Utorak, 22.06.2010.

21:42

Istraga o privatizaciji "Novosti"

Pokrenuta istraga o privatizaciji "Novosti". Nadležnima nepoznato koliko je akcija preuzeto a ministar Dinkić traži da se VAC-u zabrani povratak na tržište.

Izvor: B92

Istraga o privatizaciji "Novosti" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

kamacho

pre 13 godina

Jao Dinkicu gori ti pod nogama.Kako ces sada da zastitis Beka i Miskovica kada se umesa sud u Strazburu...jojoj sto mi je drago!!!!I stvarno vise bezi sa vlasti...Zastiti domacu proizvodnju i naplati porez Miskovicima i kompaniji i nemoj da mozgas vise molim te!

milovan

pre 13 godina

VAC je u crno zavio i novosadski DNEVNIK:povlači se iz Srbije a nije ispunio svoje finansijske obaveza.DNEVNIK sada ima oko 3,5 miliona evra duga i svaki dan štampa novine sa gubitkom.Mudra pokrajinska vlast je došla na ideju da preuzme taj list, odnosno da on bude nešto kao treći nacionalni javni servis pod okriljem i budžetski vezan za Skupštinu Vojvodine.Dakle, narod Srbije će od sada da plaća RTS, RT Vojvodine i DNEVNIK.Dokle?

View

pre 13 godina

"Za Dinkića je nezamislivo da neko ko "jedno priča, a drugo radi" uređuje medijsku scenu u Srbiji"...

I meni je isto to nezamislivo. Takođe mi je nezamislivo da neko ko jedva prelazi cenzus već deset godina drži celokupne finansije ove zemlje .... Isto tako mi je nezamislivo da neko kaže da će akcije JP-a vredeti 1.000 eura, a one ne vrede ni pišljiva boba, tj. "jedno priča, a drugo radi" i da i dalje ostaje na istoj funkciji ... I nezamislivo mi je da taj neko moj novac troši na subvencije za kupovinu jahti i kao pomoć onima koji primaju pet puta više nego ja ... Nezamislivo mi je da je neko mojim roditeljima zamrznuo penzije od 14.650 dinara ... Svašta još je meni nezamislivo, pa ništa. Ne mogu čak ni da tog nekog tužim Borisu i Ivici.

N

pre 13 godina

A ja hocu Dinkicu da te vise ne vidim ni u jednoj vlasti a da VAC i ostale nemacke kompanije ovde posluju. Na sta to lici da ovakva jedna bedna i korumpirana drzava se suprotstavlja nemackim kompanijama, odnosno Nemackoj koja je nama najbliza jedna od najjacih ekonomski stabilnih drzava u svetu. Jedna Danska u Nemackoj izvozi 80 odsto svojih proizvoda i ima 2.500 evra prosecnu platu, a jedna jadna Srbija zbog korumpiranosti raznih ministara ne moze ni da prismrdi trzistu Nemacke. Sram da vas bude Dinkicu!!!

Voja

pre 13 godina

Ako ja dobro razume i VAC moze kao i M.Beko da skoro 70% vlasnistva u nekoj firmi ima preko 3 firme i da ni jedna nema viseod 25%. I sve uredu. Verovatno kao sto ni do sada nikome nije smetalo sto je jedan covek vlasnik 3 firme koje imaju vise od 2/3 vlsanistva u kompaniji Novosti.

I da. Bajdvej. Obzirom da je firma u vaslnistvu M.Beka registrovana u Austriji, jel to znaci da ce i porez na transakciju platiti u Austriji.
Amise brinemo da Novosti kao 'srpski brend' ne zavrsi u stranim rukama. Svasta.3

Neki

pre 13 godina

"Čim se pređe 25 odsto stečenih akcija, oni imaju obavezu da upute javnu ponudu za preuzimanje ostatka akcija".. rece gospodja sa dva prezimena i ostade na nogama. Pa u tom grmu i lezi zec. Postojeci Zakon (ukoliko u medjuvremenu nije izmenjen)dozvoljava da neka kompanija kupovinom drugih firmi, koje su u posedu pakete akcija firme koja se privatizuje manjim od 25% ,posredno postane vlasnik vecinskog paketa bez javne ponude o preuzimanju.Tri Bekove firme poseduju preko 60% akcija "Novosti" bez ponude o preuzimanju.WAZ ce uraditi to isto i mogu da mu pljunu pod prozor jer to po Zakonu nije koncentracija vlasnistva.

peko

pre 13 godina

Iz svega mogu samo da procenim da se Dinkic nesto jako uplasio...na kraju cemo i da saznamo zasto.
Prosto mi je nemoguce da jedan ministar moze sebi da dozvoli slobodu da tera strane investitore i to jos Nemce, a do pre neki dan je pricao pricu da cemo dovedemo i najveceg djavola samo pod uslovom da je spreman da ulozi u neki pogon i jos bi i pare dobili od drzave za to. Malo je sve ovo kontradiktorno..

Nidza

pre 13 godina

Cuj ti njega, zasvrbelo znaci! Ministar Dinkic zbog ovakve izjave mora ODMAH da podnese ostavku, ako hocemo jednog dana da postanemo ozbiljna drzava. A istrazni organi neka istrazuju pranje novca, provizije i mito. Dovidjenja do oslobodjenja od ovakvih politicki stranaka u poziciji i opoziciji.

Vladan R

pre 13 godina

Nisam bas siguran ni da su gospoda iz Vaca potpuno cista. Pitanje je zasto su kupovali Novosti preko doticne gospode. Ako je to jer su morali tj bili nekom vrste ucene primorani na to, zasto ne objave javno da je tako. Ali sta ako su tu prikrivenu kupovinu preko posrednika medjutim uradili jer i sami muljaju pokusavajuci da utaje porez ili znajuci da npr. kada su vec kupili Politiku i Dnevnik ne mogu legalno kupiti kupiti i Novosti, zbog zakona o sprecavnju monopola ili prevelikom ucescu u medijima ili kako god se isti zakon za medije zove. U svakom slucaju bi trebalo zakonski najstrozije sankcionisati sve koji su pokusali da ulove u mutnom, tj u prvom slucaju ove nase domace tajkunske hohstaplere i njihove politicke saradnike , a u drugom uz njih i Nemce.

gradjanka

pre 13 godina

Njima da se zabrani da bi ti Dinkicu mogao da vladas i da stavis sapu na sve zivo u ovoj zemlji. Nije ti ovo Bor. Malo si se preracunao. Ah, da .. a sta bi sa onih 1000EU sto si onomda obecao. Ni onih 1600din u sta su se pretvorile tih 1000eu mi nije stiglo na racun. Svi znamo kako tvoji ljudi ne daju stranim investitorima da udju i to je ziva istina. Uzimate projekte od drugih pa ih posle predstavljate kao svoje. E bruko i sramoto. Ali necete jos dugo...doteralo do duvara samo vi to jos ne vidite sa visokih visina na kojima vam je ponestalo kiseonika pa imate halucinacije. Zaboravili ste kako ste dosli na vlast? Kako dosho' tako posho'. A epilog ce biti u zatvoru.. naravno.

srdjan

pre 13 godina

zbog cega li toliko pricaju o novostima, grdne novine su i one , svi znaju!!!
ili nesto debelo kriju cim su se svi slozili oko toga ili ima nesto drugo sto skrivaju pa im ova prica treba.
sve se plasim da je strateski cilj neke strane firme da kupe neke veoma cudne novine u srbiji.

