Nedelja, 29.11.2009.

14:04

Babarogić: "Stankoviću dobra ocena"

Bivši istaknuti sudija, a sada čelnik Zajednice superligaša Branimir Babarogić istakao je da je glavni arbitar <a href="http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2009&amp;mm=11&amp;dd=28&amp;nav_id=395235" class="text-link" target= "_blank">137. derbija</a> Dragomir Stanković dobro vodio meč.

Izvor: B92

Babarogiæ: "Stankoviæu dobra ocena" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

Z

pre 14 godina

Prekid je trajao vise od 4 minuta. Ko ima mogucnost neka pogleda snimak. Sto se tice prethodnog derbija i gola Moreire nije bitno kada je on postigao gol nego je bitno koliko je glavni sudija (takodje Stankovic) pokazao da ce se produziti utakmica, a on je pokazao da ce se utakmica produziti za 6 minuta (da znam, pokazao je cetvrti sudija, ali je glavni odredio dizonu nadoknade). Takodje, Knezevic je morao biti iskljucen jos u prvom poluvremenu zbog prekidanje kontranapada povlacenjem sa ledja protivnickog igraca. U svakom slucaju zasluzena pobeda Partizana, ali reci da je sudija dobro odradio posao nema bas mnogo dodira sa realnoscu. Posle svakog od derbija koje je doticni sudija sudio (3 do sada) se mnogo prica o sudjenju, a mislim da to nije dobro za fudbal.

grrrr

pre 14 godina

@(mister, 29. novembar 2009 17:26)
Dobio je direktan crveni, samo si ti gledao kod kuce, kada sam gledao reprizu na tv-u video sam da su greskom na grafici prikazali kao da je drugi zuti.

FKP

pre 14 godina

@Dragan Juric
A sto Moreira dobi crveni kada ga je Gaj davio(par puta ga hvatao za grkljan). Koroman sta je sve radio na svakom derbiju? Penali za cz iako su prekrsaji(ako su i bili) na 17-19 metara, Bajicu crveni iako nije ni pipnuo igraca(ganac sam sebe sapleo). U ovom veku koliko je derbija Partizan zavrsio sa igracem manje, koliko ste imali poklon penala. Ne sutnete u okvir gola za 90 minuta a trazite od sudije da se tekma produzi, dokle dok ne date gol, pa ta tekma bi jos uvek trebala da traje.

mikibg

pre 14 godina

Lose sudjenje, da ne nabrajam greske jer su ovde mnogi vec to pomenuli.
1. Ako je bio penal napucana ruka Ignjatijevica, onda je jos realniji penal bio faul nad Ninkovom, 2. Nadoknada vremena ne primerena jer je samo prekid prlikom divljanja trajao bar 5 minuta, plus sve izmene plus prekid kada Knezevic nije zeleo da izadje sa stadiona kad je dobio crveni. Neko ovde kaze da je Zvezda primila gol u 95 minut, ali to nije tacno istina je da je tada isti sudija utalmicu produzio 6 minuta i da je u poslednjoj sekundi nadoknade Zvezda primila gol. 3. Crveni karton koji je po svim pravilima igre Knezevic trebao da dobije jos u prvom poluvremenu . To su cinjenice koje kazuju da ovaj sudija ne bi mogao nigde da sudi sem u zanzibaru. koliko sam cuo taj Stankovic je internacionalac i sudu neke tekme u Rumuniji, posto i kod njih vlada raspava oko sudija i namestanja, a onda je namera ocigledna jer se ne moze kazati da ne ume da sudi ili da je los sudija vec sudi utakmcu po Toletovoj direktivi.. Mislim da je krajnje vreme da i ovde uvedemo strane sudije, pa da onda nema ljutnje ni jednih ni drugih.

Istina al sta da vam radim

pre 14 godina

Za sve neupucene navijace najveceg kluba u istoriji ljudske rase jedno obavestenje.Dr MO je u 136. derbiju gol postigao u 94 minutu i 14. sekundi,a to sto vi po starom i vama omiljenom recepti da je 100 puta izgovorena laz istana pokusavate da omalovaite gol varate smi sebe.Bolje se zapitajte sto za CELU utakmicu nekih 100 min niste dali gol ili bar nreku sansu stvorili nego se tu bavite nekom nadoknadom i kukate.

