Nedelja, 20.09.2009.

11:22

Slovenci žale zbog poraza

Slovenačka štampa je u nedelju objavila žaljenje zbog poraza svoje ekipe protiv Srbije u polufinalu Evropskog prvenstva u košarci.

Izvor: B92

Slovenci žale zbog poraza IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

110 Komentari

Sortiraj po:

Rade

pre 14 godina

Rispekt za Slovenacke kosarkase posebno za Erazema. Lorbek iz BIATCH!! realno. Odusevio me jos i Dragic, pratio sam ga dok je igrao u NLB-u.Ne mogu da verujem da je tako brzo napredovao.Ostaje mi samo da pozelim i da ovi nasi bekovi tako eksplodiraju za koju godinu...

Cudni kriteriji?

pre 14 godina

Kad Slovenci kazu da su kriteriji sudjenja bili "cudni" - onda to znaci samo jedno: sudije su navijale za Sloveniju! Jer, da su navijale za Srbiju, Slovenci bi bucno protestovali. Ovako, smeta im i sto su sudije bile na njihovoj strani? Sta, hteli bi da i Srbi rade u njihovu korist, ne bi li nekako stigli do finala? Zatim, kakva neistina u recenici da su izgubili od "iskusnijih Srba"! Hej, izgubili ste od srpskih juniora, a medju vasima ima i metuzalema! Tako izgleda "slovenacka istina", koju inace slusamo i gledamo evo vec 20 godina! Manji, a "napaljeniji" narod tesko je naci!

Srbija-Grcka zauvek!

pre 14 godina

Ja ne mogu da verujem da neko moze da pozeli da Slovenija osvoji bronzu veceras..Svaka njima cast ali ja sam veceras svim srcem uz Grcku..Napred braco do bronze a zatim napred nasi do zlata..SRBIJA-GRCKA ZAUVEK!

moonZ

pre 14 godina

Pišite šta hoćete, Slovenci su me oduševili. Prvo, igraju lepu košarku i malo je falilo da bude drugačije. Drugo, njihova publika je civilizovana i ni REČ ni HUK ni POKLIČ protiv Srba. Treće, svi slovenački igrači su odmah po završetku meča prišli Srbima i čestitali. Valjda smo i mi takvi? Sve u svemu, Slovenija je imala mnogo sreće, mi mnogo dobru odbranu, i malo je falilo i da izgubimo... Slovenci su loše pucali bacanja i to ih je koštalo. I TEO, naravno...

Sudac

pre 14 godina

Glede razbijene arkade Brezeca. Perovic je bio fauiliran i sutnuo je na kos. Po izbacaju je laktom zakacio Brezeca. Kako je faul vec sviran a kontakt bio nenamjeran jer je Peroviceva ruka ostala izmedju dvije Brezecove, nije sviran faul u napadu. To mozete provjeriti na snimku. Faul je vec sviran i ne moze se povuc.

Kum

pre 14 godina

Hahahahaha sudije bile protiv Slovenaca hahahahahahahaahahah! U prvom poluvremenu daju trojku, a napad istekao i sudije to priznaju , Brezec se zalece u Velickovica, i umesto faula u napadu sudije sviraju kos i faul za Slovence!!! Jagodnik igra fudbal malo jer se zaneo, posle toga pogadja trojku i sudije priznaju i to i jos Ivkovicu daju tehnicku zbog prigovora. Nahbar skace Tepicu na ledja, sudije sviraju faul za Sloveniju!!! Sudije sviraju nama 5 faulova u produzetku, Slovencima samo 2!!! Sudije su bile protiv Slovenije 100%, hahahahahaha!

rade

pre 14 godina

I treba janezi da zale,ko zna kada ce te opet imati ovakvu priliku, moje licno misljenje je verovatno nikada,jos samo da vas braca grci kresnu, ima da se vratite tamo pod pohorje istraumirani do bola.IDEMO GRCKA do sjajne bronze!!!
SRBIJA!!!

darkoni

pre 14 godina

neke nacije su rodjene kao pobednici dok neki drugi mogu imati sve al to nikad nece postati, ja sam srecom rodjen, zivim i zivecu u ovoj prvoj zemlji

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće".

Zar je ex yu braći tako teško priznati poraz kada god igraju protiv Srbije čak iako su sudije "natezale" za Sloveniju?

I want to believe

pre 14 godina

nije Krakov vec Katovice, al verovatno ste hteli da kazete da su cice jednako lepe i tamo i vamo pa ste napravili lapsus

Jr

pre 14 godina

Zivim u slo i gledao sam intervju zdovca - bio je i vise nego korektan. Insistiranje na sudjenju je bilo novinarebo - a zdovc se vise nego korektno ogradio od tog i potpuno iskljucio sudjenje kao razlog poraza.

Uopste ponasanje slovenaca je i vise nego korektno a citav ovaj clanak mi lici na natezanje. Na svaki ovakav preneseni komentar iz slovenije mogu navesti 50 potpuno korektnih, to je mogao da nadje i novinar koji ga je pisao.

Zelim da danas da srbija i slovenija budu na pobjednickom postolju, jedni pored drugih!

Djoksa

pre 14 godina

Slovenci su mi bili simpaticni,pre svega zbog kosarke koju igraju.Tvrde odbrane sa puno udvajanja i raznovrsnosti u napadu.Ali..,kada su nas pobedili u grupi i to slovenacki mediji proslavili u stilu "Samo kad smo pobedili Srbiju ne treba nam ni medalja".Pozeleo sam posle ove pobede,ako DAJ BOZE POBEDIMO U FINALU oni budu treci pa budu morali sa najnize stepenice pobednickog postolja da slusaju nasu HIMNU.Zivi bili pa videli...

SRECNI_ CRNOGORAC

pre 14 godina

"Ako je bilo dve greške na štetu Slovenije, naći ću vam 100 na štetu Srbije", napisao je jedan čitalac.

zato slovenci molim vas da cutite jer ste izgubili od 'ISKUSNIH' SRBA. . .

berane je uz SRBIJU

Zoks

pre 14 godina

Ne znam sto zale. Igrali su dobro i borili se hrabro. Sve cestitka i mnogo srece na sledecim takmicenjima. Sudije su ostetili Srbiju katastrofalno a ona namerna je bila, kontra cista kao suza i faul drzanje, pa sta je drugo mogao da sudi nek mi objasne. Duda je dobi tehnicku kada je opravdano protestovao posle ciste kradje, na usporenom snimku se videlo da nije bilo faula, ponovljeno 3 puta. 2 puta Velickovicu faul kada nije dotakoa igraca, 2 puta markovicu, 2 puta Krsticu potpuno bez kontakta. Naravno ta kradja nije problem Slovenije ali je problem ako oni misle da su nezasluzeno izgubili. To ne stoji.
Jos jednom sve cestitike i puno srece u borbi za bronzu.

Srbi brale

pre 14 godina

A Stojakovic, Jaric, Milicic?!?!?!
Gde ste sad "selektori"???
Sto kaze Duda, posle borbe svi su generali, ali ja sam stvarno od pocetka verovao u njega i njegov izbor. Da smo slucajno ispali u prvom kolu, i dalje bih ga podrzavao, jer je cilj bio medalja 2012... A mi osvajamo medalju sada!!!
Jao, da mogu, svima vama "selektorima" bih je u lice utrljao...

gugle

pre 14 godina

Zdovcu nisu jasne neke stvari. Njegova ekipa igrala je na granici faula, i mnogo puta nama nisu svirane ocigledne licne greske. Bolje bi bilo za njega da ode kod Dude Ivkovica na jos par casova, izgleda da nije dovoljno savladao gradivo.

Igor

pre 14 godina

Znaci ne mogu da verujem da se oni zale na sudjenje!!
Pa ako neko treba da kuka zbog 20 slobodnih bacanja Slovenije u prvom poluvremenu onda sno to mi!!
I sta kaze onaj,prestrogo dosudjena nesprotska? Pa sta je trebalo,da mu da orden za fer plej???

Srđan

pre 14 godina

Od Zdovca sam očekivao da bude pravi sportista, a ne da se žali na sudije. Znao sam da postoji razlog zašto mi nikad nije bio simpatičan.
A i ove novine iz Maribora: "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv ISKUSNIJIH Srba." Šta li se u toj redakciji troši?

sudija

pre 14 godina

Za ne sudije i slovence koji se zale, ali nova pravila kazu da se zaustavljanje napada pri kontri pogotovo ako je namernu kako je to i bio slucaj, se uvek sudi kao nesportska. Tako da covek je samo radio svoj posao

DoktorHaus

pre 14 godina

Jeste, Zdovc, kriterijumi su bili čudni. U prvom poluvremenu su svirali i namrgođeni pogled Tepića kao faul, dok su Slovenci tukli kao blesavi. Da su nastavili tako, naši ne bi imali igrača da završe utakmicu, pa kad je kriterijum postao ujednačeniji, to je iznenadilo Slovence. Nisu mogli da veruju da sad naši mogu da ih blokiraju i da udaranje po lopti nije faul za Sloveniju. Jeste, baš je bio čudan kriterijum.

Peksi NIS

pre 14 godina

"Ako je bilo dve greske na stetu Slovenije, naci cu vam 100 na stetu Srbije"! - svaka cast na komentar citaocu slovenackog lista "DELO".
P.S. Mi smo videli 101 :)))

laki

pre 14 godina

Oni se zale na sudjenje ?!?! Mi imali srece ?!?!

Pa lepo je Duda rekao posle tekme da smo igrali protiv 7 igraca, a dok smo se u prve 3/4 mucili za svaki poen i nismo mogli trojku da ubacimo nikako, peskirici su ubadali i zmureci...

Sad mi je jos draze sto smo vam ukinuli paradu, pozadinci...

Milan S.

pre 14 godina

Iskusniji Srbi??HAhaah, pa ovo su deca, ubedljivo najmladji tim na prvenstvu!!!Ne valja im sudjenje,a sudije su nas nagrdile...Vazno je da su posle prve utakmice u grupi izvredjali nase igrace..Naslovi su bili tipa "ponizili smo Srbe" itd...Toliko mi je drago sto smo izbacili te nadmene "igracine",da vam ne mogu opisati!

Djemba

pre 14 godina

U komentarima čitalaca Dela, koji su objavljeni na sajtu lista, prevladava mišljenje da je Srbija zasluženo u finalu i da nikakvi prigovori na suđenje ne stoje.

"Ako je bilo dve greške na štetu Slovenije, naći ću vam 100 na štetu Srbije", napisao je jedan čitalac.

BRAVO!!!

kornjaca

pre 14 godina

HE,HE,HE. Sta bi bilo da su nasi momci stvarno iskusniji. Slovencima zelim puno srece veceras, po svemu prikazanom trebali bi biti treci.

