Petak, 19.12.2008.

00:45

Glasanje o poverenju Vladi naknadno

Zbog nedostatka kvoruma, u republičkom parlamentu juče se nije glasalo o poverenju Vladi Srbije. Dan za glasanje biće naknadno određen.

Izvor: B92

Glasanje o poverenju Vladi naknadno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

Neko iz VP 9127/66-68

pre 15 godina

Da sam vlastan i da je tako nesto moguce, zahvalio bi se na neradu i Vladi i skupstinskim poslanicima i uputio OTVORENI POZIV SVIM MLADIM ISKOLOVANIM STRUCNJACIMA RAZNIH PROFILA U BELOM SVETU koji cekaju priliku za dokazivanjem a znam ih licno prilican broj sa zavrsenim mastersima i vise, ovde, u New Yorku a gde su ostale drzave Amerike, Nemacke, Kanade, Engleske... da ne nabrajam,koji bi bili korisni Srbiji i Srbija njima,
ali.....

eskim

pre 15 godina

Kakav cirkus! Nusic bi imao od cega da zivi jos nekoliko zivota. Ako gospoda nisu zelela da rade prosle subote, ne vidim da ce raditi ni sutra. Ali vidim da cemo mi svi ostati bez PASOSA!

spori

pre 15 godina

... obaveza obezbedjivanja kvoruma i vecine je na onome ko je inicirao pitanje poverenja vladi ... Jer, npr. na sudu, ako vas neko tuzi, onda on treba da dokaze vasu krivicu, a ne da vi dokazujete nevinost.

Inace, dok se ne ukinu TV-Prenosi nema napretka u efikasnosti rada parlamenta i tesko nama svima. Tu je citav problem. Dajte da pokrenemo peticiju za ukidanje prenosa.

Katica

pre 15 godina

Mlaćenje prazne slame se nastavlja. Sede u skupštini a „kobojagi“ nisu u njoj – to je nivo dece u obdaništu. Zrele ličnosti bi se prebrojale, ili imaš ili nemaš 126 glasova. Nemaš ih onda priznaj PORAZ! Ali to su ti što su izgubili 4 rata, izgubili Kosovo ali gle čuda kad treba da JAVNO priznaju da su vodili katastrofalno loše zemlju Srbiju da su PORAZENI tj. da su IZGUBILI (i Kosovo!) oni se kao deca u obdaništu bace na pod, praćakaju se nogicama i rukicama, i viću mi smo „pobednici“ mi smo „sačuvali Kosovo“ i prozivaju sve druge u Srbiji i svetu da su oni krivi. Pa oni ne bi mogli ni obdanište da vode a kamo li da vode Srbiju (jedino što oni znaju je da budu „gubernatori ruske gubernije“! Mislim samo sprovode ono što im se kaže iz Moskve).

Dragan Miljojkovic

pre 15 godina

Sramota,nalazim se u inostranstvu na odmoru. Preko sat.sam pratila program RTS-e koja je ceo dan i duboko u noc prenosila zasedanje Skupstine sa malim prekidima. Veci deo prenosa sam pratila. Sramota nema sta. Nasa sudbina je politika i to losa politika sa jos losijim politicarima. Njima je svakako dobro za to mlacenje prazne slame, juce uzeli su dobre pare a obicnim gradjanima dan bezvrednog zivota. Nema izlaza drzace nas u kavezu kao pokusne kunice do god to njima bude odgovaralo. A odgovara im, zar ne. Jedino u takvoj Srbiji oni mogu da vladaju. Svi su isti i vlast i opozicija. Jedino se bore za svoje iterese. A njihov interes je: sto duze u politici to bogatiji. Koga je jos briga za gradjane Srbije. Probudi se Srbijo. Vredi se pobuniti za bolji zivot, a on je moguc verovali ili ne.

glasac

pre 15 godina

Kakva je ovo zamena teza vladajuce koalicije? Ako imaju vecinu onda oni MORAJU da obezbede kvorum. Samo je sada veliko pitanje da li stvarno i imaju vecinu ili je ovo jedna velika opomena Vladi. U svakom slucaju vladajuca vecina se i sada pokazala kao neozbiljna. Mozda bi stvarno bilo najbolje da se ponovo ide na izbore pa da partije poput PUPS-a, Palme, G 17, SPS-a vise nikada ne udju u parlament.

Sashko

pre 15 godina

Kakva je ovo zezancija, 11 sati raspravljaju o poverenju vladi i onda kad treba da se glasa jednostavno ne ubace kartice! Sve ih treba razjuriti iz Skupstine (pri tom mislim na SVE) i zakonom im zabraniti bavljenje politikom, inace ce i na sledecim izborima isti ovi da nas zezaju, trose nas novac koga nema na svoja prepucavanja i zakopavaju nas sve dublje kao da vec nismo dovoljno duboko u svi vec znamo cemu...

