na KiM. A ne seli vam se dole? A da, vi ste bili tamo samo kad je trebala da se podgreje atmosfera (kao onaj B. R. koji je nešto dole kao hajdučio oko železnice u Avirex jakni i Audiju A8).

Ljupko

pre 13 godina

Moram priznati da je ovog puta u pravu! Da smo tuzili tih par drzava ne pocetku nikad se ne bi druge usudile da priznaju, barem ta brojka ne bi dosla do broja od 70... Tadic i Jeremic su najoodgovorniji za ovaj debakl!

Praško Proleće

pre 13 godina

Pa gospodine doktore, za ime Boga, dosta više demagogije. Dozvolite ljudima na Kosovu da sami odluče šta i gde je bolje za njih u ovom tužnom trenutku. Ili se preselite tamo pa propagirajte vaše ideje na licu mesta. Obećavam da ću istog trena slediti Vaš primer.

kimi

pre 13 godina

Gospodine Koštunica,što Vi i vaši istomišljenici ne spakujete kofere,pa pravac Kosovo,lepo se tamo preselite,pa će vaš primer i reči imati mnogo veće značenje.Lepo je iz Beograda boriti se za Kosovo,a i sigurno je..Nekada su najvažniji ljudi za Srbiju bili na braniku otadžbine,sa narodom.Danas sede kilometrima daleko od problema,u lepo rashlađenim kancelarijama,udobnim foteljama,i umišljaju da je to branik.E pa gospodo,to što vi radite godinama za ovu zemlju zove se propast ovog naroda i ove zemlje.

zoran

pre 13 godina

Covek je u pravu, bez obzira voleli mi njega ili ne.

Suludo je bilo ocekivati od ovog suda neku drugu odluku, kada u njemu su vecinski predstavnici sudije iz zemalja koje priznaju Kosovo. Ko jos pametan moze verovati da ce jedan sudija biti van politickih uticaja. Zar nam je lekcija sa Hagom bila nedovoljna da shvatimo tu neoborivu cinjenicu..?
Odlazak na taj sud je bio potez jednog veoma neiskusnog shah igraca koji se zaleteo da pojede jaku figuru ne videci da se posle toga sprema mat od njegovog protivnika.
Alternativa za EU postoji i to jaca no sam EU. Vezivanje ekonomskog trzista za dve super-sile, prakticnpo jedine u ovom trenutku (mada zapadni mediji, veshti u svojoj reklami prikazuju to na drugi nacin) Kina i Rusija. Prva drzi USA u shaci jednom zaduzenoscu iz koje ovi nikada nece isplivati a druga ,Rusija,energetskim potencijalom od koga Evropa vec uveliko zavisi i nece moci da se izvuce iz zagrljaja medveda. Da ne spominjem ta dva trzista koja su, za zemlju velicine Srbije, neogranicena.
Zar su Nemci glupi sto prakticno svakog dana potpisuju razno-razne trgovniske ugovore sa Rusijom i prakticno su joj najblizi od svih evropskih drzava.

Takodje bih savetovao nasim politicarima, ako oni vec nisu placeni od EU da igraju ovu igru (ja to ne znam), da zagreju stolicu i dobro prostudiraju istoriju od najranijih vremena. Mislim da ce nesto veoma bitno nauciti u pogledu odnosa zapadnih drzava i Srbije. Mozda ce im tada zasvetleti neka lampica. Do tog momenta idemo iz greske u gresku i kraj im se ne vidi.

zoran

pre 13 godina

Covek je u pravu, bez obzira voleli mi njega ili ne.

Suludo je bilo ocekivati od ovog suda neku drugu odluku, kada u njemu su vecinski predstavnici sudije iz zemalja koje priznaju Kosovo. Ko jos pametan moze verovati da ce jedan sudija biti van politickih uticaja. Zar nam je lekcija sa Hagom bila nedovoljna da shvatimo tu neoborivu cinjenicu..?
Odlazak na taj sud je bio potez jednog veoma neiskusnog shah igraca koji se zaleteo da pojede jaku figuru ne videci da se posle toga sprema mat od njegovog protivnika.
Alternativa za EU postoji i to jaca no sam EU. Vezivanje ekonomskog trzista za dve super-sile, prakticnpo jedine u ovom trenutku (mada zapadni mediji, veshti u svojoj reklami prikazuju to na drugi nacin) Kina i Rusija. Prva drzi USA u shaci jednom zaduzenoscu iz koje ovi nikada nece isplivati a druga ,Rusija,energetskim potencijalom od koga Evropa vec uveliko zavisi i nece moci da se izvuce iz zagrljaja medveda. Da ne spominjem ta dva trzista koja su, za zemlju velicine Srbije, neogranicena.
Zar su Nemci glupi sto prakticno svakog dana potpisuju razno-razne trgovniske ugovore sa Rusijom i prakticno su joj najblizi od svih evropskih drzava.

Takodje bih savetovao nasim politicarima, ako oni vec nisu placeni od EU da igraju ovu igru (ja to ne znam), da zagreju stolicu i dobro prostudiraju istoriju od najranijih vremena. Mislim da ce nesto veoma bitno nauciti u pogledu odnosa zapadnih drzava i Srbije. Mozda ce im tada zasvetleti neka lampica. Do tog momenta idemo iz greske u gresku i kraj im se ne vidi.

ivica

pre 13 godina

Postalo je uobičajeno da u Srbiji za sve što ne valja optuže Koštunicu.Pravilo koje je ustrojeno ide do te mere da kada nekog zaboli prst , zna se kriv je Koštunica!A čovek je za mnoge stvari u pravu,svidelo se to kome ili ne.

Ljupko

pre 13 godina

Moram priznati da je ovog puta u pravu! Da smo tuzili tih par drzava ne pocetku nikad se ne bi druge usudile da priznaju, barem ta brojka ne bi dosla do broja od 70... Tadic i Jeremic su najoodgovorniji za ovaj debakl!

Predrag

pre 13 godina

Odlična ideja, predlažem da se kao primer vrhuška DSS-a sa svojim porodicama presele na KiM. A ne seli vam se dole? A da, vi ste bili tamo samo kad je trebala da se podgreje atmosfera (kao onaj B. R. koji je nešto dole kao hajdučio oko železnice u Avirex jakni i Audiju A8).

Б.

pre 13 godina

Мени ово личи на разуман став. И мени се чини да је оваква политика - и Косово и Европа од почетка била немогућа мисија. Такође, мислим да је ред да најодговорнији за овај велики пораз напусте функције које обављају. У Коштуничиној терминологији - да врате мандат народу.

mare 025

pre 13 godina

Iako rizikujem da skupim ogroman broj 'ne preporucujem', svako ko malo racionalnije i trezvenije cita i prati Kostunicine izjave je svestan da on itekako ima sta da kaze i da je poprilicno cesto predvidjao sta ce nas zadesiti-i po pitanju politike Zapada prema Srbiji, i prema nasem poltronskom stavu prema EU, i stalnog ucenjivanja Srbije od strane EU koje je cesto potpuno nepotrebno i pogresno, a na kraju krajeva ima i puno moralno pravo kao jedini politicar koji je silazio sa vlasti kao aktuelni premijer, a da nije morao!

