Utorak, 10.02.2009.

07:54

DS: Članovi RIK-a podneli ostavke

Članovi Republičke izborne komisije (RIK) iz DS-a podneli su ostavke na te funkcije, kaže portparolka te stranke Jelena Trivan.

Izvor: B92

DS: Èlanovi RIK-a podneli ostavke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

70 Komentari

Sortiraj po:

peđa

pre 15 godina

Proverite gradske i opštinske izborne komisije pa ćete videti koliko je tu novca poreskih obveznika naplaćeno. Sume nisu mnogo manje od RIK-a.

Jelena Stanković

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da u DS ima ovoliko nečasnih ljudi. Pa ja sam u g. Sonju Brkić verovala da je poštena i časna žena a ona, katastrofa. A mlada ministarka kad pre stiže da se iskvari? Niko nama nije kriv jer svo zlo stiže od nas samih. NEMA NAMA SPASA. Beskrupulozni, nezajažljivi su nas već pojeli. Samo motka i sve razjuriti. Kad je u DS-u ovako šta o drugima da mislim.

vlada

pre 15 godina

Pa nemože to tako podnesem ostavku i nikom ništa!
Ako je bilo malverzacija i lopovluka ima da se debelo krivično odgovora!
Šta je bilo sa direktorm JAT-a? Svi smo već tu priču zaboravili!!!
Koliko je još takvih koji šljakaju dok mogu, a kad ih raskrinkaju lagano se povuku i uživaju u plodovima prljavo stečenih beneficija!!!
Ali to je naš problem jer sve vrlo brzo zaboravimo i nemamo hrabrosti ni za jedan organizovani korak sem za kukumavku na raznim sajtovima i forumima!!!

separatista

pre 15 godina

Ma licemerne su ove izjave i stavovi demokrata. Sad kao nisu znali u kada ih drugi opomenu oni povuku potez pa pozovu svoje članove RIK-a da se povuku. Pa još juče je predsednica Vrhovnog Suda rekla da neće dati ostavku jer je sve u skladu sa Zakonom i pravima. I onda vidimo em da nije ni po Zakonu jer je u sukobu interesa ali ono što mi najviše smeta jeste gde je tu moral gospodo i gospođe demokrate? Ili je Sonji Brkić sve to tolerisano i nagrađena što recimo ne radi svoj posao. A njen konkretan posao je da prozove i pita predsednika Srbije kada namerava da svoju funkciju predsednika DS-a zamrzne ili da se povuče sa mesta predsednika Republike, shodno članu 115. Ustava Srbije, a vezano za nespojivost funkcija.

Drug Stari

pre 15 godina

Sta neki kazu, gospodin Predsednik Tadic treba da reaguje, da ovo, da ono...
Pa pricalo se i ranije kada se kralo i radilo svasta (istina neuporedivo manje nego danas), drug Tito ne zna sta mu saradnici rade, pa Sloba nije znao ko i sta radi oko njega, sada ispade ni Tadic nije obavesten, ne zna, niko mu nije rekao.
A sta je sa "komandnom odgovornoscu"? Ministarka maznula lovu, ali kaze nije prekrsila zakon, pomocnici i savetnici ministara vec u zatvoru, a Premijer i Predsednik nemaju pojma sta se desava.
A u Japanu ministar saobracaja izvrsio samoubistvo sto je voz zakasnio par minuta!!!
Nisu mu javili na vreme da nije prekrsio zakon.

Pokraden

pre 15 godina

Nije u redu. Niste trebali da pišete o ovoj malverzaciji. Beskrupulozni stranački miljenici su se sad jako osramotili. Eto neki su čak i ostavke podneli. Nekima od njih su verovatno i obrazi pocrveneli. Ali su ipak dobro napunili svoje džepove.
Nas građane je ova "igranka" jako skupo koštala.
Nadam se da je ovo prvi predkorak ka normalizaciji, naše haotične političke scene.

Vojislav

pre 15 godina

Kako ovu mladu damu nije sramota da daje izjave koje vređaju dostojanstvo građana Srbije. Ona kaže da se radi o moralnim ljudima koji su shvatili da treba da podnesu ostavke. Ovo je nebuloza koju iole pametan čovek zaista nemože da shvati. Ako je to potparol DS za mene DS ne postoji više. Ovo je nemoral koji se graniči sa kriminalom. Pa vi ste pokrali građane koji ne mogu da reše elementarne životne probleme i vi govorite o moralu.

nenad73

pre 15 godina

Pa mogli su pored ostavki i da vrate deo novca koji su zaradili tako bi bolje pokazali da shvataju o cemu je rec...ovako ce lepo na novu funkciju da se jos malo "emancipuju"

Vladan R

pre 15 godina

Neki ih ovde brane u stilu sve su radili po zakonu. Nisam bas ubedjen u to pre ce biti da je bilo zloupotrebe zakonskih regulativa i to velikih a na nacin sto su organizovali po 10 zasedanja dnevno jer im se novac isplacuje po zasedanju. Intresuje me koliko su im te sednice trajala i zasto im je koji djavo trebalo devet pauza dnevno. I ja bih voleo da se od nekoga ovajdim za milionce, pa da se javno pokajem i izvinim, mozda ce mi uz ocekivanu dozvolu da zadrzim novac dati i neku nagradu zbog iskazanog visokomoralnog ponasanja. Kako ih bre nije sramota da nas prave majmunima sa tim ostavkama.

trgovac

pre 15 godina

Srecom pa su oni clanovi RIK-a nisu samostalna trgovinska radnja u kojoj je ispekcija nasla 5 kg secera viska . Onda bi videli kako "Musa dere jarca". Pa kako bi ti ispektori nakitili da si tim naparavio katastrofu za drzavu , pa kako si prekrsio sve moguce zakone postojece i nepostojece pa izmedju redova ti objasne kako si ugrozio vojsku, policiju i ceo sistem u drzavi . Pa ti onda izmedju redova objasne kako je to krivicno delo utaja poreza i tako nekoliko listova i zna se debela kazna . Trgovac sav setan sto nije zaglavio u zatvor jer je upropastio drzavu za 0.50 ginara poreza pa svi sretni i trgovac i ispekcija .Ovako nista .

Alexander

pre 15 godina

Dakle, uopšte nije pitanje ko dolazi iz koje stranke, svi su uhvaćeni sa prstima u pekmezu. I ove sume od preko 2 miliona za godinu dana su poseban bezobrazluk. Onaj mladjani direktor aerodroma se bar morao oznojiti za svoj bonus, a RIK je podelio novac bas ni za sta. I nisu izbori skupi zato što se onim skromnim ljudima placaju dnevnice od hiljadu dve dinara. Kriso je vratio novac, a da li ce vratiti Brkicka i Maloviceva, pitanje je sad.

Geger

pre 15 godina

Onaj bio direktor javnog preduzeca, "pristedeo" par stotina somica, pa kad su ga uhvatili, on "odstupio". Ovi - isto. Pa ce sad malo da se primire, da se prasina slegne. U medjuvremenu ce neke druge "postenjacine" i "strucnjaci" da ih zamene. Pa jovo-nanovo...

lolypoly

pre 15 godina

Moramo jedno da shvatimo da su navedene osobe deo sistema koji im je omogućio da dobijaju te nadonade. I nisu jedine. Gotovo 80% njih kojima je država poslodavac to koristi, samo zavisi od nivoa na kome se nalazi. Lično poznajem ljude koji, na sličan način uzimaju od 8000 do 20.000 mesečno na isti sistem, potpino legalno. I misle da im to potpuno pripada. Poznajem i ljude koji svaki dan rade 7 sati dnevno a plaćeno im je 8 sati. Na godinu dana to je jedna plata gratis. Očigledno kod nas je u državnoj službi je ostao socijalizam, a za sve izvan toga je najgori vid kapitalizma. Kada ovo ispravimo, a mislim da je kasno, jer su toliko pojeli naših para da ćemo godinama morati da vraćamo, imaćemo svi, pa i državni službenici mnogo bolji život.

Grga

pre 15 godina

A da vrate pare, nista. Lepo. pojeo Vuk magarca. Sto neko od nas obicnih smrtnika koji rmbaju po 10h dnevno ne zaradi za tri meseca jedan stan od 50 kvadrata u Beogradu. Imam malo dete i zenu i digao sam kredit da bi kupio stan. Rata mi je 24000 din mesecno, a plata 49 000. firma za koju radim na meni ostvaruje mesecno direktnih 180 000 din profita. Mogu da se kladim da ministarka malovic i gospodja iz Rika ne zaradjuju za ovu drzavu toliku, pa opet mogu da kupe stan za samo tri meseca rada. Kako nije sramota demokratsku stranku za koju sam i sam glasao. Kristo je morao podnese ostavku zbog bonusa zato sto je bio clan G17.
Da vidimo hoce li Tadic traziti ostavku ove dve zene.

Milan

pre 15 godina

Ja bih da ZAMOLIM predsednika Tadica i Premijera Cvetkovica i sve ministre da mi daju neku funkciju na kojoj mogu sam sebi da odredjujem platu i dnevnice, samo na mesec dana i posle cu iz moralnih razloga da se povucem tj. podnesem ostavku, kupim dva stana u BGu i otvorim privatnu firmu.
Jel da da sam ja to lepo zamislio, bas kao i ovi iz RIKa?

Radasin

pre 15 godina

I tako je to u Srbiji, uzmu milione, pa podnesu ostavke i ostanu na svojim funkcijama.
Quo vadis Srbijo??? Pa dokle vise?

Sramota me je sto zivim u ovoj drzavi!

Baš bezobrazno

pre 15 godina

Koja je sledeća afera? Krišto uze tolike pare i ode, a pare nije vratio. Jocić, dir.direkc. za puteve, uze tolike pare i ode pare nije vratio. Profesorska mafija, vratili li pare? Šta gradjani imaju od toga što su članovi RIK-a podneli ostavke. Uvredila nas je i gospodja Brkić i Ministarka Malović. Gospodine Tadiću vi se borite protiv korupcije a prvi Vaši saradnici to rade. Oni treba da odu sa svih funkcija, da vrate pare i krivično odgovaraju. Ne može g-dja Trivan da zamajava ovaj narod da je to "moralna ostavka". Gospodine Tadiću, koliko je težak Boža Đelić, Aca Vlahović, Radovan Jelašić kad ovi "mali" uzimaju ovoliko. U ime naroda slava im.

bnp

pre 15 godina

Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da ostavke predstavljaju prvi korak u izgradnji institucija i da propise koji dozvoljavaju neracionalno trošenje sredstava treba promeniti. - Taman Vam toliko vremena treba dok se svi ne obezbedite, a onda cete menjati propise. Ogorcena sam izjavama koje nam vredjaju inteligenciju.

Johnny Hazard

pre 15 godina

...članovi komisije koji su dobijali velike honorare nisu prekršili zakon...

Da li je neko od njih pravnica bio na času kada se učilo o "zloupotrebi prava"?

Cane

pre 15 godina

Da sam ja na Tadicevom mestu licno bih, po hitnom postupku, nalozila proveru primanja funkcionera svih stranaka posle oktobra 2000. godine, a potom naredila da se novac vrati u drzavnu kasu ili sledi oduzimanje imovine. Pitam se samo sto se ovolika prasina nije podigla dok je Kostunica Dr Vojislav bio premijer u dva mandata?!? Pa to su i njegovi ministri primali kao i partijske neznalice u upravnim odborima i na celu drzavnih preduzeca.

sm

pre 15 godina

Borise, ti si na potezu !
Imao si sreće da postaneš predsednik u pravo vreme, kada je konačno "nešto" sazrelo u glavama ljudi, a objektivno ti jedini možeš da promeniš matricu dešavanja i razmišljanja u zemlji Srbiji. Ovakva šansa se ne ne ukazuje političarima u Srbiji svaki dan.
Ili ćeš uraditi ono što moraš a to je beskompromisna reforma države /javna uprava, institucije, javna preduzeća itd./ i postati DRŽAVNIK - ili ćeš na nakon mandata biti obeležen kao jedan od političara, s početka 21. veka u Srbiji, koji ne nešto hteo, započeo....
Borise, iskoristi priliku i obezbedi Srbiji evropsku budućnost !!

Rato

pre 15 godina

Ako svi članovi RIk-a ne vrate novac, a ministarka i sutkinja Vrhovnog suda ne budu krivično odgovarale, jer je reč o zloupotrebi službenog položaja, onda građanima ništa drugo ne preostaje nego da se protiv takvih pojava počnu da suprostavljaju ispoljavanjem građanske neposlušnosti, jer vlast ne zaslužuje njihovo poverenje, pa je to jedini način da se utiče na njenu promenu. Badava zalaganje DS za evropsku Srbiju, ako u svojim redovima, kao i druge stranke, ima ljude (a nije ih malo) koji se bogate na način kao spomenute dve funcionerke koje su, po svojim funkcijama prve pozvane da štite državu od od kršenja zakona. Vreme je da javnost počne efikasnije da reaguje na ovakve pojave, a ne da se pažnja s jedne afere (RIK) zataškava otkrivanjem nove (hapšenje kriminalne grupe s VMA).

Biljana

pre 15 godina

Sada i ne vredi mnogo sto su dale ostavke kada su stranka, a i sam Tadic znali da je samo postavljenje za clana RIK-a vec sukob interesa. A da ne govorimo o tim milionskim dnevnicama tek... i po meni ostavka na mestu clana nije dovoljna, trebalo bi da daju ostavke i na mestu sudije i ministra, i da vrate te pare.

