Subota, 04.07.2009.

00:25

Ivanović: Nećemo prisiljavati Srbe

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio da Vlada Srbije "sigurno neće prisiljavati Srbe da ne izlaze na kosovske izbore".

Izvor: FoNet

Ivanoviæ: Neæemo prisiljavati Srbe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

20 Komentari

Sortiraj po:

Tibor

pre 14 godina

Gospodo draga, zao mi je ali morate da shvatite da su SRBI na Kosovu manjina. 2.000.000.- Albanaca naspram 200.000.- Srba, sta zelite? Sedamdesetih godina su Srbi Albancima prodavali svoje kuce za takve cene da su kupovali stanove u BG. Lupali ste u grudi junacke kako je Kosovo matica Srba a nista niste uradili da Srbe zadrzite tamo. Za vreme rata devedesetih nijedan Srbin izbeglica se nije setio da ide na Kosovo. Naravno zato sto niko razuman to ne bi uradio. Drzava je vikala i danas vice "KOSOVO JE SRBIJA" a nista sem toga nije uradila. Milosevic je odrzao pricu na Gazimestanu zamazao Vam oci i pardon na izrazu zeznuo sve SRBE. Sve pare ulozene u kvazi razvoj i povratak Srba na Kosovo je zavrsilo u privatnim dzepovima. Na Kosovu je ostalo 200.000.- nesretnih Srba o kojima niko nikada nije i nece brinuti, naspram izuzetno organizovane i poslusne populacije Albanaca ciji se broj povecava iz godine u godinu. O ratnim zlocinima necu da pricam jer tu ni jedna strana nije cvecka. Odvratno je i jedno i drugo sta je radjeno... Tu su obe strane egal. Ali shvatite jedno, koliko god je istorija na strani Srba po pitanju Kosova, Srba prakticno vise nema na Kosovu. A 2.000.000.- fanaticno disciplinovanih Albanaca ce pojesti ko saku jada tradicionalno neorganizovane Srbe. Citav rat iz devedesetih je Srbija izgubila zbog lose propagande. Nasesti na propagandu tipa pijace na Markalama u Sarajevu moze da uradi samo bedna amaterska propaganda koju je imala Srbija. Shvatite najzad izgubili ste rat a istoriju na zalost uvek pisu pobednici. Stavite prst na celo, priznajte da je nacinjena istorijska greska i izvucite pouke i maksimum dobrog sto se jos spasti moze.

Mi Madjari smo svojom krivicom bili na pogresnoj strani zato je Madjarska danas manja za 50% nego pre 1. Svetskog rata. Jos se nismo oporavili i prezalili izgubljene teritorije ali smo krivi mi sto smo tadasnje glupe politicare pustili da nas vode kao ovce. I dobili smo sto smo i zasluzili.

Zaboravite Kosovo i gledajte da spasete ono sto jos mozete. Jos uvek nije kasno.

Neko ce me mrzeti zbog ovog komentara, ali verujte da je dobronameran, ma koliko istina boli.

jovan

pre 14 godina

Још кад не бих изашо на изборе као да ће то нешто да промени.И шта има ови из Београда да нам говоре шта да радимо као да ми не знамо шта је најбоље за нас.Живимо као у 15-oм веку без струје.Поздрав из Штрпца!!!

*bane*

pre 14 godina

Ponovo se ponavljaju stare greške!! Izađite Srbi na izbore i zadržite to malo što Vam je ostalo, ili definitivno neće biti razloga da se uopšte više pominje Kosovo !!

Arber

pre 14 godina

G.Ivanovic zaboravlja jednu cinjenicu a to je da 90% stanovnistva Kosova su Albanci a ne Srbi, tako da bojkotiranje izbora od strane Srba samo otezava zivot njima a ne Albancima.

Agron.fej

pre 14 godina

Pa moze Vlada Srbije prisiliti Kosovske Srbe da ne izadju na izbore, ona raspolaze takvim instrumente da to onemoguci i to pomocu garde ministra Bogdanovica naoruzanim sa bejzbol palicama....

