Četvrtak, 27.11.2008.

23:50

Mišković i Jugović potpredsednici

Upravni odbor FK Crvena zvezda imenovao je Marka Miškovića i Vladimira Jugovića za potpredsednike rukovodećeg organa kluba.

Izvor: B92

Miškoviæ i Jugoviæ potpredsednici IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Grobar Ni

pre 15 godina

“Svi imaju ime osim Babarogica!?” Varas se. On je najvece i najznacajnije ime u ovom UO CZ. Do sada im je kao sudija doneo i najveci broj trofeja, a sada ga pripremaju da im i u buducnosti donosi titule, sto je u skladu sa onim sto ovde neko rece da je Babarogic razvio svoj privatni biznis u vidu namestanja utakmica. Kooptirajte i ostale bivse sudije kao sto su Jeknic, Radoman, Sipka i sl. jer su i njihove zasluge za rast tzv. najveceg srpskog brenda i stuba srpstva nemerljive, pa su kao takvi zasluzili da se bar nadju u UO “naseg najveceg kluba na svetu”.

Bale

pre 15 godina

Druze Dacho,
Vrlo jako mi se svidja Tvoje poznavanje svega devijantno-nazadnog u najblizem komsiluku i sire. Meni licno je milo i drago sto je kod vas sve med i mleko, sto nikoga niste oterali, sto su vam jos svi tu, na okupu, a da Vi to i ne znate, sto je sve kod vas sve isto samo sto njega i dalje ima. Vi ste, druze Dacho, klub za sva vremena i nevremena, malo jugonostalgicni, malo radikalni, malo olimpijski, malo crni, malo beli, ali uvek partijski ispravni. U u Evropi mahom Srandardni.

miki

pre 15 godina

A koji je to privatni biznis razvio Babarogić, nameštanje utakmica? Ako je to, onda ga je dobro razvio... svaka mu čast, a svaka i vama čast što ste čekali da grobari kompleksaši izgube, pa da ostavite 500 komentara na grobarsku vest, tragikomični ste.

Voland

pre 15 godina

Babarogic preko sudjenja derbija dodje do upravnog odbora zvezde...ocigledno nije dovoljno penala svirao pa nije postao predsednik tamo

rr

pre 15 godina

Babarogić izabran u UO CZ.U čemu je problem? Ako niste znali on je bio golman u ovom klubu.Bio je i sudija i još ko zna šta u sudiskoj organizaciji. Ako mislite da je pomagao Zvezdi i to je možda tačno ali mnogo manje nego Petrović,Radoman i ranije Maksimović(verovatno niste ni čuli za njega)i ko ne sve Partizanu.I danas se kažnjavaju samo sudije koje su grešile u korist Zvezde.Videćemo šta će biti sa Mažićem posle utakmice sa OFK.Malo je veći problem što je izabran smutljivi Karadžić za predsednika FSS.Koliki je njegov doprinos protežiranju Partizana? Drugo, izbor Babarogića i ostalih članova UO,dovoditi u vezu sa privatizacijom kluba je pomalo diletantski.Kad dođe do privatizacije,biće po zakonu koji država donese.I mene kao navijača Zvezde zaista ne interesuje ko će je "kupiti".Mogu i Rusi i Arapi i na kraju i Mišković a možemo i mi navijači.Zvezda nije trgovinsko preduzeće pa da joj se obara cena.Njena vrednost su njena istorija i njeni uspesi i narovno naše emocije.I to nema cenu.Ona će biti to što jeste i u srpskoj ligi.A hektari i ko zna šta nije moja briga.Mene interesuje samo uspeh na terenu.A da li će to biti na ovom (ruiniranom) stadionu ili na neko drugom sasvim mi je svejedno.U tom smislu Zvezda je večna, a ko če biti vlasnik danas,sutra ili bilo kad najmanje je bitno.

petar

pre 15 godina

Ova situacija u našoj Zvezdi neodoljivo potseća na situaciju u našoj Srbiji. Tako, Miškov čovek u Zvezdi je trenutno Tana, a u Srbiji...čekaj, ne mogu da se setim ko od političara nije njegov čovek. Dalje, kao u Srbiji Miško i u Zvezdi dopušta da se organizuju izbori, pobede ovi ili oni kandidati obećavajući ovo ili ono, ali pravi gospodar Srbije odnosno Zvezde koji donosi odluke je Miško. Na kraju, u oba slučaja (u klubu i u državi) Miško ne odgovara za svoje postupke, već oni koji su tobože vladali odu a nakon izbora dođu drugi koji će takođe biti Miškovi igrači. Jednoga dana to će se promeniti...Kada i kako? Ne želim da kažem da bi Miško taj dan dočekao nespreman...
Miskovic je oterao Stojkovica, Miskovic je doveo Spasojevica, Miskovic ce dovesti Tanu. A sve zbog toga da bi se jos malo Zvezda zadužila, tj. jos malo spustila njena cena pred kupovinu. I posle Miska Misko. Eh, da u ovoj zemlji imamo jednog nezavisnog republičkog javnog tužioca, gde bi nam bio kraj?
Neverovatno! Članovi upravnog odbora pozajmljuju pare klubu. A kako je klub pred privatizacijom, istim tim članovima upravnog odbora odgovara da klub tone kako bi se jednog dana ta njihova dugovanja pretvorila u akcije tj. u vlasništvo. I oni naravno čine sve da klub tone... Sve da bi Miško postigao svoj cilj, zaradio nekoliko stotina miliona evra na preprodaji Zvezde.

zvezdas

pre 15 godina

Pa i da kupi zvezdu Miskovic sta je tu problem ,valjda je bolje da jedan milijoner kupi zvezdu pa i za manju sumu novca i pocne da investira i gradi pa nije valjda lud da izgubi novac koji bi investirao a i jos jedna stvar da bi se oni obogatili na zvezdu moraju da uloze veliki novac kao naprimer Abramovic u Chelsi ili onaj Seik u Man city koji planira da investira 110 milijona Evra pa onda nek se i obogati zato od se bar ja nadam sto brze da ne samo zvezda vec i ostali klubovi budu privatizani,to je spas za srpski fudbal.i za kraj sta fali Ruskoj Engleskoj italijanskoj ili spanskoj ligi de su klubovi privatizirani !

