Petak, 07.05.2010.

00:13

Jeremić i Hiseni za istim stolom

Sarajevska konferencija EU-Zapadni Balkan održaće se bez fotografisanja, zajedničkog saopštenja, istaknutih funkcija, mada uz prisustvo Unmika, piše "Danas".

Izvor: Danas

Jeremiæ i Hiseni za istim stolom IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

29 Komentari

Sortiraj po:

Ademi

pre 14 godina

Mogu Jeremic i Hiseni i da se izljube i da zajedno odu u hotel ali to nece od te albanske tvorevine napraviti nezavisnu i suverenu drzavu. I posle Sarajeva, ta albanska tvorevina ostaje ono sto je i bila: izdrzavani i kontrolisani medjunarodni protektorat a ako Albanci misle da nastave sa ovakvim ponasanjem i izbegavanjem nalazenja kompromisnog resenja - taj status ce potrajati jos godinama i decenijama. Albanska "drzava kosova" je uz Albaniju jedina koja nije ispunila uslove za stavljanje na belu sengen listu, ima najvecu nezaposlenost, najveci kriminal i korupciju, najmanje ulaganja, nesposobne institucije, zavisnost od sponzora... ako je to stanje prihvatljivo za Albance, onda OK, samo napred sa fantaziranjem i nalazenjem sve besmislenijih "dokaza" kako je ta njihova tvorevina mnogo "suverena i nezavisna" samo jednoga dana ce morati da dodje do suocavanja sa realnoscu. Pre koju nedelju "dokaz" da je Slovacka priznala tu njihovu "drzavu" je bilo to sto se Lajcak slikao ispred zastave "drzave kosova", sada je "dokaz" to sto ce Jeremic da bude u istoj sobi sa Hisenijem. Prosle nedelje "suverenitet" je "dokazivan" cupanjem kablova... mnogo je to pateticno.

muka mi licemera

pre 14 godina

Mene jako zanima, zasto ova ista medjunarodna zajednica tj. Amerikanci nisu bili ovako opredeljeni za dijalog i resavanje svakodnevnih problema pre nekih 10 ili 15 godina? Tada je ista ova medjunarodna zajednica tj. Amerikanci slala oruzje albanskim nacionalistima (koje sada hapsi zbog pronevere njihovih para), obucavala ih, pujdala za borbu protiv Srbije... nije tada bilo protisaka na Albance da sa Srbijom razgovaraju o "svakodnevnim problemima" ili da "sednu za isti sto", tad je cilj bio svrgavanje Milosevica koji nije vise bio poslusan... Sada, kada je Kosovo u potpunosti albanizovano, kada su dostignuti skoro svi zacrtani planovi, e sada se insistira na razgovorima i na "resavanju svakodnevnih problema". Kakvi licemeri.

deko

pre 14 godina

Ovo ce biti idealna prilika da Jeremic objasni ministru albanske "drzave kosova", da Srbija nema nameru da priznaje tu njihovu "drzavu", ni sada ni ubuduce niti Srbija misli da olaksava svakodnevni zivot "kosovara" i da ako Albanci misle da ostanu zauvek blokirani, onda neka nastave sa dosadasnjom politikom i retorikom.

oleg

pre 14 godina

Kada bi ta albanska "drzava kosova" bila clan UN-a, OEBS-a, Saveta Evrope, FIFA, FIBA, imala svoj pozivni broj, svog predstavnika na Evroviziji itd. e onda bi ta albanska miki maus "drzava" bila ravnopravna sa Srbijom. Tako da su zaista smesne ove tvrdnje da ovim Srbija prihvata "realnost"? Koju "realnost"? "Realnost" albanskih nacionalista"? Tesko da se ta fantaziranja mogu shvatiti kao "realnost". Srbija prihvata da za isti sto sedne predstavnik medjunarodnog protektorata i to u pratnji predstavnika UN-a. Tesko da to moze da bude dokaz "suvereniteta i nezavisnosti" za bilo koga ko nije omamljen albanskim nacional-romantizmom. Srbija je pod velikim pritiskom i pod velikim ucenama zbog te albanske tvorevine - samo ovi koji pritiskaju i ucenjuju pripaze da ne preteraju - jos ce njima Jeremic i nedostajati.

mina

pre 14 godina

pa naravno da ce sedeti za istim stolom i razgovarati,tj pregovarati. koji drugi nacin je moguc kad nema signala telefonije. kamo srece da se to dogodilo mnogo ranije! vukka jeremica bi neko trebao da posavetuje da povede malo racuna o tome sta prica, jer ako on zaboravlja ima ozbiljnog sveta koji sve dobro pamti, pa ministar tako vaznog resora , u najmanju ruku deluje neozbiljno, da ne kazem smesno.

analiticar amater

pre 14 godina

U cemu je problem da gradjanin Srbije Jeremic sedi za istim stolom sa gradjaninom Srbije, Albanije ili koje vec drzave Hisenijem? Pa i vi kad sedite na sastanku, u autobusu, vozu, avionu....sedite i vidjate razlicite ljude bez obzira ko su oni i sta su oni, i sta sad to znaci, da vi njima nesto priznajete? To je sastanak na kome ce EU drzavama i "drzavama" podeliti domaci zadatak i reci im sta treba da obave u narednom periodu. Ja Jeremicu zameram sto na sastanak privatno ne povede i nekog iz Vojvodine. Vojvodina je mnogo evropskija regija od Kosova,a i pokrajne bi nam bile podjednako zastupljene.

