Subota, 07.11.2009.

01:14

Pajtić: Statut nije separatistički

Predsednik izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je da će pokrajina posle usvajanja Statuta i pratećeg zakona imati veću automoniju nego ranije.

Izvor: B92

Pajtiæ: Statut nije separatistièki IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

15 Komentari

Sortiraj po:

kapetan

pre 14 godina

Ovaj statut je poslednji ekser (a mozda i nije?) u sanduk drzave Srbije! Gradjani za ovaj statut nisu glasali. Ne bih glasao za DS na proslim izborima, da sam znao da ce doneti ovakav statut, odnosno kamen temeljac buduceg Ustava Nezavisne Republike Vojvodine!

Србин из Војводине

pre 14 godina

Аутономија Војводине, имала је смисла када су се Срби за њу и изборили -у Аустроугарској монархији, а зарад очувања језика, вере и културе. Све касније аутономије у оквиру државе Србије, закључно са овом данашњом су апсолутно бесмислене јер народу не доносе ништа добро, сем гомилања адмионистрације и пуњења џепова појединцима из власти. Господо, не играјте се више са овим напаћеним народом. Омогућите праву децентрализацију власти, дајте општинама оно што им припада, пустите да се сваки регион у Републици Србији равномерно развија и тада ћете нас убедити да исправно радите за добробит народа и отаџбине. Ово сада и данас је чист сепаратизам и ништа друго!

Boxi

pre 14 godina

Naravno da nije separatistički ! Daleko je ovo i od prave autonomije kakave postoje u EU, ali jeste nekakav pomak. Pre 20 godina je Milošević na prevaru, pod plaštom "antibirokratske revolucije" oduzeo autonomiju Vojvodini, a mi i danas u glavama većine ljudi u Srbiji imamo na vlasti Miloševićeve ideje! Nikuda Vojvodina ne namerava ida ode, samo je vreme da sama brine o svom novcu.

zabrinuti

pre 14 godina

Citam ove komentare i pitam se kako li ce se resiti pitanje Sumadije kao i istocne i zapadne Srbije posto su i one neke regije...

Lola

pre 14 godina

Vojvodini je hitno potreban referendum na kojem ce se njeni gradjani izjasniti u kakvom uredjenju hoce da zive. Fantazije opozicionih i ostalih stranaka o seseljevski centralizovanim drzavama mogu da sprovode u svojim opstinama i nad narodom kojem se tako nesto dopada. Vojvodina to nikako nije i nece je vise niko vuci za nos i sprovoditi jogurt revolucije zarad legalizovanog pljackanja.

george wordy

pre 14 godina

Kapejulovska resorska kasta kao nedemokratska Okupaciona Vlast Srbije, daje maximum neokupacije Vojvodini, u vidu navodne decentralizacije!? Srbija i Vojvodina su pod okupacijom istih resorskih dekadentnih snaga, gotovo sedamdeset godina. Vojvodina mora da izvrsi revitalizaciju svog gradjanskog drustva i njegove kulture koja je razvijana hiljadama godina na tekovinama evropske civilizacije. Upravo iz tih razloga Vojvodina je kolevka srpske kulture ( prve skole i prva pozorista na srpskom jeziku). Vojvodina mora doneti sopstvene zakone o Restituciji, Lustraciji, Rehabilitaciji, jer su ti procesi u Beogradu gotovo zaustavljeni. Povratkom oduzete imovine svim gradjanima Vojvodine nezavisno od nacionalnog i verskog porekla, ubrzace svoju reintegraciju u zajednicu evropskih naroda. Zakonima o Lustraciji i Rehabilitaciji, Vojvodina ce da ojaca temelje svoje gradjanske demokratske multinacionalne i multikonfensionalne zajednice, sto je njeno najvece bogatstvo.Vojvodina je neophodna EU upravo iz razloga da se u okviru nje ubrzaju integracioni procesi ka Federalnoj Evropi, jer je Vojvodina ocigledan primer jacine multinacionalnih, multikulturalnih zajednica. Pokusaj radikalizacije Vojvodine od strane nus produkata neuspelih politika i njihovih projekata i izgubljenih ratova na prostorima Zapadnog Balkana predvodjenih istotijsko marginalnim likovima kao sto su Seselj, Nikolic, Vucic, Draskovic, koje je proizvela upravo kapejulovska resorska kasta. Sa ovakvom vlascu u Beogradu za Vojvodinu ne postoji alternativa na njenom putu ocuvanja svog integriteta, identiteta, i digniteta pre ulaska u evropsku zajednicu naroda i njene federalizacije. Vojvodina mora da se ekonomsko, administrativno, pravno politicki konstituise kako bi u toj zajednici bila ravnopravan clan. Dakle vise nije u pitanju Srbija, i kako ce to ona da resava sa svojom (ne)demokratskom vlascu, to neka bude njen problem, Vojvodina ne sme sebi da dozvoli da je Srbija, kao poslednjih dvadeset godina i dalje opterecuje njenim tumaranjima Balkanskom zbiljom, ne prepoznajuci savremene procese integracije evropskih naroda i zajednica naroda.

