Četvrtak, 15.07.2010.

10:21

Zukorlić: Bošnjačko veće legalno

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je predsednika i premijera Srbije da razgovaraju sa legalnim predstavnicima bošnjačkog naroda.

Izvor: Beta

Zukorliæ: Bošnjaèko veæe legalno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

SevarlićA

pre 13 godina

Valjda je najbolje da ne gori nijedna.Samo što dotični gospodin stalno zgradu poliva benzinom, i dovoljno je dodje jedan nespretan i da se zgrada zapali.
Molim sve vas u Raškoj, recite mi koja vi manja prava imate u Srbiji od npr. pravoslavaca. AP i akta o formiranju konstitutivnih naroda NEĆETE dobiti i tačka. Ova zemlja jeste i vaša i naša, ali se i dalje zove Srbija iz istog razloga iz kog se Turska zove Turska jer je država Turaka.
Ko ne može da se pomiri sa činjenicom da živi u Srbiji nek ide gde mu je bolje.

Milan

pre 13 godina

Mislim da je Zukorlic opijen laznim osecajem moci, sto u ovom slucaju i na ovom prostoru moze da izazove pozar koji nikome dobro doneti nece a ponajmanje Bosnjacima za koje se tako zdusno navodno zalaze! Mislim da je Zukorlic podrzan cak i od Erdogana, u to sam gotovo 100% siguran!
Tadic ne sme da ignorise ovo sto se desava, pod hitno "protivpozarni" i da se gasi na vreme. Svi smo svedoci kakve su se gadosti desile u proslosti u glavnom zbog onog cuvenog nonsalantnog ponasanja u stilu:"Ma nece nista biti, svakog cuda za tri dana..."
Pamet u glavu sada jer bi trebalo da smo pametniji i iskusniji posle svega!!!

Miki

pre 13 godina

Kada Zukorlic kaze "nasa kuca" on tu ne misli na drzavu Srbiju vec na njegov tzv Sandzak koji on smatra jedinom svojom kucom. Zukorlic je povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici u skupstini Srbije naglasio da on drzavu Srbiju ne vidi i ne priznaje za svoju sve dok skupstina Srbije ne donese rezoluciju kakvu on zeli da bude.

Dejan

pre 13 godina

O Srbijo zemljo dembelijo, pa zar i ovakvi mogu da rade što ih volja. Ljudi, pa gde ovo sve vodi. Bojim se da sve ovo nekom i odgovara i da se sve ovo ciljano radi, taman malo mira, kad ono, ovakvi !?!

limes

pre 13 godina

Sta ste se upalili bre, zar ovo nije drzava u kojoj mozemo slobodno da kazemo sta nas boli. Drzava u kojoj se dicite da nacionalne manjine imaju astronomska prava.Ikad prekrsite zakone koje ste sami donijeli treba da kazemo svaka cast!?
Sta glume Tadic i Cvetkovic pa taj ih je narod birao, hocu reci bio jezicak na vagi da budu ono sto su danas.
Fijaker i Novi Pazar razgovaraj, pregovaraj, proslo je vrijeme ucjenjivanj ponizavanja sankcionisanja itd.
A sto se tice IZ i BNV narod nece Zilkica ,Rasima ,Sulja avi ste napravili da hoce Zukorlica sto znaci rzgovori sa legitimnim prestavnicima pa vidite sta moze a sta nemoze. Jer nemojte podcenjivati Stanje u Sandzaku kao sto ne treba podcjenjivati u K Mitrovici .

šta ste svi odmah skočili

pre 13 godina

Ne vidim zašto se alegorija sa zgradom tumači kao pretnja. Pa lepo je rekao na kraju da "naša kuća" (ta, zgrada sa više stanova, odnosno Srbija) "goreti NEĆE". Sve je jasno, pa zašto se pravi strašilo od njega? Zar on (barem za sada) traži bilo šta što i sami ne smatramo da treba da bude? Zar ne želimo da predstavnici Bošnjaka u Srbiji budu autentični, odnosno da predstavljaju većinu? Zar ne želimo da se Sandžak razvojem lokalne i regionalne infrastrukture bolje integriše sa ostatkom Srbije? Zar ne želimo da se bolje upoznamo i razumemo sa tim narodom tamo i ako ima ikakvih nerazrešenih pitanja među nama da sve to ljudski raspetljamo i rešimo?

sejo boy

pre 13 godina

Zukorlić je proizvod pogrešne politike Beograda prema Bošnjacima u Srbiji,prema tome kasno je za zgražavanje i čuđenje...nastavite li tradicionalni maćehinski odnos prema manjinama,stvoriće se plodno tlo za razne "Zukorliće".

Dejan

pre 13 godina

Gospdone Zukorlicu opredelite se cime cete se baviti u zivotu, politikom ili verom?
Ukoliko ste se opredelili za veru onda se bavite verom a politiku ostavite drugima.
Srbija hvala Bogu nije verska drzava.

Sandzaklija

pre 13 godina

Ako drzava ne postuje ustav, zasto ocekuju da ga neko drugi postuje... Mi Bosnjaci trazimo samo ono sto nam po ustavu sleduje, nismo mi trazili da budemo drugaciji... Mi smo trazili da budemo podjednaki kao i ostale nacionalne manjine u srbiji, ali srbija to ne dozvoljava vec nas okarakterisava kao specificnu manjinu i za nas vaze drugaciji zakoni nego za ostale... to je njihova demokratija... Ako ce se hapsiti oni koji ne postuju ustav, ja se slazem sa tim, ali prvo treba pohapsiti citavu vladu sa svim ministrima i poslanicima jer oni ponajmanje postuju ustav... pa onda i sve ostale...

boris

pre 13 godina

Srbi trebaju uvek i u svaka doba imati u vidu jedno:
Sve je pocelo kada je drzava Srbija osnovala "Svoju" Islamsku Zajednicu [kao pandan Sarajevu] na celu sa anonimusom Zilkicem i sada pokusava da ga pogura mesetarenjem, ali je vise nego ocito uz koga je narod. Staregija vlasti u Srbiji je nula jer je trebala pustiti da ta nova IZ zazivi, da je narod upozna, zavoli i da se iznedri neko ala Zukorlic, a ne jednostavnim dekretom nametnuti nekoga.

Bice zanimljivo videti kako ce Hrvatska da uradi to sa njihovom "pravosalnom zajednicom" koja bi trebala biti pandan SPC.

