Subota, 10.01.2009.

00:14

Škundrić: Energetska stabilnost

Ministar rudarstva i energetike Petar Škundrić izjavio je da gasa ima dovoljno za potrebe grejanja i da je energetski sistem Srbije stabilan.

Izvor: B92

Škundriæ: Energetska stabilnost IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

Nataša

pre 15 godina

Zar je ovaj čovek još uvek na funkciji???...Hoće li NEKAD NEKO za NEŠTO da odgovara u ovoj i ovakvoj Srbiji??...Ko razume, shvatiće!

mario

pre 15 godina

Zbilja treba izjaviti da Srbija ima veči ugled u svijetu i Evropi od članica EU (Bugarska,Grčka).
Inače na koji region se to uvijek misli? U Sloveniji i Hrvatskoj nije bilo uopče prekida grijanja...

Srecni Lozac

pre 15 godina

Pre tri godine uveo sam gas u kucu. Nakon svih peripetija uradili smo grejanje i konacno sam se obradovao da necu vise da lozim sporet na drva. Ali te godine jedne nedelje budi otac mene i brata i kaze ajde da istovarate kamion sa drvima. A bunimo se mi sto je kupio 10m drva sta ce mu itd. On ce nama da on veruje samo sebi i nikome vise i da mi ne trabunjamo i da stovarimo drva ionako ih nismo platili. Istovarili i iscepali drva te nedelje jos pozvali dva druga iz komsiluka da ih odnesemo na tavan, a i tu spremamo zimnicu. I te nedelje smo svaki dan prebacivali njemu sto jos moramo drva da penjemo gore i da cemo ih potrositi za 15 godina pravljenja zimnice. Onda je otac pre dve godine kupio kotao na drva i instalirao ga sa komsijom jedno deset dana "NISU ZURILI" i ja i brat ovoga puta nista nismo ni rekli posto se sa njim i ne raspravljamo. Od Bozica nama je jedina cela kuca topla u naselju i niko se ne budi kada mu otac kaze da snese drva da zalozi kotao. Ovim tempom imali bi smo da se grejemo oko mesec dana sa 100 drva i da grejemo 200 kvadrata.
Da mi je neko pre neku godinu rekao da cu ovo da napisem, rekao bih da nije pri sebi, ali evo pisem - TATA HVALA TI :)))

Mirko

pre 15 godina

Inace, mi imamo jos rezervi u skladistu Okoli za oko 15-20 dana max. Kompletno stanovnistvo (domacinstva i toplane), bolnice, skole itd. se griju baz problema, a jutros je prvi put doslo do znacajnijih redukcija - samo za industriju, trgovacke centre i sl. nezasticene korisnike. Uvozimo trenutno dodatan plin od EON-ruhrgasa iz Njemacke, ugovorom za 3 dana. Eto, takva je situacija kod nas. Nadam se da ce se stanje popraviti u cijeloj regiji sto prije.

mirko

pre 15 godina

Javljam se iz Hrvatske. Razlika je jedino sto su kod nas napunili skladiste u toku godine i sto imamo 60% domace proizvodnje. Inace energetski smo isto ovisni 40% od Rusije. S obzirom na more i dobavne pravce iz arapskih zemalja (terminali na moru), mogli smo davno to napraviti. U boljoj smo situaciji samo zbog sreće, a ne zbog pameti! Smatram da bi zbog velike investicije HR, BIH i Srbija trebali zajedno napraviti veliko skladiste. Cini mi se da je vec bilo govora o tome. Jedino zajednistvom se ovakva stanja mogu rijesiti. Individualno nikako!

jagoda iz njegoseve

pre 15 godina

Nista ne razumem... nije mi jasno otkud ovoliki optimizam od strane zvanicnika u Srbiji. Trenutno se nalazim u Hrvatskoj ,ovde vlada opsta zabrinutost i veliki oprez , uvode se restrikcije ( sem za ZASTICENE u koje spadaju DOMACINSTVA) razmatra se obustava rada skola, itd... jer rezerve GASA ima jos "samo" za 19 dana !?

tibulo

pre 15 godina

Mi,znaci nemamo problema sa grejanjem. Mozda smo sanjali prosle dane ili se ministar probudio, pa je videvsi sta je Boris poradio dodao svoje strucno misljenje. Zakoni fizike kazu da tambura ne moze da svira, strune se ukoce, na minus temperaturama. Znaci, nema muzike pod prozorima gradjana.

I posle Tita-Tito

pre 15 godina

A moglo bi da se kaže i ovo: Srbija jedina u regionu nije imala zalihe gasa ni za jedan dan. I to govori o Bajatoviću koji se sada hvali onim što nije njegova zasluga, već predednika. Tako se stiču politički poeni, zna to "naš" predsednik.

yyy

pre 15 godina

Znat sta je najgore o svega,u Banatskom dvoru ima 100 miliona kubika gasa a oni mogu dnevno da izvuku pola miliona pod uslovom da ne lazu. Posto nemam pojma kako skladiste funkcionise jer moze da se sredi drugi put da mozemo da izvucemo barem 5 miliona dnevno.

10.januar

pre 15 godina

Ovaj gest Srbije je za svaku pohvalu.
A Tadić je živi dokaz "ko nema u glavi ima u nogama".Ali pošto se u rekordnom vremenu snašao,pohvale i njemu.

Ako imete obraza

pre 15 godina

Ministar Energetike i direktor Srbijagasa da podnesu ostavke zbog nesposobnosti da obezbede normalne isporuke gasa. A ako neko bude rekao pa nismo mi krivi sto Rusi ne daju gasa e pa gospodo mogli ste da napravite normalna skladista kao sav normalan svet i da kupujete gas preko leta a ne da imate plate od po ne-zna-se-koliko hiljada evra.

zapitani

pre 15 godina

Na zalost,ja moram zadnjih dana da te non-stop gledam, Bajati...I nazalost,ovo me sve vise podseca na kosmarne devedesete...I,na zalost,nikad se necemo opametiti...

Zoran

pre 15 godina

Jedan dan bez grejanja u Srbiji i odmah haos, uzbuna, katastrofa.Srbi na Kosovu smrzavaju se i cvokocu 10 godina i nikom nista.... Poneko obecanje predstavnika Vlade i izjava tipa ,,Svi Srbi na Kosovu imace struju ove zime" (Sanda Raskovic, Aleksandar Popovic, Goran Gogdanovic i ostali) i nista vise..Zamislite sta bi Srbi u Srbiji radili kada ne bi imali struju 20-ak sati dnevno, kada bi morali da se zimi smrzavaju a leti da se odreknu recimo frizidera...?
Dakle da ne krivim Srbiju puno, a inace moram jer je za sve ove nase patnje kriva bar 90 posto, moram da kazem da od takve kvazi-drzave Kosovo bukvalno nema nista. Nasi preci bi rekli bukvalno ,,pasa-buzuk" drzava". Haos, katastrofa u pravom smislu tih reci.

Pozdrav iz ledenog Gnjilana!

dada sarajevo

pre 15 godina

Dozvolite mi da se zahvalim Srbiji i gospodinu Borisu Tadicu na isporuci gasa u BiH.
I dalje sam u uvjerenju da svi mi iz EX Jugoslavije zavisimo jedni od drugih.Bilo je ratova i svega negativnog na ovom prostoru,ali ipak mislim da imamo najvece srce u Evropi.

bezimena

pre 15 godina

Realnost je da je gas dobio Predsednik Tadić, jedino i isključivo zbog svog ugleda, Vlada s tim nema ništa, a Bajatović se prethodno vratio iz Madjarske praznih ruku!!!

veljko

pre 15 godina

"Gasovodi su puni 80 do 100 odsto kapaciteta". znaci zbog toga je plamen lepe crvenkasto -narandzaste boje, a ne plave, kao sto bi trebalo biti, ocigledno da i kompresorima dopunjuju gasovod. hm. e bas imamo strpljenja...

