Utorak, 22.09.2009.

00:50

Pokrenuta inicijativa za zabranu

Ministarstvo pravde pokrenulo je inicijativu za zabranu svih organizacija čiji članovi propagiraju nasilje i vrše krivična dela, potvrđeno je za B92.

Izvor: B92

Pokrenuta inicijativa za zabranu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Djape

pre 14 godina

Za pocetak smenite Predsednika, Ministra policije i Gradolnacelnika zbog dozvoljavanja da grupa bandita preuzme kontrolu nad drzavom!

Pa onda tu bandu lepo u radne logore!

Milan Marinković

pre 14 godina

Lično bih najviše voleo da sve te ogranizacije, grupe i grupice koje propagiraju, šire i, što je najgore - sprovode netoleranciju i nasilje na verskoj, etničkoj, nacionalnoj, seksualnoj, polnoj i svim drugim osnovama, na ovaj ili onaj način - nestanu sa lica zemlje! No, pitanje je koliko će formalna zabrana, dođe li uopšte do nje, u tome pomoći. Ne kaže se džabe: "Pritisnuto jače - mnogo više skače!". Jer, te grupacije nisu, kao što se većini običnih smrtnika čini - "samo" proste skupine "frustriranih klinaca sa viškom energije i manjkom mozga kojima je dosadno", već im je forma i struktura daleko šira ili, tačnije - dublja. Postoje vrlo jasne i precizne metode regrutovanja, kako vođa navijača - tako i lidera ekstremnih organizacija i to nije nimalo naivan proces. Imaju oni svoje uporište u određenim delovima i vlasti i opozicije, i po horizontali i po vertikali. Ni sama BIA - koja je u značajnoj, ako ne i najvećoj meri zaslužna za ove i ovakve pojave - nije jedinstvena i homogena formacija kao što je inače površan utisak među neupućenima. Naime, u samoj toj službi postoje različite struje i strujice koje se međusobno (najblaže rečeno) ne mirišu, ali ih činjenica da "jedni druge drže za vratove" prividno oslikava kao kakvu jedinstvenu celinu. Potrebno je rešavati (čitaj: eliminisati) uzroke pre nego posledice, a za to je potrebno dublje "zagrebati" ispod površine, a to opet nosi prilično veliki rizik, a za veliki rizik je neophodna i velika hrabrost i odlučnost, ali bojim se da toga - sudeći po svemu što se desilo i što se i dalje dešava - ipak nema.

Markoni

pre 14 godina

Tadicu, pa ti jedno pricas pre dva dana kada si prakticno zabranio skup a sada pricas drugo! Koga vise obmanjujes! Nego si sacekao da vidis reakciju javnog mnjenja pa kad si shvatio da si ucinio veliku gresku sada pokusavas da se vadis. Ali nije to zbog greske nego zbog glasova, neces vise nikog prevariti! Ne stitis ti nikakav ustav, ti si samo posmatrac koji ponekad ponesto prokomentarise iz svoje udobne fotelje..Izneverio si i drzavu i narod i ustav kao najvisi pravni akt svojim nereagovanjem na ovakve otvorene pretnje! Sram da te bude!

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Borise, dzaba dobar zakon na papiru ako se on ne sprovodi od strane drzave. Drzava treba da ima petlju, pogotovo za sprovodjenje unutrasnje politike. To je ono sto pravi drzavu drzavom.

ekrem

pre 14 godina

Tadić: Država neće ustuknuti pred nasilnicima.

Drzava koju vi vodite postovani Predsednice,je odavno vec ne samo ustuknula vec i u Rumuniju pobegla od naslednika "Belih orlova",'Crvenih beretki","Skorpiona" itd.Tada je Srbija imala granice od "Kavlobaga do Vivovitice" a sada ih ima oko "dvojke" prema tome morali ste ovaj korak jos ranije preduzeti a ne da cekate, cutite i precutno dozvoljavate raznim bandama da vam vode drzavu ciji ste upravo vi Predsednik. Kod mene se kaze "sto ti je danas u komsiluku sutra ga imas kod kuce" a moja je kuca tik do vase.

