Aktuelno

Sreda, 17.12.2008.

17:38

Švedski brend H&M u Beogradu

Izvor: B92

Švedski brend H&M u Beogradu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

Alexiss

pre 15 godina

Sestra i ja smo otisle prvi dan da vidimo dugo ocekivani HM i vise nikada necemo uci u tu prodavnicu.Razocarane smo!Kako ih nije sramota da prave toliku euforiju ni oko cega!Mi smo za pravi HM.

Marija

pre 15 godina

Ja sam iz Novog Sada.
Kupujem u H&M kad god mi se za to ukaze prilika. Obicno se sa putovanja vracam sa punim koferom stvari iz njihovih radnji, a moj novčanik pritom to skoro ni ne oseti :)
Najbolji su stvarno a cene su ekstra povoljne!
E sad...Beogradjani kazite mi - jel vredi da dolazim u Bg? Tj.koliko su "začinili" cene i kakva je ponuda?
Hvala :)

Neverna Tomislava

pre 15 godina

Mogu samo da kažem "srpska posla". Za puni asortiman H&M-a ne bi bio dovoljan ni prostor koji Zekstra ima u Knez Mihajlovoj ulici, a kamoli ono polu-ćoše sa "lomivrat" stepenicama napunjeno robom koja je očigledno ostala nedistribuirana u mađarskim magacinima. I to po paprenim cenama, za taj nivo. Veći i kvalitetniji izbor ženske garderobe je u TC Milenijum na 20 puta manjem prostoru u XM Scandinavian design kod devojaka koje otvoreno kažu da uvoze upravo robu koja preostane na lageru u Mađarskoj. Ne bi me čudilo da šveđani stave tačku na ovu farsu, i to vrlo brzo.

Jelena

pre 15 godina

Mi kupujemo a ko placa, mislim d ali se iko pita ko proizvodi tu odecu u Bangladesu, Indiji ok, u Turskoj i Rumuniji mozda neke tekstilne radnice ali u drugim zemljama, ko?

alex

pre 15 godina

Ocigledno je da H&M nije Zekstri dao generalno zastupnistvo.Ono mnogo kosta (pretpostavljam da to nije bio problem,
jer ko ne bi platio za marku na kojoj ce sigurno zaraditi) ali ocigledno H&M ima plan da sam udje na nase trziste jednog
dana.
Zekstra je samo uvoznik i kao takva nema pravo da otvara radnje sa logom H&M.
Da bi neko postao generalni zastupnik mora imati debelo iskustvo sto Delta ,MPC pa i Zekstra imaju jer su svi zastupnici velikih imena.
Zekstra pre svega Diesel-a i Max Mare.
Trazeci po netu nasao sam intervju koji je Sinisa Brasanac jedan od menadzera MPC grupe dao bugarskom sajtu koji se bavi stranim ulaganjima .DA bi se intervju procitao mora da se plati clanarina...ali i preko gugla se mogu naci delovi intervjua u kojima govori koji ce
brendovi biti u Uscu . (Zara,Zara Home,Oysho,Pull & Bear,Stradivarius, Bershka,IDEA ,Springfield, Mango,Reebok,Sephora,Big Bang (deo Merkura nesto kao Tehnomarket),Marks & Spencer, New Yorker,Peek & Cloppenburg (multibrend radnja).
I u jednom delu spominje H&M i kaze ''sa njima jos pregovaramo'' i '' ja mislim da H&M nece uci na nase trziste pre 2009''

Probajte ukucajte na googlu : Sinisa Brasanac H&M ili Sinisa Brasanac H&M Usce

Nadam se da ce neko platiti i procitati ceo intervju smile
http://www.propertyxpress.com/interview … _investors

magic

pre 15 godina

Kao sto je vec naveo Nebojsa Nikolic u jednom od prethodnih komentara, muska "kolekcija" se bukavalno svodi na 6 ofingera sa jednim dzemperom, sakoom i kosuljom (ali zato u vise velicina, ha ha)!

S druge strane, cene jesu zaista niske, npr. zenski dzemper kosta 1200 din. Za roditelje je bolje da pogledaju u donjem spratu (podrumu) gde se nalaze "kids" i "home" odeljci koji su tu i tamo bolje snabdeveni.

H&M ne vredi otvarati u tako malim prostorima, jer i poenta odlaska u ovu radnju jeste da medju gomilom lose ili nekvalitetne robe izvuces tu jednu koja valja. U 80 kvadrata, koliko ima Zekstra (bivsa knjizara), ovo prosto nije moguce.

Ostaje da se saceka shopping centar kod CK, koji bi trebalo (valjda) da se otvori pocetkom naredne godine, i kako su najavili, trebalo da izmedju ostalog ima i oficijalni H&M.

Tijana

pre 15 godina

totalno razocarenje. ovo je deseti deo kolekcije (koje mozete da vidite napolju ili online), a i to sto je odabrano je katastrofalno. prodavnica je skucena i lose organizovana.

ne vredi ni prosetati pored, a kamoli uci :(

NoUna

pre 15 godina

Samo obavestim sve one koji nameravaju da dodju i vide "cudo nevidjeno" da se ne muce... Sramota je da se ona mala i nesredjena radnjica u kojoj jedva da ima 40 artikala zove H&M!!! Koja fora!!! Hahahaaaahahaaa

nikolic nebojsa

pre 15 godina

Bruka i sramota!Zar zaista sve u Srbiji mora bas do te mere da bude obesmisljeno.
Ovo nema nikakve veze sa H&M.10 puta manji lokal nego u svetu,muski deo je bukvalno 1 stender sa 5 stvari!!!Ne karikiram.
Zbog toga im Svedani nisu dozvolili da se igde vidi ime firme.Na izlogu pise Hit cene,kao kod Kineza.Uzas.

sonja

pre 15 godina

Sudeci po cenama H&M-a u gradovima zap. Evrope i Budimpešti (u koje sam se lično uverila) sve su cene ujednacene, ali je to pre svega zbog EU politike cena. Kako mi (naravno i na žalost)ne spadamo u EU familiju, za verovati je da ce cene ovog popularnog brenda u Srbiji biti, naravno, vece...ali, obilazeci npr. Zaru, proslog meseca u Becu i Cirihu, uočila sam da su cene iste kao kod nas, samo sto je tamo izbor tih "krpica" znatno veci, a i snizenja pojedinih modela su bukvalno - svakodnevna, što kod nas nije slučaj. I tamo se Zara brend tretira kao linija za srednji stalež, svako ko ima iole viši stndard tamo ne zalazi ili zalazi za tacno odredjene delove garderobe koje ne želi iz principa vise da plati. Slično je i sa H&M-om, koji je svakako bolji od terranove ili manga... solidan kvalitet za svakodnevnu garderobu koja uspešno prati trendove (makar i kao kineska varijanta), skoro svakom dostupna po ceni - to je jednostavno H&M. O kupovini garderobe za decu, da se ne govori. Svakako bolja varijanta nego kineski shop u bloku 70. Imala sam priliku da u laganoj šetnji po ovim radnjama, za bukvalno 15 eura kupim zimske helanke i džemperak koji mi sasvim dobro služe u kućnoj varijanti ili pri izlasku u setnju po kraju. Sve u svemu, dolazak ovih rado vidjenih stranaca u Beograd je lep dogadjaj. Sto se mene tice- samo da za njima dođe i IKEA!

eu

pre 15 godina

Ne preterujte,Hennes i Mauritz imaju dobar kvalitet i manje dobar kvalitet,cela Evropa se oblaci kod njih,odeca je za jednu,dve sezone i to je to.

mile

pre 15 godina

Cene u Zari su skoro indenticne kao u Spaniji. Ima jedna zackoljica. Srednja klasa u Spaniji prima oko 2000 evra. Kod nas 300.
(Maja, 20. decembar 2008 00:21)

Majo, u Spaniji srednja klasa ima maksimalno oko 1200 evra (lekar,nastavnik...) a ne 2000 hiljade. A uprkos tome cene u Zari su barem 50% nize nego u Beogradu. Isto vazi i za sve druge marke slicnog kvaliteta. Prema tome, isto ocekujmo i sa ovim brendom. Na zalost.

tijana

pre 15 godina

Kvalitet je daleko bolji nego sto mnogi misle.Imama stvari iz H&M vec par sezona i nista in ne fali.Ima sintetike ali mozes da nadjes i kvalitetnu robu .I da Zara sa svojim cenama koje su duplo skuplje je bolja zbog visine cene.Pa i Boss u svetu imam nevidjene popuste .Da ne pricam da u NY mozes starke da kupis za 20e a iste majice Nike su duplo jeftinije.Nije sve stop je skupo i kvalitetno !

