Ponedeljak, 02.03.2009.

00:54

LA tajms: Veze Stanišića i CIA

Agencija CIA pisala je Haškom tribunalu da je Jovica Stanišić bio pouzdan saradnik te agencije u Beogradu tokom osam godina, piše "Los Anđeles tajms".

Izvor: Tanjug

LA tajms: Veze Stanišiæa i CIA IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

Zoran

pre 15 godina

Vrti para sto burgija nece i svako ima svoju cenu, a mi smo jadni i zalosni sa ovakvim funkcionerima, liderima, politicarima i biznismenima. Pitam se hoce li moralni pad zemlje ikada stati.

Ivankovic

pre 15 godina

U slučaju Gospodina Jovice Stanisica (koga ovako treba oslovljavati sve dok se ne utvrdi da je kriv)postoji obaveza nadleznih organa da (iako je dotični zvanično optuzenik Tribunala u Hagu)reaguju i ispitaju tvrdnje stranih medija, i, ako se one pokažu tačnim, što pre podignu optužnicu protiv dotičnog zbog odavanja državnih tajni stranim službama za vreme dok je bio na položaju. Ne sme se vršiti zamena teza i opravdavati to Stanišićevim tobože "dobro skrivenim" proevropskim i antislobističkim namerama, što je apsolutno apsurdno (i kosi se ako smem da primetim sa zdravim razumom). Ukoliko do toga ne dodje, svima će nam biti jasno da dršavom vladaju i dalje isti ljudi, ucenama i informacijama mošda i o najvišim državnim činovnicima...

Мај нејм из Јовитса

pre 15 godina

Да ли се сећате да су током акције "Сабља" америчке дипломате "дискретно" сугерисале истражним органима да би било врло непријатно уколико би се на информативном разговору поводом атентата на Премијера Србије нашао бивши Председник СРЈ, односно СЦГ? Или, да ли сте се упитали зашто баш сада ова "бомба" од вести, када треба да се некоме исто тако непримерено важном цимне тепих испод ногу? Ех, да је све почело и завршило се са курир-Јовитсом...

Istoricar

pre 15 godina

Uvek sam mislila da su Srbija i Milosevic samo bili "izvodjaci radova" ali nikako u cilju smirivanja gradjanskog rata - jasno je da se nista spontano nije dogodilo i da je sve bilo orkestrirano a zapad je kao bio zbunjen - dok se nismo poubijali pa ko dzelat ko zrtva. Zalosno je sto su srbi izabrani za egzekutore i bili manipulisani da to zdusno podrze. zato su se oni toliko uzvikali CIA CIa - jer ih je na kraju pustila niz vodu, kao i sve egzekutore.

goran

pre 15 godina

mislim da je dosao kraj staroj ekipi,koja je potrosena i iskoristena.dela koja su cinila,bice obelodanjena a narod ce im suditi.t na taj nacin cia uvek pere ruke..

NISH

pre 15 godina

Pa cak i Amerikanci priznali da su zajedno bili umesani u veliko Srpske zlocine, samo mi nista ne znamo o tome! Dokle misle da cute? Zasto vec jednom neko ne kaze istinu!

holifild

pre 15 godina

O njemu treba napraviti film!!najezim se kad pomislim na ovog coveka.okolnosti su ucinile da bude to sto jeste,ali mislim da ovaj negativac je u dubini duse pozitivac!!!

Illyria

pre 15 godina

Po ovome ispada da je CIA odgovorna za razaranje Vukovara,opsadu Sarajeva,genocid u Srebrenici i etnička čišćenja albanaca na Kosovu!
Dok je za sve to vreme u srpskom narodu i rukovodstvu u bivšoj Jugoslaviji cvetao hipi pokret!?

REX

pre 15 godina

Pa zar nisu oni Slovenci i Hrvati u suradnji sa Vatikanom, Njemackom i prvenstveno CIA-om rusili SFRJ dok su se drugovi Milosevic,Stanisic,Simatovic itd. borili za njeno ocuvanje i cuvali bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svog u borbi protiv svih vanjskih i unutrasnjih neprijatelja a posebno CIA-e...? :)

nikad vise!!!

pre 15 godina

"CIA je, što je krajnje neočekivano za nju, dostavila sudu poverljivi dokument u kome se navode Stanišićevi doprinosi i dokazi za pomoć koju im je pružio, a dokument je i dalje zapečaćen, piše list."

bas se pitam zasto su se oglasili...
zato sto bi u suprotnom Stanisic rekao istinu!!!

Djape

pre 15 godina

Na kraju ce jadan Mrkonjic morati da promeni mishljenje i o svom velikom vodji, kako je klupko krenulo da se odmotava!

Mozda nam Rusi Milosevice ipak i isporuce, kao saradnike CIA-e!

Viva

pre 15 godina

Pozitivna strana saznanja u vezi Stanisica je to, da objasnjava pokvarenost, bolest tog vremena i sistema za koje i danas postoje apologeti.(vidi Mrkonjicev desetereac i havalospev). Istina polako shepajuci dolazi do nas. U kakvoj se zabludi zivelo dobri boze? Hiljade mrtvih, ranjenih, izgubljenih, kolone koje napustaju zemlju i to sve za nekolicinu kravatasa. Srbijo progledaj, stani! Lagali su nas kao decu, i za to placamo cenu. Velika je, prevelika. Ali za lazove nema nade. Neki su otputovali u vecna lovista, neki ce ih slediti, ili istrunuti po zatvorima. Al za nas "naivne" ima jos nade. Dole svi heroji slicni Stanisicu! Bili oni zivi ili mrtvi! Ziveo narod Srbije!

dr

pre 15 godina

Kakvi diletanti rade u drzavnoj upravi,valjda nam je svima jasno. A tek ministri!Dulic,koji je inace hirurg,doktor,sta li je! On ce da ispita nesto ili nekoga! Ministar zivotne sredine i necega jos,sada ce da,sasvim meritirono,"proceslja" SDB,i to iz najmracnijih vremena nase istorije! Pa ce on da nas informise i zauzme "stav". Mislim da smo odavno na dnu,a ovo samo ide ka ukopavanju naroda u podrum,pre svega zivota, a onda i svega ostaloga. Da je iskreno iko ikada u ovoj drzavi hteo da raskine sa svime iz vremena S.Milosevica, prvo bi morao da rasturi DB.PRVO!A to nije uradio ni Djindjic,ni Kostunica,ni sada Tadic. Zasto? Bez DB,ili sada BIA,njihov zivot ni vlast nisu moguci. Mozda je jedino pok.Djindjic to znao, ali je, na zalost, on jedini to i saznao. SAmo za podsecanje,prilikom osamostaljenja Ceske i Slovacke,Cesi su ODMAH rekli svima iz njihove DB da vrate znacke i pistolje,zapecatili sve prostorije te sluzbe i napravili Drzavnu komisiju sa zadatkom da osnuje novu sluzbu. Ta komisija je trecinu bivsih pripadnika DB penzionisala, trecinu pohapsila, od ostatka je veliki deo bestraga pobegao,a onih 10% sto je ostalo, i sto nije imalo nikakve razloge da bezi ni da se plasi, je osnovalo novu sluzbu. Ko to u Srbiji ne zeli da uradi isto?

Ringispil

pre 15 godina

Izgleda da se sve ovo zavrtelo samo zbog ovog "detalja": "...bila je potrebna pomoć, jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio građanski rat..." I sada bi novinari i istoričari trebalo da ovo prihvate kao činjenicu i "traže dalje", a ovim se CIA skida sa spiska uzroka raspada Jugoslavije, uspešnog primera multietničke i multikonfesionalne socijalističke "wellfare state" federacije? U trenutku kada se pojavljuje najveći rival u istoriji USA, odnosno EU, koja je trebalo da se razvija na sličnom principu? (tada je Rusija i dalje bila "mrtva", a Kina još nije bila aktuelna). Operacija nije uspela, očigledno, EU je tu, veći od USA danas. Ali ovo je možda bila "pokazna vežba" i možda je usvojen model "ultimatnog rešenja" za problem EU , ako baš bude trebalo... Tim pre je značajno uništiti sve tragove. Ne zaboravite - Đinđić je bio pravi a ne lažni socijalista, i "čovek Evrope"...

M. Stefanovic

pre 15 godina

Ne moze gore biti, kad zakuvaju, pa sruse javni red i mir. To su takvi i uradili, tajne sluzbe i zaverenici protivu covecanstva. Kad izvedu na nisan da gines,onda te prodaju i trguju. Ovakvima treba da sude oni sto su izgubili noge i ruke i mnogo drugo. Kakav sud, Tribunal nije nikakav sud, to je inkvizicija. Prava maskarada da se zamagli stvarna uloga zapadnjackih zaverenika.

lords

pre 15 godina

Za koga je radio Stanisic? Pa za Slobodana, ne moze glavni direktor bas da se sastaje sa CIA. Ja bih samo postavio pitanje za koga radi CIA? ... sigurno ne radi za Amerikance. Pogledajte sta se dogadja posle finansiranja svih ovih ratova, svim narodima sve losije i losije pa i Americkom.

Prevodilac

pre 15 godina

Izmedju heroja i antiheroja je samo jedna tanka linija.Sta sad da kaze Mrkonjic? Njegov heroj je znao da antiheroj saradjuje sa CIA. Evo to potvrdjuje i (bliska) istorija, koju je Mrkonjic zazivao.

Alex

pre 15 godina

Jako je vazno da se sazna da je jedan od najmocnijih ljudi u Srbiji saradjivao sa CIA-om ali je jos vaznije koliko Cvorovica jos uvek ima u Srbiji.

djuro

pre 15 godina

Polako se priblizava dan kad cemo konacno shvatiti kakvu smo zemlju i kakav zivot olako bacili i kakve banana republike i svetske zabiti smo dozvolili da naprave od nas. Potpuno zasluzeno, sto je najtuznije od svega.

Dejan

pre 15 godina

Odavno sam sumnjao da je Stanisic americki covek. Suvise dugo su mu odlagali sudjenje za zlocine. Verovatno je sad dosao u situaciju da progovori o tome ko je i kako zakuvao rat u bivsoj Jugoslaviji. Iza svega nesumnjivo stoje Amerikanci sa svojom doktrinom 'kontrolisanog sukoba'. Sada je sasvim jasno da su Amerikanci svo vreme saradjivali sa SVIM zavadjenim stranama u sukobu.
I ne samo to, oni su saradjivali sa covekom koji je sistematski unistavao opoziciju u Srbiji, organizovao paravojne jedinice u drugim republikama i raspirivao sukobe sirom bivse Jugoslavije.

Rodoljub

pre 15 godina

Ali na zalost jos uvek je puna ex-Jugoslavija onih koji ne razumeju da je patriotizam/nacionalizam samo demagogija post SFRJ centara moci koji rade iskljucivo za svoje interese na racun i stetu svojih sunarodnika.

Marija

pre 15 godina

Ovakve vesti su veoma frustrirajuce za sve ljude koji su u toku i nakon besmislenih izgubili svoje zavicaje ili svoje voljene. Vreme se ne moze vratiti unazad, ali se istina o kreatorima ratova i zlocina mora otkriti, a ratnim profiterima oduzeti imovina i sloboda. Nadam se da "raskrinkavanje" nece stati na Stanisicu...

urke

pre 15 godina

Da li onda to mozda znaci da je Stanisic primao naredjenja od strane CIA, recimo da se izvrse streljanja u Srebrenici ili tako neki zlocini, da bi Srbi bili satanizovani? Nista nije nemoguce, mozda je i Mladic americki covek.

HORVAT IVAN

pre 15 godina

Za nevjerne Tome:
evo još jedan odgovor na pitanje 'Ko nas bre zavadi?'.
Oni su ukinuli granice, dok su ih nama nametnuli. Jedno jutro kada ustanu na x-tu nogu, tražiće da ih opet ukinemo do slijedeće prigode.

Danijel

pre 15 godina

Stanisic je jedan (mozda i jedini) od zivih svedoka dogovora izmedju Karadzica i Holbruka! Sudzenje Karadzicu se blizi, vreme je da se napravi zaokret. Ipak je manje zlo objaviti da su imali dogovor sa Stanisicem nego sa Karadzicem!

Kojica

pre 15 godina

Ovo je jos jedan dokaz kako funkcionise kreiranje novog svetskog poredka. Razbijanje zemlje iznutra uz pomoc takozvanih velikih nacionalista i patriota. Na zalost mi smo takav narod i tesko cemo dobiti neke prave ljude koji ce uciniti nesto za ovaj narod. Tek cemo se mi naslusati slicnih prica... bice ih jos mnogo. Ovom zemljom odavno upravljaju drugi, ne pita se posten Srbin nizasta.

Lala

pre 15 godina

Nije primao novac za usluge... Verovatno je veliko bogatstvo stekao od plate u državnoj službi. Ili je honorarno nosio gajbice... Ma, neka neko kaže ko sada plaća njegove čuvare, ko ih je plaćao od njegove smene do sada?

mali perica

pre 15 godina

Evo malo fomralne logike. Stanisic je napravio i kontrolisao Skorpione, a CIA je kontrolisala Stanisica. Iz toga sledi da je CIA kontolisala Skorpione. Logicno, zar ne. Ova vest samo pokazuje koliko je spska DB tokom devedesetih bila slaba i prosarana spijunima.

johny

pre 15 godina

Kazu da nije primio novca za te usluge. Onda sto ga motivisalo da to uradi? Ili je bio patriota ili je bio Amerikanac. Mozda mu pravo ime bilo Mr. Smith, pa se pravio kao Srbin. Zavere ne biraju sredstva...

Profesionalci rade za pare!

pre 15 godina

Ako hocete da saznate ko je ko, okrenite ih jedne protiv drugih. Mozda saznamo ko za koga ovde DANAS radi. To mene zanima, mada nije ni tesko ovo spoznati, kad vidite ko na ciji mlin vodu navodi. Po komentarima vidim da su ljudi i dalje skloni da samo iz dusevne naklonosti tvrde kako je neko cist, itd. Ko moze da tvrdi da bilo koji politicar u Srbiji nije neciji agent?! Ko je toliko glup, nakon svega?! Uostalom, svi veci obavestajci, koji po prirodi posla dolaze u kontakt sa neprijateljskom stranom, uvek su svesni da se time izlazu opasnosti da im neki konkurent sa njihove strane, ili protivnicka strana, namesti igru zbog toga, pa vecina njih i zavrse kao dvostruki, ili visestruki agenti. Nije ovo nikakava tajna, u to se moze svako uveriti ako malo probere literaturu o ovim stvarima. Ti ljudi su, pre svega, ljudi koji dobrim delom odlucuju o sudbinama naroda, a da njihovi narodi nit znaju ko su, niti su im dali poverenje za to - to je najopasnije u svemu!

Tajming je ovde vazna stvar. Zasto je sad pustena ta informacija u javnost? Pri tome se navodi da je dokument jos uvek zapecacen u Hagu! Informacija je objavljena u LA Postu, a koliko se secam oni su se vec pojavljivali u nekim cudnim situacijama ovog tipa - nisu bas medij od kredibiliteta. Svakako, izabrano je i vreme i mesto. Sasvim je jasno da ce, nakon ovoga, u obavestajnim sluzbama Srbije da postane malo cupavija situacija nego sto trenutno jeste! CIA nije nikom prijatelj i ne radi nista spontano i bez razradjenog plana. Oni su, prema ovom clanku, Haskom tribunalu, bez bojazni, poslali sopstveno priznanje da su bili umesani u sukob u bivsoj SFRJ - pa nece valjda njima da se sudi?! Prosto je neverovatna podmetacina da ih je sukob zatekao - ko veruje u tako nesto?! Naravno, pametno je ubacena konstatacija da je Stanisic bio pravi profesionalac - nije uzeo pare, nije ucestvovao u akcijama CIA (cak i priznaju da ih je bilo!), sto u stvari znaci da Stanisic nije delovao pod naredbom CIA u stvarima za koje je optuzen. Vesto su se ogradili, nema sta!