S

pre 15 godina

Neverovatno je kako se svaki poraz pretvara u pobedu.
Srbija je jedina, za razliku od drugih ozbiljnih zemalja, usla u zimu bez rezevi gasa.
8 gradova je bilo ostalo bez grejanja i tople vode, a ovaj Bajatovic se hvali time sto smo jedini morali da prosimo, jer bi pocrkali kao pacovi od hladnoce i nehigijene.

nebojsa bg

pre 15 godina

ne shvatite me pogresno, nemam apsolutno nista protiv da i mi nekom pomognemo, ali cemu ove dezinformacije? gde je to resen problem? ja i dalje uredno nemam gas.

boris

pre 15 godina

Umesto da cute i zabiju glave u pesak, umesto da se zahvaljuju na pomoci oni se hvale svojim prosenjem i kao time da su kao neko i nesto, SVE CE TO NAROD POZLATITI ... kakvo nam drustvo takvi nam politicari.
Zadnjih godina su se bavili samo ko vishe krade i sto kreativnijim idejama da izvuku od ovog napacenog naroda sto vise umesto da su gradili i sad nam nebi bilo hladno.... jednom recju BALKAN... gde si i skim si takav si....

gravedigger

pre 15 godina

To je kao kada bi Partizan i Zvezda igrali kvalifikacije za neki Evrokup, pa kad se jedni ne bi kvalifikovali, a na konferenciji za stampu kazu: "Mi smo bili dobri (dali smo 3 gola), ovi drugi se isto nisu kvalifikovali"... Ili kad je Perica dobio 5 u skoli jer jer sa rezulatom "5" bio najblizi odgovoru na pitanje "koliko je 2+2?"... Ima jos primera, ali da neko kaze: "Nazalost, Srbija je jedina u regionu uspela da nabavi gas, cak je i u BiH pustila malo... i taj neki "sjaj" ove vlade..." i time da pljune sve nas ovde koji komentarisemo taj isti "sjaj"...

Genesys

pre 15 godina

Eto, snasli se mi. Da nije bilo pomoci Madjarske i ostalih, ispusili bi. Zahvaljujem se drzavama iz EU, jer su nam izasli u susret, nisu ni oni imali plina, samo rezerve za SVOJE POTRBE, a davali su nam po nabavnoj ceni.
Srpski narod, kao takav, u celini, kad ces ti to uraditi ikome za dz?????
Takvi smo. Zato i stradamo. Imam posao, decu, buducnost, al razmisljam da odem. Pozz svim dobronamernim ljudima.

SU

pre 15 godina

Neverovatno kako ovaj SPS lik trabunja. Pre dva dana je izjavio da Mađarska NE MOŽE da nam pomogne, posle intervencije B.Tadića stiže gas za gradove, još nam je problem veliki broj individualnih korisnika (kojih možda ima više nego onih sa centralnim grejanjem) - pa se sada Bajati hvali da MI POMAŽEMO NEKE DRUGE. kao da je išta u ovoj priči njegova zasluga. Njemu pripada samo izjava "jedan je već platio".

Nikola

pre 15 godina

""Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije najugroženijim potrošačima, a to nisu uspele ni Grčka, Bugarska... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije", rekao je Bajatović. "

Mene bi bilo sramota da izjavljujem ovakve gluposti. Ne znam da li da se smejem na njih ili da se uhvatim za glavu. Bajatovicu, da te podsetim, ti si dosao kuci prazih ruku. A, sada, bilo bi vreme da zasuces rukave i da krenes u resavanje problema, jer glavni problem jos uvek postoji.

nb

pre 15 godina

Lepo je to sto pomazemo BiH, jer smo osetili sta znaci smrzavati se.
O ugledu Bajatovic bolje da ne raspravlja.
I kakvih on 12 sati pominje kada Rusi i Ukrajinci pominju 30 do 36 sati?

Nenad

pre 15 godina

"Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije najugroženijim potrošačima, a to nisu uspele ni Grčka, Bugarska... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije"

Iskukali smo gasa od Nemačke, Mađarske i Austrije jer nismo u stanju da osposobimo sopstvena skladišta, i još se HVALIMO time!? Bolje ti je da ćutiš, Bajatoviću.

smrznuti novosadjanin

pre 15 godina

Kao neko ko se smrzavao na -10 poslednjih par dana jer su oni "obezbedili" gas fasciniran sam bezobrazlukom doticnog gospodina i njegovim izjavama. Uspeli su da izmole Madjarsku da nam udeli malo gasa i sad daju izjave kao da su napravili gasovod od Rusije do Marsa preko Beograda i male Krsne. Umesto da podnesu ostavke jer su imali rezervi gasa za 24 sata jos ce da budu odlikovani za ove fascinantne uspehe.

djuro

pre 15 godina

Jad i beda. Umesto ostavke iz mesta jer Srbija nije imala nikakve rezerve gasa te je za puko grejanje ljudi morala da moljaka druge ozbiljnije zemlje, on prica o "ugledu" vlade Srbije... Mislim ustvari da on nije bezobrazan, vec da zaista misli da se stvari tako rade i drzavni poslovi tako vode (te je shodno tome nekako nasao logiku da stvarno bude ponosan na sebe), jer bolje nije video i za bolje ne zna. Bez obzira, mislim da to ne bi trebalo da bude problem gradjana i da (bar) Bajatovic mora da leti, ako ne vec i cela "ugledna" vlada.

Mr X

pre 15 godina

"Srbija je jedina uspela da obezbedi energente... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije."
Kriza je prošla, možemo krenuti sa zataškavanjem i zamazivanjem očiju.
Kako ovaj čovek, nakon svega što se izdešavalo, uopšte ima obraza da se pojavi pred kamerama?

laz

pre 15 godina

... Da bi gas stigao do Srbije, potrebno je 65 sati. 30 od Rusije do ukrajine, i ako ponovo ne ukradu, jos 35 sari do drugih potrosaca. Ovo sam procitao bas na vasem sajtu i to juce.
A o ugledu vlade...mogu samo da se smejem.

Gole

pre 15 godina

Ko to kaze, ko to laze, Srbija je maaalaaa... E, muka mi je vise od ove demagogije. Nisu obezbedili rezerve ni za jedan dan, a sad ispadose jos i heroji. I dalje svoje poraze, na volseban nacin, pretvaramo u pobedu. Dokle?!?!

Dejan

pre 15 godina

Nije se Srbija snasla, vec su drugi pokazali 'dusu'. Sto su trebali da gledaju kako se neki smrzavaju i umiru ? Sto se tice regiona, jedino je SR uz BiH ostala potpuno bez gasa, tako da ne vidim svrhu uporedjivanja sa zemljama regiona. No, za politicke poene nikada nije kasno, pa cak i kad se neki smrzavaju.

Slobodan

pre 15 godina

Jedina zemlja u regionu? Zanimljivo. Slovenija i Hrvatska se greju bez prekida. Zašto? Zato što su obezbedili zalihe dovoljne da snadbevaju stanovništvo dok kriza ne prođe.