Nele

pre 14 godina

Kad tad moramo za isti sto, sto pre shvatimo bolje za nas. To sto se nece slikati nije ni nesto bitno, mi znamo kako oni izgledaju. vazno je da su za istim stolom. Sto se tice misljenja, da mi priznajemo nezavisno Kosovo ako Jeremic sedne za isti sto sa Hisenijem, i to je nebitno jer realno, hteli mi to da priznamo ili ne Kosovo je vec nezavisno.

Robin Hood

pre 14 godina

"Pronađen je za Beograd prihvatljiv model učešća zvaničnika iz Prištine, koji podrazumeva personalno prisustvo ministara, bez navođenja funkcija. Takođe, dogovoreno je da nema fotografisanja pre i posle sastanka, kao ni izdavanja zajedničkog saopštenja za javnost nakon sastanka. Ovaj 'gimnih' model je bio jedino rešenje pod kojim smo pristali da sedimo na zajedničkom sastanku s predstavnicima vlasti u Prištini,..."

A niste nam rekli hoce li se rukovati njih dvoje?!?!

Pa taj isti model je bio predlozen i za sastanak na Brdu kod Kranja!!!

"NIKAD NE RECI NIKAD"- to vazi za g.Jeremica i za sve druge, bez obzira sa koje su drzave!

Cuj,... bez navodjenja funkcija: Pa necemo valjda mi obicni ljudi pomisliti da su g.Jeremic i g.Hyseni samo neki obicni KONOBARI. Svi mi znamo njihove funkcije i ciji su to predstavnici!!!

Aj, neka je sa srecom PRVI SUSRET!

Polako prici dolazi kraj!

Pozdrav svima

Dragojlo Ljotic

pre 14 godina

Poceo bih moj komentar citatom iz lista Danas ,koji ste preneli:"Ministri spoljnjih poslova Srbije i Kosova, Vuk Jeremić i Skender Hiseni naći će se na skupu u Sarajevu za istim stolom, saznaje "Danas" u vladama Srbije i Kosova ". Nigde onih floskula o laznoj drzavi Kosovo. Sada se saopstava da Kosovo ima ministra spoljni poslova kao i svaka medjunarodno priznata zemlja. Gde su sada sve one velike srpske "patriote". U osnovi ove vlasti ,kao i svih prethodnih je samo da vladaju , a narodu se stalno servira prica o patriotizmu i pravoslavlju. Postoji samo jedno pitanje: "Gde su pare?" Narod sve jadnije zivi. Uzgred sta se desilo sa mobilnom telefonijom na Kosovu? To je bila vest za dva dana i nista. Ne mogu sada da nabrajam sve lazi i afere ove i svih prethodnih vlasti. Ne treba nam nista,osim : Oj Srbijo pesmo medju narodima i ono da je Kosovo najskuplja rec. I svi smo srecni. Jos da kojim slucajem pobedi Partizan ili Zvezda ...nama nikad lepse

Demos

pre 14 godina

Na sta ovo lici? Sve se nesto koce i izigravaju velike politicare a ona idu na bezinemen skupove da se druze...

Zasto uopste glasamo?

To je skupo, a nasi "izabrani" politicari rade kako ima Amerikanci narede ili Evropa, ponekad. Pa zasto onda da ih "mi" biramo - neka ih oni biraju (a ionako to rade skriveno), jeftininje je a i efikasnije. Ovako im samo dajemo kredibilitet da slusaju sve sem svoj narod.

Kosovo je trebalo "rijesiti" prije 20 godina ili priznavanjem ili podjelom. Sad su se toliko zaguzvali u tu prvu da nasi politicari vise i ne znaju kako ce da izadju.

A naravno da "nije uslovljen" prijem u EU Kosovom, sve je tako super a politika je umjestnost prevare da ce biti sta ce biti samo je pitanje kako ce da vam to "objasne"...

Male drzave ostaju male ovakvim ponasanjem...

cika ramo

pre 14 godina

pa to se zna ,to su samo bljuvanja za narod i lazi i nista drugo,to znaju i president tadic i jeremic a za one tako zvane minstre za kosovo oni samo pricaju po vetru(ivanovic-bogdanovic)jer sve clanice eu skoro su priznale kosovo a one koje nisu oficialno one su priznale dokumenta A sta je to??Bez ljutne ali mora da dodje do ovoga mislim do ovih konferencija jer ne ide uvek da se izbegnu susreti,,Sta mislite narode dali tadic i taci telefoniraju medjusobno??Ja vam garantujem zivotom sa JESTE i to dnevno..Ali mi smo piuni mi ih podrzavamo pa neka nas i ogluve i oslepe ali opet nema veze pa i neka kradu samo neka nama normalnim ljudima daju bolji zivot...

albanacsakosova

pre 14 godina

Nije lose, prvo drzavna obelezja, i naziv funkcije pa onda priznanje. Led mora da se topi, smrzli smo se i mi i vi.
Narod i placa, moraju vec jednom da misle na nas sirotinje. POZDRAV.

kema

pre 14 godina

Drago mi je da svi ministri inostanih poslova prisustivace na ovaj skup u Sarajevo znaci i g.Jeremic i g.Hyseni.Ali sef UNMIK-a da podsecamo posle rikonfiguracije UNMIK-a on ce govoriti samo u ime ove medjunarodne zajednice koji sada njegov cilje je da razblizi dve zajednice na Kosovu one Albanske i Srpsku, a nece on govoriti u ime pristinske institucije.U ime institucije Kosova ce govoriti njegov inostrani ministar Skender Hyseni.Pocelo je pocelo.....

