Petak, 25.12.2009.

18:46

Uhapšen osumnjičeni za silovanja

Policija je uhapsila Sašu Mega (30) iz Beograda koji se dovodi u vezu sa serijom silovanja, izjavio je za B92 direktor policije Milorad Veljović.

Izvor: B92

Uhapšen osumnjièeni za silovanja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

sedmica

pre 14 godina

To su bolesni ljudi, dakle kazna od 2-3-10 godina, ne znaci nista. Cim izadju ponovo ce silovati. Dozivotno u zatvor to je jedino ispravno. Objavite sliku, a po mogucnosti i slike svih silovatelja koji su na slobodi, za razliku od nas!

Violeta

pre 14 godina

Kako je moguce da je povratnik, poznat policiji? Igrate se sa nasim zivotima. Kako je moguce da je minimalna kazna za delo silovanja 3 godine? Sta? Nije je silovao satima? Nije joj unakazio lice? Nije joj naneo teske telesne povrede? Sta vam je kriterijum, gospodo zakonodavci i sudije? Sramota je koliko se u ovoj zemlji zena ne postuje. I kad vam rucak napravi, cesto vam nije dovoljno slano.

optimista

pre 14 godina

Svaka cast za hapsenje,medjutim sada treba poraditi na tome da kazna bude drakonska !!! Jer ako izadje za pet , sest godina bice samo deset puta gori i veci manijak nego sto je bio !!!

1izMase

pre 14 godina

Molim vas novinari - pronadjite sudiju(e) koje su ovakvog monstruma pustile na ulicu. Ti koji su ga pustili direktno su silovali sve ove zrtve! Neka se time pozabavi Insajder mislim da bi to bila prava tema a pogotovo posle ove serije silovanja. Sada kao nikada pre moramo svi zajedno da pritisnemo drzavu da menja ovaj zakon i sudstvo da menja svoju pogubnu praksu.

Marko

pre 14 godina

Svaka cast za policiju, ali sudstvo je jadno. Moze policija da hapsi ali krivac ne dobija zaslizenu kaznu. Za serijska silovanja najbolje resenje je hemijska kastracija. Mislim da bi ovaj predlog narod podrzao.

LJUBA

pre 14 godina

Ovakve minimalne kazne ce verovatno ostati dok ne daj Boze neki manijak ne napadne neku od nasih predstavnica u Skupstini. Tada ce mozda da se sete da povecaju kazne

milos

pre 14 godina

ima jedan fenomen u srbiji na koji nikako ne mogu da se naviknem a to je da je SVAKI uhapseni za teska, ruzna i odvratna krivicna dela UVEK od ranije poznat policiji.

good luck and good night...

Aco

pre 14 godina

Sve dok neki od ovih manijaka ne siluje clana porodice nekog od politicara, nista se nece promeniti. Znam da je ovo surovo, ali je, nazalost, tacno.

Umetnica

pre 14 godina

Prema famoznom zakonu o informisanju, nije dozvoljeno objaviti nečiju sliku dok taj neko nije osuđen. Pa čak i kada je u pitanju slika sa mesta zločina. Sad neka genijalci koji su usvojili taj zakon za zaštitu političara objasne zbog čega se ugrožava sigurnost građana time što se NE objavljuje slika jednog opasnog kriminalca.

Dragutin Durutović

pre 14 godina

Поздрављам хапшење и свака част полицији на томе, само што убудуће треба колико је то могуће вршити превенцију , тј спречавње тих манијака , постављање засједа и унапријед припремљених акција и мамаца како би се то дјело односно недјело елиминисало из друштва. Најстрожија казна за учиниоца !!!

Dragan P.

pre 14 godina

U Iranu je nedavno osuđen muškarac koji je devojci bacio kiselinu u lice.Žrtva je mogla da bira kaznu za okrivljenog!!!!Šta mislite o ovom predlogu?!

neshapop

pre 14 godina

Ko zna koga su uhapsili.Pitanje je dali je to osoba iz lifta,neka ga zrtve identifikuju pa nek onda potvrde da je to pravi manijak.Ovako mi se cini da su nahvatali nako nesrecnika samo da bi smirili javnost,a pravi manijak(ili vise njih) ce i dalje da siluje.

leciti

pre 14 godina

Naravno da treba da se posteno kazni svako ko uradi tako nesto. Medjutim, meni nije jasno da nigde u svetu ne postoji mehanizam preventive koji ce spreciti pojavu takvih slucajeva, da ne postoji mehanizam lecenja bolesti drustva. Ok, ovaj lik je uhapsen -ali posto je vec silovao nekoliko zena; a sutra ce da se pojavi jos mnogo takvih -problem je ostao neresen.
Taj mladic je verovatno imao neki teski poremecaj, nije zgodan, nisu htele devojke, i ode... a nikoga nije bilo briga. Mozda bi legalizacija prostitucije pomogla bar malo?

transparentno

pre 14 godina

E sad jos objavite imena sudija koji su ga osudili na tako niske kazne.Da i oni budu obelezni posto su ucestvovali u njegovom povratku u predmetno krivicno delo.To bi vec imalo efekta u donosenju presuda!

ivancica

pre 14 godina

Pokazite sliku da ga vidimo...Majke,dajte da ga vide i nasa deca...opet ce se vratiti...Zatvorite ga dozivotno da pustimo decu napolje!!!!!!!!zabrinuta zena

Леонидас

pre 14 godina

Добиће поново две године, а ако се покаже као добар, пустиће га после годину уз шест месеци условно...

Sergije

pre 14 godina

Ne rekoste da li je to onaj mladic sto je snimljen nadzornom kamerom koja je postavljena u zgradi u kojoj je izvrseno silovanje. No, i ako jeste, i ako nije, takve kamere su vise nego korisne. Bilo bi, zaista, dobro da Beograd bude pokriven takvim kamerama u sto vecoj meri. Doneti propis po kome svaka skupstina stanara mora da ugradi nadzornu kameru. Dobar nacin da se otkriju izvrsioci razlicitih krivicnih dela i suzbije huliganstvo.

