Sreda, 11.11.2009.

23:25

Žulijen Beneto izbacio Federera

Francuz Žulijen Beneto pobedio je prvog tenisera sveta Rodžera Federera 3:6, 7:6, 6.4 u drugoj rundi turnira u Parizu.

Izvor: B92

Žulijen Beneto izbacio Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

47 Komentari

Sortiraj po:

smesno

pre 14 godina

@cacanin
Mislim da si malo pogresio u vezi Nadala.
Nije on igrao kao baba, vec je igrao kao sto uvek igta.
Nije on u drugom setu napravio "samo 10 vinera", vec je napravio "cak 10 vinera".
Pa ja se ne secam ni jednog Nadalovog mecha u poslednjih nekoliko godina, a da je napravio preko 10 vinera u jednom setu.
Pa ove godine je u finalu Australia Opena napravio ukupno 40 vinera u 5 setova protiv Federera koji je imao preko 70. U polufinalu protiv Verdaska imao ukupno 40 vinera u 5 setova, a Verdasko 75. Pricas o najvecem defanzivcu svih vremena i ocekujes da on pravi veliki broj vinera. Ti ocigledno od juce pratis tenis.

odgovor

pre 14 godina

@d
Hoces da ti odgovorim koliko bi bodova Federer imao da je igrao jos tih 5-6 turnira.
Imao bi duplo manje nego sto ih ima sada, jer ni na jednom gren slemu ne bi prosao dalje od polufinala. Pa gren slemove i osvaja zato sto se uvek 2 meseca odmara i sprema za njih.
Isto to rade i sestre Vilijams.
Vidis da cim nema dovoljnu pauzu - ispada u prvom kolu.
To je cisto taktiziranje i prikrivanje sopstvenih slabosti.
Pogledaj na primer Djokovica ove godine. U nizu je odigrao finele u Majamju, igrao finale u Monte Karlu, osvojio turnir u Beogradu, igrao finale u Rimu i ono cuveno cetvotosatno polufinale u Madridu.
I sta se na kraju desilo?
Ispao na RG u trecem kolu pre svega zbog psihicke i fizicke iscrpljenosti od tamo nekog Kolsajbera.
Na ovih 5 turnira je zaradio manje bodova nego Federer sa titulom na RG. Ali Djokovic nije taktizirao i cuvao se za RG, vec je posteno radio posao kojim se bavi. Zato cu ga uvek vise ceniti od Federera, jer je Federer jedan obicni taktizer i manipulant.
Sta mislis sta bi bilo kada bi se Djokovic odmarao koliko i Federer?
Pa Federer ga nikad ne bi mogao pobediti tako odmornog, a kao sto vidis sve teze i redje moze da ga pobedi i umornog. Federe vec 2 i po godine nije uspeo u nekom GS finalu da pobedi Nadala.
Nije mu dovoljno sto od Nadala gubi na sljaci i travi, vec je poceo da od njega gubi i na betonu.
Pa mislim kad bi Djokovic izgubio od Nadala u finalu gren slema na betonu - da bi istog trenutka okacio reket o klin.
Federer je odavno zreo za penziju, ali izgleda da ne zeli to sebi da prizna. Oterace ga ovi mladji vrlo brzo u tu penziju, koliko sledece godine.

nemanj86

pre 14 godina

Mislim fda je fedex u ovaj mec usao malo opustenije..jer je posle prvog seta malo zastao..ocekuje da mu protivnici poklone pobedu posle dobijenog prvog seta...malo se opustio i to je to...Mislim da cemo pravog rogera videti u Londonu....Njegov tenis je za uzivanje i odmor ociju..legenda belog sporta...Mislim da djokovic polako postaje ozbiljan igrac...ne volim ga...ali sam realan....Nadal je totalno van forme i mislim da je njegova povreda poprilicnio uzela maha..,..

Zar namerno u poraz?!

pre 14 godina

Federer NIKAD nebi bio najveci da u njemu nema i velike zelje (i motiva) da pobedi. Da nadigra protivnika. Ta zelja mu ni sada nije manja. Zar bi igrao tenis da je drugacije, pa jos da izgubi od mnogo slabijeg protivnika? Otuda i konstatacija da je samo "otaljavao posao" prema sponzorima i ATP organizaciji nikako ne stoji. Hteo je on (Federer) itekako da pobedi Benetoa, ali... Zar i ovo ne govori dosta da je tako (citiram): "Beneto je u nekoliko situacija u drugom setu bio blizu poraza, ali je izdržao pritisak i u taj breku nadigrao rivala."?
Zar taj-brek igra onaj ko otaljava posao? Zar bi FEDERER rizikovao kaznu zato sto se nije dovoljno trudio na mecu?
I ko je luzer? Onaj ko misli (i tvrdi) da je neko - u ovom slucaju najbolji svih vremena - namerno izgubio mec ili oni sto tvrde da je protivnik u tom mecu bio bolji?
PS Nisam Federerov fan. Stavise uvek cu se obradovati kad izgubi, ali... Valja priznati da je najbolji, a ni takvima ponekad ne ide. Pa, cak, i u seriji kao sada. Ubuduce? Videcemo.

milica

pre 14 godina

Aj'te, ljudi. Ne ložite se preterano. Svako ko iole ozbiljnije prati trenutnu situaciju u tenisu, zna da se, što se Federera tiče, sezona završila posle USO. Ovaj turnir igra da otalja obavezu prema sponzorima, ATPu i td. Njegovo rano ispadanje u Parizu je očekivano. Wb, RG, Sinsinati, Madrid,...za ovaj turnir je zainteresovan kao čovek koji je pojeo tri parčeta saher torte za voćnu bombonicu. Ali je bar ulepšao veče toni srpskih luzera, koji sad mogu da kažu:"Jeste da sam kompletan luzer u životu, ali, evo, i Federer je izgubio meč, hahaha, ajoj što mi je milo..."
Btw, volela bih da Đpković osvoji turnir, ne zbog 2. mesta, nego zato što svojom trenutnom igrom apsolutno zaslužuje da osvoji bar ovaj jedan master, posebno jer je u sadašnjem delu sezone bio tako blizu...

d

pre 14 godina

na australian openu je del potro bio 6. na svijetu, na roland garrosu je del potro bio 5. na wimbledonu je roddick bio 6. na us openu je djokovic bio 4.
također na australian openu je pobijedio roddicka koji je tad bio 9. na roland garrosu monfilsa koji je tad bio 10. na
također je na wibledonu i us openu pobijedio soderlinga (dakle vec tada finalistu rolan garrosa koji je tad bio 12.)
a sto se tic toga da je federer pao u zadnje vrijeme.
on nije moga ni past ni dici se jer nije ni igrao (a prije stanke je bio najbolji)
a nadal je pao zbog ozljede ka i murray (koji se vratio u staru formu).

panta91

pre 14 godina

Nole je jos i najbolje odigrao, dobio u 2 seta, dok su i Federer i Nadal i Marej i Del Potro igrali po 3 seta! A posebno mi je zao sto Marej nije ispao jer me taj mnogo nervira zato sto ga svi smatraju za odlicnog igraca, pogotovo u Engleskoj, ali mislim da se ponekad previse brani, i svako moze da ga dobije.

d

pre 14 godina

bla bla bal bla tonu gluposti al niko ovdje nije rekao kako je federer imao pauzu od 2 mjeseca i kako je super sto je sti gao do finala basela.
tenisac kad ne igtra 2 mjeseca teba mu puno da uđe u formu.
sto se tice da vise ne moze pratit ritam: covjek ima 7 finala ove godine. od toga 4 titule (2 na GS i 2 ma mastersima) i 3 finala (2 na GS i jedan u baselu)
ima 28 godina i poznat je po radu nogu. tako da su to obicne gluposti
ovo je federeru bio tek 14 turnir u sezoni dok ih konkurencija ima po barem 5 vise
dakle ima 14 turnira a bodovi se skupljaju na njih 19 (4 GS+9 mastersa+4 turnira serije 500+2 turnira serije 250)
zamislite kolko bi bodova imao da je igrao jos tih 5 ili 6-7 ako na kojem kiksne od tih (jer se najlosiji rezultati sa 500 i 250 brisu boljima)
federer ce i slijedecu godinu zavrsiti kao 1. jedino ga moze skinut zdravi rafa.
2011. ce poceti padati.

flomax

pre 14 godina

Neverojatno,koja je razlika kod federera kad igra na grand slem turnirima i ostala...na ostala zna da izgubi u prvom kolu,a na GS-ovima je u svako finale.E to je ono sto ima samo on i zbog cega je najbojli svih vremena,tempiranje forme i biti najbolji kad je najpotrebnije.Svaka cast...