U jednoj knjizi o spijunazi, koju je pisao jedan americki novinar, procitao sam podatak koji je objavio MI5 (UK kontraobavestajna) da je KGB tokom '80-ih godina proslog veka imao oko 10.000 spijuna u drzavnim institucijama u Velikoj Britaniji (UK)! KGB, koji je tamo u najmanju ruku omrazen i nipodastavan od svakog civilizovanog gradjanina, u tradicionalnom drustvu kao sto je drustvo u UK! Zamislite tek koliko je agenata imala CIA, BND, MOSAD,... Zamislite tek sta je u Srbiji?! Ovde, gde su svi podivljali za materijalnim dobrima, gde narod i mediji prvo klicu Kovacevicu sto je srpski junak, a onda bi ga zivog oderali kad cuju da ce to da ih kosta! Tek tada, inace koga jos u ovoj zemlji zanima istina i pravda - da ne kazem cinjenice?!

Dobili smo sta smo trazili, a bice toga jos! Da li ste spremni da saznate za koga ste glasali i u koga se kunete! Politicari su, takodje, samo profesionalci! Sto bi rekli mafiozi: bez uvrede, u pitanju je samo posao!

Biljana

pre 15 godina

Pricalo se jos tada da je Milosevic saradjivao sa CIA... nakon ovih saznanja ne bi me cudilo da je i on licno kao i Stanisic radio za CIA.

Hitman Blood Money

pre 15 godina

Au kakva novost! A je l sad u Srbiji vise niko ne radi za CIA? Sta cemo sad mi naivni sto mislimo da se vlast bira na izborima. "Narod se pita" kao i uvek. Kad je na programu epizoda "Ko je bio Tito?".

Danica

pre 15 godina

Bilo je davno jasno da neko iz vrha tadasnje vlasti radi jako protiv drzave i aktuelnog rezima. Zamislite samo DB jedne zemlje, koji vrsi atentat na opozicionog lidera svojim kamionom? Ili DB koji po necijem nalogu "unistava" dokaze o zlocinima na Kosovu tako sto tela stradalih rasipa sirom Srbije, potapajuci hladnjace sa telima do pola, u reke i jezera na vidnim mestima? A potom se na tim mestima prvo nadju strani reporteri. Srbi obozavaju da za relativno male pare izdaju svoj tim i na odlucijucim utakmicama daju auto gol! Samo od takvog novca stavljenog u dzep se ne ide na letovanje ...

Djenka

pre 15 godina

Kaze... "intelektualac koji je pomogao deeskalaciji sukuba". Ratovi su trajali 10 godina, valjda bi i danas trajali da nije on pomogao.
Kada tako postenjacka firma kao CIA predstavlja necije postenje... znam da je u pitanju prava dobricina.

Van Helsing

pre 15 godina

Voleo bih da se sazna za koga je radio Vojislav Šešelj posle čijeg političkog delovanja je Hrvatska postala etnički "čista" od Srba, a Kosovo je oteto od Srbije. Da ne kažem da je širio fašizam u srpskom narodu i tako ga satanizovao.

Jugoslovenka

pre 15 godina

RADI SE samo o tome da je CIA imala svoje dousnike svuda u bivsim republikama Jugoslavije. Pritom, CIA je generalni medijator i REALIZATOR RASPADA MOJE VOLJENE JUGOSLAVIJE, STO JOJ NIKADA, DA NIJE BILO RAZNIH STANISICA NA SVIM STRANAMA, NE BI UOPSTE USPELO.
Zato me stvarno bas briga sta se desava sa Stanisicem, ukoliko je on bio neko ko je za racin CIA odradjivao prljave poslove, pomazuci da se moja zemlja raspadne. To sto je to bio cilj CIA, mogu da razumem. Ljudi imaju svoje interese. Ali, mada se sa tom politikom devedesetih uopste nisam slagala, ne zelim da ostane mrlja na ZALAGANJIMA SVIH NAS, normalnih ljudi. Dakle, neko ko je bio glavni u vlasti Srbije, Hrvatske i Bosne, resio je da uredi moj zivot po svojoj volji. NA TO NIKADA NISAM PRISTAJALA. A, ovog lika Stanisica sam imala prilike da uzivo gledam u prilikama kada je izigravao glavnog kerbera na prijemima koje je organizovao njegov sef. Licno mislim da su obojica u istom loncu, osim sto njegov sef vise nije u prilici da potvrdi ili ospori moje tvrdnje, odnosno, bila bih presrecna da se Stanisicu posteno sudi za sve S T O O N Z N A D A J E U R A D I O! Sve sto jos hocu da kazem jeste da sam zgrozena nad tim sta je radio. Cak i kada je radio za CIA, morao je biti realan u proceni sta se ovde, u bivsoj Jugoslaviji desava. A, ocito, niko sem njega, to bolje nije znao. I kada je tako, i kada je imao presudnu ulogu u svim dogadjajima, hajde da vidimo kako je svoja znanja i svoje umece upotrebio i u ciju korist. Je li radio samo CIA, sto je STRASNO ZA PRVOG COVEKA BIVSE db, JE LI RADIO ZA MILOSEVICA (ZA MENE NI U JEDNOM SLUCAJU NIJE!!!!!!!!!!!!!!).
Da rezimiram: bas me briga kako ce se Haski sud ponasati prema Stanisicu. B A S M E b r i g a !!!!!!
DAKLE, STO SE MENE TICE, OCEKUJEM PRAVEDNU ODLUKU SUDA U HAGU. O izrecenim presudama imam svoj stav, ali to sada nije predmet razmatranja.

Antifasista

pre 15 godina

Ne znam zasto sam se setio ovog coveka:

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/canaris.html

Videcemo kuda ce ova prica da odvede i zasto je ova tema uopste pokrenuta sad...

spori

pre 15 godina

Polako narode, nije to izdaja!!!
Stauffenberg je nesumljivo pozitivna licnost jer je pokusao da skloni Hitlera. Trebao je i ovaj da mnogo vise uradi u tom smislu (ako je mogao, a mislim da jeste) tj da pokusa da skloni svoga sefa. Steta sto to niko u Srbiji nije ni pokusao, patnje Balkana bi bile znacajno manje.
A sto se tice drugih grehova, za sta ga tereti Haag, neka odgovara ako je kriv.

kalimero

pre 15 godina

Ko da mu sudi kad se bude vratio u Srbiju? Pa i ovi sadasnji politicari u Srbiji (osim LDP-a) su patrijote. Jos ce oni od nase takse platiti Americi da bi zataskali citavu stvar i prodati nam pricu o Stanisicu kao dobrocinitelju i intelektualcu.

Goran

pre 15 godina

Pre izvesnog vremena citao sam neki clanak o Stanisicu i njegovoj ljubavi prema jazzu, kao kolekcionar, ovo ono... tek sad mi je jasno...

lala

pre 15 godina

Ako se malo prisetimo, taj Milosevic je bankar koji je studirao i dosao (ili je poslat) ovamo da nas rasturi zajedno sa Tudjmanom, Alijom, i ostalim likovima. I to su i uradili. Samo smo mi zaboravili na to.

Vladan

pre 15 godina

Čoveče, pa ovo je telenovela! Na kraju će se se saznati da mu je SLOBA tata, a MIRA mama!!!! Ili možda da je on sam sebi deda, a KLINTON STRIC, A KUM BUŠ !!! ILI KLIMAKS SVEGA, AMERIKA I ENGLESKA BIĆE ZEMLJA SRPSKA !!!!

Oblak

pre 15 godina

Ne treba misliti da je Sloba bio van toga, i mnogi iz njegovog aparata. Smenio je Stanišića posle razlaza sa strateškim partnerom, samo da pokaže ko je šef u ovom dvorištu. Na isti način je smenio i Perišića, igrali su oni medjusobnu igru i posle Stanišića. Možda je glavni bio Stanišić (ako nije ona druga konspirativnija tajna služba), ali Sloba je sigurno bio glavna zvezda te saradnje. Metodologija njegovog dovodjenja na vlast, i kasnijeg vladanja sve govori, primenjivana je visoka i pouzdana strategija specijalnog ratovanja. No, pitanje je šta se htelo ovim obelodanjivanjem, da li nova administracija želi da CIU vrati pod kontriolu, ili je to dodatna vatra za kuvanja na Balkanu. Verovatno ćemo videti uskoro.

Slobodan

pre 15 godina

Ovo je istorijski trenutak kada ćemo sigurno moći da čujemo čitav niz veoma preciznih informacija o tajnim dogadjajima u skoroj prošlosti. Znaće se ko je čiji, ko je koga ubio, ko naručio, Laufer će se naći u nebranom groždju, ali i njegovi saradnici radikali, pa će biti primorani da se brane vrlo konkretno. Sem ako se, prvi put u istoriji, sve stranke ne dogovore da se ne izjašnjavaju o "delikatnom i opasnom" slučaju.

Marko (Dorcol)

pre 15 godina

Za sve koji su iznenadjeni i koji ne razumeju kako ovaj svet funkcionise preporucio bih 15minutnu scenu iz JFKa (Olivera Stouna) kada razgovaraju likovi koje tumace Kevin Kostner i Donald Saterlend. Kratka istorija 20 i verovatno 21. veka. A Stanisicu zelim da dozivi samo mali deo muka koje je naneo svim narodima na ovim prostorima.

Logičar

pre 15 godina

CIA je je Američka tajna služba. Na vrhu "naše" državne bezbednosti je bio čovek koji je radio za CIU. Za "našu" Državnu bezbednost su radili Arkan, Legija, Spasojević... Državna bezbednost radila za Miloševića. Amerika kao protivnik Miloševićevog režima nas bombarduje i td. Zbogom pameti. Od ovog može da se rikne.

cia_snajkice

pre 15 godina

kad se samo setim koliko su NVO pricali o hladnjacama i "skorpionima" kad ono sve organizovali ameri uz pomoc domacih poslusnika (citaj placenika). svaka cast LA TIMES na istrazivackom novinarstvu

katica

pre 15 godina

Kad god se u Srbiji kaže I DOKAŽE da smo od pada Berlinskog zida „RUSKA GUBERNIJA“ „tajni kanali" – u "štabu ruskih gubernatora“ u našim ili nekim novinama u svetu LANSIRAJU priču kako je neko poput Slobe, Stanišića ili sl bio čovek SAD, CIJe i tsl. On i Sloba su bili ljudi CIJe? da, samo su Mira i Marko dobili Ruske pasoše i žive u Moskvi! Prazne „dimne zavese“ - a Srbija svakim danom sve dalje i dalje od EU i Zapada! Da nije tragično bilo bi komično. UA za "rusku guberniju!!!

Uputstva

pre 15 godina

Pitanje je onda koliko su njegovi izvestaji i nagovori uticali na Milosevica i koliko je Srpska politika devedesetih ustvari bila politika kakvu smo trebali voditi po CIA uputstvu? Takodjer je pitanje da li su jedinice koje je osnovao i sve sto su iste cinile bilo po uputstvu CIA?

Apostol

pre 15 godina

Nije pošteno na ovaj način reklamirati samo Jovicu Stanišića i njegovu ulogu u saradnji sa CIA na rešavanju naših problema. Daj da vidimo i ostale zaslužne koji su nam pomogli i pomažu u saradnji sa ostalim velikim i uticajnim službama. Pa, valjda imamo i glavne za Nemce, Ruse,Engleze, Francuze, Izraelce, komšije... Sad je već vidljivo da se ne treba ustručavati, to je sasvim normalna saradnja za dobrobit države, naroda... Ili je još bolje da se sami jave, ne treba biti preskroman, ionako će to jednog dana biti zvanično saopšteno, red je da buduće generacije znaju kime da se ponose...

Demokrata

pre 15 godina

Prvi čovek naše tajne službe radio za CIA 8 godina? Tiče li se to ove države? Ima li interesa da najviši državni organi to razmotre? Hoće li neka politička grupacija zatražiti vanrednu sednicu najvišeg državnog organa? Posle Perišića nije bilo ništa, hoće li sad poslanici pokazati nameru da špijune stave na dnevni red? tvarno bi bilo porazno za gradjane ove zemlje kada bi se iskazalo da u našoj politici nenma moralnog prava za raspravu o špijunima i saradnji sa stranim obaveštajnim službama iz redova vlasti. Da sačekamo pa da vidimo, špijuni su do sada bili omiljena tema za optuživanje.

Ingram

pre 15 godina

A zasto verovati CIA-i i Tajmsu? Sta je razlog sto se sada pusta ovakva informacija, ili "informacija" ? I glavno pitanje, ko je danas njihov saradnik, kad ih ima u svim vremenima i svim rezimima? Rusi nikada nece da otkriju ko je njihov, a ne treba misliti da ga nema...

Mrak

pre 15 godina

Ovo je tek prva vest. Verovatno će slediti sledeće koje će objašnjavati da su rat režirale i sprovodile pokvarene službe KGB, BND, onda ona koja je bila iza zemunaca, pa možda i kineska i ko zna čija druga. Ako malo bolje pogledamo u sastav komšijskih kabineta biće jasno da je na ratni rasplet dogadjanja na Balkanu uticao polusvet koji su tajno održavale, formirale i naoružale upravo tajne službe novih država i njihovi tajni mentori. Sad smo stavljeni pred težak zadatak da odlučimo koje su i čije tajne službe bile dobre a čije loše, pa da prema tome izvršimo novu društvenu klasifikaciju na patriote i izdajnike. Možda smo prodane duše ali nije obavezno i da smo izdajnici. Zemljo, otvori se...

Vladimir Nedovic

pre 15 godina

Odavno je Dzoni rekao 'kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare'. Jos ponesto je u 'Fazanima' receno i o demagogiji, i o hipokriziji, i o ljudskoj gluposti...
Ovakvo banalizovanje dvadesetogodisnje krize na Balkanu - pravom americkom podjelom na dobre i lose momke - sramotno je i beskrupulozno, i definitivno potcjenjuje inteligenciju svih nas (koji treba to 'opravdanje' da progutamo). Jedna rijec - sramota.

Marrina

pre 15 godina

Tesko zemlji u kojoj nista vise ne moze da iznenadi. Afera za aferom, skandal za skandalom, a zivot tece... Kad se samo setim parole DS-a na nedavnim izborima ZIVOT NE MOZE DA CEKA, parole samo parole...

vl

pre 15 godina

Ja mislio da opozicija suruje sa zapadom i CIA-om (tako rekli na TV), kad ono Milosevicevi jastrebovi, zajedno sa CIA setali kucice po parku.

smile

pre 15 godina

"...bila je potrebna pomoć, jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio građanski rat..."
Jao izjave!
...CIA, nije znala šta da radi... nestalo joj ispiracije, jer je isprobala ovde sve što joj je palo na pamet.
Prvo Milošević, potom Stanišić su "potrošena roba". Bilo su ubeđeni da su veliki igrači ustvari su đavolom tikve sadili.
I jednom (poshumno) i drugom treba suditi za izdaju države i za zločine nad sopstvenim narodom. To je najmanje što treba da uradimo za generacije koje dolaze da nebi slučajno neko njih uzimao za primere patriotizma.

EU Citizen

pre 15 godina

S jedne strane, Stanišić je bio Miloševićev top-operativac i jedan od glavnih izvršitelja bolesnih i zločinačkih planova bračnog para (iza kojih je, by the way, kad smo već kod špijunaže, u dobroj meri stajala i ruska obaveštajna služba), i kao takav je počinio razne zločine koji su sasvim sigurno dovoljni da ga bilo koji normalan sud, bez obzira na bilo kakve druge zasluge osudi na doživotnu robiju. S druge strane, lepo je znati da je bar neko od Miloševićevih imao dovoljno mozga da makar delimično bude na pravoj strani, a što se tiče onih koji će ga sasvim sigurno proglasiti za izdajnika, neophodno je reći da se saradnja sa obaveštajnom službom vodeće zemlje slobodnog sveta kome Srbija po svom civilizacijskom nasleđu i tradiciji neotuđivo pripada na štetu jednog komunističkog i zločinačkog režima može biti okvalifikovana samo kao patriotski čin, te da su najveći veleizdajnici, nimalo iznenađujuće, upravo oni koji sebe stalno pokušavaju da proglase za vrhunske patriote, to jest, komunisti, klerofašisti, ruski agenti, i svi ostali koji Srbiju već šezdesetak godina upropašćavaju, drže dalje od glavnog toka svetske civilizacije i guraju prema trećem svetu.

nacaljnik

pre 15 godina

A stacemo sa RUSKIM STRUCNJACIMA,
Puna ih je drzava cec preko 20 godina.
ovde niko ne sme javno da izgovori rec RUSIJA. Cak i kada se govori o ekonomskoj krizi zvanicnici je ne etiketiraju vec kazu jedna velika strana zemlja.
Toliko Rusofilstvo nepostoji ni u Kremlju.