Patrijota

pre 13 godina

Bolje grob nego rob-Svoje ne damo tuđe nećemo-Srbija se saginjati neće-Srbi nebeski narod-a Srbski ministri evro milioneri.DOSTA!

Ana

pre 13 godina

Najbolje bi bilo da se VACu zbrani da bilo šta govori oko Novosti i privatizacija u Srbiji. Bože, kako svi vole da presudjuju. Šteta je da VAC nije pod našom jurisdikcijom...

sima

pre 13 godina

Ja stvarno ne shvatam da se ovaj ponasa kao da je u 18-tom veku. "Ja cu da mu zabranim povratak na srpsko trziste". Smesno i strasno, ali stvarno. Kad da je Srbija u 18-tom veku pod Turcima pa onda neki beg moze da zabrani da se neko nadje na tom posedu. Pa ne znam, je l jesmo?

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Kako je to Dinkic zamislio da ZABRANI bilo kome da dodje/ostane/vrati se na srpsko trziste bez veoma dobrih razloga i DOKAZA da je to opravdano? Mislim dokaza koji ce biti validni i za EU i za sve druge zainteresovane strane. Ne moze to tako. Ovamo hocemo strane investitore i njihove pare, onamo bismo da nam oni posalju pare, da sami muljamo s mjima, a oni da ostanu kod kuce, jer bi to nasim lokalnim (naglasavam SITNIM I LOKALNIM) tajkunima bas odgovaralo? Dakle, moramo se odluciti - ili hocemo ili necemo. Mara na kamen studencu nije resenje, a deonice su na berzi i moze ih kupiti onaj ko ima para i interesa da to uradi!

Psiholog

pre 13 godina

Ovakav intervju i pretnje Vac-u i stranim ulagacima, jedan visoki drzavni funkcioner moze dati na ovaj nacin iskljucivo ako je debelo ucenjen da to kaze.
Pogotovo ako taj drzavni funkcioner nije ministar pravde ili policije kojem je u opisu radnog mesta izdavanje saopstenja vezano za istragu.
Da li ce drzava Srbija i dalje dozvoljavati ovako nesto?

Srpski brendovi

pre 13 godina

Mozda Mladju brine nacionalni brend zvani Nacionalna Stedionica pa sada zbog toga mora da brani " takozvani nacionalni brend Novosti u vecinskom vlasnistvu Beka i ekipe"
Kakav obrt naseg Mladje "nicim izazvanim".
Ko bi rekao da Mladja moze tako zdusno da brani kako bi on rekao "strucno" ekonomiju destrukcije.
A mi i dalje cekamo reakciju drzave Srbije na sve ovo.

slobo-dan

pre 13 godina

Ostavi Dinkicu populizam, imamo ga vec dovoljno. A sta ce biti ako neko odlazi iz zemlje jer nije zadovoljan uslovima, odnosno jer moze dobiti bolje uslove na drugom mestu i jer ih je neko izigrao?...

Zlaja

pre 13 godina

Cuj "zabraniti mu povratak na srpsko trziste"!
MA TREBA GA RAZBITI KO ZVECKU, ONAKO KAKO MI INACE ZNAMO SA STRANCIMA- SRPSKI!
Nama ce tu Nemci da se setaju po Srbiji i jos bre nesto zanovetaju! Nece da moze!
P.S.Ovo je naravno satira!

Umešani

pre 13 godina

A zašto samo privatizaciju "Novosti"? A šta je s privatizacijama "Dnevnika" i "Politike"? Šta je radila Agencija za privatizaciju, iako ugovorne obaveze nisu ispunjene? Ko je uzeo proviziju (a mnogi su se dobro omastili)? Ko je kriv za drastičan pad tiraža oba lista? Ko je kriv za izuzetno tešku materijalnu situaciju zaposlenih, dok menadžeri zidaju dvorce? U ovu priču su umešane mnoge političke partije, njihovi mali bogovi i slepi poslušnici. A novinarstvo? Ko još priča o tome. I zato ova priča neće nikad biti ispričana do kraja.

Posteni Ministar

pre 13 godina

Lepa poruka investirorima, trenutnim i buducim.
Dodjite, dodjite, prvo se obratite Beku i Miskovicu da preko njih nesto kupite a kada vas prevare, onda cemo vas oterati!
Ja sam nesto sumnjicav u kontrolu izbora kada ovakvi dobijaju glasove.
Ja cu da glasam od sada za stranke koje nemaju sanse ili necu ni glasati.

Dejan

pre 13 godina

Misa Beko obec'o WAZ da ce da zavrsi posao oko privatizacije Novosti. Misa Beko glavni posrednik u privatizaciajma prehambene industrije, Knjaza Milosa i drugih vecih firmi. On "ima svoje ljude rasporedjene na svim nivoima administracije".
WAZ dao pare Misi a on preko fiktivnih firmi kupio vecinu akcija Novosti. Zapelo onda kad je deo vlasti (Dinkic+Miskovic-Beko) odlucio da blokira WAZ u preuzimanju "svojih" akcija pod izgovorom da sprecavaju monopol. Po sistemu "vidi ruke" oni bi da maznu pare od Nemaca isto kao sto maznjavaju po Srbiji. A Nemac reko: OK ne trebaju nam srpski mediji ali mi smo vec vlasnici Novosti, pa ako hocete izvolite pa kupite od nas. Dosta je brate bilo otimanja...

Lud, zbunjen...

pre 13 godina

I kome ja, sludjeni gradjanin Srbije, sad da verujem. Ovima sto krisom preko tajkuna i optuzenih za sverc duvana kupuju medije, korumpirajuci sve moguce drzavne sluzbenike (koliko znam i davanje mita je jednako kaznjivo kao i primanje, pa se zbog uzasnih uslova rada povlace iz Srbije pa se malo ne povlace nego koncentrisu ili pak decenijskom ministru koji je i sam pokusao malo da kroji medijsku scenu pre samo par meseci...

sasa jokic

pre 13 godina

kako moze Dinkicu nesto sto je u vecinskom vlasnistvu Milana Beka da bude nacionalni brend?! Zasto se onda nisi bunio kada covek oakvog profila kupuje nacionalnu novinu, i svi znamo kako. To policija treba da istrazi, pa da se jednom za svagda razbije lanac Miskovic-Beko-Djunic-Kostunica!

Marko

pre 13 godina

Tako je Dinkicu, jescemo korenje, ali glavu necemo saginjati! Jedno pricaju drugo rade, pa kakavi su to ljudi iz VACa? Jos da su nam obecali svakom drzavljaninu Srbije po 1000€, neko bi morao u zatvor od njih, zar ne? Kako ih nije sramota Dinkicu, hoce da tajkune reketiraju, tajkuni koji su pustili niz vodu Slobu, ali tebe nece Diki, ti si ponosni Srbenda, pravi nacionalista, kazi im da ne mogu da rade kako oni hoce u Srbiji, vec kako im ti kazes Diki.

Zoro

pre 13 godina

Bas se lepo klupko razmotava. Preposteni Beko hoce da ucenjuje Nemce, junacina Manjo uzeo Nemcima pare pa bi sad da im pokvari posao... Sad se umesao i dobri Mladja koji bi da otera Waz. Mozda je i u pravu, jer to je valjda jedina privatizacija u Srbiji u kojoj nije pokupio kajmak.
Zar svi vi mislite da je ovaj narod lud. Koliko smo "glupi" pokazaceno na izborima! Zivi bili pa videli! Beograd nije Bor!

