Četvrtak, 24.06.2010.

10:59

Kacin o povlačenju VAC-a iz Srbije

Najavljeno povlačenje medijske grupe VAC baca tamnu senku na odluku EU da počne sa ratifikacijom SSP-a sa Srbijom, kaže Jelko Kacin.

Izvor: B92

Kacin o povlaèenju VAC-a iz Srbije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

33 Komentari

Sortiraj po:

Roki

pre 13 godina

Jesam za slobodno trziste i zdravu konkurenciju ali nisam za konkurenciju koja nepostuje domace zakone bez obzira kakvisu dok se neusvojr bolji. Nisam zato da se konkurencija ostvaruje korupcijom i zao bilazenjem zakona i po privilegovanim cenama. Zato ako je VAC zaobisao javnu konkurenciju i zakone mora da napusti nase trziste i da odgovara za krsenje zakona kao sto bi za isti prekrsaj u Nemackoj prekrsilac pored zabrane daljeg rada odgovarao za korupciju.

mc

pre 13 godina

Covece...
Pa taj Kacin je IZVESTILAC EU za Srbiju...EU njega pita sve sto je interesuje o Srbiji..i on treba da bude najbolji prijatelj Srbije jer se "njegova pita"...a mi svi "sta se on mesa,... ko njega pita..., sta on misli..."
Kako ne znamo sta radimo, to je strasno...Ministar preko novina TERA iz zemlje investirora koji dolazi iz najjace zemlje u EU, iz zemlje koja je najveci investitor u Srbiji, iz zemlje koja,pored Francuske odlucuje o desavanjima u EU!!!!Pa ko ce onda da dodje da investira?!! Bugari i Rumuni, ili Slovaci i Spanci?!!

nije sve u parama

pre 13 godina

Ako Kacin lobira za nesto, to znaci da Srbija treba da bude momentalno protiv toga. Jos ako dodamo nacin na koji je VAC poslovao u Srbiji, sa kakvim to srpskim "biznismenima" se petljao, pa nadmeni ton Hombahovih izjava i jos kada su angazovali Kacina da prica te svoje prica - nema vise nikakvih dilema da VAC treba sto pre da ode odavde i da samo treba da im pozelimo srecan put.

gladni i zeljni da vide more

pre 13 godina

Najzalije mi je sto su Dinkic,Tadic, Djelic, Comicka, pa cak i Dacic, Malovicka, Jovanovic i ostali DS-ovci i ini na vlasti poslednjih 10 godina, imali istorijsku sansu da od ove jadne zemlje naprave nesto, A NISU. Zadovoljili su se time da im sujete, a nekom i dzepovi, narastu megalomanski i da upropaste sve, pa i buducnost svoje dece.
A mogli su uci u istoriju na onoj pozitivoj strani. Ovako ce biti zapamceni kao (...) klika koja je upropastila zemlju!

aferas

pre 13 godina

Da smo pristali da za male pare prodamo Telekom Dojce Telekomu i Galeniku Stadi verovatno ove afere sa Nemcima i Vacom ne bi bilo tj bili bi zadovojni i gospdin Hombah i nemacki izvestilac u ime EU gospodin Kacin.

Igor

pre 13 godina

Nisam vec neko vreme u zemlji i nisam najbolje upucen u stanje stvari. Nemojte misliti da na Zapadu nema korupcije. Firma Siemens je u Nemackoj optuzena za velike finansijske malverzacije.Kao najvece korupcionaske firme u Grckoj su oznacebne firme Siemens i Deutsche Bahn (nemacka zeleznica). One su grckim funkcionerima isplatile milione eura mita. Ovde je, takodje, rec o krupnom kapitalu i treba sacekati malo pre nego se izvedu zakljucci.

M. Braničevski

pre 13 godina

Niko ovde ne shvata prostu činjenicu, o kojoj svi ćute: Vac (WAC) ide iz Srbije jer u njoj ne može da pravi profit, nego samo gubitke (tiraž "Politike" je oko 30 hiljada), a tiraž je mali jer u Srbiji nema slobodne i nezavisne štampe. Niko neće da kupuje novine (ni drugi listovi ne stoje sjajno) u kojima urednike postavlja režim, a kad nema kritike vlasti novine postaju dosadne kao u Brozovo vreme "Borba". Režim u Srbiji ubija tiraže listova, ali i ukupnu ekonomiju, jer je u sprezi sa onima kojima je omogućio da se "pribatizacijom" obogate. Režim i tajkuni pravi su sijamski blizanci. Zašto su "Politika" i Nin prodati Vacu i Ringijeru, kad je poznato da su to kompanije koje proizvode tabloide širom Evrope? Kako Vac i Ringijer mogu da prave velike tiraže kad su urednici najvernije sluge režima? Onog iz "Politike" na jednoj televiziji predstavljaju "najboljim srpskim novinarem". Kažem vam, novinarstvo je u Srbiji propalo. Dobro je i što knjige niko ne čita. Režimu to odgovara, jer tako opada i proizvodnja građana, dok istovremeno raste broj podanika, koji su uvek uz vlast, ma kakva ona bila.

