Ponedeljak, 09.03.2009.

16:32

Šarapova u Indian Velsu u dublu

Ruskinja Marija Šarapova najavila je da će ,posle duže pauze izazvane povredom, učestvovati na teniskom turniru u Indijan Velsu.

Izvor: B92

Šarapova u Indian Velsu u dublu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Cucurigu

pre 15 godina

Kom 38 realan,nepismen,nestrucan

Kao sto sam Vama juce u odgovoru rekao:volim kratkosadrzajne komentare sa jasnom porukom.Ocito da Vi moj jucerasnji dobronamerni odgovor Niste razumeli.Nazalost,izgleda da licno Vam ja tu nemogu nista pomoci.
Svako Vam dobro.

P.S.Nije ovo moja rakcija,Verovatno ste primetili da sam smiren covek,na Vas odgovor i na Vasu salu.Cucurigu moze biti kako za koga.Za Vas svakako znaci:
PROBUDITE SE JEDNOM i POMOZITE MI DA OVDE VISE LJDE VISE NE MALTRETIRAMO.JA U SVAKOM SLUCAJ TO VISE NECU.
HVALA.

irealan,nepismen, nestrucan...

pre 15 godina

@Cucurigu
Pojam strucnosti ste Vi prvi pomenuli u komentaru br. 26, a ja sam samo dalje reagovao na tu "prozivku".
Pretpostavljam da Vi sebe smatrate jako strucnim cim mozete da procenjujete tudju strucnost ili nestrucnost.
Moji komentari jesu ponekad predugi, ali samo iz razloga sto ponekad pokusam da svoje stavove potkrepim cinjenicama.
U poslednjem komentaru sam samo pokusao da obrazlozim moje "nestrucno" misljenje i istovremeno trazio od Vas odgovor na pitanje zasto Marija na ovom turniru igra dubl, a ne singl?
Mozda ja gresim, ali voleo bih da cujem neko drugo, pametnije i strucnije obrazlozenje.
Na zalost nisam dobio nikakav odgovor, pa ne mogu da kazem nista na racun Vase strucnosti.
Medjutim ipak sam uspeo da nadjem slicnost u Vasem ponasanju i ponasanju Marije Sharapove.
Marija ne igra singl jer se plasi da se ne pokaze kao losha igracica.
Vi ne odgovarate na moja pitanja jer se plasite da se ne pokazete kao nestrucnjak.

@Ana
Moguce je da ja nisam za pravopis, ali u tom slucaju je ucinjena jedna velika nepravda.
Naime taj koji nije za pravopis je pre nekih dvadesetak godina bio prvi na republickom takmicenju mladih lingvista (cini mi se da je tada to takmicenje imalo takav naziv). Medjutim nikad se nisam previse opterecivao lingvistikom i pravopisom, niti su moja interesovanja kasnije isla u tom pravcu.
Dovoljno mi je sto sam svestan da sam i danas pismeniji od 80 % ljudi koji ovde pisu, a to je za mene dovoljno.
A sad da uzvratm na slican nacin:
Ni ti nisi za internet.
Gde si cula da na internetu postoje pseudonimi?
Ovo sto vidis ispod zove se potpis. Taj potpis se popularno zove nick, skraceno od nickname, sto u prevodu znaci nadimak.
Taj nadimak ne mora nista da znaci, moze da se pise malim ili velikim slovima kako god zelis. Mozes u potpis da stavis na primer xy2.
Jedina svrha tog potpisa je da
se lakse razlikuju autori poruka i da lakse mogu jedni sa drugima da komuniciraju.
U suprotnom bi se ja sada tebi morao obracati sa " ti koja si napisala komentar 34".
U necijem nicku ne treba traziti nikakvo znacenje. Mozda ga ima - mozda ne.
Mozda sam ja u prirodi stvarno realista, mozda sam potpuno irealan.
Kad biras nick jedino sto je vazno je da taj nick bude prepoznatljiv, i pamtljiv.
Iz necijeg nicka jedino mozes videti kreativnost osobe koja ga je izabrala.
Vidis Cucurigu ocito ima kreativnosti. Ne trazim nikakvo znacenjeu njegovom potpisu. Evo sad prvi put pokusavam da nadjem neko znacenje i prvo sto mi pada na pamet je malo modifikovana rec nastala od reci kukuriku (onomatopeja petla). Znaci covek se sigurno bavi zivinarstvom :))
Naravno ovo je samo sala kojom sam pokusao da vam pokazem kako u nicku ne treba traziti posebno znacenje.
Sa druge strane, sta reci za osobe koje se potpisuju sa Ana, Tamara, Maja, Nikola-nbg?
Kreativnosti svakako nemate, bar ne ovde na internetu.
Po nekim nepisanim pravilima internet ponasanja, sopstveno ime je poslednja stvar koja se stavlja u potpis.
Ali dobro, covek svakog dana nauci nesto novo. Zar ne?

Cucurigu

pre 15 godina

realista i veoma strucan (kom.31)

E sad me jos vise zbunjujete sa Vasim cuvenim dodatkom u podpisu: i v e o m a s t r u c a n!!!
Neznam sada vise ,u sta da verujem i dal uopste bilo sta da Vam verujem ?!.Pored ostalog Vi kazete(Vi me pitate,tj.Vi se zalite): "...molim te "veliki strucnjace" reci nama nestrucnima koji je onda pravi razlog".Vi se ovde zalite ili tvrdite,ja nezna,Vi to bolje znate, kako ste nestrucni a u podpisujete se,vec vidimo kako.
Vasa "velika strucnost"(nazalost moram ovo da stavim u navodnicima,nesmem ovo bez navodnika,savest mi to ne dozvoljava),pocela je vec danas da se potvrdjuje(verovatno ste citali danas moj ispravak,na jucerasnji moj Vama upuceni komentar u naslovu povodom zreba).
Pojedinacno ne zelim da komentarisem Vase teze,ne zato sto nemogu,vec zbog prostora i ostalih ucestnika foruma(zasto bi ih maltretirao,a i treba ceniti njihovo i nase dragoceno vreme) ali bih Vama dobronamerno,stvarno dobronamerno preporucio(osecam da niste los covek )sledece:
Pozeljno je da svaki komentar bude kratkog sadrzaja(bolje slati i vise komentara)sa jasnom poslatom porukom.Sve sto se iznosi u komentaru treba da se temelji na proverenim,tacnim cinjenicama i predpostavkama koje se kasnije dokazu da su tacne.S druge strane cinjenice se temelje na vec postojecim pravilima,koja treba pravilno tumaciti.
Odgovorne reci imaju svoju tezinu i odgovornost i pre njihove upotrebe brizljivo treba proveriti njihovo znacenje i efekat.
Postujte ljude,pogotovo nepoznate,da bih oni Vas postovali.Nije do zgoreg:obratite paznju kako se obracate ljudima,bez obzira na njihove godine?
Zapamtite da u svakom poslu ima igraca i navijaca.
Nisam pristalica dugih komentare,skidam sesir,niski poklon uz VELIKO IZVINJENJE UCESTNICIMA FORUMA.
Pozdrav.

Tamara

pre 15 godina

@ Dimic
Vise je nego ocigledno da si subjektivan kada je Amerikanka u pitanju.
Ja nju ne cenim kao teniserku u pravo zbog toga sto kako i sam kazes ne igra na sljaci, meni ona nikada nece biti velika legenda moze da ima i 200 W.trofeja. Prava teniska kraljica mora da bude konstantna i igra na svim podlogama (kao Zistin) jer Venus je mozda uzimala Enanovoj W.ali je zato Belgijanka 2008 uzela 2 od tri gs.na kojima je igrala.
Istina je da je Venus protiv nje imala fantastican skor, ali na kraju karijere se pamte trofeji. Za Anu Ivanovic (primera radi) niko nikada nece reci da je teniserka koja je protiv Venus imala 1:4 ili protiv Jelene 7:2 vec Roland Garros shapionka. I Pironkova ima pozitivan skor protiv Ivanoviceve pa ce ova druga uvek biti bolja razumes!?
Zistin ima vise trofeja, godinama je bila konstantna i njoj u karijeri samo fali W(ima finale), dok sumnjam da ce Venus ikada osvojiti RG. ili AO.makar igrala do 100.godine.
I nije to "moja Maja" i nema potrebe da je ispravljas njeno misljenje je samo razlicito od tv og. Ja postujem oba. POZZ

Dimić

pre 15 godina

@Tamara
Zaista pišeš ono što nije tačno. Nije Žistin poslednih godina sestrama Vilijams uzimala "grend slemove" i time ih "frustrirala". Ona je samo jednom pobedila Venus u Njujorku, a drugu pobedu postigla je na nekom manjem turniru, i to davno. Žistin je za tri godine doživela šest uzastopnih poraza na brzim podlogama od Venus. Kao što znaš, Venus nema RG, jer ne igra na šljaci. Za poslednje četiri godine Venus je tri puta osvojila Vimbldon. Kako je to onda Žistin nju "frustrirala"? Nisi ti prgava, kako ti tepa tvoja Maja, to više liči na mladalački egzibicionizam. Visina i snaga u savremenom tenisu jesu prednost, a to što je "sitna" Žistin bila velika igračica, samo je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Malo je takvih. Ti ne znaš, ali Monika je bila viša od Štefi Graf, a Štefi nije bila niska. I nemoj me više razočaravati naivnim smicalicama, piši ozbiljno, jer na početku beše reč.