Prvak sveta u naivnosti

pre 15 godina

Kao navijač vladajuće koalicije, očekivao sam da će imati većinu. Ovako im je opozicija kriva i za ovo. Sen Žist je rekao: "Ne može se biti na vlasti, a ne biti kriv".

obmanut

pre 15 godina

Zbog cega bi opozicija obezbedjivala kvorum. Ova nesretna vlada nije bila u stanju da obezbedi vecinu sto je par dana unapred i bilo najavljivano. Problem je sto je opozicija jos gora alternativa a izbor izmedju dva zla me ne zanima. Tragedija je sta se ovde desava i ko nam vodi politiku. Euleks uvesti i u ostale delove Srbije hitno.

Zana Rajkovic

pre 15 godina

ovo je sramota za nas parlament sta se radi u skupstini, sta rade Radikali. Izgleda da se u Srbiji radi onako kako odgovara Radikalima narocito u parlamentu, sad nece da glasaju a non stop su bili za rusenje vlade. SRAMOTA

Aleksandar

pre 15 godina

u ovom slucaju obaveza obezbedjivanja kvoruma i vecine je na onome ko je inicirao pitanje poverenja vladi. Ovo je slucaj kad se vlada opoziva a ne bira i onaj ko trazi opoziv mora da obezbedi vecinu. DS, SPS i ostali su pokazali da imaju vecinu pri izboru Vlade i to je za sada dovoljno. Dosta je demagogije Kostunice Dr Vojislava i njegovih sledbenika. Ne mogu vise da zaradjuju na temi Kosova i Metohije pa su izgleda upali u probleme...

beogradjanin

pre 15 godina

Pa naravno da nije bilo kvoruma, gde sada da pada vlada kada treba da se pokloni NIS Rusima i ugrozi energetska stabilnost zemlje.
Tragedeija je da imamo veliki broj rusofila u poslanickim klupama.

dr jackyll

pre 15 godina

Zar ce i oni koji "nisu bili prisutni" u sali kada se utvrdjivao kvorum dobiti dnevnice za prekovremeni rad? Kako ce biti moguce radikalima i DSS-u platiti prekovremeni rad poslanika, kad nisu bili u sali te veceri? Dokaz je valjda prisustvo kartice. To ce me jako zanimati, kako ce se to izvesti, i ko ce ta placanja odobriti?

vlada

pre 15 godina

Naša opozicija nije ponudila nikakvu alternativu pa stoga običnom gradjaninu i nije jasna svrha ne samo ove već većine sednica skupštine. Pitanja koja je postavila grupa predlagača su nezrela, smešna i nedorečena. Odgovori ministara i premijera su jadni i pokazuju nemoć da se išta konkretno promeni u sistemu koji osiromašuje stanovništvo i razgradjuje i ono malo morala što ga osta. Žalosno je da su najjača pitanja, komentare i kritike uputili Čanak i Čeda. Posle svih argumenata koje su izneli ne žele da glasaju za nepoverenje vladi!
Šta to znači? Kao neka radi vlada do leta pa ćemo videti.

Nacaljnik

pre 15 godina

Tipican primer kako Rusi polako ali sigurno pocinju da ruse sadasnju vladu. Sledeca varijanta ce biti nakon potpisivanja ugovora o poklanjanju Energetskog trzista srbije njima i onda ce se i SPS prikloniti DSS, SRS, NS, SNS i to je to. Potom sledi instaliranje dve atomske centrale - stara tehnologija, normalno za nase pare, kako bi evropa malo prikocila na ovim prostorima.

Srki

pre 15 godina

"opozicija, iako je bila u sali, nije htela da obezbedi kvorum, za koji je potrebno 126 poslanika"
Izvinite, zar ovo ne bi trebalo da bude kažnjivo?!
Ako su sigurni u razloge za obaranje Vlade zašto nisu obezbedili kvorum?
Ma, dok je ovakve opozicije U CELINI (BEZ IZUZETKA!), ovoj Vladi je večito proleće!

čarapan

pre 15 godina

"Cilj sednice o izglasavanju nepoverenja nije bilo obaranje Vlade već da se dobiju odgovori na važna pitanja"!!!! Pa jesu li oni nomralni? Ovo mi liči kao kada odete kod auto električara da vam popravi struju na kolima. On izgubi ceo dan, ništa ne uradi ali vam dostavi račun za utrošeno vreme. A kada ga pitate zašto da mu platite on vam odgovori da je znao da neće moći da popravi ali ga interesovalo koje su boje žice. Da li biste platili takvom čoveku? Naravno da ne. E pa dragi gradjani Srbije i ovima ne treba platiti, šta više treba ih proterati is Parlamenta.