Pera Mitić

pre 14 godina

uhapšeni od ranije poznat policiji i višestruki je povratnik u izvršenju tog krivičnog dela.
Šta nije u redu sa našim zakonodavstvom i pravosuđem?
Da li je moguće da se za silovanje može dobiti svega 2 godine.
Čovek je višestruki prestupnik, odležao je više puta, a ima svega 30 godina i na slobodi je!?
Za ponovne prestupnike teških krivičnih dela automatski doživotna!

Nindza

pre 14 godina

Pokazite sliku! Ljudi moraju da znaju kako izgledaju budale (kad ih sudovi vec pustaju ne ulicu).
I kako to "povratnik"? Kako neko sme da se "povrati"
posle (ne)dela silovanja?!

pedja

pre 14 godina

Problem je u propisivanju minimalnih kazni za krivicna dela. Naime, za silovanje u Srbiji je kazna od 2 do 12 godina. Nije potrebna "Sablja" ili "pritisak na sudstvo"; neka mediji nadju sudiju koji nije za ponovljeno delo prepisao ovom silovatelju maksimalnu kaznu. Da li je ta(j) sudija ponovno izabran? Zasto je tako postupio>
Jako me zanima... A Vlada iva priliku da modifikuje/donese zakon koji ce, npr., za tri ponovljena krivicna dela automatski doneti kaznu dozivotnog zatvora.

zena

pre 14 godina

Da sam pravnik na visem polozaju u nasoj drzavi, zestoko bih se borila da se postojeci zakon sa kaznama za ovakav vid zlocina promeni sto pre, i to tako da ko jednom pocini silovanje dozivi veliku kaznu zatvora (dozivotnu ukoliko ne pokaze nikakvo kajanje) i ujedno hemijsko kastriranje.
Ko nije u stanju da kontrolise svoje seksualne impulse kao normalna osoba, nije ni za zivot medju normalnim svetom, a ako se vec mora pustiti medju normalan svet, treba ga onemoguciti za seksualni zivot, jer seksualni porivi takvih osoba su bolesnih namera, i treba biti predupredjen u narednim zlodelima.
Zivo me zanima sta po tom pitanju misli nasa ministarka pravde kao i njeni savetnici i pomocnici, i volela bih da se nadje u nekoj od tv emisija i da cujem sta ona radi po tom pitanju.

Zapanjena

pre 14 godina

Apsolutno se slazem sa svima! Fotku na videlo! Dokle cemo vise da stitimo zlocince i ludake?! Jadne zene sta su pretrpele, makar iz postovanja prema njima, ne bi smelo ovako nesto da se dogadja!! Ovo drustvo baca novac na gluposti,a na bezbednost niko ne misli, pustamo monstrume da hodaju po ulicama, skupa nam hrana sto ce da pojedu u ludari! Strasno!

Zabrinuta

pre 14 godina

Na osnovu Zakona o izmenama i dopunama Krivicnog Zakonika Srbije, kazna za silovanje je od 3 do 12 godina. Pre ovih izmena, minimalna kazna je bila 2 godine, a po Krivicnom Zakoniku SCG minimalna kazna bila je godinu dana! Toliko o tome....

Milan

pre 14 godina

Sta vredi sto policija hapsi kada ih sudije ili pustaju na slobodu ili ih osudjuje na minimalne kazne pa se posle cude sto nisu prosli reizbor. Ovog monstruma a i njemu slicne treba osuditi na dozivotnu robiju bez prava na pomilovanje!!!

Žena

pre 14 godina

Obavezno objavite sliku. Da ga prepoznamo na ulici kad ga ponovo puste i da probamo da same sebe zaštitimo kada je državu baš briga za nas.

Dokle?

pre 14 godina

Imam jednu molbu, apel, kako god...Na zapadu ovakva i slicna dela - silovanja, pedofilija... dovode do toga da prestupnik bude dozivotno obelezen (Cinjenica je da se ovakvi prestupnici skoro uvek vracaju, odnosno ta dela ponovo cine, dok je za druga krivicna dela to dosta redje). Tako dozivotno obelezen (eng sex offender), duzan je da se javlja policiji za bilo koju promenu adrese, zaposlenja ili bilo kog drugog kretanja (ukoliko se ne javi-nazad u zatvor). Duzan je da poslodavca obavesti ko je i sta je, a takodje citav komsiluk ima pravo da zna ukoliko se neko takav nalazi u njihovom okruzenju (kao i njegov identitet,adresu...sve).Ukoliko se desi neko krivicno delo tog tipa,policija prvo njih ispituje. Takodje - kada je jednom neko registrovan kao sex offender, ne postoji nacin da se to izbrise.

Jivamukti

pre 14 godina

A sada ce njegov advokat da trazi zabranu emitovanja vesti i novina jer se time javno mnenje okrece protiv osumnjicenog i vrsi pritisak na sud. Sve to ugrozava zakonom garantovana prava njegovog klijenta.

Justicia

pre 14 godina

OK... znaci, postupak je sledeci... dok dodje do suda procice vreme, kada pocne postupak procice opet dosta vremena, a mozda mu sude sa slobode ako bude imao dobrog advokata, kao maleni Misic npr. A onda ce, verovatno dobiti neku smesnu kaznu, izaci ce i sve Jovo nanovo... DOKLE VISE??? Hocu da verujem da ce me sudovi zastititi od nasilnika svake vrste, da mogu slobodno ici ulicama a da ne razmisljam da li sam sledeca!
Dozivotna bez mogucnosti pomilovanja pa da vidim kome ce jos pasti na pamet nesto slicno!

Gledamo vas

pre 14 godina

E naše pravosuđe, gledamo vas kako ćete ovog da osudite. Ne uspeh da prebrojim koliko je ovaj života obeležio do sada i posle svega ga puštaju, on opet siluje, odsluži minimalac pa opet. Dokle!!! Ispada da je njegova dobrobit važnija od desetine unesrećenih i njihovih porodica. Nešto mora da se uradi sa tim zakonom! I kako je moguće da je bilo sudija koji su presuđivali silovteljima i ispod minimalne kazne? Pa ne postoji silovanje iz nehata!!!
Stvarno smo besni i nećemo zaboraviti!!!