Dacha

pre 15 godina

...i posle dugog, dugog vecanja i zakazane sednice upravnog odbora B92 administrator je resio da pusti ipak 30 komentara na ovu vest i odbije ostalih 300, naravno posle pazljive cenzure...Jer boze moj kako to sme narod da kaze da je ovo najgori vid bezobrazluka i lopovluka ikada vidjen u istoriji bilo kog sporta i drzave...Predsednik da sazove sednicu vlade da se ovom ludom narodu objasni da je sasvim normalno da bivsi sudija i predsednik sudijskog odbora koji je sudio nebrojeni broj derbija sada sedi u upravnom odboru nasega natrofejnijeg kluba sa najlepsom travom...Dobre su ovakve stvari...dobre jer koliko god cenzurisali vesti, neobjektivno prikazivali taj klub kao neki brend srbije i stub srpstva u rangu pravoslavne crkve, ne mogu se sakriti cinjenice koje polako otkrivaju fenomen tzv zvedinog proleca...Finansijske malverzacije, uhapseni rukovodioci kluba, narkomafija na severu, sudije u upravnim odborima, uz sve poznato istorijsko nasledje jednog arkana na severu jasnu sliku daju koje i sta je taj klub. A mali Marko koji me neodoljivo podseca na jednog istog takvog Marka iz devedesetih samo je logicna posledica svega sto je taj klub i sta predstavlja...Iskreno se nadam da ce on i postati vlasnik zvezde jer to zvezda svakako i zasluzuje

misko

pre 15 godina

Marko nije ni bivsi fudbaler, a nisam siguran da je do sada radio kao finansijski menadzer, pa mi nije bas jasno sta ga kvalifikuje za to mesto? Ljubav prema klubu?!
(Don Kihot, 28. novembar 2008 11:50)

lova

Eh...

pre 15 godina

Ovo je strasno.:-/
Cim vidim ovog MIskovica,mrak mi padne na oci...Mislim da je sve ovo namerno radjeno,da bi zvezdi sto vise pala cena i da bi je posle "tatica" Miskovic kupio...Ako vec mora da dodje do prvatizacije,sto je i logicno,onda neka iskoriste Barsin sablon...Ovako ce nam samo biti sve gore i gore...:-/

Bio jednom jedan sudija...

pre 15 godina

Ček, ček...jel to onaj isti Babarogić koji je bio fudbalski sudija, koji je sudio X derbija i svaki put naravno "pogurao" gane? A posle je beše bio i komesar za suđenje? Da, da...totalno nezavisan sudijski kadar koji se tek od juče deklarisao. Znate gani na šta mi liči ovo vaše imenovanje njega (a bio vam je i u upravi)? Na onu narodnu: "To čega se pametan stidi, time se...znate već ko ponosi!"

Don Kihot

pre 15 godina

Marko nije ni bivsi fudbaler, a nisam siguran da je do sada radio kao finansijski menadzer, pa mi nije bas jasno sta ga kvalifikuje za to mesto? Ljubav prema klubu?!

vecnodelija

pre 15 godina

kako je postao potpredsednik tako ce doci i na mesto predsednika i vlasnika... i sami znati sta bi to trebalo da znaci - PROPAST ako moze biti jos veca od ove trenutno!?! Zvezda u srcu!!!

dzona

pre 15 godina

...zao mi je sto je brat vladimir samo marioneta...a jos zalio kad pogledam cija...

na slici se ne vidi dobro ali ako malo opreznije pogledate vide se konobarske kecelje koje po novom kucnom redu trebaju svi clanovi uo-a da nose (natpis kecelja: kiss the chef i nasmejani tana...)

Srdjan

pre 15 godina

Babarogic... Uvek sam smatrao da covek navija za zvezdu... Samo kada se setim svih onih silnih ne-derbija koje je sudio... Jeza me hvata... A sad je jos i u upravnom odboru Zvezde... Nekako se sklopise kockice, pa doslo vreme da se na kratko nagrade lezilebovici za odanost i vernost u proslim godinama...
Strasno...
Zvezdo zelim ti sve najbolje, ali ovo je totalno smesno... Jugovic je jedini koji tu zna kako se igra fudbal...

bane sine

pre 15 godina

Neka, neka, samo neka Tata skloni Marka sa ulice, bolje da je u Zvezdi nego u kaficu. Vec smo imali jednog drugog Marka od jednog drugog Tate na ulici...

prasac

pre 15 godina

pre neki dan na tv-u dobrivoje tanasijevic izvali da se sreo sa starijim miskovicem koji mu je rekao da mladji miskovic voli zvezdu a da je bolje da bude u fk nego u kafanama. smesno i strasno i jadno i bedno. dno dna. dodje mi da zapalim marakanu kad vidim koja bagra sedi tamo i kakvi likovi su u upravi. ali ovo je srbija pa su i ovakve stvari normalne???

