Nedelja, 28.02.2010.

21:41

Kušner:Za pomirenje Srbije i Kosova

Francuski ministar spoljnih poslova Bernar Kušner doputovao je u Beograd gde će u ponedeljak razgovarati sa zvaničnicima Srbije o evropskim integracijama.

Izvor: Beta

Kušner:Za pomirenje Srbije i Kosova IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

Djole

pre 14 godina

Muka mi je od ovakvih izjava politicara sa Zapada,ali konkretno, sta sa tolikim Albancima sa Kosova, za pedesetak godina neki statisticki podaci ukazuju da ce Srba biti za milion i po manje, a Albanca negdje toliko vise. Sa Kosovom u granicama Srbije, za pedesetak godina bi imali situaciju federativne drzave dva ravnopravna naroda Srba i Albanaca. Jedan americki analiticar je malo cinicno prije par godina izjavio kako Zapad najbolje zna sta je dugorocno najbolje za Srbiju i njen narod. Mozda je i u pravu. Koliko god tesko bilo, mozda je vrijeme da se proguta gorka pilula i krene dalje, jer sa Kosovom u Srbiji, za pedesetak godina bi posljedice za srpsku drzavu mogle biti puno gore od ovih trenutnih.

građanin

pre 14 godina

Najveća tragedija je što naša vlast uopšte ne želi u EU. Mladić i Kosovo su izgovor pred narodom čime se prikriva korupcija i vrhunski kriminal.Slučaj Šarić i nakaradna reforma pravosuđa potvrđuju koliko smo u suštini kriminalizovani bez želje vlasti da se stanje popravi.

Iva

pre 14 godina

Neka se vrate izbeglice, neka ispostuju Kumanovski sporazum da se vrati policija, neka sednu za sto da se razgovara o statusu, pa mozemo da se mirimo.

Nijazi Kuqi

pre 14 godina

Kusner u Beograd dolazi sa kristalno jasnim porukama EU i Francuske ciji je ministar spoljnih poslova. Ako se Tadic i dalje bude ponasao kao da se nista ne desava, onda na sebe preuzima punu odgovornost za negativni razvoj dogadjaja po njegovoj zemlji i narodu ciji zivotni standard nezadrzivo opada sto ce dovesti do socijalnih nemira i politickih previjanja sa nesagledivim posledicama. Na Tadica je da sagleda stvarno stanje i cinjenice i da odmah prekine daljim vodjenjem porazene i propale politike Slobodana Milosevica i njegovih okorelih sledbenika poput njegovog vernog saradnika Dacica, netrucnog i nesposobnog savetnika Kostunice koji je sastavljao nekoliko ustava zemlje koji vise lice na lose politicke pamflete i spisak neostvarljivih zelja.

xy

pre 14 godina

80% nas(srba)zeli u EU,a necemo da prihvatimo stav 80 %(za sada)Drzava EU.I posle neko prica o licemerju ? Pa ljudi boziji MI smo izgubili rat na Kosovu,po nasoj logici i Turska moze traziti pregovore o buducem statusu Balkanskih drzava jer je kako znamo ceo Balkan pripadao Turskom castvu skoro 500godina.A sto se tice uslova EU ili Kosovo to ne postoji jer i ako izaberemo Kosovo to uopste neznaci da cemo ga i dobiti(naprotiv),tada ce biti "ni EU ni Kosovo".Istorija je pokazala da smo uvek pravili pogresnu politiku,KADA cemo vec jednom da ucimo na greskama?

Marko

pre 14 godina

Nemate vi problem sa EU već imate problem sa prihvatanjem REALNOSTI i sa nesposobnošću da sagledate svoju sadašnjost, prošlost i budućnost, izgubljeni ste u vremenu i prostoru. Pa se posle pitate otkud najmanje plate i najgori standard u regionu (posle Kosova). Najtragičniji su ovi komentari koji bi povratak Koštunice - premijera Srbije u vreme kada su prvo Crna Gora pa onda i Kosovo postali nezavisne države a NIS poklonjen Rusima u zamenu za šta? Najskuplji gas u regionu? Dobili ste Kosovo nazad?

Gidra 59

pre 14 godina

Kakvo licemjerje od doticnog gospodina! Prijatelj Srba!!! Smjesno,zalosno...tragikomicno...sta sta sve ruzno do sada izrece doticni gospodin o svojim prijateljima. Nama takvi,"nazovi" prijatelji ne trebaju. Prijateljima se u zivotu pomaze i uz prijatelje si i kada im je tesko...ili mozda u Francuskoj prijatelj nije isto kao u nas Srba.Mozda se tamo prijatelju otima ono sto je njegovo,na silu,pa se to poklanja neprijatelju...ne bih znao,posto nisam ziveo u Francuskoj,a i nemam nekog od tamo,pa da ga priupitam.A,sto se tice nekakvih interesa Evrope,pa kao da se njih i pita o tome.Pa zar i pticama na grani nije jasno da je u pitanju samo americki interes.Napravili su najvecu vojnu bazu u Evropi tu u nasoj kuci.A napravili su je jer im je sve, od teritorije pa do svih mogucih potrebnih resursa zabadava.Cjena za to je dovodjenje situacije sa i oko KiM u stanje u koje su je i doveli `99 godine...sjetite se samo, takozvanih pregovora u Rambujeu...cista lakrdija!Izmisljenog slucaja Racak,"gospodina" vokera...da ne nabrajam vise. Bilo bi smjesno,da nije tuzno.Pa tako i ovaj sto sebe naziva prijateljem Srba.
Pozdrav svima!