SAMOkriticna

pre 14 godina

Suverenitet nad Kosovom Srbija je izgubila 1999. godine. Vlada Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja posle poraza Srbije u ratu sa NATO, povukla je državne službenike i predala
Kosovo na upravu UN.
Pred početak razgovora o konačnom statusu Kosova, argumenti aktuelne vlasti u Srbiji, identični su onim stavovima iz prošlosti koji su povećavali razlike između Srba i Albanaca, umesto da te razlike smanje. Zvanični Beograd je već napravio isuviše grubih grešaka, od nesposobnosti da definiše realne ciljeve, do insistiranja na tradicionalnoj politici, koja je zapravo uzrok kosovskog problema. Time je nastavljena neodgovorna nacionalna i državna politika kojom se amnestira politika Miloševića i Šešelja koja je dovela do sadašnjeg stanja, a Srbi sa Kosova se samo jos zloupotrebljavaju za politicke poene u Srbiji !

bezimena

pre 14 godina

"Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio da Vlada Srbije "sigurno neće prisiljavati Srbe da ne izlaze na kosovske izbore".

Šta ovo treba da znači? Da li ste VI to zamislili da bi mogli da primenite neku silu, ali ste ipak odustali, pa bi potencijalni glasači trebali da vam budu zahvali što ih nećete silom sprečavati da izadju na izbore!? Hoćete li možda Srbe koji izadju na izbore proglasiti izdajnicima i oduzeti im gradjanska prava ili ih kažnjavati uskraćivanjem pasoša ili drugih dokumenata!? Ili ćete možda da im na vrata šaljete ekipe sa bezbol palicama!?

Ko ste vi da ljudima dirigujete kako će oni da odlučuju o SVOJIM LIČNIM SUDBINAMA!? Jesu li oni krivi što je ova država izgubila vlast na KIM, pa da i dalje ispaštaju vašu politiku, koja je nastavak kvazi patriotizma Miloševića, Šešelja i VdrK?

Kako vas bre nije sramota! Ništa niste u stanju da pružite, ne samo Srbima na KIM, nego je katastrofa šta radite i s nama ovde u Srbiji (posebno izbeglicama i raseljenima koji žive životom nedostojnim čoveka), ali tražite stranačku "lojalnost" koju samo što niste proglasili vrhunskim patriotizmom!?

Zaboravljate da to malo Srba što je još na KIM, imaju pravo na život i rad, imaju pravo na život bez straha, imaju pravo na pomirenje, imaju pravo i da priznaju kosovsku državu da ne bi dalje stradali i patili! Imaju pravo i da im, šta god odlučili, niko, ama baš niko, to ne sme zameriti! Zameriti njima, bilo bi isto što i zameriti Srbima po svetu, što su po USA i Evropi svojevremeno glasali za Klintona i ostale, a oni nas bombardovali! Mogli bi sada da pozovete sve te Srbe da bojkotuju izbore u svim državama koje su priznale Kosovo?
Apsurdno, zar ne?

eki

pre 14 godina

...i na kraju ce se srpska corba svesti na bitne grupe: jedna gladna vlasti a druga gladna 'leba. Sve ostalo spada u zacine za zaprsku za corbu koju ce opet kusati oni prvi, a drugi ce pokupiti mrvice i jesti kasu sa tri sakupljena prsta, opet naravno ako nesto preostane od gozbe i pirovanja onih prvih.

dilayla

pre 14 godina

E Olivere, Olivere, drugacije si pricao i radio dok si bio u Mitrovici!! Promenio funkciju i naravno politiku!! Bio si od vece koristi dole ali ... tako je to...

Realnost

pre 14 godina

Svako ima pravo na svoje mislejnje, ali ja iskreno pocinjem da sumnjam da su za Srbe koji zaista zive na Kosovu predsednik i premijer Srbije vazni faktori.

Milan

pre 14 godina

Voleo bih da mi doticni gospodin objasni kako izgleda to prisiliti nekoga da ne izlazi na izbore!? Mozda posalje Vlada Srbije organizovane trojke nabildovanih celavaca koji po ulicama severnog kosova i enklava jure sve Srbe koji na dan izbora izadju iz kuce i priblize se glasackim mestima na manje od 50 metara? Jos uvek smo mi zemlja cuda!