Srbija

pre 14 godina

Hahaha.....Izgubili od iskusnijih Srba.Pa to nije normalno, vjerovatno i ne znaju da je nama prosjek godina 22...A suđenje se ne treba ni komentarisati, uzeli su nam najmanje 6 poena.
Večeras svi da navijamo, nek se čuje sve do Poljske...:))))

IQ

pre 14 godina

хахахаха, помоћ судија, наше веће искуство, успјех сам пласман у полуфинале, изгубили само двије утакмице на првенству, само се ви тјешите, МИ СМО У ФИНАЛУ и тиме се не задовољавамо, идемо на НАЈВИШИ СТЕПЕНИК... СРЦЕ НА ПАРКЕТ!!!

air lorbek

pre 14 godina

Oko sujenja:
igrač Srbije razbije arkadu Brezcu, a temu je dosojena osobna;
igrač Srbije u borbi za loptu sa Nachbarom i stoji u avtu, sudac dosodi skok za žogu ali konačno ta je bila dodeljena Srbiji
....

Pozdrav iz LJ

Giggs

pre 14 godina

enomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba
Hoce da kazu da su iskusniji jer su kao deca imali od koga da uce, kako se osvajaju medalje za njihovu zemlju...

Zuki

pre 14 godina

Pa kako je sudjenje mogloo biti na nasoj strani? Sramota sta su nam sudije odradile sinoc...45 poena su slovenci dali sa penala, a mi 32... svaki kontakt je bio faul za slovence, a da ne kazem u produzetku du dali 10 poena za m 4inuta i svih 10 sa linije za solbodna bacanja.. E to je istina dragi slovenci... ima Boga, bravo momci svaka cast, st agod veceras uradite CKAMO VAS

Milek

pre 14 godina

ha ha ha pa ovo je nesto najsmesnije sto sam cuo!!! Slovenci se zale na sudjenje!!! ha ha ha ha Nikad trener od ovog Zdovca! Duda je jedan gospodin,svaka cast!

Shvaba

pre 14 godina

koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96"

Bas sam se slatko nasmejao.
Ovaj komentar nema veze sa objektivnoscu.

Nasi momci su naspram Slovenaca BALAVCI!
Imamo najmladju ekipu na EP.
Pogledajte samo koje su godiste nasi igraci a koje Slovenci. Nasi su u proseku sest godina mladji.
U Slovenackoj ekipi samo Klobucar igra u Ljubljani, ostali igraju u Italiji, Spaniji, Rusiji ili NBA.
A nasi klinci su prosle godine vecinom igrali domacu ligu.
Ko gubi ima pravo da se ljuti ali uvek treba ostati realan!

Nema veze, veceras cu ipak navijati za vas posto jos uvek nisam zaboravio ono pljuvanje i zvizdanje u Atini od strane Grka (a kao braca smo) kad god smo se pojavili na terenu!

A u ostalom ste mi bas simpa jer znam da ste jedini iz bivse Juge koji nas ne mrze!

Eto, srecno vam Janezi!

SRBIN

pre 14 godina

Slovenci da se zale zbog sudija cudno...Pa kolko su nas ostetili borili smo se i protiv protivnika i protiv sudija mislim dajte ljudi nemojte pricati bajke da su vas sudiej ostetili i da su kriterijumi bili cudni jednostavno recite pobedio je bolji i sta sad... SRBIJA SRECNO DANAS U FINALU :))))))

ilija

pre 14 godina

ISKUSNI SRBI!? SUDJENJE!? SRECA!?
kao prvo najmladji smo na prvenstvu, po cemu smo iskusni!?
kao drugo sudjenje je sramotno komentarisati od strane slovenaca...
kao trece SRECA..., ej pa ti slovenci nisu isli u WC od pocetka prvenstva, kao sto je rekao jedan forumas, da ih nije s*alo celu tekmu bilo bi najmanje 10 razlike za nas...
ZASLUZENA POBEDA I SRCE NA TEREN U FINALU PA STA BUDE!
NAPRED SRBIJO!

Rudjin

pre 14 godina

...dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".


Vrlo ISKUSNO poznavanje kosarke mladog slovenackog lista!
Molim da im neko posalje spisak reprezentativaca. Hitno!

P.S. A da smo igrali kao iskusni-jesmo!

mare so

pre 14 godina

Slovenci se zale na sudjenje?! To je prvoaprilska sala, ili sta? Ne mogu da verujem, priznajte sportski poraz ovako ispadate smesni... A tek ono "Srbi su iskusniji"... Alo bre, pa mi smo dosli sa najmladjom ekipom na prvenstvo!

Zoki

pre 14 godina

ZAR JE I TO MOGUCE DA IM SUDJENJE NIJE BILO DOBRO PA IMALI SU SVU PODRSKU SUDIJA CELO VREME 49 FAULOVA ZA NJIH ONA 3 NAKON ISTEKA VREMENA I JOS DOSTA TOGA STO IM JE POKLONJENO OBJEKTIVNO ZASLUZENA POBEDA SRBIJE VECE SRCE U ODLUCUJUCIM MOMENTIMA ZAVRSNICE I TO JE TO DANAS SA SPANCIMA DA PROBAMO DA UZMEMO ZLATO AKO USPEMO OK AKO NE I BEZ NJEGA SU NASI MOMCI VREDNIJI OD ZLATA ZOKI AUSTRIJA

ercov

pre 14 godina

bas su bili cudni ...
zabili tricu posle isteka napada, pa tehnička dudi kojoj su prethodile 3 sekunde, pa noga jagodnika kod šuta za 3 poena, a u stvari nagazio je liniju ..itd ...
nemaju oni srce za nešto više ...

pimpoje

pre 14 godina

Slovenija je na ovom prvenstvu ucrtala sebe u top 5 ekipa Evrope. Ima puno mesta za napredak, a imaju i fenomenalne igrace + ovo je za njih veliko iskustvo koje ce se vec videti sledece godine. Povrede su ih rasturile i direktno smanjile kvalitet ekipe na terenu, nisu ni E.Lorbek ni Lakovic toliki vanzemaljci. Poenta je u harizmi trenera koju Zdovc nema, a sa druge strane ima trenutno najvece svetsku legendu, Dudu, koji sve zna o kosarci i to je sinergija Srbije! Slovenci su bili dostojan protivnik polufinala i sa njima treba gajiti dobre odnose, bolji sparing partnera nam ne treba.

...igrajte za nas, mi smo svi uz vas, Srbijo tebi vicemo u glas!

nikola alti

pre 14 godina

Svaka cast Slovencima na sjajnoj igri, stoickom drzanju i dostojanstvu. Ipak, mora da se zna, da je kosarkaska nacija - SRBIJA!

Bryan Zentz

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".

Više sreće, iskusniji Srbi !?!! hmmm čudno
Napred momci, samo hrabro, vi ste naš ponos

đuro

pre 14 godina

Zdovc je zaista u pravu,kriterijum je bio više nego čudan.U prvom poluvremenu trica posle isteka napada,u drugom trica a da je pri tom slovenac iz reketa pipnuo loptu takođe posle isteka napada tako da to ne samo da nije trica već ne može da bude ni dva poena,posle toga opek trica iako je jedan slovenac bio 5 sekundi u reketu a drugi pravio korake pre asistenicije,pa onda još i tehnička,i slobodna bacanja i lopta sa strane.Sve u svemu 10 poklonjenih poena slovencima,alal vera Zdovc,da bog da sudije tako i protiv nas sudile kao protiv slovenaca

Babin_zub

pre 14 godina

"slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".

Zanimljivo...Ekipa sa jednim NBA igracem i prosekom od nesto vise od 22 godine ima vise iskustva od slovenaca...Ne bih rekao.Pre ce biti da ima vece srce!
Ako vam je za utehu,mislim da bi ste nas dobili glatko da ste bili sveziji,a da su vam na prvenstvu bili i ostali igraci mislim da bi pobedili i spance u finalu.
Ali,vama je i ovo dosta.Ipak mora da se zna neki red,ko je "stariji".

roman empire

pre 14 godina

Svaka cast Slovencima,zemlja sa 2 miliona stanovnika da ima tako dobru kosarkasku reprezentaciju,bolji su u tom pogledu i od Litvanije.Sto se tice prigovora na sudjenje,uvek je bilo ono, ko gubi ljuti se na sudije.Bilo je sudijskih gresaka ali one nisu odredile pobednika jer je bolji prosao u finale.Slovenci su na kraju dostojanstveno i sportski podneli poraz i cestitali nam,mogu misliti da smo igrali sa Hrvatima i da je bila ista utakmica i rezultat kakve bi sve tu bile stvari.Napred Slovenci u borbi za 3.mesto,zelim vam da osvojite bronzanu medalju,pa da zajedno odslusamo "Boze pravde".

Goran

pre 14 godina

Pa i jesu kriterijumi bili cudni, celo prvenstvo reprezentacija Srbije igra protiv 8 igraca!!! Ali sram nas bilo sto sve pobedjujemo uprkos tome, pa sta ce mucenici moraju da se zale na sudije, jer blage veze sa kosarkom nemaju! Ne znam samo kako zdovca (namerno malim slovom, jer je "mali" covek) nije sramota da izjavi tako nesto!!!!!!!!!

Jamsy, Versoix

pre 14 godina

Za razliku od nekih drugih, Slovenci su u velikoj vecini sportski podneli poraz. Cestita se protivniku, a plasman u polufinale svoje reprezentacije se velica kao istorijski uspeh. Neki nasi "komentatori" sa ovog i jos nekih sajtova bi mogli mnogo da nauce. Zelim Slovencima da ostvare jos veci uspeh i veceras osvoje bronzu.

vlada86

pre 14 godina

"slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96". Od koga li smo mi iskusniji, vidi se da ljudi koji pisu za novine i ne prate kosarku. Sta ces kad ljudi nisu nikada nista ni osvojili.