Ivitza

pre 14 godina

Beograd se opet igra... Vojvođanski parlament sve odradi u roku, unese čak i izmene i dopune, a oni ne mogu da organizuju jednu sednicu gde će se statut usvojiti ili ne, kako god... Totalno ponižavanje i nipodoštavanje Vojvođana koji su legitimno izglasali svoju skupštinu. A onda se SNS, SRS i DSS bune... Pa što nisu dobili većinu, pa nek sprečavaju "secesionizam"!?!?!? Građani su glasali za statut i kraj priče, većina je pobedila, drugi nek pobede pa ga ukinu. Jednostavno.

Josip Vasilj

pre 14 godina

Još od kraja osamdesetih na ovamo, Srbija se borila za demokraciju u kojoj bi svi imali pravo na mišljenje Beograda. Sada kada su svi otišli, u tom "demokratskom pravu" može uživati jedino Vojvodina.

Sacuvajte jogurt i banane za sebe

pre 14 godina

Tzv. jogurt revolucijom je Vojvodini na protivustavan nacin ukinuta njena autonomija, a taj drzavni udar danas DSS-ovci slave? To nije legalizam, nego licemerje! Vojvodina ovim statutom nece dobiti nista, a pravu autonomiju ce imati tek kad joj Srbija vrati SVE ono sto joj je nelegalno oduzela!

Ivan BA

pre 14 godina

Ode mast u propast.
Tako nam i treba kad dopustamo da nas centralisticke stranke vuku za nos. Ma svi nas vuku za nos i zamajavaju se sa nama jer mogu, a sve to smo izgleda i zasluzili.
SVM je ubio kravu zbog 200g mesa.

Skeptik

pre 14 godina

Referendum je u ovom trenutku bespotreban jer jedina stranka koja se zalaze za nezavisnot Vojvodine LSV ima podrsku svega 5% biraca u Vojvodini. Kad ta stranka bude imala 30% posto onda bi referendum bio potreban i tada bi Vojvodina defenitivno izgubila Autonomiju i potpuno utopila u Srbiju.