Becejac

pre 15 godina

I ovaj put Vlada je dokazala svoju neozbiljnost i nesposobnost ne uspevsi ni kvorum da obezbedi. I oni ce meni da obezbede bolji zivot!? Mozda samo sebi i to preko nasih ledja. Lako je njima da se igraju sa nasim parama. Voleo bi da mi neko iz Vlade odgovori sta je ova drzava pruzila svima nama da ima toliko prava da iz nas isisa i poslednji dinar da bi njima bilo dobro i da bi se razbacivali nasim parama, a mi da stezemo kais?

VERKA

pre 15 godina

Kad bi poslanici dobijali platu po prisutnosti u skupštini za sva glasanja bi bio kvorum, ovako ih uvek bude u najboljem slučaju 1/3, odluka nema a svima puni džepovi. Interesuje me da li oni imaju neki ugovor o radu koji mi obični smrtnici imamo, pa jedno kašnjenje 10% plate, drugo još 10 i treće NAPOLJE, bez plate, bez dnevnica, bez dodatka. svi bi onda bili na radnim, ovako dok se ne izglasa ZAKON O PRISUTNOSTI I RADU skupštinskih poslanika mrka kapa za nas smrtnike.

wal

pre 15 godina

Ama ucvrscuju je deda Micune samo tako! Samo kad bi se malo salili. Ne mogu oni da je ucvrste toliko koliko sama Vlada svojim neradom i javasliukom moze sama sebe da oslabi. Jednom demagozi - uvek demagozi! Svi za ruke da se uhvatite i u ladno i mutno Dunavo da se zaputite, sram sve da vas bude!

David

pre 15 godina

Neznam sta hoce Velja Ilic i Aligrudić. Oni su se dokazali! Hvala bogu pa srpska radikalna stranka nece imati nikada priliku da se dokaze. A sto se tice Samardzica i on se dokazao kao ministar Kosova. Zato tisina i u cosak!!

Zeljko

pre 15 godina

Pa, da li je bio red da dokazete da imate vecinu, a ocito je da je veceras niste imali sto je po malo zabrinjavajuce za obicnog gradjanina!?

Danilo

pre 15 godina

Ma, odlični su, po ceo dan mlate praznu slamu i ništa ne urade ali zato su za to debelo plaćeni. Kada bi ja imao ovakav učinak u firmi gazda bi me šutnuo iz zemlje. Zato su oni poslanici, da ne rade ništa i primaju VELIKU platu.

Student

pre 15 godina

Logičnijeg završetka ove sednice nije ni moglo da bude, a i valjda je sada jasno ko svima nama krade vreme proteklih šest meseci.
U svakom slučaju, još jedan izgubljen dan, sutra je novi, opozicija neka čeka neki bolji, a građani će u jednu sunčanu nedelju sledeće godine da im se zahvale na svemu.
Laku noć.

Dragan

pre 15 godina

U prevodu vladajuca koalicija NIJE USPELA da obezbedi 126 poslanika za podrsku vladi, odnosno da joj se izglasa poverenje! Ovo je jos jedan poraz vladajuce koalicije i dokaz njene nesposobnosti, neefikasnosti i nespremnosti da upravlja drustvom i parlamentom, a kamoli nadolazecom krizom

Srki

pre 15 godina

"opozicija, iako je bila u sali, nije htela da obezbedi kvorum, za koji je potrebno 126 poslanika"
Izvinite, zar ovo ne bi trebalo da bude kažnjivo?!
Ako su sigurni u razloge za obaranje Vlade zašto nisu obezbedili kvorum?
Ma, dok je ovakve opozicije U CELINI (BEZ IZUZETKA!), ovoj Vladi je večito proleće!

Dragan

pre 15 godina

U prevodu vladajuca koalicija NIJE USPELA da obezbedi 126 poslanika za podrsku vladi, odnosno da joj se izglasa poverenje! Ovo je jos jedan poraz vladajuce koalicije i dokaz njene nesposobnosti, neefikasnosti i nespremnosti da upravlja drustvom i parlamentom, a kamoli nadolazecom krizom

čarapan

pre 15 godina

"Cilj sednice o izglasavanju nepoverenja nije bilo obaranje Vlade već da se dobiju odgovori na važna pitanja"!!!! Pa jesu li oni nomralni? Ovo mi liči kao kada odete kod auto električara da vam popravi struju na kolima. On izgubi ceo dan, ništa ne uradi ali vam dostavi račun za utrošeno vreme. A kada ga pitate zašto da mu platite on vam odgovori da je znao da neće moći da popravi ali ga interesovalo koje su boje žice. Da li biste platili takvom čoveku? Naravno da ne. E pa dragi gradjani Srbije i ovima ne treba platiti, šta više treba ih proterati is Parlamenta.