Vlada

pre 13 godina

Gospodine Kostunica, niko nema pravo da tera pojedinca da zivi svoj zivot kako zeli, pogotovu ne zbog toga sto je pripadnik neke nacionalnosti. Covek ima pravo da bira sta je najbolje za njegovu porodicu i sebe i NIKADA VISE ne treba da ispasta zbog gresaka politicara. Kako vas nije sramota da terate ljude da ono sto im je najvrednije, svoj i zivot svoje porodice, podrede drzavi koja ih je u tu situaciju i dovela. Gadi mi se ta nacionalna politika u kojoj se drzava i nacionalnost stavljaju iznad pojedinca i njegog dobra.

zika

pre 13 godina

Možda je Koštunica i težak i mučan kao političar na vlasti, ali je istina da je on jedini umeo da se skloni sa vlasti.

To je umeće i poštenje koje je kod nas još uvek retko, na štetu svih nas, i u pravu je što postavlja dato pitanje.

Vlada bi morala da padne, ministri sasvim sigurno, i potrebni su novi izbori.

zoran

pre 13 godina

Koliko god mi tesko bilo da to priznam, Kostunica je potpuno u pravu. Ovo je takav slom politike Borisa Tadica da verovatno ne postoji zemlja na planeti na kojoj bi se on odrzao na vlasti nakon ovakve katastrofe, osim naravno Srbije.

wlado

pre 13 godina

"Ceo srpski narod zna istinu koju niko i nikada ne može osporiti"

a onaj mali ostatak sveta(6-7 milijardi) zna pravu istinu, koju pa ni mi srbi ne mozemo da osporimo.

skijas

pre 13 godina

Jeste da je Kostunica postao dezurni krivac za sve sta se u ovoj zemlji desava i cinjenice je da se to spinuje kako od vladajuce partije, tako i od nekih drugih spoljnih faktora, ali za ovo ne moze biti kriv. Svoju politiku je podredio Kosmetu, sigurno na ustrb drugih tema (EU, ekonomija) ali makar ju je vodio doslednije i nije srljao u ovakve neodgovorne avanture kakvu je demokratska stranka uradila. Ipak je podneo ostavku i zbog Kosmeta je pala Vlada. Bas zbog razlike u misljenju. Pa red je valjda da ljudi imaju obraz, priznaju da su pogresili i preuzmu odgovornost. Pitajte ljude na Kosmetu kako se osecaju. Mogao je neki nas predak da bude odande, pa bi smo se sada mi nasli u problemu, a neko drugi bi lako govorio: sta se to nas tice.
Kosmet je deo Srbije bas kao i Beograd, Nis, Subotica, Kragujevac ili Apatin.
Nesto se mora preduzeti i moramo se manuti politikanstva i ozbilno videti sta dalje.
Tri kljucna pravca ove Vlade su dozivela fijasko:
ekonomija, EU (mozda bude, a mozda i ne vec 2020) i KiM!
Oni sa obrazom ili bez njega moraju da snose odgovornost. Ostavke jesu i moralna i politicka kategorija

sasha

pre 13 godina

Ma kriv je Kostunica, a politicke gromade stare od 30-40 godina iz DS-a maestralno vode spoljnu politiku, a i pravo im je jaca strana, nismo juce dali autogol nego smo sami sebi pojeli figuru u sahu, to mogu samo majstori

ex birac vlasti

pre 13 godina

Kostunica je potpuno u pravu. Ova vlast je u kratkom periodu dozivela debakl tri svoje politike:
1. ekonomske politike (dinar pada, ekonomosko stanje nikad gore)
2. evropske politike (nece biti skorog prosirenja)
3. kosovske politike (misljenje MSP).
Ako ovo nije za ostavke, ja ne znam sta je. Jednostavno receno, ova vlast je nesposobna grupa ljudi koji ne treba da bilo sta odluciju i bilo koga da vode.

nebojsa,nbgd

pre 13 godina

Bili ste u pravu gospodine Koštunica kao i toliko puta do sada ali šta vredi, ne uklapate se u ovaj naš mentalitet, NAVIJAČKI, SITNOSOPSTVENIČKI, KRATKOVIDI, KRATKOPAMTEĆI, BEZBOŽNIČKI, PALANAČKI i da ne nabrajam dalje!! Pa kako ste se samo usuduli da u SRBIJI dobrovoljno predate vlast, odnosno vratite mandat narodu!! Pa to se u ovde ne oprašta!! Optuživali su vas da cete ako narod glasa za vas napraviti koaliciju sa ozloglašenim RADIKALIMA prenebregavajući ćinjenicu da ste to mogli uraditi bez izbora a ovi gore navedeni poverovaše u tu priču!! Vidimo danas da su ti ozloglašeni RADIKALI sada najveći evropejci i viđeni koalicioni partneri "već proverenim evropejcima" posle neminovnih izbora!! A vi koji ste u ovih 20 godina "DEMOKRATIJE" u Srbiji uglavnom uvek bili u pravu, vi ste danas "OZLOGLAŠENI SRPSKI NACIONALISTA I NAZADNJAK" zbog koga je "goreo" Beograd, a krivi ste i za onih obecanih 1000 eura poklon akcija svakom građaninu jer ste obezvredili NIS, a to je naravno vezano i za onih obećanih 200 000 radnih mesta kojih nece biti i za KONCESIJU ste krivi te je oni brže bolje oboriše pa sad na televiziji svaki dan "SAMI" izgradimo po neki auto put i brzu prugu. Spikeri na vestima više ne mogu da popamte koliko kilometara smo izgradili!! Nisu hteli da vas poslušaju oko ovog posla sa MSP jer kako vi kao doktor prava da bolje znate šta treba preduzeti u tom sudskom postupku od ovih svetskih markentiških stručnjaka - novog talasa!! Nema leba za vas gospodine Koštunica u ovoj našoj Srbiji, MNOGO STE NAĆITANI, daleko ste od proseka, jednostavno ŠTRČITE!!

dox

pre 13 godina

hahha, probudio se kostunica, procitao novine jutros, pa ajde da odreaguje. bilo mi je zanimljivo da se jedino on od lidera stranka nije oglasio povodom msp-a, bas sam naivan, kao da ne znam:)

Victor

pre 13 godina

Zasto gospodin Kostunica nastavlja sa nebuloznom pricom o 'tuzbi protiv svake pojedinacne drzave koja je priznala Kosovo', kada je to, prosto, nonsens? Izvorno pravo svake drzave je da priznaje druge entitete za drzave ukoliko to zeli, to je cisto politicka odluka, pitanje slobodne volje, tako da ova prica nema puno veze sa realnoscu. Drzave se ne mogu tuziti sa to, to svaki pravnik zna.