Basler

pre 15 godina

ne zelim da budem arogantan al stvarno mi nije jasno cemu ta radost zato sto se otvara neke prosecna radnja, koja btw i nema neki kvalitetan asortiman..
koja je sledeca radnja,C&A?
tuzno...

lala u kini

pre 15 godina

Upravo u trznom centru pored koga zivim ima jedna od prodavnica ove robne marke kroz koju obicno prolazim na putu do metroa. Kada udjem u H&M osecam se kao da sam usao u Ikeu za odecu. Rec je o konceptu masovnosti, jeftinoce i loseg kvaliteta. Tu je i "ultra moderni" dizajn ciji je rok trajanja sest meseci. Sve u svemu ne preporucujem nikom ko iole drzi do sebe i svoje elegancije.

zrenjaninka

pre 15 godina

Ne znam kakav je kvalitet H&M proizvoda, ali na zalost, mi u Zrenjaninu bi bili srecni da imamo u nasem gradu makar i Zaru, Mango, Teranovu...
Od mnogobrojnih 'butika' u zrenjaninu, sve samo bofl i krpe za jednokratnu upotrebu, po prosecnim cenama od 15-20e za majicu, dzemper...

Putnik

pre 15 godina

Globalna politika cena H&M bi bila šok za srpsko tržište. Iskreno sumnjam da će se tako nešto desiti jer ipak ovde vlada monopol. U najpoznatijem tržnom centru u Ljubljani u H&M radnji kupio sam mušku kapu za 2,45 Eur (zvuči neverovatno?). Mislim po toj ceni da nema ni kod braće iz bloka 70. A uveravam Vas da je kapa odlična.

Novosadjanka

pre 15 godina

@Cedomir,
pozdravljam Te.
Ja sam pre 6 godina kupila pamucni dzemper u istoj toj radnji na V aveniji u NY i jos uvek ga ponekad obucem i nista mu ne fali. Od 3 H&M prodavnice koje sam videla u NY ta je najbolja, znaci asortiman robe se ipak razlikuje od prodavnice do prodavnice, barem u New Yorku. Radujem se otvaranju radnje u Beogradu, mada sam u Beogradu vec kupila nekoliko H&M bluza u TC Millenium. H&M garderobu uvek mozete ukombinovati i sa nekim skupljim odevnim predmetom. Bas je i sustina u balansiranju izmedju skupog i jeftinog. U H&M nisu sve stvari podjednako kvalitetne, ali imate veliku mogucnost izbora. Mislim da je najkvalitetnija decja garderoba, koju komotno moze nepromenjenu da nasledi i mladje dete.

London

pre 15 godina

Ne znam chemu tolika neverica vezana za cene. U Novembru sam ushla u Zaru u Beogradu i cene su IDENTICHNE kao u Londonu, kao i kolekcija. Ista stvar je i sa Mangom, Verujem da ce ista biti i s H&M-om.

snl

pre 15 godina

Drage moje ,niste rekle nista novo,svi mi znamo da se kvalitet placa,ko moze i hoce nek plati.Drago mi je sto zivim u zemlji gde se obraca malo paznje na takve stvari,mi se ovde ne bojimo sintetike,bitno nam je da izgledamo pristojno i cisto.

djurdja

pre 15 godina

Ja vec tri godine kupujem H&M ovde kod nas u Beogradu,u TC Milenium u butiku Scandinavian design, tako da nije prva prodavnica, Cene iste kao svuda po svetu,,,A usluga, VRH!

Djordje

pre 15 godina

Hhaha pa problem je samo shto 10% mladih u zemlji nije preshlo granicu tako da cje manjina ljudi da provali da je skuplje duplo nego preko.A fora je kao i uvek shto tih 10% ko i da ne postoji tako da nikom nishta.Cene ce biti duplo skuplje a mi cemo i dalje da qpijemo h&m garderobu preko. Pozdrav!!!

Ratko Jevtovic

pre 15 godina

"Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari!" rece jedan mudar covek. Ali ako se uporno trazi, moze da se naleti. Retko doduse! Sretan shopping!

Urbaniak

pre 15 godina

H&M ovde na zapadu je ko da kupujes salvete, super, obuces, operes par puta, trahe jednu sezonu i super. Jeftino je i to je to.
Nego ovo sa cenema. NIste shvatili znacenje glagola "uskladiti". To znaci, na cenu po kojoj se prodaje na zapadu, ugraditi dodatnih minimum 100% i cena je uskladjena.
Ja uopste ne sumnjam da cene biti "uskladjenje".

estrenola

pre 15 godina

ahhaha da, cene ce bas biti kao u inostranstvu! :D lol
ali dobro, sacekacu da vidim, mozda se i prevarim...

a svi koji komentarisu kvalitet, ako im h&m ne odgovara, neka kupuju d&g, gucci... itd...
h&m je roba za srednju klasu, koja je na zapadu i najbrojnija.. i nikome nista ne fali... ali posto vidim, da u srbiji preovladava visa klasa...pa, izvolite u elitnije prodavnice.
dobijate onoliko koliko ste para dali.

srecni praznici!

Cedomir

pre 15 godina

Hteo bih da zapušim usta svima onima koji kude kvalitet ove odeće. U junu 2008. Na V aveniji u NY, kupio sam brdo garderobe sebi i svojima. Posle mase pranja, ama baš nijedna stvar nije izgubila na izgledu. 4 tanja džempera od 25$ svaki, iz letnje kolekcije, nepromenjenog su izgleda...Farmerke od 40$ iste su i sad...Košulje kratkih rukava od po 15$, šorcevi za plažu od 20$...sve je iz Malezije uglavnom i bolje mi izgleda od bilo čega iz BG-a. Samo, u isto vreme čuo sam se s ortakinjom iz Švajcarske, iste su cene, ali u eur, npr. košulja od 25$ - 25EUR, a odnos je bio 1:1,6. To je mana Evrope generalno i razlog za tako masovne odlaske Evropljana u NY ovog leta...To nije slučaj samo za H&M..Nego, ajde da vidimo koliko će ova naša prodaja imati uopšte veze sa H&M pričom..