Глас разума

pre 14 godina

Заштитна мере кастрације лица која су више пута осуђивана за силовање може имати значајан допринос у смањењу кривичних дела сексуаног насиља на територији Републике Србије

Andrijana

pre 14 godina

Ovo je stvarno katastrofa! Kakav visestruki povratnik, ma ne sme da se pojavi na ulici do kraja zivota!! Hemijska kastracija i prinudni rad, neka ide da kopa rovove jer za nista drugo i nije!! Kazne su smesne, jer ko jednom siluje nekoga, uvek ce uraditi to ponovo jer je poremecen i lud! I nema nikakvu savest ni kajanje za to sto je uradio, i ne sme mu se dopustiti da za dve godine izadje iz zatvora! Da sklopimo neki deal sa Rusima pa da ovakve kretene saljemo u Sibir do kraja zivota ( znam da je nemoguce ali bi bilo efikasno)

mirjana

pre 14 godina

Uhapsen!!!! A kad ga za godinu dana puste na slobodu on ce po starom. Znaju to i on i oni koji mu odredjuju kaznu. Samo mi ne znamo zasto je to u zemlji Srbiji tako.

ana, beograd

pre 14 godina

Bilo bi dobro da sto pre potvrdite da li je taj uhapseni pocinio ta silovanja pa ako jeste onda ga treba zatvoriti i baciti kljuc i nikad ga vise ne pustiti napolje. Ako je on jednom vec bio u zatvoru zbog toga pa po izlasku ponovio to delo onda nema nikakvog osnova da ikada vise izadje iz zatvora. Upropastio je zivot nekoliko zena i njihovih porodica a za to bi trebalo da dobije maksimalnu kaznu a ako zakon to ne nalaze neka mu sude za svako od tih dela posebno pa neka saberu kazne pa ce biti dovoljno.

Helena

pre 14 godina

Nadamo se da će posle reizbora sudije donosite presude u skladu sa počinjenim delima i da će povratnike silovatelje kazniti primereno izvršenom nasilju a mogli bi i najstrožijom kaznom jer samo ćemo na taj način nasilnike skloniti sa naših ulica i kućnih pragova.

maki

pre 14 godina

Drago mi je zbog hapšenja bolesnog monstruma.
Hajde sada da ga osudimo na 2 godine zatvora- da ga pustimo, pa da opet siluje, onda opet 2 godine zatvora i tako u nedogled.
Aman ljudi, bolesnika na doživotnu robiju.

Dea

pre 14 godina

E ja ću drugi put u svom životu da pohvalim policiju. Znači može se kada se hoće. Znači ako se hoće, mogu se "ošamariti" i investitori i navijači i ... Ko bi rekao da je Dačić biti jedan od najuspešnijih ministara! Zapravo radujem me saznanje da u našoj policiji ima sposobnih operativaca. To vraća nadu u policiju.

MMMM

pre 14 godina

Lik izasao iz KPD-a i odmah nastavio po starom. Volio bi znati samo koliko je proveo tamo za ranija silovanja, verovatno ni godinu dana. Sramota za pravosudje, Dokle vise sa malim kaznama za ove psihopate.

Pera

pre 14 godina

Pa sta je sa tim sudijama, jesu li oni normalni, nije ni cudo sto se smenjuju, visestrukog povratnika i to ne bilo cemu vec silovanjima osudjuju na kojekakve sitne kazne, gospodo jeste li culi za 20god, 30god, dozivotnu?

Negde drugde ako bi uopste i izbegao dozivotnu ili smrtnu bi bio osudjen bar na 20god ili vise.

Ivan

pre 14 godina

Ne smem sad da psujem policiju i drzavu jer necete objaviti moj komentar, ali policija, sudstvo i nasi zakoni su direktno izvrsili ova silovanja u ime doticnog. Kako silovatelj moze da bude u zatvoru samo par meseci??? Kako moze da bude izvrsitelj silovanja po ko zna koji put??? Alo bre ljudi! Da li ste vi normalni!??!?!? Sta reci zaista!!!!!

malosoli

pre 14 godina

Mišljenja sam da policija mora da prati svakog silovatelja nakon što izađe iz zatvora.
U velikom broju slučajeva veoma brzo naprave isto krivično delo.
Dok se ne uvede hemijska kastracija tih patoloških tipova, moramo preventivno zaštititi naše majke, sestre, žene, decu.
Takođe policajci pozornici, ali pravi, su veoma poželjni u svakom kraju, preventive radi.

Bojan

pre 14 godina

Krajnje je vreme da se promeni krivićni zakon kako bi se uvela doživotna robija, i automatizam da se povrtatnici posle određenog broja ponovljenih krivičnih dela (od krađe pa na gore) obavezno osuđuju na minimum 40 godina.

Ivan

pre 14 godina

Ne smem sad da psujem policiju i drzavu jer necete objaviti moj komentar, ali policija, sudstvo i nasi zakoni su direktno izvrsili ova silovanja u ime doticnog. Kako silovatelj moze da bude u zatvoru samo par meseci??? Kako moze da bude izvrsitelj silovanja po ko zna koji put??? Alo bre ljudi! Da li ste vi normalni!??!?!? Sta reci zaista!!!!!

Глас разума

pre 14 godina

Заштитна мере кастрације лица која су више пута осуђивана за силовање може имати значајан допринос у смањењу кривичних дела сексуаног насиља на територији Републике Србије

maki

pre 14 godina

Drago mi je zbog hapšenja bolesnog monstruma.
Hajde sada da ga osudimo na 2 godine zatvora- da ga pustimo, pa da opet siluje, onda opet 2 godine zatvora i tako u nedogled.
Aman ljudi, bolesnika na doživotnu robiju.

Andrijana

pre 14 godina

Ovo je stvarno katastrofa! Kakav visestruki povratnik, ma ne sme da se pojavi na ulici do kraja zivota!! Hemijska kastracija i prinudni rad, neka ide da kopa rovove jer za nista drugo i nije!! Kazne su smesne, jer ko jednom siluje nekoga, uvek ce uraditi to ponovo jer je poremecen i lud! I nema nikakvu savest ni kajanje za to sto je uradio, i ne sme mu se dopustiti da za dve godine izadje iz zatvora! Da sklopimo neki deal sa Rusima pa da ovakve kretene saljemo u Sibir do kraja zivota ( znam da je nemoguce ali bi bilo efikasno)

malosoli

pre 14 godina

Mišljenja sam da policija mora da prati svakog silovatelja nakon što izađe iz zatvora.
U velikom broju slučajeva veoma brzo naprave isto krivično delo.
Dok se ne uvede hemijska kastracija tih patoloških tipova, moramo preventivno zaštititi naše majke, sestre, žene, decu.
Takođe policajci pozornici, ali pravi, su veoma poželjni u svakom kraju, preventive radi.