Hilmi London

pre 14 godina

Prevedeno na sportki zargon gos. Kusner je stavio do znanja svima da rezultat utakmice za kvalifikaciku za Ulazak u EU za sada 27:5, a svi znamo u ciju korist, samo je razlika u tome ko zeli kraj ove utakmice!

Dragan

pre 14 godina

Još jedna izjava (nažalost ne samo izjava, nego i konkretan rad) kojim se Srbija uslovljava saradnjom sa Kosovom da bi usla u EU. I jos jedan dokaz koliko nas je vlast lagala da su Kosovo i EU odvojeni problemi. Sa EU imamo OGROMAN problem jer su 22 zemlje priznale nezavisnost Kosova, EU stoji iza EUleksa koji tu nezavisnost pomaze. U poslednje vreme su sve češće najave da ćemo na neki način morati da uspostavimo dobrosusedske odnose sa Kosovom. Zato puna podrška nedavnoj inicijativi Koštunice da se oko toga povede razgovor sa EU, da se situacija rascisti i da se narodu da odluci sta posle toga

Ivica_

pre 14 godina

Neka se Kusner pomiri prvo sa Talibanima u Avganistanu, od pocetka rata u Avganistanu Francuska je izgubila preko 50 vojnika.A zatim ako uspe neka dodje i objasni nama kako da se pomirimo sa teroristima koji nece da pregovaraju i koji razmisljaju na nacin da se samo ubistvima, paljenjem crkava, manastira i jednostranim odlukama naprimer o nezavisnosti moze postici nekakav njihov cilj! A usput bi mogao da nam objasni odakle mudzahedini 90-tih. u Bosni posto je svuda bio mirodjija u corbi!?

svi (ni)su isti

pre 14 godina

"Srbi ne bi trebalo da komplikuju ionako već dovoljno komplikovanu situaciju" Znaci, neko drugi je situaciju ucinio "dovoljno komplikovanom"? Bravo, prvi put Zapad priznaje da Srbi nisu krivi za dosadasnje komplikovanje situacije! Sad samo ostaje da se vidi ko je to - Albanci ili Zapad ili i jedni i drugi. A sto se pomirenja tice, tu nema sta da se kaze. Kako ono bese - svako gleda svoje interese, nema tu nikakvih emocija. Tako su po pitanju Kosova uradile SAD, Francuska i ostali, tako sad radimo i mi. Nema ljutnje, mi mirno trazimo svoje nazad i cak smo spremni da se sa Albancima razgovaramo i uvazavamo kao i do sada. To sto oni nisu spremni na taj isti razgovor i ne uvazavaju nas vise govori o njima nego o nama.

Marko

pre 14 godina

Ako bi Srbija prihvatila "pomirenje sa Kosovom" to znaci da bi priznala kriminalnu vlast u Pristini a indirektno i Kosovo kao nezavisnu republiku. Mislim da je nemoguce da se to u praksi sprovede.

Pobesneli max

pre 14 godina

Jeli to doslo vreme kad ne "pali" nista dok se nesto ne ponudi? Pa je dosao Kusner da nam ponudi nagodbu koju sigurno, ako smo "pametni", necemo propustiti.
Bezobrazno, nema sta. A, sta cete sa ostalih 5 clanica koje nece priznati Kosovo cak i ako ga prizna Srbija? Sta ce oni dobiti?
Znate sta, ja sam bio ubedjen da EU zna sta ce sa Kosovom. Ali, sada sam siguran da oni nisu imali nikakav plan, da se ponasaju stihijski i po diktatu Amerike i da su pokazali totalnu nesposobnost i neefikasnost, kad je Kosovo u pitanju. Ovo ce biti i u slucaju bilo kakve druge krize u Evropi. Jednostavno, ovakvim shvatanjem Evropa nece resiti nijedan problem a proizvesce mnogo novih.

Robin Hood

pre 14 godina

Eto malo jasnije i konkretnije za zvanicni Beograd (Jeremic & Co), koliko su EU-integracija i Kosovo dva odvojena pitanja. A svakoga dana ce biti sve vise jos konkretnijih objasnjavanja i pojasnjavanja. Kada necemo dobrovoljno da se pomirimo, onda cemo svi mi biti PRISILJENI da pruzimo ruku jedni drugima!

Pozdrav svima

Mika Vranjanac

pre 14 godina

EU sargarepa je svakim danom sve manja, tako da ta trgovina Kosovo za (moguce) clanstvo u EU nema mnogo smisla.

Sto se EU tice, Srbija treba da radi pre svega na bescarinskoj razmeni sa obe strane, a sto se Kosova tice, daleko najproduktivnije resenje je podela. Posle mozemo da se mirimo, pod uslovom da se postuju prava Srba juzno od Ibra.

