Ponedeljak, 02.03.2009.

13:26

EL: Novica Veličković MVP februara!

Košarkaš Partizana Novica Veličković izabran je za najboljeg košarkaša Evrolige u februaru.

Izvor: Miloš Todoroviæ

EL: Novica Velièkoviæ MVP februara! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

ZG

pre 15 godina

Toni Kukoč i Dražen najbolji igrači Evrope svih vremena.Pogledajte Kukoč wikipedija ,ne možete ni izbrojati titule , 27 TITULA vrhunske kategorije. Ova dva velikana nitko ne može dostići u znanju i karizmi koju su nosili na parketima.Bilo je još nakih vrlo dobrih igrača ,ali ova dvojica su kao sa druge planete.

markoBg

pre 15 godina

If at times he seems to be at the middle of a basketball universe where fans by the thousands stand for hours to cheer while him work, the Euroleague MVP for February is quick to point out what he's about: the team. Novica Velickovic grew up with Partizan Belgrade and has played every game of his club career wearing its black-and-white jersey. After a month to remember, and with plenty of big games left ahead, Velickovic is not about to forget that no matter who among him and his teammates play better or worse at times, none are bigger than Partizan itself. If he needed any reminders, the day after he was named MVP for February, fans lined the sidewalks for hours to buy tickets for Partizan's showdown on Thursday with Panathinaikos. Those fans, Velickovic says, are more proof that he is part of something bigger. "I have played throughout Europe and there are hot courts and hot fans, but nothing could compare to Partizan fans," Velickovic told Euroleague.net. "First of all they know and understand basketball. This is the reason they are leading us during the games. It's like they coach us collectively, by trance."

February MVP: Novica Velickovic, Partizan

mane

pre 15 godina

Sta reci? Moj najveci idol! Legenda zbog koje volim Partizan najvise na svetu! Eh kad bismo ga samo zadrzali a blentavi Tepic kada bude odlazio bicu najsrecnija osoba na svetu!
(Novica_Velickovic, 2. mart 2009 16:11)

Ko je bre tebi dao pravo da napišeš "Partizan"?
E moj prijatelju, veze ti nemaš sa životom.
Pređi da navijaš za KKSS, pusti taj kompijuter i uzmi ašov, pa sadi voće.
Košarka je intelektualna igra i da bi je pratio i komentarisao moraš da imaš IQ bar 90.
Moraš ti batice još mnogo da učiš.

Plikuscht

pre 15 godina

mnogo teze mi je bilo da mu objasnim zasto navijaci kk ss sebe nazivaju delijama jer je prva pesmica koju je Luka naucio bila:

...Partizan vole samo delije,
delije iz ponosne Srbije...

malo je razmisljao na tu temu i zakljucio da ce morati gospodin Gegavi da odvede navijace kk ss zbog kradje:)
(Lukina mama, 2. mart 2009 23:54)

Ha, ha, ha, ha ... ma mogu samo da mole Ushka da im pozajmi gajde da uce da sviraju, da ih gospodin Gegavi ne bi spakovao ... :)))

boki

pre 15 godina

Ракочевић играч Јануара, Величковић играч Фебруара,
...….. ић играч Марта...

(Настави низ)
(Miki, 2. mart 2009 14:35) A u martu LASMe .IC igrac meseca.

prijatelj

pre 15 godina

tacno.komentar 81 i 83 pokaziju cistu zavist i pakost.I vi pacenici koji ste to napisali,nemate 2 grama mozga,jer da imate znali bi nesto...i tuzno je sto trosimo reci na vas ...

drazen vuckovic

pre 15 godina

sta reci za partizan i cjelokupnu ekipu osim strasno fenomenalno ! vujosevic odlicno radi jos da je ostao pekovic polufinale zagarantirano ! navijac sam crno belih od malih nogu uzivam u svakoj pobedi ! pozdrav navijacima partizana u celom svetu ! idemo po naslov prvaka europe !!!!

boki

pre 15 godina

karata vise nema!
Sad me zvao drugar koji je ispred Arene.
Tapkarosi su pokupovali sve karte!
Navodno je smelo samo 5 karata na licnu kartu da se uzme. Pod hitno da se sprovede istraga protiv odgovornih lica!

Grobar sa juga

pre 15 godina

komentari 81 i 83 su smesni

kao Novicu je gurao tata!

nemate vi pojma......decko igra perfekt
pa da ga je gurao tata sigurno ne bih bio MVP kola u evro ligi sto vi ciga** mozete samo da sanjate

i za komentar 83........pa vi ste samo u tome i bolji....u zenskim sportovima
da se gleda po titulama muske kosarke.....mogli biste samo da nam pljunete pod prozor

pozzzzz za sve grobare

Izvinjavamo se,mlogo se izvinjavamo

pre 15 godina

@(Rocky Balboa, 2. mart 2009 15:25)
Prvo cestitke ovom momku na igrama u februaru, svaka cast.
Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu


Vest je u potpunosti preuzeta sa http://www.euroleague.net/news/i/45157/180

haralampije

pre 15 godina

Sve čestitke Novici ubici.

Treba napomenuti da su Grobari kao šesti igrač najbolji u evroligi sa indeksom u proseku preko 40.

Lukina mama

pre 15 godina

bravo Nole!

p.s.pita mene moj klinac a zasto je on Ubica,on je bas dobar?a ja nemam pojma kako da objasnim trogodisnjem detetu...
(Lukina mama, 2. mart 2009 14:04)
kako ste mu objasnili zasto su partizanovi navijaci grobari? :D
(imba, 2. mart 2009 17:57)

mnogo teze mi je bilo da mu objasnim zasto navijaci kk ss sebe nazivaju delijama jer je prva pesmica koju je Luka naucio bila:

...Partizan vole samo delije,
delije iz ponosne Srbije...

malo je razmisljao na tu temu i zakljucio da ce morati gospodin Gegavi da odvede navijace kk ss zbog kradje:)

grobar008

pre 15 godina

Preciznije:
Partizan u zenskoj kosarci:

2 titule prvaka
2 nacionalna kupa
Crvena Zvezda:

28 titula prvaka
10 nacionalnih kupova
1 prvak Evrope
(no, 1. mart 2009 22:13)


Ovo ce uskoro postati najpopularniji sport kod nas...

A ovaj komentar je izasao na vest o nasoj visokoj pobedi.

Kompleksi su kompleksi

Grobar sa juga

pre 15 godina

Ma Novica je najbolji igrac.................samo mi je zao sto ce ga najverovatnije kupiti neki strani klub

pozzzzzz za sve grobare!!!!!!!!

Dullence

pre 15 godina

Ne slazem se za Djordjeica, ako moramo da biramo trojcu,to su Divac, Danilovic i Velickovic! KAda Novica ode, ja glasam da se 12 povuce iz upotrebe! JEste divac mega star, NBA legenda, partizanovac i Bog, ali Novica je nesto posebno, toliku radost jednog igraca da sa uspehom igra u svom klubu ja nisam video. Ja to nisam osetio. Svaki nejgov pokret dokazuje da zivi za kosarku i grobare! On i Danovlic, ne znam koga bi izdovjio. Da, i Goran Grbovic !

Partizan sampion,a ko bi drugi !?

pre 15 godina

Pa normalno,nece valjda Tadija Dragicevic da bude MVP :)

Ej koliko treba da budesh slep da zakljucish da je Tadija bolji od Novice,mada kad dodje Tadija u Partizan sledece godine mozda moze da cuva ledja Velickovicu :DDD

DINASTIJA!!!!

pre 15 godina

veliki podstrek.ali najveći se desio u subotu,pod tribinom.u to ćete tek da se uverite vrlo brzo !

naklon Novici dok kičma ne pukne.

Turin Turambar

pre 15 godina

Sta reci o Novici, a ne preterati ili umanjiti? Moje licno misljenje je da od Djordjevica i Danilovica mi ovakvog IGRACA nismo imali kao sto je Novica ove sezone (naravno racunaju se i prethodne, ali ova je izuzetna). Mnogi ce pomisliti da je takvo razmisljanje povezano sa njegovim ucinkom u statistickom delu, ali radi se upravo u onim nevidljivim stvarima – o karakteristikama jednog pravog vodje na terenu!

Takve vodje nisu bili ni Milojevic ni Vujanic ni Pekovic (drugi nisu ni blizu), jer iako naizgled dosta konkretniji u napadu, ipak su stavljali nesto veci akcenat na svoju licnu igru nego na ceo tim. Lepo su neki primetili Novicinu igru od kosa do kosa, koja je skoro nepogresiva, njegove fenomenalne skokove u napadu, koji po pravilu zavrsavaju poenima, strahovito kvalitetnu odbrana i neizbezne trojke koje sutira kao retko koja cetvorka u Evropi. I na sve to, energija koja izbija iz njega, narocito kad se treba “stisnuti” i napraviti preokret (setimo se samo Armania u Beogradu ili zadnjeg derbija u NLB ligi).

Ovakvom izdanju Novice dosta je doprineo i Dule Vujosevic, kao i nasa uprava, jer su mu konacno nasli pravu zamenu u Lasme-u, jer oni tokom cele utakmice dele minutazu sve do zadnje cetvrtine kada su obojica na parketu (odavno je tako, sem kad se Rakocevic povredio). Paralela sa proslom godinom upravo govori da Novica sada zaista moze da odmori, a da se nasa igra ne raspada dok je on na klupi (kao kad je Borovnjak ulazio prosle godine ili jadni Ceda igrao cetvorku). To se najbolje videlo na zadnjem mecu kada je bukvalno sve “vristalo” u trecoj cetvrtini da igraju obojica, ali je Dule ostao dosledan i pomalo hazarderski nam doneo sansu da u zadnjem delu utakmice dodjemo do pobede.

Ja sam presrecan sto je jedan takav igrac dobio ovakvo priznanje i od onih od kojih je ovako nesto i najlepse dobiti. Onih koji su konacno poceli da kapiraju da za jedan sport poput kosarke ne moraju uvek da igraju samo novac i politicki uticaj. Ove godine tretman Partizana u EL nije bas idealan, ali kad samo uporedim sa onim od prosle godine, ovo je fantasticno. Mislim da je rukovodstvo EL shvatilo (verovatno nakon posete prvog coveka organizacije Pioniru i dozivljaja najboljeg navijanja ikad vidjenog) da jedan takav tim i njegovi navijaci zasluzuju ravnopravan tretman sa ostalim ekipama. Iskreno se nadam i ocekujem, a narocito ukoliko izdanje u Areni bude makar priblizno “Pionirskom” da ce se taj tretman i popraviti i da ce nam dati sansu da se posteno borimo za F4. Nikako ne mogu da zaboravim onu bezocnu kradju protiv Taukeramike, narocito u trecoj utakmici, kada su bez ikakvog rezona dali Pekovicu 3 licne za prvih 10-15 minuta.