mita sajba

pre 13 godina

ODAKLE pravo Kacinu, da komentarise i da se mesa, ocigledno, bez i jednog argumenta (o cemu se tu zapravo radi), u spor, izmedju jedne DRZAVE i njene politike, i jednog PREDUZECA (medijske kuce), poslovnog interesa, koje ono ima?
UMESTO, da kao Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, kontaktira vladu Srbije (bas tog, "člana Vlade u Beogradu, koji zahteva da se uglednoj medijskoj kući iz EU, kakva je VAC, zabrani poslovanje u Srbiji") i sazna prave podatke, sta je u pozadini, on, po ko zna koji put, prosto zlurado, RELATIVIZUJE cak i kandidaturu ove zemlje, za clansvo u EU! Jos je simptomaticnije to, da jednu medijsku kucu, stavlja u ravan, ravnopravnog partnera drzavi, bez obzira ko je u pravu, sto dodatno govori o Kacinovom odnosu prema Srbiji. Kacin ide i dalje, kaze: "Vest o povlačenju VAC iz Srbije, baca tamnu senku na nedavno usvojenu odluku Saveta ministara za spoljne poslove EU da počne ratifikaciju SSP-a u nacionalnim parlamentima država članica EU", kao da je upitanju sukob dve drzave i da Savet ministara nije, BAS, sagledao, kome to i kakvom, dozvoljava pocetak ratifikacije.
Sve u svemu, ovo sto prica Kacin, kao da mu je tekst pisala "Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata", uostalom, on je 1991, god, u sedmodnevnom ratu u Sloveniji, sa JNA, bio slovenacki ministar informacija kome se pripisuje munjeviti "medijski udar", tako da se ne treba cuditi ovakvom nastupu, prema Srbiji.

Dejan

pre 13 godina

Nista, susjedi. Naviknite se na to. Cek da postanete kandidat, dobijati cete ovakve izjave gotovo svaki drugi dan. Mi vec oguglali na njih :).

miki

pre 13 godina

Pa čekajte nas ljudi,evropo,evo od jutros samo naviru planovi,jedan do 2020,i drugi do 2027,skroz smo u planovima..
Jedino sam malo skeptičan što je i gospodin Mirko Cvetković toliko oduševljen,plaši me da ne ispadne neki nerazumenko sa ovako genijalno fantastičnim planovima..

Nesha

pre 13 godina

Ma sta prica? Pa VAC je najavio povlacenje zbog nemogucnosti da kupi akcije "Vecernjih novosti" i vec sutradan ih je kupio. To znaci da su resili da se ne povuku, u stvari oni nisu ni hteli da se povuku nego samo da priprete. Verovatno su resili da prave jos malo pritisak da bi dobili sto vise a Jelko Kacin radi za njih pa pokusva da iskoristi svoj polozaj izvestilaca evropskog parlamenta za Srbiju u poslovne svrhe.
Pa Bodo Hombak je bio koordinator pakta za stabilnost za jugoistocnu evropu a sada je direktor VAC-a.
Integracija Srbije u EU i poslovanje VAC-a u Srbiji nemaju veze. Na ovakve izjave se ne treba osvrtati.

nik

pre 13 godina

Kad jedna od najvećih evropskih medijskih kuća pokaže ovakav način poslovanja to je upozorenje za ozbiljno razmišljanje o pravcu u kom se kreće ta država gospodine Kacin

Milan Simic

pre 13 godina

Trebalo bi pitati gospodina Kacina koji EU standardi propisuju zastupanje u procesu privatizacije medija preko bivseg trgovca/svercera cigaretama koji se trazi kao osumnjiceni za organizovani kriminal, pristajanje na izvodjenje postupka kupovine medija putem sklapanja korupcionaskih ugovora sa rukovodiocima medija koji treba da se kupi i podmicivanje funkcionera tadasnje vlade i stranke preko privatnih racuna crnogorskih drzavljana, dogovaranje, sklapanje i realizacija ugovora sa raznim kontraverznim srpskim tajkunima.
Sve mi je jasno samo nije kako bi VAC sa ovakvim ponasanjem trebao biti referentni primer investicija iz EU. Ocigledno je samo jedno da duboki dzep VAC-a ne kupuje samo sitne predpristupne EU politicare vec i neke koji predstavljaju zemalje clanice EU ali se nazalost ne mogu odreci navika sa ovih nesrecnih prostora sa kojih i orginalno poticu.

Boki

pre 13 godina

"Kad jedan od najvećih medijskih koncerna napušta državu u tranziciji, koja ima ambicije da postane članica EU, to je upozorenje za ozbiljno razmišljanje o pravcu u kom se kreće ta država"

I sta njemu nije jasno. Pa krece se nezadrzivo ka Evropi uz borbu sa korupcijom i kriminalom. Lepo rece predsednik, on zna.

Pravnik

pre 13 godina

E,pa našu partokratiju,koja je uvek na vlasti u ovoj nesrećnoj zemlji i to bez obzira kako se partije zovu,najviše zabrinjava upravo ukazivanje g.Kacina na pravila i potrebu poštovanja pravila.Čitav ovaj cirkus oko WAZ i "Večernjih novosti" je više nego očigledno maslo veze partokratije i domaćih tajkuna.To najbolje svedoči i nesuvisla izjava M.Dinkića da WAZ treba isterati iz Srbije!Svi zajedno iz partokratije su "umočeni" u ovaj cirkus.Siguran sam da pravosuđe Srbije,ovakvo kakvo je danas i kako je "reformisano" nije u stanju da ovaj slučaj reši na osnovu pravila koje propisuje domaće zakonodavstvo.Upravo je ta okolnost na koju ukazuje g.Kascin i zbog čega izražava zabrinutost.No,interesi partokratije se razlikuju od opšteg interesa,pa će učiniti sve,a može zaista sve u ovoj nesrećnoj zemlji,da se i ova afera ne razreši na jasan,zakonom propisani način.Zbog ovakvih stvari put ove nesrećne zemlje prema EU je veoma dug i krajnje neizvestan.