Mr D

pre 15 godina

Posle prve serije nelogicnih i stetnih poteza, mislili smo da je Milosevic americki covek.
Posle oavkvih vesti mi se cini da je moguce da je on samo bio nesposoban i nedorastao istorijskoj situaciji, a da su spijuni bili oko njega. Naravno, ni to ga ne oslobadja odgovornosti.

Pedja

pre 15 godina

Koliko je drug Jovica imao para i nekretnina pre 20 godina a koliko ima danas?
Javlja mi se da se obogatio dok su drugi ginuli, stradali i osiromasili.

ana

pre 15 godina

Nema bolje potvrde da je Milošević takodje bio američki čovek. Iskreno se nadam da će biti raskrinkane i ostale velikosrBske patriJote tipa Šešelja.

Boban

pre 15 godina

Rešila CIA da otkrije identitet svog najznacajnijeg saradnika u Srbiji tokom užasavajuceg perioda devedesetih. Malo morgen-voleo je da kaže Stanišićev šef. Vole ga, pa da mu pomognu u Hagu!??! Mislim stvaaaaarno! Nikada tajne službe ne otkrivaju identitet svojih saradnika. Pa koga bi potom uspeli da vrbuju da rade za njih. Iza toga se krije nešto sasvim drugo. Šta, videćemo, čini mi se brzo, pod uslovom da uspemo to da prepoznamo.

Milan

pre 15 godina

Pazi boga ti, ja mislio da je rat poceo tako sto je veliki Srbin Slobodan Milosevic imao grandiozni plan da napravi Ogromnu Srbiju na ustrb malih ali demokratskih naroda bivse Jugoslavije. Kad ono, Ameri sad kazu "gradjanski rat". Pa nemojte, molim vas, kako cemo sad da prihvatimo krivicu koju nam je namenio preposteni i nepoliticni Haski tribunal. Mogli bi vas jos optuziti da blokirate denacifikaciju Srbije.
Majko mila!

Craig Daniel

pre 15 godina

NIkad nisam sumnjao da je kabel kojim se napaja zlocin na balkanu bio ushtekan u srce Slobodana Milosevica. Sve ostale price su price za malo decu. Mali sitni, satrapi, djavolchici i sl.

Слобо-СО

pre 15 godina

Кад изађе из Хага треба му, као страном шпијуну судити у Србији за велеиздају. Можда неко мисли да му треба дати орден?

Misa_Su

pre 15 godina

...jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio GRAĐANSKI RAT...

Da li je i CIA najzad shvatila pravu prirodu, ili je tek sada pravim imenom nazvala sukob na prostorima bicse SFRJ ???

srdjan

pre 15 godina

Covek heroj. Branio zemlju. Kao i Ratko Mladic.
Zasto ovo nisam znao malo ranije, pa da priupitam nekog zakletog patriJotu sta misli o ovom coveku. Nesumnjivo bi rekao "heroj".
Te nase patriJote vide heroje po tome ko je vise "nevernih" ubio.

zbunjena

pre 15 godina

To je nemoguce! Kako moze Stanisic biti izdajnik ili bilo ko od Milosevicevih saradnika, kada je u to vreme mesto izdajnika bilo trajno rezervisano samo za Djindjica i sve nas koji smo bili za njega? Jadna drzava u kojoj svako ima tapiju na patriotizam i masuci time moze da stigne do zvezda u karijeri. Raduje me ipak istina da se nesto brze klupko odmotava, te cemo i mi ondasnji izdajnici saznati ko je stvarno izdajnik. I Bog je izgleda nabavio kompjuter.

anti-cia=anti-zloba

pre 15 godina

Za mene je ironija u tome da "patriote", zadnjih 20 godina optuzuju slovence, hrvate, bosance itd...za saradnju sa ciom.
Na kraju ispade da su "njihovi" bili ti koji su to radili.

neshonni

pre 15 godina

Kao što su oduvek neki znali - ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda!
Zar CIA nije htela da razbije YU a potom umanji značaj Srbije na ovom područiju razbivši usput i nju, podržavajući svoje mnogobrojne saveznike a svi su joj bili saveznici sem Srbije. Da bi to postigla trebao joj je jedan Milošević da se inati kako bi se oni pred svetom pokazali kao spasioci "nevinih" pred Slobinom mašinerijom uništenja i usput ostvarivali gore pomenute interese! Zavadi pa vladaj - usitni i lakše kontroliši jer nema otpora!

Bravo

pre 15 godina

Ili se radi o značajnom zaokretu u Američkoj politici, ili je u pitanju elegantno i lepo zapakovano eliminisanje neupotrebljivog sredstva. A moguće je da je njegovo razobličenje njegova poslednja uloga u nekom novom projektu na Balkanu. Šta reći za veoma važnu službu koju je vodio?. Čiji su ljudi koji su sa njim vedrili i oblačili, čiji su oni koji su došli nakon njega? Kome je DB davala zeleno svetlo za visoke funkcije a koga je diskvalifikovala. Kome je služila patriotska jedinica JSO, na čelu sa Legijom koji je bio aktivni Američki oficir u prvom Iračkom ratu? Kakva je veza Avganistana i Kolumbije sa bliskom saradnjom prvog čoveka DB? Čiji su ljudi upravljali drugim službama bezbednosti? Kakva je situacija u bratskim republikama, sa kojima nismo mogli da se dogovorimo ni oko toga je li dan ili noć, i sa kojima smo učestvovali u krvavim orgijama? Čiji ljudi sada čuvaju gospodina patriotu?

Petar

pre 15 godina

Realno nas su izvozali kao Irak, malo blaze, evo njih ponovo spremaju za kavgu sa Iranom. Pitanje je samo da li ce se okanuti nas jer nas narod nije toliko inteligentan u kolektivu da se odupre kojekakvim planovima u nasu stetu.

Urban IX

pre 15 godina

Ukratko: CIA svedoci o dobrom karakteru sefa tajne sluzbe strane zemlje, intelektualca i osnivaca crvenih beretki i skorpiona, koji im je bio glavni spijun i koji je pored losih stvari uradio i puno dobrih, uticao na Milosevica da bude umereniji a uz sve to nije primao novac a sada je nazalost usamljen.
Nadam se da se biti oslobodjen iz Haga zbog dobrog karaktera a onda isporucen Srbiji da mu sudi za veleizdaju. Mozda ce mu ovdasnji sudovi uzeti usamljenost kao olaksavajucu okolnost.

Dragan

pre 15 godina

CIA - Stanisic, Perisic. Sloba unistio Srbiju bolje od same CIA-e. A svi poticu od tzv. "patriotskog bloka".

Sta li ce u dogledno vreme izaci na videlo od "demokratskog bloka" tzv. "nepatriotskog" ?

Ko li sve za koga radi, za svoj gros, a za napaceni Srpski narod ni prstom da mrdne (osim ako ne kane neka provizijica na brzaka).

Isidora Dunkan

pre 15 godina

Kako je lepo upakovana ova vest sa sve Stanisicem kao covekom, intelektualcem, koji nista nije radio za pare...i ptice i dalje pevaju, a avioni lete nesmetano. Zar neko ovde zaista sumnja u inteligenciju obicnog gradjanina?

Milan

pre 15 godina

"Stanišić se i dalje povremeno viđa u Beogradu, ali njegov život je urušen. Razveo se, ne viđa decu i svaki drugi vikend provodi u bolnici", piše list.

Zar je neko mogao da ocekuje nesto bolje, posle toliko zla koje je naneo svima nama?

Maja

pre 15 godina

Eh, sta ce jos da se otkrije! A ovamo nas zdusno batinao, a u Americi uzivao po Dzordztaunu i lovu po Merilendu. Ma u Rusiju da uziva, a ne u Ameriku da se pati!

Aleksandar Nikolic

pre 15 godina

Ja samo sto se nisam rasplakao.
Jadan covek. Mi mislili on okoreli ubica kad ono on se samo folirao kako bi mogao da urusi sitem iznutra :)
Srpski Oskar Sindler :)
Nego Jovice, ti se lepo izleci pa zdrav i prav na dozivotnu robiju.

Eureka

pre 15 godina

Pa i pokojni Slobodan je verovatnno bio američki čovek. Shvatio 1997 da je potrošen i da žele da ga se reše pa počeo malo da se koprca.

Petar

pre 15 godina

Ako je sve ovo tacno, ovaj covek treba da dozivi neslavan kraj. Pre svega treba da bude procesuiran i osudjen od sudskih organa u Srbiji za veleizdaju.

tanja

pre 15 godina

Da, sve sam se sazalila... Te sprecavao zlocine u Bosni, te je sprovodio dejtonski mir, a sad je jadan usamljen... A da nije on jedan, jadan, od osnivaca "Crvenih Beretki" i ostalih poluzvanicnih jedinica koje su devedesetih sejale "pravdu" po ex-yu? I ima li, eventualno, jos nesto lose sto je uradio za svog zivota, ili je u Hagu optuzen za branje cveca?

Vojvodjanin iz Rume

pre 15 godina

Kada bude proglasen nevin (Amerika ce tako narediti), Srpsko pravosudje treba da ga dozivotno kazni za izdaju drzave u ratnom stanju gde je branila cast i medjunarodno pravo protiv NATO agresije.

Intelektualac

pre 15 godina

Sta ce tek patriotska javnost u Srbiji raditi kada konacno sazna istinu o mnogim laznim patriotama i njihovim ulogama u satanizaciji Srpskog naroda.
zamislite njihove izraze lica kada saznaju ko je njihov heroj Vojislav Seselj.
Na zalost po Srbiju ili mozda i srecu desio se slucaj Miladin Kovacevic i Amerika se malo naljutila na neke likove na politickoj sceni Srbije i klupko ce poceti da se odmotava brze neko sto su diletanti na politickoj sceni Srbije i milsili.
Vreme je da ti dilitanti odu sa scene a oni koji se kriju iza diletanata po Srbiji, da odgovaraju konacno za sve sto su uradili zemlji.
Za koji dan je godisnjica likvidacije mucke premijera Djindjica a nalogodavci u odelima i kravatama se i dalje sepure Srbijom, dok se njihov potencijalni izvrsilac bori sa visokim pritiskom u zatvoru.
Mi gradjani Srbije cekamo pravdu jos uvek strpljivo, a iskreno se nadam da necemo morati da pravdu uzimamo u svoje ruke.
S postovanjem

Vojvodjanin iz Rume

pre 15 godina

Kada bude proglasen nevin (Amerika ce tako narediti), Srpsko pravosudje treba da ga dozivotno kazni za izdaju drzave u ratnom stanju gde je branila cast i medjunarodno pravo protiv NATO agresije.

Petar

pre 15 godina

Ako je sve ovo tacno, ovaj covek treba da dozivi neslavan kraj. Pre svega treba da bude procesuiran i osudjen od sudskih organa u Srbiji za veleizdaju.

Eureka

pre 15 godina

Pa i pokojni Slobodan je verovatnno bio američki čovek. Shvatio 1997 da je potrošen i da žele da ga se reše pa počeo malo da se koprca.

Aleksandar Nikolic

pre 15 godina

Ja samo sto se nisam rasplakao.
Jadan covek. Mi mislili on okoreli ubica kad ono on se samo folirao kako bi mogao da urusi sitem iznutra :)
Srpski Oskar Sindler :)
Nego Jovice, ti se lepo izleci pa zdrav i prav na dozivotnu robiju.

Intelektualac

pre 15 godina

Sta ce tek patriotska javnost u Srbiji raditi kada konacno sazna istinu o mnogim laznim patriotama i njihovim ulogama u satanizaciji Srpskog naroda.
zamislite njihove izraze lica kada saznaju ko je njihov heroj Vojislav Seselj.
Na zalost po Srbiju ili mozda i srecu desio se slucaj Miladin Kovacevic i Amerika se malo naljutila na neke likove na politickoj sceni Srbije i klupko ce poceti da se odmotava brze neko sto su diletanti na politickoj sceni Srbije i milsili.
Vreme je da ti dilitanti odu sa scene a oni koji se kriju iza diletanata po Srbiji, da odgovaraju konacno za sve sto su uradili zemlji.
Za koji dan je godisnjica likvidacije mucke premijera Djindjica a nalogodavci u odelima i kravatama se i dalje sepure Srbijom, dok se njihov potencijalni izvrsilac bori sa visokim pritiskom u zatvoru.
Mi gradjani Srbije cekamo pravdu jos uvek strpljivo, a iskreno se nadam da necemo morati da pravdu uzimamo u svoje ruke.
S postovanjem

Urban IX

pre 15 godina

Ukratko: CIA svedoci o dobrom karakteru sefa tajne sluzbe strane zemlje, intelektualca i osnivaca crvenih beretki i skorpiona, koji im je bio glavni spijun i koji je pored losih stvari uradio i puno dobrih, uticao na Milosevica da bude umereniji a uz sve to nije primao novac a sada je nazalost usamljen.
Nadam se da se biti oslobodjen iz Haga zbog dobrog karaktera a onda isporucen Srbiji da mu sudi za veleizdaju. Mozda ce mu ovdasnji sudovi uzeti usamljenost kao olaksavajucu okolnost.

Milan

pre 15 godina

"Stanišić se i dalje povremeno viđa u Beogradu, ali njegov život je urušen. Razveo se, ne viđa decu i svaki drugi vikend provodi u bolnici", piše list.

Zar je neko mogao da ocekuje nesto bolje, posle toliko zla koje je naneo svima nama?

tanja

pre 15 godina

Da, sve sam se sazalila... Te sprecavao zlocine u Bosni, te je sprovodio dejtonski mir, a sad je jadan usamljen... A da nije on jedan, jadan, od osnivaca "Crvenih Beretki" i ostalih poluzvanicnih jedinica koje su devedesetih sejale "pravdu" po ex-yu? I ima li, eventualno, jos nesto lose sto je uradio za svog zivota, ili je u Hagu optuzen za branje cveca?

Misa_Su

pre 15 godina

...jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio GRAĐANSKI RAT...

Da li je i CIA najzad shvatila pravu prirodu, ili je tek sada pravim imenom nazvala sukob na prostorima bicse SFRJ ???

Isidora Dunkan

pre 15 godina

Kako je lepo upakovana ova vest sa sve Stanisicem kao covekom, intelektualcem, koji nista nije radio za pare...i ptice i dalje pevaju, a avioni lete nesmetano. Zar neko ovde zaista sumnja u inteligenciju obicnog gradjanina?

ana

pre 15 godina

Nema bolje potvrde da je Milošević takodje bio američki čovek. Iskreno se nadam da će biti raskrinkane i ostale velikosrBske patriJote tipa Šešelja.

neshonni

pre 15 godina

Kao što su oduvek neki znali - ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda!
Zar CIA nije htela da razbije YU a potom umanji značaj Srbije na ovom područiju razbivši usput i nju, podržavajući svoje mnogobrojne saveznike a svi su joj bili saveznici sem Srbije. Da bi to postigla trebao joj je jedan Milošević da se inati kako bi se oni pred svetom pokazali kao spasioci "nevinih" pred Slobinom mašinerijom uništenja i usput ostvarivali gore pomenute interese! Zavadi pa vladaj - usitni i lakše kontroliši jer nema otpora!