kimi

pre 13 godina

Gospodine Koštunica,što Vi i vaši istomišljenici ne spakujete kofere,pa pravac Kosovo,lepo se tamo preselite,pa će vaš primer i reči imati mnogo veće značenje.Lepo je iz Beograda boriti se za Kosovo,a i sigurno je..Nekada su najvažniji ljudi za Srbiju bili na braniku otadžbine,sa narodom.Danas sede kilometrima daleko od problema,u lepo rashlađenim kancelarijama,udobnim foteljama,i umišljaju da je to branik.E pa gospodo,to što vi radite godinama za ovu zemlju zove se propast ovog naroda i ove zemlje.

danilo

pre 13 godina

Budimo realni. Vrh DSS-a podseća na prvi red na sahrani, ali ni blizu nisu lopuže poput ovih sad (mada se po tome svoi političari u Srbiji malo razlikuju). Koštunica je trom, mrzovoljan, bezvoljan, nije lep kao Tadić, ali se bar časno povukao kad je izgubio izbore. Za vreme njegove Vlade Srbija je bila 5 puta ekonomski jača, a sve što je rekao u vezi sa Kosovom je tačno. Ja ga neću glasati, a neću glasati ni ostale. Ali ako su ovi sa Klunijem Drugim na čelu stvarno ljudi, neka raspišu izbore. Ovoliko njihovo poltronstvo mi se gadi. Koštunica je trom, ali su ovi ljigavi lažovi! Vrame je da neko kaže i Evropi i svetu da ne može non-stop da nam se prodaje NIŠTA za mnogo. Namirili su Slovence, Hrvate, Muslimane, Crnogorce, Makedonce i na kraju Albance na naš račun, i ovi bi hteli još, pa su sve nešto uvređeni čim se bilo čemu što nam nije u interesu usprotivimo. Dosta bre!

beni

pre 13 godina

Pa naravno da ostanu na Kosovo. Ja sam Albanac sa Kosova i kazem svim Srbima da ne samo da treba da ostanu na Kosovo, oni moraju da ostanu na Kosovo. Pa nemamo mi nista protiv Srba ovde. Ljudi kao Koctunica, Seselj i Nikolic teraju nas da se mrzimo.

Srdja Zlopogledja

pre 13 godina

Kostunica, srednjovekovni romanticar, za koga je Kosovo jos uvek pastirski raj, a pesma odzvanja: Cuvam ovce kraj zelene jove, kraj zelene jove... Mani se bre! Gde i sta da radim? Daj mi odgovor!

narcis

pre 13 godina

Sasvim ispravni stavovi, doduše sa istorijskim greškama. Još samo da preseli iz Beograda u Prištinu i dokaže patriotizam, eto i mene za njim.

tosi

pre 13 godina

Bude li narod i dalje slusao gospodu kao Kostunica, Seselj, Nikolic i slicne, i dalje ce ziveti u zabludi, u 19 veku. Kosovo je realnost koju treba priznati, a ovim ratnohuskacima ne treba dati prostora na medijima da truju gradjane svojim iluzijama.

Praško Proleće

pre 13 godina

Pa gospodine doktore, za ime Boga, dosta više demagogije. Dozvolite ljudima na Kosovu da sami odluče šta i gde je bolje za njih u ovom tužnom trenutku. Ili se preselite tamo pa propagirajte vaše ideje na licu mesta. Obećavam da ću istog trena slediti Vaš primer.

mita sajba

pre 13 godina

"Pošto sam dva puta dobrovoljno silazio sa vlasti i podnosio ostavku kada nisam bio u mogućnosti da sprovodim politiku za koju sam se zalagao, imam moralno pravo ..."
Pa ti, Vojislave, nemas ni pravo, ni morala, ni da pricas o tome, a nesto od toga u sebi!
- Kljucno je to, da si SILAZIO sa vlasti, kada smo te najurili, zato sto "nisi bio u mogucnosti", kako ti kazes, odnosno, zato sto si bio nesposoban za mesta, na kojima si bio!
- U tvom slucaju, nije imperativ SPOSOBNOST, za posao kojim si se bavio, nego ono sto i sam priznajes: "nisam bio u mogucnosti"; probao sam, ne ide!
- Oba puta, kada si bio na vlasti, bio su senci prethodnika, jakih licnosti, s jedne strane, posle Milosevica, negativca (od kojeg nisi bio zavredeo, ni da te napada, dok je bio na vlasti) i s druge, posle Djindjica, pozitivca (koji, da je i danas ziv, raskrinkao bi tebe i tvoju "salonsku", retrogradnu i stetnu politiku po ovu zemlju, na najsitnije cinioce). To, kako si i zasto bas Ti bio kandidat na izborima 2000. g, protiv Milosevica, znamo, ostalo je zabelezeno, sta o tome govori Djindjic!
- Na kraju, da li je moguce, da ti, kao doktor pravnih nauka, expert bas za medjunarodno pravo, osporavas ovoj vladi obracanje MSP, sa ovakvim pitanjem, ocigledno sumnjajuci u profesionalizam tamosnjih sudija, sa predosecajem kakav ce odgovor biti??
Samo autogolove dajes, Vojislave, povuci se vise sa politicke scene! Kada ces, ako sada neces, bice samo jos gore!? Dozvoli DSS-u, da bar na narednim izborima udje u skupstinu, sto je sa tobom ne celu partije, neverovatno.

marko, nis

pre 13 godina

Srbi na Kosovu treba da gledaju svoj interes, a ne da se nacionalna pitanja i problemi resavaju preko njihovih ledja. Sto bi neko ceo zivot proveo u nekom selistu u centralnom Kosovu, pre nego da se preseli za Krusevac? Ako je Kostunica zaista mislio ovo sto govori, neka proda svoj stan u centru Beograda i kupi imanje u Lapljem Selu ili Starom Gacku i nek se preseli tamo.

Marina

pre 13 godina

Slažem se s Koštunicom i nadam se da će Srbi ostati na Kosovu i konačno se sada moći usredotočiti na Prištinu te srediti svoj život. Srbi južno od Ibra su to već shvatili, sad je na redu i sjever jer će kosovske vlasti u suradnji s EULEX-om i KFOR-om dovesti sve stvari na svoje mjesto. Priština je pod međunarodnom prismotrom i sigurno ničim neće ugroziti svoj imidž nezavisne države. Ostanak Srba u izravnom je interesu Srba, Srbije , Kosova i cijele regije. Ipak, prema iskustvima iz nedavne prošlosti, vjerojatno je da će se sada po prikrivenom nalogu Beograda isprovocirati kakav incident nad Srbima kako bi se Prištinu stjeralo u kut. Cijena provokacija i prividnih nemira je ponekad jako velika (smrt liječnika i ranjavanje poslanika ) bez obzira tko je izazivač nereda. Jedno moram reći: nakon izgubljenih ratova zbog megalomanije, naprasitosti i bahatosti, Srbija je izgubila i na diplomatskom planu iz istih ili sličnih razloga: nabusitost Jeremića, pogrešno kalkuliranje s „prijateljima“ i „neprijateljima“ Srbije, nepreuzimanje odgovornosti za ratne pohode i zločine ili iznuđene deklaracije poput srebreničke, loš odnos prema svakoj ex-Yu republici koja je napustila zajednicu sa Srbijom , nepriznanje kosovskih demokratski izabranih vlasti (privremeni predsjednik itd.), i stav da Srbija uživa pomoć Moskve i Pekinga pa „tko nam što može“, uspješno „nenalaženje“ Mladića i Hadžića, loš odnos srbijanskih vlasti prema svojim građanima (obmanjivanje, laganje, uvjeravanje da je EULEX, MSP, Gana, Kina, Moskva...pobjeda Srbije i da će Priština biti suočena s velikim trenutkom istine, da Kosovo priređuje lažno slavlje...i tako redom). Poslovica kaže: tko se mača laća, od mača i pogiba.