Pravnik

Dejan

pre 13 godina

Gospodine Kacin vi ne poznajete Miska i Milanceta?
Oni su kao mala deca i bas sve bi zeleli da imaju. Njihovoj alavosti nema kraja. Jos strasnije je sto pojedini politicari pokusavaju da nas naprave blesavim kojekakvim pricama koje idu u prilog gore pomenutoj dvojici.
Jadna li je zemlja kojoj se ovakve stvari desavaju.

Danijela

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa svim navodima iz teksta! Nismo mi jos zreli da budemo deo civilizovanog dela sveta,a ko zna da li cemo ikada i biti! Sramota!

Media Man

pre 13 godina

Odmah moram da kazem da Kacinove primedbe nikada nisam voleo jer su uglavnom bile tendenciozne, negativne i jednostrane. Ovaj put moram da se sa njim slozim u svakoj recenici koju je izgovorio. Smatram da je SKANDALOZNA izjava gospodina Dinkica. On se sve vise i vise ponasa kao VLASNIK Srbije a ne kao neko ko je od stranke postavljen da SLUZI svojoj zemlji. Zivim u inostranstvu i potpuno mi je jasno zasto investitori ne zele da ulazu u Srbiju. Investiciona atmosfera je tamo sazdana iskljucivo za domace tajkune i ostale mutivode kao sto je taj "tajni" partner VAC-a.

Шумадинац

pre 13 godina

Кацин, вечити Бечки слуга. Правила налажу да Вац врати дугове које је направио у Политици и Дневнику. Ово је чиста бежанија да неби платили приспеле дугове ....брука

Eukalydius

pre 13 godina

Ovaj čovek mi stvarno više ide na živce. Druškane, ko si ti, izvestilac EP za Srbiju? Odlično, onda izveštavaj EP o Srbiji, a ne da nam deliš lekije po potrebi - političke, ekonomske, pravničke, ma šta god treba on ti je čovek ekspert. Radi ti svoj posao i okani se više blaćenja po medijima. Šta te se tiče VAC? Kakve ti veze imaš sa tim? Ili je možda normalno stati bespogovorno na strani svakoga i svačega protiv republike srbije, i odmah cimati na gore štap na kome se nalazi šargarepa zvana "EU". Druškane, taj štap postoji, ali nije za tvoje ruke.

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Evo zasto je dobra EU za Srbiju, da rascisti i rasvijetli sve mutne poslove oko korupcije, kriminala i ratnih zlocina. Kacin je u pravu i on koliko god to bolno bilo, ipak pomaze gradanskoj Srbiji da sacuva obraz od mafijasa svih vrsta.

Aelita

pre 13 godina

Tipičan srpski autogol.Korumpirana, diletantska vlast deli moralne lekcije drugima umesto da konačno nešto nauči iz sopstvenih grešaka.Bez radikalnih promena na svim nivoima, Srbija je zemlja bez perspektive i budućnosti

Sretnik

pre 13 godina

Svako svoju drzavu drzi za taoca... Milo Djukanovic Crnu Goru, Miskovic i Beko Srbiju...

Nema napretka ni njima ni nama dok je tako i dok ovi ne odu na robiju, a imovina podijeli sirotinji...

Ali kako to neko rece... "resice to sve nas predsednik..."

Evropljanin

pre 13 godina

Gospodine Dinkicu podnesite ostavku i omogucite ne smetani put Srbije ka EU . Ocigledno da ste vi glavna prepreka ka razvoju Srbije.Vi se zalazete ka integraciji Srbije u Evropi a istovremeno zabranjujete najvecoj Evropskoj mediskoj grupaciji da posluje na nasem trzistu . Ovim ste naneli veliku stetu nasoj drzavi , ponistvsi time sve njene uspehe

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Evo zasto je dobra EU za Srbiju, da rascisti i rasvijetli sve mutne poslove oko korupcije, kriminala i ratnih zlocina. Kacin je u pravu i on koliko god to bolno bilo, ipak pomaze gradanskoj Srbiji da sacuva obraz od mafijasa svih vrsta.

Pravnik

pre 13 godina

E,pa našu partokratiju,koja je uvek na vlasti u ovoj nesrećnoj zemlji i to bez obzira kako se partije zovu,najviše zabrinjava upravo ukazivanje g.Kacina na pravila i potrebu poštovanja pravila.Čitav ovaj cirkus oko WAZ i "Večernjih novosti" je više nego očigledno maslo veze partokratije i domaćih tajkuna.To najbolje svedoči i nesuvisla izjava M.Dinkića da WAZ treba isterati iz Srbije!Svi zajedno iz partokratije su "umočeni" u ovaj cirkus.Siguran sam da pravosuđe Srbije,ovakvo kakvo je danas i kako je "reformisano" nije u stanju da ovaj slučaj reši na osnovu pravila koje propisuje domaće zakonodavstvo.Upravo je ta okolnost na koju ukazuje g.Kascin i zbog čega izražava zabrinutost.No,interesi partokratije se razlikuju od opšteg interesa,pa će učiniti sve,a može zaista sve u ovoj nesrećnoj zemlji,da se i ova afera ne razreši na jasan,zakonom propisani način.Zbog ovakvih stvari put ove nesrećne zemlje prema EU je veoma dug i krajnje neizvestan.