Ana

pre 15 godina

@realista i veoma stručan
Za pravopis nisi. I pseudonimi se pišu velikim slovom. A ovo - "ne kažem da je Šarapova loša igračica, samo..." zaista je fenomenalno!

realista i veoma strucan

pre 15 godina

@Cucurigu
Ne znam sta je to toliko cudno i nestrucno u mom komentaru.
Lepo sam izrazio cudjenje zasto Sharapova ne igra singl - vec dubl. Ako se oporavila i moze da igra dubl - znaci da moze da igra i singl.
Moje obrazlozenje je da je razlog to sto se plasi nekog poraza na samom startu. Poraz u dublu niko nece ni zapamtiti, a u dublu i ne mora da bude kriva za poraz. Jednostavno i suigracica moze da bude kriva za poraz, ako odigra mnogo lose.
A da je kojim slucajem nastupila u singlu i ispala u prvom-drugom kolu od neke anonimne igracice koja nije ni u prvih 100 - o tome bi se pricalo i to bi se pamtilo.
A Marija zbog svoje arogancije to ne zeli sebi da dozvoli.
Gledao sam pre desetak dana snimke iz Boutilierevog kampa u kome je Sharapova trenirala i delovala je sasvim zdravo i spremno.
Ako razlog njenog neigranja u singlu nije ovaj koji ja pominjem - molim te "veliki strucnjace" reci nama nestrucnima koji je onda pravi razlog.
Sto se tice njene pozicuje na listi ne znam sta sam tu pogresno ili nestrucno rekao. Trenutno je na 23. mestu. Zbog neigranja u Indian Welsu posle ovog turnira izgubice jos 420 poena i pasti negde oko 30. mesta.

Sta je tu nestrucno kada kazem da ce se ove godine tesko vratiti u prvih 10. Ne mislim pod tim da je ona losa igracica. Vec jednostavno nema dovoljno turnira da nadoknadi sve bodove koje je izgubila zbog neigranja. Da bi se ove godine vratila u prvih 10 trebalo bi joj otprilike 7-8 titula ukljucujuci tu i bar 2 GS titule.
Takodje sam rekao da su neke igracice puno napredovale dok je Sharapova pauzirala. Tu mislim na Safinu, Zvonarevu, Dementievu, Voznjecki, Moresmo... Sve su to igracice koje je Sharapova prosle godine mogla sa lakocom da pobedjuje. Sada ce medjutim morati mnogo znoja da prolije za svaku pobedu protiv bilo koje od njih.
Sem toga sa 30. pozicijom na listi sada ce joj se lako desavati da vec u drugom-trecem kolu na turnirima nailazi na sestre Villiams, Anu, Jelenu, Safinu i sl. A sve su to protivnice koje nije lako pobediti.
Dakle ostale igracice iz vrha ce se uglavnom na sledecim turnirima setati do polufinala, a Sharapova ce morati dobro da se pomuci da prodje i u trece kolo.
Zato mislim da joj je velika greska bila prvo to sto je propustila Dubai, a zatim i ovo sada sto ne igra IW.
Kada jednom ispadnes sa vrha nije se lako tamo vratiti. To znaju sve teniserke koje su imale takva iskustva.
Ne znam kakvu je to tacno povredu Sharapova imala zbog koje je odsstvovala 8 meseci sa terena, ali znam da se i posle mnogo tezih povreda igraci vrate u igru za 3-4 meseca.

Takodje bi voleo da mi objasnis po cemu je to Jelenin zreb tezi od Aninog.? Koje su to igracice u Jeleninoj cetvrtini uopste vredne pomena, sem ove male Chibulkove?
A ja cu ti nabrojati ko se nalazi u Aninoj cetvrtni:
- Flavia Peneta - italijanka koja recimo ima 3 pobede i 3 poraza protiv jedne Venus Viliams.
-Zheng - kineskinja koja je vec 2 puta pobedjivala Anu,koja je vec osvojila par GS titula u dublu, a prosle godine u singlu napredovala od 160. mesta do 17. mesta na kome je sada.
- Hantukova - slovakinja koja je sa 19 godina bila peta na svetu i koja ja prilicno iskusna i uvek nezgodna protivnica.
- Dementieva - ruskinja koja je trenutno na 4. mestu, osvojla prosle godine zlato na OI, ove godine vec uzela 2 titule i igrala polufinale na Australia Openu.

Ima mozda u Jeleninoj cetvrtini nekoliko igracica kao sto su :Radvanska, Klejbanova, Kornet. Samo to su sve devetnaestigodisnje klinke bez velikog iskustva koje tek pokusavaju da se probiju u teniski vrh.
Zato ne mislim da je Jelenin deo zreba tezak niti da ima neke ozbiljne protivnice bar do polufinala.

Tamara

pre 15 godina

@ modiljani
:)))))

@ Dimic
Cccc kada sam rekla da je Enanova frustrirala sestre Wilijams lepo sam rekla jer im je uzimala gs.u poslednjih par godina, skor nisam pominjala..razumes!?
A i uzela sam njih dve za primer jer su fizicki najjace a Zastin na izgled tako mala i slaba, ali je znala da ih pobedi (us open 2007 prvo je pala Venus, pa SErena u sred Amerike).
Istina Belgijanka nikada nije osvojila W.za razliku od CRne venere ali je imala sve ostale gs.i to po par njih a za mene je veci uspeh imati toliko trofeja na razlicitim podlogama nego biti petostruki sampion W.
U ostalom pogledaj i koja je od njih duzed bila prva!?.....Dimicu Dimicu...lepo je biti mlad i voleti Venus ali Zastin je bolja.:P.
Srecno Sarapova!
JJ kraljica.

Ajdeeeee!

pre 15 godina

Ehej, usporite malo.

U najboljoj nameri sam hteo informacije da podelim sa svima, jer ih na sajtu još nije bilo, i napravio lapsus kod Jelene napisavši da je četvrta NOSITELJKA (na ovo se odnosilo "ne mrštite se"). Što se tiče težine žreba, ostajem pri napisanom, a na zlonamerne komentare (18) ne želim da odgovaram (nigde ne piše "srpkinjice"...- asocijacija najbolje govori o "autoru" iste).

Pozdrav dobronamernima i "vidimo se" kad krene IW (glavni žreb).

Cucurigu

pre 15 godina

Ispravak u kom.24
Izvinjavam se za nehoticnu gresku u tekstu.
U delu teksta pogresno stoji;
...Modam dsa sazaljenjem da kazem dok su bili "morao"...
a treba da bude:
...Moram sa sazaljenjem da kazem dok su bili mecevi DK Spanija-Srbija "morao"...

Cucurigu

pre 15 godina

Stvarno ne mogu da shvatim da postoje i takvi ljudi,bez elementarne teniske kulture, imaju hrabrosti i dozvoljavaju sebi da pisu "strucne komentare" i pored toliko i takvih napisanih g.....ti,stavlaju smelo u podpisu takva zvucna,laskava i ozbiljna imena(pseudonime)tipa: r e a l i s t a.
A onda kada nas susedi("komsije") kritikuju ,u ime takvih, da smo sarlatani i diletanti u tenisu mi se ljutimo!!!

Cucurigu

pre 15 godina

Boss
@Ajdeee
Boss vidi se da ste dobronameran covek.Sto se tice
@Ajdeee,neznam dali je to lapsus,ali po recima "(ne mrstite se)" verovatno govori nesto izmedju redova,licno ja bih zeleo tu filozofsku odgonetku,ili pak gospoda cita i pise s desna u levo.
Ako je gospoda gledala "mrezu"-raspored, Eurosporta tamo stoji:
2 Jelena Jankovic.Ovo 2-mi citamo dva,a ne cetiri.Moram dsa sazaljenjem da kazem dok su bili mecevi,"morao" sam svakog jutra da budim jednog DEDU,naseg komsiju,predstavnika "tenisacke velesile".Mislim ,trebalo bi,da za Vas nema potrebe,ipak smatram da je lapsus.Ja cu ippk da kukuriknem jednom,da nas obavestite u cemu je istina.CUCURIGUUUUU...
Hvala Vama,zivi bili i cekam Vas odgovor.
Pozdravljam povratak Sarapove,ali vise volim Jelenu i Anu i zelim im susret finale.

Dimić

pre 15 godina

@Tamara,
Lepo je biti mlad i neodgovoran prema istini. Znaš kako je Žistin Enen "drala" Venus? Tako što ju je Crna Gazela ispratila u penziju sa 7:2, u međusobnim mečevima. Venus ima pet, a Žistin nijedan Vimbldon. Žistin je tenis napustila sa 26, Venus igra i pobeđuje, iako se bliži 29. godini života. Tamara, Tamara...

Miladin

pre 15 godina

Ne možete poricati da visina nije u savremenom tenisu, na brzim podlogama, prednost. Na slici sa Klintonom, Ana je u belim patikama, Jelena nosi cipele sa jako, jako visokim štiklama. Znači, i ona bi volela da ima desetak santimetara više. I duže ruke.