Dragoljub

pre 14 godina

G. predsednice Tadicu, vas prethodnik i dozivotni predsednik vasih koalicionih partnera (koji su kao i onaj vuk iz narodne price probali da promene dlaku ali ne i cud) sluzio se veoma slicnom frazeologijom kao i vi, ukljucujuci i to na "nama" (Vama) niko nema pravo da deli "lekcije" o ljudskim pravima. Na zalost, niste u pravu. Srbija je potpisnica raznih konvencija o ljudskim pravima, i kao takva prihvatila je da ih postuje. Sloboda okupljanja i MIRNOG izrazavanja misljenja deo je naseg Ustava i jedna od kljucnih civilizacijskih tekovina. To sto ste takvu slobodu protivustavno gusili u nedelju, to sto se pokazali moc drzave ne na onima koji neistomisljenicima prete kamenjem, vec onima koji su paradiranjem hteli da ukazu da su diskriminisani, to Vama predsednice Tadicu ne ide na cast. Na nekim sledecim izborima verovatno cete dobiti glasove od vasih koalicionih partnera, socijalista, ali budite bez brige, onaj zaista demokratski (ne na recima i samo zbog imena stranke) deo Srbije za vas glasaci vise nece.

besan

pre 14 godina

Sta nam kaze Predsedik, pogresna interpretacija. A kad ti ne bi smeo izaci iz kuce jel bi i tad rekao da je pogresna intrepretacija. Ovaj covek nas je prevario. Pa nije donosenje zakona i deklarativno zalaganje za pravdu isto sto i obezbedjivanje osnovne sigurnosti gradjanima. Na takav nacin se za pravdu zalaze i Gadafi. Ah da, zaboravih, zar nije on nas veliki prijatelj.

Marija

pre 14 godina

Sinoc sam gledala vasu emisiju,mislim raskrce da se zove,a tema je bila homoseksualnost.DRAGI MOJI SA B92,vi to treba bar dva puta dnevno da reprizirate,da nas narod zna sta se dogadja u Srbiji.HVALA VAM B92!!!

Zoranić

pre 14 godina

Bolje bi bilo da prekinu da zamajavaju javnost neodređenim izjavama dok nešto konkretno ne preduzmu. Jer, ovo neće ovako proći. Ovaj talas nasilja je ostavio dubok trag i stanovništvo se neće smiriti dok nasilničke organizacije ne budu zabranjene, a njihovo delovanje NASTROŽIJE kažnjeno.

istina najvise boli

pre 14 godina

Dragi predsednice znam da vam je neugodno, ali isto je i nama da vam ponavljamo lekcije lekcije iz ljudskih prava ali na zalost moracemo SVE DOK IH NE NAUCITE! Naviknite se na vreme, tek smo poceli!!!

Petar

pre 14 godina

Dok se ova situacija ne resi, informativne emisije bi trebalo da pocinju sa:"Dobro vece postovani gledaoci, danas u Beogradu niko nije pretucen!".
Boze, sa Milosevicem smo bar znali na cemu smo!

NS

pre 14 godina

Punih devet godina Nenad Čanak i LSV pričaju da treba zabraniti delovanja takvih organizacija...sad ste se setili! Kasnite par godina gospodo! Uradite to već jednom!

marko

pre 14 godina

trebalo je zabraniti sve ekstremisticke partije i organizacije jos 6.oktobra 2000. a ne sada kad su ojacale i udvostrucile svoja clanstva i sve su besnija i okrutnija prema svim neistomisljenicima.

toshke

pre 14 godina

Ustuknuli ste Vi već gosn' Tadiću...Niste imali hrabrosti da izađete u medije i kažete konkretno svoje mišljenje o paradi jer ste znali da ćete tim potezom izgubiti ogroman broj glasača...ali niste računali da ćete izgubiti ono bitnije : hrabrost! Tonemo sve dublje u svakom smislu... San o bezbrižnijim vremenima koji smo imali na tren ,pre skoro deceniju, odavno je kod razumnih odsanjan a jutro je tmurno... Dosta je bilo.Ako su prošli svi vozovi da ekonomski bolje živimo daj bar da se ti jadni potlačeni ljudi koji se razlikuju - ne razlikuju! Jer oni su vaše komšije,vaši prijatelji,vaši đaci,sportisti,vaša deca...Sloboda nema cenu!

duško

pre 14 godina

Pre neki dan je najbolji komentar na aktuelne vesti bio da komentator već jedanput želi da čuje nešto od države u sadašnjem ili prošlom vremenu, tj. da država nešto radi, ili da je nešto uradila.

Ova država ne radi NIŠTA! Njenim zvaničnicima bi bilo bolje da ćute i počnu da rade, pa makar 10 minuta dnevno razmišljali o tome šta bi trebalo uraditi da nam bude bolje.
Ovako su oni u neprekidnoj predizbornoj kampanji, pričaju u budućem vremenu, iznose lepe želje, prazna obećanja....