Pravnik

Danijela

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa svim navodima iz teksta! Nismo mi jos zreli da budemo deo civilizovanog dela sveta,a ko zna da li cemo ikada i biti! Sramota!

Aelita

pre 13 godina

Tipičan srpski autogol.Korumpirana, diletantska vlast deli moralne lekcije drugima umesto da konačno nešto nauči iz sopstvenih grešaka.Bez radikalnih promena na svim nivoima, Srbija je zemlja bez perspektive i budućnosti

Media Man

pre 13 godina

Odmah moram da kazem da Kacinove primedbe nikada nisam voleo jer su uglavnom bile tendenciozne, negativne i jednostrane. Ovaj put moram da se sa njim slozim u svakoj recenici koju je izgovorio. Smatram da je SKANDALOZNA izjava gospodina Dinkica. On se sve vise i vise ponasa kao VLASNIK Srbije a ne kao neko ko je od stranke postavljen da SLUZI svojoj zemlji. Zivim u inostranstvu i potpuno mi je jasno zasto investitori ne zele da ulazu u Srbiju. Investiciona atmosfera je tamo sazdana iskljucivo za domace tajkune i ostale mutivode kao sto je taj "tajni" partner VAC-a.

Evropljanin

pre 13 godina

Gospodine Dinkicu podnesite ostavku i omogucite ne smetani put Srbije ka EU . Ocigledno da ste vi glavna prepreka ka razvoju Srbije.Vi se zalazete ka integraciji Srbije u Evropi a istovremeno zabranjujete najvecoj Evropskoj mediskoj grupaciji da posluje na nasem trzistu . Ovim ste naneli veliku stetu nasoj drzavi , ponistvsi time sve njene uspehe

Eukalydius

pre 13 godina

Ovaj čovek mi stvarno više ide na živce. Druškane, ko si ti, izvestilac EP za Srbiju? Odlično, onda izveštavaj EP o Srbiji, a ne da nam deliš lekije po potrebi - političke, ekonomske, pravničke, ma šta god treba on ti je čovek ekspert. Radi ti svoj posao i okani se više blaćenja po medijima. Šta te se tiče VAC? Kakve ti veze imaš sa tim? Ili je možda normalno stati bespogovorno na strani svakoga i svačega protiv republike srbije, i odmah cimati na gore štap na kome se nalazi šargarepa zvana "EU". Druškane, taj štap postoji, ali nije za tvoje ruke.

Dejan

pre 13 godina

Gospodine Kacin vi ne poznajete Miska i Milanceta?
Oni su kao mala deca i bas sve bi zeleli da imaju. Njihovoj alavosti nema kraja. Jos strasnije je sto pojedini politicari pokusavaju da nas naprave blesavim kojekakvim pricama koje idu u prilog gore pomenutoj dvojici.
Jadna li je zemlja kojoj se ovakve stvari desavaju.

mita sajba

pre 13 godina

ODAKLE pravo Kacinu, da komentarise i da se mesa, ocigledno, bez i jednog argumenta (o cemu se tu zapravo radi), u spor, izmedju jedne DRZAVE i njene politike, i jednog PREDUZECA (medijske kuce), poslovnog interesa, koje ono ima?
UMESTO, da kao Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, kontaktira vladu Srbije (bas tog, "člana Vlade u Beogradu, koji zahteva da se uglednoj medijskoj kući iz EU, kakva je VAC, zabrani poslovanje u Srbiji") i sazna prave podatke, sta je u pozadini, on, po ko zna koji put, prosto zlurado, RELATIVIZUJE cak i kandidaturu ove zemlje, za clansvo u EU! Jos je simptomaticnije to, da jednu medijsku kucu, stavlja u ravan, ravnopravnog partnera drzavi, bez obzira ko je u pravu, sto dodatno govori o Kacinovom odnosu prema Srbiji. Kacin ide i dalje, kaze: "Vest o povlačenju VAC iz Srbije, baca tamnu senku na nedavno usvojenu odluku Saveta ministara za spoljne poslove EU da počne ratifikaciju SSP-a u nacionalnim parlamentima država članica EU", kao da je upitanju sukob dve drzave i da Savet ministara nije, BAS, sagledao, kome to i kakvom, dozvoljava pocetak ratifikacije.
Sve u svemu, ovo sto prica Kacin, kao da mu je tekst pisala "Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata", uostalom, on je 1991, god, u sedmodnevnom ratu u Sloveniji, sa JNA, bio slovenacki ministar informacija kome se pripisuje munjeviti "medijski udar", tako da se ne treba cuditi ovakvom nastupu, prema Srbiji.

Sretnik

pre 13 godina

Svako svoju drzavu drzi za taoca... Milo Djukanovic Crnu Goru, Miskovic i Beko Srbiju...

Nema napretka ni njima ni nama dok je tako i dok ovi ne odu na robiju, a imovina podijeli sirotinji...

Ali kako to neko rece... "resice to sve nas predsednik..."