Nele

pre 14 godina

E moj Olivere Ivanovicu, i tebe je fotelja isprala... Da li cujes sebe sta pricas? Kazes: "sigurno niko neće prisiljavati Srbe da ne izlaze na kosovske izbore". Posle toga kazes da ce oni koji izadju na izbore biti politicki sankcionisani i nece imati podrsku Srba. Zar to nije ono staro, NIJE SIJA NEGO VRAT? Braco Srbi, radite sta hocete, imam ja i svojih problema.

Petar S.

pre 14 godina

Jedini razlog sto se vrsi pritisak da Srbi izadju na izbore na Kosovu, je da bi Taci mogao da mase (pred EU i SAD) da se multietnicnost na Kosovu ("uspesno") sprovodi.

bezimena

pre 14 godina

"Albanci nisu izašli na naše izbore 11. maja prošle godine a Srbi nisu izašli na kosovske izbore u novembru pre dve godine. Sada u toj opštini postoje srpska i albanska administracija. To komplikuje situaciju i mi ćemo sigurno u budućnosti morati da nađemo rešenje za to, rekao je Ivanović".

Vi onemogućavate život Srba na KIM a mogućnost da BG nadje "rešenje" ne postoji! Srpska kvazi administracija prima plate iz Srbije i GLUMI vlast (po svojima kućama) a albanska administracija IMA vlast!

Srki

pre 14 godina

Naravno da niko ne treba da prisiljava Srbe na bilo šta.Naravno da neko (posebno Vlada Srbije) IMA PRAVO(!) da Srbe pozove na bojkot kao što ih neki drugi pozivaju na izlazak; obe stvari su potpuno legitimne. Naravno da Srbi treba da na kraju krajeva poslušaju sebe. I naravno da će procenat Srba izašlih na izbore biti zanemarljiv.
Zašto? Tuđi izbori na svojoj teritoriji-ne ide nigde i nikako.
Zašto mislite da je Albancima ovoliko stalo da Srbi izađu na izbore? Da bi Srbima "bilo bolje"?!
Ne, već da bi tako Srbi dali legitimitet tzv. državi Kosovo i njenim "vlastima", dok u isto vreme ti isti Srbi sa svojim odbornicima ne bi mogli da utiču na bilo šta, te je tako sve pod kontrolom.
Svakako, lokalni izbori za Srbe su već održani...

zoran

pre 14 godina

Iz ovoga sto je Ivanovic rekao, lako se izvlaci zakljucak da ce Srbi koji izadju na izbore biti proglaseni izdajicama posto tako misle predsednik drzave i vlade, a sve to iz udobnosti svojih kabineta u Beogradu.
Znaci, neka se Rada Trajkovic koja je ostala da deli dobro i zlo sa svojim narodom na Kosovu i koja planira glasati na izborima, spremi da je beogradska stampa proglasi izdajicom.

Petar S.

pre 14 godina

Jedini razlog sto se vrsi pritisak da Srbi izadju na izbore na Kosovu, je da bi Taci mogao da mase (pred EU i SAD) da se multietnicnost na Kosovu ("uspesno") sprovodi.

Srki

pre 14 godina

Naravno da niko ne treba da prisiljava Srbe na bilo šta.Naravno da neko (posebno Vlada Srbije) IMA PRAVO(!) da Srbe pozove na bojkot kao što ih neki drugi pozivaju na izlazak; obe stvari su potpuno legitimne. Naravno da Srbi treba da na kraju krajeva poslušaju sebe. I naravno da će procenat Srba izašlih na izbore biti zanemarljiv.
Zašto? Tuđi izbori na svojoj teritoriji-ne ide nigde i nikako.
Zašto mislite da je Albancima ovoliko stalo da Srbi izađu na izbore? Da bi Srbima "bilo bolje"?!
Ne, već da bi tako Srbi dali legitimitet tzv. državi Kosovo i njenim "vlastima", dok u isto vreme ti isti Srbi sa svojim odbornicima ne bi mogli da utiču na bilo šta, te je tako sve pod kontrolom.
Svakako, lokalni izbori za Srbe su već održani...

bezimena

pre 14 godina

"Albanci nisu izašli na naše izbore 11. maja prošle godine a Srbi nisu izašli na kosovske izbore u novembru pre dve godine. Sada u toj opštini postoje srpska i albanska administracija. To komplikuje situaciju i mi ćemo sigurno u budućnosti morati da nađemo rešenje za to, rekao je Ivanović".