Mirza

pre 13 godina

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće"


Zukorlicu, kuca niji tvoja, i ne mozes je ti paliti..mozda u Pazaru mi muslimani jesmo vecina ali ima i nas muslimana iz Novog Pazara koji zivimo i radimo, studiramo u Beogradu npr... jadno mi je BNV ako ces ti da ga vodis ovakvim stavovima i pricama? u kakvu situaciju dovodis muslimane koji ne zive samo u Novom Pazaru vec i u gradovima u Srbiji gde muslimani nisu vecina.. Meni je gospodine Zukorlicu muka vise da svojim prijateljima ovde kada me pitaju citajuci novine i slusajuci medije sta se desava u pazaru i ko je taj Zukorlic da im objasnjavam da si ti lik sa preteranom zeljom da bude NEKO I NESTO mozda i sami BOG i neko ko ne bira nacine da realno nebitan bude u centru paznje, izmisljanjima, pricama o ugrozenosti muslimana u Srbiji..a ja ti Zukorlicu kazem da sam kao musliman u Beogradu zasticeniji i sigurniji nego igde..ja ti kazem Zukorlicu da nikad u zivotu nisam krio da sam musliman, da sam i u Beogradu ponosan na to sto jesam, sto sam sledbenik ummeta Muhamesa s.a.w.s. i da to mogu slobodno da kazem svuda i ko me god pita...e to je Zukorlicu Srbija, zemlja u kojoj manjine imaju veca prava nego igde u svetu. gde si Zukorlicu da bar jednom recju osudis ono sto Francuska zakonima zabranjuje muslimanksim zenama da nose nikabe? zar to nije ugrozenost i diskriminacija? ali Zukorlicu tebe to ili ne zanima, ne zanima te zaista sta se desava sa islamom i muslimanima ili si i previse zauzet svojim politickim delovanjem i izmisljanjem lazi o Srbiji i polozaju muslimana u njoj..A da te podsetim da ti je ta ista Srbija koju toliko pljujes i mrzis dala sve sto imas.. dala ti je fakultet, dala ti je da imas fakultet za islamske studije u sred centru grada, doduse zgradu u kojoj je fakultet si nasilno zauzeo sa svojim obezbedjenjem. sta ce muftiji i bilo kom pravom muslimanu obezbedjenje? zar kao musliman ne treba da se trudis da nikom ne naneses zlo i nepravdu? i samo ako se toga pridrzavas ne treba ti obezbedjenje..ali dobro verovatno je ugrosen u ovoj "neprijateljskoj" Srbiji pa mora covek da ima obezbedjenje... Srbija ti je dala SVE, a da se ja u Srbiji nesto pitam mogao bi da dobijes samo "placeni odmor" u nekoj od institucija zatvorenog tipa ove nase drzave Srbije.

sasa

pre 13 godina

Srbija može da pokazuje mišiće, zaoštrava situaciju i rizikuje još jedno Kosovo. Može i da se dogovori sa Zukorlićem. Ne zaboravimo da je Đinđić bio sa njim u odličnim odnosima. Ali to je bio Đinđić.
Dugoročno rešenje je ulaganje u Sandžak, radna mesta za mlade i ulazak u EU. Sve drugo je put ka daljem drobljenju Srbije. Samo mirno i hladne glave. Što se tiče Čiplića možda je bolje da razmišlja o promeni posla jer mu ovaj ne ide od ruke.

Toni

pre 13 godina

Posle ovakve Zukorlićeve zapaljive retorike nameće se pitanje. Zašto Zukorliću, veliki demokrato, prvdoljubljiv čoveče,nisi odveo delegaciju Turske u Niš, i zamolio ih da se poklone žrtvama bitke na ČEGRU kada je izginulo 3000. SRBA,braneći svoju dedovinu od turskih osvajača. Zašto im nisi pokazao SPOMEN KOSTURNICU "ĆELE KULU" gde su Turci odsekli,odrali kožu i srpske lobanje,ukupno 952 uzidali u zid. Da si to uradio Zukorliću, ja bih sve tvoje ideje i zamisli smatrao ispravnim a zahteve opravdanim. Bolje ćuti,okreni se poslu za koji verujem da si stručniji,i mani se politike,kojom truješ narod zemlje SRBIJE.

yeni pazar

pre 13 godina

Ne treba se cuditi doticnoj personi na ovakvim izjavama.Ako covek malo vise prati njegovo delovanje,kako versko,tako politicko ovo je sasvim normalno za njega,njegov psiholoski profil ukazuje na to da je ovo nesto najnormalnije kod nejga...samoljubljiv,sklon incidentima,voli da je ucentru paznje i pomalo nestabilan u datim momentima..a na drugoj strani,jako dobar biznismen,politicar...a pre svega se bavi sumnjivim poslovima..toboze ne da nikome zgradu ucentru Pazara,vakufsak je kaze...tacno,,,a vakuf je imovina koja je ostavljena sirotinji,a ne da navodni "efendija" prsvi loksle u njoj i da uzima 6000 eura mesecno za kiriju a time finansira pravljenje novih kuca,kupovinu novi dzipova i ko to zna...trazenje novih potencijalnih zena..Obrukao se kad je dosao turski premijer Erdogan,obrukao se u Srebrenici sa svojom ergelom belih x petica...samo mi nije jasno kako ga nije sramota...pola Pazara nema da jede aon je zatvorio javnu kuhinju odmah polse izbora..koju je pompezno otvorio upravo pred izbore...a oko njega sve slam i najniza sorta ljudi...sram da ga bude..treba tog coveka uhapsiti..jer je pretnja pre svega za nas Bosnajke..to je zlo..za sve u Sandzaku...

haksli

pre 13 godina

Krajnje je vreme da se Zukorlić izjasni da je političar. Pošto je kod nas crkva odvojena od države on je u klasičnom sukobu interesa. Mislim da je bolji političar od vernika i da spretno koristi sukob Ugljanina i Ljajića u prikupljanju sopstvenog biračkog tela.... jedino država mora da onemogući njegov dupli angažman.. Zakonski mora da se natera da se opredeli (to je njegovo pravo) ili je političar ili je verski lider. Lično podržavam 90% njegovih političkih stavova..Ali primetna je njegova neubedljivost u pokušajima da bude verski ortodoksniji nego što iskreno veruje u to.. Treba ga pustiti da priča, ako vredi opstaće ako ne vredi... sleduje mu istorija..

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je da u Srbiji, koja je građanska država, nema konstitutivnih naroda ???
Da je Srbija "gradjanska drzava" nebi u Ustavu Srbije bilo podele na Srbe i OSTALE !

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Niko me ne može razuvjeriti da je za pokušaj stvaranja tenzija u Novom Pazaru suodgovorna IZ u BiH na čelu sa efendijom Cerićem i strankom Harisa Silajdžića i da imaju neku tihu podršku nama "prijateljske" Turske. Prema popisu iz 2002. godine Bošnjaci u Srbiji sačinjavaju 1.8% od ukupnog stanovništva tako da bilo kakav zahtjev o konstitutivnosti otpada u startu. S druge strane Bošnjaci u Crnoj Gori prema zadnjem popisu sačinjavaju 12% od ukupnog stanovništva ali tamo Cerić & Co ne upliću prste. Zukorlić bi zbog ovih neustavnih poteza trebao na hlađenje negdje u Zabelu.

milan

pre 13 godina

Ne treba gurati prljavstinu pod tepih, drzava se mora maksimalno angazovati i spreciti ovu hajduciju, mi Srbi u Pazaru se osecamo gradjanima drugog reda....

jedan

pre 13 godina

Ja bi da sam na mestu ministra Ciplica, stao pred ogledalo i upitao samog sebe:
"Boze, da ja nisam pogresio time sto smo preko noci promenili statut i izborna pravila a bez ikakve javne rasprave/diskusije"?

neshonni

pre 13 godina

Zukorlić me podseća na nacionalne lidere devedesetih svojom retorikom koji su kako se već zna sagoreli u svojoj vatri koju ovaj pominje ovde. Večito ističe nekakvo nezadovoljstvo Bošnjaka u Srbiji, jedini se buni i preti, više se bavi politikom i zavodi lakomisleće ljude umesto verskim pitanjima kao što bi trebalo. Predstavlja se bogom dan vodja svih muslimana u Srbiji iako to nije,tesno saradjuje sa šovinistički nastrojenim Cerićem iz susedstva. Postaje vodja neke vrste neobuzdane remetilačke energije koja neće ako se tako nastavi doneti dobra pre svega Bošnjacima koji ga podržavaju. Nacionalne autonomije u Srbiji neće više biti. Srpskom narodu je dosta podela svoje i u svojoj zemlji tako da to neće dozvoliti. Decentralizacija da ali po nacionalnoj ili verskoj osnovi ne. Ustav ove zemlje se mora poštovati. Ko ga ne poštuje zna se šta mu sleduje. Ko se vatrom igra vatrom se i opeče! Zato bi Zukorliću bilo bolje da smiri strasti!