Djoksa

pre 14 godina

Federer ovaj turnir igra tradicionalno lose i ne mali broj puta ga je izbegavao.Beneto je zaplakao kad je odservirao as na mec loptu.Uspeo je tamo gde je omanuo Almagro,na mentalnom planu.Meni bi mnogo draze bilo da je Almagro pobedio,zbog Noleta i 2 mesta

Skeptik

pre 14 godina

Koliko Federer gubi poena poslije ovog turnira.
(zex, 12. novembar 2009 00:02)

Ne gubi nista jer su mu bodovi vec skinuti. Sledece nedelje se skidaju bodovi iz Sangaja od prosle godine. Tako da Novak gubi 1300, Davidenko 800 a Marej 600 poena. To kokretno znaci da ako Marej osvoji Pariz a Novak ne stigne do finala sledece nedelje ce Marej biti 3. a Novak 4.

Predo

pre 14 godina

Sve je u redu, ali ne znam zasto su gotovo svi komentari napisani po sistemu "da komsiji crkne krava". NIsam obozavalac Federera kao licnosti, ali ce tenis kao biti mnogo siromasniji kad on prestane igrati, jer je on uzdigao ovu igru na vecu razinu. Iznenadjenje svakako i to veliko, pogotovo nakon dobijenog prvog seta. Francuzi su opasno napaljeni, sto je i svojevrsna opomena za Novaka.

lignjoslav

pre 14 godina

Stvarno sam zaprepasten kako ovaj covek ne zna gubiti. Pa svi ne vole gubiti, ali barem se dostojanstveno ponasaju. Stvarno nisam video boljeg tenisera od Rogera, ali ni manjeg coveka od njega. Jadno bedno.
@Realno potpuno je ne bitno da li je Roger igrao loshe. To ga ne opravdava. A "realno" nije igrao toliko loshe protiv Noleta. Imao je on i gorih izdanja (recimo Majami). Ipak je Nole taj koji je bio dosta agresivniji nego inace. Protiv Benetoa takodje nije bas toliko igrao loshe. A i ta dva GS,naravno su uspeh, ali znas li da nabrojis igrace koje je pobedio do osvajanja titula? Nikog iz prvih 5.

zzzzz

pre 14 godina

Ovo je neki cetvrti put ove godine da Federer i Nadal nakon surovih meceva sa Djokovicem u kojima bi dali sve od sebe odigraju daleko ispod svog nivoa. To, mislim, govori nesto - nakon tuh meceva budu potpuno iscedjeni, bilo ko da pobedi. Novak je u poslednjih nekoliko meseci skocio, njih dvojica su pali i on je, u ovom trenutku, u najmanju ruku, njihov nivo. Bezobrazno bi bilo tvrditi da mozda postaje i bolji od njih, ali i o tome bi se moglo diskutovati... Samo ne pre pocetka sledece sezone.

Campari

pre 14 godina

E da, eto neko je napisao da je sada po dobrom delu ljudi ovde sad i Beneto broj jedan, najbolji itd.
Veliki sam Federerov fan i pre svega fan tenisa, i nazalost moram da napisem da mislim da se Federer do kraja karijere nece preterano trositi na bilo kojim turnirima sem GS i FM, sto je steta za sve koje vole tenis. Doslo je do zasicenja sigurno, a sada je tu i porodica... Ja se nadam da ce ipak davati maksimum i na "manjim" turnirima jer mu hvali jos mislim 8 turnira za rekord u broju osvojenih titula.
A Djokovic je dobio sad se vidi ipak na momentalni kvalitet, mada je trenutna Fedexova forma ocito daleko od maksimuma, u punoj formi je objektivno (jos uvek) on bolji.
Valjda ce da se spremi za London kako valja, da uzivamo u vrh tenisu.

noki

pre 14 godina

Jel ja to videh suze na njegovom licu na izlasku sa terena?
Cim se igra u Parizu a Rafa je tu, bez obzira da li je masters ili RG (pa i kada je Rafa totalno van forme) Feki se toliko ucvika da ne moze da se sastavi na terenu.
Bekhend mu je danas bio blago receno sramotan, ne sme igrac koji je br. 1 sebi da dozvoli da toliko puta posalje lopticu u publiku ili da promasi teren po 4-5 metara. Servis ga je kao i uvek dosta puta ivadio u kriticnim trenucima, ali kod Federera danas nije postojao drugi udarac. Interesantno da "kad mu udje voda u usi" pravi neverovatno velike greske u serijama kao retko koji teniser.

AcA

pre 14 godina

Jos ovaj put cu reagovati na ove gluposti i uverede na racun Federera ali i drugih vrhunskih sportista :
Pobedi Felps naseg Cavica i svi odma on se dopinguje,Federer dobi Noleta na Us openu-a on je nula od coveka,on place ta terenu..,Serena pocisti Jelenu-ona je kao muskarac igra na snagu ne zna da igra,... ,,Rafa pobedi Noleta jao pa on koristi steroide(kad je izgubio prestao je da ih izgleda koristi) i stalno tako u krug!

A situacija je takva da je:
Felps ma sta neki ovde pisali verovatno najveci plivac svih vremena(ni ja ga ne volim ni malo ),
Federer i Nadal su dva najbolja tenisera na svetu evo peta godina vec i samo ako imaju los dan oni gube meceve a kada odigraju kako umeju ne moze im niko prici sa nivoom igre,
a Serena Vilijams isto zavrsava godinu na prvom mestu ma kakve ispade pravila,maltene sve najvece turnire je osvojila ili je igrala u finalu.
Laku noc

Zmaj

pre 14 godina

@Realno

Ti bas nisi mnogo inteligentan. Kad Federer dobija-to je zato sto dobro igra, a kad gubi-to je zato sto on gresi, a ne sto protivnici dobro igraju. Neko je jos davno rekao: Fudbal je igra sa 2 tima po 11 igraca u kojoj uvek pobedjuje Nemacka. Ti si to izgleda previse bukvalno shvatio...

cacanin

pre 14 godina

Ovako moje misljenje , cak mozda i cinjenica, Novak kad pobedi Federera ovaj mucenik ne moze da se vrati u zivot 2 meseca a pogotovo prosle nedelje kod svoje kuce ! E zato je sad odmah izguvio... A za Nadala reci su suvisne igrao je kao baba u drugom setu ima samo 10 vinera , sramora da se Almagro nije povredio dobio bi 3 set 6"1 , ko je gledao mec zna o cemu pricam.