DRAGAN LONČAR

pre 14 godina

Problem je sto i dalje postoje sajtovi sa forumima kao sto je stormfront gde ima jako mnogo srpskih fasista. Slicno je i sa Fejsbukom gde je jako dug period da se jedna takva grupa ukine, a zacas se otvori nova. Inace, podrzavam svaku slicnu inicijativu. Ali, prvenstveno omogucite deci da putuju i da se obrazuju, a mladima da zarade novac i grade buducnost, pa ce se ova pojava sama po sebi smanjiti.

milos

pre 14 godina

Zanima me koji organ u Srbiji ce odredjiveti koje su to organizacije koje (citat) "propagiraju nasilje i vrše krivična dela" i ne bi me zacudilo ako ne bude ustavnih tuzbi od strane nekih stranaka iz opozicije. Narocito sto je sa ustavne strane pojam "nasilje" veoma, veoma rastegljiv i tumaci ga kako kome odgovara. Govorim ovo kao poznavac ustavnog prava.

D.S.

pre 14 godina

Jeste stvarno, a oni koji su hteli da iskazu svoj identitet i misljenje na miran nacin to nisu mogli da urade, vec je od svega ispao haos sa polupanim glavama i ozbiljno povredjenim ljudima koji nikakve veze sa time nisu imali. Cuje li sebe Tadic sta prica. I plasim se da ce ta inicijativa za zabranu ostati samo prazna prica. Ako drzava nije mogla da obezbedi najuzi centar grada, kako ce da izdejstvuje zabranu takvih organizacija.

bojan

pre 14 godina

"Srbija, kao država, nikada neće ustuknuti pred nasilnicima i onima koji prete"
Dragi predsedniče, Srbija svaki dan to radi i vi joj u tome itekako pomažete.

koliko je bezbedno?

pre 14 godina

Prilika za prosvecivanje naroda i evoluciju (koju neko treba da predvodi) je bilo i do sad.
Mislim da su propustene sve skorije.

Jedna od najpoznatijih je 6. oktobar.
Vodje stranaka ( i stranke) koja je su vec tad dokazale da ova grupa ljudi, koja "vlada" zemljom vec oko 20 godina spremna da se "dogovori" sa svima u vezi svega, je otishla u istoriju. Oni koji su trenutno na smeni (u vladi) su na istom ispitu.

Moguce je (plasim se) da ce se pokazati da nece uspeti nikakvo "kanalisanje" gneva koji se nakuplja u svim delovima drustva kao posledica dozvoljenih krajnosti i brojnih i teskih osecanja osujecenosti.

Burna katarza (preciscavanje) koje ce uslediti moze biti veoma nasilna i pogubna a razlog ce biti SVA necinjenja.

djuro

pre 14 godina

"Tadić je rekao da će svako ko želi da iskaže svoje mišljenje, ili potvrdi svoj identitet, to moći da uradi u "demokratskoj Srbiji", samo pod uslovom da ne ugrožava bezbednost drugih građana i same države. "

Pa pretpostavljam da je u pravu, samo sto nije rekao koliko jos do te "demokratske Srbije". Ovo sad to sigurno nije.

Intelektualac

pre 14 godina

A sta cemo sa cuvenim doktorom pravnih nauka koji je podrzao pobunu crvenih beretki koja je propagirala nasilje i koja je kasnije i izvrsila nasilje ?

Živeće ovaj narod

pre 14 godina

"Tadić navodi da je došlo do nesporazuma..."
Jeste, upravo tako, nisu se dobro sporazumeli u okviru vladajuće koalicije, ali ni u malo širim okvirima. A šta se sve zaista dešavalo proteklih dana izgleda da nećemo nikada saznati. Ako, nije nam prvi put.

Intelektualac

pre 14 godina

A sta cemo sa cuvenim doktorom pravnih nauka koji je podrzao pobunu crvenih beretki koja je propagirala nasilje i koja je kasnije i izvrsila nasilje ?

bojan

pre 14 godina

"Srbija, kao država, nikada neće ustuknuti pred nasilnicima i onima koji prete"
Dragi predsedniče, Srbija svaki dan to radi i vi joj u tome itekako pomažete.

NS

pre 14 godina

Punih devet godina Nenad Čanak i LSV pričaju da treba zabraniti delovanja takvih organizacija...sad ste se setili! Kasnite par godina gospodo! Uradite to već jednom!

DRAGAN LONČAR

pre 14 godina

Problem je sto i dalje postoje sajtovi sa forumima kao sto je stormfront gde ima jako mnogo srpskih fasista. Slicno je i sa Fejsbukom gde je jako dug period da se jedna takva grupa ukine, a zacas se otvori nova. Inace, podrzavam svaku slicnu inicijativu. Ali, prvenstveno omogucite deci da putuju i da se obrazuju, a mladima da zarade novac i grade buducnost, pa ce se ova pojava sama po sebi smanjiti.

Petar

pre 14 godina

Dok se ova situacija ne resi, informativne emisije bi trebalo da pocinju sa:"Dobro vece postovani gledaoci, danas u Beogradu niko nije pretucen!".
Boze, sa Milosevicem smo bar znali na cemu smo!