Maja Tomic

pre 15 godina

Takodje, imam iskustva iz nekih svetskih gradskih centara, cene su povoljne i imaju puuuno dobrih stvari,ali isto tako i stvari koje su nikakvog kvaliteta...samo treba napraviti dobru selekciju...jedva cekam da vidim cene,samo se plasim da ce mi rogovi iskociti tad...:)

snl

pre 15 godina

Upravo o tome se radi.Kupis majicu za 10 evrica,obuces je pet puta ,bacis je i kupis drugu.To oni i hoce.Ko jos nosi istu zimsku jaknu 2,3godine ,niko.Bitan je promet.Isto je sa elektricnim uredjajima,patikama,namestajom itd.

gggg

pre 15 godina

Prestala sam da kupujem u H&M i slicnim prodavnicama. Bas kao sto je neko rekao, kvalitet robe vise nije kao nekada. Nekada sam izlazila sa povecom kesom sa puno stvarcica od kojih pola vise nije za upotrebu posle 2-3 pranja. Brzo je ormar bio pun garderobe, a ja nemam sta da obucem, a da sam zadovoljna. Sada iz prodavnice izlazim sa malom kesom u kojoj je obicno jedna stvar, ali zato nema zabune sta danas da obucem.
Glasam za malo kvalitetne robe, umesto mnogo krpica od sintetike.

kalli

pre 15 godina

pre je H&M bio mnogo kvlaitetniji nego sada, ali i dalje je cena jako nisko i povoljna chak iako tu stvar obuchete samo par puta...kod nas sigurno nece tako biti jer chim kazu da ne otvara direktno H&M nego Zekstra - pishi - propalo..

wildcat

pre 15 godina

Cene ce mozda i biti uskladjene sa onim u svetu. Sto se tice kvaliteta on upravo i odgovara ceni, ne treba se zaliti na to. Upravo su mi se juce oparale njihove rukavice, ali su i kostale 5 eura. Stvar je u tome da je njihova garderoba pristupacna, nije pravljena da traje tako da cete svake sezone biti u novim krpicama po pristupacnoj ceni. Ja navijam da dodju, ne mogu svaki put da vucem prepun kofer garderobe u povratku svaki put kad predjem granu.

snl

pre 15 godina

Kakav kvalitet takva i cena.Sto se brojeva tice za zene je uglavnom 36-44 zastupljen,za 30 evra mozete sebi kupiti dobre pantalone,15 evra bluza,jakne za otprilike 50-80 evra,decje farmerice 20 evra itd.Nama ovde cene odgovaraju,ako hoces da si solidno obucen,oni su po meni najbolji.Zanima me kakve ce cene biti u Srbiji?

branka

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da se toliko radujete krpicama koje su toliko loseg kvaliteta da se prosto covek zapita za sta je dao i minimalnu sumu novca!!!
Bice kao i Zara, koja je svuda preko na samom dnu lestvice a kod nas 'kvalitet'!!!
Uostalom, ima vremena uvericete se sami u kvalitet H&M marke ;)

Aca

pre 15 godina

davna su vremena kad su h&m prodavali relativno kvalitetnu robu, i gde je xl ili xxl odgovarao nekim evropskim standardima.sad su to niskokvalitetni tekstili, proizvedeni u kini ili slicnim zemljama, gde 3xl (koji je gotovo nemoguce naci, jer se vrlo brzo rasproda) odgovara nekom xxl.imam jos neke farmerice h&m s kraja 90tih, kao i neke dukserice, i sve mi odgovaraju.a sad je trazenje odgovarajuce velicine u njihovim prodavnicama postalo gubljenje vremena.
Dobra vest za ljude do 1.80.

Marko - Vracar

pre 15 godina

"Kako je rekla, cene će biti usklađene sa cenama tog brenda u drugim prodavnicma u svetu".
E i to cudo da vidim. Za sada svi brendovi zastupljeni kod nas su 50-100% skuplji od istih u Z Evropi.
Ako u ovom "nasem" H&M-u budem mogao da kupim solidan somotski sako za 25 evra, dobre bodice za mog klinca za 1-2 evra, ako duksevi cenom ne budu prelazili 15 evra, ja cu Zekstri da skinem kapu.
(zasto li sumnjam u ovo?)

Svejedno, u duhu svetske ekonomske krize, nove godine i beogradskog pomodarstva, Zekstra ce se razbiti od prodaje u prve 2 nedelje.

Finkinja

pre 15 godina

Wooow, 'ajd' i ovo cudo da vidim! Ja zivim u Helsinkiju i obozavam da kupujem garderobu u H&M-u jer je zaista jevtina i kvalitet nije los. Odavno ne kupujem nista u BGu jer je sve skuplje i bofl. Tako da me bas interesuje da l' ce Zara zaista da prodaje po "pravim" cenama, a ne da napumpa neku nulu na kraju...

JSaramago

pre 15 godina

Lepo je sto se desavaju nove stvari u Beogradu...ali H/M nije neki pomak u ponudi kvalitetne garderobe...malo bolja varijanta Terranove..

Lola

pre 15 godina

danima vec idem ulicom i chitam reklame "najpoznatiji shvedski brend u beogradu" i mislim se kako nismo te srece da to bude H&M... ah, divote!!! :) moram priznati da sam bash srecna.. samo bi im bilo bolje da i cene budu H&M-ovske, a ne da bude preskupo.

Jelena

pre 15 godina

Lepa vest, a bila bi jos lepsa ako je ovo o cenama tacno. Vrlo dobro znam kakve su cene H&M garderobe u Skandinaviji, Nemackoj, Becu i Budimpesti, jer godinama nosim ovu robnu marku, pa jedva cekam da proverim kako ce biti kod nas.

Maja_V

pre 15 godina

U svetu su ove radnje tezak dzabaluk.
Molim sve beogradske smizle, koje nikad nisu presle granicu, da ne placaju te rite (70 odsto) po ceni Sanela. To je do sada bio slucaj, ovce su za sisanje.

Maja_V

pre 15 godina

U svetu su ove radnje tezak dzabaluk.
Molim sve beogradske smizle, koje nikad nisu presle granicu, da ne placaju te rite (70 odsto) po ceni Sanela. To je do sada bio slucaj, ovce su za sisanje.

Marko - Vracar

pre 15 godina

"Kako je rekla, cene će biti usklađene sa cenama tog brenda u drugim prodavnicma u svetu".
E i to cudo da vidim. Za sada svi brendovi zastupljeni kod nas su 50-100% skuplji od istih u Z Evropi.
Ako u ovom "nasem" H&M-u budem mogao da kupim solidan somotski sako za 25 evra, dobre bodice za mog klinca za 1-2 evra, ako duksevi cenom ne budu prelazili 15 evra, ja cu Zekstri da skinem kapu.
(zasto li sumnjam u ovo?)

Svejedno, u duhu svetske ekonomske krize, nove godine i beogradskog pomodarstva, Zekstra ce se razbiti od prodaje u prve 2 nedelje.

Jelena

pre 15 godina

Lepa vest, a bila bi jos lepsa ako je ovo o cenama tacno. Vrlo dobro znam kakve su cene H&M garderobe u Skandinaviji, Nemackoj, Becu i Budimpesti, jer godinama nosim ovu robnu marku, pa jedva cekam da proverim kako ce biti kod nas.

estrenola

pre 15 godina

ahhaha da, cene ce bas biti kao u inostranstvu! :D lol
ali dobro, sacekacu da vidim, mozda se i prevarim...

a svi koji komentarisu kvalitet, ako im h&m ne odgovara, neka kupuju d&g, gucci... itd...
h&m je roba za srednju klasu, koja je na zapadu i najbrojnija.. i nikome nista ne fali... ali posto vidim, da u srbiji preovladava visa klasa...pa, izvolite u elitnije prodavnice.
dobijate onoliko koliko ste para dali.

srecni praznici!

gggg

pre 15 godina

Prestala sam da kupujem u H&M i slicnim prodavnicama. Bas kao sto je neko rekao, kvalitet robe vise nije kao nekada. Nekada sam izlazila sa povecom kesom sa puno stvarcica od kojih pola vise nije za upotrebu posle 2-3 pranja. Brzo je ormar bio pun garderobe, a ja nemam sta da obucem, a da sam zadovoljna. Sada iz prodavnice izlazim sa malom kesom u kojoj je obicno jedna stvar, ali zato nema zabune sta danas da obucem.
Glasam za malo kvalitetne robe, umesto mnogo krpica od sintetike.

branka

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da se toliko radujete krpicama koje su toliko loseg kvaliteta da se prosto covek zapita za sta je dao i minimalnu sumu novca!!!
Bice kao i Zara, koja je svuda preko na samom dnu lestvice a kod nas 'kvalitet'!!!
Uostalom, ima vremena uvericete se sami u kvalitet H&M marke ;)

snl

pre 15 godina

Upravo o tome se radi.Kupis majicu za 10 evrica,obuces je pet puta ,bacis je i kupis drugu.To oni i hoce.Ko jos nosi istu zimsku jaknu 2,3godine ,niko.Bitan je promet.Isto je sa elektricnim uredjajima,patikama,namestajom itd.

