Aktuelno

Četvrtak, 03.09.2009.

20:00

Leonard Koen održao koncert u Areni

Izvor: B92

Leonard Koen održao koncert u Areni IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

geto

pre 14 godina

Neverovatno, gotovo spiritualno iskustvo. Pre koncerta, zlonamerni su mogli da prigovaraju da je L.Cohenu mozda mesto u muzickim enciklopedijama ali ne i na podijumu.
Ako se sagleda duzina koncerta, u momentu kada je sedamdesetpetogodisnji Cohen otpoceo prvi bis, Madona je vec bila u avionu na putu do kuce. Ali nije minutaza ono sto je Cohenov nastup ucinilo izuzetnim. Ne mogu da se oduprem utisku da je njegova dosadasnja respektabilna, karijera bila samo uvod za Cohena u kojem smo uzivali u Areni. Zlonamerni kazu da je na turneju krenuo jer mu je potreban novac. Ko je imao srece da 2. septembra bude u Areni, zna da je Cohen dosao jer je bio potreban nama.
Slika legendarnog pesnika koji u odmaklim godinama, s decackom razdraganoscu odlazi sa bine, za mene ce ostati upecatljiv simbol pobede nad prolaznoscu.

Boogie Street 7/6

pre 14 godina

Kad, umesto da greju, (O Crown of Light),
Secanja postanu Requiem, (O Darkened One),
Kad belo i crno slave sivo, (I never thought we’d meet)
Zauvek, samo rec postaje, (You kiss my lips, and then you're gone)
I osim nicega, nista ne ostaje. (I’m back on Boogie Street)

Suncica

pre 14 godina

Jos uvek se oporavljam od udara savrsenstva! Kakva cast i sreca cuti Koena uzivo! Svaki svoj rodjendan, dan kada nekako intimno svodim racune s proteklim danima, pocinjala bih u rano jutro uz Koena. Ovaj mali ritual ponavlja se vec petnaestak godina. I kada sam osvestila taj cin, nisam sigurna da bas umem da objasnim kako i zasto je meni toliko vazno da razmisljanja i poneki zapis nacinjen tog dana kada slavim srecnu okolnost da sam bas ja izabrana da postanem deo carolije zvane zivot, isprati glas ovog izuzetnog coveka. Mislim da je tu rec o nekim silama nemerljiv. Jos onda dok uopste nisam znala engleski, znala sam da ga razumem, da se razumemo, da ipak pricamo isti jezik. Mnogo sam srecna sto su i Koen i ceo sastav zaista uzivali u Beogradu.
Do nekog drugog susreta, Maestro, moj duboki naklon i veliko hvala!

euridika

pre 14 godina

Iako imam 66 godina i mislim da sam rokenrolboj imam 11 koenovih albuma i knjigu pesama. Sada slusam Gossip. Sin i cerka su me naterali da idem na koncert. Mislio sam da ce to biti nesto anplag za jevrejsku gospodu. Sve je bilo odlicno i drukcije. Pravi sarmantni gospodin, jos uvek odlican glas, skidanje sesira, sest odlicnih muzicara, jako osvezavajuce sestre veb, dozirano ozvucenje, sjajna publika, duzina koncerta. Matori, zaradio si svaki moj penzionerski dinar koji sam dao za kartu. Hvala ti!!!

Vanny

pre 14 godina

Mozda je Madona trebalo da svrati na Leonarda Koena da vidi sta je performans u svakom smislu. Kada čovek koji je godište moje babe pada na kolena i skakuće do bine na svaki bis onda je jasno ko nikada neće zaslužiti da uđe u "Hall of fame" a ko je u njemu oduvek.

sandra

pre 14 godina

Ono sto se 2.septembra dogodilo u areni prevazislo je sva ocekivanja,koja su vec bila ogromna.Mogu samo da izrazim zahvalnost,postovanje i divljenje prema gospodinu Cohenu i svima koji su ga pratili na bini,od sestara Webb i Sharon Robinson preko Rafaela Gayola do Javiera Masa i Dina Salda. Bilo bi predivno cuti i videti ih ponovo. Karta zasluzuje mesto na zidu!

Velimir Dedić

pre 14 godina

Koenovu muziku sam prvi put čuo pre 24 godine, kao gimnazijalac, na nekoj drndavoj kaseti. So Long Marianne, The Partisan, Who by Fire...još mogu da prizovem ispunjenost duše koju sam tada osećao. A sinoć-slušao sam tog genijalnog čoveka uživo...kakva sreća...