Tamara

pre 15 godina

@ modiljani
E koji si car svaka ti cast!!!!
Svazem se sa svakim slovom tog kometara.
Kako ih je samo Enan shibala sigurna sam da je Serenu i Venus frustriralo sto im je par godina uzimala gs.i pobedjivala ih.
O
s
m
e
h
o
m


do



ginisa.......XD.

modiljani

pre 15 godina

A sta cemo sa Zistin Enan i visinom i snagom...eeee nemas pojma..Mozes da vredjas Jelenu koliko hoces kad ti vec dopustaju moderatori...al to je dobro vidi se da razmisljas o njoj...nastavi da razmislas i pazi se samo da ne dobijes neki cir...niko nije vredan tvog zdravlja pa ni jelena jankovic...zvaci one najbolje zvake,da ih ne reklamiram i smej se:)smeeej se smeeej uvek se smeej...

Kozma

pre 15 godina

@Ajdeeeee
Čime dokazuješ da Ana ima teži žreb? Naprotiv, prema imenima, Jelena ima teži žreb. Ako si mislila na Dementijevu, ona je van forme, uskoro će napuniti 28 godina, zato je Ana bolje prošla na žrebu od Jelene, bez obzira što loše stoji protiv Ruskinje, jer svemu dođe kraj. A što se tiče srpskog polufinala, vi zaista ne možete bez tog "srpstva" ni jedan žreb da obelodanite. Zar vam španska lekcija nije pomogla da se otreznite od nacionalne opijenosti, pogotovo što je IW individualni turnir. "Srpkinjice u polufilu!" Kič se meri stepenom banalnosti asocijacija.

Janika

pre 15 godina

Marija ima 21 godinu, tri "grend slema" i ona, listaši i tefteraši, ne razmišlja o "prvih deset", ona će, kako slutim, tempirati treninge i formu za Vimbldon. A onda za US Open i završni turnir, jer samo to, pored reklama, donosi mnogo para. Ona je velika igračica, vrlo mlada, imaće samo jedan cilj - da osvoji što više "grend slemova" i tako uđe u istoriju. A ove koje ne mogu da osvoje "grend slem" juriće bodove i tešiti same sebe kako su najbolje na planeti. Sereni je, i pored velikog zaostatka, u 28. godini života, trebalo samo dva meseca da dođe na prvo mesto liste; toliko joj je protivnica bila jaka.

Boss

pre 15 godina

@ Ajdeeee
Greska: Jelena je drugi nosioc (odakle ti to da treca teniserka bude cetvri nosioc????), a Ana peti!!!! Mislim da ce Safina tradicionalno doci do finala, a turnir osvaja Jelena ili Dementijeva, mada na zalost ova druga ima vece sanse. SRECNO!!!

Đoda

pre 15 godina

Šta kažete, arogantna? Neće da vam se javi na stepeništu, dok prolazi pored vas a vi nosite kiseli kupus iz podruma. Mislite da mora da se smejulji "bleskasto", bez razloga, ne bi li se vama dopala. Venus, Marija i Ana na terenu deluju veličanstveno, ali vi to ne primećujete. To smo zapazili i mi u Petlovac, što znači da nismo provincija, kao vi.

Ajdeeeeeee

pre 15 godina

Radujem se svakoj vesti o MŠ i njenom povratku tenisu.
Ali gde je vest o žrebu naših devojaka. Pa, ovako: Jelena je četvrta nositeljka (ne mrštite se) i u svom delu žreba ima Radvansku, Korne, Cibulkovu, Savaj, Klejbanovu... i ne bi trebalo da bude problema do polufinala; Ana je peta nositeljka i nalazi se u četvrtini Elene Dementijeve, a tu su još Hantuhova, Bamer, Ženg, Dulko, Sugijama... Njoj će biti mnogo teže, ali ja verujem da može, a onda na žalost (ili sreću) srpsko polufinale.
U gornjem delu žreba, Jelena Dokić bi mogla da pomrsi račune Safinoj u četvrtfinalu (inače Safina ima otvoren prolaz), a na drugoj strani će borbu voditi Zvonarjeva, Kuznjecova, Morezmo...

Napred Jelena i Ana (do odbrane titule).

Fala bogu

pre 15 godina

Posle silnih lupetanja o tome da je Marija napustila tenis zbog "ljubavi" (nikada u to nisam verovao, jer je reč o zreloj osobi), ovo je sjajna vest. I Marija i Ana ubedljivo su najtalentovanije i najmlađe predstavnice savremenog tenisa, koje će za nekoliko meseci ponovo biti ono što su bile. Kad odu Venus i Serena, imaćemo Mariju i Anu, u najboljim godinama. Mene samo takav tenis zanima, a ne onaj koji je igrala 1,64 metra visoka King (Marija ima 1,88, Ana je malčice niža ali i snažnija), ili njoj slična Narandža Sančez.

realista

pre 15 godina

Malo cudna odluka da se posle tolike pauze - vraca i igra dubl umesto singla.
Verovatno su dosta u pravu oni koji pominju njenu ariganciju.
Kao da se ne usudjuje da odmah pocne da igra sing, da slucajno ne izgubi od neke kvalifikantkinje i ugrozi svoju reputaciju. I porazi su sastavni deo igre, nista strasno i da se tako nesto dogodi. Svi bi to mogli opravdati tom dugom pauzom.
Medjutim izgleda da je Mariji reputacija vaznija od samog tenisa. Cak je i ta njena povreda malo cudna. Nije se povredila ni na kakvom mechu.
Niko konkretno ne zna o kakvoj se povredi radi, a ona odsustvuje sa terena vec 7 meseci.
Kao da se sprema da osvoji sve moguce titule kada konacno pocne da igra.
Samo dok je ona pauzirala, bar 7-8 igracica je toliko napredovalo - da ce Marija plasim se tesko moci da pobedi bilo koju od njih i jako tesko ce se uopste vratiti i medju prvih 10. Bar ove godine za to vise nema nikakvih sansi.

Nikac

pre 15 godina

Da se Sarapova oporavila kako treba, igrala bi u singlu, a dubl je manje interesantan.
Imamo mi koga da gledamo i za koga da navijamo...Sta me briga za arogantnu ruskinju.

marko-nbg

pre 15 godina

E bas mi je drago!!! Konacno da se vrati na teren!!! Nadam se da je uspela da potpuno zaleci povredu i da vise nece imati ovakve pauze!!!
Napred JJ!!! Napred Ana!! Napred Marija!!!!

marko-nbg

pre 15 godina

E bas mi je drago!!! Konacno da se vrati na teren!!! Nadam se da je uspela da potpuno zaleci povredu i da vise nece imati ovakve pauze!!!
Napred JJ!!! Napred Ana!! Napred Marija!!!!

Đoda

pre 15 godina

Šta kažete, arogantna? Neće da vam se javi na stepeništu, dok prolazi pored vas a vi nosite kiseli kupus iz podruma. Mislite da mora da se smejulji "bleskasto", bez razloga, ne bi li se vama dopala. Venus, Marija i Ana na terenu deluju veličanstveno, ali vi to ne primećujete. To smo zapazili i mi u Petlovac, što znači da nismo provincija, kao vi.

Janika

pre 15 godina

Marija ima 21 godinu, tri "grend slema" i ona, listaši i tefteraši, ne razmišlja o "prvih deset", ona će, kako slutim, tempirati treninge i formu za Vimbldon. A onda za US Open i završni turnir, jer samo to, pored reklama, donosi mnogo para. Ona je velika igračica, vrlo mlada, imaće samo jedan cilj - da osvoji što više "grend slemova" i tako uđe u istoriju. A ove koje ne mogu da osvoje "grend slem" juriće bodove i tešiti same sebe kako su najbolje na planeti. Sereni je, i pored velikog zaostatka, u 28. godini života, trebalo samo dva meseca da dođe na prvo mesto liste; toliko joj je protivnica bila jaka.

Fala bogu

pre 15 godina

Posle silnih lupetanja o tome da je Marija napustila tenis zbog "ljubavi" (nikada u to nisam verovao, jer je reč o zreloj osobi), ovo je sjajna vest. I Marija i Ana ubedljivo su najtalentovanije i najmlađe predstavnice savremenog tenisa, koje će za nekoliko meseci ponovo biti ono što su bile. Kad odu Venus i Serena, imaćemo Mariju i Anu, u najboljim godinama. Mene samo takav tenis zanima, a ne onaj koji je igrala 1,64 metra visoka King (Marija ima 1,88, Ana je malčice niža ali i snažnija), ili njoj slična Narandža Sančez.

modiljani

pre 15 godina

A sta cemo sa Zistin Enan i visinom i snagom...eeee nemas pojma..Mozes da vredjas Jelenu koliko hoces kad ti vec dopustaju moderatori...al to je dobro vidi se da razmisljas o njoj...nastavi da razmislas i pazi se samo da ne dobijes neki cir...niko nije vredan tvog zdravlja pa ni jelena jankovic...zvaci one najbolje zvake,da ih ne reklamiram i smej se:)smeeej se smeeej uvek se smeej...