!

pre 13 godina

"U intervjuu “Novostima”, ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da ako je tačno da VAC pokušava zakulisno da preuzme “Novosti”, posle ružnih reči koje su uputili na račun naše zemlje i poruke da se povlače iz Srbije, onda im treba javno zabraniti da se vrate."

Zasto ?
Jer govore o cudovistu koje ste Vi stvorili ?

Beogradski Intelektualac

pre 13 godina

Sva sreca pa je organizovana ekipa bila toliko alava i bezobrazna , da je pored nevidjene pljacke Srpske imovine pokusala da udari ni manje ni vise nego na VAC.
E pa na nasu srecu i njihovu veliku zalost taj bumerang ce im se vratiti zestoko.
Toliko su u panici da prosto vise ne znaju sta da rade i sta da izjavljuju, a pravosudje je konacno reagovalo i dalo nalog policiji za akciju.
Zamenom teza obmanjuju javnost jer Novosti uopste nisu u vlasnistvu drzave Srbije vec su u vecinskom vlasnistvu srpskih tajkuna koji se kriju iza off-shore firmi, a koji su akcije preuzeli na svima dobro poznat nacin .
Drzava Srbija tu ima samo manjinski paket od 30% akcija.
Da nije bilo VAC-a vrsljali bi i dalje Srbijom , ovako je EU rekla dosta vise.
Zacudjujuca je izjava ministra Dinkica koja je data opet tim istim Novostima , gde on postaje odjednom najveci branitelj ekipe koja je preuzela Novosti na nacin koji je svima dobro poznat.
Ovakav nastup moze imati samo covek kome je naredjeno da to kaze iz nekih njemu verovatno dobro poznatih razloga i putera na glavi.
Prosto je zadovoljstvo gledati i slusati kako se mnoge karte same po sebi otkrivaju u Srbiji.
Pravda u Srbiju stize krupnim koracima .
Dosta je bilo vise urusavanja drzave zarad punjenja dzepova pojedinaca.
Na kraju ce se sami izujedati medjusobno i bicemo svedoci nevidjene parodije u zavrsnom cinu .
Vreme je za istinu i polaganje racuna.

Zrenjaninac

pre 13 godina

Sto je Dinkic ovako pobesneo, kao da je njemu licno neko zavukao ruku u dzep. Strasno, hvata na patriotizam, kao da su naredne nedelje izbori. Bolje radi svoj posao Dinkicu i pozdravi Tomicu!!!

Srbija u EU

pre 13 godina

Kako nam se Dinkic odjednom poceo praviti neobavesten?
Borac za Srbiju u EU odjednom ne zna sta se desavalo oko svega ovoga .
Ne zna da su Novosti vec u vecinskom vlasnistvu 3 strane off-shore kompanije i da nisu vise u drzavnom vlasnistvu?
Drzavno vlasnistvo je kada drzava Srbija ima kontrolni paket akcija , a u slucaju Novosti ih nema.
Nek pogleda centralni registar hartija od vrednosti, to mu je u opisu posla .
Zna ga napamet , ali nije obavesten.
Slucaj Vecernjih Novosti ce uzdrmati mnoge u Srbiji , jer su toliko naivno mislili da ce se sve zataskati .
A svi se sami izlecu sa komentarima i objasnjenjima.
Ekipa te samo izvuce iz fioke i moras da pevas kako oni kazu.
Da vidimo sta ce reci drzava Srbija.

Žarko

pre 13 godina

Da li će konačno neko pokrenuti istragu protiv Manojla Vukotića zbog primanja mita u slučaju kupovine Novosti od strane WAC-a? Zašto o tome više niko ne priča? Sa kim je Vukotić sada u dilu, pa se ova afera zataškala, a postoji i priznanje i dokazi o uplati novca na račun njegovog sina, o čemu su mediji izveštavali? Ko i zašto štiti Manojla Vukotića?

Stole

pre 13 godina

Ma bravo za Dinkića za koga nije problem što Beko drži 63% Novosti VAC-ovim parama, nego to što VAC pokušava da preuzme ono što je kupio pre 4 godine, a u čemu ga Beko uz pomoć političara sprečava.

Alan Ford

pre 13 godina

Dinkic opet baca prasinu u oci srpskoj javnosti. Za njega nisu problem mesetari Miskovic i Beko, vec Hombah koji je javno rekao ono sto misle i mnogi ljudi u Srbiji. Uostalom, iz vise izvora je potvrdjeno da ni jedna privatizacija u Srbiji ne moze da se obavi, a da Beko ne omasti brk.

zoran

pre 13 godina

Ala se razgoropadio Mladjan Dinkic! Sta ovo treba da znaci? Zar je ovo trzisna privreda i otvoreno trziste? Sta ovaj covek prica? Kome on nesto moze da zabrani i uopste zar je moguce da ovakve izjave daje jedan ministar nazovi proevropske vlade?! Dinkicu, stitis Manojla Vukotica i Milana Beka!

zoran

pre 13 godina

Ala se razgoropadio Mladjan Dinkic! Sta ovo treba da znaci? Zar je ovo trzisna privreda i otvoreno trziste? Sta ovaj covek prica? Kome on nesto moze da zabrani i uopste zar je moguce da ovakve izjave daje jedan ministar nazovi proevropske vlade?! Dinkicu, stitis Manojla Vukotica i Milana Beka!

Stole

pre 13 godina

Ma bravo za Dinkića za koga nije problem što Beko drži 63% Novosti VAC-ovim parama, nego to što VAC pokušava da preuzme ono što je kupio pre 4 godine, a u čemu ga Beko uz pomoć političara sprečava.

Alan Ford

pre 13 godina

Dinkic opet baca prasinu u oci srpskoj javnosti. Za njega nisu problem mesetari Miskovic i Beko, vec Hombah koji je javno rekao ono sto misle i mnogi ljudi u Srbiji. Uostalom, iz vise izvora je potvrdjeno da ni jedna privatizacija u Srbiji ne moze da se obavi, a da Beko ne omasti brk.

Beogradski Intelektualac

pre 13 godina

Sva sreca pa je organizovana ekipa bila toliko alava i bezobrazna , da je pored nevidjene pljacke Srpske imovine pokusala da udari ni manje ni vise nego na VAC.
E pa na nasu srecu i njihovu veliku zalost taj bumerang ce im se vratiti zestoko.
Toliko su u panici da prosto vise ne znaju sta da rade i sta da izjavljuju, a pravosudje je konacno reagovalo i dalo nalog policiji za akciju.
Zamenom teza obmanjuju javnost jer Novosti uopste nisu u vlasnistvu drzave Srbije vec su u vecinskom vlasnistvu srpskih tajkuna koji se kriju iza off-shore firmi, a koji su akcije preuzeli na svima dobro poznat nacin .
Drzava Srbija tu ima samo manjinski paket od 30% akcija.
Da nije bilo VAC-a vrsljali bi i dalje Srbijom , ovako je EU rekla dosta vise.
Zacudjujuca je izjava ministra Dinkica koja je data opet tim istim Novostima , gde on postaje odjednom najveci branitelj ekipe koja je preuzela Novosti na nacin koji je svima dobro poznat.
Ovakav nastup moze imati samo covek kome je naredjeno da to kaze iz nekih njemu verovatno dobro poznatih razloga i putera na glavi.
Prosto je zadovoljstvo gledati i slusati kako se mnoge karte same po sebi otkrivaju u Srbiji.
Pravda u Srbiju stize krupnim koracima .
Dosta je bilo vise urusavanja drzave zarad punjenja dzepova pojedinaca.
Na kraju ce se sami izujedati medjusobno i bicemo svedoci nevidjene parodije u zavrsnom cinu .
Vreme je za istinu i polaganje racuna.