Шумадинац

pre 13 godina

Кацин, вечити Бечки слуга. Правила налажу да Вац врати дугове које је направио у Политици и Дневнику. Ово је чиста бежанија да неби платили приспеле дугове ....брука

nik

pre 13 godina

Kad jedna od najvećih evropskih medijskih kuća pokaže ovakav način poslovanja to je upozorenje za ozbiljno razmišljanje o pravcu u kom se kreće ta država gospodine Kacin

Milan Simic

pre 13 godina

Trebalo bi pitati gospodina Kacina koji EU standardi propisuju zastupanje u procesu privatizacije medija preko bivseg trgovca/svercera cigaretama koji se trazi kao osumnjiceni za organizovani kriminal, pristajanje na izvodjenje postupka kupovine medija putem sklapanja korupcionaskih ugovora sa rukovodiocima medija koji treba da se kupi i podmicivanje funkcionera tadasnje vlade i stranke preko privatnih racuna crnogorskih drzavljana, dogovaranje, sklapanje i realizacija ugovora sa raznim kontraverznim srpskim tajkunima.
Sve mi je jasno samo nije kako bi VAC sa ovakvim ponasanjem trebao biti referentni primer investicija iz EU. Ocigledno je samo jedno da duboki dzep VAC-a ne kupuje samo sitne predpristupne EU politicare vec i neke koji predstavljaju zemalje clanice EU ali se nazalost ne mogu odreci navika sa ovih nesrecnih prostora sa kojih i orginalno poticu.

Dejan

pre 13 godina

Nista, susjedi. Naviknite se na to. Cek da postanete kandidat, dobijati cete ovakve izjave gotovo svaki drugi dan. Mi vec oguglali na njih :).

Boki

pre 13 godina

"Kad jedan od najvećih medijskih koncerna napušta državu u tranziciji, koja ima ambicije da postane članica EU, to je upozorenje za ozbiljno razmišljanje o pravcu u kom se kreće ta država"

I sta njemu nije jasno. Pa krece se nezadrzivo ka Evropi uz borbu sa korupcijom i kriminalom. Lepo rece predsednik, on zna.

Nesha

pre 13 godina

Ma sta prica? Pa VAC je najavio povlacenje zbog nemogucnosti da kupi akcije "Vecernjih novosti" i vec sutradan ih je kupio. To znaci da su resili da se ne povuku, u stvari oni nisu ni hteli da se povuku nego samo da priprete. Verovatno su resili da prave jos malo pritisak da bi dobili sto vise a Jelko Kacin radi za njih pa pokusva da iskoristi svoj polozaj izvestilaca evropskog parlamenta za Srbiju u poslovne svrhe.
Pa Bodo Hombak je bio koordinator pakta za stabilnost za jugoistocnu evropu a sada je direktor VAC-a.
Integracija Srbije u EU i poslovanje VAC-a u Srbiji nemaju veze. Na ovakve izjave se ne treba osvrtati.

M. Braničevski

pre 13 godina

Niko ovde ne shvata prostu činjenicu, o kojoj svi ćute: Vac (WAC) ide iz Srbije jer u njoj ne može da pravi profit, nego samo gubitke (tiraž "Politike" je oko 30 hiljada), a tiraž je mali jer u Srbiji nema slobodne i nezavisne štampe. Niko neće da kupuje novine (ni drugi listovi ne stoje sjajno) u kojima urednike postavlja režim, a kad nema kritike vlasti novine postaju dosadne kao u Brozovo vreme "Borba". Režim u Srbiji ubija tiraže listova, ali i ukupnu ekonomiju, jer je u sprezi sa onima kojima je omogućio da se "pribatizacijom" obogate. Režim i tajkuni pravi su sijamski blizanci. Zašto su "Politika" i Nin prodati Vacu i Ringijeru, kad je poznato da su to kompanije koje proizvode tabloide širom Evrope? Kako Vac i Ringijer mogu da prave velike tiraže kad su urednici najvernije sluge režima? Onog iz "Politike" na jednoj televiziji predstavljaju "najboljim srpskim novinarem". Kažem vam, novinarstvo je u Srbiji propalo. Dobro je i što knjige niko ne čita. Režimu to odgovara, jer tako opada i proizvodnja građana, dok istovremeno raste broj podanika, koji su uvek uz vlast, ma kakva ona bila.

aferas

pre 13 godina

Da smo pristali da za male pare prodamo Telekom Dojce Telekomu i Galeniku Stadi verovatno ove afere sa Nemcima i Vacom ne bi bilo tj bili bi zadovojni i gospdin Hombah i nemacki izvestilac u ime EU gospodin Kacin.

gladni i zeljni da vide more

pre 13 godina

Najzalije mi je sto su Dinkic,Tadic, Djelic, Comicka, pa cak i Dacic, Malovicka, Jovanovic i ostali DS-ovci i ini na vlasti poslednjih 10 godina, imali istorijsku sansu da od ove jadne zemlje naprave nesto, A NISU. Zadovoljili su se time da im sujete, a nekom i dzepovi, narastu megalomanski i da upropaste sve, pa i buducnost svoje dece.
A mogli su uci u istoriju na onoj pozitivoj strani. Ovako ce biti zapamceni kao (...) klika koja je upropastila zemlju!