Jao

pre 14 godina

Ako sedne za isti stol, Jeremić je priznao državu Kosovo. Nema tu više šta da se priča. Il će da sedne i prizna, il neće da sedne i time ne prizna. Samo Jeremić sme da predstavlja KiM pred svetom ako je KiM deo Srbije.

Ivan

pre 14 godina

Znači, da će srpski i kosovski predstavnik budu tamo kao jednaki. U čemu je razlika ako tamo nešto piše ili slika. Ja sigurno ne mogu tamo jer ne predstavljam nikoga ali oni svi nekoga predstavljaju. Običan narod zna kako se priznaje države a ovi se ponašaju kao mala deca.

bezimeni

pre 14 godina

Sve dok se Srbija ne suoci sa svim posljedicama koje je direktno prouzrocila na prostorima bivse Jugoslavije, pogotovo u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu nizace i dalje samo poraze koji je prate do dan danas...........ne svi ali veliki dio populacije je direktno podrzavao bivsi zlocinacki rezim i to rade i danas i ovaj Jeremic nastavlja u istom smijeru. Zar nema u Srbiji dovoljno jake licnosti da je provede kroz neophodnu katarzu nakon zlocina koje je ucinila i patnji koje je nanijela milionima ljudi izmedju ostalih i meni licno.Jos na vlastitoj kozi osjecam posljedice rata u Bosni. Sve dok realno ne pogledate istini u oci zivjecete u lazima i svi drugi ce vam biti krivi (kao i obicno). Bez obzira na sve zelim vam sve najbolje i uzmite ovo kao prijateljski savjet.

Goran

pre 14 godina

Slazem se da Srbija treba da ucestvuje. UNMIM mora da predstava KiM. Ako gospodin Krasnici pocne da govori, srpski predstavnici treba da ustanu i da izadju iz te prostorije dok gospodin Krasnici ne zavrsi. Kada on zavrsi, srpski predstavnici bi trabalo da se vrate u prostoriju.

likota

pre 14 godina

Srbija polako ali sigurno shvata surovu realnost i polako se miri sa odlaskom Kosova iz Srbije.
A o tome sta i kako bi to Srbija radila da Kosovo kojim slucajem ostane u sastavu Srbije, da se glasacko (disciplinovano) telo u Srbiji iznenada poveca za preko 20%, ne treba ni razmislati jer bi se Srbi morali pomiriti sa cinjenicom da predsednik skupstine, vlade i par ministara budu Albanci,.. ne treba ni razmisljati

gotovo

pre 14 godina

bespotrebno trosenje državnog novca na ove gluposti. na kraju će se svi usaglasiti da zapadni balkan treba uci u EU, i da treba vise saradnje među državama Balkana, a to se već usaglasilo na prethodnih milion konferencija u poslednjoj deceniji.situacija u bosni ostaće nepromenjena pre izbora (vjerovatno i posle) tako da ne vidim poseban razlog zasto se ova konferencija održava. ne može se pomoći ni Srbiji-Kosovo, ni Bosni. na kraju svi se usaglašavaju oko zajedničkog cilja "EU" i reći da je konferencija bila uspešna. Jadno, očekivao sam od naših sa Balkana da troše pare na ove gluposti, ali vidim da i ovi iz Evrope rade isto, troše i vreme i pare uzalud. Srbija i Bih su propale na dno, a dno kao da tone... :(

rade

pre 14 godina

UNMIK ipak prisustvuje, što znači da AP Kosovo i Metohija ipak nije nezavisna. Da li će da se slikaju ili neće, i da li će da stoje pločice ispred njih ili ne dok se slikaju, to je manje bitno. Bitno je da je tu UNMIK a ne EULEX. SB eto nas uskoro opet na zasedanju da potvrdite vaznost rezolucije 1244. :))

bezimeni

pre 14 godina

Sve dok se Srbija ne suoci sa svim posljedicama koje je direktno prouzrocila na prostorima bivse Jugoslavije, pogotovo u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu nizace i dalje samo poraze koji je prate do dan danas...........ne svi ali veliki dio populacije je direktno podrzavao bivsi zlocinacki rezim i to rade i danas i ovaj Jeremic nastavlja u istom smijeru. Zar nema u Srbiji dovoljno jake licnosti da je provede kroz neophodnu katarzu nakon zlocina koje je ucinila i patnji koje je nanijela milionima ljudi izmedju ostalih i meni licno.Jos na vlastitoj kozi osjecam posljedice rata u Bosni. Sve dok realno ne pogledate istini u oci zivjecete u lazima i svi drugi ce vam biti krivi (kao i obicno). Bez obzira na sve zelim vam sve najbolje i uzmite ovo kao prijateljski savjet.

Nele

pre 14 godina

Kad tad moramo za isti sto, sto pre shvatimo bolje za nas. To sto se nece slikati nije ni nesto bitno, mi znamo kako oni izgledaju. vazno je da su za istim stolom. Sto se tice misljenja, da mi priznajemo nezavisno Kosovo ako Jeremic sedne za isti sto sa Hisenijem, i to je nebitno jer realno, hteli mi to da priznamo ili ne Kosovo je vec nezavisno.

