Ponedeljak, 04.01.2010.

13:43

Mesić: BiH kao Palestina u Evropi

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić upozorio je da bi eventualnim raspadom BiH u srcu Evrope nastala islamska država.

Izvor: FoNet

Mesiæ: BiH kao Palestina u Evropi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

pavinho

pre 14 godina

Mesic je apsolutno u pravu!!!
i to nije islamofobija, vec realna opasnost terorizma. procitajte knjigu eda huseina pod nazivom islamist, pa cete vidjeti kako je bosna koristena 90-tih za regrutaciju terorista, isto kao danas irak i afganistan (autor opisuje iz prve ruke). tu naravno ce najmanje sudjelovati bosnjaci-muslimani, ali ce takva mala, izolirana drzava itekako bit pogodan poligon za regrutaciju terorista sirom svijeta, jer ce naravno bosnjaci najvise stradati s obzirom da i hrvati i srbi imaju rezervne domovine.

Ranger

pre 14 godina

A to tebe svrbi. Konačno su isplivali motivi za ove izjave u poslednjih par meseci. Ova najnovija izjava je prevazišla sve. Iz nje izbija islamofobija i hrišćanski fundamentalizam. Nisam musliman ili bošnjak, srbin sam iz Srbije, čisto da ne bude zabune. Što se tiče same tvrdnje koja je i smešna i uvredljiva-u Evropi već postoji većinski islamska država, a to je Albanija. Otcepljeni region Srbije Kosmet koji je takodje većinski naseljen islamskim stanovništvom. Da li to znači da će se promeniti politika Hrvatske i da če početi da podržava Vladu Srbije, a ne separatiste na Kosmetu?

pita, nase zajednicko nacionalno jelo

pre 14 godina

Svima koji bi htjeli rusiti Bosnu, ne moze se klicati i dati im pravo. Ustvari rusilacke snage koje su oni nekad posjedovali su reducirane. (Malo milom a vise silom). Sve Babaroge i Babjage koje su nas plasile i crno proricale u vezi BiH-a su anahronicne, i naravno osudjena na propast. Ipak je RS merakli, i najljepse u krilu majke Bosne.

Enklava

pre 14 godina

Upozorenje predsednika Hrvatske Stjepana Mesića treba shvatiti krajnje ozbiljno, jer ono što on govori, jeste, realno, geopolitička stvarnost?!
BiH je "veštačka tvorevina", jer, ne postoji "konsenzus" konstitutivnih naroda, kao nekada u Jugoslaviji za "suživot", a BiH je bila "Jugoslavija u malom", te njenim rušenjem, srušila je i samu sebe?!
Praktično, BiH se "raspala", onog trenutka, kada je "nastala", kao "samostalna država" protivno volji, jednog od konstitutivnih naroda, a i drugi - Hrvati su je pod "prisilom" iz Zagreba "prigrlili", dok se ne "materijalizuje" obećana nezavisnost Republike Hrvatske?!

Velibor, USA

pre 14 godina

Gosp. Mesic je rekao upravo ono shto i Medjunarodna Zajednica i SAD kazu- da bi se suzbio islamistichki fundamentalizam koji je nabujao kao posledica zajednichkog genocidnog generalno antiboshnjachkog pothvata Miloshevica i Tudjmana odnosno njihovih satelita Karadzica i Bobana, u BiH treba graditi odnose na savremenim evropskm tekovinama poshtenja, tolerancije i pro-gradjanskog drushtva, a NE etnichko-stranachkih desnicharskih segregacija iz tamnih strana ljudske proshlosti.

Zato, podrshka Mesicu shto je konachno jasno i glasno upozorio jeftino-populistichke oligokrate po entitetima BiH da se konachno opamete, jer cilj Medjunarodne Zajednice i SAD-a jeste na ravnopravnim osnovama savremena evropska moderna pro-gradjanska (NE unitarna) nedeljiva Bosna i Hercegovina otvorena prema susedima tj. Srbiji i Hrvatskoj, kao partner NATO-u i u EU-u a ne baza ochajnih velikoboshnjachkih islamistichkih fundamentalista (koji nazalost tokom devedesetih tek, kao posledica zdruzene srpsko-hrvatske agresije na BiH, jesu narastali).
Dakle, Srbi i Hrvati svakako da ne smeju biti taoci ni velikoboshnjashtva ni islamistichkog fundamentalizma ali ni Boshnjaci ne smeju biti taoci velikosrpskog ni velikohrvatskog nacionalizma-shovinizma, kao shto ni nacionalno izmeshani gradjani BiH (a podsecam- ima ih i bice ih mnogo!) ne smeju biti taoci svih triju maksimalista ekstremista, takodje!
Boasni i Hercegovini je potrbno da se okrene KONACHNO savremenoj sadashnjosti i buducnosti, a ne vishe diskriminacijama i shovinistichkim opterecenostima tipa ko je koje vere, ko se kako zove, ko je koje nacije, ko je chetnik, ko ustasha, ko je mudzahedn....
Pa, dosta vishe!

Podrshka Mesicu, konachno si jasno i glasno upozorio narode ex-Yu onim shto i Medjunarodna Zjednica i EU te SAD upozoravaju- tj. da se uozbilje vishe i da se prilagode izazovu vremena a to su globalni problemi kojim se valja baviti, u koje spada i zajednichka borba protiv terorizma i mnogo toga. Zato, dosta vishe nacionalistichko-shovinistichkih sitnicharenja i inacenja medju narodima zemalja ex-Yu pogotovo narodima BiH, vec okrenite se sadashnjosti i buducnosti vishe!

Bravo Mesic!!