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Kada fakticki i ne postoji pravi izbor, pitanje je sta mozete da izaberete i sta cete tim izborom i dobiti. A Crvena zvezda se upravo nasla u takvoj situaciji. Jos kada se klub elegantno preda u ruke Dragiju Micovicu, onom sto pare pozajmljuje bez kamate, onda je zasigurno sudbina crveno-belih neizvesna. Uzimajuci u obzir da se izabrani predsednik ni za sta ne pita, situacija je i te kako komplikovana. Novi generalni sekretar je doveden da pripremi teren za privatizaciju kluba, a kao jedan od najzainteresovanijih figurira upravo beskamatni pozajmljivac Micovic. Da ne bi bas sve izgledalo ko na tacni, Den Tana je pokusao da zakomplikuje dovodjenjem Jugovica. I mozda je upravo on trenutno jedina svetla tacka u klubu, koja treba da bude kakva-takva protivteza beskamatnom finansijeru, a i neko ko bi mozda mogao da nadje i pristojnog kupca za ono sto se od Crvene zvezde bude naslo na trzistu. Da li ce Juga za sve to imati snage, ili ce se kao proslog puta pokupiti i otici, videcemo u narednim mesecima.
Iako je znacajno da UO podeli odredjene funkcije, s kojima valjda ide i neka odgovornost, bilo bi lepo da je uz titulisanje UO resio i sta ce da radi sa preko 80 ljudi koji su na platnom spisku Crvene zvezde a nemaju nikakva zaduzenja u klubu. Dug od preko 16 miliona evra je sasvim dovoljan razlog da se svako rasipanje novca svede na najmanju mogucu meru, a da se neradnicima koji su ziveli na Zvezdinoj grbaci konacno pokazu vrata.
Osim ovog tu su problemi i sa preglomaznim igrackim kadrom. Skoro 40 igraca pod ugovorima je dovoljno alarmantno, pri tom sam ubedjen da ni jedan od njih nece pristati na sporazumni raskid ugovora, sto znaci da ce klub morati da plati svaki dinar da bi im video ledja. Za ovo se zahvalnost moze odati i Bunji koji je dovodio koga je stigao, ali i uticaju mnogobrojnih menadzera koji su na ovaj ili onaj nacin izdejstvovali da se njihov pulen nadje u crveno - belom dresu.
Uz sva desavanja u i oko nje Crvenoj zvezdi ce biti potrebno dosta srece da prebrodi ovu krizu, a navijacima dosta strpljenja da docekaju da njihov klub opet lici na nesto. Medjutim, ako jedan deo ljudi koji vode Zvezdu radi protiv njenog interesa, a jedan deo se ne pita nista, postavlja se pitanje sta to moze da preusmeri ovaj brod na pravi kurs. U ovom drustvu nije bilo reakcije ni na daleko ozbiljnije dogadjaje. Zasto bi onda bilo ko imao pravo da ocekuje da ce se nesto desiti samo zato sto se jedan klub gura u mogucu propast. Pa makar to bila i Crvena zvezda.

Marina

pre 15 godina

Plan se polako ostvaruje. Tata kupuje zvezdu svom sinu jedincu.

Zvezda sa ovakvim rukovodstvom, mozda moze da bude neko i nesto u ovoj i ovakvoj ligi. Inace van Srbije, bice smesna. Kao u svakom biznisu, kada imas monopol i drzavu iza sebe, sve je moguce. Medjutim konkurencija sa evropskim i svetskim firmama je van svakoh domasaja.

Cofi

pre 15 godina

Ajde Zvezdo trgni se vise,pa da opet budemo dominantni kao nekada!I u Evropi i kod kuce,a Delije opet da haraju,zare i pale fudbalskim svetom!Smesno je ko je sada ispred nas,stvarno smesno!Napred Zvezdo!

Црвена Звезда

pre 15 godina

Ovo ce biti jedna od najlosijih sezona u istoriji Zvezde ne po mestu u MSL nego igri,desavanju u klubu al zato na kraju sezone kad se sve bude znalo i kad se bude moglo slobodno reci Miskovic je kupio Zvezdu i onda kaze ocu napadaca u vrednosti 15M evra a grobari se ceskaju po glavi nije stvar samo u tome sto Miskovic najbogatiji Srbin nego sto mu pola Srbije jede iz ruke on Tadica dovede kad oce da mu izvodi striptiz uzivo toliko o njegovoj moci!

freeze

pre 15 godina

sad Marko moze da skokne do Holivuda, da cirne jos malo,ipak je tako mlad postao licnim zaslugama i velikim doprinosom srpskom fudbalu potpredsednik Zvezde,a to vredi zaliti...

A gde su Jeknic,Radoman,Sipka,Glavina....

pre 15 godina

Cekaj,Branimir Babarogic?!U Upravnom odboru?!To je onaj sudija koji je sudio one 'cuvene' derbije.Kao kada bi sada Kolina bio u upravi Juventusa ili Grem u upravi Mancestera!Ovo ima samo u Srbiji.
Kada je zavrsio sa aktivnim 'sudjenjem',BB je dugi niz godina odredjivao sudije za nasu ligu i pri tom ih brisao sa spiska i vracao (u zavisnosti kako su 'odradili posao').
I evo je ova moralna gromada ,najzad, na mestu zlocina-u CZ.Kakav je za bolje i nije.Sada ce da se jave i ostali ,u fazonu, a gde je nas deo.Kako ih sve podmiriti za stare zasluge?

freeze

pre 15 godina

sad Marko moze da skokne do Holivuda, da cirne jos malo,ipak je tako mlad postao licnim zaslugama i velikim doprinosom srpskom fudbalu potpredsednik Zvezde,a to vredi zaliti...

Cofi

pre 15 godina

Ajde Zvezdo trgni se vise,pa da opet budemo dominantni kao nekada!I u Evropi i kod kuce,a Delije opet da haraju,zare i pale fudbalskim svetom!Smesno je ko je sada ispred nas,stvarno smesno!Napred Zvezdo!

A gde su Jeknic,Radoman,Sipka,Glavina....

pre 15 godina

Cekaj,Branimir Babarogic?!U Upravnom odboru?!To je onaj sudija koji je sudio one 'cuvene' derbije.Kao kada bi sada Kolina bio u upravi Juventusa ili Grem u upravi Mancestera!Ovo ima samo u Srbiji.
Kada je zavrsio sa aktivnim 'sudjenjem',BB je dugi niz godina odredjivao sudije za nasu ligu i pri tom ih brisao sa spiska i vracao (u zavisnosti kako su 'odradili posao').
I evo je ova moralna gromada ,najzad, na mestu zlocina-u CZ.Kakav je za bolje i nije.Sada ce da se jave i ostali ,u fazonu, a gde je nas deo.Kako ih sve podmiriti za stare zasluge?

prasac

pre 15 godina

pre neki dan na tv-u dobrivoje tanasijevic izvali da se sreo sa starijim miskovicem koji mu je rekao da mladji miskovic voli zvezdu a da je bolje da bude u fk nego u kafanama. smesno i strasno i jadno i bedno. dno dna. dodje mi da zapalim marakanu kad vidim koja bagra sedi tamo i kakvi likovi su u upravi. ali ovo je srbija pa su i ovakve stvari normalne???

bane sine

pre 15 godina

Neka, neka, samo neka Tata skloni Marka sa ulice, bolje da je u Zvezdi nego u kaficu. Vec smo imali jednog drugog Marka od jednog drugog Tate na ulici...