JSaramago

pre 15 godina

Lepo je sto se desavaju nove stvari u Beogradu...ali H/M nije neki pomak u ponudi kvalitetne garderobe...malo bolja varijanta Terranove..

NoUna

pre 15 godina

Samo obavestim sve one koji nameravaju da dodju i vide "cudo nevidjeno" da se ne muce... Sramota je da se ona mala i nesredjena radnjica u kojoj jedva da ima 40 artikala zove H&M!!! Koja fora!!! Hahahaaaahahaaa

Lola

pre 15 godina

danima vec idem ulicom i chitam reklame "najpoznatiji shvedski brend u beogradu" i mislim se kako nismo te srece da to bude H&M... ah, divote!!! :) moram priznati da sam bash srecna.. samo bi im bilo bolje da i cene budu H&M-ovske, a ne da bude preskupo.

Finkinja

pre 15 godina

Wooow, 'ajd' i ovo cudo da vidim! Ja zivim u Helsinkiju i obozavam da kupujem garderobu u H&M-u jer je zaista jevtina i kvalitet nije los. Odavno ne kupujem nista u BGu jer je sve skuplje i bofl. Tako da me bas interesuje da l' ce Zara zaista da prodaje po "pravim" cenama, a ne da napumpa neku nulu na kraju...

djurdja

pre 15 godina

Ja vec tri godine kupujem H&M ovde kod nas u Beogradu,u TC Milenium u butiku Scandinavian design, tako da nije prva prodavnica, Cene iste kao svuda po svetu,,,A usluga, VRH!

nikolic nebojsa

pre 15 godina

Bruka i sramota!Zar zaista sve u Srbiji mora bas do te mere da bude obesmisljeno.
Ovo nema nikakve veze sa H&M.10 puta manji lokal nego u svetu,muski deo je bukvalno 1 stender sa 5 stvari!!!Ne karikiram.
Zbog toga im Svedani nisu dozvolili da se igde vidi ime firme.Na izlogu pise Hit cene,kao kod Kineza.Uzas.

kalli

pre 15 godina

pre je H&M bio mnogo kvlaitetniji nego sada, ali i dalje je cena jako nisko i povoljna chak iako tu stvar obuchete samo par puta...kod nas sigurno nece tako biti jer chim kazu da ne otvara direktno H&M nego Zekstra - pishi - propalo..

Ratko Jevtovic

pre 15 godina

"Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari!" rece jedan mudar covek. Ali ako se uporno trazi, moze da se naleti. Retko doduse! Sretan shopping!

snl

pre 15 godina

Kakav kvalitet takva i cena.Sto se brojeva tice za zene je uglavnom 36-44 zastupljen,za 30 evra mozete sebi kupiti dobre pantalone,15 evra bluza,jakne za otprilike 50-80 evra,decje farmerice 20 evra itd.Nama ovde cene odgovaraju,ako hoces da si solidno obucen,oni su po meni najbolji.Zanima me kakve ce cene biti u Srbiji?

Urbaniak

pre 15 godina

H&M ovde na zapadu je ko da kupujes salvete, super, obuces, operes par puta, trahe jednu sezonu i super. Jeftino je i to je to.
Nego ovo sa cenema. NIste shvatili znacenje glagola "uskladiti". To znaci, na cenu po kojoj se prodaje na zapadu, ugraditi dodatnih minimum 100% i cena je uskladjena.
Ja uopste ne sumnjam da cene biti "uskladjenje".

Aca

pre 15 godina

davna su vremena kad su h&m prodavali relativno kvalitetnu robu, i gde je xl ili xxl odgovarao nekim evropskim standardima.sad su to niskokvalitetni tekstili, proizvedeni u kini ili slicnim zemljama, gde 3xl (koji je gotovo nemoguce naci, jer se vrlo brzo rasproda) odgovara nekom xxl.imam jos neke farmerice h&m s kraja 90tih, kao i neke dukserice, i sve mi odgovaraju.a sad je trazenje odgovarajuce velicine u njihovim prodavnicama postalo gubljenje vremena.
Dobra vest za ljude do 1.80.

Cedomir

pre 15 godina

Hteo bih da zapušim usta svima onima koji kude kvalitet ove odeće. U junu 2008. Na V aveniji u NY, kupio sam brdo garderobe sebi i svojima. Posle mase pranja, ama baš nijedna stvar nije izgubila na izgledu. 4 tanja džempera od 25$ svaki, iz letnje kolekcije, nepromenjenog su izgleda...Farmerke od 40$ iste su i sad...Košulje kratkih rukava od po 15$, šorcevi za plažu od 20$...sve je iz Malezije uglavnom i bolje mi izgleda od bilo čega iz BG-a. Samo, u isto vreme čuo sam se s ortakinjom iz Švajcarske, iste su cene, ali u eur, npr. košulja od 25$ - 25EUR, a odnos je bio 1:1,6. To je mana Evrope generalno i razlog za tako masovne odlaske Evropljana u NY ovog leta...To nije slučaj samo za H&M..Nego, ajde da vidimo koliko će ova naša prodaja imati uopšte veze sa H&M pričom..

Maja Tomic

pre 15 godina

Takodje, imam iskustva iz nekih svetskih gradskih centara, cene su povoljne i imaju puuuno dobrih stvari,ali isto tako i stvari koje su nikakvog kvaliteta...samo treba napraviti dobru selekciju...jedva cekam da vidim cene,samo se plasim da ce mi rogovi iskociti tad...:)

snl

pre 15 godina

Drage moje ,niste rekle nista novo,svi mi znamo da se kvalitet placa,ko moze i hoce nek plati.Drago mi je sto zivim u zemlji gde se obraca malo paznje na takve stvari,mi se ovde ne bojimo sintetike,bitno nam je da izgledamo pristojno i cisto.

mile

pre 15 godina

Cene u Zari su skoro indenticne kao u Spaniji. Ima jedna zackoljica. Srednja klasa u Spaniji prima oko 2000 evra. Kod nas 300.
(Maja, 20. decembar 2008 00:21)

Majo, u Spaniji srednja klasa ima maksimalno oko 1200 evra (lekar,nastavnik...) a ne 2000 hiljade. A uprkos tome cene u Zari su barem 50% nize nego u Beogradu. Isto vazi i za sve druge marke slicnog kvaliteta. Prema tome, isto ocekujmo i sa ovim brendom. Na zalost.

London

pre 15 godina

Ne znam chemu tolika neverica vezana za cene. U Novembru sam ushla u Zaru u Beogradu i cene su IDENTICHNE kao u Londonu, kao i kolekcija. Ista stvar je i sa Mangom, Verujem da ce ista biti i s H&M-om.