Meho Tuzlak

pre 14 godina

Bosna je ostala tamo gdje je bila. Niko joj granice ni pipnuti nije smio. Ove unutranje (odredjene medjama i plotom), postoje da bi se zadovoljile djecije zelje nekih lokalnih, politickih, ambicioniranih skorojevica, za posjedovanjem vlastitih, ko fol drzavica. Mesic ovdje samo upozorava sta bi se moglo dogoditi ako bi doslo do raspada, hiperbolisuci cijelu stvar. Raspada naravno nece biti. Ovakvim stalnim javljanjem Mesic efektno apostrofira opasnosti, koji ne dolazi iz Bosne, nego iz njenog radikalnog dijela RS, koja je zeljna ovoga BH-raspada. Signali koji ovako odaslani idu u Evropu, smanjuju mogucnost dijelovanja BH-rusilackih sila, i ukazuju na prave uzrocnike ove krize u BiH.

Pero

pre 14 godina

To sto je Mesic izjavio je upravo razlog zasto "medjunarodna zajednica" ne da RS da se odcepi. Samo je glasno rekao ono sto je nacuo na raznim susretima drzavnika kojima je prisutvovao poslednjih par godina.

Mile

pre 14 godina

Citam ovaj Mesicev biser, i trepcem u neverici ... pa dal je taj covek normalan i svestan sta prica. A kakva je "drzava" Kosovo? Po kojoj logici je Hrvatska priznala tu "drzavu" ?

Hercegovina U Srcu

pre 14 godina

Hocemo HERCEG-BOSNU 2011 na 20g od njenog proglasenja u Grudama u studenom 91'. Nas entitet reba da ukljucuje cijelu Zapadnohercegovacku, Posavsku, Hercegbosansku (ukljucujuci Drvar, Glamoc i Grahovo u zamjenu za Derventu, B.Brod i Modricu) vecinu Hercegovacko-neretvanske (izuzev Jablanice, Konjica i istocnog Mostara) i pola Srednjobosanske zupanije.

Aktopod

pre 14 godina

Mesic:BH kao Palestina u Evropi.
Potpuno se slazem g.Mesicu. Do sada sve tvoje politicke prognoze su se obestinile, pa i ova vasa zadnja prognoza nece biti promasena. Pukim slucajem da sam bio musl.iz BH i sa vragom bih sklopio savez posle tog genocida koji je izvrsen nad B.muslimanima da bih povratio ono sto mi je oduzeto, spaljeno itd. Ja ti se divim na predvidnost.
Aktopad Stockholm 04.jan.2010













p

Hercegovina U Srcu

pre 14 godina

A lijepo ste ga Bosnjaci hvalili pa da jos ga odlikujte. Mesic je 'najbolji politicar na Balkanu, voli Bosnu' sada za smijat. A eto imali ste Mesica 10 godina kao predsjednika kojeg BIH nikad nije imala, a sad vam ode, kak cete vi sad?

Mirko

pre 14 godina

Opa bato! Vuk dlaku menja ali cud nikako! Mesic, Tudjmanov najblizi saradnik, je u mojim ocima uvek bio ovo sto je sa ovom izjavom odao; sovinista prema Srbima a islamofobista prema Bosnjacima!

barbus

pre 14 godina

Opet Mesic siri "bratstvo i jedinstvo". Umjesto da kao predsjednik Hrvatske sprecava iskorjenjivanje i preglasavanje hrvatskog naroda u Federaciji BiH, on "brine" o islamizaciji Bosnjaka. Upravo zbog ovakvog predsjednika Hrvatske, Hrvati u Hercegovini pazljivije slusaju sta kaze Banja Luka (Dodik) nego Zagreb (Mesic).

Djuka

pre 14 godina

A Srbi i Hrvati iz Bosne treba zauvek da ostanu taoci, da to ne bi bilo tako? Ovako razmislja samo politicki nepismen covek. Pa sta ce biti, ako i Srbi i Hrvati odluce da po svaku cenu ne budu taoci i pocnu da se iseljavaju iz Bosne? Sa svojim natalitetom Muslimani ce postati velika vecina za 20 godina i onda, po Mesicevoj logici stvari imacemo jos vecu islamsku drzavu u Evropi!?

m1

pre 14 godina

Ako ostali juznoslovenski narodi imaju svoje drzave u kojma su vecina ne vidim zasto to nebi mogli i Bosnjaci. Dali Mesic hoce da kaze da Bosnjaci i nisu narod?

nostradamus

pre 14 godina

novi centar terorizma????

Jesam za to da se RS osamostali, ali scenario da ce Muslimanski deo postati leglo terorizma je u bilo kom pogledu glupost koja i prilici izjavama nekada zadrtog komuniste koji je u svoje vreme objavljivao rat imperijalizmu, kapitalizmu, i demokratiji.