Marko

pre 14 godina

Ja bih pre reko da se cuva za zavrsni turnir u Londonu!
(Milan90Kl, 11. novembar 2009 23:46)
Federer je neko ko nikad ne bi izgubio svesno i namerno.Pa on mrzi da gubi više nego bilo šta!A i šta on ima da se čuva?London se igra nedelju dana posle Pariza,dovoljno vremena za oporavak za mnoge tenisere,a kamoli za njega....tako da je to što kažeš potpuno suludo....

nikol dž. femija

pre 14 godina

Ma to vise i nije interesantno,bilo da pobedi ili izgubi.

Covek ima titula,pobeda,novca...ne zna se...zenu,decu,zive roditelje, zdrav je, najbolji je,legenda,prvi na svetu x godina....i jos nema 30 !!

DOBRO, izgubio je,igrao je vec nedelju dana, istrosio se emotivno u rodnom gradu...Pokazao je da moze i da gubi i da izgubi...Mirka je,uostalom, bila zabrinuta od pocetka meca, kada god bi je prikazali.

Zaista je zanimljivo da jos ima jakih motiva,POSLE SVEGA OSVOJENOG i zaradjenog.

Secam se kako se Kris Evert/kada je zavrsila karijeru/ divila Navratilovoj koja je jos dugo posle Kris igrala, divila se kako uopste jos moze da se motivise, da nalazi inspiracije za treninge,divila se da joj sve to nije dosadilo....

TO SU VALJDA TI NEKI izuzetni od izuzetnih...najbolji od najboljih i po tome i zbog toga...Rade maksimalno, a izgleda i vole maksimalno to sto rade...

Bog im je dao veliki,najveci talenat i oni to zaista vracaju svima, najbolje moguce i nestedemice,kako i treba jer da nije tako ne bi bili najbolji od svih....

Zaista se ne moze reci nista drugo do SVAKA CAST i bravo za Feda zbog toga.

Slobodan-BG

pre 14 godina

Ijao Federere,bravo Federere, nadam se da je ovo pocetak serije poraza. Kao i Nadalovih. Krajam
2010. godine Nole ce biti prvi a Marey drugi.

prognozer

pre 14 godina

"Ljudi,svaka cast Novaku,ali Roger se tek oporavio od povrede,Federer ce u Parizu i Londonu osvojiti gomilu bodova,dok ce Djokovic kiksnuti na oba turnira,a i Murray ce se do kraja godine pribliziti Djokovicu...
(tenisfan, 8. novembar 2009 18:41)

# Link komentara"

E moj strucnjace.
Kada sam procitao ovaj komentar napisao sam da ce Federer u Parizu osvojiti manje bodova od Djokovica.
Na zalost nisu mi objavili taj komentar.
Osvojio bogami Federer opasnu gomilu, citavih 10 bodova.
Sve sami strucnjak do strucnjaka.
Ljudi kako ne shvatate da Federer vise nije ni mlad kao nekada niti ima snagu i izdrzljivost kao nekada.
On sada uspeva da odigra dobro 4-5 turnira godisnje.
A da bi uopste uspeo da odigra i tih 4-5 turnira kako treba, ostale turnire mora ili da propusta ili da ovako ispada.
Njemu posle svakog turnira treba po mesec dana oporavka, a izmedju Basela i ovog mecha imao je svega 2 dana.
Znao sam da ce rano ispasti u Parizu. Doduse ja sam mu prognozirao ispadanje u drugom mechu, ali prevario me i ispao u prvom.

Nadal ispada u cetvrtfinalu. Novak stize u polufinale ili finale.
Titulu najverovatnije osvaja del Potro ili Marej.

milos

pre 14 godina

Zelim da spomenem Lukasa Kubota, koji je izgubio od Cilica, ali i pored toga dosao je do poslednjih 32. Treba napomenuti da je na turnir u Parizu dosao kroz kvalifikacije. Pokazuje da je u dobroj formi i da se nastavlja trend njegovih dobrih rezultata i konstantno napreduje na ATP listi. Kada se sada osvrnemo na Serbian Open, vidi se da to uopste nije bio slab turnir. Kubot, Sepi, Troicki, Tipsarevic, Karlovic, naravno Djokovic... Nadamo se da ce turnir iz godinu u godinu biti sve jaci i jaci. Svaka cast organizatoru na proceni koga pozvati na turnir, posebno Kubot i Sepi, pun pogodak!

Realno

pre 14 godina

Sta je sad i Beneto najbolji u povjesti, sljedeci broj jedan itd.... ? Nije, Djokovic nije pobjedio Federera nego je Federer pobjedio sam sebe isto vrjedi za Benetoa kad Roger igra svoju igru svi mogu da mu rucnik nose, covjek se naosvajo ove godine zeli se odmoriti osvojiti London i savrseno zavrsiti godinu sa 2 GS nalsova.

Nox

pre 14 godina

Sta urade Nole coveku?! Koliko ga boli poraz u Bazelu tek sada se vidi. Dugo nece moci da se oporavi od tog soka!
Nadal i Federer na nizbrdici, Nole u vrhunskoj formi, steta sto je kraj sezone. Kad bi se izmedju Pariza i Londona igrao jos jedan Masters, ni prvo mesto ne bi bilo nedostizno.

Guez

pre 14 godina

A čelendž utrenutku dok protivnik slavi iako su svi videli da je lopta dobra? A prebacivanje loptice preko mreže u trenutku dok protivnik koji se oklizao leži na terenu? Veliki je igrač, nema zbora, ali džentlmen baš i nije neki.

Guez

pre 14 godina

A čelendž utrenutku dok protivnik slavi iako su svi videli da je lopta dobra? A prebacivanje loptice preko mreže u trenutku dok protivnik koji se oklizao leži na terenu? Veliki je igrač, nema zbora, ali džentlmen baš i nije neki.

Nox

pre 14 godina

Sta urade Nole coveku?! Koliko ga boli poraz u Bazelu tek sada se vidi. Dugo nece moci da se oporavi od tog soka!
Nadal i Federer na nizbrdici, Nole u vrhunskoj formi, steta sto je kraj sezone. Kad bi se izmedju Pariza i Londona igrao jos jedan Masters, ni prvo mesto ne bi bilo nedostizno.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Ma to vise i nije interesantno,bilo da pobedi ili izgubi.

Covek ima titula,pobeda,novca...ne zna se...zenu,decu,zive roditelje, zdrav je, najbolji je,legenda,prvi na svetu x godina....i jos nema 30 !!

DOBRO, izgubio je,igrao je vec nedelju dana, istrosio se emotivno u rodnom gradu...Pokazao je da moze i da gubi i da izgubi...Mirka je,uostalom, bila zabrinuta od pocetka meca, kada god bi je prikazali.

Zaista je zanimljivo da jos ima jakih motiva,POSLE SVEGA OSVOJENOG i zaradjenog.

Secam se kako se Kris Evert/kada je zavrsila karijeru/ divila Navratilovoj koja je jos dugo posle Kris igrala, divila se kako uopste jos moze da se motivise, da nalazi inspiracije za treninge,divila se da joj sve to nije dosadilo....

TO SU VALJDA TI NEKI izuzetni od izuzetnih...najbolji od najboljih i po tome i zbog toga...Rade maksimalno, a izgleda i vole maksimalno to sto rade...

Bog im je dao veliki,najveci talenat i oni to zaista vracaju svima, najbolje moguce i nestedemice,kako i treba jer da nije tako ne bi bili najbolji od svih....

Zaista se ne moze reci nista drugo do SVAKA CAST i bravo za Feda zbog toga.