Delinquent Habits

pre 13 godina

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće", rekao je Zukorlić

Moj savet ti da se ne kacis sa "vecinskim stanarima" u "njihovoj zgradi"!

Bojan

pre 13 godina

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće", rekao je Zukorlić."

Zukorlić očito polako gubi kontakt sa realnošću. Ako ovakvim izjavama treba da se proizvedu "incidenti" kakve smo nedavno videli u Bugojnu, onda bih rekao da je ovo posao za tužilaštvo. U ovoj zemlji očito mnogi ljudi žive od incidenata i bez njih ne bi ni postojali kao politički ili društveni faktor.

Nemanja

pre 13 godina

Svakoj vlasti u Srbiji je bilo potrebno krizno podrucje ka kome ce moci da usmeri paznju javnosti sa ekonomskih problema i sveopste depresije drustvenih vrednosti. Takav je slucaj i sa ovom ekipom.
Novi Pazar jeste tema poslednjih decenija, ali Zukorlic nije.
Napravi se sledeca postavka: Ubacimo obe bosnjacke politicke opcije u Vladu i time pokazemo svetu i narodu kako postujemo ovu cestitu i brojnu zajednicu u Srbiji.
Onda, nekadasnjem skromnom
stipendisti dozvolimo da prica o netoleranciji i time stvaramo osecaj mrznje kod vecine gradjana koji misle da je taj isti Zukorlic strani placenik i rusilacki element u ovoj nasoj idilicnoj Srbiji. Eto dobrog osnova za tenziju i pomenuto skretanje paznje sa gorucih tema
Mediji i mi koji pratimo vesti, cesto nasednemo na dobro smisljene ideje nekih mracnih likova iz "nasih" redova. Zivimo u kosovskom i sandzackom vilajetu, umesto da se svesni svog nacionalnog identiteta okrenemo buducnosti. A ona nije tako mracna, pa da moramo vecito da gledamo unazad.

zakon je los

pre 13 godina

Na primjeru izbora za Bosnjacki nacionalni savjet se najbolje vidi koliko je Zakon o izborima ocajan. On legalizuje pljacku mandata. Kada se za izbore kandiduju liste, onda vlasnici mandata bi morale biti liste. Kada se kandiduju pojedinci onda neka vlasnici mandata budu pojedinci. Ovakav zakon kakav je na snazi gdje su pojedinci vlasnici mandata iako ih je lista kandidovala je omogucio dvojici clanova sa liste Bosnjacki preporod da bukvalno opljackaju tu listu i njene birace i poklone svoje mandate Zukorlicu. Klasicna pljacka biraca koji nisu zeljeli da njihovi glasovi odu Zukorlicu. Posto je Zukorlic iskoristio sansu to je razljutilo ministre pa su preko noci promijenili pravilnik kako bi sprijecili ovu LEGALNU pljacku mandata. I sada imamo haos.

nigg

pre 13 godina

Vrlo delikatno pitanje. Doticnog gospodita treba pomno pratiti u na prve znake krsenja ustava(a i zakona), kojih vec ima, uhapsiti. Stavio se na celo neobrazovanih i zadrtih i kad nije po njegovom, nasiljem pokusava to ostvariti. Imate snimak na youtube sta rade njegove pristalice kada je turski premijer(ili ko vec iz turske) odbio da se sastane sa njim...

Александар

pre 13 godina

Овај лик је верски вођа колико сам ја балерина...
Нема ништа опасније него кад се верски поглавари уплићу у политику, а ове изјаве о томе како ће горети цела зграда (тј. Србија), видим као кривично дело.

Dragan

pre 13 godina

Banana Drzava: ovaj primer pokazuje da smo mi "Banana Drzava". Ako neko radi u suprotnosti sa Ustavom Srbije
mora se to od odmah sankcionisati.

Nebojsa

pre 13 godina

Bilo bi lepo da se oglase Ceda Jovanovic, Vesna Pesic ili Zarko Korac (kao koalicioni partneri) i da se izjasne da li podrzavaju ove stavove muftije Zukorlica.

ZACK

pre 13 godina

Da li je MZ drzavljanin drzave Srbije?
Da li on nastupa kao verski (?) vodja ili politicar?
Pitam se da li bi u SAD ovakve izjave bile razlog sa sudsku odgovornost?
Da li nase sluzbe drzavne bezbednosti prate njegov rad i njemu slicnih?
...

ZACK

pre 13 godina

Da li je MZ drzavljanin drzave Srbije?
Da li on nastupa kao verski (?) vodja ili politicar?
Pitam se da li bi u SAD ovakve izjave bile razlog sa sudsku odgovornost?
Da li nase sluzbe drzavne bezbednosti prate njegov rad i njemu slicnih?
...

Delinquent Habits

pre 13 godina

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće", rekao je Zukorlić

Moj savet ti da se ne kacis sa "vecinskim stanarima" u "njihovoj zgradi"!

Nebojsa

pre 13 godina

Bilo bi lepo da se oglase Ceda Jovanovic, Vesna Pesic ili Zarko Korac (kao koalicioni partneri) i da se izjasne da li podrzavaju ove stavove muftije Zukorlica.

Mirza

pre 13 godina

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće"


Zukorlicu, kuca niji tvoja, i ne mozes je ti paliti..mozda u Pazaru mi muslimani jesmo vecina ali ima i nas muslimana iz Novog Pazara koji zivimo i radimo, studiramo u Beogradu npr... jadno mi je BNV ako ces ti da ga vodis ovakvim stavovima i pricama? u kakvu situaciju dovodis muslimane koji ne zive samo u Novom Pazaru vec i u gradovima u Srbiji gde muslimani nisu vecina.. Meni je gospodine Zukorlicu muka vise da svojim prijateljima ovde kada me pitaju citajuci novine i slusajuci medije sta se desava u pazaru i ko je taj Zukorlic da im objasnjavam da si ti lik sa preteranom zeljom da bude NEKO I NESTO mozda i sami BOG i neko ko ne bira nacine da realno nebitan bude u centru paznje, izmisljanjima, pricama o ugrozenosti muslimana u Srbiji..a ja ti Zukorlicu kazem da sam kao musliman u Beogradu zasticeniji i sigurniji nego igde..ja ti kazem Zukorlicu da nikad u zivotu nisam krio da sam musliman, da sam i u Beogradu ponosan na to sto jesam, sto sam sledbenik ummeta Muhamesa s.a.w.s. i da to mogu slobodno da kazem svuda i ko me god pita...e to je Zukorlicu Srbija, zemlja u kojoj manjine imaju veca prava nego igde u svetu. gde si Zukorlicu da bar jednom recju osudis ono sto Francuska zakonima zabranjuje muslimanksim zenama da nose nikabe? zar to nije ugrozenost i diskriminacija? ali Zukorlicu tebe to ili ne zanima, ne zanima te zaista sta se desava sa islamom i muslimanima ili si i previse zauzet svojim politickim delovanjem i izmisljanjem lazi o Srbiji i polozaju muslimana u njoj..A da te podsetim da ti je ta ista Srbija koju toliko pljujes i mrzis dala sve sto imas.. dala ti je fakultet, dala ti je da imas fakultet za islamske studije u sred centru grada, doduse zgradu u kojoj je fakultet si nasilno zauzeo sa svojim obezbedjenjem. sta ce muftiji i bilo kom pravom muslimanu obezbedjenje? zar kao musliman ne treba da se trudis da nikom ne naneses zlo i nepravdu? i samo ako se toga pridrzavas ne treba ti obezbedjenje..ali dobro verovatno je ugrosen u ovoj "neprijateljskoj" Srbiji pa mora covek da ima obezbedjenje... Srbija ti je dala SVE, a da se ja u Srbiji nesto pitam mogao bi da dobijes samo "placeni odmor" u nekoj od institucija zatvorenog tipa ove nase drzave Srbije.