Jole

pre 14 godina

Dakle Srbi i Hrvati treba da žrtvuju svoju slobodu, samoopredeljenje i nacionalni identitet samo da bi se sprečilo nastajanje još jedne muslimanske zemlje u Evropi? To je očajan i totalno politički nekorektan (da ne kažem hrišćansko fundamentalistički) argument u prilog daljeg suživota u BiH. Ovakav komentar je takođe uvreda za Bošnjake, kojima se imputira da su nesposobni da upravljaju sobom bez Šarija zakona. Skandalozna izjava.

zamisljen?

pre 14 godina

Pa po Bogu Mesicu nisu sve zemlje u svetu sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom ekstremno fundamentalisticke! Zar je Dubaj, Tunis, Alzir, Maroko, Arapski Emirati, Kuvajt itd.., ekstremno muslimansko fundamentalisticke zemlje? Zar trebaju Srbi iz R.Srpske biti stozeri nad muslimanima u BiH, sa kojima ne mogu ziveti u zajednici? Znaci Srbi u Lici i Kordunu su bili Srpski nacionalisti cim ste ih isterali? Ne, ne, nisu bili vec ih je bio strah od komunista i Tudjmana, Titovog bivseg generala u Hrvatskoj, za sigurno komunisticka ideologija im je isprala mozak pa su ih uljulkali da su sigurniji u Hrvatskoj ako vlada komunizam i ne demokratija, a to su naravno iskoristile bivse Titove sluzbe i zastrasivale, naurzavale da se brane ili napadaju, kao sto su iste sluzbe huskale Hrvate da napadaju ili se brane od Srba, samo da bi Hrvatska postala nezavisna drzava. I postala je kao sto je i KiM postalo s nesto malo Srba koji se zeli zadrzati i nekom odgovara da oni isto budu stozeri Kosovskim Albancima da se ne ujedine sa Albanijom, koja bi mogla postati Velika Albanija sa muslimasnkom ekstremnom fundamentalistickom vladom na Balkanu, koja bi mogla i biti teroristicka drzava, a zar nije Al-Kaida teroristicka organizacija koja operise svuda po svetu sa ujedinjenom ili bez R.Srpske tj, BiH, kao i KiM ili Velike Albanije?

Pedja

pre 14 godina

ne mogu da verujem takav komentar predsednika jedne drzave...

on je svojom izjavom rekao da su svi bosnjaci odnosno muslimani teroristi.

pa ako je tako, zasto onda srbi i hrvati treba da zive sa teroristima?

a zasto kosovo onda kao vecinsko muslimanska zemlja nije teroristicka?

Milos

pre 14 godina

Pa zbog ove teorije Srbi iz Bosne "moraju" da ostanu u sastavu BiH kao vijekovni granicari ? Zasto bi BiH postala nova Palestina. Bosna nema nikakve istorijske ne drzavne probleme koje postoje na Bliskom Istoku. BiH bi imala bi svoju medjunarodno priznatu drzvu. Nastalu bez istorijskog nasledja - osim ako se ne racuna osmanlijska okupacija kao istorijsko pravo na zemlju. To sto su stanovnici te zemlje etnicki muslimani ne mora da znaci da bi se svi okrenuli radikalizmu, ja cak mislim da veci dio stanovnistva BiH bi nastojao da nastavi da zivi po Evropskim normama.

cedomir

pre 14 godina

Srbi hoce da se odele.
Hrvati bi isto ali ce sacekati da Srbi prvi probaju.
Kad Bosnjaci ostanu sami, kako Mesic kaze, morace da organizuju dzamahiriju ili anarhiju Avganistansko Somalijskog tipa pa da udare na fundamentailzam i terorizam.

Evropi i USA jedino preostaje da ih sve natera da prime hriscanstvo...

Koje su ovo gluposti? Svi bi nekako da obrishu noge o Bosnjake kao o otirac (i Srbi i Hrvati a bogami i USA i EU), a oni (Bosnjaci) se kao blesavi samo podmecu.

Problem kod svih nasih naroda u bivsoj SFRJ je taj da kad nemaju program unistenja ostalih onda gube smisao sta bi dalje i koji su novi ciljevi. Niko u BIH nece zajedno da postavi neki cilj za koji bi se svi narodi uhvatili i koji bi prihvatili kao svoj NACIONALNI cilj koji se moze i mora ostvariti zajedno sa drugima. Jedino sto bi svi hteli je da se nema nista zajednicko sa ostalima ili da se mozda i ima ali da smo u tom zajednistvu mi glavni (bilo koji).

pamcenje

pre 14 godina

Nesto se ne secam da je i Kosovo bilo spomenuto kao buduca "islamska drzava" kada su ga Mesic i njemu slicna ekipa proglasavali "nezavisnim".

Jole

pre 14 godina

Dakle Srbi i Hrvati treba da žrtvuju svoju slobodu, samoopredeljenje i nacionalni identitet samo da bi se sprečilo nastajanje još jedne muslimanske zemlje u Evropi? To je očajan i totalno politički nekorektan (da ne kažem hrišćansko fundamentalistički) argument u prilog daljeg suživota u BiH. Ovakav komentar je takođe uvreda za Bošnjake, kojima se imputira da su nesposobni da upravljaju sobom bez Šarija zakona. Skandalozna izjava.

pamcenje

pre 14 godina

Nesto se ne secam da je i Kosovo bilo spomenuto kao buduca "islamska drzava" kada su ga Mesic i njemu slicna ekipa proglasavali "nezavisnim".

Pedja

pre 14 godina

ne mogu da verujem takav komentar predsednika jedne drzave...

on je svojom izjavom rekao da su svi bosnjaci odnosno muslimani teroristi.

pa ako je tako, zasto onda srbi i hrvati treba da zive sa teroristima?

a zasto kosovo onda kao vecinsko muslimanska zemlja nije teroristicka?

Milos

pre 14 godina

Pa zbog ove teorije Srbi iz Bosne "moraju" da ostanu u sastavu BiH kao vijekovni granicari ? Zasto bi BiH postala nova Palestina. Bosna nema nikakve istorijske ne drzavne probleme koje postoje na Bliskom Istoku. BiH bi imala bi svoju medjunarodno priznatu drzvu. Nastalu bez istorijskog nasledja - osim ako se ne racuna osmanlijska okupacija kao istorijsko pravo na zemlju. To sto su stanovnici te zemlje etnicki muslimani ne mora da znaci da bi se svi okrenuli radikalizmu, ja cak mislim da veci dio stanovnistva BiH bi nastojao da nastavi da zivi po Evropskim normama.

