Petak, 10.04.2009.

00:06

Dinkić: Manje plate poslanicima

Vladinim merama štednje biće smanjene i plate poslanika, a dok traje kriza biće im ukinuti dnevnice i bonusi, rekao je za B92 ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Dinkiæ: Manje plate poslanicima IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

58 Komentari

Sortiraj po:

Аце

pre 15 godina

То Млађане!! Барем неко ради!

Сад најтежи али најважнији део посла је да смањењем државне издатке влада штеди. Некако се мора смањити државни апарат, и нјегов поступак иде тим правцем. Наравно да он сам неће моћи то да заврши, треба и скупштина да буде усвојено, али то је већ друга прича!

Ivana

pre 15 godina

Ministar Dinkic kao i uvek samo prica. Naravno da mislim da ovo treba uraditi, ali mislim da je efikasnije da smanje broj poslanika na 150. Medjutim, moram da se zapitam da li sve odluke u drzavi vezane za finansije donosi ministar ekonomije? Cemu sluzi ministarka finansija? Ocigledno nicemu, tako da mogu da ukinu i pojedina ministarstva jer ih je previse. Takodje mi se cini da je ministar Dinkic primetio da narod gubi zivce, pa covek resio da ako dodje do prevremenih izbora (bar njemu nije strano da rusi vladu) da prikupi koji glas na vreme. Posle ce reci ja sam predlagao da se ukinu dnevnice, smanje plate u NBS... ali drugi se nisu slozili. Nadam se da nece biti prevremenih izbora jer nam to sada najmanje treba, a i narod ne zna vise za koga da glasa.

Aleksandra

pre 15 godina

G-din Dinkić je jedini političar u Srbiji koji ima hrabrosti da se uhvati u koštac sa aktuelnim problemima. Samo napred, Mlađo!

Nenad

pre 15 godina

da sam na njihovom mestu, ja bi proglasio bankrot drzave i da lepo pocnemo od nule.A ne ovako, samo krediti, akcize, porezi i razlicite mere stednji...To je dobro trenutno, al kad prodje svetska kriza, tek cemo tada biti mi u krizi.

Vojvodjanin

pre 15 godina

A ko li je potrosio pare u proslosti????hmmmm....Pa zar nije Velja asfaltirao tamo neke zabiti radi 100 glasova nekih saraca???A Dinkic i kompanija se trude da nesto urade u ovoj brdjanskoj drzavi... A onaj ko stalno prebacuje za akcije ocigledno ne shvata sta se u svetu dogadja... Nezaposlenost u USA je sa 7 skocilo na 11% za 4 meseca. Budimo srecni sto dobijamo ikakve plate i sto jos uvek ima struje. Pohvale za G17

Bacvanin

pre 15 godina

Gotovo sam siguran da ce ova vlada uspeti na najbolji nacin da se nosi sa ovom krizom. Gospospodina Dinkica potpuno podrzavam u ovome sto radi.

Срђан

pre 15 godina

Није на министру за економски развој да смањује плате посланицима Скупштине!!! Законодавна власт би требало да има сопствени буџет као удео из прикупљеног пореза па нека сами одређују расходе и уштеде. Нека организују тв канал, међународне посете, дневнице, путне трошкове...

gradjanin

pre 15 godina

Da, slažem se da Dinkić povremeno pogreši. Ali jedino on ima hrabrosti da izađe i javno kaže koji su to koraci Vlade i šta Vlada planira i da ne ostavlja prostor za komentare "ekonomskih stručnjaka", koji ceo život sede u udobnim univerzitetskim foteljama i teoretišu. Da li može neko da mi navede bilo koju ozbiljniju radnu biografiju bilo kog "ekonomskog stručnjaka", koji u zadnje vreme izlaze u javnost i u trenucima krize napamet pričaju različite "crne" scenarije budućnosti Srbije, a sve zarad svoje lične promocije. Po sistemu, ako pogodim ima da se hvalim kako sam bio u pravu, a ako pogrešim svi će to ionako brzo zaboraviti.

Srbiji ne treba teorija, već rad. Srbiji ne treba "crni scenario", već rešenje, koje ovi stručnjaci ne nude, već samo kritikuju. Zapitajte se zašto

Vesna

pre 15 godina

Niko ne priča da li se ove mere odnose i na nebrojene republičke agencije, zavode, institute... za sve i svašta. Ko kontroliše i odredjuje njihove plate pa je procenio da običan službenik ili sekretarice u njima imaju veće plate od hirurga i sudija. A tek plate direktora. Zasto i one nisu obelodanjene? Naj neverovatnija u nizu činjenica koje su izašle u javnost je da naši "predstavnici naroda" primaju poslaničku platu i ako ne priđu zgradi Skupštine, a ako slučajno uđu za to dobijaju dnevnice.

Biljana

pre 15 godina

Kad dočekasmo da se poslanicima smanje dnevnice i ukinu bonusi, možda ima nade da Srbija i svi oni koji žive u noj ipak dočekaju bolje sutra.
Kakva im je produktivnost i ponašanje nisu zaslužili ni pare!

Dane

pre 15 godina

Dok drugi pricaju , Mladjan radi i povlaci sjajne poteze!
Citav paket Vladinih mera , osmislio je upravo on i jedini ima hrabrosti da da kaze ISTINU , a istina boli.

Resavac

pre 15 godina

Samo napred Dinkiću, spadaš u mali broj ljudi u vlasti koji pokušava nešto da uradi za razliku od drugih "Lezilebovića" koji ne rade ništa i normalno je da onaj koji radi taj i greši.

Linuxash_Pravoslavac

pre 15 godina

Nema nista od ta posla. Pa kako jadni da zive sa samo 150 000 dinara? Opste je poznato da je hrana u skupstinskom restoranu papreno skupa, pa su njihovi troskovi kad rade prilicno veliki...

PERPER

pre 15 godina

A sta bi sa cigarama!!!??? Meni je nekako logicnije da se podignu akcize na cigare i na alkohol, nego na gorivo. Ali izgleda da u tu vrecu ne sme da se gura ruka. Gosn. Dinkic se polomio da objasni kako ce spasiti majku Srbiju, i kako ce smanjiti plate u drzavnom aparatu. Gosn. Dinkicu kao i uvek kasno Marko na kosovo stize!!!

nebojsa

pre 15 godina

Kako ga nije sramota, da nakon dve godine od kada je STOPIRAO predlog Kostunicine vlade da se problem "crnogoraca" resi u korist drzave Srbije i gradjana sada taj predlog promovise kao SVOJ za resavanje krize u Srbiji!! Zaboravio je na "ravnopravnost" gradjana i Ekologiju Srbije!! O njegovom doprinosu za OBARANJE KONCESIJE za u auto put Horgos-Pozega koji ce sada da nas kosta ko Svetog Petra kajgana da nepricam!! Podnesi konacno ostavku "veciti" ministre i "jedini" ekonomski ekspertu u zemlji Srbiji, pa da narodu konacno SVANE!!

Neverni Toma

pre 15 godina

Hahahahaha! Sva se ubi'od valjanja po podu. Odavno nisam uživala u boljoj komediji! Isteraste pero iz ruku Duška Kovačevića. Ali, dobro vam ide. Publika vam iz svojih domova aplaudira. Bravooooo!

