Četvrtak, 28.01.2010.

22:46

EPS ne odustaje od podele dobiti

U Elektroprivredi Srbije kažu da će poskupljenje struje od 1. marta omogućiti redovno održavanje sistema, ali ne odustaju ni od podele dobiti.

Izvor: B92

EPS ne odustaje od podele dobiti IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

MUKNAVI

pre 14 godina

E pa lepi nasi EPS-ovci, nemojte da arlaucete kada vas, ovi drcmani, istenderisu..zar ne vidite da setaju oko vas, ko macak oko kase, oblizuju se, i spremaju se na ..skok i mljac!

Dragan

pre 14 godina

LJUDI LAKO JE NJIMA.

Svaki remont se radi radnim danom mahom ponedeljkom kada privreda treba da radi, nema veze oni nemogu vikendom to više košta.

Uz račune postoji stavka za održavanje vodova, kod nas u Braničevskom okrugu deru narod jer ako hoćeš priključak

moraš:
- da kupiš tri betonske bandere i pletenicu (po mogućstvu u prodavnicu kod "PERE"
- ormarić koji si kupio i postavio na kući više nije po novim propisima, moraćeš da kupiš nov kod "PERE" i on obavezno ima njegovu nalepnicu
- pošto je slab napon loša je linija organizuj komšije skupite 50.000 eura do 70.000 eura donesite nam to na ruke mi ćemo isto toliko da učestvujemo i stvar je gotova
- kada predate pare nemate pravo na ugovor da ste učestvovali u izgradnji tog mrežnog dela jer su vam oni "učinili" i sada njima pravite posao.
- umalo da zaboravim za one tri betonske bandere morate i rupe da iskopate (pa neće valjda oni to da rade)onom čiki što je došao sa njihopvim kamionom da diže te bandere moraš da daš 3 puta po 10 eura pa radio čovek red je.
- Puštanjem mreže i novog trafoa stvar je rešena, od tog trenutka oni su u vlasništvu kompletnog novog voda i trafoa.

Napokon dobra struja stvar se brzo zaboravi, ćuti bar imamo dobru struju.
ALI NE LEŽI VRAŽE CRKO TRAFO.....

Šta da brinemo nije to naše vlasništvo EPS menja donosi se drugi koji je ispravan i stvar je rešena. Da da rešena je tako što nov trafo od lupam 350KW je skinut a stari je vraćen koji je bio i pre tu i tako u krug kao GLAVA ŠEĆERA

Sa takvim budalama kao što smo mi i može im se. Izvinjavam se što nisam mogao po imenu da pišem ali biće valjda i za to prilike.

partibrejker

pre 14 godina

Dragi i mili naši EPS-ovci,
ja ću do daljnjeg da plaćam vaše surfovanje na radnom mestu, gomile neradnika, bezobrazne službenike i "greškom" isključenu struju, službena kola, stanove koje ste podelili radnicima, lopovluke sa "angažovanom snagom" i slične krasote, laptopove koje nosate unaokolo za ukras, džab-džaba hranu u vašim restoranima i letovanja na rate u vašim letovalištima, i sve ostalo, kol'ko god da zacenite.

Usput, iako sam načelno protiv otuđenja strateških firmi, ja ću deset puta dnevno da se molim Bogu ili kome već, ma - ne da molim, nego i da klanjam ako treba, samo da vas kupi - recimo - Nemac.

A onda ćemo da vas gledamo.

Znate kako... NIČIJA nije do zore sijala.

Srdjan

pre 14 godina

Gde se to deli dobit unapred? Poslednjih godina poslujete sa gubitkom a sad već posle jednog meseca znate da ćete imati dobit na kraju ove godine, pa još i ajde da je podelimo unapred. A šta ako i ovu godinu završite sa gubitkom hoćete li vratiti oteto?

Giska

pre 14 godina

1. Cenu proizvedenog kilovat/sata nije moguce objaviti jer bi onda javnost dubinski analizirala strukturu proizvodnje iz termokapaciteta. To za sobom povlaci pitanje da li i u kojoj meri EPS, iako drzavna kompanija, placa rentu za eksploataciju uglja? Iz termoblokova dobija se nejveci procenat ukupno proizvedene struje i arci se prirodni resurs koga je sve manje. Zatim, treba uci u strukturu cene proizvedenog uglja...itd....nije pametno!

2. Pa uci u javnu alnalizu proizvodne cene iz hidrokapaciteta, svakog pojedinacno...nije bas mudro!

3. Pod pretpostavkom da se to objavi, strucna javnost dolazi do zakljucka da postoje velike neracionalnosti u proizvodnji... nije mudro!

4. Ipak, skandalozno je deliti "dobit" bez analize koliko sve kosta i ima li je uopste. Ako delimo sudbinu, delimo je svi!

5. Za sve je kriva Vlada Srbije, dakle, politicke stranke koje od 2000. godine nemaju ni jasnu viziju kuda plovimo. Zbog toga ce EPS doziveti sudbinu NIS-a.

Dejan

pre 14 godina

Eps, Jat, Žtp su najbolji primer zašto javna i državna preduzeća ne treba da postoje.
Kada su u gubitku sve gubitke pokriva država, a kada su u dobiti oni bi to hteli da dele.

Peter Tosh

pre 14 godina

Можемо ми овако виртуелно да се бунимо, али када буде дошао тај 1. март само ћемо да наместимо лепо самар да нас не жуља пуно и да пустимо да наставе да нас јашу.

AD

pre 14 godina

Ja ne znam dali ovi likovi razmisle pre nego sto nesto kazu, ali me isto tako zanima dali ih neko slusa, jer zbog ovakvih izjava neko treba da leti sa posla (ili iz stranke). Ne znam dali ste bili u situaciji da gledate kako likovi iz EPS rade na terenu. Jedan visi na banderi drugi mu pomaze, a petorica gledaju i pricaju. Ovu petoricu odma treba otpustiti. Drugo sto vecina radi do 10 sati u firmi, a posle 10 idu da rade privatno. Ja ne zanm dokle ovako. Ovo je sramota. Treba nam ponovo 5. oktobar, ali da se sprovede i u javnim preduzecima.

smera

pre 14 godina

Hoce li mi neko reci, da li mi kao gradjani, imamo pravo da tuzimo EPS u Strazburu kako bi nam vratili bandere i dalekovode. Ovo vazi i za Telekom.
Mi smo ih pravili i placali.

Floyd

pre 14 godina

Dokle ce vise da se pozivaju na cene u "regionu"? Ja ne zivim u "regionu" i bas me briga kakve su cene tamo negde. I slazem se sa ostalim komentarima, EPS i Vlada su konacno prolupali, podrzavam svaku smenu, makar i prisilnu.

ništa ne traje večno

pre 14 godina

1.KAKVA DOBIT kada ste ovih dana trubili na sav glas da ste u silnom GUBITKU?