O_o

pre 14 godina

"slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba"
hahaha!!!!! "ISKUSNIJIH" Srba.... pa ne verujem na sta se vade!!! imamo najmladju reprezentaciju na sampionatu, ali sa NAJVECIM SRCEM!!! eto to je presudilo!!! ;)

zlox

pre 14 godina

Slovenci se zale na sudjenje???A sta mi imamo da kazemo.Slokar pukne Novicu u lice laktom i to nije namerna,je li?Slovenci su kontali da ulaze 100% u finale!!!
Kad ono medjutim-SRBIJA :):):)
Nemojte kukati na sudjenje molim vas.Sramota je da kukate na sudjenje.Imate iskusniju ekipu od nase,a pobedili su vas klinci.Pokrite se usima i tisina!!!
S R B I J A :)

carevi

pre 14 godina

E pa stvarno ako oni tvrde da je hrvat sudio u nasu korist onda ne znam sta da kazem sem:
Placi mala, placi...ost'o sam u poljskoj...ne mogu ti doci...MORAM DA IGRAM ZA ZLATO!!! :)

vladimir zacudjeni

pre 14 godina

Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv ISKUSNIJIH Srba sa 92:96".
ovi momci su iskusniji po godinama samo od omladinskih reprezentacija, mozda nisu pogledali statistiku, ali ko gubi ima pravo da se ljuti

Objektivan

pre 14 godina

Što se tiče sudjenja mogu samo da navedem ono što su svi videli.Trojka koja je priznata iako je isteklo vreme za napad,trojka koja je priznata a dodirnuo je slovenacki igrač na samom ulasku u koš ali i tu ako se bolje pogleda taj koji je dodirnuo loptu to je bilo kad je istekao napad a odmah zatim gospodinu Dudi tehnička greška.Slovencima je prestrogo dosudjen nameran faul ali ako se to izvaga....sami procenite

djo

pre 14 godina

pa jeste... cudno je da se prizna trojka po isteku napada... ili da tip-in golemca vredi 3 poena.

ko gubi ima pravo da se ljuti :P

toliko o zdovcu.

vladabre

pre 14 godina

pa na koje se vi sudjenje zalite??? poklonjeno vam je bar 7 poena - trojka posle isteka napada , sviran faul uz kos pri cistom faulu u napadu , trojka koju je okrznuo igrac pod kosem - pa ne bi ni bilo produzetka!!!
u svakom slucaju - bravo momci i hvala srecno u finalu

pfc

pre 14 godina

Jeste jeste kriterijum sudjenja je bio cudan, sto se to nisi zapitao kad su vam priznali trojku koju ste dali posle isteka napada? Trebala je ova utakmica jos u regularnom vremenu da se zavrsi

ZIVELA SRBIJA

Александар Велики

pre 14 godina

Нису никада били, па нема потребе ни сада... Шта знају Словенци бити џентлмен!!!! Криве су им судије?!?!?! Просто ми је немогуће да може неко то да изјави, ако се зна да су им судије ДОДАЛЕ 5 поена које су постигли после истека напада!!! О "чудним" личним грешкама досуђеним Новици и другарима нећу ни да размишљам...
************
*Догодине у Призрену*
************

Vladan R

pre 14 godina

Mogu da zale ali da e zale na sudjenje i srecu pa o cemu oni tu pricaju. Sto se sudjenja tice prvo trojka posle isteka vremena za napad pa onda faul Velickovica sa dodatnim bacanjem umesto faula u napadau pa trojka kada je Slovernac dodirnuo loptu koja uopste nije trebala biti priznata jer je taj sut za tri bio sa istekom napada a potonji dodir nakon isteka i na karaju faul za cistu rampu cini mi se Krstica. Ako se zale za namernu mozda je i bila prestroga ali je definitivno Slovenac dirao sa ledja Teodosica u kontranapadu bez sanse da ide na loptu , ne znam istina koliko jako ga je povukao a koliko je teodosic to odglumio ali kad smo kod glume bila su dva sumnjiva faula u produzetku Velickovic pod njihovim kosem i Krstic u odbrani na nekih 6-7 metara od kosa kada su Slovenci poprilicno dobro odglumili jace kontakte nego sto su bili ako su uopst i bili. Ipak sto se sudjenja tice i kriterijuma poisebno u prvom poluvremenu Duda nije kukao kao pojedini treneri vec je igracima na poluvremenu rekao mi smo krivi jer neoprezno startujemo i to moramo da popravimo. Naravoucenije probaj da ispravis ono sto mozes svoje greske a sudije ce svoje da odsude a ako im mnogo kontriras iz inata mogu da sude jos gore tek da ti pokazu ko kosi a ko vodu nosi. Zanam iz iskustva da ako im tek ponesto onako uljudno kazes kazes pa ih ignorises bolje deluje eventualno jednom malo jaci protest nego da se stalno prepires sa njima.

Dudule

pre 14 godina

Pa da, cudni sudijski kriterijumi.....porazeni skoro uvek tako vide mec.A sudijske greske na nas racun,trojka po isteku vremena i nekoliko krajnje sumnjivih faulova ...mada realno sudjenje je bilo dosta bolje u 2 poluvremenu kada je i najbitnije.Jedno je sigurno,pored fenomenalnog Tea mec je presudio umor 2 njihova glavna igraca.Lakovic se skoro nije video osim one trojke na kraju(ipak on ima 31 god.) a Lorbekove 2 licne(narocito V)su reakcije umornog i istrosenog igraca.Sve u svemu ovo je bio trijumf mladosti,vece zelje,borbenosti i naravno malo srece a ona je cesto presudan faktor.OVI MOMCI SU ISTINSKI HEROJI I TREBA IH DOSTOJNO DOCEKATI I POZDRAVITI !!!!!!!!!

Senior Junior

pre 14 godina

Pa da, u pravu ste, "iskusni" 22-godisnjaci su vam ocitali lekciju!!! Steta sto smo tako iskusni, zamislite da nismo sta bi ste nam tek uradili!!!

marko-nbg

pre 14 godina

Kriterijum jeste bio cudan!!! Ali kako njima tako i nama!!!! Mislim da nemaju pravo da se zale!!! Imali su vodjstvo, igru, sad sto nisu uspeli da ga sacuvaju to nije nas problem!
Napred Orlovi!!! Do pobede!! Do zlata!!!

SLB

pre 14 godina

Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba....
Pa jel neko ovde lud? Nas prosek godina 22,4 a njihov 27...

sunshine

pre 14 godina

@Slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv "iskusnijih" Srba...

hahahahahahahaha!!!!!
To sto Teo ima bradu ne znaci da je iskusan nego da je becar lola i delija :D :D :D

mare&dzoni

pre 14 godina

sramota je da se slovenci zale na sudjenje kada se setimo da su im sudije priznale dve trojke ,jednu posle isteka vremena a drugu posle igranja nogom Jagodnika

rcn

pre 14 godina

"Kriterijumi bili CUDNI"

Naravno, od 100 nevidljivih faulova, poena i kojekakvih gluposti, samo su vam 98 dosudili. Jadna Slovenije bas mi je zao sto su ih sudije ovako pokrale, trebali su bar jos jedno 50 izmisljenih faulova da odsviraju i jos bar jedno 10 dvojki da pretvore u trojke da bi vi prosli.

SRBIJA!!!

alo bre!

pre 14 godina

"protiv iskusnijih Srba???"

"je, kao prelomni momenat meča, označio izlazak iz igre, zbog pet ličnih grešaka, njegovog brata Erazma"

Jel njima neko rekao da nam je prosek 22 godine, i da osim Krstica nemamo igraca sa iskustvom!? Kada je Lorbek izasao zbog pete, mi smo vodili 3 raylike, pa nas je zamalo njegova zamena Jagodnik sahranio sa 8poena i tada su se Slovenci i vratili u igru i poveli 4 razlike!!!
Jos ih nije sramota da se zale na sudije???

Majcek Maja

pre 14 godina

Pa,sta reci,....neko mora da pobedi,...a neko da izgubi,sastavni deo sporta! Ali i zivota uopste! :D Maja obozava Ukija,Urosa Tipkovica! :)))

Shomac

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv ISKUSNIJIH Srba sa 92:96"

Pa dobro,sledeci put cemo sa kadetima da igramo,mada mislim da zeleni ni tada nece imati sanse !
SRBIJA !

don

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".

"iskusnijih Srba"...lud zbunjen,normalan!

Slobodan Djordjic

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".
"iskusnijih srba???????". O cemu pricaju ovi Slovenci? :))))))

SLB

pre 14 godina

Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba....
Pa jel neko ovde lud? Nas prosek godina 22,4 a njihov 27...

Slobodan Djordjic

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".
"iskusnijih srba???????". O cemu pricaju ovi Slovenci? :))))))

DoktorHaus

pre 14 godina

Jeste, Zdovc, kriterijumi su bili čudni. U prvom poluvremenu su svirali i namrgođeni pogled Tepića kao faul, dok su Slovenci tukli kao blesavi. Da su nastavili tako, naši ne bi imali igrača da završe utakmicu, pa kad je kriterijum postao ujednačeniji, to je iznenadilo Slovence. Nisu mogli da veruju da sad naši mogu da ih blokiraju i da udaranje po lopti nije faul za Sloveniju. Jeste, baš je bio čudan kriterijum.

Peksi NIS

pre 14 godina

"Ako je bilo dve greske na stetu Slovenije, naci cu vam 100 na stetu Srbije"! - svaka cast na komentar citaocu slovenackog lista "DELO".
P.S. Mi smo videli 101 :)))

sunshine

pre 14 godina

@Slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv "iskusnijih" Srba...

hahahahahahahaha!!!!!
To sto Teo ima bradu ne znaci da je iskusan nego da je becar lola i delija :D :D :D

roman empire

pre 14 godina

Svaka cast Slovencima,zemlja sa 2 miliona stanovnika da ima tako dobru kosarkasku reprezentaciju,bolji su u tom pogledu i od Litvanije.Sto se tice prigovora na sudjenje,uvek je bilo ono, ko gubi ljuti se na sudije.Bilo je sudijskih gresaka ali one nisu odredile pobednika jer je bolji prosao u finale.Slovenci su na kraju dostojanstveno i sportski podneli poraz i cestitali nam,mogu misliti da smo igrali sa Hrvatima i da je bila ista utakmica i rezultat kakve bi sve tu bile stvari.Napred Slovenci u borbi za 3.mesto,zelim vam da osvojite bronzanu medalju,pa da zajedno odslusamo "Boze pravde".

Giggs

pre 14 godina

enomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba
Hoce da kazu da su iskusniji jer su kao deca imali od koga da uce, kako se osvajaju medalje za njihovu zemlju...

Jr

pre 14 godina

Zivim u slo i gledao sam intervju zdovca - bio je i vise nego korektan. Insistiranje na sudjenju je bilo novinarebo - a zdovc se vise nego korektno ogradio od tog i potpuno iskljucio sudjenje kao razlog poraza.

Uopste ponasanje slovenaca je i vise nego korektno a citav ovaj clanak mi lici na natezanje. Na svaki ovakav preneseni komentar iz slovenije mogu navesti 50 potpuno korektnih, to je mogao da nadje i novinar koji ga je pisao.

Zelim da danas da srbija i slovenija budu na pobjednickom postolju, jedni pored drugih!

Srbija

pre 14 godina

Hahaha.....Izgubili od iskusnijih Srba.Pa to nije normalno, vjerovatno i ne znaju da je nama prosjek godina 22...A suđenje se ne treba ni komentarisati, uzeli su nam najmanje 6 poena.
Večeras svi da navijamo, nek se čuje sve do Poljske...:))))

pimpoje

pre 14 godina

Slovenija je na ovom prvenstvu ucrtala sebe u top 5 ekipa Evrope. Ima puno mesta za napredak, a imaju i fenomenalne igrace + ovo je za njih veliko iskustvo koje ce se vec videti sledece godine. Povrede su ih rasturile i direktno smanjile kvalitet ekipe na terenu, nisu ni E.Lorbek ni Lakovic toliki vanzemaljci. Poenta je u harizmi trenera koju Zdovc nema, a sa druge strane ima trenutno najvece svetsku legendu, Dudu, koji sve zna o kosarci i to je sinergija Srbije! Slovenci su bili dostojan protivnik polufinala i sa njima treba gajiti dobre odnose, bolji sparing partnera nam ne treba.