David

pre 15 godina

Neznam sta hoce Velja Ilic i Aligrudić. Oni su se dokazali! Hvala bogu pa srpska radikalna stranka nece imati nikada priliku da se dokaze. A sto se tice Samardzica i on se dokazao kao ministar Kosova. Zato tisina i u cosak!!

Danilo

pre 15 godina

Ma, odlični su, po ceo dan mlate praznu slamu i ništa ne urade ali zato su za to debelo plaćeni. Kada bi ja imao ovakav učinak u firmi gazda bi me šutnuo iz zemlje. Zato su oni poslanici, da ne rade ništa i primaju VELIKU platu.

Zeljko

pre 15 godina

Pa, da li je bio red da dokazete da imate vecinu, a ocito je da je veceras niste imali sto je po malo zabrinjavajuce za obicnog gradjanina!?

wal

pre 15 godina

Ama ucvrscuju je deda Micune samo tako! Samo kad bi se malo salili. Ne mogu oni da je ucvrste toliko koliko sama Vlada svojim neradom i javasliukom moze sama sebe da oslabi. Jednom demagozi - uvek demagozi! Svi za ruke da se uhvatite i u ladno i mutno Dunavo da se zaputite, sram sve da vas bude!

Becejac

pre 15 godina

I ovaj put Vlada je dokazala svoju neozbiljnost i nesposobnost ne uspevsi ni kvorum da obezbedi. I oni ce meni da obezbede bolji zivot!? Mozda samo sebi i to preko nasih ledja. Lako je njima da se igraju sa nasim parama. Voleo bi da mi neko iz Vlade odgovori sta je ova drzava pruzila svima nama da ima toliko prava da iz nas isisa i poslednji dinar da bi njima bilo dobro i da bi se razbacivali nasim parama, a mi da stezemo kais?

Student

pre 15 godina

Logičnijeg završetka ove sednice nije ni moglo da bude, a i valjda je sada jasno ko svima nama krade vreme proteklih šest meseci.
U svakom slučaju, još jedan izgubljen dan, sutra je novi, opozicija neka čeka neki bolji, a građani će u jednu sunčanu nedelju sledeće godine da im se zahvale na svemu.
Laku noć.

VERKA

pre 15 godina

Kad bi poslanici dobijali platu po prisutnosti u skupštini za sva glasanja bi bio kvorum, ovako ih uvek bude u najboljem slučaju 1/3, odluka nema a svima puni džepovi. Interesuje me da li oni imaju neki ugovor o radu koji mi obični smrtnici imamo, pa jedno kašnjenje 10% plate, drugo još 10 i treće NAPOLJE, bez plate, bez dnevnica, bez dodatka. svi bi onda bili na radnim, ovako dok se ne izglasa ZAKON O PRISUTNOSTI I RADU skupštinskih poslanika mrka kapa za nas smrtnike.

Prvak sveta u naivnosti

pre 15 godina

Kao navijač vladajuće koalicije, očekivao sam da će imati većinu. Ovako im je opozicija kriva i za ovo. Sen Žist je rekao: "Ne može se biti na vlasti, a ne biti kriv".

dr jackyll

pre 15 godina

Zar ce i oni koji "nisu bili prisutni" u sali kada se utvrdjivao kvorum dobiti dnevnice za prekovremeni rad? Kako ce biti moguce radikalima i DSS-u platiti prekovremeni rad poslanika, kad nisu bili u sali te veceri? Dokaz je valjda prisustvo kartice. To ce me jako zanimati, kako ce se to izvesti, i ko ce ta placanja odobriti?

Sashko

pre 15 godina

Kakva je ovo zezancija, 11 sati raspravljaju o poverenju vladi i onda kad treba da se glasa jednostavno ne ubace kartice! Sve ih treba razjuriti iz Skupstine (pri tom mislim na SVE) i zakonom im zabraniti bavljenje politikom, inace ce i na sledecim izborima isti ovi da nas zezaju, trose nas novac koga nema na svoja prepucavanja i zakopavaju nas sve dublje kao da vec nismo dovoljno duboko u svi vec znamo cemu...

vlada

pre 15 godina

Naša opozicija nije ponudila nikakvu alternativu pa stoga običnom gradjaninu i nije jasna svrha ne samo ove već većine sednica skupštine. Pitanja koja je postavila grupa predlagača su nezrela, smešna i nedorečena. Odgovori ministara i premijera su jadni i pokazuju nemoć da se išta konkretno promeni u sistemu koji osiromašuje stanovništvo i razgradjuje i ono malo morala što ga osta. Žalosno je da su najjača pitanja, komentare i kritike uputili Čanak i Čeda. Posle svih argumenata koje su izneli ne žele da glasaju za nepoverenje vladi!
Šta to znači? Kao neka radi vlada do leta pa ćemo videti.

beogradjanin

pre 15 godina

Pa naravno da nije bilo kvoruma, gde sada da pada vlada kada treba da se pokloni NIS Rusima i ugrozi energetska stabilnost zemlje.
Tragedeija je da imamo veliki broj rusofila u poslanickim klupama.