Stop korupciji

pre 15 godina

Još jedan jeftini politički manevar DS-a. Sutra, 11.02.2009. je ionako bila zakazana sednica Odbora za sprečavanje sukoba interesa na kojoj je trebalo da se pokrene postupak protiv članova RIK-a, pa su brže bolje naredili da podnesu ostavke kako bi izbegli izricanje mera.

grunf

pre 15 godina

mi izgleda imamo samo evropske dnevnice.
sve ostalo je na nivou neke banana republike (neka mi oproste banana republike, nisu one bas tako lose).

Misa

pre 15 godina

Pametni ljudi. Uzeli su sta je imalo da se uzme, kasa je sad prazna, sta ima da dremaju na istim mestima. Treba ih ocekivati na novim, boljim pozicijama, sa boljim pogledom na blagajnu.
Sve ce to narod pozlatiti, a bogami i platiti.

bezimena

pre 15 godina

"...ostavke predstavljaju prvi korak u izgradnji institucija i da propise koji dozvoljavaju neracionalno trošenje sredstava treba promeniti".

Izjava portparolke DS je nečuveno drska! U stvaranju tih "propisa" je DS itekako učestvovala, zajedno sa ostalim strankama, pozicionih i opozicionih! Posle skoro DEVET godina govoriti na ovaj način o "prvom koraku", je nipodaštavanje gradjana!

Članovi DS koji su učestvovali u ovoj PLJAČKI trebalo je da odmah budu smenjeni sa svih drugih funkcija i isključeni iz stranke, to bi bio jedini moralni čin, ukoliko stranka zaista hoće da se "opere" od ovog skandala! Medjutim, J.Trivan ove lopine još predstavlja odgovornim, čime pokazuje da DS pati od totalnog nedostatka moralnih kriterijuma!

Obzirom da je predsednik ove stranke i Predsednik države, ukoliko ne dodje do prave "čistke" u stranci, postaviće se pitanje poverenja i to s punim pravom! O Vladi da ne pričam, ovaj skandal, uz već otkrivene, potvrdjuje da ona mora pasti, što pre!

MIA JOVANOVIC

pre 15 godina

da elaboriramo stvar, podneli su ostavke, a kada ce vratiti pare i krivicno odgovarati za kradju?! sta ce vlast po tom pitanju da uradi?

german

pre 15 godina

Odluka o podnošenju ostavke nekog ko "nije prekršio zakon" je potpuno apsurdna i ko tvrdi da je dobro radio svoj posao, a još više Blagojević komentar. Novi zakon za koji se zalaže je dobra stvar, ali to ne amnestira nikog za kršenje postojećeg. Ovo itekako može biti kršenje zakona - npr. zloupotreba službenog položaja (zakazivanje više sednica da bi se uzele dnevnice za svaku) i kršenje zakona o sukobu interesa.

Marko (Dorcol)

pre 15 godina

Da se samo jedan dan okupi 20 000 ljudi ispred Skupstine (sto je 1% gradjana Beograda) stvari vise nikada ne bi bile iste u ovoj zemlji. Na zalost, nad ovim narodom je izvrsena lobotomija preko raznih Grand produkcija, Trenutaka istine, i Ranjenih orlova. Ljudi shvatite, danas imamo vecu obavezu da izdjemo na ulice nego 5. oktobra. Tada nas je krao jedan diktator i relativno uzak krug ljudi oko njega. Danas svaka drzavna institucija predstavlja uporiste za mnogo malih diktatora koji bukvalno sisu krv ovom narodu. Shvatite da izbori apsolutno nista ne resavaju, jer na trenutnoj politickoj sceni ne postoji stranka kojoj bi se moglo verovati. Nama je potreban Pokret za ispitivanje porekla imovine od 1991. godine na cije celo bi stao neko potpuno neukaljan, tipa Verice Barac. Dok se to ne desi, moramo im pokazati na ulici da su izgubili svaki legitimitet da dalje vode ovu zemlju. Zajedno do pobede!!!

Peđa (astepahead)

pre 15 godina

Kao prvo, pare nisu vraćene. Kao drugo, ostavke su podnete da bi se i drugi malo omastili. A šta se vi mislili ? Nasekirale se što su "provaljene" ?

S

pre 15 godina

Sve se plašim da su ovu odluku donele same i zbog toga što im savest tako nalaže.
Ja više nemam reči da komentarišem novčane nadoknade koje vlastelini uzimaju dok im se država raspada a narod grca u siromaštvu.

Lidija

pre 15 godina

Ne treba li ostavke da budu samo pocetak i nesto sto se podrazumeva u drustvu koje i dalje nekako ipak pretenduje da bude civilizovano??! Umesto da pozove tuzilastvo da reaguje Marko Blagojevic ih jos hvali kao moralne. Odakle dolazi tolika potreba da se Demokratska stranka izuzme iz ove ocigledne pa makar i zakonite kradje drzavnog novca?

alex

pre 15 godina

Clanovi RIK-a treba da podnesu ostavke i da vrate pare, retroaktivno, kada bude donet propis kojim che te njihove naknade biti primerene realnosti. O tome da li je prekrsen zakon ne bi trebalo da se izjasnjava Blagojevic koji nije pravnik vec neko ko se u to zaista razume. Lopovi u RIK-u sigurno nisu jedini koji pohlepno trpaju u svoje dzepove ne pitajuchi se odakle te pare i zasto se te pare njima daju. Ova i ovakva birokratija pohlepna, neefikasna, nesposobna che nas zive pojesti a ovo je terminalna faza bolesti...

drz'te lopova

pre 15 godina

Naravno, ovo jeste strasno, ali strasnije je to sto je se na drugoj strani desavaju mnogo krupnije stvari. Za vladajucu koaliciju je mnogo bolje da se 'talasa' na prici oko RIK-a, nego da se cacka oko 'zvucnih'imena. Razmislite samo koliko je za predsednika stranke bitna Radetina sestra, Krasicev rodjak ili tamo neki stranacki poslusni decko! Sve je dobro dok se ne takne u osinjak!!! Po prinicipu 'drz'te lopova'.
Sto se RIK-a,i drugih slicnih institucija tice, najbolje resenje je profesionalizacija, sto znaci da se clanovi RIK-a mogu baviti JEDINO I ISKLJUCIVO RIK-om, a ne im to bude neka 'dopunska' aktivnost.

Jelena

pre 15 godina

Nije mi jasno kako nije zloupotreba sluzbenog polozaja, citati nezakonito, drzati navodno 6 sednica za jedan dan i za svaku uzeti pare????

Zoran

pre 15 godina

Naravno, ispravna odluka, ostavka je moralni cin i bilo bi dobro da clanovi RIK-a iz svih stranaka podnesu ostavke.
Ono sto je novo pitanje je koliko ce kostati gradjane Srbije drzavna izborna komisija koja se predvidja novim zakonnom i koju bi cinile nestranacke licnosti? Da li je tacno da je po tom zakonu predvidjeno zaposlenje 64 nova sluzbenika koji bi naknade primali svakog meseca, bez obzira da li su izbori ili ne i koji bi bili stalno zaposleni u drzavnoj izbornoj komisiji?
Da li je tacno da bi suma potrebna za drzavnu izbornu komisiju bila visestruko veca nego za postojeci RIK?
Da li celu aferu forsira grupa koja zeli da udje u novu drzavnu izbornu komisiju????

neshonni

pre 15 godina

Šta vredi što su se povukle kada su se obogatile na račun gradjana. Ako se kriminalcima oduzima imovina ukoliko se dokaže da je stečena na nelegalan način zašto se to isto ne bi učinilo sa dotičnim alavim gospodjama jer je jasno da su ga stekle protivno zakonu, zar ne! Ako se njima progleda kroz prste na njihova mesta doći će ljudi sličnog moralnog kvaliteta i opet će biti po starom, nastavak šišanja nemoćnog naroda! A koliko je samo toga što još ne znamo - saznajemo tek onda kada se "moralisti" medjusobno posvadjaju!...

legenda

pre 15 godina

Problem je sto ovo nije nezakonito. Moramo da gradimo sistem gde ce ovakve afere biti nemoguce, ili bar svedene na neki podnosljivi nivo. Ne mozemo da apelujemo stalno na postenje pojedinaca.

no country for the old man

pre 15 godina

Nema u ovoj zemlji para za bolnice, nema para za studente, nema para za obdanista, nema para za skole, nema para za (jadne) penzionere, nema povoljnih kredite, nema para za privredu, nema nas na paypalu, nema nas bre nigde, ali evo u ovoj vesti se vidi gde smo, i chega u Srbiji ima koliko volish. Parazita. Koji nemaju nikakvu odgovornost osim eventualno moralne koja im proradi tachno onda kada eventualno nemaju srece i dospeju u medije. Tadicu, ako ovakvi ljudi ne budu iskljuchivani ne sa jedne vec sa svih funkcija, i posle toga ne budu predmet sudskog gonjenja (pa da se tamo vidi je l' ima osnova ili nema) ti budi 100% siguran da ja, a siguran sam ne samo ja, na sledece izbore da izlazim da glasam protiv radikala necu, jer iskreno stvarno vishe ne vidim shta je bolje, svi ste dno.

Građanka

pre 15 godina

Zaista sam revoltirana tim izjavama - nije protuzakonito, ali je nemoralno. Onaj kupio čiviluke za ogromne pare, onaj delio bonuse kome i koliko je hteo, ovi sami sebi određivali naknade i sve je to po zakonu. Nisam pravnik, ali ja shvatam da zakoni treba da propišu procedure koje ća zaštititi društvo i građane. A ovi su sve nas "odrali"
Gospodo, na vlasti ste od 2000. godine i šta hoćete da kažete da niste stigli da promenite zakone. Ili su vas sve ove godine ometali oni iz opozicije. Nemoj da se lažemo, niste menjali zato što vam odgovara zakonito drpanje.
Pa kako može gđa. Brkić da kaže da je svu tu lovu zaradila. A kad lekar, profesor, rudar traži da mu plata bude 20% onog što je ona primala, vi kažete nema. Pa pitam ja vas kako je gđa Brkić & Co zaradila, a ovi bednici nisu.

superstar

pre 15 godina

Interesantno je da kada drugi drpaju onda je to "kriminal, korupcija, propast drzave i drustva..." a kada uhvate nekog iz DS-a sa prstima u tegli dzema onda "zakon nije prekrsen". Drugim recima nasi kada kradu to je OK, a kada kradu politicki protivnici onda je to veliki problem. Sudija Vrhovnog Suda i ministarka pravde drpaju - pa sta da se ocekuje od kriminalaca?

sosa

pre 15 godina

A pa nije ni ovde kraj. Kada bi neko mogao valjano da izvrsi kontrolu svih clanova i njihovih funkcija i ministara i drzavnih sekretara... te lokalnih i pokrajinskih mocnika, istina bi bila porazavajuca. Kao da ove isplate idu preko Devicanskih ostrva, pa niko to da sada nije uocio.

Goran

pre 15 godina

Ako je tacna informacija koju su objavili mediji da su u jednom danu zakazivali vise sednica onda je to krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja, a mozda i krivicno delo pljacke. Ovo kazem kao advokat uz ogradu da ipak nisam krivicar. U tom slucaju ostavka nema znacaja a javni tuzilac mora da zatrazi pokretanje istrage. Mislim da bi nadlezni organi trebali da se oglase po tom pitanju.

kraljevic

pre 15 godina

A mi se kao cudimo zbog onog "sudije" iz Cajetine... Ja vise postujem otvorene kriminalce od ovih... - oni bar ne kriju da otimaju niti pricaju o postenju. Popovi plase ljude paklom. Pitam se kako se OVO sto zivimo zove?

sasa jokic

pre 15 godina

U kakvoj prciji od drzave zivimo govori o oaj slucaj, gde osobe na pozicijama u vrhovnom sudu, kao i ministar pravde (koji bi trebalo da se odlikuju najvisim moralnim osobinama) primaju abnormalne naoknade, i cute dok ih ne "provale". A onda prosipaju moral u smuslu, podnosimo ostavke?! Pa zasto to niste odmah prijavili, nego ste prvo spiskali milione, pa se naknadno kajete. Treba krivicno da odgovaraju i da budu "sutnute" i sa ostalih funkcija! SRAM VAS BILO!!!

pera lozac

pre 15 godina

Kao prvo: one JESU prekrsile zakon jer ministarka ili predsednica suda NE MOZE (ne ne bi trebalo) da obavlja niti jednu drugu funkciju.
Kao drugo: tim krsenjem zakona pribavile su sebi materijalnu korist.
Kao trece: ZATVOR, to sledi iz prvog i drugog.
Kao cetvrto: ako ne bude bilo trece, onda za onog ciji je TO POSAO (javni tuzilac ili ko vec) sledi trece.

Mira

pre 15 godina

Najbolje da ih pohvalimo za taj plemeniti gest, a sta su do sada radili, dizali visoke naknade i pravili se ludi. Kako ih nije sramota, trebalo bi ih nasutati i sa njihovih lepih visokih funkcija njima za kaznu, a drugima za primer u buduce.

bukat92

pre 15 godina

Ovde je svaka priča o tome da li su stvari legalne ili ne suvišna. Stvari su ovde nemoralne, pre svega. Ali ono najmanje sporno je da je u svim pričama oko "nosilaca funkcija" lajtmotiv pohlepa! Crna, nezajažljiva i opasna.
Dolazak na funkciju izgleda da podrazumeva samo zadovoljavanje pohlepe. Zar takvi da izvedu zemlju iz ćorsokaka, zar su to borci za bolji život, da li nam oni otvaraju put u Evropu i obećani svet. A, što je najstrašnije, radi se pretežno o mladim ljudima.
I, naravno, na kraju, neizbežno pitanje - da li je ovo posledica kadrovske politike u strankama.
Nisu ostavke prvi koraci u izgradnji institucija nego "postavke."