(Vlast)a

pre 13 godina

Cim se javljaju ove moralne gromade i politicki grobari Srbije, vreme je da se saberemo i vidimo bez cega se moze, a bez cega mora: moramo bez Kosova koje je izgubio Milosevic. Nase je da pomazemo i Srbima i Albancima da svi zivimo bolje. Strategije da komsiji crkne krava je nemoralna i sa stanovista gradjana i sa stanovista ortodoksnih vernika. Svakako se moze bez ovakve diplomatije koja je amaterska u izvodjenju i rezultatima a izuzetno skupa. Bolje je da sve to skrpimo da nam ova politicka gromada ne bi izgubila i Vojvodinu, pa mozda i Beograd, kao sto su isterali Crnu Goru i utvrdili Kosovo u stavu da sa ovakvim moralnim likovima ne mogu da zive u zajednici.

Dirty

pre 13 godina

Euro ce uskoro biti 250 dinara a kolone izbeglica sa Kosova preplaviti Srbiju. Nije vise ni bitno sta je govorio Kostunica a sta Tadic, nastaje opsta bezanija????

Sasa

pre 13 godina

Samo jedna stvar je sto se tice ovoga lika i njegove stranke od ogromnog znacaja. A to je da nece preci cenzus na sledecim izborima. Sve ostalo je beznacajno.

!

pre 13 godina

Na odgovornost poziva onaj koji nije nista uradio da razbijanje Beograda nakon njegovog huskackog govora se prekine ?

Pa to je ujedno i simbolicna predstava Kostunicinog maksimuma, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, sta je on uradio ? Nista spolja, samo iznutra (u zemlji) je napravio nered i pometnju. Ocigledno niko, niti Kostunica, niti Tadic, niti Jeremic, znaju da politiku usmere realno i da imaju uspehe i u medjunarodnoj politici.

Informator

pre 13 godina

Kakav demagog! Pa isti se za tu "vlast" borio tako grčevito da je moljakao i radikale i naprednjake da mu daju podršku da formira vladu. Da je isti taj gospodin Dr Vojislav malo manje alav na mesto predsednika vlade ne ta koalicija bi verovatno bila napravljena. Ali njemu je samo u glavi kabinet u Nemanjinoj a njegovim pajtosima UO i sto vise para za sto manje rada.
Dosta sa demagogijom salonskih ...sta!!!

covek

pre 13 godina

Jasno mi je sta Kostunica govori i ta cela strategija mi je ok, ali sta ste uradili za te ljude dole! Gde im je uzor u vama, pa da se i zrtvuju zarad domovine i naroda? Ne moze se samo traziti a nista za uzvrat dati! A vi jos vise kradete, lazete i sl. i onda se pitate... Pa kako bre neko da vas poslusa i kada ste u pravu!??

Neon

pre 13 godina

Mali Sloba opet nagovara neuk i napacen narod. Ostavi covece te ljude neka sami vec jednom krenu da donose odluke o sebi. Nisu oni izradjali decu da bi im ti kalasnjikove u ruke stavljao...

normalan

pre 13 godina

Lepo je sve to rekao Kostunije, samo sto ne mogu uvek da prodju njegova podmetanja i zamena teza. Jedno je odgovornost za neuspesnu inicijativu pred sudom. Za to odgovornost svakako snosi ova vlast i od toga je niko ne moze odbraniti. Ali to sto je Kosovo proglasilo nezavisnost to je drugo. Nije ova vlast kriva i odgovorna za to, niti sto druge drzave priznaju tu nezavisnost, a Amerika je svom snagom podrzava. Ako bi bilo tako, onda je njegova (Kostunicina) vlast odgovornija za to jer se tada nezavisnost proglasila. Prema tome, ne podrzavam ja ovu vlast i mislim da treba da podnesu ostavke, ali ne jer je Kosovo nezavisno. Oni nisu odgovorni za to i ne mogu biti. Nije ni Kostunica prvi odgovoran, ali on ima mnogo vecu odgovornost za desavanja na Kosovu od ove vlasti i to nece da kamuflira vriskom iz opozije i zamenom teza.

Dovla

pre 13 godina

Kostunice, sta bi sa onim planom za Kosovo koji je Djindjic izneo kad smo jos i mogli nekako da se borimo za isto?! Kakav je bio tvoj odnos prema tom pitanju tada?! Hajde, znamo te dobro, ne moras da se foliras sada. Bolje cuti i budi srecan sto se do danas nije otkrila politicka pozadina ubistva tako ti mrskog premijera...

kleo

pre 13 godina

Steta sto si napustao Politiku druze Kostunica, steta, steta jer mnogo bolje je bio Albancima dok si ti bio u Politicku Stolicu, jer mi Albanci tada smo najvise napredovali.
Cao hahaha i vrati se opet.

lu(s)trijas

pre 13 godina

Bez mitinga nema ni Koštunice. Politika pretvaranja naroda u anarhicnu rulju koja urlice, lupa, krade itd, je mnogo laksa nego demokratski boj. Pitaj gospodine Kostunice Tadica i Jeremica kako im je? Obojica su nakon MSP odluke sa modricama i plavim flekama ostali. Sta ce? Demokratija!

Skenda

pre 13 godina

Nesvatlive su mi takve izjave Kostunice a i drugih politicara Srbije da bi Srbi trebalo ostati na Kosovu a s druge strane cine sve da im otezavaju njihov opstanak na Kosovu, koje licemerstvo i neznalice.... Albanci su bili integrisani u SFRJ , sve sto je Jugoslovensko su prihvacali, zakone, ustav, skolstvo, politiku, vojsku, policiju i eto na taj nacin su ostali na svojim ognjistama to isto trebaju i Srbi na Kosovu da se uklapaju u sistem i uredjenje vlade Kosova, da onda ucestvuju aktivno na sve instance politickog zivota, na sto bolji nacin iskoriscavaju prava koja im se garantuje ustavom Kosova i opstace i zivjet ce tu na svom tlu mnogo mnogo lakse nego sada ali Beograd im zagorcava zivot insistirajuci da ne prihvate nista na Kosovu jer bih po njima to ispalo da Srbi priznaju nezavisnost Kosova, pa ni Albanski narod na Kosovu nije milom ili svojom zeljom prihvacao da zive u drzavu koju su smatrali ne svojom ali su ipak pametno iskoristili bar neke prava nacionalnih a kasnije se izborili za jos veca prava i eto gde su stigli danas. Bilo kako bilo , bilo sta Srbija i Srbi smerili za u buduce nikako ne valja da same sebe sputavaju ka tom cilju jer onda stvarno nece imati argumente ni one minimalne zasto bi vratili Kosovo u sastavu Srbije. Pustite te ljude nek sami odaberu nacin da prezive sto bolje moguce svoj zivot , ako necete pomoci iz Beograda onda bar nemojte otezavati njima opstanak, jer je to licemerstvo i odvratnost. To nisu zasluzili Srbi sa Kosova.