Olika

pre 14 godina

G. Kusner nije kvalifikovan za "pomiritelja". Kada je bio Administrator UN na Kosovu nije bio dovoljno objektivan, ili nije hteo, ili mu nisu dali ! Ne znam.
'ajde da vidimo kako ce to da nas miri...

mile

pre 14 godina

Licimerstvo do kraja. Iskreno sada pocinjem da sumnjam da ce poceti lagano da vrse pritisak na nas , da priznamo Kosovo i to pre nego sto to ucine svi u EU...

Zalosno, ali sa ovakvim statusom Kosova mi izgleda nema sta da trazimo u EU. Mislim da je gospodin Lazanski lepo primetio, zasto bi EU primila neku drzavu koja ima problem takve vrste.

Ne znam hocemo li mi Srbi ikada izaci iz ovog "zacaranog" kruga, hoce li politicari dovoljno ozbiljno shvatiti kompleksnost ove situacije i pravilno odigrati sledeci potez. Cisto sumnjam...........

milivoj

pre 14 godina

Srbija i Albanci se mogu pomiriti samo tako što će se oni vratiti za pregovarački sto i tako što će se pronaći kompromisno istinsko rešenje, a ne ovako jednostrano secesionistički, jer to nigde u svetu nije dopušteno, pa zašto bi u Srbiji bilo?
Druge zemlje ne bi volele da im se rasparčava teritorija, a ovamo neke podržavaju rasparčavanje Srbije, to je licemerno.
Kosovo nema budućnost jer nije država, zato se kad-tad mora vratiti pregovorima.

igor

pre 14 godina

Ne razumem se previse u tu "visoku politiku", ali mi je nesto cudno, kao obicnom gradjaninu i coveku... Dok je to Kosovo bilo u sastavu Srbije (de fakto) Albanci, Amerikanci i dobar deo EU su nas optuzivali da ih ugnjetavamo, da ih diskriminisemo... Onda su nas bombardovali, oterali sa Kosova i sada se o Albancima brinu Ameri i taj dobar deo EU... Kako bre sada opet Srbi krivi i Srbi komplikuju neku situaciju?! Zar je Srbija toliko mocna da je zakomplikovala Amerima i EU nastojanja da stvore drzavu Kosovo i da je osposobe za zivot? Ma dajte, pa Srbija "nije sposobna ni da upravlja Kosovom", a ne da pokvari planove jednoj Americi i Francuskoj...

mimi

pre 14 godina

Najzad izrekoše da nema ništa od članstva u EU bez priznavanja Kosova...
Doduše čak ni sada nije rečeno direktno, ali uskoro će sve direktnije, ne znam što su se sve vreme i folirali.
Ja lično nemam onaj stav 'srce Srbije' o Kosovu, ali ovakva EU mi se baš gadi...

ekrem

pre 14 godina

Nadam se da svet polako razume da se sa Srbijom moze razgovarati ali samo o proslosti, tako je to sa zemljama koje u sadasnjosti zderu svoju buducnost.

mita sajba

pre 14 godina

Kušner: Za pomirenje Srbije i Kosova ... i Metohije?
Jel na to misli?
MOZE!
Srbija i KiM su pomireni, isto kao i Provansa sa Francuskom, ali sa tzv. Republikom Kosovom ne moze biti pomirenja, jer tako nesto i ne postoji!!!

Damir

pre 14 godina

Bezgranicni lekaru,
reci nam nesto o tome. Jel' mi tebi solimo pamet o Korzici, islamskoj manjini, kako resavati pobune u Parizu, Marseju i drugde!
Vidi da nam usput prodas i neki lek, savet ili uslugu, ko onima sirotima Africancima! Kolko kosta ta tvoja izjava?

emojti

pre 14 godina

Pa nema šta da se mire, nismo mi u svađi, samo nek se vrate u Srbiju. Evo, kad mu se Korzika otcepi nek prijateljuju zajedno, podržaćemo ih.

emojti

pre 14 godina

Pa nema šta da se mire, nismo mi u svađi, samo nek se vrate u Srbiju. Evo, kad mu se Korzika otcepi nek prijateljuju zajedno, podržaćemo ih.

mita sajba

pre 14 godina

Kušner: Za pomirenje Srbije i Kosova ... i Metohije?
Jel na to misli?
MOZE!
Srbija i KiM su pomireni, isto kao i Provansa sa Francuskom, ali sa tzv. Republikom Kosovom ne moze biti pomirenja, jer tako nesto i ne postoji!!!

igor

pre 14 godina

Ne razumem se previse u tu "visoku politiku", ali mi je nesto cudno, kao obicnom gradjaninu i coveku... Dok je to Kosovo bilo u sastavu Srbije (de fakto) Albanci, Amerikanci i dobar deo EU su nas optuzivali da ih ugnjetavamo, da ih diskriminisemo... Onda su nas bombardovali, oterali sa Kosova i sada se o Albancima brinu Ameri i taj dobar deo EU... Kako bre sada opet Srbi krivi i Srbi komplikuju neku situaciju?! Zar je Srbija toliko mocna da je zakomplikovala Amerima i EU nastojanja da stvore drzavu Kosovo i da je osposobe za zivot? Ma dajte, pa Srbija "nije sposobna ni da upravlja Kosovom", a ne da pokvari planove jednoj Americi i Francuskoj...