Srbija u EU

pre 13 godina

Kako nam se Dinkic odjednom poceo praviti neobavesten?
Borac za Srbiju u EU odjednom ne zna sta se desavalo oko svega ovoga .
Ne zna da su Novosti vec u vecinskom vlasnistvu 3 strane off-shore kompanije i da nisu vise u drzavnom vlasnistvu?
Drzavno vlasnistvo je kada drzava Srbija ima kontrolni paket akcija , a u slucaju Novosti ih nema.
Nek pogleda centralni registar hartija od vrednosti, to mu je u opisu posla .
Zna ga napamet , ali nije obavesten.
Slucaj Vecernjih Novosti ce uzdrmati mnoge u Srbiji , jer su toliko naivno mislili da ce se sve zataskati .
A svi se sami izlecu sa komentarima i objasnjenjima.
Ekipa te samo izvuce iz fioke i moras da pevas kako oni kazu.
Da vidimo sta ce reci drzava Srbija.

!

pre 13 godina

"U intervjuu “Novostima”, ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da ako je tačno da VAC pokušava zakulisno da preuzme “Novosti”, posle ružnih reči koje su uputili na račun naše zemlje i poruke da se povlače iz Srbije, onda im treba javno zabraniti da se vrate."

Zasto ?
Jer govore o cudovistu koje ste Vi stvorili ?

Zrenjaninac

pre 13 godina

Sto je Dinkic ovako pobesneo, kao da je njemu licno neko zavukao ruku u dzep. Strasno, hvata na patriotizam, kao da su naredne nedelje izbori. Bolje radi svoj posao Dinkicu i pozdravi Tomicu!!!

Žarko

pre 13 godina

Da li će konačno neko pokrenuti istragu protiv Manojla Vukotića zbog primanja mita u slučaju kupovine Novosti od strane WAC-a? Zašto o tome više niko ne priča? Sa kim je Vukotić sada u dilu, pa se ova afera zataškala, a postoji i priznanje i dokazi o uplati novca na račun njegovog sina, o čemu su mediji izveštavali? Ko i zašto štiti Manojla Vukotića?

Marko

pre 13 godina

Tako je Dinkicu, jescemo korenje, ali glavu necemo saginjati! Jedno pricaju drugo rade, pa kakavi su to ljudi iz VACa? Jos da su nam obecali svakom drzavljaninu Srbije po 1000€, neko bi morao u zatvor od njih, zar ne? Kako ih nije sramota Dinkicu, hoce da tajkune reketiraju, tajkuni koji su pustili niz vodu Slobu, ali tebe nece Diki, ti si ponosni Srbenda, pravi nacionalista, kazi im da ne mogu da rade kako oni hoce u Srbiji, vec kako im ti kazes Diki.

sasa jokic

pre 13 godina

kako moze Dinkicu nesto sto je u vecinskom vlasnistvu Milana Beka da bude nacionalni brend?! Zasto se onda nisi bunio kada covek oakvog profila kupuje nacionalnu novinu, i svi znamo kako. To policija treba da istrazi, pa da se jednom za svagda razbije lanac Miskovic-Beko-Djunic-Kostunica!

Zoro

pre 13 godina

Bas se lepo klupko razmotava. Preposteni Beko hoce da ucenjuje Nemce, junacina Manjo uzeo Nemcima pare pa bi sad da im pokvari posao... Sad se umesao i dobri Mladja koji bi da otera Waz. Mozda je i u pravu, jer to je valjda jedina privatizacija u Srbiji u kojoj nije pokupio kajmak.
Zar svi vi mislite da je ovaj narod lud. Koliko smo "glupi" pokazaceno na izborima! Zivi bili pa videli! Beograd nije Bor!

Dejan

pre 13 godina

Misa Beko obec'o WAZ da ce da zavrsi posao oko privatizacije Novosti. Misa Beko glavni posrednik u privatizaciajma prehambene industrije, Knjaza Milosa i drugih vecih firmi. On "ima svoje ljude rasporedjene na svim nivoima administracije".
WAZ dao pare Misi a on preko fiktivnih firmi kupio vecinu akcija Novosti. Zapelo onda kad je deo vlasti (Dinkic+Miskovic-Beko) odlucio da blokira WAZ u preuzimanju "svojih" akcija pod izgovorom da sprecavaju monopol. Po sistemu "vidi ruke" oni bi da maznu pare od Nemaca isto kao sto maznjavaju po Srbiji. A Nemac reko: OK ne trebaju nam srpski mediji ali mi smo vec vlasnici Novosti, pa ako hocete izvolite pa kupite od nas. Dosta je brate bilo otimanja...

Psiholog

pre 13 godina

Ovakav intervju i pretnje Vac-u i stranim ulagacima, jedan visoki drzavni funkcioner moze dati na ovaj nacin iskljucivo ako je debelo ucenjen da to kaze.
Pogotovo ako taj drzavni funkcioner nije ministar pravde ili policije kojem je u opisu radnog mesta izdavanje saopstenja vezano za istragu.
Da li ce drzava Srbija i dalje dozvoljavati ovako nesto?

Posteni Ministar

pre 13 godina

Lepa poruka investirorima, trenutnim i buducim.
Dodjite, dodjite, prvo se obratite Beku i Miskovicu da preko njih nesto kupite a kada vas prevare, onda cemo vas oterati!
Ja sam nesto sumnjicav u kontrolu izbora kada ovakvi dobijaju glasove.
Ja cu da glasam od sada za stranke koje nemaju sanse ili necu ni glasati.

Zlaja

pre 13 godina

Cuj "zabraniti mu povratak na srpsko trziste"!
MA TREBA GA RAZBITI KO ZVECKU, ONAKO KAKO MI INACE ZNAMO SA STRANCIMA- SRPSKI!
Nama ce tu Nemci da se setaju po Srbiji i jos bre nesto zanovetaju! Nece da moze!
P.S.Ovo je naravno satira!

N

pre 13 godina

A ja hocu Dinkicu da te vise ne vidim ni u jednoj vlasti a da VAC i ostale nemacke kompanije ovde posluju. Na sta to lici da ovakva jedna bedna i korumpirana drzava se suprotstavlja nemackim kompanijama, odnosno Nemackoj koja je nama najbliza jedna od najjacih ekonomski stabilnih drzava u svetu. Jedna Danska u Nemackoj izvozi 80 odsto svojih proizvoda i ima 2.500 evra prosecnu platu, a jedna jadna Srbija zbog korumpiranosti raznih ministara ne moze ni da prismrdi trzistu Nemacke. Sram da vas bude Dinkicu!!!

View

pre 13 godina

"Za Dinkića je nezamislivo da neko ko "jedno priča, a drugo radi" uređuje medijsku scenu u Srbiji"...