Satir

pre 15 godina

Koliko sam razumeo, nisu samo članovi DS bili umešani, i ostale stranke su se tu lepo provele, jedino se neko iz DS setio da podnese ostavku. Visoke funkcije u administraciji se podrazumevaju, inače to ne bi ni mogli uraditi. I šta sada, da li je to zloupotreba, da li javni tužilac treba pripremati optužnicu protiv svojih šefova i kolega!?
Da li neko veruje da se u Srbiji može voditi spor protiv nekoga na visokom položaju, ko još pride ima para!?

bogoljub

pre 15 godina

Nas narod kao da je zaboravio ko je Toma Nikolic. Sta je sledece sto ce uraditi? Mozda ce otkriti kolike su plate i naknade sudija, tuzilaca, profesora, inzenjera ili nekih drugih drzavnih sluzbenika. I? Opet treba hajka i linc. Ovi ljudi nisu prekrsili zakon. Stavise, postoji zakon o naknadi za rad u organima drzavnog upravljanja. Ti ljudi nista nisu UKRALI. Na stranu to, kolike su te naknade bile i da li su ih trebali uzimati. Zasto se ne povede onda pitanje i o poslanicima koji savaki mesec uzimaju cirka 200.000 din. Zasto Toma njih (sebe) ne prozove. Dokle vise. A sto se tice zasedanja od 5-6 puta na dan,to se desavalo za vreme izbora, a za vreme izbora RIK je duzan da zaseda u vezi svakog prigovora koji stigne u toku izbornog procesa. Ako ne zaseda, onda znaci da je povredjena izborna volja nekog gradjanina. A to je demokratija, dragi moji.

Cure

pre 15 godina

Kakvo istupanje iz RIKa kakve ostavke, ovde je svesno i smisljeno prekrsen zakon i to od strane najvisih pravosudnih organa. Hoce li se ovde ikada uspostaviti odgovornost i sankcija za krivicna dela ili takve stvari postoje samo za nezasticene, a ne tako uzan krug odabranih moze da radi sta god hoce?

A sto da ih cekamo da sami sebe osude?!

pre 15 godina

Ako oni koji su podneli ostavke, zbog uzimanja prekomerne kolicine novca, nisu prekrsili zakon, zasto su onda podneli ostavke? Ostavke su podneli, jer su prekrsili moralni zakon. Naravno, posto nemaju morala, zato su mogli i da rade to, pa su stoga tek nakon pritiska javnosti podneli ostavke.

Stoga, sledi da oni koji su, usvajanjem ovakvog nemoralnog zakona, omogucili uzimanje prekomerne kolicine novca - dakle kradju, jer jeste kradja ako uzmete nesto sto vam ne pripada, treba da odgovaraju pred zakonom zbog toga sto su omogucili postojanje i sprovodjenje zakona kojim se legalizuje kradja drzavne imovine!

Ko treba da podnese krivicnu prijavu protiv odgovornih za ovo?! Pravnici, dajte pokrenite se! Nece vlast sama sebe optuziti, niti ce vratiti taj novac - pa u ovoj drzavi jos niko nikad nije to uradio. Zato i jesmo gde smo sad - na dnu dna. I jos kopamo dublje...

draganzr

pre 15 godina

Tako to ide u Srbiji. Sedis na vise vaznih i odgovornih funkcija za koje postoji sumnja o sukobu interesa, ogulis drzavnu kasu sto vise mozes, pa kad te uhvate, ti lepo das ostavku i niko nije kriv. Vuci siti, ovaca koliko hoces. A gde je u svemu tome moral? On se ocigledno operativnim putem amputira pri ulasku u skoro sve ploiticke partije. Da nije tako ovi visoku funkcioneri iz ds-a bi od strane same stranke bili izbaceni iz njenih redova. Ovako mozemo da zakljucimo da je vecina ds-ovaca i sama slicna ovim pojedincima. Kradi dok mozes.

Vojislav

pre 15 godina

Baš lepo uzmem od građana Srbije para koliko hoću i onda podnesem ostavku jer sam uvidela/o/ da to nije morlno ni zakonito. Gospodo to je čisti kriminal i sukob interesa, a vi dokazujte šta god hoćete. Kuda ide ovaj ludi svet. Tadiću izgubio si sve konce. Ostavi se posla kojem nisi dorastao. Ako hoćete da uredite državu morate početi od zakonske regulative koja će biti okvir za ponašanje građana i sankcionisanje svih onih koji se ponašaju protivno zakonu.

Тигрица

pre 15 godina

...''ostavke predstavljaju prvi korak u izgradnji institucija'' - Хм, па никад није касно. Само што деца проходавају око прве године живота, а не у деветој...

igor

pre 15 godina

A mi se pitamo gde je skoro 40 milijardi eura koje su usle u Srbiju posle 2000. Pa u privatnim dzepovima... evo kako se rasipalo i rasipa bez ikakve kontrole. Zar je moguce da neko potrosi 100 miliona za plate i dnevnice, a da to niko ne primeti. Ovi su samo kap u moru birokratskog aparata Srbije koji otima milione dinara.
Kakve ostavke.... samo smena i povracaj novca u drzavnu blagajnu, a ne sada "pojeo vuk magare", a od para nista.
Pa drzavni funkcioneri su jedini koji posle otimacine i kradje od naroda nikome ne odgovaraju... narocito predstavnici vladajucih stranaka.
Tadicu, dzabe ti postenje kada su oko tebe okoreli lopovi, prevaranti i kriminalci.

Sladjana

pre 15 godina

Ovi iz RIK-a su provaljeni, ali morate da znate da oni nisu jedini. Naime, svi ministri su članovi raznih Vladinih odbora, komisija i saveta u kojima se plaća naknada za njihov navodni rad. Logično, pravila, odnosno način isplate, kao i visinu naknade određuju sami. Ako nisi za sebe nisi ni za druge! Snežana Malović, osim što je ministarka pravde i član RIK, ona je član Visokog saveta pravosuđa, Odbora za pravni sistem i državne organe, Odbora za odnose sa inostranstvom, Nacionalnog saveta za konkurentnost, Saveta za reformu državne uprave itd, mrzi me da nabrajam više i za sve se plaća naknada! To samo govori da je blentavo bilo verovati kako Krišto i ostala leva i desna stranačka smetala uzimaju po milionče, kao više od ministara, a da ministri ćute. Milošević je bio beba u odnosu na ove koji su unapredili i legalizovali otimanje od građana, to jest sve rade u skladu sa zakonom, ali su malo podivljali od tolikih suma jer pare kvare! ! Trebalo bi ih smeniti i izreći meru bezbednosti, odnosno zabraniti im da se bave javnim funkcijama do kraja života!

Nikola

pre 15 godina

To sto ce clanovi RIK iz redova DS biti zamenjeni ne znaci nista. Moraju da uvedu sistem u kome nece moci sami da odlucuju o nadokanadama vec ce morati da postoji neka nezavisna kontrola. Pored toga nije rec samo o clanovima DS, trebalo bi videti sta su rdaili proteklih godina. Licemerno je da Nikolic govori o velikim troskovima, a kao nije znao za Radetinu setru i Krasicevog rodjaka dok je on bio u radikalima, kao nije znao koliko se trosi na poslanicke klubove. Druge je stvar, sto nije dovoljno smeniti clanove RIK kojima je na racun leglo po dva i po miliona dinara. Neko mora da utvrdi viskove i oni te pare moraju da vrate.

Soko

pre 15 godina

Blagojević je oduvek bio poznat po sugestivnom (tj. teatralnom) iskazivanju banalnih činjenica. Tako i sada otkriva Ameriku pričom da je problem sistem koji je dozvolio lupežanje članovima RIK-a. Ali, u ovom slučaju on iznosi jednu neistinu (to da nije prekršen zakon - itekako je prekršen Zakon o sprečavanju sukoba interesa), a jednu istinu pokušava da marginalizuje (ko je i koliko novaca uzeo - kao 'nisu bitni iznosi i imena'... Čoveče, je l ti znaš koliko prosečni građanin ove države treba da radi da pošteno zaradi te 'nebitne' iznose?!).
Tako da, moj Blagojeviću, najpametnije pričaš kad citiraš kompjuterske prognoze rezultata izbora...

Baksuz

pre 15 godina

Pored ovako alave ministarke, sta ocekivati od naseg posrnulog pravosudja? Najmanje sto doticne dame mogu uciniti jeste da se povuku, ne samo iz RIK-a vec i sa funkcija na kojima se nalaze i da vrate novac koji su prisvojile ako ne na formalno nezakonit, a ono na krajnje nemoralan nacin. Ocekujem da se oglasi i g.Tadic, jer ovo je prevrsilo svaku meru i granicu. Ko ce da stiti zakon i sprecavati pljacku u ovoj opustosenoj zemlji, ako nam je ministarka takva kakva je!

igor

pre 15 godina

A mi se pitamo gde je skoro 40 milijardi eura koje su usle u Srbiju posle 2000. Pa u privatnim dzepovima... evo kako se rasipalo i rasipa bez ikakve kontrole. Zar je moguce da neko potrosi 100 miliona za plate i dnevnice, a da to niko ne primeti. Ovi su samo kap u moru birokratskog aparata Srbije koji otima milione dinara.
Kakve ostavke.... samo smena i povracaj novca u drzavnu blagajnu, a ne sada "pojeo vuk magare", a od para nista.
Pa drzavni funkcioneri su jedini koji posle otimacine i kradje od naroda nikome ne odgovaraju... narocito predstavnici vladajucih stranaka.
Tadicu, dzabe ti postenje kada su oko tebe okoreli lopovi, prevaranti i kriminalci.

Sladjana

pre 15 godina

Ovi iz RIK-a su provaljeni, ali morate da znate da oni nisu jedini. Naime, svi ministri su članovi raznih Vladinih odbora, komisija i saveta u kojima se plaća naknada za njihov navodni rad. Logično, pravila, odnosno način isplate, kao i visinu naknade određuju sami. Ako nisi za sebe nisi ni za druge! Snežana Malović, osim što je ministarka pravde i član RIK, ona je član Visokog saveta pravosuđa, Odbora za pravni sistem i državne organe, Odbora za odnose sa inostranstvom, Nacionalnog saveta za konkurentnost, Saveta za reformu državne uprave itd, mrzi me da nabrajam više i za sve se plaća naknada! To samo govori da je blentavo bilo verovati kako Krišto i ostala leva i desna stranačka smetala uzimaju po milionče, kao više od ministara, a da ministri ćute. Milošević je bio beba u odnosu na ove koji su unapredili i legalizovali otimanje od građana, to jest sve rade u skladu sa zakonom, ali su malo podivljali od tolikih suma jer pare kvare! ! Trebalo bi ih smeniti i izreći meru bezbednosti, odnosno zabraniti im da se bave javnim funkcijama do kraja života!

Baksuz

pre 15 godina

Pored ovako alave ministarke, sta ocekivati od naseg posrnulog pravosudja? Najmanje sto doticne dame mogu uciniti jeste da se povuku, ne samo iz RIK-a vec i sa funkcija na kojima se nalaze i da vrate novac koji su prisvojile ako ne na formalno nezakonit, a ono na krajnje nemoralan nacin. Ocekujem da se oglasi i g.Tadic, jer ovo je prevrsilo svaku meru i granicu. Ko ce da stiti zakon i sprecavati pljacku u ovoj opustosenoj zemlji, ako nam je ministarka takva kakva je!