Dragan Jurićj

pre 14 godina

Iako sam mislio da ništa ne kometarišem,izjava g-dina Babarogića mi je dala šlagvort i motivaciju da napišem par reči o mom viđenju "autoritativnog" i "dobrog" suđenja jučerašnjeg derbija. Kao prvo,kao deklarisani stari zvezdaš ,čestitam Partizanu potpuno zasluženu pobedu,ali ne mogu da se ne osvrnem samo na neke od gafova sudije Stankovića. Izgleda da Branimir Babarogić i ja nismo gledali istu utakmicu. Minut šesti: kod aut-linije sukobili su se Knežević i Ignjatijević. Šta je tu ko kome rekao nismo mogli čuti,ali je Knežević zatim sa obe(!?) ruke uhvatio protivničkog igrača za uši i glavu i uneo mu se u lice. Epilog: solomonska odluka,obojici žuti karton,iako krivica nije bila ista. Nekoliko minuta kasnije Partizan gubi loptu u napadu,a Knežević sa obe ruke ruši Zvezdinog igrača i onemogućava ga da istrči u kontru. Vajni sudija poštuje prednost,a potom nije se počešao ni iza uva,a kamoli da Kneževiću pokaže (drugi) žuti karton!? I onda taj 53. minut: bestijalan,huliganski i uličarski potez Kneževića on je okarakterisao žutim umesto direktnim crvenim kartonom!? Setite se Adebajora u utakmici protiv Arsenala; odmorio se nekoliko utakmica i debelo dobio po džepu. Kad je poslednji put neki naš sudija dao direktan crveni karton za pogibeljan start sa leđa? Da ne govorimo o nadoknadi sudijskog vremena posle divljanja "navijača"... I onda Babarogić govori o autoritetu. Znate li Vi,g-dine Babarogiću,šta je to autoritet? To je kada Roberto Roseti u 8. minutu dosudi penal za Srbiju,a isključi francuskog golmana. To je kad par minuta pre kraja te iste utakmice isključi Lazovića zbog omalovažavanja sudijske odluke. Da li bi njemu mogli igrači da se unose u lice kao na jučerašnjoj utakmici? Toliko o autoritetu i "dobrom" suđenju. Na kraju,ostaje gorak ukus: loša utakmica između dva loša tima(na nivou,recimo,treće belgijske lige),koju je sudio loš sudija. A ponavljam,Partizan je 100% zasluženo pobedio...

Paranoja

pre 14 godina

Ovaj Babarogic ne zna sta radi.Citav sever je jasno video kada je Partizan postigao drugi gol da su sva cetvorica sudija otisla do juzne tribine i pevali zajedno sa Cleom.

Da ti ja odgovorim

pre 14 godina

@ (Gistro, 29. novembar 2009 17:56):

Moreira vam je stavio u 95. minutu (tačno 94:46). Možeš slobodno da proveriš, to barem nije teško. A to što vi sve vreme od tada pa do danss pričate o "96. minutu" - to je zaista samo vaš problem.
P.S.
Inače ste se na toj utakmici toliko valjali po travi da je moglo komotno da se produži i 15 minuta!

Maretete

pre 14 godina

u pravu je covek,sudija je po meni bio jedina svetla tacka u derbiju. A neznalicama koje lupaju da je covek lose sudio mogu samo da preporucim da bace ponekad pogled na utakmice Lige sampiona ili neke jace lige i videce da tamo sudije katastrofalno grese redovno.

Gistro

pre 14 godina

@Mikicar
Pa dobro ako moze maks. 5 minuta da se produzi. U kojem bese minutu je dao Moreira gol na proslom derbiju na JNA? I da ko je ono bio tad sudija?

mister

pre 14 godina

"Udario je igrača Crvene zvezde, dok je bio na zemlji, što je po svim pravilima direktan crveni karton"....Inače, dao mu je drugi žuti karton a ne direktan crveni.

boki

pre 14 godina

E jadnog li Baarogica majko moja...Dva penala Zvezdi,jedan Partizanu,igraci mu se unose u facu,ne postuje kolegu koji je bliyi fauli.prekid je trajao 5,36sekunde moze se proveriti,dokle vise lazemo sebe...Ovde vise nisu krive sudije nego njihovi kontrolori iz saveza kao sto je ovaj... Ovo sudjenje u normalnoj ligi ocenjuje se sa 1 i sudija ide na hladjenje najmanje 3 nedelje

Dr Jackyll

pre 14 godina

Dosta vise bavljenja sudjenjem i sudijama! Kad ce se jednom nauciti da to niti je dozvoljeno niti je dobro! Pustite ih da imaju autoritet i da se o njima ne govori, da se govori o igri i utakmici.

Damir So

pre 14 godina

Vrana vrani oci ne vadi.Zasto nije iskljucen Knezevic jos u prvom poluvremenu za ispad koji se kaznjava najmanje 3 meseca neigranja.
(sportista, 29. novembar 2009 15:08)
Odgovor je jednostavan, ne bi imo ko da postigne izjednacujuci gol za nas...

Blind, prekid je trajao tacno 145 sekundi! To sto si ti zvezdas pa ti je to izgledalo kao vecnost je druga stvar :)
Tekma se moze max produziti 5 minuta osim ako je ekipa u nekoj extra sansi , napad, korner, slobodnjak. I kao sto vidis nadoknada je trajala 5 minuta.
Niste dali gol celo poluvreme i sad se kao bunite za jos 2 minuta eeeej svasta .
(mikicar, 29. novembar 2009 16:29)
Ako se moze max produziti za 5 min, recim mi onda u kom minutu nadoknade ste vi dali gol u proslom derbiju???
Sto se mene tice, sudjenje prosek, nizak prosek, vise ostecen partizan i zbog penala i zbog crvenog, sto ga nisu iskljucili ranije, mozda ne bi ni primili gol... Jednostavno ZVEZDA, svojom igrom nije zasluzila ni neresen rezultat... Cestitke komsijama...

mikicar

pre 14 godina

Blind, prekid je trajao tacno 145 sekundi! To sto si ti zvezdas pa ti je to izgledalo kao vecnost je druga stvar :)
Tekma se moze max produziti 5 minuta osim ako je ekipa u nekoj extra sansi , napad, korner, slobodnjak. I kao sto vidis nadoknada je trajala 5 minuta.
Niste dali gol celo poluvreme i sad se kao bunite za jos 2 minuta eeeej svasta .