Bio jednom jedan sudija...

pre 15 godina

Ček, ček...jel to onaj isti Babarogić koji je bio fudbalski sudija, koji je sudio X derbija i svaki put naravno "pogurao" gane? A posle je beše bio i komesar za suđenje? Da, da...totalno nezavisan sudijski kadar koji se tek od juče deklarisao. Znate gani na šta mi liči ovo vaše imenovanje njega (a bio vam je i u upravi)? Na onu narodnu: "To čega se pametan stidi, time se...znate već ko ponosi!"

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Kada fakticki i ne postoji pravi izbor, pitanje je sta mozete da izaberete i sta cete tim izborom i dobiti. A Crvena zvezda se upravo nasla u takvoj situaciji. Jos kada se klub elegantno preda u ruke Dragiju Micovicu, onom sto pare pozajmljuje bez kamate, onda je zasigurno sudbina crveno-belih neizvesna. Uzimajuci u obzir da se izabrani predsednik ni za sta ne pita, situacija je i te kako komplikovana. Novi generalni sekretar je doveden da pripremi teren za privatizaciju kluba, a kao jedan od najzainteresovanijih figurira upravo beskamatni pozajmljivac Micovic. Da ne bi bas sve izgledalo ko na tacni, Den Tana je pokusao da zakomplikuje dovodjenjem Jugovica. I mozda je upravo on trenutno jedina svetla tacka u klubu, koja treba da bude kakva-takva protivteza beskamatnom finansijeru, a i neko ko bi mozda mogao da nadje i pristojnog kupca za ono sto se od Crvene zvezde bude naslo na trzistu. Da li ce Juga za sve to imati snage, ili ce se kao proslog puta pokupiti i otici, videcemo u narednim mesecima.
Iako je znacajno da UO podeli odredjene funkcije, s kojima valjda ide i neka odgovornost, bilo bi lepo da je uz titulisanje UO resio i sta ce da radi sa preko 80 ljudi koji su na platnom spisku Crvene zvezde a nemaju nikakva zaduzenja u klubu. Dug od preko 16 miliona evra je sasvim dovoljan razlog da se svako rasipanje novca svede na najmanju mogucu meru, a da se neradnicima koji su ziveli na Zvezdinoj grbaci konacno pokazu vrata.
Osim ovog tu su problemi i sa preglomaznim igrackim kadrom. Skoro 40 igraca pod ugovorima je dovoljno alarmantno, pri tom sam ubedjen da ni jedan od njih nece pristati na sporazumni raskid ugovora, sto znaci da ce klub morati da plati svaki dinar da bi im video ledja. Za ovo se zahvalnost moze odati i Bunji koji je dovodio koga je stigao, ali i uticaju mnogobrojnih menadzera koji su na ovaj ili onaj nacin izdejstvovali da se njihov pulen nadje u crveno - belom dresu.
Uz sva desavanja u i oko nje Crvenoj zvezdi ce biti potrebno dosta srece da prebrodi ovu krizu, a navijacima dosta strpljenja da docekaju da njihov klub opet lici na nesto. Medjutim, ako jedan deo ljudi koji vode Zvezdu radi protiv njenog interesa, a jedan deo se ne pita nista, postavlja se pitanje sta to moze da preusmeri ovaj brod na pravi kurs. U ovom drustvu nije bilo reakcije ni na daleko ozbiljnije dogadjaje. Zasto bi onda bilo ko imao pravo da ocekuje da ce se nesto desiti samo zato sto se jedan klub gura u mogucu propast. Pa makar to bila i Crvena zvezda.

Црвена Звезда

pre 15 godina

Ovo ce biti jedna od najlosijih sezona u istoriji Zvezde ne po mestu u MSL nego igri,desavanju u klubu al zato na kraju sezone kad se sve bude znalo i kad se bude moglo slobodno reci Miskovic je kupio Zvezdu i onda kaze ocu napadaca u vrednosti 15M evra a grobari se ceskaju po glavi nije stvar samo u tome sto Miskovic najbogatiji Srbin nego sto mu pola Srbije jede iz ruke on Tadica dovede kad oce da mu izvodi striptiz uzivo toliko o njegovoj moci!

petar

pre 15 godina

Ova situacija u našoj Zvezdi neodoljivo potseća na situaciju u našoj Srbiji. Tako, Miškov čovek u Zvezdi je trenutno Tana, a u Srbiji...čekaj, ne mogu da se setim ko od političara nije njegov čovek. Dalje, kao u Srbiji Miško i u Zvezdi dopušta da se organizuju izbori, pobede ovi ili oni kandidati obećavajući ovo ili ono, ali pravi gospodar Srbije odnosno Zvezde koji donosi odluke je Miško. Na kraju, u oba slučaja (u klubu i u državi) Miško ne odgovara za svoje postupke, već oni koji su tobože vladali odu a nakon izbora dođu drugi koji će takođe biti Miškovi igrači. Jednoga dana to će se promeniti...Kada i kako? Ne želim da kažem da bi Miško taj dan dočekao nespreman...
Miskovic je oterao Stojkovica, Miskovic je doveo Spasojevica, Miskovic ce dovesti Tanu. A sve zbog toga da bi se jos malo Zvezda zadužila, tj. jos malo spustila njena cena pred kupovinu. I posle Miska Misko. Eh, da u ovoj zemlji imamo jednog nezavisnog republičkog javnog tužioca, gde bi nam bio kraj?
Neverovatno! Članovi upravnog odbora pozajmljuju pare klubu. A kako je klub pred privatizacijom, istim tim članovima upravnog odbora odgovara da klub tone kako bi se jednog dana ta njihova dugovanja pretvorila u akcije tj. u vlasništvo. I oni naravno čine sve da klub tone... Sve da bi Miško postigao svoj cilj, zaradio nekoliko stotina miliona evra na preprodaji Zvezde.