Ivica_

pre 14 godina

Neka se Kusner pomiri prvo sa Talibanima u Avganistanu, od pocetka rata u Avganistanu Francuska je izgubila preko 50 vojnika.A zatim ako uspe neka dodje i objasni nama kako da se pomirimo sa teroristima koji nece da pregovaraju i koji razmisljaju na nacin da se samo ubistvima, paljenjem crkava, manastira i jednostranim odlukama naprimer o nezavisnosti moze postici nekakav njihov cilj! A usput bi mogao da nam objasni odakle mudzahedini 90-tih. u Bosni posto je svuda bio mirodjija u corbi!?

milivoj

pre 14 godina

Srbija i Albanci se mogu pomiriti samo tako što će se oni vratiti za pregovarački sto i tako što će se pronaći kompromisno istinsko rešenje, a ne ovako jednostrano secesionistički, jer to nigde u svetu nije dopušteno, pa zašto bi u Srbiji bilo?
Druge zemlje ne bi volele da im se rasparčava teritorija, a ovamo neke podržavaju rasparčavanje Srbije, to je licemerno.
Kosovo nema budućnost jer nije država, zato se kad-tad mora vratiti pregovorima.

Damir

pre 14 godina

Bezgranicni lekaru,
reci nam nesto o tome. Jel' mi tebi solimo pamet o Korzici, islamskoj manjini, kako resavati pobune u Parizu, Marseju i drugde!
Vidi da nam usput prodas i neki lek, savet ili uslugu, ko onima sirotima Africancima! Kolko kosta ta tvoja izjava?

Pobesneli max

pre 14 godina

Jeli to doslo vreme kad ne "pali" nista dok se nesto ne ponudi? Pa je dosao Kusner da nam ponudi nagodbu koju sigurno, ako smo "pametni", necemo propustiti.
Bezobrazno, nema sta. A, sta cete sa ostalih 5 clanica koje nece priznati Kosovo cak i ako ga prizna Srbija? Sta ce oni dobiti?
Znate sta, ja sam bio ubedjen da EU zna sta ce sa Kosovom. Ali, sada sam siguran da oni nisu imali nikakav plan, da se ponasaju stihijski i po diktatu Amerike i da su pokazali totalnu nesposobnost i neefikasnost, kad je Kosovo u pitanju. Ovo ce biti i u slucaju bilo kakve druge krize u Evropi. Jednostavno, ovakvim shvatanjem Evropa nece resiti nijedan problem a proizvesce mnogo novih.

Marko

pre 14 godina

Ako bi Srbija prihvatila "pomirenje sa Kosovom" to znaci da bi priznala kriminalnu vlast u Pristini a indirektno i Kosovo kao nezavisnu republiku. Mislim da je nemoguce da se to u praksi sprovede.

svi (ni)su isti

pre 14 godina

"Srbi ne bi trebalo da komplikuju ionako već dovoljno komplikovanu situaciju" Znaci, neko drugi je situaciju ucinio "dovoljno komplikovanom"? Bravo, prvi put Zapad priznaje da Srbi nisu krivi za dosadasnje komplikovanje situacije! Sad samo ostaje da se vidi ko je to - Albanci ili Zapad ili i jedni i drugi. A sto se pomirenja tice, tu nema sta da se kaze. Kako ono bese - svako gleda svoje interese, nema tu nikakvih emocija. Tako su po pitanju Kosova uradile SAD, Francuska i ostali, tako sad radimo i mi. Nema ljutnje, mi mirno trazimo svoje nazad i cak smo spremni da se sa Albancima razgovaramo i uvazavamo kao i do sada. To sto oni nisu spremni na taj isti razgovor i ne uvazavaju nas vise govori o njima nego o nama.

Olika

pre 14 godina

G. Kusner nije kvalifikovan za "pomiritelja". Kada je bio Administrator UN na Kosovu nije bio dovoljno objektivan, ili nije hteo, ili mu nisu dali ! Ne znam.
'ajde da vidimo kako ce to da nas miri...

mimi

pre 14 godina

Najzad izrekoše da nema ništa od članstva u EU bez priznavanja Kosova...
Doduše čak ni sada nije rečeno direktno, ali uskoro će sve direktnije, ne znam što su se sve vreme i folirali.
Ja lično nemam onaj stav 'srce Srbije' o Kosovu, ali ovakva EU mi se baš gadi...

Mika Vranjanac

pre 14 godina

EU sargarepa je svakim danom sve manja, tako da ta trgovina Kosovo za (moguce) clanstvo u EU nema mnogo smisla.

Sto se EU tice, Srbija treba da radi pre svega na bescarinskoj razmeni sa obe strane, a sto se Kosova tice, daleko najproduktivnije resenje je podela. Posle mozemo da se mirimo, pod uslovom da se postuju prava Srba juzno od Ibra.

mile

pre 14 godina

Licimerstvo do kraja. Iskreno sada pocinjem da sumnjam da ce poceti lagano da vrse pritisak na nas , da priznamo Kosovo i to pre nego sto to ucine svi u EU...

Zalosno, ali sa ovakvim statusom Kosova mi izgleda nema sta da trazimo u EU. Mislim da je gospodin Lazanski lepo primetio, zasto bi EU primila neku drzavu koja ima problem takve vrste.