Igor

pre 13 godina

Nisam vec neko vreme u zemlji i nisam najbolje upucen u stanje stvari. Nemojte misliti da na Zapadu nema korupcije. Firma Siemens je u Nemackoj optuzena za velike finansijske malverzacije.Kao najvece korupcionaske firme u Grckoj su oznacebne firme Siemens i Deutsche Bahn (nemacka zeleznica). One su grckim funkcionerima isplatile milione eura mita. Ovde je, takodje, rec o krupnom kapitalu i treba sacekati malo pre nego se izvedu zakljucci.

miki

pre 13 godina

Pa čekajte nas ljudi,evropo,evo od jutros samo naviru planovi,jedan do 2020,i drugi do 2027,skroz smo u planovima..
Jedino sam malo skeptičan što je i gospodin Mirko Cvetković toliko oduševljen,plaši me da ne ispadne neki nerazumenko sa ovako genijalno fantastičnim planovima..

nije sve u parama

pre 13 godina

Ako Kacin lobira za nesto, to znaci da Srbija treba da bude momentalno protiv toga. Jos ako dodamo nacin na koji je VAC poslovao u Srbiji, sa kakvim to srpskim "biznismenima" se petljao, pa nadmeni ton Hombahovih izjava i jos kada su angazovali Kacina da prica te svoje prica - nema vise nikakvih dilema da VAC treba sto pre da ode odavde i da samo treba da im pozelimo srecan put.

mc

pre 13 godina

Covece...
Pa taj Kacin je IZVESTILAC EU za Srbiju...EU njega pita sve sto je interesuje o Srbiji..i on treba da bude najbolji prijatelj Srbije jer se "njegova pita"...a mi svi "sta se on mesa,... ko njega pita..., sta on misli..."
Kako ne znamo sta radimo, to je strasno...Ministar preko novina TERA iz zemlje investirora koji dolazi iz najjace zemlje u EU, iz zemlje koja je najveci investitor u Srbiji, iz zemlje koja,pored Francuske odlucuje o desavanjima u EU!!!!Pa ko ce onda da dodje da investira?!! Bugari i Rumuni, ili Slovaci i Spanci?!!

Roki

pre 13 godina

Jesam za slobodno trziste i zdravu konkurenciju ali nisam za konkurenciju koja nepostuje domace zakone bez obzira kakvisu dok se neusvojr bolji. Nisam zato da se konkurencija ostvaruje korupcijom i zao bilazenjem zakona i po privilegovanim cenama. Zato ako je VAC zaobisao javnu konkurenciju i zakone mora da napusti nase trziste i da odgovara za krsenje zakona kao sto bi za isti prekrsaj u Nemackoj prekrsilac pored zabrane daljeg rada odgovarao za korupciju.

Eukalydius

pre 13 godina

Ovaj čovek mi stvarno više ide na živce. Druškane, ko si ti, izvestilac EP za Srbiju? Odlično, onda izveštavaj EP o Srbiji, a ne da nam deliš lekije po potrebi - političke, ekonomske, pravničke, ma šta god treba on ti je čovek ekspert. Radi ti svoj posao i okani se više blaćenja po medijima. Šta te se tiče VAC? Kakve ti veze imaš sa tim? Ili je možda normalno stati bespogovorno na strani svakoga i svačega protiv republike srbije, i odmah cimati na gore štap na kome se nalazi šargarepa zvana "EU". Druškane, taj štap postoji, ali nije za tvoje ruke.

Шумадинац

pre 13 godina

Кацин, вечити Бечки слуга. Правила налажу да Вац врати дугове које је направио у Политици и Дневнику. Ово је чиста бежанија да неби платили приспеле дугове ....брука

Danijela

pre 13 godina

Potpuno se slazem sa svim navodima iz teksta! Nismo mi jos zreli da budemo deo civilizovanog dela sveta,a ko zna da li cemo ikada i biti! Sramota!

Konstantinos Veliki

pre 13 godina

Evo zasto je dobra EU za Srbiju, da rascisti i rasvijetli sve mutne poslove oko korupcije, kriminala i ratnih zlocina. Kacin je u pravu i on koliko god to bolno bilo, ipak pomaze gradanskoj Srbiji da sacuva obraz od mafijasa svih vrsta.

mita sajba

pre 13 godina

ODAKLE pravo Kacinu, da komentarise i da se mesa, ocigledno, bez i jednog argumenta (o cemu se tu zapravo radi), u spor, izmedju jedne DRZAVE i njene politike, i jednog PREDUZECA (medijske kuce), poslovnog interesa, koje ono ima?
UMESTO, da kao Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, kontaktira vladu Srbije (bas tog, "člana Vlade u Beogradu, koji zahteva da se uglednoj medijskoj kući iz EU, kakva je VAC, zabrani poslovanje u Srbiji") i sazna prave podatke, sta je u pozadini, on, po ko zna koji put, prosto zlurado, RELATIVIZUJE cak i kandidaturu ove zemlje, za clansvo u EU! Jos je simptomaticnije to, da jednu medijsku kucu, stavlja u ravan, ravnopravnog partnera drzavi, bez obzira ko je u pravu, sto dodatno govori o Kacinovom odnosu prema Srbiji. Kacin ide i dalje, kaze: "Vest o povlačenju VAC iz Srbije, baca tamnu senku na nedavno usvojenu odluku Saveta ministara za spoljne poslove EU da počne ratifikaciju SSP-a u nacionalnim parlamentima država članica EU", kao da je upitanju sukob dve drzave i da Savet ministara nije, BAS, sagledao, kome to i kakvom, dozvoljava pocetak ratifikacije.
Sve u svemu, ovo sto prica Kacin, kao da mu je tekst pisala "Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata", uostalom, on je 1991, god, u sedmodnevnom ratu u Sloveniji, sa JNA, bio slovenacki ministar informacija kome se pripisuje munjeviti "medijski udar", tako da se ne treba cuditi ovakvom nastupu, prema Srbiji.