2.Kada ćete se privatizovati i racionalizovati neefikasni i nerentabilni višak zaposlenih?

3.Kada ćete početi da kontrolišete vaše zaposlene koji razumejući se u struju,najviše muvaju sa istom(kradu)?

4.Da li shvatate da dizanjem cene struje nećete uraditi ništa,jer vam još više ljudi,ionako na ivici opstanka,neće moći plaćati struju a mi koji još nekako plaćamo,smanjićemo potrošnju silom prilika,pa ćete biti na istom?

4.Da li znate da smo svi svesni da niste digli cenu struje zbog"gubitaka" već da bi svoje plate uskladili sa inflacijom?To jest,kada već niste dobili dozvolu da vam se podignu plate,izguraćete to na dobiti!

5.Da li znate da imate plate kao da živite u Sloveniji a nije vam dosta čak ni to?

6.Da li uopšte znate kolika je prosečna plata građanina Srbije a tek koliko njih ima mnogo ispod toga?

7.Jeste li svesni da jednom prosečnom penzioneru vaših 10% znači nekoliko hleba više mesečno(iako vama to nije ništa)?

8.Da li znate da,zahvaljujući vašem načinu "dobrog" poslovanja,imamo najskuplju struju u regionu ALI i šire?

9.I,konačno,da li uopšte imate obraza da u ovakvo vreme,kada svi(osim zaposlenih po javnim preduzećima i državnim ustanovama)imamo iz dana sve manje i manje,možete,zahvaljujući monopolu,da nas ucenjujete sa poskupljenjima?

ISTA PITANJA se mogu postaviti i ostalim javnim preduzećima.
O zaposlenima u državnoj administraciji da se i ne govori!

Jovan

pre 14 godina

Poskupljenje im za kaznu treba ukinuti. I pokažnjavati ove što su dali izjave. Kome se bre oni podsmevaju? Kakva crna podela dobiti? Kakvi bakrači? Kakva uspešna 2010. godina, ako im je trebalo povećanje cena struje? Sad su svi srećni i zadovoljni, je li, pošto će radnicima i svojim nesposobnim menadžerima da tutnu pare u džep od "dobiti" ostvarene na - monopolističkoj naplati iz mog džepa i džepova ostalih građana? Je l' da ne pitam šta će da se desi sa sredstvima za remont koje su
svaki put izgovor za traženje poskupljenja?

Molim B92 da nastavi da piše o ovoj temi, i da razmaženim, ciničnim monopolistima ne dozvoli da se izvuku na bezobrazluk. Priča ne sme da se zaustavi na faktu da su dobili poskupljenje na ucenu. Jer, kakva je to poruka? Sve se može na APP sistem? Ako radiš u privatnoj firmi, plate ti obaraju zbog krize. Ako si državni monopolista, trpaš sebi u džep na neopravdano poskupljenje svojih usluga, koje su poodavno loše (da pomenem samo variranje napona koje je smrtonosno za kućne uređaje); i još uzimaš pare na izmišljene kamate na nepostojeće dugove preko potpuno nejasnih računa, uz "malu" pomoć čitača koji će, kad im se po zimi ne ide na teren, da te gurnu u "crvenu" zonu. To je još jedan način na koji ostvaruju "dobit" - produže ti obračunski period u decembru, januaru, februaru, martu. Pa ti plaćaj njihove "greške".

laki

pre 14 godina

O kakvoj dobiti prica ovaj kad trazi poskupljenje struje. Struja u Srbiji je preskupa u poredjenju za zaradama stanovnistva. Navescu samo svoj primer. Zivim u Svajcarskoj i placam 140 Sfr svakih 6 meseci za stan od 105 m2 za troclanu porodicu. Mesecno to je 0.5% od moje neto plate. A izracunajte koliko postotaka od neto zarade u Srbiji se izdvaja za struju pa onda neka neka neko prica sta je realno.

neznalica

pre 14 godina

Sistem javnih prduzeca je najvece zlo u Srbiji. On je glavni izvor korupcije a o neracionalnom trosenju para svih gradjana necu ni da govorim.Sto se tice vecite price o neekonomskoj ceni u tu cenu bi trebalo uracunati i sve dotacije iz budzeta pa bi se tek tako dobila prava cena. Inace ako JP ostvari dobit onda to znaci a je cena previsoka, pa nisu to preduzeca koja posluju na trzistu.Bilo koja ozbiljna vlada bi pristupila POD HITNO rasturanju sistema JP kako ovog republickog tako jos pre onog na lokalnom nivou. tu se moze napraviti prava racionalizacija i ostavriti ogromne ustede a ne ona sarena laza od racionalizacije administarcije.

Nista vam vise ne verujem

pre 14 godina

Ili smo mi ludi pa nismo culi da su gospoda iz EPS-a obecavala da nece biti podizanja plata i da ce novac od poskupljenja ici iskljucivo na remont i odrzavanje sistema. Pre dva dana je to receno... pre nego sto je postignut dogovor sa vladom. Vi od nas gradjana konstantno i bez prestanka pravite majmune... ali doci ce i tome kraj.

Tako nam i treba kad cutimo

pre 14 godina

"Elekrtoprivreda Srbije sada ne može da izađe u javnost i da kaže proizvodna vrednost kilovat- sata je tolika, jer to nije pametno, pre svega zbog konkurencije koja se pojavljuje i na regionalnom tržištu, ali je sigurno da celu strukturu kolovat- sata određuje Agencija za energetiku", objašnjava on.
Drugim recima: EPS proizvodnu cenu kilovat-sata ne sme da obelodani. To nije pametno jer kada bi ta cena izasla na videlo ljudi bi shvatili da EPS ima najskuplju struju u regionu, uzevsi u obzir potrosacku (ne)moc svojih platisa, koji imaju najnize plate u regionu. Zato ziveo monopol, u kojem ce EPS svake godine da trazi dva poskupljenja od po 10 odsto a vlast ce prvo malo kao da se necka a onda ce da popusti. Jer druge nam nema, posto je konkurencija zabranjena. Racun ce naravno da plate gradjani, s tim sto ce najveci duznici, posrnuli privredni giganti, biti izuzeti kao i uvek.

ponosni stanovnik banana republike

pre 14 godina

koliko ja znam eps je drustveno preduzece, samim tim svi mi smo vlasnici. ako se deli dobit onda svi treba da je dobiju. pored toga ako se eps finansira makar delimicno iz budzeta podela dobiti je ponovo glupost a kamoli ovo deljenje dobiti (kradje) unapred

liberalizam

pre 14 godina

Svasta smo culi ali ovako nesto dugo nismo.
Dobit pripada vlasniku koji sa njom radi sta god hoce, dakle radnik ne moze da je zahteva a kamoli da to cini na ustrb bilo koga... A na sve to dobiti nema, nego je oni ocekuju (jer iz nekog razloga ocekuju da suprotno prethodnim godinama u ovoj ostvare dobit). I konacno kao slag na tortu, da im se ta ocekivana dobit (nesudjena ja bih rekla) isplati unapred (iako je sva prilika da je nece ni biti)... Gospoda su cini se zaboravila da okrenu strane na kalendaru... Nismo u socijalizmu. Samo se nadam da je i Vlada istog misljenja.

zoran

pre 14 godina

Drsko i bezobrazno...