Žena

pre 14 godina

Obavezno objavite sliku. Da ga prepoznamo na ulici kad ga ponovo puste i da probamo da same sebe zaštitimo kada je državu baš briga za nas.

MMMM

pre 14 godina

Lik izasao iz KPD-a i odmah nastavio po starom. Volio bi znati samo koliko je proveo tamo za ranija silovanja, verovatno ni godinu dana. Sramota za pravosudje, Dokle vise sa malim kaznama za ove psihopate.

Pera Mitić

pre 14 godina

uhapšeni od ranije poznat policiji i višestruki je povratnik u izvršenju tog krivičnog dela.
Šta nije u redu sa našim zakonodavstvom i pravosuđem?
Da li je moguće da se za silovanje može dobiti svega 2 godine.
Čovek je višestruki prestupnik, odležao je više puta, a ima svega 30 godina i na slobodi je!?
Za ponovne prestupnike teških krivičnih dela automatski doživotna!

mirjana

pre 14 godina

Uhapsen!!!! A kad ga za godinu dana puste na slobodu on ce po starom. Znaju to i on i oni koji mu odredjuju kaznu. Samo mi ne znamo zasto je to u zemlji Srbiji tako.

ana, beograd

pre 14 godina

Bilo bi dobro da sto pre potvrdite da li je taj uhapseni pocinio ta silovanja pa ako jeste onda ga treba zatvoriti i baciti kljuc i nikad ga vise ne pustiti napolje. Ako je on jednom vec bio u zatvoru zbog toga pa po izlasku ponovio to delo onda nema nikakvog osnova da ikada vise izadje iz zatvora. Upropastio je zivot nekoliko zena i njihovih porodica a za to bi trebalo da dobije maksimalnu kaznu a ako zakon to ne nalaze neka mu sude za svako od tih dela posebno pa neka saberu kazne pa ce biti dovoljno.

Dea

pre 14 godina

E ja ću drugi put u svom životu da pohvalim policiju. Znači može se kada se hoće. Znači ako se hoće, mogu se "ošamariti" i investitori i navijači i ... Ko bi rekao da je Dačić biti jedan od najuspešnijih ministara! Zapravo radujem me saznanje da u našoj policiji ima sposobnih operativaca. To vraća nadu u policiju.

Bojan

pre 14 godina

Krajnje je vreme da se promeni krivićni zakon kako bi se uvela doživotna robija, i automatizam da se povrtatnici posle određenog broja ponovljenih krivičnih dela (od krađe pa na gore) obavezno osuđuju na minimum 40 godina.

Dokle?

pre 14 godina

Imam jednu molbu, apel, kako god...Na zapadu ovakva i slicna dela - silovanja, pedofilija... dovode do toga da prestupnik bude dozivotno obelezen (Cinjenica je da se ovakvi prestupnici skoro uvek vracaju, odnosno ta dela ponovo cine, dok je za druga krivicna dela to dosta redje). Tako dozivotno obelezen (eng sex offender), duzan je da se javlja policiji za bilo koju promenu adrese, zaposlenja ili bilo kog drugog kretanja (ukoliko se ne javi-nazad u zatvor). Duzan je da poslodavca obavesti ko je i sta je, a takodje citav komsiluk ima pravo da zna ukoliko se neko takav nalazi u njihovom okruzenju (kao i njegov identitet,adresu...sve).Ukoliko se desi neko krivicno delo tog tipa,policija prvo njih ispituje. Takodje - kada je jednom neko registrovan kao sex offender, ne postoji nacin da se to izbrise.

Pera

pre 14 godina

Pa sta je sa tim sudijama, jesu li oni normalni, nije ni cudo sto se smenjuju, visestrukog povratnika i to ne bilo cemu vec silovanjima osudjuju na kojekakve sitne kazne, gospodo jeste li culi za 20god, 30god, dozivotnu?

Negde drugde ako bi uopste i izbegao dozivotnu ili smrtnu bi bio osudjen bar na 20god ili vise.

Justicia

pre 14 godina

OK... znaci, postupak je sledeci... dok dodje do suda procice vreme, kada pocne postupak procice opet dosta vremena, a mozda mu sude sa slobode ako bude imao dobrog advokata, kao maleni Misic npr. A onda ce, verovatno dobiti neku smesnu kaznu, izaci ce i sve Jovo nanovo... DOKLE VISE??? Hocu da verujem da ce me sudovi zastititi od nasilnika svake vrste, da mogu slobodno ici ulicama a da ne razmisljam da li sam sledeca!
Dozivotna bez mogucnosti pomilovanja pa da vidim kome ce jos pasti na pamet nesto slicno!

Jivamukti

pre 14 godina

A sada ce njegov advokat da trazi zabranu emitovanja vesti i novina jer se time javno mnenje okrece protiv osumnjicenog i vrsi pritisak na sud. Sve to ugrozava zakonom garantovana prava njegovog klijenta.

Nindza

pre 14 godina

Pokazite sliku! Ljudi moraju da znaju kako izgledaju budale (kad ih sudovi vec pustaju ne ulicu).
I kako to "povratnik"? Kako neko sme da se "povrati"
posle (ne)dela silovanja?!

Zabrinuta

pre 14 godina

Na osnovu Zakona o izmenama i dopunama Krivicnog Zakonika Srbije, kazna za silovanje je od 3 do 12 godina. Pre ovih izmena, minimalna kazna je bila 2 godine, a po Krivicnom Zakoniku SCG minimalna kazna bila je godinu dana! Toliko o tome....

pedja

pre 14 godina

Problem je u propisivanju minimalnih kazni za krivicna dela. Naime, za silovanje u Srbiji je kazna od 2 do 12 godina. Nije potrebna "Sablja" ili "pritisak na sudstvo"; neka mediji nadju sudiju koji nije za ponovljeno delo prepisao ovom silovatelju maksimalnu kaznu. Da li je ta(j) sudija ponovno izabran? Zasto je tako postupio>
Jako me zanima... A Vlada iva priliku da modifikuje/donese zakon koji ce, npr., za tri ponovljena krivicna dela automatski doneti kaznu dozivotnog zatvora.