Ne znam hocemo li mi Srbi ikada izaci iz ovog "zacaranog" kruga, hoce li politicari dovoljno ozbiljno shvatiti kompleksnost ove situacije i pravilno odigrati sledeci potez. Cisto sumnjam...........

Dragan

pre 14 godina

Još jedna izjava (nažalost ne samo izjava, nego i konkretan rad) kojim se Srbija uslovljava saradnjom sa Kosovom da bi usla u EU. I jos jedan dokaz koliko nas je vlast lagala da su Kosovo i EU odvojeni problemi. Sa EU imamo OGROMAN problem jer su 22 zemlje priznale nezavisnost Kosova, EU stoji iza EUleksa koji tu nezavisnost pomaze. U poslednje vreme su sve češće najave da ćemo na neki način morati da uspostavimo dobrosusedske odnose sa Kosovom. Zato puna podrška nedavnoj inicijativi Koštunice da se oko toga povede razgovor sa EU, da se situacija rascisti i da se narodu da odluci sta posle toga

Robin Hood

pre 14 godina

Eto malo jasnije i konkretnije za zvanicni Beograd (Jeremic & Co), koliko su EU-integracija i Kosovo dva odvojena pitanja. A svakoga dana ce biti sve vise jos konkretnijih objasnjavanja i pojasnjavanja. Kada necemo dobrovoljno da se pomirimo, onda cemo svi mi biti PRISILJENI da pruzimo ruku jedni drugima!

Pozdrav svima

ekrem

pre 14 godina

Nadam se da svet polako razume da se sa Srbijom moze razgovarati ali samo o proslosti, tako je to sa zemljama koje u sadasnjosti zderu svoju buducnost.

Marko

pre 14 godina

Nemate vi problem sa EU već imate problem sa prihvatanjem REALNOSTI i sa nesposobnošću da sagledate svoju sadašnjost, prošlost i budućnost, izgubljeni ste u vremenu i prostoru. Pa se posle pitate otkud najmanje plate i najgori standard u regionu (posle Kosova). Najtragičniji su ovi komentari koji bi povratak Koštunice - premijera Srbije u vreme kada su prvo Crna Gora pa onda i Kosovo postali nezavisne države a NIS poklonjen Rusima u zamenu za šta? Najskuplji gas u regionu? Dobili ste Kosovo nazad?

Gidra 59

pre 14 godina

Kakvo licemjerje od doticnog gospodina! Prijatelj Srba!!! Smjesno,zalosno...tragikomicno...sta sta sve ruzno do sada izrece doticni gospodin o svojim prijateljima. Nama takvi,"nazovi" prijatelji ne trebaju. Prijateljima se u zivotu pomaze i uz prijatelje si i kada im je tesko...ili mozda u Francuskoj prijatelj nije isto kao u nas Srba.Mozda se tamo prijatelju otima ono sto je njegovo,na silu,pa se to poklanja neprijatelju...ne bih znao,posto nisam ziveo u Francuskoj,a i nemam nekog od tamo,pa da ga priupitam.A,sto se tice nekakvih interesa Evrope,pa kao da se njih i pita o tome.Pa zar i pticama na grani nije jasno da je u pitanju samo americki interes.Napravili su najvecu vojnu bazu u Evropi tu u nasoj kuci.A napravili su je jer im je sve, od teritorije pa do svih mogucih potrebnih resursa zabadava.Cjena za to je dovodjenje situacije sa i oko KiM u stanje u koje su je i doveli `99 godine...sjetite se samo, takozvanih pregovora u Rambujeu...cista lakrdija!Izmisljenog slucaja Racak,"gospodina" vokera...da ne nabrajam vise. Bilo bi smjesno,da nije tuzno.Pa tako i ovaj sto sebe naziva prijateljem Srba.
Pozdrav svima!

xy

pre 14 godina

80% nas(srba)zeli u EU,a necemo da prihvatimo stav 80 %(za sada)Drzava EU.I posle neko prica o licemerju ? Pa ljudi boziji MI smo izgubili rat na Kosovu,po nasoj logici i Turska moze traziti pregovore o buducem statusu Balkanskih drzava jer je kako znamo ceo Balkan pripadao Turskom castvu skoro 500godina.A sto se tice uslova EU ili Kosovo to ne postoji jer i ako izaberemo Kosovo to uopste neznaci da cemo ga i dobiti(naprotiv),tada ce biti "ni EU ni Kosovo".Istorija je pokazala da smo uvek pravili pogresnu politiku,KADA cemo vec jednom da ucimo na greskama?

Hilmi London

pre 14 godina

Prevedeno na sportki zargon gos. Kusner je stavio do znanja svima da rezultat utakmice za kvalifikaciku za Ulazak u EU za sada 27:5, a svi znamo u ciju korist, samo je razlika u tome ko zeli kraj ove utakmice!

Nijazi Kuqi

pre 14 godina

Kusner u Beograd dolazi sa kristalno jasnim porukama EU i Francuske ciji je ministar spoljnih poslova. Ako se Tadic i dalje bude ponasao kao da se nista ne desava, onda na sebe preuzima punu odgovornost za negativni razvoj dogadjaja po njegovoj zemlji i narodu ciji zivotni standard nezadrzivo opada sto ce dovesti do socijalnih nemira i politickih previjanja sa nesagledivim posledicama. Na Tadica je da sagleda stvarno stanje i cinjenice i da odmah prekine daljim vodjenjem porazene i propale politike Slobodana Milosevica i njegovih okorelih sledbenika poput njegovog vernog saradnika Dacica, netrucnog i nesposobnog savetnika Kostunice koji je sastavljao nekoliko ustava zemlje koji vise lice na lose politicke pamflete i spisak neostvarljivih zelja.