I meni je isto to nezamislivo. Takođe mi je nezamislivo da neko ko jedva prelazi cenzus već deset godina drži celokupne finansije ove zemlje .... Isto tako mi je nezamislivo da neko kaže da će akcije JP-a vredeti 1.000 eura, a one ne vrede ni pišljiva boba, tj. "jedno priča, a drugo radi" i da i dalje ostaje na istoj funkciji ... I nezamislivo mi je da taj neko moj novac troši na subvencije za kupovinu jahti i kao pomoć onima koji primaju pet puta više nego ja ... Nezamislivo mi je da je neko mojim roditeljima zamrznuo penzije od 14.650 dinara ... Svašta još je meni nezamislivo, pa ništa. Ne mogu čak ni da tog nekog tužim Borisu i Ivici.

Srpski brendovi

pre 13 godina

Mozda Mladju brine nacionalni brend zvani Nacionalna Stedionica pa sada zbog toga mora da brani " takozvani nacionalni brend Novosti u vecinskom vlasnistvu Beka i ekipe"
Kakav obrt naseg Mladje "nicim izazvanim".
Ko bi rekao da Mladja moze tako zdusno da brani kako bi on rekao "strucno" ekonomiju destrukcije.
A mi i dalje cekamo reakciju drzave Srbije na sve ovo.

sima

pre 13 godina

Ja stvarno ne shvatam da se ovaj ponasa kao da je u 18-tom veku. "Ja cu da mu zabranim povratak na srpsko trziste". Smesno i strasno, ali stvarno. Kad da je Srbija u 18-tom veku pod Turcima pa onda neki beg moze da zabrani da se neko nadje na tom posedu. Pa ne znam, je l jesmo?

Lud, zbunjen...

pre 13 godina

I kome ja, sludjeni gradjanin Srbije, sad da verujem. Ovima sto krisom preko tajkuna i optuzenih za sverc duvana kupuju medije, korumpirajuci sve moguce drzavne sluzbenike (koliko znam i davanje mita je jednako kaznjivo kao i primanje, pa se zbog uzasnih uslova rada povlace iz Srbije pa se malo ne povlace nego koncentrisu ili pak decenijskom ministru koji je i sam pokusao malo da kroji medijsku scenu pre samo par meseci...

slobo-dan

pre 13 godina

Ostavi Dinkicu populizam, imamo ga vec dovoljno. A sta ce biti ako neko odlazi iz zemlje jer nije zadovoljan uslovima, odnosno jer moze dobiti bolje uslove na drugom mestu i jer ih je neko izigrao?...

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Kako je to Dinkic zamislio da ZABRANI bilo kome da dodje/ostane/vrati se na srpsko trziste bez veoma dobrih razloga i DOKAZA da je to opravdano? Mislim dokaza koji ce biti validni i za EU i za sve druge zainteresovane strane. Ne moze to tako. Ovamo hocemo strane investitore i njihove pare, onamo bismo da nam oni posalju pare, da sami muljamo s mjima, a oni da ostanu kod kuce, jer bi to nasim lokalnim (naglasavam SITNIM I LOKALNIM) tajkunima bas odgovaralo? Dakle, moramo se odluciti - ili hocemo ili necemo. Mara na kamen studencu nije resenje, a deonice su na berzi i moze ih kupiti onaj ko ima para i interesa da to uradi!

gradjanka

pre 13 godina

Njima da se zabrani da bi ti Dinkicu mogao da vladas i da stavis sapu na sve zivo u ovoj zemlji. Nije ti ovo Bor. Malo si se preracunao. Ah, da .. a sta bi sa onih 1000EU sto si onomda obecao. Ni onih 1600din u sta su se pretvorile tih 1000eu mi nije stiglo na racun. Svi znamo kako tvoji ljudi ne daju stranim investitorima da udju i to je ziva istina. Uzimate projekte od drugih pa ih posle predstavljate kao svoje. E bruko i sramoto. Ali necete jos dugo...doteralo do duvara samo vi to jos ne vidite sa visokih visina na kojima vam je ponestalo kiseonika pa imate halucinacije. Zaboravili ste kako ste dosli na vlast? Kako dosho' tako posho'. A epilog ce biti u zatvoru.. naravno.

Patrijota

pre 13 godina

Bolje grob nego rob-Svoje ne damo tuđe nećemo-Srbija se saginjati neće-Srbi nebeski narod-a Srbski ministri evro milioneri.DOSTA!

peko

pre 13 godina

Iz svega mogu samo da procenim da se Dinkic nesto jako uplasio...na kraju cemo i da saznamo zasto.
Prosto mi je nemoguce da jedan ministar moze sebi da dozvoli slobodu da tera strane investitore i to jos Nemce, a do pre neki dan je pricao pricu da cemo dovedemo i najveceg djavola samo pod uslovom da je spreman da ulozi u neki pogon i jos bi i pare dobili od drzave za to. Malo je sve ovo kontradiktorno..

Umešani

pre 13 godina

A zašto samo privatizaciju "Novosti"? A šta je s privatizacijama "Dnevnika" i "Politike"? Šta je radila Agencija za privatizaciju, iako ugovorne obaveze nisu ispunjene? Ko je uzeo proviziju (a mnogi su se dobro omastili)? Ko je kriv za drastičan pad tiraža oba lista? Ko je kriv za izuzetno tešku materijalnu situaciju zaposlenih, dok menadžeri zidaju dvorce? U ovu priču su umešane mnoge političke partije, njihovi mali bogovi i slepi poslušnici. A novinarstvo? Ko još priča o tome. I zato ova priča neće nikad biti ispričana do kraja.

Nidza

pre 13 godina

Cuj ti njega, zasvrbelo znaci! Ministar Dinkic zbog ovakve izjave mora ODMAH da podnese ostavku, ako hocemo jednog dana da postanemo ozbiljna drzava. A istrazni organi neka istrazuju pranje novca, provizije i mito. Dovidjenja do oslobodjenja od ovakvih politicki stranaka u poziciji i opoziciji.

Ana

pre 13 godina

Najbolje bi bilo da se VACu zbrani da bilo šta govori oko Novosti i privatizacija u Srbiji. Bože, kako svi vole da presudjuju. Šteta je da VAC nije pod našom jurisdikcijom...

Voja

pre 13 godina

Ako ja dobro razume i VAC moze kao i M.Beko da skoro 70% vlasnistva u nekoj firmi ima preko 3 firme i da ni jedna nema viseod 25%. I sve uredu. Verovatno kao sto ni do sada nikome nije smetalo sto je jedan covek vlasnik 3 firme koje imaju vise od 2/3 vlsanistva u kompaniji Novosti.

I da. Bajdvej. Obzirom da je firma u vaslnistvu M.Beka registrovana u Austriji, jel to znaci da ce i porez na transakciju platiti u Austriji.
Amise brinemo da Novosti kao 'srpski brend' ne zavrsi u stranim rukama. Svasta.3

srdjan

pre 13 godina

zbog cega li toliko pricaju o novostima, grdne novine su i one , svi znaju!!!
ili nesto debelo kriju cim su se svi slozili oko toga ili ima nesto drugo sto skrivaju pa im ova prica treba.
sve se plasim da je strateski cilj neke strane firme da kupe neke veoma cudne novine u srbiji.