Dacha

pre 15 godina

...i posle dugog, dugog vecanja i zakazane sednice upravnog odbora B92 administrator je resio da pusti ipak 30 komentara na ovu vest i odbije ostalih 300, naravno posle pazljive cenzure...Jer boze moj kako to sme narod da kaze da je ovo najgori vid bezobrazluka i lopovluka ikada vidjen u istoriji bilo kog sporta i drzave...Predsednik da sazove sednicu vlade da se ovom ludom narodu objasni da je sasvim normalno da bivsi sudija i predsednik sudijskog odbora koji je sudio nebrojeni broj derbija sada sedi u upravnom odboru nasega natrofejnijeg kluba sa najlepsom travom...Dobre su ovakve stvari...dobre jer koliko god cenzurisali vesti, neobjektivno prikazivali taj klub kao neki brend srbije i stub srpstva u rangu pravoslavne crkve, ne mogu se sakriti cinjenice koje polako otkrivaju fenomen tzv zvedinog proleca...Finansijske malverzacije, uhapseni rukovodioci kluba, narkomafija na severu, sudije u upravnim odborima, uz sve poznato istorijsko nasledje jednog arkana na severu jasnu sliku daju koje i sta je taj klub. A mali Marko koji me neodoljivo podseca na jednog istog takvog Marka iz devedesetih samo je logicna posledica svega sto je taj klub i sta predstavlja...Iskreno se nadam da ce on i postati vlasnik zvezde jer to zvezda svakako i zasluzuje

Marina

pre 15 godina

Plan se polako ostvaruje. Tata kupuje zvezdu svom sinu jedincu.

Zvezda sa ovakvim rukovodstvom, mozda moze da bude neko i nesto u ovoj i ovakvoj ligi. Inace van Srbije, bice smesna. Kao u svakom biznisu, kada imas monopol i drzavu iza sebe, sve je moguce. Medjutim konkurencija sa evropskim i svetskim firmama je van svakoh domasaja.

misko

pre 15 godina

Marko nije ni bivsi fudbaler, a nisam siguran da je do sada radio kao finansijski menadzer, pa mi nije bas jasno sta ga kvalifikuje za to mesto? Ljubav prema klubu?!
(Don Kihot, 28. novembar 2008 11:50)

lova

Srdjan

pre 15 godina

Babarogic... Uvek sam smatrao da covek navija za zvezdu... Samo kada se setim svih onih silnih ne-derbija koje je sudio... Jeza me hvata... A sad je jos i u upravnom odboru Zvezde... Nekako se sklopise kockice, pa doslo vreme da se na kratko nagrade lezilebovici za odanost i vernost u proslim godinama...
Strasno...
Zvezdo zelim ti sve najbolje, ali ovo je totalno smesno... Jugovic je jedini koji tu zna kako se igra fudbal...

miki

pre 15 godina

A koji je to privatni biznis razvio Babarogić, nameštanje utakmica? Ako je to, onda ga je dobro razvio... svaka mu čast, a svaka i vama čast što ste čekali da grobari kompleksaši izgube, pa da ostavite 500 komentara na grobarsku vest, tragikomični ste.

Eh...

pre 15 godina

Ovo je strasno.:-/
Cim vidim ovog MIskovica,mrak mi padne na oci...Mislim da je sve ovo namerno radjeno,da bi zvezdi sto vise pala cena i da bi je posle "tatica" Miskovic kupio...Ako vec mora da dodje do prvatizacije,sto je i logicno,onda neka iskoriste Barsin sablon...Ovako ce nam samo biti sve gore i gore...:-/

Don Kihot

pre 15 godina

Marko nije ni bivsi fudbaler, a nisam siguran da je do sada radio kao finansijski menadzer, pa mi nije bas jasno sta ga kvalifikuje za to mesto? Ljubav prema klubu?!

Bale

pre 15 godina

Druze Dacho,
Vrlo jako mi se svidja Tvoje poznavanje svega devijantno-nazadnog u najblizem komsiluku i sire. Meni licno je milo i drago sto je kod vas sve med i mleko, sto nikoga niste oterali, sto su vam jos svi tu, na okupu, a da Vi to i ne znate, sto je sve kod vas sve isto samo sto njega i dalje ima. Vi ste, druze Dacho, klub za sva vremena i nevremena, malo jugonostalgicni, malo radikalni, malo olimpijski, malo crni, malo beli, ali uvek partijski ispravni. U u Evropi mahom Srandardni.

dzona

pre 15 godina

...zao mi je sto je brat vladimir samo marioneta...a jos zalio kad pogledam cija...

na slici se ne vidi dobro ali ako malo opreznije pogledate vide se konobarske kecelje koje po novom kucnom redu trebaju svi clanovi uo-a da nose (natpis kecelja: kiss the chef i nasmejani tana...)

Voland

pre 15 godina

Babarogic preko sudjenja derbija dodje do upravnog odbora zvezde...ocigledno nije dovoljno penala svirao pa nije postao predsednik tamo

vecnodelija

pre 15 godina

kako je postao potpredsednik tako ce doci i na mesto predsednika i vlasnika... i sami znati sta bi to trebalo da znaci - PROPAST ako moze biti jos veca od ove trenutno!?! Zvezda u srcu!!!

zvezdas

pre 15 godina

Pa i da kupi zvezdu Miskovic sta je tu problem ,valjda je bolje da jedan milijoner kupi zvezdu pa i za manju sumu novca i pocne da investira i gradi pa nije valjda lud da izgubi novac koji bi investirao a i jos jedna stvar da bi se oni obogatili na zvezdu moraju da uloze veliki novac kao naprimer Abramovic u Chelsi ili onaj Seik u Man city koji planira da investira 110 milijona Evra pa onda nek se i obogati zato od se bar ja nadam sto brze da ne samo zvezda vec i ostali klubovi budu privatizani,to je spas za srpski fudbal.i za kraj sta fali Ruskoj Engleskoj italijanskoj ili spanskoj ligi de su klubovi privatizirani !