Boggie

pre 14 godina

Ne mogu da se otmem poplavi pozitivizma, beskrajnih emocija i gospodstva kojim nase je ovaj covek sa svojim sjajnim saradnicima nemilice zasipao sinoc puna tri sata. Hvala gospodine Cohen.

andreas kisser

pre 14 godina

slusao sam ga prosle godine na glastoberiju i moram reci da je ovo sinoc bilo mnogo bolje - podjednako je emotivan bio i tada, ali ovakva vrsta nastupa je ipak pre za zatamnjenu atmosferu nastupa u zatvorenom, nego na livadi pred 150.000 ljudi. kad smo kod posete, odakle vam da je bilo 8500 ljudi? ili ja nesto nisam razumeo dok sam citao, ili je autor teksta zaboravio da doda 1 pred brojem posetilaca, bilo je sigurno 17-18000 ljudi. a sto se tice osobe koja je napisala da je nekulturno tapsati nakon svake solaze, ako mu ovo nije prvi koncert ikada u zivotu, onda moram da ga obacvestim da smo sinoc ipak bili na natupu legende POP&ROCK muzike, a ne u pozoristu. tako da ako ne zeli da slusa aplazue publike, neka kupi cd pa slusa u tisini svoje sobe! a sto se tice the webb sisters, ne znam koju bih pre ozenio :-) kakve zene!!!

Zorica

pre 14 godina

Pocelo je nekako oprezno, stidljivo, a zavrsilo se u provali emocija koje jos uvek pokusavam da utisam. Sve je bilo bogato, ponosno i dirljivo: trajanje kocerta, odabir pesama, njegove godine, nase godine, godine u kojima ga je beogradska publika cekala da dodje, njegove pesme i nasi zivoti - sve pomesano i utkano u dogadjaj koji se dozivotno pamti i posle kojeg se vracamo u realnost za jedan korak blizi razumevanju. Cega? Svoje ljudske sudbine, valjda.

"O Crown of Light, O Darkened One,
I never thought we’d meet.
You kiss my lips, and then it’s done:
I’m back on Boogie Street."

Svako od njegovih saradnika na bini dobio je dostojno mesto i posvetu te veceri, svako je dobio prostor i ljubav, i mi publika s njima.

"So come, my friends, be not afraid.
We are so lightly here.
It is in love that we are made;
In love we disappear."

Hvala i njemu, sjajnoj ekipi na bini i svim mojim susedima na tribinama Arene na jucerasnjem vremenu provedenom u boljem i lepsem svetu.

igor

pre 14 godina

odusevljen sam. jedan od najboljih koncerata na kojima sam bio. iako je sve uvezbano, i kao po rasporedu, ipak su se osetile emocije. LC je profi vise od svih koje sam gledao u zemlji. na zalost, publika mu nije ni do kolena. legenda je pocela na vreme, ispostovao je svaki nas dinar vremenom i kvalitetom, a publika je kasnila, bilo je dobacivanja u nevreme,... na zalost, moram konstatovati da smo stoka, a da je gospodin legenda!!!

Strangers Song

pre 14 godina

Predivan koncert....jes' da nije mladi Cohen, al' nema veze.Mnogo mi je drago sto je bila sva sila mladog sveta u rasprodatoj dvorani.
Izgleda da ipak ima nade za ovu zemlju....

Miroslav

pre 14 godina

Moram priznati da nisam neki fan g-dina Koena i da sam na koncert isao samo da bih pravio drustvo supruzi koja ga obozava. Koncert je bio fenomenalan, nisam mogao da verujem sta je covek sve radio... Neverovatna 3 i po sata divne muzike, emocija, pa zasto ne i reci divne komunikacije sa publikom. Osecaj posle koncerta... neprocenjiv. Hvala vam g-dine Koene sto ste mi vratili osmeh na lice. Moj dubok naklon... i ako mozete dodjite nam opet

Vlada

pre 14 godina

Reci su samo ovo: molim Boga da ja sa 55 godina budem ovoliko pun zivota kao On sa 75! Njegovu muziku upoznao sam negde sa 13-14 godina, sada mi je 37, ovaj koncert mi je bio jedna od velikih zelja. Dakle, kada toliko cekate nesto i onda vas taj dogadjaj ne razocara, vec naprotiv, ostavi vas bez teksta... bilo je to posebno vece.

I tacno je - beogradska publika je neiskusna i ponekad i nevaspitana. Ipak, svojim decijim odusevljenjem uspela je (uspeli smo) da izvucemo osmeh coveku koji ima mnogo, mnogo kilometara iza sebe. Verujte, ovakvi koncerti JAKO znace i bendu i starom ciniku...

Nezaboravno iskustvo.

ЧЏШ

pre 14 godina

who by fire i partisan su bili vrhunci koncerta - bozanstvenih 3 sata :)
po obicaju, ljudi su dolazili sa pola sata zakasnjenja!? naravno da su pametnjakovici sa jeftinim kartama sedali na prazna mesta, pa je guzva potrajala. bilo bi lepo da jednom dozivimo da se koncertna sala ZATVORI tacno u trenutku pocetka koncerta i da se bahata ekipa pusti unutra tek na sledecoj pauzi.