Za ovu nazovi državu protektorat pod hitno! Da se eventualno od pljačkaroša spasi ako se i ima išta više spasiti...

kami

pre 14 godina

U protekle dve godine EPS je poslovao sa gubitkom, ali Cebalović kaže da bi slika bila drugačija kada bi to preduzeće uspelo da naplati dugovanja od preko pola milijarde evra.
Znaci problem je u tome sto neka pretpostavljam preduzeća (ponovo pretpostavljam javna) ne plaćaju struju. Pa obustavite im isporuku i onda ćete biti u plusu.
Ipak, u EPS-u još nije moguće dobiti podatke koliki su troškovi proizvodnje 1 kilo- vata, a koliko košta distribucija do domaćinstava.
Zar je stvarno moguće da od toliko zaposlenih ni jedan ne zna da barata digitronom.
Pa ipak, za 2010. je ocenjeno da će biti uspešna godina, zbog čega Sindikat insistira da odmah počne isplata dobiti, koja bi zaposlenima bila isplaćivana kao mesečni dodatak platama u iznosu od oko 9000 dinara.
Ja ocenjujem da ću 2010 dobiti sedmicu na lotou zato insistiram da mi narodna lutrija odmah uplati milion evra.

Aleksandar

pre 14 godina

Ljudi sta jos treba da nam urade da ovaj narod shvati vec jednom!!! 9 hiljada kao dodatak a ovde u Prokuplju ljudi rade mesec dana za te pare a eps-u dodatak na nerad! Sramota!

pablito

pre 14 godina

SRAM VAS BILO! Mi da vam pokrivamo gubitke i još preko naših leđa da delite viškove! Ceo sistem EPS je izgrađen od para ovog naroda, a ne na uspešnom poslovanju EPS. Koliki su vaši gubici na mreži zbog loše opreme? Privatizacija i konkurencija ODMAH!

marko

pre 14 godina

Koje dobiti nesrecnici, kad vi to nemate vec godinama. Ove godine cete imati minus od 300 miliona evra, koji cete nadoknaditi nikad, tj drzava mora ponovo da upumpava lovu u vas, jer vas ima ko kusih pasa, i preko 30% vasih prihoda ide u plate, sto je abnormalno velika cifra. Otpustite prvo 20 hiljada radnika, pa onda moze da se prica o podeli dobiti. Do tog vremena, vi ste firma koja se izdrzava iz budzeta, i nije u stanju ni sama sebe da izdrzava. EPS kao monopolska firma sa konkurentnom cenom struje, bi trebala makar samu sebe da servisira, a vi nesposbnjakovici ni to ne mozete, nego za svaki ozbiljni remont drzava tj. svi mi, mora da placa i jos da izvaja procenat za mito za vase razne direktore, sefove, clanove upravnih odbora i ostalog kusog i repatog.

EPS u boj za narod svoj

pre 14 godina

Pa ipak, za 2010. je ocenjeno da će biti uspešna godina, zbog čega Sindikat insistira da odmah počne isplata dobiti, koja bi zaposlenima bila isplaćivana kao mesečni dodatak platama u iznosu od oko 9000 dinara.Gospodo iz EPS-a, mozete otici do biroa za zposljavanje i podici svoje materijalno u iznosu izmedju 15000 i 16000 din.dok ono traje. Tako da ovih 9000 din. nije bas neka stavka, tamo Vas ceka veca dobit. Dokle ce neko u ovoj zemlji da gladuje dok se drugi rasipa? Cak je moguce i akcize uvesti kao na duvan, benzin i alkohol jer i struja postaje luksuz. Okrenite se oko sebe i pogledajte narod pa postanite baram zadovoljni i normalni ako je to moguce. Povecajte sebi martovsku platu jer standard ce vam opasti - struja poskupljuje 10%.

marko

pre 14 godina

Koje dobiti nesrecnici, kad vi to nemate vec godinama. Ove godine cete imati minus od 300 miliona evra, koji cete nadoknaditi nikad, tj drzava mora ponovo da upumpava lovu u vas, jer vas ima ko kusih pasa, i preko 30% vasih prihoda ide u plate, sto je abnormalno velika cifra. Otpustite prvo 20 hiljada radnika, pa onda moze da se prica o podeli dobiti. Do tog vremena, vi ste firma koja se izdrzava iz budzeta, i nije u stanju ni sama sebe da izdrzava. EPS kao monopolska firma sa konkurentnom cenom struje, bi trebala makar samu sebe da servisira, a vi nesposbnjakovici ni to ne mozete, nego za svaki ozbiljni remont drzava tj. svi mi, mora da placa i jos da izvaja procenat za mito za vase razne direktore, sefove, clanove upravnih odbora i ostalog kusog i repatog.

pablito

pre 14 godina

SRAM VAS BILO! Mi da vam pokrivamo gubitke i još preko naših leđa da delite viškove! Ceo sistem EPS je izgrađen od para ovog naroda, a ne na uspešnom poslovanju EPS. Koliki su vaši gubici na mreži zbog loše opreme? Privatizacija i konkurencija ODMAH!