Strane sudije i tacka.

pre 14 godina

Svako normalan mogao je da procita sa usana kakve su mu sve uvrede govorili igraci Partizana,pogotovo Djordjevic...
Zadnji slobodan udarac je izveden iako su igraci protivnickog tima bili na samo sedam metara razdaljine od lopte...

raky-tenja

pre 14 godina

dobra ocena jer je trenutno frka oko namestanja utakmica u celom svetu...da nije tako,Stanković bi zauvek zavrsio karijeru...kao sto su zavrsili i neki pre njega,jer nisu direktno girali zvezdu

Avax

pre 14 godina

Ako je to sto nije dao 3 zuta kartona Zvezdi za startove nad Moreirom, Petrovicem i Fejsom, nije sudio jedanaesterac kad je igrano rukom i prepolovio produzetke, ako je to za pohvalu onda je neko gadno pobrkao loncice...

ForeverSRB

pre 14 godina

Jedina zemlja u kojoj se,ne dosudjivanje penala za oba tima,produzetak tekme za 4 min,iako su samo divljaci palili stadion vishe od 5 min,menjanje svoje odluke 2 puta,ne poshtovanje pomocnog sudije,koji stoji 2 m od igracha,i josh mnogo toga moze sakcionisati kao dobra ocena sudjenja...Bravo za savez,bravo za Babarogica,i na kraju,bravo za Stankovica...

sportista

pre 14 godina

Vrana vrani oci ne vadi.Zasto nije iskljucen Knezevic jos u prvom poluvremenu za ispad koji se kaznjava najmanje 3 meseca neigranja.

PAMETNICA

pre 14 godina

Pravilno je isključenje Kneževića,kao i to što nisu svirani smešni penali za Zvezdu kod pada Ninkova i Lekića.Ali nepostojećih faulova u korist Zvezde je bilo previše.U finišu meča to je moglo koštati Partizan pobede,a o Ignjatijevićevom igranju rukom neću ni da pričam, pošto je sada već jasno da Partizanu jednostavno ne sme da se svira penal u derbiju.Sve u svemu, pobedio je bolji tim.

Hogar

pre 14 godina

Koga ovaj lik predstavlja u zajednici prvoligasa. Slobodan strelac koga stite Dzomba, Binic, Karadzic i ostala bratija. Zvezda je jedini prvoligas koji nema predstavnika u zajednici. Njega su postavila Dan Tana i KOzic i ostali unistitelji Zvezde Babarogic nije clan ni jednog tela u FK Crvena Zvezda. Hoce da ga promene i stave coveka koji ce da bramni interese kluba ali ovi to ne daju.Kazu do novih izbora. To nema ni u jednoj drzavi Evrope pa i sire.Da ne mozes da promenis coveka koji je protiv tebe.

29.novembar

pre 14 godina

Aha, kako da ne... Imali su brdo propusta i to na stetu obe strane! Crvni karton je jedino sto je na mestu, sve ostalo nije! Nedosudjeni penal za Partizan, brdo sumnjivih prekrsaja obe strane, Issahovih 3-4 starta sa ledja posle dobijenog zutog kartona nije sankcionisano, preinacena odluka pomocnog sudije koji je na metar od igraca video da nije bilo prekrsaja za Zvezdu u finisu meca, produzena utakmica za samo 4 min, i jos mnogo mnogo toga... Sudije su zasluzile slabu dvojku!

mikicar

pre 14 godina

realno, sudjenje je spram prethodnih derbija bilo sasvim pristojno odradjeno. bilo je propusta, na stetu obe strane podjednako. partizanu penal, knezevicu crveni jos u 1. poluvremenu itd. sto se tice nadoknade izmerite vreme pa onda pricajte. prekid je trajao 3 minuta, plus 3 izmene je 4,5 a produzio je 5 minuta.

29.novembar

pre 14 godina

Aha, kako da ne... Imali su brdo propusta i to na stetu obe strane! Crvni karton je jedino sto je na mestu, sve ostalo nije! Nedosudjeni penal za Partizan, brdo sumnjivih prekrsaja obe strane, Issahovih 3-4 starta sa ledja posle dobijenog zutog kartona nije sankcionisano, preinacena odluka pomocnog sudije koji je na metar od igraca video da nije bilo prekrsaja za Zvezdu u finisu meca, produzena utakmica za samo 4 min, i jos mnogo mnogo toga... Sudije su zasluzile slabu dvojku!

mikicar

pre 14 godina

realno, sudjenje je spram prethodnih derbija bilo sasvim pristojno odradjeno. bilo je propusta, na stetu obe strane podjednako. partizanu penal, knezevicu crveni jos u 1. poluvremenu itd. sto se tice nadoknade izmerite vreme pa onda pricajte. prekid je trajao 3 minuta, plus 3 izmene je 4,5 a produzio je 5 minuta.

PAMETNICA

pre 14 godina

Pravilno je isključenje Kneževića,kao i to što nisu svirani smešni penali za Zvezdu kod pada Ninkova i Lekića.Ali nepostojećih faulova u korist Zvezde je bilo previše.U finišu meča to je moglo koštati Partizan pobede,a o Ignjatijevićevom igranju rukom neću ni da pričam, pošto je sada već jasno da Partizanu jednostavno ne sme da se svira penal u derbiju.Sve u svemu, pobedio je bolji tim.