Samo se bojim da je ovo ponavljanje price sa Pekovicem i da cemo Novicu izgubiti na kraju sezone, jer puno timova nece zaliti novac da ga dovede, sada kad je potpuno izgradjen igrac i siguran pogodak. Jedino sto nam moze ostaviti kakvu takvu nadu je da u njemu tece crno-bela krv, kao ni u jednom igracu pre njega i da ce nekim cudom ostati u nasem Partizanu i doneti nam jos mnogo, mnogo radosti. Kako god bilo, Novica nas je zaduzio kao RETKO KO i zauvek ce ostati jedan od mojih najvecih sportskih ljubimaca!!!

Analiticar

pre 15 godina

@Rocky Balboa
"Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu !
Za poredjenje evo linka za mesec Januar pa nek se uporedi, velickovic se hvali kao da je u najmanju ruku Dzordan ! "

O cemu ti pricas covece?
Ovaj text, kao i svaki dosadasnji o MVP-u meseca, preveden je DOSLOVCE sa sajta euroleague.net.
Evo i linka:
http://www.euroleague.net/news/i/45157/180

A tvoj post samo govori o dozi isfrustriranosti i komplexa koji se decenijama gomila u taboru kk sledeca sezona.

tuzni grobar

pre 15 godina

Sve je ovo lepo i ostace zapamceno u istoriji Partizana,nase kosarke...
Ali moramo se pomiriti sa cinjenicom da ce Tripkovic,Velickovic,Tepic i jos neki od tih sjajnih igraca da odu u neki vec klub uz astronomsku ponudu iz inostranstva...

Bice: ''otiso si Novice,ostala je tuga''...
:((((

anbeast

pre 15 godina

Svaka cast! Novica me pomalo podseca na Danilovica u smislu sportske drskosti. On ima to sto, cini mi se, fali drugim mladim igracima. Dzabe talenat, fizicke predispozicije ako se ne igra srcem, drsko i bez respekta prema bilo kome.Novica to ima iako sam zvezdas bilo bi glupo to ne priznati.

fenomen

pre 15 godina

Moguć scenario za sledeću sezonu....
Gasprom nam postaje glavni sponzor, Kecman se vraća, Tepic odlazi u, najverovatnije, Pao i velika je mogućnost da Tripko ode u Spaniju. Radi se na tome da kapiten Božic napravi solidan inostrani angažman (najverovatnije u Nemačku) a Novica ostaje jos jednu sezonu kao novi kapiten.
Poz...

qwerty

pre 15 godina

Sta reci? Moj najveci idol! Legenda zbog koje volim Partizan najvise na svetu! Eh kad bismo ga samo zadrzali a blentavi Tepic kada bude odlazio bicu najsrecnija osoba na svetu!
(Novica_Velickovic, 2. mart 2009 16:11)

Kao prvo:

Voleti Partizan zbog jednog igraca ? Nesto nije u redu sa takvim razmisljanjem.

Kao drugo:

"blentavi Tepic" ?????

Sram te bilo ! I ti navijas za Parizan ?? pa takvu glupost ne bi mogao da napise ni Lepi Fika a ne neko ko voli Partizan. Tepic je briljantan igrac. BRILJANTAN ! ne bi da isticem igrace po zaslugama ali verovatno kljucni igrac Partizana ove sezone. Ofanzivno nije u najboljoj formi ali to nije ni vazno. Intenzitet kojim igra odbranu, pritisak koji trpi prilikom organizacije napada a opet fantasticna sigurnost. Sposobnost da u kljucnom trenucima utakmice uzme loptu i odigra 1 na 1 protiv bilo kog beka u Europi.

Eh, ja ne bi menjao Tepica NI ZA JEDNOG beka iz Eurolige. Ali ni za jednog.

Makaveli

pre 15 godina

NOVICA UBICA!!!!!!!!
Vec sada moze da se poredi sa najvecim legendama nase kosarke!Treba sve uciniti da ostane u Partizanu do kraja kosarkaske karijere,osim ako ne zeli da se okusa u NBA!
Da li neko ovo gleda,da li ce neko posle svega ove sezone da pomogne Partizanu!Predstavljaju zemlju u najboljem svetlu!
(Aco, 2. mart 2009 13:53)

Ma kakav crni NBA???
Novice majstore!!!

NUSKNVP

imba

pre 15 godina

bravo Nole!

p.s.pita mene moj klinac a zasto je on Ubica,on je bas dobar?a ja nemam pojma kako da objasnim trogodisnjem detetu...
(Lukina mama, 2. mart 2009 14:04)
kako ste mu objasnili zasto su partizanovi navijaci grobari? :D

srdjan bjelajac

pre 15 godina

Zasto i mi ne bismo mogli kao npr Fenerbahce u fudbalu da skupljamo pare svaki navijac neka da bar po evro... Opet bi mogli da skupimo makar jedan mali deo kesha!!!

Novica_Velickovic

pre 15 godina

Sta reci? Moj najveci idol! Legenda zbog koje volim Partizan najvise na svetu! Eh kad bismo ga samo zadrzali a blentavi Tepic kada bude odlazio bicu najsrecnija osoba na svetu!

Fridek

pre 15 godina

Da si ti meni ziv i zdrav ovaj komentar o Novici je preveden direktno sa i sad citaj sta pise "OFICIJALNOG SAJTA EVROLIGE" tako ako ga je neko nahvalio onda su to ljudi koji znaju o kosarci vise od drugih. Sto se mene tice realno on zasluzuje jos vise pohvala jer se iz svih ovih komentara vidi koliko taj decko znaci svima onima koji vole kosarku, vole Partizan i vole PIONIR. TAKO DA NOVICA-UBICA

schomy90

pre 15 godina

Prvo cestitke ovom momku na igrama u februaru, svaka cast.
Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu !
Za poredjenje evo linka za mesec Januar pa nek se uporedi, velickovic se hvali kao da je u najmanju ruku Dzordan !

[link]
(Rocky Balboa, 2. mart 2009 15:25)

da te iole zanima nesto vise o Partizanu i njegovim pobedama znao bi da je autor teksta zaposlen na sajtu EUROLIGE a ne Partizana! Mi ne moramo sami hvaliti Novicu i Partizan, drugi nas hvale...

skinuto sa sajta,Partizan.net

pre 15 godina

Odakle početi? Juče je na redu bio 135. fudbalski derbi, ali je čast da ga otvore pripala košarkašima Partizana. Njihov dolazak do južne tribine i ko zna koje po redu ovacije, mala su nagrada za sve ono što nam ovi momci i njihov trener Dule Vujošević priređuju iz nedelje u nedelju. Oni zaista pomeraju granice mogućeg i ruše osnovne principe sportske logike! Dok smo svi mi, Partizanu odani, smatrali proboj u Top 16 kao izuzetan uspeh, oni su, van svih očekivanja načinili i korak više. Savladana je rimska Lotomatika, a onda u dva meča i Unikaha, i Partizan se ponovo našao među osam najboljih evropskih klubova! Od svih (osim nas) otpisani, medijski zapostavljeni, od države i grada prepušteni sudbini, bez generalnog sponzora a igrači bez plata, oni ipak ostaju "poslednji Mohikanci" koji i dalje veruju da je sport mnogo više od pukog biznisa. Svojim sportskim i ljudskim poštenjem i borbom za crno-bele boje, daju nam nadu da je u ovom svetu još ostalo mesta za radost, sreću i emocije. Oni, igrači KK Partizan, kao da dolaze iz neke druge dimenzije i nekog drugog vremena, u kojem su čast, rad i ljubav i dalje osnovni principi. Do neba im hvala na svemu, hvala im što su deo Partizana, i to onaj najdragoceniji deo!

Ova slika treba da zauzme posebno mesto u srcima svih nas, kao primer čemu treba da stremimo - jedinstvu "crno-bele" porodice, slozi i solidarnosti u kojoj će košarkaši bodriti FK Partizan u Humskoj a fudbaleri KK Partizan u "Pioniru" ili vaterpoliste na Banjici. Da ih sve prožima "grobarski" duh, a da sve ovo postane jedan veliki "crno-beli" pokret, koji neće zavisti od dva poraza ili tri loše igre. Da "grobarstvo" bude konstanta.RQ

Rocky Balboa

pre 15 godina

Prvo cestitke ovom momku na igrama u februaru, svaka cast.
Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu !
Za poredjenje evo linka za mesec Januar pa nek se uporedi, velickovic se hvali kao da je u najmanju ruku Dzordan !

http://www.b92.net/sport/u_fokusu.php?id=301&start=0&nav_id=342809

XXL

pre 15 godina

Francuz, 2. mart 2009 13:57

Pa dobro bre demagog, jel to u redu. Strasno.

Eto, zbog tebe i takvih, koji ga bacate u senku svojim pozrtvovanjem za Srbiju, on ne moze da dodje do izrazaja.

Zasluzeno, svaka cast.

Hvala ti crno-bela ljubavi!!!

pre 15 godina

Djordjevic, Vujanic pa Novica Velickovic!!! Tri najvece legende u skorijoj istoriji!!! Novica = Srce, hrabrost, znanje i ljubav za GROBARE!!!

giga

pre 15 godina

Bravo za Novicu zasluzio je to,ali plashim se da se ovom nagradom vec prodao na kraju sezone...sto kaze neko ceo ovaj tim treba drzati sto duze,ako neko hoce u NBA moze,ali da pojacavamo evropske ekipe koje su nam konkurenti svake godine u evroligi je apsurdno!
Nadam se da ce Divac kao predsednik OKS naci neki nacin da se pomogne partizanu!

anna

pre 15 godina

Ajde da to UBICA, sasečemo u korenu, svak po malo, novinari malo više, i nije neki nadimak za takvog dečka, zar ne. Danas, i samo Novica je dovoljno, i sasvim u redu.

gravedigger-ex-Uzaludno cekajuci Tripkovica

pre 15 godina

Izvinjavam se Aleksandru Rasicu,zaboravio sam da ga pomenem u prethodnom komentaru. Na njega kao i sa ostalima racunamo najozbiljnije i u sledecim godinama,a naravno da i Aleksic zasluzuje svoju sansu!