...igrajte za nas, mi smo svi uz vas, Srbijo tebi vicemo u glas!

Александар Велики

pre 14 godina

Нису никада били, па нема потребе ни сада... Шта знају Словенци бити џентлмен!!!! Криве су им судије?!?!?! Просто ми је немогуће да може неко то да изјави, ако се зна да су им судије ДОДАЛЕ 5 поена које су постигли после истека напада!!! О "чудним" личним грешкама досуђеним Новици и другарима нећу ни да размишљам...
************
*Догодине у Призрену*
************

carevi

pre 14 godina

E pa stvarno ako oni tvrde da je hrvat sudio u nasu korist onda ne znam sta da kazem sem:
Placi mala, placi...ost'o sam u poljskoj...ne mogu ti doci...MORAM DA IGRAM ZA ZLATO!!! :)

ilija

pre 14 godina

ISKUSNI SRBI!? SUDJENJE!? SRECA!?
kao prvo najmladji smo na prvenstvu, po cemu smo iskusni!?
kao drugo sudjenje je sramotno komentarisati od strane slovenaca...
kao trece SRECA..., ej pa ti slovenci nisu isli u WC od pocetka prvenstva, kao sto je rekao jedan forumas, da ih nije s*alo celu tekmu bilo bi najmanje 10 razlike za nas...
ZASLUZENA POBEDA I SRCE NA TEREN U FINALU PA STA BUDE!
NAPRED SRBIJO!

vlada86

pre 14 godina

"slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96". Od koga li smo mi iskusniji, vidi se da ljudi koji pisu za novine i ne prate kosarku. Sta ces kad ljudi nisu nikada nista ni osvojili.

Shvaba

pre 14 godina

koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96"

Bas sam se slatko nasmejao.
Ovaj komentar nema veze sa objektivnoscu.

Nasi momci su naspram Slovenaca BALAVCI!
Imamo najmladju ekipu na EP.
Pogledajte samo koje su godiste nasi igraci a koje Slovenci. Nasi su u proseku sest godina mladji.
U Slovenackoj ekipi samo Klobucar igra u Ljubljani, ostali igraju u Italiji, Spaniji, Rusiji ili NBA.
A nasi klinci su prosle godine vecinom igrali domacu ligu.
Ko gubi ima pravo da se ljuti ali uvek treba ostati realan!

Nema veze, veceras cu ipak navijati za vas posto jos uvek nisam zaboravio ono pljuvanje i zvizdanje u Atini od strane Grka (a kao braca smo) kad god smo se pojavili na terenu!

A u ostalom ste mi bas simpa jer znam da ste jedini iz bivse Juge koji nas ne mrze!

Eto, srecno vam Janezi!

Kum

pre 14 godina

Hahahahaha sudije bile protiv Slovenaca hahahahahahahaahahah! U prvom poluvremenu daju trojku, a napad istekao i sudije to priznaju , Brezec se zalece u Velickovica, i umesto faula u napadu sudije sviraju kos i faul za Slovence!!! Jagodnik igra fudbal malo jer se zaneo, posle toga pogadja trojku i sudije priznaju i to i jos Ivkovicu daju tehnicku zbog prigovora. Nahbar skace Tepicu na ledja, sudije sviraju faul za Sloveniju!!! Sudije sviraju nama 5 faulova u produzetku, Slovencima samo 2!!! Sudije su bile protiv Slovenije 100%, hahahahahaha!

kornjaca

pre 14 godina

HE,HE,HE. Sta bi bilo da su nasi momci stvarno iskusniji. Slovencima zelim puno srece veceras, po svemu prikazanom trebali bi biti treci.

moonZ

pre 14 godina

Pišite šta hoćete, Slovenci su me oduševili. Prvo, igraju lepu košarku i malo je falilo da bude drugačije. Drugo, njihova publika je civilizovana i ni REČ ni HUK ni POKLIČ protiv Srba. Treće, svi slovenački igrači su odmah po završetku meča prišli Srbima i čestitali. Valjda smo i mi takvi? Sve u svemu, Slovenija je imala mnogo sreće, mi mnogo dobru odbranu, i malo je falilo i da izgubimo... Slovenci su loše pucali bacanja i to ih je koštalo. I TEO, naravno...

Objektivan

pre 14 godina

Što se tiče sudjenja mogu samo da navedem ono što su svi videli.Trojka koja je priznata iako je isteklo vreme za napad,trojka koja je priznata a dodirnuo je slovenacki igrač na samom ulasku u koš ali i tu ako se bolje pogleda taj koji je dodirnuo loptu to je bilo kad je istekao napad a odmah zatim gospodinu Dudi tehnička greška.Slovencima je prestrogo dosudjen nameran faul ali ako se to izvaga....sami procenite

đuro

pre 14 godina

Zdovc je zaista u pravu,kriterijum je bio više nego čudan.U prvom poluvremenu trica posle isteka napada,u drugom trica a da je pri tom slovenac iz reketa pipnuo loptu takođe posle isteka napada tako da to ne samo da nije trica već ne može da bude ni dva poena,posle toga opek trica iako je jedan slovenac bio 5 sekundi u reketu a drugi pravio korake pre asistenicije,pa onda još i tehnička,i slobodna bacanja i lopta sa strane.Sve u svemu 10 poklonjenih poena slovencima,alal vera Zdovc,da bog da sudije tako i protiv nas sudile kao protiv slovenaca

zlox

pre 14 godina

Slovenci se zale na sudjenje???A sta mi imamo da kazemo.Slokar pukne Novicu u lice laktom i to nije namerna,je li?Slovenci su kontali da ulaze 100% u finale!!!
Kad ono medjutim-SRBIJA :):):)
Nemojte kukati na sudjenje molim vas.Sramota je da kukate na sudjenje.Imate iskusniju ekipu od nase,a pobedili su vas klinci.Pokrite se usima i tisina!!!
S R B I J A :)

Srđan

pre 14 godina

Od Zdovca sam očekivao da bude pravi sportista, a ne da se žali na sudije. Znao sam da postoji razlog zašto mi nikad nije bio simpatičan.
A i ove novine iz Maribora: "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv ISKUSNIJIH Srba." Šta li se u toj redakciji troši?

Shomac

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv ISKUSNIJIH Srba sa 92:96"

Pa dobro,sledeci put cemo sa kadetima da igramo,mada mislim da zeleni ni tada nece imati sanse !
SRBIJA !

Bryan Zentz

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".

Više sreće, iskusniji Srbi !?!! hmmm čudno
Napred momci, samo hrabro, vi ste naš ponos

marko-nbg

pre 14 godina

Kriterijum jeste bio cudan!!! Ali kako njima tako i nama!!!! Mislim da nemaju pravo da se zale!!! Imali su vodjstvo, igru, sad sto nisu uspeli da ga sacuvaju to nije nas problem!
Napred Orlovi!!! Do pobede!! Do zlata!!!

laki

pre 14 godina

Oni se zale na sudjenje ?!?! Mi imali srece ?!?!

Pa lepo je Duda rekao posle tekme da smo igrali protiv 7 igraca, a dok smo se u prve 3/4 mucili za svaki poen i nismo mogli trojku da ubacimo nikako, peskirici su ubadali i zmureci...

Sad mi je jos draze sto smo vam ukinuli paradu, pozadinci...

darkoni

pre 14 godina

neke nacije su rodjene kao pobednici dok neki drugi mogu imati sve al to nikad nece postati, ja sam srecom rodjen, zivim i zivecu u ovoj prvoj zemlji

Zoks

pre 14 godina

Ne znam sto zale. Igrali su dobro i borili se hrabro. Sve cestitka i mnogo srece na sledecim takmicenjima. Sudije su ostetili Srbiju katastrofalno a ona namerna je bila, kontra cista kao suza i faul drzanje, pa sta je drugo mogao da sudi nek mi objasne. Duda je dobi tehnicku kada je opravdano protestovao posle ciste kradje, na usporenom snimku se videlo da nije bilo faula, ponovljeno 3 puta. 2 puta Velickovicu faul kada nije dotakoa igraca, 2 puta markovicu, 2 puta Krsticu potpuno bez kontakta. Naravno ta kradja nije problem Slovenije ali je problem ako oni misle da su nezasluzeno izgubili. To ne stoji.
Jos jednom sve cestitike i puno srece u borbi za bronzu.

Djemba

pre 14 godina

U komentarima čitalaca Dela, koji su objavljeni na sajtu lista, prevladava mišljenje da je Srbija zasluženo u finalu i da nikakvi prigovori na suđenje ne stoje.

"Ako je bilo dve greške na štetu Slovenije, naći ću vam 100 na štetu Srbije", napisao je jedan čitalac.

BRAVO!!!

SRECNI_ CRNOGORAC

pre 14 godina

"Ako je bilo dve greške na štetu Slovenije, naći ću vam 100 na štetu Srbije", napisao je jedan čitalac.

zato slovenci molim vas da cutite jer ste izgubili od 'ISKUSNIH' SRBA. . .

berane je uz SRBIJU

Milan S.

pre 14 godina

Iskusniji Srbi??HAhaah, pa ovo su deca, ubedljivo najmladji tim na prvenstvu!!!Ne valja im sudjenje,a sudije su nas nagrdile...Vazno je da su posle prve utakmice u grupi izvredjali nase igrace..Naslovi su bili tipa "ponizili smo Srbe" itd...Toliko mi je drago sto smo izbacili te nadmene "igracine",da vam ne mogu opisati!

alo bre!

pre 14 godina

"protiv iskusnijih Srba???"

"je, kao prelomni momenat meča, označio izlazak iz igre, zbog pet ličnih grešaka, njegovog brata Erazma"

Jel njima neko rekao da nam je prosek 22 godine, i da osim Krstica nemamo igraca sa iskustvom!? Kada je Lorbek izasao zbog pete, mi smo vodili 3 raylike, pa nas je zamalo njegova zamena Jagodnik sahranio sa 8poena i tada su se Slovenci i vratili u igru i poveli 4 razlike!!!
Jos ih nije sramota da se zale na sudije???

sudija

pre 14 godina

Za ne sudije i slovence koji se zale, ali nova pravila kazu da se zaustavljanje napada pri kontri pogotovo ako je namernu kako je to i bio slucaj, se uvek sudi kao nesportska. Tako da covek je samo radio svoj posao

djo

pre 14 godina

pa jeste... cudno je da se prizna trojka po isteku napada... ili da tip-in golemca vredi 3 poena.

ko gubi ima pravo da se ljuti :P

toliko o zdovcu.

mare so

pre 14 godina

Slovenci se zale na sudjenje?! To je prvoaprilska sala, ili sta? Ne mogu da verujem, priznajte sportski poraz ovako ispadate smesni... A tek ono "Srbi su iskusniji"... Alo bre, pa mi smo dosli sa najmladjom ekipom na prvenstvo!