Robin Hood

pre 14 godina

"Pronađen je za Beograd prihvatljiv model učešća zvaničnika iz Prištine, koji podrazumeva personalno prisustvo ministara, bez navođenja funkcija. Takođe, dogovoreno je da nema fotografisanja pre i posle sastanka, kao ni izdavanja zajedničkog saopštenja za javnost nakon sastanka. Ovaj 'gimnih' model je bio jedino rešenje pod kojim smo pristali da sedimo na zajedničkom sastanku s predstavnicima vlasti u Prištini,..."

A niste nam rekli hoce li se rukovati njih dvoje?!?!

Pa taj isti model je bio predlozen i za sastanak na Brdu kod Kranja!!!

"NIKAD NE RECI NIKAD"- to vazi za g.Jeremica i za sve druge, bez obzira sa koje su drzave!

Cuj,... bez navodjenja funkcija: Pa necemo valjda mi obicni ljudi pomisliti da su g.Jeremic i g.Hyseni samo neki obicni KONOBARI. Svi mi znamo njihove funkcije i ciji su to predstavnici!!!

Aj, neka je sa srecom PRVI SUSRET!

Polako prici dolazi kraj!

Pozdrav svima

albanacsakosova

pre 14 godina

Nije lose, prvo drzavna obelezja, i naziv funkcije pa onda priznanje. Led mora da se topi, smrzli smo se i mi i vi.
Narod i placa, moraju vec jednom da misle na nas sirotinje. POZDRAV.

Jao

pre 14 godina

Ako sedne za isti stol, Jeremić je priznao državu Kosovo. Nema tu više šta da se priča. Il će da sedne i prizna, il neće da sedne i time ne prizna. Samo Jeremić sme da predstavlja KiM pred svetom ako je KiM deo Srbije.

likota

pre 14 godina

Srbija polako ali sigurno shvata surovu realnost i polako se miri sa odlaskom Kosova iz Srbije.
A o tome sta i kako bi to Srbija radila da Kosovo kojim slucajem ostane u sastavu Srbije, da se glasacko (disciplinovano) telo u Srbiji iznenada poveca za preko 20%, ne treba ni razmislati jer bi se Srbi morali pomiriti sa cinjenicom da predsednik skupstine, vlade i par ministara budu Albanci,.. ne treba ni razmisljati

Ivan

pre 14 godina

Znači, da će srpski i kosovski predstavnik budu tamo kao jednaki. U čemu je razlika ako tamo nešto piše ili slika. Ja sigurno ne mogu tamo jer ne predstavljam nikoga ali oni svi nekoga predstavljaju. Običan narod zna kako se priznaje države a ovi se ponašaju kao mala deca.

kema

pre 14 godina

Drago mi je da svi ministri inostanih poslova prisustivace na ovaj skup u Sarajevo znaci i g.Jeremic i g.Hyseni.Ali sef UNMIK-a da podsecamo posle rikonfiguracije UNMIK-a on ce govoriti samo u ime ove medjunarodne zajednice koji sada njegov cilje je da razblizi dve zajednice na Kosovu one Albanske i Srpsku, a nece on govoriti u ime pristinske institucije.U ime institucije Kosova ce govoriti njegov inostrani ministar Skender Hyseni.Pocelo je pocelo.....

rade

pre 14 godina

UNMIK ipak prisustvuje, što znači da AP Kosovo i Metohija ipak nije nezavisna. Da li će da se slikaju ili neće, i da li će da stoje pločice ispred njih ili ne dok se slikaju, to je manje bitno. Bitno je da je tu UNMIK a ne EULEX. SB eto nas uskoro opet na zasedanju da potvrdite vaznost rezolucije 1244. :))

Goran

pre 14 godina

Slazem se da Srbija treba da ucestvuje. UNMIM mora da predstava KiM. Ako gospodin Krasnici pocne da govori, srpski predstavnici treba da ustanu i da izadju iz te prostorije dok gospodin Krasnici ne zavrsi. Kada on zavrsi, srpski predstavnici bi trabalo da se vrate u prostoriju.

gotovo

pre 14 godina

bespotrebno trosenje državnog novca na ove gluposti. na kraju će se svi usaglasiti da zapadni balkan treba uci u EU, i da treba vise saradnje među državama Balkana, a to se već usaglasilo na prethodnih milion konferencija u poslednjoj deceniji.situacija u bosni ostaće nepromenjena pre izbora (vjerovatno i posle) tako da ne vidim poseban razlog zasto se ova konferencija održava. ne može se pomoći ni Srbiji-Kosovo, ni Bosni. na kraju svi se usaglašavaju oko zajedničkog cilja "EU" i reći da je konferencija bila uspešna. Jadno, očekivao sam od naših sa Balkana da troše pare na ove gluposti, ali vidim da i ovi iz Evrope rade isto, troše i vreme i pare uzalud. Srbija i Bih su propale na dno, a dno kao da tone... :(

Demos

pre 14 godina

Na sta ovo lici? Sve se nesto koce i izigravaju velike politicare a ona idu na bezinemen skupove da se druze...

Zasto uopste glasamo?

To je skupo, a nasi "izabrani" politicari rade kako ima Amerikanci narede ili Evropa, ponekad. Pa zasto onda da ih "mi" biramo - neka ih oni biraju (a ionako to rade skriveno), jeftininje je a i efikasnije. Ovako im samo dajemo kredibilitet da slusaju sve sem svoj narod.

Kosovo je trebalo "rijesiti" prije 20 godina ili priznavanjem ili podjelom. Sad su se toliko zaguzvali u tu prvu da nasi politicari vise i ne znaju kako ce da izadju.