Djole

pre 14 godina

Muka mi je od ovakvih izjava politicara sa Zapada,ali konkretno, sta sa tolikim Albancima sa Kosova, za pedesetak godina neki statisticki podaci ukazuju da ce Srba biti za milion i po manje, a Albanca negdje toliko vise. Sa Kosovom u granicama Srbije, za pedesetak godina bi imali situaciju federativne drzave dva ravnopravna naroda Srba i Albanaca. Jedan americki analiticar je malo cinicno prije par godina izjavio kako Zapad najbolje zna sta je dugorocno najbolje za Srbiju i njen narod. Mozda je i u pravu. Koliko god tesko bilo, mozda je vrijeme da se proguta gorka pilula i krene dalje, jer sa Kosovom u Srbiji, za pedesetak godina bi posljedice za srpsku drzavu mogle biti puno gore od ovih trenutnih.

građanin

pre 14 godina

Najveća tragedija je što naša vlast uopšte ne želi u EU. Mladić i Kosovo su izgovor pred narodom čime se prikriva korupcija i vrhunski kriminal.Slučaj Šarić i nakaradna reforma pravosuđa potvrđuju koliko smo u suštini kriminalizovani bez želje vlasti da se stanje popravi.

Iva

pre 14 godina

Neka se vrate izbeglice, neka ispostuju Kumanovski sporazum da se vrati policija, neka sednu za sto da se razgovara o statusu, pa mozemo da se mirimo.

ekrem

pre 14 godina

Nadam se da svet polako razume da se sa Srbijom moze razgovarati ali samo o proslosti, tako je to sa zemljama koje u sadasnjosti zderu svoju buducnost.

Robin Hood

pre 14 godina

Eto malo jasnije i konkretnije za zvanicni Beograd (Jeremic & Co), koliko su EU-integracija i Kosovo dva odvojena pitanja. A svakoga dana ce biti sve vise jos konkretnijih objasnjavanja i pojasnjavanja. Kada necemo dobrovoljno da se pomirimo, onda cemo svi mi biti PRISILJENI da pruzimo ruku jedni drugima!

Pozdrav svima

Marko

pre 14 godina

Ako bi Srbija prihvatila "pomirenje sa Kosovom" to znaci da bi priznala kriminalnu vlast u Pristini a indirektno i Kosovo kao nezavisnu republiku. Mislim da je nemoguce da se to u praksi sprovede.

milivoj

pre 14 godina

Srbija i Albanci se mogu pomiriti samo tako što će se oni vratiti za pregovarački sto i tako što će se pronaći kompromisno istinsko rešenje, a ne ovako jednostrano secesionistički, jer to nigde u svetu nije dopušteno, pa zašto bi u Srbiji bilo?
Druge zemlje ne bi volele da im se rasparčava teritorija, a ovamo neke podržavaju rasparčavanje Srbije, to je licemerno.
Kosovo nema budućnost jer nije država, zato se kad-tad mora vratiti pregovorima.

Ivica_

pre 14 godina

Neka se Kusner pomiri prvo sa Talibanima u Avganistanu, od pocetka rata u Avganistanu Francuska je izgubila preko 50 vojnika.A zatim ako uspe neka dodje i objasni nama kako da se pomirimo sa teroristima koji nece da pregovaraju i koji razmisljaju na nacin da se samo ubistvima, paljenjem crkava, manastira i jednostranim odlukama naprimer o nezavisnosti moze postici nekakav njihov cilj! A usput bi mogao da nam objasni odakle mudzahedini 90-tih. u Bosni posto je svuda bio mirodjija u corbi!?

emojti

pre 14 godina

Pa nema šta da se mire, nismo mi u svađi, samo nek se vrate u Srbiju. Evo, kad mu se Korzika otcepi nek prijateljuju zajedno, podržaćemo ih.

mita sajba

pre 14 godina

Kušner: Za pomirenje Srbije i Kosova ... i Metohije?
Jel na to misli?
MOZE!
Srbija i KiM su pomireni, isto kao i Provansa sa Francuskom, ali sa tzv. Republikom Kosovom ne moze biti pomirenja, jer tako nesto i ne postoji!!!

Marko

pre 14 godina

Nemate vi problem sa EU već imate problem sa prihvatanjem REALNOSTI i sa nesposobnošću da sagledate svoju sadašnjost, prošlost i budućnost, izgubljeni ste u vremenu i prostoru. Pa se posle pitate otkud najmanje plate i najgori standard u regionu (posle Kosova). Najtragičniji su ovi komentari koji bi povratak Koštunice - premijera Srbije u vreme kada su prvo Crna Gora pa onda i Kosovo postali nezavisne države a NIS poklonjen Rusima u zamenu za šta? Najskuplji gas u regionu? Dobili ste Kosovo nazad?