Zapanjena

pre 14 godina

Apsolutno se slazem sa svima! Fotku na videlo! Dokle cemo vise da stitimo zlocince i ludake?! Jadne zene sta su pretrpele, makar iz postovanja prema njima, ne bi smelo ovako nesto da se dogadja!! Ovo drustvo baca novac na gluposti,a na bezbednost niko ne misli, pustamo monstrume da hodaju po ulicama, skupa nam hrana sto ce da pojedu u ludari! Strasno!

zena

pre 14 godina

Da sam pravnik na visem polozaju u nasoj drzavi, zestoko bih se borila da se postojeci zakon sa kaznama za ovakav vid zlocina promeni sto pre, i to tako da ko jednom pocini silovanje dozivi veliku kaznu zatvora (dozivotnu ukoliko ne pokaze nikakvo kajanje) i ujedno hemijsko kastriranje.
Ko nije u stanju da kontrolise svoje seksualne impulse kao normalna osoba, nije ni za zivot medju normalnim svetom, a ako se vec mora pustiti medju normalan svet, treba ga onemoguciti za seksualni zivot, jer seksualni porivi takvih osoba su bolesnih namera, i treba biti predupredjen u narednim zlodelima.
Zivo me zanima sta po tom pitanju misli nasa ministarka pravde kao i njeni savetnici i pomocnici, i volela bih da se nadje u nekoj od tv emisija i da cujem sta ona radi po tom pitanju.

Gledamo vas

pre 14 godina

E naše pravosuđe, gledamo vas kako ćete ovog da osudite. Ne uspeh da prebrojim koliko je ovaj života obeležio do sada i posle svega ga puštaju, on opet siluje, odsluži minimalac pa opet. Dokle!!! Ispada da je njegova dobrobit važnija od desetine unesrećenih i njihovih porodica. Nešto mora da se uradi sa tim zakonom! I kako je moguće da je bilo sudija koji su presuđivali silovteljima i ispod minimalne kazne? Pa ne postoji silovanje iz nehata!!!
Stvarno smo besni i nećemo zaboraviti!!!

Milan

pre 14 godina

Sta vredi sto policija hapsi kada ih sudije ili pustaju na slobodu ili ih osudjuje na minimalne kazne pa se posle cude sto nisu prosli reizbor. Ovog monstruma a i njemu slicne treba osuditi na dozivotnu robiju bez prava na pomilovanje!!!

Helena

pre 14 godina

Nadamo se da će posle reizbora sudije donosite presude u skladu sa počinjenim delima i da će povratnike silovatelje kazniti primereno izvršenom nasilju a mogli bi i najstrožijom kaznom jer samo ćemo na taj način nasilnike skloniti sa naših ulica i kućnih pragova.

Sergije

pre 14 godina

Ne rekoste da li je to onaj mladic sto je snimljen nadzornom kamerom koja je postavljena u zgradi u kojoj je izvrseno silovanje. No, i ako jeste, i ako nije, takve kamere su vise nego korisne. Bilo bi, zaista, dobro da Beograd bude pokriven takvim kamerama u sto vecoj meri. Doneti propis po kome svaka skupstina stanara mora da ugradi nadzornu kameru. Dobar nacin da se otkriju izvrsioci razlicitih krivicnih dela i suzbije huliganstvo.

Леонидас

pre 14 godina

Добиће поново две године, а ако се покаже као добар, пустиће га после годину уз шест месеци условно...

milos

pre 14 godina

ima jedan fenomen u srbiji na koji nikako ne mogu da se naviknem a to je da je SVAKI uhapseni za teska, ruzna i odvratna krivicna dela UVEK od ranije poznat policiji.

good luck and good night...

Violeta

pre 14 godina

Kako je moguce da je povratnik, poznat policiji? Igrate se sa nasim zivotima. Kako je moguce da je minimalna kazna za delo silovanja 3 godine? Sta? Nije je silovao satima? Nije joj unakazio lice? Nije joj naneo teske telesne povrede? Sta vam je kriterijum, gospodo zakonodavci i sudije? Sramota je koliko se u ovoj zemlji zena ne postuje. I kad vam rucak napravi, cesto vam nije dovoljno slano.

Marko

pre 14 godina

Svaka cast za policiju, ali sudstvo je jadno. Moze policija da hapsi ali krivac ne dobija zaslizenu kaznu. Za serijska silovanja najbolje resenje je hemijska kastracija. Mislim da bi ovaj predlog narod podrzao.

Dragan P.

pre 14 godina

U Iranu je nedavno osuđen muškarac koji je devojci bacio kiselinu u lice.Žrtva je mogla da bira kaznu za okrivljenog!!!!Šta mislite o ovom predlogu?!

optimista

pre 14 godina

Svaka cast za hapsenje,medjutim sada treba poraditi na tome da kazna bude drakonska !!! Jer ako izadje za pet , sest godina bice samo deset puta gori i veci manijak nego sto je bio !!!

1izMase

pre 14 godina

Molim vas novinari - pronadjite sudiju(e) koje su ovakvog monstruma pustile na ulicu. Ti koji su ga pustili direktno su silovali sve ove zrtve! Neka se time pozabavi Insajder mislim da bi to bila prava tema a pogotovo posle ove serije silovanja. Sada kao nikada pre moramo svi zajedno da pritisnemo drzavu da menja ovaj zakon i sudstvo da menja svoju pogubnu praksu.

LJUBA

pre 14 godina

Ovakve minimalne kazne ce verovatno ostati dok ne daj Boze neki manijak ne napadne neku od nasih predstavnica u Skupstini. Tada ce mozda da se sete da povecaju kazne

transparentno

pre 14 godina

E sad jos objavite imena sudija koji su ga osudili na tako niske kazne.Da i oni budu obelezni posto su ucestvovali u njegovom povratku u predmetno krivicno delo.To bi vec imalo efekta u donosenju presuda!