Rudjin

pre 14 godina

...dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".


Vrlo ISKUSNO poznavanje kosarke mladog slovenackog lista!
Molim da im neko posalje spisak reprezentativaca. Hitno!

P.S. A da smo igrali kao iskusni-jesmo!

don

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".

"iskusnijih Srba"...lud zbunjen,normalan!

rcn

pre 14 godina

"Kriterijumi bili CUDNI"

Naravno, od 100 nevidljivih faulova, poena i kojekakvih gluposti, samo su vam 98 dosudili. Jadna Slovenije bas mi je zao sto su ih sudije ovako pokrale, trebali su bar jos jedno 50 izmisljenih faulova da odsviraju i jos bar jedno 10 dvojki da pretvore u trojke da bi vi prosli.

SRBIJA!!!

Jamsy, Versoix

pre 14 godina

Za razliku od nekih drugih, Slovenci su u velikoj vecini sportski podneli poraz. Cestita se protivniku, a plasman u polufinale svoje reprezentacije se velica kao istorijski uspeh. Neki nasi "komentatori" sa ovog i jos nekih sajtova bi mogli mnogo da nauce. Zelim Slovencima da ostvare jos veci uspeh i veceras osvoje bronzu.

Srbi brale

pre 14 godina

A Stojakovic, Jaric, Milicic?!?!?!
Gde ste sad "selektori"???
Sto kaze Duda, posle borbe svi su generali, ali ja sam stvarno od pocetka verovao u njega i njegov izbor. Da smo slucajno ispali u prvom kolu, i dalje bih ga podrzavao, jer je cilj bio medalja 2012... A mi osvajamo medalju sada!!!
Jao, da mogu, svima vama "selektorima" bih je u lice utrljao...

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće".

Zar je ex yu braći tako teško priznati poraz kada god igraju protiv Srbije čak iako su sudije "natezale" za Sloveniju?

Zuki

pre 14 godina

Pa kako je sudjenje mogloo biti na nasoj strani? Sramota sta su nam sudije odradile sinoc...45 poena su slovenci dali sa penala, a mi 32... svaki kontakt je bio faul za slovence, a da ne kazem u produzetku du dali 10 poena za m 4inuta i svih 10 sa linije za solbodna bacanja.. E to je istina dragi slovenci... ima Boga, bravo momci svaka cast, st agod veceras uradite CKAMO VAS

O_o

pre 14 godina

"slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba"
hahaha!!!!! "ISKUSNIJIH" Srba.... pa ne verujem na sta se vade!!! imamo najmladju reprezentaciju na sampionatu, ali sa NAJVECIM SRCEM!!! eto to je presudilo!!! ;)

rade

pre 14 godina

I treba janezi da zale,ko zna kada ce te opet imati ovakvu priliku, moje licno misljenje je verovatno nikada,jos samo da vas braca grci kresnu, ima da se vratite tamo pod pohorje istraumirani do bola.IDEMO GRCKA do sjajne bronze!!!
SRBIJA!!!

pfc

pre 14 godina

Jeste jeste kriterijum sudjenja je bio cudan, sto se to nisi zapitao kad su vam priznali trojku koju ste dali posle isteka napada? Trebala je ova utakmica jos u regularnom vremenu da se zavrsi

ZIVELA SRBIJA

IQ

pre 14 godina

хахахаха, помоћ судија, наше веће искуство, успјех сам пласман у полуфинале, изгубили само двије утакмице на првенству, само се ви тјешите, МИ СМО У ФИНАЛУ и тиме се не задовољавамо, идемо на НАЈВИШИ СТЕПЕНИК... СРЦЕ НА ПАРКЕТ!!!

Senior Junior

pre 14 godina

Pa da, u pravu ste, "iskusni" 22-godisnjaci su vam ocitali lekciju!!! Steta sto smo tako iskusni, zamislite da nismo sta bi ste nam tek uradili!!!

Dudule

pre 14 godina

Pa da, cudni sudijski kriterijumi.....porazeni skoro uvek tako vide mec.A sudijske greske na nas racun,trojka po isteku vremena i nekoliko krajnje sumnjivih faulova ...mada realno sudjenje je bilo dosta bolje u 2 poluvremenu kada je i najbitnije.Jedno je sigurno,pored fenomenalnog Tea mec je presudio umor 2 njihova glavna igraca.Lakovic se skoro nije video osim one trojke na kraju(ipak on ima 31 god.) a Lorbekove 2 licne(narocito V)su reakcije umornog i istrosenog igraca.Sve u svemu ovo je bio trijumf mladosti,vece zelje,borbenosti i naravno malo srece a ona je cesto presudan faktor.OVI MOMCI SU ISTINSKI HEROJI I TREBA IH DOSTOJNO DOCEKATI I POZDRAVITI !!!!!!!!!

gugle

pre 14 godina

Zdovcu nisu jasne neke stvari. Njegova ekipa igrala je na granici faula, i mnogo puta nama nisu svirane ocigledne licne greske. Bolje bi bilo za njega da ode kod Dude Ivkovica na jos par casova, izgleda da nije dovoljno savladao gradivo.

Vladan R

pre 14 godina

Mogu da zale ali da e zale na sudjenje i srecu pa o cemu oni tu pricaju. Sto se sudjenja tice prvo trojka posle isteka vremena za napad pa onda faul Velickovica sa dodatnim bacanjem umesto faula u napadau pa trojka kada je Slovernac dodirnuo loptu koja uopste nije trebala biti priznata jer je taj sut za tri bio sa istekom napada a potonji dodir nakon isteka i na karaju faul za cistu rampu cini mi se Krstica. Ako se zale za namernu mozda je i bila prestroga ali je definitivno Slovenac dirao sa ledja Teodosica u kontranapadu bez sanse da ide na loptu , ne znam istina koliko jako ga je povukao a koliko je teodosic to odglumio ali kad smo kod glume bila su dva sumnjiva faula u produzetku Velickovic pod njihovim kosem i Krstic u odbrani na nekih 6-7 metara od kosa kada su Slovenci poprilicno dobro odglumili jace kontakte nego sto su bili ako su uopst i bili. Ipak sto se sudjenja tice i kriterijuma poisebno u prvom poluvremenu Duda nije kukao kao pojedini treneri vec je igracima na poluvremenu rekao mi smo krivi jer neoprezno startujemo i to moramo da popravimo. Naravoucenije probaj da ispravis ono sto mozes svoje greske a sudije ce svoje da odsude a ako im mnogo kontriras iz inata mogu da sude jos gore tek da ti pokazu ko kosi a ko vodu nosi. Zanam iz iskustva da ako im tek ponesto onako uljudno kazes kazes pa ih ignorises bolje deluje eventualno jednom malo jaci protest nego da se stalno prepires sa njima.

Sudac

pre 14 godina

Glede razbijene arkade Brezeca. Perovic je bio fauiliran i sutnuo je na kos. Po izbacaju je laktom zakacio Brezeca. Kako je faul vec sviran a kontakt bio nenamjeran jer je Peroviceva ruka ostala izmedju dvije Brezecove, nije sviran faul u napadu. To mozete provjeriti na snimku. Faul je vec sviran i ne moze se povuc.

mare&dzoni

pre 14 godina

sramota je da se slovenci zale na sudjenje kada se setimo da su im sudije priznale dve trojke ,jednu posle isteka vremena a drugu posle igranja nogom Jagodnika

Zoki

pre 14 godina

ZAR JE I TO MOGUCE DA IM SUDJENJE NIJE BILO DOBRO PA IMALI SU SVU PODRSKU SUDIJA CELO VREME 49 FAULOVA ZA NJIH ONA 3 NAKON ISTEKA VREMENA I JOS DOSTA TOGA STO IM JE POKLONJENO OBJEKTIVNO ZASLUZENA POBEDA SRBIJE VECE SRCE U ODLUCUJUCIM MOMENTIMA ZAVRSNICE I TO JE TO DANAS SA SPANCIMA DA PROBAMO DA UZMEMO ZLATO AKO USPEMO OK AKO NE I BEZ NJEGA SU NASI MOMCI VREDNIJI OD ZLATA ZOKI AUSTRIJA

Majcek Maja

pre 14 godina

Pa,sta reci,....neko mora da pobedi,...a neko da izgubi,sastavni deo sporta! Ali i zivota uopste! :D Maja obozava Ukija,Urosa Tipkovica! :)))

Srbija-Grcka zauvek!

pre 14 godina

Ja ne mogu da verujem da neko moze da pozeli da Slovenija osvoji bronzu veceras..Svaka njima cast ali ja sam veceras svim srcem uz Grcku..Napred braco do bronze a zatim napred nasi do zlata..SRBIJA-GRCKA ZAUVEK!

Babin_zub

pre 14 godina

"slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".

Zanimljivo...Ekipa sa jednim NBA igracem i prosekom od nesto vise od 22 godine ima vise iskustva od slovenaca...Ne bih rekao.Pre ce biti da ima vece srce!
Ako vam je za utehu,mislim da bi ste nas dobili glatko da ste bili sveziji,a da su vam na prvenstvu bili i ostali igraci mislim da bi pobedili i spance u finalu.
Ali,vama je i ovo dosta.Ipak mora da se zna neki red,ko je "stariji".

Igor

pre 14 godina

Znaci ne mogu da verujem da se oni zale na sudjenje!!
Pa ako neko treba da kuka zbog 20 slobodnih bacanja Slovenije u prvom poluvremenu onda sno to mi!!
I sta kaze onaj,prestrogo dosudjena nesprotska? Pa sta je trebalo,da mu da orden za fer plej???

I want to believe

pre 14 godina

nije Krakov vec Katovice, al verovatno ste hteli da kazete da su cice jednako lepe i tamo i vamo pa ste napravili lapsus

Goran

pre 14 godina

Pa i jesu kriterijumi bili cudni, celo prvenstvo reprezentacija Srbije igra protiv 8 igraca!!! Ali sram nas bilo sto sve pobedjujemo uprkos tome, pa sta ce mucenici moraju da se zale na sudije, jer blage veze sa kosarkom nemaju! Ne znam samo kako zdovca (namerno malim slovom, jer je "mali" covek) nije sramota da izjavi tako nesto!!!!!!!!!