Vi onemogućavate život Srba na KIM a mogućnost da BG nadje "rešenje" ne postoji! Srpska kvazi administracija prima plate iz Srbije i GLUMI vlast (po svojima kućama) a albanska administracija IMA vlast!

Arber

pre 14 godina

G.Ivanovic zaboravlja jednu cinjenicu a to je da 90% stanovnistva Kosova su Albanci a ne Srbi, tako da bojkotiranje izbora od strane Srba samo otezava zivot njima a ne Albancima.

zoran

pre 14 godina

Iz ovoga sto je Ivanovic rekao, lako se izvlaci zakljucak da ce Srbi koji izadju na izbore biti proglaseni izdajicama posto tako misle predsednik drzave i vlade, a sve to iz udobnosti svojih kabineta u Beogradu.
Znaci, neka se Rada Trajkovic koja je ostala da deli dobro i zlo sa svojim narodom na Kosovu i koja planira glasati na izborima, spremi da je beogradska stampa proglasi izdajicom.

Nele

pre 14 godina

E moj Olivere Ivanovicu, i tebe je fotelja isprala... Da li cujes sebe sta pricas? Kazes: "sigurno niko neće prisiljavati Srbe da ne izlaze na kosovske izbore". Posle toga kazes da ce oni koji izadju na izbore biti politicki sankcionisani i nece imati podrsku Srba. Zar to nije ono staro, NIJE SIJA NEGO VRAT? Braco Srbi, radite sta hocete, imam ja i svojih problema.

bezimena

pre 14 godina

"Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio da Vlada Srbije "sigurno neće prisiljavati Srbe da ne izlaze na kosovske izbore".

Šta ovo treba da znači? Da li ste VI to zamislili da bi mogli da primenite neku silu, ali ste ipak odustali, pa bi potencijalni glasači trebali da vam budu zahvali što ih nećete silom sprečavati da izadju na izbore!? Hoćete li možda Srbe koji izadju na izbore proglasiti izdajnicima i oduzeti im gradjanska prava ili ih kažnjavati uskraćivanjem pasoša ili drugih dokumenata!? Ili ćete možda da im na vrata šaljete ekipe sa bezbol palicama!?

Ko ste vi da ljudima dirigujete kako će oni da odlučuju o SVOJIM LIČNIM SUDBINAMA!? Jesu li oni krivi što je ova država izgubila vlast na KIM, pa da i dalje ispaštaju vašu politiku, koja je nastavak kvazi patriotizma Miloševića, Šešelja i VdrK?

Kako vas bre nije sramota! Ništa niste u stanju da pružite, ne samo Srbima na KIM, nego je katastrofa šta radite i s nama ovde u Srbiji (posebno izbeglicama i raseljenima koji žive životom nedostojnim čoveka), ali tražite stranačku "lojalnost" koju samo što niste proglasili vrhunskim patriotizmom!?

Zaboravljate da to malo Srba što je još na KIM, imaju pravo na život i rad, imaju pravo na život bez straha, imaju pravo na pomirenje, imaju pravo i da priznaju kosovsku državu da ne bi dalje stradali i patili! Imaju pravo i da im, šta god odlučili, niko, ama baš niko, to ne sme zameriti! Zameriti njima, bilo bi isto što i zameriti Srbima po svetu, što su po USA i Evropi svojevremeno glasali za Klintona i ostale, a oni nas bombardovali! Mogli bi sada da pozovete sve te Srbe da bojkotuju izbore u svim državama koje su priznale Kosovo?
Apsurdno, zar ne?