D.S.

pre 14 godina

Jeste stvarno, a oni koji su hteli da iskazu svoj identitet i misljenje na miran nacin to nisu mogli da urade, vec je od svega ispao haos sa polupanim glavama i ozbiljno povredjenim ljudima koji nikakve veze sa time nisu imali. Cuje li sebe Tadic sta prica. I plasim se da ce ta inicijativa za zabranu ostati samo prazna prica. Ako drzava nije mogla da obezbedi najuzi centar grada, kako ce da izdejstvuje zabranu takvih organizacija.

milos

pre 14 godina

Zanima me koji organ u Srbiji ce odredjiveti koje su to organizacije koje (citat) "propagiraju nasilje i vrše krivična dela" i ne bi me zacudilo ako ne bude ustavnih tuzbi od strane nekih stranaka iz opozicije. Narocito sto je sa ustavne strane pojam "nasilje" veoma, veoma rastegljiv i tumaci ga kako kome odgovara. Govorim ovo kao poznavac ustavnog prava.

djuro

pre 14 godina

"Tadić je rekao da će svako ko želi da iskaže svoje mišljenje, ili potvrdi svoj identitet, to moći da uradi u "demokratskoj Srbiji", samo pod uslovom da ne ugrožava bezbednost drugih građana i same države. "

Pa pretpostavljam da je u pravu, samo sto nije rekao koliko jos do te "demokratske Srbije". Ovo sad to sigurno nije.

Živeće ovaj narod

pre 14 godina

"Tadić navodi da je došlo do nesporazuma..."
Jeste, upravo tako, nisu se dobro sporazumeli u okviru vladajuće koalicije, ali ni u malo širim okvirima. A šta se sve zaista dešavalo proteklih dana izgleda da nećemo nikada saznati. Ako, nije nam prvi put.

toshke

pre 14 godina

Ustuknuli ste Vi već gosn' Tadiću...Niste imali hrabrosti da izađete u medije i kažete konkretno svoje mišljenje o paradi jer ste znali da ćete tim potezom izgubiti ogroman broj glasača...ali niste računali da ćete izgubiti ono bitnije : hrabrost! Tonemo sve dublje u svakom smislu... San o bezbrižnijim vremenima koji smo imali na tren ,pre skoro deceniju, odavno je kod razumnih odsanjan a jutro je tmurno... Dosta je bilo.Ako su prošli svi vozovi da ekonomski bolje živimo daj bar da se ti jadni potlačeni ljudi koji se razlikuju - ne razlikuju! Jer oni su vaše komšije,vaši prijatelji,vaši đaci,sportisti,vaša deca...Sloboda nema cenu!

marko

pre 14 godina

trebalo je zabraniti sve ekstremisticke partije i organizacije jos 6.oktobra 2000. a ne sada kad su ojacale i udvostrucile svoja clanstva i sve su besnija i okrutnija prema svim neistomisljenicima.

duško

pre 14 godina

Pre neki dan je najbolji komentar na aktuelne vesti bio da komentator već jedanput želi da čuje nešto od države u sadašnjem ili prošlom vremenu, tj. da država nešto radi, ili da je nešto uradila.

Ova država ne radi NIŠTA! Njenim zvaničnicima bi bilo bolje da ćute i počnu da rade, pa makar 10 minuta dnevno razmišljali o tome šta bi trebalo uraditi da nam bude bolje.
Ovako su oni u neprekidnoj predizbornoj kampanji, pričaju u budućem vremenu, iznose lepe želje, prazna obećanja....

koliko je bezbedno?

pre 14 godina

Prilika za prosvecivanje naroda i evoluciju (koju neko treba da predvodi) je bilo i do sad.
Mislim da su propustene sve skorije.

Jedna od najpoznatijih je 6. oktobar.
Vodje stranaka ( i stranke) koja je su vec tad dokazale da ova grupa ljudi, koja "vlada" zemljom vec oko 20 godina spremna da se "dogovori" sa svima u vezi svega, je otishla u istoriju. Oni koji su trenutno na smeni (u vladi) su na istom ispitu.

Moguce je (plasim se) da ce se pokazati da nece uspeti nikakvo "kanalisanje" gneva koji se nakuplja u svim delovima drustva kao posledica dozvoljenih krajnosti i brojnih i teskih osecanja osujecenosti.

Burna katarza (preciscavanje) koje ce uslediti moze biti veoma nasilna i pogubna a razlog ce biti SVA necinjenja.