Nele

pre 13 godina

Dokle ces bre ti da nam drobis o Kosovu iz centra Beograda. Kako te bre vise nije sramota da radis to sto radis, da pozivas Srbe da ostanu na Kosovu da bi odbranili Srbiju. Pa zasto, kukavice jedna, ne odes sa svojom zenom da zivis u Peci ili Prizrenu? Ali ne, tu iz fotelje ti je najlakse da branis srpstvo. Dosta bre vise, stalno pominjes cela Srbija ovo, svi Srbi ono. Evo ja ti kazem, ogroman deo Srbije ne moze da te gleda ocima i kaje se sto te je pre petog oktobra zaokruzilo na izborima.

gradjanin Osetije&Abhazije

pre 13 godina

Jos samo fali da ga u tom njegovom razmisljanju podrzi i KONUZIN koji se nesto ucutao u zadnje vreme, ali da se ne brinemo sad ce on da se oglasi.

wlado

pre 13 godina

"Ceo srpski narod zna istinu koju niko i nikada ne može osporiti"

a onaj mali ostatak sveta(6-7 milijardi) zna pravu istinu, koju pa ni mi srbi ne mozemo da osporimo.

Victor

pre 13 godina

Zasto gospodin Kostunica nastavlja sa nebuloznom pricom o 'tuzbi protiv svake pojedinacne drzave koja je priznala Kosovo', kada je to, prosto, nonsens? Izvorno pravo svake drzave je da priznaje druge entitete za drzave ukoliko to zeli, to je cisto politicka odluka, pitanje slobodne volje, tako da ova prica nema puno veze sa realnoscu. Drzave se ne mogu tuziti sa to, to svaki pravnik zna.

dox

pre 13 godina

hahha, probudio se kostunica, procitao novine jutros, pa ajde da odreaguje. bilo mi je zanimljivo da se jedino on od lidera stranka nije oglasio povodom msp-a, bas sam naivan, kao da ne znam:)

Srdja Zlopogledja

pre 13 godina

Kostunica, srednjovekovni romanticar, za koga je Kosovo jos uvek pastirski raj, a pesma odzvanja: Cuvam ovce kraj zelene jove, kraj zelene jove... Mani se bre! Gde i sta da radim? Daj mi odgovor!

Predrag

pre 13 godina

Odlična ideja, predlažem da se kao primer vrhuška DSS-a sa svojim porodicama presele na KiM. A ne seli vam se dole? A da, vi ste bili tamo samo kad je trebala da se podgreje atmosfera (kao onaj B. R. koji je nešto dole kao hajdučio oko železnice u Avirex jakni i Audiju A8).

kimi

pre 13 godina

Gospodine Koštunica,što Vi i vaši istomišljenici ne spakujete kofere,pa pravac Kosovo,lepo se tamo preselite,pa će vaš primer i reči imati mnogo veće značenje.Lepo je iz Beograda boriti se za Kosovo,a i sigurno je..Nekada su najvažniji ljudi za Srbiju bili na braniku otadžbine,sa narodom.Danas sede kilometrima daleko od problema,u lepo rashlađenim kancelarijama,udobnim foteljama,i umišljaju da je to branik.E pa gospodo,to što vi radite godinama za ovu zemlju zove se propast ovog naroda i ove zemlje.

Vlada

pre 13 godina

Gospodine Kostunica, niko nema pravo da tera pojedinca da zivi svoj zivot kako zeli, pogotovu ne zbog toga sto je pripadnik neke nacionalnosti. Covek ima pravo da bira sta je najbolje za njegovu porodicu i sebe i NIKADA VISE ne treba da ispasta zbog gresaka politicara. Kako vas nije sramota da terate ljude da ono sto im je najvrednije, svoj i zivot svoje porodice, podrede drzavi koja ih je u tu situaciju i dovela. Gadi mi se ta nacionalna politika u kojoj se drzava i nacionalnost stavljaju iznad pojedinca i njegog dobra.

tosi

pre 13 godina

Bude li narod i dalje slusao gospodu kao Kostunica, Seselj, Nikolic i slicne, i dalje ce ziveti u zabludi, u 19 veku. Kosovo je realnost koju treba priznati, a ovim ratnohuskacima ne treba dati prostora na medijima da truju gradjane svojim iluzijama.

Praško Proleće

pre 13 godina

Pa gospodine doktore, za ime Boga, dosta više demagogije. Dozvolite ljudima na Kosovu da sami odluče šta i gde je bolje za njih u ovom tužnom trenutku. Ili se preselite tamo pa propagirajte vaše ideje na licu mesta. Obećavam da ću istog trena slediti Vaš primer.

beni

pre 13 godina

Pa naravno da ostanu na Kosovo. Ja sam Albanac sa Kosova i kazem svim Srbima da ne samo da treba da ostanu na Kosovo, oni moraju da ostanu na Kosovo. Pa nemamo mi nista protiv Srba ovde. Ljudi kao Koctunica, Seselj i Nikolic teraju nas da se mrzimo.

marko, nis

pre 13 godina

Srbi na Kosovu treba da gledaju svoj interes, a ne da se nacionalna pitanja i problemi resavaju preko njihovih ledja. Sto bi neko ceo zivot proveo u nekom selistu u centralnom Kosovu, pre nego da se preseli za Krusevac? Ako je Kostunica zaista mislio ovo sto govori, neka proda svoj stan u centru Beograda i kupi imanje u Lapljem Selu ili Starom Gacku i nek se preseli tamo.

ivica

pre 13 godina

Postalo je uobičajeno da u Srbiji za sve što ne valja optuže Koštunicu.Pravilo koje je ustrojeno ide do te mere da kada nekog zaboli prst , zna se kriv je Koštunica!A čovek je za mnoge stvari u pravu,svidelo se to kome ili ne.

