Četvrtak, 01.07.2010.

15:44

Šarić pisao Specijalnom sudu?

Specijalni sud potvrdio da je primio pismo optuženog za šverc kokaina Darka Šarića "iz evroazijske zemlje". Pismo nema nema nikakav značaj u procesnom smislu.

Izvor: B92

Šariæ pisao Specijalnom sudu? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

kartmen

pre 13 godina

"...Tomanović je preneo da njegov klijent u pismu napominje kako je, pre par godina, u skladu sa zakonom, on tu imovinu legalizovao..." - Kakva smejurija. Pa legalizovao je pare od trgovine drogom zato što zakone koji to omogućavaju izglasavaju političari koji rade zajedno sa trgovcima drogom, a ne zato što je to normalno.

NebojšaNS

pre 13 godina

Dragi moji komentatori,
Želim samo da se svima, koji kao i ja, učestvuju u komentarisanju, zahvalim što nisu izgubili duha, i da, koliko god je vest crno obojena (isključujem one gde se radi o silovanjima i ubistvima), mi uvek nađemo načina da se našalimo. Posebno se oduševim šalama na račun novokomponovanih biznismena i narko bosova, političara i sličnih, i ulepšaju mi dan. Narod je mudar i ume da prepozna šta valja a šta ne, ali očigledno gubimo snagu da se izborimo za nešto bolje, neka makar bude veselo ovde na portalu.
:***

hobotnica

pre 13 godina

I opet se pojavljuje advokat Zdenko Tomanović. Zastupnik i branitelj sumnjivih likova sa poternica. I Korleone je imao jednog takvog (člana porodice).

Lazar

pre 13 godina

Mnogi pogresno tumace oduzimanje imovine ovog probisvijeta iz Pljevalja. Sud je izrekao mjeru privremenog oduzimanja, odnosno zabrane na njeno koriscenje dok se postupak ne okonca. Ako bude osudjen bice mu trajno oduzeta.

Nikola

pre 13 godina

Darko Šarić verovatno neće ni biti uhvaćen jer će za sobom povući ljude iz politike za koje bi se mnogi iznenadili. Država treba da mu bude zahvalna što je u državu uneo ogromnu količinu novca koju je pokušao da prebaci u legalne tokove, kroz proces propale privatizacije itd.

miki

pre 13 godina

Mene zanima odgovor na sledece pitanje;
"Kako se utvrdjuje autenticnost tog pisma tj kako se otklono sumnja da se ne radi o podmetnutom pismu - "kukavicijem jajetu ko utvrdjuje autenticnost?"

Zoran

pre 13 godina

Ovaj chovek je josh daleke 2000. godine radio to sto je radio i to zajedno sa Zvezdanom Jovanovicem i josh nekim zverkama.... to sto su pustili u javnost aferu o njemu tek prosle godine samo govori o licemerju policije, politike i drzave u celini ... ALO bre MINISTRI!!! Pa nisu SVI ovde mentoli i retardi kojima vi mozete da prodajete maglu doveka!!!

Ivica

pre 13 godina

Računica u Srbiji je do skoro bila jasna, pokrades sto vise mozes, ili zaradis kriminalom sto vise mozes, nakon toga priznas sve i platis sudijama i advokatima da dobijes pristojnu kaznu, kad odsluzis narodu izadjes i uzivas u milionima, i ti i sva tvoja pokolenja. Izgleda po svemu sto se dogadja i zemuncima i ostalima da su ta vremena prosla.

sasa jokic

pre 13 godina

Ja ne razumem kako je moguce da se rasprodaju stvari coveka koji nije pravosnazno osudjen? Da ne ispadne da ga branim, daleko od toga svi znamo da je narko dier, ali sutra ce tuziti drzavu Srbiju za oduzimanje imovine bez peavosnazne presude, i u Strazburu ce dobiti spor. A onda ce drzava da mu isplacuje vise milionske sume iz budzeta koji mi "punimo".

pravnik

pre 13 godina

Jel ovaj Tomanović sa Pravnim u Beogradu potpisao ugovor o saradnji- obuci studenata u njegovoj kancelariji. Pa moraće da se stvaraju novi consinijere. Svaka nam čast!

ns

pre 13 godina

Da, da,...
Cisto da se javi. Da znamo gde je, kako je i da nam poruci da nisu bas svi milioni koje je stekao nelegalni. Oprostimo mu 30 miliona, a za ostatak neka odgovara kada pomisli da je pravo vreme da se odazove pozivu i prestane da se skriva. Ajde da mu zaboravimo i to sto je pobegao? Olaksavajuca okolnost bi mogla da mu bude cinjenica da nam je ovim pismom porucio da gubimo vreme i da silno gresimo sto ga trazimo na drugom, mnogo blizem mestu.
Bah!

Aleksandar

pre 13 godina

Odakle nasi cupaju ove ideje? Odjednom neka pisma, ucene, pretnje i to u pisanoj formi. Kriminalci ne rade to tako.