Soko

pre 15 godina

Blagojević je oduvek bio poznat po sugestivnom (tj. teatralnom) iskazivanju banalnih činjenica. Tako i sada otkriva Ameriku pričom da je problem sistem koji je dozvolio lupežanje članovima RIK-a. Ali, u ovom slučaju on iznosi jednu neistinu (to da nije prekršen zakon - itekako je prekršen Zakon o sprečavanju sukoba interesa), a jednu istinu pokušava da marginalizuje (ko je i koliko novaca uzeo - kao 'nisu bitni iznosi i imena'... Čoveče, je l ti znaš koliko prosečni građanin ove države treba da radi da pošteno zaradi te 'nebitne' iznose?!).
Tako da, moj Blagojeviću, najpametnije pričaš kad citiraš kompjuterske prognoze rezultata izbora...

superstar

pre 15 godina

Interesantno je da kada drugi drpaju onda je to "kriminal, korupcija, propast drzave i drustva..." a kada uhvate nekog iz DS-a sa prstima u tegli dzema onda "zakon nije prekrsen". Drugim recima nasi kada kradu to je OK, a kada kradu politicki protivnici onda je to veliki problem. Sudija Vrhovnog Suda i ministarka pravde drpaju - pa sta da se ocekuje od kriminalaca?

no country for the old man

pre 15 godina

Nema u ovoj zemlji para za bolnice, nema para za studente, nema para za obdanista, nema para za skole, nema para za (jadne) penzionere, nema povoljnih kredite, nema para za privredu, nema nas na paypalu, nema nas bre nigde, ali evo u ovoj vesti se vidi gde smo, i chega u Srbiji ima koliko volish. Parazita. Koji nemaju nikakvu odgovornost osim eventualno moralne koja im proradi tachno onda kada eventualno nemaju srece i dospeju u medije. Tadicu, ako ovakvi ljudi ne budu iskljuchivani ne sa jedne vec sa svih funkcija, i posle toga ne budu predmet sudskog gonjenja (pa da se tamo vidi je l' ima osnova ili nema) ti budi 100% siguran da ja, a siguran sam ne samo ja, na sledece izbore da izlazim da glasam protiv radikala necu, jer iskreno stvarno vishe ne vidim shta je bolje, svi ste dno.

pera lozac

pre 15 godina

Kao prvo: one JESU prekrsile zakon jer ministarka ili predsednica suda NE MOZE (ne ne bi trebalo) da obavlja niti jednu drugu funkciju.
Kao drugo: tim krsenjem zakona pribavile su sebi materijalnu korist.
Kao trece: ZATVOR, to sledi iz prvog i drugog.
Kao cetvrto: ako ne bude bilo trece, onda za onog ciji je TO POSAO (javni tuzilac ili ko vec) sledi trece.

draganzr

pre 15 godina

Tako to ide u Srbiji. Sedis na vise vaznih i odgovornih funkcija za koje postoji sumnja o sukobu interesa, ogulis drzavnu kasu sto vise mozes, pa kad te uhvate, ti lepo das ostavku i niko nije kriv. Vuci siti, ovaca koliko hoces. A gde je u svemu tome moral? On se ocigledno operativnim putem amputira pri ulasku u skoro sve ploiticke partije. Da nije tako ovi visoku funkcioneri iz ds-a bi od strane same stranke bili izbaceni iz njenih redova. Ovako mozemo da zakljucimo da je vecina ds-ovaca i sama slicna ovim pojedincima. Kradi dok mozes.

Nikola

pre 15 godina

To sto ce clanovi RIK iz redova DS biti zamenjeni ne znaci nista. Moraju da uvedu sistem u kome nece moci sami da odlucuju o nadokanadama vec ce morati da postoji neka nezavisna kontrola. Pored toga nije rec samo o clanovima DS, trebalo bi videti sta su rdaili proteklih godina. Licemerno je da Nikolic govori o velikim troskovima, a kao nije znao za Radetinu setru i Krasicevog rodjaka dok je on bio u radikalima, kao nije znao koliko se trosi na poslanicke klubove. Druge je stvar, sto nije dovoljno smeniti clanove RIK kojima je na racun leglo po dva i po miliona dinara. Neko mora da utvrdi viskove i oni te pare moraju da vrate.

Marko (Dorcol)

pre 15 godina

Da se samo jedan dan okupi 20 000 ljudi ispred Skupstine (sto je 1% gradjana Beograda) stvari vise nikada ne bi bile iste u ovoj zemlji. Na zalost, nad ovim narodom je izvrsena lobotomija preko raznih Grand produkcija, Trenutaka istine, i Ranjenih orlova. Ljudi shvatite, danas imamo vecu obavezu da izdjemo na ulice nego 5. oktobra. Tada nas je krao jedan diktator i relativno uzak krug ljudi oko njega. Danas svaka drzavna institucija predstavlja uporiste za mnogo malih diktatora koji bukvalno sisu krv ovom narodu. Shvatite da izbori apsolutno nista ne resavaju, jer na trenutnoj politickoj sceni ne postoji stranka kojoj bi se moglo verovati. Nama je potreban Pokret za ispitivanje porekla imovine od 1991. godine na cije celo bi stao neko potpuno neukaljan, tipa Verice Barac. Dok se to ne desi, moramo im pokazati na ulici da su izgubili svaki legitimitet da dalje vode ovu zemlju. Zajedno do pobede!!!

Građanka

pre 15 godina

Zaista sam revoltirana tim izjavama - nije protuzakonito, ali je nemoralno. Onaj kupio čiviluke za ogromne pare, onaj delio bonuse kome i koliko je hteo, ovi sami sebi određivali naknade i sve je to po zakonu. Nisam pravnik, ali ja shvatam da zakoni treba da propišu procedure koje ća zaštititi društvo i građane. A ovi su sve nas "odrali"
Gospodo, na vlasti ste od 2000. godine i šta hoćete da kažete da niste stigli da promenite zakone. Ili su vas sve ove godine ometali oni iz opozicije. Nemoj da se lažemo, niste menjali zato što vam odgovara zakonito drpanje.
Pa kako može gđa. Brkić da kaže da je svu tu lovu zaradila. A kad lekar, profesor, rudar traži da mu plata bude 20% onog što je ona primala, vi kažete nema. Pa pitam ja vas kako je gđa Brkić & Co zaradila, a ovi bednici nisu.

Goran

pre 15 godina

Ako je tacna informacija koju su objavili mediji da su u jednom danu zakazivali vise sednica onda je to krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja, a mozda i krivicno delo pljacke. Ovo kazem kao advokat uz ogradu da ipak nisam krivicar. U tom slucaju ostavka nema znacaja a javni tuzilac mora da zatrazi pokretanje istrage. Mislim da bi nadlezni organi trebali da se oglase po tom pitanju.

bezimena

pre 15 godina

"...ostavke predstavljaju prvi korak u izgradnji institucija i da propise koji dozvoljavaju neracionalno trošenje sredstava treba promeniti".

Izjava portparolke DS je nečuveno drska! U stvaranju tih "propisa" je DS itekako učestvovala, zajedno sa ostalim strankama, pozicionih i opozicionih! Posle skoro DEVET godina govoriti na ovaj način o "prvom koraku", je nipodaštavanje gradjana!

Članovi DS koji su učestvovali u ovoj PLJAČKI trebalo je da odmah budu smenjeni sa svih drugih funkcija i isključeni iz stranke, to bi bio jedini moralni čin, ukoliko stranka zaista hoće da se "opere" od ovog skandala! Medjutim, J.Trivan ove lopine još predstavlja odgovornim, čime pokazuje da DS pati od totalnog nedostatka moralnih kriterijuma!

Obzirom da je predsednik ove stranke i Predsednik države, ukoliko ne dodje do prave "čistke" u stranci, postaviće se pitanje poverenja i to s punim pravom! O Vladi da ne pričam, ovaj skandal, uz već otkrivene, potvrdjuje da ona mora pasti, što pre!

Тигрица

pre 15 godina

...''ostavke predstavljaju prvi korak u izgradnji institucija'' - Хм, па никад није касно. Само што деца проходавају око прве године живота, а не у деветој...

Vojislav

pre 15 godina

Baš lepo uzmem od građana Srbije para koliko hoću i onda podnesem ostavku jer sam uvidela/o/ da to nije morlno ni zakonito. Gospodo to je čisti kriminal i sukob interesa, a vi dokazujte šta god hoćete. Kuda ide ovaj ludi svet. Tadiću izgubio si sve konce. Ostavi se posla kojem nisi dorastao. Ako hoćete da uredite državu morate početi od zakonske regulative koja će biti okvir za ponašanje građana i sankcionisanje svih onih koji se ponašaju protivno zakonu.

Cure

pre 15 godina

Kakvo istupanje iz RIKa kakve ostavke, ovde je svesno i smisljeno prekrsen zakon i to od strane najvisih pravosudnih organa. Hoce li se ovde ikada uspostaviti odgovornost i sankcija za krivicna dela ili takve stvari postoje samo za nezasticene, a ne tako uzan krug odabranih moze da radi sta god hoce?

kraljevic

pre 15 godina

A mi se kao cudimo zbog onog "sudije" iz Cajetine... Ja vise postujem otvorene kriminalce od ovih... - oni bar ne kriju da otimaju niti pricaju o postenju. Popovi plase ljude paklom. Pitam se kako se OVO sto zivimo zove?

sasa jokic

pre 15 godina

U kakvoj prciji od drzave zivimo govori o oaj slucaj, gde osobe na pozicijama u vrhovnom sudu, kao i ministar pravde (koji bi trebalo da se odlikuju najvisim moralnim osobinama) primaju abnormalne naoknade, i cute dok ih ne "provale". A onda prosipaju moral u smuslu, podnosimo ostavke?! Pa zasto to niste odmah prijavili, nego ste prvo spiskali milione, pa se naknadno kajete. Treba krivicno da odgovaraju i da budu "sutnute" i sa ostalih funkcija! SRAM VAS BILO!!!

bukat92

pre 15 godina

Ovde je svaka priča o tome da li su stvari legalne ili ne suvišna. Stvari su ovde nemoralne, pre svega. Ali ono najmanje sporno je da je u svim pričama oko "nosilaca funkcija" lajtmotiv pohlepa! Crna, nezajažljiva i opasna.
Dolazak na funkciju izgleda da podrazumeva samo zadovoljavanje pohlepe. Zar takvi da izvedu zemlju iz ćorsokaka, zar su to borci za bolji život, da li nam oni otvaraju put u Evropu i obećani svet. A, što je najstrašnije, radi se pretežno o mladim ljudima.
I, naravno, na kraju, neizbežno pitanje - da li je ovo posledica kadrovske politike u strankama.
Nisu ostavke prvi koraci u izgradnji institucija nego "postavke."

Baš bezobrazno

pre 15 godina

Koja je sledeća afera? Krišto uze tolike pare i ode, a pare nije vratio. Jocić, dir.direkc. za puteve, uze tolike pare i ode pare nije vratio. Profesorska mafija, vratili li pare? Šta gradjani imaju od toga što su članovi RIK-a podneli ostavke. Uvredila nas je i gospodja Brkić i Ministarka Malović. Gospodine Tadiću vi se borite protiv korupcije a prvi Vaši saradnici to rade. Oni treba da odu sa svih funkcija, da vrate pare i krivično odgovaraju. Ne može g-dja Trivan da zamajava ovaj narod da je to "moralna ostavka". Gospodine Tadiću, koliko je težak Boža Đelić, Aca Vlahović, Radovan Jelašić kad ovi "mali" uzimaju ovoliko. U ime naroda slava im.

sosa

pre 15 godina

A pa nije ni ovde kraj. Kada bi neko mogao valjano da izvrsi kontrolu svih clanova i njihovih funkcija i ministara i drzavnih sekretara... te lokalnih i pokrajinskih mocnika, istina bi bila porazavajuca. Kao da ove isplate idu preko Devicanskih ostrva, pa niko to da sada nije uocio.

neshonni

pre 15 godina

Šta vredi što su se povukle kada su se obogatile na račun gradjana. Ako se kriminalcima oduzima imovina ukoliko se dokaže da je stečena na nelegalan način zašto se to isto ne bi učinilo sa dotičnim alavim gospodjama jer je jasno da su ga stekle protivno zakonu, zar ne! Ako se njima progleda kroz prste na njihova mesta doći će ljudi sličnog moralnog kvaliteta i opet će biti po starom, nastavak šišanja nemoćnog naroda! A koliko je samo toga što još ne znamo - saznajemo tek onda kada se "moralisti" medjusobno posvadjaju!...

Satir

pre 15 godina

Koliko sam razumeo, nisu samo članovi DS bili umešani, i ostale stranke su se tu lepo provele, jedino se neko iz DS setio da podnese ostavku. Visoke funkcije u administraciji se podrazumevaju, inače to ne bi ni mogli uraditi. I šta sada, da li je to zloupotreba, da li javni tužilac treba pripremati optužnicu protiv svojih šefova i kolega!?
Da li neko veruje da se u Srbiji može voditi spor protiv nekoga na visokom položaju, ko još pride ima para!?

A sto da ih cekamo da sami sebe osude?!

pre 15 godina

Ako oni koji su podneli ostavke, zbog uzimanja prekomerne kolicine novca, nisu prekrsili zakon, zasto su onda podneli ostavke? Ostavke su podneli, jer su prekrsili moralni zakon. Naravno, posto nemaju morala, zato su mogli i da rade to, pa su stoga tek nakon pritiska javnosti podneli ostavke.

Stoga, sledi da oni koji su, usvajanjem ovakvog nemoralnog zakona, omogucili uzimanje prekomerne kolicine novca - dakle kradju, jer jeste kradja ako uzmete nesto sto vam ne pripada, treba da odgovaraju pred zakonom zbog toga sto su omogucili postojanje i sprovodjenje zakona kojim se legalizuje kradja drzavne imovine!

Ko treba da podnese krivicnu prijavu protiv odgovornih za ovo?! Pravnici, dajte pokrenite se! Nece vlast sama sebe optuziti, niti ce vratiti taj novac - pa u ovoj drzavi jos niko nikad nije to uradio. Zato i jesmo gde smo sad - na dnu dna. I jos kopamo dublje...

Mira

pre 15 godina

Najbolje da ih pohvalimo za taj plemeniti gest, a sta su do sada radili, dizali visoke naknade i pravili se ludi. Kako ih nije sramota, trebalo bi ih nasutati i sa njihovih lepih visokih funkcija njima za kaznu, a drugima za primer u buduce.

Jelena

pre 15 godina

Nije mi jasno kako nije zloupotreba sluzbenog polozaja, citati nezakonito, drzati navodno 6 sednica za jedan dan i za svaku uzeti pare????