Cucurigu

pre 15 godina

Boss
@Ajdeee
Boss vidi se da ste dobronameran covek.Sto se tice
@Ajdeee,neznam dali je to lapsus,ali po recima "(ne mrstite se)" verovatno govori nesto izmedju redova,licno ja bih zeleo tu filozofsku odgonetku,ili pak gospoda cita i pise s desna u levo.
Ako je gospoda gledala "mrezu"-raspored, Eurosporta tamo stoji:
2 Jelena Jankovic.Ovo 2-mi citamo dva,a ne cetiri.Moram dsa sazaljenjem da kazem dok su bili mecevi,"morao" sam svakog jutra da budim jednog DEDU,naseg komsiju,predstavnika "tenisacke velesile".Mislim ,trebalo bi,da za Vas nema potrebe,ipak smatram da je lapsus.Ja cu ippk da kukuriknem jednom,da nas obavestite u cemu je istina.CUCURIGUUUUU...
Hvala Vama,zivi bili i cekam Vas odgovor.
Pozdravljam povratak Sarapove,ali vise volim Jelenu i Anu i zelim im susret finale.

Nikac

pre 15 godina

Da se Sarapova oporavila kako treba, igrala bi u singlu, a dubl je manje interesantan.
Imamo mi koga da gledamo i za koga da navijamo...Sta me briga za arogantnu ruskinju.

Boss

pre 15 godina

@ Ajdeeee
Greska: Jelena je drugi nosioc (odakle ti to da treca teniserka bude cetvri nosioc????), a Ana peti!!!! Mislim da ce Safina tradicionalno doci do finala, a turnir osvaja Jelena ili Dementijeva, mada na zalost ova druga ima vece sanse. SRECNO!!!

Cucurigu

pre 15 godina

Ispravak u kom.24
Izvinjavam se za nehoticnu gresku u tekstu.
U delu teksta pogresno stoji;
...Modam dsa sazaljenjem da kazem dok su bili "morao"...
a treba da bude:
...Moram sa sazaljenjem da kazem dok su bili mecevi DK Spanija-Srbija "morao"...

Tamara

pre 15 godina

@ modiljani
E koji si car svaka ti cast!!!!
Svazem se sa svakim slovom tog kometara.
Kako ih je samo Enan shibala sigurna sam da je Serenu i Venus frustriralo sto im je par godina uzimala gs.i pobedjivala ih.
O
s
m
e
h
o
m


do



ginisa.......XD.

Cucurigu

pre 15 godina

Stvarno ne mogu da shvatim da postoje i takvi ljudi,bez elementarne teniske kulture, imaju hrabrosti i dozvoljavaju sebi da pisu "strucne komentare" i pored toliko i takvih napisanih g.....ti,stavlaju smelo u podpisu takva zvucna,laskava i ozbiljna imena(pseudonime)tipa: r e a l i s t a.
A onda kada nas susedi("komsije") kritikuju ,u ime takvih, da smo sarlatani i diletanti u tenisu mi se ljutimo!!!

Ajdeeeee!

pre 15 godina

Ehej, usporite malo.

U najboljoj nameri sam hteo informacije da podelim sa svima, jer ih na sajtu još nije bilo, i napravio lapsus kod Jelene napisavši da je četvrta NOSITELJKA (na ovo se odnosilo "ne mrštite se"). Što se tiče težine žreba, ostajem pri napisanom, a na zlonamerne komentare (18) ne želim da odgovaram (nigde ne piše "srpkinjice"...- asocijacija najbolje govori o "autoru" iste).

Pozdrav dobronamernima i "vidimo se" kad krene IW (glavni žreb).

Cucurigu

pre 15 godina

realista i veoma strucan (kom.31)

E sad me jos vise zbunjujete sa Vasim cuvenim dodatkom u podpisu: i v e o m a s t r u c a n!!!
Neznam sada vise ,u sta da verujem i dal uopste bilo sta da Vam verujem ?!.Pored ostalog Vi kazete(Vi me pitate,tj.Vi se zalite): "...molim te "veliki strucnjace" reci nama nestrucnima koji je onda pravi razlog".Vi se ovde zalite ili tvrdite,ja nezna,Vi to bolje znate, kako ste nestrucni a u podpisujete se,vec vidimo kako.
Vasa "velika strucnost"(nazalost moram ovo da stavim u navodnicima,nesmem ovo bez navodnika,savest mi to ne dozvoljava),pocela je vec danas da se potvrdjuje(verovatno ste citali danas moj ispravak,na jucerasnji moj Vama upuceni komentar u naslovu povodom zreba).
Pojedinacno ne zelim da komentarisem Vase teze,ne zato sto nemogu,vec zbog prostora i ostalih ucestnika foruma(zasto bi ih maltretirao,a i treba ceniti njihovo i nase dragoceno vreme) ali bih Vama dobronamerno,stvarno dobronamerno preporucio(osecam da niste los covek )sledece:
Pozeljno je da svaki komentar bude kratkog sadrzaja(bolje slati i vise komentara)sa jasnom poslatom porukom.Sve sto se iznosi u komentaru treba da se temelji na proverenim,tacnim cinjenicama i predpostavkama koje se kasnije dokazu da su tacne.S druge strane cinjenice se temelje na vec postojecim pravilima,koja treba pravilno tumaciti.
Odgovorne reci imaju svoju tezinu i odgovornost i pre njihove upotrebe brizljivo treba proveriti njihovo znacenje i efekat.
Postujte ljude,pogotovo nepoznate,da bih oni Vas postovali.Nije do zgoreg:obratite paznju kako se obracate ljudima,bez obzira na njihove godine?
Zapamtite da u svakom poslu ima igraca i navijaca.
Nisam pristalica dugih komentare,skidam sesir,niski poklon uz VELIKO IZVINJENJE UCESTNICIMA FORUMA.
Pozdrav.

Ajdeeeeeee

pre 15 godina

Radujem se svakoj vesti o MŠ i njenom povratku tenisu.
Ali gde je vest o žrebu naših devojaka. Pa, ovako: Jelena je četvrta nositeljka (ne mrštite se) i u svom delu žreba ima Radvansku, Korne, Cibulkovu, Savaj, Klejbanovu... i ne bi trebalo da bude problema do polufinala; Ana je peta nositeljka i nalazi se u četvrtini Elene Dementijeve, a tu su još Hantuhova, Bamer, Ženg, Dulko, Sugijama... Njoj će biti mnogo teže, ali ja verujem da može, a onda na žalost (ili sreću) srpsko polufinale.
U gornjem delu žreba, Jelena Dokić bi mogla da pomrsi račune Safinoj u četvrtfinalu (inače Safina ima otvoren prolaz), a na drugoj strani će borbu voditi Zvonarjeva, Kuznjecova, Morezmo...

Napred Jelena i Ana (do odbrane titule).

Tamara

pre 15 godina

@ modiljani
:)))))

@ Dimic
Cccc kada sam rekla da je Enanova frustrirala sestre Wilijams lepo sam rekla jer im je uzimala gs.u poslednjih par godina, skor nisam pominjala..razumes!?
A i uzela sam njih dve za primer jer su fizicki najjace a Zastin na izgled tako mala i slaba, ali je znala da ih pobedi (us open 2007 prvo je pala Venus, pa SErena u sred Amerike).
Istina Belgijanka nikada nije osvojila W.za razliku od CRne venere ali je imala sve ostale gs.i to po par njih a za mene je veci uspeh imati toliko trofeja na razlicitim podlogama nego biti petostruki sampion W.
U ostalom pogledaj i koja je od njih duzed bila prva!?.....Dimicu Dimicu...lepo je biti mlad i voleti Venus ali Zastin je bolja.:P.
Srecno Sarapova!
JJ kraljica.

Ana

pre 15 godina

@realista i veoma stručan
Za pravopis nisi. I pseudonimi se pišu velikim slovom. A ovo - "ne kažem da je Šarapova loša igračica, samo..." zaista je fenomenalno!

Kozma

pre 15 godina

@Ajdeeeee
Čime dokazuješ da Ana ima teži žreb? Naprotiv, prema imenima, Jelena ima teži žreb. Ako si mislila na Dementijevu, ona je van forme, uskoro će napuniti 28 godina, zato je Ana bolje prošla na žrebu od Jelene, bez obzira što loše stoji protiv Ruskinje, jer svemu dođe kraj. A što se tiče srpskog polufinala, vi zaista ne možete bez tog "srpstva" ni jedan žreb da obelodanite. Zar vam španska lekcija nije pomogla da se otreznite od nacionalne opijenosti, pogotovo što je IW individualni turnir. "Srpkinjice u polufilu!" Kič se meri stepenom banalnosti asocijacija.

Tamara

pre 15 godina

@ Dimic
Vise je nego ocigledno da si subjektivan kada je Amerikanka u pitanju.
Ja nju ne cenim kao teniserku u pravo zbog toga sto kako i sam kazes ne igra na sljaci, meni ona nikada nece biti velika legenda moze da ima i 200 W.trofeja. Prava teniska kraljica mora da bude konstantna i igra na svim podlogama (kao Zistin) jer Venus je mozda uzimala Enanovoj W.ali je zato Belgijanka 2008 uzela 2 od tri gs.na kojima je igrala.
Istina je da je Venus protiv nje imala fantastican skor, ali na kraju karijere se pamte trofeji. Za Anu Ivanovic (primera radi) niko nikada nece reci da je teniserka koja je protiv Venus imala 1:4 ili protiv Jelene 7:2 vec Roland Garros shapionka. I Pironkova ima pozitivan skor protiv Ivanoviceve pa ce ova druga uvek biti bolja razumes!?
Zistin ima vise trofeja, godinama je bila konstantna i njoj u karijeri samo fali W(ima finale), dok sumnjam da ce Venus ikada osvojiti RG. ili AO.makar igrala do 100.godine.
I nije to "moja Maja" i nema potrebe da je ispravljas njeno misljenje je samo razlicito od tv og. Ja postujem oba. POZZ

Miladin

pre 15 godina

Ne možete poricati da visina nije u savremenom tenisu, na brzim podlogama, prednost. Na slici sa Klintonom, Ana je u belim patikama, Jelena nosi cipele sa jako, jako visokim štiklama. Znači, i ona bi volela da ima desetak santimetara više. I duže ruke.