Reformator

pre 15 godina


Zbog toga su izbori, kao način poveravanja mandata, vrlo ozbiljna stvar. Kao kada nekome dajete kredit. Ako bankrotira i upropasti vaš novac, vi ste žrtva.
Šta radi dobra i odgovorna vlast? Štedi, investira, ne udvara se, poštuje dugoročne interese zemlje.
Šta radi demagoška i neodgovorna vlast? Troši, zadužuje se, ugađa sitnim prohtevima i kupuje socijalni mir, ali po cenu dugoročnog propadanja. Kada na kraju sve potroši i bude zamenjena, narod traži pravdu, a ponekad i osvetu. Ali obično je prekasno…“, zapisao je dr Zoran Đinđić.

Goran

pre 15 godina

“Bolje da povećamo za dva dinara cenu goriva ili za četiri dinara dizela, nego da smo morali da smanjimo penzije. Dakle, to je bilo nužno zlo, mi smo morali da napravimo uštedu od preko 100 milijardi dinara”, napominje Dinkić.

Vrlo jednostavno: MORALI smo, a ne HTELI smo da napravimo uštedu. U tome je ključ problema. Sada su PRIMORANI da prave uštedu.
Niko nije bio spreman da štedi kada su pravili najvecu Birokratsku neman u svetu. Umesto da su tada štedili i novac ulagali u razvoj privrede oni su se samo rasipali našim novcem.

Dus@n

pre 15 godina

Pored smanjenja plata, Dinkicu,treba da smanjite i broj poslanika na najmanju mogucu meru. Kao drugo, Dinkic je vec 8 godina uz drzavne pare. Bio je ministar finasija, cini mi se NIP-a, sada ministir ekonomije i izjavljuje "da je država u problemima zbog krize koja je izazvana spolja". Ma hajde, a sta je uradio prethodnih 8 godina,sem sto je rasprodao drustvenu imovinu. Hajde sada da ja izjavim da sam u problemima zbog krize izavane spolja, u mom slucaju drzava Srbija, i da cu da smanjim troskove tako sto necu da placam poreze i ostale dazbine, od kojih ta ista Srbija zivi, jer mi ovakvi licemeri poput Dinkica ( i ne samo njega) nisu uopste potrebni za moje funkcionisanje.P.S. Srbija ce vrlo brzo bankrotirati

Sladjana

pre 15 godina

Prvo, ne postoji pravni osnov za dnevnice poslanicima pored redovne plate! Bonuse za cirkus u Skupštini nisu zaslužili. Što se tiče smanjenja zarada predstavnicima Vlade je isto prodavanje magle gradjanima. Smanjiće zarade koje prikazuju, ali će i dalje primati naknade za rad u raznim Vladinim odborima i savetima, formiranim za trošenje narodnih para, jer je retko koji opravdao svoje postojanje. Ministar Dinkić je baš tamo gde su i pare. Tako, na primer, on je predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj! Da li će se odreći naknade za taj rad u ime štednje?

Miljan

pre 15 godina

Наш министар, бивши гувернер показује невероватно познавање свих сегмената живота. Још ће да нас убеди да је и штампање пара добро и како то раде велике земље: Америка, Велика Бротанија... Како ће и нас да задеси дефлација. Само се питам да ли иде у продавницу, и да ли гледа "нагли пад цена".
Он био одличан за мултилевел систем продаје, то је оно када вам продају литар по десет пута вишој цени, а убеде бас како то замењује 100 литара истог производа из продавнице. О екологији и очувању средине да и не причамо који је болји. Ипак најбољи је за оне који не продају ништа, само дате новац учланите се и продајете маглу. Ту би био Краљ.
Помоѕи нам Боже, јер Влада очигледно не може....

Eliot Nes

pre 15 godina

Dosli su na vlast jer su trazili promene sistema, i to se poklopilo sa zahtevima birackog tela. Sistem nisu menjali, naprotiv, samo su privilegije menjali, i nadogradjivali. Za devet godina su zaposlili 18.000 svojih sledbenika-clanova stranaka koje su se od 2000-te smenjivale na vlasti, i ti ljudi, kao termiti, jedu nas budzet i urusavaju drzavu. Posaljite svoje skupe sledbenike u neku proizvodnju, i stvar je resena. Zarad njih, ne morate maltretirati osam miliona gradjana Srbije.
I kada krene preispitivanje porekla imovine, krenite, gospodo politicari, od sebe. Nikada nista radili niste, prvo zaposlenje vam je politika, a vozite dzipove, zivite u vilama, kupate se u bazenima...Ili nam otkite tajnu uspeha, da ne ostanemo vazda u bedi.

milan

pre 15 godina

Kada jedan MINISTAR najvaljuje da će da smanji plate POSLANICIMA, to govori sve o stanju demokratije i nivou razvijenosti političkog sistema u Srbiji

Marko (Dorcol)

pre 15 godina

Na sledecim izborima (ako uopste budem izasao) glasam za stranku koja bude insistirala na smanjenju broja poslanika za pola. Neverovatno je da ti ljudi, umesto najboljeg, reprezentuju ono najgore i najprimitivnije u ovom narodu.

Илија Дракулић

pre 15 godina

Надам се да г. Динкић овo обећање јемчи својим положајем. Дакле, ако се ово смањење примања посланика и запослених у НБС и регулисање власништва возила са страним или слободном руком нацртаним таблицама у датом роју од три месеца не "ишћера" до краја, онда граћани са пуним правом треба да очекују да ће, као и професор Лабус пре три године, и господин Динкић понудити своју оставку. Ја му желим да у овом "ћерању" успе до краја, као што и B92 желим много више успеха у "ћерању" ових спинера од којих више не може да се дише.

bollocks

pre 15 godina

prosto, jednostavno, odusevljen sam snalazljivoscu mladjana dinkica i njegove ekipe. kako su se toga setili, to je zaista sjajno. prvo su krenuli od sebe, izvadili iz svog dzepa.
ponosan sam sto srbija ima ovako sposobnu vladu, sigurno najbolju u regionu, ako ne i medju najboljima u evropi.
neka samo tako nastave, fenomenalni su.

DArko

pre 15 godina

Ja bih baš voleo da mi Dinkić i Tadić objasne mehanizam negativnog i, kako kažu, pogubnog uticaja, svetske ekonomske krize na našu ekonomiju! Sem suicidalnog poteza ukidanja carina početkom godine (i krize) naša ekonomija je toliko udaljena od svetske da čak ni kriza ne može da je zahvati!
Ipak, sve gluposti koje su Dinkić i Tadić zasadili od 2000.-te sada cvetaju - 3 puta više administracije, ogromne plate u javnom sektoru, divljanje poslanika i direktora...sada je samo dobar trenutak da nam sve to saopšte i pripišu ekonomskoj krizi koja sa tim nema blage veze.
DOKLE?!

pera

pre 15 godina

Kad dobijemo 1.000 eura, tada će i njima smanjiti platu i ukunuti dnevnice.
Sve što on kaže, desi se suprotno. bar možemo od njega da se informišemo šta če biti.

Pedu

pre 15 godina

Slazem se sa pojedinim komentarima da su ovi isti kao i svi pre njih, i slazem se da je vreme za promene, ali za koga da glasam?