Djuka

pre 14 godina

A Srbi i Hrvati iz Bosne treba zauvek da ostanu taoci, da to ne bi bilo tako? Ovako razmislja samo politicki nepismen covek. Pa sta ce biti, ako i Srbi i Hrvati odluce da po svaku cenu ne budu taoci i pocnu da se iseljavaju iz Bosne? Sa svojim natalitetom Muslimani ce postati velika vecina za 20 godina i onda, po Mesicevoj logici stvari imacemo jos vecu islamsku drzavu u Evropi!?

nostradamus

pre 14 godina

novi centar terorizma????

Jesam za to da se RS osamostali, ali scenario da ce Muslimanski deo postati leglo terorizma je u bilo kom pogledu glupost koja i prilici izjavama nekada zadrtog komuniste koji je u svoje vreme objavljivao rat imperijalizmu, kapitalizmu, i demokratiji.

Mile

pre 14 godina

Citam ovaj Mesicev biser, i trepcem u neverici ... pa dal je taj covek normalan i svestan sta prica. A kakva je "drzava" Kosovo? Po kojoj logici je Hrvatska priznala tu "drzavu" ?

Mirko

pre 14 godina

Opa bato! Vuk dlaku menja ali cud nikako! Mesic, Tudjmanov najblizi saradnik, je u mojim ocima uvek bio ovo sto je sa ovom izjavom odao; sovinista prema Srbima a islamofobista prema Bosnjacima!

Pero

pre 14 godina

To sto je Mesic izjavio je upravo razlog zasto "medjunarodna zajednica" ne da RS da se odcepi. Samo je glasno rekao ono sto je nacuo na raznim susretima drzavnika kojima je prisutvovao poslednjih par godina.

m1

pre 14 godina

Ako ostali juznoslovenski narodi imaju svoje drzave u kojma su vecina ne vidim zasto to nebi mogli i Bosnjaci. Dali Mesic hoce da kaze da Bosnjaci i nisu narod?

barbus

pre 14 godina

Opet Mesic siri "bratstvo i jedinstvo". Umjesto da kao predsjednik Hrvatske sprecava iskorjenjivanje i preglasavanje hrvatskog naroda u Federaciji BiH, on "brine" o islamizaciji Bosnjaka. Upravo zbog ovakvog predsjednika Hrvatske, Hrvati u Hercegovini pazljivije slusaju sta kaze Banja Luka (Dodik) nego Zagreb (Mesic).

Hercegovina U Srcu

pre 14 godina

Hocemo HERCEG-BOSNU 2011 na 20g od njenog proglasenja u Grudama u studenom 91'. Nas entitet reba da ukljucuje cijelu Zapadnohercegovacku, Posavsku, Hercegbosansku (ukljucujuci Drvar, Glamoc i Grahovo u zamjenu za Derventu, B.Brod i Modricu) vecinu Hercegovacko-neretvanske (izuzev Jablanice, Konjica i istocnog Mostara) i pola Srednjobosanske zupanije.

Hercegovina U Srcu

pre 14 godina

A lijepo ste ga Bosnjaci hvalili pa da jos ga odlikujte. Mesic je 'najbolji politicar na Balkanu, voli Bosnu' sada za smijat. A eto imali ste Mesica 10 godina kao predsjednika kojeg BIH nikad nije imala, a sad vam ode, kak cete vi sad?

cedomir

pre 14 godina

Srbi hoce da se odele.
Hrvati bi isto ali ce sacekati da Srbi prvi probaju.
Kad Bosnjaci ostanu sami, kako Mesic kaze, morace da organizuju dzamahiriju ili anarhiju Avganistansko Somalijskog tipa pa da udare na fundamentailzam i terorizam.

Evropi i USA jedino preostaje da ih sve natera da prime hriscanstvo...

Koje su ovo gluposti? Svi bi nekako da obrishu noge o Bosnjake kao o otirac (i Srbi i Hrvati a bogami i USA i EU), a oni (Bosnjaci) se kao blesavi samo podmecu.

Problem kod svih nasih naroda u bivsoj SFRJ je taj da kad nemaju program unistenja ostalih onda gube smisao sta bi dalje i koji su novi ciljevi. Niko u BIH nece zajedno da postavi neki cilj za koji bi se svi narodi uhvatili i koji bi prihvatili kao svoj NACIONALNI cilj koji se moze i mora ostvariti zajedno sa drugima. Jedino sto bi svi hteli je da se nema nista zajednicko sa ostalima ili da se mozda i ima ali da smo u tom zajednistvu mi glavni (bilo koji).

zamisljen?

pre 14 godina

Pa po Bogu Mesicu nisu sve zemlje u svetu sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom ekstremno fundamentalisticke! Zar je Dubaj, Tunis, Alzir, Maroko, Arapski Emirati, Kuvajt itd.., ekstremno muslimansko fundamentalisticke zemlje? Zar trebaju Srbi iz R.Srpske biti stozeri nad muslimanima u BiH, sa kojima ne mogu ziveti u zajednici? Znaci Srbi u Lici i Kordunu su bili Srpski nacionalisti cim ste ih isterali? Ne, ne, nisu bili vec ih je bio strah od komunista i Tudjmana, Titovog bivseg generala u Hrvatskoj, za sigurno komunisticka ideologija im je isprala mozak pa su ih uljulkali da su sigurniji u Hrvatskoj ako vlada komunizam i ne demokratija, a to su naravno iskoristile bivse Titove sluzbe i zastrasivale, naurzavale da se brane ili napadaju, kao sto su iste sluzbe huskale Hrvate da napadaju ili se brane od Srba, samo da bi Hrvatska postala nezavisna drzava. I postala je kao sto je i KiM postalo s nesto malo Srba koji se zeli zadrzati i nekom odgovara da oni isto budu stozeri Kosovskim Albancima da se ne ujedine sa Albanijom, koja bi mogla postati Velika Albanija sa muslimasnkom ekstremnom fundamentalistickom vladom na Balkanu, koja bi mogla i biti teroristicka drzava, a zar nije Al-Kaida teroristicka organizacija koja operise svuda po svetu sa ujedinjenom ili bez R.Srpske tj, BiH, kao i KiM ili Velike Albanije?