Maja

pre 15 godina

Eh, sta ce jos da se otkrije! A ovamo nas zdusno batinao, a u Americi uzivao po Dzordztaunu i lovu po Merilendu. Ma u Rusiju da uziva, a ne u Ameriku da se pati!

zbunjena

pre 15 godina

To je nemoguce! Kako moze Stanisic biti izdajnik ili bilo ko od Milosevicevih saradnika, kada je u to vreme mesto izdajnika bilo trajno rezervisano samo za Djindjica i sve nas koji smo bili za njega? Jadna drzava u kojoj svako ima tapiju na patriotizam i masuci time moze da stigne do zvezda u karijeri. Raduje me ipak istina da se nesto brze klupko odmotava, te cemo i mi ondasnji izdajnici saznati ko je stvarno izdajnik. I Bog je izgleda nabavio kompjuter.

Dragan

pre 15 godina

CIA - Stanisic, Perisic. Sloba unistio Srbiju bolje od same CIA-e. A svi poticu od tzv. "patriotskog bloka".

Sta li ce u dogledno vreme izaci na videlo od "demokratskog bloka" tzv. "nepatriotskog" ?

Ko li sve za koga radi, za svoj gros, a za napaceni Srpski narod ni prstom da mrdne (osim ako ne kane neka provizijica na brzaka).

anti-cia=anti-zloba

pre 15 godina

Za mene je ironija u tome da "patriote", zadnjih 20 godina optuzuju slovence, hrvate, bosance itd...za saradnju sa ciom.
Na kraju ispade da su "njihovi" bili ti koji su to radili.

Logičar

pre 15 godina

CIA je je Američka tajna služba. Na vrhu "naše" državne bezbednosti je bio čovek koji je radio za CIU. Za "našu" Državnu bezbednost su radili Arkan, Legija, Spasojević... Državna bezbednost radila za Miloševića. Amerika kao protivnik Miloševićevog režima nas bombarduje i td. Zbogom pameti. Od ovog može da se rikne.

Milan

pre 15 godina

Pazi boga ti, ja mislio da je rat poceo tako sto je veliki Srbin Slobodan Milosevic imao grandiozni plan da napravi Ogromnu Srbiju na ustrb malih ali demokratskih naroda bivse Jugoslavije. Kad ono, Ameri sad kazu "gradjanski rat". Pa nemojte, molim vas, kako cemo sad da prihvatimo krivicu koju nam je namenio preposteni i nepoliticni Haski tribunal. Mogli bi vas jos optuziti da blokirate denacifikaciju Srbije.
Majko mila!

Bravo

pre 15 godina

Ili se radi o značajnom zaokretu u Američkoj politici, ili je u pitanju elegantno i lepo zapakovano eliminisanje neupotrebljivog sredstva. A moguće je da je njegovo razobličenje njegova poslednja uloga u nekom novom projektu na Balkanu. Šta reći za veoma važnu službu koju je vodio?. Čiji su ljudi koji su sa njim vedrili i oblačili, čiji su oni koji su došli nakon njega? Kome je DB davala zeleno svetlo za visoke funkcije a koga je diskvalifikovala. Kome je služila patriotska jedinica JSO, na čelu sa Legijom koji je bio aktivni Američki oficir u prvom Iračkom ratu? Kakva je veza Avganistana i Kolumbije sa bliskom saradnjom prvog čoveka DB? Čiji su ljudi upravljali drugim službama bezbednosti? Kakva je situacija u bratskim republikama, sa kojima nismo mogli da se dogovorimo ni oko toga je li dan ili noć, i sa kojima smo učestvovali u krvavim orgijama? Čiji ljudi sada čuvaju gospodina patriotu?

vl

pre 15 godina

Ja mislio da opozicija suruje sa zapadom i CIA-om (tako rekli na TV), kad ono Milosevicevi jastrebovi, zajedno sa CIA setali kucice po parku.

Pedja

pre 15 godina

Koliko je drug Jovica imao para i nekretnina pre 20 godina a koliko ima danas?
Javlja mi se da se obogatio dok su drugi ginuli, stradali i osiromasili.

nacaljnik

pre 15 godina

A stacemo sa RUSKIM STRUCNJACIMA,
Puna ih je drzava cec preko 20 godina.
ovde niko ne sme javno da izgovori rec RUSIJA. Cak i kada se govori o ekonomskoj krizi zvanicnici je ne etiketiraju vec kazu jedna velika strana zemlja.
Toliko Rusofilstvo nepostoji ni u Kremlju.

Слобо-СО

pre 15 godina

Кад изађе из Хага треба му, као страном шпијуну судити у Србији за велеиздају. Можда неко мисли да му треба дати орден?

Petar

pre 15 godina

Realno nas su izvozali kao Irak, malo blaze, evo njih ponovo spremaju za kavgu sa Iranom. Pitanje je samo da li ce se okanuti nas jer nas narod nije toliko inteligentan u kolektivu da se odupre kojekakvim planovima u nasu stetu.

Boban

pre 15 godina

Rešila CIA da otkrije identitet svog najznacajnijeg saradnika u Srbiji tokom užasavajuceg perioda devedesetih. Malo morgen-voleo je da kaže Stanišićev šef. Vole ga, pa da mu pomognu u Hagu!??! Mislim stvaaaaarno! Nikada tajne službe ne otkrivaju identitet svojih saradnika. Pa koga bi potom uspeli da vrbuju da rade za njih. Iza toga se krije nešto sasvim drugo. Šta, videćemo, čini mi se brzo, pod uslovom da uspemo to da prepoznamo.

cia_snajkice

pre 15 godina

kad se samo setim koliko su NVO pricali o hladnjacama i "skorpionima" kad ono sve organizovali ameri uz pomoc domacih poslusnika (citaj placenika). svaka cast LA TIMES na istrazivackom novinarstvu

Van Helsing

pre 15 godina

Voleo bih da se sazna za koga je radio Vojislav Šešelj posle čijeg političkog delovanja je Hrvatska postala etnički "čista" od Srba, a Kosovo je oteto od Srbije. Da ne kažem da je širio fašizam u srpskom narodu i tako ga satanizovao.

srdjan

pre 15 godina

Covek heroj. Branio zemlju. Kao i Ratko Mladic.
Zasto ovo nisam znao malo ranije, pa da priupitam nekog zakletog patriJotu sta misli o ovom coveku. Nesumnjivo bi rekao "heroj".
Te nase patriJote vide heroje po tome ko je vise "nevernih" ubio.

EU Citizen

pre 15 godina

S jedne strane, Stanišić je bio Miloševićev top-operativac i jedan od glavnih izvršitelja bolesnih i zločinačkih planova bračnog para (iza kojih je, by the way, kad smo već kod špijunaže, u dobroj meri stajala i ruska obaveštajna služba), i kao takav je počinio razne zločine koji su sasvim sigurno dovoljni da ga bilo koji normalan sud, bez obzira na bilo kakve druge zasluge osudi na doživotnu robiju. S druge strane, lepo je znati da je bar neko od Miloševićevih imao dovoljno mozga da makar delimično bude na pravoj strani, a što se tiče onih koji će ga sasvim sigurno proglasiti za izdajnika, neophodno je reći da se saradnja sa obaveštajnom službom vodeće zemlje slobodnog sveta kome Srbija po svom civilizacijskom nasleđu i tradiciji neotuđivo pripada na štetu jednog komunističkog i zločinačkog režima može biti okvalifikovana samo kao patriotski čin, te da su najveći veleizdajnici, nimalo iznenađujuće, upravo oni koji sebe stalno pokušavaju da proglase za vrhunske patriote, to jest, komunisti, klerofašisti, ruski agenti, i svi ostali koji Srbiju već šezdesetak godina upropašćavaju, drže dalje od glavnog toka svetske civilizacije i guraju prema trećem svetu.

lala

pre 15 godina

Ako se malo prisetimo, taj Milosevic je bankar koji je studirao i dosao (ili je poslat) ovamo da nas rasturi zajedno sa Tudjmanom, Alijom, i ostalim likovima. I to su i uradili. Samo smo mi zaboravili na to.

smile

pre 15 godina

"...bila je potrebna pomoć, jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio građanski rat..."
Jao izjave!
...CIA, nije znala šta da radi... nestalo joj ispiracije, jer je isprobala ovde sve što joj je palo na pamet.
Prvo Milošević, potom Stanišić su "potrošena roba". Bilo su ubeđeni da su veliki igrači ustvari su đavolom tikve sadili.
I jednom (poshumno) i drugom treba suditi za izdaju države i za zločine nad sopstvenim narodom. To je najmanje što treba da uradimo za generacije koje dolaze da nebi slučajno neko njih uzimao za primere patriotizma.

Mr D

pre 15 godina

Posle prve serije nelogicnih i stetnih poteza, mislili smo da je Milosevic americki covek.
Posle oavkvih vesti mi se cini da je moguce da je on samo bio nesposoban i nedorastao istorijskoj situaciji, a da su spijuni bili oko njega. Naravno, ni to ga ne oslobadja odgovornosti.

Uputstva

pre 15 godina

Pitanje je onda koliko su njegovi izvestaji i nagovori uticali na Milosevica i koliko je Srpska politika devedesetih ustvari bila politika kakvu smo trebali voditi po CIA uputstvu? Takodjer je pitanje da li su jedinice koje je osnovao i sve sto su iste cinile bilo po uputstvu CIA?

Jugoslovenka

pre 15 godina

RADI SE samo o tome da je CIA imala svoje dousnike svuda u bivsim republikama Jugoslavije. Pritom, CIA je generalni medijator i REALIZATOR RASPADA MOJE VOLJENE JUGOSLAVIJE, STO JOJ NIKADA, DA NIJE BILO RAZNIH STANISICA NA SVIM STRANAMA, NE BI UOPSTE USPELO.
Zato me stvarno bas briga sta se desava sa Stanisicem, ukoliko je on bio neko ko je za racin CIA odradjivao prljave poslove, pomazuci da se moja zemlja raspadne. To sto je to bio cilj CIA, mogu da razumem. Ljudi imaju svoje interese. Ali, mada se sa tom politikom devedesetih uopste nisam slagala, ne zelim da ostane mrlja na ZALAGANJIMA SVIH NAS, normalnih ljudi. Dakle, neko ko je bio glavni u vlasti Srbije, Hrvatske i Bosne, resio je da uredi moj zivot po svojoj volji. NA TO NIKADA NISAM PRISTAJALA. A, ovog lika Stanisica sam imala prilike da uzivo gledam u prilikama kada je izigravao glavnog kerbera na prijemima koje je organizovao njegov sef. Licno mislim da su obojica u istom loncu, osim sto njegov sef vise nije u prilici da potvrdi ili ospori moje tvrdnje, odnosno, bila bih presrecna da se Stanisicu posteno sudi za sve S T O O N Z N A D A J E U R A D I O! Sve sto jos hocu da kazem jeste da sam zgrozena nad tim sta je radio. Cak i kada je radio za CIA, morao je biti realan u proceni sta se ovde, u bivsoj Jugoslaviji desava. A, ocito, niko sem njega, to bolje nije znao. I kada je tako, i kada je imao presudnu ulogu u svim dogadjajima, hajde da vidimo kako je svoja znanja i svoje umece upotrebio i u ciju korist. Je li radio samo CIA, sto je STRASNO ZA PRVOG COVEKA BIVSE db, JE LI RADIO ZA MILOSEVICA (ZA MENE NI U JEDNOM SLUCAJU NIJE!!!!!!!!!!!!!!).
Da rezimiram: bas me briga kako ce se Haski sud ponasati prema Stanisicu. B A S M E b r i g a !!!!!!
DAKLE, STO SE MENE TICE, OCEKUJEM PRAVEDNU ODLUKU SUDA U HAGU. O izrecenim presudama imam svoj stav, ali to sada nije predmet razmatranja.

Profesionalci rade za pare!

pre 15 godina

Ako hocete da saznate ko je ko, okrenite ih jedne protiv drugih. Mozda saznamo ko za koga ovde DANAS radi. To mene zanima, mada nije ni tesko ovo spoznati, kad vidite ko na ciji mlin vodu navodi. Po komentarima vidim da su ljudi i dalje skloni da samo iz dusevne naklonosti tvrde kako je neko cist, itd. Ko moze da tvrdi da bilo koji politicar u Srbiji nije neciji agent?! Ko je toliko glup, nakon svega?! Uostalom, svi veci obavestajci, koji po prirodi posla dolaze u kontakt sa neprijateljskom stranom, uvek su svesni da se time izlazu opasnosti da im neki konkurent sa njihove strane, ili protivnicka strana, namesti igru zbog toga, pa vecina njih i zavrse kao dvostruki, ili visestruki agenti. Nije ovo nikakava tajna, u to se moze svako uveriti ako malo probere literaturu o ovim stvarima. Ti ljudi su, pre svega, ljudi koji dobrim delom odlucuju o sudbinama naroda, a da njihovi narodi nit znaju ko su, niti su im dali poverenje za to - to je najopasnije u svemu!

Tajming je ovde vazna stvar. Zasto je sad pustena ta informacija u javnost? Pri tome se navodi da je dokument jos uvek zapecacen u Hagu! Informacija je objavljena u LA Postu, a koliko se secam oni su se vec pojavljivali u nekim cudnim situacijama ovog tipa - nisu bas medij od kredibiliteta. Svakako, izabrano je i vreme i mesto. Sasvim je jasno da ce, nakon ovoga, u obavestajnim sluzbama Srbije da postane malo cupavija situacija nego sto trenutno jeste! CIA nije nikom prijatelj i ne radi nista spontano i bez razradjenog plana. Oni su, prema ovom clanku, Haskom tribunalu, bez bojazni, poslali sopstveno priznanje da su bili umesani u sukob u bivsoj SFRJ - pa nece valjda njima da se sudi?! Prosto je neverovatna podmetacina da ih je sukob zatekao - ko veruje u tako nesto?! Naravno, pametno je ubacena konstatacija da je Stanisic bio pravi profesionalac - nije uzeo pare, nije ucestvovao u akcijama CIA (cak i priznaju da ih je bilo!), sto u stvari znaci da Stanisic nije delovao pod naredbom CIA u stvarima za koje je optuzen. Vesto su se ogradili, nema sta!

U jednoj knjizi o spijunazi, koju je pisao jedan americki novinar, procitao sam podatak koji je objavio MI5 (UK kontraobavestajna) da je KGB tokom '80-ih godina proslog veka imao oko 10.000 spijuna u drzavnim institucijama u Velikoj Britaniji (UK)! KGB, koji je tamo u najmanju ruku omrazen i nipodastavan od svakog civilizovanog gradjanina, u tradicionalnom drustvu kao sto je drustvo u UK! Zamislite tek koliko je agenata imala CIA, BND, MOSAD,... Zamislite tek sta je u Srbiji?! Ovde, gde su svi podivljali za materijalnim dobrima, gde narod i mediji prvo klicu Kovacevicu sto je srpski junak, a onda bi ga zivog oderali kad cuju da ce to da ih kosta! Tek tada, inace koga jos u ovoj zemlji zanima istina i pravda - da ne kazem cinjenice?!

Dobili smo sta smo trazili, a bice toga jos! Da li ste spremni da saznate za koga ste glasali i u koga se kunete! Politicari su, takodje, samo profesionalci! Sto bi rekli mafiozi: bez uvrede, u pitanju je samo posao!

Danica

pre 15 godina

Bilo je davno jasno da neko iz vrha tadasnje vlasti radi jako protiv drzave i aktuelnog rezima. Zamislite samo DB jedne zemlje, koji vrsi atentat na opozicionog lidera svojim kamionom? Ili DB koji po necijem nalogu "unistava" dokaze o zlocinima na Kosovu tako sto tela stradalih rasipa sirom Srbije, potapajuci hladnjace sa telima do pola, u reke i jezera na vidnim mestima? A potom se na tim mestima prvo nadju strani reporteri. Srbi obozavaju da za relativno male pare izdaju svoj tim i na odlucijucim utakmicama daju auto gol! Samo od takvog novca stavljenog u dzep se ne ide na letovanje ...

Vladimir Nedovic

pre 15 godina

Odavno je Dzoni rekao 'kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare'. Jos ponesto je u 'Fazanima' receno i o demagogiji, i o hipokriziji, i o ljudskoj gluposti...
Ovakvo banalizovanje dvadesetogodisnje krize na Balkanu - pravom americkom podjelom na dobre i lose momke - sramotno je i beskrupulozno, i definitivno potcjenjuje inteligenciju svih nas (koji treba to 'opravdanje' da progutamo). Jedna rijec - sramota.