Za radikale, za nikolica, DRKOStunicu i velju?

Ovi bar pricaju o nekoj evropi i integracijama, a o cemu ovi ostali pricaju?
O savezu sa rusima i kako treba od njih kredite da uzimamo.
Neka hvala.

Calypso

pre 15 godina

E, ovo je već nešto. Sad će parlament da muku muči sa kvorumom, mnogi su dolazili samo da plate povećaju dnevnicama, a sad toga neće biti, plata ionako leže na račun. (Ala volim ovaj režim, plata ide a ja ležim...) Setite se samo dvomesečne agonije radikali-naprednjaci...Ono malo poslanika koji zaista hoće da rade - radili bi i bez plate. Pa hajde da ih isprobamo! Ukinite im plate pa da vidimo! U svakom slučaju počelo bi NEŠTO da se menja. Konačno!

Techa

pre 15 godina

Kojom se mudrolijom opravdava dvostruko vece povecanje cene dizel goriva od cene benzina???
Smanjenjem buke tokom poljoprivrednih radova?

vojvođanin

pre 15 godina

"Bonusi su apsolutno zabranjeni u ovoj godini. Što se tiče dnevnica poslanika, juče smo održali sastanak koalicije Za evropsku Srbiju i odlučili da predložimo da dok traje kriza se ukinu dnevnice poslanicima”, kaže Dinkić.
DA PREDLOŽIMO, ali sam siguran da PREDLOG NEĆE BITI USVOJEN!!!To je samo još jedan u nizu marketinških poteza gosn ministra.

southlander

pre 15 godina

"On je, kao neosnovane, odbacio navode da je Srbija pred bankrotstvom, ocenjujući da je država u problemima zbog krize koja je izazvana spolja."Nervoza sa kojom objasnjava da je sve moguce ucinjeno da bi se spasila drzava od bankrota, govori mi da mu ni njegovi domaci poslodavci, koji su ga poslali na zapad na doskolovanje, vise ne veruju. Lakoca sa kojom prebacuje milione iz jednog politickog dzepa u drugi, dok sece poslednje politicke konce koji ga povezuju sa vlastima,govori da se izgubio u sopstvenoj ekonomskoj paucini. Strategija "ekonomskih reformatora Srbije" je u sustini piramidalna igra koju su Dafina i Jezdo uz pomoc vlasti, vec odigrale u devedesetim godinama. Ko je bio njihov zastitnik zna se, a ko je njegov uskoro ce se videti.

Stevanbg

pre 15 godina

Videh ga u poligrafu.. Mislio sam da samo preistorijski ljudi nose znacke na reveru.. Ali ne, 9 godina kasnije on podjednako pametuje - a mi nismo nigde.. Za njega ne znam.

objavite komentar, bilo bi lepo

pre 15 godina

Kasno Dinkicu. Gomila para je vec spiskana na gluposti svih ovih godina. Cak i da se izvucemo, izgubili ste poverenje mnogih, moje sigurno. Svi vi. Isti ste. Sve ovo ste mogli da primenite i prosle godine. I 2007. I 2006. Ali niste. Zato sto ste alavi i nesposobni. Sto se mene tice mozete i da spasite 100 ljudi iz zaledjenog jezera, ali na sledecim izborima vi ste politicka istorija. Vreme je za promene.

Boris, Teksas

pre 15 godina

Ne razumem. Juce ministarka za NIP Verica Kalanovic rece da se poslanicima nece smanjivati plate. Pre toga se oglasio Jelasic, rekavsi da nece biti smanjivanja plata u NBS.
Ja jesam za to da se plate smanje. Ali mi nije jasno sta to Dinkic ovde radi. Da li je u pitanju (jos jedan) njegov populisticki nastup kojim pokusava da pokupi jeftine politicke poene, ili ovim porucuje Jelasicu da se on ne pita kad je NBS (a i druge stvari) u pitanju, nego je Mladja "in charge"? Ko ovde pije a ko placa?

sta je tacno?

pre 15 godina

Dinkic tvrdi da se smanjuju plate, dnevnice i bonusi poslanicima, a Verica Kalanovic tvrdi da se ne smanjuju plate poslanicima. Ko govori istinu? Na potezu su SABIC i NENADIC. Hocemo ISTINU.

MaxBunker

pre 15 godina

Ovo ustvari znači da će opet da BITI legalizacije automobila sa stranim tablama kao što je bilo krajem 2000. godine. Sada će oni koji su uplatili Punta da ispadnu kompletne budale jer će za iste pare biti moguče da se uveze veoma dobar polovnjak.

i tata bi (dnevnicu) sine

pre 15 godina

Da se kladimo da nece biti ovako glasni kada "odluce" da je kriza gotova i da je vreme da re-instaliraju dnevnice i bonuse poslanicima?

vlada

pre 15 godina

G17 se uvek istrci, narvno pogresne kao i uvek, zatim slede komentari javosti, a onda ispravka. Dosta vise sa vama. Tanki ste u svim segmentima.

objavite komentar, bilo bi lepo

pre 15 godina

Kasno Dinkicu. Gomila para je vec spiskana na gluposti svih ovih godina. Cak i da se izvucemo, izgubili ste poverenje mnogih, moje sigurno. Svi vi. Isti ste. Sve ovo ste mogli da primenite i prosle godine. I 2007. I 2006. Ali niste. Zato sto ste alavi i nesposobni. Sto se mene tice mozete i da spasite 100 ljudi iz zaledjenog jezera, ali na sledecim izborima vi ste politicka istorija. Vreme je za promene.

Boris, Teksas

pre 15 godina

Ne razumem. Juce ministarka za NIP Verica Kalanovic rece da se poslanicima nece smanjivati plate. Pre toga se oglasio Jelasic, rekavsi da nece biti smanjivanja plata u NBS.
Ja jesam za to da se plate smanje. Ali mi nije jasno sta to Dinkic ovde radi. Da li je u pitanju (jos jedan) njegov populisticki nastup kojim pokusava da pokupi jeftine politicke poene, ili ovim porucuje Jelasicu da se on ne pita kad je NBS (a i druge stvari) u pitanju, nego je Mladja "in charge"? Ko ovde pije a ko placa?

i tata bi (dnevnicu) sine

pre 15 godina

Da se kladimo da nece biti ovako glasni kada "odluce" da je kriza gotova i da je vreme da re-instaliraju dnevnice i bonuse poslanicima?

sta je tacno?

pre 15 godina

Dinkic tvrdi da se smanjuju plate, dnevnice i bonusi poslanicima, a Verica Kalanovic tvrdi da se ne smanjuju plate poslanicima. Ko govori istinu? Na potezu su SABIC i NENADIC. Hocemo ISTINU.

Stevanbg

pre 15 godina

Videh ga u poligrafu.. Mislio sam da samo preistorijski ljudi nose znacke na reveru.. Ali ne, 9 godina kasnije on podjednako pametuje - a mi nismo nigde.. Za njega ne znam.

vlada

pre 15 godina

G17 se uvek istrci, narvno pogresne kao i uvek, zatim slede komentari javosti, a onda ispravka. Dosta vise sa vama. Tanki ste u svim segmentima.