Meho Tuzlak

pre 14 godina

Bosna je ostala tamo gdje je bila. Niko joj granice ni pipnuti nije smio. Ove unutranje (odredjene medjama i plotom), postoje da bi se zadovoljile djecije zelje nekih lokalnih, politickih, ambicioniranih skorojevica, za posjedovanjem vlastitih, ko fol drzavica. Mesic ovdje samo upozorava sta bi se moglo dogoditi ako bi doslo do raspada, hiperbolisuci cijelu stvar. Raspada naravno nece biti. Ovakvim stalnim javljanjem Mesic efektno apostrofira opasnosti, koji ne dolazi iz Bosne, nego iz njenog radikalnog dijela RS, koja je zeljna ovoga BH-raspada. Signali koji ovako odaslani idu u Evropu, smanjuju mogucnost dijelovanja BH-rusilackih sila, i ukazuju na prave uzrocnike ove krize u BiH.

Aktopod

pre 14 godina

Mesic:BH kao Palestina u Evropi.
Potpuno se slazem g.Mesicu. Do sada sve tvoje politicke prognoze su se obestinile, pa i ova vasa zadnja prognoza nece biti promasena. Pukim slucajem da sam bio musl.iz BH i sa vragom bih sklopio savez posle tog genocida koji je izvrsen nad B.muslimanima da bih povratio ono sto mi je oduzeto, spaljeno itd. Ja ti se divim na predvidnost.
Aktopad Stockholm 04.jan.2010













p

Ranger

pre 14 godina

A to tebe svrbi. Konačno su isplivali motivi za ove izjave u poslednjih par meseci. Ova najnovija izjava je prevazišla sve. Iz nje izbija islamofobija i hrišćanski fundamentalizam. Nisam musliman ili bošnjak, srbin sam iz Srbije, čisto da ne bude zabune. Što se tiče same tvrdnje koja je i smešna i uvredljiva-u Evropi već postoji većinski islamska država, a to je Albanija. Otcepljeni region Srbije Kosmet koji je takodje većinski naseljen islamskim stanovništvom. Da li to znači da će se promeniti politika Hrvatske i da če početi da podržava Vladu Srbije, a ne separatiste na Kosmetu?

Velibor, USA

pre 14 godina

Gosp. Mesic je rekao upravo ono shto i Medjunarodna Zajednica i SAD kazu- da bi se suzbio islamistichki fundamentalizam koji je nabujao kao posledica zajednichkog genocidnog generalno antiboshnjachkog pothvata Miloshevica i Tudjmana odnosno njihovih satelita Karadzica i Bobana, u BiH treba graditi odnose na savremenim evropskm tekovinama poshtenja, tolerancije i pro-gradjanskog drushtva, a NE etnichko-stranachkih desnicharskih segregacija iz tamnih strana ljudske proshlosti.

Zato, podrshka Mesicu shto je konachno jasno i glasno upozorio jeftino-populistichke oligokrate po entitetima BiH da se konachno opamete, jer cilj Medjunarodne Zajednice i SAD-a jeste na ravnopravnim osnovama savremena evropska moderna pro-gradjanska (NE unitarna) nedeljiva Bosna i Hercegovina otvorena prema susedima tj. Srbiji i Hrvatskoj, kao partner NATO-u i u EU-u a ne baza ochajnih velikoboshnjachkih islamistichkih fundamentalista (koji nazalost tokom devedesetih tek, kao posledica zdruzene srpsko-hrvatske agresije na BiH, jesu narastali).
Dakle, Srbi i Hrvati svakako da ne smeju biti taoci ni velikoboshnjashtva ni islamistichkog fundamentalizma ali ni Boshnjaci ne smeju biti taoci velikosrpskog ni velikohrvatskog nacionalizma-shovinizma, kao shto ni nacionalno izmeshani gradjani BiH (a podsecam- ima ih i bice ih mnogo!) ne smeju biti taoci svih triju maksimalista ekstremista, takodje!
Boasni i Hercegovini je potrbno da se okrene KONACHNO savremenoj sadashnjosti i buducnosti, a ne vishe diskriminacijama i shovinistichkim opterecenostima tipa ko je koje vere, ko se kako zove, ko je koje nacije, ko je chetnik, ko ustasha, ko je mudzahedn....
Pa, dosta vishe!

Podrshka Mesicu, konachno si jasno i glasno upozorio narode ex-Yu onim shto i Medjunarodna Zjednica i EU te SAD upozoravaju- tj. da se uozbilje vishe i da se prilagode izazovu vremena a to su globalni problemi kojim se valja baviti, u koje spada i zajednichka borba protiv terorizma i mnogo toga. Zato, dosta vishe nacionalistichko-shovinistichkih sitnicharenja i inacenja medju narodima zemalja ex-Yu pogotovo narodima BiH, vec okrenite se sadashnjosti i buducnosti vishe!