Dimić

pre 15 godina

@Tamara,
Lepo je biti mlad i neodgovoran prema istini. Znaš kako je Žistin Enen "drala" Venus? Tako što ju je Crna Gazela ispratila u penziju sa 7:2, u međusobnim mečevima. Venus ima pet, a Žistin nijedan Vimbldon. Žistin je tenis napustila sa 26, Venus igra i pobeđuje, iako se bliži 29. godini života. Tamara, Tamara...

realista

pre 15 godina

Malo cudna odluka da se posle tolike pauze - vraca i igra dubl umesto singla.
Verovatno su dosta u pravu oni koji pominju njenu ariganciju.
Kao da se ne usudjuje da odmah pocne da igra sing, da slucajno ne izgubi od neke kvalifikantkinje i ugrozi svoju reputaciju. I porazi su sastavni deo igre, nista strasno i da se tako nesto dogodi. Svi bi to mogli opravdati tom dugom pauzom.
Medjutim izgleda da je Mariji reputacija vaznija od samog tenisa. Cak je i ta njena povreda malo cudna. Nije se povredila ni na kakvom mechu.
Niko konkretno ne zna o kakvoj se povredi radi, a ona odsustvuje sa terena vec 7 meseci.
Kao da se sprema da osvoji sve moguce titule kada konacno pocne da igra.
Samo dok je ona pauzirala, bar 7-8 igracica je toliko napredovalo - da ce Marija plasim se tesko moci da pobedi bilo koju od njih i jako tesko ce se uopste vratiti i medju prvih 10. Bar ove godine za to vise nema nikakvih sansi.

Cucurigu

pre 15 godina

Kom 38 realan,nepismen,nestrucan

Kao sto sam Vama juce u odgovoru rekao:volim kratkosadrzajne komentare sa jasnom porukom.Ocito da Vi moj jucerasnji dobronamerni odgovor Niste razumeli.Nazalost,izgleda da licno Vam ja tu nemogu nista pomoci.
Svako Vam dobro.

P.S.Nije ovo moja rakcija,Verovatno ste primetili da sam smiren covek,na Vas odgovor i na Vasu salu.Cucurigu moze biti kako za koga.Za Vas svakako znaci:
PROBUDITE SE JEDNOM i POMOZITE MI DA OVDE VISE LJDE VISE NE MALTRETIRAMO.JA U SVAKOM SLUCAJ TO VISE NECU.
HVALA.

realista i veoma strucan

pre 15 godina

@Cucurigu
Ne znam sta je to toliko cudno i nestrucno u mom komentaru.
Lepo sam izrazio cudjenje zasto Sharapova ne igra singl - vec dubl. Ako se oporavila i moze da igra dubl - znaci da moze da igra i singl.
Moje obrazlozenje je da je razlog to sto se plasi nekog poraza na samom startu. Poraz u dublu niko nece ni zapamtiti, a u dublu i ne mora da bude kriva za poraz. Jednostavno i suigracica moze da bude kriva za poraz, ako odigra mnogo lose.
A da je kojim slucajem nastupila u singlu i ispala u prvom-drugom kolu od neke anonimne igracice koja nije ni u prvih 100 - o tome bi se pricalo i to bi se pamtilo.
A Marija zbog svoje arogancije to ne zeli sebi da dozvoli.
Gledao sam pre desetak dana snimke iz Boutilierevog kampa u kome je Sharapova trenirala i delovala je sasvim zdravo i spremno.
Ako razlog njenog neigranja u singlu nije ovaj koji ja pominjem - molim te "veliki strucnjace" reci nama nestrucnima koji je onda pravi razlog.
Sto se tice njene pozicuje na listi ne znam sta sam tu pogresno ili nestrucno rekao. Trenutno je na 23. mestu. Zbog neigranja u Indian Welsu posle ovog turnira izgubice jos 420 poena i pasti negde oko 30. mesta.

Sta je tu nestrucno kada kazem da ce se ove godine tesko vratiti u prvih 10. Ne mislim pod tim da je ona losa igracica. Vec jednostavno nema dovoljno turnira da nadoknadi sve bodove koje je izgubila zbog neigranja. Da bi se ove godine vratila u prvih 10 trebalo bi joj otprilike 7-8 titula ukljucujuci tu i bar 2 GS titule.
Takodje sam rekao da su neke igracice puno napredovale dok je Sharapova pauzirala. Tu mislim na Safinu, Zvonarevu, Dementievu, Voznjecki, Moresmo... Sve su to igracice koje je Sharapova prosle godine mogla sa lakocom da pobedjuje. Sada ce medjutim morati mnogo znoja da prolije za svaku pobedu protiv bilo koje od njih.
Sem toga sa 30. pozicijom na listi sada ce joj se lako desavati da vec u drugom-trecem kolu na turnirima nailazi na sestre Villiams, Anu, Jelenu, Safinu i sl. A sve su to protivnice koje nije lako pobediti.
Dakle ostale igracice iz vrha ce se uglavnom na sledecim turnirima setati do polufinala, a Sharapova ce morati dobro da se pomuci da prodje i u trece kolo.
Zato mislim da joj je velika greska bila prvo to sto je propustila Dubai, a zatim i ovo sada sto ne igra IW.
Kada jednom ispadnes sa vrha nije se lako tamo vratiti. To znaju sve teniserke koje su imale takva iskustva.
Ne znam kakvu je to tacno povredu Sharapova imala zbog koje je odsstvovala 8 meseci sa terena, ali znam da se i posle mnogo tezih povreda igraci vrate u igru za 3-4 meseca.

Takodje bi voleo da mi objasnis po cemu je to Jelenin zreb tezi od Aninog.? Koje su to igracice u Jeleninoj cetvrtini uopste vredne pomena, sem ove male Chibulkove?
A ja cu ti nabrojati ko se nalazi u Aninoj cetvrtni:
- Flavia Peneta - italijanka koja recimo ima 3 pobede i 3 poraza protiv jedne Venus Viliams.
-Zheng - kineskinja koja je vec 2 puta pobedjivala Anu,koja je vec osvojila par GS titula u dublu, a prosle godine u singlu napredovala od 160. mesta do 17. mesta na kome je sada.
- Hantukova - slovakinja koja je sa 19 godina bila peta na svetu i koja ja prilicno iskusna i uvek nezgodna protivnica.
- Dementieva - ruskinja koja je trenutno na 4. mestu, osvojla prosle godine zlato na OI, ove godine vec uzela 2 titule i igrala polufinale na Australia Openu.

Ima mozda u Jeleninoj cetvrtini nekoliko igracica kao sto su :Radvanska, Klejbanova, Kornet. Samo to su sve devetnaestigodisnje klinke bez velikog iskustva koje tek pokusavaju da se probiju u teniski vrh.
Zato ne mislim da je Jelenin deo zreba tezak niti da ima neke ozbiljne protivnice bar do polufinala.

Dimić

pre 15 godina

@Tamara
Zaista pišeš ono što nije tačno. Nije Žistin poslednih godina sestrama Vilijams uzimala "grend slemove" i time ih "frustrirala". Ona je samo jednom pobedila Venus u Njujorku, a drugu pobedu postigla je na nekom manjem turniru, i to davno. Žistin je za tri godine doživela šest uzastopnih poraza na brzim podlogama od Venus. Kao što znaš, Venus nema RG, jer ne igra na šljaci. Za poslednje četiri godine Venus je tri puta osvojila Vimbldon. Kako je to onda Žistin nju "frustrirala"? Nisi ti prgava, kako ti tepa tvoja Maja, to više liči na mladalački egzibicionizam. Visina i snaga u savremenom tenisu jesu prednost, a to što je "sitna" Žistin bila velika igračica, samo je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Malo je takvih. Ti ne znaš, ali Monika je bila viša od Štefi Graf, a Štefi nije bila niska. I nemoj me više razočaravati naivnim smicalicama, piši ozbiljno, jer na početku beše reč.

irealan,nepismen, nestrucan...

pre 15 godina

@Cucurigu
Pojam strucnosti ste Vi prvi pomenuli u komentaru br. 26, a ja sam samo dalje reagovao na tu "prozivku".
Pretpostavljam da Vi sebe smatrate jako strucnim cim mozete da procenjujete tudju strucnost ili nestrucnost.
Moji komentari jesu ponekad predugi, ali samo iz razloga sto ponekad pokusam da svoje stavove potkrepim cinjenicama.
U poslednjem komentaru sam samo pokusao da obrazlozim moje "nestrucno" misljenje i istovremeno trazio od Vas odgovor na pitanje zasto Marija na ovom turniru igra dubl, a ne singl?
Mozda ja gresim, ali voleo bih da cujem neko drugo, pametnije i strucnije obrazlozenje.
Na zalost nisam dobio nikakav odgovor, pa ne mogu da kazem nista na racun Vase strucnosti.
Medjutim ipak sam uspeo da nadjem slicnost u Vasem ponasanju i ponasanju Marije Sharapove.
Marija ne igra singl jer se plasi da se ne pokaze kao losha igracica.
Vi ne odgovarate na moja pitanja jer se plasite da se ne pokazete kao nestrucnjak.