Marko (Dorcol)

pre 15 godina

Za sve koji su iznenadjeni i koji ne razumeju kako ovaj svet funkcionise preporucio bih 15minutnu scenu iz JFKa (Olivera Stouna) kada razgovaraju likovi koje tumace Kevin Kostner i Donald Saterlend. Kratka istorija 20 i verovatno 21. veka. A Stanisicu zelim da dozivi samo mali deo muka koje je naneo svim narodima na ovim prostorima.

Marrina

pre 15 godina

Tesko zemlji u kojoj nista vise ne moze da iznenadi. Afera za aferom, skandal za skandalom, a zivot tece... Kad se samo setim parole DS-a na nedavnim izborima ZIVOT NE MOZE DA CEKA, parole samo parole...

Oblak

pre 15 godina

Ne treba misliti da je Sloba bio van toga, i mnogi iz njegovog aparata. Smenio je Stanišića posle razlaza sa strateškim partnerom, samo da pokaže ko je šef u ovom dvorištu. Na isti način je smenio i Perišića, igrali su oni medjusobnu igru i posle Stanišića. Možda je glavni bio Stanišić (ako nije ona druga konspirativnija tajna služba), ali Sloba je sigurno bio glavna zvezda te saradnje. Metodologija njegovog dovodjenja na vlast, i kasnijeg vladanja sve govori, primenjivana je visoka i pouzdana strategija specijalnog ratovanja. No, pitanje je šta se htelo ovim obelodanjivanjem, da li nova administracija želi da CIU vrati pod kontriolu, ili je to dodatna vatra za kuvanja na Balkanu. Verovatno ćemo videti uskoro.

katica

pre 15 godina

Kad god se u Srbiji kaže I DOKAŽE da smo od pada Berlinskog zida „RUSKA GUBERNIJA“ „tajni kanali" – u "štabu ruskih gubernatora“ u našim ili nekim novinama u svetu LANSIRAJU priču kako je neko poput Slobe, Stanišića ili sl bio čovek SAD, CIJe i tsl. On i Sloba su bili ljudi CIJe? da, samo su Mira i Marko dobili Ruske pasoše i žive u Moskvi! Prazne „dimne zavese“ - a Srbija svakim danom sve dalje i dalje od EU i Zapada! Da nije tragično bilo bi komično. UA za "rusku guberniju!!!

Craig Daniel

pre 15 godina

NIkad nisam sumnjao da je kabel kojim se napaja zlocin na balkanu bio ushtekan u srce Slobodana Milosevica. Sve ostale price su price za malo decu. Mali sitni, satrapi, djavolchici i sl.

Ingram

pre 15 godina

A zasto verovati CIA-i i Tajmsu? Sta je razlog sto se sada pusta ovakva informacija, ili "informacija" ? I glavno pitanje, ko je danas njihov saradnik, kad ih ima u svim vremenima i svim rezimima? Rusi nikada nece da otkriju ko je njihov, a ne treba misliti da ga nema...

dr

pre 15 godina

Kakvi diletanti rade u drzavnoj upravi,valjda nam je svima jasno. A tek ministri!Dulic,koji je inace hirurg,doktor,sta li je! On ce da ispita nesto ili nekoga! Ministar zivotne sredine i necega jos,sada ce da,sasvim meritirono,"proceslja" SDB,i to iz najmracnijih vremena nase istorije! Pa ce on da nas informise i zauzme "stav". Mislim da smo odavno na dnu,a ovo samo ide ka ukopavanju naroda u podrum,pre svega zivota, a onda i svega ostaloga. Da je iskreno iko ikada u ovoj drzavi hteo da raskine sa svime iz vremena S.Milosevica, prvo bi morao da rasturi DB.PRVO!A to nije uradio ni Djindjic,ni Kostunica,ni sada Tadic. Zasto? Bez DB,ili sada BIA,njihov zivot ni vlast nisu moguci. Mozda je jedino pok.Djindjic to znao, ali je, na zalost, on jedini to i saznao. SAmo za podsecanje,prilikom osamostaljenja Ceske i Slovacke,Cesi su ODMAH rekli svima iz njihove DB da vrate znacke i pistolje,zapecatili sve prostorije te sluzbe i napravili Drzavnu komisiju sa zadatkom da osnuje novu sluzbu. Ta komisija je trecinu bivsih pripadnika DB penzionisala, trecinu pohapsila, od ostatka je veliki deo bestraga pobegao,a onih 10% sto je ostalo, i sto nije imalo nikakve razloge da bezi ni da se plasi, je osnovalo novu sluzbu. Ko to u Srbiji ne zeli da uradi isto?

Slobodan

pre 15 godina

Ovo je istorijski trenutak kada ćemo sigurno moći da čujemo čitav niz veoma preciznih informacija o tajnim dogadjajima u skoroj prošlosti. Znaće se ko je čiji, ko je koga ubio, ko naručio, Laufer će se naći u nebranom groždju, ali i njegovi saradnici radikali, pa će biti primorani da se brane vrlo konkretno. Sem ako se, prvi put u istoriji, sve stranke ne dogovore da se ne izjašnjavaju o "delikatnom i opasnom" slučaju.

Vladan

pre 15 godina

Čoveče, pa ovo je telenovela! Na kraju će se se saznati da mu je SLOBA tata, a MIRA mama!!!! Ili možda da je on sam sebi deda, a KLINTON STRIC, A KUM BUŠ !!! ILI KLIMAKS SVEGA, AMERIKA I ENGLESKA BIĆE ZEMLJA SRPSKA !!!!

Djenka

pre 15 godina

Kaze... "intelektualac koji je pomogao deeskalaciji sukuba". Ratovi su trajali 10 godina, valjda bi i danas trajali da nije on pomogao.
Kada tako postenjacka firma kao CIA predstavlja necije postenje... znam da je u pitanju prava dobricina.

Biljana

pre 15 godina

Pricalo se jos tada da je Milosevic saradjivao sa CIA... nakon ovih saznanja ne bi me cudilo da je i on licno kao i Stanisic radio za CIA.

HORVAT IVAN

pre 15 godina

Za nevjerne Tome:
evo još jedan odgovor na pitanje 'Ko nas bre zavadi?'.
Oni su ukinuli granice, dok su ih nama nametnuli. Jedno jutro kada ustanu na x-tu nogu, tražiće da ih opet ukinemo do slijedeće prigode.

Mrak

pre 15 godina

Ovo je tek prva vest. Verovatno će slediti sledeće koje će objašnjavati da su rat režirale i sprovodile pokvarene službe KGB, BND, onda ona koja je bila iza zemunaca, pa možda i kineska i ko zna čija druga. Ako malo bolje pogledamo u sastav komšijskih kabineta biće jasno da je na ratni rasplet dogadjanja na Balkanu uticao polusvet koji su tajno održavale, formirale i naoružale upravo tajne službe novih država i njihovi tajni mentori. Sad smo stavljeni pred težak zadatak da odlučimo koje su i čije tajne službe bile dobre a čije loše, pa da prema tome izvršimo novu društvenu klasifikaciju na patriote i izdajnike. Možda smo prodane duše ali nije obavezno i da smo izdajnici. Zemljo, otvori se...

Demokrata

pre 15 godina

Prvi čovek naše tajne službe radio za CIA 8 godina? Tiče li se to ove države? Ima li interesa da najviši državni organi to razmotre? Hoće li neka politička grupacija zatražiti vanrednu sednicu najvišeg državnog organa? Posle Perišića nije bilo ništa, hoće li sad poslanici pokazati nameru da špijune stave na dnevni red? tvarno bi bilo porazno za gradjane ove zemlje kada bi se iskazalo da u našoj politici nenma moralnog prava za raspravu o špijunima i saradnji sa stranim obaveštajnim službama iz redova vlasti. Da sačekamo pa da vidimo, špijuni su do sada bili omiljena tema za optuživanje.

urke

pre 15 godina

Da li onda to mozda znaci da je Stanisic primao naredjenja od strane CIA, recimo da se izvrse streljanja u Srebrenici ili tako neki zlocini, da bi Srbi bili satanizovani? Nista nije nemoguce, mozda je i Mladic americki covek.

djuro

pre 15 godina

Polako se priblizava dan kad cemo konacno shvatiti kakvu smo zemlju i kakav zivot olako bacili i kakve banana republike i svetske zabiti smo dozvolili da naprave od nas. Potpuno zasluzeno, sto je najtuznije od svega.

Apostol

pre 15 godina

Nije pošteno na ovaj način reklamirati samo Jovicu Stanišića i njegovu ulogu u saradnji sa CIA na rešavanju naših problema. Daj da vidimo i ostale zaslužne koji su nam pomogli i pomažu u saradnji sa ostalim velikim i uticajnim službama. Pa, valjda imamo i glavne za Nemce, Ruse,Engleze, Francuze, Izraelce, komšije... Sad je već vidljivo da se ne treba ustručavati, to je sasvim normalna saradnja za dobrobit države, naroda... Ili je još bolje da se sami jave, ne treba biti preskroman, ionako će to jednog dana biti zvanično saopšteno, red je da buduće generacije znaju kime da se ponose...

mali perica

pre 15 godina

Evo malo fomralne logike. Stanisic je napravio i kontrolisao Skorpione, a CIA je kontrolisala Stanisica. Iz toga sledi da je CIA kontolisala Skorpione. Logicno, zar ne. Ova vest samo pokazuje koliko je spska DB tokom devedesetih bila slaba i prosarana spijunima.

Goran

pre 15 godina

Pre izvesnog vremena citao sam neki clanak o Stanisicu i njegovoj ljubavi prema jazzu, kao kolekcionar, ovo ono... tek sad mi je jasno...

Dejan

pre 15 godina

Odavno sam sumnjao da je Stanisic americki covek. Suvise dugo su mu odlagali sudjenje za zlocine. Verovatno je sad dosao u situaciju da progovori o tome ko je i kako zakuvao rat u bivsoj Jugoslaviji. Iza svega nesumnjivo stoje Amerikanci sa svojom doktrinom 'kontrolisanog sukoba'. Sada je sasvim jasno da su Amerikanci svo vreme saradjivali sa SVIM zavadjenim stranama u sukobu.
I ne samo to, oni su saradjivali sa covekom koji je sistematski unistavao opoziciju u Srbiji, organizovao paravojne jedinice u drugim republikama i raspirivao sukobe sirom bivse Jugoslavije.

Rodoljub

pre 15 godina

Ali na zalost jos uvek je puna ex-Jugoslavija onih koji ne razumeju da je patriotizam/nacionalizam samo demagogija post SFRJ centara moci koji rade iskljucivo za svoje interese na racun i stetu svojih sunarodnika.

kalimero

pre 15 godina

Ko da mu sudi kad se bude vratio u Srbiju? Pa i ovi sadasnji politicari u Srbiji (osim LDP-a) su patrijote. Jos ce oni od nase takse platiti Americi da bi zataskali citavu stvar i prodati nam pricu o Stanisicu kao dobrocinitelju i intelektualcu.

Hitman Blood Money

pre 15 godina

Au kakva novost! A je l sad u Srbiji vise niko ne radi za CIA? Sta cemo sad mi naivni sto mislimo da se vlast bira na izborima. "Narod se pita" kao i uvek. Kad je na programu epizoda "Ko je bio Tito?".

Kojica

pre 15 godina

Ovo je jos jedan dokaz kako funkcionise kreiranje novog svetskog poredka. Razbijanje zemlje iznutra uz pomoc takozvanih velikih nacionalista i patriota. Na zalost mi smo takav narod i tesko cemo dobiti neke prave ljude koji ce uciniti nesto za ovaj narod. Tek cemo se mi naslusati slicnih prica... bice ih jos mnogo. Ovom zemljom odavno upravljaju drugi, ne pita se posten Srbin nizasta.

Danijel

pre 15 godina

Stanisic je jedan (mozda i jedini) od zivih svedoka dogovora izmedju Karadzica i Holbruka! Sudzenje Karadzicu se blizi, vreme je da se napravi zaokret. Ipak je manje zlo objaviti da su imali dogovor sa Stanisicem nego sa Karadzicem!

Marija

pre 15 godina

Ovakve vesti su veoma frustrirajuce za sve ljude koji su u toku i nakon besmislenih izgubili svoje zavicaje ili svoje voljene. Vreme se ne moze vratiti unazad, ali se istina o kreatorima ratova i zlocina mora otkriti, a ratnim profiterima oduzeti imovina i sloboda. Nadam se da "raskrinkavanje" nece stati na Stanisicu...

Viva

pre 15 godina

Pozitivna strana saznanja u vezi Stanisica je to, da objasnjava pokvarenost, bolest tog vremena i sistema za koje i danas postoje apologeti.(vidi Mrkonjicev desetereac i havalospev). Istina polako shepajuci dolazi do nas. U kakvoj se zabludi zivelo dobri boze? Hiljade mrtvih, ranjenih, izgubljenih, kolone koje napustaju zemlju i to sve za nekolicinu kravatasa. Srbijo progledaj, stani! Lagali su nas kao decu, i za to placamo cenu. Velika je, prevelika. Ali za lazove nema nade. Neki su otputovali u vecna lovista, neki ce ih slediti, ili istrunuti po zatvorima. Al za nas "naivne" ima jos nade. Dole svi heroji slicni Stanisicu! Bili oni zivi ili mrtvi! Ziveo narod Srbije!

johny

pre 15 godina

Kazu da nije primio novca za te usluge. Onda sto ga motivisalo da to uradi? Ili je bio patriota ili je bio Amerikanac. Mozda mu pravo ime bilo Mr. Smith, pa se pravio kao Srbin. Zavere ne biraju sredstva...

Мај нејм из Јовитса

pre 15 godina

Да ли се сећате да су током акције "Сабља" америчке дипломате "дискретно" сугерисале истражним органима да би било врло непријатно уколико би се на информативном разговору поводом атентата на Премијера Србије нашао бивши Председник СРЈ, односно СЦГ? Или, да ли сте се упитали зашто баш сада ова "бомба" од вести, када треба да се некоме исто тако непримерено важном цимне тепих испод ногу? Ех, да је све почело и завршило се са курир-Јовитсом...

Lala

pre 15 godina

Nije primao novac za usluge... Verovatno je veliko bogatstvo stekao od plate u državnoj službi. Ili je honorarno nosio gajbice... Ma, neka neko kaže ko sada plaća njegove čuvare, ko ih je plaćao od njegove smene do sada?

Alex

pre 15 godina

Jako je vazno da se sazna da je jedan od najmocnijih ljudi u Srbiji saradjivao sa CIA-om ali je jos vaznije koliko Cvorovica jos uvek ima u Srbiji.

Ringispil

pre 15 godina

Izgleda da se sve ovo zavrtelo samo zbog ovog "detalja": "...bila je potrebna pomoć, jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio građanski rat..." I sada bi novinari i istoričari trebalo da ovo prihvate kao činjenicu i "traže dalje", a ovim se CIA skida sa spiska uzroka raspada Jugoslavije, uspešnog primera multietničke i multikonfesionalne socijalističke "wellfare state" federacije? U trenutku kada se pojavljuje najveći rival u istoriji USA, odnosno EU, koja je trebalo da se razvija na sličnom principu? (tada je Rusija i dalje bila "mrtva", a Kina još nije bila aktuelna). Operacija nije uspela, očigledno, EU je tu, veći od USA danas. Ali ovo je možda bila "pokazna vežba" i možda je usvojen model "ultimatnog rešenja" za problem EU , ako baš bude trebalo... Tim pre je značajno uništiti sve tragove. Ne zaboravite - Đinđić je bio pravi a ne lažni socijalista, i "čovek Evrope"...

Djape

pre 15 godina

Na kraju ce jadan Mrkonjic morati da promeni mishljenje i o svom velikom vodji, kako je klupko krenulo da se odmotava!