Mikro

pre 14 godina

Kad samo pomislim da zamalo da nam nije dosao pa da ostanemo bez ovakvog dogadjaja. Fantastican Koen, sjajna ekipa, i odusevljena publika su idealna kombinacija. Njegova energija je zarazna! Cak je i Arena ispala sasvim OK za ovakvu vrstu koncerta.

I tried to leave you

pre 14 godina

A sve bi bilo savršeno da nsmo čuli aplauze 20 puta tokom svake solaže i još 40 puta izmedju svake strofe...To je izuzetno nevaspitano.

Natasa

pre 14 godina

G-dine Koen, kada su objavili da cete doci u Beograd, nisam mogla da verujem. Sinoc sam ostala bez daha. Vasa dusa je veliki i dubok okean a Vas glas opija. Presrecna sam sto sam sinoc plovila sa Vama. Hvala Vam sto postojite. Zelim Vam svu srecu. S postovanjem, Natasa

YbW

pre 14 godina

Džentlmen, čiji će mi osmeh ostati kao najlepša pesma koju sam ikad čuo. Hvala ti, Leo, za najinspirativniji i najagilniji koncert na kojem sam imao čast da budem deo (neverovatne) publike! Dodji nam ponovo , šeretu!

sasa

pre 14 godina

Nakon koncerta sam se osetio ispunjenim kao posle posete Metropoliten muzeju. Dakle, jedinstveno iskustvo sastavljeno od srece i osecaja vrednosti onoga, cemu si prisustvoavao.

Barkley

pre 14 godina

Невероватан концерт. Као да нема 75 година, певао је три сата, плесао, свирао клавијатуре и гитару. Колико живота има у њему...... Колико је добре енергије ''просуто'' са бине синоћ, изгледало је као да су дошли да свирају само у Београду, а они су на турнеји већ два месеца. Да су мало срећнија времена, отишао бих у Букурешт (мислим да је тамо следећи наступ) да наставим уживање. Пратећи музичари и вокали - врхунски уметници. Предивно искуство.

Vladimir

pre 14 godina

Ovo je jedan od onih momenata koji strpljivog čoveka dovodi do ubeđenja da potpunost jednog događaja ponekad valja čekati jako dugo. Sentimantalnost nastupa oposredovana lirikom čežnje, jetkim buntom, ispravnim i uspravnim držanjem spram sveta, poklonjenom dobronamernošću i muzičkom razigranošću umetnički je oplemenila prisutne poklonike Leonarda Koena. Veliko HVALA!

Goxy

pre 14 godina

Kao pravi profesionalac Koen je koncert poceo na vreme dok je beogradska publika ostala dosledna kasnjenju. Muvanje i setnja je obelezila prvih nekoliko pesama. Zatim su stvari dosle na svoje. Uigrani bend, fantastican zvuk, svedena koreografija. Koen, sjajan, jedini moguci. Iako je set lista bila potpuno ista kao na svim ostalim koncertima turneje, sugestivnost i iskrenost izvodjaca ucinila je da se svako iz publike oseca povlascenim, specijalnim. Bravo stari majstore!

Goxy

pre 14 godina

Kao pravi profesionalac Koen je koncert poceo na vreme dok je beogradska publika ostala dosledna kasnjenju. Muvanje i setnja je obelezila prvih nekoliko pesama. Zatim su stvari dosle na svoje. Uigrani bend, fantastican zvuk, svedena koreografija. Koen, sjajan, jedini moguci. Iako je set lista bila potpuno ista kao na svim ostalim koncertima turneje, sugestivnost i iskrenost izvodjaca ucinila je da se svako iz publike oseca povlascenim, specijalnim. Bravo stari majstore!

Vlada

pre 14 godina

Reci su samo ovo: molim Boga da ja sa 55 godina budem ovoliko pun zivota kao On sa 75! Njegovu muziku upoznao sam negde sa 13-14 godina, sada mi je 37, ovaj koncert mi je bio jedna od velikih zelja. Dakle, kada toliko cekate nesto i onda vas taj dogadjaj ne razocara, vec naprotiv, ostavi vas bez teksta... bilo je to posebno vece.

I tacno je - beogradska publika je neiskusna i ponekad i nevaspitana. Ipak, svojim decijim odusevljenjem uspela je (uspeli smo) da izvucemo osmeh coveku koji ima mnogo, mnogo kilometara iza sebe. Verujte, ovakvi koncerti JAKO znace i bendu i starom ciniku...

Nezaboravno iskustvo.