Marko

pre 14 godina

Ja bih pre reko da se cuva za zavrsni turnir u Londonu!
(Milan90Kl, 11. novembar 2009 23:46)
Federer je neko ko nikad ne bi izgubio svesno i namerno.Pa on mrzi da gubi više nego bilo šta!A i šta on ima da se čuva?London se igra nedelju dana posle Pariza,dovoljno vremena za oporavak za mnoge tenisere,a kamoli za njega....tako da je to što kažeš potpuno suludo....

Realno

pre 14 godina

Sta je sad i Beneto najbolji u povjesti, sljedeci broj jedan itd.... ? Nije, Djokovic nije pobjedio Federera nego je Federer pobjedio sam sebe isto vrjedi za Benetoa kad Roger igra svoju igru svi mogu da mu rucnik nose, covjek se naosvajo ove godine zeli se odmoriti osvojiti London i savrseno zavrsiti godinu sa 2 GS nalsova.

AcA

pre 14 godina

Jos ovaj put cu reagovati na ove gluposti i uverede na racun Federera ali i drugih vrhunskih sportista :
Pobedi Felps naseg Cavica i svi odma on se dopinguje,Federer dobi Noleta na Us openu-a on je nula od coveka,on place ta terenu..,Serena pocisti Jelenu-ona je kao muskarac igra na snagu ne zna da igra,... ,,Rafa pobedi Noleta jao pa on koristi steroide(kad je izgubio prestao je da ih izgleda koristi) i stalno tako u krug!

A situacija je takva da je:
Felps ma sta neki ovde pisali verovatno najveci plivac svih vremena(ni ja ga ne volim ni malo ),
Federer i Nadal su dva najbolja tenisera na svetu evo peta godina vec i samo ako imaju los dan oni gube meceve a kada odigraju kako umeju ne moze im niko prici sa nivoom igre,
a Serena Vilijams isto zavrsava godinu na prvom mestu ma kakve ispade pravila,maltene sve najvece turnire je osvojila ili je igrala u finalu.
Laku noc

Slobodan-BG

pre 14 godina

Ijao Federere,bravo Federere, nadam se da je ovo pocetak serije poraza. Kao i Nadalovih. Krajam
2010. godine Nole ce biti prvi a Marey drugi.

Zar namerno u poraz?!

pre 14 godina

Federer NIKAD nebi bio najveci da u njemu nema i velike zelje (i motiva) da pobedi. Da nadigra protivnika. Ta zelja mu ni sada nije manja. Zar bi igrao tenis da je drugacije, pa jos da izgubi od mnogo slabijeg protivnika? Otuda i konstatacija da je samo "otaljavao posao" prema sponzorima i ATP organizaciji nikako ne stoji. Hteo je on (Federer) itekako da pobedi Benetoa, ali... Zar i ovo ne govori dosta da je tako (citiram): "Beneto je u nekoliko situacija u drugom setu bio blizu poraza, ali je izdržao pritisak i u taj breku nadigrao rivala."?
Zar taj-brek igra onaj ko otaljava posao? Zar bi FEDERER rizikovao kaznu zato sto se nije dovoljno trudio na mecu?
I ko je luzer? Onaj ko misli (i tvrdi) da je neko - u ovom slucaju najbolji svih vremena - namerno izgubio mec ili oni sto tvrde da je protivnik u tom mecu bio bolji?
PS Nisam Federerov fan. Stavise uvek cu se obradovati kad izgubi, ali... Valja priznati da je najbolji, a ni takvima ponekad ne ide. Pa, cak, i u seriji kao sada. Ubuduce? Videcemo.

prognozer

pre 14 godina

"Ljudi,svaka cast Novaku,ali Roger se tek oporavio od povrede,Federer ce u Parizu i Londonu osvojiti gomilu bodova,dok ce Djokovic kiksnuti na oba turnira,a i Murray ce se do kraja godine pribliziti Djokovicu...
(tenisfan, 8. novembar 2009 18:41)

# Link komentara"

E moj strucnjace.
Kada sam procitao ovaj komentar napisao sam da ce Federer u Parizu osvojiti manje bodova od Djokovica.
Na zalost nisu mi objavili taj komentar.
Osvojio bogami Federer opasnu gomilu, citavih 10 bodova.
Sve sami strucnjak do strucnjaka.
Ljudi kako ne shvatate da Federer vise nije ni mlad kao nekada niti ima snagu i izdrzljivost kao nekada.
On sada uspeva da odigra dobro 4-5 turnira godisnje.
A da bi uopste uspeo da odigra i tih 4-5 turnira kako treba, ostale turnire mora ili da propusta ili da ovako ispada.
Njemu posle svakog turnira treba po mesec dana oporavka, a izmedju Basela i ovog mecha imao je svega 2 dana.
Znao sam da ce rano ispasti u Parizu. Doduse ja sam mu prognozirao ispadanje u drugom mechu, ali prevario me i ispao u prvom.

Nadal ispada u cetvrtfinalu. Novak stize u polufinale ili finale.
Titulu najverovatnije osvaja del Potro ili Marej.

panta91

pre 14 godina

Nole je jos i najbolje odigrao, dobio u 2 seta, dok su i Federer i Nadal i Marej i Del Potro igrali po 3 seta! A posebno mi je zao sto Marej nije ispao jer me taj mnogo nervira zato sto ga svi smatraju za odlicnog igraca, pogotovo u Engleskoj, ali mislim da se ponekad previse brani, i svako moze da ga dobije.

zzzzz

pre 14 godina

Ovo je neki cetvrti put ove godine da Federer i Nadal nakon surovih meceva sa Djokovicem u kojima bi dali sve od sebe odigraju daleko ispod svog nivoa. To, mislim, govori nesto - nakon tuh meceva budu potpuno iscedjeni, bilo ko da pobedi. Novak je u poslednjih nekoliko meseci skocio, njih dvojica su pali i on je, u ovom trenutku, u najmanju ruku, njihov nivo. Bezobrazno bi bilo tvrditi da mozda postaje i bolji od njih, ali i o tome bi se moglo diskutovati... Samo ne pre pocetka sledece sezone.

Predo

pre 14 godina

Sve je u redu, ali ne znam zasto su gotovo svi komentari napisani po sistemu "da komsiji crkne krava". NIsam obozavalac Federera kao licnosti, ali ce tenis kao biti mnogo siromasniji kad on prestane igrati, jer je on uzdigao ovu igru na vecu razinu. Iznenadjenje svakako i to veliko, pogotovo nakon dobijenog prvog seta. Francuzi su opasno napaljeni, sto je i svojevrsna opomena za Novaka.

Djoksa

pre 14 godina

Federer ovaj turnir igra tradicionalno lose i ne mali broj puta ga je izbegavao.Beneto je zaplakao kad je odservirao as na mec loptu.Uspeo je tamo gde je omanuo Almagro,na mentalnom planu.Meni bi mnogo draze bilo da je Almagro pobedio,zbog Noleta i 2 mesta

milica

pre 14 godina

Aj'te, ljudi. Ne ložite se preterano. Svako ko iole ozbiljnije prati trenutnu situaciju u tenisu, zna da se, što se Federera tiče, sezona završila posle USO. Ovaj turnir igra da otalja obavezu prema sponzorima, ATPu i td. Njegovo rano ispadanje u Parizu je očekivano. Wb, RG, Sinsinati, Madrid,...za ovaj turnir je zainteresovan kao čovek koji je pojeo tri parčeta saher torte za voćnu bombonicu. Ali je bar ulepšao veče toni srpskih luzera, koji sad mogu da kažu:"Jeste da sam kompletan luzer u životu, ali, evo, i Federer je izgubio meč, hahaha, ajoj što mi je milo..."
Btw, volela bih da Đpković osvoji turnir, ne zbog 2. mesta, nego zato što svojom trenutnom igrom apsolutno zaslužuje da osvoji bar ovaj jedan master, posebno jer je u sadašnjem delu sezone bio tako blizu...

flomax

pre 14 godina

Neverojatno,koja je razlika kod federera kad igra na grand slem turnirima i ostala...na ostala zna da izgubi u prvom kolu,a na GS-ovima je u svako finale.E to je ono sto ima samo on i zbog cega je najbojli svih vremena,tempiranje forme i biti najbolji kad je najpotrebnije.Svaka cast...