SAMOkriticna

pre 14 godina

Suverenitet nad Kosovom Srbija je izgubila 1999. godine. Vlada Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja posle poraza Srbije u ratu sa NATO, povukla je državne službenike i predala
Kosovo na upravu UN.
Pred početak razgovora o konačnom statusu Kosova, argumenti aktuelne vlasti u Srbiji, identični su onim stavovima iz prošlosti koji su povećavali razlike između Srba i Albanaca, umesto da te razlike smanje. Zvanični Beograd je već napravio isuviše grubih grešaka, od nesposobnosti da definiše realne ciljeve, do insistiranja na tradicionalnoj politici, koja je zapravo uzrok kosovskog problema. Time je nastavljena neodgovorna nacionalna i državna politika kojom se amnestira politika Miloševića i Šešelja koja je dovela do sadašnjeg stanja, a Srbi sa Kosova se samo jos zloupotrebljavaju za politicke poene u Srbiji !

Agron.fej

pre 14 godina

Pa moze Vlada Srbije prisiliti Kosovske Srbe da ne izadju na izbore, ona raspolaze takvim instrumente da to onemoguci i to pomocu garde ministra Bogdanovica naoruzanim sa bejzbol palicama....

dilayla

pre 14 godina

E Olivere, Olivere, drugacije si pricao i radio dok si bio u Mitrovici!! Promenio funkciju i naravno politiku!! Bio si od vece koristi dole ali ... tako je to...

Milan

pre 14 godina

Voleo bih da mi doticni gospodin objasni kako izgleda to prisiliti nekoga da ne izlazi na izbore!? Mozda posalje Vlada Srbije organizovane trojke nabildovanih celavaca koji po ulicama severnog kosova i enklava jure sve Srbe koji na dan izbora izadju iz kuce i priblize se glasackim mestima na manje od 50 metara? Jos uvek smo mi zemlja cuda!

Realnost

pre 14 godina

Svako ima pravo na svoje mislejnje, ali ja iskreno pocinjem da sumnjam da su za Srbe koji zaista zive na Kosovu predsednik i premijer Srbije vazni faktori.

*bane*

pre 14 godina

Ponovo se ponavljaju stare greške!! Izađite Srbi na izbore i zadržite to malo što Vam je ostalo, ili definitivno neće biti razloga da se uopšte više pominje Kosovo !!

eki

pre 14 godina

...i na kraju ce se srpska corba svesti na bitne grupe: jedna gladna vlasti a druga gladna 'leba. Sve ostalo spada u zacine za zaprsku za corbu koju ce opet kusati oni prvi, a drugi ce pokupiti mrvice i jesti kasu sa tri sakupljena prsta, opet naravno ako nesto preostane od gozbe i pirovanja onih prvih.

jovan

pre 14 godina

Још кад не бих изашо на изборе као да ће то нешто да промени.И шта има ови из Београда да нам говоре шта да радимо као да ми не знамо шта је најбоље за нас.Живимо као у 15-oм веку без струје.Поздрав из Штрпца!!!

Tibor

pre 14 godina

Gospodo draga, zao mi je ali morate da shvatite da su SRBI na Kosovu manjina. 2.000.000.- Albanaca naspram 200.000.- Srba, sta zelite? Sedamdesetih godina su Srbi Albancima prodavali svoje kuce za takve cene da su kupovali stanove u BG. Lupali ste u grudi junacke kako je Kosovo matica Srba a nista niste uradili da Srbe zadrzite tamo. Za vreme rata devedesetih nijedan Srbin izbeglica se nije setio da ide na Kosovo. Naravno zato sto niko razuman to ne bi uradio. Drzava je vikala i danas vice "KOSOVO JE SRBIJA" a nista sem toga nije uradila. Milosevic je odrzao pricu na Gazimestanu zamazao Vam oci i pardon na izrazu zeznuo sve SRBE. Sve pare ulozene u kvazi razvoj i povratak Srba na Kosovo je zavrsilo u privatnim dzepovima. Na Kosovu je ostalo 200.000.- nesretnih Srba o kojima niko nikada nije i nece brinuti, naspram izuzetno organizovane i poslusne populacije Albanaca ciji se broj povecava iz godine u godinu. O ratnim zlocinima necu da pricam jer tu ni jedna strana nije cvecka. Odvratno je i jedno i drugo sta je radjeno... Tu su obe strane egal. Ali shvatite jedno, koliko god je istorija na strani Srba po pitanju Kosova, Srba prakticno vise nema na Kosovu. A 2.000.000.- fanaticno disciplinovanih Albanaca ce pojesti ko saku jada tradicionalno neorganizovane Srbe. Citav rat iz devedesetih je Srbija izgubila zbog lose propagande. Nasesti na propagandu tipa pijace na Markalama u Sarajevu moze da uradi samo bedna amaterska propaganda koju je imala Srbija. Shvatite najzad izgubili ste rat a istoriju na zalost uvek pisu pobednici. Stavite prst na celo, priznajte da je nacinjena istorijska greska i izvucite pouke i maksimum dobrog sto se jos spasti moze.