Neverna Tomislava

pre 15 godina

Mogu samo da kažem "srpska posla". Za puni asortiman H&M-a ne bi bio dovoljan ni prostor koji Zekstra ima u Knez Mihajlovoj ulici, a kamoli ono polu-ćoše sa "lomivrat" stepenicama napunjeno robom koja je očigledno ostala nedistribuirana u mađarskim magacinima. I to po paprenim cenama, za taj nivo. Veći i kvalitetniji izbor ženske garderobe je u TC Milenijum na 20 puta manjem prostoru u XM Scandinavian design kod devojaka koje otvoreno kažu da uvoze upravo robu koja preostane na lageru u Mađarskoj. Ne bi me čudilo da šveđani stave tačku na ovu farsu, i to vrlo brzo.

Novosadjanka

pre 15 godina

@Cedomir,
pozdravljam Te.
Ja sam pre 6 godina kupila pamucni dzemper u istoj toj radnji na V aveniji u NY i jos uvek ga ponekad obucem i nista mu ne fali. Od 3 H&M prodavnice koje sam videla u NY ta je najbolja, znaci asortiman robe se ipak razlikuje od prodavnice do prodavnice, barem u New Yorku. Radujem se otvaranju radnje u Beogradu, mada sam u Beogradu vec kupila nekoliko H&M bluza u TC Millenium. H&M garderobu uvek mozete ukombinovati i sa nekim skupljim odevnim predmetom. Bas je i sustina u balansiranju izmedju skupog i jeftinog. U H&M nisu sve stvari podjednako kvalitetne, ali imate veliku mogucnost izbora. Mislim da je najkvalitetnija decja garderoba, koju komotno moze nepromenjenu da nasledi i mladje dete.

tijana

pre 15 godina

Kvalitet je daleko bolji nego sto mnogi misle.Imama stvari iz H&M vec par sezona i nista in ne fali.Ima sintetike ali mozes da nadjes i kvalitetnu robu .I da Zara sa svojim cenama koje su duplo skuplje je bolja zbog visine cene.Pa i Boss u svetu imam nevidjene popuste .Da ne pricam da u NY mozes starke da kupis za 20e a iste majice Nike su duplo jeftinije.Nije sve stop je skupo i kvalitetno !

eu

pre 15 godina

Ne preterujte,Hennes i Mauritz imaju dobar kvalitet i manje dobar kvalitet,cela Evropa se oblaci kod njih,odeca je za jednu,dve sezone i to je to.

Putnik

pre 15 godina

Globalna politika cena H&M bi bila šok za srpsko tržište. Iskreno sumnjam da će se tako nešto desiti jer ipak ovde vlada monopol. U najpoznatijem tržnom centru u Ljubljani u H&M radnji kupio sam mušku kapu za 2,45 Eur (zvuči neverovatno?). Mislim po toj ceni da nema ni kod braće iz bloka 70. A uveravam Vas da je kapa odlična.

sonja

pre 15 godina

Sudeci po cenama H&M-a u gradovima zap. Evrope i Budimpešti (u koje sam se lično uverila) sve su cene ujednacene, ali je to pre svega zbog EU politike cena. Kako mi (naravno i na žalost)ne spadamo u EU familiju, za verovati je da ce cene ovog popularnog brenda u Srbiji biti, naravno, vece...ali, obilazeci npr. Zaru, proslog meseca u Becu i Cirihu, uočila sam da su cene iste kao kod nas, samo sto je tamo izbor tih "krpica" znatno veci, a i snizenja pojedinih modela su bukvalno - svakodnevna, što kod nas nije slučaj. I tamo se Zara brend tretira kao linija za srednji stalež, svako ko ima iole viši stndard tamo ne zalazi ili zalazi za tacno odredjene delove garderobe koje ne želi iz principa vise da plati. Slično je i sa H&M-om, koji je svakako bolji od terranove ili manga... solidan kvalitet za svakodnevnu garderobu koja uspešno prati trendove (makar i kao kineska varijanta), skoro svakom dostupna po ceni - to je jednostavno H&M. O kupovini garderobe za decu, da se ne govori. Svakako bolja varijanta nego kineski shop u bloku 70. Imala sam priliku da u laganoj šetnji po ovim radnjama, za bukvalno 15 eura kupim zimske helanke i džemperak koji mi sasvim dobro služe u kućnoj varijanti ili pri izlasku u setnju po kraju. Sve u svemu, dolazak ovih rado vidjenih stranaca u Beograd je lep dogadjaj. Sto se mene tice- samo da za njima dođe i IKEA!

zrenjaninka

pre 15 godina

Ne znam kakav je kvalitet H&M proizvoda, ali na zalost, mi u Zrenjaninu bi bili srecni da imamo u nasem gradu makar i Zaru, Mango, Teranovu...
Od mnogobrojnih 'butika' u zrenjaninu, sve samo bofl i krpe za jednokratnu upotrebu, po prosecnim cenama od 15-20e za majicu, dzemper...

Djordje

pre 15 godina

Hhaha pa problem je samo shto 10% mladih u zemlji nije preshlo granicu tako da cje manjina ljudi da provali da je skuplje duplo nego preko.A fora je kao i uvek shto tih 10% ko i da ne postoji tako da nikom nishta.Cene ce biti duplo skuplje a mi cemo i dalje da qpijemo h&m garderobu preko. Pozdrav!!!

wildcat

pre 15 godina

Cene ce mozda i biti uskladjene sa onim u svetu. Sto se tice kvaliteta on upravo i odgovara ceni, ne treba se zaliti na to. Upravo su mi se juce oparale njihove rukavice, ali su i kostale 5 eura. Stvar je u tome da je njihova garderoba pristupacna, nije pravljena da traje tako da cete svake sezone biti u novim krpicama po pristupacnoj ceni. Ja navijam da dodju, ne mogu svaki put da vucem prepun kofer garderobe u povratku svaki put kad predjem granu.

Tijana

pre 15 godina

totalno razocarenje. ovo je deseti deo kolekcije (koje mozete da vidite napolju ili online), a i to sto je odabrano je katastrofalno. prodavnica je skucena i lose organizovana.

ne vredi ni prosetati pored, a kamoli uci :(

magic

pre 15 godina

Kao sto je vec naveo Nebojsa Nikolic u jednom od prethodnih komentara, muska "kolekcija" se bukavalno svodi na 6 ofingera sa jednim dzemperom, sakoom i kosuljom (ali zato u vise velicina, ha ha)!

S druge strane, cene jesu zaista niske, npr. zenski dzemper kosta 1200 din. Za roditelje je bolje da pogledaju u donjem spratu (podrumu) gde se nalaze "kids" i "home" odeljci koji su tu i tamo bolje snabdeveni.

H&M ne vredi otvarati u tako malim prostorima, jer i poenta odlaska u ovu radnju jeste da medju gomilom lose ili nekvalitetne robe izvuces tu jednu koja valja. U 80 kvadrata, koliko ima Zekstra (bivsa knjizara), ovo prosto nije moguce.