Marina

pre 13 godina

Slažem se s Koštunicom i nadam se da će Srbi ostati na Kosovu i konačno se sada moći usredotočiti na Prištinu te srediti svoj život. Srbi južno od Ibra su to već shvatili, sad je na redu i sjever jer će kosovske vlasti u suradnji s EULEX-om i KFOR-om dovesti sve stvari na svoje mjesto. Priština je pod međunarodnom prismotrom i sigurno ničim neće ugroziti svoj imidž nezavisne države. Ostanak Srba u izravnom je interesu Srba, Srbije , Kosova i cijele regije. Ipak, prema iskustvima iz nedavne prošlosti, vjerojatno je da će se sada po prikrivenom nalogu Beograda isprovocirati kakav incident nad Srbima kako bi se Prištinu stjeralo u kut. Cijena provokacija i prividnih nemira je ponekad jako velika (smrt liječnika i ranjavanje poslanika ) bez obzira tko je izazivač nereda. Jedno moram reći: nakon izgubljenih ratova zbog megalomanije, naprasitosti i bahatosti, Srbija je izgubila i na diplomatskom planu iz istih ili sličnih razloga: nabusitost Jeremića, pogrešno kalkuliranje s „prijateljima“ i „neprijateljima“ Srbije, nepreuzimanje odgovornosti za ratne pohode i zločine ili iznuđene deklaracije poput srebreničke, loš odnos prema svakoj ex-Yu republici koja je napustila zajednicu sa Srbijom , nepriznanje kosovskih demokratski izabranih vlasti (privremeni predsjednik itd.), i stav da Srbija uživa pomoć Moskve i Pekinga pa „tko nam što može“, uspješno „nenalaženje“ Mladića i Hadžića, loš odnos srbijanskih vlasti prema svojim građanima (obmanjivanje, laganje, uvjeravanje da je EULEX, MSP, Gana, Kina, Moskva...pobjeda Srbije i da će Priština biti suočena s velikim trenutkom istine, da Kosovo priređuje lažno slavlje...i tako redom). Poslovica kaže: tko se mača laća, od mača i pogiba.

(Vlast)a

pre 13 godina

Cim se javljaju ove moralne gromade i politicki grobari Srbije, vreme je da se saberemo i vidimo bez cega se moze, a bez cega mora: moramo bez Kosova koje je izgubio Milosevic. Nase je da pomazemo i Srbima i Albancima da svi zivimo bolje. Strategije da komsiji crkne krava je nemoralna i sa stanovista gradjana i sa stanovista ortodoksnih vernika. Svakako se moze bez ovakve diplomatije koja je amaterska u izvodjenju i rezultatima a izuzetno skupa. Bolje je da sve to skrpimo da nam ova politicka gromada ne bi izgubila i Vojvodinu, pa mozda i Beograd, kao sto su isterali Crnu Goru i utvrdili Kosovo u stavu da sa ovakvim moralnim likovima ne mogu da zive u zajednici.

mita sajba

pre 13 godina

"Pošto sam dva puta dobrovoljno silazio sa vlasti i podnosio ostavku kada nisam bio u mogućnosti da sprovodim politiku za koju sam se zalagao, imam moralno pravo ..."
Pa ti, Vojislave, nemas ni pravo, ni morala, ni da pricas o tome, a nesto od toga u sebi!
- Kljucno je to, da si SILAZIO sa vlasti, kada smo te najurili, zato sto "nisi bio u mogucnosti", kako ti kazes, odnosno, zato sto si bio nesposoban za mesta, na kojima si bio!
- U tvom slucaju, nije imperativ SPOSOBNOST, za posao kojim si se bavio, nego ono sto i sam priznajes: "nisam bio u mogucnosti"; probao sam, ne ide!
- Oba puta, kada si bio na vlasti, bio su senci prethodnika, jakih licnosti, s jedne strane, posle Milosevica, negativca (od kojeg nisi bio zavredeo, ni da te napada, dok je bio na vlasti) i s druge, posle Djindjica, pozitivca (koji, da je i danas ziv, raskrinkao bi tebe i tvoju "salonsku", retrogradnu i stetnu politiku po ovu zemlju, na najsitnije cinioce). To, kako si i zasto bas Ti bio kandidat na izborima 2000. g, protiv Milosevica, znamo, ostalo je zabelezeno, sta o tome govori Djindjic!
- Na kraju, da li je moguce, da ti, kao doktor pravnih nauka, expert bas za medjunarodno pravo, osporavas ovoj vladi obracanje MSP, sa ovakvim pitanjem, ocigledno sumnjajuci u profesionalizam tamosnjih sudija, sa predosecajem kakav ce odgovor biti??
Samo autogolove dajes, Vojislave, povuci se vise sa politicke scene! Kada ces, ako sada neces, bice samo jos gore!? Dozvoli DSS-u, da bar na narednim izborima udje u skupstinu, sto je sa tobom ne celu partije, neverovatno.

Ljupko

pre 13 godina

Moram priznati da je ovog puta u pravu! Da smo tuzili tih par drzava ne pocetku nikad se ne bi druge usudile da priznaju, barem ta brojka ne bi dosla do broja od 70... Tadic i Jeremic su najoodgovorniji za ovaj debakl!

Informator

pre 13 godina

Kakav demagog! Pa isti se za tu "vlast" borio tako grčevito da je moljakao i radikale i naprednjake da mu daju podršku da formira vladu. Da je isti taj gospodin Dr Vojislav malo manje alav na mesto predsednika vlade ne ta koalicija bi verovatno bila napravljena. Ali njemu je samo u glavi kabinet u Nemanjinoj a njegovim pajtosima UO i sto vise para za sto manje rada.
Dosta sa demagogijom salonskih ...sta!!!

narcis

pre 13 godina

Sasvim ispravni stavovi, doduše sa istorijskim greškama. Još samo da preseli iz Beograda u Prištinu i dokaže patriotizam, eto i mene za njim.

!

pre 13 godina

Na odgovornost poziva onaj koji nije nista uradio da razbijanje Beograda nakon njegovog huskackog govora se prekine ?

Pa to je ujedno i simbolicna predstava Kostunicinog maksimuma, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, sta je on uradio ? Nista spolja, samo iznutra (u zemlji) je napravio nered i pometnju. Ocigledno niko, niti Kostunica, niti Tadic, niti Jeremic, znaju da politiku usmere realno i da imaju uspehe i u medjunarodnoj politici.

normalan

pre 13 godina

Lepo je sve to rekao Kostunije, samo sto ne mogu uvek da prodju njegova podmetanja i zamena teza. Jedno je odgovornost za neuspesnu inicijativu pred sudom. Za to odgovornost svakako snosi ova vlast i od toga je niko ne moze odbraniti. Ali to sto je Kosovo proglasilo nezavisnost to je drugo. Nije ova vlast kriva i odgovorna za to, niti sto druge drzave priznaju tu nezavisnost, a Amerika je svom snagom podrzava. Ako bi bilo tako, onda je njegova (Kostunicina) vlast odgovornija za to jer se tada nezavisnost proglasila. Prema tome, ne podrzavam ja ovu vlast i mislim da treba da podnesu ostavke, ali ne jer je Kosovo nezavisno. Oni nisu odgovorni za to i ne mogu biti. Nije ni Kostunica prvi odgovoran, ali on ima mnogo vecu odgovornost za desavanja na Kosovu od ove vlasti i to nece da kamuflira vriskom iz opozije i zamenom teza.

zoran

pre 13 godina

Covek je u pravu, bez obzira voleli mi njega ili ne.