Umetnica

pre 14 godina

Prema famoznom zakonu o informisanju, nije dozvoljeno objaviti nečiju sliku dok taj neko nije osuđen. Pa čak i kada je u pitanju slika sa mesta zločina. Sad neka genijalci koji su usvojili taj zakon za zaštitu političara objasne zbog čega se ugrožava sigurnost građana time što se NE objavljuje slika jednog opasnog kriminalca.

ivancica

pre 14 godina

Pokazite sliku da ga vidimo...Majke,dajte da ga vide i nasa deca...opet ce se vratiti...Zatvorite ga dozivotno da pustimo decu napolje!!!!!!!!zabrinuta zena

Aco

pre 14 godina

Sve dok neki od ovih manijaka ne siluje clana porodice nekog od politicara, nista se nece promeniti. Znam da je ovo surovo, ali je, nazalost, tacno.

sedmica

pre 14 godina

To su bolesni ljudi, dakle kazna od 2-3-10 godina, ne znaci nista. Cim izadju ponovo ce silovati. Dozivotno u zatvor to je jedino ispravno. Objavite sliku, a po mogucnosti i slike svih silovatelja koji su na slobodi, za razliku od nas!

neshapop

pre 14 godina

Ko zna koga su uhapsili.Pitanje je dali je to osoba iz lifta,neka ga zrtve identifikuju pa nek onda potvrde da je to pravi manijak.Ovako mi se cini da su nahvatali nako nesrecnika samo da bi smirili javnost,a pravi manijak(ili vise njih) ce i dalje da siluje.

leciti

pre 14 godina

Naravno da treba da se posteno kazni svako ko uradi tako nesto. Medjutim, meni nije jasno da nigde u svetu ne postoji mehanizam preventive koji ce spreciti pojavu takvih slucajeva, da ne postoji mehanizam lecenja bolesti drustva. Ok, ovaj lik je uhapsen -ali posto je vec silovao nekoliko zena; a sutra ce da se pojavi jos mnogo takvih -problem je ostao neresen.
Taj mladic je verovatno imao neki teski poremecaj, nije zgodan, nisu htele devojke, i ode... a nikoga nije bilo briga. Mozda bi legalizacija prostitucije pomogla bar malo?

Dragutin Durutović

pre 14 godina

Поздрављам хапшење и свака част полицији на томе, само што убудуће треба колико је то могуће вршити превенцију , тј спречавње тих манијака , постављање засједа и унапријед припремљених акција и мамаца како би се то дјело односно недјело елиминисало из друштва. Најстрожија казна за учиниоца !!!

leciti

pre 14 godina

Naravno da treba da se posteno kazni svako ko uradi tako nesto. Medjutim, meni nije jasno da nigde u svetu ne postoji mehanizam preventive koji ce spreciti pojavu takvih slucajeva, da ne postoji mehanizam lecenja bolesti drustva. Ok, ovaj lik je uhapsen -ali posto je vec silovao nekoliko zena; a sutra ce da se pojavi jos mnogo takvih -problem je ostao neresen.
Taj mladic je verovatno imao neki teski poremecaj, nije zgodan, nisu htele devojke, i ode... a nikoga nije bilo briga. Mozda bi legalizacija prostitucije pomogla bar malo?

Глас разума

pre 14 godina

Заштитна мере кастрације лица која су више пута осуђивана за силовање може имати значајан допринос у смањењу кривичних дела сексуаног насиља на територији Републике Србије

Dea

pre 14 godina

E ja ću drugi put u svom životu da pohvalim policiju. Znači može se kada se hoće. Znači ako se hoće, mogu se "ošamariti" i investitori i navijači i ... Ko bi rekao da je Dačić biti jedan od najuspešnijih ministara! Zapravo radujem me saznanje da u našoj policiji ima sposobnih operativaca. To vraća nadu u policiju.

Sergije

pre 14 godina

Ne rekoste da li je to onaj mladic sto je snimljen nadzornom kamerom koja je postavljena u zgradi u kojoj je izvrseno silovanje. No, i ako jeste, i ako nije, takve kamere su vise nego korisne. Bilo bi, zaista, dobro da Beograd bude pokriven takvim kamerama u sto vecoj meri. Doneti propis po kome svaka skupstina stanara mora da ugradi nadzornu kameru. Dobar nacin da se otkriju izvrsioci razlicitih krivicnih dela i suzbije huliganstvo.

Ivan

pre 14 godina

Ne smem sad da psujem policiju i drzavu jer necete objaviti moj komentar, ali policija, sudstvo i nasi zakoni su direktno izvrsili ova silovanja u ime doticnog. Kako silovatelj moze da bude u zatvoru samo par meseci??? Kako moze da bude izvrsitelj silovanja po ko zna koji put??? Alo bre ljudi! Da li ste vi normalni!??!?!? Sta reci zaista!!!!!

Žena

pre 14 godina

Obavezno objavite sliku. Da ga prepoznamo na ulici kad ga ponovo puste i da probamo da same sebe zaštitimo kada je državu baš briga za nas.

Justicia

pre 14 godina

OK... znaci, postupak je sledeci... dok dodje do suda procice vreme, kada pocne postupak procice opet dosta vremena, a mozda mu sude sa slobode ako bude imao dobrog advokata, kao maleni Misic npr. A onda ce, verovatno dobiti neku smesnu kaznu, izaci ce i sve Jovo nanovo... DOKLE VISE??? Hocu da verujem da ce me sudovi zastititi od nasilnika svake vrste, da mogu slobodno ici ulicama a da ne razmisljam da li sam sledeca!
Dozivotna bez mogucnosti pomilovanja pa da vidim kome ce jos pasti na pamet nesto slicno!

Andrijana

pre 14 godina

Ovo je stvarno katastrofa! Kakav visestruki povratnik, ma ne sme da se pojavi na ulici do kraja zivota!! Hemijska kastracija i prinudni rad, neka ide da kopa rovove jer za nista drugo i nije!! Kazne su smesne, jer ko jednom siluje nekoga, uvek ce uraditi to ponovo jer je poremecen i lud! I nema nikakvu savest ni kajanje za to sto je uradio, i ne sme mu se dopustiti da za dve godine izadje iz zatvora! Da sklopimo neki deal sa Rusima pa da ovakve kretene saljemo u Sibir do kraja zivota ( znam da je nemoguce ali bi bilo efikasno)

malosoli

pre 14 godina

Mišljenja sam da policija mora da prati svakog silovatelja nakon što izađe iz zatvora.
U velikom broju slučajeva veoma brzo naprave isto krivično delo.
Dok se ne uvede hemijska kastracija tih patoloških tipova, moramo preventivno zaštititi naše majke, sestre, žene, decu.
Takođe policajci pozornici, ali pravi, su veoma poželjni u svakom kraju, preventive radi.