Vladimir

pre 14 godina

Ovo je jedan od onih momenata koji strpljivog čoveka dovodi do ubeđenja da potpunost jednog događaja ponekad valja čekati jako dugo. Sentimantalnost nastupa oposredovana lirikom čežnje, jetkim buntom, ispravnim i uspravnim držanjem spram sveta, poklonjenom dobronamernošću i muzičkom razigranošću umetnički je oplemenila prisutne poklonike Leonarda Koena. Veliko HVALA!

andreas kisser

pre 14 godina

slusao sam ga prosle godine na glastoberiju i moram reci da je ovo sinoc bilo mnogo bolje - podjednako je emotivan bio i tada, ali ovakva vrsta nastupa je ipak pre za zatamnjenu atmosferu nastupa u zatvorenom, nego na livadi pred 150.000 ljudi. kad smo kod posete, odakle vam da je bilo 8500 ljudi? ili ja nesto nisam razumeo dok sam citao, ili je autor teksta zaboravio da doda 1 pred brojem posetilaca, bilo je sigurno 17-18000 ljudi. a sto se tice osobe koja je napisala da je nekulturno tapsati nakon svake solaze, ako mu ovo nije prvi koncert ikada u zivotu, onda moram da ga obacvestim da smo sinoc ipak bili na natupu legende POP&ROCK muzike, a ne u pozoristu. tako da ako ne zeli da slusa aplazue publike, neka kupi cd pa slusa u tisini svoje sobe! a sto se tice the webb sisters, ne znam koju bih pre ozenio :-) kakve zene!!!

Barkley

pre 14 godina

Невероватан концерт. Као да нема 75 година, певао је три сата, плесао, свирао клавијатуре и гитару. Колико живота има у њему...... Колико је добре енергије ''просуто'' са бине синоћ, изгледало је као да су дошли да свирају само у Београду, а они су на турнеји већ два месеца. Да су мало срећнија времена, отишао бих у Букурешт (мислим да је тамо следећи наступ) да наставим уживање. Пратећи музичари и вокали - врхунски уметници. Предивно искуство.

Natasa

pre 14 godina

G-dine Koen, kada su objavili da cete doci u Beograd, nisam mogla da verujem. Sinoc sam ostala bez daha. Vasa dusa je veliki i dubok okean a Vas glas opija. Presrecna sam sto sam sinoc plovila sa Vama. Hvala Vam sto postojite. Zelim Vam svu srecu. S postovanjem, Natasa

YbW

pre 14 godina

Džentlmen, čiji će mi osmeh ostati kao najlepša pesma koju sam ikad čuo. Hvala ti, Leo, za najinspirativniji i najagilniji koncert na kojem sam imao čast da budem deo (neverovatne) publike! Dodji nam ponovo , šeretu!

Zorica

pre 14 godina

Pocelo je nekako oprezno, stidljivo, a zavrsilo se u provali emocija koje jos uvek pokusavam da utisam. Sve je bilo bogato, ponosno i dirljivo: trajanje kocerta, odabir pesama, njegove godine, nase godine, godine u kojima ga je beogradska publika cekala da dodje, njegove pesme i nasi zivoti - sve pomesano i utkano u dogadjaj koji se dozivotno pamti i posle kojeg se vracamo u realnost za jedan korak blizi razumevanju. Cega? Svoje ljudske sudbine, valjda.

"O Crown of Light, O Darkened One,
I never thought we’d meet.
You kiss my lips, and then it’s done:
I’m back on Boogie Street."

Svako od njegovih saradnika na bini dobio je dostojno mesto i posvetu te veceri, svako je dobio prostor i ljubav, i mi publika s njima.

"So come, my friends, be not afraid.
We are so lightly here.
It is in love that we are made;
In love we disappear."

Hvala i njemu, sjajnoj ekipi na bini i svim mojim susedima na tribinama Arene na jucerasnjem vremenu provedenom u boljem i lepsem svetu.

euridika

pre 14 godina

Iako imam 66 godina i mislim da sam rokenrolboj imam 11 koenovih albuma i knjigu pesama. Sada slusam Gossip. Sin i cerka su me naterali da idem na koncert. Mislio sam da ce to biti nesto anplag za jevrejsku gospodu. Sve je bilo odlicno i drukcije. Pravi sarmantni gospodin, jos uvek odlican glas, skidanje sesira, sest odlicnih muzicara, jako osvezavajuce sestre veb, dozirano ozvucenje, sjajna publika, duzina koncerta. Matori, zaradio si svaki moj penzionerski dinar koji sam dao za kartu. Hvala ti!!!