Zvezdarac

pre 15 godina

"I ja sad ne znam šta je tu tačno bilo ali znam da je Srbin na kraju ispao najpametniji i da ih je sve prešo" - Bata Stojković u filmu Idemo dalje.

Zoran

pre 15 godina

lep gest da se pomogne i BiH svaka cas to je nasa prava srpska dusa , komsijama treba prvo pomoci, svaka cas Tadicu osvetlujes srpski obraz

Dusan

pre 15 godina

Svo bosanski mediji donose kao glavnu vest da je zahvaljujući Tadićevoj intervenciji Srbija spasila oko 70.000 domaćinstava u Sarajevu. Odličan potez naše vlade! Hajmo i neku pohvalu, dosta je bilo ovih hejtera...

zmaj

pre 15 godina

Stani malo bajatovicu, pa sto ti nas poredis sa grckom i bugarskom?? Sada cemo mi, bre, ovde svi da kazemo da je jedna mizerna austrija ili nemacka obezbedila sebi gas za puna TRI meseca! A sta mi? Poredis nas sa Grckom?ccc..

Emigrant

pre 15 godina

Ugled Vlade?!?! Kakva izjava?
Pa Njemacka ima 27 Milijardi m3 rezervi gasa a vama pumpa u Banskim dvorovima ne moze da izmaci dnevno nego 500000m3

Nemanja

pre 15 godina

"...Srbija jedina zemlja u regionu koja je uspela da obezbedi gas za potrošače..."

Tačno. Jedina je zato što ostale zemlje (osim BiH) nisu ni imalu potrebu da obezbeđuju gas za potrošače (čitaj: mole okolne zemlje da im izvezu iz svojih rezervi) zato što imaju svoje rezerve gasa.

Bacvanin

pre 15 godina

Drago mi je da smo mogli pomoci BiH, verovatno ce povoljno uticati na pritisak kako potrosaca, tako i politickih napetosti.
Ipak smatram da je bitno napomenuti, da je u Madjarskoj umrlo 34 ljudi od hladnoce (nemam informacije za Srbiju) i da kompletna madjarska privreda (izuzev prehranbene) stoji, ali se ipak pumpa gas za Srbiju. Vidim da su se mnogi zalili kako ce Madjarska to da naplati.
Za pocetak bi bilo dobro nauciti to da se u svetu nista ne dobija za dzabe, mi nismo Ukrajina, ali zavisimo. Jedna zemlja je bila spremna veliki deo svoje privrede ostaviti bez gasa, zarad toga da se deca ne smrzavaju u jednoj drugoj zemlji. Nije problem bila cena, nego ponuda, jer gasa nema. Takodje, kada sam poslednji put gledao vesti na HirTV, govorili su da ce proci minimum 24-36 sati, od trenutka pustanja gasa iz Rusije, dok to ne bude "operativan" gas u zemlji, ne znam kako ce nasi da to srede ranije, ali ako uspeju onda je odlicno!

Oprezni

pre 15 godina

Bas lepo sto g Bajatovic misli na nas i nasu bezbednost. Pa sasvim je u redu proveriti instalacije, evo rade vec par meseci, a ne bi zeleli da nesto ne bude u redu. Ali, sto ta provera tako iznenada, i svima? Mislim da je ovo cinizam u maniru devedesetih.

Ture

pre 15 godina

"Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije najugroženijim potrošačima, a to nisu uspele ni Grčka, Bugarska... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije", rekao je Bajatović.

Vlado Srbije HVALA ti na svemu....

mojne mene Baja......

pre 15 godina

Bajatovicu, ocigledno nam kvalifikacija nije ista!!
Ja nekako ne mogu da poverujem da su Madjarska, Austrija i Nemacka odbile Grcku za pomoc a eto nama su pomogli. Ovo me vise podseca na onu sps pricu da se svet deli na rusitelje i graditelje a mi smo uvek gradili. hehe
Inace posebno bih se zahvalio Madjarima za pomoc, stim sto je tamo izbila polemika oko pozajmice gasa Srbiji, a neke fabrike su zatvorene jer nema dovoljno gasa za proizvodnju.
Pored svega mi smo dobili gas, tj platili normalno.
Svi znamo koliko kosta litar vode u Sahari pa moram priznati da smo dobro prosli ukoliko uspemo da zagrejemo i domacinstva u Vojvodini, sve ostalo je teska opomena za jos jedan deo sistema u Srbiji koji se bas nije pokazao.

Kokolj

pre 15 godina

Hm, ugled? Mislim da veci ugled ima Predsednik nego vlada. G. Bajatovic je prvo izjavio da Madjarska nema gasa a sutradan ga je demantovao Predsednik Tadic. Mislim da je jasno ko kakav ima ugled...

Srki

pre 15 godina

"Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije..."
Eh, kakva nesrećna formulacija. A sreća je da i mi nekom pomažemo.

gospodin

pre 15 godina

U kojoj dimenziji ovaj gospodin zivi?

Mi zivimo u zemlji u kojoj svako moze da izjavi sta god pozeli, da iznosi debele neistine u javnost i da prodje bez sankcija. Sta je potrebno da ljudi jos dozive pa da shvate da ako sami ne postuju sebe niko drugi nece? Narod mora da jasno stavi do znanja ovom gospodinu da su neistine ovolikih dimenzija neprihvatljive.

Nemanja

pre 15 godina

"...Srbija jedina zemlja u regionu koja je uspela da obezbedi gas za potrošače..."

Tačno. Jedina je zato što ostale zemlje (osim BiH) nisu ni imalu potrebu da obezbeđuju gas za potrošače (čitaj: mole okolne zemlje da im izvezu iz svojih rezervi) zato što imaju svoje rezerve gasa.

Slobodan

pre 15 godina

Jedina zemlja u regionu? Zanimljivo. Slovenija i Hrvatska se greju bez prekida. Zašto? Zato što su obezbedili zalihe dovoljne da snadbevaju stanovništvo dok kriza ne prođe.

Kokolj

pre 15 godina

Hm, ugled? Mislim da veci ugled ima Predsednik nego vlada. G. Bajatovic je prvo izjavio da Madjarska nema gasa a sutradan ga je demantovao Predsednik Tadic. Mislim da je jasno ko kakav ima ugled...

smrznuti novosadjanin

pre 15 godina

Kao neko ko se smrzavao na -10 poslednjih par dana jer su oni "obezbedili" gas fasciniran sam bezobrazlukom doticnog gospodina i njegovim izjavama. Uspeli su da izmole Madjarsku da nam udeli malo gasa i sad daju izjave kao da su napravili gasovod od Rusije do Marsa preko Beograda i male Krsne. Umesto da podnesu ostavke jer su imali rezervi gasa za 24 sata jos ce da budu odlikovani za ove fascinantne uspehe.

Dusan

pre 15 godina

Svo bosanski mediji donose kao glavnu vest da je zahvaljujući Tadićevoj intervenciji Srbija spasila oko 70.000 domaćinstava u Sarajevu. Odličan potez naše vlade! Hajmo i neku pohvalu, dosta je bilo ovih hejtera...

gospodin

pre 15 godina

U kojoj dimenziji ovaj gospodin zivi?

Mi zivimo u zemlji u kojoj svako moze da izjavi sta god pozeli, da iznosi debele neistine u javnost i da prodje bez sankcija. Sta je potrebno da ljudi jos dozive pa da shvate da ako sami ne postuju sebe niko drugi nece? Narod mora da jasno stavi do znanja ovom gospodinu da su neistine ovolikih dimenzija neprihvatljive.