A naravno da "nije uslovljen" prijem u EU Kosovom, sve je tako super a politika je umjestnost prevare da ce biti sta ce biti samo je pitanje kako ce da vam to "objasne"...

Male drzave ostaju male ovakvim ponasanjem...

Dragojlo Ljotic

pre 14 godina

Poceo bih moj komentar citatom iz lista Danas ,koji ste preneli:"Ministri spoljnjih poslova Srbije i Kosova, Vuk Jeremić i Skender Hiseni naći će se na skupu u Sarajevu za istim stolom, saznaje "Danas" u vladama Srbije i Kosova ". Nigde onih floskula o laznoj drzavi Kosovo. Sada se saopstava da Kosovo ima ministra spoljni poslova kao i svaka medjunarodno priznata zemlja. Gde su sada sve one velike srpske "patriote". U osnovi ove vlasti ,kao i svih prethodnih je samo da vladaju , a narodu se stalno servira prica o patriotizmu i pravoslavlju. Postoji samo jedno pitanje: "Gde su pare?" Narod sve jadnije zivi. Uzgred sta se desilo sa mobilnom telefonijom na Kosovu? To je bila vest za dva dana i nista. Ne mogu sada da nabrajam sve lazi i afere ove i svih prethodnih vlasti. Ne treba nam nista,osim : Oj Srbijo pesmo medju narodima i ono da je Kosovo najskuplja rec. I svi smo srecni. Jos da kojim slucajem pobedi Partizan ili Zvezda ...nama nikad lepse

cika ramo

pre 14 godina

pa to se zna ,to su samo bljuvanja za narod i lazi i nista drugo,to znaju i president tadic i jeremic a za one tako zvane minstre za kosovo oni samo pricaju po vetru(ivanovic-bogdanovic)jer sve clanice eu skoro su priznale kosovo a one koje nisu oficialno one su priznale dokumenta A sta je to??Bez ljutne ali mora da dodje do ovoga mislim do ovih konferencija jer ne ide uvek da se izbegnu susreti,,Sta mislite narode dali tadic i taci telefoniraju medjusobno??Ja vam garantujem zivotom sa JESTE i to dnevno..Ali mi smo piuni mi ih podrzavamo pa neka nas i ogluve i oslepe ali opet nema veze pa i neka kradu samo neka nama normalnim ljudima daju bolji zivot...

analiticar amater

pre 14 godina

U cemu je problem da gradjanin Srbije Jeremic sedi za istim stolom sa gradjaninom Srbije, Albanije ili koje vec drzave Hisenijem? Pa i vi kad sedite na sastanku, u autobusu, vozu, avionu....sedite i vidjate razlicite ljude bez obzira ko su oni i sta su oni, i sta sad to znaci, da vi njima nesto priznajete? To je sastanak na kome ce EU drzavama i "drzavama" podeliti domaci zadatak i reci im sta treba da obave u narednom periodu. Ja Jeremicu zameram sto na sastanak privatno ne povede i nekog iz Vojvodine. Vojvodina je mnogo evropskija regija od Kosova,a i pokrajne bi nam bile podjednako zastupljene.

mina

pre 14 godina

pa naravno da ce sedeti za istim stolom i razgovarati,tj pregovarati. koji drugi nacin je moguc kad nema signala telefonije. kamo srece da se to dogodilo mnogo ranije! vukka jeremica bi neko trebao da posavetuje da povede malo racuna o tome sta prica, jer ako on zaboravlja ima ozbiljnog sveta koji sve dobro pamti, pa ministar tako vaznog resora , u najmanju ruku deluje neozbiljno, da ne kazem smesno.

deko

pre 14 godina

Ovo ce biti idealna prilika da Jeremic objasni ministru albanske "drzave kosova", da Srbija nema nameru da priznaje tu njihovu "drzavu", ni sada ni ubuduce niti Srbija misli da olaksava svakodnevni zivot "kosovara" i da ako Albanci misle da ostanu zauvek blokirani, onda neka nastave sa dosadasnjom politikom i retorikom.

oleg

pre 14 godina

Kada bi ta albanska "drzava kosova" bila clan UN-a, OEBS-a, Saveta Evrope, FIFA, FIBA, imala svoj pozivni broj, svog predstavnika na Evroviziji itd. e onda bi ta albanska miki maus "drzava" bila ravnopravna sa Srbijom. Tako da su zaista smesne ove tvrdnje da ovim Srbija prihvata "realnost"? Koju "realnost"? "Realnost" albanskih nacionalista"? Tesko da se ta fantaziranja mogu shvatiti kao "realnost". Srbija prihvata da za isti sto sedne predstavnik medjunarodnog protektorata i to u pratnji predstavnika UN-a. Tesko da to moze da bude dokaz "suvereniteta i nezavisnosti" za bilo koga ko nije omamljen albanskim nacional-romantizmom. Srbija je pod velikim pritiskom i pod velikim ucenama zbog te albanske tvorevine - samo ovi koji pritiskaju i ucenjuju pripaze da ne preteraju - jos ce njima Jeremic i nedostajati.