Avax

pre 14 godina

Ako je to sto nije dao 3 zuta kartona Zvezdi za startove nad Moreirom, Petrovicem i Fejsom, nije sudio jedanaesterac kad je igrano rukom i prepolovio produzetke, ako je to za pohvalu onda je neko gadno pobrkao loncice...

ForeverSRB

pre 14 godina

Jedina zemlja u kojoj se,ne dosudjivanje penala za oba tima,produzetak tekme za 4 min,iako su samo divljaci palili stadion vishe od 5 min,menjanje svoje odluke 2 puta,ne poshtovanje pomocnog sudije,koji stoji 2 m od igracha,i josh mnogo toga moze sakcionisati kao dobra ocena sudjenja...Bravo za savez,bravo za Babarogica,i na kraju,bravo za Stankovica...

mikicar

pre 14 godina

Blind, prekid je trajao tacno 145 sekundi! To sto si ti zvezdas pa ti je to izgledalo kao vecnost je druga stvar :)
Tekma se moze max produziti 5 minuta osim ako je ekipa u nekoj extra sansi , napad, korner, slobodnjak. I kao sto vidis nadoknada je trajala 5 minuta.
Niste dali gol celo poluvreme i sad se kao bunite za jos 2 minuta eeeej svasta .

raky-tenja

pre 14 godina

dobra ocena jer je trenutno frka oko namestanja utakmica u celom svetu...da nije tako,Stanković bi zauvek zavrsio karijeru...kao sto su zavrsili i neki pre njega,jer nisu direktno girali zvezdu

sportista

pre 14 godina

Vrana vrani oci ne vadi.Zasto nije iskljucen Knezevic jos u prvom poluvremenu za ispad koji se kaznjava najmanje 3 meseca neigranja.

Paranoja

pre 14 godina

Ovaj Babarogic ne zna sta radi.Citav sever je jasno video kada je Partizan postigao drugi gol da su sva cetvorica sudija otisla do juzne tribine i pevali zajedno sa Cleom.

Damir So

pre 14 godina

Vrana vrani oci ne vadi.Zasto nije iskljucen Knezevic jos u prvom poluvremenu za ispad koji se kaznjava najmanje 3 meseca neigranja.
(sportista, 29. novembar 2009 15:08)
Odgovor je jednostavan, ne bi imo ko da postigne izjednacujuci gol za nas...

Blind, prekid je trajao tacno 145 sekundi! To sto si ti zvezdas pa ti je to izgledalo kao vecnost je druga stvar :)
Tekma se moze max produziti 5 minuta osim ako je ekipa u nekoj extra sansi , napad, korner, slobodnjak. I kao sto vidis nadoknada je trajala 5 minuta.
Niste dali gol celo poluvreme i sad se kao bunite za jos 2 minuta eeeej svasta .
(mikicar, 29. novembar 2009 16:29)
Ako se moze max produziti za 5 min, recim mi onda u kom minutu nadoknade ste vi dali gol u proslom derbiju???
Sto se mene tice, sudjenje prosek, nizak prosek, vise ostecen partizan i zbog penala i zbog crvenog, sto ga nisu iskljucili ranije, mozda ne bi ni primili gol... Jednostavno ZVEZDA, svojom igrom nije zasluzila ni neresen rezultat... Cestitke komsijama...

Da ti ja odgovorim

pre 14 godina

@ (Gistro, 29. novembar 2009 17:56):

Moreira vam je stavio u 95. minutu (tačno 94:46). Možeš slobodno da proveriš, to barem nije teško. A to što vi sve vreme od tada pa do danss pričate o "96. minutu" - to je zaista samo vaš problem.
P.S.
Inače ste se na toj utakmici toliko valjali po travi da je moglo komotno da se produži i 15 minuta!

Istina al sta da vam radim

pre 14 godina

Za sve neupucene navijace najveceg kluba u istoriji ljudske rase jedno obavestenje.Dr MO je u 136. derbiju gol postigao u 94 minutu i 14. sekundi,a to sto vi po starom i vama omiljenom recepti da je 100 puta izgovorena laz istana pokusavate da omalovaite gol varate smi sebe.Bolje se zapitajte sto za CELU utakmicu nekih 100 min niste dali gol ili bar nreku sansu stvorili nego se tu bavite nekom nadoknadom i kukate.