MaxBunker

pre 15 godina

Ovo ustvari znači da će opet da BITI legalizacije automobila sa stranim tablama kao što je bilo krajem 2000. godine. Sada će oni koji su uplatili Punta da ispadnu kompletne budale jer će za iste pare biti moguče da se uveze veoma dobar polovnjak.

Eliot Nes

pre 15 godina

Dosli su na vlast jer su trazili promene sistema, i to se poklopilo sa zahtevima birackog tela. Sistem nisu menjali, naprotiv, samo su privilegije menjali, i nadogradjivali. Za devet godina su zaposlili 18.000 svojih sledbenika-clanova stranaka koje su se od 2000-te smenjivale na vlasti, i ti ljudi, kao termiti, jedu nas budzet i urusavaju drzavu. Posaljite svoje skupe sledbenike u neku proizvodnju, i stvar je resena. Zarad njih, ne morate maltretirati osam miliona gradjana Srbije.
I kada krene preispitivanje porekla imovine, krenite, gospodo politicari, od sebe. Nikada nista radili niste, prvo zaposlenje vam je politika, a vozite dzipove, zivite u vilama, kupate se u bazenima...Ili nam otkite tajnu uspeha, da ne ostanemo vazda u bedi.

Techa

pre 15 godina

Kojom se mudrolijom opravdava dvostruko vece povecanje cene dizel goriva od cene benzina???
Smanjenjem buke tokom poljoprivrednih radova?

Goran

pre 15 godina

“Bolje da povećamo za dva dinara cenu goriva ili za četiri dinara dizela, nego da smo morali da smanjimo penzije. Dakle, to je bilo nužno zlo, mi smo morali da napravimo uštedu od preko 100 milijardi dinara”, napominje Dinkić.

Vrlo jednostavno: MORALI smo, a ne HTELI smo da napravimo uštedu. U tome je ključ problema. Sada su PRIMORANI da prave uštedu.
Niko nije bio spreman da štedi kada su pravili najvecu Birokratsku neman u svetu. Umesto da su tada štedili i novac ulagali u razvoj privrede oni su se samo rasipali našim novcem.

bollocks

pre 15 godina

prosto, jednostavno, odusevljen sam snalazljivoscu mladjana dinkica i njegove ekipe. kako su se toga setili, to je zaista sjajno. prvo su krenuli od sebe, izvadili iz svog dzepa.
ponosan sam sto srbija ima ovako sposobnu vladu, sigurno najbolju u regionu, ako ne i medju najboljima u evropi.
neka samo tako nastave, fenomenalni su.

pera

pre 15 godina

Kad dobijemo 1.000 eura, tada će i njima smanjiti platu i ukunuti dnevnice.
Sve što on kaže, desi se suprotno. bar možemo od njega da se informišemo šta če biti.

DArko

pre 15 godina

Ja bih baš voleo da mi Dinkić i Tadić objasne mehanizam negativnog i, kako kažu, pogubnog uticaja, svetske ekonomske krize na našu ekonomiju! Sem suicidalnog poteza ukidanja carina početkom godine (i krize) naša ekonomija je toliko udaljena od svetske da čak ni kriza ne može da je zahvati!
Ipak, sve gluposti koje su Dinkić i Tadić zasadili od 2000.-te sada cvetaju - 3 puta više administracije, ogromne plate u javnom sektoru, divljanje poslanika i direktora...sada je samo dobar trenutak da nam sve to saopšte i pripišu ekonomskoj krizi koja sa tim nema blage veze.
DOKLE?!

nebojsa

pre 15 godina

Kako ga nije sramota, da nakon dve godine od kada je STOPIRAO predlog Kostunicine vlade da se problem "crnogoraca" resi u korist drzave Srbije i gradjana sada taj predlog promovise kao SVOJ za resavanje krize u Srbiji!! Zaboravio je na "ravnopravnost" gradjana i Ekologiju Srbije!! O njegovom doprinosu za OBARANJE KONCESIJE za u auto put Horgos-Pozega koji ce sada da nas kosta ko Svetog Petra kajgana da nepricam!! Podnesi konacno ostavku "veciti" ministre i "jedini" ekonomski ekspertu u zemlji Srbiji, pa da narodu konacno SVANE!!

Pedu

pre 15 godina

Slazem se sa pojedinim komentarima da su ovi isti kao i svi pre njih, i slazem se da je vreme za promene, ali za koga da glasam?

Za radikale, za nikolica, DRKOStunicu i velju?

Ovi bar pricaju o nekoj evropi i integracijama, a o cemu ovi ostali pricaju?
O savezu sa rusima i kako treba od njih kredite da uzimamo.
Neka hvala.

Calypso

pre 15 godina

E, ovo je već nešto. Sad će parlament da muku muči sa kvorumom, mnogi su dolazili samo da plate povećaju dnevnicama, a sad toga neće biti, plata ionako leže na račun. (Ala volim ovaj režim, plata ide a ja ležim...) Setite se samo dvomesečne agonije radikali-naprednjaci...Ono malo poslanika koji zaista hoće da rade - radili bi i bez plate. Pa hajde da ih isprobamo! Ukinite im plate pa da vidimo! U svakom slučaju počelo bi NEŠTO da se menja. Konačno!

milan

pre 15 godina

Kada jedan MINISTAR najvaljuje da će da smanji plate POSLANICIMA, to govori sve o stanju demokratije i nivou razvijenosti političkog sistema u Srbiji

Reformator

pre 15 godina


Zbog toga su izbori, kao način poveravanja mandata, vrlo ozbiljna stvar. Kao kada nekome dajete kredit. Ako bankrotira i upropasti vaš novac, vi ste žrtva.
Šta radi dobra i odgovorna vlast? Štedi, investira, ne udvara se, poštuje dugoročne interese zemlje.
Šta radi demagoška i neodgovorna vlast? Troši, zadužuje se, ugađa sitnim prohtevima i kupuje socijalni mir, ali po cenu dugoročnog propadanja. Kada na kraju sve potroši i bude zamenjena, narod traži pravdu, a ponekad i osvetu. Ali obično je prekasno…“, zapisao je dr Zoran Đinđić.

PERPER

pre 15 godina

A sta bi sa cigarama!!!??? Meni je nekako logicnije da se podignu akcize na cigare i na alkohol, nego na gorivo. Ali izgleda da u tu vrecu ne sme da se gura ruka. Gosn. Dinkic se polomio da objasni kako ce spasiti majku Srbiju, i kako ce smanjiti plate u drzavnom aparatu. Gosn. Dinkicu kao i uvek kasno Marko na kosovo stize!!!

Linuxash_Pravoslavac

pre 15 godina

Nema nista od ta posla. Pa kako jadni da zive sa samo 150 000 dinara? Opste je poznato da je hrana u skupstinskom restoranu papreno skupa, pa su njihovi troskovi kad rade prilicno veliki...

Sladjana

pre 15 godina

Prvo, ne postoji pravni osnov za dnevnice poslanicima pored redovne plate! Bonuse za cirkus u Skupštini nisu zaslužili. Što se tiče smanjenja zarada predstavnicima Vlade je isto prodavanje magle gradjanima. Smanjiće zarade koje prikazuju, ali će i dalje primati naknade za rad u raznim Vladinim odborima i savetima, formiranim za trošenje narodnih para, jer je retko koji opravdao svoje postojanje. Ministar Dinkić je baš tamo gde su i pare. Tako, na primer, on je predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj! Da li će se odreći naknade za taj rad u ime štednje?