Ovo izgleda da je jos jedna farsa koju nas drzavni sloj pokusava da nametne nama, kao neku varku za ono sto se stvarno zbiva. A usput da nam skrenu misli sa "lideri u regionu".

Vlada

pre 13 godina

Dodji kuci da se vratis u zakonske (citaj zatvorske) okvire. Napisao pismo u Crnoj Gori, pa ga dao nekom pomorcu da ponese i pusti ga iz Azije. Samo da ne poverujem da se krije u Aziji... Oni verovatno misle da smo mi potpune dileje.

EU Citizen

pre 13 godina

U ovoj zemlji čuda, na žalost, vrlo često vam se desi nešto što ni u snu niste pretpostavljali da će se desiti, pa tako i ja sada čitam prepričani sadržaj pisma jednog čoveka, koji možda i nije kriv za sve što pokušavaju da mu natovare, ali je u svakom slučaju okoreli kriminalac, i ono mi izgleda mnogo normalnije, razumnije i bliže duhu demokratije i pravne države nego 95% besmislica koje izgovaraju srpski političari. Niko razuman ne može da bude protiv oduzimanja kriminalom stečene imovine, ali ovako formulisan zakon je protivustavan i krši najosnovnija građanska prava, pošto bez suda i dokaza o krivici oduzima imovinu samo na osnovu sumnje. Odnosno, po takvom "zakonu", nekakav Dinkić, Tadić, Dačić, Nikolić ili neko sličan kojem je kroz metaforične ruke po svoj prilici prošlo više prljavog novca nego što su Šarić i ostali kokošari koji se nisu setili da ape sebi celu državu i muzu je do besvesti videli u životu, može sutra tako da zakuca na vrata i meni ili vašoj penzionisanoj tetki koja je nasledila tri kuće na Senjaku, i kaže nam da smo osumnjičeni za šverc droge na veliko (u mom slučaju bi to mogao i da dokaže, jer nikad nisam bez dve do tri vrste i desetak grama raznih simpatičnih trava, samo što ovde država i policija ne prodaju heroin deci kao u Srbiji, pa je to u najboljem slučaju prekršaj za par stotina evra, a što se tiče tetke poslužile bi zalihe bensedina, već bi joj oni napakovali da vodi krekhaus :)) ), i da nam se na osnovu te sumnje oduzima sva imovina. Valjda bi trebalo da budemo i srećni, četrdeset pete nisi morao ništa ni da, kao bajagi, uradiš da ti otmu sve što su generacije sticale, dovoljno je bilo samo da budeš nešto što se crvenom ološu nije sviđalo, recimo obrazovan ili lepo vaspitan. Drugim rečima, zna se ko su odvajkada najveći kriminalci u Srbiji, a Šarić i kompanija srpskoj udbomafiji nisu ni do kolena.

zooko

pre 13 godina

Kome ti da verujes kada procitas ovu vest i dobro znas da su obe strane sklone lazima i prevarama?!?!

Nista.. sedim i cekam da vidim hoce li se ovaj "reality show",koji se kao neke serije prikazuje 5 dana u nedelji a vikendom clanci i emisije o zdravoj hrani i jeftinom letovanju ,zavrsiti dok sam ziv i kakav ce biti kraj..

Aj da glasamo da ostane Sharic :) :)

nikolica

pre 13 godina

Samo se plasim da ne dodje do toga da drzava mora posle da svu oduzetu imovinu plati Saricu i to po pravoj (trzisnoj) vrednosti. Ja nisam pravnik ali mi deluje totalno nepromisljeno da se imovina oduzme nekom licu bez presude, jer niko nije kriv dok se ne dokaze na sudu suprotno.Koliko znam moze se izvrsiti sudjenje i dok je okrivljeni u bekstvu a samim tim moze se doneti presuda.

Samo da ne dodje do toga da Saric za nekoliko miliona eura dokaze da je nevin,da kurir u nekom sudu ostane bez posla zbog toga jer je je on sigurno najodgovorniji a narod placa odstetu za igrarije svojih politicara.

Jovan

pre 13 godina

Ne mogu da prestanem da se smejem. Od muke. J.b.s drzavu s kojom se osumnjiceni za kriminal dopisuju. Rocista se odlazu jer involvirani dolaze vozom pa se sudjenje pomera za septembar, drzava unapred rasprodaje imovinu osuumnjicenih a sudjenje jos nije ni zakazano, kojekakvi iskompleksirani ministri proteruju strane firme iz zemlje a ministar policije sa sve kofercetom, u detalje opisuje pred kamerama kako obavljaju akcije, predsednik drzave brine o mentalnom stanju kokosaka koje su prezivele poplavu. Cist reality show! ... A ni mi. Zato sto ih trpimo!