Ostaje da se saceka shopping centar kod CK, koji bi trebalo (valjda) da se otvori pocetkom naredne godine, i kako su najavili, trebalo da izmedju ostalog ima i oficijalni H&M.

alex

pre 15 godina

Ocigledno je da H&M nije Zekstri dao generalno zastupnistvo.Ono mnogo kosta (pretpostavljam da to nije bio problem,
jer ko ne bi platio za marku na kojoj ce sigurno zaraditi) ali ocigledno H&M ima plan da sam udje na nase trziste jednog
dana.
Zekstra je samo uvoznik i kao takva nema pravo da otvara radnje sa logom H&M.
Da bi neko postao generalni zastupnik mora imati debelo iskustvo sto Delta ,MPC pa i Zekstra imaju jer su svi zastupnici velikih imena.
Zekstra pre svega Diesel-a i Max Mare.
Trazeci po netu nasao sam intervju koji je Sinisa Brasanac jedan od menadzera MPC grupe dao bugarskom sajtu koji se bavi stranim ulaganjima .DA bi se intervju procitao mora da se plati clanarina...ali i preko gugla se mogu naci delovi intervjua u kojima govori koji ce
brendovi biti u Uscu . (Zara,Zara Home,Oysho,Pull & Bear,Stradivarius, Bershka,IDEA ,Springfield, Mango,Reebok,Sephora,Big Bang (deo Merkura nesto kao Tehnomarket),Marks & Spencer, New Yorker,Peek & Cloppenburg (multibrend radnja).
I u jednom delu spominje H&M i kaze ''sa njima jos pregovaramo'' i '' ja mislim da H&M nece uci na nase trziste pre 2009''

Probajte ukucajte na googlu : Sinisa Brasanac H&M ili Sinisa Brasanac H&M Usce

Nadam se da ce neko platiti i procitati ceo intervju smile
http://www.propertyxpress.com/interview … _investors

Alexiss

pre 15 godina

Sestra i ja smo otisle prvi dan da vidimo dugo ocekivani HM i vise nikada necemo uci u tu prodavnicu.Razocarane smo!Kako ih nije sramota da prave toliku euforiju ni oko cega!Mi smo za pravi HM.

Basler

pre 15 godina

ne zelim da budem arogantan al stvarno mi nije jasno cemu ta radost zato sto se otvara neke prosecna radnja, koja btw i nema neki kvalitetan asortiman..
koja je sledeca radnja,C&A?
tuzno...

Marija

pre 15 godina

Ja sam iz Novog Sada.
Kupujem u H&M kad god mi se za to ukaze prilika. Obicno se sa putovanja vracam sa punim koferom stvari iz njihovih radnji, a moj novčanik pritom to skoro ni ne oseti :)
Najbolji su stvarno a cene su ekstra povoljne!
E sad...Beogradjani kazite mi - jel vredi da dolazim u Bg? Tj.koliko su "začinili" cene i kakva je ponuda?
Hvala :)

lala u kini

pre 15 godina

Upravo u trznom centru pored koga zivim ima jedna od prodavnica ove robne marke kroz koju obicno prolazim na putu do metroa. Kada udjem u H&M osecam se kao da sam usao u Ikeu za odecu. Rec je o konceptu masovnosti, jeftinoce i loseg kvaliteta. Tu je i "ultra moderni" dizajn ciji je rok trajanja sest meseci. Sve u svemu ne preporucujem nikom ko iole drzi do sebe i svoje elegancije.

Jelena

pre 15 godina

Mi kupujemo a ko placa, mislim d ali se iko pita ko proizvodi tu odecu u Bangladesu, Indiji ok, u Turskoj i Rumuniji mozda neke tekstilne radnice ali u drugim zemljama, ko?

branka

pre 15 godina

Ne mogu da verujem da se toliko radujete krpicama koje su toliko loseg kvaliteta da se prosto covek zapita za sta je dao i minimalnu sumu novca!!!
Bice kao i Zara, koja je svuda preko na samom dnu lestvice a kod nas 'kvalitet'!!!
Uostalom, ima vremena uvericete se sami u kvalitet H&M marke ;)

lala u kini

pre 15 godina

Upravo u trznom centru pored koga zivim ima jedna od prodavnica ove robne marke kroz koju obicno prolazim na putu do metroa. Kada udjem u H&M osecam se kao da sam usao u Ikeu za odecu. Rec je o konceptu masovnosti, jeftinoce i loseg kvaliteta. Tu je i "ultra moderni" dizajn ciji je rok trajanja sest meseci. Sve u svemu ne preporucujem nikom ko iole drzi do sebe i svoje elegancije.

Aca

pre 15 godina

davna su vremena kad su h&m prodavali relativno kvalitetnu robu, i gde je xl ili xxl odgovarao nekim evropskim standardima.sad su to niskokvalitetni tekstili, proizvedeni u kini ili slicnim zemljama, gde 3xl (koji je gotovo nemoguce naci, jer se vrlo brzo rasproda) odgovara nekom xxl.imam jos neke farmerice h&m s kraja 90tih, kao i neke dukserice, i sve mi odgovaraju.a sad je trazenje odgovarajuce velicine u njihovim prodavnicama postalo gubljenje vremena.
Dobra vest za ljude do 1.80.

Maja_V

pre 15 godina

U svetu su ove radnje tezak dzabaluk.
Molim sve beogradske smizle, koje nikad nisu presle granicu, da ne placaju te rite (70 odsto) po ceni Sanela. To je do sada bio slucaj, ovce su za sisanje.

JSaramago

pre 15 godina

Lepo je sto se desavaju nove stvari u Beogradu...ali H/M nije neki pomak u ponudi kvalitetne garderobe...malo bolja varijanta Terranove..

London

pre 15 godina

Ne znam chemu tolika neverica vezana za cene. U Novembru sam ushla u Zaru u Beogradu i cene su IDENTICHNE kao u Londonu, kao i kolekcija. Ista stvar je i sa Mangom, Verujem da ce ista biti i s H&M-om.

gggg

pre 15 godina

Prestala sam da kupujem u H&M i slicnim prodavnicama. Bas kao sto je neko rekao, kvalitet robe vise nije kao nekada. Nekada sam izlazila sa povecom kesom sa puno stvarcica od kojih pola vise nije za upotrebu posle 2-3 pranja. Brzo je ormar bio pun garderobe, a ja nemam sta da obucem, a da sam zadovoljna. Sada iz prodavnice izlazim sa malom kesom u kojoj je obicno jedna stvar, ali zato nema zabune sta danas da obucem.
Glasam za malo kvalitetne robe, umesto mnogo krpica od sintetike.

snl

pre 15 godina

Drage moje ,niste rekle nista novo,svi mi znamo da se kvalitet placa,ko moze i hoce nek plati.Drago mi je sto zivim u zemlji gde se obraca malo paznje na takve stvari,mi se ovde ne bojimo sintetike,bitno nam je da izgledamo pristojno i cisto.

Basler

pre 15 godina

ne zelim da budem arogantan al stvarno mi nije jasno cemu ta radost zato sto se otvara neke prosecna radnja, koja btw i nema neki kvalitetan asortiman..
koja je sledeca radnja,C&A?
tuzno...

wildcat

pre 15 godina

Cene ce mozda i biti uskladjene sa onim u svetu. Sto se tice kvaliteta on upravo i odgovara ceni, ne treba se zaliti na to. Upravo su mi se juce oparale njihove rukavice, ali su i kostale 5 eura. Stvar je u tome da je njihova garderoba pristupacna, nije pravljena da traje tako da cete svake sezone biti u novim krpicama po pristupacnoj ceni. Ja navijam da dodju, ne mogu svaki put da vucem prepun kofer garderobe u povratku svaki put kad predjem granu.

estrenola

pre 15 godina

ahhaha da, cene ce bas biti kao u inostranstvu! :D lol
ali dobro, sacekacu da vidim, mozda se i prevarim...

a svi koji komentarisu kvalitet, ako im h&m ne odgovara, neka kupuju d&g, gucci... itd...
h&m je roba za srednju klasu, koja je na zapadu i najbrojnija.. i nikome nista ne fali... ali posto vidim, da u srbiji preovladava visa klasa...pa, izvolite u elitnije prodavnice.
dobijate onoliko koliko ste para dali.

srecni praznici!

Urbaniak

pre 15 godina

H&M ovde na zapadu je ko da kupujes salvete, super, obuces, operes par puta, trahe jednu sezonu i super. Jeftino je i to je to.
Nego ovo sa cenema. NIste shvatili znacenje glagola "uskladiti". To znaci, na cenu po kojoj se prodaje na zapadu, ugraditi dodatnih minimum 100% i cena je uskladjena.
Ja uopste ne sumnjam da cene biti "uskladjenje".