Dragoljub

pre 14 godina

G. predsednice Tadicu, vas prethodnik i dozivotni predsednik vasih koalicionih partnera (koji su kao i onaj vuk iz narodne price probali da promene dlaku ali ne i cud) sluzio se veoma slicnom frazeologijom kao i vi, ukljucujuci i to na "nama" (Vama) niko nema pravo da deli "lekcije" o ljudskim pravima. Na zalost, niste u pravu. Srbija je potpisnica raznih konvencija o ljudskim pravima, i kao takva prihvatila je da ih postuje. Sloboda okupljanja i MIRNOG izrazavanja misljenja deo je naseg Ustava i jedna od kljucnih civilizacijskih tekovina. To sto ste takvu slobodu protivustavno gusili u nedelju, to sto se pokazali moc drzave ne na onima koji neistomisljenicima prete kamenjem, vec onima koji su paradiranjem hteli da ukazu da su diskriminisani, to Vama predsednice Tadicu ne ide na cast. Na nekim sledecim izborima verovatno cete dobiti glasove od vasih koalicionih partnera, socijalista, ali budite bez brige, onaj zaista demokratski (ne na recima i samo zbog imena stranke) deo Srbije za vas glasaci vise nece.

Marija

pre 14 godina

Sinoc sam gledala vasu emisiju,mislim raskrce da se zove,a tema je bila homoseksualnost.DRAGI MOJI SA B92,vi to treba bar dva puta dnevno da reprizirate,da nas narod zna sta se dogadja u Srbiji.HVALA VAM B92!!!

ekrem

pre 14 godina

Tadić: Država neće ustuknuti pred nasilnicima.

Drzava koju vi vodite postovani Predsednice,je odavno vec ne samo ustuknula vec i u Rumuniju pobegla od naslednika "Belih orlova",'Crvenih beretki","Skorpiona" itd.Tada je Srbija imala granice od "Kavlobaga do Vivovitice" a sada ih ima oko "dvojke" prema tome morali ste ovaj korak jos ranije preduzeti a ne da cekate, cutite i precutno dozvoljavate raznim bandama da vam vode drzavu ciji ste upravo vi Predsednik. Kod mene se kaze "sto ti je danas u komsiluku sutra ga imas kod kuce" a moja je kuca tik do vase.

besan

pre 14 godina

Sta nam kaze Predsedik, pogresna interpretacija. A kad ti ne bi smeo izaci iz kuce jel bi i tad rekao da je pogresna intrepretacija. Ovaj covek nas je prevario. Pa nije donosenje zakona i deklarativno zalaganje za pravdu isto sto i obezbedjivanje osnovne sigurnosti gradjanima. Na takav nacin se za pravdu zalaze i Gadafi. Ah da, zaboravih, zar nije on nas veliki prijatelj.

istina najvise boli

pre 14 godina

Dragi predsednice znam da vam je neugodno, ali isto je i nama da vam ponavljamo lekcije lekcije iz ljudskih prava ali na zalost moracemo SVE DOK IH NE NAUCITE! Naviknite se na vreme, tek smo poceli!!!

Zoranić

pre 14 godina

Bolje bi bilo da prekinu da zamajavaju javnost neodređenim izjavama dok nešto konkretno ne preduzmu. Jer, ovo neće ovako proći. Ovaj talas nasilja je ostavio dubok trag i stanovništvo se neće smiriti dok nasilničke organizacije ne budu zabranjene, a njihovo delovanje NASTROŽIJE kažnjeno.

Markoni

pre 14 godina

Tadicu, pa ti jedno pricas pre dva dana kada si prakticno zabranio skup a sada pricas drugo! Koga vise obmanjujes! Nego si sacekao da vidis reakciju javnog mnjenja pa kad si shvatio da si ucinio veliku gresku sada pokusavas da se vadis. Ali nije to zbog greske nego zbog glasova, neces vise nikog prevariti! Ne stitis ti nikakav ustav, ti si samo posmatrac koji ponekad ponesto prokomentarise iz svoje udobne fotelje..Izneverio si i drzavu i narod i ustav kao najvisi pravni akt svojim nereagovanjem na ovakve otvorene pretnje! Sram da te bude!

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Borise, dzaba dobar zakon na papiru ako se on ne sprovodi od strane drzave. Drzava treba da ima petlju, pogotovo za sprovodjenje unutrasnje politike. To je ono sto pravi drzavu drzavom.

Djape

pre 14 godina

Za pocetak smenite Predsednika, Ministra policije i Gradolnacelnika zbog dozvoljavanja da grupa bandita preuzme kontrolu nad drzavom!

Pa onda tu bandu lepo u radne logore!