Deki

pre 13 godina

Saricu, nemoj da brines nista,daj koji milon za most i sve ti je oprosteno. Oprastao je Tadic i gorima od tebe. Dzaba placas i advokate.Bolja investicija ti je da finansiras neku buducu izbornu kampanju i jos ima da ti se izvinjavaju za uvrede.

A jel poslao razglednicu

pre 13 godina

Naravno, drzavna tajna, a kompletno prijateljsko pismo moci cemo da procitamo u nekim elitnim novinama tipa kurir ili televiziji koju slucajno finansira ko?

rexx

pre 13 godina

Ljudi, zar neshvatate da da namerno sada se bilokakve vesti iznose u javnost samo da bi se zataskala akcija oko politicke pozadine ubistva Djindjica.

Ivan

pre 13 godina

Doboro ako cemo pravo stvarno mu je oduzeta imovina pre presude, cak i pre sudjenja, a pojedina vec i prodata na aukciji. Sta ce biti ako se kojim slucajem ne dokaze krivica, sto ne zelim da tvrdim, da li ce drzava morati da vrati ta sredstva i to po punoj ceni a ne po dobijenoj aukcijskom prodajom.

niko

pre 13 godina

Dve jedine zemlje koje se protezu i u Evropi i u Aziji su Rusija i Turska.
Ja licno, vise sumnjam na Rusiju jer tu je veoma jak lobi protiv sadasnje vlasi, [Marko, Mira, Srbin brat, Karici, neki generali..]

VASILIJE

pre 13 godina

Puno toga nam naprica gos.Tomanovic. Ja ga razumem, on je advokat, njemu se placa, a on bira reci kako bi oprao svog klijenta. Pa da je sve tako kako kaze istina, zasto se gos.Saric krije, sto nije ostao i sukobio se i nosio sa optuznicom. Ista prica mnogih koji su pobegli.

Aleksandar

pre 13 godina

Sta ces, nepravda. Okomili se na postenog privrednika. Ovo je jedan divan covek i postenjacina. Zar ne vidite da je legalizovao milione kao i svi mi ostali? A nas niko ne dira a njega spopali. Zasto, o zasto?

Dragan Markovic

pre 13 godina

Daj bre, dokle ce krimosi svih vrsta i kalibara da imaju nalete literarnih inspiracija. I koje ce to novine da budu u sluzbi svih tih likova iz mrakova koji se vuku od 90-ih na ovamo. Jako bih voleo da se svi lepo nadju u bajboku i odande lepo neka sastavljaju sve svoje 'Zlocine i kazne'... Mada je Raskoljnikov za njih zaista bio faca.

Mashinovodja

pre 13 godina

A tih "legalnih 30 miliona evra" Šarić je stekao noseći gajbice, naravno. Posao je išao dobro iznad svih očekivanja jer je njegov glavni konkurent u gajbica-biznisu u to vreme već uživao gostprimstvo majčice Rusije i njene široke slovenske duše.
Hmmmm, a koja bi to mogla da bude "evroazijska zemlja"? Nema ih baš mnogo koje su istovremeno i u Evropi i u Aziji. Da pogađam: da li njeno ime počinje velikim ćiriličnim "R"?

amstel

pre 13 godina

Da li se u poslednjih deset godina, u bilo kom slučaju, desilo da g. Tomanović i njegov klijent budu na istoj strani na kojoj je pravda?
A što se tiče ove evroazijske zemlje... To je ista evroazijska, prijateljska zemlja u kojoj su utočište našle nebrojene ubice, ratni zločinci i pljačkaši građana iz devedesetih.

amstel

pre 13 godina

Da li se u poslednjih deset godina, u bilo kom slučaju, desilo da g. Tomanović i njegov klijent budu na istoj strani na kojoj je pravda?
A što se tiče ove evroazijske zemlje... To je ista evroazijska, prijateljska zemlja u kojoj su utočište našle nebrojene ubice, ratni zločinci i pljačkaši građana iz devedesetih.

Mashinovodja

pre 13 godina

A tih "legalnih 30 miliona evra" Šarić je stekao noseći gajbice, naravno. Posao je išao dobro iznad svih očekivanja jer je njegov glavni konkurent u gajbica-biznisu u to vreme već uživao gostprimstvo majčice Rusije i njene široke slovenske duše.
Hmmmm, a koja bi to mogla da bude "evroazijska zemlja"? Nema ih baš mnogo koje su istovremeno i u Evropi i u Aziji. Da pogađam: da li njeno ime počinje velikim ćiriličnim "R"?

Jovan

pre 13 godina

Ne mogu da prestanem da se smejem. Od muke. J.b.s drzavu s kojom se osumnjiceni za kriminal dopisuju. Rocista se odlazu jer involvirani dolaze vozom pa se sudjenje pomera za septembar, drzava unapred rasprodaje imovinu osuumnjicenih a sudjenje jos nije ni zakazano, kojekakvi iskompleksirani ministri proteruju strane firme iz zemlje a ministar policije sa sve kofercetom, u detalje opisuje pred kamerama kako obavljaju akcije, predsednik drzave brine o mentalnom stanju kokosaka koje su prezivele poplavu. Cist reality show! ... A ni mi. Zato sto ih trpimo!