Suludo je bilo ocekivati od ovog suda neku drugu odluku, kada u njemu su vecinski predstavnici sudije iz zemalja koje priznaju Kosovo. Ko jos pametan moze verovati da ce jedan sudija biti van politickih uticaja. Zar nam je lekcija sa Hagom bila nedovoljna da shvatimo tu neoborivu cinjenicu..?
Odlazak na taj sud je bio potez jednog veoma neiskusnog shah igraca koji se zaleteo da pojede jaku figuru ne videci da se posle toga sprema mat od njegovog protivnika.
Alternativa za EU postoji i to jaca no sam EU. Vezivanje ekonomskog trzista za dve super-sile, prakticnpo jedine u ovom trenutku (mada zapadni mediji, veshti u svojoj reklami prikazuju to na drugi nacin) Kina i Rusija. Prva drzi USA u shaci jednom zaduzenoscu iz koje ovi nikada nece isplivati a druga ,Rusija,energetskim potencijalom od koga Evropa vec uveliko zavisi i nece moci da se izvuce iz zagrljaja medveda. Da ne spominjem ta dva trzista koja su, za zemlju velicine Srbije, neogranicena.
Zar su Nemci glupi sto prakticno svakog dana potpisuju razno-razne trgovniske ugovore sa Rusijom i prakticno su joj najblizi od svih evropskih drzava.

Takodje bih savetovao nasim politicarima, ako oni vec nisu placeni od EU da igraju ovu igru (ja to ne znam), da zagreju stolicu i dobro prostudiraju istoriju od najranijih vremena. Mislim da ce nesto veoma bitno nauciti u pogledu odnosa zapadnih drzava i Srbije. Mozda ce im tada zasvetleti neka lampica. Do tog momenta idemo iz greske u gresku i kraj im se ne vidi.

Sasa

pre 13 godina

Samo jedna stvar je sto se tice ovoga lika i njegove stranke od ogromnog znacaja. A to je da nece preci cenzus na sledecim izborima. Sve ostalo je beznacajno.

mare 025

pre 13 godina

Iako rizikujem da skupim ogroman broj 'ne preporucujem', svako ko malo racionalnije i trezvenije cita i prati Kostunicine izjave je svestan da on itekako ima sta da kaze i da je poprilicno cesto predvidjao sta ce nas zadesiti-i po pitanju politike Zapada prema Srbiji, i prema nasem poltronskom stavu prema EU, i stalnog ucenjivanja Srbije od strane EU koje je cesto potpuno nepotrebno i pogresno, a na kraju krajeva ima i puno moralno pravo kao jedini politicar koji je silazio sa vlasti kao aktuelni premijer, a da nije morao!

zoran

pre 13 godina

Koliko god mi tesko bilo da to priznam, Kostunica je potpuno u pravu. Ovo je takav slom politike Borisa Tadica da verovatno ne postoji zemlja na planeti na kojoj bi se on odrzao na vlasti nakon ovakve katastrofe, osim naravno Srbije.

covek

pre 13 godina

Jasno mi je sta Kostunica govori i ta cela strategija mi je ok, ali sta ste uradili za te ljude dole! Gde im je uzor u vama, pa da se i zrtvuju zarad domovine i naroda? Ne moze se samo traziti a nista za uzvrat dati! A vi jos vise kradete, lazete i sl. i onda se pitate... Pa kako bre neko da vas poslusa i kada ste u pravu!??

Б.

pre 13 godina

Мени ово личи на разуман став. И мени се чини да је оваква политика - и Косово и Европа од почетка била немогућа мисија. Такође, мислим да је ред да најодговорнији за овај велики пораз напусте функције које обављају. У Коштуничиној терминологији - да врате мандат народу.

Neon

pre 13 godina

Mali Sloba opet nagovara neuk i napacen narod. Ostavi covece te ljude neka sami vec jednom krenu da donose odluke o sebi. Nisu oni izradjali decu da bi im ti kalasnjikove u ruke stavljao...

ex birac vlasti

pre 13 godina

Kostunica je potpuno u pravu. Ova vlast je u kratkom periodu dozivela debakl tri svoje politike:
1. ekonomske politike (dinar pada, ekonomosko stanje nikad gore)
2. evropske politike (nece biti skorog prosirenja)
3. kosovske politike (misljenje MSP).
Ako ovo nije za ostavke, ja ne znam sta je. Jednostavno receno, ova vlast je nesposobna grupa ljudi koji ne treba da bilo sta odluciju i bilo koga da vode.

nebojsa,nbgd

pre 13 godina

Bili ste u pravu gospodine Koštunica kao i toliko puta do sada ali šta vredi, ne uklapate se u ovaj naš mentalitet, NAVIJAČKI, SITNOSOPSTVENIČKI, KRATKOVIDI, KRATKOPAMTEĆI, BEZBOŽNIČKI, PALANAČKI i da ne nabrajam dalje!! Pa kako ste se samo usuduli da u SRBIJI dobrovoljno predate vlast, odnosno vratite mandat narodu!! Pa to se u ovde ne oprašta!! Optuživali su vas da cete ako narod glasa za vas napraviti koaliciju sa ozloglašenim RADIKALIMA prenebregavajući ćinjenicu da ste to mogli uraditi bez izbora a ovi gore navedeni poverovaše u tu priču!! Vidimo danas da su ti ozloglašeni RADIKALI sada najveći evropejci i viđeni koalicioni partneri "već proverenim evropejcima" posle neminovnih izbora!! A vi koji ste u ovih 20 godina "DEMOKRATIJE" u Srbiji uglavnom uvek bili u pravu, vi ste danas "OZLOGLAŠENI SRPSKI NACIONALISTA I NAZADNJAK" zbog koga je "goreo" Beograd, a krivi ste i za onih obecanih 1000 eura poklon akcija svakom građaninu jer ste obezvredili NIS, a to je naravno vezano i za onih obećanih 200 000 radnih mesta kojih nece biti i za KONCESIJU ste krivi te je oni brže bolje oboriše pa sad na televiziji svaki dan "SAMI" izgradimo po neki auto put i brzu prugu. Spikeri na vestima više ne mogu da popamte koliko kilometara smo izgradili!! Nisu hteli da vas poslušaju oko ovog posla sa MSP jer kako vi kao doktor prava da bolje znate šta treba preduzeti u tom sudskom postupku od ovih svetskih markentiških stručnjaka - novog talasa!! Nema leba za vas gospodine Koštunica u ovoj našoj Srbiji, MNOGO STE NAĆITANI, daleko ste od proseka, jednostavno ŠTRČITE!!