Jelena

pre 15 godina

Mi kupujemo a ko placa, mislim d ali se iko pita ko proizvodi tu odecu u Bangladesu, Indiji ok, u Turskoj i Rumuniji mozda neke tekstilne radnice ali u drugim zemljama, ko?

Finkinja

pre 15 godina

Wooow, 'ajd' i ovo cudo da vidim! Ja zivim u Helsinkiju i obozavam da kupujem garderobu u H&M-u jer je zaista jevtina i kvalitet nije los. Odavno ne kupujem nista u BGu jer je sve skuplje i bofl. Tako da me bas interesuje da l' ce Zara zaista da prodaje po "pravim" cenama, a ne da napumpa neku nulu na kraju...

Marko - Vracar

pre 15 godina

"Kako je rekla, cene će biti usklađene sa cenama tog brenda u drugim prodavnicma u svetu".
E i to cudo da vidim. Za sada svi brendovi zastupljeni kod nas su 50-100% skuplji od istih u Z Evropi.
Ako u ovom "nasem" H&M-u budem mogao da kupim solidan somotski sako za 25 evra, dobre bodice za mog klinca za 1-2 evra, ako duksevi cenom ne budu prelazili 15 evra, ja cu Zekstri da skinem kapu.
(zasto li sumnjam u ovo?)

Svejedno, u duhu svetske ekonomske krize, nove godine i beogradskog pomodarstva, Zekstra ce se razbiti od prodaje u prve 2 nedelje.

Cedomir

pre 15 godina

Hteo bih da zapušim usta svima onima koji kude kvalitet ove odeće. U junu 2008. Na V aveniji u NY, kupio sam brdo garderobe sebi i svojima. Posle mase pranja, ama baš nijedna stvar nije izgubila na izgledu. 4 tanja džempera od 25$ svaki, iz letnje kolekcije, nepromenjenog su izgleda...Farmerke od 40$ iste su i sad...Košulje kratkih rukava od po 15$, šorcevi za plažu od 20$...sve je iz Malezije uglavnom i bolje mi izgleda od bilo čega iz BG-a. Samo, u isto vreme čuo sam se s ortakinjom iz Švajcarske, iste su cene, ali u eur, npr. košulja od 25$ - 25EUR, a odnos je bio 1:1,6. To je mana Evrope generalno i razlog za tako masovne odlaske Evropljana u NY ovog leta...To nije slučaj samo za H&M..Nego, ajde da vidimo koliko će ova naša prodaja imati uopšte veze sa H&M pričom..

snl

pre 15 godina

Kakav kvalitet takva i cena.Sto se brojeva tice za zene je uglavnom 36-44 zastupljen,za 30 evra mozete sebi kupiti dobre pantalone,15 evra bluza,jakne za otprilike 50-80 evra,decje farmerice 20 evra itd.Nama ovde cene odgovaraju,ako hoces da si solidno obucen,oni su po meni najbolji.Zanima me kakve ce cene biti u Srbiji?

snl

pre 15 godina

Upravo o tome se radi.Kupis majicu za 10 evrica,obuces je pet puta ,bacis je i kupis drugu.To oni i hoce.Ko jos nosi istu zimsku jaknu 2,3godine ,niko.Bitan je promet.Isto je sa elektricnim uredjajima,patikama,namestajom itd.

sonja

pre 15 godina

Sudeci po cenama H&M-a u gradovima zap. Evrope i Budimpešti (u koje sam se lično uverila) sve su cene ujednacene, ali je to pre svega zbog EU politike cena. Kako mi (naravno i na žalost)ne spadamo u EU familiju, za verovati je da ce cene ovog popularnog brenda u Srbiji biti, naravno, vece...ali, obilazeci npr. Zaru, proslog meseca u Becu i Cirihu, uočila sam da su cene iste kao kod nas, samo sto je tamo izbor tih "krpica" znatno veci, a i snizenja pojedinih modela su bukvalno - svakodnevna, što kod nas nije slučaj. I tamo se Zara brend tretira kao linija za srednji stalež, svako ko ima iole viši stndard tamo ne zalazi ili zalazi za tacno odredjene delove garderobe koje ne želi iz principa vise da plati. Slično je i sa H&M-om, koji je svakako bolji od terranove ili manga... solidan kvalitet za svakodnevnu garderobu koja uspešno prati trendove (makar i kao kineska varijanta), skoro svakom dostupna po ceni - to je jednostavno H&M. O kupovini garderobe za decu, da se ne govori. Svakako bolja varijanta nego kineski shop u bloku 70. Imala sam priliku da u laganoj šetnji po ovim radnjama, za bukvalno 15 eura kupim zimske helanke i džemperak koji mi sasvim dobro služe u kućnoj varijanti ili pri izlasku u setnju po kraju. Sve u svemu, dolazak ovih rado vidjenih stranaca u Beograd je lep dogadjaj. Sto se mene tice- samo da za njima dođe i IKEA!

Ratko Jevtovic

pre 15 godina

"Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari!" rece jedan mudar covek. Ali ako se uporno trazi, moze da se naleti. Retko doduse! Sretan shopping!

Djordje

pre 15 godina

Hhaha pa problem je samo shto 10% mladih u zemlji nije preshlo granicu tako da cje manjina ljudi da provali da je skuplje duplo nego preko.A fora je kao i uvek shto tih 10% ko i da ne postoji tako da nikom nishta.Cene ce biti duplo skuplje a mi cemo i dalje da qpijemo h&m garderobu preko. Pozdrav!!!

djurdja

pre 15 godina

Ja vec tri godine kupujem H&M ovde kod nas u Beogradu,u TC Milenium u butiku Scandinavian design, tako da nije prva prodavnica, Cene iste kao svuda po svetu,,,A usluga, VRH!

Novosadjanka

pre 15 godina

@Cedomir,
pozdravljam Te.
Ja sam pre 6 godina kupila pamucni dzemper u istoj toj radnji na V aveniji u NY i jos uvek ga ponekad obucem i nista mu ne fali. Od 3 H&M prodavnice koje sam videla u NY ta je najbolja, znaci asortiman robe se ipak razlikuje od prodavnice do prodavnice, barem u New Yorku. Radujem se otvaranju radnje u Beogradu, mada sam u Beogradu vec kupila nekoliko H&M bluza u TC Millenium. H&M garderobu uvek mozete ukombinovati i sa nekim skupljim odevnim predmetom. Bas je i sustina u balansiranju izmedju skupog i jeftinog. U H&M nisu sve stvari podjednako kvalitetne, ali imate veliku mogucnost izbora. Mislim da je najkvalitetnija decja garderoba, koju komotno moze nepromenjenu da nasledi i mladje dete.

Jelena

pre 15 godina

Lepa vest, a bila bi jos lepsa ako je ovo o cenama tacno. Vrlo dobro znam kakve su cene H&M garderobe u Skandinaviji, Nemackoj, Becu i Budimpesti, jer godinama nosim ovu robnu marku, pa jedva cekam da proverim kako ce biti kod nas.

kalli

pre 15 godina

pre je H&M bio mnogo kvlaitetniji nego sada, ali i dalje je cena jako nisko i povoljna chak iako tu stvar obuchete samo par puta...kod nas sigurno nece tako biti jer chim kazu da ne otvara direktno H&M nego Zekstra - pishi - propalo..

tijana

pre 15 godina

Kvalitet je daleko bolji nego sto mnogi misle.Imama stvari iz H&M vec par sezona i nista in ne fali.Ima sintetike ali mozes da nadjes i kvalitetnu robu .I da Zara sa svojim cenama koje su duplo skuplje je bolja zbog visine cene.Pa i Boss u svetu imam nevidjene popuste .Da ne pricam da u NY mozes starke da kupis za 20e a iste majice Nike su duplo jeftinije.Nije sve stop je skupo i kvalitetno !