Ademi

pre 14 godina

Mogu Jeremic i Hiseni i da se izljube i da zajedno odu u hotel ali to nece od te albanske tvorevine napraviti nezavisnu i suverenu drzavu. I posle Sarajeva, ta albanska tvorevina ostaje ono sto je i bila: izdrzavani i kontrolisani medjunarodni protektorat a ako Albanci misle da nastave sa ovakvim ponasanjem i izbegavanjem nalazenja kompromisnog resenja - taj status ce potrajati jos godinama i decenijama. Albanska "drzava kosova" je uz Albaniju jedina koja nije ispunila uslove za stavljanje na belu sengen listu, ima najvecu nezaposlenost, najveci kriminal i korupciju, najmanje ulaganja, nesposobne institucije, zavisnost od sponzora... ako je to stanje prihvatljivo za Albance, onda OK, samo napred sa fantaziranjem i nalazenjem sve besmislenijih "dokaza" kako je ta njihova tvorevina mnogo "suverena i nezavisna" samo jednoga dana ce morati da dodje do suocavanja sa realnoscu. Pre koju nedelju "dokaz" da je Slovacka priznala tu njihovu "drzavu" je bilo to sto se Lajcak slikao ispred zastave "drzave kosova", sada je "dokaz" to sto ce Jeremic da bude u istoj sobi sa Hisenijem. Prosle nedelje "suverenitet" je "dokazivan" cupanjem kablova... mnogo je to pateticno.

muka mi licemera

pre 14 godina

Mene jako zanima, zasto ova ista medjunarodna zajednica tj. Amerikanci nisu bili ovako opredeljeni za dijalog i resavanje svakodnevnih problema pre nekih 10 ili 15 godina? Tada je ista ova medjunarodna zajednica tj. Amerikanci slala oruzje albanskim nacionalistima (koje sada hapsi zbog pronevere njihovih para), obucavala ih, pujdala za borbu protiv Srbije... nije tada bilo protisaka na Albance da sa Srbijom razgovaraju o "svakodnevnim problemima" ili da "sednu za isti sto", tad je cilj bio svrgavanje Milosevica koji nije vise bio poslusan... Sada, kada je Kosovo u potpunosti albanizovano, kada su dostignuti skoro svi zacrtani planovi, e sada se insistira na razgovorima i na "resavanju svakodnevnih problema". Kakvi licemeri.

bezimeni

pre 14 godina

Sve dok se Srbija ne suoci sa svim posljedicama koje je direktno prouzrocila na prostorima bivse Jugoslavije, pogotovo u Hrvatskoj, Bosni i Kosovu nizace i dalje samo poraze koji je prate do dan danas...........ne svi ali veliki dio populacije je direktno podrzavao bivsi zlocinacki rezim i to rade i danas i ovaj Jeremic nastavlja u istom smijeru. Zar nema u Srbiji dovoljno jake licnosti da je provede kroz neophodnu katarzu nakon zlocina koje je ucinila i patnji koje je nanijela milionima ljudi izmedju ostalih i meni licno.Jos na vlastitoj kozi osjecam posljedice rata u Bosni. Sve dok realno ne pogledate istini u oci zivjecete u lazima i svi drugi ce vam biti krivi (kao i obicno). Bez obzira na sve zelim vam sve najbolje i uzmite ovo kao prijateljski savjet.

analiticar amater

pre 14 godina

U cemu je problem da gradjanin Srbije Jeremic sedi za istim stolom sa gradjaninom Srbije, Albanije ili koje vec drzave Hisenijem? Pa i vi kad sedite na sastanku, u autobusu, vozu, avionu....sedite i vidjate razlicite ljude bez obzira ko su oni i sta su oni, i sta sad to znaci, da vi njima nesto priznajete? To je sastanak na kome ce EU drzavama i "drzavama" podeliti domaci zadatak i reci im sta treba da obave u narednom periodu. Ja Jeremicu zameram sto na sastanak privatno ne povede i nekog iz Vojvodine. Vojvodina je mnogo evropskija regija od Kosova,a i pokrajne bi nam bile podjednako zastupljene.

likota

pre 14 godina

Srbija polako ali sigurno shvata surovu realnost i polako se miri sa odlaskom Kosova iz Srbije.
A o tome sta i kako bi to Srbija radila da Kosovo kojim slucajem ostane u sastavu Srbije, da se glasacko (disciplinovano) telo u Srbiji iznenada poveca za preko 20%, ne treba ni razmislati jer bi se Srbi morali pomiriti sa cinjenicom da predsednik skupstine, vlade i par ministara budu Albanci,.. ne treba ni razmisljati

rade

pre 14 godina

UNMIK ipak prisustvuje, što znači da AP Kosovo i Metohija ipak nije nezavisna. Da li će da se slikaju ili neće, i da li će da stoje pločice ispred njih ili ne dok se slikaju, to je manje bitno. Bitno je da je tu UNMIK a ne EULEX. SB eto nas uskoro opet na zasedanju da potvrdite vaznost rezolucije 1244. :))

Goran

pre 14 godina

Slazem se da Srbija treba da ucestvuje. UNMIM mora da predstava KiM. Ako gospodin Krasnici pocne da govori, srpski predstavnici treba da ustanu i da izadju iz te prostorije dok gospodin Krasnici ne zavrsi. Kada on zavrsi, srpski predstavnici bi trabalo da se vrate u prostoriju.

kema

pre 14 godina

Drago mi je da svi ministri inostanih poslova prisustivace na ovaj skup u Sarajevo znaci i g.Jeremic i g.Hyseni.Ali sef UNMIK-a da podsecamo posle rikonfiguracije UNMIK-a on ce govoriti samo u ime ove medjunarodne zajednice koji sada njegov cilje je da razblizi dve zajednice na Kosovu one Albanske i Srpsku, a nece on govoriti u ime pristinske institucije.U ime institucije Kosova ce govoriti njegov inostrani ministar Skender Hyseni.Pocelo je pocelo.....

albanacsakosova

pre 14 godina

Nije lose, prvo drzavna obelezja, i naziv funkcije pa onda priznanje. Led mora da se topi, smrzli smo se i mi i vi.
Narod i placa, moraju vec jednom da misle na nas sirotinje. POZDRAV.