Zmaj

pre 14 godina

@Realno

Ti bas nisi mnogo inteligentan. Kad Federer dobija-to je zato sto dobro igra, a kad gubi-to je zato sto on gresi, a ne sto protivnici dobro igraju. Neko je jos davno rekao: Fudbal je igra sa 2 tima po 11 igraca u kojoj uvek pobedjuje Nemacka. Ti si to izgleda previse bukvalno shvatio...

cacanin

pre 14 godina

Ovako moje misljenje , cak mozda i cinjenica, Novak kad pobedi Federera ovaj mucenik ne moze da se vrati u zivot 2 meseca a pogotovo prosle nedelje kod svoje kuce ! E zato je sad odmah izguvio... A za Nadala reci su suvisne igrao je kao baba u drugom setu ima samo 10 vinera , sramora da se Almagro nije povredio dobio bi 3 set 6"1 , ko je gledao mec zna o cemu pricam.

milos

pre 14 godina

Zelim da spomenem Lukasa Kubota, koji je izgubio od Cilica, ali i pored toga dosao je do poslednjih 32. Treba napomenuti da je na turnir u Parizu dosao kroz kvalifikacije. Pokazuje da je u dobroj formi i da se nastavlja trend njegovih dobrih rezultata i konstantno napreduje na ATP listi. Kada se sada osvrnemo na Serbian Open, vidi se da to uopste nije bio slab turnir. Kubot, Sepi, Troicki, Tipsarevic, Karlovic, naravno Djokovic... Nadamo se da ce turnir iz godinu u godinu biti sve jaci i jaci. Svaka cast organizatoru na proceni koga pozvati na turnir, posebno Kubot i Sepi, pun pogodak!

Campari

pre 14 godina

E da, eto neko je napisao da je sada po dobrom delu ljudi ovde sad i Beneto broj jedan, najbolji itd.
Veliki sam Federerov fan i pre svega fan tenisa, i nazalost moram da napisem da mislim da se Federer do kraja karijere nece preterano trositi na bilo kojim turnirima sem GS i FM, sto je steta za sve koje vole tenis. Doslo je do zasicenja sigurno, a sada je tu i porodica... Ja se nadam da ce ipak davati maksimum i na "manjim" turnirima jer mu hvali jos mislim 8 turnira za rekord u broju osvojenih titula.
A Djokovic je dobio sad se vidi ipak na momentalni kvalitet, mada je trenutna Fedexova forma ocito daleko od maksimuma, u punoj formi je objektivno (jos uvek) on bolji.
Valjda ce da se spremi za London kako valja, da uzivamo u vrh tenisu.

noki

pre 14 godina

Jel ja to videh suze na njegovom licu na izlasku sa terena?
Cim se igra u Parizu a Rafa je tu, bez obzira da li je masters ili RG (pa i kada je Rafa totalno van forme) Feki se toliko ucvika da ne moze da se sastavi na terenu.
Bekhend mu je danas bio blago receno sramotan, ne sme igrac koji je br. 1 sebi da dozvoli da toliko puta posalje lopticu u publiku ili da promasi teren po 4-5 metara. Servis ga je kao i uvek dosta puta ivadio u kriticnim trenucima, ali kod Federera danas nije postojao drugi udarac. Interesantno da "kad mu udje voda u usi" pravi neverovatno velike greske u serijama kao retko koji teniser.

d

pre 14 godina

bla bla bal bla tonu gluposti al niko ovdje nije rekao kako je federer imao pauzu od 2 mjeseca i kako je super sto je sti gao do finala basela.
tenisac kad ne igtra 2 mjeseca teba mu puno da uđe u formu.
sto se tice da vise ne moze pratit ritam: covjek ima 7 finala ove godine. od toga 4 titule (2 na GS i 2 ma mastersima) i 3 finala (2 na GS i jedan u baselu)
ima 28 godina i poznat je po radu nogu. tako da su to obicne gluposti
ovo je federeru bio tek 14 turnir u sezoni dok ih konkurencija ima po barem 5 vise
dakle ima 14 turnira a bodovi se skupljaju na njih 19 (4 GS+9 mastersa+4 turnira serije 500+2 turnira serije 250)
zamislite kolko bi bodova imao da je igrao jos tih 5 ili 6-7 ako na kojem kiksne od tih (jer se najlosiji rezultati sa 500 i 250 brisu boljima)
federer ce i slijedecu godinu zavrsiti kao 1. jedino ga moze skinut zdravi rafa.
2011. ce poceti padati.

d

pre 14 godina

na australian openu je del potro bio 6. na svijetu, na roland garrosu je del potro bio 5. na wimbledonu je roddick bio 6. na us openu je djokovic bio 4.
također na australian openu je pobijedio roddicka koji je tad bio 9. na roland garrosu monfilsa koji je tad bio 10. na
također je na wibledonu i us openu pobijedio soderlinga (dakle vec tada finalistu rolan garrosa koji je tad bio 12.)
a sto se tic toga da je federer pao u zadnje vrijeme.
on nije moga ni past ni dici se jer nije ni igrao (a prije stanke je bio najbolji)
a nadal je pao zbog ozljede ka i murray (koji se vratio u staru formu).

nemanj86

pre 14 godina

Mislim fda je fedex u ovaj mec usao malo opustenije..jer je posle prvog seta malo zastao..ocekuje da mu protivnici poklone pobedu posle dobijenog prvog seta...malo se opustio i to je to...Mislim da cemo pravog rogera videti u Londonu....Njegov tenis je za uzivanje i odmor ociju..legenda belog sporta...Mislim da djokovic polako postaje ozbiljan igrac...ne volim ga...ali sam realan....Nadal je totalno van forme i mislim da je njegova povreda poprilicnio uzela maha..,..

lignjoslav

pre 14 godina

Stvarno sam zaprepasten kako ovaj covek ne zna gubiti. Pa svi ne vole gubiti, ali barem se dostojanstveno ponasaju. Stvarno nisam video boljeg tenisera od Rogera, ali ni manjeg coveka od njega. Jadno bedno.
@Realno potpuno je ne bitno da li je Roger igrao loshe. To ga ne opravdava. A "realno" nije igrao toliko loshe protiv Noleta. Imao je on i gorih izdanja (recimo Majami). Ipak je Nole taj koji je bio dosta agresivniji nego inace. Protiv Benetoa takodje nije bas toliko igrao loshe. A i ta dva GS,naravno su uspeh, ali znas li da nabrojis igrace koje je pobedio do osvajanja titula? Nikog iz prvih 5.