Grobar Ni

pre 15 godina

“Svi imaju ime osim Babarogica!?” Varas se. On je najvece i najznacajnije ime u ovom UO CZ. Do sada im je kao sudija doneo i najveci broj trofeja, a sada ga pripremaju da im i u buducnosti donosi titule, sto je u skladu sa onim sto ovde neko rece da je Babarogic razvio svoj privatni biznis u vidu namestanja utakmica. Kooptirajte i ostale bivse sudije kao sto su Jeknic, Radoman, Sipka i sl. jer su i njihove zasluge za rast tzv. najveceg srpskog brenda i stuba srpstva nemerljive, pa su kao takvi zasluzili da se bar nadju u UO “naseg najveceg kluba na svetu”.

rr

pre 15 godina

Babarogić izabran u UO CZ.U čemu je problem? Ako niste znali on je bio golman u ovom klubu.Bio je i sudija i još ko zna šta u sudiskoj organizaciji. Ako mislite da je pomagao Zvezdi i to je možda tačno ali mnogo manje nego Petrović,Radoman i ranije Maksimović(verovatno niste ni čuli za njega)i ko ne sve Partizanu.I danas se kažnjavaju samo sudije koje su grešile u korist Zvezde.Videćemo šta će biti sa Mažićem posle utakmice sa OFK.Malo je veći problem što je izabran smutljivi Karadžić za predsednika FSS.Koliki je njegov doprinos protežiranju Partizana? Drugo, izbor Babarogića i ostalih članova UO,dovoditi u vezu sa privatizacijom kluba je pomalo diletantski.Kad dođe do privatizacije,biće po zakonu koji država donese.I mene kao navijača Zvezde zaista ne interesuje ko će je "kupiti".Mogu i Rusi i Arapi i na kraju i Mišković a možemo i mi navijači.Zvezda nije trgovinsko preduzeće pa da joj se obara cena.Njena vrednost su njena istorija i njeni uspesi i narovno naše emocije.I to nema cenu.Ona će biti to što jeste i u srpskoj ligi.A hektari i ko zna šta nije moja briga.Mene interesuje samo uspeh na terenu.A da li će to biti na ovom (ruiniranom) stadionu ili na neko drugom sasvim mi je svejedno.U tom smislu Zvezda je večna, a ko če biti vlasnik danas,sutra ili bilo kad najmanje je bitno.

Cofi

pre 15 godina

Ajde Zvezdo trgni se vise,pa da opet budemo dominantni kao nekada!I u Evropi i kod kuce,a Delije opet da haraju,zare i pale fudbalskim svetom!Smesno je ko je sada ispred nas,stvarno smesno!Napred Zvezdo!

Црвена Звезда

pre 15 godina

Ovo ce biti jedna od najlosijih sezona u istoriji Zvezde ne po mestu u MSL nego igri,desavanju u klubu al zato na kraju sezone kad se sve bude znalo i kad se bude moglo slobodno reci Miskovic je kupio Zvezdu i onda kaze ocu napadaca u vrednosti 15M evra a grobari se ceskaju po glavi nije stvar samo u tome sto Miskovic najbogatiji Srbin nego sto mu pola Srbije jede iz ruke on Tadica dovede kad oce da mu izvodi striptiz uzivo toliko o njegovoj moci!

A gde su Jeknic,Radoman,Sipka,Glavina....

pre 15 godina

Cekaj,Branimir Babarogic?!U Upravnom odboru?!To je onaj sudija koji je sudio one 'cuvene' derbije.Kao kada bi sada Kolina bio u upravi Juventusa ili Grem u upravi Mancestera!Ovo ima samo u Srbiji.
Kada je zavrsio sa aktivnim 'sudjenjem',BB je dugi niz godina odredjivao sudije za nasu ligu i pri tom ih brisao sa spiska i vracao (u zavisnosti kako su 'odradili posao').
I evo je ova moralna gromada ,najzad, na mestu zlocina-u CZ.Kakav je za bolje i nije.Sada ce da se jave i ostali ,u fazonu, a gde je nas deo.Kako ih sve podmiriti za stare zasluge?

zvezdas

pre 15 godina

Pa i da kupi zvezdu Miskovic sta je tu problem ,valjda je bolje da jedan milijoner kupi zvezdu pa i za manju sumu novca i pocne da investira i gradi pa nije valjda lud da izgubi novac koji bi investirao a i jos jedna stvar da bi se oni obogatili na zvezdu moraju da uloze veliki novac kao naprimer Abramovic u Chelsi ili onaj Seik u Man city koji planira da investira 110 milijona Evra pa onda nek se i obogati zato od se bar ja nadam sto brze da ne samo zvezda vec i ostali klubovi budu privatizani,to je spas za srpski fudbal.i za kraj sta fali Ruskoj Engleskoj italijanskoj ili spanskoj ligi de su klubovi privatizirani !

freeze

pre 15 godina

sad Marko moze da skokne do Holivuda, da cirne jos malo,ipak je tako mlad postao licnim zaslugama i velikim doprinosom srpskom fudbalu potpredsednik Zvezde,a to vredi zaliti...

Bio jednom jedan sudija...

pre 15 godina

Ček, ček...jel to onaj isti Babarogić koji je bio fudbalski sudija, koji je sudio X derbija i svaki put naravno "pogurao" gane? A posle je beše bio i komesar za suđenje? Da, da...totalno nezavisan sudijski kadar koji se tek od juče deklarisao. Znate gani na šta mi liči ovo vaše imenovanje njega (a bio vam je i u upravi)? Na onu narodnu: "To čega se pametan stidi, time se...znate već ko ponosi!"

Bale

pre 15 godina

Druze Dacho,
Vrlo jako mi se svidja Tvoje poznavanje svega devijantno-nazadnog u najblizem komsiluku i sire. Meni licno je milo i drago sto je kod vas sve med i mleko, sto nikoga niste oterali, sto su vam jos svi tu, na okupu, a da Vi to i ne znate, sto je sve kod vas sve isto samo sto njega i dalje ima. Vi ste, druze Dacho, klub za sva vremena i nevremena, malo jugonostalgicni, malo radikalni, malo olimpijski, malo crni, malo beli, ali uvek partijski ispravni. U u Evropi mahom Srandardni.