Jao

pre 14 godina

Ako sedne za isti stol, Jeremić je priznao državu Kosovo. Nema tu više šta da se priča. Il će da sedne i prizna, il neće da sedne i time ne prizna. Samo Jeremić sme da predstavlja KiM pred svetom ako je KiM deo Srbije.

Nele

pre 14 godina

Kad tad moramo za isti sto, sto pre shvatimo bolje za nas. To sto se nece slikati nije ni nesto bitno, mi znamo kako oni izgledaju. vazno je da su za istim stolom. Sto se tice misljenja, da mi priznajemo nezavisno Kosovo ako Jeremic sedne za isti sto sa Hisenijem, i to je nebitno jer realno, hteli mi to da priznamo ili ne Kosovo je vec nezavisno.

oleg

pre 14 godina

Kada bi ta albanska "drzava kosova" bila clan UN-a, OEBS-a, Saveta Evrope, FIFA, FIBA, imala svoj pozivni broj, svog predstavnika na Evroviziji itd. e onda bi ta albanska miki maus "drzava" bila ravnopravna sa Srbijom. Tako da su zaista smesne ove tvrdnje da ovim Srbija prihvata "realnost"? Koju "realnost"? "Realnost" albanskih nacionalista"? Tesko da se ta fantaziranja mogu shvatiti kao "realnost". Srbija prihvata da za isti sto sedne predstavnik medjunarodnog protektorata i to u pratnji predstavnika UN-a. Tesko da to moze da bude dokaz "suvereniteta i nezavisnosti" za bilo koga ko nije omamljen albanskim nacional-romantizmom. Srbija je pod velikim pritiskom i pod velikim ucenama zbog te albanske tvorevine - samo ovi koji pritiskaju i ucenjuju pripaze da ne preteraju - jos ce njima Jeremic i nedostajati.

deko

pre 14 godina

Ovo ce biti idealna prilika da Jeremic objasni ministru albanske "drzave kosova", da Srbija nema nameru da priznaje tu njihovu "drzavu", ni sada ni ubuduce niti Srbija misli da olaksava svakodnevni zivot "kosovara" i da ako Albanci misle da ostanu zauvek blokirani, onda neka nastave sa dosadasnjom politikom i retorikom.

Robin Hood

pre 14 godina

"Pronađen je za Beograd prihvatljiv model učešća zvaničnika iz Prištine, koji podrazumeva personalno prisustvo ministara, bez navođenja funkcija. Takođe, dogovoreno je da nema fotografisanja pre i posle sastanka, kao ni izdavanja zajedničkog saopštenja za javnost nakon sastanka. Ovaj 'gimnih' model je bio jedino rešenje pod kojim smo pristali da sedimo na zajedničkom sastanku s predstavnicima vlasti u Prištini,..."

A niste nam rekli hoce li se rukovati njih dvoje?!?!

Pa taj isti model je bio predlozen i za sastanak na Brdu kod Kranja!!!

"NIKAD NE RECI NIKAD"- to vazi za g.Jeremica i za sve druge, bez obzira sa koje su drzave!

Cuj,... bez navodjenja funkcija: Pa necemo valjda mi obicni ljudi pomisliti da su g.Jeremic i g.Hyseni samo neki obicni KONOBARI. Svi mi znamo njihove funkcije i ciji su to predstavnici!!!

Aj, neka je sa srecom PRVI SUSRET!

Polako prici dolazi kraj!

Pozdrav svima

muka mi licemera

pre 14 godina

Mene jako zanima, zasto ova ista medjunarodna zajednica tj. Amerikanci nisu bili ovako opredeljeni za dijalog i resavanje svakodnevnih problema pre nekih 10 ili 15 godina? Tada je ista ova medjunarodna zajednica tj. Amerikanci slala oruzje albanskim nacionalistima (koje sada hapsi zbog pronevere njihovih para), obucavala ih, pujdala za borbu protiv Srbije... nije tada bilo protisaka na Albance da sa Srbijom razgovaraju o "svakodnevnim problemima" ili da "sednu za isti sto", tad je cilj bio svrgavanje Milosevica koji nije vise bio poslusan... Sada, kada je Kosovo u potpunosti albanizovano, kada su dostignuti skoro svi zacrtani planovi, e sada se insistira na razgovorima i na "resavanju svakodnevnih problema". Kakvi licemeri.