Rato

pre 15 godina

Ako svi članovi RIk-a ne vrate novac, a ministarka i sutkinja Vrhovnog suda ne budu krivično odgovarale, jer je reč o zloupotrebi službenog položaja, onda građanima ništa drugo ne preostaje nego da se protiv takvih pojava počnu da suprostavljaju ispoljavanjem građanske neposlušnosti, jer vlast ne zaslužuje njihovo poverenje, pa je to jedini način da se utiče na njenu promenu. Badava zalaganje DS za evropsku Srbiju, ako u svojim redovima, kao i druge stranke, ima ljude (a nije ih malo) koji se bogate na način kao spomenute dve funcionerke koje su, po svojim funkcijama prve pozvane da štite državu od od kršenja zakona. Vreme je da javnost počne efikasnije da reaguje na ovakve pojave, a ne da se pažnja s jedne afere (RIK) zataškava otkrivanjem nove (hapšenje kriminalne grupe s VMA).

MIA JOVANOVIC

pre 15 godina

da elaboriramo stvar, podneli su ostavke, a kada ce vratiti pare i krivicno odgovarati za kradju?! sta ce vlast po tom pitanju da uradi?

bnp

pre 15 godina

Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da ostavke predstavljaju prvi korak u izgradnji institucija i da propise koji dozvoljavaju neracionalno trošenje sredstava treba promeniti. - Taman Vam toliko vremena treba dok se svi ne obezbedite, a onda cete menjati propise. Ogorcena sam izjavama koje nam vredjaju inteligenciju.

Johnny Hazard

pre 15 godina

...članovi komisije koji su dobijali velike honorare nisu prekršili zakon...

Da li je neko od njih pravnica bio na času kada se učilo o "zloupotrebi prava"?

Peđa (astepahead)

pre 15 godina

Kao prvo, pare nisu vraćene. Kao drugo, ostavke su podnete da bi se i drugi malo omastili. A šta se vi mislili ? Nasekirale se što su "provaljene" ?

S

pre 15 godina

Sve se plašim da su ovu odluku donele same i zbog toga što im savest tako nalaže.
Ja više nemam reči da komentarišem novčane nadoknade koje vlastelini uzimaju dok im se država raspada a narod grca u siromaštvu.

alex

pre 15 godina

Clanovi RIK-a treba da podnesu ostavke i da vrate pare, retroaktivno, kada bude donet propis kojim che te njihove naknade biti primerene realnosti. O tome da li je prekrsen zakon ne bi trebalo da se izjasnjava Blagojevic koji nije pravnik vec neko ko se u to zaista razume. Lopovi u RIK-u sigurno nisu jedini koji pohlepno trpaju u svoje dzepove ne pitajuchi se odakle te pare i zasto se te pare njima daju. Ova i ovakva birokratija pohlepna, neefikasna, nesposobna che nas zive pojesti a ovo je terminalna faza bolesti...

Lidija

pre 15 godina

Ne treba li ostavke da budu samo pocetak i nesto sto se podrazumeva u drustvu koje i dalje nekako ipak pretenduje da bude civilizovano??! Umesto da pozove tuzilastvo da reaguje Marko Blagojevic ih jos hvali kao moralne. Odakle dolazi tolika potreba da se Demokratska stranka izuzme iz ove ocigledne pa makar i zakonite kradje drzavnog novca?

Stop korupciji

pre 15 godina

Još jedan jeftini politički manevar DS-a. Sutra, 11.02.2009. je ionako bila zakazana sednica Odbora za sprečavanje sukoba interesa na kojoj je trebalo da se pokrene postupak protiv članova RIK-a, pa su brže bolje naredili da podnesu ostavke kako bi izbegli izricanje mera.

Radasin

pre 15 godina

I tako je to u Srbiji, uzmu milione, pa podnesu ostavke i ostanu na svojim funkcijama.
Quo vadis Srbijo??? Pa dokle vise?

Sramota me je sto zivim u ovoj drzavi!

Misa

pre 15 godina

Pametni ljudi. Uzeli su sta je imalo da se uzme, kasa je sad prazna, sta ima da dremaju na istim mestima. Treba ih ocekivati na novim, boljim pozicijama, sa boljim pogledom na blagajnu.
Sve ce to narod pozlatiti, a bogami i platiti.

Cane

pre 15 godina

Da sam ja na Tadicevom mestu licno bih, po hitnom postupku, nalozila proveru primanja funkcionera svih stranaka posle oktobra 2000. godine, a potom naredila da se novac vrati u drzavnu kasu ili sledi oduzimanje imovine. Pitam se samo sto se ovolika prasina nije podigla dok je Kostunica Dr Vojislav bio premijer u dva mandata?!? Pa to su i njegovi ministri primali kao i partijske neznalice u upravnim odborima i na celu drzavnih preduzeca.

german

pre 15 godina

Odluka o podnošenju ostavke nekog ko "nije prekršio zakon" je potpuno apsurdna i ko tvrdi da je dobro radio svoj posao, a još više Blagojević komentar. Novi zakon za koji se zalaže je dobra stvar, ali to ne amnestira nikog za kršenje postojećeg. Ovo itekako može biti kršenje zakona - npr. zloupotreba službenog položaja (zakazivanje više sednica da bi se uzele dnevnice za svaku) i kršenje zakona o sukobu interesa.

Biljana

pre 15 godina

Sada i ne vredi mnogo sto su dale ostavke kada su stranka, a i sam Tadic znali da je samo postavljenje za clana RIK-a vec sukob interesa. A da ne govorimo o tim milionskim dnevnicama tek... i po meni ostavka na mestu clana nije dovoljna, trebalo bi da daju ostavke i na mestu sudije i ministra, i da vrate te pare.

Grga

pre 15 godina

A da vrate pare, nista. Lepo. pojeo Vuk magarca. Sto neko od nas obicnih smrtnika koji rmbaju po 10h dnevno ne zaradi za tri meseca jedan stan od 50 kvadrata u Beogradu. Imam malo dete i zenu i digao sam kredit da bi kupio stan. Rata mi je 24000 din mesecno, a plata 49 000. firma za koju radim na meni ostvaruje mesecno direktnih 180 000 din profita. Mogu da se kladim da ministarka malovic i gospodja iz Rika ne zaradjuju za ovu drzavu toliku, pa opet mogu da kupe stan za samo tri meseca rada. Kako nije sramota demokratsku stranku za koju sam i sam glasao. Kristo je morao podnese ostavku zbog bonusa zato sto je bio clan G17.
Da vidimo hoce li Tadic traziti ostavku ove dve zene.

Milan

pre 15 godina

Ja bih da ZAMOLIM predsednika Tadica i Premijera Cvetkovica i sve ministre da mi daju neku funkciju na kojoj mogu sam sebi da odredjujem platu i dnevnice, samo na mesec dana i posle cu iz moralnih razloga da se povucem tj. podnesem ostavku, kupim dva stana u BGu i otvorim privatnu firmu.
Jel da da sam ja to lepo zamislio, bas kao i ovi iz RIKa?

legenda

pre 15 godina

Problem je sto ovo nije nezakonito. Moramo da gradimo sistem gde ce ovakve afere biti nemoguce, ili bar svedene na neki podnosljivi nivo. Ne mozemo da apelujemo stalno na postenje pojedinaca.

trgovac

pre 15 godina

Srecom pa su oni clanovi RIK-a nisu samostalna trgovinska radnja u kojoj je ispekcija nasla 5 kg secera viska . Onda bi videli kako "Musa dere jarca". Pa kako bi ti ispektori nakitili da si tim naparavio katastrofu za drzavu , pa kako si prekrsio sve moguce zakone postojece i nepostojece pa izmedju redova ti objasne kako si ugrozio vojsku, policiju i ceo sistem u drzavi . Pa ti onda izmedju redova objasne kako je to krivicno delo utaja poreza i tako nekoliko listova i zna se debela kazna . Trgovac sav setan sto nije zaglavio u zatvor jer je upropastio drzavu za 0.50 ginara poreza pa svi sretni i trgovac i ispekcija .Ovako nista .

lolypoly

pre 15 godina

Moramo jedno da shvatimo da su navedene osobe deo sistema koji im je omogućio da dobijaju te nadonade. I nisu jedine. Gotovo 80% njih kojima je država poslodavac to koristi, samo zavisi od nivoa na kome se nalazi. Lično poznajem ljude koji, na sličan način uzimaju od 8000 do 20.000 mesečno na isti sistem, potpino legalno. I misle da im to potpuno pripada. Poznajem i ljude koji svaki dan rade 7 sati dnevno a plaćeno im je 8 sati. Na godinu dana to je jedna plata gratis. Očigledno kod nas je u državnoj službi je ostao socijalizam, a za sve izvan toga je najgori vid kapitalizma. Kada ovo ispravimo, a mislim da je kasno, jer su toliko pojeli naših para da ćemo godinama morati da vraćamo, imaćemo svi, pa i državni službenici mnogo bolji život.

Geger

pre 15 godina

Onaj bio direktor javnog preduzeca, "pristedeo" par stotina somica, pa kad su ga uhvatili, on "odstupio". Ovi - isto. Pa ce sad malo da se primire, da se prasina slegne. U medjuvremenu ce neke druge "postenjacine" i "strucnjaci" da ih zamene. Pa jovo-nanovo...

Vladan R

pre 15 godina

Neki ih ovde brane u stilu sve su radili po zakonu. Nisam bas ubedjen u to pre ce biti da je bilo zloupotrebe zakonskih regulativa i to velikih a na nacin sto su organizovali po 10 zasedanja dnevno jer im se novac isplacuje po zasedanju. Intresuje me koliko su im te sednice trajala i zasto im je koji djavo trebalo devet pauza dnevno. I ja bih voleo da se od nekoga ovajdim za milionce, pa da se javno pokajem i izvinim, mozda ce mi uz ocekivanu dozvolu da zadrzim novac dati i neku nagradu zbog iskazanog visokomoralnog ponasanja. Kako ih bre nije sramota da nas prave majmunima sa tim ostavkama.

drz'te lopova

pre 15 godina

Naravno, ovo jeste strasno, ali strasnije je to sto je se na drugoj strani desavaju mnogo krupnije stvari. Za vladajucu koaliciju je mnogo bolje da se 'talasa' na prici oko RIK-a, nego da se cacka oko 'zvucnih'imena. Razmislite samo koliko je za predsednika stranke bitna Radetina sestra, Krasicev rodjak ili tamo neki stranacki poslusni decko! Sve je dobro dok se ne takne u osinjak!!! Po prinicipu 'drz'te lopova'.
Sto se RIK-a,i drugih slicnih institucija tice, najbolje resenje je profesionalizacija, sto znaci da se clanovi RIK-a mogu baviti JEDINO I ISKLJUCIVO RIK-om, a ne im to bude neka 'dopunska' aktivnost.

grunf

pre 15 godina

mi izgleda imamo samo evropske dnevnice.
sve ostalo je na nivou neke banana republike (neka mi oproste banana republike, nisu one bas tako lose).

sm

pre 15 godina

Borise, ti si na potezu !
Imao si sreće da postaneš predsednik u pravo vreme, kada je konačno "nešto" sazrelo u glavama ljudi, a objektivno ti jedini možeš da promeniš matricu dešavanja i razmišljanja u zemlji Srbiji. Ovakva šansa se ne ne ukazuje političarima u Srbiji svaki dan.
Ili ćeš uraditi ono što moraš a to je beskompromisna reforma države /javna uprava, institucije, javna preduzeća itd./ i postati DRŽAVNIK - ili ćeš na nakon mandata biti obeležen kao jedan od političara, s početka 21. veka u Srbiji, koji ne nešto hteo, započeo....
Borise, iskoristi priliku i obezbedi Srbiji evropsku budućnost !!

Alexander

pre 15 godina

Dakle, uopšte nije pitanje ko dolazi iz koje stranke, svi su uhvaćeni sa prstima u pekmezu. I ove sume od preko 2 miliona za godinu dana su poseban bezobrazluk. Onaj mladjani direktor aerodroma se bar morao oznojiti za svoj bonus, a RIK je podelio novac bas ni za sta. I nisu izbori skupi zato što se onim skromnim ljudima placaju dnevnice od hiljadu dve dinara. Kriso je vratio novac, a da li ce vratiti Brkicka i Maloviceva, pitanje je sad.

Zoran

pre 15 godina

Naravno, ispravna odluka, ostavka je moralni cin i bilo bi dobro da clanovi RIK-a iz svih stranaka podnesu ostavke.
Ono sto je novo pitanje je koliko ce kostati gradjane Srbije drzavna izborna komisija koja se predvidja novim zakonnom i koju bi cinile nestranacke licnosti? Da li je tacno da je po tom zakonu predvidjeno zaposlenje 64 nova sluzbenika koji bi naknade primali svakog meseca, bez obzira da li su izbori ili ne i koji bi bili stalno zaposleni u drzavnoj izbornoj komisiji?
Da li je tacno da bi suma potrebna za drzavnu izbornu komisiju bila visestruko veca nego za postojeci RIK?
Da li celu aferu forsira grupa koja zeli da udje u novu drzavnu izbornu komisiju????

nenad73

pre 15 godina

Pa mogli su pored ostavki i da vrate deo novca koji su zaradili tako bi bolje pokazali da shvataju o cemu je rec...ovako ce lepo na novu funkciju da se jos malo "emancipuju"

bogoljub

pre 15 godina

Nas narod kao da je zaboravio ko je Toma Nikolic. Sta je sledece sto ce uraditi? Mozda ce otkriti kolike su plate i naknade sudija, tuzilaca, profesora, inzenjera ili nekih drugih drzavnih sluzbenika. I? Opet treba hajka i linc. Ovi ljudi nisu prekrsili zakon. Stavise, postoji zakon o naknadi za rad u organima drzavnog upravljanja. Ti ljudi nista nisu UKRALI. Na stranu to, kolike su te naknade bile i da li su ih trebali uzimati. Zasto se ne povede onda pitanje i o poslanicima koji savaki mesec uzimaju cirka 200.000 din. Zasto Toma njih (sebe) ne prozove. Dokle vise. A sto se tice zasedanja od 5-6 puta na dan,to se desavalo za vreme izbora, a za vreme izbora RIK je duzan da zaseda u vezi svakog prigovora koji stigne u toku izbornog procesa. Ako ne zaseda, onda znaci da je povredjena izborna volja nekog gradjanina. A to je demokratija, dragi moji.