Dejan

pre 15 godina

Nije se Srbija snasla, vec su drugi pokazali 'dusu'. Sto su trebali da gledaju kako se neki smrzavaju i umiru ? Sto se tice regiona, jedino je SR uz BiH ostala potpuno bez gasa, tako da ne vidim svrhu uporedjivanja sa zemljama regiona. No, za politicke poene nikada nije kasno, pa cak i kad se neki smrzavaju.

Gole

pre 15 godina

Ko to kaze, ko to laze, Srbija je maaalaaa... E, muka mi je vise od ove demagogije. Nisu obezbedili rezerve ni za jedan dan, a sad ispadose jos i heroji. I dalje svoje poraze, na volseban nacin, pretvaramo u pobedu. Dokle?!?!

Srki

pre 15 godina

"Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije..."
Eh, kakva nesrećna formulacija. A sreća je da i mi nekom pomažemo.

djuro

pre 15 godina

Jad i beda. Umesto ostavke iz mesta jer Srbija nije imala nikakve rezerve gasa te je za puko grejanje ljudi morala da moljaka druge ozbiljnije zemlje, on prica o "ugledu" vlade Srbije... Mislim ustvari da on nije bezobrazan, vec da zaista misli da se stvari tako rade i drzavni poslovi tako vode (te je shodno tome nekako nasao logiku da stvarno bude ponosan na sebe), jer bolje nije video i za bolje ne zna. Bez obzira, mislim da to ne bi trebalo da bude problem gradjana i da (bar) Bajatovic mora da leti, ako ne vec i cela "ugledna" vlada.

Mr X

pre 15 godina

"Srbija je jedina uspela da obezbedi energente... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije."
Kriza je prošla, možemo krenuti sa zataškavanjem i zamazivanjem očiju.
Kako ovaj čovek, nakon svega što se izdešavalo, uopšte ima obraza da se pojavi pred kamerama?

Genesys

pre 15 godina

Eto, snasli se mi. Da nije bilo pomoci Madjarske i ostalih, ispusili bi. Zahvaljujem se drzavama iz EU, jer su nam izasli u susret, nisu ni oni imali plina, samo rezerve za SVOJE POTRBE, a davali su nam po nabavnoj ceni.
Srpski narod, kao takav, u celini, kad ces ti to uraditi ikome za dz?????
Takvi smo. Zato i stradamo. Imam posao, decu, buducnost, al razmisljam da odem. Pozz svim dobronamernim ljudima.

Zvezdarac

pre 15 godina

"I ja sad ne znam šta je tu tačno bilo ali znam da je Srbin na kraju ispao najpametniji i da ih je sve prešo" - Bata Stojković u filmu Idemo dalje.

Emigrant

pre 15 godina

Ugled Vlade?!?! Kakva izjava?
Pa Njemacka ima 27 Milijardi m3 rezervi gasa a vama pumpa u Banskim dvorovima ne moze da izmaci dnevno nego 500000m3

Nenad

pre 15 godina

"Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije najugroženijim potrošačima, a to nisu uspele ni Grčka, Bugarska... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije"

Iskukali smo gasa od Nemačke, Mađarske i Austrije jer nismo u stanju da osposobimo sopstvena skladišta, i još se HVALIMO time!? Bolje ti je da ćutiš, Bajatoviću.

mojne mene Baja......

pre 15 godina

Bajatovicu, ocigledno nam kvalifikacija nije ista!!
Ja nekako ne mogu da poverujem da su Madjarska, Austrija i Nemacka odbile Grcku za pomoc a eto nama su pomogli. Ovo me vise podseca na onu sps pricu da se svet deli na rusitelje i graditelje a mi smo uvek gradili. hehe
Inace posebno bih se zahvalio Madjarima za pomoc, stim sto je tamo izbila polemika oko pozajmice gasa Srbiji, a neke fabrike su zatvorene jer nema dovoljno gasa za proizvodnju.
Pored svega mi smo dobili gas, tj platili normalno.
Svi znamo koliko kosta litar vode u Sahari pa moram priznati da smo dobro prosli ukoliko uspemo da zagrejemo i domacinstva u Vojvodini, sve ostalo je teska opomena za jos jedan deo sistema u Srbiji koji se bas nije pokazao.

Bacvanin

pre 15 godina

Drago mi je da smo mogli pomoci BiH, verovatno ce povoljno uticati na pritisak kako potrosaca, tako i politickih napetosti.
Ipak smatram da je bitno napomenuti, da je u Madjarskoj umrlo 34 ljudi od hladnoce (nemam informacije za Srbiju) i da kompletna madjarska privreda (izuzev prehranbene) stoji, ali se ipak pumpa gas za Srbiju. Vidim da su se mnogi zalili kako ce Madjarska to da naplati.
Za pocetak bi bilo dobro nauciti to da se u svetu nista ne dobija za dzabe, mi nismo Ukrajina, ali zavisimo. Jedna zemlja je bila spremna veliki deo svoje privrede ostaviti bez gasa, zarad toga da se deca ne smrzavaju u jednoj drugoj zemlji. Nije problem bila cena, nego ponuda, jer gasa nema. Takodje, kada sam poslednji put gledao vesti na HirTV, govorili su da ce proci minimum 24-36 sati, od trenutka pustanja gasa iz Rusije, dok to ne bude "operativan" gas u zemlji, ne znam kako ce nasi da to srede ranije, ali ako uspeju onda je odlicno!

nebojsa bg

pre 15 godina

ne shvatite me pogresno, nemam apsolutno nista protiv da i mi nekom pomognemo, ali cemu ove dezinformacije? gde je to resen problem? ja i dalje uredno nemam gas.

laz

pre 15 godina

... Da bi gas stigao do Srbije, potrebno je 65 sati. 30 od Rusije do ukrajine, i ako ponovo ne ukradu, jos 35 sari do drugih potrosaca. Ovo sam procitao bas na vasem sajtu i to juce.
A o ugledu vlade...mogu samo da se smejem.

zmaj

pre 15 godina

Stani malo bajatovicu, pa sto ti nas poredis sa grckom i bugarskom?? Sada cemo mi, bre, ovde svi da kazemo da je jedna mizerna austrija ili nemacka obezbedila sebi gas za puna TRI meseca! A sta mi? Poredis nas sa Grckom?ccc..

SU

pre 15 godina

Neverovatno kako ovaj SPS lik trabunja. Pre dva dana je izjavio da Mađarska NE MOŽE da nam pomogne, posle intervencije B.Tadića stiže gas za gradove, još nam je problem veliki broj individualnih korisnika (kojih možda ima više nego onih sa centralnim grejanjem) - pa se sada Bajati hvali da MI POMAŽEMO NEKE DRUGE. kao da je išta u ovoj priči njegova zasluga. Njemu pripada samo izjava "jedan je već platio".

boris

pre 15 godina

Umesto da cute i zabiju glave u pesak, umesto da se zahvaljuju na pomoci oni se hvale svojim prosenjem i kao time da su kao neko i nesto, SVE CE TO NAROD POZLATITI ... kakvo nam drustvo takvi nam politicari.
Zadnjih godina su se bavili samo ko vishe krade i sto kreativnijim idejama da izvuku od ovog napacenog naroda sto vise umesto da su gradili i sad nam nebi bilo hladno.... jednom recju BALKAN... gde si i skim si takav si....

Zoran

pre 15 godina

lep gest da se pomogne i BiH svaka cas to je nasa prava srpska dusa , komsijama treba prvo pomoci, svaka cas Tadicu osvetlujes srpski obraz

nb

pre 15 godina

Lepo je to sto pomazemo BiH, jer smo osetili sta znaci smrzavati se.
O ugledu Bajatovic bolje da ne raspravlja.
I kakvih on 12 sati pominje kada Rusi i Ukrajinci pominju 30 do 36 sati?