Александар

pre 13 godina

Овај лик је верски вођа колико сам ја балерина...
Нема ништа опасније него кад се верски поглавари уплићу у политику, а ове изјаве о томе како ће горети цела зграда (тј. Србија), видим као кривично дело.

yeni pazar

pre 13 godina

Ne treba se cuditi doticnoj personi na ovakvim izjavama.Ako covek malo vise prati njegovo delovanje,kako versko,tako politicko ovo je sasvim normalno za njega,njegov psiholoski profil ukazuje na to da je ovo nesto najnormalnije kod nejga...samoljubljiv,sklon incidentima,voli da je ucentru paznje i pomalo nestabilan u datim momentima..a na drugoj strani,jako dobar biznismen,politicar...a pre svega se bavi sumnjivim poslovima..toboze ne da nikome zgradu ucentru Pazara,vakufsak je kaze...tacno,,,a vakuf je imovina koja je ostavljena sirotinji,a ne da navodni "efendija" prsvi loksle u njoj i da uzima 6000 eura mesecno za kiriju a time finansira pravljenje novih kuca,kupovinu novi dzipova i ko to zna...trazenje novih potencijalnih zena..Obrukao se kad je dosao turski premijer Erdogan,obrukao se u Srebrenici sa svojom ergelom belih x petica...samo mi nije jasno kako ga nije sramota...pola Pazara nema da jede aon je zatvorio javnu kuhinju odmah polse izbora..koju je pompezno otvorio upravo pred izbore...a oko njega sve slam i najniza sorta ljudi...sram da ga bude..treba tog coveka uhapsiti..jer je pretnja pre svega za nas Bosnajke..to je zlo..za sve u Sandzaku...

nigg

pre 13 godina

Vrlo delikatno pitanje. Doticnog gospodita treba pomno pratiti u na prve znake krsenja ustava(a i zakona), kojih vec ima, uhapsiti. Stavio se na celo neobrazovanih i zadrtih i kad nije po njegovom, nasiljem pokusava to ostvariti. Imate snimak na youtube sta rade njegove pristalice kada je turski premijer(ili ko vec iz turske) odbio da se sastane sa njim...

Dragan

pre 13 godina

Banana Drzava: ovaj primer pokazuje da smo mi "Banana Drzava". Ako neko radi u suprotnosti sa Ustavom Srbije
mora se to od odmah sankcionisati.

Bojan

pre 13 godina

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće", rekao je Zukorlić."

Zukorlić očito polako gubi kontakt sa realnošću. Ako ovakvim izjavama treba da se proizvedu "incidenti" kakve smo nedavno videli u Bugojnu, onda bih rekao da je ovo posao za tužilaštvo. U ovoj zemlji očito mnogi ljudi žive od incidenata i bez njih ne bi ni postojali kao politički ili društveni faktor.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Niko me ne može razuvjeriti da je za pokušaj stvaranja tenzija u Novom Pazaru suodgovorna IZ u BiH na čelu sa efendijom Cerićem i strankom Harisa Silajdžića i da imaju neku tihu podršku nama "prijateljske" Turske. Prema popisu iz 2002. godine Bošnjaci u Srbiji sačinjavaju 1.8% od ukupnog stanovništva tako da bilo kakav zahtjev o konstitutivnosti otpada u startu. S druge strane Bošnjaci u Crnoj Gori prema zadnjem popisu sačinjavaju 12% od ukupnog stanovništva ali tamo Cerić & Co ne upliću prste. Zukorlić bi zbog ovih neustavnih poteza trebao na hlađenje negdje u Zabelu.

Toni

pre 13 godina

Posle ovakve Zukorlićeve zapaljive retorike nameće se pitanje. Zašto Zukorliću, veliki demokrato, prvdoljubljiv čoveče,nisi odveo delegaciju Turske u Niš, i zamolio ih da se poklone žrtvama bitke na ČEGRU kada je izginulo 3000. SRBA,braneći svoju dedovinu od turskih osvajača. Zašto im nisi pokazao SPOMEN KOSTURNICU "ĆELE KULU" gde su Turci odsekli,odrali kožu i srpske lobanje,ukupno 952 uzidali u zid. Da si to uradio Zukorliću, ja bih sve tvoje ideje i zamisli smatrao ispravnim a zahteve opravdanim. Bolje ćuti,okreni se poslu za koji verujem da si stručniji,i mani se politike,kojom truješ narod zemlje SRBIJE.

neshonni

pre 13 godina

Zukorlić me podseća na nacionalne lidere devedesetih svojom retorikom koji su kako se već zna sagoreli u svojoj vatri koju ovaj pominje ovde. Večito ističe nekakvo nezadovoljstvo Bošnjaka u Srbiji, jedini se buni i preti, više se bavi politikom i zavodi lakomisleće ljude umesto verskim pitanjima kao što bi trebalo. Predstavlja se bogom dan vodja svih muslimana u Srbiji iako to nije,tesno saradjuje sa šovinistički nastrojenim Cerićem iz susedstva. Postaje vodja neke vrste neobuzdane remetilačke energije koja neće ako se tako nastavi doneti dobra pre svega Bošnjacima koji ga podržavaju. Nacionalne autonomije u Srbiji neće više biti. Srpskom narodu je dosta podela svoje i u svojoj zemlji tako da to neće dozvoliti. Decentralizacija da ali po nacionalnoj ili verskoj osnovi ne. Ustav ove zemlje se mora poštovati. Ko ga ne poštuje zna se šta mu sleduje. Ko se vatrom igra vatrom se i opeče! Zato bi Zukorliću bilo bolje da smiri strasti!

jedan

pre 13 godina

Ja bi da sam na mestu ministra Ciplica, stao pred ogledalo i upitao samog sebe:
"Boze, da ja nisam pogresio time sto smo preko noci promenili statut i izborna pravila a bez ikakve javne rasprave/diskusije"?

milan

pre 13 godina

Ne treba gurati prljavstinu pod tepih, drzava se mora maksimalno angazovati i spreciti ovu hajduciju, mi Srbi u Pazaru se osecamo gradjanima drugog reda....