Dokle?

pre 14 godina

Imam jednu molbu, apel, kako god...Na zapadu ovakva i slicna dela - silovanja, pedofilija... dovode do toga da prestupnik bude dozivotno obelezen (Cinjenica je da se ovakvi prestupnici skoro uvek vracaju, odnosno ta dela ponovo cine, dok je za druga krivicna dela to dosta redje). Tako dozivotno obelezen (eng sex offender), duzan je da se javlja policiji za bilo koju promenu adrese, zaposlenja ili bilo kog drugog kretanja (ukoliko se ne javi-nazad u zatvor). Duzan je da poslodavca obavesti ko je i sta je, a takodje citav komsiluk ima pravo da zna ukoliko se neko takav nalazi u njihovom okruzenju (kao i njegov identitet,adresu...sve).Ukoliko se desi neko krivicno delo tog tipa,policija prvo njih ispituje. Takodje - kada je jednom neko registrovan kao sex offender, ne postoji nacin da se to izbrise.

Jivamukti

pre 14 godina

A sada ce njegov advokat da trazi zabranu emitovanja vesti i novina jer se time javno mnenje okrece protiv osumnjicenog i vrsi pritisak na sud. Sve to ugrozava zakonom garantovana prava njegovog klijenta.

Dragan P.

pre 14 godina

U Iranu je nedavno osuđen muškarac koji je devojci bacio kiselinu u lice.Žrtva je mogla da bira kaznu za okrivljenog!!!!Šta mislite o ovom predlogu?!

Pera

pre 14 godina

Pa sta je sa tim sudijama, jesu li oni normalni, nije ni cudo sto se smenjuju, visestrukog povratnika i to ne bilo cemu vec silovanjima osudjuju na kojekakve sitne kazne, gospodo jeste li culi za 20god, 30god, dozivotnu?

Negde drugde ako bi uopste i izbegao dozivotnu ili smrtnu bi bio osudjen bar na 20god ili vise.

Zabrinuta

pre 14 godina

Na osnovu Zakona o izmenama i dopunama Krivicnog Zakonika Srbije, kazna za silovanje je od 3 do 12 godina. Pre ovih izmena, minimalna kazna je bila 2 godine, a po Krivicnom Zakoniku SCG minimalna kazna bila je godinu dana! Toliko o tome....

Helena

pre 14 godina

Nadamo se da će posle reizbora sudije donosite presude u skladu sa počinjenim delima i da će povratnike silovatelje kazniti primereno izvršenom nasilju a mogli bi i najstrožijom kaznom jer samo ćemo na taj način nasilnike skloniti sa naših ulica i kućnih pragova.

zena

pre 14 godina

Da sam pravnik na visem polozaju u nasoj drzavi, zestoko bih se borila da se postojeci zakon sa kaznama za ovakav vid zlocina promeni sto pre, i to tako da ko jednom pocini silovanje dozivi veliku kaznu zatvora (dozivotnu ukoliko ne pokaze nikakvo kajanje) i ujedno hemijsko kastriranje.
Ko nije u stanju da kontrolise svoje seksualne impulse kao normalna osoba, nije ni za zivot medju normalnim svetom, a ako se vec mora pustiti medju normalan svet, treba ga onemoguciti za seksualni zivot, jer seksualni porivi takvih osoba su bolesnih namera, i treba biti predupredjen u narednim zlodelima.
Zivo me zanima sta po tom pitanju misli nasa ministarka pravde kao i njeni savetnici i pomocnici, i volela bih da se nadje u nekoj od tv emisija i da cujem sta ona radi po tom pitanju.

Леонидас

pre 14 godina

Добиће поново две године, а ако се покаже као добар, пустиће га после годину уз шест месеци условно...

Nindza

pre 14 godina

Pokazite sliku! Ljudi moraju da znaju kako izgledaju budale (kad ih sudovi vec pustaju ne ulicu).
I kako to "povratnik"? Kako neko sme da se "povrati"
posle (ne)dela silovanja?!

pedja

pre 14 godina

Problem je u propisivanju minimalnih kazni za krivicna dela. Naime, za silovanje u Srbiji je kazna od 2 do 12 godina. Nije potrebna "Sablja" ili "pritisak na sudstvo"; neka mediji nadju sudiju koji nije za ponovljeno delo prepisao ovom silovatelju maksimalnu kaznu. Da li je ta(j) sudija ponovno izabran? Zasto je tako postupio>
Jako me zanima... A Vlada iva priliku da modifikuje/donese zakon koji ce, npr., za tri ponovljena krivicna dela automatski doneti kaznu dozivotnog zatvora.

ivancica

pre 14 godina

Pokazite sliku da ga vidimo...Majke,dajte da ga vide i nasa deca...opet ce se vratiti...Zatvorite ga dozivotno da pustimo decu napolje!!!!!!!!zabrinuta zena

mirjana

pre 14 godina

Uhapsen!!!! A kad ga za godinu dana puste na slobodu on ce po starom. Znaju to i on i oni koji mu odredjuju kaznu. Samo mi ne znamo zasto je to u zemlji Srbiji tako.

Milan

pre 14 godina

Sta vredi sto policija hapsi kada ih sudije ili pustaju na slobodu ili ih osudjuje na minimalne kazne pa se posle cude sto nisu prosli reizbor. Ovog monstruma a i njemu slicne treba osuditi na dozivotnu robiju bez prava na pomilovanje!!!

Dragutin Durutović

pre 14 godina

Поздрављам хапшење и свака част полицији на томе, само што убудуће треба колико је то могуће вршити превенцију , тј спречавње тих манијака , постављање засједа и унапријед припремљених акција и мамаца како би се то дјело односно недјело елиминисало из друштва. Најстрожија казна за учиниоца !!!

maki

pre 14 godina

Drago mi je zbog hapšenja bolesnog monstruma.
Hajde sada da ga osudimo na 2 godine zatvora- da ga pustimo, pa da opet siluje, onda opet 2 godine zatvora i tako u nedogled.
Aman ljudi, bolesnika na doživotnu robiju.