Nikola

pre 15 godina

""Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije najugroženijim potrošačima, a to nisu uspele ni Grčka, Bugarska... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije", rekao je Bajatović. "

Mene bi bilo sramota da izjavljujem ovakve gluposti. Ne znam da li da se smejem na njih ili da se uhvatim za glavu. Bajatovicu, da te podsetim, ti si dosao kuci prazih ruku. A, sada, bilo bi vreme da zasuces rukave i da krenes u resavanje problema, jer glavni problem jos uvek postoji.

S

pre 15 godina

Neverovatno je kako se svaki poraz pretvara u pobedu.
Srbija je jedina, za razliku od drugih ozbiljnih zemalja, usla u zimu bez rezevi gasa.
8 gradova je bilo ostalo bez grejanja i tople vode, a ovaj Bajatovic se hvali time sto smo jedini morali da prosimo, jer bi pocrkali kao pacovi od hladnoce i nehigijene.

dada sarajevo

pre 15 godina

Dozvolite mi da se zahvalim Srbiji i gospodinu Borisu Tadicu na isporuci gasa u BiH.
I dalje sam u uvjerenju da svi mi iz EX Jugoslavije zavisimo jedni od drugih.Bilo je ratova i svega negativnog na ovom prostoru,ali ipak mislim da imamo najvece srce u Evropi.

Ako imete obraza

pre 15 godina

Ministar Energetike i direktor Srbijagasa da podnesu ostavke zbog nesposobnosti da obezbede normalne isporuke gasa. A ako neko bude rekao pa nismo mi krivi sto Rusi ne daju gasa e pa gospodo mogli ste da napravite normalna skladista kao sav normalan svet i da kupujete gas preko leta a ne da imate plate od po ne-zna-se-koliko hiljada evra.

Ture

pre 15 godina

"Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije najugroženijim potrošačima, a to nisu uspele ni Grčka, Bugarska... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije", rekao je Bajatović.

Vlado Srbije HVALA ti na svemu....

Oprezni

pre 15 godina

Bas lepo sto g Bajatovic misli na nas i nasu bezbednost. Pa sasvim je u redu proveriti instalacije, evo rade vec par meseci, a ne bi zeleli da nesto ne bude u redu. Ali, sto ta provera tako iznenada, i svima? Mislim da je ovo cinizam u maniru devedesetih.

Zoran

pre 15 godina

Jedan dan bez grejanja u Srbiji i odmah haos, uzbuna, katastrofa.Srbi na Kosovu smrzavaju se i cvokocu 10 godina i nikom nista.... Poneko obecanje predstavnika Vlade i izjava tipa ,,Svi Srbi na Kosovu imace struju ove zime" (Sanda Raskovic, Aleksandar Popovic, Goran Gogdanovic i ostali) i nista vise..Zamislite sta bi Srbi u Srbiji radili kada ne bi imali struju 20-ak sati dnevno, kada bi morali da se zimi smrzavaju a leti da se odreknu recimo frizidera...?
Dakle da ne krivim Srbiju puno, a inace moram jer je za sve ove nase patnje kriva bar 90 posto, moram da kazem da od takve kvazi-drzave Kosovo bukvalno nema nista. Nasi preci bi rekli bukvalno ,,pasa-buzuk" drzava". Haos, katastrofa u pravom smislu tih reci.

Pozdrav iz ledenog Gnjilana!

jagoda iz njegoseve

pre 15 godina

Nista ne razumem... nije mi jasno otkud ovoliki optimizam od strane zvanicnika u Srbiji. Trenutno se nalazim u Hrvatskoj ,ovde vlada opsta zabrinutost i veliki oprez , uvode se restrikcije ( sem za ZASTICENE u koje spadaju DOMACINSTVA) razmatra se obustava rada skola, itd... jer rezerve GASA ima jos "samo" za 19 dana !?

gravedigger

pre 15 godina

To je kao kada bi Partizan i Zvezda igrali kvalifikacije za neki Evrokup, pa kad se jedni ne bi kvalifikovali, a na konferenciji za stampu kazu: "Mi smo bili dobri (dali smo 3 gola), ovi drugi se isto nisu kvalifikovali"... Ili kad je Perica dobio 5 u skoli jer jer sa rezulatom "5" bio najblizi odgovoru na pitanje "koliko je 2+2?"... Ima jos primera, ali da neko kaze: "Nazalost, Srbija je jedina u regionu uspela da nabavi gas, cak je i u BiH pustila malo... i taj neki "sjaj" ove vlade..." i time da pljune sve nas ovde koji komentarisemo taj isti "sjaj"...

10.januar

pre 15 godina

Ovaj gest Srbije je za svaku pohvalu.
A Tadić je živi dokaz "ko nema u glavi ima u nogama".Ali pošto se u rekordnom vremenu snašao,pohvale i njemu.

bezimena

pre 15 godina

Realnost je da je gas dobio Predsednik Tadić, jedino i isključivo zbog svog ugleda, Vlada s tim nema ništa, a Bajatović se prethodno vratio iz Madjarske praznih ruku!!!

Srecni Lozac

pre 15 godina

Pre tri godine uveo sam gas u kucu. Nakon svih peripetija uradili smo grejanje i konacno sam se obradovao da necu vise da lozim sporet na drva. Ali te godine jedne nedelje budi otac mene i brata i kaze ajde da istovarate kamion sa drvima. A bunimo se mi sto je kupio 10m drva sta ce mu itd. On ce nama da on veruje samo sebi i nikome vise i da mi ne trabunjamo i da stovarimo drva ionako ih nismo platili. Istovarili i iscepali drva te nedelje jos pozvali dva druga iz komsiluka da ih odnesemo na tavan, a i tu spremamo zimnicu. I te nedelje smo svaki dan prebacivali njemu sto jos moramo drva da penjemo gore i da cemo ih potrositi za 15 godina pravljenja zimnice. Onda je otac pre dve godine kupio kotao na drva i instalirao ga sa komsijom jedno deset dana "NISU ZURILI" i ja i brat ovoga puta nista nismo ni rekli posto se sa njim i ne raspravljamo. Od Bozica nama je jedina cela kuca topla u naselju i niko se ne budi kada mu otac kaze da snese drva da zalozi kotao. Ovim tempom imali bi smo da se grejemo oko mesec dana sa 100 drva i da grejemo 200 kvadrata.
Da mi je neko pre neku godinu rekao da cu ovo da napisem, rekao bih da nije pri sebi, ali evo pisem - TATA HVALA TI :)))

I posle Tita-Tito

pre 15 godina

A moglo bi da se kaže i ovo: Srbija jedina u regionu nije imala zalihe gasa ni za jedan dan. I to govori o Bajatoviću koji se sada hvali onim što nije njegova zasluga, već predednika. Tako se stiču politički poeni, zna to "naš" predsednik.

zapitani

pre 15 godina

Na zalost,ja moram zadnjih dana da te non-stop gledam, Bajati...I nazalost,ovo me sve vise podseca na kosmarne devedesete...I,na zalost,nikad se necemo opametiti...

mirko

pre 15 godina

Javljam se iz Hrvatske. Razlika je jedino sto su kod nas napunili skladiste u toku godine i sto imamo 60% domace proizvodnje. Inace energetski smo isto ovisni 40% od Rusije. S obzirom na more i dobavne pravce iz arapskih zemalja (terminali na moru), mogli smo davno to napraviti. U boljoj smo situaciji samo zbog sreće, a ne zbog pameti! Smatram da bi zbog velike investicije HR, BIH i Srbija trebali zajedno napraviti veliko skladiste. Cini mi se da je vec bilo govora o tome. Jedino zajednistvom se ovakva stanja mogu rijesiti. Individualno nikako!

veljko

pre 15 godina

"Gasovodi su puni 80 do 100 odsto kapaciteta". znaci zbog toga je plamen lepe crvenkasto -narandzaste boje, a ne plave, kao sto bi trebalo biti, ocigledno da i kompresorima dopunjuju gasovod. hm. e bas imamo strpljenja...

yyy

pre 15 godina

Znat sta je najgore o svega,u Banatskom dvoru ima 100 miliona kubika gasa a oni mogu dnevno da izvuku pola miliona pod uslovom da ne lazu. Posto nemam pojma kako skladiste funkcionise jer moze da se sredi drugi put da mozemo da izvucemo barem 5 miliona dnevno.