Miroslav

pre 14 godina

Moram priznati da nisam neki fan g-dina Koena i da sam na koncert isao samo da bih pravio drustvo supruzi koja ga obozava. Koncert je bio fenomenalan, nisam mogao da verujem sta je covek sve radio... Neverovatna 3 i po sata divne muzike, emocija, pa zasto ne i reci divne komunikacije sa publikom. Osecaj posle koncerta... neprocenjiv. Hvala vam g-dine Koene sto ste mi vratili osmeh na lice. Moj dubok naklon... i ako mozete dodjite nam opet

I tried to leave you

pre 14 godina

A sve bi bilo savršeno da nsmo čuli aplauze 20 puta tokom svake solaže i još 40 puta izmedju svake strofe...To je izuzetno nevaspitano.

Mikro

pre 14 godina

Kad samo pomislim da zamalo da nam nije dosao pa da ostanemo bez ovakvog dogadjaja. Fantastican Koen, sjajna ekipa, i odusevljena publika su idealna kombinacija. Njegova energija je zarazna! Cak je i Arena ispala sasvim OK za ovakvu vrstu koncerta.

igor

pre 14 godina

odusevljen sam. jedan od najboljih koncerata na kojima sam bio. iako je sve uvezbano, i kao po rasporedu, ipak su se osetile emocije. LC je profi vise od svih koje sam gledao u zemlji. na zalost, publika mu nije ni do kolena. legenda je pocela na vreme, ispostovao je svaki nas dinar vremenom i kvalitetom, a publika je kasnila, bilo je dobacivanja u nevreme,... na zalost, moram konstatovati da smo stoka, a da je gospodin legenda!!!

ЧЏШ

pre 14 godina

who by fire i partisan su bili vrhunci koncerta - bozanstvenih 3 sata :)
po obicaju, ljudi su dolazili sa pola sata zakasnjenja!? naravno da su pametnjakovici sa jeftinim kartama sedali na prazna mesta, pa je guzva potrajala. bilo bi lepo da jednom dozivimo da se koncertna sala ZATVORI tacno u trenutku pocetka koncerta i da se bahata ekipa pusti unutra tek na sledecoj pauzi.

sasa

pre 14 godina

Nakon koncerta sam se osetio ispunjenim kao posle posete Metropoliten muzeju. Dakle, jedinstveno iskustvo sastavljeno od srece i osecaja vrednosti onoga, cemu si prisustvoavao.

Strangers Song

pre 14 godina

Predivan koncert....jes' da nije mladi Cohen, al' nema veze.Mnogo mi je drago sto je bila sva sila mladog sveta u rasprodatoj dvorani.
Izgleda da ipak ima nade za ovu zemlju....

Vanny

pre 14 godina

Mozda je Madona trebalo da svrati na Leonarda Koena da vidi sta je performans u svakom smislu. Kada čovek koji je godište moje babe pada na kolena i skakuće do bine na svaki bis onda je jasno ko nikada neće zaslužiti da uđe u "Hall of fame" a ko je u njemu oduvek.

Suncica

pre 14 godina

Jos uvek se oporavljam od udara savrsenstva! Kakva cast i sreca cuti Koena uzivo! Svaki svoj rodjendan, dan kada nekako intimno svodim racune s proteklim danima, pocinjala bih u rano jutro uz Koena. Ovaj mali ritual ponavlja se vec petnaestak godina. I kada sam osvestila taj cin, nisam sigurna da bas umem da objasnim kako i zasto je meni toliko vazno da razmisljanja i poneki zapis nacinjen tog dana kada slavim srecnu okolnost da sam bas ja izabrana da postanem deo carolije zvane zivot, isprati glas ovog izuzetnog coveka. Mislim da je tu rec o nekim silama nemerljiv. Jos onda dok uopste nisam znala engleski, znala sam da ga razumem, da se razumemo, da ipak pricamo isti jezik. Mnogo sam srecna sto su i Koen i ceo sastav zaista uzivali u Beogradu.
Do nekog drugog susreta, Maestro, moj duboki naklon i veliko hvala!

Velimir Dedić

pre 14 godina

Koenovu muziku sam prvi put čuo pre 24 godine, kao gimnazijalac, na nekoj drndavoj kaseti. So Long Marianne, The Partisan, Who by Fire...još mogu da prizovem ispunjenost duše koju sam tada osećao. A sinoć-slušao sam tog genijalnog čoveka uživo...kakva sreća...

sandra

pre 14 godina

Ono sto se 2.septembra dogodilo u areni prevazislo je sva ocekivanja,koja su vec bila ogromna.Mogu samo da izrazim zahvalnost,postovanje i divljenje prema gospodinu Cohenu i svima koji su ga pratili na bini,od sestara Webb i Sharon Robinson preko Rafaela Gayola do Javiera Masa i Dina Salda. Bilo bi predivno cuti i videti ih ponovo. Karta zasluzuje mesto na zidu!