Djoksa

pre 14 godina

Slovenci su mi bili simpaticni,pre svega zbog kosarke koju igraju.Tvrde odbrane sa puno udvajanja i raznovrsnosti u napadu.Ali..,kada su nas pobedili u grupi i to slovenacki mediji proslavili u stilu "Samo kad smo pobedili Srbiju ne treba nam ni medalja".Pozeleo sam posle ove pobede,ako DAJ BOZE POBEDIMO U FINALU oni budu treci pa budu morali sa najnize stepenice pobednickog postolja da slusaju nasu HIMNU.Zivi bili pa videli...

vladimir zacudjeni

pre 14 godina

Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv ISKUSNIJIH Srba sa 92:96".
ovi momci su iskusniji po godinama samo od omladinskih reprezentacija, mozda nisu pogledali statistiku, ali ko gubi ima pravo da se ljuti

SRBIN

pre 14 godina

Slovenci da se zale zbog sudija cudno...Pa kolko su nas ostetili borili smo se i protiv protivnika i protiv sudija mislim dajte ljudi nemojte pricati bajke da su vas sudiej ostetili i da su kriterijumi bili cudni jednostavno recite pobedio je bolji i sta sad... SRBIJA SRECNO DANAS U FINALU :))))))

nikola alti

pre 14 godina

Svaka cast Slovencima na sjajnoj igri, stoickom drzanju i dostojanstvu. Ipak, mora da se zna, da je kosarkaska nacija - SRBIJA!

Milek

pre 14 godina

ha ha ha pa ovo je nesto najsmesnije sto sam cuo!!! Slovenci se zale na sudjenje!!! ha ha ha ha Nikad trener od ovog Zdovca! Duda je jedan gospodin,svaka cast!

vladabre

pre 14 godina

pa na koje se vi sudjenje zalite??? poklonjeno vam je bar 7 poena - trojka posle isteka napada , sviran faul uz kos pri cistom faulu u napadu , trojka koju je okrznuo igrac pod kosem - pa ne bi ni bilo produzetka!!!
u svakom slucaju - bravo momci i hvala srecno u finalu

ercov

pre 14 godina

bas su bili cudni ...
zabili tricu posle isteka napada, pa tehnička dudi kojoj su prethodile 3 sekunde, pa noga jagodnika kod šuta za 3 poena, a u stvari nagazio je liniju ..itd ...
nemaju oni srce za nešto više ...

Cudni kriteriji?

pre 14 godina

Kad Slovenci kazu da su kriteriji sudjenja bili "cudni" - onda to znaci samo jedno: sudije su navijale za Sloveniju! Jer, da su navijale za Srbiju, Slovenci bi bucno protestovali. Ovako, smeta im i sto su sudije bile na njihovoj strani? Sta, hteli bi da i Srbi rade u njihovu korist, ne bi li nekako stigli do finala? Zatim, kakva neistina u recenici da su izgubili od "iskusnijih Srba"! Hej, izgubili ste od srpskih juniora, a medju vasima ima i metuzalema! Tako izgleda "slovenacka istina", koju inace slusamo i gledamo evo vec 20 godina! Manji, a "napaljeniji" narod tesko je naci!

air lorbek

pre 14 godina

Oko sujenja:
igrač Srbije razbije arkadu Brezcu, a temu je dosojena osobna;
igrač Srbije u borbi za loptu sa Nachbarom i stoji u avtu, sudac dosodi skok za žogu ali konačno ta je bila dodeljena Srbiji
....

Pozdrav iz LJ

Rade

pre 14 godina

Rispekt za Slovenacke kosarkase posebno za Erazema. Lorbek iz BIATCH!! realno. Odusevio me jos i Dragic, pratio sam ga dok je igrao u NLB-u.Ne mogu da verujem da je tako brzo napredovao.Ostaje mi samo da pozelim i da ovi nasi bekovi tako eksplodiraju za koju godinu...

air lorbek

pre 14 godina

Oko sujenja:
igrač Srbije razbije arkadu Brezcu, a temu je dosojena osobna;
igrač Srbije u borbi za loptu sa Nachbarom i stoji u avtu, sudac dosodi skok za žogu ali konačno ta je bila dodeljena Srbiji
....

Pozdrav iz LJ

rade

pre 14 godina

I treba janezi da zale,ko zna kada ce te opet imati ovakvu priliku, moje licno misljenje je verovatno nikada,jos samo da vas braca grci kresnu, ima da se vratite tamo pod pohorje istraumirani do bola.IDEMO GRCKA do sjajne bronze!!!
SRBIJA!!!

roman empire

pre 14 godina

Svaka cast Slovencima,zemlja sa 2 miliona stanovnika da ima tako dobru kosarkasku reprezentaciju,bolji su u tom pogledu i od Litvanije.Sto se tice prigovora na sudjenje,uvek je bilo ono, ko gubi ljuti se na sudije.Bilo je sudijskih gresaka ali one nisu odredile pobednika jer je bolji prosao u finale.Slovenci su na kraju dostojanstveno i sportski podneli poraz i cestitali nam,mogu misliti da smo igrali sa Hrvatima i da je bila ista utakmica i rezultat kakve bi sve tu bile stvari.Napred Slovenci u borbi za 3.mesto,zelim vam da osvojite bronzanu medalju,pa da zajedno odslusamo "Boze pravde".

moonZ

pre 14 godina

Pišite šta hoćete, Slovenci su me oduševili. Prvo, igraju lepu košarku i malo je falilo da bude drugačije. Drugo, njihova publika je civilizovana i ni REČ ni HUK ni POKLIČ protiv Srba. Treće, svi slovenački igrači su odmah po završetku meča prišli Srbima i čestitali. Valjda smo i mi takvi? Sve u svemu, Slovenija je imala mnogo sreće, mi mnogo dobru odbranu, i malo je falilo i da izgubimo... Slovenci su loše pucali bacanja i to ih je koštalo. I TEO, naravno...

Jamsy, Versoix

pre 14 godina

Za razliku od nekih drugih, Slovenci su u velikoj vecini sportski podneli poraz. Cestita se protivniku, a plasman u polufinale svoje reprezentacije se velica kao istorijski uspeh. Neki nasi "komentatori" sa ovog i jos nekih sajtova bi mogli mnogo da nauce. Zelim Slovencima da ostvare jos veci uspeh i veceras osvoje bronzu.

darkoni

pre 14 godina

neke nacije su rodjene kao pobednici dok neki drugi mogu imati sve al to nikad nece postati, ja sam srecom rodjen, zivim i zivecu u ovoj prvoj zemlji

Shvaba

pre 14 godina

koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96"

Bas sam se slatko nasmejao.
Ovaj komentar nema veze sa objektivnoscu.

Nasi momci su naspram Slovenaca BALAVCI!
Imamo najmladju ekipu na EP.
Pogledajte samo koje su godiste nasi igraci a koje Slovenci. Nasi su u proseku sest godina mladji.
U Slovenackoj ekipi samo Klobucar igra u Ljubljani, ostali igraju u Italiji, Spaniji, Rusiji ili NBA.
A nasi klinci su prosle godine vecinom igrali domacu ligu.
Ko gubi ima pravo da se ljuti ali uvek treba ostati realan!

Nema veze, veceras cu ipak navijati za vas posto jos uvek nisam zaboravio ono pljuvanje i zvizdanje u Atini od strane Grka (a kao braca smo) kad god smo se pojavili na terenu!

A u ostalom ste mi bas simpa jer znam da ste jedini iz bivse Juge koji nas ne mrze!

Eto, srecno vam Janezi!

Srbija-Grcka zauvek!

pre 14 godina

Ja ne mogu da verujem da neko moze da pozeli da Slovenija osvoji bronzu veceras..Svaka njima cast ali ja sam veceras svim srcem uz Grcku..Napred braco do bronze a zatim napred nasi do zlata..SRBIJA-GRCKA ZAUVEK!

Александар Велики

pre 14 godina

Нису никада били, па нема потребе ни сада... Шта знају Словенци бити џентлмен!!!! Криве су им судије?!?!?! Просто ми је немогуће да може неко то да изјави, ако се зна да су им судије ДОДАЛЕ 5 поена које су постигли после истека напада!!! О "чудним" личним грешкама досуђеним Новици и другарима нећу ни да размишљам...
************
*Догодине у Призрену*
************

SRECNI_ CRNOGORAC

pre 14 godina

"Ako je bilo dve greške na štetu Slovenije, naći ću vam 100 na štetu Srbije", napisao je jedan čitalac.

zato slovenci molim vas da cutite jer ste izgubili od 'ISKUSNIH' SRBA. . .

berane je uz SRBIJU

Djoksa

pre 14 godina

Slovenci su mi bili simpaticni,pre svega zbog kosarke koju igraju.Tvrde odbrane sa puno udvajanja i raznovrsnosti u napadu.Ali..,kada su nas pobedili u grupi i to slovenacki mediji proslavili u stilu "Samo kad smo pobedili Srbiju ne treba nam ni medalja".Pozeleo sam posle ove pobede,ako DAJ BOZE POBEDIMO U FINALU oni budu treci pa budu morali sa najnize stepenice pobednickog postolja da slusaju nasu HIMNU.Zivi bili pa videli...

Majcek Maja

pre 14 godina

Pa,sta reci,....neko mora da pobedi,...a neko da izgubi,sastavni deo sporta! Ali i zivota uopste! :D Maja obozava Ukija,Urosa Tipkovica! :)))

Goran

pre 14 godina

Pa i jesu kriterijumi bili cudni, celo prvenstvo reprezentacija Srbije igra protiv 8 igraca!!! Ali sram nas bilo sto sve pobedjujemo uprkos tome, pa sta ce mucenici moraju da se zale na sudije, jer blage veze sa kosarkom nemaju! Ne znam samo kako zdovca (namerno malim slovom, jer je "mali" covek) nije sramota da izjavi tako nesto!!!!!!!!!

laki

pre 14 godina

Oni se zale na sudjenje ?!?! Mi imali srece ?!?!

Pa lepo je Duda rekao posle tekme da smo igrali protiv 7 igraca, a dok smo se u prve 3/4 mucili za svaki poen i nismo mogli trojku da ubacimo nikako, peskirici su ubadali i zmureci...

Sad mi je jos draze sto smo vam ukinuli paradu, pozadinci...

Senior Junior

pre 14 godina

Pa da, u pravu ste, "iskusni" 22-godisnjaci su vam ocitali lekciju!!! Steta sto smo tako iskusni, zamislite da nismo sta bi ste nam tek uradili!!!

kornjaca

pre 14 godina

HE,HE,HE. Sta bi bilo da su nasi momci stvarno iskusniji. Slovencima zelim puno srece veceras, po svemu prikazanom trebali bi biti treci.

carevi

pre 14 godina

E pa stvarno ako oni tvrde da je hrvat sudio u nasu korist onda ne znam sta da kazem sem:
Placi mala, placi...ost'o sam u poljskoj...ne mogu ti doci...MORAM DA IGRAM ZA ZLATO!!! :)

Bez_Cenzure

pre 14 godina

Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće".

Zar je ex yu braći tako teško priznati poraz kada god igraju protiv Srbije čak iako su sudije "natezale" za Sloveniju?