Milan Marinković

pre 14 godina

Lično bih najviše voleo da sve te ogranizacije, grupe i grupice koje propagiraju, šire i, što je najgore - sprovode netoleranciju i nasilje na verskoj, etničkoj, nacionalnoj, seksualnoj, polnoj i svim drugim osnovama, na ovaj ili onaj način - nestanu sa lica zemlje! No, pitanje je koliko će formalna zabrana, dođe li uopšte do nje, u tome pomoći. Ne kaže se džabe: "Pritisnuto jače - mnogo više skače!". Jer, te grupacije nisu, kao što se većini običnih smrtnika čini - "samo" proste skupine "frustriranih klinaca sa viškom energije i manjkom mozga kojima je dosadno", već im je forma i struktura daleko šira ili, tačnije - dublja. Postoje vrlo jasne i precizne metode regrutovanja, kako vođa navijača - tako i lidera ekstremnih organizacija i to nije nimalo naivan proces. Imaju oni svoje uporište u određenim delovima i vlasti i opozicije, i po horizontali i po vertikali. Ni sama BIA - koja je u značajnoj, ako ne i najvećoj meri zaslužna za ove i ovakve pojave - nije jedinstvena i homogena formacija kao što je inače površan utisak među neupućenima. Naime, u samoj toj službi postoje različite struje i strujice koje se međusobno (najblaže rečeno) ne mirišu, ali ih činjenica da "jedni druge drže za vratove" prividno oslikava kao kakvu jedinstvenu celinu. Potrebno je rešavati (čitaj: eliminisati) uzroke pre nego posledice, a za to je potrebno dublje "zagrebati" ispod površine, a to opet nosi prilično veliki rizik, a za veliki rizik je neophodna i velika hrabrost i odlučnost, ali bojim se da toga - sudeći po svemu što se desilo i što se i dalje dešava - ipak nema.

Intelektualac

pre 14 godina

A sta cemo sa cuvenim doktorom pravnih nauka koji je podrzao pobunu crvenih beretki koja je propagirala nasilje i koja je kasnije i izvrsila nasilje ?

NS

pre 14 godina

Punih devet godina Nenad Čanak i LSV pričaju da treba zabraniti delovanja takvih organizacija...sad ste se setili! Kasnite par godina gospodo! Uradite to već jednom!

bojan

pre 14 godina

"Srbija, kao država, nikada neće ustuknuti pred nasilnicima i onima koji prete"
Dragi predsedniče, Srbija svaki dan to radi i vi joj u tome itekako pomažete.

DRAGAN LONČAR

pre 14 godina

Problem je sto i dalje postoje sajtovi sa forumima kao sto je stormfront gde ima jako mnogo srpskih fasista. Slicno je i sa Fejsbukom gde je jako dug period da se jedna takva grupa ukine, a zacas se otvori nova. Inace, podrzavam svaku slicnu inicijativu. Ali, prvenstveno omogucite deci da putuju i da se obrazuju, a mladima da zarade novac i grade buducnost, pa ce se ova pojava sama po sebi smanjiti.

D.S.

pre 14 godina

Jeste stvarno, a oni koji su hteli da iskazu svoj identitet i misljenje na miran nacin to nisu mogli da urade, vec je od svega ispao haos sa polupanim glavama i ozbiljno povredjenim ljudima koji nikakve veze sa time nisu imali. Cuje li sebe Tadic sta prica. I plasim se da ce ta inicijativa za zabranu ostati samo prazna prica. Ako drzava nije mogla da obezbedi najuzi centar grada, kako ce da izdejstvuje zabranu takvih organizacija.

koliko je bezbedno?

pre 14 godina

Prilika za prosvecivanje naroda i evoluciju (koju neko treba da predvodi) je bilo i do sad.
Mislim da su propustene sve skorije.

Jedna od najpoznatijih je 6. oktobar.
Vodje stranaka ( i stranke) koja je su vec tad dokazale da ova grupa ljudi, koja "vlada" zemljom vec oko 20 godina spremna da se "dogovori" sa svima u vezi svega, je otishla u istoriju. Oni koji su trenutno na smeni (u vladi) su na istom ispitu.

Moguce je (plasim se) da ce se pokazati da nece uspeti nikakvo "kanalisanje" gneva koji se nakuplja u svim delovima drustva kao posledica dozvoljenih krajnosti i brojnih i teskih osecanja osujecenosti.

Burna katarza (preciscavanje) koje ce uslediti moze biti veoma nasilna i pogubna a razlog ce biti SVA necinjenja.

djuro

pre 14 godina

"Tadić je rekao da će svako ko želi da iskaže svoje mišljenje, ili potvrdi svoj identitet, to moći da uradi u "demokratskoj Srbiji", samo pod uslovom da ne ugrožava bezbednost drugih građana i same države. "

Pa pretpostavljam da je u pravu, samo sto nije rekao koliko jos do te "demokratske Srbije". Ovo sad to sigurno nije.

marko

pre 14 godina

trebalo je zabraniti sve ekstremisticke partije i organizacije jos 6.oktobra 2000. a ne sada kad su ojacale i udvostrucile svoja clanstva i sve su besnija i okrutnija prema svim neistomisljenicima.