Sandzaklija

pre 13 godina

Ako drzava ne postuje ustav, zasto ocekuju da ga neko drugi postuje... Mi Bosnjaci trazimo samo ono sto nam po ustavu sleduje, nismo mi trazili da budemo drugaciji... Mi smo trazili da budemo podjednaki kao i ostale nacionalne manjine u srbiji, ali srbija to ne dozvoljava vec nas okarakterisava kao specificnu manjinu i za nas vaze drugaciji zakoni nego za ostale... to je njihova demokratija... Ako ce se hapsiti oni koji ne postuju ustav, ja se slazem sa tim, ali prvo treba pohapsiti citavu vladu sa svim ministrima i poslanicima jer oni ponajmanje postuju ustav... pa onda i sve ostale...

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je da u Srbiji, koja je građanska država, nema konstitutivnih naroda ???
Da je Srbija "gradjanska drzava" nebi u Ustavu Srbije bilo podele na Srbe i OSTALE !

sasa

pre 13 godina

Srbija može da pokazuje mišiće, zaoštrava situaciju i rizikuje još jedno Kosovo. Može i da se dogovori sa Zukorlićem. Ne zaboravimo da je Đinđić bio sa njim u odličnim odnosima. Ali to je bio Đinđić.
Dugoročno rešenje je ulaganje u Sandžak, radna mesta za mlade i ulazak u EU. Sve drugo je put ka daljem drobljenju Srbije. Samo mirno i hladne glave. Što se tiče Čiplića možda je bolje da razmišlja o promeni posla jer mu ovaj ne ide od ruke.

sejo boy

pre 13 godina

Zukorlić je proizvod pogrešne politike Beograda prema Bošnjacima u Srbiji,prema tome kasno je za zgražavanje i čuđenje...nastavite li tradicionalni maćehinski odnos prema manjinama,stvoriće se plodno tlo za razne "Zukorliće".

Dejan

pre 13 godina

Gospdone Zukorlicu opredelite se cime cete se baviti u zivotu, politikom ili verom?
Ukoliko ste se opredelili za veru onda se bavite verom a politiku ostavite drugima.
Srbija hvala Bogu nije verska drzava.

Nemanja

pre 13 godina

Svakoj vlasti u Srbiji je bilo potrebno krizno podrucje ka kome ce moci da usmeri paznju javnosti sa ekonomskih problema i sveopste depresije drustvenih vrednosti. Takav je slucaj i sa ovom ekipom.
Novi Pazar jeste tema poslednjih decenija, ali Zukorlic nije.
Napravi se sledeca postavka: Ubacimo obe bosnjacke politicke opcije u Vladu i time pokazemo svetu i narodu kako postujemo ovu cestitu i brojnu zajednicu u Srbiji.
Onda, nekadasnjem skromnom
stipendisti dozvolimo da prica o netoleranciji i time stvaramo osecaj mrznje kod vecine gradjana koji misle da je taj isti Zukorlic strani placenik i rusilacki element u ovoj nasoj idilicnoj Srbiji. Eto dobrog osnova za tenziju i pomenuto skretanje paznje sa gorucih tema
Mediji i mi koji pratimo vesti, cesto nasednemo na dobro smisljene ideje nekih mracnih likova iz "nasih" redova. Zivimo u kosovskom i sandzackom vilajetu, umesto da se svesni svog nacionalnog identiteta okrenemo buducnosti. A ona nije tako mracna, pa da moramo vecito da gledamo unazad.

zakon je los

pre 13 godina

Na primjeru izbora za Bosnjacki nacionalni savjet se najbolje vidi koliko je Zakon o izborima ocajan. On legalizuje pljacku mandata. Kada se za izbore kandiduju liste, onda vlasnici mandata bi morale biti liste. Kada se kandiduju pojedinci onda neka vlasnici mandata budu pojedinci. Ovakav zakon kakav je na snazi gdje su pojedinci vlasnici mandata iako ih je lista kandidovala je omogucio dvojici clanova sa liste Bosnjacki preporod da bukvalno opljackaju tu listu i njene birace i poklone svoje mandate Zukorlicu. Klasicna pljacka biraca koji nisu zeljeli da njihovi glasovi odu Zukorlicu. Posto je Zukorlic iskoristio sansu to je razljutilo ministre pa su preko noci promijenili pravilnik kako bi sprijecili ovu LEGALNU pljacku mandata. I sada imamo haos.

limes

pre 13 godina

Sta ste se upalili bre, zar ovo nije drzava u kojoj mozemo slobodno da kazemo sta nas boli. Drzava u kojoj se dicite da nacionalne manjine imaju astronomska prava.Ikad prekrsite zakone koje ste sami donijeli treba da kazemo svaka cast!?
Sta glume Tadic i Cvetkovic pa taj ih je narod birao, hocu reci bio jezicak na vagi da budu ono sto su danas.
Fijaker i Novi Pazar razgovaraj, pregovaraj, proslo je vrijeme ucjenjivanj ponizavanja sankcionisanja itd.
A sto se tice IZ i BNV narod nece Zilkica ,Rasima ,Sulja avi ste napravili da hoce Zukorlica sto znaci rzgovori sa legitimnim prestavnicima pa vidite sta moze a sta nemoze. Jer nemojte podcenjivati Stanje u Sandzaku kao sto ne treba podcjenjivati u K Mitrovici .

šta ste svi odmah skočili

pre 13 godina

Ne vidim zašto se alegorija sa zgradom tumači kao pretnja. Pa lepo je rekao na kraju da "naša kuća" (ta, zgrada sa više stanova, odnosno Srbija) "goreti NEĆE". Sve je jasno, pa zašto se pravi strašilo od njega? Zar on (barem za sada) traži bilo šta što i sami ne smatramo da treba da bude? Zar ne želimo da predstavnici Bošnjaka u Srbiji budu autentični, odnosno da predstavljaju većinu? Zar ne želimo da se Sandžak razvojem lokalne i regionalne infrastrukture bolje integriše sa ostatkom Srbije? Zar ne želimo da se bolje upoznamo i razumemo sa tim narodom tamo i ako ima ikakvih nerazrešenih pitanja među nama da sve to ljudski raspetljamo i rešimo?

boris

pre 13 godina

Srbi trebaju uvek i u svaka doba imati u vidu jedno:
Sve je pocelo kada je drzava Srbija osnovala "Svoju" Islamsku Zajednicu [kao pandan Sarajevu] na celu sa anonimusom Zilkicem i sada pokusava da ga pogura mesetarenjem, ali je vise nego ocito uz koga je narod. Staregija vlasti u Srbiji je nula jer je trebala pustiti da ta nova IZ zazivi, da je narod upozna, zavoli i da se iznedri neko ala Zukorlic, a ne jednostavnim dekretom nametnuti nekoga.

Bice zanimljivo videti kako ce Hrvatska da uradi to sa njihovom "pravosalnom zajednicom" koja bi trebala biti pandan SPC.

Dejan

pre 13 godina

O Srbijo zemljo dembelijo, pa zar i ovakvi mogu da rade što ih volja. Ljudi, pa gde ovo sve vodi. Bojim se da sve ovo nekom i odgovara i da se sve ovo ciljano radi, taman malo mira, kad ono, ovakvi !?!