Marko (Dorcol)

pre 15 godina

Na sledecim izborima (ako uopste budem izasao) glasam za stranku koja bude insistirala na smanjenju broja poslanika za pola. Neverovatno je da ti ljudi, umesto najboljeg, reprezentuju ono najgore i najprimitivnije u ovom narodu.

southlander

pre 15 godina

"On je, kao neosnovane, odbacio navode da je Srbija pred bankrotstvom, ocenjujući da je država u problemima zbog krize koja je izazvana spolja."Nervoza sa kojom objasnjava da je sve moguce ucinjeno da bi se spasila drzava od bankrota, govori mi da mu ni njegovi domaci poslodavci, koji su ga poslali na zapad na doskolovanje, vise ne veruju. Lakoca sa kojom prebacuje milione iz jednog politickog dzepa u drugi, dok sece poslednje politicke konce koji ga povezuju sa vlastima,govori da se izgubio u sopstvenoj ekonomskoj paucini. Strategija "ekonomskih reformatora Srbije" je u sustini piramidalna igra koju su Dafina i Jezdo uz pomoc vlasti, vec odigrale u devedesetim godinama. Ko je bio njihov zastitnik zna se, a ko je njegov uskoro ce se videti.

Илија Дракулић

pre 15 godina

Надам се да г. Динкић овo обећање јемчи својим положајем. Дакле, ако се ово смањење примања посланика и запослених у НБС и регулисање власништва возила са страним или слободном руком нацртаним таблицама у датом роју од три месеца не "ишћера" до краја, онда граћани са пуним правом треба да очекују да ће, као и професор Лабус пре три године, и господин Динкић понудити своју оставку. Ја му желим да у овом "ћерању" успе до краја, као што и B92 желим много више успеха у "ћерању" ових спинера од којих више не може да се дише.

Dus@n

pre 15 godina

Pored smanjenja plata, Dinkicu,treba da smanjite i broj poslanika na najmanju mogucu meru. Kao drugo, Dinkic je vec 8 godina uz drzavne pare. Bio je ministar finasija, cini mi se NIP-a, sada ministir ekonomije i izjavljuje "da je država u problemima zbog krize koja je izazvana spolja". Ma hajde, a sta je uradio prethodnih 8 godina,sem sto je rasprodao drustvenu imovinu. Hajde sada da ja izjavim da sam u problemima zbog krize izavane spolja, u mom slucaju drzava Srbija, i da cu da smanjim troskove tako sto necu da placam poreze i ostale dazbine, od kojih ta ista Srbija zivi, jer mi ovakvi licemeri poput Dinkica ( i ne samo njega) nisu uopste potrebni za moje funkcionisanje.P.S. Srbija ce vrlo brzo bankrotirati

Dane

pre 15 godina

Dok drugi pricaju , Mladjan radi i povlaci sjajne poteze!
Citav paket Vladinih mera , osmislio je upravo on i jedini ima hrabrosti da da kaze ISTINU , a istina boli.

Resavac

pre 15 godina

Samo napred Dinkiću, spadaš u mali broj ljudi u vlasti koji pokušava nešto da uradi za razliku od drugih "Lezilebovića" koji ne rade ništa i normalno je da onaj koji radi taj i greši.

Vesna

pre 15 godina

Niko ne priča da li se ove mere odnose i na nebrojene republičke agencije, zavode, institute... za sve i svašta. Ko kontroliše i odredjuje njihove plate pa je procenio da običan službenik ili sekretarice u njima imaju veće plate od hirurga i sudija. A tek plate direktora. Zasto i one nisu obelodanjene? Naj neverovatnija u nizu činjenica koje su izašle u javnost je da naši "predstavnici naroda" primaju poslaničku platu i ako ne priđu zgradi Skupštine, a ako slučajno uđu za to dobijaju dnevnice.

Biljana

pre 15 godina

Kad dočekasmo da se poslanicima smanje dnevnice i ukinu bonusi, možda ima nade da Srbija i svi oni koji žive u noj ipak dočekaju bolje sutra.
Kakva im je produktivnost i ponašanje nisu zaslužili ni pare!

vojvođanin

pre 15 godina

"Bonusi su apsolutno zabranjeni u ovoj godini. Što se tiče dnevnica poslanika, juče smo održali sastanak koalicije Za evropsku Srbiju i odlučili da predložimo da dok traje kriza se ukinu dnevnice poslanicima”, kaže Dinkić.
DA PREDLOŽIMO, ali sam siguran da PREDLOG NEĆE BITI USVOJEN!!!To je samo još jedan u nizu marketinških poteza gosn ministra.

Neverni Toma

pre 15 godina

Hahahahaha! Sva se ubi'od valjanja po podu. Odavno nisam uživala u boljoj komediji! Isteraste pero iz ruku Duška Kovačevića. Ali, dobro vam ide. Publika vam iz svojih domova aplaudira. Bravooooo!

gradjanin

pre 15 godina

Da, slažem se da Dinkić povremeno pogreši. Ali jedino on ima hrabrosti da izađe i javno kaže koji su to koraci Vlade i šta Vlada planira i da ne ostavlja prostor za komentare "ekonomskih stručnjaka", koji ceo život sede u udobnim univerzitetskim foteljama i teoretišu. Da li može neko da mi navede bilo koju ozbiljniju radnu biografiju bilo kog "ekonomskog stručnjaka", koji u zadnje vreme izlaze u javnost i u trenucima krize napamet pričaju različite "crne" scenarije budućnosti Srbije, a sve zarad svoje lične promocije. Po sistemu, ako pogodim ima da se hvalim kako sam bio u pravu, a ako pogrešim svi će to ionako brzo zaboraviti.

Srbiji ne treba teorija, već rad. Srbiji ne treba "crni scenario", već rešenje, koje ovi stručnjaci ne nude, već samo kritikuju. Zapitajte se zašto

Vojvodjanin

pre 15 godina

A ko li je potrosio pare u proslosti????hmmmm....Pa zar nije Velja asfaltirao tamo neke zabiti radi 100 glasova nekih saraca???A Dinkic i kompanija se trude da nesto urade u ovoj brdjanskoj drzavi... A onaj ko stalno prebacuje za akcije ocigledno ne shvata sta se u svetu dogadja... Nezaposlenost u USA je sa 7 skocilo na 11% za 4 meseca. Budimo srecni sto dobijamo ikakve plate i sto jos uvek ima struje. Pohvale za G17

Срђан

pre 15 godina

Није на министру за економски развој да смањује плате посланицима Скупштине!!! Законодавна власт би требало да има сопствени буџет као удео из прикупљеног пореза па нека сами одређују расходе и уштеде. Нека организују тв канал, међународне посете, дневнице, путне трошкове...