Skeptik

pre 14 godina

Koliko Federer gubi poena poslije ovog turnira.
(zex, 12. novembar 2009 00:02)

Ne gubi nista jer su mu bodovi vec skinuti. Sledece nedelje se skidaju bodovi iz Sangaja od prosle godine. Tako da Novak gubi 1300, Davidenko 800 a Marej 600 poena. To kokretno znaci da ako Marej osvoji Pariz a Novak ne stigne do finala sledece nedelje ce Marej biti 3. a Novak 4.

smesno

pre 14 godina

@cacanin
Mislim da si malo pogresio u vezi Nadala.
Nije on igrao kao baba, vec je igrao kao sto uvek igta.
Nije on u drugom setu napravio "samo 10 vinera", vec je napravio "cak 10 vinera".
Pa ja se ne secam ni jednog Nadalovog mecha u poslednjih nekoliko godina, a da je napravio preko 10 vinera u jednom setu.
Pa ove godine je u finalu Australia Opena napravio ukupno 40 vinera u 5 setova protiv Federera koji je imao preko 70. U polufinalu protiv Verdaska imao ukupno 40 vinera u 5 setova, a Verdasko 75. Pricas o najvecem defanzivcu svih vremena i ocekujes da on pravi veliki broj vinera. Ti ocigledno od juce pratis tenis.

odgovor

pre 14 godina

@d
Hoces da ti odgovorim koliko bi bodova Federer imao da je igrao jos tih 5-6 turnira.
Imao bi duplo manje nego sto ih ima sada, jer ni na jednom gren slemu ne bi prosao dalje od polufinala. Pa gren slemove i osvaja zato sto se uvek 2 meseca odmara i sprema za njih.
Isto to rade i sestre Vilijams.
Vidis da cim nema dovoljnu pauzu - ispada u prvom kolu.
To je cisto taktiziranje i prikrivanje sopstvenih slabosti.
Pogledaj na primer Djokovica ove godine. U nizu je odigrao finele u Majamju, igrao finale u Monte Karlu, osvojio turnir u Beogradu, igrao finale u Rimu i ono cuveno cetvotosatno polufinale u Madridu.
I sta se na kraju desilo?
Ispao na RG u trecem kolu pre svega zbog psihicke i fizicke iscrpljenosti od tamo nekog Kolsajbera.
Na ovih 5 turnira je zaradio manje bodova nego Federer sa titulom na RG. Ali Djokovic nije taktizirao i cuvao se za RG, vec je posteno radio posao kojim se bavi. Zato cu ga uvek vise ceniti od Federera, jer je Federer jedan obicni taktizer i manipulant.
Sta mislis sta bi bilo kada bi se Djokovic odmarao koliko i Federer?
Pa Federer ga nikad ne bi mogao pobediti tako odmornog, a kao sto vidis sve teze i redje moze da ga pobedi i umornog. Federe vec 2 i po godine nije uspeo u nekom GS finalu da pobedi Nadala.
Nije mu dovoljno sto od Nadala gubi na sljaci i travi, vec je poceo da od njega gubi i na betonu.
Pa mislim kad bi Djokovic izgubio od Nadala u finalu gren slema na betonu - da bi istog trenutka okacio reket o klin.
Federer je odavno zreo za penziju, ali izgleda da ne zeli to sebi da prizna. Oterace ga ovi mladji vrlo brzo u tu penziju, koliko sledece godine.

Realno

pre 14 godina

Sta je sad i Beneto najbolji u povjesti, sljedeci broj jedan itd.... ? Nije, Djokovic nije pobjedio Federera nego je Federer pobjedio sam sebe isto vrjedi za Benetoa kad Roger igra svoju igru svi mogu da mu rucnik nose, covjek se naosvajo ove godine zeli se odmoriti osvojiti London i savrseno zavrsiti godinu sa 2 GS nalsova.

prognozer

pre 14 godina

"Ljudi,svaka cast Novaku,ali Roger se tek oporavio od povrede,Federer ce u Parizu i Londonu osvojiti gomilu bodova,dok ce Djokovic kiksnuti na oba turnira,a i Murray ce se do kraja godine pribliziti Djokovicu...
(tenisfan, 8. novembar 2009 18:41)

# Link komentara"

E moj strucnjace.
Kada sam procitao ovaj komentar napisao sam da ce Federer u Parizu osvojiti manje bodova od Djokovica.
Na zalost nisu mi objavili taj komentar.
Osvojio bogami Federer opasnu gomilu, citavih 10 bodova.
Sve sami strucnjak do strucnjaka.
Ljudi kako ne shvatate da Federer vise nije ni mlad kao nekada niti ima snagu i izdrzljivost kao nekada.
On sada uspeva da odigra dobro 4-5 turnira godisnje.
A da bi uopste uspeo da odigra i tih 4-5 turnira kako treba, ostale turnire mora ili da propusta ili da ovako ispada.
Njemu posle svakog turnira treba po mesec dana oporavka, a izmedju Basela i ovog mecha imao je svega 2 dana.
Znao sam da ce rano ispasti u Parizu. Doduse ja sam mu prognozirao ispadanje u drugom mechu, ali prevario me i ispao u prvom.

Nadal ispada u cetvrtfinalu. Novak stize u polufinale ili finale.
Titulu najverovatnije osvaja del Potro ili Marej.

Guez

pre 14 godina

A čelendž utrenutku dok protivnik slavi iako su svi videli da je lopta dobra? A prebacivanje loptice preko mreže u trenutku dok protivnik koji se oklizao leži na terenu? Veliki je igrač, nema zbora, ali džentlmen baš i nije neki.

Nox

pre 14 godina

Sta urade Nole coveku?! Koliko ga boli poraz u Bazelu tek sada se vidi. Dugo nece moci da se oporavi od tog soka!
Nadal i Federer na nizbrdici, Nole u vrhunskoj formi, steta sto je kraj sezone. Kad bi se izmedju Pariza i Londona igrao jos jedan Masters, ni prvo mesto ne bi bilo nedostizno.

Slobodan-BG

pre 14 godina

Ijao Federere,bravo Federere, nadam se da je ovo pocetak serije poraza. Kao i Nadalovih. Krajam
2010. godine Nole ce biti prvi a Marey drugi.

milica

pre 14 godina

Aj'te, ljudi. Ne ložite se preterano. Svako ko iole ozbiljnije prati trenutnu situaciju u tenisu, zna da se, što se Federera tiče, sezona završila posle USO. Ovaj turnir igra da otalja obavezu prema sponzorima, ATPu i td. Njegovo rano ispadanje u Parizu je očekivano. Wb, RG, Sinsinati, Madrid,...za ovaj turnir je zainteresovan kao čovek koji je pojeo tri parčeta saher torte za voćnu bombonicu. Ali je bar ulepšao veče toni srpskih luzera, koji sad mogu da kažu:"Jeste da sam kompletan luzer u životu, ali, evo, i Federer je izgubio meč, hahaha, ajoj što mi je milo..."
Btw, volela bih da Đpković osvoji turnir, ne zbog 2. mesta, nego zato što svojom trenutnom igrom apsolutno zaslužuje da osvoji bar ovaj jedan master, posebno jer je u sadašnjem delu sezone bio tako blizu...

nikol dž. femija

pre 14 godina

Ma to vise i nije interesantno,bilo da pobedi ili izgubi.

Covek ima titula,pobeda,novca...ne zna se...zenu,decu,zive roditelje, zdrav je, najbolji je,legenda,prvi na svetu x godina....i jos nema 30 !!

DOBRO, izgubio je,igrao je vec nedelju dana, istrosio se emotivno u rodnom gradu...Pokazao je da moze i da gubi i da izgubi...Mirka je,uostalom, bila zabrinuta od pocetka meca, kada god bi je prikazali.

Zaista je zanimljivo da jos ima jakih motiva,POSLE SVEGA OSVOJENOG i zaradjenog.

Secam se kako se Kris Evert/kada je zavrsila karijeru/ divila Navratilovoj koja je jos dugo posle Kris igrala, divila se kako uopste jos moze da se motivise, da nalazi inspiracije za treninge,divila se da joj sve to nije dosadilo....

TO SU VALJDA TI NEKI izuzetni od izuzetnih...najbolji od najboljih i po tome i zbog toga...Rade maksimalno, a izgleda i vole maksimalno to sto rade...