Alexiss

pre 15 godina

Sestra i ja smo otisle prvi dan da vidimo dugo ocekivani HM i vise nikada necemo uci u tu prodavnicu.Razocarane smo!Kako ih nije sramota da prave toliku euforiju ni oko cega!Mi smo za pravi HM.

Lola

pre 15 godina

danima vec idem ulicom i chitam reklame "najpoznatiji shvedski brend u beogradu" i mislim se kako nismo te srece da to bude H&M... ah, divote!!! :) moram priznati da sam bash srecna.. samo bi im bilo bolje da i cene budu H&M-ovske, a ne da bude preskupo.

Maja Tomic

pre 15 godina

Takodje, imam iskustva iz nekih svetskih gradskih centara, cene su povoljne i imaju puuuno dobrih stvari,ali isto tako i stvari koje su nikakvog kvaliteta...samo treba napraviti dobru selekciju...jedva cekam da vidim cene,samo se plasim da ce mi rogovi iskociti tad...:)

Putnik

pre 15 godina

Globalna politika cena H&M bi bila šok za srpsko tržište. Iskreno sumnjam da će se tako nešto desiti jer ipak ovde vlada monopol. U najpoznatijem tržnom centru u Ljubljani u H&M radnji kupio sam mušku kapu za 2,45 Eur (zvuči neverovatno?). Mislim po toj ceni da nema ni kod braće iz bloka 70. A uveravam Vas da je kapa odlična.

zrenjaninka

pre 15 godina

Ne znam kakav je kvalitet H&M proizvoda, ali na zalost, mi u Zrenjaninu bi bili srecni da imamo u nasem gradu makar i Zaru, Mango, Teranovu...
Od mnogobrojnih 'butika' u zrenjaninu, sve samo bofl i krpe za jednokratnu upotrebu, po prosecnim cenama od 15-20e za majicu, dzemper...

mile

pre 15 godina

Cene u Zari su skoro indenticne kao u Spaniji. Ima jedna zackoljica. Srednja klasa u Spaniji prima oko 2000 evra. Kod nas 300.
(Maja, 20. decembar 2008 00:21)

Majo, u Spaniji srednja klasa ima maksimalno oko 1200 evra (lekar,nastavnik...) a ne 2000 hiljade. A uprkos tome cene u Zari su barem 50% nize nego u Beogradu. Isto vazi i za sve druge marke slicnog kvaliteta. Prema tome, isto ocekujmo i sa ovim brendom. Na zalost.

eu

pre 15 godina

Ne preterujte,Hennes i Mauritz imaju dobar kvalitet i manje dobar kvalitet,cela Evropa se oblaci kod njih,odeca je za jednu,dve sezone i to je to.

nikolic nebojsa

pre 15 godina

Bruka i sramota!Zar zaista sve u Srbiji mora bas do te mere da bude obesmisljeno.
Ovo nema nikakve veze sa H&M.10 puta manji lokal nego u svetu,muski deo je bukvalno 1 stender sa 5 stvari!!!Ne karikiram.
Zbog toga im Svedani nisu dozvolili da se igde vidi ime firme.Na izlogu pise Hit cene,kao kod Kineza.Uzas.

NoUna

pre 15 godina

Samo obavestim sve one koji nameravaju da dodju i vide "cudo nevidjeno" da se ne muce... Sramota je da se ona mala i nesredjena radnjica u kojoj jedva da ima 40 artikala zove H&M!!! Koja fora!!! Hahahaaaahahaaa

Tijana

pre 15 godina

totalno razocarenje. ovo je deseti deo kolekcije (koje mozete da vidite napolju ili online), a i to sto je odabrano je katastrofalno. prodavnica je skucena i lose organizovana.

ne vredi ni prosetati pored, a kamoli uci :(

magic

pre 15 godina

Kao sto je vec naveo Nebojsa Nikolic u jednom od prethodnih komentara, muska "kolekcija" se bukavalno svodi na 6 ofingera sa jednim dzemperom, sakoom i kosuljom (ali zato u vise velicina, ha ha)!

S druge strane, cene jesu zaista niske, npr. zenski dzemper kosta 1200 din. Za roditelje je bolje da pogledaju u donjem spratu (podrumu) gde se nalaze "kids" i "home" odeljci koji su tu i tamo bolje snabdeveni.

H&M ne vredi otvarati u tako malim prostorima, jer i poenta odlaska u ovu radnju jeste da medju gomilom lose ili nekvalitetne robe izvuces tu jednu koja valja. U 80 kvadrata, koliko ima Zekstra (bivsa knjizara), ovo prosto nije moguce.

Ostaje da se saceka shopping centar kod CK, koji bi trebalo (valjda) da se otvori pocetkom naredne godine, i kako su najavili, trebalo da izmedju ostalog ima i oficijalni H&M.

alex

pre 15 godina

Ocigledno je da H&M nije Zekstri dao generalno zastupnistvo.Ono mnogo kosta (pretpostavljam da to nije bio problem,
jer ko ne bi platio za marku na kojoj ce sigurno zaraditi) ali ocigledno H&M ima plan da sam udje na nase trziste jednog
dana.
Zekstra je samo uvoznik i kao takva nema pravo da otvara radnje sa logom H&M.
Da bi neko postao generalni zastupnik mora imati debelo iskustvo sto Delta ,MPC pa i Zekstra imaju jer su svi zastupnici velikih imena.
Zekstra pre svega Diesel-a i Max Mare.
Trazeci po netu nasao sam intervju koji je Sinisa Brasanac jedan od menadzera MPC grupe dao bugarskom sajtu koji se bavi stranim ulaganjima .DA bi se intervju procitao mora da se plati clanarina...ali i preko gugla se mogu naci delovi intervjua u kojima govori koji ce
brendovi biti u Uscu . (Zara,Zara Home,Oysho,Pull & Bear,Stradivarius, Bershka,IDEA ,Springfield, Mango,Reebok,Sephora,Big Bang (deo Merkura nesto kao Tehnomarket),Marks & Spencer, New Yorker,Peek & Cloppenburg (multibrend radnja).
I u jednom delu spominje H&M i kaze ''sa njima jos pregovaramo'' i '' ja mislim da H&M nece uci na nase trziste pre 2009''

Probajte ukucajte na googlu : Sinisa Brasanac H&M ili Sinisa Brasanac H&M Usce

Nadam se da ce neko platiti i procitati ceo intervju smile
http://www.propertyxpress.com/interview … _investors

Neverna Tomislava

pre 15 godina

Mogu samo da kažem "srpska posla". Za puni asortiman H&M-a ne bi bio dovoljan ni prostor koji Zekstra ima u Knez Mihajlovoj ulici, a kamoli ono polu-ćoše sa "lomivrat" stepenicama napunjeno robom koja je očigledno ostala nedistribuirana u mađarskim magacinima. I to po paprenim cenama, za taj nivo. Veći i kvalitetniji izbor ženske garderobe je u TC Milenijum na 20 puta manjem prostoru u XM Scandinavian design kod devojaka koje otvoreno kažu da uvoze upravo robu koja preostane na lageru u Mađarskoj. Ne bi me čudilo da šveđani stave tačku na ovu farsu, i to vrlo brzo.

Marija

pre 15 godina

Ja sam iz Novog Sada.
Kupujem u H&M kad god mi se za to ukaze prilika. Obicno se sa putovanja vracam sa punim koferom stvari iz njihovih radnji, a moj novčanik pritom to skoro ni ne oseti :)
Najbolji su stvarno a cene su ekstra povoljne!
E sad...Beogradjani kazite mi - jel vredi da dolazim u Bg? Tj.koliko su "začinili" cene i kakva je ponuda?
Hvala :)