Boggie

pre 14 godina

Ne mogu da se otmem poplavi pozitivizma, beskrajnih emocija i gospodstva kojim nase je ovaj covek sa svojim sjajnim saradnicima nemilice zasipao sinoc puna tri sata. Hvala gospodine Cohen.

geto

pre 14 godina

Neverovatno, gotovo spiritualno iskustvo. Pre koncerta, zlonamerni su mogli da prigovaraju da je L.Cohenu mozda mesto u muzickim enciklopedijama ali ne i na podijumu.
Ako se sagleda duzina koncerta, u momentu kada je sedamdesetpetogodisnji Cohen otpoceo prvi bis, Madona je vec bila u avionu na putu do kuce. Ali nije minutaza ono sto je Cohenov nastup ucinilo izuzetnim. Ne mogu da se oduprem utisku da je njegova dosadasnja respektabilna, karijera bila samo uvod za Cohena u kojem smo uzivali u Areni. Zlonamerni kazu da je na turneju krenuo jer mu je potreban novac. Ko je imao srece da 2. septembra bude u Areni, zna da je Cohen dosao jer je bio potreban nama.
Slika legendarnog pesnika koji u odmaklim godinama, s decackom razdraganoscu odlazi sa bine, za mene ce ostati upecatljiv simbol pobede nad prolaznoscu.

Boogie Street 7/6

pre 14 godina

Kad, umesto da greju, (O Crown of Light),
Secanja postanu Requiem, (O Darkened One),
Kad belo i crno slave sivo, (I never thought we’d meet)
Zauvek, samo rec postaje, (You kiss my lips, and then you're gone)
I osim nicega, nista ne ostaje. (I’m back on Boogie Street)

I tried to leave you

pre 14 godina

A sve bi bilo savršeno da nsmo čuli aplauze 20 puta tokom svake solaže i još 40 puta izmedju svake strofe...To je izuzetno nevaspitano.

igor

pre 14 godina

odusevljen sam. jedan od najboljih koncerata na kojima sam bio. iako je sve uvezbano, i kao po rasporedu, ipak su se osetile emocije. LC je profi vise od svih koje sam gledao u zemlji. na zalost, publika mu nije ni do kolena. legenda je pocela na vreme, ispostovao je svaki nas dinar vremenom i kvalitetom, a publika je kasnila, bilo je dobacivanja u nevreme,... na zalost, moram konstatovati da smo stoka, a da je gospodin legenda!!!

Vanny

pre 14 godina

Mozda je Madona trebalo da svrati na Leonarda Koena da vidi sta je performans u svakom smislu. Kada čovek koji je godište moje babe pada na kolena i skakuće do bine na svaki bis onda je jasno ko nikada neće zaslužiti da uđe u "Hall of fame" a ko je u njemu oduvek.

Goxy

pre 14 godina

Kao pravi profesionalac Koen je koncert poceo na vreme dok je beogradska publika ostala dosledna kasnjenju. Muvanje i setnja je obelezila prvih nekoliko pesama. Zatim su stvari dosle na svoje. Uigrani bend, fantastican zvuk, svedena koreografija. Koen, sjajan, jedini moguci. Iako je set lista bila potpuno ista kao na svim ostalim koncertima turneje, sugestivnost i iskrenost izvodjaca ucinila je da se svako iz publike oseca povlascenim, specijalnim. Bravo stari majstore!

sasa

pre 14 godina

Nakon koncerta sam se osetio ispunjenim kao posle posete Metropoliten muzeju. Dakle, jedinstveno iskustvo sastavljeno od srece i osecaja vrednosti onoga, cemu si prisustvoavao.

andreas kisser

pre 14 godina

slusao sam ga prosle godine na glastoberiju i moram reci da je ovo sinoc bilo mnogo bolje - podjednako je emotivan bio i tada, ali ovakva vrsta nastupa je ipak pre za zatamnjenu atmosferu nastupa u zatvorenom, nego na livadi pred 150.000 ljudi. kad smo kod posete, odakle vam da je bilo 8500 ljudi? ili ja nesto nisam razumeo dok sam citao, ili je autor teksta zaboravio da doda 1 pred brojem posetilaca, bilo je sigurno 17-18000 ljudi. a sto se tice osobe koja je napisala da je nekulturno tapsati nakon svake solaze, ako mu ovo nije prvi koncert ikada u zivotu, onda moram da ga obacvestim da smo sinoc ipak bili na natupu legende POP&ROCK muzike, a ne u pozoristu. tako da ako ne zeli da slusa aplazue publike, neka kupi cd pa slusa u tisini svoje sobe! a sto se tice the webb sisters, ne znam koju bih pre ozenio :-) kakve zene!!!