Aleksandar

pre 13 godina

Sta ces, nepravda. Okomili se na postenog privrednika. Ovo je jedan divan covek i postenjacina. Zar ne vidite da je legalizovao milione kao i svi mi ostali? A nas niko ne dira a njega spopali. Zasto, o zasto?

Dragan Markovic

pre 13 godina

Daj bre, dokle ce krimosi svih vrsta i kalibara da imaju nalete literarnih inspiracija. I koje ce to novine da budu u sluzbi svih tih likova iz mrakova koji se vuku od 90-ih na ovamo. Jako bih voleo da se svi lepo nadju u bajboku i odande lepo neka sastavljaju sve svoje 'Zlocine i kazne'... Mada je Raskoljnikov za njih zaista bio faca.

niko

pre 13 godina

Dve jedine zemlje koje se protezu i u Evropi i u Aziji su Rusija i Turska.
Ja licno, vise sumnjam na Rusiju jer tu je veoma jak lobi protiv sadasnje vlasi, [Marko, Mira, Srbin brat, Karici, neki generali..]

Deki

pre 13 godina

Saricu, nemoj da brines nista,daj koji milon za most i sve ti je oprosteno. Oprastao je Tadic i gorima od tebe. Dzaba placas i advokate.Bolja investicija ti je da finansiras neku buducu izbornu kampanju i jos ima da ti se izvinjavaju za uvrede.

rexx

pre 13 godina

Ljudi, zar neshvatate da da namerno sada se bilokakve vesti iznose u javnost samo da bi se zataskala akcija oko politicke pozadine ubistva Djindjica.

Vlada

pre 13 godina

Dodji kuci da se vratis u zakonske (citaj zatvorske) okvire. Napisao pismo u Crnoj Gori, pa ga dao nekom pomorcu da ponese i pusti ga iz Azije. Samo da ne poverujem da se krije u Aziji... Oni verovatno misle da smo mi potpune dileje.

VASILIJE

pre 13 godina

Puno toga nam naprica gos.Tomanovic. Ja ga razumem, on je advokat, njemu se placa, a on bira reci kako bi oprao svog klijenta. Pa da je sve tako kako kaze istina, zasto se gos.Saric krije, sto nije ostao i sukobio se i nosio sa optuznicom. Ista prica mnogih koji su pobegli.

EU Citizen

pre 13 godina

U ovoj zemlji čuda, na žalost, vrlo često vam se desi nešto što ni u snu niste pretpostavljali da će se desiti, pa tako i ja sada čitam prepričani sadržaj pisma jednog čoveka, koji možda i nije kriv za sve što pokušavaju da mu natovare, ali je u svakom slučaju okoreli kriminalac, i ono mi izgleda mnogo normalnije, razumnije i bliže duhu demokratije i pravne države nego 95% besmislica koje izgovaraju srpski političari. Niko razuman ne može da bude protiv oduzimanja kriminalom stečene imovine, ali ovako formulisan zakon je protivustavan i krši najosnovnija građanska prava, pošto bez suda i dokaza o krivici oduzima imovinu samo na osnovu sumnje. Odnosno, po takvom "zakonu", nekakav Dinkić, Tadić, Dačić, Nikolić ili neko sličan kojem je kroz metaforične ruke po svoj prilici prošlo više prljavog novca nego što su Šarić i ostali kokošari koji se nisu setili da ape sebi celu državu i muzu je do besvesti videli u životu, može sutra tako da zakuca na vrata i meni ili vašoj penzionisanoj tetki koja je nasledila tri kuće na Senjaku, i kaže nam da smo osumnjičeni za šverc droge na veliko (u mom slučaju bi to mogao i da dokaže, jer nikad nisam bez dve do tri vrste i desetak grama raznih simpatičnih trava, samo što ovde država i policija ne prodaju heroin deci kao u Srbiji, pa je to u najboljem slučaju prekršaj za par stotina evra, a što se tiče tetke poslužile bi zalihe bensedina, već bi joj oni napakovali da vodi krekhaus :)) ), i da nam se na osnovu te sumnje oduzima sva imovina. Valjda bi trebalo da budemo i srećni, četrdeset pete nisi morao ništa ni da, kao bajagi, uradiš da ti otmu sve što su generacije sticale, dovoljno je bilo samo da budeš nešto što se crvenom ološu nije sviđalo, recimo obrazovan ili lepo vaspitan. Drugim rečima, zna se ko su odvajkada najveći kriminalci u Srbiji, a Šarić i kompanija srpskoj udbomafiji nisu ni do kolena.