Nesha

pre 13 godina

Ma sta prica? Pa VAC je najavio povlacenje zbog nemogucnosti da kupi akcije "Vecernjih novosti" i vec sutradan ih je kupio. To znaci da su resili da se ne povuku, u stvari oni nisu ni hteli da se povuku nego samo da priprete. Verovatno su resili da prave jos malo pritisak da bi dobili sto vise a Jelko Kacin radi za njih pa pokusva da iskoristi svoj polozaj izvestilaca evropskog parlamenta za Srbiju u poslovne svrhe.
Pa Bodo Hombak je bio koordinator pakta za stabilnost za jugoistocnu evropu a sada je direktor VAC-a.
Integracija Srbije u EU i poslovanje VAC-a u Srbiji nemaju veze. Na ovakve izjave se ne treba osvrtati.

Media Man

pre 13 godina

Odmah moram da kazem da Kacinove primedbe nikada nisam voleo jer su uglavnom bile tendenciozne, negativne i jednostrane. Ovaj put moram da se sa njim slozim u svakoj recenici koju je izgovorio. Smatram da je SKANDALOZNA izjava gospodina Dinkica. On se sve vise i vise ponasa kao VLASNIK Srbije a ne kao neko ko je od stranke postavljen da SLUZI svojoj zemlji. Zivim u inostranstvu i potpuno mi je jasno zasto investitori ne zele da ulazu u Srbiju. Investiciona atmosfera je tamo sazdana iskljucivo za domace tajkune i ostale mutivode kao sto je taj "tajni" partner VAC-a.

Milan Simic

pre 13 godina

Trebalo bi pitati gospodina Kacina koji EU standardi propisuju zastupanje u procesu privatizacije medija preko bivseg trgovca/svercera cigaretama koji se trazi kao osumnjiceni za organizovani kriminal, pristajanje na izvodjenje postupka kupovine medija putem sklapanja korupcionaskih ugovora sa rukovodiocima medija koji treba da se kupi i podmicivanje funkcionera tadasnje vlade i stranke preko privatnih racuna crnogorskih drzavljana, dogovaranje, sklapanje i realizacija ugovora sa raznim kontraverznim srpskim tajkunima.
Sve mi je jasno samo nije kako bi VAC sa ovakvim ponasanjem trebao biti referentni primer investicija iz EU. Ocigledno je samo jedno da duboki dzep VAC-a ne kupuje samo sitne predpristupne EU politicare vec i neke koji predstavljaju zemalje clanice EU ali se nazalost ne mogu odreci navika sa ovih nesrecnih prostora sa kojih i orginalno poticu.

aferas

pre 13 godina

Da smo pristali da za male pare prodamo Telekom Dojce Telekomu i Galeniku Stadi verovatno ove afere sa Nemcima i Vacom ne bi bilo tj bili bi zadovojni i gospdin Hombah i nemacki izvestilac u ime EU gospodin Kacin.

Aelita

pre 13 godina

Tipičan srpski autogol.Korumpirana, diletantska vlast deli moralne lekcije drugima umesto da konačno nešto nauči iz sopstvenih grešaka.Bez radikalnih promena na svim nivoima, Srbija je zemlja bez perspektive i budućnosti

Evropljanin

pre 13 godina

Gospodine Dinkicu podnesite ostavku i omogucite ne smetani put Srbije ka EU . Ocigledno da ste vi glavna prepreka ka razvoju Srbije.Vi se zalazete ka integraciji Srbije u Evropi a istovremeno zabranjujete najvecoj Evropskoj mediskoj grupaciji da posluje na nasem trzistu . Ovim ste naneli veliku stetu nasoj drzavi , ponistvsi time sve njene uspehe

Dejan

pre 13 godina

Gospodine Kacin vi ne poznajete Miska i Milanceta?
Oni su kao mala deca i bas sve bi zeleli da imaju. Njihovoj alavosti nema kraja. Jos strasnije je sto pojedini politicari pokusavaju da nas naprave blesavim kojekakvim pricama koje idu u prilog gore pomenutoj dvojici.
Jadna li je zemlja kojoj se ovakve stvari desavaju.

Sretnik

pre 13 godina

Svako svoju drzavu drzi za taoca... Milo Djukanovic Crnu Goru, Miskovic i Beko Srbiju...

Nema napretka ni njima ni nama dok je tako i dok ovi ne odu na robiju, a imovina podijeli sirotinji...

Ali kako to neko rece... "resice to sve nas predsednik..."

M. Braničevski

pre 13 godina

Niko ovde ne shvata prostu činjenicu, o kojoj svi ćute: Vac (WAC) ide iz Srbije jer u njoj ne može da pravi profit, nego samo gubitke (tiraž "Politike" je oko 30 hiljada), a tiraž je mali jer u Srbiji nema slobodne i nezavisne štampe. Niko neće da kupuje novine (ni drugi listovi ne stoje sjajno) u kojima urednike postavlja režim, a kad nema kritike vlasti novine postaju dosadne kao u Brozovo vreme "Borba". Režim u Srbiji ubija tiraže listova, ali i ukupnu ekonomiju, jer je u sprezi sa onima kojima je omogućio da se "pribatizacijom" obogate. Režim i tajkuni pravi su sijamski blizanci. Zašto su "Politika" i Nin prodati Vacu i Ringijeru, kad je poznato da su to kompanije koje proizvode tabloide širom Evrope? Kako Vac i Ringijer mogu da prave velike tiraže kad su urednici najvernije sluge režima? Onog iz "Politike" na jednoj televiziji predstavljaju "najboljim srpskim novinarem". Kažem vam, novinarstvo je u Srbiji propalo. Dobro je i što knjige niko ne čita. Režimu to odgovara, jer tako opada i proizvodnja građana, dok istovremeno raste broj podanika, koji su uvek uz vlast, ma kakva ona bila.