EPS u boj za narod svoj

pre 14 godina

Pa ipak, za 2010. je ocenjeno da će biti uspešna godina, zbog čega Sindikat insistira da odmah počne isplata dobiti, koja bi zaposlenima bila isplaćivana kao mesečni dodatak platama u iznosu od oko 9000 dinara.Gospodo iz EPS-a, mozete otici do biroa za zposljavanje i podici svoje materijalno u iznosu izmedju 15000 i 16000 din.dok ono traje. Tako da ovih 9000 din. nije bas neka stavka, tamo Vas ceka veca dobit. Dokle ce neko u ovoj zemlji da gladuje dok se drugi rasipa? Cak je moguce i akcize uvesti kao na duvan, benzin i alkohol jer i struja postaje luksuz. Okrenite se oko sebe i pogledajte narod pa postanite baram zadovoljni i normalni ako je to moguce. Povecajte sebi martovsku platu jer standard ce vam opasti - struja poskupljuje 10%.

kami

pre 14 godina

U protekle dve godine EPS je poslovao sa gubitkom, ali Cebalović kaže da bi slika bila drugačija kada bi to preduzeće uspelo da naplati dugovanja od preko pola milijarde evra.
Znaci problem je u tome sto neka pretpostavljam preduzeća (ponovo pretpostavljam javna) ne plaćaju struju. Pa obustavite im isporuku i onda ćete biti u plusu.
Ipak, u EPS-u još nije moguće dobiti podatke koliki su troškovi proizvodnje 1 kilo- vata, a koliko košta distribucija do domaćinstava.
Zar je stvarno moguće da od toliko zaposlenih ni jedan ne zna da barata digitronom.
Pa ipak, za 2010. je ocenjeno da će biti uspešna godina, zbog čega Sindikat insistira da odmah počne isplata dobiti, koja bi zaposlenima bila isplaćivana kao mesečni dodatak platama u iznosu od oko 9000 dinara.
Ja ocenjujem da ću 2010 dobiti sedmicu na lotou zato insistiram da mi narodna lutrija odmah uplati milion evra.

Aleksandar

pre 14 godina

Ljudi sta jos treba da nam urade da ovaj narod shvati vec jednom!!! 9 hiljada kao dodatak a ovde u Prokuplju ljudi rade mesec dana za te pare a eps-u dodatak na nerad! Sramota!

zoran

pre 14 godina

Drsko i bezobrazno...

Za ovu nazovi državu protektorat pod hitno! Da se eventualno od pljačkaroša spasi ako se i ima išta više spasiti...

ništa ne traje večno

pre 14 godina

1.KAKVA DOBIT kada ste ovih dana trubili na sav glas da ste u silnom GUBITKU?

2.Kada ćete se privatizovati i racionalizovati neefikasni i nerentabilni višak zaposlenih?

3.Kada ćete početi da kontrolišete vaše zaposlene koji razumejući se u struju,najviše muvaju sa istom(kradu)?

4.Da li shvatate da dizanjem cene struje nećete uraditi ništa,jer vam još više ljudi,ionako na ivici opstanka,neće moći plaćati struju a mi koji još nekako plaćamo,smanjićemo potrošnju silom prilika,pa ćete biti na istom?

4.Da li znate da smo svi svesni da niste digli cenu struje zbog"gubitaka" već da bi svoje plate uskladili sa inflacijom?To jest,kada već niste dobili dozvolu da vam se podignu plate,izguraćete to na dobiti!

5.Da li znate da imate plate kao da živite u Sloveniji a nije vam dosta čak ni to?

6.Da li uopšte znate kolika je prosečna plata građanina Srbije a tek koliko njih ima mnogo ispod toga?

7.Jeste li svesni da jednom prosečnom penzioneru vaših 10% znači nekoliko hleba više mesečno(iako vama to nije ništa)?

8.Da li znate da,zahvaljujući vašem načinu "dobrog" poslovanja,imamo najskuplju struju u regionu ALI i šire?

9.I,konačno,da li uopšte imate obraza da u ovakvo vreme,kada svi(osim zaposlenih po javnim preduzećima i državnim ustanovama)imamo iz dana sve manje i manje,možete,zahvaljujući monopolu,da nas ucenjujete sa poskupljenjima?

ISTA PITANJA se mogu postaviti i ostalim javnim preduzećima.
O zaposlenima u državnoj administraciji da se i ne govori!

Floyd

pre 14 godina

Dokle ce vise da se pozivaju na cene u "regionu"? Ja ne zivim u "regionu" i bas me briga kakve su cene tamo negde. I slazem se sa ostalim komentarima, EPS i Vlada su konacno prolupali, podrzavam svaku smenu, makar i prisilnu.

liberalizam

pre 14 godina

Svasta smo culi ali ovako nesto dugo nismo.
Dobit pripada vlasniku koji sa njom radi sta god hoce, dakle radnik ne moze da je zahteva a kamoli da to cini na ustrb bilo koga... A na sve to dobiti nema, nego je oni ocekuju (jer iz nekog razloga ocekuju da suprotno prethodnim godinama u ovoj ostvare dobit). I konacno kao slag na tortu, da im se ta ocekivana dobit (nesudjena ja bih rekla) isplati unapred (iako je sva prilika da je nece ni biti)... Gospoda su cini se zaboravila da okrenu strane na kalendaru... Nismo u socijalizmu. Samo se nadam da je i Vlada istog misljenja.

smera

pre 14 godina

Hoce li mi neko reci, da li mi kao gradjani, imamo pravo da tuzimo EPS u Strazburu kako bi nam vratili bandere i dalekovode. Ovo vazi i za Telekom.
Mi smo ih pravili i placali.

ponosni stanovnik banana republike

pre 14 godina

koliko ja znam eps je drustveno preduzece, samim tim svi mi smo vlasnici. ako se deli dobit onda svi treba da je dobiju. pored toga ako se eps finansira makar delimicno iz budzeta podela dobiti je ponovo glupost a kamoli ovo deljenje dobiti (kradje) unapred

Tako nam i treba kad cutimo

pre 14 godina

"Elekrtoprivreda Srbije sada ne može da izađe u javnost i da kaže proizvodna vrednost kilovat- sata je tolika, jer to nije pametno, pre svega zbog konkurencije koja se pojavljuje i na regionalnom tržištu, ali je sigurno da celu strukturu kolovat- sata određuje Agencija za energetiku", objašnjava on.
Drugim recima: EPS proizvodnu cenu kilovat-sata ne sme da obelodani. To nije pametno jer kada bi ta cena izasla na videlo ljudi bi shvatili da EPS ima najskuplju struju u regionu, uzevsi u obzir potrosacku (ne)moc svojih platisa, koji imaju najnize plate u regionu. Zato ziveo monopol, u kojem ce EPS svake godine da trazi dva poskupljenja od po 10 odsto a vlast ce prvo malo kao da se necka a onda ce da popusti. Jer druge nam nema, posto je konkurencija zabranjena. Racun ce naravno da plate gradjani, s tim sto ce najveci duznici, posrnuli privredni giganti, biti izuzeti kao i uvek.

laki

pre 14 godina

O kakvoj dobiti prica ovaj kad trazi poskupljenje struje. Struja u Srbiji je preskupa u poredjenju za zaradama stanovnistva. Navescu samo svoj primer. Zivim u Svajcarskoj i placam 140 Sfr svakih 6 meseci za stan od 105 m2 za troclanu porodicu. Mesecno to je 0.5% od moje neto plate. A izracunajte koliko postotaka od neto zarade u Srbiji se izdvaja za struju pa onda neka neka neko prica sta je realno.