Ivan

pre 13 godina

Doboro ako cemo pravo stvarno mu je oduzeta imovina pre presude, cak i pre sudjenja, a pojedina vec i prodata na aukciji. Sta ce biti ako se kojim slucajem ne dokaze krivica, sto ne zelim da tvrdim, da li ce drzava morati da vrati ta sredstva i to po punoj ceni a ne po dobijenoj aukcijskom prodajom.

zooko

pre 13 godina

Kome ti da verujes kada procitas ovu vest i dobro znas da su obe strane sklone lazima i prevarama?!?!

Nista.. sedim i cekam da vidim hoce li se ovaj "reality show",koji se kao neke serije prikazuje 5 dana u nedelji a vikendom clanci i emisije o zdravoj hrani i jeftinom letovanju ,zavrsiti dok sam ziv i kakav ce biti kraj..

Aj da glasamo da ostane Sharic :) :)

A jel poslao razglednicu

pre 13 godina

Naravno, drzavna tajna, a kompletno prijateljsko pismo moci cemo da procitamo u nekim elitnim novinama tipa kurir ili televiziji koju slucajno finansira ko?

sasa jokic

pre 13 godina

Ja ne razumem kako je moguce da se rasprodaju stvari coveka koji nije pravosnazno osudjen? Da ne ispadne da ga branim, daleko od toga svi znamo da je narko dier, ali sutra ce tuziti drzavu Srbiju za oduzimanje imovine bez peavosnazne presude, i u Strazburu ce dobiti spor. A onda ce drzava da mu isplacuje vise milionske sume iz budzeta koji mi "punimo".

nikolica

pre 13 godina

Samo se plasim da ne dodje do toga da drzava mora posle da svu oduzetu imovinu plati Saricu i to po pravoj (trzisnoj) vrednosti. Ja nisam pravnik ali mi deluje totalno nepromisljeno da se imovina oduzme nekom licu bez presude, jer niko nije kriv dok se ne dokaze na sudu suprotno.Koliko znam moze se izvrsiti sudjenje i dok je okrivljeni u bekstvu a samim tim moze se doneti presuda.

Samo da ne dodje do toga da Saric za nekoliko miliona eura dokaze da je nevin,da kurir u nekom sudu ostane bez posla zbog toga jer je je on sigurno najodgovorniji a narod placa odstetu za igrarije svojih politicara.

Aleksandar

pre 13 godina

Odakle nasi cupaju ove ideje? Odjednom neka pisma, ucene, pretnje i to u pisanoj formi. Kriminalci ne rade to tako.

Ovo izgleda da je jos jedna farsa koju nas drzavni sloj pokusava da nametne nama, kao neku varku za ono sto se stvarno zbiva. A usput da nam skrenu misli sa "lideri u regionu".

pravnik

pre 13 godina

Jel ovaj Tomanović sa Pravnim u Beogradu potpisao ugovor o saradnji- obuci studenata u njegovoj kancelariji. Pa moraće da se stvaraju novi consinijere. Svaka nam čast!

Zoran

pre 13 godina

Ovaj chovek je josh daleke 2000. godine radio to sto je radio i to zajedno sa Zvezdanom Jovanovicem i josh nekim zverkama.... to sto su pustili u javnost aferu o njemu tek prosle godine samo govori o licemerju policije, politike i drzave u celini ... ALO bre MINISTRI!!! Pa nisu SVI ovde mentoli i retardi kojima vi mozete da prodajete maglu doveka!!!

ns

pre 13 godina

Da, da,...
Cisto da se javi. Da znamo gde je, kako je i da nam poruci da nisu bas svi milioni koje je stekao nelegalni. Oprostimo mu 30 miliona, a za ostatak neka odgovara kada pomisli da je pravo vreme da se odazove pozivu i prestane da se skriva. Ajde da mu zaboravimo i to sto je pobegao? Olaksavajuca okolnost bi mogla da mu bude cinjenica da nam je ovim pismom porucio da gubimo vreme i da silno gresimo sto ga trazimo na drugom, mnogo blizem mestu.
Bah!

Ivica

pre 13 godina

Računica u Srbiji je do skoro bila jasna, pokrades sto vise mozes, ili zaradis kriminalom sto vise mozes, nakon toga priznas sve i platis sudijama i advokatima da dobijes pristojnu kaznu, kad odsluzis narodu izadjes i uzivas u milionima, i ti i sva tvoja pokolenja. Izgleda po svemu sto se dogadja i zemuncima i ostalima da su ta vremena prosla.

miki

pre 13 godina

Mene zanima odgovor na sledece pitanje;
"Kako se utvrdjuje autenticnost tog pisma tj kako se otklono sumnja da se ne radi o podmetnutom pismu - "kukavicijem jajetu ko utvrdjuje autenticnost?"

kartmen

pre 13 godina

"...Tomanović je preneo da njegov klijent u pismu napominje kako je, pre par godina, u skladu sa zakonom, on tu imovinu legalizovao..." - Kakva smejurija. Pa legalizovao je pare od trgovine drogom zato što zakone koji to omogućavaju izglasavaju političari koji rade zajedno sa trgovcima drogom, a ne zato što je to normalno.