Ozlojeđeni

pre 14 godina

Kakva je ovo država. Skuština Srbije je po zakonu koji je sama donela, MORALA još pre godinu dana ili da usvoji ili da odbije usvajanje statuta, koji je pokrajinski parlament već bio usvojio. U slučaju odbijanja bi se moralo videti šta treba da se promeni u statutu, kako bi ga republički parlament na kraju prihvatio. Promenjenu verziju bi opet prvo morao da usvoji pokrajinski parlament, a potom bi je morao potvrditi i republički. A šta se upravo dogodilo? Republički parlament već godinu dana krši zakon time što se ne izjašnjava o statutu, a zatim ga svojevoljno menja i vraća ga nazad u pokrajinsku skupštinu, i dalje se ne izjašnjavajući o statutu. To je takvo poniženje i nipodaštavanje pokrajinskog parlamenta i svih građana Vojvodine, da vojvođanske partije, ukoliko imaju imalo obraza i časti, ne bi trebale ni da razmišljaju o tome da ponovo glasaju o statutu, koji je veliki brat iz Beograda prepravio kako mu se hoće. Pokrajinska skupština bi umesto toga trebala da prepravi ovu prepravljenu verziju statuta, i onda je vrati u Beograd na glasanje. Naravno nova verzija bi trebalo da bude još radikalnija od prethodne, čisto da ovi iz Beograda vide da nismo ovce... Sama činjenica da oni godinu dana jednostavno ignorišu statut dovoljno govori o tome koliko im je stalo do Vojvodine i do građana Vojvodine. Neka se već jednom izjasne o tome da li prihvataju statut koji su usvojili predstavnici građana Vojvodine ili ne, čisto da znamo na čemu smo. Pa ukoliko im je to suviše radikalno, onda da lepo organizujemo referendum u Vojodini, pa da vidimo šta vojvođanski narod misli o pitanju autonomije. Referendumsko pitanje mi moglo da glasi: Da li ste za to da Vojvodina bude a) deo Srbije bez autonomije b) autonomna pokrajina sa ovlašćenjima predviđenim statutom c) nezavisna država. Rezultat referenduma bi verovatno iznenadio vlastodršce iz Beograda, pa bi onda srpski parlament brže bolje prihvatio statut. Ali onda bi možda bilo već kasno.

Ozlojeđeni

pre 14 godina

Kakva je ovo država. Skuština Srbije je po zakonu koji je sama donela, MORALA još pre godinu dana ili da usvoji ili da odbije usvajanje statuta, koji je pokrajinski parlament već bio usvojio. U slučaju odbijanja bi se moralo videti šta treba da se promeni u statutu, kako bi ga republički parlament na kraju prihvatio. Promenjenu verziju bi opet prvo morao da usvoji pokrajinski parlament, a potom bi je morao potvrditi i republički. A šta se upravo dogodilo? Republički parlament već godinu dana krši zakon time što se ne izjašnjava o statutu, a zatim ga svojevoljno menja i vraća ga nazad u pokrajinsku skupštinu, i dalje se ne izjašnjavajući o statutu. To je takvo poniženje i nipodaštavanje pokrajinskog parlamenta i svih građana Vojvodine, da vojvođanske partije, ukoliko imaju imalo obraza i časti, ne bi trebale ni da razmišljaju o tome da ponovo glasaju o statutu, koji je veliki brat iz Beograda prepravio kako mu se hoće. Pokrajinska skupština bi umesto toga trebala da prepravi ovu prepravljenu verziju statuta, i onda je vrati u Beograd na glasanje. Naravno nova verzija bi trebalo da bude još radikalnija od prethodne, čisto da ovi iz Beograda vide da nismo ovce... Sama činjenica da oni godinu dana jednostavno ignorišu statut dovoljno govori o tome koliko im je stalo do Vojvodine i do građana Vojvodine. Neka se već jednom izjasne o tome da li prihvataju statut koji su usvojili predstavnici građana Vojvodine ili ne, čisto da znamo na čemu smo. Pa ukoliko im je to suviše radikalno, onda da lepo organizujemo referendum u Vojodini, pa da vidimo šta vojvođanski narod misli o pitanju autonomije. Referendumsko pitanje mi moglo da glasi: Da li ste za to da Vojvodina bude a) deo Srbije bez autonomije b) autonomna pokrajina sa ovlašćenjima predviđenim statutom c) nezavisna država. Rezultat referenduma bi verovatno iznenadio vlastodršce iz Beograda, pa bi onda srpski parlament brže bolje prihvatio statut. Ali onda bi možda bilo već kasno.