Jovan

pre 14 godina

Poskupljenje im za kaznu treba ukinuti. I pokažnjavati ove što su dali izjave. Kome se bre oni podsmevaju? Kakva crna podela dobiti? Kakvi bakrači? Kakva uspešna 2010. godina, ako im je trebalo povećanje cena struje? Sad su svi srećni i zadovoljni, je li, pošto će radnicima i svojim nesposobnim menadžerima da tutnu pare u džep od "dobiti" ostvarene na - monopolističkoj naplati iz mog džepa i džepova ostalih građana? Je l' da ne pitam šta će da se desi sa sredstvima za remont koje su
svaki put izgovor za traženje poskupljenja?

Molim B92 da nastavi da piše o ovoj temi, i da razmaženim, ciničnim monopolistima ne dozvoli da se izvuku na bezobrazluk. Priča ne sme da se zaustavi na faktu da su dobili poskupljenje na ucenu. Jer, kakva je to poruka? Sve se može na APP sistem? Ako radiš u privatnoj firmi, plate ti obaraju zbog krize. Ako si državni monopolista, trpaš sebi u džep na neopravdano poskupljenje svojih usluga, koje su poodavno loše (da pomenem samo variranje napona koje je smrtonosno za kućne uređaje); i još uzimaš pare na izmišljene kamate na nepostojeće dugove preko potpuno nejasnih računa, uz "malu" pomoć čitača koji će, kad im se po zimi ne ide na teren, da te gurnu u "crvenu" zonu. To je još jedan način na koji ostvaruju "dobit" - produže ti obračunski period u decembru, januaru, februaru, martu. Pa ti plaćaj njihove "greške".

Nista vam vise ne verujem

pre 14 godina

Ili smo mi ludi pa nismo culi da su gospoda iz EPS-a obecavala da nece biti podizanja plata i da ce novac od poskupljenja ici iskljucivo na remont i odrzavanje sistema. Pre dva dana je to receno... pre nego sto je postignut dogovor sa vladom. Vi od nas gradjana konstantno i bez prestanka pravite majmune... ali doci ce i tome kraj.

AD

pre 14 godina

Ja ne znam dali ovi likovi razmisle pre nego sto nesto kazu, ali me isto tako zanima dali ih neko slusa, jer zbog ovakvih izjava neko treba da leti sa posla (ili iz stranke). Ne znam dali ste bili u situaciji da gledate kako likovi iz EPS rade na terenu. Jedan visi na banderi drugi mu pomaze, a petorica gledaju i pricaju. Ovu petoricu odma treba otpustiti. Drugo sto vecina radi do 10 sati u firmi, a posle 10 idu da rade privatno. Ja ne zanm dokle ovako. Ovo je sramota. Treba nam ponovo 5. oktobar, ali da se sprovede i u javnim preduzecima.

Peter Tosh

pre 14 godina

Можемо ми овако виртуелно да се бунимо, али када буде дошао тај 1. март само ћемо да наместимо лепо самар да нас не жуља пуно и да пустимо да наставе да нас јашу.

neznalica

pre 14 godina

Sistem javnih prduzeca je najvece zlo u Srbiji. On je glavni izvor korupcije a o neracionalnom trosenju para svih gradjana necu ni da govorim.Sto se tice vecite price o neekonomskoj ceni u tu cenu bi trebalo uracunati i sve dotacije iz budzeta pa bi se tek tako dobila prava cena. Inace ako JP ostvari dobit onda to znaci a je cena previsoka, pa nisu to preduzeca koja posluju na trzistu.Bilo koja ozbiljna vlada bi pristupila POD HITNO rasturanju sistema JP kako ovog republickog tako jos pre onog na lokalnom nivou. tu se moze napraviti prava racionalizacija i ostavriti ogromne ustede a ne ona sarena laza od racionalizacije administarcije.

Dejan

pre 14 godina

Eps, Jat, Žtp su najbolji primer zašto javna i državna preduzeća ne treba da postoje.
Kada su u gubitku sve gubitke pokriva država, a kada su u dobiti oni bi to hteli da dele.

partibrejker

pre 14 godina

Dragi i mili naši EPS-ovci,
ja ću do daljnjeg da plaćam vaše surfovanje na radnom mestu, gomile neradnika, bezobrazne službenike i "greškom" isključenu struju, službena kola, stanove koje ste podelili radnicima, lopovluke sa "angažovanom snagom" i slične krasote, laptopove koje nosate unaokolo za ukras, džab-džaba hranu u vašim restoranima i letovanja na rate u vašim letovalištima, i sve ostalo, kol'ko god da zacenite.

Usput, iako sam načelno protiv otuđenja strateških firmi, ja ću deset puta dnevno da se molim Bogu ili kome već, ma - ne da molim, nego i da klanjam ako treba, samo da vas kupi - recimo - Nemac.

A onda ćemo da vas gledamo.

Znate kako... NIČIJA nije do zore sijala.

Giska

pre 14 godina

1. Cenu proizvedenog kilovat/sata nije moguce objaviti jer bi onda javnost dubinski analizirala strukturu proizvodnje iz termokapaciteta. To za sobom povlaci pitanje da li i u kojoj meri EPS, iako drzavna kompanija, placa rentu za eksploataciju uglja? Iz termoblokova dobija se nejveci procenat ukupno proizvedene struje i arci se prirodni resurs koga je sve manje. Zatim, treba uci u strukturu cene proizvedenog uglja...itd....nije pametno!

2. Pa uci u javnu alnalizu proizvodne cene iz hidrokapaciteta, svakog pojedinacno...nije bas mudro!

3. Pod pretpostavkom da se to objavi, strucna javnost dolazi do zakljucka da postoje velike neracionalnosti u proizvodnji... nije mudro!

4. Ipak, skandalozno je deliti "dobit" bez analize koliko sve kosta i ima li je uopste. Ako delimo sudbinu, delimo je svi!

5. Za sve je kriva Vlada Srbije, dakle, politicke stranke koje od 2000. godine nemaju ni jasnu viziju kuda plovimo. Zbog toga ce EPS doziveti sudbinu NIS-a.

Dragan

pre 14 godina

LJUDI LAKO JE NJIMA.

Svaki remont se radi radnim danom mahom ponedeljkom kada privreda treba da radi, nema veze oni nemogu vikendom to više košta.