Zasluzeno

pre 15 godina

Ne diraj lava dok spava, jer kad se lav probudi i razljuti bude ono sto Novica ubica radi protivnickim ekipama :-). Ili jesi LAV ili nisi :-)

dulebl78

pre 15 godina

Koliko moraš biti iskompleksiran i napaćen da na ovakvu vijest staviš nepreporučujem.
To mogu samo oni koje je Novica natjerao da gledaju trenutak istine!!!

CCCCrbin

pre 15 godina

svaka cast velickovicu ovo je dokaze da se moze nesto napraviti bez mnogo para kada ima kvalitet i srce i trud onda se moze uspeti.kada bi nasa fudbalska rep. samo se delimicno trudila kao kosarkasi partizana gde bi im bio kraj.ali od fudbalera sam odavno digao ruke oni igraju dobro i trudese samo u klubovima gde dobijaju pare.

Miki

pre 15 godina

Ракочевић играч Јануара, Величковић играч Фебруара,
...........ић играч Марта...

(Настави низ)

Nikola-Partizanovac

pre 15 godina

Novice,svaka cast!
On vec pokazuje da je vrhunski igrac!A ima jos prostora za napredak,sto je dobro.Njegovo srce nije njegov najveca vrlina,jer momak pokazuje cele sezone da mu niko ne moze nista.Ima sve:borbenost,skok(ofanzivni i defanzivni)pregled igre,tj. asistenciju,citav arsenal napadackih opcija(ledjna tehnika,ulaz,sut za tri poena,sa poludistance,i meni njegov omiljen potez-skinuta lopta i kontra koju vuce od kosa do kosa.Jednostavno kompletan igrac,i u odbrani,i u napadu.A ja takvih bas i ne vidim puno.Onaj Denda nahvalio Hejslipa da je najbolji all-round igrac Evrolige,a Novica ga je u oba meca strpao u dzep.Ja odavno mislim da je on najbolja cetvorka Evrolige,i stojim iza toga.Kao sto mislim i za Tepica na jedinici-dvojci,samo sto je u maloj krizi,iz koje mi se cini da izlazi(Setite se samo pocetka sezone,i videcete kraj iste).Tripkovic je bez sumnje najbolji suter.
Oni ce biti oslonac reprezentacije koja se meni cini vraca na velika vrata.
Imam jos mnogo toga da kazem i o ostalima,ali nemam vremena.Uostalom,on su tim,i to mi se najvise i svidja kod njih,iako mislim da su i kao pojedinci fantasticni-Lazme,Veseli,Bozic,Rasic,Rakocevic,Vranes,Milosevic,Vitkovac,Aleksic.
Da sam pricao to ranije,rekli bi mi da su to prazne price.A posto iza toga stoje rezultati,onda sam valjda u pravu.Ova ekipa igra na visem nivou nego prosle godine,i sto se tice odbrane i napada.Kolektivno i individulno su napredovali,sto je i Mesina rekao.
Meni se cini da ova ekipa moze mnogo,bez pritiska i do titule sampiona Evrope,o final 4-u i da ne pricam.
Zakljucak:Svaki Grobar je voljan da izdvoji nesto para za ove momke da ostanu i sledece sezone,samo nema gde.Znam da klub nema para,ali uz malo dobre volje,dobrog ovogodisnjeg plasmana,cini mi se da ce i sponzori doci.
Pozdrav za sve ljubitelje kosarke i KK Partizan.

Mrki

pre 15 godina

Bravo majstore. Potpuna posvećenost onom što radi, uživanje, želja, volja i pravi razultat. Hvala ljudima iz Evrolige (ili statistici) koji su to uvideli i dali mu dodatni podstrek za dalje. Novice bravo, svaka čast. Da bogda u ARENI padne PAO tvojom TROJČICOM.
Srećno KK PARTIZANu u pohodu na titule. Idemo dalje!!!!!!!!!!!!!!

Zorz Vea

pre 15 godina

Jos kada bi sacuvali ceo tim za sledecu godinu...To je izgleda pusta zelja sanjara,ali nije uopste tesko pretvoriti u javu! ! !

Zivela Srbija i njena predivna kosarka na celu sa KK Partizanom "Familijom"

gravedigger-ex-Uzaludno cekajuci Tripkovica

pre 15 godina

Vise puta sam pisao,Novica Velickovic je biser Partizana a pridruzio mu se ove sezone i Stefon Lazme. Uz neverovatno inteligentnog Milenka Tepica i od ove godine surovo preciznog Urosa Tripkovica, oni cine ubitacni kvartet parnog valjka! Ne smem ni da zamislim sta bi se desilo kada bi nekako(ne znam kako),Partizan uspeo da ih zadrzi u svojim redovima i naredne sezone. Ipak,Jan Veseli,Slavko Vranes,Cedomir Vitkovac,Zarko Rakocevic,Petar Bozic i sve bolji Strahinja Milosevic, kao i sto se mene tice ubedljivo najbolji trener Eurolige Dusko Vujosevic, ne daju nam za pravo da razmisljamo drugacije,osim SAMPIONSKI i sledecih godina!

r2d2

pre 15 godina

"Veličković je predvodio ’crno-bele’ ne samo u poenima, skokovima, asistencijama i indeksnim poenima, nego je bio pravi i vođa na terenu, uprkos, na prvi pogled mladim igračkim godinama...."

Sve je rečeno. Nakon što je bio MVP kola pre par sedmica, evo sada i MVP meseca. Srce i duša Partizana
... a i setih se Milojeve rečenice kada je išao: Ne brinite ostavio sam naslednika...

SVAKA ČAST CARE

DJAPE

pre 15 godina

Velickovic finished February with averages of 16 points and 7.7 rebounds, 1.7 assists, 1.7 steals and 1.3 blocks . MVP rodjaci. M-V-P!!!

sasacar;BiteFight

pre 15 godina

Sta reci, momak je stvarno zasluzio to. Borac bez mane... Ali i svi ostali su pravi. Sta reci sem puno zdravlja i srece u buducnosti

boki

pre 15 godina

Sada se tek vidi koliko je bila dobra odluka da na pocetku sezone ostane u Partizan a ne da ode u Moskovski Dinamo.Da je kojim slucajem otiso u Dinamo ne bi imao ni polovinu od sadasnjeg ucinka.Nazalost ne bi me cudilo da u paketu na kraju odu Tripkovic,Tepic i Velickovic!

Aco

pre 15 godina

NOVICA UBICA!!!!!!!!
Vec sada moze da se poredi sa najvecim legendama nase kosarke!Treba sve uciniti da ostane u Partizanu do kraja kosarkaske karijere,osim ako ne zeli da se okusa u NBA!
Da li neko ovo gleda,da li ce neko posle svega ove sezone da pomogne Partizanu!Predstavljaju zemlju u najboljem svetlu!

r2d2

pre 15 godina

"Veličković je predvodio ’crno-bele’ ne samo u poenima, skokovima, asistencijama i indeksnim poenima, nego je bio pravi i vođa na terenu, uprkos, na prvi pogled mladim igračkim godinama...."

Sve je rečeno. Nakon što je bio MVP kola pre par sedmica, evo sada i MVP meseca. Srce i duša Partizana
... a i setih se Milojeve rečenice kada je išao: Ne brinite ostavio sam naslednika...

SVAKA ČAST CARE

Miki

pre 15 godina

Ракочевић играч Јануара, Величковић играч Фебруара,
...........ић играч Марта...

(Настави низ)

dulebl78

pre 15 godina

Koliko moraš biti iskompleksiran i napaćen da na ovakvu vijest staviš nepreporučujem.
To mogu samo oni koje je Novica natjerao da gledaju trenutak istine!!!

Nikola-Partizanovac

pre 15 godina

Novice,svaka cast!
On vec pokazuje da je vrhunski igrac!A ima jos prostora za napredak,sto je dobro.Njegovo srce nije njegov najveca vrlina,jer momak pokazuje cele sezone da mu niko ne moze nista.Ima sve:borbenost,skok(ofanzivni i defanzivni)pregled igre,tj. asistenciju,citav arsenal napadackih opcija(ledjna tehnika,ulaz,sut za tri poena,sa poludistance,i meni njegov omiljen potez-skinuta lopta i kontra koju vuce od kosa do kosa.Jednostavno kompletan igrac,i u odbrani,i u napadu.A ja takvih bas i ne vidim puno.Onaj Denda nahvalio Hejslipa da je najbolji all-round igrac Evrolige,a Novica ga je u oba meca strpao u dzep.Ja odavno mislim da je on najbolja cetvorka Evrolige,i stojim iza toga.Kao sto mislim i za Tepica na jedinici-dvojci,samo sto je u maloj krizi,iz koje mi se cini da izlazi(Setite se samo pocetka sezone,i videcete kraj iste).Tripkovic je bez sumnje najbolji suter.
Oni ce biti oslonac reprezentacije koja se meni cini vraca na velika vrata.
Imam jos mnogo toga da kazem i o ostalima,ali nemam vremena.Uostalom,on su tim,i to mi se najvise i svidja kod njih,iako mislim da su i kao pojedinci fantasticni-Lazme,Veseli,Bozic,Rasic,Rakocevic,Vranes,Milosevic,Vitkovac,Aleksic.
Da sam pricao to ranije,rekli bi mi da su to prazne price.A posto iza toga stoje rezultati,onda sam valjda u pravu.Ova ekipa igra na visem nivou nego prosle godine,i sto se tice odbrane i napada.Kolektivno i individulno su napredovali,sto je i Mesina rekao.
Meni se cini da ova ekipa moze mnogo,bez pritiska i do titule sampiona Evrope,o final 4-u i da ne pricam.
Zakljucak:Svaki Grobar je voljan da izdvoji nesto para za ove momke da ostanu i sledece sezone,samo nema gde.Znam da klub nema para,ali uz malo dobre volje,dobrog ovogodisnjeg plasmana,cini mi se da ce i sponzori doci.
Pozdrav za sve ljubitelje kosarke i KK Partizan.

qwerty

pre 15 godina

Sta reci? Moj najveci idol! Legenda zbog koje volim Partizan najvise na svetu! Eh kad bismo ga samo zadrzali a blentavi Tepic kada bude odlazio bicu najsrecnija osoba na svetu!
(Novica_Velickovic, 2. mart 2009 16:11)

Kao prvo:

Voleti Partizan zbog jednog igraca ? Nesto nije u redu sa takvim razmisljanjem.