@Ana
Moguce je da ja nisam za pravopis, ali u tom slucaju je ucinjena jedna velika nepravda.
Naime taj koji nije za pravopis je pre nekih dvadesetak godina bio prvi na republickom takmicenju mladih lingvista (cini mi se da je tada to takmicenje imalo takav naziv). Medjutim nikad se nisam previse opterecivao lingvistikom i pravopisom, niti su moja interesovanja kasnije isla u tom pravcu.
Dovoljno mi je sto sam svestan da sam i danas pismeniji od 80 % ljudi koji ovde pisu, a to je za mene dovoljno.
A sad da uzvratm na slican nacin:
Ni ti nisi za internet.
Gde si cula da na internetu postoje pseudonimi?
Ovo sto vidis ispod zove se potpis. Taj potpis se popularno zove nick, skraceno od nickname, sto u prevodu znaci nadimak.
Taj nadimak ne mora nista da znaci, moze da se pise malim ili velikim slovima kako god zelis. Mozes u potpis da stavis na primer xy2.
Jedina svrha tog potpisa je da
se lakse razlikuju autori poruka i da lakse mogu jedni sa drugima da komuniciraju.
U suprotnom bi se ja sada tebi morao obracati sa " ti koja si napisala komentar 34".
U necijem nicku ne treba traziti nikakvo znacenje. Mozda ga ima - mozda ne.
Mozda sam ja u prirodi stvarno realista, mozda sam potpuno irealan.
Kad biras nick jedino sto je vazno je da taj nick bude prepoznatljiv, i pamtljiv.
Iz necijeg nicka jedino mozes videti kreativnost osobe koja ga je izabrala.
Vidis Cucurigu ocito ima kreativnosti. Ne trazim nikakvo znacenjeu njegovom potpisu. Evo sad prvi put pokusavam da nadjem neko znacenje i prvo sto mi pada na pamet je malo modifikovana rec nastala od reci kukuriku (onomatopeja petla). Znaci covek se sigurno bavi zivinarstvom :))
Naravno ovo je samo sala kojom sam pokusao da vam pokazem kako u nicku ne treba traziti posebno znacenje.
Sa druge strane, sta reci za osobe koje se potpisuju sa Ana, Tamara, Maja, Nikola-nbg?
Kreativnosti svakako nemate, bar ne ovde na internetu.
Po nekim nepisanim pravilima internet ponasanja, sopstveno ime je poslednja stvar koja se stavlja u potpis.
Ali dobro, covek svakog dana nauci nesto novo. Zar ne?

Nikac

pre 15 godina

Da se Sarapova oporavila kako treba, igrala bi u singlu, a dubl je manje interesantan.
Imamo mi koga da gledamo i za koga da navijamo...Sta me briga za arogantnu ruskinju.

realista

pre 15 godina

Malo cudna odluka da se posle tolike pauze - vraca i igra dubl umesto singla.
Verovatno su dosta u pravu oni koji pominju njenu ariganciju.
Kao da se ne usudjuje da odmah pocne da igra sing, da slucajno ne izgubi od neke kvalifikantkinje i ugrozi svoju reputaciju. I porazi su sastavni deo igre, nista strasno i da se tako nesto dogodi. Svi bi to mogli opravdati tom dugom pauzom.
Medjutim izgleda da je Mariji reputacija vaznija od samog tenisa. Cak je i ta njena povreda malo cudna. Nije se povredila ni na kakvom mechu.
Niko konkretno ne zna o kakvoj se povredi radi, a ona odsustvuje sa terena vec 7 meseci.
Kao da se sprema da osvoji sve moguce titule kada konacno pocne da igra.
Samo dok je ona pauzirala, bar 7-8 igracica je toliko napredovalo - da ce Marija plasim se tesko moci da pobedi bilo koju od njih i jako tesko ce se uopste vratiti i medju prvih 10. Bar ove godine za to vise nema nikakvih sansi.

Janika

pre 15 godina

Marija ima 21 godinu, tri "grend slema" i ona, listaši i tefteraši, ne razmišlja o "prvih deset", ona će, kako slutim, tempirati treninge i formu za Vimbldon. A onda za US Open i završni turnir, jer samo to, pored reklama, donosi mnogo para. Ona je velika igračica, vrlo mlada, imaće samo jedan cilj - da osvoji što više "grend slemova" i tako uđe u istoriju. A ove koje ne mogu da osvoje "grend slem" juriće bodove i tešiti same sebe kako su najbolje na planeti. Sereni je, i pored velikog zaostatka, u 28. godini života, trebalo samo dva meseca da dođe na prvo mesto liste; toliko joj je protivnica bila jaka.

realista i veoma strucan

pre 15 godina

@Cucurigu
Ne znam sta je to toliko cudno i nestrucno u mom komentaru.
Lepo sam izrazio cudjenje zasto Sharapova ne igra singl - vec dubl. Ako se oporavila i moze da igra dubl - znaci da moze da igra i singl.
Moje obrazlozenje je da je razlog to sto se plasi nekog poraza na samom startu. Poraz u dublu niko nece ni zapamtiti, a u dublu i ne mora da bude kriva za poraz. Jednostavno i suigracica moze da bude kriva za poraz, ako odigra mnogo lose.
A da je kojim slucajem nastupila u singlu i ispala u prvom-drugom kolu od neke anonimne igracice koja nije ni u prvih 100 - o tome bi se pricalo i to bi se pamtilo.
A Marija zbog svoje arogancije to ne zeli sebi da dozvoli.
Gledao sam pre desetak dana snimke iz Boutilierevog kampa u kome je Sharapova trenirala i delovala je sasvim zdravo i spremno.
Ako razlog njenog neigranja u singlu nije ovaj koji ja pominjem - molim te "veliki strucnjace" reci nama nestrucnima koji je onda pravi razlog.
Sto se tice njene pozicuje na listi ne znam sta sam tu pogresno ili nestrucno rekao. Trenutno je na 23. mestu. Zbog neigranja u Indian Welsu posle ovog turnira izgubice jos 420 poena i pasti negde oko 30. mesta.

Sta je tu nestrucno kada kazem da ce se ove godine tesko vratiti u prvih 10. Ne mislim pod tim da je ona losa igracica. Vec jednostavno nema dovoljno turnira da nadoknadi sve bodove koje je izgubila zbog neigranja. Da bi se ove godine vratila u prvih 10 trebalo bi joj otprilike 7-8 titula ukljucujuci tu i bar 2 GS titule.
Takodje sam rekao da su neke igracice puno napredovale dok je Sharapova pauzirala. Tu mislim na Safinu, Zvonarevu, Dementievu, Voznjecki, Moresmo... Sve su to igracice koje je Sharapova prosle godine mogla sa lakocom da pobedjuje. Sada ce medjutim morati mnogo znoja da prolije za svaku pobedu protiv bilo koje od njih.
Sem toga sa 30. pozicijom na listi sada ce joj se lako desavati da vec u drugom-trecem kolu na turnirima nailazi na sestre Villiams, Anu, Jelenu, Safinu i sl. A sve su to protivnice koje nije lako pobediti.
Dakle ostale igracice iz vrha ce se uglavnom na sledecim turnirima setati do polufinala, a Sharapova ce morati dobro da se pomuci da prodje i u trece kolo.
Zato mislim da joj je velika greska bila prvo to sto je propustila Dubai, a zatim i ovo sada sto ne igra IW.
Kada jednom ispadnes sa vrha nije se lako tamo vratiti. To znaju sve teniserke koje su imale takva iskustva.
Ne znam kakvu je to tacno povredu Sharapova imala zbog koje je odsstvovala 8 meseci sa terena, ali znam da se i posle mnogo tezih povreda igraci vrate u igru za 3-4 meseca.

Takodje bi voleo da mi objasnis po cemu je to Jelenin zreb tezi od Aninog.? Koje su to igracice u Jeleninoj cetvrtini uopste vredne pomena, sem ove male Chibulkove?
A ja cu ti nabrojati ko se nalazi u Aninoj cetvrtni:
- Flavia Peneta - italijanka koja recimo ima 3 pobede i 3 poraza protiv jedne Venus Viliams.
-Zheng - kineskinja koja je vec 2 puta pobedjivala Anu,koja je vec osvojila par GS titula u dublu, a prosle godine u singlu napredovala od 160. mesta do 17. mesta na kome je sada.
- Hantukova - slovakinja koja je sa 19 godina bila peta na svetu i koja ja prilicno iskusna i uvek nezgodna protivnica.
- Dementieva - ruskinja koja je trenutno na 4. mestu, osvojla prosle godine zlato na OI, ove godine vec uzela 2 titule i igrala polufinale na Australia Openu.