MMMM

pre 14 godina

Lik izasao iz KPD-a i odmah nastavio po starom. Volio bi znati samo koliko je proveo tamo za ranija silovanja, verovatno ni godinu dana. Sramota za pravosudje, Dokle vise sa malim kaznama za ove psihopate.

Bojan

pre 14 godina

Krajnje je vreme da se promeni krivićni zakon kako bi se uvela doživotna robija, i automatizam da se povrtatnici posle određenog broja ponovljenih krivičnih dela (od krađe pa na gore) obavezno osuđuju na minimum 40 godina.

Zapanjena

pre 14 godina

Apsolutno se slazem sa svima! Fotku na videlo! Dokle cemo vise da stitimo zlocince i ludake?! Jadne zene sta su pretrpele, makar iz postovanja prema njima, ne bi smelo ovako nesto da se dogadja!! Ovo drustvo baca novac na gluposti,a na bezbednost niko ne misli, pustamo monstrume da hodaju po ulicama, skupa nam hrana sto ce da pojedu u ludari! Strasno!

neshapop

pre 14 godina

Ko zna koga su uhapsili.Pitanje je dali je to osoba iz lifta,neka ga zrtve identifikuju pa nek onda potvrde da je to pravi manijak.Ovako mi se cini da su nahvatali nako nesrecnika samo da bi smirili javnost,a pravi manijak(ili vise njih) ce i dalje da siluje.

Umetnica

pre 14 godina

Prema famoznom zakonu o informisanju, nije dozvoljeno objaviti nečiju sliku dok taj neko nije osuđen. Pa čak i kada je u pitanju slika sa mesta zločina. Sad neka genijalci koji su usvojili taj zakon za zaštitu političara objasne zbog čega se ugrožava sigurnost građana time što se NE objavljuje slika jednog opasnog kriminalca.

1izMase

pre 14 godina

Molim vas novinari - pronadjite sudiju(e) koje su ovakvog monstruma pustile na ulicu. Ti koji su ga pustili direktno su silovali sve ove zrtve! Neka se time pozabavi Insajder mislim da bi to bila prava tema a pogotovo posle ove serije silovanja. Sada kao nikada pre moramo svi zajedno da pritisnemo drzavu da menja ovaj zakon i sudstvo da menja svoju pogubnu praksu.

Violeta

pre 14 godina

Kako je moguce da je povratnik, poznat policiji? Igrate se sa nasim zivotima. Kako je moguce da je minimalna kazna za delo silovanja 3 godine? Sta? Nije je silovao satima? Nije joj unakazio lice? Nije joj naneo teske telesne povrede? Sta vam je kriterijum, gospodo zakonodavci i sudije? Sramota je koliko se u ovoj zemlji zena ne postuje. I kad vam rucak napravi, cesto vam nije dovoljno slano.

sedmica

pre 14 godina

To su bolesni ljudi, dakle kazna od 2-3-10 godina, ne znaci nista. Cim izadju ponovo ce silovati. Dozivotno u zatvor to je jedino ispravno. Objavite sliku, a po mogucnosti i slike svih silovatelja koji su na slobodi, za razliku od nas!

ana, beograd

pre 14 godina

Bilo bi dobro da sto pre potvrdite da li je taj uhapseni pocinio ta silovanja pa ako jeste onda ga treba zatvoriti i baciti kljuc i nikad ga vise ne pustiti napolje. Ako je on jednom vec bio u zatvoru zbog toga pa po izlasku ponovio to delo onda nema nikakvog osnova da ikada vise izadje iz zatvora. Upropastio je zivot nekoliko zena i njihovih porodica a za to bi trebalo da dobije maksimalnu kaznu a ako zakon to ne nalaze neka mu sude za svako od tih dela posebno pa neka saberu kazne pa ce biti dovoljno.

Gledamo vas

pre 14 godina

E naše pravosuđe, gledamo vas kako ćete ovog da osudite. Ne uspeh da prebrojim koliko je ovaj života obeležio do sada i posle svega ga puštaju, on opet siluje, odsluži minimalac pa opet. Dokle!!! Ispada da je njegova dobrobit važnija od desetine unesrećenih i njihovih porodica. Nešto mora da se uradi sa tim zakonom! I kako je moguće da je bilo sudija koji su presuđivali silovteljima i ispod minimalne kazne? Pa ne postoji silovanje iz nehata!!!
Stvarno smo besni i nećemo zaboraviti!!!

Pera Mitić

pre 14 godina

uhapšeni od ranije poznat policiji i višestruki je povratnik u izvršenju tog krivičnog dela.
Šta nije u redu sa našim zakonodavstvom i pravosuđem?
Da li je moguće da se za silovanje može dobiti svega 2 godine.
Čovek je višestruki prestupnik, odležao je više puta, a ima svega 30 godina i na slobodi je!?
Za ponovne prestupnike teških krivičnih dela automatski doživotna!

Aco

pre 14 godina

Sve dok neki od ovih manijaka ne siluje clana porodice nekog od politicara, nista se nece promeniti. Znam da je ovo surovo, ali je, nazalost, tacno.

LJUBA

pre 14 godina

Ovakve minimalne kazne ce verovatno ostati dok ne daj Boze neki manijak ne napadne neku od nasih predstavnica u Skupstini. Tada ce mozda da se sete da povecaju kazne

Marko

pre 14 godina

Svaka cast za policiju, ali sudstvo je jadno. Moze policija da hapsi ali krivac ne dobija zaslizenu kaznu. Za serijska silovanja najbolje resenje je hemijska kastracija. Mislim da bi ovaj predlog narod podrzao.

optimista

pre 14 godina

Svaka cast za hapsenje,medjutim sada treba poraditi na tome da kazna bude drakonska !!! Jer ako izadje za pet , sest godina bice samo deset puta gori i veci manijak nego sto je bio !!!

transparentno

pre 14 godina

E sad jos objavite imena sudija koji su ga osudili na tako niske kazne.Da i oni budu obelezni posto su ucestvovali u njegovom povratku u predmetno krivicno delo.To bi vec imalo efekta u donosenju presuda!

milos

pre 14 godina

ima jedan fenomen u srbiji na koji nikako ne mogu da se naviknem a to je da je SVAKI uhapseni za teska, ruzna i odvratna krivicna dela UVEK od ranije poznat policiji.

good luck and good night...