Kao drugo:

"blentavi Tepic" ?????

Sram te bilo ! I ti navijas za Parizan ?? pa takvu glupost ne bi mogao da napise ni Lepi Fika a ne neko ko voli Partizan. Tepic je briljantan igrac. BRILJANTAN ! ne bi da isticem igrace po zaslugama ali verovatno kljucni igrac Partizana ove sezone. Ofanzivno nije u najboljoj formi ali to nije ni vazno. Intenzitet kojim igra odbranu, pritisak koji trpi prilikom organizacije napada a opet fantasticna sigurnost. Sposobnost da u kljucnom trenucima utakmice uzme loptu i odigra 1 na 1 protiv bilo kog beka u Europi.

Eh, ja ne bi menjao Tepica NI ZA JEDNOG beka iz Eurolige. Ali ni za jednog.

skinuto sa sajta,Partizan.net

pre 15 godina

Odakle početi? Juče je na redu bio 135. fudbalski derbi, ali je čast da ga otvore pripala košarkašima Partizana. Njihov dolazak do južne tribine i ko zna koje po redu ovacije, mala su nagrada za sve ono što nam ovi momci i njihov trener Dule Vujošević priređuju iz nedelje u nedelju. Oni zaista pomeraju granice mogućeg i ruše osnovne principe sportske logike! Dok smo svi mi, Partizanu odani, smatrali proboj u Top 16 kao izuzetan uspeh, oni su, van svih očekivanja načinili i korak više. Savladana je rimska Lotomatika, a onda u dva meča i Unikaha, i Partizan se ponovo našao među osam najboljih evropskih klubova! Od svih (osim nas) otpisani, medijski zapostavljeni, od države i grada prepušteni sudbini, bez generalnog sponzora a igrači bez plata, oni ipak ostaju "poslednji Mohikanci" koji i dalje veruju da je sport mnogo više od pukog biznisa. Svojim sportskim i ljudskim poštenjem i borbom za crno-bele boje, daju nam nadu da je u ovom svetu još ostalo mesta za radost, sreću i emocije. Oni, igrači KK Partizan, kao da dolaze iz neke druge dimenzije i nekog drugog vremena, u kojem su čast, rad i ljubav i dalje osnovni principi. Do neba im hvala na svemu, hvala im što su deo Partizana, i to onaj najdragoceniji deo!

Ova slika treba da zauzme posebno mesto u srcima svih nas, kao primer čemu treba da stremimo - jedinstvu "crno-bele" porodice, slozi i solidarnosti u kojoj će košarkaši bodriti FK Partizan u Humskoj a fudbaleri KK Partizan u "Pioniru" ili vaterpoliste na Banjici. Da ih sve prožima "grobarski" duh, a da sve ovo postane jedan veliki "crno-beli" pokret, koji neće zavisti od dva poraza ili tri loše igre. Da "grobarstvo" bude konstanta.RQ

gravedigger-ex-Uzaludno cekajuci Tripkovica

pre 15 godina

Vise puta sam pisao,Novica Velickovic je biser Partizana a pridruzio mu se ove sezone i Stefon Lazme. Uz neverovatno inteligentnog Milenka Tepica i od ove godine surovo preciznog Urosa Tripkovica, oni cine ubitacni kvartet parnog valjka! Ne smem ni da zamislim sta bi se desilo kada bi nekako(ne znam kako),Partizan uspeo da ih zadrzi u svojim redovima i naredne sezone. Ipak,Jan Veseli,Slavko Vranes,Cedomir Vitkovac,Zarko Rakocevic,Petar Bozic i sve bolji Strahinja Milosevic, kao i sto se mene tice ubedljivo najbolji trener Eurolige Dusko Vujosevic, ne daju nam za pravo da razmisljamo drugacije,osim SAMPIONSKI i sledecih godina!

Aco

pre 15 godina

NOVICA UBICA!!!!!!!!
Vec sada moze da se poredi sa najvecim legendama nase kosarke!Treba sve uciniti da ostane u Partizanu do kraja kosarkaske karijere,osim ako ne zeli da se okusa u NBA!
Da li neko ovo gleda,da li ce neko posle svega ove sezone da pomogne Partizanu!Predstavljaju zemlju u najboljem svetlu!

DJAPE

pre 15 godina

Velickovic finished February with averages of 16 points and 7.7 rebounds, 1.7 assists, 1.7 steals and 1.3 blocks . MVP rodjaci. M-V-P!!!

schomy90

pre 15 godina

Prvo cestitke ovom momku na igrama u februaru, svaka cast.
Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu !
Za poredjenje evo linka za mesec Januar pa nek se uporedi, velickovic se hvali kao da je u najmanju ruku Dzordan !

[link]
(Rocky Balboa, 2. mart 2009 15:25)

da te iole zanima nesto vise o Partizanu i njegovim pobedama znao bi da je autor teksta zaposlen na sajtu EUROLIGE a ne Partizana! Mi ne moramo sami hvaliti Novicu i Partizan, drugi nas hvale...

boki

pre 15 godina

Sada se tek vidi koliko je bila dobra odluka da na pocetku sezone ostane u Partizan a ne da ode u Moskovski Dinamo.Da je kojim slucajem otiso u Dinamo ne bi imao ni polovinu od sadasnjeg ucinka.Nazalost ne bi me cudilo da u paketu na kraju odu Tripkovic,Tepic i Velickovic!

gravedigger-ex-Uzaludno cekajuci Tripkovica

pre 15 godina

Izvinjavam se Aleksandru Rasicu,zaboravio sam da ga pomenem u prethodnom komentaru. Na njega kao i sa ostalima racunamo najozbiljnije i u sledecim godinama,a naravno da i Aleksic zasluzuje svoju sansu!

Analiticar

pre 15 godina

@Rocky Balboa
"Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu !
Za poredjenje evo linka za mesec Januar pa nek se uporedi, velickovic se hvali kao da je u najmanju ruku Dzordan ! "

O cemu ti pricas covece?
Ovaj text, kao i svaki dosadasnji o MVP-u meseca, preveden je DOSLOVCE sa sajta euroleague.net.
Evo i linka:
http://www.euroleague.net/news/i/45157/180

A tvoj post samo govori o dozi isfrustriranosti i komplexa koji se decenijama gomila u taboru kk sledeca sezona.

Zorz Vea

pre 15 godina

Jos kada bi sacuvali ceo tim za sledecu godinu...To je izgleda pusta zelja sanjara,ali nije uopste tesko pretvoriti u javu! ! !

Zivela Srbija i njena predivna kosarka na celu sa KK Partizanom "Familijom"

sasacar;BiteFight

pre 15 godina

Sta reci, momak je stvarno zasluzio to. Borac bez mane... Ali i svi ostali su pravi. Sta reci sem puno zdravlja i srece u buducnosti

Turin Turambar

pre 15 godina

Sta reci o Novici, a ne preterati ili umanjiti? Moje licno misljenje je da od Djordjevica i Danilovica mi ovakvog IGRACA nismo imali kao sto je Novica ove sezone (naravno racunaju se i prethodne, ali ova je izuzetna). Mnogi ce pomisliti da je takvo razmisljanje povezano sa njegovim ucinkom u statistickom delu, ali radi se upravo u onim nevidljivim stvarima – o karakteristikama jednog pravog vodje na terenu!

Takve vodje nisu bili ni Milojevic ni Vujanic ni Pekovic (drugi nisu ni blizu), jer iako naizgled dosta konkretniji u napadu, ipak su stavljali nesto veci akcenat na svoju licnu igru nego na ceo tim. Lepo su neki primetili Novicinu igru od kosa do kosa, koja je skoro nepogresiva, njegove fenomenalne skokove u napadu, koji po pravilu zavrsavaju poenima, strahovito kvalitetnu odbrana i neizbezne trojke koje sutira kao retko koja cetvorka u Evropi. I na sve to, energija koja izbija iz njega, narocito kad se treba “stisnuti” i napraviti preokret (setimo se samo Armania u Beogradu ili zadnjeg derbija u NLB ligi).

Ovakvom izdanju Novice dosta je doprineo i Dule Vujosevic, kao i nasa uprava, jer su mu konacno nasli pravu zamenu u Lasme-u, jer oni tokom cele utakmice dele minutazu sve do zadnje cetvrtine kada su obojica na parketu (odavno je tako, sem kad se Rakocevic povredio). Paralela sa proslom godinom upravo govori da Novica sada zaista moze da odmori, a da se nasa igra ne raspada dok je on na klupi (kao kad je Borovnjak ulazio prosle godine ili jadni Ceda igrao cetvorku). To se najbolje videlo na zadnjem mecu kada je bukvalno sve “vristalo” u trecoj cetvrtini da igraju obojica, ali je Dule ostao dosledan i pomalo hazarderski nam doneo sansu da u zadnjem delu utakmice dodjemo do pobede.

Ja sam presrecan sto je jedan takav igrac dobio ovakvo priznanje i od onih od kojih je ovako nesto i najlepse dobiti. Onih koji su konacno poceli da kapiraju da za jedan sport poput kosarke ne moraju uvek da igraju samo novac i politicki uticaj. Ove godine tretman Partizana u EL nije bas idealan, ali kad samo uporedim sa onim od prosle godine, ovo je fantasticno. Mislim da je rukovodstvo EL shvatilo (verovatno nakon posete prvog coveka organizacije Pioniru i dozivljaja najboljeg navijanja ikad vidjenog) da jedan takav tim i njegovi navijaci zasluzuju ravnopravan tretman sa ostalim ekipama. Iskreno se nadam i ocekujem, a narocito ukoliko izdanje u Areni bude makar priblizno “Pionirskom” da ce se taj tretman i popraviti i da ce nam dati sansu da se posteno borimo za F4. Nikako ne mogu da zaboravim onu bezocnu kradju protiv Taukeramike, narocito u trecoj utakmici, kada su bez ikakvog rezona dali Pekovicu 3 licne za prvih 10-15 minuta.