Bravo Mesic!!

Enklava

pre 14 godina

Upozorenje predsednika Hrvatske Stjepana Mesića treba shvatiti krajnje ozbiljno, jer ono što on govori, jeste, realno, geopolitička stvarnost?!
BiH je "veštačka tvorevina", jer, ne postoji "konsenzus" konstitutivnih naroda, kao nekada u Jugoslaviji za "suživot", a BiH je bila "Jugoslavija u malom", te njenim rušenjem, srušila je i samu sebe?!
Praktično, BiH se "raspala", onog trenutka, kada je "nastala", kao "samostalna država" protivno volji, jednog od konstitutivnih naroda, a i drugi - Hrvati su je pod "prisilom" iz Zagreba "prigrlili", dok se ne "materijalizuje" obećana nezavisnost Republike Hrvatske?!

pavinho

pre 14 godina

Mesic je apsolutno u pravu!!!
i to nije islamofobija, vec realna opasnost terorizma. procitajte knjigu eda huseina pod nazivom islamist, pa cete vidjeti kako je bosna koristena 90-tih za regrutaciju terorista, isto kao danas irak i afganistan (autor opisuje iz prve ruke). tu naravno ce najmanje sudjelovati bosnjaci-muslimani, ali ce takva mala, izolirana drzava itekako bit pogodan poligon za regrutaciju terorista sirom svijeta, jer ce naravno bosnjaci najvise stradati s obzirom da i hrvati i srbi imaju rezervne domovine.

pita, nase zajednicko nacionalno jelo

pre 14 godina

Svima koji bi htjeli rusiti Bosnu, ne moze se klicati i dati im pravo. Ustvari rusilacke snage koje su oni nekad posjedovali su reducirane. (Malo milom a vise silom). Sve Babaroge i Babjage koje su nas plasile i crno proricale u vezi BiH-a su anahronicne, i naravno osudjena na propast. Ipak je RS merakli, i najljepse u krilu majke Bosne.

Meho Tuzlak

pre 14 godina

Bosna je ostala tamo gdje je bila. Niko joj granice ni pipnuti nije smio. Ove unutranje (odredjene medjama i plotom), postoje da bi se zadovoljile djecije zelje nekih lokalnih, politickih, ambicioniranih skorojevica, za posjedovanjem vlastitih, ko fol drzavica. Mesic ovdje samo upozorava sta bi se moglo dogoditi ako bi doslo do raspada, hiperbolisuci cijelu stvar. Raspada naravno nece biti. Ovakvim stalnim javljanjem Mesic efektno apostrofira opasnosti, koji ne dolazi iz Bosne, nego iz njenog radikalnog dijela RS, koja je zeljna ovoga BH-raspada. Signali koji ovako odaslani idu u Evropu, smanjuju mogucnost dijelovanja BH-rusilackih sila, i ukazuju na prave uzrocnike ove krize u BiH.

Hercegovina U Srcu

pre 14 godina

Hocemo HERCEG-BOSNU 2011 na 20g od njenog proglasenja u Grudama u studenom 91'. Nas entitet reba da ukljucuje cijelu Zapadnohercegovacku, Posavsku, Hercegbosansku (ukljucujuci Drvar, Glamoc i Grahovo u zamjenu za Derventu, B.Brod i Modricu) vecinu Hercegovacko-neretvanske (izuzev Jablanice, Konjica i istocnog Mostara) i pola Srednjobosanske zupanije.

Mile

pre 14 godina

Citam ovaj Mesicev biser, i trepcem u neverici ... pa dal je taj covek normalan i svestan sta prica. A kakva je "drzava" Kosovo? Po kojoj logici je Hrvatska priznala tu "drzavu" ?

Aktopod

pre 14 godina

Mesic:BH kao Palestina u Evropi.
Potpuno se slazem g.Mesicu. Do sada sve tvoje politicke prognoze su se obestinile, pa i ova vasa zadnja prognoza nece biti promasena. Pukim slucajem da sam bio musl.iz BH i sa vragom bih sklopio savez posle tog genocida koji je izvrsen nad B.muslimanima da bih povratio ono sto mi je oduzeto, spaljeno itd. Ja ti se divim na predvidnost.
Aktopad Stockholm 04.jan.2010













p

pamcenje

pre 14 godina

Nesto se ne secam da je i Kosovo bilo spomenuto kao buduca "islamska drzava" kada su ga Mesic i njemu slicna ekipa proglasavali "nezavisnim".

Jole

pre 14 godina

Dakle Srbi i Hrvati treba da žrtvuju svoju slobodu, samoopredeljenje i nacionalni identitet samo da bi se sprečilo nastajanje još jedne muslimanske zemlje u Evropi? To je očajan i totalno politički nekorektan (da ne kažem hrišćansko fundamentalistički) argument u prilog daljeg suživota u BiH. Ovakav komentar je takođe uvreda za Bošnjake, kojima se imputira da su nesposobni da upravljaju sobom bez Šarija zakona. Skandalozna izjava.

m1

pre 14 godina

Ako ostali juznoslovenski narodi imaju svoje drzave u kojma su vecina ne vidim zasto to nebi mogli i Bosnjaci. Dali Mesic hoce da kaze da Bosnjaci i nisu narod?

Mirko

pre 14 godina

Opa bato! Vuk dlaku menja ali cud nikako! Mesic, Tudjmanov najblizi saradnik, je u mojim ocima uvek bio ovo sto je sa ovom izjavom odao; sovinista prema Srbima a islamofobista prema Bosnjacima!