Zana Rajkovic

pre 15 godina

ovo je sramota za nas parlament sta se radi u skupstini, sta rade Radikali. Izgleda da se u Srbiji radi onako kako odgovara Radikalima narocito u parlamentu, sad nece da glasaju a non stop su bili za rusenje vlade. SRAMOTA

obmanut

pre 15 godina

Zbog cega bi opozicija obezbedjivala kvorum. Ova nesretna vlada nije bila u stanju da obezbedi vecinu sto je par dana unapred i bilo najavljivano. Problem je sto je opozicija jos gora alternativa a izbor izmedju dva zla me ne zanima. Tragedija je sta se ovde desava i ko nam vodi politiku. Euleks uvesti i u ostale delove Srbije hitno.

Nacaljnik

pre 15 godina

Tipican primer kako Rusi polako ali sigurno pocinju da ruse sadasnju vladu. Sledeca varijanta ce biti nakon potpisivanja ugovora o poklanjanju Energetskog trzista srbije njima i onda ce se i SPS prikloniti DSS, SRS, NS, SNS i to je to. Potom sledi instaliranje dve atomske centrale - stara tehnologija, normalno za nase pare, kako bi evropa malo prikocila na ovim prostorima.

Aleksandar

pre 15 godina

u ovom slucaju obaveza obezbedjivanja kvoruma i vecine je na onome ko je inicirao pitanje poverenja vladi. Ovo je slucaj kad se vlada opoziva a ne bira i onaj ko trazi opoziv mora da obezbedi vecinu. DS, SPS i ostali su pokazali da imaju vecinu pri izboru Vlade i to je za sada dovoljno. Dosta je demagogije Kostunice Dr Vojislava i njegovih sledbenika. Ne mogu vise da zaradjuju na temi Kosova i Metohije pa su izgleda upali u probleme...

glasac

pre 15 godina

Kakva je ovo zamena teza vladajuce koalicije? Ako imaju vecinu onda oni MORAJU da obezbede kvorum. Samo je sada veliko pitanje da li stvarno i imaju vecinu ili je ovo jedna velika opomena Vladi. U svakom slucaju vladajuca vecina se i sada pokazala kao neozbiljna. Mozda bi stvarno bilo najbolje da se ponovo ide na izbore pa da partije poput PUPS-a, Palme, G 17, SPS-a vise nikada ne udju u parlament.

Katica

pre 15 godina

Mlaćenje prazne slame se nastavlja. Sede u skupštini a „kobojagi“ nisu u njoj – to je nivo dece u obdaništu. Zrele ličnosti bi se prebrojale, ili imaš ili nemaš 126 glasova. Nemaš ih onda priznaj PORAZ! Ali to su ti što su izgubili 4 rata, izgubili Kosovo ali gle čuda kad treba da JAVNO priznaju da su vodili katastrofalno loše zemlju Srbiju da su PORAZENI tj. da su IZGUBILI (i Kosovo!) oni se kao deca u obdaništu bace na pod, praćakaju se nogicama i rukicama, i viću mi smo „pobednici“ mi smo „sačuvali Kosovo“ i prozivaju sve druge u Srbiji i svetu da su oni krivi. Pa oni ne bi mogli ni obdanište da vode a kamo li da vode Srbiju (jedino što oni znaju je da budu „gubernatori ruske gubernije“! Mislim samo sprovode ono što im se kaže iz Moskve).

Dragan Miljojkovic

pre 15 godina

Sramota,nalazim se u inostranstvu na odmoru. Preko sat.sam pratila program RTS-e koja je ceo dan i duboko u noc prenosila zasedanje Skupstine sa malim prekidima. Veci deo prenosa sam pratila. Sramota nema sta. Nasa sudbina je politika i to losa politika sa jos losijim politicarima. Njima je svakako dobro za to mlacenje prazne slame, juce uzeli su dobre pare a obicnim gradjanima dan bezvrednog zivota. Nema izlaza drzace nas u kavezu kao pokusne kunice do god to njima bude odgovaralo. A odgovara im, zar ne. Jedino u takvoj Srbiji oni mogu da vladaju. Svi su isti i vlast i opozicija. Jedino se bore za svoje iterese. A njihov interes je: sto duze u politici to bogatiji. Koga je jos briga za gradjane Srbije. Probudi se Srbijo. Vredi se pobuniti za bolji zivot, a on je moguc verovali ili ne.