Miljan

pre 15 godina

Наш министар, бивши гувернер показује невероватно познавање свих сегмената живота. Још ће да нас убеди да је и штампање пара добро и како то раде велике земље: Америка, Велика Бротанија... Како ће и нас да задеси дефлација. Само се питам да ли иде у продавницу, и да ли гледа "нагли пад цена".
Он био одличан за мултилевел систем продаје, то је оно када вам продају литар по десет пута вишој цени, а убеде бас како то замењује 100 литара истог производа из продавнице. О екологији и очувању средине да и не причамо који је болји. Ипак најбољи је за оне који не продају ништа, само дате новац учланите се и продајете маглу. Ту би био Краљ.
Помоѕи нам Боже, јер Влада очигледно не може....

Bacvanin

pre 15 godina

Gotovo sam siguran da ce ova vlada uspeti na najbolji nacin da se nosi sa ovom krizom. Gospospodina Dinkica potpuno podrzavam u ovome sto radi.

Аце

pre 15 godina

То Млађане!! Барем неко ради!

Сад најтежи али најважнији део посла је да смањењем државне издатке влада штеди. Некако се мора смањити државни апарат, и нјегов поступак иде тим правцем. Наравно да он сам неће моћи то да заврши, треба и скупштина да буде усвојено, али то је већ друга прича!

Aleksandra

pre 15 godina

G-din Dinkić je jedini političar u Srbiji koji ima hrabrosti da se uhvati u koštac sa aktuelnim problemima. Samo napred, Mlađo!

Nenad

pre 15 godina

da sam na njihovom mestu, ja bi proglasio bankrot drzave i da lepo pocnemo od nule.A ne ovako, samo krediti, akcize, porezi i razlicite mere stednji...To je dobro trenutno, al kad prodje svetska kriza, tek cemo tada biti mi u krizi.

Ivana

pre 15 godina

Ministar Dinkic kao i uvek samo prica. Naravno da mislim da ovo treba uraditi, ali mislim da je efikasnije da smanje broj poslanika na 150. Medjutim, moram da se zapitam da li sve odluke u drzavi vezane za finansije donosi ministar ekonomije? Cemu sluzi ministarka finansija? Ocigledno nicemu, tako da mogu da ukinu i pojedina ministarstva jer ih je previse. Takodje mi se cini da je ministar Dinkic primetio da narod gubi zivce, pa covek resio da ako dodje do prevremenih izbora (bar njemu nije strano da rusi vladu) da prikupi koji glas na vreme. Posle ce reci ja sam predlagao da se ukinu dnevnice, smanje plate u NBS... ali drugi se nisu slozili. Nadam se da nece biti prevremenih izbora jer nam to sada najmanje treba, a i narod ne zna vise za koga da glasa.

vlada

pre 15 godina

G17 se uvek istrci, narvno pogresne kao i uvek, zatim slede komentari javosti, a onda ispravka. Dosta vise sa vama. Tanki ste u svim segmentima.

objavite komentar, bilo bi lepo

pre 15 godina

Kasno Dinkicu. Gomila para je vec spiskana na gluposti svih ovih godina. Cak i da se izvucemo, izgubili ste poverenje mnogih, moje sigurno. Svi vi. Isti ste. Sve ovo ste mogli da primenite i prosle godine. I 2007. I 2006. Ali niste. Zato sto ste alavi i nesposobni. Sto se mene tice mozete i da spasite 100 ljudi iz zaledjenog jezera, ali na sledecim izborima vi ste politicka istorija. Vreme je za promene.

MaxBunker

pre 15 godina

Ovo ustvari znači da će opet da BITI legalizacije automobila sa stranim tablama kao što je bilo krajem 2000. godine. Sada će oni koji su uplatili Punta da ispadnu kompletne budale jer će za iste pare biti moguče da se uveze veoma dobar polovnjak.

Stevanbg

pre 15 godina

Videh ga u poligrafu.. Mislio sam da samo preistorijski ljudi nose znacke na reveru.. Ali ne, 9 godina kasnije on podjednako pametuje - a mi nismo nigde.. Za njega ne znam.

Dane

pre 15 godina

Dok drugi pricaju , Mladjan radi i povlaci sjajne poteze!
Citav paket Vladinih mera , osmislio je upravo on i jedini ima hrabrosti da da kaze ISTINU , a istina boli.

Resavac

pre 15 godina

Samo napred Dinkiću, spadaš u mali broj ljudi u vlasti koji pokušava nešto da uradi za razliku od drugih "Lezilebovića" koji ne rade ništa i normalno je da onaj koji radi taj i greši.

Vojvodjanin

pre 15 godina

A ko li je potrosio pare u proslosti????hmmmm....Pa zar nije Velja asfaltirao tamo neke zabiti radi 100 glasova nekih saraca???A Dinkic i kompanija se trude da nesto urade u ovoj brdjanskoj drzavi... A onaj ko stalno prebacuje za akcije ocigledno ne shvata sta se u svetu dogadja... Nezaposlenost u USA je sa 7 skocilo na 11% za 4 meseca. Budimo srecni sto dobijamo ikakve plate i sto jos uvek ima struje. Pohvale za G17

Pedu

pre 15 godina

Slazem se sa pojedinim komentarima da su ovi isti kao i svi pre njih, i slazem se da je vreme za promene, ali za koga da glasam?

Za radikale, za nikolica, DRKOStunicu i velju?

Ovi bar pricaju o nekoj evropi i integracijama, a o cemu ovi ostali pricaju?
O savezu sa rusima i kako treba od njih kredite da uzimamo.
Neka hvala.

southlander

pre 15 godina

"On je, kao neosnovane, odbacio navode da je Srbija pred bankrotstvom, ocenjujući da je država u problemima zbog krize koja je izazvana spolja."Nervoza sa kojom objasnjava da je sve moguce ucinjeno da bi se spasila drzava od bankrota, govori mi da mu ni njegovi domaci poslodavci, koji su ga poslali na zapad na doskolovanje, vise ne veruju. Lakoca sa kojom prebacuje milione iz jednog politickog dzepa u drugi, dok sece poslednje politicke konce koji ga povezuju sa vlastima,govori da se izgubio u sopstvenoj ekonomskoj paucini. Strategija "ekonomskih reformatora Srbije" je u sustini piramidalna igra koju su Dafina i Jezdo uz pomoc vlasti, vec odigrale u devedesetim godinama. Ko je bio njihov zastitnik zna se, a ko je njegov uskoro ce se videti.

i tata bi (dnevnicu) sine

pre 15 godina

Da se kladimo da nece biti ovako glasni kada "odluce" da je kriza gotova i da je vreme da re-instaliraju dnevnice i bonuse poslanicima?

Boris, Teksas

pre 15 godina

Ne razumem. Juce ministarka za NIP Verica Kalanovic rece da se poslanicima nece smanjivati plate. Pre toga se oglasio Jelasic, rekavsi da nece biti smanjivanja plata u NBS.
Ja jesam za to da se plate smanje. Ali mi nije jasno sta to Dinkic ovde radi. Da li je u pitanju (jos jedan) njegov populisticki nastup kojim pokusava da pokupi jeftine politicke poene, ili ovim porucuje Jelasicu da se on ne pita kad je NBS (a i druge stvari) u pitanju, nego je Mladja "in charge"? Ko ovde pije a ko placa?

vojvođanin

pre 15 godina

"Bonusi su apsolutno zabranjeni u ovoj godini. Što se tiče dnevnica poslanika, juče smo održali sastanak koalicije Za evropsku Srbiju i odlučili da predložimo da dok traje kriza se ukinu dnevnice poslanicima”, kaže Dinkić.
DA PREDLOŽIMO, ali sam siguran da PREDLOG NEĆE BITI USVOJEN!!!To je samo još jedan u nizu marketinških poteza gosn ministra.

sta je tacno?

pre 15 godina

Dinkic tvrdi da se smanjuju plate, dnevnice i bonusi poslanicima, a Verica Kalanovic tvrdi da se ne smanjuju plate poslanicima. Ko govori istinu? Na potezu su SABIC i NENADIC. Hocemo ISTINU.