Dragan Jurićj

pre 14 godina

Iako sam mislio da ništa ne kometarišem,izjava g-dina Babarogića mi je dala šlagvort i motivaciju da napišem par reči o mom viđenju "autoritativnog" i "dobrog" suđenja jučerašnjeg derbija. Kao prvo,kao deklarisani stari zvezdaš ,čestitam Partizanu potpuno zasluženu pobedu,ali ne mogu da se ne osvrnem samo na neke od gafova sudije Stankovića. Izgleda da Branimir Babarogić i ja nismo gledali istu utakmicu. Minut šesti: kod aut-linije sukobili su se Knežević i Ignjatijević. Šta je tu ko kome rekao nismo mogli čuti,ali je Knežević zatim sa obe(!?) ruke uhvatio protivničkog igrača za uši i glavu i uneo mu se u lice. Epilog: solomonska odluka,obojici žuti karton,iako krivica nije bila ista. Nekoliko minuta kasnije Partizan gubi loptu u napadu,a Knežević sa obe ruke ruši Zvezdinog igrača i onemogućava ga da istrči u kontru. Vajni sudija poštuje prednost,a potom nije se počešao ni iza uva,a kamoli da Kneževiću pokaže (drugi) žuti karton!? I onda taj 53. minut: bestijalan,huliganski i uličarski potez Kneževića on je okarakterisao žutim umesto direktnim crvenim kartonom!? Setite se Adebajora u utakmici protiv Arsenala; odmorio se nekoliko utakmica i debelo dobio po džepu. Kad je poslednji put neki naš sudija dao direktan crveni karton za pogibeljan start sa leđa? Da ne govorimo o nadoknadi sudijskog vremena posle divljanja "navijača"... I onda Babarogić govori o autoritetu. Znate li Vi,g-dine Babarogiću,šta je to autoritet? To je kada Roberto Roseti u 8. minutu dosudi penal za Srbiju,a isključi francuskog golmana. To je kad par minuta pre kraja te iste utakmice isključi Lazovića zbog omalovažavanja sudijske odluke. Da li bi njemu mogli igrači da se unose u lice kao na jučerašnjoj utakmici? Toliko o autoritetu i "dobrom" suđenju. Na kraju,ostaje gorak ukus: loša utakmica između dva loša tima(na nivou,recimo,treće belgijske lige),koju je sudio loš sudija. A ponavljam,Partizan je 100% zasluženo pobedio...

Maretete

pre 14 godina

u pravu je covek,sudija je po meni bio jedina svetla tacka u derbiju. A neznalicama koje lupaju da je covek lose sudio mogu samo da preporucim da bace ponekad pogled na utakmice Lige sampiona ili neke jace lige i videce da tamo sudije katastrofalno grese redovno.

Strane sudije i tacka.

pre 14 godina

Svako normalan mogao je da procita sa usana kakve su mu sve uvrede govorili igraci Partizana,pogotovo Djordjevic...
Zadnji slobodan udarac je izveden iako su igraci protivnickog tima bili na samo sedam metara razdaljine od lopte...

Hogar

pre 14 godina

Koga ovaj lik predstavlja u zajednici prvoligasa. Slobodan strelac koga stite Dzomba, Binic, Karadzic i ostala bratija. Zvezda je jedini prvoligas koji nema predstavnika u zajednici. Njega su postavila Dan Tana i KOzic i ostali unistitelji Zvezde Babarogic nije clan ni jednog tela u FK Crvena Zvezda. Hoce da ga promene i stave coveka koji ce da bramni interese kluba ali ovi to ne daju.Kazu do novih izbora. To nema ni u jednoj drzavi Evrope pa i sire.Da ne mozes da promenis coveka koji je protiv tebe.

Gistro

pre 14 godina

@Mikicar
Pa dobro ako moze maks. 5 minuta da se produzi. U kojem bese minutu je dao Moreira gol na proslom derbiju na JNA? I da ko je ono bio tad sudija?

mister

pre 14 godina

"Udario je igrača Crvene zvezde, dok je bio na zemlji, što je po svim pravilima direktan crveni karton"....Inače, dao mu je drugi žuti karton a ne direktan crveni.

FKP

pre 14 godina

@Dragan Juric
A sto Moreira dobi crveni kada ga je Gaj davio(par puta ga hvatao za grkljan). Koroman sta je sve radio na svakom derbiju? Penali za cz iako su prekrsaji(ako su i bili) na 17-19 metara, Bajicu crveni iako nije ni pipnuo igraca(ganac sam sebe sapleo). U ovom veku koliko je derbija Partizan zavrsio sa igracem manje, koliko ste imali poklon penala. Ne sutnete u okvir gola za 90 minuta a trazite od sudije da se tekma produzi, dokle dok ne date gol, pa ta tekma bi jos uvek trebala da traje.

Z

pre 14 godina

Prekid je trajao vise od 4 minuta. Ko ima mogucnost neka pogleda snimak. Sto se tice prethodnog derbija i gola Moreire nije bitno kada je on postigao gol nego je bitno koliko je glavni sudija (takodje Stankovic) pokazao da ce se produziti utakmica, a on je pokazao da ce se utakmica produziti za 6 minuta (da znam, pokazao je cetvrti sudija, ali je glavni odredio dizonu nadoknade). Takodje, Knezevic je morao biti iskljucen jos u prvom poluvremenu zbog prekidanje kontranapada povlacenjem sa ledja protivnickog igraca. U svakom slucaju zasluzena pobeda Partizana, ali reci da je sudija dobro odradio posao nema bas mnogo dodira sa realnoscu. Posle svakog od derbija koje je doticni sudija sudio (3 do sada) se mnogo prica o sudjenju, a mislim da to nije dobro za fudbal.

grrrr

pre 14 godina

@(mister, 29. novembar 2009 17:26)
Dobio je direktan crveni, samo si ti gledao kod kuce, kada sam gledao reprizu na tv-u video sam da su greskom na grafici prikazali kao da je drugi zuti.