Samo se bojim da je ovo ponavljanje price sa Pekovicem i da cemo Novicu izgubiti na kraju sezone, jer puno timova nece zaliti novac da ga dovede, sada kad je potpuno izgradjen igrac i siguran pogodak. Jedino sto nam moze ostaviti kakvu takvu nadu je da u njemu tece crno-bela krv, kao ni u jednom igracu pre njega i da ce nekim cudom ostati u nasem Partizanu i doneti nam jos mnogo, mnogo radosti. Kako god bilo, Novica nas je zaduzio kao RETKO KO i zauvek ce ostati jedan od mojih najvecih sportskih ljubimaca!!!

Zasluzeno

pre 15 godina

Ne diraj lava dok spava, jer kad se lav probudi i razljuti bude ono sto Novica ubica radi protivnickim ekipama :-). Ili jesi LAV ili nisi :-)

CCCCrbin

pre 15 godina

svaka cast velickovicu ovo je dokaze da se moze nesto napraviti bez mnogo para kada ima kvalitet i srce i trud onda se moze uspeti.kada bi nasa fudbalska rep. samo se delimicno trudila kao kosarkasi partizana gde bi im bio kraj.ali od fudbalera sam odavno digao ruke oni igraju dobro i trudese samo u klubovima gde dobijaju pare.

Mrki

pre 15 godina

Bravo majstore. Potpuna posvećenost onom što radi, uživanje, želja, volja i pravi razultat. Hvala ljudima iz Evrolige (ili statistici) koji su to uvideli i dali mu dodatni podstrek za dalje. Novice bravo, svaka čast. Da bogda u ARENI padne PAO tvojom TROJČICOM.
Srećno KK PARTIZANu u pohodu na titule. Idemo dalje!!!!!!!!!!!!!!

Fridek

pre 15 godina

Da si ti meni ziv i zdrav ovaj komentar o Novici je preveden direktno sa i sad citaj sta pise "OFICIJALNOG SAJTA EVROLIGE" tako ako ga je neko nahvalio onda su to ljudi koji znaju o kosarci vise od drugih. Sto se mene tice realno on zasluzuje jos vise pohvala jer se iz svih ovih komentara vidi koliko taj decko znaci svima onima koji vole kosarku, vole Partizan i vole PIONIR. TAKO DA NOVICA-UBICA

XXL

pre 15 godina

Francuz, 2. mart 2009 13:57

Pa dobro bre demagog, jel to u redu. Strasno.

Eto, zbog tebe i takvih, koji ga bacate u senku svojim pozrtvovanjem za Srbiju, on ne moze da dodje do izrazaja.

Zasluzeno, svaka cast.

Hvala ti crno-bela ljubavi!!!

pre 15 godina

Djordjevic, Vujanic pa Novica Velickovic!!! Tri najvece legende u skorijoj istoriji!!! Novica = Srce, hrabrost, znanje i ljubav za GROBARE!!!

giga

pre 15 godina

Bravo za Novicu zasluzio je to,ali plashim se da se ovom nagradom vec prodao na kraju sezone...sto kaze neko ceo ovaj tim treba drzati sto duze,ako neko hoce u NBA moze,ali da pojacavamo evropske ekipe koje su nam konkurenti svake godine u evroligi je apsurdno!
Nadam se da ce Divac kao predsednik OKS naci neki nacin da se pomogne partizanu!

srdjan bjelajac

pre 15 godina

Zasto i mi ne bismo mogli kao npr Fenerbahce u fudbalu da skupljamo pare svaki navijac neka da bar po evro... Opet bi mogli da skupimo makar jedan mali deo kesha!!!

anbeast

pre 15 godina

Svaka cast! Novica me pomalo podseca na Danilovica u smislu sportske drskosti. On ima to sto, cini mi se, fali drugim mladim igracima. Dzabe talenat, fizicke predispozicije ako se ne igra srcem, drsko i bez respekta prema bilo kome.Novica to ima iako sam zvezdas bilo bi glupo to ne priznati.

grobar008

pre 15 godina

Preciznije:
Partizan u zenskoj kosarci:

2 titule prvaka
2 nacionalna kupa
Crvena Zvezda:

28 titula prvaka
10 nacionalnih kupova
1 prvak Evrope
(no, 1. mart 2009 22:13)


Ovo ce uskoro postati najpopularniji sport kod nas...

A ovaj komentar je izasao na vest o nasoj visokoj pobedi.

Kompleksi su kompleksi

DINASTIJA!!!!

pre 15 godina

veliki podstrek.ali najveći se desio u subotu,pod tribinom.u to ćete tek da se uverite vrlo brzo !

naklon Novici dok kičma ne pukne.

Dullence

pre 15 godina

Ne slazem se za Djordjeica, ako moramo da biramo trojcu,to su Divac, Danilovic i Velickovic! KAda Novica ode, ja glasam da se 12 povuce iz upotrebe! JEste divac mega star, NBA legenda, partizanovac i Bog, ali Novica je nesto posebno, toliku radost jednog igraca da sa uspehom igra u svom klubu ja nisam video. Ja to nisam osetio. Svaki nejgov pokret dokazuje da zivi za kosarku i grobare! On i Danovlic, ne znam koga bi izdovjio. Da, i Goran Grbovic !

tuzni grobar

pre 15 godina

Sve je ovo lepo i ostace zapamceno u istoriji Partizana,nase kosarke...
Ali moramo se pomiriti sa cinjenicom da ce Tripkovic,Velickovic,Tepic i jos neki od tih sjajnih igraca da odu u neki vec klub uz astronomsku ponudu iz inostranstva...

Bice: ''otiso si Novice,ostala je tuga''...
:((((

imba

pre 15 godina

bravo Nole!

p.s.pita mene moj klinac a zasto je on Ubica,on je bas dobar?a ja nemam pojma kako da objasnim trogodisnjem detetu...
(Lukina mama, 2. mart 2009 14:04)
kako ste mu objasnili zasto su partizanovi navijaci grobari? :D

anna

pre 15 godina

Ajde da to UBICA, sasečemo u korenu, svak po malo, novinari malo više, i nije neki nadimak za takvog dečka, zar ne. Danas, i samo Novica je dovoljno, i sasvim u redu.

Partizan sampion,a ko bi drugi !?

pre 15 godina

Pa normalno,nece valjda Tadija Dragicevic da bude MVP :)

Ej koliko treba da budesh slep da zakljucish da je Tadija bolji od Novice,mada kad dodje Tadija u Partizan sledece godine mozda moze da cuva ledja Velickovicu :DDD

fenomen

pre 15 godina

Moguć scenario za sledeću sezonu....
Gasprom nam postaje glavni sponzor, Kecman se vraća, Tepic odlazi u, najverovatnije, Pao i velika je mogućnost da Tripko ode u Spaniju. Radi se na tome da kapiten Božic napravi solidan inostrani angažman (najverovatnije u Nemačku) a Novica ostaje jos jednu sezonu kao novi kapiten.
Poz...

Makaveli

pre 15 godina

NOVICA UBICA!!!!!!!!
Vec sada moze da se poredi sa najvecim legendama nase kosarke!Treba sve uciniti da ostane u Partizanu do kraja kosarkaske karijere,osim ako ne zeli da se okusa u NBA!
Da li neko ovo gleda,da li ce neko posle svega ove sezone da pomogne Partizanu!Predstavljaju zemlju u najboljem svetlu!
(Aco, 2. mart 2009 13:53)

Ma kakav crni NBA???
Novice majstore!!!

NUSKNVP

Grobar sa juga

pre 15 godina

komentari 81 i 83 su smesni

kao Novicu je gurao tata!

nemate vi pojma......decko igra perfekt
pa da ga je gurao tata sigurno ne bih bio MVP kola u evro ligi sto vi ciga** mozete samo da sanjate

i za komentar 83........pa vi ste samo u tome i bolji....u zenskim sportovima
da se gleda po titulama muske kosarke.....mogli biste samo da nam pljunete pod prozor

pozzzzz za sve grobare

Rocky Balboa

pre 15 godina

Prvo cestitke ovom momku na igrama u februaru, svaka cast.
Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu !
Za poredjenje evo linka za mesec Januar pa nek se uporedi, velickovic se hvali kao da je u najmanju ruku Dzordan !

http://www.b92.net/sport/u_fokusu.php?id=301&start=0&nav_id=342809

Grobar sa juga

pre 15 godina

Ma Novica je najbolji igrac.................samo mi je zao sto ce ga najverovatnije kupiti neki strani klub

pozzzzzz za sve grobare!!!!!!!!

Izvinjavamo se,mlogo se izvinjavamo

pre 15 godina

@(Rocky Balboa, 2. mart 2009 15:25)
Prvo cestitke ovom momku na igrama u februaru, svaka cast.
Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu


Vest je u potpunosti preuzeta sa http://www.euroleague.net/news/i/45157/180

boki

pre 15 godina

Ракочевић играч Јануара, Величковић играч Фебруара,
...….. ић играч Марта...

(Настави низ)
(Miki, 2. mart 2009 14:35) A u martu LASMe .IC igrac meseca.

haralampije

pre 15 godina

Sve čestitke Novici ubici.

Treba napomenuti da su Grobari kao šesti igrač najbolji u evroligi sa indeksom u proseku preko 40.

Novica_Velickovic

pre 15 godina

Sta reci? Moj najveci idol! Legenda zbog koje volim Partizan najvise na svetu! Eh kad bismo ga samo zadrzali a blentavi Tepic kada bude odlazio bicu najsrecnija osoba na svetu!

Lukina mama

pre 15 godina

bravo Nole!

p.s.pita mene moj klinac a zasto je on Ubica,on je bas dobar?a ja nemam pojma kako da objasnim trogodisnjem detetu...
(Lukina mama, 2. mart 2009 14:04)
kako ste mu objasnili zasto su partizanovi navijaci grobari? :D
(imba, 2. mart 2009 17:57)

mnogo teze mi je bilo da mu objasnim zasto navijaci kk ss sebe nazivaju delijama jer je prva pesmica koju je Luka naucio bila:

...Partizan vole samo delije,
delije iz ponosne Srbije...

malo je razmisljao na tu temu i zakljucio da ce morati gospodin Gegavi da odvede navijace kk ss zbog kradje:)

drazen vuckovic

pre 15 godina

sta reci za partizan i cjelokupnu ekipu osim strasno fenomenalno ! vujosevic odlicno radi jos da je ostao pekovic polufinale zagarantirano ! navijac sam crno belih od malih nogu uzivam u svakoj pobedi ! pozdrav navijacima partizana u celom svetu ! idemo po naslov prvaka europe !!!!