Uz račune postoji stavka za održavanje vodova, kod nas u Braničevskom okrugu deru narod jer ako hoćeš priključak

moraš:
- da kupiš tri betonske bandere i pletenicu (po mogućstvu u prodavnicu kod "PERE"
- ormarić koji si kupio i postavio na kući više nije po novim propisima, moraćeš da kupiš nov kod "PERE" i on obavezno ima njegovu nalepnicu
- pošto je slab napon loša je linija organizuj komšije skupite 50.000 eura do 70.000 eura donesite nam to na ruke mi ćemo isto toliko da učestvujemo i stvar je gotova
- kada predate pare nemate pravo na ugovor da ste učestvovali u izgradnji tog mrežnog dela jer su vam oni "učinili" i sada njima pravite posao.
- umalo da zaboravim za one tri betonske bandere morate i rupe da iskopate (pa neće valjda oni to da rade)onom čiki što je došao sa njihopvim kamionom da diže te bandere moraš da daš 3 puta po 10 eura pa radio čovek red je.
- Puštanjem mreže i novog trafoa stvar je rešena, od tog trenutka oni su u vlasništvu kompletnog novog voda i trafoa.

Napokon dobra struja stvar se brzo zaboravi, ćuti bar imamo dobru struju.
ALI NE LEŽI VRAŽE CRKO TRAFO.....

Šta da brinemo nije to naše vlasništvo EPS menja donosi se drugi koji je ispravan i stvar je rešena. Da da rešena je tako što nov trafo od lupam 350KW je skinut a stari je vraćen koji je bio i pre tu i tako u krug kao GLAVA ŠEĆERA

Sa takvim budalama kao što smo mi i može im se. Izvinjavam se što nisam mogao po imenu da pišem ali biće valjda i za to prilike.

Srdjan

pre 14 godina

Gde se to deli dobit unapred? Poslednjih godina poslujete sa gubitkom a sad već posle jednog meseca znate da ćete imati dobit na kraju ove godine, pa još i ajde da je podelimo unapred. A šta ako i ovu godinu završite sa gubitkom hoćete li vratiti oteto?

MUKNAVI

pre 14 godina

E pa lepi nasi EPS-ovci, nemojte da arlaucete kada vas, ovi drcmani, istenderisu..zar ne vidite da setaju oko vas, ko macak oko kase, oblizuju se, i spremaju se na ..skok i mljac!

marko

pre 14 godina

Koje dobiti nesrecnici, kad vi to nemate vec godinama. Ove godine cete imati minus od 300 miliona evra, koji cete nadoknaditi nikad, tj drzava mora ponovo da upumpava lovu u vas, jer vas ima ko kusih pasa, i preko 30% vasih prihoda ide u plate, sto je abnormalno velika cifra. Otpustite prvo 20 hiljada radnika, pa onda moze da se prica o podeli dobiti. Do tog vremena, vi ste firma koja se izdrzava iz budzeta, i nije u stanju ni sama sebe da izdrzava. EPS kao monopolska firma sa konkurentnom cenom struje, bi trebala makar samu sebe da servisira, a vi nesposbnjakovici ni to ne mozete, nego za svaki ozbiljni remont drzava tj. svi mi, mora da placa i jos da izvaja procenat za mito za vase razne direktore, sefove, clanove upravnih odbora i ostalog kusog i repatog.

EPS u boj za narod svoj

pre 14 godina

Pa ipak, za 2010. je ocenjeno da će biti uspešna godina, zbog čega Sindikat insistira da odmah počne isplata dobiti, koja bi zaposlenima bila isplaćivana kao mesečni dodatak platama u iznosu od oko 9000 dinara.Gospodo iz EPS-a, mozete otici do biroa za zposljavanje i podici svoje materijalno u iznosu izmedju 15000 i 16000 din.dok ono traje. Tako da ovih 9000 din. nije bas neka stavka, tamo Vas ceka veca dobit. Dokle ce neko u ovoj zemlji da gladuje dok se drugi rasipa? Cak je moguce i akcize uvesti kao na duvan, benzin i alkohol jer i struja postaje luksuz. Okrenite se oko sebe i pogledajte narod pa postanite baram zadovoljni i normalni ako je to moguce. Povecajte sebi martovsku platu jer standard ce vam opasti - struja poskupljuje 10%.

pablito

pre 14 godina

SRAM VAS BILO! Mi da vam pokrivamo gubitke i još preko naših leđa da delite viškove! Ceo sistem EPS je izgrađen od para ovog naroda, a ne na uspešnom poslovanju EPS. Koliki su vaši gubici na mreži zbog loše opreme? Privatizacija i konkurencija ODMAH!

neznalica

pre 14 godina

Sistem javnih prduzeca je najvece zlo u Srbiji. On je glavni izvor korupcije a o neracionalnom trosenju para svih gradjana necu ni da govorim.Sto se tice vecite price o neekonomskoj ceni u tu cenu bi trebalo uracunati i sve dotacije iz budzeta pa bi se tek tako dobila prava cena. Inace ako JP ostvari dobit onda to znaci a je cena previsoka, pa nisu to preduzeca koja posluju na trzistu.Bilo koja ozbiljna vlada bi pristupila POD HITNO rasturanju sistema JP kako ovog republickog tako jos pre onog na lokalnom nivou. tu se moze napraviti prava racionalizacija i ostavriti ogromne ustede a ne ona sarena laza od racionalizacije administarcije.

ništa ne traje večno

pre 14 godina

1.KAKVA DOBIT kada ste ovih dana trubili na sav glas da ste u silnom GUBITKU?

2.Kada ćete se privatizovati i racionalizovati neefikasni i nerentabilni višak zaposlenih?

3.Kada ćete početi da kontrolišete vaše zaposlene koji razumejući se u struju,najviše muvaju sa istom(kradu)?

4.Da li shvatate da dizanjem cene struje nećete uraditi ništa,jer vam još više ljudi,ionako na ivici opstanka,neće moći plaćati struju a mi koji još nekako plaćamo,smanjićemo potrošnju silom prilika,pa ćete biti na istom?

4.Da li znate da smo svi svesni da niste digli cenu struje zbog"gubitaka" već da bi svoje plate uskladili sa inflacijom?To jest,kada već niste dobili dozvolu da vam se podignu plate,izguraćete to na dobiti!

5.Da li znate da imate plate kao da živite u Sloveniji a nije vam dosta čak ni to?

6.Da li uopšte znate kolika je prosečna plata građanina Srbije a tek koliko njih ima mnogo ispod toga?

7.Jeste li svesni da jednom prosečnom penzioneru vaših 10% znači nekoliko hleba više mesečno(iako vama to nije ništa)?