Dr Jackyll

pre 14 godina

Dosta vise bavljenja sudjenjem i sudijama! Kad ce se jednom nauciti da to niti je dozvoljeno niti je dobro! Pustite ih da imaju autoritet i da se o njima ne govori, da se govori o igri i utakmici.

boki

pre 14 godina

E jadnog li Baarogica majko moja...Dva penala Zvezdi,jedan Partizanu,igraci mu se unose u facu,ne postuje kolegu koji je bliyi fauli.prekid je trajao 5,36sekunde moze se proveriti,dokle vise lazemo sebe...Ovde vise nisu krive sudije nego njihovi kontrolori iz saveza kao sto je ovaj... Ovo sudjenje u normalnoj ligi ocenjuje se sa 1 i sudija ide na hladjenje najmanje 3 nedelje

mikibg

pre 14 godina

Lose sudjenje, da ne nabrajam greske jer su ovde mnogi vec to pomenuli.
1. Ako je bio penal napucana ruka Ignjatijevica, onda je jos realniji penal bio faul nad Ninkovom, 2. Nadoknada vremena ne primerena jer je samo prekid prlikom divljanja trajao bar 5 minuta, plus sve izmene plus prekid kada Knezevic nije zeleo da izadje sa stadiona kad je dobio crveni. Neko ovde kaze da je Zvezda primila gol u 95 minut, ali to nije tacno istina je da je tada isti sudija utalmicu produzio 6 minuta i da je u poslednjoj sekundi nadoknade Zvezda primila gol. 3. Crveni karton koji je po svim pravilima igre Knezevic trebao da dobije jos u prvom poluvremenu . To su cinjenice koje kazuju da ovaj sudija ne bi mogao nigde da sudi sem u zanzibaru. koliko sam cuo taj Stankovic je internacionalac i sudu neke tekme u Rumuniji, posto i kod njih vlada raspava oko sudija i namestanja, a onda je namera ocigledna jer se ne moze kazati da ne ume da sudi ili da je los sudija vec sudi utakmcu po Toletovoj direktivi.. Mislim da je krajnje vreme da i ovde uvedemo strane sudije, pa da onda nema ljutnje ni jednih ni drugih.

mikicar

pre 14 godina

realno, sudjenje je spram prethodnih derbija bilo sasvim pristojno odradjeno. bilo je propusta, na stetu obe strane podjednako. partizanu penal, knezevicu crveni jos u 1. poluvremenu itd. sto se tice nadoknade izmerite vreme pa onda pricajte. prekid je trajao 3 minuta, plus 3 izmene je 4,5 a produzio je 5 minuta.

sportista

pre 14 godina

Vrana vrani oci ne vadi.Zasto nije iskljucen Knezevic jos u prvom poluvremenu za ispad koji se kaznjava najmanje 3 meseca neigranja.

PAMETNICA

pre 14 godina

Pravilno je isključenje Kneževića,kao i to što nisu svirani smešni penali za Zvezdu kod pada Ninkova i Lekića.Ali nepostojećih faulova u korist Zvezde je bilo previše.U finišu meča to je moglo koštati Partizan pobede,a o Ignjatijevićevom igranju rukom neću ni da pričam, pošto je sada već jasno da Partizanu jednostavno ne sme da se svira penal u derbiju.Sve u svemu, pobedio je bolji tim.

Strane sudije i tacka.

pre 14 godina

Svako normalan mogao je da procita sa usana kakve su mu sve uvrede govorili igraci Partizana,pogotovo Djordjevic...
Zadnji slobodan udarac je izveden iako su igraci protivnickog tima bili na samo sedam metara razdaljine od lopte...

raky-tenja

pre 14 godina

dobra ocena jer je trenutno frka oko namestanja utakmica u celom svetu...da nije tako,Stanković bi zauvek zavrsio karijeru...kao sto su zavrsili i neki pre njega,jer nisu direktno girali zvezdu

Hogar

pre 14 godina

Koga ovaj lik predstavlja u zajednici prvoligasa. Slobodan strelac koga stite Dzomba, Binic, Karadzic i ostala bratija. Zvezda je jedini prvoligas koji nema predstavnika u zajednici. Njega su postavila Dan Tana i KOzic i ostali unistitelji Zvezde Babarogic nije clan ni jednog tela u FK Crvena Zvezda. Hoce da ga promene i stave coveka koji ce da bramni interese kluba ali ovi to ne daju.Kazu do novih izbora. To nema ni u jednoj drzavi Evrope pa i sire.Da ne mozes da promenis coveka koji je protiv tebe.

29.novembar

pre 14 godina

Aha, kako da ne... Imali su brdo propusta i to na stetu obe strane! Crvni karton je jedino sto je na mestu, sve ostalo nije! Nedosudjeni penal za Partizan, brdo sumnjivih prekrsaja obe strane, Issahovih 3-4 starta sa ledja posle dobijenog zutog kartona nije sankcionisano, preinacena odluka pomocnog sudije koji je na metar od igraca video da nije bilo prekrsaja za Zvezdu u finisu meca, produzena utakmica za samo 4 min, i jos mnogo mnogo toga... Sudije su zasluzile slabu dvojku!

boki

pre 14 godina

E jadnog li Baarogica majko moja...Dva penala Zvezdi,jedan Partizanu,igraci mu se unose u facu,ne postuje kolegu koji je bliyi fauli.prekid je trajao 5,36sekunde moze se proveriti,dokle vise lazemo sebe...Ovde vise nisu krive sudije nego njihovi kontrolori iz saveza kao sto je ovaj... Ovo sudjenje u normalnoj ligi ocenjuje se sa 1 i sudija ide na hladjenje najmanje 3 nedelje

Gistro

pre 14 godina

@Mikicar
Pa dobro ako moze maks. 5 minuta da se produzi. U kojem bese minutu je dao Moreira gol na proslom derbiju na JNA? I da ko je ono bio tad sudija?