eskim

pre 15 godina

Kakav cirkus! Nusic bi imao od cega da zivi jos nekoliko zivota. Ako gospoda nisu zelela da rade prosle subote, ne vidim da ce raditi ni sutra. Ali vidim da cemo mi svi ostati bez PASOSA!

spori

pre 15 godina

... obaveza obezbedjivanja kvoruma i vecine je na onome ko je inicirao pitanje poverenja vladi ... Jer, npr. na sudu, ako vas neko tuzi, onda on treba da dokaze vasu krivicu, a ne da vi dokazujete nevinost.

Inace, dok se ne ukinu TV-Prenosi nema napretka u efikasnosti rada parlamenta i tesko nama svima. Tu je citav problem. Dajte da pokrenemo peticiju za ukidanje prenosa.

Neko iz VP 9127/66-68

pre 15 godina

Da sam vlastan i da je tako nesto moguce, zahvalio bi se na neradu i Vladi i skupstinskim poslanicima i uputio OTVORENI POZIV SVIM MLADIM ISKOLOVANIM STRUCNJACIMA RAZNIH PROFILA U BELOM SVETU koji cekaju priliku za dokazivanjem a znam ih licno prilican broj sa zavrsenim mastersima i vise, ovde, u New Yorku a gde su ostale drzave Amerike, Nemacke, Kanade, Engleske... da ne nabrajam,koji bi bili korisni Srbiji i Srbija njima,
ali.....

Dragan

pre 15 godina

U prevodu vladajuca koalicija NIJE USPELA da obezbedi 126 poslanika za podrsku vladi, odnosno da joj se izglasa poverenje! Ovo je jos jedan poraz vladajuce koalicije i dokaz njene nesposobnosti, neefikasnosti i nespremnosti da upravlja drustvom i parlamentom, a kamoli nadolazecom krizom

David

pre 15 godina

Neznam sta hoce Velja Ilic i Aligrudić. Oni su se dokazali! Hvala bogu pa srpska radikalna stranka nece imati nikada priliku da se dokaze. A sto se tice Samardzica i on se dokazao kao ministar Kosova. Zato tisina i u cosak!!

Nacaljnik

pre 15 godina

Tipican primer kako Rusi polako ali sigurno pocinju da ruse sadasnju vladu. Sledeca varijanta ce biti nakon potpisivanja ugovora o poklanjanju Energetskog trzista srbije njima i onda ce se i SPS prikloniti DSS, SRS, NS, SNS i to je to. Potom sledi instaliranje dve atomske centrale - stara tehnologija, normalno za nase pare, kako bi evropa malo prikocila na ovim prostorima.

Srki

pre 15 godina

"opozicija, iako je bila u sali, nije htela da obezbedi kvorum, za koji je potrebno 126 poslanika"
Izvinite, zar ovo ne bi trebalo da bude kažnjivo?!
Ako su sigurni u razloge za obaranje Vlade zašto nisu obezbedili kvorum?
Ma, dok je ovakve opozicije U CELINI (BEZ IZUZETKA!), ovoj Vladi je večito proleće!

čarapan

pre 15 godina

"Cilj sednice o izglasavanju nepoverenja nije bilo obaranje Vlade već da se dobiju odgovori na važna pitanja"!!!! Pa jesu li oni nomralni? Ovo mi liči kao kada odete kod auto električara da vam popravi struju na kolima. On izgubi ceo dan, ništa ne uradi ali vam dostavi račun za utrošeno vreme. A kada ga pitate zašto da mu platite on vam odgovori da je znao da neće moći da popravi ali ga interesovalo koje su boje žice. Da li biste platili takvom čoveku? Naravno da ne. E pa dragi gradjani Srbije i ovima ne treba platiti, šta više treba ih proterati is Parlamenta.