Miki

pre 13 godina

Kada Zukorlic kaze "nasa kuca" on tu ne misli na drzavu Srbiju vec na njegov tzv Sandzak koji on smatra jedinom svojom kucom. Zukorlic je povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici u skupstini Srbije naglasio da on drzavu Srbiju ne vidi i ne priznaje za svoju sve dok skupstina Srbije ne donese rezoluciju kakvu on zeli da bude.

haksli

pre 13 godina

Krajnje je vreme da se Zukorlić izjasni da je političar. Pošto je kod nas crkva odvojena od države on je u klasičnom sukobu interesa. Mislim da je bolji političar od vernika i da spretno koristi sukob Ugljanina i Ljajića u prikupljanju sopstvenog biračkog tela.... jedino država mora da onemogući njegov dupli angažman.. Zakonski mora da se natera da se opredeli (to je njegovo pravo) ili je političar ili je verski lider. Lično podržavam 90% njegovih političkih stavova..Ali primetna je njegova neubedljivost u pokušajima da bude verski ortodoksniji nego što iskreno veruje u to.. Treba ga pustiti da priča, ako vredi opstaće ako ne vredi... sleduje mu istorija..

Milan

pre 13 godina

Mislim da je Zukorlic opijen laznim osecajem moci, sto u ovom slucaju i na ovom prostoru moze da izazove pozar koji nikome dobro doneti nece a ponajmanje Bosnjacima za koje se tako zdusno navodno zalaze! Mislim da je Zukorlic podrzan cak i od Erdogana, u to sam gotovo 100% siguran!
Tadic ne sme da ignorise ovo sto se desava, pod hitno "protivpozarni" i da se gasi na vreme. Svi smo svedoci kakve su se gadosti desile u proslosti u glavnom zbog onog cuvenog nonsalantnog ponasanja u stilu:"Ma nece nista biti, svakog cuda za tri dana..."
Pamet u glavu sada jer bi trebalo da smo pametniji i iskusniji posle svega!!!

SevarlićA

pre 13 godina

Valjda je najbolje da ne gori nijedna.Samo što dotični gospodin stalno zgradu poliva benzinom, i dovoljno je dodje jedan nespretan i da se zgrada zapali.
Molim sve vas u Raškoj, recite mi koja vi manja prava imate u Srbiji od npr. pravoslavaca. AP i akta o formiranju konstitutivnih naroda NEĆETE dobiti i tačka. Ova zemlja jeste i vaša i naša, ali se i dalje zove Srbija iz istog razloga iz kog se Turska zove Turska jer je država Turaka.
Ko ne može da se pomiri sa činjenicom da živi u Srbiji nek ide gde mu je bolje.

Toni

pre 13 godina

Posle ovakve Zukorlićeve zapaljive retorike nameće se pitanje. Zašto Zukorliću, veliki demokrato, prvdoljubljiv čoveče,nisi odveo delegaciju Turske u Niš, i zamolio ih da se poklone žrtvama bitke na ČEGRU kada je izginulo 3000. SRBA,braneći svoju dedovinu od turskih osvajača. Zašto im nisi pokazao SPOMEN KOSTURNICU "ĆELE KULU" gde su Turci odsekli,odrali kožu i srpske lobanje,ukupno 952 uzidali u zid. Da si to uradio Zukorliću, ja bih sve tvoje ideje i zamisli smatrao ispravnim a zahteve opravdanim. Bolje ćuti,okreni se poslu za koji verujem da si stručniji,i mani se politike,kojom truješ narod zemlje SRBIJE.

Delinquent Habits

pre 13 godina

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće", rekao je Zukorlić

Moj savet ti da se ne kacis sa "vecinskim stanarima" u "njihovoj zgradi"!

Bucko razmisljam

pre 13 godina

Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić izjavio je da u Srbiji, koja je građanska država, nema konstitutivnih naroda ???
Da je Srbija "gradjanska drzava" nebi u Ustavu Srbije bilo podele na Srbe i OSTALE !

milan

pre 13 godina

Ne treba gurati prljavstinu pod tepih, drzava se mora maksimalno angazovati i spreciti ovu hajduciju, mi Srbi u Pazaru se osecamo gradjanima drugog reda....

Dejan

pre 13 godina

Gospdone Zukorlicu opredelite se cime cete se baviti u zivotu, politikom ili verom?
Ukoliko ste se opredelili za veru onda se bavite verom a politiku ostavite drugima.
Srbija hvala Bogu nije verska drzava.

Mirza

pre 13 godina

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće"


Zukorlicu, kuca niji tvoja, i ne mozes je ti paliti..mozda u Pazaru mi muslimani jesmo vecina ali ima i nas muslimana iz Novog Pazara koji zivimo i radimo, studiramo u Beogradu npr... jadno mi je BNV ako ces ti da ga vodis ovakvim stavovima i pricama? u kakvu situaciju dovodis muslimane koji ne zive samo u Novom Pazaru vec i u gradovima u Srbiji gde muslimani nisu vecina.. Meni je gospodine Zukorlicu muka vise da svojim prijateljima ovde kada me pitaju citajuci novine i slusajuci medije sta se desava u pazaru i ko je taj Zukorlic da im objasnjavam da si ti lik sa preteranom zeljom da bude NEKO I NESTO mozda i sami BOG i neko ko ne bira nacine da realno nebitan bude u centru paznje, izmisljanjima, pricama o ugrozenosti muslimana u Srbiji..a ja ti Zukorlicu kazem da sam kao musliman u Beogradu zasticeniji i sigurniji nego igde..ja ti kazem Zukorlicu da nikad u zivotu nisam krio da sam musliman, da sam i u Beogradu ponosan na to sto jesam, sto sam sledbenik ummeta Muhamesa s.a.w.s. i da to mogu slobodno da kazem svuda i ko me god pita...e to je Zukorlicu Srbija, zemlja u kojoj manjine imaju veca prava nego igde u svetu. gde si Zukorlicu da bar jednom recju osudis ono sto Francuska zakonima zabranjuje muslimanksim zenama da nose nikabe? zar to nije ugrozenost i diskriminacija? ali Zukorlicu tebe to ili ne zanima, ne zanima te zaista sta se desava sa islamom i muslimanima ili si i previse zauzet svojim politickim delovanjem i izmisljanjem lazi o Srbiji i polozaju muslimana u njoj..A da te podsetim da ti je ta ista Srbija koju toliko pljujes i mrzis dala sve sto imas.. dala ti je fakultet, dala ti je da imas fakultet za islamske studije u sred centru grada, doduse zgradu u kojoj je fakultet si nasilno zauzeo sa svojim obezbedjenjem. sta ce muftiji i bilo kom pravom muslimanu obezbedjenje? zar kao musliman ne treba da se trudis da nikom ne naneses zlo i nepravdu? i samo ako se toga pridrzavas ne treba ti obezbedjenje..ali dobro verovatno je ugrosen u ovoj "neprijateljskoj" Srbiji pa mora covek da ima obezbedjenje... Srbija ti je dala SVE, a da se ja u Srbiji nesto pitam mogao bi da dobijes samo "placeni odmor" u nekoj od institucija zatvorenog tipa ove nase drzave Srbije.

boris

pre 13 godina

Srbi trebaju uvek i u svaka doba imati u vidu jedno:
Sve je pocelo kada je drzava Srbija osnovala "Svoju" Islamsku Zajednicu [kao pandan Sarajevu] na celu sa anonimusom Zilkicem i sada pokusava da ga pogura mesetarenjem, ali je vise nego ocito uz koga je narod. Staregija vlasti u Srbiji je nula jer je trebala pustiti da ta nova IZ zazivi, da je narod upozna, zavoli i da se iznedri neko ala Zukorlic, a ne jednostavnim dekretom nametnuti nekoga.