DArko

pre 15 godina

Ja bih baš voleo da mi Dinkić i Tadić objasne mehanizam negativnog i, kako kažu, pogubnog uticaja, svetske ekonomske krize na našu ekonomiju! Sem suicidalnog poteza ukidanja carina početkom godine (i krize) naša ekonomija je toliko udaljena od svetske da čak ni kriza ne može da je zahvati!
Ipak, sve gluposti koje su Dinkić i Tadić zasadili od 2000.-te sada cvetaju - 3 puta više administracije, ogromne plate u javnom sektoru, divljanje poslanika i direktora...sada je samo dobar trenutak da nam sve to saopšte i pripišu ekonomskoj krizi koja sa tim nema blage veze.
DOKLE?!

nebojsa

pre 15 godina

Kako ga nije sramota, da nakon dve godine od kada je STOPIRAO predlog Kostunicine vlade da se problem "crnogoraca" resi u korist drzave Srbije i gradjana sada taj predlog promovise kao SVOJ za resavanje krize u Srbiji!! Zaboravio je na "ravnopravnost" gradjana i Ekologiju Srbije!! O njegovom doprinosu za OBARANJE KONCESIJE za u auto put Horgos-Pozega koji ce sada da nas kosta ko Svetog Petra kajgana da nepricam!! Podnesi konacno ostavku "veciti" ministre i "jedini" ekonomski ekspertu u zemlji Srbiji, pa da narodu konacno SVANE!!

Bacvanin

pre 15 godina

Gotovo sam siguran da ce ova vlada uspeti na najbolji nacin da se nosi sa ovom krizom. Gospospodina Dinkica potpuno podrzavam u ovome sto radi.

pera

pre 15 godina

Kad dobijemo 1.000 eura, tada će i njima smanjiti platu i ukunuti dnevnice.
Sve što on kaže, desi se suprotno. bar možemo od njega da se informišemo šta če biti.

Miljan

pre 15 godina

Наш министар, бивши гувернер показује невероватно познавање свих сегмената живота. Још ће да нас убеди да је и штампање пара добро и како то раде велике земље: Америка, Велика Бротанија... Како ће и нас да задеси дефлација. Само се питам да ли иде у продавницу, и да ли гледа "нагли пад цена".
Он био одличан за мултилевел систем продаје, то је оно када вам продају литар по десет пута вишој цени, а убеде бас како то замењује 100 литара истог производа из продавнице. О екологији и очувању средине да и не причамо који је болји. Ипак најбољи је за оне који не продају ништа, само дате новац учланите се и продајете маглу. Ту би био Краљ.
Помоѕи нам Боже, јер Влада очигледно не може....

Илија Дракулић

pre 15 godina

Надам се да г. Динкић овo обећање јемчи својим положајем. Дакле, ако се ово смањење примања посланика и запослених у НБС и регулисање власништва возила са страним или слободном руком нацртаним таблицама у датом роју од три месеца не "ишћера" до краја, онда граћани са пуним правом треба да очекују да ће, као и професор Лабус пре три године, и господин Динкић понудити своју оставку. Ја му желим да у овом "ћерању" успе до краја, као што и B92 желим много више успеха у "ћерању" ових спинера од којих више не може да се дише.

Eliot Nes

pre 15 godina

Dosli su na vlast jer su trazili promene sistema, i to se poklopilo sa zahtevima birackog tela. Sistem nisu menjali, naprotiv, samo su privilegije menjali, i nadogradjivali. Za devet godina su zaposlili 18.000 svojih sledbenika-clanova stranaka koje su se od 2000-te smenjivale na vlasti, i ti ljudi, kao termiti, jedu nas budzet i urusavaju drzavu. Posaljite svoje skupe sledbenike u neku proizvodnju, i stvar je resena. Zarad njih, ne morate maltretirati osam miliona gradjana Srbije.
I kada krene preispitivanje porekla imovine, krenite, gospodo politicari, od sebe. Nikada nista radili niste, prvo zaposlenje vam je politika, a vozite dzipove, zivite u vilama, kupate se u bazenima...Ili nam otkite tajnu uspeha, da ne ostanemo vazda u bedi.

Dus@n

pre 15 godina

Pored smanjenja plata, Dinkicu,treba da smanjite i broj poslanika na najmanju mogucu meru. Kao drugo, Dinkic je vec 8 godina uz drzavne pare. Bio je ministar finasija, cini mi se NIP-a, sada ministir ekonomije i izjavljuje "da je država u problemima zbog krize koja je izazvana spolja". Ma hajde, a sta je uradio prethodnih 8 godina,sem sto je rasprodao drustvenu imovinu. Hajde sada da ja izjavim da sam u problemima zbog krize izavane spolja, u mom slucaju drzava Srbija, i da cu da smanjim troskove tako sto necu da placam poreze i ostale dazbine, od kojih ta ista Srbija zivi, jer mi ovakvi licemeri poput Dinkica ( i ne samo njega) nisu uopste potrebni za moje funkcionisanje.P.S. Srbija ce vrlo brzo bankrotirati

gradjanin

pre 15 godina

Da, slažem se da Dinkić povremeno pogreši. Ali jedino on ima hrabrosti da izađe i javno kaže koji su to koraci Vlade i šta Vlada planira i da ne ostavlja prostor za komentare "ekonomskih stručnjaka", koji ceo život sede u udobnim univerzitetskim foteljama i teoretišu. Da li može neko da mi navede bilo koju ozbiljniju radnu biografiju bilo kog "ekonomskog stručnjaka", koji u zadnje vreme izlaze u javnost i u trenucima krize napamet pričaju različite "crne" scenarije budućnosti Srbije, a sve zarad svoje lične promocije. Po sistemu, ako pogodim ima da se hvalim kako sam bio u pravu, a ako pogrešim svi će to ionako brzo zaboraviti.

Srbiji ne treba teorija, već rad. Srbiji ne treba "crni scenario", već rešenje, koje ovi stručnjaci ne nude, već samo kritikuju. Zapitajte se zašto

Techa

pre 15 godina

Kojom se mudrolijom opravdava dvostruko vece povecanje cene dizel goriva od cene benzina???
Smanjenjem buke tokom poljoprivrednih radova?

bollocks

pre 15 godina

prosto, jednostavno, odusevljen sam snalazljivoscu mladjana dinkica i njegove ekipe. kako su se toga setili, to je zaista sjajno. prvo su krenuli od sebe, izvadili iz svog dzepa.
ponosan sam sto srbija ima ovako sposobnu vladu, sigurno najbolju u regionu, ako ne i medju najboljima u evropi.
neka samo tako nastave, fenomenalni su.