Mirko

pre 15 godina

Inace, mi imamo jos rezervi u skladistu Okoli za oko 15-20 dana max. Kompletno stanovnistvo (domacinstva i toplane), bolnice, skole itd. se griju baz problema, a jutros je prvi put doslo do znacajnijih redukcija - samo za industriju, trgovacke centre i sl. nezasticene korisnike. Uvozimo trenutno dodatan plin od EON-ruhrgasa iz Njemacke, ugovorom za 3 dana. Eto, takva je situacija kod nas. Nadam se da ce se stanje popraviti u cijeloj regiji sto prije.

tibulo

pre 15 godina

Mi,znaci nemamo problema sa grejanjem. Mozda smo sanjali prosle dane ili se ministar probudio, pa je videvsi sta je Boris poradio dodao svoje strucno misljenje. Zakoni fizike kazu da tambura ne moze da svira, strune se ukoce, na minus temperaturama. Znaci, nema muzike pod prozorima gradjana.

mario

pre 15 godina

Zbilja treba izjaviti da Srbija ima veči ugled u svijetu i Evropi od članica EU (Bugarska,Grčka).
Inače na koji region se to uvijek misli? U Sloveniji i Hrvatskoj nije bilo uopče prekida grijanja...

Nataša

pre 15 godina

Zar je ovaj čovek još uvek na funkciji???...Hoće li NEKAD NEKO za NEŠTO da odgovara u ovoj i ovakvoj Srbiji??...Ko razume, shvatiće!

Zoran

pre 15 godina

lep gest da se pomogne i BiH svaka cas to je nasa prava srpska dusa , komsijama treba prvo pomoci, svaka cas Tadicu osvetlujes srpski obraz

Ture

pre 15 godina

"Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije najugroženijim potrošačima, a to nisu uspele ni Grčka, Bugarska... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije", rekao je Bajatović.

Vlado Srbije HVALA ti na svemu....

Dusan

pre 15 godina

Svo bosanski mediji donose kao glavnu vest da je zahvaljujući Tadićevoj intervenciji Srbija spasila oko 70.000 domaćinstava u Sarajevu. Odličan potez naše vlade! Hajmo i neku pohvalu, dosta je bilo ovih hejtera...

Zoran

pre 15 godina

Jedan dan bez grejanja u Srbiji i odmah haos, uzbuna, katastrofa.Srbi na Kosovu smrzavaju se i cvokocu 10 godina i nikom nista.... Poneko obecanje predstavnika Vlade i izjava tipa ,,Svi Srbi na Kosovu imace struju ove zime" (Sanda Raskovic, Aleksandar Popovic, Goran Gogdanovic i ostali) i nista vise..Zamislite sta bi Srbi u Srbiji radili kada ne bi imali struju 20-ak sati dnevno, kada bi morali da se zimi smrzavaju a leti da se odreknu recimo frizidera...?
Dakle da ne krivim Srbiju puno, a inace moram jer je za sve ove nase patnje kriva bar 90 posto, moram da kazem da od takve kvazi-drzave Kosovo bukvalno nema nista. Nasi preci bi rekli bukvalno ,,pasa-buzuk" drzava". Haos, katastrofa u pravom smislu tih reci.

Pozdrav iz ledenog Gnjilana!

Kokolj

pre 15 godina

Hm, ugled? Mislim da veci ugled ima Predsednik nego vlada. G. Bajatovic je prvo izjavio da Madjarska nema gasa a sutradan ga je demantovao Predsednik Tadic. Mislim da je jasno ko kakav ima ugled...

Slobodan

pre 15 godina

Jedina zemlja u regionu? Zanimljivo. Slovenija i Hrvatska se greju bez prekida. Zašto? Zato što su obezbedili zalihe dovoljne da snadbevaju stanovništvo dok kriza ne prođe.

gospodin

pre 15 godina

U kojoj dimenziji ovaj gospodin zivi?

Mi zivimo u zemlji u kojoj svako moze da izjavi sta god pozeli, da iznosi debele neistine u javnost i da prodje bez sankcija. Sta je potrebno da ljudi jos dozive pa da shvate da ako sami ne postuju sebe niko drugi nece? Narod mora da jasno stavi do znanja ovom gospodinu da su neistine ovolikih dimenzija neprihvatljive.

Zvezdarac

pre 15 godina

"I ja sad ne znam šta je tu tačno bilo ali znam da je Srbin na kraju ispao najpametniji i da ih je sve prešo" - Bata Stojković u filmu Idemo dalje.

dada sarajevo

pre 15 godina

Dozvolite mi da se zahvalim Srbiji i gospodinu Borisu Tadicu na isporuci gasa u BiH.
I dalje sam u uvjerenju da svi mi iz EX Jugoslavije zavisimo jedni od drugih.Bilo je ratova i svega negativnog na ovom prostoru,ali ipak mislim da imamo najvece srce u Evropi.

smrznuti novosadjanin

pre 15 godina

Kao neko ko se smrzavao na -10 poslednjih par dana jer su oni "obezbedili" gas fasciniran sam bezobrazlukom doticnog gospodina i njegovim izjavama. Uspeli su da izmole Madjarsku da nam udeli malo gasa i sad daju izjave kao da su napravili gasovod od Rusije do Marsa preko Beograda i male Krsne. Umesto da podnesu ostavke jer su imali rezervi gasa za 24 sata jos ce da budu odlikovani za ove fascinantne uspehe.

bezimena

pre 15 godina

Realnost je da je gas dobio Predsednik Tadić, jedino i isključivo zbog svog ugleda, Vlada s tim nema ništa, a Bajatović se prethodno vratio iz Madjarske praznih ruku!!!

Nemanja

pre 15 godina

"...Srbija jedina zemlja u regionu koja je uspela da obezbedi gas za potrošače..."