Drug Stari

pre 15 godina

Sta neki kazu, gospodin Predsednik Tadic treba da reaguje, da ovo, da ono...
Pa pricalo se i ranije kada se kralo i radilo svasta (istina neuporedivo manje nego danas), drug Tito ne zna sta mu saradnici rade, pa Sloba nije znao ko i sta radi oko njega, sada ispade ni Tadic nije obavesten, ne zna, niko mu nije rekao.
A sta je sa "komandnom odgovornoscu"? Ministarka maznula lovu, ali kaze nije prekrsila zakon, pomocnici i savetnici ministara vec u zatvoru, a Premijer i Predsednik nemaju pojma sta se desava.
A u Japanu ministar saobracaja izvrsio samoubistvo sto je voz zakasnio par minuta!!!
Nisu mu javili na vreme da nije prekrsio zakon.

Vojislav

pre 15 godina

Kako ovu mladu damu nije sramota da daje izjave koje vređaju dostojanstvo građana Srbije. Ona kaže da se radi o moralnim ljudima koji su shvatili da treba da podnesu ostavke. Ovo je nebuloza koju iole pametan čovek zaista nemože da shvati. Ako je to potparol DS za mene DS ne postoji više. Ovo je nemoral koji se graniči sa kriminalom. Pa vi ste pokrali građane koji ne mogu da reše elementarne životne probleme i vi govorite o moralu.

peđa

pre 15 godina

Proverite gradske i opštinske izborne komisije pa ćete videti koliko je tu novca poreskih obveznika naplaćeno. Sume nisu mnogo manje od RIK-a.

Pokraden

pre 15 godina

Nije u redu. Niste trebali da pišete o ovoj malverzaciji. Beskrupulozni stranački miljenici su se sad jako osramotili. Eto neki su čak i ostavke podneli. Nekima od njih su verovatno i obrazi pocrveneli. Ali su ipak dobro napunili svoje džepove.
Nas građane je ova "igranka" jako skupo koštala.
Nadam se da je ovo prvi predkorak ka normalizaciji, naše haotične političke scene.

separatista

pre 15 godina

Ma licemerne su ove izjave i stavovi demokrata. Sad kao nisu znali u kada ih drugi opomenu oni povuku potez pa pozovu svoje članove RIK-a da se povuku. Pa još juče je predsednica Vrhovnog Suda rekla da neće dati ostavku jer je sve u skladu sa Zakonom i pravima. I onda vidimo em da nije ni po Zakonu jer je u sukobu interesa ali ono što mi najviše smeta jeste gde je tu moral gospodo i gospođe demokrate? Ili je Sonji Brkić sve to tolerisano i nagrađena što recimo ne radi svoj posao. A njen konkretan posao je da prozove i pita predsednika Srbije kada namerava da svoju funkciju predsednika DS-a zamrzne ili da se povuče sa mesta predsednika Republike, shodno članu 115. Ustava Srbije, a vezano za nespojivost funkcija.

vlada

pre 15 godina

Pa nemože to tako podnesem ostavku i nikom ništa!
Ako je bilo malverzacija i lopovluka ima da se debelo krivično odgovora!
Šta je bilo sa direktorm JAT-a? Svi smo već tu priču zaboravili!!!
Koliko je još takvih koji šljakaju dok mogu, a kad ih raskrinkaju lagano se povuku i uživaju u plodovima prljavo stečenih beneficija!!!
Ali to je naš problem jer sve vrlo brzo zaboravimo i nemamo hrabrosti ni za jedan organizovani korak sem za kukumavku na raznim sajtovima i forumima!!!

Jelena Stanković

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da u DS ima ovoliko nečasnih ljudi. Pa ja sam u g. Sonju Brkić verovala da je poštena i časna žena a ona, katastrofa. A mlada ministarka kad pre stiže da se iskvari? Niko nama nije kriv jer svo zlo stiže od nas samih. NEMA NAMA SPASA. Beskrupulozni, nezajažljivi su nas već pojeli. Samo motka i sve razjuriti. Kad je u DS-u ovako šta o drugima da mislim.

bogoljub

pre 15 godina

Nas narod kao da je zaboravio ko je Toma Nikolic. Sta je sledece sto ce uraditi? Mozda ce otkriti kolike su plate i naknade sudija, tuzilaca, profesora, inzenjera ili nekih drugih drzavnih sluzbenika. I? Opet treba hajka i linc. Ovi ljudi nisu prekrsili zakon. Stavise, postoji zakon o naknadi za rad u organima drzavnog upravljanja. Ti ljudi nista nisu UKRALI. Na stranu to, kolike su te naknade bile i da li su ih trebali uzimati. Zasto se ne povede onda pitanje i o poslanicima koji savaki mesec uzimaju cirka 200.000 din. Zasto Toma njih (sebe) ne prozove. Dokle vise. A sto se tice zasedanja od 5-6 puta na dan,to se desavalo za vreme izbora, a za vreme izbora RIK je duzan da zaseda u vezi svakog prigovora koji stigne u toku izbornog procesa. Ako ne zaseda, onda znaci da je povredjena izborna volja nekog gradjanina. A to je demokratija, dragi moji.

Marko (Dorcol)

pre 15 godina

Da se samo jedan dan okupi 20 000 ljudi ispred Skupstine (sto je 1% gradjana Beograda) stvari vise nikada ne bi bile iste u ovoj zemlji. Na zalost, nad ovim narodom je izvrsena lobotomija preko raznih Grand produkcija, Trenutaka istine, i Ranjenih orlova. Ljudi shvatite, danas imamo vecu obavezu da izdjemo na ulice nego 5. oktobra. Tada nas je krao jedan diktator i relativno uzak krug ljudi oko njega. Danas svaka drzavna institucija predstavlja uporiste za mnogo malih diktatora koji bukvalno sisu krv ovom narodu. Shvatite da izbori apsolutno nista ne resavaju, jer na trenutnoj politickoj sceni ne postoji stranka kojoj bi se moglo verovati. Nama je potreban Pokret za ispitivanje porekla imovine od 1991. godine na cije celo bi stao neko potpuno neukaljan, tipa Verice Barac. Dok se to ne desi, moramo im pokazati na ulici da su izgubili svaki legitimitet da dalje vode ovu zemlju. Zajedno do pobede!!!

legenda

pre 15 godina

Problem je sto ovo nije nezakonito. Moramo da gradimo sistem gde ce ovakve afere biti nemoguce, ili bar svedene na neki podnosljivi nivo. Ne mozemo da apelujemo stalno na postenje pojedinaca.

Zoran

pre 15 godina

Naravno, ispravna odluka, ostavka je moralni cin i bilo bi dobro da clanovi RIK-a iz svih stranaka podnesu ostavke.
Ono sto je novo pitanje je koliko ce kostati gradjane Srbije drzavna izborna komisija koja se predvidja novim zakonnom i koju bi cinile nestranacke licnosti? Da li je tacno da je po tom zakonu predvidjeno zaposlenje 64 nova sluzbenika koji bi naknade primali svakog meseca, bez obzira da li su izbori ili ne i koji bi bili stalno zaposleni u drzavnoj izbornoj komisiji?
Da li je tacno da bi suma potrebna za drzavnu izbornu komisiju bila visestruko veca nego za postojeci RIK?
Da li celu aferu forsira grupa koja zeli da udje u novu drzavnu izbornu komisiju????

Baksuz

pre 15 godina

Pored ovako alave ministarke, sta ocekivati od naseg posrnulog pravosudja? Najmanje sto doticne dame mogu uciniti jeste da se povuku, ne samo iz RIK-a vec i sa funkcija na kojima se nalaze i da vrate novac koji su prisvojile ako ne na formalno nezakonit, a ono na krajnje nemoralan nacin. Ocekujem da se oglasi i g.Tadic, jer ovo je prevrsilo svaku meru i granicu. Ko ce da stiti zakon i sprecavati pljacku u ovoj opustosenoj zemlji, ako nam je ministarka takva kakva je!

igor

pre 15 godina

A mi se pitamo gde je skoro 40 milijardi eura koje su usle u Srbiju posle 2000. Pa u privatnim dzepovima... evo kako se rasipalo i rasipa bez ikakve kontrole. Zar je moguce da neko potrosi 100 miliona za plate i dnevnice, a da to niko ne primeti. Ovi su samo kap u moru birokratskog aparata Srbije koji otima milione dinara.
Kakve ostavke.... samo smena i povracaj novca u drzavnu blagajnu, a ne sada "pojeo vuk magare", a od para nista.
Pa drzavni funkcioneri su jedini koji posle otimacine i kradje od naroda nikome ne odgovaraju... narocito predstavnici vladajucih stranaka.
Tadicu, dzabe ti postenje kada su oko tebe okoreli lopovi, prevaranti i kriminalci.

Nikola

pre 15 godina

To sto ce clanovi RIK iz redova DS biti zamenjeni ne znaci nista. Moraju da uvedu sistem u kome nece moci sami da odlucuju o nadokanadama vec ce morati da postoji neka nezavisna kontrola. Pored toga nije rec samo o clanovima DS, trebalo bi videti sta su rdaili proteklih godina. Licemerno je da Nikolic govori o velikim troskovima, a kao nije znao za Radetinu setru i Krasicevog rodjaka dok je on bio u radikalima, kao nije znao koliko se trosi na poslanicke klubove. Druge je stvar, sto nije dovoljno smeniti clanove RIK kojima je na racun leglo po dva i po miliona dinara. Neko mora da utvrdi viskove i oni te pare moraju da vrate.

Soko

pre 15 godina

Blagojević je oduvek bio poznat po sugestivnom (tj. teatralnom) iskazivanju banalnih činjenica. Tako i sada otkriva Ameriku pričom da je problem sistem koji je dozvolio lupežanje članovima RIK-a. Ali, u ovom slučaju on iznosi jednu neistinu (to da nije prekršen zakon - itekako je prekršen Zakon o sprečavanju sukoba interesa), a jednu istinu pokušava da marginalizuje (ko je i koliko novaca uzeo - kao 'nisu bitni iznosi i imena'... Čoveče, je l ti znaš koliko prosečni građanin ove države treba da radi da pošteno zaradi te 'nebitne' iznose?!).
Tako da, moj Blagojeviću, najpametnije pričaš kad citiraš kompjuterske prognoze rezultata izbora...

Satir

pre 15 godina

Koliko sam razumeo, nisu samo članovi DS bili umešani, i ostale stranke su se tu lepo provele, jedino se neko iz DS setio da podnese ostavku. Visoke funkcije u administraciji se podrazumevaju, inače to ne bi ni mogli uraditi. I šta sada, da li je to zloupotreba, da li javni tužilac treba pripremati optužnicu protiv svojih šefova i kolega!?
Da li neko veruje da se u Srbiji može voditi spor protiv nekoga na visokom položaju, ko još pride ima para!?

Sladjana

pre 15 godina

Ovi iz RIK-a su provaljeni, ali morate da znate da oni nisu jedini. Naime, svi ministri su članovi raznih Vladinih odbora, komisija i saveta u kojima se plaća naknada za njihov navodni rad. Logično, pravila, odnosno način isplate, kao i visinu naknade određuju sami. Ako nisi za sebe nisi ni za druge! Snežana Malović, osim što je ministarka pravde i član RIK, ona je član Visokog saveta pravosuđa, Odbora za pravni sistem i državne organe, Odbora za odnose sa inostranstvom, Nacionalnog saveta za konkurentnost, Saveta za reformu državne uprave itd, mrzi me da nabrajam više i za sve se plaća naknada! To samo govori da je blentavo bilo verovati kako Krišto i ostala leva i desna stranačka smetala uzimaju po milionče, kao više od ministara, a da ministri ćute. Milošević je bio beba u odnosu na ove koji su unapredili i legalizovali otimanje od građana, to jest sve rade u skladu sa zakonom, ali su malo podivljali od tolikih suma jer pare kvare! ! Trebalo bi ih smeniti i izreći meru bezbednosti, odnosno zabraniti im da se bave javnim funkcijama do kraja života!

drz'te lopova

pre 15 godina

Naravno, ovo jeste strasno, ali strasnije je to sto je se na drugoj strani desavaju mnogo krupnije stvari. Za vladajucu koaliciju je mnogo bolje da se 'talasa' na prici oko RIK-a, nego da se cacka oko 'zvucnih'imena. Razmislite samo koliko je za predsednika stranke bitna Radetina sestra, Krasicev rodjak ili tamo neki stranacki poslusni decko! Sve je dobro dok se ne takne u osinjak!!! Po prinicipu 'drz'te lopova'.
Sto se RIK-a,i drugih slicnih institucija tice, najbolje resenje je profesionalizacija, sto znaci da se clanovi RIK-a mogu baviti JEDINO I ISKLJUCIVO RIK-om, a ne im to bude neka 'dopunska' aktivnost.