Zana Rajkovic

pre 15 godina

ovo je sramota za nas parlament sta se radi u skupstini, sta rade Radikali. Izgleda da se u Srbiji radi onako kako odgovara Radikalima narocito u parlamentu, sad nece da glasaju a non stop su bili za rusenje vlade. SRAMOTA

Becejac

pre 15 godina

I ovaj put Vlada je dokazala svoju neozbiljnost i nesposobnost ne uspevsi ni kvorum da obezbedi. I oni ce meni da obezbede bolji zivot!? Mozda samo sebi i to preko nasih ledja. Lako je njima da se igraju sa nasim parama. Voleo bi da mi neko iz Vlade odgovori sta je ova drzava pruzila svima nama da ima toliko prava da iz nas isisa i poslednji dinar da bi njima bilo dobro i da bi se razbacivali nasim parama, a mi da stezemo kais?

beogradjanin

pre 15 godina

Pa naravno da nije bilo kvoruma, gde sada da pada vlada kada treba da se pokloni NIS Rusima i ugrozi energetska stabilnost zemlje.
Tragedeija je da imamo veliki broj rusofila u poslanickim klupama.

wal

pre 15 godina

Ama ucvrscuju je deda Micune samo tako! Samo kad bi se malo salili. Ne mogu oni da je ucvrste toliko koliko sama Vlada svojim neradom i javasliukom moze sama sebe da oslabi. Jednom demagozi - uvek demagozi! Svi za ruke da se uhvatite i u ladno i mutno Dunavo da se zaputite, sram sve da vas bude!

glasac

pre 15 godina

Kakva je ovo zamena teza vladajuce koalicije? Ako imaju vecinu onda oni MORAJU da obezbede kvorum. Samo je sada veliko pitanje da li stvarno i imaju vecinu ili je ovo jedna velika opomena Vladi. U svakom slucaju vladajuca vecina se i sada pokazala kao neozbiljna. Mozda bi stvarno bilo najbolje da se ponovo ide na izbore pa da partije poput PUPS-a, Palme, G 17, SPS-a vise nikada ne udju u parlament.

spori

pre 15 godina

... obaveza obezbedjivanja kvoruma i vecine je na onome ko je inicirao pitanje poverenja vladi ... Jer, npr. na sudu, ako vas neko tuzi, onda on treba da dokaze vasu krivicu, a ne da vi dokazujete nevinost.

Inace, dok se ne ukinu TV-Prenosi nema napretka u efikasnosti rada parlamenta i tesko nama svima. Tu je citav problem. Dajte da pokrenemo peticiju za ukidanje prenosa.

Student

pre 15 godina

Logičnijeg završetka ove sednice nije ni moglo da bude, a i valjda je sada jasno ko svima nama krade vreme proteklih šest meseci.
U svakom slučaju, još jedan izgubljen dan, sutra je novi, opozicija neka čeka neki bolji, a građani će u jednu sunčanu nedelju sledeće godine da im se zahvale na svemu.
Laku noć.

Aleksandar

pre 15 godina

u ovom slucaju obaveza obezbedjivanja kvoruma i vecine je na onome ko je inicirao pitanje poverenja vladi. Ovo je slucaj kad se vlada opoziva a ne bira i onaj ko trazi opoziv mora da obezbedi vecinu. DS, SPS i ostali su pokazali da imaju vecinu pri izboru Vlade i to je za sada dovoljno. Dosta je demagogije Kostunice Dr Vojislava i njegovih sledbenika. Ne mogu vise da zaradjuju na temi Kosova i Metohije pa su izgleda upali u probleme...

obmanut

pre 15 godina

Zbog cega bi opozicija obezbedjivala kvorum. Ova nesretna vlada nije bila u stanju da obezbedi vecinu sto je par dana unapred i bilo najavljivano. Problem je sto je opozicija jos gora alternativa a izbor izmedju dva zla me ne zanima. Tragedija je sta se ovde desava i ko nam vodi politiku. Euleks uvesti i u ostale delove Srbije hitno.

Zeljko

pre 15 godina

Pa, da li je bio red da dokazete da imate vecinu, a ocito je da je veceras niste imali sto je po malo zabrinjavajuce za obicnog gradjanina!?

dr jackyll

pre 15 godina

Zar ce i oni koji "nisu bili prisutni" u sali kada se utvrdjivao kvorum dobiti dnevnice za prekovremeni rad? Kako ce biti moguce radikalima i DSS-u platiti prekovremeni rad poslanika, kad nisu bili u sali te veceri? Dokaz je valjda prisustvo kartice. To ce me jako zanimati, kako ce se to izvesti, i ko ce ta placanja odobriti?

vlada

pre 15 godina

Naša opozicija nije ponudila nikakvu alternativu pa stoga običnom gradjaninu i nije jasna svrha ne samo ove već većine sednica skupštine. Pitanja koja je postavila grupa predlagača su nezrela, smešna i nedorečena. Odgovori ministara i premijera su jadni i pokazuju nemoć da se išta konkretno promeni u sistemu koji osiromašuje stanovništvo i razgradjuje i ono malo morala što ga osta. Žalosno je da su najjača pitanja, komentare i kritike uputili Čanak i Čeda. Posle svih argumenata koje su izneli ne žele da glasaju za nepoverenje vladi!
Šta to znači? Kao neka radi vlada do leta pa ćemo videti.