Hercegovina U Srcu

pre 14 godina

A lijepo ste ga Bosnjaci hvalili pa da jos ga odlikujte. Mesic je 'najbolji politicar na Balkanu, voli Bosnu' sada za smijat. A eto imali ste Mesica 10 godina kao predsjednika kojeg BIH nikad nije imala, a sad vam ode, kak cete vi sad?

cedomir

pre 14 godina

Srbi hoce da se odele.
Hrvati bi isto ali ce sacekati da Srbi prvi probaju.
Kad Bosnjaci ostanu sami, kako Mesic kaze, morace da organizuju dzamahiriju ili anarhiju Avganistansko Somalijskog tipa pa da udare na fundamentailzam i terorizam.

Evropi i USA jedino preostaje da ih sve natera da prime hriscanstvo...

Koje su ovo gluposti? Svi bi nekako da obrishu noge o Bosnjake kao o otirac (i Srbi i Hrvati a bogami i USA i EU), a oni (Bosnjaci) se kao blesavi samo podmecu.

Problem kod svih nasih naroda u bivsoj SFRJ je taj da kad nemaju program unistenja ostalih onda gube smisao sta bi dalje i koji su novi ciljevi. Niko u BIH nece zajedno da postavi neki cilj za koji bi se svi narodi uhvatili i koji bi prihvatili kao svoj NACIONALNI cilj koji se moze i mora ostvariti zajedno sa drugima. Jedino sto bi svi hteli je da se nema nista zajednicko sa ostalima ili da se mozda i ima ali da smo u tom zajednistvu mi glavni (bilo koji).

zamisljen?

pre 14 godina

Pa po Bogu Mesicu nisu sve zemlje u svetu sa vecinskim muslimanskim stanovnistvom ekstremno fundamentalisticke! Zar je Dubaj, Tunis, Alzir, Maroko, Arapski Emirati, Kuvajt itd.., ekstremno muslimansko fundamentalisticke zemlje? Zar trebaju Srbi iz R.Srpske biti stozeri nad muslimanima u BiH, sa kojima ne mogu ziveti u zajednici? Znaci Srbi u Lici i Kordunu su bili Srpski nacionalisti cim ste ih isterali? Ne, ne, nisu bili vec ih je bio strah od komunista i Tudjmana, Titovog bivseg generala u Hrvatskoj, za sigurno komunisticka ideologija im je isprala mozak pa su ih uljulkali da su sigurniji u Hrvatskoj ako vlada komunizam i ne demokratija, a to su naravno iskoristile bivse Titove sluzbe i zastrasivale, naurzavale da se brane ili napadaju, kao sto su iste sluzbe huskale Hrvate da napadaju ili se brane od Srba, samo da bi Hrvatska postala nezavisna drzava. I postala je kao sto je i KiM postalo s nesto malo Srba koji se zeli zadrzati i nekom odgovara da oni isto budu stozeri Kosovskim Albancima da se ne ujedine sa Albanijom, koja bi mogla postati Velika Albanija sa muslimasnkom ekstremnom fundamentalistickom vladom na Balkanu, koja bi mogla i biti teroristicka drzava, a zar nije Al-Kaida teroristicka organizacija koja operise svuda po svetu sa ujedinjenom ili bez R.Srpske tj, BiH, kao i KiM ili Velike Albanije?

Pedja

pre 14 godina

ne mogu da verujem takav komentar predsednika jedne drzave...

on je svojom izjavom rekao da su svi bosnjaci odnosno muslimani teroristi.

pa ako je tako, zasto onda srbi i hrvati treba da zive sa teroristima?

a zasto kosovo onda kao vecinsko muslimanska zemlja nije teroristicka?

Velibor, USA

pre 14 godina

Gosp. Mesic je rekao upravo ono shto i Medjunarodna Zajednica i SAD kazu- da bi se suzbio islamistichki fundamentalizam koji je nabujao kao posledica zajednichkog genocidnog generalno antiboshnjachkog pothvata Miloshevica i Tudjmana odnosno njihovih satelita Karadzica i Bobana, u BiH treba graditi odnose na savremenim evropskm tekovinama poshtenja, tolerancije i pro-gradjanskog drushtva, a NE etnichko-stranachkih desnicharskih segregacija iz tamnih strana ljudske proshlosti.

Zato, podrshka Mesicu shto je konachno jasno i glasno upozorio jeftino-populistichke oligokrate po entitetima BiH da se konachno opamete, jer cilj Medjunarodne Zajednice i SAD-a jeste na ravnopravnim osnovama savremena evropska moderna pro-gradjanska (NE unitarna) nedeljiva Bosna i Hercegovina otvorena prema susedima tj. Srbiji i Hrvatskoj, kao partner NATO-u i u EU-u a ne baza ochajnih velikoboshnjachkih islamistichkih fundamentalista (koji nazalost tokom devedesetih tek, kao posledica zdruzene srpsko-hrvatske agresije na BiH, jesu narastali).
Dakle, Srbi i Hrvati svakako da ne smeju biti taoci ni velikoboshnjashtva ni islamistichkog fundamentalizma ali ni Boshnjaci ne smeju biti taoci velikosrpskog ni velikohrvatskog nacionalizma-shovinizma, kao shto ni nacionalno izmeshani gradjani BiH (a podsecam- ima ih i bice ih mnogo!) ne smeju biti taoci svih triju maksimalista ekstremista, takodje!
Boasni i Hercegovini je potrbno da se okrene KONACHNO savremenoj sadashnjosti i buducnosti, a ne vishe diskriminacijama i shovinistichkim opterecenostima tipa ko je koje vere, ko se kako zove, ko je koje nacije, ko je chetnik, ko ustasha, ko je mudzahedn....
Pa, dosta vishe!