Ima mozda u Jeleninoj cetvrtini nekoliko igracica kao sto su :Radvanska, Klejbanova, Kornet. Samo to su sve devetnaestigodisnje klinke bez velikog iskustva koje tek pokusavaju da se probiju u teniski vrh.
Zato ne mislim da je Jelenin deo zreba tezak niti da ima neke ozbiljne protivnice bar do polufinala.

Ajdeeeeeee

pre 15 godina

Radujem se svakoj vesti o MŠ i njenom povratku tenisu.
Ali gde je vest o žrebu naših devojaka. Pa, ovako: Jelena je četvrta nositeljka (ne mrštite se) i u svom delu žreba ima Radvansku, Korne, Cibulkovu, Savaj, Klejbanovu... i ne bi trebalo da bude problema do polufinala; Ana je peta nositeljka i nalazi se u četvrtini Elene Dementijeve, a tu su još Hantuhova, Bamer, Ženg, Dulko, Sugijama... Njoj će biti mnogo teže, ali ja verujem da može, a onda na žalost (ili sreću) srpsko polufinale.
U gornjem delu žreba, Jelena Dokić bi mogla da pomrsi račune Safinoj u četvrtfinalu (inače Safina ima otvoren prolaz), a na drugoj strani će borbu voditi Zvonarjeva, Kuznjecova, Morezmo...

Napred Jelena i Ana (do odbrane titule).

Dimić

pre 15 godina

@Tamara,
Lepo je biti mlad i neodgovoran prema istini. Znaš kako je Žistin Enen "drala" Venus? Tako što ju je Crna Gazela ispratila u penziju sa 7:2, u međusobnim mečevima. Venus ima pet, a Žistin nijedan Vimbldon. Žistin je tenis napustila sa 26, Venus igra i pobeđuje, iako se bliži 29. godini života. Tamara, Tamara...

Fala bogu

pre 15 godina

Posle silnih lupetanja o tome da je Marija napustila tenis zbog "ljubavi" (nikada u to nisam verovao, jer je reč o zreloj osobi), ovo je sjajna vest. I Marija i Ana ubedljivo su najtalentovanije i najmlađe predstavnice savremenog tenisa, koje će za nekoliko meseci ponovo biti ono što su bile. Kad odu Venus i Serena, imaćemo Mariju i Anu, u najboljim godinama. Mene samo takav tenis zanima, a ne onaj koji je igrala 1,64 metra visoka King (Marija ima 1,88, Ana je malčice niža ali i snažnija), ili njoj slična Narandža Sančez.

modiljani

pre 15 godina

A sta cemo sa Zistin Enan i visinom i snagom...eeee nemas pojma..Mozes da vredjas Jelenu koliko hoces kad ti vec dopustaju moderatori...al to je dobro vidi se da razmisljas o njoj...nastavi da razmislas i pazi se samo da ne dobijes neki cir...niko nije vredan tvog zdravlja pa ni jelena jankovic...zvaci one najbolje zvake,da ih ne reklamiram i smej se:)smeeej se smeeej uvek se smeej...

Miladin

pre 15 godina

Ne možete poricati da visina nije u savremenom tenisu, na brzim podlogama, prednost. Na slici sa Klintonom, Ana je u belim patikama, Jelena nosi cipele sa jako, jako visokim štiklama. Znači, i ona bi volela da ima desetak santimetara više. I duže ruke.

Đoda

pre 15 godina

Šta kažete, arogantna? Neće da vam se javi na stepeništu, dok prolazi pored vas a vi nosite kiseli kupus iz podruma. Mislite da mora da se smejulji "bleskasto", bez razloga, ne bi li se vama dopala. Venus, Marija i Ana na terenu deluju veličanstveno, ali vi to ne primećujete. To smo zapazili i mi u Petlovac, što znači da nismo provincija, kao vi.

Kozma

pre 15 godina

@Ajdeeeee
Čime dokazuješ da Ana ima teži žreb? Naprotiv, prema imenima, Jelena ima teži žreb. Ako si mislila na Dementijevu, ona je van forme, uskoro će napuniti 28 godina, zato je Ana bolje prošla na žrebu od Jelene, bez obzira što loše stoji protiv Ruskinje, jer svemu dođe kraj. A što se tiče srpskog polufinala, vi zaista ne možete bez tog "srpstva" ni jedan žreb da obelodanite. Zar vam španska lekcija nije pomogla da se otreznite od nacionalne opijenosti, pogotovo što je IW individualni turnir. "Srpkinjice u polufilu!" Kič se meri stepenom banalnosti asocijacija.

Dimić

pre 15 godina

@Tamara
Zaista pišeš ono što nije tačno. Nije Žistin poslednih godina sestrama Vilijams uzimala "grend slemove" i time ih "frustrirala". Ona je samo jednom pobedila Venus u Njujorku, a drugu pobedu postigla je na nekom manjem turniru, i to davno. Žistin je za tri godine doživela šest uzastopnih poraza na brzim podlogama od Venus. Kao što znaš, Venus nema RG, jer ne igra na šljaci. Za poslednje četiri godine Venus je tri puta osvojila Vimbldon. Kako je to onda Žistin nju "frustrirala"? Nisi ti prgava, kako ti tepa tvoja Maja, to više liči na mladalački egzibicionizam. Visina i snaga u savremenom tenisu jesu prednost, a to što je "sitna" Žistin bila velika igračica, samo je izuzetak koji potvrđuje pravilo. Malo je takvih. Ti ne znaš, ali Monika je bila viša od Štefi Graf, a Štefi nije bila niska. I nemoj me više razočaravati naivnim smicalicama, piši ozbiljno, jer na početku beše reč.

marko-nbg

pre 15 godina

E bas mi je drago!!! Konacno da se vrati na teren!!! Nadam se da je uspela da potpuno zaleci povredu i da vise nece imati ovakve pauze!!!
Napred JJ!!! Napred Ana!! Napred Marija!!!!

Tamara

pre 15 godina

@ modiljani
:)))))

@ Dimic
Cccc kada sam rekla da je Enanova frustrirala sestre Wilijams lepo sam rekla jer im je uzimala gs.u poslednjih par godina, skor nisam pominjala..razumes!?
A i uzela sam njih dve za primer jer su fizicki najjace a Zastin na izgled tako mala i slaba, ali je znala da ih pobedi (us open 2007 prvo je pala Venus, pa SErena u sred Amerike).
Istina Belgijanka nikada nije osvojila W.za razliku od CRne venere ali je imala sve ostale gs.i to po par njih a za mene je veci uspeh imati toliko trofeja na razlicitim podlogama nego biti petostruki sampion W.
U ostalom pogledaj i koja je od njih duzed bila prva!?.....Dimicu Dimicu...lepo je biti mlad i voleti Venus ali Zastin je bolja.:P.
Srecno Sarapova!
JJ kraljica.

Boss

pre 15 godina

@ Ajdeeee
Greska: Jelena je drugi nosioc (odakle ti to da treca teniserka bude cetvri nosioc????), a Ana peti!!!! Mislim da ce Safina tradicionalno doci do finala, a turnir osvaja Jelena ili Dementijeva, mada na zalost ova druga ima vece sanse. SRECNO!!!

Ana

pre 15 godina

@realista i veoma stručan
Za pravopis nisi. I pseudonimi se pišu velikim slovom. A ovo - "ne kažem da je Šarapova loša igračica, samo..." zaista je fenomenalno!

irealan,nepismen, nestrucan...

pre 15 godina

@Cucurigu
Pojam strucnosti ste Vi prvi pomenuli u komentaru br. 26, a ja sam samo dalje reagovao na tu "prozivku".
Pretpostavljam da Vi sebe smatrate jako strucnim cim mozete da procenjujete tudju strucnost ili nestrucnost.
Moji komentari jesu ponekad predugi, ali samo iz razloga sto ponekad pokusam da svoje stavove potkrepim cinjenicama.
U poslednjem komentaru sam samo pokusao da obrazlozim moje "nestrucno" misljenje i istovremeno trazio od Vas odgovor na pitanje zasto Marija na ovom turniru igra dubl, a ne singl?
Mozda ja gresim, ali voleo bih da cujem neko drugo, pametnije i strucnije obrazlozenje.
Na zalost nisam dobio nikakav odgovor, pa ne mogu da kazem nista na racun Vase strucnosti.
Medjutim ipak sam uspeo da nadjem slicnost u Vasem ponasanju i ponasanju Marije Sharapove.
Marija ne igra singl jer se plasi da se ne pokaze kao losha igracica.
Vi ne odgovarate na moja pitanja jer se plasite da se ne pokazete kao nestrucnjak.