Tačno. Jedina je zato što ostale zemlje (osim BiH) nisu ni imalu potrebu da obezbeđuju gas za potrošače (čitaj: mole okolne zemlje da im izvezu iz svojih rezervi) zato što imaju svoje rezerve gasa.

djuro

pre 15 godina

Jad i beda. Umesto ostavke iz mesta jer Srbija nije imala nikakve rezerve gasa te je za puko grejanje ljudi morala da moljaka druge ozbiljnije zemlje, on prica o "ugledu" vlade Srbije... Mislim ustvari da on nije bezobrazan, vec da zaista misli da se stvari tako rade i drzavni poslovi tako vode (te je shodno tome nekako nasao logiku da stvarno bude ponosan na sebe), jer bolje nije video i za bolje ne zna. Bez obzira, mislim da to ne bi trebalo da bude problem gradjana i da (bar) Bajatovic mora da leti, ako ne vec i cela "ugledna" vlada.

boris

pre 15 godina

Umesto da cute i zabiju glave u pesak, umesto da se zahvaljuju na pomoci oni se hvale svojim prosenjem i kao time da su kao neko i nesto, SVE CE TO NAROD POZLATITI ... kakvo nam drustvo takvi nam politicari.
Zadnjih godina su se bavili samo ko vishe krade i sto kreativnijim idejama da izvuku od ovog napacenog naroda sto vise umesto da su gradili i sad nam nebi bilo hladno.... jednom recju BALKAN... gde si i skim si takav si....

mario

pre 15 godina

Zbilja treba izjaviti da Srbija ima veči ugled u svijetu i Evropi od članica EU (Bugarska,Grčka).
Inače na koji region se to uvijek misli? U Sloveniji i Hrvatskoj nije bilo uopče prekida grijanja...

zmaj

pre 15 godina

Stani malo bajatovicu, pa sto ti nas poredis sa grckom i bugarskom?? Sada cemo mi, bre, ovde svi da kazemo da je jedna mizerna austrija ili nemacka obezbedila sebi gas za puna TRI meseca! A sta mi? Poredis nas sa Grckom?ccc..

Dejan

pre 15 godina

Nije se Srbija snasla, vec su drugi pokazali 'dusu'. Sto su trebali da gledaju kako se neki smrzavaju i umiru ? Sto se tice regiona, jedino je SR uz BiH ostala potpuno bez gasa, tako da ne vidim svrhu uporedjivanja sa zemljama regiona. No, za politicke poene nikada nije kasno, pa cak i kad se neki smrzavaju.

Genesys

pre 15 godina

Eto, snasli se mi. Da nije bilo pomoci Madjarske i ostalih, ispusili bi. Zahvaljujem se drzavama iz EU, jer su nam izasli u susret, nisu ni oni imali plina, samo rezerve za SVOJE POTRBE, a davali su nam po nabavnoj ceni.
Srpski narod, kao takav, u celini, kad ces ti to uraditi ikome za dz?????
Takvi smo. Zato i stradamo. Imam posao, decu, buducnost, al razmisljam da odem. Pozz svim dobronamernim ljudima.

10.januar

pre 15 godina

Ovaj gest Srbije je za svaku pohvalu.
A Tadić je živi dokaz "ko nema u glavi ima u nogama".Ali pošto se u rekordnom vremenu snašao,pohvale i njemu.

gravedigger

pre 15 godina

To je kao kada bi Partizan i Zvezda igrali kvalifikacije za neki Evrokup, pa kad se jedni ne bi kvalifikovali, a na konferenciji za stampu kazu: "Mi smo bili dobri (dali smo 3 gola), ovi drugi se isto nisu kvalifikovali"... Ili kad je Perica dobio 5 u skoli jer jer sa rezulatom "5" bio najblizi odgovoru na pitanje "koliko je 2+2?"... Ima jos primera, ali da neko kaze: "Nazalost, Srbija je jedina u regionu uspela da nabavi gas, cak je i u BiH pustila malo... i taj neki "sjaj" ove vlade..." i time da pljune sve nas ovde koji komentarisemo taj isti "sjaj"...

Srki

pre 15 godina

"Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije..."
Eh, kakva nesrećna formulacija. A sreća je da i mi nekom pomažemo.

mojne mene Baja......

pre 15 godina

Bajatovicu, ocigledno nam kvalifikacija nije ista!!
Ja nekako ne mogu da poverujem da su Madjarska, Austrija i Nemacka odbile Grcku za pomoc a eto nama su pomogli. Ovo me vise podseca na onu sps pricu da se svet deli na rusitelje i graditelje a mi smo uvek gradili. hehe
Inace posebno bih se zahvalio Madjarima za pomoc, stim sto je tamo izbila polemika oko pozajmice gasa Srbiji, a neke fabrike su zatvorene jer nema dovoljno gasa za proizvodnju.
Pored svega mi smo dobili gas, tj platili normalno.
Svi znamo koliko kosta litar vode u Sahari pa moram priznati da smo dobro prosli ukoliko uspemo da zagrejemo i domacinstva u Vojvodini, sve ostalo je teska opomena za jos jedan deo sistema u Srbiji koji se bas nije pokazao.

Oprezni

pre 15 godina

Bas lepo sto g Bajatovic misli na nas i nasu bezbednost. Pa sasvim je u redu proveriti instalacije, evo rade vec par meseci, a ne bi zeleli da nesto ne bude u redu. Ali, sto ta provera tako iznenada, i svima? Mislim da je ovo cinizam u maniru devedesetih.

Emigrant

pre 15 godina

Ugled Vlade?!?! Kakva izjava?
Pa Njemacka ima 27 Milijardi m3 rezervi gasa a vama pumpa u Banskim dvorovima ne moze da izmaci dnevno nego 500000m3

SU

pre 15 godina

Neverovatno kako ovaj SPS lik trabunja. Pre dva dana je izjavio da Mađarska NE MOŽE da nam pomogne, posle intervencije B.Tadića stiže gas za gradove, još nam je problem veliki broj individualnih korisnika (kojih možda ima više nego onih sa centralnim grejanjem) - pa se sada Bajati hvali da MI POMAŽEMO NEKE DRUGE. kao da je išta u ovoj priči njegova zasluga. Njemu pripada samo izjava "jedan je već platio".

Ako imete obraza

pre 15 godina

Ministar Energetike i direktor Srbijagasa da podnesu ostavke zbog nesposobnosti da obezbede normalne isporuke gasa. A ako neko bude rekao pa nismo mi krivi sto Rusi ne daju gasa e pa gospodo mogli ste da napravite normalna skladista kao sav normalan svet i da kupujete gas preko leta a ne da imate plate od po ne-zna-se-koliko hiljada evra.

Bacvanin

pre 15 godina

Drago mi je da smo mogli pomoci BiH, verovatno ce povoljno uticati na pritisak kako potrosaca, tako i politickih napetosti.
Ipak smatram da je bitno napomenuti, da je u Madjarskoj umrlo 34 ljudi od hladnoce (nemam informacije za Srbiju) i da kompletna madjarska privreda (izuzev prehranbene) stoji, ali se ipak pumpa gas za Srbiju. Vidim da su se mnogi zalili kako ce Madjarska to da naplati.
Za pocetak bi bilo dobro nauciti to da se u svetu nista ne dobija za dzabe, mi nismo Ukrajina, ali zavisimo. Jedna zemlja je bila spremna veliki deo svoje privrede ostaviti bez gasa, zarad toga da se deca ne smrzavaju u jednoj drugoj zemlji. Nije problem bila cena, nego ponuda, jer gasa nema. Takodje, kada sam poslednji put gledao vesti na HirTV, govorili su da ce proci minimum 24-36 sati, od trenutka pustanja gasa iz Rusije, dok to ne bude "operativan" gas u zemlji, ne znam kako ce nasi da to srede ranije, ali ako uspeju onda je odlicno!