Mika Vranjanac

pre 14 godina

EU sargarepa je svakim danom sve manja, tako da ta trgovina Kosovo za (moguce) clanstvo u EU nema mnogo smisla.

Sto se EU tice, Srbija treba da radi pre svega na bescarinskoj razmeni sa obe strane, a sto se Kosova tice, daleko najproduktivnije resenje je podela. Posle mozemo da se mirimo, pod uslovom da se postuju prava Srba juzno od Ibra.

svi (ni)su isti

pre 14 godina

"Srbi ne bi trebalo da komplikuju ionako već dovoljno komplikovanu situaciju" Znaci, neko drugi je situaciju ucinio "dovoljno komplikovanom"? Bravo, prvi put Zapad priznaje da Srbi nisu krivi za dosadasnje komplikovanje situacije! Sad samo ostaje da se vidi ko je to - Albanci ili Zapad ili i jedni i drugi. A sto se pomirenja tice, tu nema sta da se kaze. Kako ono bese - svako gleda svoje interese, nema tu nikakvih emocija. Tako su po pitanju Kosova uradile SAD, Francuska i ostali, tako sad radimo i mi. Nema ljutnje, mi mirno trazimo svoje nazad i cak smo spremni da se sa Albancima razgovaramo i uvazavamo kao i do sada. To sto oni nisu spremni na taj isti razgovor i ne uvazavaju nas vise govori o njima nego o nama.

Damir

pre 14 godina

Bezgranicni lekaru,
reci nam nesto o tome. Jel' mi tebi solimo pamet o Korzici, islamskoj manjini, kako resavati pobune u Parizu, Marseju i drugde!
Vidi da nam usput prodas i neki lek, savet ili uslugu, ko onima sirotima Africancima! Kolko kosta ta tvoja izjava?

Dragan

pre 14 godina

Još jedna izjava (nažalost ne samo izjava, nego i konkretan rad) kojim se Srbija uslovljava saradnjom sa Kosovom da bi usla u EU. I jos jedan dokaz koliko nas je vlast lagala da su Kosovo i EU odvojeni problemi. Sa EU imamo OGROMAN problem jer su 22 zemlje priznale nezavisnost Kosova, EU stoji iza EUleksa koji tu nezavisnost pomaze. U poslednje vreme su sve češće najave da ćemo na neki način morati da uspostavimo dobrosusedske odnose sa Kosovom. Zato puna podrška nedavnoj inicijativi Koštunice da se oko toga povede razgovor sa EU, da se situacija rascisti i da se narodu da odluci sta posle toga

Hilmi London

pre 14 godina

Prevedeno na sportki zargon gos. Kusner je stavio do znanja svima da rezultat utakmice za kvalifikaciku za Ulazak u EU za sada 27:5, a svi znamo u ciju korist, samo je razlika u tome ko zeli kraj ove utakmice!

xy

pre 14 godina

80% nas(srba)zeli u EU,a necemo da prihvatimo stav 80 %(za sada)Drzava EU.I posle neko prica o licemerju ? Pa ljudi boziji MI smo izgubili rat na Kosovu,po nasoj logici i Turska moze traziti pregovore o buducem statusu Balkanskih drzava jer je kako znamo ceo Balkan pripadao Turskom castvu skoro 500godina.A sto se tice uslova EU ili Kosovo to ne postoji jer i ako izaberemo Kosovo to uopste neznaci da cemo ga i dobiti(naprotiv),tada ce biti "ni EU ni Kosovo".Istorija je pokazala da smo uvek pravili pogresnu politiku,KADA cemo vec jednom da ucimo na greskama?

Olika

pre 14 godina

G. Kusner nije kvalifikovan za "pomiritelja". Kada je bio Administrator UN na Kosovu nije bio dovoljno objektivan, ili nije hteo, ili mu nisu dali ! Ne znam.
'ajde da vidimo kako ce to da nas miri...

igor

pre 14 godina

Ne razumem se previse u tu "visoku politiku", ali mi je nesto cudno, kao obicnom gradjaninu i coveku... Dok je to Kosovo bilo u sastavu Srbije (de fakto) Albanci, Amerikanci i dobar deo EU su nas optuzivali da ih ugnjetavamo, da ih diskriminisemo... Onda su nas bombardovali, oterali sa Kosova i sada se o Albancima brinu Ameri i taj dobar deo EU... Kako bre sada opet Srbi krivi i Srbi komplikuju neku situaciju?! Zar je Srbija toliko mocna da je zakomplikovala Amerima i EU nastojanja da stvore drzavu Kosovo i da je osposobe za zivot? Ma dajte, pa Srbija "nije sposobna ni da upravlja Kosovom", a ne da pokvari planove jednoj Americi i Francuskoj...