ForeverSRB

pre 14 godina

Jedina zemlja u kojoj se,ne dosudjivanje penala za oba tima,produzetak tekme za 4 min,iako su samo divljaci palili stadion vishe od 5 min,menjanje svoje odluke 2 puta,ne poshtovanje pomocnog sudije,koji stoji 2 m od igracha,i josh mnogo toga moze sakcionisati kao dobra ocena sudjenja...Bravo za savez,bravo za Babarogica,i na kraju,bravo za Stankovica...

Dragan Jurićj

pre 14 godina

Iako sam mislio da ništa ne kometarišem,izjava g-dina Babarogića mi je dala šlagvort i motivaciju da napišem par reči o mom viđenju "autoritativnog" i "dobrog" suđenja jučerašnjeg derbija. Kao prvo,kao deklarisani stari zvezdaš ,čestitam Partizanu potpuno zasluženu pobedu,ali ne mogu da se ne osvrnem samo na neke od gafova sudije Stankovića. Izgleda da Branimir Babarogić i ja nismo gledali istu utakmicu. Minut šesti: kod aut-linije sukobili su se Knežević i Ignjatijević. Šta je tu ko kome rekao nismo mogli čuti,ali je Knežević zatim sa obe(!?) ruke uhvatio protivničkog igrača za uši i glavu i uneo mu se u lice. Epilog: solomonska odluka,obojici žuti karton,iako krivica nije bila ista. Nekoliko minuta kasnije Partizan gubi loptu u napadu,a Knežević sa obe ruke ruši Zvezdinog igrača i onemogućava ga da istrči u kontru. Vajni sudija poštuje prednost,a potom nije se počešao ni iza uva,a kamoli da Kneževiću pokaže (drugi) žuti karton!? I onda taj 53. minut: bestijalan,huliganski i uličarski potez Kneževića on je okarakterisao žutim umesto direktnim crvenim kartonom!? Setite se Adebajora u utakmici protiv Arsenala; odmorio se nekoliko utakmica i debelo dobio po džepu. Kad je poslednji put neki naš sudija dao direktan crveni karton za pogibeljan start sa leđa? Da ne govorimo o nadoknadi sudijskog vremena posle divljanja "navijača"... I onda Babarogić govori o autoritetu. Znate li Vi,g-dine Babarogiću,šta je to autoritet? To je kada Roberto Roseti u 8. minutu dosudi penal za Srbiju,a isključi francuskog golmana. To je kad par minuta pre kraja te iste utakmice isključi Lazovića zbog omalovažavanja sudijske odluke. Da li bi njemu mogli igrači da se unose u lice kao na jučerašnjoj utakmici? Toliko o autoritetu i "dobrom" suđenju. Na kraju,ostaje gorak ukus: loša utakmica između dva loša tima(na nivou,recimo,treće belgijske lige),koju je sudio loš sudija. A ponavljam,Partizan je 100% zasluženo pobedio...

Avax

pre 14 godina

Ako je to sto nije dao 3 zuta kartona Zvezdi za startove nad Moreirom, Petrovicem i Fejsom, nije sudio jedanaesterac kad je igrano rukom i prepolovio produzetke, ako je to za pohvalu onda je neko gadno pobrkao loncice...

mister

pre 14 godina

"Udario je igrača Crvene zvezde, dok je bio na zemlji, što je po svim pravilima direktan crveni karton"....Inače, dao mu je drugi žuti karton a ne direktan crveni.

mikicar

pre 14 godina

Blind, prekid je trajao tacno 145 sekundi! To sto si ti zvezdas pa ti je to izgledalo kao vecnost je druga stvar :)
Tekma se moze max produziti 5 minuta osim ako je ekipa u nekoj extra sansi , napad, korner, slobodnjak. I kao sto vidis nadoknada je trajala 5 minuta.
Niste dali gol celo poluvreme i sad se kao bunite za jos 2 minuta eeeej svasta .

Maretete

pre 14 godina

u pravu je covek,sudija je po meni bio jedina svetla tacka u derbiju. A neznalicama koje lupaju da je covek lose sudio mogu samo da preporucim da bace ponekad pogled na utakmice Lige sampiona ili neke jace lige i videce da tamo sudije katastrofalno grese redovno.

Istina al sta da vam radim

pre 14 godina

Za sve neupucene navijace najveceg kluba u istoriji ljudske rase jedno obavestenje.Dr MO je u 136. derbiju gol postigao u 94 minutu i 14. sekundi,a to sto vi po starom i vama omiljenom recepti da je 100 puta izgovorena laz istana pokusavate da omalovaite gol varate smi sebe.Bolje se zapitajte sto za CELU utakmicu nekih 100 min niste dali gol ili bar nreku sansu stvorili nego se tu bavite nekom nadoknadom i kukate.