NebojšaNS

pre 13 godina

Dragi moji komentatori,
Želim samo da se svima, koji kao i ja, učestvuju u komentarisanju, zahvalim što nisu izgubili duha, i da, koliko god je vest crno obojena (isključujem one gde se radi o silovanjima i ubistvima), mi uvek nađemo načina da se našalimo. Posebno se oduševim šalama na račun novokomponovanih biznismena i narko bosova, političara i sličnih, i ulepšaju mi dan. Narod je mudar i ume da prepozna šta valja a šta ne, ali očigledno gubimo snagu da se izborimo za nešto bolje, neka makar bude veselo ovde na portalu.
:***

hobotnica

pre 13 godina

I opet se pojavljuje advokat Zdenko Tomanović. Zastupnik i branitelj sumnjivih likova sa poternica. I Korleone je imao jednog takvog (člana porodice).

Nikola

pre 13 godina

Darko Šarić verovatno neće ni biti uhvaćen jer će za sobom povući ljude iz politike za koje bi se mnogi iznenadili. Država treba da mu bude zahvalna što je u državu uneo ogromnu količinu novca koju je pokušao da prebaci u legalne tokove, kroz proces propale privatizacije itd.

Lazar

pre 13 godina

Mnogi pogresno tumace oduzimanje imovine ovog probisvijeta iz Pljevalja. Sud je izrekao mjeru privremenog oduzimanja, odnosno zabrane na njeno koriscenje dok se postupak ne okonca. Ako bude osudjen bice mu trajno oduzeta.

amstel

pre 13 godina

Da li se u poslednjih deset godina, u bilo kom slučaju, desilo da g. Tomanović i njegov klijent budu na istoj strani na kojoj je pravda?
A što se tiče ove evroazijske zemlje... To je ista evroazijska, prijateljska zemlja u kojoj su utočište našle nebrojene ubice, ratni zločinci i pljačkaši građana iz devedesetih.

Mashinovodja

pre 13 godina

A tih "legalnih 30 miliona evra" Šarić je stekao noseći gajbice, naravno. Posao je išao dobro iznad svih očekivanja jer je njegov glavni konkurent u gajbica-biznisu u to vreme već uživao gostprimstvo majčice Rusije i njene široke slovenske duše.
Hmmmm, a koja bi to mogla da bude "evroazijska zemlja"? Nema ih baš mnogo koje su istovremeno i u Evropi i u Aziji. Da pogađam: da li njeno ime počinje velikim ćiriličnim "R"?

VASILIJE

pre 13 godina

Puno toga nam naprica gos.Tomanovic. Ja ga razumem, on je advokat, njemu se placa, a on bira reci kako bi oprao svog klijenta. Pa da je sve tako kako kaze istina, zasto se gos.Saric krije, sto nije ostao i sukobio se i nosio sa optuznicom. Ista prica mnogih koji su pobegli.

Dragan Markovic

pre 13 godina

Daj bre, dokle ce krimosi svih vrsta i kalibara da imaju nalete literarnih inspiracija. I koje ce to novine da budu u sluzbi svih tih likova iz mrakova koji se vuku od 90-ih na ovamo. Jako bih voleo da se svi lepo nadju u bajboku i odande lepo neka sastavljaju sve svoje 'Zlocine i kazne'... Mada je Raskoljnikov za njih zaista bio faca.

Aleksandar

pre 13 godina

Sta ces, nepravda. Okomili se na postenog privrednika. Ovo je jedan divan covek i postenjacina. Zar ne vidite da je legalizovao milione kao i svi mi ostali? A nas niko ne dira a njega spopali. Zasto, o zasto?

rexx

pre 13 godina

Ljudi, zar neshvatate da da namerno sada se bilokakve vesti iznose u javnost samo da bi se zataskala akcija oko politicke pozadine ubistva Djindjica.

Vlada

pre 13 godina

Dodji kuci da se vratis u zakonske (citaj zatvorske) okvire. Napisao pismo u Crnoj Gori, pa ga dao nekom pomorcu da ponese i pusti ga iz Azije. Samo da ne poverujem da se krije u Aziji... Oni verovatno misle da smo mi potpune dileje.

Aleksandar

pre 13 godina

Odakle nasi cupaju ove ideje? Odjednom neka pisma, ucene, pretnje i to u pisanoj formi. Kriminalci ne rade to tako.

Ovo izgleda da je jos jedna farsa koju nas drzavni sloj pokusava da nametne nama, kao neku varku za ono sto se stvarno zbiva. A usput da nam skrenu misli sa "lideri u regionu".