Zoranić

pre 14 godina

Bolje bi bilo da prekinu da zamajavaju javnost neodređenim izjavama dok nešto konkretno ne preduzmu. Jer, ovo neće ovako proći. Ovaj talas nasilja je ostavio dubok trag i stanovništvo se neće smiriti dok nasilničke organizacije ne budu zabranjene, a njihovo delovanje NASTROŽIJE kažnjeno.

Marija

pre 14 godina

Sinoc sam gledala vasu emisiju,mislim raskrce da se zove,a tema je bila homoseksualnost.DRAGI MOJI SA B92,vi to treba bar dva puta dnevno da reprizirate,da nas narod zna sta se dogadja u Srbiji.HVALA VAM B92!!!

milos

pre 14 godina

Zanima me koji organ u Srbiji ce odredjiveti koje su to organizacije koje (citat) "propagiraju nasilje i vrše krivična dela" i ne bi me zacudilo ako ne bude ustavnih tuzbi od strane nekih stranaka iz opozicije. Narocito sto je sa ustavne strane pojam "nasilje" veoma, veoma rastegljiv i tumaci ga kako kome odgovara. Govorim ovo kao poznavac ustavnog prava.

Petar

pre 14 godina

Dok se ova situacija ne resi, informativne emisije bi trebalo da pocinju sa:"Dobro vece postovani gledaoci, danas u Beogradu niko nije pretucen!".
Boze, sa Milosevicem smo bar znali na cemu smo!

duško

pre 14 godina

Pre neki dan je najbolji komentar na aktuelne vesti bio da komentator već jedanput želi da čuje nešto od države u sadašnjem ili prošlom vremenu, tj. da država nešto radi, ili da je nešto uradila.

Ova država ne radi NIŠTA! Njenim zvaničnicima bi bilo bolje da ćute i počnu da rade, pa makar 10 minuta dnevno razmišljali o tome šta bi trebalo uraditi da nam bude bolje.
Ovako su oni u neprekidnoj predizbornoj kampanji, pričaju u budućem vremenu, iznose lepe želje, prazna obećanja....

besan

pre 14 godina

Sta nam kaze Predsedik, pogresna interpretacija. A kad ti ne bi smeo izaci iz kuce jel bi i tad rekao da je pogresna intrepretacija. Ovaj covek nas je prevario. Pa nije donosenje zakona i deklarativno zalaganje za pravdu isto sto i obezbedjivanje osnovne sigurnosti gradjanima. Na takav nacin se za pravdu zalaze i Gadafi. Ah da, zaboravih, zar nije on nas veliki prijatelj.

toshke

pre 14 godina

Ustuknuli ste Vi već gosn' Tadiću...Niste imali hrabrosti da izađete u medije i kažete konkretno svoje mišljenje o paradi jer ste znali da ćete tim potezom izgubiti ogroman broj glasača...ali niste računali da ćete izgubiti ono bitnije : hrabrost! Tonemo sve dublje u svakom smislu... San o bezbrižnijim vremenima koji smo imali na tren ,pre skoro deceniju, odavno je kod razumnih odsanjan a jutro je tmurno... Dosta je bilo.Ako su prošli svi vozovi da ekonomski bolje živimo daj bar da se ti jadni potlačeni ljudi koji se razlikuju - ne razlikuju! Jer oni su vaše komšije,vaši prijatelji,vaši đaci,sportisti,vaša deca...Sloboda nema cenu!

istina najvise boli

pre 14 godina

Dragi predsednice znam da vam je neugodno, ali isto je i nama da vam ponavljamo lekcije lekcije iz ljudskih prava ali na zalost moracemo SVE DOK IH NE NAUCITE! Naviknite se na vreme, tek smo poceli!!!

Dragoljub

pre 14 godina

G. predsednice Tadicu, vas prethodnik i dozivotni predsednik vasih koalicionih partnera (koji su kao i onaj vuk iz narodne price probali da promene dlaku ali ne i cud) sluzio se veoma slicnom frazeologijom kao i vi, ukljucujuci i to na "nama" (Vama) niko nema pravo da deli "lekcije" o ljudskim pravima. Na zalost, niste u pravu. Srbija je potpisnica raznih konvencija o ljudskim pravima, i kao takva prihvatila je da ih postuje. Sloboda okupljanja i MIRNOG izrazavanja misljenja deo je naseg Ustava i jedna od kljucnih civilizacijskih tekovina. To sto ste takvu slobodu protivustavno gusili u nedelju, to sto se pokazali moc drzave ne na onima koji neistomisljenicima prete kamenjem, vec onima koji su paradiranjem hteli da ukazu da su diskriminisani, to Vama predsednice Tadicu ne ide na cast. Na nekim sledecim izborima verovatno cete dobiti glasove od vasih koalicionih partnera, socijalista, ali budite bez brige, onaj zaista demokratski (ne na recima i samo zbog imena stranke) deo Srbije za vas glasaci vise nece.