Podrshka Mesicu, konachno si jasno i glasno upozorio narode ex-Yu onim shto i Medjunarodna Zjednica i EU te SAD upozoravaju- tj. da se uozbilje vishe i da se prilagode izazovu vremena a to su globalni problemi kojim se valja baviti, u koje spada i zajednichka borba protiv terorizma i mnogo toga. Zato, dosta vishe nacionalistichko-shovinistichkih sitnicharenja i inacenja medju narodima zemalja ex-Yu pogotovo narodima BiH, vec okrenite se sadashnjosti i buducnosti vishe!

Bravo Mesic!!

Djuka

pre 14 godina

A Srbi i Hrvati iz Bosne treba zauvek da ostanu taoci, da to ne bi bilo tako? Ovako razmislja samo politicki nepismen covek. Pa sta ce biti, ako i Srbi i Hrvati odluce da po svaku cenu ne budu taoci i pocnu da se iseljavaju iz Bosne? Sa svojim natalitetom Muslimani ce postati velika vecina za 20 godina i onda, po Mesicevoj logici stvari imacemo jos vecu islamsku drzavu u Evropi!?

nostradamus

pre 14 godina

novi centar terorizma????

Jesam za to da se RS osamostali, ali scenario da ce Muslimanski deo postati leglo terorizma je u bilo kom pogledu glupost koja i prilici izjavama nekada zadrtog komuniste koji je u svoje vreme objavljivao rat imperijalizmu, kapitalizmu, i demokratiji.

barbus

pre 14 godina

Opet Mesic siri "bratstvo i jedinstvo". Umjesto da kao predsjednik Hrvatske sprecava iskorjenjivanje i preglasavanje hrvatskog naroda u Federaciji BiH, on "brine" o islamizaciji Bosnjaka. Upravo zbog ovakvog predsjednika Hrvatske, Hrvati u Hercegovini pazljivije slusaju sta kaze Banja Luka (Dodik) nego Zagreb (Mesic).

Milos

pre 14 godina

Pa zbog ove teorije Srbi iz Bosne "moraju" da ostanu u sastavu BiH kao vijekovni granicari ? Zasto bi BiH postala nova Palestina. Bosna nema nikakve istorijske ne drzavne probleme koje postoje na Bliskom Istoku. BiH bi imala bi svoju medjunarodno priznatu drzvu. Nastalu bez istorijskog nasledja - osim ako se ne racuna osmanlijska okupacija kao istorijsko pravo na zemlju. To sto su stanovnici te zemlje etnicki muslimani ne mora da znaci da bi se svi okrenuli radikalizmu, ja cak mislim da veci dio stanovnistva BiH bi nastojao da nastavi da zivi po Evropskim normama.

pita, nase zajednicko nacionalno jelo

pre 14 godina

Svima koji bi htjeli rusiti Bosnu, ne moze se klicati i dati im pravo. Ustvari rusilacke snage koje su oni nekad posjedovali su reducirane. (Malo milom a vise silom). Sve Babaroge i Babjage koje su nas plasile i crno proricale u vezi BiH-a su anahronicne, i naravno osudjena na propast. Ipak je RS merakli, i najljepse u krilu majke Bosne.

Enklava

pre 14 godina

Upozorenje predsednika Hrvatske Stjepana Mesića treba shvatiti krajnje ozbiljno, jer ono što on govori, jeste, realno, geopolitička stvarnost?!
BiH je "veštačka tvorevina", jer, ne postoji "konsenzus" konstitutivnih naroda, kao nekada u Jugoslaviji za "suživot", a BiH je bila "Jugoslavija u malom", te njenim rušenjem, srušila je i samu sebe?!
Praktično, BiH se "raspala", onog trenutka, kada je "nastala", kao "samostalna država" protivno volji, jednog od konstitutivnih naroda, a i drugi - Hrvati su je pod "prisilom" iz Zagreba "prigrlili", dok se ne "materijalizuje" obećana nezavisnost Republike Hrvatske?!

Pero

pre 14 godina

To sto je Mesic izjavio je upravo razlog zasto "medjunarodna zajednica" ne da RS da se odcepi. Samo je glasno rekao ono sto je nacuo na raznim susretima drzavnika kojima je prisutvovao poslednjih par godina.

Ranger

pre 14 godina

A to tebe svrbi. Konačno su isplivali motivi za ove izjave u poslednjih par meseci. Ova najnovija izjava je prevazišla sve. Iz nje izbija islamofobija i hrišćanski fundamentalizam. Nisam musliman ili bošnjak, srbin sam iz Srbije, čisto da ne bude zabune. Što se tiče same tvrdnje koja je i smešna i uvredljiva-u Evropi već postoji većinski islamska država, a to je Albanija. Otcepljeni region Srbije Kosmet koji je takodje većinski naseljen islamskim stanovništvom. Da li to znači da će se promeniti politika Hrvatske i da če početi da podržava Vladu Srbije, a ne separatiste na Kosmetu?

pavinho

pre 14 godina

Mesic je apsolutno u pravu!!!
i to nije islamofobija, vec realna opasnost terorizma. procitajte knjigu eda huseina pod nazivom islamist, pa cete vidjeti kako je bosna koristena 90-tih za regrutaciju terorista, isto kao danas irak i afganistan (autor opisuje iz prve ruke). tu naravno ce najmanje sudjelovati bosnjaci-muslimani, ali ce takva mala, izolirana drzava itekako bit pogodan poligon za regrutaciju terorista sirom svijeta, jer ce naravno bosnjaci najvise stradati s obzirom da i hrvati i srbi imaju rezervne domovine.