Mozda nam Rusi Milosevice ipak i isporuce, kao saradnike CIA-e!

spori

pre 15 godina

Polako narode, nije to izdaja!!!
Stauffenberg je nesumljivo pozitivna licnost jer je pokusao da skloni Hitlera. Trebao je i ovaj da mnogo vise uradi u tom smislu (ako je mogao, a mislim da jeste) tj da pokusa da skloni svoga sefa. Steta sto to niko u Srbiji nije ni pokusao, patnje Balkana bi bile znacajno manje.
A sto se tice drugih grehova, za sta ga tereti Haag, neka odgovara ako je kriv.

M. Stefanovic

pre 15 godina

Ne moze gore biti, kad zakuvaju, pa sruse javni red i mir. To su takvi i uradili, tajne sluzbe i zaverenici protivu covecanstva. Kad izvedu na nisan da gines,onda te prodaju i trguju. Ovakvima treba da sude oni sto su izgubili noge i ruke i mnogo drugo. Kakav sud, Tribunal nije nikakav sud, to je inkvizicija. Prava maskarada da se zamagli stvarna uloga zapadnjackih zaverenika.

nikad vise!!!

pre 15 godina

"CIA je, što je krajnje neočekivano za nju, dostavila sudu poverljivi dokument u kome se navode Stanišićevi doprinosi i dokazi za pomoć koju im je pružio, a dokument je i dalje zapečaćen, piše list."

bas se pitam zasto su se oglasili...
zato sto bi u suprotnom Stanisic rekao istinu!!!

REX

pre 15 godina

Pa zar nisu oni Slovenci i Hrvati u suradnji sa Vatikanom, Njemackom i prvenstveno CIA-om rusili SFRJ dok su se drugovi Milosevic,Stanisic,Simatovic itd. borili za njeno ocuvanje i cuvali bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svog u borbi protiv svih vanjskih i unutrasnjih neprijatelja a posebno CIA-e...? :)

Antifasista

pre 15 godina

Ne znam zasto sam se setio ovog coveka:

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/canaris.html

Videcemo kuda ce ova prica da odvede i zasto je ova tema uopste pokrenuta sad...

Istoricar

pre 15 godina

Uvek sam mislila da su Srbija i Milosevic samo bili "izvodjaci radova" ali nikako u cilju smirivanja gradjanskog rata - jasno je da se nista spontano nije dogodilo i da je sve bilo orkestrirano a zapad je kao bio zbunjen - dok se nismo poubijali pa ko dzelat ko zrtva. Zalosno je sto su srbi izabrani za egzekutore i bili manipulisani da to zdusno podrze. zato su se oni toliko uzvikali CIA CIa - jer ih je na kraju pustila niz vodu, kao i sve egzekutore.

Prevodilac

pre 15 godina

Izmedju heroja i antiheroja je samo jedna tanka linija.Sta sad da kaze Mrkonjic? Njegov heroj je znao da antiheroj saradjuje sa CIA. Evo to potvrdjuje i (bliska) istorija, koju je Mrkonjic zazivao.

Illyria

pre 15 godina

Po ovome ispada da je CIA odgovorna za razaranje Vukovara,opsadu Sarajeva,genocid u Srebrenici i etnička čišćenja albanaca na Kosovu!
Dok je za sve to vreme u srpskom narodu i rukovodstvu u bivšoj Jugoslaviji cvetao hipi pokret!?

NISH

pre 15 godina

Pa cak i Amerikanci priznali da su zajedno bili umesani u veliko Srpske zlocine, samo mi nista ne znamo o tome! Dokle misle da cute? Zasto vec jednom neko ne kaze istinu!

lords

pre 15 godina

Za koga je radio Stanisic? Pa za Slobodana, ne moze glavni direktor bas da se sastaje sa CIA. Ja bih samo postavio pitanje za koga radi CIA? ... sigurno ne radi za Amerikance. Pogledajte sta se dogadja posle finansiranja svih ovih ratova, svim narodima sve losije i losije pa i Americkom.

Zoran

pre 15 godina

Vrti para sto burgija nece i svako ima svoju cenu, a mi smo jadni i zalosni sa ovakvim funkcionerima, liderima, politicarima i biznismenima. Pitam se hoce li moralni pad zemlje ikada stati.

Ivankovic

pre 15 godina

U slučaju Gospodina Jovice Stanisica (koga ovako treba oslovljavati sve dok se ne utvrdi da je kriv)postoji obaveza nadleznih organa da (iako je dotični zvanično optuzenik Tribunala u Hagu)reaguju i ispitaju tvrdnje stranih medija, i, ako se one pokažu tačnim, što pre podignu optužnicu protiv dotičnog zbog odavanja državnih tajni stranim službama za vreme dok je bio na položaju. Ne sme se vršiti zamena teza i opravdavati to Stanišićevim tobože "dobro skrivenim" proevropskim i antislobističkim namerama, što je apsolutno apsurdno (i kosi se ako smem da primetim sa zdravim razumom). Ukoliko do toga ne dodje, svima će nam biti jasno da dršavom vladaju i dalje isti ljudi, ucenama i informacijama mošda i o najvišim državnim činovnicima...

goran

pre 15 godina

mislim da je dosao kraj staroj ekipi,koja je potrosena i iskoristena.dela koja su cinila,bice obelodanjena a narod ce im suditi.t na taj nacin cia uvek pere ruke..

holifild

pre 15 godina

O njemu treba napraviti film!!najezim se kad pomislim na ovog coveka.okolnosti su ucinile da bude to sto jeste,ali mislim da ovaj negativac je u dubini duse pozitivac!!!

Vojvodjanin iz Rume

pre 15 godina

Kada bude proglasen nevin (Amerika ce tako narediti), Srpsko pravosudje treba da ga dozivotno kazni za izdaju drzave u ratnom stanju gde je branila cast i medjunarodno pravo protiv NATO agresije.

EU Citizen

pre 15 godina

S jedne strane, Stanišić je bio Miloševićev top-operativac i jedan od glavnih izvršitelja bolesnih i zločinačkih planova bračnog para (iza kojih je, by the way, kad smo već kod špijunaže, u dobroj meri stajala i ruska obaveštajna služba), i kao takav je počinio razne zločine koji su sasvim sigurno dovoljni da ga bilo koji normalan sud, bez obzira na bilo kakve druge zasluge osudi na doživotnu robiju. S druge strane, lepo je znati da je bar neko od Miloševićevih imao dovoljno mozga da makar delimično bude na pravoj strani, a što se tiče onih koji će ga sasvim sigurno proglasiti za izdajnika, neophodno je reći da se saradnja sa obaveštajnom službom vodeće zemlje slobodnog sveta kome Srbija po svom civilizacijskom nasleđu i tradiciji neotuđivo pripada na štetu jednog komunističkog i zločinačkog režima može biti okvalifikovana samo kao patriotski čin, te da su najveći veleizdajnici, nimalo iznenađujuće, upravo oni koji sebe stalno pokušavaju da proglase za vrhunske patriote, to jest, komunisti, klerofašisti, ruski agenti, i svi ostali koji Srbiju već šezdesetak godina upropašćavaju, drže dalje od glavnog toka svetske civilizacije i guraju prema trećem svetu.

Petar

pre 15 godina

Ako je sve ovo tacno, ovaj covek treba da dozivi neslavan kraj. Pre svega treba da bude procesuiran i osudjen od sudskih organa u Srbiji za veleizdaju.

katica

pre 15 godina

Kad god se u Srbiji kaže I DOKAŽE da smo od pada Berlinskog zida „RUSKA GUBERNIJA“ „tajni kanali" – u "štabu ruskih gubernatora“ u našim ili nekim novinama u svetu LANSIRAJU priču kako je neko poput Slobe, Stanišića ili sl bio čovek SAD, CIJe i tsl. On i Sloba su bili ljudi CIJe? da, samo su Mira i Marko dobili Ruske pasoše i žive u Moskvi! Prazne „dimne zavese“ - a Srbija svakim danom sve dalje i dalje od EU i Zapada! Da nije tragično bilo bi komično. UA za "rusku guberniju!!!

nacaljnik

pre 15 godina

A stacemo sa RUSKIM STRUCNJACIMA,
Puna ih je drzava cec preko 20 godina.
ovde niko ne sme javno da izgovori rec RUSIJA. Cak i kada se govori o ekonomskoj krizi zvanicnici je ne etiketiraju vec kazu jedna velika strana zemlja.
Toliko Rusofilstvo nepostoji ni u Kremlju.

Intelektualac

pre 15 godina

Sta ce tek patriotska javnost u Srbiji raditi kada konacno sazna istinu o mnogim laznim patriotama i njihovim ulogama u satanizaciji Srpskog naroda.
zamislite njihove izraze lica kada saznaju ko je njihov heroj Vojislav Seselj.
Na zalost po Srbiju ili mozda i srecu desio se slucaj Miladin Kovacevic i Amerika se malo naljutila na neke likove na politickoj sceni Srbije i klupko ce poceti da se odmotava brze neko sto su diletanti na politickoj sceni Srbije i milsili.
Vreme je da ti dilitanti odu sa scene a oni koji se kriju iza diletanata po Srbiji, da odgovaraju konacno za sve sto su uradili zemlji.
Za koji dan je godisnjica likvidacije mucke premijera Djindjica a nalogodavci u odelima i kravatama se i dalje sepure Srbijom, dok se njihov potencijalni izvrsilac bori sa visokim pritiskom u zatvoru.
Mi gradjani Srbije cekamo pravdu jos uvek strpljivo, a iskreno se nadam da necemo morati da pravdu uzimamo u svoje ruke.
S postovanjem

neshonni

pre 15 godina

Kao što su oduvek neki znali - ništa nije onako kako na prvi pogled izgleda!
Zar CIA nije htela da razbije YU a potom umanji značaj Srbije na ovom područiju razbivši usput i nju, podržavajući svoje mnogobrojne saveznike a svi su joj bili saveznici sem Srbije. Da bi to postigla trebao joj je jedan Milošević da se inati kako bi se oni pred svetom pokazali kao spasioci "nevinih" pred Slobinom mašinerijom uništenja i usput ostvarivali gore pomenute interese! Zavadi pa vladaj - usitni i lakše kontroliši jer nema otpora!

Aleksandar Nikolic

pre 15 godina

Ja samo sto se nisam rasplakao.
Jadan covek. Mi mislili on okoreli ubica kad ono on se samo folirao kako bi mogao da urusi sitem iznutra :)
Srpski Oskar Sindler :)
Nego Jovice, ti se lepo izleci pa zdrav i prav na dozivotnu robiju.

Milan

pre 15 godina

"Stanišić se i dalje povremeno viđa u Beogradu, ali njegov život je urušen. Razveo se, ne viđa decu i svaki drugi vikend provodi u bolnici", piše list.

Zar je neko mogao da ocekuje nesto bolje, posle toliko zla koje je naneo svima nama?

tanja

pre 15 godina

Da, sve sam se sazalila... Te sprecavao zlocine u Bosni, te je sprovodio dejtonski mir, a sad je jadan usamljen... A da nije on jedan, jadan, od osnivaca "Crvenih Beretki" i ostalih poluzvanicnih jedinica koje su devedesetih sejale "pravdu" po ex-yu? I ima li, eventualno, jos nesto lose sto je uradio za svog zivota, ili je u Hagu optuzen za branje cveca?

Urban IX

pre 15 godina

Ukratko: CIA svedoci o dobrom karakteru sefa tajne sluzbe strane zemlje, intelektualca i osnivaca crvenih beretki i skorpiona, koji im je bio glavni spijun i koji je pored losih stvari uradio i puno dobrih, uticao na Milosevica da bude umereniji a uz sve to nije primao novac a sada je nazalost usamljen.
Nadam se da se biti oslobodjen iz Haga zbog dobrog karaktera a onda isporucen Srbiji da mu sudi za veleizdaju. Mozda ce mu ovdasnji sudovi uzeti usamljenost kao olaksavajucu okolnost.

Eureka

pre 15 godina

Pa i pokojni Slobodan je verovatnno bio američki čovek. Shvatio 1997 da je potrošen i da žele da ga se reše pa počeo malo da se koprca.

Milan

pre 15 godina

Pazi boga ti, ja mislio da je rat poceo tako sto je veliki Srbin Slobodan Milosevic imao grandiozni plan da napravi Ogromnu Srbiju na ustrb malih ali demokratskih naroda bivse Jugoslavije. Kad ono, Ameri sad kazu "gradjanski rat". Pa nemojte, molim vas, kako cemo sad da prihvatimo krivicu koju nam je namenio preposteni i nepoliticni Haski tribunal. Mogli bi vas jos optuziti da blokirate denacifikaciju Srbije.
Majko mila!

zbunjena

pre 15 godina

To je nemoguce! Kako moze Stanisic biti izdajnik ili bilo ko od Milosevicevih saradnika, kada je u to vreme mesto izdajnika bilo trajno rezervisano samo za Djindjica i sve nas koji smo bili za njega? Jadna drzava u kojoj svako ima tapiju na patriotizam i masuci time moze da stigne do zvezda u karijeri. Raduje me ipak istina da se nesto brze klupko odmotava, te cemo i mi ondasnji izdajnici saznati ko je stvarno izdajnik. I Bog je izgleda nabavio kompjuter.

Слобо-СО

pre 15 godina

Кад изађе из Хага треба му, као страном шпијуну судити у Србији за велеиздају. Можда неко мисли да му треба дати орден?

anti-cia=anti-zloba

pre 15 godina

Za mene je ironija u tome da "patriote", zadnjih 20 godina optuzuju slovence, hrvate, bosance itd...za saradnju sa ciom.
Na kraju ispade da su "njihovi" bili ti koji su to radili.

Dragan

pre 15 godina

CIA - Stanisic, Perisic. Sloba unistio Srbiju bolje od same CIA-e. A svi poticu od tzv. "patriotskog bloka".

Sta li ce u dogledno vreme izaci na videlo od "demokratskog bloka" tzv. "nepatriotskog" ?

Ko li sve za koga radi, za svoj gros, a za napaceni Srpski narod ni prstom da mrdne (osim ako ne kane neka provizijica na brzaka).

kalimero

pre 15 godina

Ko da mu sudi kad se bude vratio u Srbiju? Pa i ovi sadasnji politicari u Srbiji (osim LDP-a) su patrijote. Jos ce oni od nase takse platiti Americi da bi zataskali citavu stvar i prodati nam pricu o Stanisicu kao dobrocinitelju i intelektualcu.

spori

pre 15 godina

Polako narode, nije to izdaja!!!
Stauffenberg je nesumljivo pozitivna licnost jer je pokusao da skloni Hitlera. Trebao je i ovaj da mnogo vise uradi u tom smislu (ako je mogao, a mislim da jeste) tj da pokusa da skloni svoga sefa. Steta sto to niko u Srbiji nije ni pokusao, patnje Balkana bi bile znacajno manje.
A sto se tice drugih grehova, za sta ga tereti Haag, neka odgovara ako je kriv.

ana

pre 15 godina

Nema bolje potvrde da je Milošević takodje bio američki čovek. Iskreno se nadam da će biti raskrinkane i ostale velikosrBske patriJote tipa Šešelja.

Ingram

pre 15 godina

A zasto verovati CIA-i i Tajmsu? Sta je razlog sto se sada pusta ovakva informacija, ili "informacija" ? I glavno pitanje, ko je danas njihov saradnik, kad ih ima u svim vremenima i svim rezimima? Rusi nikada nece da otkriju ko je njihov, a ne treba misliti da ga nema...

cia_snajkice

pre 15 godina

kad se samo setim koliko su NVO pricali o hladnjacama i "skorpionima" kad ono sve organizovali ameri uz pomoc domacih poslusnika (citaj placenika). svaka cast LA TIMES na istrazivackom novinarstvu

srdjan

pre 15 godina

Covek heroj. Branio zemlju. Kao i Ratko Mladic.
Zasto ovo nisam znao malo ranije, pa da priupitam nekog zakletog patriJotu sta misli o ovom coveku. Nesumnjivo bi rekao "heroj".
Te nase patriJote vide heroje po tome ko je vise "nevernih" ubio.