Sacuvajte jogurt i banane za sebe

pre 14 godina

Tzv. jogurt revolucijom je Vojvodini na protivustavan nacin ukinuta njena autonomija, a taj drzavni udar danas DSS-ovci slave? To nije legalizam, nego licemerje! Vojvodina ovim statutom nece dobiti nista, a pravu autonomiju ce imati tek kad joj Srbija vrati SVE ono sto joj je nelegalno oduzela!

Josip Vasilj

pre 14 godina

Još od kraja osamdesetih na ovamo, Srbija se borila za demokraciju u kojoj bi svi imali pravo na mišljenje Beograda. Sada kada su svi otišli, u tom "demokratskom pravu" može uživati jedino Vojvodina.

Skeptik

pre 14 godina

Referendum je u ovom trenutku bespotreban jer jedina stranka koja se zalaze za nezavisnot Vojvodine LSV ima podrsku svega 5% biraca u Vojvodini. Kad ta stranka bude imala 30% posto onda bi referendum bio potreban i tada bi Vojvodina defenitivno izgubila Autonomiju i potpuno utopila u Srbiju.

Србин из Војводине

pre 14 godina

Аутономија Војводине, имала је смисла када су се Срби за њу и изборили -у Аустроугарској монархији, а зарад очувања језика, вере и културе. Све касније аутономије у оквиру државе Србије, закључно са овом данашњом су апсолутно бесмислене јер народу не доносе ништа добро, сем гомилања адмионистрације и пуњења џепова појединцима из власти. Господо, не играјте се више са овим напаћеним народом. Омогућите праву децентрализацију власти, дајте општинама оно што им припада, пустите да се сваки регион у Републици Србији равномерно развија и тада ћете нас убедити да исправно радите за добробит народа и отаџбине. Ово сада и данас је чист сепаратизам и ништа друго!

george wordy

pre 14 godina

Kapejulovska resorska kasta kao nedemokratska Okupaciona Vlast Srbije, daje maximum neokupacije Vojvodini, u vidu navodne decentralizacije!? Srbija i Vojvodina su pod okupacijom istih resorskih dekadentnih snaga, gotovo sedamdeset godina. Vojvodina mora da izvrsi revitalizaciju svog gradjanskog drustva i njegove kulture koja je razvijana hiljadama godina na tekovinama evropske civilizacije. Upravo iz tih razloga Vojvodina je kolevka srpske kulture ( prve skole i prva pozorista na srpskom jeziku). Vojvodina mora doneti sopstvene zakone o Restituciji, Lustraciji, Rehabilitaciji, jer su ti procesi u Beogradu gotovo zaustavljeni. Povratkom oduzete imovine svim gradjanima Vojvodine nezavisno od nacionalnog i verskog porekla, ubrzace svoju reintegraciju u zajednicu evropskih naroda. Zakonima o Lustraciji i Rehabilitaciji, Vojvodina ce da ojaca temelje svoje gradjanske demokratske multinacionalne i multikonfensionalne zajednice, sto je njeno najvece bogatstvo.Vojvodina je neophodna EU upravo iz razloga da se u okviru nje ubrzaju integracioni procesi ka Federalnoj Evropi, jer je Vojvodina ocigledan primer jacine multinacionalnih, multikulturalnih zajednica. Pokusaj radikalizacije Vojvodine od strane nus produkata neuspelih politika i njihovih projekata i izgubljenih ratova na prostorima Zapadnog Balkana predvodjenih istotijsko marginalnim likovima kao sto su Seselj, Nikolic, Vucic, Draskovic, koje je proizvela upravo kapejulovska resorska kasta. Sa ovakvom vlascu u Beogradu za Vojvodinu ne postoji alternativa na njenom putu ocuvanja svog integriteta, identiteta, i digniteta pre ulaska u evropsku zajednicu naroda i njene federalizacije. Vojvodina mora da se ekonomsko, administrativno, pravno politicki konstituise kako bi u toj zajednici bila ravnopravan clan. Dakle vise nije u pitanju Srbija, i kako ce to ona da resava sa svojom (ne)demokratskom vlascu, to neka bude njen problem, Vojvodina ne sme sebi da dozvoli da je Srbija, kao poslednjih dvadeset godina i dalje opterecuje njenim tumaranjima Balkanskom zbiljom, ne prepoznajuci savremene procese integracije evropskih naroda i zajednica naroda.