Plikuscht

pre 15 godina

mnogo teze mi je bilo da mu objasnim zasto navijaci kk ss sebe nazivaju delijama jer je prva pesmica koju je Luka naucio bila:

...Partizan vole samo delije,
delije iz ponosne Srbije...

malo je razmisljao na tu temu i zakljucio da ce morati gospodin Gegavi da odvede navijace kk ss zbog kradje:)
(Lukina mama, 2. mart 2009 23:54)

Ha, ha, ha, ha ... ma mogu samo da mole Ushka da im pozajmi gajde da uce da sviraju, da ih gospodin Gegavi ne bi spakovao ... :)))

boki

pre 15 godina

karata vise nema!
Sad me zvao drugar koji je ispred Arene.
Tapkarosi su pokupovali sve karte!
Navodno je smelo samo 5 karata na licnu kartu da se uzme. Pod hitno da se sprovede istraga protiv odgovornih lica!

prijatelj

pre 15 godina

tacno.komentar 81 i 83 pokaziju cistu zavist i pakost.I vi pacenici koji ste to napisali,nemate 2 grama mozga,jer da imate znali bi nesto...i tuzno je sto trosimo reci na vas ...

mane

pre 15 godina

Sta reci? Moj najveci idol! Legenda zbog koje volim Partizan najvise na svetu! Eh kad bismo ga samo zadrzali a blentavi Tepic kada bude odlazio bicu najsrecnija osoba na svetu!
(Novica_Velickovic, 2. mart 2009 16:11)

Ko je bre tebi dao pravo da napišeš "Partizan"?
E moj prijatelju, veze ti nemaš sa životom.
Pređi da navijaš za KKSS, pusti taj kompijuter i uzmi ašov, pa sadi voće.
Košarka je intelektualna igra i da bi je pratio i komentarisao moraš da imaš IQ bar 90.
Moraš ti batice još mnogo da učiš.

markoBg

pre 15 godina

If at times he seems to be at the middle of a basketball universe where fans by the thousands stand for hours to cheer while him work, the Euroleague MVP for February is quick to point out what he's about: the team. Novica Velickovic grew up with Partizan Belgrade and has played every game of his club career wearing its black-and-white jersey. After a month to remember, and with plenty of big games left ahead, Velickovic is not about to forget that no matter who among him and his teammates play better or worse at times, none are bigger than Partizan itself. If he needed any reminders, the day after he was named MVP for February, fans lined the sidewalks for hours to buy tickets for Partizan's showdown on Thursday with Panathinaikos. Those fans, Velickovic says, are more proof that he is part of something bigger. "I have played throughout Europe and there are hot courts and hot fans, but nothing could compare to Partizan fans," Velickovic told Euroleague.net. "First of all they know and understand basketball. This is the reason they are leading us during the games. It's like they coach us collectively, by trance."

February MVP: Novica Velickovic, Partizan

ZG

pre 15 godina

Toni Kukoč i Dražen najbolji igrači Evrope svih vremena.Pogledajte Kukoč wikipedija ,ne možete ni izbrojati titule , 27 TITULA vrhunske kategorije. Ova dva velikana nitko ne može dostići u znanju i karizmi koju su nosili na parketima.Bilo je još nakih vrlo dobrih igrača ,ali ova dvojica su kao sa druge planete.

Rocky Balboa

pre 15 godina

Prvo cestitke ovom momku na igrama u februaru, svaka cast.
Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu !
Za poredjenje evo linka za mesec Januar pa nek se uporedi, velickovic se hvali kao da je u najmanju ruku Dzordan !

http://www.b92.net/sport/u_fokusu.php?id=301&start=0&nav_id=342809

Novica_Velickovic

pre 15 godina

Sta reci? Moj najveci idol! Legenda zbog koje volim Partizan najvise na svetu! Eh kad bismo ga samo zadrzali a blentavi Tepic kada bude odlazio bicu najsrecnija osoba na svetu!

anna

pre 15 godina

Ajde da to UBICA, sasečemo u korenu, svak po malo, novinari malo više, i nije neki nadimak za takvog dečka, zar ne. Danas, i samo Novica je dovoljno, i sasvim u redu.

Aco

pre 15 godina

NOVICA UBICA!!!!!!!!
Vec sada moze da se poredi sa najvecim legendama nase kosarke!Treba sve uciniti da ostane u Partizanu do kraja kosarkaske karijere,osim ako ne zeli da se okusa u NBA!
Da li neko ovo gleda,da li ce neko posle svega ove sezone da pomogne Partizanu!Predstavljaju zemlju u najboljem svetlu!

dulebl78

pre 15 godina

Koliko moraš biti iskompleksiran i napaćen da na ovakvu vijest staviš nepreporučujem.
To mogu samo oni koje je Novica natjerao da gledaju trenutak istine!!!

fenomen

pre 15 godina

Moguć scenario za sledeću sezonu....
Gasprom nam postaje glavni sponzor, Kecman se vraća, Tepic odlazi u, najverovatnije, Pao i velika je mogućnost da Tripko ode u Spaniju. Radi se na tome da kapiten Božic napravi solidan inostrani angažman (najverovatnije u Nemačku) a Novica ostaje jos jednu sezonu kao novi kapiten.
Poz...

boki

pre 15 godina

Sada se tek vidi koliko je bila dobra odluka da na pocetku sezone ostane u Partizan a ne da ode u Moskovski Dinamo.Da je kojim slucajem otiso u Dinamo ne bi imao ni polovinu od sadasnjeg ucinka.Nazalost ne bi me cudilo da u paketu na kraju odu Tripkovic,Tepic i Velickovic!

Dullence

pre 15 godina

Ne slazem se za Djordjeica, ako moramo da biramo trojcu,to su Divac, Danilovic i Velickovic! KAda Novica ode, ja glasam da se 12 povuce iz upotrebe! JEste divac mega star, NBA legenda, partizanovac i Bog, ali Novica je nesto posebno, toliku radost jednog igraca da sa uspehom igra u svom klubu ja nisam video. Ja to nisam osetio. Svaki nejgov pokret dokazuje da zivi za kosarku i grobare! On i Danovlic, ne znam koga bi izdovjio. Da, i Goran Grbovic !

schomy90

pre 15 godina

Prvo cestitke ovom momku na igrama u februaru, svaka cast.
Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu !
Za poredjenje evo linka za mesec Januar pa nek se uporedi, velickovic se hvali kao da je u najmanju ruku Dzordan !

[link]
(Rocky Balboa, 2. mart 2009 15:25)

da te iole zanima nesto vise o Partizanu i njegovim pobedama znao bi da je autor teksta zaposlen na sajtu EUROLIGE a ne Partizana! Mi ne moramo sami hvaliti Novicu i Partizan, drugi nas hvale...

Analiticar

pre 15 godina

@Rocky Balboa
"Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu !
Za poredjenje evo linka za mesec Januar pa nek se uporedi, velickovic se hvali kao da je u najmanju ruku Dzordan ! "

O cemu ti pricas covece?
Ovaj text, kao i svaki dosadasnji o MVP-u meseca, preveden je DOSLOVCE sa sajta euroleague.net.
Evo i linka:
http://www.euroleague.net/news/i/45157/180

A tvoj post samo govori o dozi isfrustriranosti i komplexa koji se decenijama gomila u taboru kk sledeca sezona.

Makaveli

pre 15 godina

NOVICA UBICA!!!!!!!!
Vec sada moze da se poredi sa najvecim legendama nase kosarke!Treba sve uciniti da ostane u Partizanu do kraja kosarkaske karijere,osim ako ne zeli da se okusa u NBA!
Da li neko ovo gleda,da li ce neko posle svega ove sezone da pomogne Partizanu!Predstavljaju zemlju u najboljem svetlu!
(Aco, 2. mart 2009 13:53)

Ma kakav crni NBA???
Novice majstore!!!

NUSKNVP

Partizan sampion,a ko bi drugi !?

pre 15 godina

Pa normalno,nece valjda Tadija Dragicevic da bude MVP :)

Ej koliko treba da budesh slep da zakljucish da je Tadija bolji od Novice,mada kad dodje Tadija u Partizan sledece godine mozda moze da cuva ledja Velickovicu :DDD

imba

pre 15 godina

bravo Nole!

p.s.pita mene moj klinac a zasto je on Ubica,on je bas dobar?a ja nemam pojma kako da objasnim trogodisnjem detetu...
(Lukina mama, 2. mart 2009 14:04)
kako ste mu objasnili zasto su partizanovi navijaci grobari? :D

qwerty

pre 15 godina

Sta reci? Moj najveci idol! Legenda zbog koje volim Partizan najvise na svetu! Eh kad bismo ga samo zadrzali a blentavi Tepic kada bude odlazio bicu najsrecnija osoba na svetu!
(Novica_Velickovic, 2. mart 2009 16:11)

Kao prvo:

Voleti Partizan zbog jednog igraca ? Nesto nije u redu sa takvim razmisljanjem.

Kao drugo:

"blentavi Tepic" ?????

Sram te bilo ! I ti navijas za Parizan ?? pa takvu glupost ne bi mogao da napise ni Lepi Fika a ne neko ko voli Partizan. Tepic je briljantan igrac. BRILJANTAN ! ne bi da isticem igrace po zaslugama ali verovatno kljucni igrac Partizana ove sezone. Ofanzivno nije u najboljoj formi ali to nije ni vazno. Intenzitet kojim igra odbranu, pritisak koji trpi prilikom organizacije napada a opet fantasticna sigurnost. Sposobnost da u kljucnom trenucima utakmice uzme loptu i odigra 1 na 1 protiv bilo kog beka u Europi.

Eh, ja ne bi menjao Tepica NI ZA JEDNOG beka iz Eurolige. Ali ni za jednog.

tuzni grobar

pre 15 godina

Sve je ovo lepo i ostace zapamceno u istoriji Partizana,nase kosarke...
Ali moramo se pomiriti sa cinjenicom da ce Tripkovic,Velickovic,Tepic i jos neki od tih sjajnih igraca da odu u neki vec klub uz astronomsku ponudu iz inostranstva...