Jugoslovenka

pre 15 godina

RADI SE samo o tome da je CIA imala svoje dousnike svuda u bivsim republikama Jugoslavije. Pritom, CIA je generalni medijator i REALIZATOR RASPADA MOJE VOLJENE JUGOSLAVIJE, STO JOJ NIKADA, DA NIJE BILO RAZNIH STANISICA NA SVIM STRANAMA, NE BI UOPSTE USPELO.
Zato me stvarno bas briga sta se desava sa Stanisicem, ukoliko je on bio neko ko je za racin CIA odradjivao prljave poslove, pomazuci da se moja zemlja raspadne. To sto je to bio cilj CIA, mogu da razumem. Ljudi imaju svoje interese. Ali, mada se sa tom politikom devedesetih uopste nisam slagala, ne zelim da ostane mrlja na ZALAGANJIMA SVIH NAS, normalnih ljudi. Dakle, neko ko je bio glavni u vlasti Srbije, Hrvatske i Bosne, resio je da uredi moj zivot po svojoj volji. NA TO NIKADA NISAM PRISTAJALA. A, ovog lika Stanisica sam imala prilike da uzivo gledam u prilikama kada je izigravao glavnog kerbera na prijemima koje je organizovao njegov sef. Licno mislim da su obojica u istom loncu, osim sto njegov sef vise nije u prilici da potvrdi ili ospori moje tvrdnje, odnosno, bila bih presrecna da se Stanisicu posteno sudi za sve S T O O N Z N A D A J E U R A D I O! Sve sto jos hocu da kazem jeste da sam zgrozena nad tim sta je radio. Cak i kada je radio za CIA, morao je biti realan u proceni sta se ovde, u bivsoj Jugoslaviji desava. A, ocito, niko sem njega, to bolje nije znao. I kada je tako, i kada je imao presudnu ulogu u svim dogadjajima, hajde da vidimo kako je svoja znanja i svoje umece upotrebio i u ciju korist. Je li radio samo CIA, sto je STRASNO ZA PRVOG COVEKA BIVSE db, JE LI RADIO ZA MILOSEVICA (ZA MENE NI U JEDNOM SLUCAJU NIJE!!!!!!!!!!!!!!).
Da rezimiram: bas me briga kako ce se Haski sud ponasati prema Stanisicu. B A S M E b r i g a !!!!!!
DAKLE, STO SE MENE TICE, OCEKUJEM PRAVEDNU ODLUKU SUDA U HAGU. O izrecenim presudama imam svoj stav, ali to sada nije predmet razmatranja.

Illyria

pre 15 godina

Po ovome ispada da je CIA odgovorna za razaranje Vukovara,opsadu Sarajeva,genocid u Srebrenici i etnička čišćenja albanaca na Kosovu!
Dok je za sve to vreme u srpskom narodu i rukovodstvu u bivšoj Jugoslaviji cvetao hipi pokret!?

Maja

pre 15 godina

Eh, sta ce jos da se otkrije! A ovamo nas zdusno batinao, a u Americi uzivao po Dzordztaunu i lovu po Merilendu. Ma u Rusiju da uziva, a ne u Ameriku da se pati!

Craig Daniel

pre 15 godina

NIkad nisam sumnjao da je kabel kojim se napaja zlocin na balkanu bio ushtekan u srce Slobodana Milosevica. Sve ostale price su price za malo decu. Mali sitni, satrapi, djavolchici i sl.

Boban

pre 15 godina

Rešila CIA da otkrije identitet svog najznacajnijeg saradnika u Srbiji tokom užasavajuceg perioda devedesetih. Malo morgen-voleo je da kaže Stanišićev šef. Vole ga, pa da mu pomognu u Hagu!??! Mislim stvaaaaarno! Nikada tajne službe ne otkrivaju identitet svojih saradnika. Pa koga bi potom uspeli da vrbuju da rade za njih. Iza toga se krije nešto sasvim drugo. Šta, videćemo, čini mi se brzo, pod uslovom da uspemo to da prepoznamo.

smile

pre 15 godina

"...bila je potrebna pomoć, jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio građanski rat..."
Jao izjave!
...CIA, nije znala šta da radi... nestalo joj ispiracije, jer je isprobala ovde sve što joj je palo na pamet.
Prvo Milošević, potom Stanišić su "potrošena roba". Bilo su ubeđeni da su veliki igrači ustvari su đavolom tikve sadili.
I jednom (poshumno) i drugom treba suditi za izdaju države i za zločine nad sopstvenim narodom. To je najmanje što treba da uradimo za generacije koje dolaze da nebi slučajno neko njih uzimao za primere patriotizma.

holifild

pre 15 godina

O njemu treba napraviti film!!najezim se kad pomislim na ovog coveka.okolnosti su ucinile da bude to sto jeste,ali mislim da ovaj negativac je u dubini duse pozitivac!!!

Misa_Su

pre 15 godina

...jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio GRAĐANSKI RAT...

Da li je i CIA najzad shvatila pravu prirodu, ili je tek sada pravim imenom nazvala sukob na prostorima bicse SFRJ ???

Mr D

pre 15 godina

Posle prve serije nelogicnih i stetnih poteza, mislili smo da je Milosevic americki covek.
Posle oavkvih vesti mi se cini da je moguce da je on samo bio nesposoban i nedorastao istorijskoj situaciji, a da su spijuni bili oko njega. Naravno, ni to ga ne oslobadja odgovornosti.

Vladimir Nedovic

pre 15 godina

Odavno je Dzoni rekao 'kako je do neprepoznavanja dovedena sustina prevare'. Jos ponesto je u 'Fazanima' receno i o demagogiji, i o hipokriziji, i o ljudskoj gluposti...
Ovakvo banalizovanje dvadesetogodisnje krize na Balkanu - pravom americkom podjelom na dobre i lose momke - sramotno je i beskrupulozno, i definitivno potcjenjuje inteligenciju svih nas (koji treba to 'opravdanje' da progutamo). Jedna rijec - sramota.

urke

pre 15 godina

Da li onda to mozda znaci da je Stanisic primao naredjenja od strane CIA, recimo da se izvrse streljanja u Srebrenici ili tako neki zlocini, da bi Srbi bili satanizovani? Nista nije nemoguce, mozda je i Mladic americki covek.

HORVAT IVAN

pre 15 godina

Za nevjerne Tome:
evo još jedan odgovor na pitanje 'Ko nas bre zavadi?'.
Oni su ukinuli granice, dok su ih nama nametnuli. Jedno jutro kada ustanu na x-tu nogu, tražiće da ih opet ukinemo do slijedeće prigode.

Isidora Dunkan

pre 15 godina

Kako je lepo upakovana ova vest sa sve Stanisicem kao covekom, intelektualcem, koji nista nije radio za pare...i ptice i dalje pevaju, a avioni lete nesmetano. Zar neko ovde zaista sumnja u inteligenciju obicnog gradjanina?

Bravo

pre 15 godina

Ili se radi o značajnom zaokretu u Američkoj politici, ili je u pitanju elegantno i lepo zapakovano eliminisanje neupotrebljivog sredstva. A moguće je da je njegovo razobličenje njegova poslednja uloga u nekom novom projektu na Balkanu. Šta reći za veoma važnu službu koju je vodio?. Čiji su ljudi koji su sa njim vedrili i oblačili, čiji su oni koji su došli nakon njega? Kome je DB davala zeleno svetlo za visoke funkcije a koga je diskvalifikovala. Kome je služila patriotska jedinica JSO, na čelu sa Legijom koji je bio aktivni Američki oficir u prvom Iračkom ratu? Kakva je veza Avganistana i Kolumbije sa bliskom saradnjom prvog čoveka DB? Čiji su ljudi upravljali drugim službama bezbednosti? Kakva je situacija u bratskim republikama, sa kojima nismo mogli da se dogovorimo ni oko toga je li dan ili noć, i sa kojima smo učestvovali u krvavim orgijama? Čiji ljudi sada čuvaju gospodina patriotu?

Marrina

pre 15 godina

Tesko zemlji u kojoj nista vise ne moze da iznenadi. Afera za aferom, skandal za skandalom, a zivot tece... Kad se samo setim parole DS-a na nedavnim izborima ZIVOT NE MOZE DA CEKA, parole samo parole...

Apostol

pre 15 godina

Nije pošteno na ovaj način reklamirati samo Jovicu Stanišića i njegovu ulogu u saradnji sa CIA na rešavanju naših problema. Daj da vidimo i ostale zaslužne koji su nam pomogli i pomažu u saradnji sa ostalim velikim i uticajnim službama. Pa, valjda imamo i glavne za Nemce, Ruse,Engleze, Francuze, Izraelce, komšije... Sad je već vidljivo da se ne treba ustručavati, to je sasvim normalna saradnja za dobrobit države, naroda... Ili je još bolje da se sami jave, ne treba biti preskroman, ionako će to jednog dana biti zvanično saopšteno, red je da buduće generacije znaju kime da se ponose...

Danica

pre 15 godina

Bilo je davno jasno da neko iz vrha tadasnje vlasti radi jako protiv drzave i aktuelnog rezima. Zamislite samo DB jedne zemlje, koji vrsi atentat na opozicionog lidera svojim kamionom? Ili DB koji po necijem nalogu "unistava" dokaze o zlocinima na Kosovu tako sto tela stradalih rasipa sirom Srbije, potapajuci hladnjace sa telima do pola, u reke i jezera na vidnim mestima? A potom se na tim mestima prvo nadju strani reporteri. Srbi obozavaju da za relativno male pare izdaju svoj tim i na odlucijucim utakmicama daju auto gol! Samo od takvog novca stavljenog u dzep se ne ide na letovanje ...

M. Stefanovic

pre 15 godina

Ne moze gore biti, kad zakuvaju, pa sruse javni red i mir. To su takvi i uradili, tajne sluzbe i zaverenici protivu covecanstva. Kad izvedu na nisan da gines,onda te prodaju i trguju. Ovakvima treba da sude oni sto su izgubili noge i ruke i mnogo drugo. Kakav sud, Tribunal nije nikakav sud, to je inkvizicija. Prava maskarada da se zamagli stvarna uloga zapadnjackih zaverenika.

Petar

pre 15 godina

Realno nas su izvozali kao Irak, malo blaze, evo njih ponovo spremaju za kavgu sa Iranom. Pitanje je samo da li ce se okanuti nas jer nas narod nije toliko inteligentan u kolektivu da se odupre kojekakvim planovima u nasu stetu.

Marko (Dorcol)

pre 15 godina

Za sve koji su iznenadjeni i koji ne razumeju kako ovaj svet funkcionise preporucio bih 15minutnu scenu iz JFKa (Olivera Stouna) kada razgovaraju likovi koje tumace Kevin Kostner i Donald Saterlend. Kratka istorija 20 i verovatno 21. veka. A Stanisicu zelim da dozivi samo mali deo muka koje je naneo svim narodima na ovim prostorima.

lala

pre 15 godina

Ako se malo prisetimo, taj Milosevic je bankar koji je studirao i dosao (ili je poslat) ovamo da nas rasturi zajedno sa Tudjmanom, Alijom, i ostalim likovima. I to su i uradili. Samo smo mi zaboravili na to.

Djenka

pre 15 godina

Kaze... "intelektualac koji je pomogao deeskalaciji sukuba". Ratovi su trajali 10 godina, valjda bi i danas trajali da nije on pomogao.
Kada tako postenjacka firma kao CIA predstavlja necije postenje... znam da je u pitanju prava dobricina.

Van Helsing

pre 15 godina

Voleo bih da se sazna za koga je radio Vojislav Šešelj posle čijeg političkog delovanja je Hrvatska postala etnički "čista" od Srba, a Kosovo je oteto od Srbije. Da ne kažem da je širio fašizam u srpskom narodu i tako ga satanizovao.

lords

pre 15 godina

Za koga je radio Stanisic? Pa za Slobodana, ne moze glavni direktor bas da se sastaje sa CIA. Ja bih samo postavio pitanje za koga radi CIA? ... sigurno ne radi za Amerikance. Pogledajte sta se dogadja posle finansiranja svih ovih ratova, svim narodima sve losije i losije pa i Americkom.

djuro

pre 15 godina

Polako se priblizava dan kad cemo konacno shvatiti kakvu smo zemlju i kakav zivot olako bacili i kakve banana republike i svetske zabiti smo dozvolili da naprave od nas. Potpuno zasluzeno, sto je najtuznije od svega.

Prevodilac

pre 15 godina

Izmedju heroja i antiheroja je samo jedna tanka linija.Sta sad da kaze Mrkonjic? Njegov heroj je znao da antiheroj saradjuje sa CIA. Evo to potvrdjuje i (bliska) istorija, koju je Mrkonjic zazivao.

vl

pre 15 godina

Ja mislio da opozicija suruje sa zapadom i CIA-om (tako rekli na TV), kad ono Milosevicevi jastrebovi, zajedno sa CIA setali kucice po parku.

Uputstva

pre 15 godina

Pitanje je onda koliko su njegovi izvestaji i nagovori uticali na Milosevica i koliko je Srpska politika devedesetih ustvari bila politika kakvu smo trebali voditi po CIA uputstvu? Takodjer je pitanje da li su jedinice koje je osnovao i sve sto su iste cinile bilo po uputstvu CIA?

Vladan

pre 15 godina

Čoveče, pa ovo je telenovela! Na kraju će se se saznati da mu je SLOBA tata, a MIRA mama!!!! Ili možda da je on sam sebi deda, a KLINTON STRIC, A KUM BUŠ !!! ILI KLIMAKS SVEGA, AMERIKA I ENGLESKA BIĆE ZEMLJA SRPSKA !!!!

Oblak

pre 15 godina

Ne treba misliti da je Sloba bio van toga, i mnogi iz njegovog aparata. Smenio je Stanišića posle razlaza sa strateškim partnerom, samo da pokaže ko je šef u ovom dvorištu. Na isti način je smenio i Perišića, igrali su oni medjusobnu igru i posle Stanišića. Možda je glavni bio Stanišić (ako nije ona druga konspirativnija tajna služba), ali Sloba je sigurno bio glavna zvezda te saradnje. Metodologija njegovog dovodjenja na vlast, i kasnijeg vladanja sve govori, primenjivana je visoka i pouzdana strategija specijalnog ratovanja. No, pitanje je šta se htelo ovim obelodanjivanjem, da li nova administracija želi da CIU vrati pod kontriolu, ili je to dodatna vatra za kuvanja na Balkanu. Verovatno ćemo videti uskoro.

Biljana

pre 15 godina

Pricalo se jos tada da je Milosevic saradjivao sa CIA... nakon ovih saznanja ne bi me cudilo da je i on licno kao i Stanisic radio za CIA.

Kojica

pre 15 godina

Ovo je jos jedan dokaz kako funkcionise kreiranje novog svetskog poredka. Razbijanje zemlje iznutra uz pomoc takozvanih velikih nacionalista i patriota. Na zalost mi smo takav narod i tesko cemo dobiti neke prave ljude koji ce uciniti nesto za ovaj narod. Tek cemo se mi naslusati slicnih prica... bice ih jos mnogo. Ovom zemljom odavno upravljaju drugi, ne pita se posten Srbin nizasta.

mali perica

pre 15 godina

Evo malo fomralne logike. Stanisic je napravio i kontrolisao Skorpione, a CIA je kontrolisala Stanisica. Iz toga sledi da je CIA kontolisala Skorpione. Logicno, zar ne. Ova vest samo pokazuje koliko je spska DB tokom devedesetih bila slaba i prosarana spijunima.

Ringispil

pre 15 godina

Izgleda da se sve ovo zavrtelo samo zbog ovog "detalja": "...bila je potrebna pomoć, jer CIA, piše list, nije znala šta da radi kada je u Jugoslaviji izbio građanski rat..." I sada bi novinari i istoričari trebalo da ovo prihvate kao činjenicu i "traže dalje", a ovim se CIA skida sa spiska uzroka raspada Jugoslavije, uspešnog primera multietničke i multikonfesionalne socijalističke "wellfare state" federacije? U trenutku kada se pojavljuje najveći rival u istoriji USA, odnosno EU, koja je trebalo da se razvija na sličnom principu? (tada je Rusija i dalje bila "mrtva", a Kina još nije bila aktuelna). Operacija nije uspela, očigledno, EU je tu, veći od USA danas. Ali ovo je možda bila "pokazna vežba" i možda je usvojen model "ultimatnog rešenja" za problem EU , ako baš bude trebalo... Tim pre je značajno uništiti sve tragove. Ne zaboravite - Đinđić je bio pravi a ne lažni socijalista, i "čovek Evrope"...