Voland

pre 15 godina

Babarogic preko sudjenja derbija dodje do upravnog odbora zvezde...ocigledno nije dovoljno penala svirao pa nije postao predsednik tamo

rr

pre 15 godina

Babarogić izabran u UO CZ.U čemu je problem? Ako niste znali on je bio golman u ovom klubu.Bio je i sudija i još ko zna šta u sudiskoj organizaciji. Ako mislite da je pomagao Zvezdi i to je možda tačno ali mnogo manje nego Petrović,Radoman i ranije Maksimović(verovatno niste ni čuli za njega)i ko ne sve Partizanu.I danas se kažnjavaju samo sudije koje su grešile u korist Zvezde.Videćemo šta će biti sa Mažićem posle utakmice sa OFK.Malo je veći problem što je izabran smutljivi Karadžić za predsednika FSS.Koliki je njegov doprinos protežiranju Partizana? Drugo, izbor Babarogića i ostalih članova UO,dovoditi u vezu sa privatizacijom kluba je pomalo diletantski.Kad dođe do privatizacije,biće po zakonu koji država donese.I mene kao navijača Zvezde zaista ne interesuje ko će je "kupiti".Mogu i Rusi i Arapi i na kraju i Mišković a možemo i mi navijači.Zvezda nije trgovinsko preduzeće pa da joj se obara cena.Njena vrednost su njena istorija i njeni uspesi i narovno naše emocije.I to nema cenu.Ona će biti to što jeste i u srpskoj ligi.A hektari i ko zna šta nije moja briga.Mene interesuje samo uspeh na terenu.A da li će to biti na ovom (ruiniranom) stadionu ili na neko drugom sasvim mi je svejedno.U tom smislu Zvezda je večna, a ko če biti vlasnik danas,sutra ili bilo kad najmanje je bitno.

Eh...

pre 15 godina

Ovo je strasno.:-/
Cim vidim ovog MIskovica,mrak mi padne na oci...Mislim da je sve ovo namerno radjeno,da bi zvezdi sto vise pala cena i da bi je posle "tatica" Miskovic kupio...Ako vec mora da dodje do prvatizacije,sto je i logicno,onda neka iskoriste Barsin sablon...Ovako ce nam samo biti sve gore i gore...:-/

Dacha

pre 15 godina

...i posle dugog, dugog vecanja i zakazane sednice upravnog odbora B92 administrator je resio da pusti ipak 30 komentara na ovu vest i odbije ostalih 300, naravno posle pazljive cenzure...Jer boze moj kako to sme narod da kaze da je ovo najgori vid bezobrazluka i lopovluka ikada vidjen u istoriji bilo kog sporta i drzave...Predsednik da sazove sednicu vlade da se ovom ludom narodu objasni da je sasvim normalno da bivsi sudija i predsednik sudijskog odbora koji je sudio nebrojeni broj derbija sada sedi u upravnom odboru nasega natrofejnijeg kluba sa najlepsom travom...Dobre su ovakve stvari...dobre jer koliko god cenzurisali vesti, neobjektivno prikazivali taj klub kao neki brend srbije i stub srpstva u rangu pravoslavne crkve, ne mogu se sakriti cinjenice koje polako otkrivaju fenomen tzv zvedinog proleca...Finansijske malverzacije, uhapseni rukovodioci kluba, narkomafija na severu, sudije u upravnim odborima, uz sve poznato istorijsko nasledje jednog arkana na severu jasnu sliku daju koje i sta je taj klub. A mali Marko koji me neodoljivo podseca na jednog istog takvog Marka iz devedesetih samo je logicna posledica svega sto je taj klub i sta predstavlja...Iskreno se nadam da ce on i postati vlasnik zvezde jer to zvezda svakako i zasluzuje

miki

pre 15 godina

A koji je to privatni biznis razvio Babarogić, nameštanje utakmica? Ako je to, onda ga je dobro razvio... svaka mu čast, a svaka i vama čast što ste čekali da grobari kompleksaši izgube, pa da ostavite 500 komentara na grobarsku vest, tragikomični ste.

Bata Djora Sr.

pre 15 godina

Kada fakticki i ne postoji pravi izbor, pitanje je sta mozete da izaberete i sta cete tim izborom i dobiti. A Crvena zvezda se upravo nasla u takvoj situaciji. Jos kada se klub elegantno preda u ruke Dragiju Micovicu, onom sto pare pozajmljuje bez kamate, onda je zasigurno sudbina crveno-belih neizvesna. Uzimajuci u obzir da se izabrani predsednik ni za sta ne pita, situacija je i te kako komplikovana. Novi generalni sekretar je doveden da pripremi teren za privatizaciju kluba, a kao jedan od najzainteresovanijih figurira upravo beskamatni pozajmljivac Micovic. Da ne bi bas sve izgledalo ko na tacni, Den Tana je pokusao da zakomplikuje dovodjenjem Jugovica. I mozda je upravo on trenutno jedina svetla tacka u klubu, koja treba da bude kakva-takva protivteza beskamatnom finansijeru, a i neko ko bi mozda mogao da nadje i pristojnog kupca za ono sto se od Crvene zvezde bude naslo na trzistu. Da li ce Juga za sve to imati snage, ili ce se kao proslog puta pokupiti i otici, videcemo u narednim mesecima.
Iako je znacajno da UO podeli odredjene funkcije, s kojima valjda ide i neka odgovornost, bilo bi lepo da je uz titulisanje UO resio i sta ce da radi sa preko 80 ljudi koji su na platnom spisku Crvene zvezde a nemaju nikakva zaduzenja u klubu. Dug od preko 16 miliona evra je sasvim dovoljan razlog da se svako rasipanje novca svede na najmanju mogucu meru, a da se neradnicima koji su ziveli na Zvezdinoj grbaci konacno pokazu vrata.
Osim ovog tu su problemi i sa preglomaznim igrackim kadrom. Skoro 40 igraca pod ugovorima je dovoljno alarmantno, pri tom sam ubedjen da ni jedan od njih nece pristati na sporazumni raskid ugovora, sto znaci da ce klub morati da plati svaki dinar da bi im video ledja. Za ovo se zahvalnost moze odati i Bunji koji je dovodio koga je stigao, ali i uticaju mnogobrojnih menadzera koji su na ovaj ili onaj nacin izdejstvovali da se njihov pulen nadje u crveno - belom dresu.
Uz sva desavanja u i oko nje Crvenoj zvezdi ce biti potrebno dosta srece da prebrodi ovu krizu, a navijacima dosta strpljenja da docekaju da njihov klub opet lici na nesto. Medjutim, ako jedan deo ljudi koji vode Zvezdu radi protiv njenog interesa, a jedan deo se ne pita nista, postavlja se pitanje sta to moze da preusmeri ovaj brod na pravi kurs. U ovom drustvu nije bilo reakcije ni na daleko ozbiljnije dogadjaje. Zasto bi onda bilo ko imao pravo da ocekuje da ce se nesto desiti samo zato sto se jedan klub gura u mogucu propast. Pa makar to bila i Crvena zvezda.