Srbi brale

pre 14 godina

A Stojakovic, Jaric, Milicic?!?!?!
Gde ste sad "selektori"???
Sto kaze Duda, posle borbe svi su generali, ali ja sam stvarno od pocetka verovao u njega i njegov izbor. Da smo slucajno ispali u prvom kolu, i dalje bih ga podrzavao, jer je cilj bio medalja 2012... A mi osvajamo medalju sada!!!
Jao, da mogu, svima vama "selektorima" bih je u lice utrljao...

Srđan

pre 14 godina

Od Zdovca sam očekivao da bude pravi sportista, a ne da se žali na sudije. Znao sam da postoji razlog zašto mi nikad nije bio simpatičan.
A i ove novine iz Maribora: "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv ISKUSNIJIH Srba." Šta li se u toj redakciji troši?

Sudac

pre 14 godina

Glede razbijene arkade Brezeca. Perovic je bio fauiliran i sutnuo je na kos. Po izbacaju je laktom zakacio Brezeca. Kako je faul vec sviran a kontakt bio nenamjeran jer je Peroviceva ruka ostala izmedju dvije Brezecove, nije sviran faul u napadu. To mozete provjeriti na snimku. Faul je vec sviran i ne moze se povuc.

Shomac

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv ISKUSNIJIH Srba sa 92:96"

Pa dobro,sledeci put cemo sa kadetima da igramo,mada mislim da zeleni ni tada nece imati sanse !
SRBIJA !

Kum

pre 14 godina

Hahahahaha sudije bile protiv Slovenaca hahahahahahahaahahah! U prvom poluvremenu daju trojku, a napad istekao i sudije to priznaju , Brezec se zalece u Velickovica, i umesto faula u napadu sudije sviraju kos i faul za Slovence!!! Jagodnik igra fudbal malo jer se zaneo, posle toga pogadja trojku i sudije priznaju i to i jos Ivkovicu daju tehnicku zbog prigovora. Nahbar skace Tepicu na ledja, sudije sviraju faul za Sloveniju!!! Sudije sviraju nama 5 faulova u produzetku, Slovencima samo 2!!! Sudije su bile protiv Slovenije 100%, hahahahahaha!

Babin_zub

pre 14 godina

"slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".

Zanimljivo...Ekipa sa jednim NBA igracem i prosekom od nesto vise od 22 godine ima vise iskustva od slovenaca...Ne bih rekao.Pre ce biti da ima vece srce!
Ako vam je za utehu,mislim da bi ste nas dobili glatko da ste bili sveziji,a da su vam na prvenstvu bili i ostali igraci mislim da bi pobedili i spance u finalu.
Ali,vama je i ovo dosta.Ipak mora da se zna neki red,ko je "stariji".

Cudni kriteriji?

pre 14 godina

Kad Slovenci kazu da su kriteriji sudjenja bili "cudni" - onda to znaci samo jedno: sudije su navijale za Sloveniju! Jer, da su navijale za Srbiju, Slovenci bi bucno protestovali. Ovako, smeta im i sto su sudije bile na njihovoj strani? Sta, hteli bi da i Srbi rade u njihovu korist, ne bi li nekako stigli do finala? Zatim, kakva neistina u recenici da su izgubili od "iskusnijih Srba"! Hej, izgubili ste od srpskih juniora, a medju vasima ima i metuzalema! Tako izgleda "slovenacka istina", koju inace slusamo i gledamo evo vec 20 godina! Manji, a "napaljeniji" narod tesko je naci!

zlox

pre 14 godina

Slovenci se zale na sudjenje???A sta mi imamo da kazemo.Slokar pukne Novicu u lice laktom i to nije namerna,je li?Slovenci su kontali da ulaze 100% u finale!!!
Kad ono medjutim-SRBIJA :):):)
Nemojte kukati na sudjenje molim vas.Sramota je da kukate na sudjenje.Imate iskusniju ekipu od nase,a pobedili su vas klinci.Pokrite se usima i tisina!!!
S R B I J A :)

Giggs

pre 14 godina

enomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba
Hoce da kazu da su iskusniji jer su kao deca imali od koga da uce, kako se osvajaju medalje za njihovu zemlju...

Jr

pre 14 godina

Zivim u slo i gledao sam intervju zdovca - bio je i vise nego korektan. Insistiranje na sudjenju je bilo novinarebo - a zdovc se vise nego korektno ogradio od tog i potpuno iskljucio sudjenje kao razlog poraza.

Uopste ponasanje slovenaca je i vise nego korektno a citav ovaj clanak mi lici na natezanje. Na svaki ovakav preneseni komentar iz slovenije mogu navesti 50 potpuno korektnih, to je mogao da nadje i novinar koji ga je pisao.

Zelim da danas da srbija i slovenija budu na pobjednickom postolju, jedni pored drugih!

mare&dzoni

pre 14 godina

sramota je da se slovenci zale na sudjenje kada se setimo da su im sudije priznale dve trojke ,jednu posle isteka vremena a drugu posle igranja nogom Jagodnika

alo bre!

pre 14 godina

"protiv iskusnijih Srba???"

"je, kao prelomni momenat meča, označio izlazak iz igre, zbog pet ličnih grešaka, njegovog brata Erazma"

Jel njima neko rekao da nam je prosek 22 godine, i da osim Krstica nemamo igraca sa iskustvom!? Kada je Lorbek izasao zbog pete, mi smo vodili 3 raylike, pa nas je zamalo njegova zamena Jagodnik sahranio sa 8poena i tada su se Slovenci i vratili u igru i poveli 4 razlike!!!
Jos ih nije sramota da se zale na sudije???

pimpoje

pre 14 godina

Slovenija je na ovom prvenstvu ucrtala sebe u top 5 ekipa Evrope. Ima puno mesta za napredak, a imaju i fenomenalne igrace + ovo je za njih veliko iskustvo koje ce se vec videti sledece godine. Povrede su ih rasturile i direktno smanjile kvalitet ekipe na terenu, nisu ni E.Lorbek ni Lakovic toliki vanzemaljci. Poenta je u harizmi trenera koju Zdovc nema, a sa druge strane ima trenutno najvece svetsku legendu, Dudu, koji sve zna o kosarci i to je sinergija Srbije! Slovenci su bili dostojan protivnik polufinala i sa njima treba gajiti dobre odnose, bolji sparing partnera nam ne treba.

...igrajte za nas, mi smo svi uz vas, Srbijo tebi vicemo u glas!

marko-nbg

pre 14 godina

Kriterijum jeste bio cudan!!! Ali kako njima tako i nama!!!! Mislim da nemaju pravo da se zale!!! Imali su vodjstvo, igru, sad sto nisu uspeli da ga sacuvaju to nije nas problem!
Napred Orlovi!!! Do pobede!! Do zlata!!!

djo

pre 14 godina

pa jeste... cudno je da se prizna trojka po isteku napada... ili da tip-in golemca vredi 3 poena.

ko gubi ima pravo da se ljuti :P

toliko o zdovcu.

sudija

pre 14 godina

Za ne sudije i slovence koji se zale, ali nova pravila kazu da se zaustavljanje napada pri kontri pogotovo ako je namernu kako je to i bio slucaj, se uvek sudi kao nesportska. Tako da covek je samo radio svoj posao

Dudule

pre 14 godina

Pa da, cudni sudijski kriterijumi.....porazeni skoro uvek tako vide mec.A sudijske greske na nas racun,trojka po isteku vremena i nekoliko krajnje sumnjivih faulova ...mada realno sudjenje je bilo dosta bolje u 2 poluvremenu kada je i najbitnije.Jedno je sigurno,pored fenomenalnog Tea mec je presudio umor 2 njihova glavna igraca.Lakovic se skoro nije video osim one trojke na kraju(ipak on ima 31 god.) a Lorbekove 2 licne(narocito V)su reakcije umornog i istrosenog igraca.Sve u svemu ovo je bio trijumf mladosti,vece zelje,borbenosti i naravno malo srece a ona je cesto presudan faktor.OVI MOMCI SU ISTINSKI HEROJI I TREBA IH DOSTOJNO DOCEKATI I POZDRAVITI !!!!!!!!!

rcn

pre 14 godina

"Kriterijumi bili CUDNI"

Naravno, od 100 nevidljivih faulova, poena i kojekakvih gluposti, samo su vam 98 dosudili. Jadna Slovenije bas mi je zao sto su ih sudije ovako pokrale, trebali su bar jos jedno 50 izmisljenih faulova da odsviraju i jos bar jedno 10 dvojki da pretvore u trojke da bi vi prosli.

SRBIJA!!!

sunshine

pre 14 godina

@Slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv "iskusnijih" Srba...

hahahahahahahaha!!!!!
To sto Teo ima bradu ne znaci da je iskusan nego da je becar lola i delija :D :D :D

đuro

pre 14 godina

Zdovc je zaista u pravu,kriterijum je bio više nego čudan.U prvom poluvremenu trica posle isteka napada,u drugom trica a da je pri tom slovenac iz reketa pipnuo loptu takođe posle isteka napada tako da to ne samo da nije trica već ne može da bude ni dva poena,posle toga opek trica iako je jedan slovenac bio 5 sekundi u reketu a drugi pravio korake pre asistenicije,pa onda još i tehnička,i slobodna bacanja i lopta sa strane.Sve u svemu 10 poklonjenih poena slovencima,alal vera Zdovc,da bog da sudije tako i protiv nas sudile kao protiv slovenaca

Milan S.

pre 14 godina

Iskusniji Srbi??HAhaah, pa ovo su deca, ubedljivo najmladji tim na prvenstvu!!!Ne valja im sudjenje,a sudije su nas nagrdile...Vazno je da su posle prve utakmice u grupi izvredjali nase igrace..Naslovi su bili tipa "ponizili smo Srbe" itd...Toliko mi je drago sto smo izbacili te nadmene "igracine",da vam ne mogu opisati!

don

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".

"iskusnijih Srba"...lud zbunjen,normalan!

Milek

pre 14 godina

ha ha ha pa ovo je nesto najsmesnije sto sam cuo!!! Slovenci se zale na sudjenje!!! ha ha ha ha Nikad trener od ovog Zdovca! Duda je jedan gospodin,svaka cast!

IQ

pre 14 godina

хахахаха, помоћ судија, наше веће искуство, успјех сам пласман у полуфинале, изгубили само двије утакмице на првенству, само се ви тјешите, МИ СМО У ФИНАЛУ и тиме се не задовољавамо, идемо на НАЈВИШИ СТЕПЕНИК... СРЦЕ НА ПАРКЕТ!!!

Rade

pre 14 godina

Rispekt za Slovenacke kosarkase posebno za Erazema. Lorbek iz BIATCH!! realno. Odusevio me jos i Dragic, pratio sam ga dok je igrao u NLB-u.Ne mogu da verujem da je tako brzo napredovao.Ostaje mi samo da pozelim i da ovi nasi bekovi tako eksplodiraju za koju godinu...