Gole

pre 15 godina

Ko to kaze, ko to laze, Srbija je maaalaaa... E, muka mi je vise od ove demagogije. Nisu obezbedili rezerve ni za jedan dan, a sad ispadose jos i heroji. I dalje svoje poraze, na volseban nacin, pretvaramo u pobedu. Dokle?!?!

laz

pre 15 godina

... Da bi gas stigao do Srbije, potrebno je 65 sati. 30 od Rusije do ukrajine, i ako ponovo ne ukradu, jos 35 sari do drugih potrosaca. Ovo sam procitao bas na vasem sajtu i to juce.
A o ugledu vlade...mogu samo da se smejem.

zapitani

pre 15 godina

Na zalost,ja moram zadnjih dana da te non-stop gledam, Bajati...I nazalost,ovo me sve vise podseca na kosmarne devedesete...I,na zalost,nikad se necemo opametiti...

tibulo

pre 15 godina

Mi,znaci nemamo problema sa grejanjem. Mozda smo sanjali prosle dane ili se ministar probudio, pa je videvsi sta je Boris poradio dodao svoje strucno misljenje. Zakoni fizike kazu da tambura ne moze da svira, strune se ukoce, na minus temperaturama. Znaci, nema muzike pod prozorima gradjana.

Nenad

pre 15 godina

"Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije najugroženijim potrošačima, a to nisu uspele ni Grčka, Bugarska... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije"

Iskukali smo gasa od Nemačke, Mađarske i Austrije jer nismo u stanju da osposobimo sopstvena skladišta, i još se HVALIMO time!? Bolje ti je da ćutiš, Bajatoviću.

nb

pre 15 godina

Lepo je to sto pomazemo BiH, jer smo osetili sta znaci smrzavati se.
O ugledu Bajatovic bolje da ne raspravlja.
I kakvih on 12 sati pominje kada Rusi i Ukrajinci pominju 30 do 36 sati?

I posle Tita-Tito

pre 15 godina

A moglo bi da se kaže i ovo: Srbija jedina u regionu nije imala zalihe gasa ni za jedan dan. I to govori o Bajatoviću koji se sada hvali onim što nije njegova zasluga, već predednika. Tako se stiču politički poeni, zna to "naš" predsednik.

yyy

pre 15 godina

Znat sta je najgore o svega,u Banatskom dvoru ima 100 miliona kubika gasa a oni mogu dnevno da izvuku pola miliona pod uslovom da ne lazu. Posto nemam pojma kako skladiste funkcionise jer moze da se sredi drugi put da mozemo da izvucemo barem 5 miliona dnevno.

Mr X

pre 15 godina

"Srbija je jedina uspela da obezbedi energente... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije."
Kriza je prošla, možemo krenuti sa zataškavanjem i zamazivanjem očiju.
Kako ovaj čovek, nakon svega što se izdešavalo, uopšte ima obraza da se pojavi pred kamerama?

Nikola

pre 15 godina

""Na žalost, Srbija je jedina uspela da obezbedi energente za isporuku toplotne energije najugroženijim potrošačima, a to nisu uspele ni Grčka, Bugarska... To govori o ugledu ove Vlade i Srbije", rekao je Bajatović. "

Mene bi bilo sramota da izjavljujem ovakve gluposti. Ne znam da li da se smejem na njih ili da se uhvatim za glavu. Bajatovicu, da te podsetim, ti si dosao kuci prazih ruku. A, sada, bilo bi vreme da zasuces rukave i da krenes u resavanje problema, jer glavni problem jos uvek postoji.

nebojsa bg

pre 15 godina

ne shvatite me pogresno, nemam apsolutno nista protiv da i mi nekom pomognemo, ali cemu ove dezinformacije? gde je to resen problem? ja i dalje uredno nemam gas.

S

pre 15 godina

Neverovatno je kako se svaki poraz pretvara u pobedu.
Srbija je jedina, za razliku od drugih ozbiljnih zemalja, usla u zimu bez rezevi gasa.
8 gradova je bilo ostalo bez grejanja i tople vode, a ovaj Bajatovic se hvali time sto smo jedini morali da prosimo, jer bi pocrkali kao pacovi od hladnoce i nehigijene.

veljko

pre 15 godina

"Gasovodi su puni 80 do 100 odsto kapaciteta". znaci zbog toga je plamen lepe crvenkasto -narandzaste boje, a ne plave, kao sto bi trebalo biti, ocigledno da i kompresorima dopunjuju gasovod. hm. e bas imamo strpljenja...

jagoda iz njegoseve

pre 15 godina

Nista ne razumem... nije mi jasno otkud ovoliki optimizam od strane zvanicnika u Srbiji. Trenutno se nalazim u Hrvatskoj ,ovde vlada opsta zabrinutost i veliki oprez , uvode se restrikcije ( sem za ZASTICENE u koje spadaju DOMACINSTVA) razmatra se obustava rada skola, itd... jer rezerve GASA ima jos "samo" za 19 dana !?

mirko

pre 15 godina

Javljam se iz Hrvatske. Razlika je jedino sto su kod nas napunili skladiste u toku godine i sto imamo 60% domace proizvodnje. Inace energetski smo isto ovisni 40% od Rusije. S obzirom na more i dobavne pravce iz arapskih zemalja (terminali na moru), mogli smo davno to napraviti. U boljoj smo situaciji samo zbog sreće, a ne zbog pameti! Smatram da bi zbog velike investicije HR, BIH i Srbija trebali zajedno napraviti veliko skladiste. Cini mi se da je vec bilo govora o tome. Jedino zajednistvom se ovakva stanja mogu rijesiti. Individualno nikako!

Mirko

pre 15 godina

Inace, mi imamo jos rezervi u skladistu Okoli za oko 15-20 dana max. Kompletno stanovnistvo (domacinstva i toplane), bolnice, skole itd. se griju baz problema, a jutros je prvi put doslo do znacajnijih redukcija - samo za industriju, trgovacke centre i sl. nezasticene korisnike. Uvozimo trenutno dodatan plin od EON-ruhrgasa iz Njemacke, ugovorom za 3 dana. Eto, takva je situacija kod nas. Nadam se da ce se stanje popraviti u cijeloj regiji sto prije.

Srecni Lozac

pre 15 godina

Pre tri godine uveo sam gas u kucu. Nakon svih peripetija uradili smo grejanje i konacno sam se obradovao da necu vise da lozim sporet na drva. Ali te godine jedne nedelje budi otac mene i brata i kaze ajde da istovarate kamion sa drvima. A bunimo se mi sto je kupio 10m drva sta ce mu itd. On ce nama da on veruje samo sebi i nikome vise i da mi ne trabunjamo i da stovarimo drva ionako ih nismo platili. Istovarili i iscepali drva te nedelje jos pozvali dva druga iz komsiluka da ih odnesemo na tavan, a i tu spremamo zimnicu. I te nedelje smo svaki dan prebacivali njemu sto jos moramo drva da penjemo gore i da cemo ih potrositi za 15 godina pravljenja zimnice. Onda je otac pre dve godine kupio kotao na drva i instalirao ga sa komsijom jedno deset dana "NISU ZURILI" i ja i brat ovoga puta nista nismo ni rekli posto se sa njim i ne raspravljamo. Od Bozica nama je jedina cela kuca topla u naselju i niko se ne budi kada mu otac kaze da snese drva da zalozi kotao. Ovim tempom imali bi smo da se grejemo oko mesec dana sa 100 drva i da grejemo 200 kvadrata.
Da mi je neko pre neku godinu rekao da cu ovo da napisem, rekao bih da nije pri sebi, ali evo pisem - TATA HVALA TI :)))

Nataša

pre 15 godina

Zar je ovaj čovek još uvek na funkciji???...Hoće li NEKAD NEKO za NEŠTO da odgovara u ovoj i ovakvoj Srbiji??...Ko razume, shvatiće!