Ivitza

pre 14 godina

Beograd se opet igra... Vojvođanski parlament sve odradi u roku, unese čak i izmene i dopune, a oni ne mogu da organizuju jednu sednicu gde će se statut usvojiti ili ne, kako god... Totalno ponižavanje i nipodoštavanje Vojvođana koji su legitimno izglasali svoju skupštinu. A onda se SNS, SRS i DSS bune... Pa što nisu dobili većinu, pa nek sprečavaju "secesionizam"!?!?!? Građani su glasali za statut i kraj priče, većina je pobedila, drugi nek pobede pa ga ukinu. Jednostavno.

zabrinuti

pre 14 godina

Citam ove komentare i pitam se kako li ce se resiti pitanje Sumadije kao i istocne i zapadne Srbije posto su i one neke regije...

Boxi

pre 14 godina

Naravno da nije separatistički ! Daleko je ovo i od prave autonomije kakave postoje u EU, ali jeste nekakav pomak. Pre 20 godina je Milošević na prevaru, pod plaštom "antibirokratske revolucije" oduzeo autonomiju Vojvodini, a mi i danas u glavama većine ljudi u Srbiji imamo na vlasti Miloševićeve ideje! Nikuda Vojvodina ne namerava ida ode, samo je vreme da sama brine o svom novcu.

Lola

pre 14 godina

Vojvodini je hitno potreban referendum na kojem ce se njeni gradjani izjasniti u kakvom uredjenju hoce da zive. Fantazije opozicionih i ostalih stranaka o seseljevski centralizovanim drzavama mogu da sprovode u svojim opstinama i nad narodom kojem se tako nesto dopada. Vojvodina to nikako nije i nece je vise niko vuci za nos i sprovoditi jogurt revolucije zarad legalizovanog pljackanja.

kapetan

pre 14 godina

Ovaj statut je poslednji ekser (a mozda i nije?) u sanduk drzave Srbije! Gradjani za ovaj statut nisu glasali. Ne bih glasao za DS na proslim izborima, da sam znao da ce doneti ovakav statut, odnosno kamen temeljac buduceg Ustava Nezavisne Republike Vojvodine!

Ivan BA

pre 14 godina

Ode mast u propast.
Tako nam i treba kad dopustamo da nas centralisticke stranke vuku za nos. Ma svi nas vuku za nos i zamajavaju se sa nama jer mogu, a sve to smo izgleda i zasluzili.
SVM je ubio kravu zbog 200g mesa.

Ozlojeđeni

pre 14 godina

Kakva je ovo država. Skuština Srbije je po zakonu koji je sama donela, MORALA još pre godinu dana ili da usvoji ili da odbije usvajanje statuta, koji je pokrajinski parlament već bio usvojio. U slučaju odbijanja bi se moralo videti šta treba da se promeni u statutu, kako bi ga republički parlament na kraju prihvatio. Promenjenu verziju bi opet prvo morao da usvoji pokrajinski parlament, a potom bi je morao potvrditi i republički. A šta se upravo dogodilo? Republički parlament već godinu dana krši zakon time što se ne izjašnjava o statutu, a zatim ga svojevoljno menja i vraća ga nazad u pokrajinsku skupštinu, i dalje se ne izjašnjavajući o statutu. To je takvo poniženje i nipodaštavanje pokrajinskog parlamenta i svih građana Vojvodine, da vojvođanske partije, ukoliko imaju imalo obraza i časti, ne bi trebale ni da razmišljaju o tome da ponovo glasaju o statutu, koji je veliki brat iz Beograda prepravio kako mu se hoće. Pokrajinska skupština bi umesto toga trebala da prepravi ovu prepravljenu verziju statuta, i onda je vrati u Beograd na glasanje. Naravno nova verzija bi trebalo da bude još radikalnija od prethodne, čisto da ovi iz Beograda vide da nismo ovce... Sama činjenica da oni godinu dana jednostavno ignorišu statut dovoljno govori o tome koliko im je stalo do Vojvodine i do građana Vojvodine. Neka se već jednom izjasne o tome da li prihvataju statut koji su usvojili predstavnici građana Vojvodine ili ne, čisto da znamo na čemu smo. Pa ukoliko im je to suviše radikalno, onda da lepo organizujemo referendum u Vojodini, pa da vidimo šta vojvođanski narod misli o pitanju autonomije. Referendumsko pitanje mi moglo da glasi: Da li ste za to da Vojvodina bude a) deo Srbije bez autonomije b) autonomna pokrajina sa ovlašćenjima predviđenim statutom c) nezavisna država. Rezultat referenduma bi verovatno iznenadio vlastodršce iz Beograda, pa bi onda srpski parlament brže bolje prihvatio statut. Ali onda bi možda bilo već kasno.