Deki

pre 13 godina

Saricu, nemoj da brines nista,daj koji milon za most i sve ti je oprosteno. Oprastao je Tadic i gorima od tebe. Dzaba placas i advokate.Bolja investicija ti je da finansiras neku buducu izbornu kampanju i jos ima da ti se izvinjavaju za uvrede.

EU Citizen

pre 13 godina

U ovoj zemlji čuda, na žalost, vrlo često vam se desi nešto što ni u snu niste pretpostavljali da će se desiti, pa tako i ja sada čitam prepričani sadržaj pisma jednog čoveka, koji možda i nije kriv za sve što pokušavaju da mu natovare, ali je u svakom slučaju okoreli kriminalac, i ono mi izgleda mnogo normalnije, razumnije i bliže duhu demokratije i pravne države nego 95% besmislica koje izgovaraju srpski političari. Niko razuman ne može da bude protiv oduzimanja kriminalom stečene imovine, ali ovako formulisan zakon je protivustavan i krši najosnovnija građanska prava, pošto bez suda i dokaza o krivici oduzima imovinu samo na osnovu sumnje. Odnosno, po takvom "zakonu", nekakav Dinkić, Tadić, Dačić, Nikolić ili neko sličan kojem je kroz metaforične ruke po svoj prilici prošlo više prljavog novca nego što su Šarić i ostali kokošari koji se nisu setili da ape sebi celu državu i muzu je do besvesti videli u životu, može sutra tako da zakuca na vrata i meni ili vašoj penzionisanoj tetki koja je nasledila tri kuće na Senjaku, i kaže nam da smo osumnjičeni za šverc droge na veliko (u mom slučaju bi to mogao i da dokaže, jer nikad nisam bez dve do tri vrste i desetak grama raznih simpatičnih trava, samo što ovde država i policija ne prodaju heroin deci kao u Srbiji, pa je to u najboljem slučaju prekršaj za par stotina evra, a što se tiče tetke poslužile bi zalihe bensedina, već bi joj oni napakovali da vodi krekhaus :)) ), i da nam se na osnovu te sumnje oduzima sva imovina. Valjda bi trebalo da budemo i srećni, četrdeset pete nisi morao ništa ni da, kao bajagi, uradiš da ti otmu sve što su generacije sticale, dovoljno je bilo samo da budeš nešto što se crvenom ološu nije sviđalo, recimo obrazovan ili lepo vaspitan. Drugim rečima, zna se ko su odvajkada najveći kriminalci u Srbiji, a Šarić i kompanija srpskoj udbomafiji nisu ni do kolena.

Nikola

pre 13 godina

Darko Šarić verovatno neće ni biti uhvaćen jer će za sobom povući ljude iz politike za koje bi se mnogi iznenadili. Država treba da mu bude zahvalna što je u državu uneo ogromnu količinu novca koju je pokušao da prebaci u legalne tokove, kroz proces propale privatizacije itd.

niko

pre 13 godina

Dve jedine zemlje koje se protezu i u Evropi i u Aziji su Rusija i Turska.
Ja licno, vise sumnjam na Rusiju jer tu je veoma jak lobi protiv sadasnje vlasi, [Marko, Mira, Srbin brat, Karici, neki generali..]

ns

pre 13 godina

Da, da,...
Cisto da se javi. Da znamo gde je, kako je i da nam poruci da nisu bas svi milioni koje je stekao nelegalni. Oprostimo mu 30 miliona, a za ostatak neka odgovara kada pomisli da je pravo vreme da se odazove pozivu i prestane da se skriva. Ajde da mu zaboravimo i to sto je pobegao? Olaksavajuca okolnost bi mogla da mu bude cinjenica da nam je ovim pismom porucio da gubimo vreme i da silno gresimo sto ga trazimo na drugom, mnogo blizem mestu.
Bah!

pravnik

pre 13 godina

Jel ovaj Tomanović sa Pravnim u Beogradu potpisao ugovor o saradnji- obuci studenata u njegovoj kancelariji. Pa moraće da se stvaraju novi consinijere. Svaka nam čast!

sasa jokic

pre 13 godina

Ja ne razumem kako je moguce da se rasprodaju stvari coveka koji nije pravosnazno osudjen? Da ne ispadne da ga branim, daleko od toga svi znamo da je narko dier, ali sutra ce tuziti drzavu Srbiju za oduzimanje imovine bez peavosnazne presude, i u Strazburu ce dobiti spor. A onda ce drzava da mu isplacuje vise milionske sume iz budzeta koji mi "punimo".

Ivan

pre 13 godina

Doboro ako cemo pravo stvarno mu je oduzeta imovina pre presude, cak i pre sudjenja, a pojedina vec i prodata na aukciji. Sta ce biti ako se kojim slucajem ne dokaze krivica, sto ne zelim da tvrdim, da li ce drzava morati da vrati ta sredstva i to po punoj ceni a ne po dobijenoj aukcijskom prodajom.