Istoricar

pre 15 godina

Uvek sam mislila da su Srbija i Milosevic samo bili "izvodjaci radova" ali nikako u cilju smirivanja gradjanskog rata - jasno je da se nista spontano nije dogodilo i da je sve bilo orkestrirano a zapad je kao bio zbunjen - dok se nismo poubijali pa ko dzelat ko zrtva. Zalosno je sto su srbi izabrani za egzekutore i bili manipulisani da to zdusno podrze. zato su se oni toliko uzvikali CIA CIa - jer ih je na kraju pustila niz vodu, kao i sve egzekutore.

Pedja

pre 15 godina

Koliko je drug Jovica imao para i nekretnina pre 20 godina a koliko ima danas?
Javlja mi se da se obogatio dok su drugi ginuli, stradali i osiromasili.

Logičar

pre 15 godina

CIA je je Američka tajna služba. Na vrhu "naše" državne bezbednosti je bio čovek koji je radio za CIU. Za "našu" Državnu bezbednost su radili Arkan, Legija, Spasojević... Državna bezbednost radila za Miloševića. Amerika kao protivnik Miloševićevog režima nas bombarduje i td. Zbogom pameti. Od ovog može da se rikne.

Slobodan

pre 15 godina

Ovo je istorijski trenutak kada ćemo sigurno moći da čujemo čitav niz veoma preciznih informacija o tajnim dogadjajima u skoroj prošlosti. Znaće se ko je čiji, ko je koga ubio, ko naručio, Laufer će se naći u nebranom groždju, ali i njegovi saradnici radikali, pa će biti primorani da se brane vrlo konkretno. Sem ako se, prvi put u istoriji, sve stranke ne dogovore da se ne izjašnjavaju o "delikatnom i opasnom" slučaju.

johny

pre 15 godina

Kazu da nije primio novca za te usluge. Onda sto ga motivisalo da to uradi? Ili je bio patriota ili je bio Amerikanac. Mozda mu pravo ime bilo Mr. Smith, pa se pravio kao Srbin. Zavere ne biraju sredstva...

Danijel

pre 15 godina

Stanisic je jedan (mozda i jedini) od zivih svedoka dogovora izmedju Karadzica i Holbruka! Sudzenje Karadzicu se blizi, vreme je da se napravi zaokret. Ipak je manje zlo objaviti da su imali dogovor sa Stanisicem nego sa Karadzicem!

dr

pre 15 godina

Kakvi diletanti rade u drzavnoj upravi,valjda nam je svima jasno. A tek ministri!Dulic,koji je inace hirurg,doktor,sta li je! On ce da ispita nesto ili nekoga! Ministar zivotne sredine i necega jos,sada ce da,sasvim meritirono,"proceslja" SDB,i to iz najmracnijih vremena nase istorije! Pa ce on da nas informise i zauzme "stav". Mislim da smo odavno na dnu,a ovo samo ide ka ukopavanju naroda u podrum,pre svega zivota, a onda i svega ostaloga. Da je iskreno iko ikada u ovoj drzavi hteo da raskine sa svime iz vremena S.Milosevica, prvo bi morao da rasturi DB.PRVO!A to nije uradio ni Djindjic,ni Kostunica,ni sada Tadic. Zasto? Bez DB,ili sada BIA,njihov zivot ni vlast nisu moguci. Mozda je jedino pok.Djindjic to znao, ali je, na zalost, on jedini to i saznao. SAmo za podsecanje,prilikom osamostaljenja Ceske i Slovacke,Cesi su ODMAH rekli svima iz njihove DB da vrate znacke i pistolje,zapecatili sve prostorije te sluzbe i napravili Drzavnu komisiju sa zadatkom da osnuje novu sluzbu. Ta komisija je trecinu bivsih pripadnika DB penzionisala, trecinu pohapsila, od ostatka je veliki deo bestraga pobegao,a onih 10% sto je ostalo, i sto nije imalo nikakve razloge da bezi ni da se plasi, je osnovalo novu sluzbu. Ko to u Srbiji ne zeli da uradi isto?

REX

pre 15 godina

Pa zar nisu oni Slovenci i Hrvati u suradnji sa Vatikanom, Njemackom i prvenstveno CIA-om rusili SFRJ dok su se drugovi Milosevic,Stanisic,Simatovic itd. borili za njeno ocuvanje i cuvali bratstvo i jedinstvo kao zjenicu oka svog u borbi protiv svih vanjskih i unutrasnjih neprijatelja a posebno CIA-e...? :)

Mrak

pre 15 godina

Ovo je tek prva vest. Verovatno će slediti sledeće koje će objašnjavati da su rat režirale i sprovodile pokvarene službe KGB, BND, onda ona koja je bila iza zemunaca, pa možda i kineska i ko zna čija druga. Ako malo bolje pogledamo u sastav komšijskih kabineta biće jasno da je na ratni rasplet dogadjanja na Balkanu uticao polusvet koji su tajno održavale, formirale i naoružale upravo tajne službe novih država i njihovi tajni mentori. Sad smo stavljeni pred težak zadatak da odlučimo koje su i čije tajne službe bile dobre a čije loše, pa da prema tome izvršimo novu društvenu klasifikaciju na patriote i izdajnike. Možda smo prodane duše ali nije obavezno i da smo izdajnici. Zemljo, otvori se...

Demokrata

pre 15 godina

Prvi čovek naše tajne službe radio za CIA 8 godina? Tiče li se to ove države? Ima li interesa da najviši državni organi to razmotre? Hoće li neka politička grupacija zatražiti vanrednu sednicu najvišeg državnog organa? Posle Perišića nije bilo ništa, hoće li sad poslanici pokazati nameru da špijune stave na dnevni red? tvarno bi bilo porazno za gradjane ove zemlje kada bi se iskazalo da u našoj politici nenma moralnog prava za raspravu o špijunima i saradnji sa stranim obaveštajnim službama iz redova vlasti. Da sačekamo pa da vidimo, špijuni su do sada bili omiljena tema za optuživanje.

Goran

pre 15 godina

Pre izvesnog vremena citao sam neki clanak o Stanisicu i njegovoj ljubavi prema jazzu, kao kolekcionar, ovo ono... tek sad mi je jasno...

Hitman Blood Money

pre 15 godina

Au kakva novost! A je l sad u Srbiji vise niko ne radi za CIA? Sta cemo sad mi naivni sto mislimo da se vlast bira na izborima. "Narod se pita" kao i uvek. Kad je na programu epizoda "Ko je bio Tito?".

Antifasista

pre 15 godina

Ne znam zasto sam se setio ovog coveka:

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/Holocaust/canaris.html

Videcemo kuda ce ova prica da odvede i zasto je ova tema uopste pokrenuta sad...

Profesionalci rade za pare!

pre 15 godina

Ako hocete da saznate ko je ko, okrenite ih jedne protiv drugih. Mozda saznamo ko za koga ovde DANAS radi. To mene zanima, mada nije ni tesko ovo spoznati, kad vidite ko na ciji mlin vodu navodi. Po komentarima vidim da su ljudi i dalje skloni da samo iz dusevne naklonosti tvrde kako je neko cist, itd. Ko moze da tvrdi da bilo koji politicar u Srbiji nije neciji agent?! Ko je toliko glup, nakon svega?! Uostalom, svi veci obavestajci, koji po prirodi posla dolaze u kontakt sa neprijateljskom stranom, uvek su svesni da se time izlazu opasnosti da im neki konkurent sa njihove strane, ili protivnicka strana, namesti igru zbog toga, pa vecina njih i zavrse kao dvostruki, ili visestruki agenti. Nije ovo nikakava tajna, u to se moze svako uveriti ako malo probere literaturu o ovim stvarima. Ti ljudi su, pre svega, ljudi koji dobrim delom odlucuju o sudbinama naroda, a da njihovi narodi nit znaju ko su, niti su im dali poverenje za to - to je najopasnije u svemu!

Tajming je ovde vazna stvar. Zasto je sad pustena ta informacija u javnost? Pri tome se navodi da je dokument jos uvek zapecacen u Hagu! Informacija je objavljena u LA Postu, a koliko se secam oni su se vec pojavljivali u nekim cudnim situacijama ovog tipa - nisu bas medij od kredibiliteta. Svakako, izabrano je i vreme i mesto. Sasvim je jasno da ce, nakon ovoga, u obavestajnim sluzbama Srbije da postane malo cupavija situacija nego sto trenutno jeste! CIA nije nikom prijatelj i ne radi nista spontano i bez razradjenog plana. Oni su, prema ovom clanku, Haskom tribunalu, bez bojazni, poslali sopstveno priznanje da su bili umesani u sukob u bivsoj SFRJ - pa nece valjda njima da se sudi?! Prosto je neverovatna podmetacina da ih je sukob zatekao - ko veruje u tako nesto?! Naravno, pametno je ubacena konstatacija da je Stanisic bio pravi profesionalac - nije uzeo pare, nije ucestvovao u akcijama CIA (cak i priznaju da ih je bilo!), sto u stvari znaci da Stanisic nije delovao pod naredbom CIA u stvarima za koje je optuzen. Vesto su se ogradili, nema sta!

U jednoj knjizi o spijunazi, koju je pisao jedan americki novinar, procitao sam podatak koji je objavio MI5 (UK kontraobavestajna) da je KGB tokom '80-ih godina proslog veka imao oko 10.000 spijuna u drzavnim institucijama u Velikoj Britaniji (UK)! KGB, koji je tamo u najmanju ruku omrazen i nipodastavan od svakog civilizovanog gradjanina, u tradicionalnom drustvu kao sto je drustvo u UK! Zamislite tek koliko je agenata imala CIA, BND, MOSAD,... Zamislite tek sta je u Srbiji?! Ovde, gde su svi podivljali za materijalnim dobrima, gde narod i mediji prvo klicu Kovacevicu sto je srpski junak, a onda bi ga zivog oderali kad cuju da ce to da ih kosta! Tek tada, inace koga jos u ovoj zemlji zanima istina i pravda - da ne kazem cinjenice?!

Dobili smo sta smo trazili, a bice toga jos! Da li ste spremni da saznate za koga ste glasali i u koga se kunete! Politicari su, takodje, samo profesionalci! Sto bi rekli mafiozi: bez uvrede, u pitanju je samo posao!

Lala

pre 15 godina

Nije primao novac za usluge... Verovatno je veliko bogatstvo stekao od plate u državnoj službi. Ili je honorarno nosio gajbice... Ma, neka neko kaže ko sada plaća njegove čuvare, ko ih je plaćao od njegove smene do sada?

Marija

pre 15 godina

Ovakve vesti su veoma frustrirajuce za sve ljude koji su u toku i nakon besmislenih izgubili svoje zavicaje ili svoje voljene. Vreme se ne moze vratiti unazad, ali se istina o kreatorima ratova i zlocina mora otkriti, a ratnim profiterima oduzeti imovina i sloboda. Nadam se da "raskrinkavanje" nece stati na Stanisicu...

Dejan

pre 15 godina

Odavno sam sumnjao da je Stanisic americki covek. Suvise dugo su mu odlagali sudjenje za zlocine. Verovatno je sad dosao u situaciju da progovori o tome ko je i kako zakuvao rat u bivsoj Jugoslaviji. Iza svega nesumnjivo stoje Amerikanci sa svojom doktrinom 'kontrolisanog sukoba'. Sada je sasvim jasno da su Amerikanci svo vreme saradjivali sa SVIM zavadjenim stranama u sukobu.
I ne samo to, oni su saradjivali sa covekom koji je sistematski unistavao opoziciju u Srbiji, organizovao paravojne jedinice u drugim republikama i raspirivao sukobe sirom bivse Jugoslavije.

Rodoljub

pre 15 godina

Ali na zalost jos uvek je puna ex-Jugoslavija onih koji ne razumeju da je patriotizam/nacionalizam samo demagogija post SFRJ centara moci koji rade iskljucivo za svoje interese na racun i stetu svojih sunarodnika.

Alex

pre 15 godina

Jako je vazno da se sazna da je jedan od najmocnijih ljudi u Srbiji saradjivao sa CIA-om ali je jos vaznije koliko Cvorovica jos uvek ima u Srbiji.

Viva

pre 15 godina

Pozitivna strana saznanja u vezi Stanisica je to, da objasnjava pokvarenost, bolest tog vremena i sistema za koje i danas postoje apologeti.(vidi Mrkonjicev desetereac i havalospev). Istina polako shepajuci dolazi do nas. U kakvoj se zabludi zivelo dobri boze? Hiljade mrtvih, ranjenih, izgubljenih, kolone koje napustaju zemlju i to sve za nekolicinu kravatasa. Srbijo progledaj, stani! Lagali su nas kao decu, i za to placamo cenu. Velika je, prevelika. Ali za lazove nema nade. Neki su otputovali u vecna lovista, neki ce ih slediti, ili istrunuti po zatvorima. Al za nas "naivne" ima jos nade. Dole svi heroji slicni Stanisicu! Bili oni zivi ili mrtvi! Ziveo narod Srbije!

Djape

pre 15 godina

Na kraju ce jadan Mrkonjic morati da promeni mishljenje i o svom velikom vodji, kako je klupko krenulo da se odmotava!

Mozda nam Rusi Milosevice ipak i isporuce, kao saradnike CIA-e!

nikad vise!!!

pre 15 godina

"CIA je, što je krajnje neočekivano za nju, dostavila sudu poverljivi dokument u kome se navode Stanišićevi doprinosi i dokazi za pomoć koju im je pružio, a dokument je i dalje zapečaćen, piše list."

bas se pitam zasto su se oglasili...
zato sto bi u suprotnom Stanisic rekao istinu!!!

NISH

pre 15 godina

Pa cak i Amerikanci priznali da su zajedno bili umesani u veliko Srpske zlocine, samo mi nista ne znamo o tome! Dokle misle da cute? Zasto vec jednom neko ne kaze istinu!

goran

pre 15 godina

mislim da je dosao kraj staroj ekipi,koja je potrosena i iskoristena.dela koja su cinila,bice obelodanjena a narod ce im suditi.t na taj nacin cia uvek pere ruke..

Мај нејм из Јовитса

pre 15 godina

Да ли се сећате да су током акције "Сабља" америчке дипломате "дискретно" сугерисале истражним органима да би било врло непријатно уколико би се на информативном разговору поводом атентата на Премијера Србије нашао бивши Председник СРЈ, односно СЦГ? Или, да ли сте се упитали зашто баш сада ова "бомба" од вести, када треба да се некоме исто тако непримерено важном цимне тепих испод ногу? Ех, да је све почело и завршило се са курир-Јовитсом...

Ivankovic

pre 15 godina

U slučaju Gospodina Jovice Stanisica (koga ovako treba oslovljavati sve dok se ne utvrdi da je kriv)postoji obaveza nadleznih organa da (iako je dotični zvanično optuzenik Tribunala u Hagu)reaguju i ispitaju tvrdnje stranih medija, i, ako se one pokažu tačnim, što pre podignu optužnicu protiv dotičnog zbog odavanja državnih tajni stranim službama za vreme dok je bio na položaju. Ne sme se vršiti zamena teza i opravdavati to Stanišićevim tobože "dobro skrivenim" proevropskim i antislobističkim namerama, što je apsolutno apsurdno (i kosi se ako smem da primetim sa zdravim razumom). Ukoliko do toga ne dodje, svima će nam biti jasno da dršavom vladaju i dalje isti ljudi, ucenama i informacijama mošda i o najvišim državnim činovnicima...

Zoran

pre 15 godina

Vrti para sto burgija nece i svako ima svoju cenu, a mi smo jadni i zalosni sa ovakvim funkcionerima, liderima, politicarima i biznismenima. Pitam se hoce li moralni pad zemlje ikada stati.