Neki

pre 13 godina

"Čim se pređe 25 odsto stečenih akcija, oni imaju obavezu da upute javnu ponudu za preuzimanje ostatka akcija".. rece gospodja sa dva prezimena i ostade na nogama. Pa u tom grmu i lezi zec. Postojeci Zakon (ukoliko u medjuvremenu nije izmenjen)dozvoljava da neka kompanija kupovinom drugih firmi, koje su u posedu pakete akcija firme koja se privatizuje manjim od 25% ,posredno postane vlasnik vecinskog paketa bez javne ponude o preuzimanju.Tri Bekove firme poseduju preko 60% akcija "Novosti" bez ponude o preuzimanju.WAZ ce uraditi to isto i mogu da mu pljunu pod prozor jer to po Zakonu nije koncentracija vlasnistva.

milovan

pre 13 godina

VAC je u crno zavio i novosadski DNEVNIK:povlači se iz Srbije a nije ispunio svoje finansijske obaveza.DNEVNIK sada ima oko 3,5 miliona evra duga i svaki dan štampa novine sa gubitkom.Mudra pokrajinska vlast je došla na ideju da preuzme taj list, odnosno da on bude nešto kao treći nacionalni javni servis pod okriljem i budžetski vezan za Skupštinu Vojvodine.Dakle, narod Srbije će od sada da plaća RTS, RT Vojvodine i DNEVNIK.Dokle?

Vladan R

pre 13 godina

Nisam bas siguran ni da su gospoda iz Vaca potpuno cista. Pitanje je zasto su kupovali Novosti preko doticne gospode. Ako je to jer su morali tj bili nekom vrste ucene primorani na to, zasto ne objave javno da je tako. Ali sta ako su tu prikrivenu kupovinu preko posrednika medjutim uradili jer i sami muljaju pokusavajuci da utaje porez ili znajuci da npr. kada su vec kupili Politiku i Dnevnik ne mogu legalno kupiti kupiti i Novosti, zbog zakona o sprecavnju monopola ili prevelikom ucescu u medijima ili kako god se isti zakon za medije zove. U svakom slucaju bi trebalo zakonski najstrozije sankcionisati sve koji su pokusali da ulove u mutnom, tj u prvom slucaju ove nase domace tajkunske hohstaplere i njihove politicke saradnike , a u drugom uz njih i Nemce.

kamacho

pre 13 godina

Jao Dinkicu gori ti pod nogama.Kako ces sada da zastitis Beka i Miskovica kada se umesa sud u Strazburu...jojoj sto mi je drago!!!!I stvarno vise bezi sa vlasti...Zastiti domacu proizvodnju i naplati porez Miskovicima i kompaniji i nemoj da mozgas vise molim te!

milovan

pre 13 godina

VAC je u crno zavio i novosadski DNEVNIK:povlači se iz Srbije a nije ispunio svoje finansijske obaveza.DNEVNIK sada ima oko 3,5 miliona evra duga i svaki dan štampa novine sa gubitkom.Mudra pokrajinska vlast je došla na ideju da preuzme taj list, odnosno da on bude nešto kao treći nacionalni javni servis pod okriljem i budžetski vezan za Skupštinu Vojvodine.Dakle, narod Srbije će od sada da plaća RTS, RT Vojvodine i DNEVNIK.Dokle?

zoran

pre 13 godina

Ala se razgoropadio Mladjan Dinkic! Sta ovo treba da znaci? Zar je ovo trzisna privreda i otvoreno trziste? Sta ovaj covek prica? Kome on nesto moze da zabrani i uopste zar je moguce da ovakve izjave daje jedan ministar nazovi proevropske vlade?! Dinkicu, stitis Manojla Vukotica i Milana Beka!

Lud, zbunjen...

pre 13 godina

I kome ja, sludjeni gradjanin Srbije, sad da verujem. Ovima sto krisom preko tajkuna i optuzenih za sverc duvana kupuju medije, korumpirajuci sve moguce drzavne sluzbenike (koliko znam i davanje mita je jednako kaznjivo kao i primanje, pa se zbog uzasnih uslova rada povlace iz Srbije pa se malo ne povlace nego koncentrisu ili pak decenijskom ministru koji je i sam pokusao malo da kroji medijsku scenu pre samo par meseci...

Stole

pre 13 godina

Ma bravo za Dinkića za koga nije problem što Beko drži 63% Novosti VAC-ovim parama, nego to što VAC pokušava da preuzme ono što je kupio pre 4 godine, a u čemu ga Beko uz pomoć političara sprečava.

Vladan R

pre 13 godina

Nisam bas siguran ni da su gospoda iz Vaca potpuno cista. Pitanje je zasto su kupovali Novosti preko doticne gospode. Ako je to jer su morali tj bili nekom vrste ucene primorani na to, zasto ne objave javno da je tako. Ali sta ako su tu prikrivenu kupovinu preko posrednika medjutim uradili jer i sami muljaju pokusavajuci da utaje porez ili znajuci da npr. kada su vec kupili Politiku i Dnevnik ne mogu legalno kupiti kupiti i Novosti, zbog zakona o sprecavnju monopola ili prevelikom ucescu u medijima ili kako god se isti zakon za medije zove. U svakom slucaju bi trebalo zakonski najstrozije sankcionisati sve koji su pokusali da ulove u mutnom, tj u prvom slucaju ove nase domace tajkunske hohstaplere i njihove politicke saradnike , a u drugom uz njih i Nemce.

sasa jokic

pre 13 godina

kako moze Dinkicu nesto sto je u vecinskom vlasnistvu Milana Beka da bude nacionalni brend?! Zasto se onda nisi bunio kada covek oakvog profila kupuje nacionalnu novinu, i svi znamo kako. To policija treba da istrazi, pa da se jednom za svagda razbije lanac Miskovic-Beko-Djunic-Kostunica!

Alan Ford

pre 13 godina

Dinkic opet baca prasinu u oci srpskoj javnosti. Za njega nisu problem mesetari Miskovic i Beko, vec Hombah koji je javno rekao ono sto misle i mnogi ljudi u Srbiji. Uostalom, iz vise izvora je potvrdjeno da ni jedna privatizacija u Srbiji ne moze da se obavi, a da Beko ne omasti brk.

Zlaja

pre 13 godina

Cuj "zabraniti mu povratak na srpsko trziste"!
MA TREBA GA RAZBITI KO ZVECKU, ONAKO KAKO MI INACE ZNAMO SA STRANCIMA- SRPSKI!
Nama ce tu Nemci da se setaju po Srbiji i jos bre nesto zanovetaju! Nece da moze!
P.S.Ovo je naravno satira!

!

pre 13 godina

"U intervjuu “Novostima”, ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da ako je tačno da VAC pokušava zakulisno da preuzme “Novosti”, posle ružnih reči koje su uputili na račun naše zemlje i poruke da se povlače iz Srbije, onda im treba javno zabraniti da se vrate."

Zasto ?
Jer govore o cudovistu koje ste Vi stvorili ?

Zoro

pre 13 godina

Bas se lepo klupko razmotava. Preposteni Beko hoce da ucenjuje Nemce, junacina Manjo uzeo Nemcima pare pa bi sad da im pokvari posao... Sad se umesao i dobri Mladja koji bi da otera Waz. Mozda je i u pravu, jer to je valjda jedina privatizacija u Srbiji u kojoj nije pokupio kajmak.
Zar svi vi mislite da je ovaj narod lud. Koliko smo "glupi" pokazaceno na izborima! Zivi bili pa videli! Beograd nije Bor!