Danilo

pre 15 godina

Ma, odlični su, po ceo dan mlate praznu slamu i ništa ne urade ali zato su za to debelo plaćeni. Kada bi ja imao ovakav učinak u firmi gazda bi me šutnuo iz zemlje. Zato su oni poslanici, da ne rade ništa i primaju VELIKU platu.

Prvak sveta u naivnosti

pre 15 godina

Kao navijač vladajuće koalicije, očekivao sam da će imati većinu. Ovako im je opozicija kriva i za ovo. Sen Žist je rekao: "Ne može se biti na vlasti, a ne biti kriv".

Sashko

pre 15 godina

Kakva je ovo zezancija, 11 sati raspravljaju o poverenju vladi i onda kad treba da se glasa jednostavno ne ubace kartice! Sve ih treba razjuriti iz Skupstine (pri tom mislim na SVE) i zakonom im zabraniti bavljenje politikom, inace ce i na sledecim izborima isti ovi da nas zezaju, trose nas novac koga nema na svoja prepucavanja i zakopavaju nas sve dublje kao da vec nismo dovoljno duboko u svi vec znamo cemu...

Dragan Miljojkovic

pre 15 godina

Sramota,nalazim se u inostranstvu na odmoru. Preko sat.sam pratila program RTS-e koja je ceo dan i duboko u noc prenosila zasedanje Skupstine sa malim prekidima. Veci deo prenosa sam pratila. Sramota nema sta. Nasa sudbina je politika i to losa politika sa jos losijim politicarima. Njima je svakako dobro za to mlacenje prazne slame, juce uzeli su dobre pare a obicnim gradjanima dan bezvrednog zivota. Nema izlaza drzace nas u kavezu kao pokusne kunice do god to njima bude odgovaralo. A odgovara im, zar ne. Jedino u takvoj Srbiji oni mogu da vladaju. Svi su isti i vlast i opozicija. Jedino se bore za svoje iterese. A njihov interes je: sto duze u politici to bogatiji. Koga je jos briga za gradjane Srbije. Probudi se Srbijo. Vredi se pobuniti za bolji zivot, a on je moguc verovali ili ne.

Katica

pre 15 godina

Mlaćenje prazne slame se nastavlja. Sede u skupštini a „kobojagi“ nisu u njoj – to je nivo dece u obdaništu. Zrele ličnosti bi se prebrojale, ili imaš ili nemaš 126 glasova. Nemaš ih onda priznaj PORAZ! Ali to su ti što su izgubili 4 rata, izgubili Kosovo ali gle čuda kad treba da JAVNO priznaju da su vodili katastrofalno loše zemlju Srbiju da su PORAZENI tj. da su IZGUBILI (i Kosovo!) oni se kao deca u obdaništu bace na pod, praćakaju se nogicama i rukicama, i viću mi smo „pobednici“ mi smo „sačuvali Kosovo“ i prozivaju sve druge u Srbiji i svetu da su oni krivi. Pa oni ne bi mogli ni obdanište da vode a kamo li da vode Srbiju (jedino što oni znaju je da budu „gubernatori ruske gubernije“! Mislim samo sprovode ono što im se kaže iz Moskve).

eskim

pre 15 godina

Kakav cirkus! Nusic bi imao od cega da zivi jos nekoliko zivota. Ako gospoda nisu zelela da rade prosle subote, ne vidim da ce raditi ni sutra. Ali vidim da cemo mi svi ostati bez PASOSA!

VERKA

pre 15 godina

Kad bi poslanici dobijali platu po prisutnosti u skupštini za sva glasanja bi bio kvorum, ovako ih uvek bude u najboljem slučaju 1/3, odluka nema a svima puni džepovi. Interesuje me da li oni imaju neki ugovor o radu koji mi obični smrtnici imamo, pa jedno kašnjenje 10% plate, drugo još 10 i treće NAPOLJE, bez plate, bez dnevnica, bez dodatka. svi bi onda bili na radnim, ovako dok se ne izglasa ZAKON O PRISUTNOSTI I RADU skupštinskih poslanika mrka kapa za nas smrtnike.

Neko iz VP 9127/66-68

pre 15 godina

Da sam vlastan i da je tako nesto moguce, zahvalio bi se na neradu i Vladi i skupstinskim poslanicima i uputio OTVORENI POZIV SVIM MLADIM ISKOLOVANIM STRUCNJACIMA RAZNIH PROFILA U BELOM SVETU koji cekaju priliku za dokazivanjem a znam ih licno prilican broj sa zavrsenim mastersima i vise, ovde, u New Yorku a gde su ostale drzave Amerike, Nemacke, Kanade, Engleske... da ne nabrajam,koji bi bili korisni Srbiji i Srbija njima,
ali.....