Ademi

pre 14 godina

Mogu Jeremic i Hiseni i da se izljube i da zajedno odu u hotel ali to nece od te albanske tvorevine napraviti nezavisnu i suverenu drzavu. I posle Sarajeva, ta albanska tvorevina ostaje ono sto je i bila: izdrzavani i kontrolisani medjunarodni protektorat a ako Albanci misle da nastave sa ovakvim ponasanjem i izbegavanjem nalazenja kompromisnog resenja - taj status ce potrajati jos godinama i decenijama. Albanska "drzava kosova" je uz Albaniju jedina koja nije ispunila uslove za stavljanje na belu sengen listu, ima najvecu nezaposlenost, najveci kriminal i korupciju, najmanje ulaganja, nesposobne institucije, zavisnost od sponzora... ako je to stanje prihvatljivo za Albance, onda OK, samo napred sa fantaziranjem i nalazenjem sve besmislenijih "dokaza" kako je ta njihova tvorevina mnogo "suverena i nezavisna" samo jednoga dana ce morati da dodje do suocavanja sa realnoscu. Pre koju nedelju "dokaz" da je Slovacka priznala tu njihovu "drzavu" je bilo to sto se Lajcak slikao ispred zastave "drzave kosova", sada je "dokaz" to sto ce Jeremic da bude u istoj sobi sa Hisenijem. Prosle nedelje "suverenitet" je "dokazivan" cupanjem kablova... mnogo je to pateticno.

cika ramo

pre 14 godina

pa to se zna ,to su samo bljuvanja za narod i lazi i nista drugo,to znaju i president tadic i jeremic a za one tako zvane minstre za kosovo oni samo pricaju po vetru(ivanovic-bogdanovic)jer sve clanice eu skoro su priznale kosovo a one koje nisu oficialno one su priznale dokumenta A sta je to??Bez ljutne ali mora da dodje do ovoga mislim do ovih konferencija jer ne ide uvek da se izbegnu susreti,,Sta mislite narode dali tadic i taci telefoniraju medjusobno??Ja vam garantujem zivotom sa JESTE i to dnevno..Ali mi smo piuni mi ih podrzavamo pa neka nas i ogluve i oslepe ali opet nema veze pa i neka kradu samo neka nama normalnim ljudima daju bolji zivot...

gotovo

pre 14 godina

bespotrebno trosenje državnog novca na ove gluposti. na kraju će se svi usaglasiti da zapadni balkan treba uci u EU, i da treba vise saradnje među državama Balkana, a to se već usaglasilo na prethodnih milion konferencija u poslednjoj deceniji.situacija u bosni ostaće nepromenjena pre izbora (vjerovatno i posle) tako da ne vidim poseban razlog zasto se ova konferencija održava. ne može se pomoći ni Srbiji-Kosovo, ni Bosni. na kraju svi se usaglašavaju oko zajedničkog cilja "EU" i reći da je konferencija bila uspešna. Jadno, očekivao sam od naših sa Balkana da troše pare na ove gluposti, ali vidim da i ovi iz Evrope rade isto, troše i vreme i pare uzalud. Srbija i Bih su propale na dno, a dno kao da tone... :(

Dragojlo Ljotic

pre 14 godina

Poceo bih moj komentar citatom iz lista Danas ,koji ste preneli:"Ministri spoljnjih poslova Srbije i Kosova, Vuk Jeremić i Skender Hiseni naći će se na skupu u Sarajevu za istim stolom, saznaje "Danas" u vladama Srbije i Kosova ". Nigde onih floskula o laznoj drzavi Kosovo. Sada se saopstava da Kosovo ima ministra spoljni poslova kao i svaka medjunarodno priznata zemlja. Gde su sada sve one velike srpske "patriote". U osnovi ove vlasti ,kao i svih prethodnih je samo da vladaju , a narodu se stalno servira prica o patriotizmu i pravoslavlju. Postoji samo jedno pitanje: "Gde su pare?" Narod sve jadnije zivi. Uzgred sta se desilo sa mobilnom telefonijom na Kosovu? To je bila vest za dva dana i nista. Ne mogu sada da nabrajam sve lazi i afere ove i svih prethodnih vlasti. Ne treba nam nista,osim : Oj Srbijo pesmo medju narodima i ono da je Kosovo najskuplja rec. I svi smo srecni. Jos da kojim slucajem pobedi Partizan ili Zvezda ...nama nikad lepse

Ivan

pre 14 godina

Znači, da će srpski i kosovski predstavnik budu tamo kao jednaki. U čemu je razlika ako tamo nešto piše ili slika. Ja sigurno ne mogu tamo jer ne predstavljam nikoga ali oni svi nekoga predstavljaju. Običan narod zna kako se priznaje države a ovi se ponašaju kao mala deca.

Demos

pre 14 godina

Na sta ovo lici? Sve se nesto koce i izigravaju velike politicare a ona idu na bezinemen skupove da se druze...

Zasto uopste glasamo?

To je skupo, a nasi "izabrani" politicari rade kako ima Amerikanci narede ili Evropa, ponekad. Pa zasto onda da ih "mi" biramo - neka ih oni biraju (a ionako to rade skriveno), jeftininje je a i efikasnije. Ovako im samo dajemo kredibilitet da slusaju sve sem svoj narod.

Kosovo je trebalo "rijesiti" prije 20 godina ili priznavanjem ili podjelom. Sad su se toliko zaguzvali u tu prvu da nasi politicari vise i ne znaju kako ce da izadju.

A naravno da "nije uslovljen" prijem u EU Kosovom, sve je tako super a politika je umjestnost prevare da ce biti sta ce biti samo je pitanje kako ce da vam to "objasne"...

Male drzave ostaju male ovakvim ponasanjem...

mina

pre 14 godina

pa naravno da ce sedeti za istim stolom i razgovarati,tj pregovarati. koji drugi nacin je moguc kad nema signala telefonije. kamo srece da se to dogodilo mnogo ranije! vukka jeremica bi neko trebao da posavetuje da povede malo racuna o tome sta prica, jer ako on zaboravlja ima ozbiljnog sveta koji sve dobro pamti, pa ministar tako vaznog resora , u najmanju ruku deluje neozbiljno, da ne kazem smesno.