Bice: ''otiso si Novice,ostala je tuga''...
:((((

Hvala ti crno-bela ljubavi!!!

pre 15 godina

Djordjevic, Vujanic pa Novica Velickovic!!! Tri najvece legende u skorijoj istoriji!!! Novica = Srce, hrabrost, znanje i ljubav za GROBARE!!!

Turin Turambar

pre 15 godina

Sta reci o Novici, a ne preterati ili umanjiti? Moje licno misljenje je da od Djordjevica i Danilovica mi ovakvog IGRACA nismo imali kao sto je Novica ove sezone (naravno racunaju se i prethodne, ali ova je izuzetna). Mnogi ce pomisliti da je takvo razmisljanje povezano sa njegovim ucinkom u statistickom delu, ali radi se upravo u onim nevidljivim stvarima – o karakteristikama jednog pravog vodje na terenu!

Takve vodje nisu bili ni Milojevic ni Vujanic ni Pekovic (drugi nisu ni blizu), jer iako naizgled dosta konkretniji u napadu, ipak su stavljali nesto veci akcenat na svoju licnu igru nego na ceo tim. Lepo su neki primetili Novicinu igru od kosa do kosa, koja je skoro nepogresiva, njegove fenomenalne skokove u napadu, koji po pravilu zavrsavaju poenima, strahovito kvalitetnu odbrana i neizbezne trojke koje sutira kao retko koja cetvorka u Evropi. I na sve to, energija koja izbija iz njega, narocito kad se treba “stisnuti” i napraviti preokret (setimo se samo Armania u Beogradu ili zadnjeg derbija u NLB ligi).

Ovakvom izdanju Novice dosta je doprineo i Dule Vujosevic, kao i nasa uprava, jer su mu konacno nasli pravu zamenu u Lasme-u, jer oni tokom cele utakmice dele minutazu sve do zadnje cetvrtine kada su obojica na parketu (odavno je tako, sem kad se Rakocevic povredio). Paralela sa proslom godinom upravo govori da Novica sada zaista moze da odmori, a da se nasa igra ne raspada dok je on na klupi (kao kad je Borovnjak ulazio prosle godine ili jadni Ceda igrao cetvorku). To se najbolje videlo na zadnjem mecu kada je bukvalno sve “vristalo” u trecoj cetvrtini da igraju obojica, ali je Dule ostao dosledan i pomalo hazarderski nam doneo sansu da u zadnjem delu utakmice dodjemo do pobede.

Ja sam presrecan sto je jedan takav igrac dobio ovakvo priznanje i od onih od kojih je ovako nesto i najlepse dobiti. Onih koji su konacno poceli da kapiraju da za jedan sport poput kosarke ne moraju uvek da igraju samo novac i politicki uticaj. Ove godine tretman Partizana u EL nije bas idealan, ali kad samo uporedim sa onim od prosle godine, ovo je fantasticno. Mislim da je rukovodstvo EL shvatilo (verovatno nakon posete prvog coveka organizacije Pioniru i dozivljaja najboljeg navijanja ikad vidjenog) da jedan takav tim i njegovi navijaci zasluzuju ravnopravan tretman sa ostalim ekipama. Iskreno se nadam i ocekujem, a narocito ukoliko izdanje u Areni bude makar priblizno “Pionirskom” da ce se taj tretman i popraviti i da ce nam dati sansu da se posteno borimo za F4. Nikako ne mogu da zaboravim onu bezocnu kradju protiv Taukeramike, narocito u trecoj utakmici, kada su bez ikakvog rezona dali Pekovicu 3 licne za prvih 10-15 minuta.

Samo se bojim da je ovo ponavljanje price sa Pekovicem i da cemo Novicu izgubiti na kraju sezone, jer puno timova nece zaliti novac da ga dovede, sada kad je potpuno izgradjen igrac i siguran pogodak. Jedino sto nam moze ostaviti kakvu takvu nadu je da u njemu tece crno-bela krv, kao ni u jednom igracu pre njega i da ce nekim cudom ostati u nasem Partizanu i doneti nam jos mnogo, mnogo radosti. Kako god bilo, Novica nas je zaduzio kao RETKO KO i zauvek ce ostati jedan od mojih najvecih sportskih ljubimaca!!!

r2d2

pre 15 godina

"Veličković je predvodio ’crno-bele’ ne samo u poenima, skokovima, asistencijama i indeksnim poenima, nego je bio pravi i vođa na terenu, uprkos, na prvi pogled mladim igračkim godinama...."

Sve je rečeno. Nakon što je bio MVP kola pre par sedmica, evo sada i MVP meseca. Srce i duša Partizana
... a i setih se Milojeve rečenice kada je išao: Ne brinite ostavio sam naslednika...

SVAKA ČAST CARE

DJAPE

pre 15 godina

Velickovic finished February with averages of 16 points and 7.7 rebounds, 1.7 assists, 1.7 steals and 1.3 blocks . MVP rodjaci. M-V-P!!!

srdjan bjelajac

pre 15 godina

Zasto i mi ne bismo mogli kao npr Fenerbahce u fudbalu da skupljamo pare svaki navijac neka da bar po evro... Opet bi mogli da skupimo makar jedan mali deo kesha!!!

sasacar;BiteFight

pre 15 godina

Sta reci, momak je stvarno zasluzio to. Borac bez mane... Ali i svi ostali su pravi. Sta reci sem puno zdravlja i srece u buducnosti

Nikola-Partizanovac

pre 15 godina

Novice,svaka cast!
On vec pokazuje da je vrhunski igrac!A ima jos prostora za napredak,sto je dobro.Njegovo srce nije njegov najveca vrlina,jer momak pokazuje cele sezone da mu niko ne moze nista.Ima sve:borbenost,skok(ofanzivni i defanzivni)pregled igre,tj. asistenciju,citav arsenal napadackih opcija(ledjna tehnika,ulaz,sut za tri poena,sa poludistance,i meni njegov omiljen potez-skinuta lopta i kontra koju vuce od kosa do kosa.Jednostavno kompletan igrac,i u odbrani,i u napadu.A ja takvih bas i ne vidim puno.Onaj Denda nahvalio Hejslipa da je najbolji all-round igrac Evrolige,a Novica ga je u oba meca strpao u dzep.Ja odavno mislim da je on najbolja cetvorka Evrolige,i stojim iza toga.Kao sto mislim i za Tepica na jedinici-dvojci,samo sto je u maloj krizi,iz koje mi se cini da izlazi(Setite se samo pocetka sezone,i videcete kraj iste).Tripkovic je bez sumnje najbolji suter.
Oni ce biti oslonac reprezentacije koja se meni cini vraca na velika vrata.
Imam jos mnogo toga da kazem i o ostalima,ali nemam vremena.Uostalom,on su tim,i to mi se najvise i svidja kod njih,iako mislim da su i kao pojedinci fantasticni-Lazme,Veseli,Bozic,Rasic,Rakocevic,Vranes,Milosevic,Vitkovac,Aleksic.
Da sam pricao to ranije,rekli bi mi da su to prazne price.A posto iza toga stoje rezultati,onda sam valjda u pravu.Ova ekipa igra na visem nivou nego prosle godine,i sto se tice odbrane i napada.Kolektivno i individulno su napredovali,sto je i Mesina rekao.
Meni se cini da ova ekipa moze mnogo,bez pritiska i do titule sampiona Evrope,o final 4-u i da ne pricam.
Zakljucak:Svaki Grobar je voljan da izdvoji nesto para za ove momke da ostanu i sledece sezone,samo nema gde.Znam da klub nema para,ali uz malo dobre volje,dobrog ovogodisnjeg plasmana,cini mi se da ce i sponzori doci.
Pozdrav za sve ljubitelje kosarke i KK Partizan.

Miki

pre 15 godina

Ракочевић играч Јануара, Величковић играч Фебруара,
...........ић играч Марта...

(Настави низ)

Fridek

pre 15 godina

Da si ti meni ziv i zdrav ovaj komentar o Novici je preveden direktno sa i sad citaj sta pise "OFICIJALNOG SAJTA EVROLIGE" tako ako ga je neko nahvalio onda su to ljudi koji znaju o kosarci vise od drugih. Sto se mene tice realno on zasluzuje jos vise pohvala jer se iz svih ovih komentara vidi koliko taj decko znaci svima onima koji vole kosarku, vole Partizan i vole PIONIR. TAKO DA NOVICA-UBICA

CCCCrbin

pre 15 godina

svaka cast velickovicu ovo je dokaze da se moze nesto napraviti bez mnogo para kada ima kvalitet i srce i trud onda se moze uspeti.kada bi nasa fudbalska rep. samo se delimicno trudila kao kosarkasi partizana gde bi im bio kraj.ali od fudbalera sam odavno digao ruke oni igraju dobro i trudese samo u klubovima gde dobijaju pare.

Mrki

pre 15 godina

Bravo majstore. Potpuna posvećenost onom što radi, uživanje, želja, volja i pravi razultat. Hvala ljudima iz Evrolige (ili statistici) koji su to uvideli i dali mu dodatni podstrek za dalje. Novice bravo, svaka čast. Da bogda u ARENI padne PAO tvojom TROJČICOM.
Srećno KK PARTIZANu u pohodu na titule. Idemo dalje!!!!!!!!!!!!!!

Zasluzeno

pre 15 godina

Ne diraj lava dok spava, jer kad se lav probudi i razljuti bude ono sto Novica ubica radi protivnickim ekipama :-). Ili jesi LAV ili nisi :-)

gravedigger-ex-Uzaludno cekajuci Tripkovica

pre 15 godina

Vise puta sam pisao,Novica Velickovic je biser Partizana a pridruzio mu se ove sezone i Stefon Lazme. Uz neverovatno inteligentnog Milenka Tepica i od ove godine surovo preciznog Urosa Tripkovica, oni cine ubitacni kvartet parnog valjka! Ne smem ni da zamislim sta bi se desilo kada bi nekako(ne znam kako),Partizan uspeo da ih zadrzi u svojim redovima i naredne sezone. Ipak,Jan Veseli,Slavko Vranes,Cedomir Vitkovac,Zarko Rakocevic,Petar Bozic i sve bolji Strahinja Milosevic, kao i sto se mene tice ubedljivo najbolji trener Eurolige Dusko Vujosevic, ne daju nam za pravo da razmisljamo drugacije,osim SAMPIONSKI i sledecih godina!

anbeast

pre 15 godina

Svaka cast! Novica me pomalo podseca na Danilovica u smislu sportske drskosti. On ima to sto, cini mi se, fali drugim mladim igracima. Dzabe talenat, fizicke predispozicije ako se ne igra srcem, drsko i bez respekta prema bilo kome.Novica to ima iako sam zvezdas bilo bi glupo to ne priznati.