8.Da li znate da,zahvaljujući vašem načinu "dobrog" poslovanja,imamo najskuplju struju u regionu ALI i šire?

9.I,konačno,da li uopšte imate obraza da u ovakvo vreme,kada svi(osim zaposlenih po javnim preduzećima i državnim ustanovama)imamo iz dana sve manje i manje,možete,zahvaljujući monopolu,da nas ucenjujete sa poskupljenjima?

ISTA PITANJA se mogu postaviti i ostalim javnim preduzećima.
O zaposlenima u državnoj administraciji da se i ne govori!

ponosni stanovnik banana republike

pre 14 godina

koliko ja znam eps je drustveno preduzece, samim tim svi mi smo vlasnici. ako se deli dobit onda svi treba da je dobiju. pored toga ako se eps finansira makar delimicno iz budzeta podela dobiti je ponovo glupost a kamoli ovo deljenje dobiti (kradje) unapred

Jovan

pre 14 godina

Poskupljenje im za kaznu treba ukinuti. I pokažnjavati ove što su dali izjave. Kome se bre oni podsmevaju? Kakva crna podela dobiti? Kakvi bakrači? Kakva uspešna 2010. godina, ako im je trebalo povećanje cena struje? Sad su svi srećni i zadovoljni, je li, pošto će radnicima i svojim nesposobnim menadžerima da tutnu pare u džep od "dobiti" ostvarene na - monopolističkoj naplati iz mog džepa i džepova ostalih građana? Je l' da ne pitam šta će da se desi sa sredstvima za remont koje su
svaki put izgovor za traženje poskupljenja?

Molim B92 da nastavi da piše o ovoj temi, i da razmaženim, ciničnim monopolistima ne dozvoli da se izvuku na bezobrazluk. Priča ne sme da se zaustavi na faktu da su dobili poskupljenje na ucenu. Jer, kakva je to poruka? Sve se može na APP sistem? Ako radiš u privatnoj firmi, plate ti obaraju zbog krize. Ako si državni monopolista, trpaš sebi u džep na neopravdano poskupljenje svojih usluga, koje su poodavno loše (da pomenem samo variranje napona koje je smrtonosno za kućne uređaje); i još uzimaš pare na izmišljene kamate na nepostojeće dugove preko potpuno nejasnih računa, uz "malu" pomoć čitača koji će, kad im se po zimi ne ide na teren, da te gurnu u "crvenu" zonu. To je još jedan način na koji ostvaruju "dobit" - produže ti obračunski period u decembru, januaru, februaru, martu. Pa ti plaćaj njihove "greške".

AD

pre 14 godina

Ja ne znam dali ovi likovi razmisle pre nego sto nesto kazu, ali me isto tako zanima dali ih neko slusa, jer zbog ovakvih izjava neko treba da leti sa posla (ili iz stranke). Ne znam dali ste bili u situaciji da gledate kako likovi iz EPS rade na terenu. Jedan visi na banderi drugi mu pomaze, a petorica gledaju i pricaju. Ovu petoricu odma treba otpustiti. Drugo sto vecina radi do 10 sati u firmi, a posle 10 idu da rade privatno. Ja ne zanm dokle ovako. Ovo je sramota. Treba nam ponovo 5. oktobar, ali da se sprovede i u javnim preduzecima.

Dejan

pre 14 godina

Eps, Jat, Žtp su najbolji primer zašto javna i državna preduzeća ne treba da postoje.
Kada su u gubitku sve gubitke pokriva država, a kada su u dobiti oni bi to hteli da dele.

kami

pre 14 godina

U protekle dve godine EPS je poslovao sa gubitkom, ali Cebalović kaže da bi slika bila drugačija kada bi to preduzeće uspelo da naplati dugovanja od preko pola milijarde evra.
Znaci problem je u tome sto neka pretpostavljam preduzeća (ponovo pretpostavljam javna) ne plaćaju struju. Pa obustavite im isporuku i onda ćete biti u plusu.
Ipak, u EPS-u još nije moguće dobiti podatke koliki su troškovi proizvodnje 1 kilo- vata, a koliko košta distribucija do domaćinstava.
Zar je stvarno moguće da od toliko zaposlenih ni jedan ne zna da barata digitronom.
Pa ipak, za 2010. je ocenjeno da će biti uspešna godina, zbog čega Sindikat insistira da odmah počne isplata dobiti, koja bi zaposlenima bila isplaćivana kao mesečni dodatak platama u iznosu od oko 9000 dinara.
Ja ocenjujem da ću 2010 dobiti sedmicu na lotou zato insistiram da mi narodna lutrija odmah uplati milion evra.

zoran

pre 14 godina

Drsko i bezobrazno...

Za ovu nazovi državu protektorat pod hitno! Da se eventualno od pljačkaroša spasi ako se i ima išta više spasiti...

Aleksandar

pre 14 godina

Ljudi sta jos treba da nam urade da ovaj narod shvati vec jednom!!! 9 hiljada kao dodatak a ovde u Prokuplju ljudi rade mesec dana za te pare a eps-u dodatak na nerad! Sramota!

liberalizam

pre 14 godina

Svasta smo culi ali ovako nesto dugo nismo.
Dobit pripada vlasniku koji sa njom radi sta god hoce, dakle radnik ne moze da je zahteva a kamoli da to cini na ustrb bilo koga... A na sve to dobiti nema, nego je oni ocekuju (jer iz nekog razloga ocekuju da suprotno prethodnim godinama u ovoj ostvare dobit). I konacno kao slag na tortu, da im se ta ocekivana dobit (nesudjena ja bih rekla) isplati unapred (iako je sva prilika da je nece ni biti)... Gospoda su cini se zaboravila da okrenu strane na kalendaru... Nismo u socijalizmu. Samo se nadam da je i Vlada istog misljenja.

Tako nam i treba kad cutimo

pre 14 godina

"Elekrtoprivreda Srbije sada ne može da izađe u javnost i da kaže proizvodna vrednost kilovat- sata je tolika, jer to nije pametno, pre svega zbog konkurencije koja se pojavljuje i na regionalnom tržištu, ali je sigurno da celu strukturu kolovat- sata određuje Agencija za energetiku", objašnjava on.
Drugim recima: EPS proizvodnu cenu kilovat-sata ne sme da obelodani. To nije pametno jer kada bi ta cena izasla na videlo ljudi bi shvatili da EPS ima najskuplju struju u regionu, uzevsi u obzir potrosacku (ne)moc svojih platisa, koji imaju najnize plate u regionu. Zato ziveo monopol, u kojem ce EPS svake godine da trazi dva poskupljenja od po 10 odsto a vlast ce prvo malo kao da se necka a onda ce da popusti. Jer druge nam nema, posto je konkurencija zabranjena. Racun ce naravno da plate gradjani, s tim sto ce najveci duznici, posrnuli privredni giganti, biti izuzeti kao i uvek.