skijas

pre 13 godina

Jeste da je Kostunica postao dezurni krivac za sve sta se u ovoj zemlji desava i cinjenice je da se to spinuje kako od vladajuce partije, tako i od nekih drugih spoljnih faktora, ali za ovo ne moze biti kriv. Svoju politiku je podredio Kosmetu, sigurno na ustrb drugih tema (EU, ekonomija) ali makar ju je vodio doslednije i nije srljao u ovakve neodgovorne avanture kakvu je demokratska stranka uradila. Ipak je podneo ostavku i zbog Kosmeta je pala Vlada. Bas zbog razlike u misljenju. Pa red je valjda da ljudi imaju obraz, priznaju da su pogresili i preuzmu odgovornost. Pitajte ljude na Kosmetu kako se osecaju. Mogao je neki nas predak da bude odande, pa bi smo se sada mi nasli u problemu, a neko drugi bi lako govorio: sta se to nas tice.
Kosmet je deo Srbije bas kao i Beograd, Nis, Subotica, Kragujevac ili Apatin.
Nesto se mora preduzeti i moramo se manuti politikanstva i ozbilno videti sta dalje.
Tri kljucna pravca ove Vlade su dozivela fijasko:
ekonomija, EU (mozda bude, a mozda i ne vec 2020) i KiM!
Oni sa obrazom ili bez njega moraju da snose odgovornost. Ostavke jesu i moralna i politicka kategorija

Dovla

pre 13 godina

Kostunice, sta bi sa onim planom za Kosovo koji je Djindjic izneo kad smo jos i mogli nekako da se borimo za isto?! Kakav je bio tvoj odnos prema tom pitanju tada?! Hajde, znamo te dobro, ne moras da se foliras sada. Bolje cuti i budi srecan sto se do danas nije otkrila politicka pozadina ubistva tako ti mrskog premijera...

lu(s)trijas

pre 13 godina

Bez mitinga nema ni Koštunice. Politika pretvaranja naroda u anarhicnu rulju koja urlice, lupa, krade itd, je mnogo laksa nego demokratski boj. Pitaj gospodine Kostunice Tadica i Jeremica kako im je? Obojica su nakon MSP odluke sa modricama i plavim flekama ostali. Sta ce? Demokratija!

zika

pre 13 godina

Možda je Koštunica i težak i mučan kao političar na vlasti, ali je istina da je on jedini umeo da se skloni sa vlasti.

To je umeće i poštenje koje je kod nas još uvek retko, na štetu svih nas, i u pravu je što postavlja dato pitanje.

Vlada bi morala da padne, ministri sasvim sigurno, i potrebni su novi izbori.

Dirty

pre 13 godina

Euro ce uskoro biti 250 dinara a kolone izbeglica sa Kosova preplaviti Srbiju. Nije vise ni bitno sta je govorio Kostunica a sta Tadic, nastaje opsta bezanija????

danilo

pre 13 godina

Budimo realni. Vrh DSS-a podseća na prvi red na sahrani, ali ni blizu nisu lopuže poput ovih sad (mada se po tome svoi političari u Srbiji malo razlikuju). Koštunica je trom, mrzovoljan, bezvoljan, nije lep kao Tadić, ali se bar časno povukao kad je izgubio izbore. Za vreme njegove Vlade Srbija je bila 5 puta ekonomski jača, a sve što je rekao u vezi sa Kosovom je tačno. Ja ga neću glasati, a neću glasati ni ostale. Ali ako su ovi sa Klunijem Drugim na čelu stvarno ljudi, neka raspišu izbore. Ovoliko njihovo poltronstvo mi se gadi. Koštunica je trom, ali su ovi ljigavi lažovi! Vrame je da neko kaže i Evropi i svetu da ne može non-stop da nam se prodaje NIŠTA za mnogo. Namirili su Slovence, Hrvate, Muslimane, Crnogorce, Makedonce i na kraju Albance na naš račun, i ovi bi hteli još, pa su sve nešto uvređeni čim se bilo čemu što nam nije u interesu usprotivimo. Dosta bre!

kleo

pre 13 godina

Steta sto si napustao Politiku druze Kostunica, steta, steta jer mnogo bolje je bio Albancima dok si ti bio u Politicku Stolicu, jer mi Albanci tada smo najvise napredovali.
Cao hahaha i vrati se opet.

sasha

pre 13 godina

Ma kriv je Kostunica, a politicke gromade stare od 30-40 godina iz DS-a maestralno vode spoljnu politiku, a i pravo im je jaca strana, nismo juce dali autogol nego smo sami sebi pojeli figuru u sahu, to mogu samo majstori

Nele

pre 13 godina

Dokle ces bre ti da nam drobis o Kosovu iz centra Beograda. Kako te bre vise nije sramota da radis to sto radis, da pozivas Srbe da ostanu na Kosovu da bi odbranili Srbiju. Pa zasto, kukavice jedna, ne odes sa svojom zenom da zivis u Peci ili Prizrenu? Ali ne, tu iz fotelje ti je najlakse da branis srpstvo. Dosta bre vise, stalno pominjes cela Srbija ovo, svi Srbi ono. Evo ja ti kazem, ogroman deo Srbije ne moze da te gleda ocima i kaje se sto te je pre petog oktobra zaokruzilo na izborima.

Skenda

pre 13 godina

Nesvatlive su mi takve izjave Kostunice a i drugih politicara Srbije da bi Srbi trebalo ostati na Kosovu a s druge strane cine sve da im otezavaju njihov opstanak na Kosovu, koje licemerstvo i neznalice.... Albanci su bili integrisani u SFRJ , sve sto je Jugoslovensko su prihvacali, zakone, ustav, skolstvo, politiku, vojsku, policiju i eto na taj nacin su ostali na svojim ognjistama to isto trebaju i Srbi na Kosovu da se uklapaju u sistem i uredjenje vlade Kosova, da onda ucestvuju aktivno na sve instance politickog zivota, na sto bolji nacin iskoriscavaju prava koja im se garantuje ustavom Kosova i opstace i zivjet ce tu na svom tlu mnogo mnogo lakse nego sada ali Beograd im zagorcava zivot insistirajuci da ne prihvate nista na Kosovu jer bih po njima to ispalo da Srbi priznaju nezavisnost Kosova, pa ni Albanski narod na Kosovu nije milom ili svojom zeljom prihvacao da zive u drzavu koju su smatrali ne svojom ali su ipak pametno iskoristili bar neke prava nacionalnih a kasnije se izborili za jos veca prava i eto gde su stigli danas. Bilo kako bilo , bilo sta Srbija i Srbi smerili za u buduce nikako ne valja da same sebe sputavaju ka tom cilju jer onda stvarno nece imati argumente ni one minimalne zasto bi vratili Kosovo u sastavu Srbije. Pustite te ljude nek sami odaberu nacin da prezive sto bolje moguce svoj zivot , ako necete pomoci iz Beograda onda bar nemojte otezavati njima opstanak, jer je to licemerstvo i odvratnost. To nisu zasluzili Srbi sa Kosova.

gradjanin Osetije&Abhazije

pre 13 godina

Jos samo fali da ga u tom njegovom razmisljanju podrzi i KONUZIN koji se nesto ucutao u zadnje vreme, ali da se ne brinemo sad ce on da se oglasi.