Barkley

pre 14 godina

Невероватан концерт. Као да нема 75 година, певао је три сата, плесао, свирао клавијатуре и гитару. Колико живота има у њему...... Колико је добре енергије ''просуто'' са бине синоћ, изгледало је као да су дошли да свирају само у Београду, а они су на турнеји већ два месеца. Да су мало срећнија времена, отишао бих у Букурешт (мислим да је тамо следећи наступ) да наставим уживање. Пратећи музичари и вокали - врхунски уметници. Предивно искуство.

Natasa

pre 14 godina

G-dine Koen, kada su objavili da cete doci u Beograd, nisam mogla da verujem. Sinoc sam ostala bez daha. Vasa dusa je veliki i dubok okean a Vas glas opija. Presrecna sam sto sam sinoc plovila sa Vama. Hvala Vam sto postojite. Zelim Vam svu srecu. S postovanjem, Natasa

geto

pre 14 godina

Neverovatno, gotovo spiritualno iskustvo. Pre koncerta, zlonamerni su mogli da prigovaraju da je L.Cohenu mozda mesto u muzickim enciklopedijama ali ne i na podijumu.
Ako se sagleda duzina koncerta, u momentu kada je sedamdesetpetogodisnji Cohen otpoceo prvi bis, Madona je vec bila u avionu na putu do kuce. Ali nije minutaza ono sto je Cohenov nastup ucinilo izuzetnim. Ne mogu da se oduprem utisku da je njegova dosadasnja respektabilna, karijera bila samo uvod za Cohena u kojem smo uzivali u Areni. Zlonamerni kazu da je na turneju krenuo jer mu je potreban novac. Ko je imao srece da 2. septembra bude u Areni, zna da je Cohen dosao jer je bio potreban nama.
Slika legendarnog pesnika koji u odmaklim godinama, s decackom razdraganoscu odlazi sa bine, za mene ce ostati upecatljiv simbol pobede nad prolaznoscu.

Strangers Song

pre 14 godina

Predivan koncert....jes' da nije mladi Cohen, al' nema veze.Mnogo mi je drago sto je bila sva sila mladog sveta u rasprodatoj dvorani.
Izgleda da ipak ima nade za ovu zemlju....

sandra

pre 14 godina

Ono sto se 2.septembra dogodilo u areni prevazislo je sva ocekivanja,koja su vec bila ogromna.Mogu samo da izrazim zahvalnost,postovanje i divljenje prema gospodinu Cohenu i svima koji su ga pratili na bini,od sestara Webb i Sharon Robinson preko Rafaela Gayola do Javiera Masa i Dina Salda. Bilo bi predivno cuti i videti ih ponovo. Karta zasluzuje mesto na zidu!

YbW

pre 14 godina

Džentlmen, čiji će mi osmeh ostati kao najlepša pesma koju sam ikad čuo. Hvala ti, Leo, za najinspirativniji i najagilniji koncert na kojem sam imao čast da budem deo (neverovatne) publike! Dodji nam ponovo , šeretu!

Vladimir

pre 14 godina

Ovo je jedan od onih momenata koji strpljivog čoveka dovodi do ubeđenja da potpunost jednog događaja ponekad valja čekati jako dugo. Sentimantalnost nastupa oposredovana lirikom čežnje, jetkim buntom, ispravnim i uspravnim držanjem spram sveta, poklonjenom dobronamernošću i muzičkom razigranošću umetnički je oplemenila prisutne poklonike Leonarda Koena. Veliko HVALA!

Miroslav

pre 14 godina

Moram priznati da nisam neki fan g-dina Koena i da sam na koncert isao samo da bih pravio drustvo supruzi koja ga obozava. Koncert je bio fenomenalan, nisam mogao da verujem sta je covek sve radio... Neverovatna 3 i po sata divne muzike, emocija, pa zasto ne i reci divne komunikacije sa publikom. Osecaj posle koncerta... neprocenjiv. Hvala vam g-dine Koene sto ste mi vratili osmeh na lice. Moj dubok naklon... i ako mozete dodjite nam opet

ЧЏШ

pre 14 godina

who by fire i partisan su bili vrhunci koncerta - bozanstvenih 3 sata :)
po obicaju, ljudi su dolazili sa pola sata zakasnjenja!? naravno da su pametnjakovici sa jeftinim kartama sedali na prazna mesta, pa je guzva potrajala. bilo bi lepo da jednom dozivimo da se koncertna sala ZATVORI tacno u trenutku pocetka koncerta i da se bahata ekipa pusti unutra tek na sledecoj pauzi.