Marko (Dorcol)

pre 15 godina

Na sledecim izborima (ako uopste budem izasao) glasam za stranku koja bude insistirala na smanjenju broja poslanika za pola. Neverovatno je da ti ljudi, umesto najboljeg, reprezentuju ono najgore i najprimitivnije u ovom narodu.

Neverni Toma

pre 15 godina

Hahahahaha! Sva se ubi'od valjanja po podu. Odavno nisam uživala u boljoj komediji! Isteraste pero iz ruku Duška Kovačevića. Ali, dobro vam ide. Publika vam iz svojih domova aplaudira. Bravooooo!

Vesna

pre 15 godina

Niko ne priča da li se ove mere odnose i na nebrojene republičke agencije, zavode, institute... za sve i svašta. Ko kontroliše i odredjuje njihove plate pa je procenio da običan službenik ili sekretarice u njima imaju veće plate od hirurga i sudija. A tek plate direktora. Zasto i one nisu obelodanjene? Naj neverovatnija u nizu činjenica koje su izašle u javnost je da naši "predstavnici naroda" primaju poslaničku platu i ako ne priđu zgradi Skupštine, a ako slučajno uđu za to dobijaju dnevnice.

Calypso

pre 15 godina

E, ovo je već nešto. Sad će parlament da muku muči sa kvorumom, mnogi su dolazili samo da plate povećaju dnevnicama, a sad toga neće biti, plata ionako leže na račun. (Ala volim ovaj režim, plata ide a ja ležim...) Setite se samo dvomesečne agonije radikali-naprednjaci...Ono malo poslanika koji zaista hoće da rade - radili bi i bez plate. Pa hajde da ih isprobamo! Ukinite im plate pa da vidimo! U svakom slučaju počelo bi NEŠTO da se menja. Konačno!

Goran

pre 15 godina

“Bolje da povećamo za dva dinara cenu goriva ili za četiri dinara dizela, nego da smo morali da smanjimo penzije. Dakle, to je bilo nužno zlo, mi smo morali da napravimo uštedu od preko 100 milijardi dinara”, napominje Dinkić.

Vrlo jednostavno: MORALI smo, a ne HTELI smo da napravimo uštedu. U tome je ključ problema. Sada su PRIMORANI da prave uštedu.
Niko nije bio spreman da štedi kada su pravili najvecu Birokratsku neman u svetu. Umesto da su tada štedili i novac ulagali u razvoj privrede oni su se samo rasipali našim novcem.

Aleksandra

pre 15 godina

G-din Dinkić je jedini političar u Srbiji koji ima hrabrosti da se uhvati u koštac sa aktuelnim problemima. Samo napred, Mlađo!

Sladjana

pre 15 godina

Prvo, ne postoji pravni osnov za dnevnice poslanicima pored redovne plate! Bonuse za cirkus u Skupštini nisu zaslužili. Što se tiče smanjenja zarada predstavnicima Vlade je isto prodavanje magle gradjanima. Smanjiće zarade koje prikazuju, ali će i dalje primati naknade za rad u raznim Vladinim odborima i savetima, formiranim za trošenje narodnih para, jer je retko koji opravdao svoje postojanje. Ministar Dinkić je baš tamo gde su i pare. Tako, na primer, on je predsednik Upravnog odbora Fonda za razvoj! Da li će se odreći naknade za taj rad u ime štednje?

PERPER

pre 15 godina

A sta bi sa cigarama!!!??? Meni je nekako logicnije da se podignu akcize na cigare i na alkohol, nego na gorivo. Ali izgleda da u tu vrecu ne sme da se gura ruka. Gosn. Dinkic se polomio da objasni kako ce spasiti majku Srbiju, i kako ce smanjiti plate u drzavnom aparatu. Gosn. Dinkicu kao i uvek kasno Marko na kosovo stize!!!

Срђан

pre 15 godina

Није на министру за економски развој да смањује плате посланицима Скупштине!!! Законодавна власт би требало да има сопствени буџет као удео из прикупљеног пореза па нека сами одређују расходе и уштеде. Нека организују тв канал, међународне посете, дневнице, путне трошкове...

Ivana

pre 15 godina

Ministar Dinkic kao i uvek samo prica. Naravno da mislim da ovo treba uraditi, ali mislim da je efikasnije da smanje broj poslanika na 150. Medjutim, moram da se zapitam da li sve odluke u drzavi vezane za finansije donosi ministar ekonomije? Cemu sluzi ministarka finansija? Ocigledno nicemu, tako da mogu da ukinu i pojedina ministarstva jer ih je previse. Takodje mi se cini da je ministar Dinkic primetio da narod gubi zivce, pa covek resio da ako dodje do prevremenih izbora (bar njemu nije strano da rusi vladu) da prikupi koji glas na vreme. Posle ce reci ja sam predlagao da se ukinu dnevnice, smanje plate u NBS... ali drugi se nisu slozili. Nadam se da nece biti prevremenih izbora jer nam to sada najmanje treba, a i narod ne zna vise za koga da glasa.

Аце

pre 15 godina

То Млађане!! Барем неко ради!

Сад најтежи али најважнији део посла је да смањењем државне издатке влада штеди. Некако се мора смањити државни апарат, и нјегов поступак иде тим правцем. Наравно да он сам неће моћи то да заврши, треба и скупштина да буде усвојено, али то је већ друга прича!

milan

pre 15 godina

Kada jedan MINISTAR najvaljuje da će da smanji plate POSLANICIMA, to govori sve o stanju demokratije i nivou razvijenosti političkog sistema u Srbiji

Reformator

pre 15 godina


Zbog toga su izbori, kao način poveravanja mandata, vrlo ozbiljna stvar. Kao kada nekome dajete kredit. Ako bankrotira i upropasti vaš novac, vi ste žrtva.
Šta radi dobra i odgovorna vlast? Štedi, investira, ne udvara se, poštuje dugoročne interese zemlje.
Šta radi demagoška i neodgovorna vlast? Troši, zadužuje se, ugađa sitnim prohtevima i kupuje socijalni mir, ali po cenu dugoročnog propadanja. Kada na kraju sve potroši i bude zamenjena, narod traži pravdu, a ponekad i osvetu. Ali obično je prekasno…“, zapisao je dr Zoran Đinđić.

Linuxash_Pravoslavac

pre 15 godina

Nema nista od ta posla. Pa kako jadni da zive sa samo 150 000 dinara? Opste je poznato da je hrana u skupstinskom restoranu papreno skupa, pa su njihovi troskovi kad rade prilicno veliki...

Biljana

pre 15 godina

Kad dočekasmo da se poslanicima smanje dnevnice i ukinu bonusi, možda ima nade da Srbija i svi oni koji žive u noj ipak dočekaju bolje sutra.
Kakva im je produktivnost i ponašanje nisu zaslužili ni pare!

Nenad

pre 15 godina

da sam na njihovom mestu, ja bi proglasio bankrot drzave i da lepo pocnemo od nule.A ne ovako, samo krediti, akcize, porezi i razlicite mere stednji...To je dobro trenutno, al kad prodje svetska kriza, tek cemo tada biti mi u krizi.