nik

pre 13 godina

Kad jedna od najvećih evropskih medijskih kuća pokaže ovakav način poslovanja to je upozorenje za ozbiljno razmišljanje o pravcu u kom se kreće ta država gospodine Kacin

gladni i zeljni da vide more

pre 13 godina

Najzalije mi je sto su Dinkic,Tadic, Djelic, Comicka, pa cak i Dacic, Malovicka, Jovanovic i ostali DS-ovci i ini na vlasti poslednjih 10 godina, imali istorijsku sansu da od ove jadne zemlje naprave nesto, A NISU. Zadovoljili su se time da im sujete, a nekom i dzepovi, narastu megalomanski i da upropaste sve, pa i buducnost svoje dece.
A mogli su uci u istoriju na onoj pozitivoj strani. Ovako ce biti zapamceni kao (...) klika koja je upropastila zemlju!

Dejan

pre 13 godina

Nista, susjedi. Naviknite se na to. Cek da postanete kandidat, dobijati cete ovakve izjave gotovo svaki drugi dan. Mi vec oguglali na njih :).

Pravnik

pre 13 godina

E,pa našu partokratiju,koja je uvek na vlasti u ovoj nesrećnoj zemlji i to bez obzira kako se partije zovu,najviše zabrinjava upravo ukazivanje g.Kacina na pravila i potrebu poštovanja pravila.Čitav ovaj cirkus oko WAZ i "Večernjih novosti" je više nego očigledno maslo veze partokratije i domaćih tajkuna.To najbolje svedoči i nesuvisla izjava M.Dinkića da WAZ treba isterati iz Srbije!Svi zajedno iz partokratije su "umočeni" u ovaj cirkus.Siguran sam da pravosuđe Srbije,ovakvo kakvo je danas i kako je "reformisano" nije u stanju da ovaj slučaj reši na osnovu pravila koje propisuje domaće zakonodavstvo.Upravo je ta okolnost na koju ukazuje g.Kascin i zbog čega izražava zabrinutost.No,interesi partokratije se razlikuju od opšteg interesa,pa će učiniti sve,a može zaista sve u ovoj nesrećnoj zemlji,da se i ova afera ne razreši na jasan,zakonom propisani način.Zbog ovakvih stvari put ove nesrećne zemlje prema EU je veoma dug i krajnje neizvestan.

Pravnik

mc

pre 13 godina

Covece...
Pa taj Kacin je IZVESTILAC EU za Srbiju...EU njega pita sve sto je interesuje o Srbiji..i on treba da bude najbolji prijatelj Srbije jer se "njegova pita"...a mi svi "sta se on mesa,... ko njega pita..., sta on misli..."
Kako ne znamo sta radimo, to je strasno...Ministar preko novina TERA iz zemlje investirora koji dolazi iz najjace zemlje u EU, iz zemlje koja je najveci investitor u Srbiji, iz zemlje koja,pored Francuske odlucuje o desavanjima u EU!!!!Pa ko ce onda da dodje da investira?!! Bugari i Rumuni, ili Slovaci i Spanci?!!

Igor

pre 13 godina

Nisam vec neko vreme u zemlji i nisam najbolje upucen u stanje stvari. Nemojte misliti da na Zapadu nema korupcije. Firma Siemens je u Nemackoj optuzena za velike finansijske malverzacije.Kao najvece korupcionaske firme u Grckoj su oznacebne firme Siemens i Deutsche Bahn (nemacka zeleznica). One su grckim funkcionerima isplatile milione eura mita. Ovde je, takodje, rec o krupnom kapitalu i treba sacekati malo pre nego se izvedu zakljucci.

nije sve u parama

pre 13 godina

Ako Kacin lobira za nesto, to znaci da Srbija treba da bude momentalno protiv toga. Jos ako dodamo nacin na koji je VAC poslovao u Srbiji, sa kakvim to srpskim "biznismenima" se petljao, pa nadmeni ton Hombahovih izjava i jos kada su angazovali Kacina da prica te svoje prica - nema vise nikakvih dilema da VAC treba sto pre da ode odavde i da samo treba da im pozelimo srecan put.

Boki

pre 13 godina

"Kad jedan od najvećih medijskih koncerna napušta državu u tranziciji, koja ima ambicije da postane članica EU, to je upozorenje za ozbiljno razmišljanje o pravcu u kom se kreće ta država"

I sta njemu nije jasno. Pa krece se nezadrzivo ka Evropi uz borbu sa korupcijom i kriminalom. Lepo rece predsednik, on zna.

miki

pre 13 godina

Pa čekajte nas ljudi,evropo,evo od jutros samo naviru planovi,jedan do 2020,i drugi do 2027,skroz smo u planovima..
Jedino sam malo skeptičan što je i gospodin Mirko Cvetković toliko oduševljen,plaši me da ne ispadne neki nerazumenko sa ovako genijalno fantastičnim planovima..

Roki

pre 13 godina

Jesam za slobodno trziste i zdravu konkurenciju ali nisam za konkurenciju koja nepostuje domace zakone bez obzira kakvisu dok se neusvojr bolji. Nisam zato da se konkurencija ostvaruje korupcijom i zao bilazenjem zakona i po privilegovanim cenama. Zato ako je VAC zaobisao javnu konkurenciju i zakone mora da napusti nase trziste i da odgovara za krsenje zakona kao sto bi za isti prekrsaj u Nemackoj prekrsilac pored zabrane daljeg rada odgovarao za korupciju.