Gidra 59

pre 14 godina

Kakvo licemjerje od doticnog gospodina! Prijatelj Srba!!! Smjesno,zalosno...tragikomicno...sta sta sve ruzno do sada izrece doticni gospodin o svojim prijateljima. Nama takvi,"nazovi" prijatelji ne trebaju. Prijateljima se u zivotu pomaze i uz prijatelje si i kada im je tesko...ili mozda u Francuskoj prijatelj nije isto kao u nas Srba.Mozda se tamo prijatelju otima ono sto je njegovo,na silu,pa se to poklanja neprijatelju...ne bih znao,posto nisam ziveo u Francuskoj,a i nemam nekog od tamo,pa da ga priupitam.A,sto se tice nekakvih interesa Evrope,pa kao da se njih i pita o tome.Pa zar i pticama na grani nije jasno da je u pitanju samo americki interes.Napravili su najvecu vojnu bazu u Evropi tu u nasoj kuci.A napravili su je jer im je sve, od teritorije pa do svih mogucih potrebnih resursa zabadava.Cjena za to je dovodjenje situacije sa i oko KiM u stanje u koje su je i doveli `99 godine...sjetite se samo, takozvanih pregovora u Rambujeu...cista lakrdija!Izmisljenog slucaja Racak,"gospodina" vokera...da ne nabrajam vise. Bilo bi smjesno,da nije tuzno.Pa tako i ovaj sto sebe naziva prijateljem Srba.
Pozdrav svima!

mimi

pre 14 godina

Najzad izrekoše da nema ništa od članstva u EU bez priznavanja Kosova...
Doduše čak ni sada nije rečeno direktno, ali uskoro će sve direktnije, ne znam što su se sve vreme i folirali.
Ja lično nemam onaj stav 'srce Srbije' o Kosovu, ali ovakva EU mi se baš gadi...

Pobesneli max

pre 14 godina

Jeli to doslo vreme kad ne "pali" nista dok se nesto ne ponudi? Pa je dosao Kusner da nam ponudi nagodbu koju sigurno, ako smo "pametni", necemo propustiti.
Bezobrazno, nema sta. A, sta cete sa ostalih 5 clanica koje nece priznati Kosovo cak i ako ga prizna Srbija? Sta ce oni dobiti?
Znate sta, ja sam bio ubedjen da EU zna sta ce sa Kosovom. Ali, sada sam siguran da oni nisu imali nikakav plan, da se ponasaju stihijski i po diktatu Amerike i da su pokazali totalnu nesposobnost i neefikasnost, kad je Kosovo u pitanju. Ovo ce biti i u slucaju bilo kakve druge krize u Evropi. Jednostavno, ovakvim shvatanjem Evropa nece resiti nijedan problem a proizvesce mnogo novih.

mile

pre 14 godina

Licimerstvo do kraja. Iskreno sada pocinjem da sumnjam da ce poceti lagano da vrse pritisak na nas , da priznamo Kosovo i to pre nego sto to ucine svi u EU...

Zalosno, ali sa ovakvim statusom Kosova mi izgleda nema sta da trazimo u EU. Mislim da je gospodin Lazanski lepo primetio, zasto bi EU primila neku drzavu koja ima problem takve vrste.

Ne znam hocemo li mi Srbi ikada izaci iz ovog "zacaranog" kruga, hoce li politicari dovoljno ozbiljno shvatiti kompleksnost ove situacije i pravilno odigrati sledeci potez. Cisto sumnjam...........

Nijazi Kuqi

pre 14 godina

Kusner u Beograd dolazi sa kristalno jasnim porukama EU i Francuske ciji je ministar spoljnih poslova. Ako se Tadic i dalje bude ponasao kao da se nista ne desava, onda na sebe preuzima punu odgovornost za negativni razvoj dogadjaja po njegovoj zemlji i narodu ciji zivotni standard nezadrzivo opada sto ce dovesti do socijalnih nemira i politickih previjanja sa nesagledivim posledicama. Na Tadica je da sagleda stvarno stanje i cinjenice i da odmah prekine daljim vodjenjem porazene i propale politike Slobodana Milosevica i njegovih okorelih sledbenika poput njegovog vernog saradnika Dacica, netrucnog i nesposobnog savetnika Kostunice koji je sastavljao nekoliko ustava zemlje koji vise lice na lose politicke pamflete i spisak neostvarljivih zelja.

Iva

pre 14 godina

Neka se vrate izbeglice, neka ispostuju Kumanovski sporazum da se vrati policija, neka sednu za sto da se razgovara o statusu, pa mozemo da se mirimo.

Djole

pre 14 godina

Muka mi je od ovakvih izjava politicara sa Zapada,ali konkretno, sta sa tolikim Albancima sa Kosova, za pedesetak godina neki statisticki podaci ukazuju da ce Srba biti za milion i po manje, a Albanca negdje toliko vise. Sa Kosovom u granicama Srbije, za pedesetak godina bi imali situaciju federativne drzave dva ravnopravna naroda Srba i Albanaca. Jedan americki analiticar je malo cinicno prije par godina izjavio kako Zapad najbolje zna sta je dugorocno najbolje za Srbiju i njen narod. Mozda je i u pravu. Koliko god tesko bilo, mozda je vrijeme da se proguta gorka pilula i krene dalje, jer sa Kosovom u Srbiji, za pedesetak godina bi posljedice za srpsku drzavu mogle biti puno gore od ovih trenutnih.

građanin

pre 14 godina

Najveća tragedija je što naša vlast uopšte ne želi u EU. Mladić i Kosovo su izgovor pred narodom čime se prikriva korupcija i vrhunski kriminal.Slučaj Šarić i nakaradna reforma pravosuđa potvrđuju koliko smo u suštini kriminalizovani bez želje vlasti da se stanje popravi.