@Ana
Moguce je da ja nisam za pravopis, ali u tom slucaju je ucinjena jedna velika nepravda.
Naime taj koji nije za pravopis je pre nekih dvadesetak godina bio prvi na republickom takmicenju mladih lingvista (cini mi se da je tada to takmicenje imalo takav naziv). Medjutim nikad se nisam previse opterecivao lingvistikom i pravopisom, niti su moja interesovanja kasnije isla u tom pravcu.
Dovoljno mi je sto sam svestan da sam i danas pismeniji od 80 % ljudi koji ovde pisu, a to je za mene dovoljno.
A sad da uzvratm na slican nacin:
Ni ti nisi za internet.
Gde si cula da na internetu postoje pseudonimi?
Ovo sto vidis ispod zove se potpis. Taj potpis se popularno zove nick, skraceno od nickname, sto u prevodu znaci nadimak.
Taj nadimak ne mora nista da znaci, moze da se pise malim ili velikim slovima kako god zelis. Mozes u potpis da stavis na primer xy2.
Jedina svrha tog potpisa je da
se lakse razlikuju autori poruka i da lakse mogu jedni sa drugima da komuniciraju.
U suprotnom bi se ja sada tebi morao obracati sa " ti koja si napisala komentar 34".
U necijem nicku ne treba traziti nikakvo znacenje. Mozda ga ima - mozda ne.
Mozda sam ja u prirodi stvarno realista, mozda sam potpuno irealan.
Kad biras nick jedino sto je vazno je da taj nick bude prepoznatljiv, i pamtljiv.
Iz necijeg nicka jedino mozes videti kreativnost osobe koja ga je izabrala.
Vidis Cucurigu ocito ima kreativnosti. Ne trazim nikakvo znacenjeu njegovom potpisu. Evo sad prvi put pokusavam da nadjem neko znacenje i prvo sto mi pada na pamet je malo modifikovana rec nastala od reci kukuriku (onomatopeja petla). Znaci covek se sigurno bavi zivinarstvom :))
Naravno ovo je samo sala kojom sam pokusao da vam pokazem kako u nicku ne treba traziti posebno znacenje.
Sa druge strane, sta reci za osobe koje se potpisuju sa Ana, Tamara, Maja, Nikola-nbg?
Kreativnosti svakako nemate, bar ne ovde na internetu.
Po nekim nepisanim pravilima internet ponasanja, sopstveno ime je poslednja stvar koja se stavlja u potpis.
Ali dobro, covek svakog dana nauci nesto novo. Zar ne?

Cucurigu

pre 15 godina

Boss
@Ajdeee
Boss vidi se da ste dobronameran covek.Sto se tice
@Ajdeee,neznam dali je to lapsus,ali po recima "(ne mrstite se)" verovatno govori nesto izmedju redova,licno ja bih zeleo tu filozofsku odgonetku,ili pak gospoda cita i pise s desna u levo.
Ako je gospoda gledala "mrezu"-raspored, Eurosporta tamo stoji:
2 Jelena Jankovic.Ovo 2-mi citamo dva,a ne cetiri.Moram dsa sazaljenjem da kazem dok su bili mecevi,"morao" sam svakog jutra da budim jednog DEDU,naseg komsiju,predstavnika "tenisacke velesile".Mislim ,trebalo bi,da za Vas nema potrebe,ipak smatram da je lapsus.Ja cu ippk da kukuriknem jednom,da nas obavestite u cemu je istina.CUCURIGUUUUU...
Hvala Vama,zivi bili i cekam Vas odgovor.
Pozdravljam povratak Sarapove,ali vise volim Jelenu i Anu i zelim im susret finale.

Tamara

pre 15 godina

@ modiljani
E koji si car svaka ti cast!!!!
Svazem se sa svakim slovom tog kometara.
Kako ih je samo Enan shibala sigurna sam da je Serenu i Venus frustriralo sto im je par godina uzimala gs.i pobedjivala ih.
O
s
m
e
h
o
m


do



ginisa.......XD.

Cucurigu

pre 15 godina

Ispravak u kom.24
Izvinjavam se za nehoticnu gresku u tekstu.
U delu teksta pogresno stoji;
...Modam dsa sazaljenjem da kazem dok su bili "morao"...
a treba da bude:
...Moram sa sazaljenjem da kazem dok su bili mecevi DK Spanija-Srbija "morao"...

Cucurigu

pre 15 godina

Stvarno ne mogu da shvatim da postoje i takvi ljudi,bez elementarne teniske kulture, imaju hrabrosti i dozvoljavaju sebi da pisu "strucne komentare" i pored toliko i takvih napisanih g.....ti,stavlaju smelo u podpisu takva zvucna,laskava i ozbiljna imena(pseudonime)tipa: r e a l i s t a.
A onda kada nas susedi("komsije") kritikuju ,u ime takvih, da smo sarlatani i diletanti u tenisu mi se ljutimo!!!

Ajdeeeee!

pre 15 godina

Ehej, usporite malo.

U najboljoj nameri sam hteo informacije da podelim sa svima, jer ih na sajtu još nije bilo, i napravio lapsus kod Jelene napisavši da je četvrta NOSITELJKA (na ovo se odnosilo "ne mrštite se"). Što se tiče težine žreba, ostajem pri napisanom, a na zlonamerne komentare (18) ne želim da odgovaram (nigde ne piše "srpkinjice"...- asocijacija najbolje govori o "autoru" iste).

Pozdrav dobronamernima i "vidimo se" kad krene IW (glavni žreb).

Tamara

pre 15 godina

@ Dimic
Vise je nego ocigledno da si subjektivan kada je Amerikanka u pitanju.
Ja nju ne cenim kao teniserku u pravo zbog toga sto kako i sam kazes ne igra na sljaci, meni ona nikada nece biti velika legenda moze da ima i 200 W.trofeja. Prava teniska kraljica mora da bude konstantna i igra na svim podlogama (kao Zistin) jer Venus je mozda uzimala Enanovoj W.ali je zato Belgijanka 2008 uzela 2 od tri gs.na kojima je igrala.
Istina je da je Venus protiv nje imala fantastican skor, ali na kraju karijere se pamte trofeji. Za Anu Ivanovic (primera radi) niko nikada nece reci da je teniserka koja je protiv Venus imala 1:4 ili protiv Jelene 7:2 vec Roland Garros shapionka. I Pironkova ima pozitivan skor protiv Ivanoviceve pa ce ova druga uvek biti bolja razumes!?
Zistin ima vise trofeja, godinama je bila konstantna i njoj u karijeri samo fali W(ima finale), dok sumnjam da ce Venus ikada osvojiti RG. ili AO.makar igrala do 100.godine.
I nije to "moja Maja" i nema potrebe da je ispravljas njeno misljenje je samo razlicito od tv og. Ja postujem oba. POZZ

Cucurigu

pre 15 godina

realista i veoma strucan (kom.31)

E sad me jos vise zbunjujete sa Vasim cuvenim dodatkom u podpisu: i v e o m a s t r u c a n!!!
Neznam sada vise ,u sta da verujem i dal uopste bilo sta da Vam verujem ?!.Pored ostalog Vi kazete(Vi me pitate,tj.Vi se zalite): "...molim te "veliki strucnjace" reci nama nestrucnima koji je onda pravi razlog".Vi se ovde zalite ili tvrdite,ja nezna,Vi to bolje znate, kako ste nestrucni a u podpisujete se,vec vidimo kako.
Vasa "velika strucnost"(nazalost moram ovo da stavim u navodnicima,nesmem ovo bez navodnika,savest mi to ne dozvoljava),pocela je vec danas da se potvrdjuje(verovatno ste citali danas moj ispravak,na jucerasnji moj Vama upuceni komentar u naslovu povodom zreba).
Pojedinacno ne zelim da komentarisem Vase teze,ne zato sto nemogu,vec zbog prostora i ostalih ucestnika foruma(zasto bi ih maltretirao,a i treba ceniti njihovo i nase dragoceno vreme) ali bih Vama dobronamerno,stvarno dobronamerno preporucio(osecam da niste los covek )sledece:
Pozeljno je da svaki komentar bude kratkog sadrzaja(bolje slati i vise komentara)sa jasnom poslatom porukom.Sve sto se iznosi u komentaru treba da se temelji na proverenim,tacnim cinjenicama i predpostavkama koje se kasnije dokazu da su tacne.S druge strane cinjenice se temelje na vec postojecim pravilima,koja treba pravilno tumaciti.
Odgovorne reci imaju svoju tezinu i odgovornost i pre njihove upotrebe brizljivo treba proveriti njihovo znacenje i efekat.
Postujte ljude,pogotovo nepoznate,da bih oni Vas postovali.Nije do zgoreg:obratite paznju kako se obracate ljudima,bez obzira na njihove godine?
Zapamtite da u svakom poslu ima igraca i navijaca.
Nisam pristalica dugih komentare,skidam sesir,niski poklon uz VELIKO IZVINJENJE UCESTNICIMA FORUMA.
Pozdrav.

Cucurigu

pre 15 godina

Kom 38 realan,nepismen,nestrucan

Kao sto sam Vama juce u odgovoru rekao:volim kratkosadrzajne komentare sa jasnom porukom.Ocito da Vi moj jucerasnji dobronamerni odgovor Niste razumeli.Nazalost,izgleda da licno Vam ja tu nemogu nista pomoci.
Svako Vam dobro.

P.S.Nije ovo moja rakcija,Verovatno ste primetili da sam smiren covek,na Vas odgovor i na Vasu salu.Cucurigu moze biti kako za koga.Za Vas svakako znaci:
PROBUDITE SE JEDNOM i POMOZITE MI DA OVDE VISE LJDE VISE NE MALTRETIRAMO.JA U SVAKOM SLUCAJ TO VISE NECU.
HVALA.