Živeće ovaj narod

pre 14 godina

"Tadić navodi da je došlo do nesporazuma..."
Jeste, upravo tako, nisu se dobro sporazumeli u okviru vladajuće koalicije, ali ni u malo širim okvirima. A šta se sve zaista dešavalo proteklih dana izgleda da nećemo nikada saznati. Ako, nije nam prvi put.

ekrem

pre 14 godina

Tadić: Država neće ustuknuti pred nasilnicima.

Drzava koju vi vodite postovani Predsednice,je odavno vec ne samo ustuknula vec i u Rumuniju pobegla od naslednika "Belih orlova",'Crvenih beretki","Skorpiona" itd.Tada je Srbija imala granice od "Kavlobaga do Vivovitice" a sada ih ima oko "dvojke" prema tome morali ste ovaj korak jos ranije preduzeti a ne da cekate, cutite i precutno dozvoljavate raznim bandama da vam vode drzavu ciji ste upravo vi Predsednik. Kod mene se kaze "sto ti je danas u komsiluku sutra ga imas kod kuce" a moja je kuca tik do vase.

Markoni

pre 14 godina

Tadicu, pa ti jedno pricas pre dva dana kada si prakticno zabranio skup a sada pricas drugo! Koga vise obmanjujes! Nego si sacekao da vidis reakciju javnog mnjenja pa kad si shvatio da si ucinio veliku gresku sada pokusavas da se vadis. Ali nije to zbog greske nego zbog glasova, neces vise nikog prevariti! Ne stitis ti nikakav ustav, ti si samo posmatrac koji ponekad ponesto prokomentarise iz svoje udobne fotelje..Izneverio si i drzavu i narod i ustav kao najvisi pravni akt svojim nereagovanjem na ovakve otvorene pretnje! Sram da te bude!

Djape

pre 14 godina

Za pocetak smenite Predsednika, Ministra policije i Gradolnacelnika zbog dozvoljavanja da grupa bandita preuzme kontrolu nad drzavom!

Pa onda tu bandu lepo u radne logore!

Bojan Jankovic

pre 14 godina

Borise, dzaba dobar zakon na papiru ako se on ne sprovodi od strane drzave. Drzava treba da ima petlju, pogotovo za sprovodjenje unutrasnje politike. To je ono sto pravi drzavu drzavom.

Milan Marinković

pre 14 godina

Lično bih najviše voleo da sve te ogranizacije, grupe i grupice koje propagiraju, šire i, što je najgore - sprovode netoleranciju i nasilje na verskoj, etničkoj, nacionalnoj, seksualnoj, polnoj i svim drugim osnovama, na ovaj ili onaj način - nestanu sa lica zemlje! No, pitanje je koliko će formalna zabrana, dođe li uopšte do nje, u tome pomoći. Ne kaže se džabe: "Pritisnuto jače - mnogo više skače!". Jer, te grupacije nisu, kao što se većini običnih smrtnika čini - "samo" proste skupine "frustriranih klinaca sa viškom energije i manjkom mozga kojima je dosadno", već im je forma i struktura daleko šira ili, tačnije - dublja. Postoje vrlo jasne i precizne metode regrutovanja, kako vođa navijača - tako i lidera ekstremnih organizacija i to nije nimalo naivan proces. Imaju oni svoje uporište u određenim delovima i vlasti i opozicije, i po horizontali i po vertikali. Ni sama BIA - koja je u značajnoj, ako ne i najvećoj meri zaslužna za ove i ovakve pojave - nije jedinstvena i homogena formacija kao što je inače površan utisak među neupućenima. Naime, u samoj toj službi postoje različite struje i strujice koje se međusobno (najblaže rečeno) ne mirišu, ali ih činjenica da "jedni druge drže za vratove" prividno oslikava kao kakvu jedinstvenu celinu. Potrebno je rešavati (čitaj: eliminisati) uzroke pre nego posledice, a za to je potrebno dublje "zagrebati" ispod površine, a to opet nosi prilično veliki rizik, a za veliki rizik je neophodna i velika hrabrost i odlučnost, ali bojim se da toga - sudeći po svemu što se desilo i što se i dalje dešava - ipak nema.