Srbija u EU

pre 13 godina

Kako nam se Dinkic odjednom poceo praviti neobavesten?
Borac za Srbiju u EU odjednom ne zna sta se desavalo oko svega ovoga .
Ne zna da su Novosti vec u vecinskom vlasnistvu 3 strane off-shore kompanije i da nisu vise u drzavnom vlasnistvu?
Drzavno vlasnistvo je kada drzava Srbija ima kontrolni paket akcija , a u slucaju Novosti ih nema.
Nek pogleda centralni registar hartija od vrednosti, to mu je u opisu posla .
Zna ga napamet , ali nije obavesten.
Slucaj Vecernjih Novosti ce uzdrmati mnoge u Srbiji , jer su toliko naivno mislili da ce se sve zataskati .
A svi se sami izlecu sa komentarima i objasnjenjima.
Ekipa te samo izvuce iz fioke i moras da pevas kako oni kazu.
Da vidimo sta ce reci drzava Srbija.

Marko

pre 13 godina

Tako je Dinkicu, jescemo korenje, ali glavu necemo saginjati! Jedno pricaju drugo rade, pa kakavi su to ljudi iz VACa? Jos da su nam obecali svakom drzavljaninu Srbije po 1000€, neko bi morao u zatvor od njih, zar ne? Kako ih nije sramota Dinkicu, hoce da tajkune reketiraju, tajkuni koji su pustili niz vodu Slobu, ali tebe nece Diki, ti si ponosni Srbenda, pravi nacionalista, kazi im da ne mogu da rade kako oni hoce u Srbiji, vec kako im ti kazes Diki.

Umešani

pre 13 godina

A zašto samo privatizaciju "Novosti"? A šta je s privatizacijama "Dnevnika" i "Politike"? Šta je radila Agencija za privatizaciju, iako ugovorne obaveze nisu ispunjene? Ko je uzeo proviziju (a mnogi su se dobro omastili)? Ko je kriv za drastičan pad tiraža oba lista? Ko je kriv za izuzetno tešku materijalnu situaciju zaposlenih, dok menadžeri zidaju dvorce? U ovu priču su umešane mnoge političke partije, njihovi mali bogovi i slepi poslušnici. A novinarstvo? Ko još priča o tome. I zato ova priča neće nikad biti ispričana do kraja.

Ana

pre 13 godina

Najbolje bi bilo da se VACu zbrani da bilo šta govori oko Novosti i privatizacija u Srbiji. Bože, kako svi vole da presudjuju. Šteta je da VAC nije pod našom jurisdikcijom...

N

pre 13 godina

A ja hocu Dinkicu da te vise ne vidim ni u jednoj vlasti a da VAC i ostale nemacke kompanije ovde posluju. Na sta to lici da ovakva jedna bedna i korumpirana drzava se suprotstavlja nemackim kompanijama, odnosno Nemackoj koja je nama najbliza jedna od najjacih ekonomski stabilnih drzava u svetu. Jedna Danska u Nemackoj izvozi 80 odsto svojih proizvoda i ima 2.500 evra prosecnu platu, a jedna jadna Srbija zbog korumpiranosti raznih ministara ne moze ni da prismrdi trzistu Nemacke. Sram da vas bude Dinkicu!!!

Žarko

pre 13 godina

Da li će konačno neko pokrenuti istragu protiv Manojla Vukotića zbog primanja mita u slučaju kupovine Novosti od strane WAC-a? Zašto o tome više niko ne priča? Sa kim je Vukotić sada u dilu, pa se ova afera zataškala, a postoji i priznanje i dokazi o uplati novca na račun njegovog sina, o čemu su mediji izveštavali? Ko i zašto štiti Manojla Vukotića?

Beogradski Intelektualac

pre 13 godina

Sva sreca pa je organizovana ekipa bila toliko alava i bezobrazna , da je pored nevidjene pljacke Srpske imovine pokusala da udari ni manje ni vise nego na VAC.
E pa na nasu srecu i njihovu veliku zalost taj bumerang ce im se vratiti zestoko.
Toliko su u panici da prosto vise ne znaju sta da rade i sta da izjavljuju, a pravosudje je konacno reagovalo i dalo nalog policiji za akciju.
Zamenom teza obmanjuju javnost jer Novosti uopste nisu u vlasnistvu drzave Srbije vec su u vecinskom vlasnistvu srpskih tajkuna koji se kriju iza off-shore firmi, a koji su akcije preuzeli na svima dobro poznat nacin .
Drzava Srbija tu ima samo manjinski paket od 30% akcija.
Da nije bilo VAC-a vrsljali bi i dalje Srbijom , ovako je EU rekla dosta vise.
Zacudjujuca je izjava ministra Dinkica koja je data opet tim istim Novostima , gde on postaje odjednom najveci branitelj ekipe koja je preuzela Novosti na nacin koji je svima dobro poznat.
Ovakav nastup moze imati samo covek kome je naredjeno da to kaze iz nekih njemu verovatno dobro poznatih razloga i putera na glavi.
Prosto je zadovoljstvo gledati i slusati kako se mnoge karte same po sebi otkrivaju u Srbiji.
Pravda u Srbiju stize krupnim koracima .
Dosta je bilo vise urusavanja drzave zarad punjenja dzepova pojedinaca.
Na kraju ce se sami izujedati medjusobno i bicemo svedoci nevidjene parodije u zavrsnom cinu .
Vreme je za istinu i polaganje racuna.

Zrenjaninac

pre 13 godina

Sto je Dinkic ovako pobesneo, kao da je njemu licno neko zavukao ruku u dzep. Strasno, hvata na patriotizam, kao da su naredne nedelje izbori. Bolje radi svoj posao Dinkicu i pozdravi Tomicu!!!

Posteni Ministar

pre 13 godina

Lepa poruka investirorima, trenutnim i buducim.
Dodjite, dodjite, prvo se obratite Beku i Miskovicu da preko njih nesto kupite a kada vas prevare, onda cemo vas oterati!
Ja sam nesto sumnjicav u kontrolu izbora kada ovakvi dobijaju glasove.
Ja cu da glasam od sada za stranke koje nemaju sanse ili necu ni glasati.

Neki

pre 13 godina

"Čim se pređe 25 odsto stečenih akcija, oni imaju obavezu da upute javnu ponudu za preuzimanje ostatka akcija".. rece gospodja sa dva prezimena i ostade na nogama. Pa u tom grmu i lezi zec. Postojeci Zakon (ukoliko u medjuvremenu nije izmenjen)dozvoljava da neka kompanija kupovinom drugih firmi, koje su u posedu pakete akcija firme koja se privatizuje manjim od 25% ,posredno postane vlasnik vecinskog paketa bez javne ponude o preuzimanju.Tri Bekove firme poseduju preko 60% akcija "Novosti" bez ponude o preuzimanju.WAZ ce uraditi to isto i mogu da mu pljunu pod prozor jer to po Zakonu nije koncentracija vlasnistva.

View

pre 13 godina

"Za Dinkića je nezamislivo da neko ko "jedno priča, a drugo radi" uređuje medijsku scenu u Srbiji"...