vecnodelija

pre 15 godina

kako je postao potpredsednik tako ce doci i na mesto predsednika i vlasnika... i sami znati sta bi to trebalo da znaci - PROPAST ako moze biti jos veca od ove trenutno!?! Zvezda u srcu!!!

dzona

pre 15 godina

...zao mi je sto je brat vladimir samo marioneta...a jos zalio kad pogledam cija...

na slici se ne vidi dobro ali ako malo opreznije pogledate vide se konobarske kecelje koje po novom kucnom redu trebaju svi clanovi uo-a da nose (natpis kecelja: kiss the chef i nasmejani tana...)

Marina

pre 15 godina

Plan se polako ostvaruje. Tata kupuje zvezdu svom sinu jedincu.

Zvezda sa ovakvim rukovodstvom, mozda moze da bude neko i nesto u ovoj i ovakvoj ligi. Inace van Srbije, bice smesna. Kao u svakom biznisu, kada imas monopol i drzavu iza sebe, sve je moguce. Medjutim konkurencija sa evropskim i svetskim firmama je van svakoh domasaja.

bane sine

pre 15 godina

Neka, neka, samo neka Tata skloni Marka sa ulice, bolje da je u Zvezdi nego u kaficu. Vec smo imali jednog drugog Marka od jednog drugog Tate na ulici...

prasac

pre 15 godina

pre neki dan na tv-u dobrivoje tanasijevic izvali da se sreo sa starijim miskovicem koji mu je rekao da mladji miskovic voli zvezdu a da je bolje da bude u fk nego u kafanama. smesno i strasno i jadno i bedno. dno dna. dodje mi da zapalim marakanu kad vidim koja bagra sedi tamo i kakvi likovi su u upravi. ali ovo je srbija pa su i ovakve stvari normalne???

Srdjan

pre 15 godina

Babarogic... Uvek sam smatrao da covek navija za zvezdu... Samo kada se setim svih onih silnih ne-derbija koje je sudio... Jeza me hvata... A sad je jos i u upravnom odboru Zvezde... Nekako se sklopise kockice, pa doslo vreme da se na kratko nagrade lezilebovici za odanost i vernost u proslim godinama...
Strasno...
Zvezdo zelim ti sve najbolje, ali ovo je totalno smesno... Jugovic je jedini koji tu zna kako se igra fudbal...

Don Kihot

pre 15 godina

Marko nije ni bivsi fudbaler, a nisam siguran da je do sada radio kao finansijski menadzer, pa mi nije bas jasno sta ga kvalifikuje za to mesto? Ljubav prema klubu?!

misko

pre 15 godina

Marko nije ni bivsi fudbaler, a nisam siguran da je do sada radio kao finansijski menadzer, pa mi nije bas jasno sta ga kvalifikuje za to mesto? Ljubav prema klubu?!
(Don Kihot, 28. novembar 2008 11:50)

lova

petar

pre 15 godina

Ova situacija u našoj Zvezdi neodoljivo potseća na situaciju u našoj Srbiji. Tako, Miškov čovek u Zvezdi je trenutno Tana, a u Srbiji...čekaj, ne mogu da se setim ko od političara nije njegov čovek. Dalje, kao u Srbiji Miško i u Zvezdi dopušta da se organizuju izbori, pobede ovi ili oni kandidati obećavajući ovo ili ono, ali pravi gospodar Srbije odnosno Zvezde koji donosi odluke je Miško. Na kraju, u oba slučaja (u klubu i u državi) Miško ne odgovara za svoje postupke, već oni koji su tobože vladali odu a nakon izbora dođu drugi koji će takođe biti Miškovi igrači. Jednoga dana to će se promeniti...Kada i kako? Ne želim da kažem da bi Miško taj dan dočekao nespreman...
Miskovic je oterao Stojkovica, Miskovic je doveo Spasojevica, Miskovic ce dovesti Tanu. A sve zbog toga da bi se jos malo Zvezda zadužila, tj. jos malo spustila njena cena pred kupovinu. I posle Miska Misko. Eh, da u ovoj zemlji imamo jednog nezavisnog republičkog javnog tužioca, gde bi nam bio kraj?
Neverovatno! Članovi upravnog odbora pozajmljuju pare klubu. A kako je klub pred privatizacijom, istim tim članovima upravnog odbora odgovara da klub tone kako bi se jednog dana ta njihova dugovanja pretvorila u akcije tj. u vlasništvo. I oni naravno čine sve da klub tone... Sve da bi Miško postigao svoj cilj, zaradio nekoliko stotina miliona evra na preprodaji Zvezde.

Grobar Ni

pre 15 godina

“Svi imaju ime osim Babarogica!?” Varas se. On je najvece i najznacajnije ime u ovom UO CZ. Do sada im je kao sudija doneo i najveci broj trofeja, a sada ga pripremaju da im i u buducnosti donosi titule, sto je u skladu sa onim sto ovde neko rece da je Babarogic razvio svoj privatni biznis u vidu namestanja utakmica. Kooptirajte i ostale bivse sudije kao sto su Jeknic, Radoman, Sipka i sl. jer su i njihove zasluge za rast tzv. najveceg srpskog brenda i stuba srpstva nemerljive, pa su kao takvi zasluzili da se bar nadju u UO “naseg najveceg kluba na svetu”.