Mi Madjari smo svojom krivicom bili na pogresnoj strani zato je Madjarska danas manja za 50% nego pre 1. Svetskog rata. Jos se nismo oporavili i prezalili izgubljene teritorije ali smo krivi mi sto smo tadasnje glupe politicare pustili da nas vode kao ovce. I dobili smo sto smo i zasluzili.

Zaboravite Kosovo i gledajte da spasete ono sto jos mozete. Jos uvek nije kasno.

Neko ce me mrzeti zbog ovog komentara, ali verujte da je dobronameran, ma koliko istina boli.

bezimena

pre 14 godina

"Albanci nisu izašli na naše izbore 11. maja prošle godine a Srbi nisu izašli na kosovske izbore u novembru pre dve godine. Sada u toj opštini postoje srpska i albanska administracija. To komplikuje situaciju i mi ćemo sigurno u budućnosti morati da nađemo rešenje za to, rekao je Ivanović".

Vi onemogućavate život Srba na KIM a mogućnost da BG nadje "rešenje" ne postoji! Srpska kvazi administracija prima plate iz Srbije i GLUMI vlast (po svojima kućama) a albanska administracija IMA vlast!

Srki

pre 14 godina

Naravno da niko ne treba da prisiljava Srbe na bilo šta.Naravno da neko (posebno Vlada Srbije) IMA PRAVO(!) da Srbe pozove na bojkot kao što ih neki drugi pozivaju na izlazak; obe stvari su potpuno legitimne. Naravno da Srbi treba da na kraju krajeva poslušaju sebe. I naravno da će procenat Srba izašlih na izbore biti zanemarljiv.
Zašto? Tuđi izbori na svojoj teritoriji-ne ide nigde i nikako.
Zašto mislite da je Albancima ovoliko stalo da Srbi izađu na izbore? Da bi Srbima "bilo bolje"?!
Ne, već da bi tako Srbi dali legitimitet tzv. državi Kosovo i njenim "vlastima", dok u isto vreme ti isti Srbi sa svojim odbornicima ne bi mogli da utiču na bilo šta, te je tako sve pod kontrolom.
Svakako, lokalni izbori za Srbe su već održani...

bezimena

pre 14 godina

"Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo Oliver Ivanović izjavio da Vlada Srbije "sigurno neće prisiljavati Srbe da ne izlaze na kosovske izbore".

Šta ovo treba da znači? Da li ste VI to zamislili da bi mogli da primenite neku silu, ali ste ipak odustali, pa bi potencijalni glasači trebali da vam budu zahvali što ih nećete silom sprečavati da izadju na izbore!? Hoćete li možda Srbe koji izadju na izbore proglasiti izdajnicima i oduzeti im gradjanska prava ili ih kažnjavati uskraćivanjem pasoša ili drugih dokumenata!? Ili ćete možda da im na vrata šaljete ekipe sa bezbol palicama!?

Ko ste vi da ljudima dirigujete kako će oni da odlučuju o SVOJIM LIČNIM SUDBINAMA!? Jesu li oni krivi što je ova država izgubila vlast na KIM, pa da i dalje ispaštaju vašu politiku, koja je nastavak kvazi patriotizma Miloševića, Šešelja i VdrK?