Bog im je dao veliki,najveci talenat i oni to zaista vracaju svima, najbolje moguce i nestedemice,kako i treba jer da nije tako ne bi bili najbolji od svih....

Zaista se ne moze reci nista drugo do SVAKA CAST i bravo za Feda zbog toga.

d

pre 14 godina

bla bla bal bla tonu gluposti al niko ovdje nije rekao kako je federer imao pauzu od 2 mjeseca i kako je super sto je sti gao do finala basela.
tenisac kad ne igtra 2 mjeseca teba mu puno da uđe u formu.
sto se tice da vise ne moze pratit ritam: covjek ima 7 finala ove godine. od toga 4 titule (2 na GS i 2 ma mastersima) i 3 finala (2 na GS i jedan u baselu)
ima 28 godina i poznat je po radu nogu. tako da su to obicne gluposti
ovo je federeru bio tek 14 turnir u sezoni dok ih konkurencija ima po barem 5 vise
dakle ima 14 turnira a bodovi se skupljaju na njih 19 (4 GS+9 mastersa+4 turnira serije 500+2 turnira serije 250)
zamislite kolko bi bodova imao da je igrao jos tih 5 ili 6-7 ako na kojem kiksne od tih (jer se najlosiji rezultati sa 500 i 250 brisu boljima)
federer ce i slijedecu godinu zavrsiti kao 1. jedino ga moze skinut zdravi rafa.
2011. ce poceti padati.

noki

pre 14 godina

Jel ja to videh suze na njegovom licu na izlasku sa terena?
Cim se igra u Parizu a Rafa je tu, bez obzira da li je masters ili RG (pa i kada je Rafa totalno van forme) Feki se toliko ucvika da ne moze da se sastavi na terenu.
Bekhend mu je danas bio blago receno sramotan, ne sme igrac koji je br. 1 sebi da dozvoli da toliko puta posalje lopticu u publiku ili da promasi teren po 4-5 metara. Servis ga je kao i uvek dosta puta ivadio u kriticnim trenucima, ali kod Federera danas nije postojao drugi udarac. Interesantno da "kad mu udje voda u usi" pravi neverovatno velike greske u serijama kao retko koji teniser.

cacanin

pre 14 godina

Ovako moje misljenje , cak mozda i cinjenica, Novak kad pobedi Federera ovaj mucenik ne moze da se vrati u zivot 2 meseca a pogotovo prosle nedelje kod svoje kuce ! E zato je sad odmah izguvio... A za Nadala reci su suvisne igrao je kao baba u drugom setu ima samo 10 vinera , sramora da se Almagro nije povredio dobio bi 3 set 6"1 , ko je gledao mec zna o cemu pricam.

lignjoslav

pre 14 godina

Stvarno sam zaprepasten kako ovaj covek ne zna gubiti. Pa svi ne vole gubiti, ali barem se dostojanstveno ponasaju. Stvarno nisam video boljeg tenisera od Rogera, ali ni manjeg coveka od njega. Jadno bedno.
@Realno potpuno je ne bitno da li je Roger igrao loshe. To ga ne opravdava. A "realno" nije igrao toliko loshe protiv Noleta. Imao je on i gorih izdanja (recimo Majami). Ipak je Nole taj koji je bio dosta agresivniji nego inace. Protiv Benetoa takodje nije bas toliko igrao loshe. A i ta dva GS,naravno su uspeh, ali znas li da nabrojis igrace koje je pobedio do osvajanja titula? Nikog iz prvih 5.

AcA

pre 14 godina

Jos ovaj put cu reagovati na ove gluposti i uverede na racun Federera ali i drugih vrhunskih sportista :
Pobedi Felps naseg Cavica i svi odma on se dopinguje,Federer dobi Noleta na Us openu-a on je nula od coveka,on place ta terenu..,Serena pocisti Jelenu-ona je kao muskarac igra na snagu ne zna da igra,... ,,Rafa pobedi Noleta jao pa on koristi steroide(kad je izgubio prestao je da ih izgleda koristi) i stalno tako u krug!

A situacija je takva da je:
Felps ma sta neki ovde pisali verovatno najveci plivac svih vremena(ni ja ga ne volim ni malo ),
Federer i Nadal su dva najbolja tenisera na svetu evo peta godina vec i samo ako imaju los dan oni gube meceve a kada odigraju kako umeju ne moze im niko prici sa nivoom igre,
a Serena Vilijams isto zavrsava godinu na prvom mestu ma kakve ispade pravila,maltene sve najvece turnire je osvojila ili je igrala u finalu.
Laku noc

nemanj86

pre 14 godina

Mislim fda je fedex u ovaj mec usao malo opustenije..jer je posle prvog seta malo zastao..ocekuje da mu protivnici poklone pobedu posle dobijenog prvog seta...malo se opustio i to je to...Mislim da cemo pravog rogera videti u Londonu....Njegov tenis je za uzivanje i odmor ociju..legenda belog sporta...Mislim da djokovic polako postaje ozbiljan igrac...ne volim ga...ali sam realan....Nadal je totalno van forme i mislim da je njegova povreda poprilicnio uzela maha..,..

zzzzz

pre 14 godina

Ovo je neki cetvrti put ove godine da Federer i Nadal nakon surovih meceva sa Djokovicem u kojima bi dali sve od sebe odigraju daleko ispod svog nivoa. To, mislim, govori nesto - nakon tuh meceva budu potpuno iscedjeni, bilo ko da pobedi. Novak je u poslednjih nekoliko meseci skocio, njih dvojica su pali i on je, u ovom trenutku, u najmanju ruku, njihov nivo. Bezobrazno bi bilo tvrditi da mozda postaje i bolji od njih, ali i o tome bi se moglo diskutovati... Samo ne pre pocetka sledece sezone.

odgovor

pre 14 godina

@d
Hoces da ti odgovorim koliko bi bodova Federer imao da je igrao jos tih 5-6 turnira.
Imao bi duplo manje nego sto ih ima sada, jer ni na jednom gren slemu ne bi prosao dalje od polufinala. Pa gren slemove i osvaja zato sto se uvek 2 meseca odmara i sprema za njih.
Isto to rade i sestre Vilijams.
Vidis da cim nema dovoljnu pauzu - ispada u prvom kolu.
To je cisto taktiziranje i prikrivanje sopstvenih slabosti.
Pogledaj na primer Djokovica ove godine. U nizu je odigrao finele u Majamju, igrao finale u Monte Karlu, osvojio turnir u Beogradu, igrao finale u Rimu i ono cuveno cetvotosatno polufinale u Madridu.
I sta se na kraju desilo?
Ispao na RG u trecem kolu pre svega zbog psihicke i fizicke iscrpljenosti od tamo nekog Kolsajbera.
Na ovih 5 turnira je zaradio manje bodova nego Federer sa titulom na RG. Ali Djokovic nije taktizirao i cuvao se za RG, vec je posteno radio posao kojim se bavi. Zato cu ga uvek vise ceniti od Federera, jer je Federer jedan obicni taktizer i manipulant.
Sta mislis sta bi bilo kada bi se Djokovic odmarao koliko i Federer?
Pa Federer ga nikad ne bi mogao pobediti tako odmornog, a kao sto vidis sve teze i redje moze da ga pobedi i umornog. Federe vec 2 i po godine nije uspeo u nekom GS finalu da pobedi Nadala.
Nije mu dovoljno sto od Nadala gubi na sljaci i travi, vec je poceo da od njega gubi i na betonu.
Pa mislim kad bi Djokovic izgubio od Nadala u finalu gren slema na betonu - da bi istog trenutka okacio reket o klin.
Federer je odavno zreo za penziju, ali izgleda da ne zeli to sebi da prizna. Oterace ga ovi mladji vrlo brzo u tu penziju, koliko sledece godine.