DINASTIJA!!!!

pre 15 godina

veliki podstrek.ali najveći se desio u subotu,pod tribinom.u to ćete tek da se uverite vrlo brzo !

naklon Novici dok kičma ne pukne.

grobar008

pre 15 godina

Preciznije:
Partizan u zenskoj kosarci:

2 titule prvaka
2 nacionalna kupa
Crvena Zvezda:

28 titula prvaka
10 nacionalnih kupova
1 prvak Evrope
(no, 1. mart 2009 22:13)


Ovo ce uskoro postati najpopularniji sport kod nas...

A ovaj komentar je izasao na vest o nasoj visokoj pobedi.

Kompleksi su kompleksi

Zorz Vea

pre 15 godina

Jos kada bi sacuvali ceo tim za sledecu godinu...To je izgleda pusta zelja sanjara,ali nije uopste tesko pretvoriti u javu! ! !

Zivela Srbija i njena predivna kosarka na celu sa KK Partizanom "Familijom"

XXL

pre 15 godina

Francuz, 2. mart 2009 13:57

Pa dobro bre demagog, jel to u redu. Strasno.

Eto, zbog tebe i takvih, koji ga bacate u senku svojim pozrtvovanjem za Srbiju, on ne moze da dodje do izrazaja.

Zasluzeno, svaka cast.

skinuto sa sajta,Partizan.net

pre 15 godina

Odakle početi? Juče je na redu bio 135. fudbalski derbi, ali je čast da ga otvore pripala košarkašima Partizana. Njihov dolazak do južne tribine i ko zna koje po redu ovacije, mala su nagrada za sve ono što nam ovi momci i njihov trener Dule Vujošević priređuju iz nedelje u nedelju. Oni zaista pomeraju granice mogućeg i ruše osnovne principe sportske logike! Dok smo svi mi, Partizanu odani, smatrali proboj u Top 16 kao izuzetan uspeh, oni su, van svih očekivanja načinili i korak više. Savladana je rimska Lotomatika, a onda u dva meča i Unikaha, i Partizan se ponovo našao među osam najboljih evropskih klubova! Od svih (osim nas) otpisani, medijski zapostavljeni, od države i grada prepušteni sudbini, bez generalnog sponzora a igrači bez plata, oni ipak ostaju "poslednji Mohikanci" koji i dalje veruju da je sport mnogo više od pukog biznisa. Svojim sportskim i ljudskim poštenjem i borbom za crno-bele boje, daju nam nadu da je u ovom svetu još ostalo mesta za radost, sreću i emocije. Oni, igrači KK Partizan, kao da dolaze iz neke druge dimenzije i nekog drugog vremena, u kojem su čast, rad i ljubav i dalje osnovni principi. Do neba im hvala na svemu, hvala im što su deo Partizana, i to onaj najdragoceniji deo!

Ova slika treba da zauzme posebno mesto u srcima svih nas, kao primer čemu treba da stremimo - jedinstvu "crno-bele" porodice, slozi i solidarnosti u kojoj će košarkaši bodriti FK Partizan u Humskoj a fudbaleri KK Partizan u "Pioniru" ili vaterpoliste na Banjici. Da ih sve prožima "grobarski" duh, a da sve ovo postane jedan veliki "crno-beli" pokret, koji neće zavisti od dva poraza ili tri loše igre. Da "grobarstvo" bude konstanta.RQ

gravedigger-ex-Uzaludno cekajuci Tripkovica

pre 15 godina

Izvinjavam se Aleksandru Rasicu,zaboravio sam da ga pomenem u prethodnom komentaru. Na njega kao i sa ostalima racunamo najozbiljnije i u sledecim godinama,a naravno da i Aleksic zasluzuje svoju sansu!

Lukina mama

pre 15 godina

bravo Nole!

p.s.pita mene moj klinac a zasto je on Ubica,on je bas dobar?a ja nemam pojma kako da objasnim trogodisnjem detetu...
(Lukina mama, 2. mart 2009 14:04)
kako ste mu objasnili zasto su partizanovi navijaci grobari? :D
(imba, 2. mart 2009 17:57)

mnogo teze mi je bilo da mu objasnim zasto navijaci kk ss sebe nazivaju delijama jer je prva pesmica koju je Luka naucio bila:

...Partizan vole samo delije,
delije iz ponosne Srbije...

malo je razmisljao na tu temu i zakljucio da ce morati gospodin Gegavi da odvede navijace kk ss zbog kradje:)

Izvinjavamo se,mlogo se izvinjavamo

pre 15 godina

@(Rocky Balboa, 2. mart 2009 15:25)
Prvo cestitke ovom momku na igrama u februaru, svaka cast.
Ali ovakav nacin izvestavanja stvarno nije u redu, pa ova vest kao da je pisana u samom partizanu


Vest je u potpunosti preuzeta sa http://www.euroleague.net/news/i/45157/180

Grobar sa juga

pre 15 godina

komentari 81 i 83 su smesni

kao Novicu je gurao tata!

nemate vi pojma......decko igra perfekt
pa da ga je gurao tata sigurno ne bih bio MVP kola u evro ligi sto vi ciga** mozete samo da sanjate

i za komentar 83........pa vi ste samo u tome i bolji....u zenskim sportovima
da se gleda po titulama muske kosarke.....mogli biste samo da nam pljunete pod prozor

pozzzzz za sve grobare

boki

pre 15 godina

Ракочевић играч Јануара, Величковић играч Фебруара,
...….. ић играч Марта...

(Настави низ)
(Miki, 2. mart 2009 14:35) A u martu LASMe .IC igrac meseca.

giga

pre 15 godina

Bravo za Novicu zasluzio je to,ali plashim se da se ovom nagradom vec prodao na kraju sezone...sto kaze neko ceo ovaj tim treba drzati sto duze,ako neko hoce u NBA moze,ali da pojacavamo evropske ekipe koje su nam konkurenti svake godine u evroligi je apsurdno!
Nadam se da ce Divac kao predsednik OKS naci neki nacin da se pomogne partizanu!

Grobar sa juga

pre 15 godina

Ma Novica je najbolji igrac.................samo mi je zao sto ce ga najverovatnije kupiti neki strani klub

pozzzzzz za sve grobare!!!!!!!!

haralampije

pre 15 godina

Sve čestitke Novici ubici.

Treba napomenuti da su Grobari kao šesti igrač najbolji u evroligi sa indeksom u proseku preko 40.

boki

pre 15 godina

karata vise nema!
Sad me zvao drugar koji je ispred Arene.
Tapkarosi su pokupovali sve karte!
Navodno je smelo samo 5 karata na licnu kartu da se uzme. Pod hitno da se sprovede istraga protiv odgovornih lica!

prijatelj

pre 15 godina

tacno.komentar 81 i 83 pokaziju cistu zavist i pakost.I vi pacenici koji ste to napisali,nemate 2 grama mozga,jer da imate znali bi nesto...i tuzno je sto trosimo reci na vas ...

drazen vuckovic

pre 15 godina

sta reci za partizan i cjelokupnu ekipu osim strasno fenomenalno ! vujosevic odlicno radi jos da je ostao pekovic polufinale zagarantirano ! navijac sam crno belih od malih nogu uzivam u svakoj pobedi ! pozdrav navijacima partizana u celom svetu ! idemo po naslov prvaka europe !!!!

Plikuscht

pre 15 godina

mnogo teze mi je bilo da mu objasnim zasto navijaci kk ss sebe nazivaju delijama jer je prva pesmica koju je Luka naucio bila:

...Partizan vole samo delije,
delije iz ponosne Srbije...

malo je razmisljao na tu temu i zakljucio da ce morati gospodin Gegavi da odvede navijace kk ss zbog kradje:)
(Lukina mama, 2. mart 2009 23:54)

Ha, ha, ha, ha ... ma mogu samo da mole Ushka da im pozajmi gajde da uce da sviraju, da ih gospodin Gegavi ne bi spakovao ... :)))

mane

pre 15 godina

Sta reci? Moj najveci idol! Legenda zbog koje volim Partizan najvise na svetu! Eh kad bismo ga samo zadrzali a blentavi Tepic kada bude odlazio bicu najsrecnija osoba na svetu!
(Novica_Velickovic, 2. mart 2009 16:11)

Ko je bre tebi dao pravo da napišeš "Partizan"?
E moj prijatelju, veze ti nemaš sa životom.
Pređi da navijaš za KKSS, pusti taj kompijuter i uzmi ašov, pa sadi voće.
Košarka je intelektualna igra i da bi je pratio i komentarisao moraš da imaš IQ bar 90.
Moraš ti batice još mnogo da učiš.

ZG

pre 15 godina

Toni Kukoč i Dražen najbolji igrači Evrope svih vremena.Pogledajte Kukoč wikipedija ,ne možete ni izbrojati titule , 27 TITULA vrhunske kategorije. Ova dva velikana nitko ne može dostići u znanju i karizmi koju su nosili na parketima.Bilo je još nakih vrlo dobrih igrača ,ali ova dvojica su kao sa druge planete.

markoBg

pre 15 godina

If at times he seems to be at the middle of a basketball universe where fans by the thousands stand for hours to cheer while him work, the Euroleague MVP for February is quick to point out what he's about: the team. Novica Velickovic grew up with Partizan Belgrade and has played every game of his club career wearing its black-and-white jersey. After a month to remember, and with plenty of big games left ahead, Velickovic is not about to forget that no matter who among him and his teammates play better or worse at times, none are bigger than Partizan itself. If he needed any reminders, the day after he was named MVP for February, fans lined the sidewalks for hours to buy tickets for Partizan's showdown on Thursday with Panathinaikos. Those fans, Velickovic says, are more proof that he is part of something bigger. "I have played throughout Europe and there are hot courts and hot fans, but nothing could compare to Partizan fans," Velickovic told Euroleague.net. "First of all they know and understand basketball. This is the reason they are leading us during the games. It's like they coach us collectively, by trance."

February MVP: Novica Velickovic, Partizan