Kako vas bre nije sramota! Ništa niste u stanju da pružite, ne samo Srbima na KIM, nego je katastrofa šta radite i s nama ovde u Srbiji (posebno izbeglicama i raseljenima koji žive životom nedostojnim čoveka), ali tražite stranačku "lojalnost" koju samo što niste proglasili vrhunskim patriotizmom!?

Zaboravljate da to malo Srba što je još na KIM, imaju pravo na život i rad, imaju pravo na život bez straha, imaju pravo na pomirenje, imaju pravo i da priznaju kosovsku državu da ne bi dalje stradali i patili! Imaju pravo i da im, šta god odlučili, niko, ama baš niko, to ne sme zameriti! Zameriti njima, bilo bi isto što i zameriti Srbima po svetu, što su po USA i Evropi svojevremeno glasali za Klintona i ostale, a oni nas bombardovali! Mogli bi sada da pozovete sve te Srbe da bojkotuju izbore u svim državama koje su priznale Kosovo?
Apsurdno, zar ne?

Petar S.

pre 14 godina

Jedini razlog sto se vrsi pritisak da Srbi izadju na izbore na Kosovu, je da bi Taci mogao da mase (pred EU i SAD) da se multietnicnost na Kosovu ("uspesno") sprovodi.

zoran

pre 14 godina

Iz ovoga sto je Ivanovic rekao, lako se izvlaci zakljucak da ce Srbi koji izadju na izbore biti proglaseni izdajicama posto tako misle predsednik drzave i vlade, a sve to iz udobnosti svojih kabineta u Beogradu.
Znaci, neka se Rada Trajkovic koja je ostala da deli dobro i zlo sa svojim narodom na Kosovu i koja planira glasati na izborima, spremi da je beogradska stampa proglasi izdajicom.

Arber

pre 14 godina

G.Ivanovic zaboravlja jednu cinjenicu a to je da 90% stanovnistva Kosova su Albanci a ne Srbi, tako da bojkotiranje izbora od strane Srba samo otezava zivot njima a ne Albancima.

Agron.fej

pre 14 godina

Pa moze Vlada Srbije prisiliti Kosovske Srbe da ne izadju na izbore, ona raspolaze takvim instrumente da to onemoguci i to pomocu garde ministra Bogdanovica naoruzanim sa bejzbol palicama....

Realnost

pre 14 godina

Svako ima pravo na svoje mislejnje, ali ja iskreno pocinjem da sumnjam da su za Srbe koji zaista zive na Kosovu predsednik i premijer Srbije vazni faktori.

SAMOkriticna

pre 14 godina

Suverenitet nad Kosovom Srbija je izgubila 1999. godine. Vlada Slobodana Miloševića i Vojislava Šešelja posle poraza Srbije u ratu sa NATO, povukla je državne službenike i predala
Kosovo na upravu UN.
Pred početak razgovora o konačnom statusu Kosova, argumenti aktuelne vlasti u Srbiji, identični su onim stavovima iz prošlosti koji su povećavali razlike između Srba i Albanaca, umesto da te razlike smanje. Zvanični Beograd je već napravio isuviše grubih grešaka, od nesposobnosti da definiše realne ciljeve, do insistiranja na tradicionalnoj politici, koja je zapravo uzrok kosovskog problema. Time je nastavljena neodgovorna nacionalna i državna politika kojom se amnestira politika Miloševića i Šešelja koja je dovela do sadašnjeg stanja, a Srbi sa Kosova se samo jos zloupotrebljavaju za politicke poene u Srbiji !

eki

pre 14 godina

...i na kraju ce se srpska corba svesti na bitne grupe: jedna gladna vlasti a druga gladna 'leba. Sve ostalo spada u zacine za zaprsku za corbu koju ce opet kusati oni prvi, a drugi ce pokupiti mrvice i jesti kasu sa tri sakupljena prsta, opet naravno ako nesto preostane od gozbe i pirovanja onih prvih.

jovan

pre 14 godina

Још кад не бих изашо на изборе као да ће то нешто да промени.И шта има ови из Београда да нам говоре шта да радимо као да ми не знамо шта је најбоље за нас.Живимо као у 15-oм веку без струје.Поздрав из Штрпца!!!