Skeptik

pre 14 godina

Koliko Federer gubi poena poslije ovog turnira.
(zex, 12. novembar 2009 00:02)

Ne gubi nista jer su mu bodovi vec skinuti. Sledece nedelje se skidaju bodovi iz Sangaja od prosle godine. Tako da Novak gubi 1300, Davidenko 800 a Marej 600 poena. To kokretno znaci da ako Marej osvoji Pariz a Novak ne stigne do finala sledece nedelje ce Marej biti 3. a Novak 4.

d

pre 14 godina

na australian openu je del potro bio 6. na svijetu, na roland garrosu je del potro bio 5. na wimbledonu je roddick bio 6. na us openu je djokovic bio 4.
također na australian openu je pobijedio roddicka koji je tad bio 9. na roland garrosu monfilsa koji je tad bio 10. na
također je na wibledonu i us openu pobijedio soderlinga (dakle vec tada finalistu rolan garrosa koji je tad bio 12.)
a sto se tic toga da je federer pao u zadnje vrijeme.
on nije moga ni past ni dici se jer nije ni igrao (a prije stanke je bio najbolji)
a nadal je pao zbog ozljede ka i murray (koji se vratio u staru formu).

Campari

pre 14 godina

E da, eto neko je napisao da je sada po dobrom delu ljudi ovde sad i Beneto broj jedan, najbolji itd.
Veliki sam Federerov fan i pre svega fan tenisa, i nazalost moram da napisem da mislim da se Federer do kraja karijere nece preterano trositi na bilo kojim turnirima sem GS i FM, sto je steta za sve koje vole tenis. Doslo je do zasicenja sigurno, a sada je tu i porodica... Ja se nadam da ce ipak davati maksimum i na "manjim" turnirima jer mu hvali jos mislim 8 turnira za rekord u broju osvojenih titula.
A Djokovic je dobio sad se vidi ipak na momentalni kvalitet, mada je trenutna Fedexova forma ocito daleko od maksimuma, u punoj formi je objektivno (jos uvek) on bolji.
Valjda ce da se spremi za London kako valja, da uzivamo u vrh tenisu.

flomax

pre 14 godina

Neverojatno,koja je razlika kod federera kad igra na grand slem turnirima i ostala...na ostala zna da izgubi u prvom kolu,a na GS-ovima je u svako finale.E to je ono sto ima samo on i zbog cega je najbojli svih vremena,tempiranje forme i biti najbolji kad je najpotrebnije.Svaka cast...

Marko

pre 14 godina

Ja bih pre reko da se cuva za zavrsni turnir u Londonu!
(Milan90Kl, 11. novembar 2009 23:46)
Federer je neko ko nikad ne bi izgubio svesno i namerno.Pa on mrzi da gubi više nego bilo šta!A i šta on ima da se čuva?London se igra nedelju dana posle Pariza,dovoljno vremena za oporavak za mnoge tenisere,a kamoli za njega....tako da je to što kažeš potpuno suludo....

Zar namerno u poraz?!

pre 14 godina

Federer NIKAD nebi bio najveci da u njemu nema i velike zelje (i motiva) da pobedi. Da nadigra protivnika. Ta zelja mu ni sada nije manja. Zar bi igrao tenis da je drugacije, pa jos da izgubi od mnogo slabijeg protivnika? Otuda i konstatacija da je samo "otaljavao posao" prema sponzorima i ATP organizaciji nikako ne stoji. Hteo je on (Federer) itekako da pobedi Benetoa, ali... Zar i ovo ne govori dosta da je tako (citiram): "Beneto je u nekoliko situacija u drugom setu bio blizu poraza, ali je izdržao pritisak i u taj breku nadigrao rivala."?
Zar taj-brek igra onaj ko otaljava posao? Zar bi FEDERER rizikovao kaznu zato sto se nije dovoljno trudio na mecu?
I ko je luzer? Onaj ko misli (i tvrdi) da je neko - u ovom slucaju najbolji svih vremena - namerno izgubio mec ili oni sto tvrde da je protivnik u tom mecu bio bolji?
PS Nisam Federerov fan. Stavise uvek cu se obradovati kad izgubi, ali... Valja priznati da je najbolji, a ni takvima ponekad ne ide. Pa, cak, i u seriji kao sada. Ubuduce? Videcemo.

Predo

pre 14 godina

Sve je u redu, ali ne znam zasto su gotovo svi komentari napisani po sistemu "da komsiji crkne krava". NIsam obozavalac Federera kao licnosti, ali ce tenis kao biti mnogo siromasniji kad on prestane igrati, jer je on uzdigao ovu igru na vecu razinu. Iznenadjenje svakako i to veliko, pogotovo nakon dobijenog prvog seta. Francuzi su opasno napaljeni, sto je i svojevrsna opomena za Novaka.

Djoksa

pre 14 godina

Federer ovaj turnir igra tradicionalno lose i ne mali broj puta ga je izbegavao.Beneto je zaplakao kad je odservirao as na mec loptu.Uspeo je tamo gde je omanuo Almagro,na mentalnom planu.Meni bi mnogo draze bilo da je Almagro pobedio,zbog Noleta i 2 mesta

milos

pre 14 godina

Zelim da spomenem Lukasa Kubota, koji je izgubio od Cilica, ali i pored toga dosao je do poslednjih 32. Treba napomenuti da je na turnir u Parizu dosao kroz kvalifikacije. Pokazuje da je u dobroj formi i da se nastavlja trend njegovih dobrih rezultata i konstantno napreduje na ATP listi. Kada se sada osvrnemo na Serbian Open, vidi se da to uopste nije bio slab turnir. Kubot, Sepi, Troicki, Tipsarevic, Karlovic, naravno Djokovic... Nadamo se da ce turnir iz godinu u godinu biti sve jaci i jaci. Svaka cast organizatoru na proceni koga pozvati na turnir, posebno Kubot i Sepi, pun pogodak!

Zmaj

pre 14 godina

@Realno

Ti bas nisi mnogo inteligentan. Kad Federer dobija-to je zato sto dobro igra, a kad gubi-to je zato sto on gresi, a ne sto protivnici dobro igraju. Neko je jos davno rekao: Fudbal je igra sa 2 tima po 11 igraca u kojoj uvek pobedjuje Nemacka. Ti si to izgleda previse bukvalno shvatio...

panta91

pre 14 godina

Nole je jos i najbolje odigrao, dobio u 2 seta, dok su i Federer i Nadal i Marej i Del Potro igrali po 3 seta! A posebno mi je zao sto Marej nije ispao jer me taj mnogo nervira zato sto ga svi smatraju za odlicnog igraca, pogotovo u Engleskoj, ali mislim da se ponekad previse brani, i svako moze da ga dobije.

smesno

pre 14 godina

@cacanin
Mislim da si malo pogresio u vezi Nadala.
Nije on igrao kao baba, vec je igrao kao sto uvek igta.
Nije on u drugom setu napravio "samo 10 vinera", vec je napravio "cak 10 vinera".
Pa ja se ne secam ni jednog Nadalovog mecha u poslednjih nekoliko godina, a da je napravio preko 10 vinera u jednom setu.
Pa ove godine je u finalu Australia Opena napravio ukupno 40 vinera u 5 setova protiv Federera koji je imao preko 70. U polufinalu protiv Verdaska imao ukupno 40 vinera u 5 setova, a Verdasko 75. Pricas o najvecem defanzivcu svih vremena i ocekujes da on pravi veliki broj vinera. Ti ocigledno od juce pratis tenis.