FKP

pre 14 godina

@Dragan Juric
A sto Moreira dobi crveni kada ga je Gaj davio(par puta ga hvatao za grkljan). Koroman sta je sve radio na svakom derbiju? Penali za cz iako su prekrsaji(ako su i bili) na 17-19 metara, Bajicu crveni iako nije ni pipnuo igraca(ganac sam sebe sapleo). U ovom veku koliko je derbija Partizan zavrsio sa igracem manje, koliko ste imali poklon penala. Ne sutnete u okvir gola za 90 minuta a trazite od sudije da se tekma produzi, dokle dok ne date gol, pa ta tekma bi jos uvek trebala da traje.

Damir So

pre 14 godina

Vrana vrani oci ne vadi.Zasto nije iskljucen Knezevic jos u prvom poluvremenu za ispad koji se kaznjava najmanje 3 meseca neigranja.
(sportista, 29. novembar 2009 15:08)
Odgovor je jednostavan, ne bi imo ko da postigne izjednacujuci gol za nas...

Blind, prekid je trajao tacno 145 sekundi! To sto si ti zvezdas pa ti je to izgledalo kao vecnost je druga stvar :)
Tekma se moze max produziti 5 minuta osim ako je ekipa u nekoj extra sansi , napad, korner, slobodnjak. I kao sto vidis nadoknada je trajala 5 minuta.
Niste dali gol celo poluvreme i sad se kao bunite za jos 2 minuta eeeej svasta .
(mikicar, 29. novembar 2009 16:29)
Ako se moze max produziti za 5 min, recim mi onda u kom minutu nadoknade ste vi dali gol u proslom derbiju???
Sto se mene tice, sudjenje prosek, nizak prosek, vise ostecen partizan i zbog penala i zbog crvenog, sto ga nisu iskljucili ranije, mozda ne bi ni primili gol... Jednostavno ZVEZDA, svojom igrom nije zasluzila ni neresen rezultat... Cestitke komsijama...

Paranoja

pre 14 godina

Ovaj Babarogic ne zna sta radi.Citav sever je jasno video kada je Partizan postigao drugi gol da su sva cetvorica sudija otisla do juzne tribine i pevali zajedno sa Cleom.

Da ti ja odgovorim

pre 14 godina

@ (Gistro, 29. novembar 2009 17:56):

Moreira vam je stavio u 95. minutu (tačno 94:46). Možeš slobodno da proveriš, to barem nije teško. A to što vi sve vreme od tada pa do danss pričate o "96. minutu" - to je zaista samo vaš problem.
P.S.
Inače ste se na toj utakmici toliko valjali po travi da je moglo komotno da se produži i 15 minuta!

mikibg

pre 14 godina

Lose sudjenje, da ne nabrajam greske jer su ovde mnogi vec to pomenuli.
1. Ako je bio penal napucana ruka Ignjatijevica, onda je jos realniji penal bio faul nad Ninkovom, 2. Nadoknada vremena ne primerena jer je samo prekid prlikom divljanja trajao bar 5 minuta, plus sve izmene plus prekid kada Knezevic nije zeleo da izadje sa stadiona kad je dobio crveni. Neko ovde kaze da je Zvezda primila gol u 95 minut, ali to nije tacno istina je da je tada isti sudija utalmicu produzio 6 minuta i da je u poslednjoj sekundi nadoknade Zvezda primila gol. 3. Crveni karton koji je po svim pravilima igre Knezevic trebao da dobije jos u prvom poluvremenu . To su cinjenice koje kazuju da ovaj sudija ne bi mogao nigde da sudi sem u zanzibaru. koliko sam cuo taj Stankovic je internacionalac i sudu neke tekme u Rumuniji, posto i kod njih vlada raspava oko sudija i namestanja, a onda je namera ocigledna jer se ne moze kazati da ne ume da sudi ili da je los sudija vec sudi utakmcu po Toletovoj direktivi.. Mislim da je krajnje vreme da i ovde uvedemo strane sudije, pa da onda nema ljutnje ni jednih ni drugih.

Z

pre 14 godina

Prekid je trajao vise od 4 minuta. Ko ima mogucnost neka pogleda snimak. Sto se tice prethodnog derbija i gola Moreire nije bitno kada je on postigao gol nego je bitno koliko je glavni sudija (takodje Stankovic) pokazao da ce se produziti utakmica, a on je pokazao da ce se utakmica produziti za 6 minuta (da znam, pokazao je cetvrti sudija, ali je glavni odredio dizonu nadoknade). Takodje, Knezevic je morao biti iskljucen jos u prvom poluvremenu zbog prekidanje kontranapada povlacenjem sa ledja protivnickog igraca. U svakom slucaju zasluzena pobeda Partizana, ali reci da je sudija dobro odradio posao nema bas mnogo dodira sa realnoscu. Posle svakog od derbija koje je doticni sudija sudio (3 do sada) se mnogo prica o sudjenju, a mislim da to nije dobro za fudbal.

Dr Jackyll

pre 14 godina

Dosta vise bavljenja sudjenjem i sudijama! Kad ce se jednom nauciti da to niti je dozvoljeno niti je dobro! Pustite ih da imaju autoritet i da se o njima ne govori, da se govori o igri i utakmici.

grrrr

pre 14 godina

@(mister, 29. novembar 2009 17:26)
Dobio je direktan crveni, samo si ti gledao kod kuce, kada sam gledao reprizu na tv-u video sam da su greskom na grafici prikazali kao da je drugi zuti.