Boogie Street 7/6

pre 14 godina

Kad, umesto da greju, (O Crown of Light),
Secanja postanu Requiem, (O Darkened One),
Kad belo i crno slave sivo, (I never thought we’d meet)
Zauvek, samo rec postaje, (You kiss my lips, and then you're gone)
I osim nicega, nista ne ostaje. (I’m back on Boogie Street)

Mikro

pre 14 godina

Kad samo pomislim da zamalo da nam nije dosao pa da ostanemo bez ovakvog dogadjaja. Fantastican Koen, sjajna ekipa, i odusevljena publika su idealna kombinacija. Njegova energija je zarazna! Cak je i Arena ispala sasvim OK za ovakvu vrstu koncerta.

Vlada

pre 14 godina

Reci su samo ovo: molim Boga da ja sa 55 godina budem ovoliko pun zivota kao On sa 75! Njegovu muziku upoznao sam negde sa 13-14 godina, sada mi je 37, ovaj koncert mi je bio jedna od velikih zelja. Dakle, kada toliko cekate nesto i onda vas taj dogadjaj ne razocara, vec naprotiv, ostavi vas bez teksta... bilo je to posebno vece.

I tacno je - beogradska publika je neiskusna i ponekad i nevaspitana. Ipak, svojim decijim odusevljenjem uspela je (uspeli smo) da izvucemo osmeh coveku koji ima mnogo, mnogo kilometara iza sebe. Verujte, ovakvi koncerti JAKO znace i bendu i starom ciniku...

Nezaboravno iskustvo.

Zorica

pre 14 godina

Pocelo je nekako oprezno, stidljivo, a zavrsilo se u provali emocija koje jos uvek pokusavam da utisam. Sve je bilo bogato, ponosno i dirljivo: trajanje kocerta, odabir pesama, njegove godine, nase godine, godine u kojima ga je beogradska publika cekala da dodje, njegove pesme i nasi zivoti - sve pomesano i utkano u dogadjaj koji se dozivotno pamti i posle kojeg se vracamo u realnost za jedan korak blizi razumevanju. Cega? Svoje ljudske sudbine, valjda.

"O Crown of Light, O Darkened One,
I never thought we’d meet.
You kiss my lips, and then it’s done:
I’m back on Boogie Street."

Svako od njegovih saradnika na bini dobio je dostojno mesto i posvetu te veceri, svako je dobio prostor i ljubav, i mi publika s njima.

"So come, my friends, be not afraid.
We are so lightly here.
It is in love that we are made;
In love we disappear."

Hvala i njemu, sjajnoj ekipi na bini i svim mojim susedima na tribinama Arene na jucerasnjem vremenu provedenom u boljem i lepsem svetu.

Boggie

pre 14 godina

Ne mogu da se otmem poplavi pozitivizma, beskrajnih emocija i gospodstva kojim nase je ovaj covek sa svojim sjajnim saradnicima nemilice zasipao sinoc puna tri sata. Hvala gospodine Cohen.

Velimir Dedić

pre 14 godina

Koenovu muziku sam prvi put čuo pre 24 godine, kao gimnazijalac, na nekoj drndavoj kaseti. So Long Marianne, The Partisan, Who by Fire...još mogu da prizovem ispunjenost duše koju sam tada osećao. A sinoć-slušao sam tog genijalnog čoveka uživo...kakva sreća...

euridika

pre 14 godina

Iako imam 66 godina i mislim da sam rokenrolboj imam 11 koenovih albuma i knjigu pesama. Sada slusam Gossip. Sin i cerka su me naterali da idem na koncert. Mislio sam da ce to biti nesto anplag za jevrejsku gospodu. Sve je bilo odlicno i drukcije. Pravi sarmantni gospodin, jos uvek odlican glas, skidanje sesira, sest odlicnih muzicara, jako osvezavajuce sestre veb, dozirano ozvucenje, sjajna publika, duzina koncerta. Matori, zaradio si svaki moj penzionerski dinar koji sam dao za kartu. Hvala ti!!!

Suncica

pre 14 godina

Jos uvek se oporavljam od udara savrsenstva! Kakva cast i sreca cuti Koena uzivo! Svaki svoj rodjendan, dan kada nekako intimno svodim racune s proteklim danima, pocinjala bih u rano jutro uz Koena. Ovaj mali ritual ponavlja se vec petnaestak godina. I kada sam osvestila taj cin, nisam sigurna da bas umem da objasnim kako i zasto je meni toliko vazno da razmisljanja i poneki zapis nacinjen tog dana kada slavim srecnu okolnost da sam bas ja izabrana da postanem deo carolije zvane zivot, isprati glas ovog izuzetnog coveka. Mislim da je tu rec o nekim silama nemerljiv. Jos onda dok uopste nisam znala engleski, znala sam da ga razumem, da se razumemo, da ipak pricamo isti jezik. Mnogo sam srecna sto su i Koen i ceo sastav zaista uzivali u Beogradu.
Do nekog drugog susreta, Maestro, moj duboki naklon i veliko hvala!