Milan

pre 14 godina

Voleo bih da mi doticni gospodin objasni kako izgleda to prisiliti nekoga da ne izlazi na izbore!? Mozda posalje Vlada Srbije organizovane trojke nabildovanih celavaca koji po ulicama severnog kosova i enklava jure sve Srbe koji na dan izbora izadju iz kuce i priblize se glasackim mestima na manje od 50 metara? Jos uvek smo mi zemlja cuda!

dilayla

pre 14 godina

E Olivere, Olivere, drugacije si pricao i radio dok si bio u Mitrovici!! Promenio funkciju i naravno politiku!! Bio si od vece koristi dole ali ... tako je to...

*bane*

pre 14 godina

Ponovo se ponavljaju stare greške!! Izađite Srbi na izbore i zadržite to malo što Vam je ostalo, ili definitivno neće biti razloga da se uopšte više pominje Kosovo !!

Nele

pre 14 godina

E moj Olivere Ivanovicu, i tebe je fotelja isprala... Da li cujes sebe sta pricas? Kazes: "sigurno niko neće prisiljavati Srbe da ne izlaze na kosovske izbore". Posle toga kazes da ce oni koji izadju na izbore biti politicki sankcionisani i nece imati podrsku Srba. Zar to nije ono staro, NIJE SIJA NEGO VRAT? Braco Srbi, radite sta hocete, imam ja i svojih problema.

Tibor

pre 14 godina

Gospodo draga, zao mi je ali morate da shvatite da su SRBI na Kosovu manjina. 2.000.000.- Albanaca naspram 200.000.- Srba, sta zelite? Sedamdesetih godina su Srbi Albancima prodavali svoje kuce za takve cene da su kupovali stanove u BG. Lupali ste u grudi junacke kako je Kosovo matica Srba a nista niste uradili da Srbe zadrzite tamo. Za vreme rata devedesetih nijedan Srbin izbeglica se nije setio da ide na Kosovo. Naravno zato sto niko razuman to ne bi uradio. Drzava je vikala i danas vice "KOSOVO JE SRBIJA" a nista sem toga nije uradila. Milosevic je odrzao pricu na Gazimestanu zamazao Vam oci i pardon na izrazu zeznuo sve SRBE. Sve pare ulozene u kvazi razvoj i povratak Srba na Kosovo je zavrsilo u privatnim dzepovima. Na Kosovu je ostalo 200.000.- nesretnih Srba o kojima niko nikada nije i nece brinuti, naspram izuzetno organizovane i poslusne populacije Albanaca ciji se broj povecava iz godine u godinu. O ratnim zlocinima necu da pricam jer tu ni jedna strana nije cvecka. Odvratno je i jedno i drugo sta je radjeno... Tu su obe strane egal. Ali shvatite jedno, koliko god je istorija na strani Srba po pitanju Kosova, Srba prakticno vise nema na Kosovu. A 2.000.000.- fanaticno disciplinovanih Albanaca ce pojesti ko saku jada tradicionalno neorganizovane Srbe. Citav rat iz devedesetih je Srbija izgubila zbog lose propagande. Nasesti na propagandu tipa pijace na Markalama u Sarajevu moze da uradi samo bedna amaterska propaganda koju je imala Srbija. Shvatite najzad izgubili ste rat a istoriju na zalost uvek pisu pobednici. Stavite prst na celo, priznajte da je nacinjena istorijska greska i izvucite pouke i maksimum dobrog sto se jos spasti moze.

Mi Madjari smo svojom krivicom bili na pogresnoj strani zato je Madjarska danas manja za 50% nego pre 1. Svetskog rata. Jos se nismo oporavili i prezalili izgubljene teritorije ali smo krivi mi sto smo tadasnje glupe politicare pustili da nas vode kao ovce. I dobili smo sto smo i zasluzili.

Zaboravite Kosovo i gledajte da spasete ono sto jos mozete. Jos uvek nije kasno.

Neko ce me mrzeti zbog ovog komentara, ali verujte da je dobronameran, ma koliko istina boli.