Nista vam vise ne verujem

pre 14 godina

Ili smo mi ludi pa nismo culi da su gospoda iz EPS-a obecavala da nece biti podizanja plata i da ce novac od poskupljenja ici iskljucivo na remont i odrzavanje sistema. Pre dva dana je to receno... pre nego sto je postignut dogovor sa vladom. Vi od nas gradjana konstantno i bez prestanka pravite majmune... ali doci ce i tome kraj.

Floyd

pre 14 godina

Dokle ce vise da se pozivaju na cene u "regionu"? Ja ne zivim u "regionu" i bas me briga kakve su cene tamo negde. I slazem se sa ostalim komentarima, EPS i Vlada su konacno prolupali, podrzavam svaku smenu, makar i prisilnu.

laki

pre 14 godina

O kakvoj dobiti prica ovaj kad trazi poskupljenje struje. Struja u Srbiji je preskupa u poredjenju za zaradama stanovnistva. Navescu samo svoj primer. Zivim u Svajcarskoj i placam 140 Sfr svakih 6 meseci za stan od 105 m2 za troclanu porodicu. Mesecno to je 0.5% od moje neto plate. A izracunajte koliko postotaka od neto zarade u Srbiji se izdvaja za struju pa onda neka neka neko prica sta je realno.

smera

pre 14 godina

Hoce li mi neko reci, da li mi kao gradjani, imamo pravo da tuzimo EPS u Strazburu kako bi nam vratili bandere i dalekovode. Ovo vazi i za Telekom.
Mi smo ih pravili i placali.

Peter Tosh

pre 14 godina

Можемо ми овако виртуелно да се бунимо, али када буде дошао тај 1. март само ћемо да наместимо лепо самар да нас не жуља пуно и да пустимо да наставе да нас јашу.

Giska

pre 14 godina

1. Cenu proizvedenog kilovat/sata nije moguce objaviti jer bi onda javnost dubinski analizirala strukturu proizvodnje iz termokapaciteta. To za sobom povlaci pitanje da li i u kojoj meri EPS, iako drzavna kompanija, placa rentu za eksploataciju uglja? Iz termoblokova dobija se nejveci procenat ukupno proizvedene struje i arci se prirodni resurs koga je sve manje. Zatim, treba uci u strukturu cene proizvedenog uglja...itd....nije pametno!

2. Pa uci u javnu alnalizu proizvodne cene iz hidrokapaciteta, svakog pojedinacno...nije bas mudro!

3. Pod pretpostavkom da se to objavi, strucna javnost dolazi do zakljucka da postoje velike neracionalnosti u proizvodnji... nije mudro!

4. Ipak, skandalozno je deliti "dobit" bez analize koliko sve kosta i ima li je uopste. Ako delimo sudbinu, delimo je svi!

5. Za sve je kriva Vlada Srbije, dakle, politicke stranke koje od 2000. godine nemaju ni jasnu viziju kuda plovimo. Zbog toga ce EPS doziveti sudbinu NIS-a.

partibrejker

pre 14 godina

Dragi i mili naši EPS-ovci,
ja ću do daljnjeg da plaćam vaše surfovanje na radnom mestu, gomile neradnika, bezobrazne službenike i "greškom" isključenu struju, službena kola, stanove koje ste podelili radnicima, lopovluke sa "angažovanom snagom" i slične krasote, laptopove koje nosate unaokolo za ukras, džab-džaba hranu u vašim restoranima i letovanja na rate u vašim letovalištima, i sve ostalo, kol'ko god da zacenite.

Usput, iako sam načelno protiv otuđenja strateških firmi, ja ću deset puta dnevno da se molim Bogu ili kome već, ma - ne da molim, nego i da klanjam ako treba, samo da vas kupi - recimo - Nemac.

A onda ćemo da vas gledamo.

Znate kako... NIČIJA nije do zore sijala.

Srdjan

pre 14 godina

Gde se to deli dobit unapred? Poslednjih godina poslujete sa gubitkom a sad već posle jednog meseca znate da ćete imati dobit na kraju ove godine, pa još i ajde da je podelimo unapred. A šta ako i ovu godinu završite sa gubitkom hoćete li vratiti oteto?

Dragan

pre 14 godina

LJUDI LAKO JE NJIMA.

Svaki remont se radi radnim danom mahom ponedeljkom kada privreda treba da radi, nema veze oni nemogu vikendom to više košta.

Uz račune postoji stavka za održavanje vodova, kod nas u Braničevskom okrugu deru narod jer ako hoćeš priključak

moraš:
- da kupiš tri betonske bandere i pletenicu (po mogućstvu u prodavnicu kod "PERE"
- ormarić koji si kupio i postavio na kući više nije po novim propisima, moraćeš da kupiš nov kod "PERE" i on obavezno ima njegovu nalepnicu
- pošto je slab napon loša je linija organizuj komšije skupite 50.000 eura do 70.000 eura donesite nam to na ruke mi ćemo isto toliko da učestvujemo i stvar je gotova
- kada predate pare nemate pravo na ugovor da ste učestvovali u izgradnji tog mrežnog dela jer su vam oni "učinili" i sada njima pravite posao.
- umalo da zaboravim za one tri betonske bandere morate i rupe da iskopate (pa neće valjda oni to da rade)onom čiki što je došao sa njihopvim kamionom da diže te bandere moraš da daš 3 puta po 10 eura pa radio čovek red je.
- Puštanjem mreže i novog trafoa stvar je rešena, od tog trenutka oni su u vlasništvu kompletnog novog voda i trafoa.

Napokon dobra struja stvar se brzo zaboravi, ćuti bar imamo dobru struju.
ALI NE LEŽI VRAŽE CRKO TRAFO.....

Šta da brinemo nije to naše vlasništvo EPS menja donosi se drugi koji je ispravan i stvar je rešena. Da da rešena je tako što nov trafo od lupam 350KW je skinut a stari je vraćen koji je bio i pre tu i tako u krug kao GLAVA ŠEĆERA

Sa takvim budalama kao što smo mi i može im se. Izvinjavam se što nisam mogao po imenu da pišem ali biće valjda i za to prilike.

MUKNAVI

pre 14 godina

E pa lepi nasi EPS-ovci, nemojte da arlaucete kada vas, ovi drcmani, istenderisu..zar ne vidite da setaju oko vas, ko macak oko kase, oblizuju se, i spremaju se na ..skok i mljac!