SLB

pre 14 godina

Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba....
Pa jel neko ovde lud? Nas prosek godina 22,4 a njihov 27...

Slobodan Djordjic

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".
"iskusnijih srba???????". O cemu pricaju ovi Slovenci? :))))))

Zoks

pre 14 godina

Ne znam sto zale. Igrali su dobro i borili se hrabro. Sve cestitka i mnogo srece na sledecim takmicenjima. Sudije su ostetili Srbiju katastrofalno a ona namerna je bila, kontra cista kao suza i faul drzanje, pa sta je drugo mogao da sudi nek mi objasne. Duda je dobi tehnicku kada je opravdano protestovao posle ciste kradje, na usporenom snimku se videlo da nije bilo faula, ponovljeno 3 puta. 2 puta Velickovicu faul kada nije dotakoa igraca, 2 puta markovicu, 2 puta Krsticu potpuno bez kontakta. Naravno ta kradja nije problem Slovenije ali je problem ako oni misle da su nezasluzeno izgubili. To ne stoji.
Jos jednom sve cestitike i puno srece u borbi za bronzu.

mare so

pre 14 godina

Slovenci se zale na sudjenje?! To je prvoaprilska sala, ili sta? Ne mogu da verujem, priznajte sportski poraz ovako ispadate smesni... A tek ono "Srbi su iskusniji"... Alo bre, pa mi smo dosli sa najmladjom ekipom na prvenstvo!

SRBIN

pre 14 godina

Slovenci da se zale zbog sudija cudno...Pa kolko su nas ostetili borili smo se i protiv protivnika i protiv sudija mislim dajte ljudi nemojte pricati bajke da su vas sudiej ostetili i da su kriterijumi bili cudni jednostavno recite pobedio je bolji i sta sad... SRBIJA SRECNO DANAS U FINALU :))))))

Peksi NIS

pre 14 godina

"Ako je bilo dve greske na stetu Slovenije, naci cu vam 100 na stetu Srbije"! - svaka cast na komentar citaocu slovenackog lista "DELO".
P.S. Mi smo videli 101 :)))

Vladan R

pre 14 godina

Mogu da zale ali da e zale na sudjenje i srecu pa o cemu oni tu pricaju. Sto se sudjenja tice prvo trojka posle isteka vremena za napad pa onda faul Velickovica sa dodatnim bacanjem umesto faula u napadau pa trojka kada je Slovernac dodirnuo loptu koja uopste nije trebala biti priznata jer je taj sut za tri bio sa istekom napada a potonji dodir nakon isteka i na karaju faul za cistu rampu cini mi se Krstica. Ako se zale za namernu mozda je i bila prestroga ali je definitivno Slovenac dirao sa ledja Teodosica u kontranapadu bez sanse da ide na loptu , ne znam istina koliko jako ga je povukao a koliko je teodosic to odglumio ali kad smo kod glume bila su dva sumnjiva faula u produzetku Velickovic pod njihovim kosem i Krstic u odbrani na nekih 6-7 metara od kosa kada su Slovenci poprilicno dobro odglumili jace kontakte nego sto su bili ako su uopst i bili. Ipak sto se sudjenja tice i kriterijuma poisebno u prvom poluvremenu Duda nije kukao kao pojedini treneri vec je igracima na poluvremenu rekao mi smo krivi jer neoprezno startujemo i to moramo da popravimo. Naravoucenije probaj da ispravis ono sto mozes svoje greske a sudije ce svoje da odsude a ako im mnogo kontriras iz inata mogu da sude jos gore tek da ti pokazu ko kosi a ko vodu nosi. Zanam iz iskustva da ako im tek ponesto onako uljudno kazes kazes pa ih ignorises bolje deluje eventualno jednom malo jaci protest nego da se stalno prepires sa njima.

O_o

pre 14 godina

"slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba"
hahaha!!!!! "ISKUSNIJIH" Srba.... pa ne verujem na sta se vade!!! imamo najmladju reprezentaciju na sampionatu, ali sa NAJVECIM SRCEM!!! eto to je presudilo!!! ;)

ercov

pre 14 godina

bas su bili cudni ...
zabili tricu posle isteka napada, pa tehnička dudi kojoj su prethodile 3 sekunde, pa noga jagodnika kod šuta za 3 poena, a u stvari nagazio je liniju ..itd ...
nemaju oni srce za nešto više ...

pfc

pre 14 godina

Jeste jeste kriterijum sudjenja je bio cudan, sto se to nisi zapitao kad su vam priznali trojku koju ste dali posle isteka napada? Trebala je ova utakmica jos u regularnom vremenu da se zavrsi

ZIVELA SRBIJA

Bryan Zentz

pre 14 godina

"Fenomenalna predstava, ali Srbi su imali više sreće", piše mariborski dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".

Više sreće, iskusniji Srbi !?!! hmmm čudno
Napred momci, samo hrabro, vi ste naš ponos

vlada86

pre 14 godina

"slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96". Od koga li smo mi iskusniji, vidi se da ljudi koji pisu za novine i ne prate kosarku. Sta ces kad ljudi nisu nikada nista ni osvojili.

Objektivan

pre 14 godina

Što se tiče sudjenja mogu samo da navedem ono što su svi videli.Trojka koja je priznata iako je isteklo vreme za napad,trojka koja je priznata a dodirnuo je slovenacki igrač na samom ulasku u koš ali i tu ako se bolje pogleda taj koji je dodirnuo loptu to je bilo kad je istekao napad a odmah zatim gospodinu Dudi tehnička greška.Slovencima je prestrogo dosudjen nameran faul ali ako se to izvaga....sami procenite

nikola alti

pre 14 godina

Svaka cast Slovencima na sjajnoj igri, stoickom drzanju i dostojanstvu. Ipak, mora da se zna, da je kosarkaska nacija - SRBIJA!

vladimir zacudjeni

pre 14 godina

Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv ISKUSNIJIH Srba sa 92:96".
ovi momci su iskusniji po godinama samo od omladinskih reprezentacija, mozda nisu pogledali statistiku, ali ko gubi ima pravo da se ljuti

vladabre

pre 14 godina

pa na koje se vi sudjenje zalite??? poklonjeno vam je bar 7 poena - trojka posle isteka napada , sviran faul uz kos pri cistom faulu u napadu , trojka koju je okrznuo igrac pod kosem - pa ne bi ni bilo produzetka!!!
u svakom slucaju - bravo momci i hvala srecno u finalu

Rudjin

pre 14 godina

...dnevnik "Večer", koji dodaje da je "slovenačka reprezentacija u izuzetnoj utakmici klonula protiv iskusnijih Srba sa 92:96".


Vrlo ISKUSNO poznavanje kosarke mladog slovenackog lista!
Molim da im neko posalje spisak reprezentativaca. Hitno!

P.S. A da smo igrali kao iskusni-jesmo!

Igor

pre 14 godina

Znaci ne mogu da verujem da se oni zale na sudjenje!!
Pa ako neko treba da kuka zbog 20 slobodnih bacanja Slovenije u prvom poluvremenu onda sno to mi!!
I sta kaze onaj,prestrogo dosudjena nesprotska? Pa sta je trebalo,da mu da orden za fer plej???

ilija

pre 14 godina

ISKUSNI SRBI!? SUDJENJE!? SRECA!?
kao prvo najmladji smo na prvenstvu, po cemu smo iskusni!?
kao drugo sudjenje je sramotno komentarisati od strane slovenaca...
kao trece SRECA..., ej pa ti slovenci nisu isli u WC od pocetka prvenstva, kao sto je rekao jedan forumas, da ih nije s*alo celu tekmu bilo bi najmanje 10 razlike za nas...
ZASLUZENA POBEDA I SRCE NA TEREN U FINALU PA STA BUDE!
NAPRED SRBIJO!

Srbija

pre 14 godina

Hahaha.....Izgubili od iskusnijih Srba.Pa to nije normalno, vjerovatno i ne znaju da je nama prosjek godina 22...A suđenje se ne treba ni komentarisati, uzeli su nam najmanje 6 poena.
Večeras svi da navijamo, nek se čuje sve do Poljske...:))))

gugle

pre 14 godina

Zdovcu nisu jasne neke stvari. Njegova ekipa igrala je na granici faula, i mnogo puta nama nisu svirane ocigledne licne greske. Bolje bi bilo za njega da ode kod Dude Ivkovica na jos par casova, izgleda da nije dovoljno savladao gradivo.

Zoki

pre 14 godina

ZAR JE I TO MOGUCE DA IM SUDJENJE NIJE BILO DOBRO PA IMALI SU SVU PODRSKU SUDIJA CELO VREME 49 FAULOVA ZA NJIH ONA 3 NAKON ISTEKA VREMENA I JOS DOSTA TOGA STO IM JE POKLONJENO OBJEKTIVNO ZASLUZENA POBEDA SRBIJE VECE SRCE U ODLUCUJUCIM MOMENTIMA ZAVRSNICE I TO JE TO DANAS SA SPANCIMA DA PROBAMO DA UZMEMO ZLATO AKO USPEMO OK AKO NE I BEZ NJEGA SU NASI MOMCI VREDNIJI OD ZLATA ZOKI AUSTRIJA

Zuki

pre 14 godina

Pa kako je sudjenje mogloo biti na nasoj strani? Sramota sta su nam sudije odradile sinoc...45 poena su slovenci dali sa penala, a mi 32... svaki kontakt je bio faul za slovence, a da ne kazem u produzetku du dali 10 poena za m 4inuta i svih 10 sa linije za solbodna bacanja.. E to je istina dragi slovenci... ima Boga, bravo momci svaka cast, st agod veceras uradite CKAMO VAS

DoktorHaus

pre 14 godina

Jeste, Zdovc, kriterijumi su bili čudni. U prvom poluvremenu su svirali i namrgođeni pogled Tepića kao faul, dok su Slovenci tukli kao blesavi. Da su nastavili tako, naši ne bi imali igrača da završe utakmicu, pa kad je kriterijum postao ujednačeniji, to je iznenadilo Slovence. Nisu mogli da veruju da sad naši mogu da ih blokiraju i da udaranje po lopti nije faul za Sloveniju. Jeste, baš je bio čudan kriterijum.

Djemba

pre 14 godina

U komentarima čitalaca Dela, koji su objavljeni na sajtu lista, prevladava mišljenje da je Srbija zasluženo u finalu i da nikakvi prigovori na suđenje ne stoje.

"Ako je bilo dve greške na štetu Slovenije, naći ću vam 100 na štetu Srbije", napisao je jedan čitalac.

BRAVO!!!

I want to believe

pre 14 godina

nije Krakov vec Katovice, al verovatno ste hteli da kazete da su cice jednako lepe i tamo i vamo pa ste napravili lapsus