I meni je isto to nezamislivo. Takođe mi je nezamislivo da neko ko jedva prelazi cenzus već deset godina drži celokupne finansije ove zemlje .... Isto tako mi je nezamislivo da neko kaže da će akcije JP-a vredeti 1.000 eura, a one ne vrede ni pišljiva boba, tj. "jedno priča, a drugo radi" i da i dalje ostaje na istoj funkciji ... I nezamislivo mi je da taj neko moj novac troši na subvencije za kupovinu jahti i kao pomoć onima koji primaju pet puta više nego ja ... Nezamislivo mi je da je neko mojim roditeljima zamrznuo penzije od 14.650 dinara ... Svašta još je meni nezamislivo, pa ništa. Ne mogu čak ni da tog nekog tužim Borisu i Ivici.

Dejan

pre 13 godina

Misa Beko obec'o WAZ da ce da zavrsi posao oko privatizacije Novosti. Misa Beko glavni posrednik u privatizaciajma prehambene industrije, Knjaza Milosa i drugih vecih firmi. On "ima svoje ljude rasporedjene na svim nivoima administracije".
WAZ dao pare Misi a on preko fiktivnih firmi kupio vecinu akcija Novosti. Zapelo onda kad je deo vlasti (Dinkic+Miskovic-Beko) odlucio da blokira WAZ u preuzimanju "svojih" akcija pod izgovorom da sprecavaju monopol. Po sistemu "vidi ruke" oni bi da maznu pare od Nemaca isto kao sto maznjavaju po Srbiji. A Nemac reko: OK ne trebaju nam srpski mediji ali mi smo vec vlasnici Novosti, pa ako hocete izvolite pa kupite od nas. Dosta je brate bilo otimanja...

Patrijota

pre 13 godina

Bolje grob nego rob-Svoje ne damo tuđe nećemo-Srbija se saginjati neće-Srbi nebeski narod-a Srbski ministri evro milioneri.DOSTA!

Nidza

pre 13 godina

Cuj ti njega, zasvrbelo znaci! Ministar Dinkic zbog ovakve izjave mora ODMAH da podnese ostavku, ako hocemo jednog dana da postanemo ozbiljna drzava. A istrazni organi neka istrazuju pranje novca, provizije i mito. Dovidjenja do oslobodjenja od ovakvih politicki stranaka u poziciji i opoziciji.

gradjanka

pre 13 godina

Njima da se zabrani da bi ti Dinkicu mogao da vladas i da stavis sapu na sve zivo u ovoj zemlji. Nije ti ovo Bor. Malo si se preracunao. Ah, da .. a sta bi sa onih 1000EU sto si onomda obecao. Ni onih 1600din u sta su se pretvorile tih 1000eu mi nije stiglo na racun. Svi znamo kako tvoji ljudi ne daju stranim investitorima da udju i to je ziva istina. Uzimate projekte od drugih pa ih posle predstavljate kao svoje. E bruko i sramoto. Ali necete jos dugo...doteralo do duvara samo vi to jos ne vidite sa visokih visina na kojima vam je ponestalo kiseonika pa imate halucinacije. Zaboravili ste kako ste dosli na vlast? Kako dosho' tako posho'. A epilog ce biti u zatvoru.. naravno.

slobo-dan

pre 13 godina

Ostavi Dinkicu populizam, imamo ga vec dovoljno. A sta ce biti ako neko odlazi iz zemlje jer nije zadovoljan uslovima, odnosno jer moze dobiti bolje uslove na drugom mestu i jer ih je neko izigrao?...

Srpski brendovi

pre 13 godina

Mozda Mladju brine nacionalni brend zvani Nacionalna Stedionica pa sada zbog toga mora da brani " takozvani nacionalni brend Novosti u vecinskom vlasnistvu Beka i ekipe"
Kakav obrt naseg Mladje "nicim izazvanim".
Ko bi rekao da Mladja moze tako zdusno da brani kako bi on rekao "strucno" ekonomiju destrukcije.
A mi i dalje cekamo reakciju drzave Srbije na sve ovo.

Psiholog

pre 13 godina

Ovakav intervju i pretnje Vac-u i stranim ulagacima, jedan visoki drzavni funkcioner moze dati na ovaj nacin iskljucivo ako je debelo ucenjen da to kaze.
Pogotovo ako taj drzavni funkcioner nije ministar pravde ili policije kojem je u opisu radnog mesta izdavanje saopstenja vezano za istragu.
Da li ce drzava Srbija i dalje dozvoljavati ovako nesto?

Dosta zamajavanja

pre 13 godina

Kako je to Dinkic zamislio da ZABRANI bilo kome da dodje/ostane/vrati se na srpsko trziste bez veoma dobrih razloga i DOKAZA da je to opravdano? Mislim dokaza koji ce biti validni i za EU i za sve druge zainteresovane strane. Ne moze to tako. Ovamo hocemo strane investitore i njihove pare, onamo bismo da nam oni posalju pare, da sami muljamo s mjima, a oni da ostanu kod kuce, jer bi to nasim lokalnim (naglasavam SITNIM I LOKALNIM) tajkunima bas odgovaralo? Dakle, moramo se odluciti - ili hocemo ili necemo. Mara na kamen studencu nije resenje, a deonice su na berzi i moze ih kupiti onaj ko ima para i interesa da to uradi!

sima

pre 13 godina

Ja stvarno ne shvatam da se ovaj ponasa kao da je u 18-tom veku. "Ja cu da mu zabranim povratak na srpsko trziste". Smesno i strasno, ali stvarno. Kad da je Srbija u 18-tom veku pod Turcima pa onda neki beg moze da zabrani da se neko nadje na tom posedu. Pa ne znam, je l jesmo?

srdjan

pre 13 godina

zbog cega li toliko pricaju o novostima, grdne novine su i one , svi znaju!!!
ili nesto debelo kriju cim su se svi slozili oko toga ili ima nesto drugo sto skrivaju pa im ova prica treba.
sve se plasim da je strateski cilj neke strane firme da kupe neke veoma cudne novine u srbiji.

Voja

pre 13 godina

Ako ja dobro razume i VAC moze kao i M.Beko da skoro 70% vlasnistva u nekoj firmi ima preko 3 firme i da ni jedna nema viseod 25%. I sve uredu. Verovatno kao sto ni do sada nikome nije smetalo sto je jedan covek vlasnik 3 firme koje imaju vise od 2/3 vlsanistva u kompaniji Novosti.

I da. Bajdvej. Obzirom da je firma u vaslnistvu M.Beka registrovana u Austriji, jel to znaci da ce i porez na transakciju platiti u Austriji.
Amise brinemo da Novosti kao 'srpski brend' ne zavrsi u stranim rukama. Svasta.3

peko

pre 13 godina

Iz svega mogu samo da procenim da se Dinkic nesto jako uplasio...na kraju cemo i da saznamo zasto.
Prosto mi je nemoguce da jedan ministar moze sebi da dozvoli slobodu da tera strane investitore i to jos Nemce, a do pre neki dan je pricao pricu da cemo dovedemo i najveceg djavola samo pod uslovom da je spreman da ulozi u neki pogon i jos bi i pare dobili od drzave za to. Malo je sve ovo kontradiktorno..

kamacho

pre 13 godina

Jao Dinkicu gori ti pod nogama.Kako ces sada da zastitis Beka i Miskovica kada se umesa sud u Strazburu...jojoj sto mi je drago!!!!I stvarno vise bezi sa vlasti...Zastiti domacu proizvodnju i naplati porez Miskovicima i kompaniji i nemoj da mozgas vise molim te!