Sacuvajte jogurt i banane za sebe

pre 14 godina

Tzv. jogurt revolucijom je Vojvodini na protivustavan nacin ukinuta njena autonomija, a taj drzavni udar danas DSS-ovci slave? To nije legalizam, nego licemerje! Vojvodina ovim statutom nece dobiti nista, a pravu autonomiju ce imati tek kad joj Srbija vrati SVE ono sto joj je nelegalno oduzela!

Skeptik

pre 14 godina

Referendum je u ovom trenutku bespotreban jer jedina stranka koja se zalaze za nezavisnot Vojvodine LSV ima podrsku svega 5% biraca u Vojvodini. Kad ta stranka bude imala 30% posto onda bi referendum bio potreban i tada bi Vojvodina defenitivno izgubila Autonomiju i potpuno utopila u Srbiju.

Josip Vasilj

pre 14 godina

Još od kraja osamdesetih na ovamo, Srbija se borila za demokraciju u kojoj bi svi imali pravo na mišljenje Beograda. Sada kada su svi otišli, u tom "demokratskom pravu" može uživati jedino Vojvodina.

Ivitza

pre 14 godina

Beograd se opet igra... Vojvođanski parlament sve odradi u roku, unese čak i izmene i dopune, a oni ne mogu da organizuju jednu sednicu gde će se statut usvojiti ili ne, kako god... Totalno ponižavanje i nipodoštavanje Vojvođana koji su legitimno izglasali svoju skupštinu. A onda se SNS, SRS i DSS bune... Pa što nisu dobili većinu, pa nek sprečavaju "secesionizam"!?!?!? Građani su glasali za statut i kraj priče, većina je pobedila, drugi nek pobede pa ga ukinu. Jednostavno.

Lola

pre 14 godina

Vojvodini je hitno potreban referendum na kojem ce se njeni gradjani izjasniti u kakvom uredjenju hoce da zive. Fantazije opozicionih i ostalih stranaka o seseljevski centralizovanim drzavama mogu da sprovode u svojim opstinama i nad narodom kojem se tako nesto dopada. Vojvodina to nikako nije i nece je vise niko vuci za nos i sprovoditi jogurt revolucije zarad legalizovanog pljackanja.

Boxi

pre 14 godina

Naravno da nije separatistički ! Daleko je ovo i od prave autonomije kakave postoje u EU, ali jeste nekakav pomak. Pre 20 godina je Milošević na prevaru, pod plaštom "antibirokratske revolucije" oduzeo autonomiju Vojvodini, a mi i danas u glavama većine ljudi u Srbiji imamo na vlasti Miloševićeve ideje! Nikuda Vojvodina ne namerava ida ode, samo je vreme da sama brine o svom novcu.