Cane

pre 15 godina

Da sam ja na Tadicevom mestu licno bih, po hitnom postupku, nalozila proveru primanja funkcionera svih stranaka posle oktobra 2000. godine, a potom naredila da se novac vrati u drzavnu kasu ili sledi oduzimanje imovine. Pitam se samo sto se ovolika prasina nije podigla dok je Kostunica Dr Vojislav bio premijer u dva mandata?!? Pa to su i njegovi ministri primali kao i partijske neznalice u upravnim odborima i na celu drzavnih preduzeca.

superstar

pre 15 godina

Interesantno je da kada drugi drpaju onda je to "kriminal, korupcija, propast drzave i drustva..." a kada uhvate nekog iz DS-a sa prstima u tegli dzema onda "zakon nije prekrsen". Drugim recima nasi kada kradu to je OK, a kada kradu politicki protivnici onda je to veliki problem. Sudija Vrhovnog Suda i ministarka pravde drpaju - pa sta da se ocekuje od kriminalaca?

bezimena

pre 15 godina

"...ostavke predstavljaju prvi korak u izgradnji institucija i da propise koji dozvoljavaju neracionalno trošenje sredstava treba promeniti".

Izjava portparolke DS je nečuveno drska! U stvaranju tih "propisa" je DS itekako učestvovala, zajedno sa ostalim strankama, pozicionih i opozicionih! Posle skoro DEVET godina govoriti na ovaj način o "prvom koraku", je nipodaštavanje gradjana!

Članovi DS koji su učestvovali u ovoj PLJAČKI trebalo je da odmah budu smenjeni sa svih drugih funkcija i isključeni iz stranke, to bi bio jedini moralni čin, ukoliko stranka zaista hoće da se "opere" od ovog skandala! Medjutim, J.Trivan ove lopine još predstavlja odgovornim, čime pokazuje da DS pati od totalnog nedostatka moralnih kriterijuma!

Obzirom da je predsednik ove stranke i Predsednik države, ukoliko ne dodje do prave "čistke" u stranci, postaviće se pitanje poverenja i to s punim pravom! O Vladi da ne pričam, ovaj skandal, uz već otkrivene, potvrdjuje da ona mora pasti, što pre!

Baš bezobrazno

pre 15 godina

Koja je sledeća afera? Krišto uze tolike pare i ode, a pare nije vratio. Jocić, dir.direkc. za puteve, uze tolike pare i ode pare nije vratio. Profesorska mafija, vratili li pare? Šta gradjani imaju od toga što su članovi RIK-a podneli ostavke. Uvredila nas je i gospodja Brkić i Ministarka Malović. Gospodine Tadiću vi se borite protiv korupcije a prvi Vaši saradnici to rade. Oni treba da odu sa svih funkcija, da vrate pare i krivično odgovaraju. Ne može g-dja Trivan da zamajava ovaj narod da je to "moralna ostavka". Gospodine Tadiću, koliko je težak Boža Đelić, Aca Vlahović, Radovan Jelašić kad ovi "mali" uzimaju ovoliko. U ime naroda slava im.

Тигрица

pre 15 godina

...''ostavke predstavljaju prvi korak u izgradnji institucija'' - Хм, па никад није касно. Само што деца проходавају око прве године живота, а не у деветој...

Goran

pre 15 godina

Ako je tacna informacija koju su objavili mediji da su u jednom danu zakazivali vise sednica onda je to krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja, a mozda i krivicno delo pljacke. Ovo kazem kao advokat uz ogradu da ipak nisam krivicar. U tom slucaju ostavka nema znacaja a javni tuzilac mora da zatrazi pokretanje istrage. Mislim da bi nadlezni organi trebali da se oglase po tom pitanju.

Lidija

pre 15 godina

Ne treba li ostavke da budu samo pocetak i nesto sto se podrazumeva u drustvu koje i dalje nekako ipak pretenduje da bude civilizovano??! Umesto da pozove tuzilastvo da reaguje Marko Blagojevic ih jos hvali kao moralne. Odakle dolazi tolika potreba da se Demokratska stranka izuzme iz ove ocigledne pa makar i zakonite kradje drzavnog novca?

sm

pre 15 godina

Borise, ti si na potezu !
Imao si sreće da postaneš predsednik u pravo vreme, kada je konačno "nešto" sazrelo u glavama ljudi, a objektivno ti jedini možeš da promeniš matricu dešavanja i razmišljanja u zemlji Srbiji. Ovakva šansa se ne ne ukazuje političarima u Srbiji svaki dan.
Ili ćeš uraditi ono što moraš a to je beskompromisna reforma države /javna uprava, institucije, javna preduzeća itd./ i postati DRŽAVNIK - ili ćeš na nakon mandata biti obeležen kao jedan od političara, s početka 21. veka u Srbiji, koji ne nešto hteo, započeo....
Borise, iskoristi priliku i obezbedi Srbiji evropsku budućnost !!

nenad73

pre 15 godina

Pa mogli su pored ostavki i da vrate deo novca koji su zaradili tako bi bolje pokazali da shvataju o cemu je rec...ovako ce lepo na novu funkciju da se jos malo "emancipuju"

draganzr

pre 15 godina

Tako to ide u Srbiji. Sedis na vise vaznih i odgovornih funkcija za koje postoji sumnja o sukobu interesa, ogulis drzavnu kasu sto vise mozes, pa kad te uhvate, ti lepo das ostavku i niko nije kriv. Vuci siti, ovaca koliko hoces. A gde je u svemu tome moral? On se ocigledno operativnim putem amputira pri ulasku u skoro sve ploiticke partije. Da nije tako ovi visoku funkcioneri iz ds-a bi od strane same stranke bili izbaceni iz njenih redova. Ovako mozemo da zakljucimo da je vecina ds-ovaca i sama slicna ovim pojedincima. Kradi dok mozes.

Cure

pre 15 godina

Kakvo istupanje iz RIKa kakve ostavke, ovde je svesno i smisljeno prekrsen zakon i to od strane najvisih pravosudnih organa. Hoce li se ovde ikada uspostaviti odgovornost i sankcija za krivicna dela ili takve stvari postoje samo za nezasticene, a ne tako uzan krug odabranih moze da radi sta god hoce?

A sto da ih cekamo da sami sebe osude?!

pre 15 godina

Ako oni koji su podneli ostavke, zbog uzimanja prekomerne kolicine novca, nisu prekrsili zakon, zasto su onda podneli ostavke? Ostavke su podneli, jer su prekrsili moralni zakon. Naravno, posto nemaju morala, zato su mogli i da rade to, pa su stoga tek nakon pritiska javnosti podneli ostavke.

Stoga, sledi da oni koji su, usvajanjem ovakvog nemoralnog zakona, omogucili uzimanje prekomerne kolicine novca - dakle kradju, jer jeste kradja ako uzmete nesto sto vam ne pripada, treba da odgovaraju pred zakonom zbog toga sto su omogucili postojanje i sprovodjenje zakona kojim se legalizuje kradja drzavne imovine!

Ko treba da podnese krivicnu prijavu protiv odgovornih za ovo?! Pravnici, dajte pokrenite se! Nece vlast sama sebe optuziti, niti ce vratiti taj novac - pa u ovoj drzavi jos niko nikad nije to uradio. Zato i jesmo gde smo sad - na dnu dna. I jos kopamo dublje...

Vojislav

pre 15 godina

Baš lepo uzmem od građana Srbije para koliko hoću i onda podnesem ostavku jer sam uvidela/o/ da to nije morlno ni zakonito. Gospodo to je čisti kriminal i sukob interesa, a vi dokazujte šta god hoćete. Kuda ide ovaj ludi svet. Tadiću izgubio si sve konce. Ostavi se posla kojem nisi dorastao. Ako hoćete da uredite državu morate početi od zakonske regulative koja će biti okvir za ponašanje građana i sankcionisanje svih onih koji se ponašaju protivno zakonu.

bukat92

pre 15 godina

Ovde je svaka priča o tome da li su stvari legalne ili ne suvišna. Stvari su ovde nemoralne, pre svega. Ali ono najmanje sporno je da je u svim pričama oko "nosilaca funkcija" lajtmotiv pohlepa! Crna, nezajažljiva i opasna.
Dolazak na funkciju izgleda da podrazumeva samo zadovoljavanje pohlepe. Zar takvi da izvedu zemlju iz ćorsokaka, zar su to borci za bolji život, da li nam oni otvaraju put u Evropu i obećani svet. A, što je najstrašnije, radi se pretežno o mladim ljudima.
I, naravno, na kraju, neizbežno pitanje - da li je ovo posledica kadrovske politike u strankama.
Nisu ostavke prvi koraci u izgradnji institucija nego "postavke."

no country for the old man

pre 15 godina

Nema u ovoj zemlji para za bolnice, nema para za studente, nema para za obdanista, nema para za skole, nema para za (jadne) penzionere, nema povoljnih kredite, nema para za privredu, nema nas na paypalu, nema nas bre nigde, ali evo u ovoj vesti se vidi gde smo, i chega u Srbiji ima koliko volish. Parazita. Koji nemaju nikakvu odgovornost osim eventualno moralne koja im proradi tachno onda kada eventualno nemaju srece i dospeju u medije. Tadicu, ako ovakvi ljudi ne budu iskljuchivani ne sa jedne vec sa svih funkcija, i posle toga ne budu predmet sudskog gonjenja (pa da se tamo vidi je l' ima osnova ili nema) ti budi 100% siguran da ja, a siguran sam ne samo ja, na sledece izbore da izlazim da glasam protiv radikala necu, jer iskreno stvarno vishe ne vidim shta je bolje, svi ste dno.

sosa

pre 15 godina

A pa nije ni ovde kraj. Kada bi neko mogao valjano da izvrsi kontrolu svih clanova i njihovih funkcija i ministara i drzavnih sekretara... te lokalnih i pokrajinskih mocnika, istina bi bila porazavajuca. Kao da ove isplate idu preko Devicanskih ostrva, pa niko to da sada nije uocio.

pera lozac

pre 15 godina

Kao prvo: one JESU prekrsile zakon jer ministarka ili predsednica suda NE MOZE (ne ne bi trebalo) da obavlja niti jednu drugu funkciju.
Kao drugo: tim krsenjem zakona pribavile su sebi materijalnu korist.
Kao trece: ZATVOR, to sledi iz prvog i drugog.
Kao cetvrto: ako ne bude bilo trece, onda za onog ciji je TO POSAO (javni tuzilac ili ko vec) sledi trece.

kraljevic

pre 15 godina

A mi se kao cudimo zbog onog "sudije" iz Cajetine... Ja vise postujem otvorene kriminalce od ovih... - oni bar ne kriju da otimaju niti pricaju o postenju. Popovi plase ljude paklom. Pitam se kako se OVO sto zivimo zove?

Mira

pre 15 godina

Najbolje da ih pohvalimo za taj plemeniti gest, a sta su do sada radili, dizali visoke naknade i pravili se ludi. Kako ih nije sramota, trebalo bi ih nasutati i sa njihovih lepih visokih funkcija njima za kaznu, a drugima za primer u buduce.

sasa jokic

pre 15 godina

U kakvoj prciji od drzave zivimo govori o oaj slucaj, gde osobe na pozicijama u vrhovnom sudu, kao i ministar pravde (koji bi trebalo da se odlikuju najvisim moralnim osobinama) primaju abnormalne naoknade, i cute dok ih ne "provale". A onda prosipaju moral u smuslu, podnosimo ostavke?! Pa zasto to niste odmah prijavili, nego ste prvo spiskali milione, pa se naknadno kajete. Treba krivicno da odgovaraju i da budu "sutnute" i sa ostalih funkcija! SRAM VAS BILO!!!

Građanka

pre 15 godina

Zaista sam revoltirana tim izjavama - nije protuzakonito, ali je nemoralno. Onaj kupio čiviluke za ogromne pare, onaj delio bonuse kome i koliko je hteo, ovi sami sebi određivali naknade i sve je to po zakonu. Nisam pravnik, ali ja shvatam da zakoni treba da propišu procedure koje ća zaštititi društvo i građane. A ovi su sve nas "odrali"
Gospodo, na vlasti ste od 2000. godine i šta hoćete da kažete da niste stigli da promenite zakone. Ili su vas sve ove godine ometali oni iz opozicije. Nemoj da se lažemo, niste menjali zato što vam odgovara zakonito drpanje.
Pa kako može gđa. Brkić da kaže da je svu tu lovu zaradila. A kad lekar, profesor, rudar traži da mu plata bude 20% onog što je ona primala, vi kažete nema. Pa pitam ja vas kako je gđa Brkić & Co zaradila, a ovi bednici nisu.