Bice zanimljivo videti kako ce Hrvatska da uradi to sa njihovom "pravosalnom zajednicom" koja bi trebala biti pandan SPC.

ZACK

pre 13 godina

Da li je MZ drzavljanin drzave Srbije?
Da li on nastupa kao verski (?) vodja ili politicar?
Pitam se da li bi u SAD ovakve izjave bile razlog sa sudsku odgovornost?
Da li nase sluzbe drzavne bezbednosti prate njegov rad i njemu slicnih?
...

Bojan

pre 13 godina

"Igranje Sandžakom znači poigravanje sa ovim delom Srbije. Država je kao zgrada u kojoj stanari mogu da se vole ili ne vole. Ukoliko većinski stanari odluče da zapale jedan stan, rizikuju da se upali cela zgrada. Zato se nije igrati sa vatrom. Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće", rekao je Zukorlić."

Zukorlić očito polako gubi kontakt sa realnošću. Ako ovakvim izjavama treba da se proizvedu "incidenti" kakve smo nedavno videli u Bugojnu, onda bih rekao da je ovo posao za tužilaštvo. U ovoj zemlji očito mnogi ljudi žive od incidenata i bez njih ne bi ni postojali kao politički ili društveni faktor.

Bez_Cenzure

pre 13 godina

Niko me ne može razuvjeriti da je za pokušaj stvaranja tenzija u Novom Pazaru suodgovorna IZ u BiH na čelu sa efendijom Cerićem i strankom Harisa Silajdžića i da imaju neku tihu podršku nama "prijateljske" Turske. Prema popisu iz 2002. godine Bošnjaci u Srbiji sačinjavaju 1.8% od ukupnog stanovništva tako da bilo kakav zahtjev o konstitutivnosti otpada u startu. S druge strane Bošnjaci u Crnoj Gori prema zadnjem popisu sačinjavaju 12% od ukupnog stanovništva ali tamo Cerić & Co ne upliću prste. Zukorlić bi zbog ovih neustavnih poteza trebao na hlađenje negdje u Zabelu.

Sandzaklija

pre 13 godina

Ako drzava ne postuje ustav, zasto ocekuju da ga neko drugi postuje... Mi Bosnjaci trazimo samo ono sto nam po ustavu sleduje, nismo mi trazili da budemo drugaciji... Mi smo trazili da budemo podjednaki kao i ostale nacionalne manjine u srbiji, ali srbija to ne dozvoljava vec nas okarakterisava kao specificnu manjinu i za nas vaze drugaciji zakoni nego za ostale... to je njihova demokratija... Ako ce se hapsiti oni koji ne postuju ustav, ja se slazem sa tim, ali prvo treba pohapsiti citavu vladu sa svim ministrima i poslanicima jer oni ponajmanje postuju ustav... pa onda i sve ostale...

haksli

pre 13 godina

Krajnje je vreme da se Zukorlić izjasni da je političar. Pošto je kod nas crkva odvojena od države on je u klasičnom sukobu interesa. Mislim da je bolji političar od vernika i da spretno koristi sukob Ugljanina i Ljajića u prikupljanju sopstvenog biračkog tela.... jedino država mora da onemogući njegov dupli angažman.. Zakonski mora da se natera da se opredeli (to je njegovo pravo) ili je političar ili je verski lider. Lično podržavam 90% njegovih političkih stavova..Ali primetna je njegova neubedljivost u pokušajima da bude verski ortodoksniji nego što iskreno veruje u to.. Treba ga pustiti da priča, ako vredi opstaće ako ne vredi... sleduje mu istorija..

Dejan

pre 13 godina

O Srbijo zemljo dembelijo, pa zar i ovakvi mogu da rade što ih volja. Ljudi, pa gde ovo sve vodi. Bojim se da sve ovo nekom i odgovara i da se sve ovo ciljano radi, taman malo mira, kad ono, ovakvi !?!

Александар

pre 13 godina

Овај лик је верски вођа колико сам ја балерина...
Нема ништа опасније него кад се верски поглавари уплићу у политику, а ове изјаве о томе како ће горети цела зграда (тј. Србија), видим као кривично дело.

neshonni

pre 13 godina

Zukorlić me podseća na nacionalne lidere devedesetih svojom retorikom koji su kako se već zna sagoreli u svojoj vatri koju ovaj pominje ovde. Večito ističe nekakvo nezadovoljstvo Bošnjaka u Srbiji, jedini se buni i preti, više se bavi politikom i zavodi lakomisleće ljude umesto verskim pitanjima kao što bi trebalo. Predstavlja se bogom dan vodja svih muslimana u Srbiji iako to nije,tesno saradjuje sa šovinistički nastrojenim Cerićem iz susedstva. Postaje vodja neke vrste neobuzdane remetilačke energije koja neće ako se tako nastavi doneti dobra pre svega Bošnjacima koji ga podržavaju. Nacionalne autonomije u Srbiji neće više biti. Srpskom narodu je dosta podela svoje i u svojoj zemlji tako da to neće dozvoliti. Decentralizacija da ali po nacionalnoj ili verskoj osnovi ne. Ustav ove zemlje se mora poštovati. Ko ga ne poštuje zna se šta mu sleduje. Ko se vatrom igra vatrom se i opeče! Zato bi Zukorliću bilo bolje da smiri strasti!

yeni pazar

pre 13 godina

Ne treba se cuditi doticnoj personi na ovakvim izjavama.Ako covek malo vise prati njegovo delovanje,kako versko,tako politicko ovo je sasvim normalno za njega,njegov psiholoski profil ukazuje na to da je ovo nesto najnormalnije kod nejga...samoljubljiv,sklon incidentima,voli da je ucentru paznje i pomalo nestabilan u datim momentima..a na drugoj strani,jako dobar biznismen,politicar...a pre svega se bavi sumnjivim poslovima..toboze ne da nikome zgradu ucentru Pazara,vakufsak je kaze...tacno,,,a vakuf je imovina koja je ostavljena sirotinji,a ne da navodni "efendija" prsvi loksle u njoj i da uzima 6000 eura mesecno za kiriju a time finansira pravljenje novih kuca,kupovinu novi dzipova i ko to zna...trazenje novih potencijalnih zena..Obrukao se kad je dosao turski premijer Erdogan,obrukao se u Srebrenici sa svojom ergelom belih x petica...samo mi nije jasno kako ga nije sramota...pola Pazara nema da jede aon je zatvorio javnu kuhinju odmah polse izbora..koju je pompezno otvorio upravo pred izbore...a oko njega sve slam i najniza sorta ljudi...sram da ga bude..treba tog coveka uhapsiti..jer je pretnja pre svega za nas Bosnajke..to je zlo..za sve u Sandzaku...

Miki

pre 13 godina

Kada Zukorlic kaze "nasa kuca" on tu ne misli na drzavu Srbiju vec na njegov tzv Sandzak koji on smatra jedinom svojom kucom. Zukorlic je povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici u skupstini Srbije naglasio da on drzavu Srbiju ne vidi i ne priznaje za svoju sve dok skupstina Srbije ne donese rezoluciju kakvu on zeli da bude.

nigg

pre 13 godina

Vrlo delikatno pitanje. Doticnog gospodita treba pomno pratiti u na prve znake krsenja ustava(a i zakona), kojih vec ima, uhapsiti. Stavio se na celo neobrazovanih i zadrtih i kad nije po njegovom, nasiljem pokusava to ostvariti. Imate snimak na youtube sta rade njegove pristalice kada je turski premijer(ili ko vec iz turske) odbio da se sastane sa njim...

sejo boy

pre 13 godina

Zukorlić je proizvod pogrešne politike Beograda prema Bošnjacima u Srbiji,prema tome kasno je za zgražavanje i čuđenje...nastavite li tradicionalni maćehinski odnos prema manjinama,stvoriće se plodno tlo za razne "Zukorliće".