Ivan BA

pre 14 godina

Ode mast u propast.
Tako nam i treba kad dopustamo da nas centralisticke stranke vuku za nos. Ma svi nas vuku za nos i zamajavaju se sa nama jer mogu, a sve to smo izgleda i zasluzili.
SVM je ubio kravu zbog 200g mesa.

george wordy

pre 14 godina

Kapejulovska resorska kasta kao nedemokratska Okupaciona Vlast Srbije, daje maximum neokupacije Vojvodini, u vidu navodne decentralizacije!? Srbija i Vojvodina su pod okupacijom istih resorskih dekadentnih snaga, gotovo sedamdeset godina. Vojvodina mora da izvrsi revitalizaciju svog gradjanskog drustva i njegove kulture koja je razvijana hiljadama godina na tekovinama evropske civilizacije. Upravo iz tih razloga Vojvodina je kolevka srpske kulture ( prve skole i prva pozorista na srpskom jeziku). Vojvodina mora doneti sopstvene zakone o Restituciji, Lustraciji, Rehabilitaciji, jer su ti procesi u Beogradu gotovo zaustavljeni. Povratkom oduzete imovine svim gradjanima Vojvodine nezavisno od nacionalnog i verskog porekla, ubrzace svoju reintegraciju u zajednicu evropskih naroda. Zakonima o Lustraciji i Rehabilitaciji, Vojvodina ce da ojaca temelje svoje gradjanske demokratske multinacionalne i multikonfensionalne zajednice, sto je njeno najvece bogatstvo.Vojvodina je neophodna EU upravo iz razloga da se u okviru nje ubrzaju integracioni procesi ka Federalnoj Evropi, jer je Vojvodina ocigledan primer jacine multinacionalnih, multikulturalnih zajednica. Pokusaj radikalizacije Vojvodine od strane nus produkata neuspelih politika i njihovih projekata i izgubljenih ratova na prostorima Zapadnog Balkana predvodjenih istotijsko marginalnim likovima kao sto su Seselj, Nikolic, Vucic, Draskovic, koje je proizvela upravo kapejulovska resorska kasta. Sa ovakvom vlascu u Beogradu za Vojvodinu ne postoji alternativa na njenom putu ocuvanja svog integriteta, identiteta, i digniteta pre ulaska u evropsku zajednicu naroda i njene federalizacije. Vojvodina mora da se ekonomsko, administrativno, pravno politicki konstituise kako bi u toj zajednici bila ravnopravan clan. Dakle vise nije u pitanju Srbija, i kako ce to ona da resava sa svojom (ne)demokratskom vlascu, to neka bude njen problem, Vojvodina ne sme sebi da dozvoli da je Srbija, kao poslednjih dvadeset godina i dalje opterecuje njenim tumaranjima Balkanskom zbiljom, ne prepoznajuci savremene procese integracije evropskih naroda i zajednica naroda.

Србин из Војводине

pre 14 godina

Аутономија Војводине, имала је смисла када су се Срби за њу и изборили -у Аустроугарској монархији, а зарад очувања језика, вере и културе. Све касније аутономије у оквиру државе Србије, закључно са овом данашњом су апсолутно бесмислене јер народу не доносе ништа добро, сем гомилања адмионистрације и пуњења џепова појединцима из власти. Господо, не играјте се више са овим напаћеним народом. Омогућите праву децентрализацију власти, дајте општинама оно што им припада, пустите да се сваки регион у Републици Србији равномерно развија и тада ћете нас убедити да исправно радите за добробит народа и отаџбине. Ово сада и данас је чист сепаратизам и ништа друго!

kapetan

pre 14 godina

Ovaj statut je poslednji ekser (a mozda i nije?) u sanduk drzave Srbije! Gradjani za ovaj statut nisu glasali. Ne bih glasao za DS na proslim izborima, da sam znao da ce doneti ovakav statut, odnosno kamen temeljac buduceg Ustava Nezavisne Republike Vojvodine!

zabrinuti

pre 14 godina

Citam ove komentare i pitam se kako li ce se resiti pitanje Sumadije kao i istocne i zapadne Srbije posto su i one neke regije...