Ivica

pre 13 godina

Računica u Srbiji je do skoro bila jasna, pokrades sto vise mozes, ili zaradis kriminalom sto vise mozes, nakon toga priznas sve i platis sudijama i advokatima da dobijes pristojnu kaznu, kad odsluzis narodu izadjes i uzivas u milionima, i ti i sva tvoja pokolenja. Izgleda po svemu sto se dogadja i zemuncima i ostalima da su ta vremena prosla.

Zoran

pre 13 godina

Ovaj chovek je josh daleke 2000. godine radio to sto je radio i to zajedno sa Zvezdanom Jovanovicem i josh nekim zverkama.... to sto su pustili u javnost aferu o njemu tek prosle godine samo govori o licemerju policije, politike i drzave u celini ... ALO bre MINISTRI!!! Pa nisu SVI ovde mentoli i retardi kojima vi mozete da prodajete maglu doveka!!!

A jel poslao razglednicu

pre 13 godina

Naravno, drzavna tajna, a kompletno prijateljsko pismo moci cemo da procitamo u nekim elitnim novinama tipa kurir ili televiziji koju slucajno finansira ko?

nikolica

pre 13 godina

Samo se plasim da ne dodje do toga da drzava mora posle da svu oduzetu imovinu plati Saricu i to po pravoj (trzisnoj) vrednosti. Ja nisam pravnik ali mi deluje totalno nepromisljeno da se imovina oduzme nekom licu bez presude, jer niko nije kriv dok se ne dokaze na sudu suprotno.Koliko znam moze se izvrsiti sudjenje i dok je okrivljeni u bekstvu a samim tim moze se doneti presuda.

Samo da ne dodje do toga da Saric za nekoliko miliona eura dokaze da je nevin,da kurir u nekom sudu ostane bez posla zbog toga jer je je on sigurno najodgovorniji a narod placa odstetu za igrarije svojih politicara.

Jovan

pre 13 godina

Ne mogu da prestanem da se smejem. Od muke. J.b.s drzavu s kojom se osumnjiceni za kriminal dopisuju. Rocista se odlazu jer involvirani dolaze vozom pa se sudjenje pomera za septembar, drzava unapred rasprodaje imovinu osuumnjicenih a sudjenje jos nije ni zakazano, kojekakvi iskompleksirani ministri proteruju strane firme iz zemlje a ministar policije sa sve kofercetom, u detalje opisuje pred kamerama kako obavljaju akcije, predsednik drzave brine o mentalnom stanju kokosaka koje su prezivele poplavu. Cist reality show! ... A ni mi. Zato sto ih trpimo!

zooko

pre 13 godina

Kome ti da verujes kada procitas ovu vest i dobro znas da su obe strane sklone lazima i prevarama?!?!

Nista.. sedim i cekam da vidim hoce li se ovaj "reality show",koji se kao neke serije prikazuje 5 dana u nedelji a vikendom clanci i emisije o zdravoj hrani i jeftinom letovanju ,zavrsiti dok sam ziv i kakav ce biti kraj..

Aj da glasamo da ostane Sharic :) :)

miki

pre 13 godina

Mene zanima odgovor na sledece pitanje;
"Kako se utvrdjuje autenticnost tog pisma tj kako se otklono sumnja da se ne radi o podmetnutom pismu - "kukavicijem jajetu ko utvrdjuje autenticnost?"

Lazar

pre 13 godina

Mnogi pogresno tumace oduzimanje imovine ovog probisvijeta iz Pljevalja. Sud je izrekao mjeru privremenog oduzimanja, odnosno zabrane na njeno koriscenje dok se postupak ne okonca. Ako bude osudjen bice mu trajno oduzeta.

hobotnica

pre 13 godina

I opet se pojavljuje advokat Zdenko Tomanović. Zastupnik i branitelj sumnjivih likova sa poternica. I Korleone je imao jednog takvog (člana porodice).

kartmen

pre 13 godina

"...Tomanović je preneo da njegov klijent u pismu napominje kako je, pre par godina, u skladu sa zakonom, on tu imovinu legalizovao..." - Kakva smejurija. Pa legalizovao je pare od trgovine drogom zato što zakone koji to omogućavaju izglasavaju političari koji rade zajedno sa trgovcima drogom, a ne zato što je to normalno.

NebojšaNS

pre 13 godina

Dragi moji komentatori,
Želim samo da se svima, koji kao i ja, učestvuju u komentarisanju, zahvalim što nisu izgubili duha, i da, koliko god je vest crno obojena (isključujem one gde se radi o silovanjima i ubistvima), mi uvek nađemo načina da se našalimo. Posebno se oduševim šalama na račun novokomponovanih biznismena i narko bosova, političara i sličnih, i ulepšaju mi dan. Narod je mudar i ume da prepozna šta valja a šta ne, ali očigledno gubimo snagu da se izborimo za nešto bolje, neka makar bude veselo ovde na portalu.
:***