Jelena

pre 15 godina

Nije mi jasno kako nije zloupotreba sluzbenog polozaja, citati nezakonito, drzati navodno 6 sednica za jedan dan i za svaku uzeti pare????

neshonni

pre 15 godina

Šta vredi što su se povukle kada su se obogatile na račun gradjana. Ako se kriminalcima oduzima imovina ukoliko se dokaže da je stečena na nelegalan način zašto se to isto ne bi učinilo sa dotičnim alavim gospodjama jer je jasno da su ga stekle protivno zakonu, zar ne! Ako se njima progleda kroz prste na njihova mesta doći će ljudi sličnog moralnog kvaliteta i opet će biti po starom, nastavak šišanja nemoćnog naroda! A koliko je samo toga što još ne znamo - saznajemo tek onda kada se "moralisti" medjusobno posvadjaju!...

alex

pre 15 godina

Clanovi RIK-a treba da podnesu ostavke i da vrate pare, retroaktivno, kada bude donet propis kojim che te njihove naknade biti primerene realnosti. O tome da li je prekrsen zakon ne bi trebalo da se izjasnjava Blagojevic koji nije pravnik vec neko ko se u to zaista razume. Lopovi u RIK-u sigurno nisu jedini koji pohlepno trpaju u svoje dzepove ne pitajuchi se odakle te pare i zasto se te pare njima daju. Ova i ovakva birokratija pohlepna, neefikasna, nesposobna che nas zive pojesti a ovo je terminalna faza bolesti...

german

pre 15 godina

Odluka o podnošenju ostavke nekog ko "nije prekršio zakon" je potpuno apsurdna i ko tvrdi da je dobro radio svoj posao, a još više Blagojević komentar. Novi zakon za koji se zalaže je dobra stvar, ali to ne amnestira nikog za kršenje postojećeg. Ovo itekako može biti kršenje zakona - npr. zloupotreba službenog položaja (zakazivanje više sednica da bi se uzele dnevnice za svaku) i kršenje zakona o sukobu interesa.

MIA JOVANOVIC

pre 15 godina

da elaboriramo stvar, podneli su ostavke, a kada ce vratiti pare i krivicno odgovarati za kradju?! sta ce vlast po tom pitanju da uradi?

S

pre 15 godina

Sve se plašim da su ovu odluku donele same i zbog toga što im savest tako nalaže.
Ja više nemam reči da komentarišem novčane nadoknade koje vlastelini uzimaju dok im se država raspada a narod grca u siromaštvu.

Peđa (astepahead)

pre 15 godina

Kao prvo, pare nisu vraćene. Kao drugo, ostavke su podnete da bi se i drugi malo omastili. A šta se vi mislili ? Nasekirale se što su "provaljene" ?

Misa

pre 15 godina

Pametni ljudi. Uzeli su sta je imalo da se uzme, kasa je sad prazna, sta ima da dremaju na istim mestima. Treba ih ocekivati na novim, boljim pozicijama, sa boljim pogledom na blagajnu.
Sve ce to narod pozlatiti, a bogami i platiti.

Rato

pre 15 godina

Ako svi članovi RIk-a ne vrate novac, a ministarka i sutkinja Vrhovnog suda ne budu krivično odgovarale, jer je reč o zloupotrebi službenog položaja, onda građanima ništa drugo ne preostaje nego da se protiv takvih pojava počnu da suprostavljaju ispoljavanjem građanske neposlušnosti, jer vlast ne zaslužuje njihovo poverenje, pa je to jedini način da se utiče na njenu promenu. Badava zalaganje DS za evropsku Srbiju, ako u svojim redovima, kao i druge stranke, ima ljude (a nije ih malo) koji se bogate na način kao spomenute dve funcionerke koje su, po svojim funkcijama prve pozvane da štite državu od od kršenja zakona. Vreme je da javnost počne efikasnije da reaguje na ovakve pojave, a ne da se pažnja s jedne afere (RIK) zataškava otkrivanjem nove (hapšenje kriminalne grupe s VMA).

grunf

pre 15 godina

mi izgleda imamo samo evropske dnevnice.
sve ostalo je na nivou neke banana republike (neka mi oproste banana republike, nisu one bas tako lose).

Stop korupciji

pre 15 godina

Još jedan jeftini politički manevar DS-a. Sutra, 11.02.2009. je ionako bila zakazana sednica Odbora za sprečavanje sukoba interesa na kojoj je trebalo da se pokrene postupak protiv članova RIK-a, pa su brže bolje naredili da podnesu ostavke kako bi izbegli izricanje mera.

Biljana

pre 15 godina

Sada i ne vredi mnogo sto su dale ostavke kada su stranka, a i sam Tadic znali da je samo postavljenje za clana RIK-a vec sukob interesa. A da ne govorimo o tim milionskim dnevnicama tek... i po meni ostavka na mestu clana nije dovoljna, trebalo bi da daju ostavke i na mestu sudije i ministra, i da vrate te pare.

Radasin

pre 15 godina

I tako je to u Srbiji, uzmu milione, pa podnesu ostavke i ostanu na svojim funkcijama.
Quo vadis Srbijo??? Pa dokle vise?

Sramota me je sto zivim u ovoj drzavi!

bnp

pre 15 godina

Portparolka Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je da ostavke predstavljaju prvi korak u izgradnji institucija i da propise koji dozvoljavaju neracionalno trošenje sredstava treba promeniti. - Taman Vam toliko vremena treba dok se svi ne obezbedite, a onda cete menjati propise. Ogorcena sam izjavama koje nam vredjaju inteligenciju.

Johnny Hazard

pre 15 godina

...članovi komisije koji su dobijali velike honorare nisu prekršili zakon...

Da li je neko od njih pravnica bio na času kada se učilo o "zloupotrebi prava"?

Grga

pre 15 godina

A da vrate pare, nista. Lepo. pojeo Vuk magarca. Sto neko od nas obicnih smrtnika koji rmbaju po 10h dnevno ne zaradi za tri meseca jedan stan od 50 kvadrata u Beogradu. Imam malo dete i zenu i digao sam kredit da bi kupio stan. Rata mi je 24000 din mesecno, a plata 49 000. firma za koju radim na meni ostvaruje mesecno direktnih 180 000 din profita. Mogu da se kladim da ministarka malovic i gospodja iz Rika ne zaradjuju za ovu drzavu toliku, pa opet mogu da kupe stan za samo tri meseca rada. Kako nije sramota demokratsku stranku za koju sam i sam glasao. Kristo je morao podnese ostavku zbog bonusa zato sto je bio clan G17.
Da vidimo hoce li Tadic traziti ostavku ove dve zene.

Geger

pre 15 godina

Onaj bio direktor javnog preduzeca, "pristedeo" par stotina somica, pa kad su ga uhvatili, on "odstupio". Ovi - isto. Pa ce sad malo da se primire, da se prasina slegne. U medjuvremenu ce neke druge "postenjacine" i "strucnjaci" da ih zamene. Pa jovo-nanovo...

Milan

pre 15 godina

Ja bih da ZAMOLIM predsednika Tadica i Premijera Cvetkovica i sve ministre da mi daju neku funkciju na kojoj mogu sam sebi da odredjujem platu i dnevnice, samo na mesec dana i posle cu iz moralnih razloga da se povucem tj. podnesem ostavku, kupim dva stana u BGu i otvorim privatnu firmu.
Jel da da sam ja to lepo zamislio, bas kao i ovi iz RIKa?

lolypoly

pre 15 godina

Moramo jedno da shvatimo da su navedene osobe deo sistema koji im je omogućio da dobijaju te nadonade. I nisu jedine. Gotovo 80% njih kojima je država poslodavac to koristi, samo zavisi od nivoa na kome se nalazi. Lično poznajem ljude koji, na sličan način uzimaju od 8000 do 20.000 mesečno na isti sistem, potpino legalno. I misle da im to potpuno pripada. Poznajem i ljude koji svaki dan rade 7 sati dnevno a plaćeno im je 8 sati. Na godinu dana to je jedna plata gratis. Očigledno kod nas je u državnoj službi je ostao socijalizam, a za sve izvan toga je najgori vid kapitalizma. Kada ovo ispravimo, a mislim da je kasno, jer su toliko pojeli naših para da ćemo godinama morati da vraćamo, imaćemo svi, pa i državni službenici mnogo bolji život.

Alexander

pre 15 godina

Dakle, uopšte nije pitanje ko dolazi iz koje stranke, svi su uhvaćeni sa prstima u pekmezu. I ove sume od preko 2 miliona za godinu dana su poseban bezobrazluk. Onaj mladjani direktor aerodroma se bar morao oznojiti za svoj bonus, a RIK je podelio novac bas ni za sta. I nisu izbori skupi zato što se onim skromnim ljudima placaju dnevnice od hiljadu dve dinara. Kriso je vratio novac, a da li ce vratiti Brkicka i Maloviceva, pitanje je sad.

trgovac

pre 15 godina

Srecom pa su oni clanovi RIK-a nisu samostalna trgovinska radnja u kojoj je ispekcija nasla 5 kg secera viska . Onda bi videli kako "Musa dere jarca". Pa kako bi ti ispektori nakitili da si tim naparavio katastrofu za drzavu , pa kako si prekrsio sve moguce zakone postojece i nepostojece pa izmedju redova ti objasne kako si ugrozio vojsku, policiju i ceo sistem u drzavi . Pa ti onda izmedju redova objasne kako je to krivicno delo utaja poreza i tako nekoliko listova i zna se debela kazna . Trgovac sav setan sto nije zaglavio u zatvor jer je upropastio drzavu za 0.50 ginara poreza pa svi sretni i trgovac i ispekcija .Ovako nista .

Vladan R

pre 15 godina

Neki ih ovde brane u stilu sve su radili po zakonu. Nisam bas ubedjen u to pre ce biti da je bilo zloupotrebe zakonskih regulativa i to velikih a na nacin sto su organizovali po 10 zasedanja dnevno jer im se novac isplacuje po zasedanju. Intresuje me koliko su im te sednice trajala i zasto im je koji djavo trebalo devet pauza dnevno. I ja bih voleo da se od nekoga ovajdim za milionce, pa da se javno pokajem i izvinim, mozda ce mi uz ocekivanu dozvolu da zadrzim novac dati i neku nagradu zbog iskazanog visokomoralnog ponasanja. Kako ih bre nije sramota da nas prave majmunima sa tim ostavkama.

Pokraden

pre 15 godina

Nije u redu. Niste trebali da pišete o ovoj malverzaciji. Beskrupulozni stranački miljenici su se sad jako osramotili. Eto neki su čak i ostavke podneli. Nekima od njih su verovatno i obrazi pocrveneli. Ali su ipak dobro napunili svoje džepove.
Nas građane je ova "igranka" jako skupo koštala.
Nadam se da je ovo prvi predkorak ka normalizaciji, naše haotične političke scene.

Vojislav

pre 15 godina

Kako ovu mladu damu nije sramota da daje izjave koje vređaju dostojanstvo građana Srbije. Ona kaže da se radi o moralnim ljudima koji su shvatili da treba da podnesu ostavke. Ovo je nebuloza koju iole pametan čovek zaista nemože da shvati. Ako je to potparol DS za mene DS ne postoji više. Ovo je nemoral koji se graniči sa kriminalom. Pa vi ste pokrali građane koji ne mogu da reše elementarne životne probleme i vi govorite o moralu.

Drug Stari

pre 15 godina

Sta neki kazu, gospodin Predsednik Tadic treba da reaguje, da ovo, da ono...
Pa pricalo se i ranije kada se kralo i radilo svasta (istina neuporedivo manje nego danas), drug Tito ne zna sta mu saradnici rade, pa Sloba nije znao ko i sta radi oko njega, sada ispade ni Tadic nije obavesten, ne zna, niko mu nije rekao.
A sta je sa "komandnom odgovornoscu"? Ministarka maznula lovu, ali kaze nije prekrsila zakon, pomocnici i savetnici ministara vec u zatvoru, a Premijer i Predsednik nemaju pojma sta se desava.
A u Japanu ministar saobracaja izvrsio samoubistvo sto je voz zakasnio par minuta!!!
Nisu mu javili na vreme da nije prekrsio zakon.

separatista

pre 15 godina

Ma licemerne su ove izjave i stavovi demokrata. Sad kao nisu znali u kada ih drugi opomenu oni povuku potez pa pozovu svoje članove RIK-a da se povuku. Pa još juče je predsednica Vrhovnog Suda rekla da neće dati ostavku jer je sve u skladu sa Zakonom i pravima. I onda vidimo em da nije ni po Zakonu jer je u sukobu interesa ali ono što mi najviše smeta jeste gde je tu moral gospodo i gospođe demokrate? Ili je Sonji Brkić sve to tolerisano i nagrađena što recimo ne radi svoj posao. A njen konkretan posao je da prozove i pita predsednika Srbije kada namerava da svoju funkciju predsednika DS-a zamrzne ili da se povuče sa mesta predsednika Republike, shodno članu 115. Ustava Srbije, a vezano za nespojivost funkcija.

vlada

pre 15 godina

Pa nemože to tako podnesem ostavku i nikom ništa!
Ako je bilo malverzacija i lopovluka ima da se debelo krivično odgovora!
Šta je bilo sa direktorm JAT-a? Svi smo već tu priču zaboravili!!!
Koliko je još takvih koji šljakaju dok mogu, a kad ih raskrinkaju lagano se povuku i uživaju u plodovima prljavo stečenih beneficija!!!
Ali to je naš problem jer sve vrlo brzo zaboravimo i nemamo hrabrosti ni za jedan organizovani korak sem za kukumavku na raznim sajtovima i forumima!!!

Jelena Stanković

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da u DS ima ovoliko nečasnih ljudi. Pa ja sam u g. Sonju Brkić verovala da je poštena i časna žena a ona, katastrofa. A mlada ministarka kad pre stiže da se iskvari? Niko nama nije kriv jer svo zlo stiže od nas samih. NEMA NAMA SPASA. Beskrupulozni, nezajažljivi su nas već pojeli. Samo motka i sve razjuriti. Kad je u DS-u ovako šta o drugima da mislim.

peđa

pre 15 godina

Proverite gradske i opštinske izborne komisije pa ćete videti koliko je tu novca poreskih obveznika naplaćeno. Sume nisu mnogo manje od RIK-a.