šta ste svi odmah skočili

pre 13 godina

Ne vidim zašto se alegorija sa zgradom tumači kao pretnja. Pa lepo je rekao na kraju da "naša kuća" (ta, zgrada sa više stanova, odnosno Srbija) "goreti NEĆE". Sve je jasno, pa zašto se pravi strašilo od njega? Zar on (barem za sada) traži bilo šta što i sami ne smatramo da treba da bude? Zar ne želimo da predstavnici Bošnjaka u Srbiji budu autentični, odnosno da predstavljaju većinu? Zar ne želimo da se Sandžak razvojem lokalne i regionalne infrastrukture bolje integriše sa ostatkom Srbije? Zar ne želimo da se bolje upoznamo i razumemo sa tim narodom tamo i ako ima ikakvih nerazrešenih pitanja među nama da sve to ljudski raspetljamo i rešimo?

jedan

pre 13 godina

Ja bi da sam na mestu ministra Ciplica, stao pred ogledalo i upitao samog sebe:
"Boze, da ja nisam pogresio time sto smo preko noci promenili statut i izborna pravila a bez ikakve javne rasprave/diskusije"?

Dragan

pre 13 godina

Banana Drzava: ovaj primer pokazuje da smo mi "Banana Drzava". Ako neko radi u suprotnosti sa Ustavom Srbije
mora se to od odmah sankcionisati.

Nemanja

pre 13 godina

Svakoj vlasti u Srbiji je bilo potrebno krizno podrucje ka kome ce moci da usmeri paznju javnosti sa ekonomskih problema i sveopste depresije drustvenih vrednosti. Takav je slucaj i sa ovom ekipom.
Novi Pazar jeste tema poslednjih decenija, ali Zukorlic nije.
Napravi se sledeca postavka: Ubacimo obe bosnjacke politicke opcije u Vladu i time pokazemo svetu i narodu kako postujemo ovu cestitu i brojnu zajednicu u Srbiji.
Onda, nekadasnjem skromnom
stipendisti dozvolimo da prica o netoleranciji i time stvaramo osecaj mrznje kod vecine gradjana koji misle da je taj isti Zukorlic strani placenik i rusilacki element u ovoj nasoj idilicnoj Srbiji. Eto dobrog osnova za tenziju i pomenuto skretanje paznje sa gorucih tema
Mediji i mi koji pratimo vesti, cesto nasednemo na dobro smisljene ideje nekih mracnih likova iz "nasih" redova. Zivimo u kosovskom i sandzackom vilajetu, umesto da se svesni svog nacionalnog identiteta okrenemo buducnosti. A ona nije tako mracna, pa da moramo vecito da gledamo unazad.

Nebojsa

pre 13 godina

Bilo bi lepo da se oglase Ceda Jovanovic, Vesna Pesic ili Zarko Korac (kao koalicioni partneri) i da se izjasne da li podrzavaju ove stavove muftije Zukorlica.

sasa

pre 13 godina

Srbija može da pokazuje mišiće, zaoštrava situaciju i rizikuje još jedno Kosovo. Može i da se dogovori sa Zukorlićem. Ne zaboravimo da je Đinđić bio sa njim u odličnim odnosima. Ali to je bio Đinđić.
Dugoročno rešenje je ulaganje u Sandžak, radna mesta za mlade i ulazak u EU. Sve drugo je put ka daljem drobljenju Srbije. Samo mirno i hladne glave. Što se tiče Čiplića možda je bolje da razmišlja o promeni posla jer mu ovaj ne ide od ruke.

zakon je los

pre 13 godina

Na primjeru izbora za Bosnjacki nacionalni savjet se najbolje vidi koliko je Zakon o izborima ocajan. On legalizuje pljacku mandata. Kada se za izbore kandiduju liste, onda vlasnici mandata bi morale biti liste. Kada se kandiduju pojedinci onda neka vlasnici mandata budu pojedinci. Ovakav zakon kakav je na snazi gdje su pojedinci vlasnici mandata iako ih je lista kandidovala je omogucio dvojici clanova sa liste Bosnjacki preporod da bukvalno opljackaju tu listu i njene birace i poklone svoje mandate Zukorlicu. Klasicna pljacka biraca koji nisu zeljeli da njihovi glasovi odu Zukorlicu. Posto je Zukorlic iskoristio sansu to je razljutilo ministre pa su preko noci promijenili pravilnik kako bi sprijecili ovu LEGALNU pljacku mandata. I sada imamo haos.

limes

pre 13 godina

Sta ste se upalili bre, zar ovo nije drzava u kojoj mozemo slobodno da kazemo sta nas boli. Drzava u kojoj se dicite da nacionalne manjine imaju astronomska prava.Ikad prekrsite zakone koje ste sami donijeli treba da kazemo svaka cast!?
Sta glume Tadic i Cvetkovic pa taj ih je narod birao, hocu reci bio jezicak na vagi da budu ono sto su danas.
Fijaker i Novi Pazar razgovaraj, pregovaraj, proslo je vrijeme ucjenjivanj ponizavanja sankcionisanja itd.
A sto se tice IZ i BNV narod nece Zilkica ,Rasima ,Sulja avi ste napravili da hoce Zukorlica sto znaci rzgovori sa legitimnim prestavnicima pa vidite sta moze a sta nemoze. Jer nemojte podcenjivati Stanje u Sandzaku kao sto ne treba podcjenjivati u K Mitrovici .

SevarlićA

pre 13 godina

Valjda je najbolje da ne gori nijedna.Samo što dotični gospodin stalno zgradu poliva benzinom, i dovoljno je dodje jedan nespretan i da se zgrada zapali.
Molim sve vas u Raškoj, recite mi koja vi manja prava imate u Srbiji od npr. pravoslavaca. AP i akta o formiranju konstitutivnih naroda NEĆETE dobiti i tačka. Ova zemlja jeste i vaša i naša, ali se i dalje zove Srbija iz istog razloga iz kog se Turska zove Turska jer je država Turaka.
Ko ne može da se pomiri sa činjenicom da živi u Srbiji nek ide gde mu je bolje.

Milan

pre 13 godina

Mislim da je Zukorlic opijen laznim osecajem moci, sto u ovom slucaju i na ovom prostoru moze da izazove pozar koji nikome dobro doneti nece a ponajmanje Bosnjacima za koje se tako zdusno navodno zalaze! Mislim da je Zukorlic podrzan cak i od Erdogana, u to sam gotovo 100% siguran!
Tadic ne sme da ignorise ovo sto se desava, pod hitno "protivpozarni" i da se gasi na vreme. Svi smo svedoci kakve su se gadosti desile u proslosti u glavnom zbog onog cuvenog nonsalantnog ponasanja u stilu:"Ma nece nista biti, svakog cuda za tri dana..."
Pamet u glavu sada jer bi trebalo da smo pametniji i iskusniji posle svega!!!